cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
  • Hotel Kahya Resort Aqua, Riwiera Turecka
1 / 17
Udogodnienia hotelu Kahya Resort Aqua
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Kahya Resort Aqua
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Alanya
Ocena hotelu Kahya Resort Aqua:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kahya Resort Aqua:
  • Lokalizacja
    3.5
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 5 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 września 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 października 2018

Hotel Kahya Resort Aqua w ofercie Biura podróży:

Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Alanya Raj dla wielbicieli wodnych szaleństw w każdym wieku. Aquapark, baseny, brodzik ze zjeżdżalnią dla dzieci oraz plaża zachęcają do aktywności. Po dniu pełnym szaleństw na chwile relaksu zapraszają liczne bary, restauracje oraz wieczorne programy animacyjne. Pysznych dań kuchni tureckiej będziemy mogli skosztować przez cały dzień dzięki formule AII Inclusive.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2012 r. Odnowiony w 2016 r. Na terenie hotelu znajdują się 3 restauracji, 6 barów, room service (płatny), windy, pralnia (płatna), sala konferencyjna, 5 zjeżdżalni wodnych (czynne w godzinach 10:00-12:00; 14:00-16:00), 2 baseny.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne

plaża

50 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne. Dojście do plaży tunelem.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, TV, telefon, sejf (płatny ok. 2€/dzień), mini bar (bezpłatny), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje rodzinne dla max 5 os. (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych , pokoje child friendly

Wyżywienie

restauracja główna, 2 restauracje a la carte, 6 barów (disco bar - płatny) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-10:30), obiad (12:30-14:00), kolacja (19:00-21:00), późny posiłek (22:00-06:00), przekąski (11:30-16:00), lody (15:00-16:00 - 3 razy w tygodniu w wyznaczone dni), podwieczorek (16:30-17:30) w wybranych barach, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety urodzinowe i dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, kawy po turecku, soków ze świeżych owoców, napojów w dyskotece, lodów poza wyznaczonymi dniami Restauracje a la carte - bezpłatna jedna wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji. Wymagana rezerwacja.turecka, rybna

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje i miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (6 dni w tygodniu), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności, krzesełko dla dziecka w restauracji głównej, plac zabaw

w cenie

siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, dyskoteka, aerobik, rzutki, animacje

płatne

centrum SPA, masaż, salon piękności, sauna, jacuzzi, sporty wodne na plaży, centrum nurkowe, minigolf, bilard

Aktualizacja opisu

13.08.2018 15:43

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi SPA Disco Siłownia Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 5 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

opis hotelu

KAHYA RESORT AQUA & SPA
KATEGORIA TURECKA: *****
KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF5

Położenie:
•    Payallar, 2 km od centrum Konakli, 16 km od centrum Alanyi, 110 km od międzynarodowego lotniska w Antalyi.

Plaża:
•    Po drugiej stronie ulicy (przejście tunelem z terenu hotelowego); serwis plażowy jest bezpłatny.

Zakwaterowanie:
•    302 pokoje;
•    Typy pokoi – 128 pokoi standardowych (30 m²), 129 rodzinnych (31,5 m², 2 pokoje oddzielone drzwiami - jeden przechodni), 22 Junior Suite (48 m²) oraz 3 Suite (68 m²);
•    Wyposażenie - łazienka z prysznicem lub wanną, WC, klimatyzacja, telefon, mini bar (woda bezpłatnie), sejf (płatny), TV sat.

Restauracje i bary:
•     Restauracja główna, 2 restauracje a la carte (rybna i turecka); Goście mogą raz na pobyt skorzystać z restauracji a la carte po dokonaniu uprzednio rezerwacji;
•     4 bary: w lobby, w restauracji, przy basenie oraz przy plaży.

Wyżywienie:
•    All inclusive – śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, zupa przed północą, przekąski w ciągu dnia w snack barze i na plaży, lody, podwieczorek z kawą i herbatą; napoje alkoholowe i bezalkoholowe lokalnej produkcji w godz. 10.00-24.00; odpłatnie – napoje importowane, soki ze świeżych owoców, kawa po turecku, wszystkie napoje po godz. 24.00.

Sport i Rozrywka:
•    Kompleks basenowy ze zjeżdżalniami dla dorosłych i dla dzieci;
•    Bezpłatnie – centrum fitness, hammam, sauna, tenis stołowy, codzienne animacje, wieczorne show;
•    Odpłatnie – bilard, masaże, zabiegi na ciało, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci:
•    Brodzik, Aquapark, mini klub (4-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji.

