Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
  • Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club), Morze Czerwone
1 / 13
Udogodnienia hotelu Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club)
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club):
4.6 / 5
Średnia z 6 opinii
Szczegóły oceny hotelu Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club):
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.6
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Ocena hotelu:
4.6 / 5
Średnia z 6 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 stycznia 2019

Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club) w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy, duży hotel sygnowany znaną niemiecką marką. Wysoka jakość usług, ciekawy kompleks basenów, bogata oferta sportowa i kulinarna - rajskie wakacje dla rodzin z dziećmi.

Położenie

W drugiej linii brzegowej, ok. 400 m od plaży siostrzanego hotelu Steigenberger Al Dau Beach (dojście deptakiem lub przejazd bezpłatnym busem), ok. 5 km od nowego centrum Hurghady (bezpłatny autobus hotelowy), 6 km od lotniska. Przy zejściu do morza znajduje się skała koralowa.

Wyposażenie

9 lokali gastronomicznych z tarasami (restauracja główna, restauracja włoska Palappa przy basenie, Magic Blue z widokiem na morze, Magic Sky Bar z kącikiem sziszy na dachu budynku, bary przy aquaparku, restauracja dla dzieci, całodobowy Magic Lounge), centrum biznesowe, sale konferencyjne, punkt wymiany walut, sklepiki, pralnia, bankomat, bezpłatne łącza internetowe w lobby, room-service. Atrakcją jest tradycyjny arabski bazar ze sklepami, klimatycznymi barami i programem artystycznym.

Pokoje

725 pokoi w 8 budynkach. Pokoje typu standard o powierzchni 24 m kw. z dużym oknem lub balkonem francuskim (widok na basen lub ogród) znajdują się w starszej części hotelu. Wyposażone są w łazienkę (wanna/prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV sat, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, indywidualnie sterowaną klimatyzację, odpłatne łącza internetowe. Pokoje typu superior są większe (34 m kw.), mają balkon lub taras. Pokoje w nowszych (zbudowane w 2014 r.) budynkach: deluxe (45 m kw.) z balkonem lub tarasem oraz pokoje rodzinne (55 m kw.).

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski, podwieczorek, lody, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane całą dobę w wyznaczonych barach, kolacja w restauracji włoskiej i w Magic Sky Restaurant (wymagana rezerwacja), minibar.

Sport i rozrywka

Malowniczy kompleks basenów, aquapark (zjeżdżalnie wodne, sztuczna rzeczka), basen na dachu, centrum Vista Spa (tradycyjna łaźnia, sauna fińska, gabinety kosmetyczne i masażu, sala relaksacyjna, salon fryzjerski, fitness center), ścieżka do biegania, boccia, bilard, tenis stołowy, rzutki, piłkarzyki, aqua center (prywatna marina, 2 łodzie dla nurków, wprowadzenie do nurkowania i windsurfingu, kajaki, rowery wodne, narty wodne, windsurfing i inne), 9-dołkowe pole golfowe w siostrzanym hotelu, dzienne i wieczorne animacje, muzyka na żywo.

Dla dzieci

2 brodziki, aquapark w kształcie statku pirackiego, miniklub (2-4 lata oraz 4-12 lat), klub dla nastolatków (13-16 lat), plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, menu dziecięce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/OS. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada Zadbany kompleks hotelowy Steigenberger Aqua Magic to idealne miejsce na spędzenie wspaniałego, rodzinnego urlopu blisko krystalicznych wód Morza Czerwonego. Na Gości czeka rozległy kompleks basenowy, zjeżdżalnie wodne dla dzieci i dorosłych, lazy river, moc atrakcji dla najmłodszych. Dla spragnionych relaksu, proponujemy czas spędzony w centrum SPA z salonem piękności.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2014 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, 6 barów, shisha corner, 2 sale konferencyjne, sejf w recepcji (bezpłatny), pralnia, winda, 5 basenów odkrytych (podgrzewane w zimie) oraz leniwa rzeka, aquapark z 9 zjeżdżalniami (działa w godz. 10:00-17:00). Urozmaicone zaplecze rozrywkowo sportowe oraz atrakcyjny program animacyjny.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

