cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
01.06 - 04.06
już od 399 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
02.06 - 05.06
już od 399 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Calypso
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Calypso
star 3

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Calypso:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 czerwca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 02 czerwca 2021

Hotel Calypso w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Otwarty w 2009r. hotel Calypso położony jest w południowej części Słonecznego Brzegu, skąd niedaleko (ok.3 km) do uroczego miasteczka Nesebar (UNESCO) z jego niepowtarzalną atmosferą, wąskimi kamiennymi uliczkami i mariną. Nieopodal hotelu znajdują się liczne kawiarnie, bary, supermarkety a nieco dalej (w centrum Słonecznego Brzegu ok. 3 km od hotelu) kluby nocne i dyskoteki (łatwy dojazd komunikacją miejską). Do lotniska w Burgas ok. 35km, do lotniska w Warnie ok 105 km.
Plaża:

Hotel znajduje się ok. 500 m. od pięknej, długiej, piaszczystej publicznej plaży. Przejście do plaży przez główną ulicę. Parasole i leżaki dodatkowo płatne.
Do dyspozycji gości:

24 godz. recepcja, lobby bar, bar przy basenie, restauracja główna w przyjemnym, prostym skandynawskim stylu z niewielkim tarasem, basen zewnętrzny, nieduża przestrzeń przy basenie z parasolami i leżakami (bezpłatne).
Wyżywienie:

All inclusive: śniadanie (7:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski (15:00-17:00), lody (10:00-23:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w barze przy basenie (10:00-23:00). Raz w tygodniu wieczór bułgarski.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel oferuje dzienne animacje dla dzieci 6 dni w tygodniu oraz klub dla dzieci. Dwa razy w tygodniu wieczory z animacjami dla dorosłych. Goście mogą korzystać z bezpłatnej siłowni.
Internet:

Internet na terenie hotelu dodatkowo płatny (ok 6 BGN/1 dzień, 30 BGN/7 dni)
Kategoria lokalna:

***+
Strona www:

Naszym zdaniem:

Nieduży hotel, wystrojem przywołujący swobodną wakacyjną atmosferę, przypadnie do gustu młodym klientom i wszystkim ceniącym naturalny, niezobowiązujący styl. Polecamy szczególnie parom.

Program

Dzień pierwszy

Dojazd do hotelu własnym transportem. Zakwaterowanie.
Dzień drugi do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach fakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej i wyjazd z hotelu.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów". Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR).
cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY

Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH

Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC

Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... "gjuwecz".
WINA, WINA DAJCIE!

Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie "Dzień Świętego Tryfona" poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol

Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

2010 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, sejf w recepcji (płatny), basen odkryty, winda, pralnia (płatna), room service (płatny).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

300 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Dojście do plaży ulicą. Parasole, leżaki, ręczniki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (płatny), mini bar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje typu studio , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja, 2 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), krzesełko dla dziecka w restauracji

w cenie

siłownia, tenis stołowy

płatne

sauna

Aktualizacja opisu

12.04.2018 12:24

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3 Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kat. Exim Tours 3* Kat. lokalna 3*

Położenie

- Słoneczny Brzeg - ok. 300 m od supermarketu - ok. 500 m od plaży - ok. 3 km od centrum - ok. 3 km od Nessebaru - ok. 4 km od Aqua Park - ok. 25 km od lotniska w Burgas  

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokoje Twin Standard - klimatyzacja - TV-SAT, telefon - internet Wifi (płatny), sejf (płatny), mini lodówka - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów) - balkon/taras Pokoje Twin Superior Balcony - większe od pokoi standard - dodatkowo posiadają rozkładaną sofę - wyposażone podobnie jak pokoje standard Pokoje Apartament - składają się z sypialni i pokoju dziennego z rozkładaną sofą - wyposażone podobnie jak pokoje standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie: - basen zewnętrzny - leżaki i parasole przy basenie - wieczorny program animacyjny (2 razy w tygodniu, w wysokim sezonie)

Dla dzieci

- brodzik - miniklub - animacje dla dzieci w wysokim sezonie

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski popołudniu, kawa, herbata,.  Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00-23:00 i barach wyznaczonych przez hotel

Restauracje i bary

- restauracja główna , dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna - pool bar, kącik kawowy

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 2009 r.   - 110 pokoi - 1 budynek - 5 pięter   - winda - recepcja - Internet Wi-Fi w miejscach publicznych - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, - http://www.calypso.bg/en

Cena

.

