Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
  • Hotel Mediterranean Sand, Costa Brava
1 / 10
Udogodnienia hotelu Mediterranean Sand
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Mediterranean Sand
star 3

Hiszpania: Costa Brava
Ocena hotelu Mediterranean Sand:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mediterranean Sand:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 października 2018

Hotel Mediterranean Sand w ofercie Biura podróży:

Itaka R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania / Costa Brava

Opis oferty:

Typowy miejski hotel, wyposażony we wszystkie wygody, stylowy z minimalistycznymi wnętrzami jest doskonałą propozycją na wakacje we dwoje lub ze znajomymi. Do dyspozycji Gosci jest duży basen, restauracja i bar. Położony blisko rozrywkowego centrum Lloret de Mar i kilka kroków od plaży zapewnia wysoki poziom serwisu i dobrą kuchnię.

POŁOŻENIE:

ok. 800 m od centrum LLORET DE MAR, najbliższe sklepy ok. 50 m od hotelu, przy drodze lokalnej, ok. 6 km od Blanes, ok. 85 km od Barcelony; ok. 30 km od lotniska w Gironie, ok. 75 km od lotniska w Barcelonie; przystanek autobusowy przy hotelu (Blanes).

PLAŻA:

Lloret, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, szeroka, łagodne zejście do morza, ok. 150 m od hotelu, przejście przez ulicę i dojście chodnikiem, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 10 EUR/komplet/dzień), promenada.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 1965 r., gruntownie wyremontowany w 2012 r., 108 pokoi, 1 budynek, 5 pięter, winda, hol, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show cooking, raz w tygodniu kolacja tematyczna, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar; sklep, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, salon muzyczny, czytelnia, kantor; sala konferencyjna, taras z widokiem na basen; za opłatą: internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 20 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy, minibar, sejf (ok. 3 EUR/dzień, ok. 18 EUR/tydz.); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,1-2 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne (ok. 2 EUR, depozyt: 10 EUR); animacje dla dorosłych, muzyka na żywo; za opłatą: bilard.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji; przekąski serwowane w barze (11.00-13.00, 15.00-18.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze (11.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive (wymagany depozyt na poczet ewentualnych wydatków: 10 EUR).

KONTAKT:

0034/972905592,


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Costa Brava, Hiszpania

Położenie

oddzielony jedynie ulicą od plaży. Do centrum ok. 800 m. Najbliższe sklepy, bary i restauracje ok. 50 m.

Wyposażenie

designerski hotel (108 pokoi), wyremontowany w 2012 roku. Recepcja, restauracja, bar, WLAN w całym hotelu gratis, salonik czytelniczy, pokój TV. Strefa dla palących, winda. Bar przy basenie. Taras słoneczny z leżakami i parasolami. Basen z brodzikiem dla dzieci.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Zakwaterowanie (A)

prysznic, WC, suszarka, telefon, sejf za opłatą, TV sat., lodówka, łącze internetowe, klimatyzacja/ogrzewanie, balkon lub taras. A1A/A2A: pokój 2-os. 

Sport

za opłatą: bilard.

Wyżywienie

bez wyżywienia, ze śniadaniem, z 2,3 posiłkami lub All inclusive (bufet, wieczory tematyczne). Potrawy bezglutenowe na zapytanie.

All Inclusive

3 posiłki, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe do posiłków i przy barze w godz. 10-23:00. Przekąski 15:30-18:30. Lody dla dzieci 12-19:00.

Zniżki (A)

A2A: 2 dorosłych + 1-2 dzieci (2-12 lat): 75%, (od 13 lat): 30% na dostawce.

Opłata klimatyczna

ok. 1 EUR/dzień/os. od 17 lat.

Parkowanie

publiczny parking ok. 50 m (za opłatą).

Zwierzę domowe

na zapytanie (do 5 kg). Konieczne wcześniejsze zgłoszenie w biurze podróży.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Costa Brava

Opis

Kameralny hotel położony w pobliżu centrum Lloret de Mar z dostępem do barów, sklepów oraz miejsc rozrywki, Około 100 m od szerokiej plaży z ofertą sportów wodnych, Na miejscu także stylowa restauracja, snack bar oraz basen z tarasem słonecznym, Idealne miejsce na wyjazd we dwoje lub w gronie znajomych,

Lokalizacja

w Lloret de Mar, ok. 100 m od plaży, ok. 750 m od centrum, ok. 90 km od lotniska w Barcelonie, ok. 30 km od lotniska w Gironie, przystanek autobusowy przy hotelu.