400 m od hotelu, piaszczysta, prywatna, 170 m długości, pomost, restauracja na plaży z przekąskami "Magic Blue Beach". Skała koralowa przy zejściu do morza. Przejście do plaży przez ulicę. Do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar (bezpłatny), łazienkę (suszarka, prysznic, WC), telefon, TV, balkon lub taras Typy pokoi: w 8 cztero lub pięciopiętrowych budynkach Magic: pokoje standardowe dla max 3 os. (balkon francuski) , pokoje dla osób niepełnosprawnych , pokoje superior dla max 3 os. (1 pokój, większy niż standardowy, bez zestawu do parzenia kawy i herbaty) , suity rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami, balkon lub taras) , junior suity dla max 4 os. (2 pokoje bez drzwi łączących) , pokoje deluxe dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, międzynarodowa "Magic Sky", food court "Magic Souk", restauracja na plaży z przekąskami "Magic Blue Beach", restauracje a la carte, 6 barów (m.in. lobby bar, bar przy basenie), shisha corner Mega All Inclusive (24h) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:30), późne śniadanie (10:30-12:00), obiad (13:00-15:00), kolacja(17:00-22:30), późny posiłek (00:00-05:00) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (12:00-17:00), lody (12:00-17:00) oraz podwieczorek (16:00-18:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, pakiety urodzinowe i dla nowożeńców (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych serwowanych w butelkach, napojów energetycznych, shishy, świeżo wyciskanego soku pomarańczowego Restauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.sushi "Sushi Bar", orientalna "Sumo House", teppanyaki "Samurai"

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w miniklubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, podgrzewany brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, opiekunka (płatna) menu i krzesełka w restauracji, wózki (możliwość wypożyczenia w miarę dostępności), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, bilard, animacje, dyskoteka (25% zniżki na przekąski i napoje)

płatne

salon piękności , centrum SPA, masaż, sauna, łaźnia turecka, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, golf

Aktualizacja opisu

09.02.2018 11:42

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Aquapark SPA Disco Siłownia Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

w trakcie klasyfikacji

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF5

Położenie

Hotel położony jest 5 km od centrum Hurghady oraz 6 km od lotniska.

Plaża

Hotel zlokalizowany jest 400 m od prywatnej plaży, na którą hotel zapewnia bezpłatny transport.

Zakwaterowanie

723 pokoje; Typy pokoi: standard (24 m2), superior (34 m2), deluxe (45 m2), family (50 m2), family suite (55 m2 - 2 pokoje), family junior suite (68 m2 - 2 pomieszczenia), aqua suite (70 m2 - 2 pokoje); Wyposażenie: łazienka z wanną lub prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzacja, telewizor, mini bar (uzupełniany w napoje bezalkoholowe), sejf, telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty. Pokoje standardowe posiadają okno francuskie, pozostałe pokoje balkon lub taras. Pokoje standard i superior znajdują się w częściowo wyremontowanej części.

Restauracje i bary

6 restauracji (główna, dla dzieci, restauracja na plaży, food court, 2 a'la carte); 5 barów (w tym bar w lobby, przy basenie i przy plaży).

Wyżywienie

All inclusive: wczesne śniadania, śniadania, późne śniadania, obiady, kolacje, przekąski, lody w określonych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są całą dobę. Dwa razy na pobyt można skorzystać z restauracji a'la carte. Korzystanie z restauracji na terenie hotelu Steigenberger Al Dau Beach jest dodatkowo płatne; świeżo wyciskane soki, importowane alkohole i napoje - odpłatnie.

Sport i Rozrywka

Basen główny, lazy river, basen tylko dla dorosłych, duży aquapark; Bezpłatnie: wstępna lekcja nurkowania, wstępna lekcja windsurfingu, wstępna lekcja golfa, siłownia, rowery wodne, kajaki, rzutki, tenis stołowy, piłkarzyki, bilard, air hockey, dzienny oraz wieczorny program animacyjny; Odpłatnie: centrum nurkowe i sportów wodnych.