Pozostałe udogodnienia:
•    Recepcja, centrum Spa, amfiteatr, pralnia, 4 sale konferencyjne, Wi-Fi w lobby (bezpłatne).

Naszym zdaniem:
•    Hotel otwarty został w 2012 roku i już zyskał dobre opinie od wielu zadowolonych Klientów. Doskonała propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i osób lubiących aktywnie spędzać czas. Duże zjeżdżalnie zapewnią rozrywkę nie tylko dzieciom, ale i ich rodzicom. Atutem hotelu jest również bardzo sympatyczna obsługa oraz doskonała kuchnia.

Strona internetowa:
•    www.kahyahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Alanya

Strefa

Prestige, Family

Dzieci

- 1 dziecko do13 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko do 7 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

Konakli - centrum ok 2 km / niewielka miejscowość turystyczna ze sklepami, restauracjami i lokalnym bazarem Alanya- ok. 16 km / najpopularniejszy kurort Riwiery Tureckiej z licznymi zabytkami, słynną twierdzą na wzgórzu Kale, portem, licznymi sklepami, restauracjami i dyskotekami(łatwy dojazd dolmuszem) Side - ok. 50 km / antyczne miasto z teatrem z czasów rzymskich i świątynią Apolla oraz licznym restauracjami, kawiarniami i sklepami lotnisko Antalya - ok. 110 km

Plaża

prywatna, usytuowana ok. 50 m od hotelu, przejście tunelem pod ulicą, posiada status Błękitnej Flagi przyznawanej wyjątkowym plażom za czystość i ekologię, piaszczysto-żwirkowa z łagodnym wejściem do wody - idealnym dla dzieci, leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne, bar All Inclusive na plaży

Hotel

jeden z najpopularniejszych hoteli na Riwierze Tureckiej, pięciogwiazdkowy, nowocześnie zaprojektowany, stylowy i elegancki resort, otwarty w 2012 r., położony na terenie 30 000 m2, posiada 302 pokoje usytuowane w sześciopiętrowym budynku z windami, na terenie hotelu znajduje się Aqua Park oraz wiele inny atrakcji dla dzieci i dorosłych

Udogodnienia

całodobowa recepcja, eleganckie lobby z miejscami do wypoczynku, bankomat, centrum konferencyjne, amfiteatr, kompleks basenów z Aqua Parkiem, sala TV, sala gier, rozległy ogród, pomoc medyczna (dodatkowo płatna), sklepy, fotograf, pralnia, wypożyczania samochodów, room service (dodatkowo płatny), przechowalnia bagażu, udogodnienia i pokoje dla osób niepełnosprawnych

Internet

WiFi w lobby bezpłatne

Pokoje

standardowe- 2 os., możliwość 1 lub 2 dostawek, ok. 25 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, centralnie sterowana klimatyzacja, TV SAT (polski program), telefon, lodówka z mini barem (bezpłatnie uzupełniana raz na początku pobytu wodą mineralną), sejf (płatny ok. 2 EUR/dzień), balkon lub taras rodzinne- dwupomieszczeniowe, łączone wewnętrznie drzwiami, możliwość zakwaterowania czterech osób, łóżko małżeńskie i 2 pojedyncze łóżka, pozostałe wyposażenie jak w pokoju typu standard

Restauracje i bary

restauracja główna - kuchnia międzynarodowa i lokalna restauracja la carte - dania rybne i tureckie lobby bar / main bar bar przy basenie / pool snack bar bar na plaży / beach bar disco bar iaqua bar (płatne)

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks basenów, leniwa rzeka, Aqua Park (5 dużych zjeżdżalni), aerobic, aerobic wodny, waterpolo, centrum fitness, siłownia, pilates, yoga, łaźnia turecka, sauna, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka plażowa, boisko do piłki nożnej, animacje, wieczorne show, muzyka na żywo, mini kino, dyskoteka (wstęp bezpłatny, napoje płatne)

Płatne

bilard, centrum Spa (masaże, zabiegi pielęgnacyjne), zabiegi w łaźni tureckiej, sala gier, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, mini Aqua Park i specjalna zjeżdżalnie dla dzieci, plac zabaw, mini klub (4 - 12 lat), profesjonalne animacje dzienne i wieczorne, gry, zabawy i quizy, mini disco, kino, wysokie krzesełka w restauracji, możliwość wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2

