cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
  • Hotel Intercontinental Malta, Malta
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
10.10 - 13.10
już od 1100 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
25.01 - 28.01
już od 703 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Intercontinental Malta
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Intercontinental Malta
star 5

Malta
Ocena hotelu Intercontinental Malta:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Intercontinental Malta:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 25 stycznia 2023

Hotel Intercontinental Malta w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

/MALTA

Polozenie


• w centrum St. Julians


• prywatna plaża

Plaza


• prywatna plaża


• prywatna


• piaszczysta

Wyposażenie


• recepcja 
• kantor
• ogród 
• taras
• butik, jubiler, fryzjer
• kasyno
• Wi-Fi: w całym hotelu
• pralnia: za opłatą 
• garaż: za opłatą, ok. 12 €/dzień 
• sale konferencyjne: 24

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

481

Kategoria lokalna

5 gwiazdek 

Dodatkowe informacje


• hotel nie akceptuje zwierząt 


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 4
• basen: na tarasie na dachu
• basen: kryty
• basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
• jacuzzi
• ręczniki: w cenie

Dla dzieci


• łóżeczka dla dzieci: na zapytanie 
• opieka nad dziećmi: za opłatą 
• wysokie krzesełka dla dzieci 
• miniklub: od 2 do 12 lat
• pokój gier i zabaw 

Sport i wellness

W cenie
• siłownia: 15+

Płatne
• strefa spa 
• masaże 
• aerobik
• squash
• kanioning: w ofercie firm zewnętrznych, narty wodne: w ofercie firm zewnętrznych, skutery wodne: w ofercie firm zewnętrznych

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 35 m2 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • telefon • Wi-Fi • TV • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon

Suita SUX1

• 2-4 os. • ok. 50 m2 • klimatyzacja: centralnie sterowana • ogrzewanie: centralnie sterowana • sejf • sofa • biurko • żelazko, deska do prasowania • telefon • Wi-Fi • TV • oddzielny prysznic • deszczownica • wanna z hydromasażem • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów • lusterko kosmetyczne • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 30 m2 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • biurko • deska do prasowania • zestaw do parzenia kawy/herbaty • telefon • Wi-Fi • TV • oddzielny prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • biurko • deska do prasowania • zestaw do parzenia kawy/herbaty • telefon • Wi-Fi • TV • oddzielny prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Pokój 2-osobowy DZX3

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • widok na basen • od strony basenu • klimatyzacja: centralnie sterowana • sejf • biurko • deska do prasowania • zestaw do parzenia kawy/herbaty • telefon • Wi-Fi • TV • oddzielny prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • kapcie: w cenie • suszarka do włosów • balkon lub taras

Wyżywienie

Pełne wyżywienie
• śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, w formie bufetu
• obiad: 12:30 - 15:00, stałe menu, 3-daniowe menu
• kolacja: codziennie 19:00 - 22:30, w formie bufetu

Dwa posiłki
• śniadanie: codziennie 06:30 - 10:30, amerykańskie, w formie bufetu
• kolacja: codziennie 19:00 - 22:30, w formie bufetu

Śniadania
• codziennie 06:30 - 10:30, w formie bufetu

Restauracje i bary
• restauracja gourmet: wysokie krzesełka dla dzieci
• bary i inne: 3
• bar w lobby
• bar przy zewnętrznym basenie
• bar na plaży


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Exim Tours

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Malta/Wyspa Malta

Informacje Ogólne

Intercontinental Malta w St Julians posiada 451 pokoi na 15 piętrach. Hotel położony jest 143 m od plaży piaszczysta. Dla Państwa komfortu hotel posiada salon fryzjerski, klimatyzację, recepcję, salon, lobby i salę konferencyjną. W 15-piętrowym hotelu personel mówi po arabsku, hiszpańsku, angielsku, francusku, niemiecku, włosku, rosyjsku i niderlandzku. Dzieci mają własny program animacji. Goście, którzy chcą być mobilni również na urlopie, mogą wypożyczyć samochód. Hotel posiada basen ze słodką wodą. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko MLA (12 km). Oferta rozrywkowa hotelu: sala telewizyjna. Hotel posiada parking dla samochodów.

Udogodnienia

Hotel oferuje pokojówki, serwis pokojowy, usługę budzenia, sejfy, concierge, kantor, pralnię, usługi opiekunki i usługi prasowania. Rodzinny hotel oferuje usługi opiekunki i klub dziecięcy, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Hotel oferuje salę konferencyjną z następującym wyposażeniem: catering, dostęp do Internetu, sekretariat i usługi tłumaczeniowe. Godziny pracy recepcji: 24h.

Posiłki

Śniadanie: bufet. W hotelu znajdują się 7 restauracje. Mały głód można zaspokoić w międzyczasie w barze szybkiej obsługi.

Sport i Rozrywka

Intercontinental Malta posiada łaźnię turecką, jacuzzi, spa i saunę. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: fitness i aerobik.

Dodatkowe Informacje

Akceptujemy następujące formy płatności: Diners Club, karta Eurocard/MasterCard, karta Visa i American Express. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.