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje

Bagaż

- w przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kg   Kraków, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 100zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 235 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Katowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  360 PLN - 32 kg -  565 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Warszawa (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 95zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  400 PLN - 32 kg -  565 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Poznań (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  470 PLN - 32 kg -  670 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Wrocław (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 105zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg -  465 PLN - 32 kg -  630 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Brandenburg (EasyJet) Cena zawiera bagaż podręczny (45x36x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 15 kg - 360 PLN - 23 kg - 410 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa. W rezerwacjach dokonanych do 30.11.2020 klientom przysługuje jeden bezpłatny bagaż podręczny o wadze 10 kg (56x45x25) Warszawa, Katowice (LOT - samolot rejsowy) Cena zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 23 kg - 250 PLN Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sunshine

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*+ Bułgaria/Słoneczny Brzeg

OPIS HOTELU

Lokalizacja

- odległość od plaży

200 m

- odległość od centrum Nessebaru

1km

- odległość od centrum Słonecznego Brzegu

  2 km

- odległość od lotniska

35 km   Plaża -  publiczna, piaszczysta - leżaki, parasole, materace - odpłatnie   Hotel

- ilość gwiazdek

3

- rok otwarcia

2010

- ilość pokoi

108

- ilość basenów

1 basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci; leżaki, parasole  - bezpłatnie   Udogodnienia

- płatne

bilard   Internet - WI FI w lobby i pokojach płatne 6 BGN/24 godziny   Pokoje

- wyposażenie

łazienka , suszarka do włosów, klimatyzacja centralna, Sat TV, mini lodówka, sejf (płatny), telefon, balkon   Restauracje i bary

- Restauracje

restauracja główna

- Bary

Lobby Bar 17:00-23:00, Pool bar 10:00-21:00   Wyżywienie

- godziny All inclusive

10:00 - 23:00

- posiłki

śniadanie 07:30-10:00, obiad 12:30-14:30, kolacja 19:00-21:00, przekąski 15:00-17:00   Rozrywka - animacje dla dzieci w ciągu dnia - wieczorne programy rozrywkowe (6 razy w tygodniu)   Dla dzieci - łóżeczko, animacje   Strona internetowa - www.calypso.bg


AlfaStar

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3+

Region

Bułgaria,Słoneczny Brzeg

Położenie

Hotel Calypso położony jest w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, 1 km od Neseberu, w odległości 35 km od lotniska w Burgas i 100 km od miasta Varna. Od pięknej plaży "Cacao beach" dzieli go jedynie 200m. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.

Hotel

Do dyspozycji gości: recepcje całodobowa, TV w lobby, WiFi w lobby (bezpłatne), restauracje główna z otwartym tarasem, koantor wymiany walut, lobby bar oraz bar przy basenie. Ponadto basen (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty z wydzieloną sekcją dla dzieci, mini klub, gry elektroniczne, parking oraz wypożyczalnie samochodów.