Program All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-10.30 późne, lekkie śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej 12.30-14.00 obiad serwowany w formie bufetu w restauracji głównej, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne, ryby, makarony, sałatki, przystawki, desery, owoce 19.00-21.00 kolacja serwowana w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań kuchni międzynarodowej z elementami kuchni tureckiej, dania mięsne i wegetariańskie, ryby, przystawki, sałatki, desery, ciasta, owoce 19.00-21.00 kolacja w restauracji a la carte - dania kuchni tureckiej i owoce morza, dostępna raz w tygodniu /wymagana wcześniejsza rezerwacja 23.00-24.00 późne przekąski typu zupa w restauracji a' la carte 11.30-16.30 ciepłe i zimne przekąski typu owoce, tosty, kanapki, sałatki, ciasta, ciasteczka serwowane w barze przy basenie i w barze na plaży 16.30-17.30 podwieczorek, ciasteczka, ciasta, kawa, herbata serwowane w barze przy basenie 10.00-18.00 piwo, kawa, herbata, napoje gazowane i niegazowane serwowane w barze na plaży 10.00-24.00 lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wódka, gin, whisky, raki, wino, drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie i lobby barze w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do obiadów i kolacji - lokalne napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane typu cola, fanta, sprite, tonik, woda mineralna, kawa, herbata, soki owocowe (za wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), a także lokalne alkohole typu piwo, wino białe, czerwone w restauracji głównej podczas posiłków dostępne są dania dietetyczne i wegetariańskie - leżaki, materace i parasole na plaży oraz przy basenie - korzystanie z sauny i łaźni tureckiej - mini klub dla dzieci 4-12 lat

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Strona www hotelu

www.kahyahotels.com

Atuty

- idealny dla rodzin z dziećmi - Aqua Park dla dzieci i dorosłych - wyśmienite wyżywienie i serwis - eleganckie, przestronne pokoje - bestseller na polskim rynku- znakomite oceny Klientów - plaża odznaczona Błękitną Flagą za czystość i ekologię - prestiżowa nagroda portalu Zoover 2015 za wysoki poziom usług i jakość programu All Inclusive

Pamukkale

Pamukkale jest nadzwyczajnym cudem natury, który został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa Przyrodniczego UNESCO. Nieskazitelnie białe, wapienne tarasy wypełnione wodą ze źródeł termalnych, powstały na skutek działania wód wapiennych i z daleka przypominają rzucone na zbocze góry kłaczki bawełny - stąd nazwa tego miejsca "Bawełniana Twierdza". Będzie można również skorzystać z odmładzających wód termalnych Basenu Kleopatry (dodatkowo płatne). Cena ok. 65 EUR/os.

Kapadocja 2 dni

Wycieczka do niezwykłej krainy w środkowo-wschodniej Anatolii, gdzie cuda natury współistnieją z wybudowanymi przez człowieka skalnymi miastami i świątyniami. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi w Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Najbardziej charakterystyczną wizytówką Kapadocji są tufowe formacje skalne w postaci grzybów, kolumn i stożków, zwanymi peribacasi ("baśniowe kominy") oraz niespotykane nigdzie indziej na świecie ogromne, podziemne miasta. W Göreme można podziwiać dziesiątki wykutych w skałach, średniowiecznych kościołów z bizantyjskimi freskami. Cena ok. 110 EUR/os.

Rafting

Szalony i emocjonujący spływ kajakami bądź pontonami po górskiej rzece Koprulu wzdłuż malowniczego kanionu pod okiem profesjonalnych instruktorów. Trasa ma długość ok. 14 km i składa się z różnej długości kaskad i progów skalnych. W cenie także orientalny obiad oraz profesjonalny instruktor. Cena ok. 32 EUR /os.

Jeep Safari

Wycieczka dla tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To wszystko w otoczeniu cudownych widoków i bogactwa przyrody Gór Taurus. W programie wizyta w przepięknym wiejskim meczecie oraz odpoczynek z przerwą na pływanie. Cena ok. 30 EUR/os.

Hammam

Pobyt w łaźni tureckiej to relaks dla ciała i duszy. Sauna, kąpiele oraz masaż w pianie i olejkach pozwalają oderwać się od codziennej rzeczywistości oraz oczyścić ciało i umysł. Polecamy szczególnie paniom na początku pobytu by przygotować skórę do złocistej opalenizny. Cena ok. 25 EUR/os.

Noc turecka

Szalony wieczór w niezwykłej scenerii zabytkowego Karawanseraju z możliwością zapoznania się z bogatą kulturą turecką. Wieczór rozpoczyna się kolacją z typowymi tureckimi specjałami i lokalnymi napojami. W programie pokaz tańców charakterystycznych dla różnych regionów Turcji oraz orientalny taniec brzucha. Cena ok. 32 EUR/os.

