cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
1/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
2/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
3/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
4/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
5/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
6/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
7/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
8/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
9/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
10/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
11/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
12/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
13/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
14/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
15/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
16/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
17/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
18/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
19/20
Hotel Calypso, Słoneczny Brzeg
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
10.05 - 12.05
już od 299 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
29.05 - 31.05
już od 299 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Calypso
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Bez paszportu

Hotel Calypso
star 3

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Calypso:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Calypso:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 10 maja 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 maja 2023

Hotel Calypso w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie

Otwarty w 2009r. hotel Calypso położony jest w południowej części Słonecznego Brzegu, skąd niedaleko (ok. 3 km) do uroczego miasteczka Nesebar (UNESCO) z jego niepowtarzalną atmosferą, wąskimi kamiennymi uliczkami i mariną. Nieopodal hotelu znajdują się liczne kawiarnie, bary, supermarkety a nieco dalej (w centrum Słonecznego Brzegu ok. 3 km od hotelu) kluby nocne i dyskoteki (łatwy dojazd komunikacją miejską). Do lotniska w Burgas ok. 35km, do lotniska w Warnie ok 105 km.

Plaża

Hotel znajduje się ok. 500 m. od pięknej, długiej, piaszczystej publicznej plaży. Przejście do plaży przez główną ulicę. Parasole i leżaki dodatkowo płatne.

Do dyspozycji gości

24 godz. recepcja, lobby bar, bar przy basenie, restauracja główna w przyjemnym, prostym skandynawskim stylu z niewielkim tarasem, basen zewnętrzny, nieduża przestrzeń przy basenie z parasolami i leżakami (bezpłatne).

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie (7:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski (15:00-17:00), lody (10:00-23:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w barze przy basenie (10:00-23:00). Raz w tygodniu wieczór bułgarski.

Program sportowy i animacyjny

Razw tygodniu wieczory z animacjami dla dorosłych. Goście mogą korzystać z bezpłatnej siłowni.

Internet

Internet na terenie hotelu bezpłatny.

Kategoria lokalna

***+

Naszym zdaniem

Nieduży hotel, wystrojem przywołujący swobodną wakacyjną atmosferę, przypadnie do gustu młodym klientom i wszystkim ceniącym naturalny, niezobowiązujący styl. Polecamy szczególnie parom.

Strona www


Program

Dzień Pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra, to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się delfiny. Balczik nazywany jest „Białym Miastem Morza Czarnego” ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Główny punkt programu - zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii.
PIRACKIE PARTY (1/2 dnia) - cena. ok. 39 EUR
Ekscytujący rejs pirackim statkiem !Turystów wita ekipa animacyjna i personel, którzy są przebrani w stroje pirackie i wyglądają jak bohaterzy z filmu “Piraci z Karaibów”. Statek ma trzy pokłady i zjeżdżalnię wodną. Podczas rejsu drobny poczęstunek, napoje, gry i zabawy.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 75 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR online, na granicy 25 EUR lub 30 USD)
Wycieczka do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express’u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim. UWAGA! Konieczny ważny paszport!
Z dziećmi
WODNE FIGLE W AQUAPARKU ACTION
Najbardziej znany park wodny w Słonecznym Brzegu. Oferuje ponad 30 wodnych atrakcji dostosowanych do każdego wieku i gustu. Zabawy dostarczą rwące rzeki, fontanny, baseny, wodospady i zjeżdżalnie. Najwyższa zjeżdżalnia liczy 18 metrów, a najdłuższa 120 metrów. Czynny od końca maja do połowy września.
Relaks
SZALEJ OD ZMIERZCHU DO ŚWITU, IMPREZOWICZU!- cena ok. 10 EUR
Słoneczny Brzeg jest enklawą dla wszystkich imprezowiczów. Zaszalej w Cacao Beach - okrzykniętym przez Internautów w 2011 roku najlepszym klubem w południowo-wschodniej Europie. Bilet wstępu kosztuje 20 lew (10 EUR).
cacaobeach.bg/en
BŁOGIE LENISTWO NA ZŁOCISTEJ PLAŻY
Rozkoszuj się słonecznymi kąpielami na najpiękniejszej i najdłuższej plaży w Bułgarii. Największą atrakcją Słonecznego Brzegu jest 6-cio kilometrowa plaża, tworząca półksiężyc otoczony wydmami i hotelami. Miejscami szeroka na 60 metrów! Została oznaczona Błękitną Flagą, gdyż jest jedną z najczystszych w Europie. Morska bryza w dużym stopniu niweluje upał w ciągu dnia, a nocą orzeźwia.
Dla aktywnych
PORA RUSZAĆ W GÓRY