Dla dzieci

Mini klub (2-4), kids klub (4-12), klub dla nastolatków (13-16), podgrzewany brodzik, atrakcje w aquaparku, restauracja dla dzieci, plac zabaw, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka,

Pozostałe udogodnienia

Centrum SPA (sauna, łaźnia, zabiegi), bezpłatne Wi-Fi w lobby, pralnia, sklepy, centrum biznesowe, bank, fryzjer, opieka medyczna, bezpłatny autobus do Hurghady (raz dziennie, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja).

Naszym zdaniem

Nowy, przepiękny kompleks ze wspaniałym zapleczem dla dzieci i z rozbudowanym aquaparkiem. Polecamy go przede wszystkim rodzinom z dziećmi, którym zleży na wysokim standardzie zakwaterowania.

Strona internetowa

www.steigenberger.com INFORMUJEMY IŻ PONIŻSZE ATRAKCJE NIE SĄ JESZCZE ODDANE DO UŻYTKU 1. Basen na dachu dla dorosłych; 2. Restauracje A'la carte - można korzystać z restauracji a'la carte w hotelu Steigenberger Al Dau Beach; 3. Lazy River - sztuczna rzeka


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Komfortowy obiekt gwarantujący wysoką jakość usług dzięki przynależności do znanej sieci hotelowej Steigenberger. Usytuowany w drugiej linii brzegowej, przy hotelu Steigenberger Al Dau Beach, ok. 6 km od nowego centrum Hurghady (Sakkala, bezpłatny bus hotelowy kilka razy dziennie) oraz od starego centrum Hurghady (Dahar) ok. 15 km. Lotnisko znajduje się ok. 6 km od hotelu.
Plaża:
Hotel położony w odległości ok. 400 m od prywatnej plaży przy hotelu Steigenberger Al Dau Beach (dojście spacerem przez deptak lub bezpłatny bus na plażę). Leżaki, parasole, materace i ręcznikikąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel składa się z 2 części: nowej - zbudowanej w 2014 r. i2 budynków wybudowanych 1996 r. W sumie hotel skłąda sie z 8 budynków. Recepcja, 24 - godz. lobby, pralnia, sklepiki, amfiteatr, kantor wymiany walut, bankomat. Hotel posiada restaurację główną z tarasem (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa), restaurację dla dzieci, restaurację i bar przy basenie "Palappa", restaurację i bar na plaży, Magic Splash bar oraz Magic Breeze bar przy basenie, lobby bar oraz Magic Sky Bar na dachu budynku. Na terenie hotelu znajduje się kompleks kilku basenów (w tym 1 podgrzewany w okresie zimowym), brodzik dla dzieci, otoczone tarasem słonecznym. Leżaki, parasole, materace i ręcznikikąpielowe przy basenie- bezpłatne. Hotel oferuje także aquapark z kilkoma zjeżdżalniami dla dorosłych oraz mini aquapark dla dzieci w formie statku pirackiego.
Pokoje:
Hotel oferuje zakwaterowanie w ponad680 pokojach, mieszczących się w 3-piętrowych budynkach. -
Pokoje standardowe
- 2-osobowe wyposażone w łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, minibar, TV-sat, sejf, telefon oraz balkon francuski.
- Pokoje typu superior
- (możliwość 1 dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej). Pokoje standardowe oraz Superior mieszczą się w wyremontowanych budynkach obiektu.
- Pokoje rodzinne
- dla rodzin 2+2 dostępne są (możliwość 2 dostawek dla dzieci), mieszczące się w nowo wybudowanej części hotelu.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadanie (07:00-10:30), obiad (13:00-15:00), kolacja (18:30-22:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne 24 godz. w wyznaczonych barach. Ponadto hotel oferuje późne śniadanie (10:30-12:00), podwieczorek (16:00-18:00) i nocną przekąskę po północy. All Inclusive nie obejmuje importowanych napoi, świeżo wyciskanych soków oraz restauracji a'la carte. Mini bar dostępny w ramach All Inclusive.
Program sportowy i animacyjny:
Urozmaicony program dziennych i wieczornych animacji dla dzieci i dorosłych, muzyka na żywo, lokalne show. Bezpłatnie dostępne są aquapark, tenis stołowy, boccia, dart, centrum fitness, bilard, trasa do joggingu, wprowadzenie do golfa, windsurfingu i nurkowania, a za opłatą: luksusowe centrum spa, pole golfowe, sala gier, centrum sportów wodnych i nurkowe na plaży. Dla najmłodszych gości: brodzik z aquaparkiem, mini klub, plac zabaw.
Internet:
W lobby hotelowym internet Wi-Fi - bezpłatny, na pozostałym terenie hotelu - dodatkowo płatny.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.steigenbergeraldauresort.com
Naszym zdaniem:
Oferujący jedyny w swoim rodzaju Magic All Inclusive 24 godz. zapewnia Klientom, nie tylko smaczną kuchnię, ale również szerokie zaplecze sportowo-rekreacyjne - idealne dla osób poszukujących aktywnego oraz rodzinnego wypoczynku. Dodatkowo duży plus za atrakcyjną lokalizację oraz wysokiej jakości serwis!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POłOżENIE