Pokoje

Hotel posiada 100 pokoi dwuosobowych, 6 pokoi typu studio (jedno pomieszczenie) oraz 2 apartamenty (składają się z dwóch pomieszczeń: pokoju dziennego i sypialni). Pokoje wyposażone w: łazienkę z wanną lub prysznicem, WC i suszarką, TV sat, telefon, WiFi (dodatkowo płatne), centralną klimatyzacje, mini lodówkę, sejf (dodatkowo płatny), balkon. Istnieje możliwość zamówienie łóżeczka dla dziecka w miarę dostępności w hotelu (usługa bezpłatna)

Wyżywienie

Hotel dysponuje opcje wyżywienia All inclusive. Posiłki trzy razy dziennie w restauracji głównej w formie bufetu. Śniadanie w godzinach: 07.30-10.00; obiad w godzinach: 12.00-14.00 (międzynarodowy bufet, bar sałatkowy, wybór deserów i owoców oraz napoje bezalkoholowe, wino, lane piwo, woda), popołudniowe przekąski w godzinach: 15.00-17.00 (kanapki, ciasta, owoce, kawa, herbata, mleko, woda) oraz kolacja w godzinach: 18.30-21.00 (dania kuchni międzynarodowej, z barem sałatkowym, desery i świeże owoce oraz napoje bezalkoholowe, wino, lane piwo, woda). Lobby bar otwarty w godzinach od 17.00 do 23.00, bar przy basenie otwarty w godzinach od 10.00 do 18.00. w barach dostępne: białe i czerwone wino, piwo z beczki, lokalne alkohole, woda niegazowana (podawana w szklankach lub kubkach), bezalkoholowe i alkoholowe koktajle podawane według listy znajdującej się w barze.

Sport i relaks

Hotel oferuje dziennie zajęcia dla dzieci (powyżej 6 roku życia) i dorosłych oraz wieczorne programy rozrywkowe - trzy razy w tygodniu. Poza tym bilard oraz masaż (po uprzedniej rezerwacji), sauna, siłownia oraz łaźnia parowa. Dal dzieci wieczorne animacje z mini disco, animacje dla dorosłych dwa dni w tygodniu.

Dodatkowe informacje

Adres hotelu: Bułgaria, 8240 Sunny Beach Tel: +359 554 22 616 Fax: +359 52 986 047

Możliwości zakwaterowania

Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce; studio: dwie osoby dorosłe + 2 dzieci na dostawce lub trzy osoby dorosłe.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

4-piętrowy hotel wybudowany w 2009 r.  Dzięki dogodnemu usytuowaniu może być bazą wypadową zarówno do  Nessebaru, jak i  Słonecznego Brzegu.

Położenie

W południowej części Słonecznego Brzegu, na jego obrzeżach, ok. kilometr  od zabytkowego Nesebaru,  w pobliżu głównej drogi do Słonecznego Brzegu, 35 km od lotniska w Burgas, 300 m od ładnej plaży (przejście przez ulicę). Serwis plażowy odpłatny. W okolicy sklepy, bary itp.

Wyposażenie

Lobby z recepcją, kącikiem wypoczynkowym z TV, Wi-Fi,  restauracja główna z tarasem, punkt wymiany walut, 2 bary: w lobby i przy basenie, sklepik.

Pokoje

120 pokoi wyposażonych w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV sat, telefon, centralną klimatyzację, małą lodówkę, sejf (6BGN/dzień), balkon, odpłatne łącza internetowe. Istnieje możliwość zakwaterowania  w  pokojach typu studio i apartament (na życzenie, po wcześniejszej rezerwacji i potwierdzeniu). W ofercie znajdują się pokoje standardowe 2-osobowe z możliwością dostawki oraz mniejsze i skromniejsze pokoje ekonomiczne.   

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów,  podwieczorek, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym (parasole i leżaki bezpłatne, materace- odpłatnie, brak ręczników plażowych), mała sala fitness, okresowo dyskoteki, animacje.

Dla dzieci

Brodzik zintegrowany z basenem, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, w sezonie  minidyskoteki i animacje.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*        Hotel Calypso położony jest w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, 1 km od Nesseberu, 35 km od lotniska w Burgas i 100 km od Varny.

PLAŻA

*      200 m od hotelu, szeroka, piaszczysta; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    108 pokoi; *    Typy pokoi: ekonomiczne, standardowe, studio, apartamenty; *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z WC, telewizor, telefon, mała lodówka, balkon; płatny Internet i sejf.