Kilkudniowa wyprawa w góry Bałkan to doskonały sposób na urozmaicenie pobytu w kurortach Bułgarii. Ze Słonecznego Brzegu blisko jest do Bałkan Wschodnich. Pasmo Stara Płanina (Bałkan) rozciąga się od granicy z Serbią przez środkową Bułgarię, aż do Morza Czarnego.
RAJ DLA AKTYWNYCH

Słoneczny Brzeg to wymarzone miejsce dla amatorów sportów wodnych. Do wyboru masz pływanie, żeglugę, windsurfing, narty wodne, parasailing i nurkowanie .
Zwiedzanie
WIELKIE TYRNOWO- WZGÓRZE CAREWEC

Rezerwat archeologiczny znajdujący się na wzgórzu skrywa w sobie zachowane do dziś fragmenty murów obronnych, pozostałości cerkwi i wież. Część budynków została odtworzona i zrekonstruowana. Najstarsze ślady ludzkości na wzgórzu są datowane na II wiek p.n.e.
Kuchnia
GJUWECZ"- BUŁGARSKI PRZYSMAK
Gjuwecz, czyli gulasz bułgarski, to bogactwo smaku mięsa i warzyw połączonych aromatycznym sosem. Jest przyrządzany tradycyjnie w małych, glinianych naczyniach zwanych... „gjuwecz”.
WINA, WINA DAJCIE!

Bułgarzy słyną z produkcji wielu gatunków wybornych win. Istnieje nawet święto o nazwie „Dzień Świętego Tryfona” poświęcone ludziom zajmującym się wyrobem wina.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
"

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.

Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.

Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol

Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Burgas

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

3*

Data otwarcia

2010 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu znajduje się restauracja, 2 bary, sejf w recepcji (płatny), basen odkryty, winda, pralnia (płatna), room service (płatny).

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

300 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Dojście do plaży ulicą. Parasole, leżaki, ręczniki - płatne.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (płatny), mini bar (pusty), telefon, TV, łazienkę (suszarka, prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje typu studio , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja, 2 bary All Inclusive (10:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:30-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:00), wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), krzesełko dla dziecka w restauracji

w cenie

siłownia, tenis stołowy

płatne

sauna

Aktualizacja opisu

12.04.2018 12:24

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kat. Exim Tours 3*Kat. lokalna 3*

Położenie

- Słoneczny Brzeg- ok. 300 m od supermarketu - ok. 500 m od plaży - ok. 3 km od centrum- ok. 3 km od Nessebaru - ok. 4 km od Aqua Park - ok. 25 km od lotniska w Burgas  

Plaża

- piaszczysta, publiczna - leżaki i parasole (płatne)

Pokoje

Pokoje Twin Standard- klimatyzacja- TV-SAT, telefon- internet Wifi (płatny), sejf (płatny), mini lodówka - łazienka (wanna/prysznic, WC,  suszarka do włosów)- balkon/tarasPokoje Twin Superior Balcony- większe od pokoi standard - dodatkowo posiadają rozkładaną sofę - wyposażone podobnie jak pokoje standardPokoje Apartament- składają się z sypialni i pokoju dziennego z rozkładaną sofą - wyposażone podobnie jak pokoje standard

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatnie:- basen zewnętrzny- leżaki i parasole przy basenie- wieczorny program animacyjny (2 razy w tygodniu, w wysokim sezonie)- siłownia 

Dla dzieci

- brodzik - miniklub - animacje dla dzieci w wysokim sezonie

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski popołudniu, kawa, herbata,.  Lokalne napoje bezalkoholowe i  alkoholowe dostępne są bezpłatnie w godz. 10:00-23:00 i barach wyznaczonych przez hotel

Restauracje i bary

- restauracja główna , dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i lokalna - pool bar, kącik kawowy