Oddalony ok. 5 km od centrum Hurghady, gdzie kursuje bezpłatny bus hotelowy (raz dziennie, rezerwacja), ok. 6 km od międzynarodowego lotniska w Hurghadzie.

PLAżA

Prywatna i piaszczysta, oddalona ok 500 m . Leżaki, parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie. Bar przy plaży.

Hotel

Kategoria lokalna 5* Rozbudowany i otwarty w styczniu 2014 r. kompleks hotelowy należący do znanej sieci Steigenberger (dawny Steigenberger Al Dau Club. Oferuje wysoki poziom usług oraz szereg atrakcji od wspaniałego aqua parku do zintegrowanego centrum rozrywki i różnorodnych obiektów sportowych.

Do dyspozycji gości

Ogólne i usługi - recepcja, lobby, 24h room service, amfiteatr, kantor wymiany walut, parking, pralnia, usługa czyszczenia butów, fryzjer, lekarz, sklepiki. Restauracje i bary - restauracja główna, dwie restauracje á la carte, restauracja dla dzieci, restauracja przy plaży, lobby bar, bary przy basenach, bar przy plaży.

Internet

Bezpłatne Wi-Fi w wyznaczonych przez hotel strefach publicznych.

Sport i rekreacja

Bezpłatnie - główny basen podgrzewany sezonowo, basen tylko dla dorosłych, 450 m Lazy River, aqua park, leżaki i parasole przy basenach, tenis stołowy, piłkarzyki, bilard, rzutki, centrum fitness, 2,5 km ścieżka do joggingu, boccia, siatkówka plażowa, dzienne i wieczorne programy animacyjne. Odpłatnie - centrum spa, golf, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Basen podgrzewany sezonowo, mini klub (2-4 lat) i klub (4-12), plac zabaw, restauracja z menu dla dzieci, opiekunka za opłatą, łóżeczko na życzenie.

Zakwaterowanie

Pokój typu Standard - 24 m, dwuosobowy bez możliwości dostawki, bez balkonu (balkon francuski) z widokiem na ogród. Pokój typu Superior - 34 m, dwuosobowy z możliwością jednej dostawki, balkon lub taras, z widokiem na ogród lub basen. Pokój typu Family Suite - 68 m dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek, balkon lub taras z widokiem na morze lub promenadę, składa się z dwóch pomieszczeń. Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, WC), klimatyzacja, TV/SAT, telefon, sejf, mini bar, zestaw do parzenia kawy/herbaty.

Wyżywienie

All inclusive  - śniadanie i późne śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lody lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe przez 24h w wyznaczonych barach, mini bar. Dwa razy na pobyt można skorzystać z restauracji á la carte (rezerwacja). All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych, Shisa. Korzystanie z restauracji na terenie hotelu Steigenberger Al Dau Beach jest dodatkowo płatne.

Informacje dodatkowe

http://en.steigenberger.com

Cena

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę Egipską 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 15 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

w południowej części Hurghady, przy promenadzie, w drugiej linii brzegowej, ok. 6 km od nowego centrum Hurghady. Lotnisko ok. 6 km od hotelu.