Wyposażenie

liczba pokoi - 108, restauracje - 1, windy - 2, recepcja 24h, lobby, internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych (płatny), drewniany taras słoneczny, room service (płatny), sejf (płatny), opieka lekarska (płatna), kantor wymiany walut, przechowalnia bagażu, snack bar.

Basen

basen odkryty ze słodką wodą, leżaki bezpłatne, ręczniki za depozytem; brodzik dla dzieci. .

Pokoje

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), telefon, mini bar (płatny), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, taras/balkon, biurko. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, przejście przez ulicę, leżaki (płatne), parasole (płatne).

Sport na plaży

sporty wodne (płatne).

Sport i fitness

tenis stołowy (płatny), masaże (płatne), salon gier video (płatny).

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce (płatne).

Wyżywienie

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (8.00 - 10.00), lunch (13.00 - 15.00), kolację (19.30 - 21.30); przekąski w snack barze; lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe od 11.00 do 23.00.

Cena zawiera

Bagaż podręczny, przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko - hotel - lotnisko. Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48 godzin.

Cena nie zawiera

Obowiązkowej opłaty klimatycznej (w wysokości 0,50 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 3* i 1 EUR/os./dzień pobieranej w hotelach 4*). Dopłaty do bagażu głównego. Istnieje możliwość dopłaty do bagażu głównego - RYANAIR WYLOTY z Poznania, Wrocławia, Krakowa do Girony oraz Warszawy-Modlin i Krakowa do Barcelony. - 20 kg - 400 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok WIZZAIR WYLOTY z Warszawy, Poznania, Katowic i Gdańska do Barcelony - - 20 kg - 450 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok NORWEGIAN WYLOTY z Warszawy do Barcelony - - 20 kg - 300 zł/os/2 strony - wyloty przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji może wiązać się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Ograniczona opieka polskiego przedstawiciela (telefon kontaktowy).

Informacje wizowe

Unia Europejska - nie są wymagane.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Costa Brava

Kategoryzacja hotelu

- Kat. Exim Tours 4* - Kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 150 m od plaży - w centrum Lloret de Mar - ok. 31 km od lotniska w Gironie - ok. 76 km od Barcelony

Plaża

- piaszczysta - szeroka - leżaki i parasole (bezpłatne - depozyt 20 EUR)

Pokoje

- klimatyzacja - TV-Sat, telefon, lodówka

- płatne

sejf (ok. 20 EUR/ 1 tydz. + kaucja), minibar, łącze internetowy - łazienka (WC, prysznic) - balkon/taras - pokoje 4 osobowe (na zapytanie łóżka pojedyncze albo jedno małżeńskie i dwa pojedyncze)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen (10:00-22:00), leżaki i parasole Płatne - salon gier - masaże

Dla dzieci

- brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie, płatne 7 Eur/dzień)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 23:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - bar

Dodatkowe informacje

- internet Wi Fi (bezpłatny) - kącik internetowy (płatny) - kantor, lekarz - sala telewizyjna, czytelnia - wypożyczalnia samochodów - hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych - hotel akceptuje zwierzęta do 5 kg (płatne, na zapytanie) - doba hotelowa trwa od 13:00 do 10:00 - podczas kwaterowania w hotelu pobierana jest opłata klimatyczna w wysokości 1 EUR/os/dzień. W przypadku pobytu 2-tygodniowego - płatne tylko przez pierwszy tydzień. Dzieci do 16 roku życia bezpłatnie. - hotel wybudowany w 1975 roku, wyremontowany w 2012 roku - obiekt posiada 108 pokoi - www.mediterraneansandhotel.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 10:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.

Video

vimeo.com/97640514

Limity bagażowe

LIMITY BAGAŻOWE

Warszawa - Chopin

20 kg bagaż główny, 5 kg bagaż podręczny.

Katowice

20 kg bagaż główny, 5 kg bagaż podręczny.

Warszawa - Modlin

0 kg bagaż główny, 10 kg bagaż podręczny, możliwość dokupienia bagażu głównego 15 kg w cenie 240 PLN. Cena bagażu ulega zmianie po potwierdzeniu rezerwacji.