Wąwóz Sapadere

Wyprawa w góry Taurus do skalnego Kanionu Sapadere. W wąwozie zbudowany został system mostków i chodników bezpośrednio zawieszonych nad krystalicznie czystą górską rzeką. Będzie także można zobaczyć Jaskinię Skrzatów gdzie żyją nietoperze. Na końcu wąwozu odnaleźć można wartki wodospad. Chętni będą mogli skorzystać tu z kąpieli, po której zapraszamy na smaczny obiad pod chmurką nad rzeką. Kolejną atrakcją jest wioska turecka z plantacjami owoców egzotycznych. W wiosce życie toczy się powoli, jest mała kawiarenka nad samą rzeką, młyn wodny, a także majdan-plac wiejski na spotkania i wesela. Będzie można także zobaczyć manufakturę jedwabiu i hodowlę jedwabników, z których słynie wioska oraz meczet. Cena ok. 32 EUR/os.

Zielony Kanion

Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój i lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe wręcz krajobrazy. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Przewidziany jest postój na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie oraz podziwianie zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew. Cena ok. 50 EUR/os.

Delfinarium

Wizyty w Delfinarium dostarczy niezapomnianych wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Idealna atrakcja dla najmłodszych. Cena ok. 32 EUR/os.

Water Park

Wodne przyjemności dla całej rodziny- wizyta w jednym z największch Aqua Parków w tym regionie. Liczne baseny, sztuczne fale, zjeżdżalnie wodne i wielle innych atrakcji podnoszą skutecznie poziom adrenaliny. W cenie transport a także lunch Cena ok. 30 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

  w miejscowości Payallar, ok. 2 km do Konakli,  ok. 15 km od centrum Alanyi i ok 110 km od lotniska w Antalyi.

PLAŻA

szeroka, oddalona ok. 100 m od hotelu (przejście przez ulicę tunelem), żwirowo-piaszczysta. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne. Goście w ramach all inclusive mogą korzystać z baru na plaży.

HOTEL

Kategoria lokalna 5* Nowy kompleks hotelowy (otwarty wiosną 2012 r.) położony na 30.000 m. Hotel zyskał już bardzo dobre opinie wielu zadowolonych klientów. Polecany dla rodzin z dziećmi oraz dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Duże zjeżdżalnie zapewnią rozrywkę nie tylko dzieciom, ale i ich rodzicom. Atutem hotelu jest także bardzo sympatyczna obsługa oraz doskonała kuchnia.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja głowna, 2 restauracje a'la carte specjalizujące się w kuchni tureckiej i owocach morza, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży, punkt medyczny, sklepy, fotograf, pralnia, wypożyczanie samochodów. Hotel akceptuje karty płatnicze VISA i MasterCard.

INTERNET

kawiarenka internetowa-odpłatnie

Konferencje/Incentive

3 sale konferencyjne mieszczące do 100 osób

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: 4 baseny, 5 zjeżdżalni, tenis stołowy, tenis ziemny, centrum fitness, siatkówka plażowa, piłkarzyki, animacje, muzyka na żywo, dyskoteka, leżaki, parasole i ręczniki, sauna odpłatnie: bilard, masaże, zabiegi spa, sala gier, sporty wodne na plaży

DLA DZIECI

basen, mini club (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt

ZAKWATEROWANIE

Pokój typu standard: dwusobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dla osoby dorosłej, wyposażony w łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, sejf oraz mini-bar. Wszystkie pokoje posiadają balkon.

WYŻYWIENIE

All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie i późna kolacja , przekąski serwowane w barze na plaży i przy basenie, podwieczorek (herbata, kawa i ciasto 16.30-17.30), lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Raz na pobyt możliwość kolacji w restauracji a' la carte (konieczna  rezerwacja). Dodatkowo płatne są soki ze świeżych owoców, alkohole importowane, lody i ciasta w cukierni.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.kahyahotels.com  Ocena Holiday Check: 5,1/86%

WARUNKI WJAZDOWE

Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel został otwarty w 2012 roku, odnowiony w 2015, usytuowany na powierzchni 36.000 m2; do dyspozycji gości: 2 baseny zewnętrzne, aqua park z 5 zjeżdżalniami wodnymi, restauracja główna, 2 restauracja À la carte (turecka, rybna), 7 barów, sala konferencyjna  

Położenie

ok. 2 km od Konakli, ok. 16 km do centrum Alanyi, ok. 110 km od lotniska w Antalyi

Plaża

prywatna, plaża znajduje się w niedalekiej odległości od hotelu (przejście przez ruchliwą ulicę); leżaki, parasole i ręczniki przy basenie oraz na plaży - bezpłatne