Plaża

do prywatnej piaszczystej plaży przy hotelu Steigenberger Al Dau Beach ok. 400 m (spacerem przez deptak lub dojazd bezpłatnym busem). Restauracja i bar na plaży. Leżaki, parasole, materace i ręczniki bezpłatnie.

Wyposażenie

hotel renomowanej sieci Steigenberger oddany do użytku w styczniu 2014 oferuje 700 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, bankomat, 5 restauracji, w tym restauracja główna z tarasem (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa) i na plaży, kilka barów, shisha (za opłatą). Na terenie hotelu znajduje się kompleks kilku basenów (jeden podgrzewany w okresie zimowym), lazy river 450 m, taras słoneczny. Leżaki, parasole, materace i ręczniki plażowe przy basenie bezpłatnie. Hotel oferuje także nowy Aquapark z kilkoma zjeżdżalniami dla dorosłych oraz Aquapark dla dzieci w formie statku pirackiego. www.steigenbergeraquamagic.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe superior (1-2A): w starszej części kompleksu hotelowego, ok. 34 m2, indywidualna klimatyzacja, sejf, TV-sat., mini bar, zestaw do kawy/herbaty, telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny (1-2S): w starszej części kompleksu hotelowego, ok. 24 m2, z francuskim balkonem.Pokoje w nowo wybudowanej (w 2013 roku) części hotelu: Pokoje dwuosobowe de luxe (1-3D), przestronniejsze, ok. 45 m2. Pokoje dwuosobowe (2-3F): jeden przestronny pokój, ok. 50 m2, dla maks. 2 os. dorosłych z 2 dzieci, pokój sypialny z łóżkiem typu king size, miejsce do spania dla dzieci (sofy). Pokoje rodzinne (2-3G): dwa pokoje, pow. ok. 68 m2. Pokoje rodzinne (2-3H): jedna sypialnia i część do spania, pow. ok. 55 m2.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby hotelowym bezpłatne (na pozostałym terenie hotelu płatne).

Ultra All Inclusive

"Magic All Inclusive 24H"3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu (kuchnia międzynarodowa). Dodatkowo późniejsze (10:30-12:00) i wcześniejsze (5:00-7:00) śniadanie. Przekąski, lody w restauracji "Magic Blue" na plaży w godz. 12:00-17:00, napoje od 9:00 do zachodu słońca. Lody i napoje w barze przy basenie od 9:00 do zachodu słońca. Restauracja dla dzieci - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa: lunch i kolacja. Dwie restauracje a la carte: "Magic Palappa" - dania kuchni włoskiej, śniadanie i obiad w formie bufetu, kolacja a la carte (za wcześniejszą rezerwacją), restauracja a la carte "Magic Sky" - kolacja w formie menu - dwa razy podczas pobytu za wcześniejszą rezerwacją. "Tea time" w godz. 16:00-18:00. Wybór lokalnych napoi alkoholowych (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe (napoje orzeźwiające, soki pasteryzowane, woda mineralna, kawa, herbata) dostępne 24 h/dobę w określonych barach. W pokoju: mini bar, sejf. Wprowadzenie do windsurfingu i nurkowania za wcześniejszą rezerwacją, mini golf (1 runda), rowery wodne, centrum fitness dostępne 24h/dobę, ścieżka do joggingu ok. 2,5 km w Steigenberger AI Dau, voucher 10,- Eur,- rabatu na masaż.

Wcześniej = taniej

do 31.10.15 25% ZNIŻKI.

Dla dzieci

2-13 lat pobyt gratis.

Święta/Sylwester

MENU ŚWIĄTECZNE 24.12.15, SYLWESTROWE 31.12.15 W CENIE.

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: brodzik, animacje, mini klub (2-4 lat), mini klub (4-12 lat) plac zabaw, restauracja. Aquapark w formie statku pirackiego. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie. Sport: tenis stołowy, boccia, rzutki, centrum fitness, bilard, trasa do joggingu. Za opłatą: pole golfowe, sala gier, centrum sportów wodnych i centrum nurkowania na plaży. Rozrywka: urozmaicony program animacji w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, show, bezpłatny Aquapark.