Kraków

0 kg bagaż główny, 10 kg bagaż podręczny, możliwość dokupienia bagażu głównego 15 kg w cenie 240 PLN. Cena bagażu ulega zmianie po potwierdzeniu rezerwacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony w jednej z największych miejscowości wybrzeża Costa Brava - Lloret de Mar. Przy nadmorskiejpromenadzie oraz w centrum kurortu (kilka minut spacerem) restauracje, kafeterie i sklepy. Do lotniska w Gironie ok. 30 km, do lotniska w Barcelonie ok. 95 km.
Plaża:
Hotelpołożony ok.100 m od szerokiej, piaszczysto-żwirowej plaży. Hotel od plaży oddziela promenada (dopuszczona do ruchu kołowego). Leżaki i parasole na plaży płatne (ok. 6 Eur/os). W hotelu istnieje możliwość wypożyczenia składanego leżaka i parasola plażowego - ilość limitowana (bezpłatnie, konieczny jedynie depozyt ok. 10 Eur). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (ok.10 Eur/depozyt).
Do dyspozycji gości:
Hotel odnowiony został w 2012 r. Recepcja, lobby, windy, snack bar/kafeteria, restauracja główna, niewielki taras słoneczny z leżakami i basenem (słodka woda), brodzik dla dzieci, kantor wymiany walut, przechowalnia bagażu.
Pokoje:
Hotel dysponuje 108 przestronnymi pokojamirozlokowanymiw 6 piętrowym budynku. Wszystkie pokojeklimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów),TV-sat, telefonem, sejfem (płatny dodatkowo ok 20 EUR/tydzień + 10 EUR depozytu),mini-bar (płatny dodatkowo), balkonem lub tarasem (meble balkonowe). Łóżeczko dla dziecka do 2 lat - płatne dodatkowo (7 EUR/doba). Hotel akceptuje małe zwierzęta do3 kg (dodatkowo płatne, na potwierdzenie).
Pokoje standardowe
- (ok.18 m2)dlamax. 4 osób (tylko w układzie 2+2).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie,obiady i obiadokolacje serwowane w formie bufetu w restauracji głównej z winem i wodą do posiłków przekąski w snack-barze (kanapki, hamburgery, hot-dogi, pizza, frytki, zupy, pasta, sałatki) napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych przez hotel barach (11:00-23:30).
Program sportowy i animacyjny:
W hotelu sala telewizyjna i czytelnia, za dopłatą możliwość skorzystania z masażu, płatne: gry video i tenis stołowy, możliwość wypożyczenia samochodu. Na plaży możliwość korzystania ze sportów wodnych (za opłatą).
Internet:
W lobby i pokojach Wi-Fi płatne dodatkowo (ok. 5 Eur/dzień 20 EUR/ tydzień).
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.mediterraneansand.com
Naszym zdaniem:
Niewielki hotel ****, który polecamy głównie parom i grupom znajomych. Dla wszystkich tych, którzy chcą spędzić urlop w miejscu tak tętniącym życiem jak Lloret de Mar.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbowna miejscu). Powrót do Polski.
Uwagi do programu
Whotelach na terenie Katalonii konieczna opłata podatku turystycznego - ok 1,2 Euro od osoby za dzień.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!
Wycieczki lokalne
COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż). Cena podstawowa nie obejmuje: lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Costa del Maresme i Costa Brava informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W kurortach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić walutę.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Costa del Maresme
Południowy pas wybrzeża Costa Brava, od ujścia rzeki Tordero w miejscowości Blanes do samej Barcelony. Costa del Maresme znane jest z bardzo dobrych hoteli, długich oraz ciągnących się kilometrami piaszczystych i piaszczysto - żwirowych plaż. Do najbardziej znanych kurortów wybrzeża należą Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna i Malgrat de Mar, połączone koleją z głównym placem Barcelony - Plaza Catalunya.
Calella i Pineda de Mar
Kurorty z niewielkim starym miastem, pełnym wąskich uliczek, ukwieconych balkonów, kafeterii, restauracji, barów i sklepów, tętniące również lokalnym życiem. Calella, to po Lloret de Mar, miejsce gdzie również przyjeżdżają bawić się młodzi ludzie. Pineda de Mar wydaje się być najbardziej spokojną (ale nie nudną) miejscowością wybrzeża.
Santa Susanna i Malgrat de Mar
Połączone ze sobą miejscowości turystyczne idealne nie tylko na rodzinny wypoczynek. Bogata baza hotelowa, promenada z niezliczoną ilością sklepów, restauracje, bary oraz szeroka plaża to atuty tych kurortów. Doskonała baza wypadowa dla wszystkich tych, którzy lubią również aktywny wypoczynek - zachęcamy do wycieczek rowerowych i trekkingu po okolicznych wzgórzach Parku Naturalnego Montnegre.
Costa Brava
Odcinek prawdziwego Dzikiego Wybrzeża rozciągający się od Blanes do granicy z Francją, którego wizytówką są niewielkie zatoczki ukryte wśród skał i lasów piniowych oraz białe miasteczka, które upodobali sobie zamożni mieszkańcy Barcelony i Francuzi, dla których urlop w tej części wybrzeża oznacza fantastyczną kuchnię, doskonałe wino oraz klimatyczne hotele.
Lloret de Mar
Jedna z największych miejscowości turystycznych na Costa Brava, oferująca liczne rozrywki dla osób w każdym wieku. W centrum można się bawić o każdej porze dnia i nocy. Spokojniej jest na obrzeżach miasta oraz w części Fenals, gdzie znajdują się hotel dedykowane bardziej rodzinom niż rozbawionej młodzieży. W Lloret znajdują się 2 bardzo ładne, zatokowe plaże.
Tossa de Mar
Tossę uznaje się za jedno z najbardziej romantycznych miejsc na Costa Brava. Malowniczo pnące się po niewielkim wzgórzu średniowieczne mury i starówka pełna kafejek, restauracji oraz sklepów to najbardziej rozpoznawalne miejsca. Do tego piaszczysta plaża i nadmorska promenada.
Wyloty z
: Warszawy, Katowic, Poznania i Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.R.pl/rozklady
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 10 lub 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
lokalnego podatku katalońskiego płatnego przy zakwaterowaniu, wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych. Długie plaże czy niewielkie zatoczki nazywane calas? Słodkie lenistwo czy wycieczki po okolicznych zielonych wzgórzach? Nieziemskie berberechos popijane winem z winnicy Torres czy może patatas bravas w ostrym pomidorowym sosie? Secesyjne budowle Gaudiego czy surrealistyczna sztuka Daliego? Kosmopolityczna atmosfera dużej Barcelony czy niewielkie Cadaques, niegdyś odwiedzane przez Miro, Picassa a nawet Walta Disneya? Szaleństwo w parkach wodnych czy może w dyskotekach i klubach? A może warto poznać tajemnice średniowiecznej Girony? A może nie Girony tylko Besalu? A może, może…. - tak to wszystko może być! Witamy w Katalonii!