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna; *    Lobby bar, bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, popołudniowe przekąski; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 10:00-23:00. Hotel dwukrotnie w tygodniu organizuje wieczorki tematyczne (wieczór bułgarski, włoski, śródziemnomorski).

SPORT I ROZRYWKA

*    Basen zewnętrzny; *    Bezpłatnie: siłownia; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

*    Animacje (od 01.06 do 10.09), łóżeczka dla niemowląt.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: wypożyczalnia samochodów, Internet Wi-Fi w pobliżu lobby, parking.

NASZYM ZDANIEM

*    Obiekt polecany ze względu na świetną lokalizację pomiędzy Słonecznym Brzegiem a Nessebarem. Na uwagę zasługuje również profesjonalna obsługa i dbałość o czystość.

STRONA INTERNETOWA

*    www.calypso.bg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Atur

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIASPB

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny + rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, zaledwie ok. 150 m od piaszczystej plaży i w dogodnej odległości od tętniącego życiem serca kurortu; w pobliżu hotelu butiki, tawerny, restauracje; starożytny półwysep Nessebar ok. 3 km

Hotel

elegancki obiekt urządzony w oryginalnym, nowoczesnym stylu; do dyspozycji gości: przestronny hol recepcyjny z lobby, bar, restauracja główna z tarasem, punkt wymiany walut i płatny sejf w recepcji, miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

110 - wygodnie urządzone z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV, płatny mini-bar/lodówka, telefon i balkon. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci. Pokoje typu "promo" oferowane w specjalnej cenie mogą być o mniejszym metrażu, niestandardowym wymiarze.

Sport/rozrywka

basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie); fitness, sauna, masaż (lokalne opłaty), sporty wodne na plaży (lokalne opłaty)

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Wyżywienie

pakiet all inclusive

Kategoria lokalna

****

All inclusive

śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu * dania kuchni lokalnej i międzynarodowej * cykliczne menu tematyczne * pomiędzy posiłkami głównymi snacki, przekąski lub słodycze * lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w wyznaczonych godzinach, w wybranych barach * bezpłatnie leżaki i parasol przy hotelowym basenie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - przewóz bagażu rejestrowanego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Bułgarii - 6 EUR/os/pobyt - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

- mała podręczna torba do 5 kg + bagaż rejestrowany do 20 kg (nie dotyczy infantów)


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Opis hotelu

Hotel Calypso to nowoczesny hotel położony w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, kilka kilometrów od miasta Nessebar. Położony w centrum Słonecznego Brzegu, 800 m od plaży, 3 km od miasta Nesebyr, 4 km od parku wodnego i 26 km od lotniska w Burgas.

Udogodnienia i usługi obejmują basen, parking (płatny), restaurację, bar, bar z przekąskami, kawiarnię, basen dla dzieci, plac zabaw na świeżym powietrzu, mini klub, bezprzewodowy dostęp do Internetu i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w suszarkę do włosów, telefon, telewizor, mini lodówkę (za dodatkową opłatą), klimatyzację, łazienkę i bezprzewodowy dostęp do Internetu.

Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu pogody / warunków sezonowych.

W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

Koncepcja All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki.

Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

Godziny otwarcia różnią się w zależności od hotelu.

W niektórych hotelach dostępny jest również program zajęć

Adres: Bułgaria, Słoneczny Brzeg, Main strreet 8230, 8240, Sunny Beach Resort, Bułgaria.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Calypso
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Calypso:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Calypso!
https://youtu.be/s9DD4rPsX6Y

Opinie o Hotelu Calypso

Calypso - możliwości zakwaterowania:

standard best-price twin standard balcony
apartament standard
1 os. pokoj standardowy
Pokój standard dla max 2+2
2 os. pokoj standardowy
Single w. Child Standard
Single Use Standard
Twin Standard
standard twin superior balcony

Calypso - Możliwości wyżywienia:


Calypso - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Calypso? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00