Dodatkowe informacje

- wybudowany w 2009 r.  - 110 pokoi- 1 budynek- 5 pięter  - winda- recepcja- Internet Wi-Fi w miejscach publicznych - akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard,- http://www.calypso.bg/en

UWAGA

W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

Bagaż

W przypadku przelotów samolotami czarterowymi cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż główny 20 kgLublin (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 300 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  490 PLN- 32 kg -  550 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 350 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  650 PLN- 32 kg -  700 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWarszawa (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 300 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  550 PLN- 32 kg -  650 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaRzeszów, Kraków, (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 250 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  300 PLN- 32 kg -  400 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaWrocław,Poznań ( WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 250 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  450 PLN- 32 kg -  600 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaGdańsk (WizzAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20);Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23)- Usługa EXBAG - 300 PLN/osobęDo każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg -  450 PLN- 32 kg -  550 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaGdańsk, Kraków,Warszawa-Modlin, Poznań (RyanAir);Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25)Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x20)- Usługa EXBAG - 150 PLN/osobę,Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze;- 20 kg - 300 PLNUwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa

Opis kraju

Bułgaria to tętniący życiem kraj, położony w samym sercu regionu Bałkańskiego. Zachwycające, piaszczyste plaże, malownicze widoki i regionalna kuchnia przyciągają każdego roku tysiące turystów. Parki rozrywki, liczne kluby, puby, restauracje sprawiają, że wakacje w Bułgarii są świetnym wyborem dla turystów, łaknących zarówno odpoczynku jak i dobrej zabawy. Bułgaria leży nad Morzem Czarnym, graniczy z Rumunią, Macedonią, Serbią, Grecją i Turcją. To kraj bezkresnej Niziny Naddunajskiej, a także usytuowanych na południu pięknych wyżyn i gór. W tym miejscu znaleźć można monumentalną architekturę trackich budowli, bizantyjskie fortece, cerkwie, monastyry i kompleksy architektoniczne powstałe w zamierzchłych czasach. Serce kraju kryje niezwykłe, baśniowe krajobrazy, które na długo pozostaną w pamięci osób odwiedzających ten piękny region. Wiele bułgarskich plaż zostało oznaczonych błękitną flagą", co świadczy o ich najwyższej jakości i dobrym zagospodarowaniu. Długie plaże charakteryzują się miękkim, złotym piaskiem i łagodnym zejściem do morza, dzięki czemu zażywanie słonecznych kąpieli i zabawa w wodzie jest czystą przyjemnością.Szczególnym zainteresowaniem cieszą się wczasy na Słonecznym Brzegu i w Złotych Piaskach. Kurorty te wyróżniają się nie tylko niezwykłymi okolicznościami przyrody, ale także szeroko rozwiniętym zapleczem rozrywkowym. Wiele bułgarskich plaż zostało oznaczonych błękitną flagą", co świadczy o ich najwyższej jakości i dobrym zagospodarowaniu. Długie plaże charakteryzują się miękkim, złotym piaskiem i łagodnym zejściem do morza, dzięki czemu zażywanie słonecznych kąpieli i zabawa w wodzie jest czystą przyjemnością.Szczególnym zainteresowaniem cieszą się wczasy na Słonecznym Brzegu i w Złotych Piaskach. Kurorty te wyróżniają się nie tylko niezwykłymi okolicznościami przyrody, ale także szeroko rozwiniętym zapleczem rozrywkowym. Kultura i obyczajeKultura to jednak coś więcej niż język, religia czy zwyczaje, możesz