Wycieczki lokalne

COSTA BRAVA
Wycieczki lokalne
Barcelona i tańczące fontanny.
Całodzienna wizyta w jednym z najwspanialszych miast Europy. W programie emblematyczne dzieło życia Gaudiego czyli kościół Sagrada Familia, dzielnica Eixample, tereny wystawowe, park Pueblo Espanol (Hiszpania w miniaturze) oraz wzgórze Montjuic. Następnie zapraszamy na spacer po Las Ramblas oraz po dzielnicy gotyckiej, gdzie na uwagę zasługuje katedra świętej Eulalii. Opcjonalnie możliwość zwiedzania barcelońskiego oceanarium (ok. 20 Eur) lub stadionu Camp Nou (wstęp płatny ok. 23 Eur). Wieczorem pod Pałacem Narodowym odbywa się pokaz tańczących fontann. Cena od ok. 47 Eur za osobę dorosłą, ok. 32 Eur za dziecko do 12 lat.
Montserrat
To monumentalny i rozległy masyw górski o stromych ścianach i szczytach przypominających iglice i baszty. Stojąc u podnóża, trzeba mocno zadzierać głowę, by wśród pionowych ścian dostrzec położony na wąskiej półce skalnej (721m n. p. m) słynny klasztor benedyktynów - główne sanktuarium Maryjne Katalonii. Zwiedzimy bazylikę z jej najcenniejszym obiektem adoracji - figurą Czarnej Madonny z Montserrat (La Moreneta). Posłuchamy również słynnego chóru chłopięcego Escolania, najstarszego w Europie (o ile nie będzie koncertował poza klasztorem). Cena ok. 42 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Rupit i Besalu
Wycieczka do dwóch średniowiecznych katalońskich miasteczek. Besalu to kluczowe miejsce na szlaku romańskich zabytków Katalonii. Spacer po miejscowości pozwala poznać uroki średniowiecznej osady. Po zwiedzeniu Besalu przewidziany jest obiad w restauracji położonej na wzgórzu skąd rozciąga się niesamowity widok na okoliczne góry. Kolejnym punktem programu jest zwiedzanie miasteczka Rupit. Charakterystyczne wąskie, brukowane uliczki, domy z kamienia i place z podcieniami przeniosą nas w czasy średniowiecza. Cena ok. 52 Eur za osobę dorosłą, ok. 39 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Cadaques i Pubol
Całodniowa wycieczka do północnej części wybrzeża, na przylądek Cap de Creus, gdzie znajduje się jedno z najbardziej malowniczych miejsc związanych z artystyczną bohemą - Cadaques. To nadmorskie miasteczko do którego przyjeżdżały sławy takie jak: Salvador Dali, Joan Miro, Pablo Picasso czy Federico Garcia Lorca. Wczesny obiad w jednej z lokalnych restauracji. Następnie wizyta w zamku Pubol, który Salvador Dali podarował swej ukochanej żonie Gali. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, ok. 57 Eur za dziecko do 12 lat.
Dzikie Wybrzeże - Tossa de Mar
Rejs statkiem z oszklonym dnem do nazywanej perłą Dzikiego Wybrzeża Tossy, która już w latach 50-tych XX wieku stała się mekką hiszpańskiej i francuskiej bohemy. Zauroczony klimatem Tossy francuski malarz Marc Chagall nazwał ją niebieskim rajem. Średniowieczne mury wraz ze świetnie zachowaną starówką stanowią jedne z najbardziej malowniczych miejsc na wybrzeżu. Do tego szeroka plaża, sklepy, restauracje i kafejki. Wycieczkę tę polecamy rodzinom - rejs statkiem spodoba się Młodszym Gościom, a poszarpane wybrzeże wraz z licznymi zatoczkami (calas) docenią Dorośli. Na koniec wizyta w bodedze - dla Dorosłych szansa na spróbowanie lokalnych win, a dla Dzieci przygotowane będą soki. Cena ok. 37 Eur za osobę dorosłą, ok. 27 Eur za dziecko do 12 lat.
