cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
  • Hotel Calypso, Costa Dorada
1 / 27
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
15.10 - 22.10
już od 2379 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.10 - 21.10
już od 1799 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Calypso
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Bez paszportu

Hotel Calypso
star 3

Hiszpania: Costa Dorada
Ocena hotelu Calypso:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 października 2019

Hotel Calypso w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania / Costa Dorada

Opis oferty:

Popularny wśród międzynarodowej klienteli, oferuje wypoczynek w sercu słonecznego wybrzeża Costa Dorada, niedaleko jednej z najładniejszych plaż. Zadbane pokoje są funkcjonalnie wyposażone, smaczne posiłki serwowane w hotelowej restauracji łączą smaki kuchni lokalnej z popularnymi potrawami kuchni międzynarodowej. Do dyspozycji są dwa duże baseny, w tym jeden z mostkiem, i brodzik dla dzieci. Rozrywki dostarczą hotelowe animacje, na miejscu jest również kręgielnia i sala gier. Położony w znanej nadmorskiej miejscowości Salou, polecany jest rodzinom z dziećmi, na które czeka tu wiele atrakcji, piaszczyste plaże, jak również park rozrywki PortAventura - największy park tematyczny w Europie.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Covamar, ok. 900 m od centrum SALOU, najbliższe sklepy ok. 250 m od hotelu, ok. 3 km od wodnego parku rozrywki PortAventura, ok. 10 km od Reus, ok. 10 km od Tarragony; ok. 100 km od portu lotniczego w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (centrum Salou, plaża, Port Aventura/ok. 1-3 EUR).

PLAŻA:

Capellans, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 5 EUR); Llevant, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 1,1 km od hotelu, dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 5 EUR), na plaży sporty wodne, siatkówka plażowa; Platja Larga, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, ok. 900 m od hotelu, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1980 r., odnowiony w 2009 r., 532 pokoje, 2 budynki, 6 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kilka razy w tygodniu wieczory tematyczne, restauracja Al Fresco - á la carte (czynna sezonowo), obsługa kelnerska, kuchnia śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 bary, w tym 2 przy basenach; kantor, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 20 osób, taras słoneczny, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy (ograniczony zasięg); za opłatą: kawiarenka internetowa, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 21 m², skromny, zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka, (wymagany depozyt: 20 EUR), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla 2 dzieci), ok. 26 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny przedzielony mostkiem, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. ok. 1,7 m, kaskada, basen dla dorosłych, słodka woda, ok. 260 m², gł. do 2,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; skromna sala kinowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (6-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kręgielnia, bilard, piłkarzyki, sala gier.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-18.00, 22.30-23.00); kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00); napoje chłodzące oraz lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach (9.00-23.00).

KONTAKT:

0034/977384900, www.medplaya.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Hiszpania / Costa Dorada

Opis oferty:

Popularny wśród międzynarodowej klienteli, oferuje wypoczynek w sercu słonecznego wybrzeża Costa Dorada. Wszystkie pokoje zostały odnowione w 2017 r. i gustownie urządzone. Do dyspozycji są 2 duże baseny, w tym jeden z mostkiem oraz brodzik dla dzieci, a rozrywki dostarcząją hotelowe animacje. Położony w znanej, nadmorskiej miejscowości Salou, niedaleko jednej z najładniejszych plaż, polecany jest rodzinom z dziećmi, na które czeka tu wiele atrakcji, między innymi kręgielnia, salon gier, jak również park rozrywki PortAventura - największy park tematyczny w Europie.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Covamar, ok. 900 m od centrum SALOU, najbliższe sklepy ok. 250 m od hotelu, ok. 3 km od wodnego parku rozrywki PortAventura, ok. 10 km od Reus, ok. 10 km od Tarragony; ok. 100 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (centrum Salou, plaża, Port Aventura/ok. 1-3 EUR).

PLAŻA:

Capellans, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 900 m od hotelu; Llevant, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 1,1 km od hotelu, na plaży sporty wodne, siatkówka plażowa; Platja Larga, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 900 m od hotelu; wszystkie plaże wyróżnione certyfikatem Błękitna Flaga, dojście chodnikiem, parasole i leżaki płatne (ok. 5 EUR).