spotkać się tutaj z gościnnością i pogodą ducha. Bułgarzy są niezwykle życzliwi i rodzinni. Poza pracą najczęściej można ich spotkać podczas długiego biesiadowania w towarzystwie rodziny i przyjaciół.Językiem urzędowym jest język bułgarski. W większych miejscowościach bez problemu można się także porozumieć po angielsku bądź rosyjsku. Bułgarzy bardzo chętnie uczą się także naszego rodzimego języka, ze względu na dużą ilość turystów naszego kraju.Religią dominującą w tym państwie jest prawosławie, nieco ponad 10 % mieszkańców wyznaje islam, a zaledwie 1 % z nich jest chrześcijanami.Jedna informacja jest szczególnie ważna. Pamiętaj, iż kiwnięcie głową oznacza zaprzeczenie, a kręcenie potwierdzenie - może Ci to pomóc uniknąć błędów w komunikacji.KuchniaW każdym daniu bułgarskiej kuchni można wyczuć niezwykłą mieszankę smaków, która jest wynikiem silnych wpływów z Turcji, Grecji, Włoch, a także krajów Bliskiego Wschodu. Zachwyca ona bogactwem świeżych owoców, warzyw i aromatycznych przypraw. Przygodę kulinarna warto zacząć od sałatki szopskiej - prostej, a jakże pysznej mieszanki warzyw z dodatkiem sera, oliwy i ziół. Lekką sałatkę świetnie dopełni Banica, czyli zawijas z ciasta kori, wypełniony po brzegi serem, szpinakiem lub mielonym mięsem. Jeśli poszukujecie czegoś bardziej sytego, wybierzcie Musakę z aromatycznym nadzieniem z mielonego mięsa lub faszerowane papryki - uwaga, potrafią być bardzo ostre. Na deser postawcie na klasykę - słodką baklavę, a jeśli nie przepadacie za słodyczami poproście o kieliszek tradycyjnego trunku o nazwie Rakija. Dla aktywnychWczasy w Bułgarii są idealnym wyborem dla miłośników sportów wodnych. Bujna podwodna fauna i flora oraz przejrzysta woda dają duże pole do popisu dla wielbicieli nurkowania i snorkelingu. W okolicach Warny i zatoce św. Stefana można również zobaczyć zatopiony port, liczne wraki statków oraz starożytną kotwicę. Jeśli preferujecie zaznać dodatkowo kąpieli słonecznej postawcie na surfing, windsurfing bądź kit surfing. Warunki na wybrzeżu są tak różnorodne, że zarówno początkujący, jak i amatorzy ekstremalnych wrażeń znajdą coś dla siebie. Co warto kupić?Na wakacjach w Bułgarii najlepiej się zaopatrzyć w tradycyjne wyroby na bazie aromatycznej róży. Kosmetyki, kule do kąpieli czy świece zapachowe o tej nucie pozwolą na chwilę relaksu, a także na powrót myślami do niezapomnianych chwil spędzonych w tym pięknym kraju. Dla koneserów trunków świetnym wyborem będzie butelka bułgarskiego wina lub tradycyjna Rakija. PogodaWybór jednego z kurortów nad Morzem Czarnym to gwarancja dobrej pogody. Temperatura w czasie sezonu dochodzi do 30 stopni. Przez większość czasu niebo jest bezchmurne, a słońce świeci przez 10 godzin w ciągu dnia. Temperatura wody sięga tutaj 24-25 stopni, dzięki temu kąpiel w morzu to czysta przyjemność, nadająca jeszcze więcej atrakcyjności temu miejscu. Przydatne zwrotyDzień dobry - (Dobro utro)Do widzenia - (sbogom)Dziękuję - (blagodarya)Proszę - (molya)Przepraszam - (szhalyavam)Nie mówię po bułgarsku - (Az ne govorya blgarski)Nie rozumiem - (Ne razbiram)Proszę powtórzyć - , (Molya, povtore Dlaczego Bułgaria?Bułgaria to kilometry pięknych, piaszczystych plaż, cudowna pogoda i niezwykle rozbudowana infrastruktura rozrywkowa. Najbardziej atrakcyjne pod względem turystycznym są wczasy na Słonecznym Brzegu i w Złotych Piaskach. Rozbudowana oferta hotelowa, pozwala na dopasowanie wycieczki do Bułgarii na miarę swoich potrzeb. Dla rodzin z dziećmi najlepszym wyborem będzie baza noclegowa z dostępem do basenów, zjeżdżalni i innych atrakcji wodnych. Warto zdecydować się na opcję All Inclusive, która pozwala nam cieszyć się odpoczynkiem w najwyższym standardzie i przystępnej cenie. Każdego dnia na stronie Exim Tours pojawiają się ciekawe promocje i atrakcyjne oferty Last Minute Bułgaria, dające możliwość wyboru cudownych, słonecznych wakacji na każdą kieszeń.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sunshine