Girona i świat Salvadora Dali
Wycieczka do jednego z najpiękniejszych zakątków Katalonii - do Girony, będącej stolicą prowincji oraz drugim miastem wspólnoty. Wspaniale zachowane średniowieczne stare miasto z największa w Europie jednonawową katedrą oraz z dzielnicą żydowską pozwolą nam poczuć atmosferę Wieków Średnich. Dodatkowego charakteru miastu dodaje położenie nad brzegiem rzeki Onyar, której brzegi spinają liczne mosty, w tym jeden zaprojektowany przez samego Alexandra Gustava Eiffle'a. Następnym punktem programu będzie dom - muzeum Salvadora Dali w Figueras, gdzie przeniesiemy się w świat malarstwa surrealistycznego. Cena ok. 50 Eur za osobę dorosłą, ok. 37 Eur za dziecko do 12 lat.
Dla aktywnych
Trekking i rowery
Costa Brava i Costa del Maresme to raj dla wielbicieli trekkingu i jazdy na rowerach. Okoliczne wzgórza Parku Naturalnego Montnegre zapraszają do eksplorowania szlaków - piękne krajobrazy gwarantowane.
Nordic walking na plażach Costa del Maresme
Długie piaszczyste plaże Costa del Maresme zachęcają do tej formy aktywności. Polecamy nordic walking o zachodzie słońca, zwłaszcza po leniwym i gorącym dniu.
Z dziećmi
Water World - Lloret de Mar i Platja d'Aro
Zapraszamy do największych parków wodnych na Costa Brava - ten sposób aktywności to wspaniała zabawa dla całej rodziny, na które czekają zjeżdżalnie o różnym stopniu trudności i emocji oraz liczne baseny. W parku w Lloret de Mar znajduje się największy wodny rollercoster w Europie - Water Mountain. Cena ok. 30 Eur za osobę dorosłą, ok. 17 Eur za dziecko (do 120 cm wzrostu).
Tradycyjna katalońska kuchnia
Charakterystykę kuchni katalońskiej determinuje położenie regionu. Bliskość porośniętych lasami gór, morza oraz usytuowanych na słonecznych tarasach warzywników stanowią bazę dla składników, które lądują w domowych kociołkach (cassolas). Warto spróbować cassola de peix (kociołek z ryb i owoców morza) czy pollastre amb escamarlans (kociołek z kurczaka z rakami morskimi) w połączeniu z pa amb tomaquet czyli podpiekanym chlebem z pomidorem, oliwą i czosnkiem. Do tego plaster dojrzewającej szynki i lokalnego sera, a wszystko to uzupełnione kieliszkiem wina z wyśmienitych katalońskich winnic.
Stolica klubowej zabawy: Lloret de Mar
Najlepszym miejscem na całonocne imprezy są kluby w Lloret de Mar. Tutaj grają najlepsi dj'e i zjeżdżają się imprezowicze z całego wybrzeża. Centrum miasta tętni życiem do białego rana.
Marimurtra
Malowniczo położony na urwistym klifie i zajmujący ok. 4 hektarów powierzchni ogród botaniczny w Blanes zachwyca różnorodną roślinnością. Idealna opcja na popołudniową wycieczkę.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POLOŻENIE