Rodzaje wyżywienia

BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje. Napoje płatne dodatkowo FB - śniadania, obiady, kolacje. Napoje płatne dodatkowo

Bagaż

Kraków / Wrocław Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Gdańsk i Warszawa Cena zawiera bagaż podręczny o wymiarach 42x32x25 Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 23 kg - 250 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 170 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) - 32 kg - 340 PLN (wyloty do 27.09.2015) / 250 PLN wyloty od 28.09 - 31.10.2015) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Malta

Opis

  • Hotel położony w samym sercu jednego z najpiękniejszych kurortów na Malcie, 200 m od prywatnej plaży
  • Nowoczesne pokoje posiadające szeroki balkon oraz dostęp do Wi-Fi
  • Pięć restauracji serwujących dania kuchni z całego świata!
  • Przystanek autobusowy w pobliżu hotelu
  • Łatwy dostęp do miejsc rozrywki 

Lokalizacja

w St. Julian's / St. George's Bay, ok. 200 m od plaży, ok. 10 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, ok. 150 m od przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi: 451, restauracje: 5, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, sejf (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), kawiarnie, recepcja 24h, room service 24h (płatny), taras słoneczny, parking (płatny), ogród, wymiana walut, fryzjer, grill, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Basen

basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci;

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar(płatny), internet bezprzewodowy, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty, żelazko, deska do prasowania Typ pokoju -

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób.

Plaża

prywatna, piaszczysta, przejście przez ulicę.

Sport i fitness

squash (płatny), masaże (płatne), centrum fitness (płatne), aerobik (płatny), SPA (płatne), sauna (płatna), łaźnia parowa (płatna), salon urody.

Rozrywka

muzyka na żywo, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna) na zapytanie, mini klub, łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia. Cena nie zawiera obowiązkowej dopłaty do obiadu świątecznego 25.12 210zł/os., dzieci 105zł/os. (dotyczy Gości z opcją FB), dopłaty do obiadu noworocznego 1.01 160zł/os., dzieci 80zł/os. (dotyczy Gości z opcją FB), kolacji wigilijnej 24.12 130zł/os., dzieci 65zł/os. (dotyczy Gości z opcją HB i FB) oraz kolacji sylwestrowej 31.12 290zł/os., dzieci 145zł/os. (dotyczy Gości z opcją HB i FB).

Informacje dodatkowe

Hotel wyremontowany w 2011 r; Liczba pięter: 15.
Mini Klub dla dzieci w wieku 2-7 lat, czynny od pon.-pt. w godz. 9.00 - 21.00 oraz w soboty i niedziele od 9.00 - 17.00.
Klub plażowy w odległości ok. 143 m od hotelu.

Hotel może pobierać depozyt na czas pobytu w wysokości 50EUR (zwracany jeśli Klienci nie korzystali z usług dodatkowych).

Świadczenia

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

W przypadku transferu na Gozo - przeprawa promem w cenie - z lotniska przejazd do portu, przeprawa i na miejscu dalszy transfer do hotelu (kierowca nie podróżuje z Klientami).

W cenie bagaż podręczny:
lot Wizz Air (W6): bagaż podręczny do 10kg (max. wymiary 40x30x20cm) - bagaż można zabrać na pokład samolotu. Istnieje możliwość zakupu drugiego bagażu podręcznego o wymiarach 55x40x23cm i wadze do 10kg - 250zł/szt./2 strony

lot Ryanair (FR) - 1 sztuka bagażu podręcznego o wymiarach 40 x 20 x 25 cm; dopłata do drugiego bagażu podręcznego 55 cm x 40 cm x 20 cm 150zł/szt./2 strony lub bagażu głównego o wymiarach do 10kg - 200zł/szt.

lot Air Malta (KM): bagaż główny 20kg + bagaż podręczny 5kg

lot Lufthansa (LH), LOT (LO): bagaż podręczny do 8kg i wymiarach 55 x 40 x 23 cm

 

 

Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Dopłaty do bagażu głównego (opcjonalnie, za sztukę):

RYANAIR:
- bagaż 20kg 300zł/2 strony;

- bagaż 10kg (rejestrowany) 55 cm x 40 cm x 20 cm 200zł/2 strony

WIZZAIR:

- bagaż 10kg 55 cm x 40 cm x 20 cm 250zł/2 strony;

- bagaż 20kg 400zł/2 strony

LUFTHANSA i PLL LOT:

- bagaż do 23kg 300zł/2 strony

Ceny w momencie rezerwacji. Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami.

Cena nie zawiera opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

W okresie świąt Bożego Narodzenia, Sylwestra i Wielkanocy obowiązkowych dopłat do uroczystych kolacji/obiadów. Szczegóły w opisie wyżywienia. Kwoty zostaną doliczone po założeniu rezerwacji.

Na Malcie  wprowadzony został obowiązkowy podatek lokalny i wynosi ok. 0,50 EUR/dzień/osobę pełnoletnią. Kwota ta będzie płatna bezpośrednio w recepcji hotelu. Zastrzegamy możliwość zmiany, opłata niezależna od organizatora. Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

Obsługa na miejscu

kontakt telefoniczny w j. polskim


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


KonsorcjumPBP

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie InterContinental Malta to nowoczesny i stylowy hotel zlokalizowany w samym centrum miejscowości St.Julians, posiadający własną prywatną plażę. W niewielkiej odległości od hotelu znajdują się sklepy, centrum rozrywkowe oraz zabytki. Pokoje 451 pokoi, wyposażonych w balkon, indywidualnie regulowaną klimatyzację, łazienkę z wanną i prysznicem oraz suszarką do włosów, lusterko do makijażu/golenia, wagę, szlafroki, pantofle, TV satelitarną/kablową, telefon, radio z budzikiem, odtwarzacz CD, ekspres do kawy/herbaty, minibar, sejf i dostęp do szybkiego Internetu, żelazko/deskę do prasowania. Hotel jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych (na wózkach inwalidzkich). Do dyspozycji gości Całodobowa recepcja, parking, winda, 8 restauracji, 5 barów, panoramiczny basen otwarty w formie laguny, basen kryty (z podgrzewaną wodą), klub na plaży (ok. 150 m od hotelu), centrum fitness, kort do squasha, łaźnia turecka, sauna, jacuzzi, Spa, fryzjer, salon piękności, usługi pralnicze, Club Intercontinental Lounge, centrum biznesowo-konferencyjne, usługi concierge, klub dla dzieci, opiekunka dla dzieci, kantor wymiany walut, dostęp do Internetu (za dodatkową opłatą), wypożyczalnia samochodów i telefonów komórkowych, rozrywka na żywo.