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

3*+ Bułgaria/Słoneczny Brzeg

OPIS HOTELU

Lokalizacja

- odległość od plaży

200 m

- odległość od centrum Nessebaru

1km

- odległość od centrum Słonecznego Brzegu

  2 km

- odległość od lotniska

35 km   Plaża -  publiczna, piaszczysta - leżaki, parasole, materace - odpłatnie   Hotel

- ilość gwiazdek

3

- rok otwarcia

2010

- ilość pokoi

108

- ilość basenów

1 basen zewnętrzny z wydzieloną częścią dla dzieci; leżaki, parasole  - bezpłatnie   Udogodnienia

- płatne

bilard   Internet - WI FI w lobby i pokojach płatne 6 BGN/24 godziny   Pokoje

- wyposażenie

łazienka , suszarka do włosów, klimatyzacja centralna, Sat TV, mini lodówka, sejf (płatny), telefon, balkon   Restauracje i bary

- Restauracje

restauracja główna

- Bary

Lobby Bar 17:00-23:00, Pool bar 10:00-21:00   Wyżywienie

- godziny All inclusive

10:00 - 23:00

- posiłki

śniadanie 07:30-10:00, obiad 12:30-14:30, kolacja 19:00-21:00, przekąski 15:00-17:00   Rozrywka - animacje dla dzieci w ciągu dnia - wieczorne programy rozrywkowe (6 razy w tygodniu)   Dla dzieci - łóżeczko, animacje   Strona internetowa - www.calypso.bg


AlfaStar

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

3+

Region

Bułgaria,Słoneczny Brzeg

Położenie

Hotel Calypso położony jest w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, 1 km od Neseberu, w odległości 35 km od lotniska w Burgas i 100 km od miasta Varna. Od pięknej plaży "Cacao beach" dzieli go jedynie 200m. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne.

Hotel

Do dyspozycji gości: recepcje całodobowa, TV w lobby, WiFi w lobby (bezpłatne), restauracje główna z otwartym tarasem, koantor wymiany walut, lobby bar oraz bar przy basenie. Ponadto basen (leżaki i parasole bezpłatne), basen kryty z wydzieloną sekcją dla dzieci, mini klub, gry elektroniczne, parking oraz wypożyczalnie samochodów.

Pokoje

Hotel posiada 100 pokoi dwuosobowych, 6 pokoi typu studio (jedno pomieszczenie) oraz 2 apartamenty (składają się z dwóch pomieszczeń: pokoju dziennego i sypialni). Pokoje wyposażone w: łazienkę z wanną lub prysznicem, WC i suszarką, TV sat, telefon, WiFi (dodatkowo płatne), centralną klimatyzacje, mini lodówkę, sejf (dodatkowo płatny), balkon. Istnieje możliwość zamówienie łóżeczka dla dziecka w miarę dostępności w hotelu (usługa bezpłatna)

Wyżywienie

Hotel dysponuje opcje wyżywienia All inclusive. Posiłki trzy razy dziennie w restauracji głównej w formie bufetu. Śniadanie w godzinach: 07.30-10.00; obiad w godzinach: 12.00-14.00 (międzynarodowy bufet, bar sałatkowy, wybór deserów i owoców oraz napoje bezalkoholowe, wino, lane piwo, woda), popołudniowe przekąski w godzinach: 15.00-17.00 (kanapki, ciasta, owoce, kawa, herbata, mleko, woda) oraz kolacja w godzinach: 18.30-21.00 (dania kuchni międzynarodowej, z barem sałatkowym, desery i świeże owoce oraz napoje bezalkoholowe, wino, lane piwo, woda). Lobby bar otwarty w godzinach od 17.00 do 23.00, bar przy basenie otwarty w godzinach od 10.00 do 18.00. w barach dostępne: białe i czerwone wino, piwo z beczki, lokalne alkohole, woda niegazowana (podawana w szklankach lub kubkach), bezalkoholowe i alkoholowe koktajle podawane według listy znajdującej się w barze.

Sport i relaks

Hotel oferuje dziennie zajęcia dla dzieci (powyżej 6 roku życia) i dorosłych oraz wieczorne programy rozrywkowe - trzy razy w tygodniu. Poza tym bilard oraz masaż (po uprzedniej rezerwacji), sauna, siłownia oraz łaźnia parowa. Dal dzieci wieczorne animacje z mini disco, animacje dla dorosłych dwa dni w tygodniu.