Zakwaterowanie

w hotelu znajduje się 447 pokoi: 276 pokoi standardowych, 147 pokoi rodzinnych, 21 pokoi junior suite, 3 pokoje suite oraz 5 pokoi przystosowanych dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z prysznicem, suszarka, TV-SAT, sejf (płatny), minibar (bezpłatna woda w dniu przyjazdu), balkon

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu (w godzinach wyznaczonych przez hotel), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-24:00); dodatkowo płatne: napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki oraz napoje butelkowane 

Sport i rozrywka

animacje, muzyka na żywo (okazjonalnie), dyskoteka (napoje płatne), sala tv, łaźnia turecka, sauna, siłownia, tenis stołowy, boccia, rzutki, pilates, siatkówka plażowa, aqua-areobik, bezpłatne Wi-Fi w lobby

Dodatkowo płatne

centrum Spa & Wellness, masaże, pralnia, kafejka internetowa, lekarz, bilard, wszystkie sporty wodne na plaży, room service

Dla dzieci

animacje, mini klub (4-12 lat), baseny zewnętrzne, basen kryty, mini zjeżdżalnie, plac zabaw,  łóżeczko (na życzenie), krzesełka w restauracji

www

www.kahyaresorthotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Rewelacyjny hotel o wysokim standardzie, idealny na szalone, rodzinne wakacje! Bogata oferta All Inclusive oraz rozbudowany aqua park dla dzieci i dorosłych to gwarancja udanego wypoczynku.


Mapa Hotelu Kahya Resort Aqua

Opinie o Hotelu Kahya Resort Aqua

super hotel dużo atrakcji szczególnie dla rodzin z dziećmi zjeżdżalnie animacje baseny wszystko przygotowane do tego bary w aquaparku i nie trzeba biegać do ogólnej części ładna plaża taki ni to piach ni to żwir ale wszystko zadbane super żarcie w ogromnych ilościach nie do przejedzenia i bardzo bardzo fajna obsługa internet nawet w pokojach wszystko tak naprawdę na plus jestem bardzo zadowolony i z całą rodziną wrócimy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Super miejsce dla każdego! Kawałek od centrum miasta, więc okolica spokojna, plaża ładna, z ciemnego żwirku i kamieni. Super baseny i aquapark dla tych aktywnych, dla wolących relaks kilka zacisznych zakątków w niewielkim ogrodzie. Ekstra jedzenie, fajne pokoje, wróciłem zrelaksowany i zadowolony! :)

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Hotel i jedzenie super. Jednak windy porażka oraz niemal ciągła awaria internetu. Pozatym wszystko super. Goprąco polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: polecam
4.3

Hotel nowy , czysty, przestronny, pokoj sprzątany codziennie. Na balkonie stolik i dwa foteliki. Wyżywienie rewelacja. Przy basenach i na plaży Mini bar, coś na styl naszego KFC : (hamburgery, frytki, kurczaczki w panierce, spagetii, sos pomidorowy, ryz, warzywa i owoce, ciasta, kawa, napoje, drinki, piwo w nieograniczonych ilościach., wszystko świeże i smaczne. Super zjeżdżalnie (6 różnych ) w tym jedna zupełnie zakryta i taka która wpada do basenu z taka niby rzeczką super!!!!i Dla dzieci oddzielna zjeżdżalnia i mały plac zabaw. Baseny czyste czyszczone codziennie. Leżaki i parasole bezpłatne. Do plazy blisko przejscie tunelem pod autostrada. Plaza nie zachwyciła mnie ale to taka uroda tej części Turcji... taki brudzący piasek, wejście do morza kamieniste, Na plaży łazienka i prysznice.Do najblizej miesciny ok 30 min spacerkiem, ale sa tez busiki. Do Alanya 15 km tez można podjechać busem.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Jeśli nie ma problemów z prądem to ujdzie ale wind jest za mało , są zbyt wolne , często się psują ...No i notorycznie brak internetu .... Nie ma jak wchodzić po schodach z dziećmi i wózkiem na 4 piętro , leżaczki przy brodziku rezerwujemy ok 6 rano bo potem nie ma szans No i stolik na posiłek wieczornych - czysta bitwa

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: może być
3.3

Kahya Resort Aqua - możliwości zakwaterowania:

STANDARD ROOM
FAMILY ROOM
CHILD FRIENDLY ROOM

Kahya Resort Aqua - Możliwości wyżywienia:


Kahya Resort Aqua - miasta wylotu:


Kahya Resort Aqua - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kahya Resort Aqua? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00