CENA ZAWIERA

bilet lotniczy Warszawa - Malta-Warszawa (w kwocie min. 1250 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat), Kraków-Malta-Kraków (w kwocie 750 PLN/os. dorosła i dziecko w wieku 2-16 lat), lub Berlin - Malta- Berlin (w kwocie min. 950 PLN/os. dorosła oraz dziecko 2-12 lat), transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu przez 7/14 nocy, śniadania, ubezpieczenie NW i KL i bagaż

CENA NIE ZAWIERA

dodatkowych posiłków, wydatków własnych, napiwków.

UWAGI

1. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą 2. BB - śniadania, HB - śniadania + obiadokolacje, FB - śniadania + lunche + kolacje 3. Kategoria hotelu odpowiada kategoryzacji lokalnej danego kraju. 4. Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty zaliczki. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 48 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty. Podane ceny skalkulowane są dla najniższej taryfy biletów lotniczych, obowiązującej w okresie ważności cennika. W przypadku nie dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej - za odpowiednią dopłatą. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.


Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


Traveliada

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Malta

Położenie

Hotel znajduje się w St. Julian's / St. George's Bay, ok. 200 m od plaży, w pobliżu centrum handlowe, ok. 150 m od przystanku komunikacji publicznej, w pobliżu przystanku komunikacji publicznej i centrum rozrywki, ok. 10 km od lotniska.

Udogodnienia i usługi

5 restauracji, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, lobby, kawiarnie, recepcja 24h, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, grill, centrum konferencyjne.

Plaża

prywatna, piaszczysta plaża, przejście do plaży przez ulicę.

Basen

basen odkryty, leżaki i parasole bezpłatne; basen kryty; brodzik dla dzieci.

Pokoje

451 pokoi, pokoje standard dla max, 4 osób, wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizję satelitarną, mini bar, internet bezprzewodowy, telefon, taras/balkon, suszarkę do włosów, łazienkę z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty, żelazko, deskę do prasowania, sejf (płatny).

Wyżywienie

BB oferuje śniadania w formie bufetu. HB oferuje śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

squash (płatny), masaże (płatne), centrum fitness (płatne), aerobik (płatny), SPA (płatne), sauna (płatna), łaźnia parowa (płatna), salon urody. Program artystyczny, muzyka na żywo.

Dla dzieci

Mini Klub dla dzieci w wieku 2-7 lat, czynny od pon.-pt. w godz. 9.00 - 21.00 oraz w soboty i niedziele od 9.00 - 17.00., łóżeczko dziecięce, opiekunka na zapytanie (płatna).

Informacje dodatkowe

Hotel wyremontowany w 2011 r; Liczba pięter - 15. Klub plażowy w odległości ok. 143 m od hotelu.

Cena zawiera

przelot, opłatę za transport bagażu podręcznego, noclegi, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie

Cena nie zawiera

opłaty za bagaż rejestrowany, opieki rezydenta, wydatków własnych.


Orka

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

MALTA

Położenie

w samym sercu miasta St. Julian's, jedynie 200 metrów od swojej plaży nad Zatoką św. Jerzego. W okolicy znajduje się wiele restauracji, sklepów i kawiarni. Hotel znajduje się zaledwie 10 km od lotniska oraz 12 km od Mdiny - dawnej stolicy. Odległość od Valletty to 7 km. 25 km od hotelu znajduje się terminal promowy skąd odbywają się regularne połączenia na Gozo i Comino.

Hotel

Wokół hotelu rozciąga się duży ogród krajobrazowy.

Plaża

Plaża hotelowa nad Zatoką św. Jerzego, piaszczysta, oddalona o 200 metrów od hotelu.

Pokoje

W każdym z 450 klimatyzowanych, elegancko urządzonych pokoi znajduje się telewizor z dostępem do kanałów satelitarnych i kanałów pay-per-view oraz zestaw do parzenia kawy i herbaty. Niektóre pokoje dysponują balkonem lub tarasem z widokiem na miasto.

Do dyspozycji Gości

Goście mogą korzystać z 6 restauracji i 5 barów serwujących różnorodne potrawy, od dań kuchni śródziemnomorskiej po specjały azjatyckie.

Sport i rekreacja

Na terenie hotelu znajduje się kryty i odkryty basen, korty do squasha oraz centrum fitness. Dla dzieci miniklub.

Dodatkowe informacje

- Bagaż rejestrowany 23 kg w cenie - Opieka rezydenta anglo/niemieckojęzycznego - Możliwość dopłaty do pokoju 1-osobowego - Opłata klimatyczna płatna na miejscu

Kod

MLAINTER http://www.ihg.com/intercontinental/hotels/gb/en/malta/malha/hoteldetail


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Zatoce St. George's w Saint Julian, oddalony o ok. 6 km od stolicy - Valetty orazpk 10 km od Miedzynarodowego Lotniska na Malcie. Hotel znajduje się nad samym brzegiem Morza Śródziemnego, w otoczeniu ekskluzywnych sklepów, restauracji i w pobliżu atrakcji turystycznych, takich jak Mosta Dome, Błekitna Laguna i Hypogeum.

PLAŻA

Hotel posiada prywatną plażę oddaloną 200 m od Hotelu.