Dodatkowe informacje

Adres hotelu: Bułgaria, 8240 Sunny Beach Tel: +359 554 22 616 Fax: +359 52 986 047

Możliwości zakwaterowania

Pokoje dwuosobowe, pokoje dwuosobowe + dziecko na dostawce, pokoje dwuosobowe + osoba dorosła na dostawce; studio: dwie osoby dorosłe + 2 dzieci na dostawce lub trzy osoby dorosłe.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

4-piętrowy hotel wybudowany w 2009 r.  Dzięki dogodnemu usytuowaniu może być bazą wypadową zarówno do  Nessebaru, jak i  Słonecznego Brzegu.

Położenie

W południowej części Słonecznego Brzegu, na jego obrzeżach, ok. kilometr  od zabytkowego Nesebaru,  w pobliżu głównej drogi do Słonecznego Brzegu, 35 km od lotniska w Burgas, 300 m od ładnej plaży (przejście przez ulicę). Serwis plażowy odpłatny. W okolicy sklepy, bary itp.

Wyposażenie

Lobby z recepcją, kącikiem wypoczynkowym z TV, Wi-Fi,  restauracja główna z tarasem, punkt wymiany walut, 2 bary: w lobby i przy basenie, sklepik.

Pokoje

120 pokoi wyposażonych w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, TV sat, telefon, centralną klimatyzację, małą lodówkę, sejf (6BGN/dzień), balkon, odpłatne łącza internetowe. Istnieje możliwość zakwaterowania  w  pokojach typu studio i apartament (na życzenie, po wcześniejszej rezerwacji i potwierdzeniu). W ofercie znajdują się pokoje standardowe 2-osobowe z możliwością dostawki oraz mniejsze i skromniejsze pokoje ekonomiczne.   

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów,  podwieczorek, wybrane napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole.

Sport i rozrywka

Basen z tarasem słonecznym (parasole i leżaki bezpłatne, materace- odpłatnie, brak ręczników plażowych), mała sala fitness, okresowo dyskoteki, animacje.

Dla dzieci

Brodzik zintegrowany z basenem, plac zabaw, łóżeczka niemowlęce, w sezonie  minidyskoteki i animacje.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

*        Hotel Calypso położony jest w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, 1 km od Nesseberu, 35 km od lotniska w Burgas i 100 km od Varny.

PLAŻA

*      200 m od hotelu, szeroka, piaszczysta; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

*    108 pokoi; *    Typy pokoi: ekonomiczne, standardowe, studio, apartamenty; *    Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z WC, telewizor, telefon, mała lodówka, balkon; płatny Internet i sejf.

RESTAURACJE I BARY

*    Restauracja główna; *    Lobby bar, bar przy basenie.

Wyżywienie

*    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, popołudniowe przekąski; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 10:00-23:00. Hotel dwukrotnie w tygodniu organizuje wieczorki tematyczne (wieczór bułgarski, włoski, śródziemnomorski).

SPORT I ROZRYWKA

*    Basen zewnętrzny; *    Bezpłatnie: siłownia; *    Odpłatnie: sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

*    Animacje (od 01.06 do 10.09), łóżeczka dla niemowląt.

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

*    Płatne: wypożyczalnia samochodów, Internet Wi-Fi w pobliżu lobby, parking.

NASZYM ZDANIEM

*    Obiekt polecany ze względu na świetną lokalizację pomiędzy Słonecznym Brzegiem a Nessebarem. Na uwagę zasługuje również profesjonalna obsługa i dbałość o czystość.

STRONA INTERNETOWA

*    www.calypso.bg


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Atur

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIASPB

OFERTA ATUR - STANDARD

- bagaż podręczny + rejestrowany w cenie pakietu - lokalny rezydent z językiem polskim

Lokalizacja

w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, zaledwie ok. 150 m od piaszczystej plaży i w dogodnej odległości od tętniącego życiem serca kurortu; w pobliżu hotelu butiki, tawerny, restauracje; starożytny półwysep Nessebar ok. 3 km

Hotel

elegancki obiekt urządzony w oryginalnym, nowoczesnym stylu; do dyspozycji gości: przestronny hol recepcyjny z lobby, bar, restauracja główna z tarasem, punkt wymiany walut i płatny sejf w recepcji, miejsca parkingowe (w miarę dostępności, lokalne opłaty).