HOTEL:

trzygwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 1980 r., odnowiony w 2009 i 2017 r., 532 pokoje, 2 budynki, 6 pięter, 4 windy, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kilka razy w tygodniu wieczory tematyczne, restauracja Al Fresco - á la carte (czynna sezonowo), obsługa kelnerska, kuchnia śródziemnomorska, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 bary, w tym 2 przy basenach; kantor, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla 20 osób, taras słoneczny, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: przechowalnia bagażu, przechowalnia rowerów, wypożyczalnia samochodów i rowerów; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 21 m², odnowiony pod koniec 2017 r., nowoczesny i elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), lodówka, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci - sofa), ok. 26 m², odnowiony pod koniec 2017 r., wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny przedzielony mostkiem, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 300 m², gł. ok. 1,7 m, kaskada, basen dla dorosłych, słodka woda, ok. 260 m², gł. do 2,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 15 m², gł. 0,6 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; skromna sala kinowa; plac zabaw dla dzieci, miniklub (6-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: kręgielnia, bilard, piłkarzyki, sala gier.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (11.00-18.00, 22.30-23.00); kawa, herbata, ciastka (16.00-17.00); napoje chłodzące oraz lokalne napoje alkoholowe w wybranych barach (9.00-23.00).

KONTAKT:

0034/977384900, www.medplaya.com

GRATIS:

Wi-Fi


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Hiszpania/Costa Brava/Costa Dorada

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 3* - kat. lokalna 3*

Położenie

- Costa Dorada - dzielnica hotelowa Covamar - ok. 50 m od przystanku autobusowego - ok. 250 m od sklepów - ok. 900 m od centrum Salou - ok. 10 km od Reus i Tarragony - ok. 100 km od lotniska w Barcelonie

Plaża

- publiczna, piaszczysta, ok. 900 m od hotelu - leżaki i parasole za opłatą (ok. 10 EUR/komplet) - łagodne zejście do morza

Pokoje

Pokój standardowy - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów - depozyt) - klimatyzacja (sezonowo), TV-SAT - telefon, - sejf (płatny) - balkon/taras  Pokój family - wyposażony podobnie jak pokój standard - bardziej przestronny

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - leżaki i parasole przy basenie - taras słoneczny - wieczorne animacje Płatne - bilard - kręgielnia - piłkarzyki - sala gier - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - plac zabaw - łóżeczko dla dziecka ( na zamówienie)

Wyżywienie

Bed&Breakfast (BB) - śniadanie w formie bufetu. Half Board (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 11:00 - 23:00  

Restauracje i bary

- restauracja główna - 4 bary

Dodatkowe informacje

- 532 pokoje, 2 budynki, 6 pięter - odnowiony - należy do sieci hotelowej Medplaya - kawiarenka internetowa - wypożyczalnia rowerów i samochodów - bezpłatny  internet Wi-Fi - www.medplaya.com

Bagaż

Gdańsk, Kraków, Poznań, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 120zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 305 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 130 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 270 PLN (wyloty do 05.05)/ 230 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 280 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) - 32 kg - 370 PLN (wyloty do 05.05)/ 320 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 385 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Gdańsk (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 152 zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN (wyloty do 05.05)/ 260 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 350 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) - 32 kg - 450 PLN (wyloty do 05.05)/ 410 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 500 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 170zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN (wyloty do 05.05)/ 260 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 350 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) - 32 kg - 450 PLN (wyloty do 05.05)/ 410 PLN (wyloty od 06.05 - 31.05 i od 02.10 - 31.10)/ 500 PLN (wyloty od 01.06 - 01.10) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Warszawa (LOT) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 220 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Mapa Hotelu Calypso
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Calypso

Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    5
  • Pokoje
    4
  • Wyżywienie
    5
  • Atrakcje
    i sport
    4
  • Obsługa
    5.5
HolidayCheck
Ocena Calypso:
5 / 6

Bardzo fajny hotel - polecam 2007-07-08
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    3.5

3.9
Hotel dla wydzierajacych sie anglikow 2008-08-29
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    3.5

Nie polecam tego hotelu, gastronomia typowa dla A nglikow, frytki,frytki i jeszcze raz frytki; w dni...
więcej

4.0
Udane wakacje 2012-09-24
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

4.5
Bardzo dobry hotel 2013-07-14
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Bardzo fajny hotel na Costa Dorada 2014-11-06
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Super hotel, polecam 2015-07-23
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Aż szkoda było wyjeżdżać! 2015-09-24
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8

Calypso - możliwości zakwaterowania:

family room double standard balcony or terrace
standard double standard balcony or terrace
standard double superior balcony or terrace
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.
Pok. 1 os.

Calypso - Możliwości wyżywienia:


Calypso - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Calypso? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00