HOTEL

Hotel pięciogwiazdkowy otwarty w 2003 roku.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja i room service, 5 restauracji, bary, lounge, kawiarnia, parking, bar przy basenie, centrum biznesowo-konferencyjne, winda. Dodatkowo płatne: salon piękności, fryzjer, sejf w recepcji, sklep z pamiątkami, concierge, kantor wymiany walut, powierzchnia wystawiennicza, usługi pralnicze, sklepy, opieka medyczna, parking, kasyno. W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club, JCB i MasterCard.

INTERNET

Wi- Fi darmowe w miejscach ogólnodostępnych.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Na terenie Hotelu znajduje się kilkadziesiąt sal konferencyjnych a najwieksza może pomieścić 2 tys. osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

basen kryty, basen odkryty.  Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje kręgle, squasha, jogę i aerobik, jak również za dodatkową opłatą studio fitness. Obiekt dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. spa, łaźnia parowa, łaźnia turecka i zabiegi masażu. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest sauna i solarium. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, miniklub i kasyno.

DLA DZIECI

Możliwość zamówienia opiekunki dla dziecka, brodzik dla dzieci, klub dla dzieci.

ZAKWATEROWANIE

451 pokoi. Pokoje mają powierzchnię około 32 m2 i wyposażone są w: balkon, TV, klimatyzację, zestaw do sporządzania kawy i herbaty, łazienkę z prysznicem.

WYŻYWIENIE

BB - śniadanie HB - śniadanie i obiadokolacja. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB - śniadanie, obiad i kolacja.

INFORMACJE DODATKOWE

Adres: St. George' s Bay St. Julian's STJ 3310https://malta.intercontinental.com/

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM: Cena zawiera: bilet lotniczy, bagaż podręczny do 10kg, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT, opiekę polskojęzycznego rezydenta na miejscu (nie obejmuje Gozo).  Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony. DOJAZD WŁASNY: Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: eco taxy 0,5 e dzień / os dorosła płatna na miejscu w recepcji, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg - 100-400 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotu Ryanair: 20 kg - ok 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotu Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie! LIMIT BAGAŻU REJESTROWANEGO: Wizzair: 10kg/20kg/32kg Ryanair:10kg/20kg LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w PRIMIE w cenie: Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY! Usługa daje mozliwość: * zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg)) * zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg) * pierwszeństwo wejścia na pokład * Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm oraz pierwszeństwo wejścia na pokład. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Malty jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


TOP Touristik

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Informacje o destynacji

Szanowni Państwo chcielibyśmy poinformować, iż Klienci biura podróży TOP Touristik są pod opieką polskojęzycznego przedstawiciela.

Ważne informacje

Nasze ceny są aktualizowane i obowiązują w momencie zakładania rezerwacji. Dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania, oferty są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy koszt rezerwacji niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Hotel InterContinental Malta położony jest w samym sercu miasta St. Julian’s, jedynie 200 metrów od swojej plaży nad Zatoką św. Jerzego. Obiekt oddalony jest o 2 minuty spacerem od dworca autobusowego w St. Julian’s oraz o 10 km od lotniska na Malcie. Do miasta Valletta, będącego stolicą wyspy, można dojechać z hotelu w zaledwie 15 minut.  
InterContinental Beach Club na naszej prywatnej plaży: 
Wszyscy Goście hotelowi mają dostęp do InterContinental Beach Club, gdzie leżaki, parasole i ręczniki plażowe są zapewniane przez hotel bez dodatkowych opłat. Dostępne są również różnorodne obiekty sportów wodnych.
W Beach Club znajduje się również bar oraz restauracja z szybką i sprawną obsługą, dzięki czemu można w pełni relaksować się i cieszyć słońcem. 
Adres: 
Hotel Intercontinental Malta  
St George`s Bay, St Julians  
Malta STJ 3310 
Tel: +356 2137 7600  
Web: www.intercontinentalhotelmalta.com  

Wyposażenie

Hotel zbudowany został w roku 2002. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 451 pokoi. W obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych (odpłatnie) zapewnia stały dostęp do sieci. Obiekt dysponuje szeregiem udogodnień dla niepełnosprawnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia, sala śniadaniowa, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Do Państwa dyspozycji jest również kiosk z prasą i pokój zabaw dla dzieci. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: babysitting, opieka nad dziećmi, opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie, pomieszczenie mieszkalne, kuchnię i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź łóżko typu king size. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Kolejnym udogodnieniem jest zestaw do prasowania. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi. W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic, wannę i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych. Hotel oferuje pokoje rodzinne, pokoje dla niepalących i pokoje dla palących.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Narty wodne, windsurfing, jet ski, przejażdżki motorówką, rower wodny, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, żeglowanie, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje kręgle, squasha, jogę i aerobik, jak również za dodatkową opłatą studio fitness. Obiekt dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. spa, łaźnia parowa, łaźnia turecka i zabiegi masażu. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest sauna i solarium. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, miniklub i kasyno.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja.

Karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club, JCB i MasterCard.

Podatki – Malta

Szanowni Państwo informujemy, iż na terenie państwa Malta od dnia 01.07.2016 obowiązuje w hotelach oraz kwaterach turystycznych nowy podatek turystyczny. Powyższy podatek płatny jest bezpośrednio w recepcji hotelowej przy zakwaterowaniu.
Stawka podatku wynosi 0,50 Euro/osoba/noc – niezależnie od standardu zakwaterowania.
Podatek płatny jest maksymalnie do wysokości 5 Euro za pobyt i dotyczy osób powyżej 18 roku życia. Zmiana jest możliwa. Nie ponosimy żadnej odpowiedzialności.