Liczba pokoi

110 - wygodnie urządzone z łazienką (WC, prysznic/wanna, suszarka do włosów), klimatyzacja, TV, płatny mini-bar/lodówka, telefon i balkon. Pokoje 2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek dla dzieci. Pokoje typu "promo" oferowane w specjalnej cenie mogą być o mniejszym metrażu, niestandardowym wymiarze.

Sport/rozrywka

basen z tarasem słonecznym (leżaki i parasole bezpłatnie); fitness, sauna, masaż (lokalne opłaty), sporty wodne na plaży (lokalne opłaty)

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Wyżywienie

pakiet all inclusive

Kategoria lokalna

****

All inclusive

śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu * dania kuchni lokalnej i międzynarodowej * cykliczne menu tematyczne * pomiędzy posiłkami głównymi snacki, przekąski lub słodycze * lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole w wyznaczonych godzinach, w wybranych barach * bezpłatnie leżaki i parasol przy hotelowym basenie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - przewóz bagażu rejestrowanego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - lokalny rezydent z językiem polskim - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- taksa klimatyczna płatna w Bułgarii - 6 EUR/os/pobyt - świadczeń dodatkowych

Przewóz bagażu

- mała podręczna torba do 5 kg + bagaż rejestrowany do 20 kg (nie dotyczy infantów)


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

BAGAŻ, REZYDENT, ZMIANA UCZESTNIKA NA PRZELOTACH LINIAMI LOT, RYANAIR, WIZZAIR, CORENDON

Oferta z przelotem liniami: LOT, WIZZAIR, RYANAIR, CORENDON jest ofertą pochodzącą z DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA, ceny przelotów są stale aktualizowane przez linie lotnicze, co oznacza, że cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. OBSŁUGA REZYDENTA/PRZEDSTAWICIELA KONTRAHENTA na telefon z możliwością ustalenia spotkania w hotelu. Uczestnik imprezy zobowiązany jest DO POTWIERDZENIA U TOUROPERATORA LUB AGENTA AKTUALNYCH GODZIN LOTU NA 48 H PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI, JAK I DO POLSKI). Zmiana Uczestnika wiąże się z kosztami zgodnie z taryfą przewoźnika i może być równoznaczna z koniecznością wykupienia nowego biletu.Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.Wizzair - Cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x30x20 cm. Istnieje możliwość dokupienia dodatkowego bagażu podręcznego 10 kg lub bagażu rejestrowanego 10kg, 20kg lub 32 kg -cena w systemie rezerwacyjnym.Ryanair - cena oferty zawiera 1 szt. bagażu podręcznego o wymiarach 40x20x25 cm. Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia dodatkowego bagażu 10 kg i o wymiarach 55x40x23 cm (w taryfie standard jako bagaż rejestrowany - należy nadać go w punkcie odprawy przed kontrolą bezpieczeństwa; w taryfie z wykupioną usługą Pierwszeństwa wejścia na pokład będzie przewożony jako podręczny - dostępność usługi jest ograniczona na każdym locie) lub bagażu rejestrowanego o wadze 20 kg - cena w systemie rezerwacyjnym.PL LOT - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.CORENDON- cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x25) oraz małą torebkę (40x35x12). Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 20 kg.Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