W cichej okolicy Lloret de Mar, ok. 5 min. spacerem od centrum, ok. 90 km od lotniska w Barcelonie, ok. 30 km od lotniska w Gironie, przystanek autobusowy przy hotelu.  

PLAŻA

50 m od publicznej piaszczysto-żwirowej plaży. Leżaki i parasole dodatkowo płatne.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Hotel został całkowicie wyremontowany w 2016r (exMediterranean Sand). Jest to idealne miejsce na wyjazd we dwoje lub w gronie znajomych.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobby, restauracja, bar, solarium, wypożyczalnia samochodów, czytelnia, opieka lekarska, przechowalnia bagażu, kantor, kącik TV. 

INTERNET

Wi-Fi i kącik internetowy dodatkowo płatne. 

SPORT,REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, drewniany taras słoneczny, leżaki i parasole przy basenie. Odpłatnie: tenis stołowy, sporty wodne na plaży

DLA DZIECI

Brodzik, łóżeczko.

ZAKWATEROWANIE

Standard - dwuosobowe pokoje z możliwością jednej lub dwóch dostawek. Wyposażenie: łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV Sat, sejf, klimatyzacja, telefon, lodówka, balkon/taras. 

WYŻYWIENIE

BB : śniadanie HB: śniadanie i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.  FB: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napoje do lunchu i kolacji dodatkowo płatne.  All Inclusive : śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkoholowe w wyznaczonych godzinach.

WAŻNE INFORMACJE DODATKOWE / INNE

Na miejscu w recepcji hotelu pobierana jest obligatoryjna opłata klimatyczna.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: czarter-20kg, Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny: czarter 5kg,  Wizzair - mały o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta*(w wybranych hotelach na Costa Blanca/jak zaznaczone na umowie oraz w pozostałych regionach w przypadku niskiej sprzedaży w okresie zimowym tj. od listopada do kwietnia alternatywnie możliwa opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

DOBA HOTELOWA

!!! UWAGA !!! DOBA HOTELOWA W REGIONIE COSTA BRAVA KOŃCZY SIĘ O GODZINIE 10:00, KWATEROWANIE OD GODZINY 14:00

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Costa Brava)
Callela na wybrzeżu Costa Brava w Hiszpanii
Wakacje w Tossa del Mar w Hiszpanii
Barcelona, La Rambla, Sagrada Familia - Hiszpania
Kurort Sana Susana na Costa Brava w Hiszpanii
Girona, Figueres - Hiszpania, Costa Brava
Wycieczka fakultatywna z Costa Brava w Hiszpanii do Monserrat
Lloret de Mar na Costa Brava w Hiszpanii
Park Guell, Casa Mila, Sagrada Familia - dzieła Gaudiego w Barcelonie

Opinie o Hotelu Mediterranean Sand

Mediterranean Sand - możliwości zakwaterowania:

Standard DBL
standard dbl on rq
twin room twin
Standard
Pokój jednoosobowy
Pok. 2 os.+1 dost.
Pokój dwuosobowy z możliwością dostawek
Pok. 2 os.

Mediterranean Sand - Możliwości wyżywienia:


Mediterranean Sand - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Mediterranean Sand? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00