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*). Podane ceny bagażu obowiązują do momentu zakupu rezerwacji lotniczej (biletu), cena bagażu po zakupie biletów zwiększa się.
+ Ryanair (FR) Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x20x25 cm, max. 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład):  od 70 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x20x25 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x20 cm, usługa dodawana jest dla całej rezerwacji (wszystkich pasażerów).
*Bagaż rejestrowany: 265 – 400 PLN / 1 szt. 20 kg w obie strony. Bagaż odprawiany przed kontrolą bezpieczeństwa przy stanowisku check-in.
+ Wizz Air (W6): Uwaga zmiany (data lotu od 01.11.2018):
Bezpłatnie: tylko 1 mała torebka - wymiary: 40x30x20 cm, max 10 kg.
Pierwszeństwo wejścia na pokład i 2 sztuki bagażu (na pokład): od 75 PLN/ osobę/ obie strony. 1 mała torebka do 40x30x20 cm + 1 bagaż do 10 kg 55x40x23 cm, usługa może być dodana dla poszczególnych pasażerów.
*Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 200 – 450 PLN.
++ Air Malta (KM): Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg oraz bagaż rejestrowany 20 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/260107/Airlines_Policies.pdf


Dertour Polska

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

InterContinental Malta

Kategoria

*****

Miejscowość

St.Julian's

Region

Malta

Kod

MLA20030 FH

Liczba pokoi

481

Położenie

Hotel położony ok. 150 m od St.George's Bay i tylko kilka min. spacerem od tętniącego życiem St. Julian's. Do przystanku autobusu liniowego ok. 150 m.

Opis

Komfortowy i elegancki, w pełni klimatyzowany, luksusowy hotel wysokiej klasy z bardzo nowoczesnym wyposażeniem. Restauracje, każda z indywidualną, bardzo dobrą kuchnią, bary, lobby z WLAN, podgrzewany basen kryty (ok. 17 x 6 m, ok. 27 ° C), fryzjer, winda, butik, kiosk/sklep z pamiątkami, centrum biznesowe z terminalem internetowym, taras słoneczny z basenem o długości ok. 47 m, mała, prywatna, piaszczysta plaża z hotelowym klubem plażowym przy St. George's Bay, przy basenie i na plaży leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe, garaż (za opłatą).

Wyżywienie

Obfite śniadanie w formie bufetu, przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu w Harruba z kuchnią śródziemnomorską i międzynarodową, przy rezerwacji z 3 posiłkami dziennie (V) dodatkowo obiad w formie menu do wyboru.

Pokój typ 1

Deluxe = komfortowo, nowocześnie i stylowo urządzone pokoje, ok. 34 m kw., łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, szlafrok, telefon, TV, telewizja internetowa (za opłatą), WLAN, ekspres do kawy i herbaty, minibar, sejf, klimatyzacja/ogrzewanie (zależnie od sezonu), kompletny sprzęt do prasowania, całodobowy room service, balkon. Również do samodzielnego wykorzystania.

Pokój typ 2

Club = przestronne pokoje całkowicie odnowione, z nowym wystrojem, ok. 36 m kw., na jednym z 3 najwyższych pięter z przepięknym panoramicznym widokiem na St. Julian's, basen i/lub St. George's Bay, z dostępem do Club Lounge - osobne śniadanie, w ciągu dnia napoje, po południu herbata i wieczorem aperitif (w godz. ok. 15-20 wstęp tylko dla dorosłych).

Pokój typ 3

Pokoje rodzinne = wyposażone jak Deluxe, ale bardziej przestronne.

Pokój typ 4

Deluxe Suita = wyposażone jak Deluxe, ok. 60 m kw., dodatkowo dostęp do basenu bez krawędzi na 19. piętrze oraz do Club Lounge.

Pokój typ 5

Club Suite = wyposażone jak Deluxe Suita, dodatkowo z serwisem kamerdynera i widokiem na ogród.

Sport, rozrywka, wellness

W cenie - dobrze wyposażona, duża siłownia (dla osób poniżej 16 roku życia wstęp tylko w towarzystwie osoby dorosłej), łaźnia parowa, sauna, wieczory tematyczne. Za opłatą - 2 korty do squasha, zajęcia fitness, 24 tory do gry w kręgle, zabiegi i masaże w spa, kino.

Dla dzieci

Mini klub dla dzieci 2-7 lat (ok. pon.-pt. w godz. ok. 9-21, sob-ndz. ok. 9-17, wymagane zgłoszenie i odebranie przez rodziców), wydzielona strefa dla dzieci w basenie.

Warto wiedzieć

Sezonowo dodatkowe świadczenia w cenie. Korzystanie z krytego basenu, łaźni parowej, sauny i siłowni dla osób poniżej 16 roku życia tylko w towarzystwie osoby dorosłej.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

SP509102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

BestReisen

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel prestiżowej marki, dogodnie usytuowany w St. Julian's, blisko prywatnej plaży i wielu atrakcji turystycznych. Eleganckie pokoje, basen bez krawędzi, zadbany ogród, wyborna kuchnia, własny klub plażowy. 

Położenie

W znanej dzielnicy St. George's Bay, 200 m od plaży (leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne), zaledwie 20 minut jazdy od międzynarodowego lotniska na Malcie i 15 minut jazdy od Valletty, historycznej stolicy Malty. Niedaleko znajdują się sklepy, butiki, bary, kluby nocne.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, klub plażowy (serwis plażowy, bar, restauracja, sporty wodne), bar w lobby, restauracja Waterbiscuit, restauracja Paranga (specjalność: kuchnia śródziemnomorska), Skybeach - bar przy basenie na 19.piętrze, Skyhigh bar z leżankami, sala śniadaniowa, snack bar przy basenie, zaplecze biznesowe, room-service, pralnia, sklepiki. W hotelu znajduje się największe casino na Malcie.