COVID 19

Konieczne jest wykonanie przed podróżą testu na obecność koronawirusa i posiadanie przy sobie negatywnego wyniku testu RT-PCR lub antygenowego w języku angielskim (dokument musi zawierać dane personalne osoby poddanej badaniu, datę wykonania testu, dane laboratorium przeprowadzającego badanie, rodzaj testu oraz negatywny wynik zawierający stwierdzenie Negative"). Test należy wykonać nie wcześniej niż 72 godziny przed planowanym lądowaniem na terenie Bułgarii (ważność testu liczona jest od momentu pobrania materiału do badań).Negatywny wynik testu PCR przeprowadzonego do 72 godzin przed wjazdem do kraju lub negatywny wynik szybkiego testu antygenowego na COVID-19 przeprowadzonego do 48 godzin przed wjazdem do kraju, liczonego od daty badania wpisanej do dokumentu. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabatem łacińskim oraz wynik negatywny (NEGATIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.Z obowiązku posiadania negatywnego wyniku testu na obecność koronawirusa zwolnione są:1. Osoby zaszczepione - należy okazać dokument, potwierdzający zakończenie programu szczepień przeciwko Covid-19. Za zakończenie schematu szczepień uważa się podanie odpowiedniej liczby dawek szczepionek przeciwko Covid-19 i upływ 14 -dniowego okresu od daty podania ostatniej dawki. Certyfikat musi zawierać: imię i nazwisko osoby zapisane alfabetem łacińskim, zgodnie z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, datę urodzenia, daty podania odpowiednich dawek szczepionki, nazwę handlową i numer serii szczepionki, nazwę wytwórcy/posiadacza pozwolenia na dopuszczenie do obrotu, wskazanie kraju, z którego zostało ono wydane, nazwę właściwego organu wydającego.2. Ozdrowieńcy - w przypadku ozdrowieńców dokument wystawiony od 15 do 180 dni od daty pozytywnego wyniku testu PCR lub szybkiego testu antygenowego na COVID-10. Dokument musi zawierać: imię i nazwisko osoby zgodne z dokumentem tożsamości, z którym się podróżuje, dane placówki  medycznej wykonującej badanie (nazwa, adres lub inne dane kontaktowe), datę przeprowadzenia testu PCR lub szybkiego testu antygenowego dla COVID-19, zapisane alfabatem łacińskim (PCR lub RAT) oraz wynik pozytywny (POSITIVE), umożliwiający interpretację dokumentu.Podróżujący do Bułgarii zobowiązanni są do:*  wypełnienia DEKLARACJI o stanie zdrowia. Dokument należy wydrukować, wypełnić, podpisać i zabrać ze sobą.Aktualne informacje dotyczące sytuacji związanej z epidemią w Bułgarii znajdują się na oficjalnej rządowej stronie internetowej: https://coronavirus.bg/Ostatnia aktualizacja 31.05.2021

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Opis hotelu

Hotel Calypso to nowoczesny hotel położony w południowej części kurortu Słoneczny Brzeg, kilka kilometrów od miasta Nessebar. Położony w centrum Słonecznego Brzegu, 800 m od plaży, 3 km od miasta Nesebyr, 4 km od parku wodnego i 26 km od lotniska w Burgas.

Udogodnienia i usługi obejmują basen, parking (płatny), restaurację, bar, bar z przekąskami, kawiarnię, basen dla dzieci, plac zabaw na świeżym powietrzu, mini klub, bezprzewodowy dostęp do Internetu i całodobową recepcję.

Pokoje wyposażone są w suszarkę do włosów, telefon, telewizor, mini lodówkę (za dodatkową opłatą), klimatyzację, łazienkę i bezprzewodowy dostęp do Internetu.

Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte z powodu pogody / warunków sezonowych.

W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

Koncepcja All Inclusive obejmuje wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przekąski) oraz napoje do posiłków, takie jak napoje bezalkoholowe, piwo, wino, woda i napoje alkoholowe, wszystkie lokalne marki.

Napoje serwowane są od rana do późnego wieczora (do ok. 22-24.00).

Godziny otwarcia różnią się w zależności od hotelu.

W niektórych hotelach dostępny jest również program zajęć

Adres: Bułgaria, Słoneczny Brzeg, Main strreet 8230, 8240, Sunny Beach Resort, Bułgaria.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Calypso
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Calypso:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Calypso!
https://youtu.be/s9DD4rPsX6Y

Opinie o Hotelu Calypso

Calypso - możliwości zakwaterowania:

double standard room with balcony double standard 1+1/1+2
double standard room with balcony double standard
double large room with balcony dbl large
single standard room with balcony or terrace single standard
1 os. pokoj standardowy
Single w. Child Standard City View
Pokój standard dla max 2+2
2 os. pokoj standardowy
Promotion Twin Standard
Twin Standard
standard double superior
apartament standard
Single w. Child Standard
standard twin superior balcony
Single Use Standard
Double Standard City View

Calypso - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Calypso? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00