Pokoje

Eleganckie, w nowoczesnym stylu, wyposażone w przestronną łazienkę, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telewizor z kanałami sat., telefon, szerokopasmowy dostęp do Internetu, żelazko, minibar. Deluxe - widok na ogród lub na basen, powierzchnia ok. 32 m kw.

Wyżywienie

BB - śniadaniaHB - śniadania i obiadokolacjeFB - śniadania, obiady, kolacje

Sport i rozrywka

Basen w kształcie laguny, podgrzewany basen kryty, basen typu infinity z tarasem i leżakami wodnymi  (bezpłany dla gości zakwaterowanych w suite) na dachu hotelowym, fitness center, korty do squasha, Carisma Spa (hammam, zabiegi, masaże, gabinet fryzjerski), w okolicy sporty wodne, nurkowanie itd.

Dla dzieci

Sala zabaw z różnymi atrakcjami; gry wideo, filmy, klub dziecięcy Planet Trekkers

Uwagi

W sezonie zimowym, od listopada do końca kwietnia, poszczególne świadczenia oraz infrastruktura hotelowa (restauracje i bary zewnętrzne, aquaparki, baseny zewnętrzne, animacje, plaze zabaw), może być ograniczona ze względu na warunki pogodowe.Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci. 

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, bagażu rejestrowanego (info w kolejnym punkcie), wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, obowiązkowego podatku turystycznego (0,50 EUR za dzień/osobę pełnoletnią; płatne bezpośrednio w hotelu).

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdowe do kraju

Od 14 lipca na terytorium Malty wpuszczani są TYLKO w pełni zaszczepieni turyści. CERTYFIKATY SZCZEPIEŃWażny jest tylko certyfikat potwierdzający pełen cykl szczepień (podwójną dawką lub pojedynczą w przypadku Johnson & Johnson) wykonany co najmniej 14 dni przed wjazdem na Maltę. Certyfikaty uznawane przez Kuratora Zdrowia Publicznego:* Maltański Certyfikat Szczepień* Certyfikat COVID UE* NHS COVID Pass Letter/Aplikacja NHS (Wielka Brytania)Następujące zaświadczenia NIE są WAŻNE:* Zaświadczenie o statusie ozdrowieńca po przebytej chorobie COVID-19* Świadectwa szczepień wydane dla 1 dawki ( dla szczepionek wymagających 2 dawek, również dla osób, które mają status ozdrowieńca COVID-19)* Świadectwa szczepień dla których nie minął termin 14 dni od podania ostatniej dawkiDZIECIDzieci w wieku 5-11 lat powinny mieć negatywny wynik testu PCR, który należy wykonać w ciągu 72 godzin przed przybyciem na Maltę. Dzieci poniżej 5.roku życia  zwolnione są z tego obowiązku. Dzieci w wieku 12 lat i starsze muszą przedstawić certyfikat potwierdzajacy pełny cykl szczepień. W każdym przypadku dzieciom mają towarzyszyć rodzice/opiekunowie  w pełni zaszczepieni. Podróżni, którzy nie posiadają ważnego certyfikatu szczepienia przeciw Covid-19, muszą poddać się 14-dniowej kwarantannie po przybyciu na Maltę. Kwarantannę odbywa się w hotelu wyznaczonym przez władze maltańskie. Pobyt w hotelu na kwarantannie jest odpłatny - jego koszt wynosi 1400,00 EUR (ze śniadaniem; koszty pozostałych posiłków i innych usług pokrywane są przez osobę przebywającą na kwarantannie). Z kwarantanny nie zwalnia posiadanie statusu ozdrowieńca.Podróżni, którzy nie posiadają ważnego certyfikatu szczepienia przeciw Covid-19, muszą dodatkowo - obok poddania się obowiązkowej kwarantannie po przybyciu na Maltę - posiadać negatywny wynik testu PCR wykonany w ciągu 72 godzin przed przybyciem na Maltę. UWAGAMinister Zdrowia Malty potwierdził, że szczepionka AstraZeneca z numerów serii: 4120Z001, 4120Z002 i 412Z003, znana również jako Covishield, nie będzie akceptowanym dowodem szczepienia do wjazdu na Maltę. Minister potwierdził, że jest to zgodne z zaleceniami Europejskiej Agencji Leków (EMA), których przestrzega Ministerstwo Zdrowia Malty, dodając, że wytyczne będą okresowo aktualizowane zgodnie z EMA.Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klp KOMUNIKAT DOT. KWARANTANNYPo przybyciu ze Strefy Schengen podróżni muszą odbyć obowiązkową 10- dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu na koronawirusa, wykonany w kraju wylotu nie wcześniej niż 48 godzin przed przekroczeniem granicy. Wynik testu musi być w języku polskim lub angielskim.Poza tym z kwarantanny zwolnione następujące osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiej.b) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi lub po okazaniu negatywnego testu (48 godz. po przekroczeniu granicy).Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.

Warunki przelotu

Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą:Jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).Bagaż rejestrowany za dopłatą: - bagaż rejestrowany 23kg (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 250PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą, dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.W przypadku przelotów liniami LOT wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie.///Lecąc z WIZZ każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Katowice- 20 kg w cenie 400 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 600 PLN/sztukaWarszawa- 20 kg w cenie 550 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 750 PLN/sztukaWIZZ Priority w cenie 220 PLN/osoba w dwie stronyJeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.W przypadku przelotów liniami Wizz Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie.///Lecąc Ryanair każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).    Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 370 PLN/sztukaPierwszeństwo wejścia na pokład - 130zł/osobaPasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami.Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.W przypadku przelotów liniami Ryanair wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie.///Lecąc z Air Malta każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 10 kg- jeden bagaż rejestrowany - waga maksymalna 23 kgMiejsca w samolocie przydzielane są na lotnisku, nie ma możliwości wcześniejszego ich wyboru.W przypadku przelotów liniami Air Malta wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie.UWAGA - przeloty liniami Air Malta odbywają się tylko z Warszawy. Loty z Wrocławia pomimo kodu Malta Air podanego na rezerwacji realizowane są liniami Ryanair i zastosowanie w ich przypadku mają warunki przewozowo-bagażowe tejże linii. 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Nekera

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

MALTA

Położenie

w centrum popularnej miejscowości turystycznej St. Julian's, w dzielnicy rozrywkowej Paceville, w pobliżu wielu punktów rozrywki, restauracji, klubów i barów (ok. 100 m). Stolica Malty - La Valetta oddalona o ok. 10 km. 

Plaża

piaszczysta, gruboziarnista nad zatoką St. George's Bay. Hotelowy odcinek oddalony o ok. 150 m. Beach Club dla Gości hotelowych (wstęp, leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe gratis). Restauracja i bar na plaży.

Wyposażenie

nowoczesny hotel renomowanej sieci Intercontinental oferuje 481 pokoji w 15.-piętrowym budynku. Do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją i miejscami do wypoczynku, windy, restauracja główna, 6 restauracji a la carte (3 czynne sezonowo), 3 bary, kantor, sklepiki i punkty usługowe. Na dachu hotelu znajduje się basen ze słodką wodą w kształcie laguny, taras słoneczny z przepięknym widokiem na zatokę i okolicę oraz bar z napojami i przekąskami. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. Zaplecze konferencyjne (24 sale). 

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

Zakwaterowanie

 odnowione, komfortowe i gustownie urządzone pokoje dwuosobowe Deluxe (DBL DELUXE): ok. 32 m2; klimatyzacja, TV-Sat., telefon, minibar, sejf,  zestaw do parzenia kawy / herbaty, zestaw do prasowania (deska, żelazko), balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Pokoje dwuosobowe z widokiem na basen (DBL PV): położóne na wyższych piętrach, wyposażone jak pokoje Deluxe. Pokoje Club Intercontinental (DBL EXECUTIVE): dodatkowo bezpłatny wstęp do strefy Club Lounge, oferującej kameralne śniadanie, przekąski i napoje w ciągu dnia, popołudniową herbatę oraz wieczorny koktajl. Prywatny check-in i check-out. 

Sport

nowoczesna i dobrze wyposażona siłownia. Za opłatą: 2 korty do squasha, gimnastyka z trenerem, kręgle. 

Wellness

basen kryty, sauna, łaźnia parowa. Za opłatą nowoczesne Spa, oferujące rżnorodne zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne, masaże i terapie. 

Rozrywka

wieczorne programy animacyjne, okazjonalnie muzyka na żywo. Bogata oferta rozrywkowa w pobliskich klubach, barach i dyskotekach. 

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub dla dzieci w wieku 2-7 lat, animacje, gry i zabawy. 

Wyżywienie

ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Kategoria Nekera

 5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

UWAGA!

Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie dla imprez turystyczych, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), bezpośrednia opieka rezydenta - w sezonie letnim: Kreta, Rodos, Korfu, Turcja (Riwiera), Majorka, Bułgaria (Burgas) całorocznie: Malta, Teneryfa, Fuerteventura, na pozostałych kierunkach opieka telefoniczna lub przez czat w serwisie moja.nekera.pl. W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba). Cena uzależniona jest m.in. od przewoźnika oraz terminu wyjazdu, należy ją zweryfikować podczas zakupu. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), LO (Lot).

Ważne

W związku ze zmianami w przepisach sanitarnych oraz przekraczania granicy w poszczególnych krajach Nekera przygotowała listę wymaganych procedur wjazdowych do danego kraju - https://www.nekera.pl/bezpieczne-wakacje/ Zachęcamy do sprawdzenia tych informacji przed Państwa wyjazdem

Mocne strony

- Hotel renomowanej sieci IC- Przepiękna panorama z dachu hotelu- Hotelowy klub plażowy, wstęp gratis- Dzielnica rozrywkowa Paceville 100 m.


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Neckermann

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Malta, Malta

UWAGA!

Gości obowiązuje taxa klimatyczna w wysokości 0,50 EUR os./dzień (max. wysokość opłaty 5 EUR za pobyt), płatna na miejscu w hotelu.Connected Service w języku polskim w okresie zimowym. 

Położenie

w centrum popularnej miejscowości St. Julian's, w pobliżu wielu punktów rozrywki, restauracji, kawiarni, klubów i barów (ok. 100 m).

Plaża

piaszczysta, gruboziarnista w Zatoce St. George's Bay. Hotelowy odcinek, oddalony ok. 150 m. Beach Club dla Gości hotelowych (wstęp, leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie).

Wyposażenie

nowoczesny hotel oferuje 481 luksusowych pokoi. Hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, 6 restauracji a'la carte (3 na zewnątrz, czynne sezonowo), 3 bary. Na zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą w formie laguny, taras słoneczny z przepięknym widokiem na okolicę oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (3 pokoje). www.intercontinental.com/icmalta

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

luksusowe i komfortowo urządzone Pokoje dwuosobowe Deluxe (1-3A): klimatyzacja, minibar, sejf, TV sat, telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, deska do prasowania, żelazko, balkon, widok na ogród. Wanna, prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Pokoje rodzinne (2-4B): przestronniejsze (1 pomieszczenie, ok. 35 m2), wyposażone jak pokoje Deluxe. Uwaga: przy zakwaterowaniu maksymalnej liczby osób w pokojach nie ma możliwości zakwaterowania infanta.

Dzieci

miniklub (2-7 lat, czynny w określonych godzinach), animacje, gry i zabawy. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

wieczorne programy animacyjne, bogata oferta rozrywkowa w pobliskich klubach, dyskotekach i

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Sport

nowoczesna i bardzo dobrze wyposażona siłownia (powierzchnia 2 tys. m2, ponad 150 różnych sprzętów). Za opłatą: 2 korty do squasha, gimnastyka z trenerem, kręgle.

Wellness

łaźnia parowa, hammam, basen kryty, sauna. Za opłatą: nowoczesne centrum Spa, oferujące różnorodne zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne, terapie i masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem, z dwoma lub z trzema posiłkami: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.

Święta/Sylwester

przy rezerwacji 2 i 3 posiłków menu świąteczne 24.12, 25.12 , sylwestrowe 31.12, noworoczne 1.01 w cenie. 

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji na Maltę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Malta, Malta

Położenie

w centrum popularnej miejscowości St. Julian's, w pobliżu wielu punktów rozrywki, restauracji, kawiarni, klubów i barów (ok. 100 m).

Plaża

piaszczysta, gruboziarnista w Zatoce St. George's Bay. Hotelowy odcinek, oddalony ok. 150 m. Beach Club dla Gości hotelowych (wstęp, leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie).

Wyposażenie

nowoczesny hotel oferuje 483 luksusowych pokoi. Hol powitalny z recepcją, windy, restauracja główna, 6 restauracji a'la carte (3 na zewnątrz, czynne sezonowo), 3 bary. Na zadbanym terenie zewnętrznym znajduje się basen ze słodką wodą w formie laguny, taras słoneczny z przepięknym widokiem na okolicę oraz bar. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (3 pokoje). www.intercontinental.com/icmalta

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

luksusowe i komfortowo urządzone Pokoje dwuosobowe Deluxe (A1-3A): klimatyzacja, minibar, sejf, TV sat, telefon, zestaw do parzenia kawy/herbaty, deska do prasowania, żelazko, balkon, widok na ogród. Wanna, prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie. Pokoje dwuosobowe Superior (A1-3D): położone na najwyższych piętrach, od strony basenu, z panoramicznym widokiem na okolicę, wyposażone jak pokoje Deluxe. Pokoje rodzinne (A2-4B): przestronniejsze (1 pomieszczenie, ok. 35 m), wyposażone jak pokoje Deluxe. Suite (B2A): ok. 50 m, z tarasem, wyposażone jak pokoje Deluxe. Uwaga: przy zakwaterowaniu maksymalnej liczby osób w pokojach nie ma możliwości zakwaterowania infanta.

Dzieci

miniklub (2-7 lat, czynny w określonych godzinach), animacje, gry i zabawy. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

wieczorne programy animacyjne, bogata oferta rozrywkowa w pobliskich klubach, dyskotekach i barach.

Dostęp do internetu

Wi-Fi na terenie całego hotelu i w pokojach gratis.

Sport

nowoczesna i bardzo dobrze wyposażona siłownia. Za opłatą: 2 korty do squasha, gimnastyka z trenerem, kręgle.

Wellness

łaźnia parowa, hammam, basen kryty, sauna. Za opłatą: nowoczesne centrum Spa, oferujące różnorodne zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne, terapie i masaże.

Wyżywienie

Ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • luksusowy hotel marki Intercontinental z przepięknym widokiem na okolicę
  • własny klub plażowy, leżaki, parasole słoneczne w cenie
  • komfortowe, gustownie urządzone pokoje
  • nowoczesne centrum Spa
  • w pobliżu popularna dzielnica rozrywkowa Paceville


Mapa Hotelu Intercontinental Malta

Opinie o Hotelu Intercontinental Malta

4.6
zdecydowanie polecam

To już kolejny Intercontinental w ktorym zatrzymalismy sie na wakacje mamy zaufanie do tej marki i tym razem tez sie nie zawiedlismy. Polozenie super bo niedaleko do przystanku busa a poruszalismy sie po calej Malcie busem. Okolica obfituje w atrakcje sklepy restauracje i inne. Blisko jest tez do bardzo malowniczej plazy jednak nie spedzilismy tam duzo czasu bo w hotelu tez jest basen. Pokoje ladne dobrze wyposazone. Z pewnoscia mozemy ten hotel polecic komus kto poszukuje porzadnego miejsca na wypoczynek i sprawdzonego.

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Intercontinental Malta - możliwości zakwaterowania:

suite city suites
premium family room premium family city view
. classic city view
. classic garden view
. premium family city view
standard classic cityview balcony
standard classic gardenview balcony
standard singleuse classic cityview balcony
standard singleuse classic gardenview balcony
standard premium cityview balcony
room deluxe
pokój dwuosobowy club z balkonem
. club room
standard club balcony or terrace
standard deluxe balcony
standard singleuse deluxe balcony
standard superior balcony
single deluxe room single room classic room city view (deluxe balcony)
double deluxe room with balcony double classic room city view (room deluxe balcony)
studio with view panoramic suite
suite club suite
suite club
suite deluxe balcony
suite deluxe panoramaview balcony
Classic Room City View
Classic Room Garden View
pokój dwuosobowy Deluxe
Doppelzimmer Single mit K
Doppelzimmer Classic Sing
Doppelzimmer Club Single
Doppelzimmer Classic Sing
Doppelzimmer Deluxe
Doppelzimmer Club
Premium Room City View
Doppelzimmer Superior
Familienzimmer Premium
Panoramic Suite
City Suite
Suite Deluxe
Suite Club

Intercontinental Malta - Możliwości wyżywienia:


Intercontinental Malta - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Intercontinental Malta? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00