Polecamy

Nowy hotel zarządzany przez renomowaną sieć Steigenberger oferuje komfortowe warunki wypoczynku. Nowy aquapark, bardzo atrakcyjny pakiet All Inclusive.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Family, Active

Dzieci

pobyt gratis - opłata tylko za przelot - pierwsze i drugie dziecko 2-14 lat

Lokalizacja

południowa część Hurghady, dzielnica hotelowa, przy promenadzie nowe centrum Hurghady Sakkala - ok. 5 km (bezpłatny bus hotelowy - wymagana rezerwacja) stare centrum Hurghady Dahar - ok. 15 km lotnisko - ok. 6 km

Plaża

ok. 450 m od hotelu, szeroka, z łagodnym zejściem do wody - miejscami skała koralowa, znajduje się przy siostrzanym hotelu Steigenberger Al Dau, co ok. 30 min. kursuje bezpłatny bus hotelowy, leżaki i parasole bezpłatne, bar All Inclusive na plaży - napoje alkoholowe, bezalkoholowe, lunch

Hotel

rozległy i elegancki wakacyjny resort, spełnia wszystkie wymogi hotelu pięciogwiazdkowego, z dużym aqua parkiem, oddany do użytku w styczniu 2014 roku, należy do prestiżowej, niemieckiej sieci hotelowej Steigenberger świadczącej najwyższy standard usług, posiada 686 pokoi rozmieszczonych w kilku budynkach na terenie egzotycznego ogrodu, oficjalna kategoria 5 gwiazdek

Udogodnienia

całodobowa recepcja, lobby z miejscami do wypoczynku, room service, bankomat, punkt wymiany walut, mini pasaż handlowy, sklepy z pamiątkami, pralnia, fryzjer, 2 sale konferencyjna dla max. 48 osób każda, parking, przechowalnia bagażu, ręczniki plażowe, udogodnienia dla niepełnosprawnych min. pokoje, podjazdy, winda

Internet

Wi-Fi w lobby - bezpłatnie; Wi-Fi w pokojach płatne ok. 10 USD/godz.

Pokoje

standardowy 2-os., powierzchnia ok. 24 m2, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja centralna z możliwością indywidualnej regulacji, TV SAT, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (zawartość dodatkowo płatna), telefon, zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon francuski z widokiem na ogród lub tereny hotelu superior 2-os. z możliwością 1 dostawki dla dziecka, powierzchnia ok. 34 m2, wyposażenie pokoju standardowego, balkon lub taras z widokiem na promenadę lub basen deluxe 2-os. z możliwością 1 dostawki, powierzchnia ok. 45 m2, wyposażenie pokoju standardowego, balkon lub taras z widokiem na promenadę lub basen rodzinny 2 pokoje łączone wewnętrznymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 55 m2, wyposażenie pokoju standardowego, balkon lub taras z widokiem na promenadę lub morze rodzinny suite 2 pokoje łączone wewnętrznymi drzwiami, możliwość zakwaterowania maksymalnie 3 osób dorosłych i 1 dziecka, powierzchnia ok. 68 m2, wyposażenie pokoju standardowego, balkon lub taras z widokiem na promenadę lub morze

Restauracje i bary

4 restauracje / główna z tarasem, Pallapa, dla dzieci, na plaży kilka snack barów lobby bar 2 bary przy basenach bar na plaży / beach bar

Wyżywienie

All Inclusive 24H

Rozrywka

kompleks basenów z leżakami i parasolami, sztuczna rzeka tzw. Lazy River o długości 450 m, basen dla dorosłych na dachu, Aqua Park z kilkunastoma zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, animacje dzienne i wieczorne, 9-dołkowe pole golfowe, 2,5 km trasa biegowa, tenis stołowy, piłkarzyki, rzutki, boccia, bilard, aqua aerobik, piłka wodna, przedstawienia wieczorne, siłownia i centrum fitness, siatkówka plażowa, rowerki wodne i kajaki na plaży (wymagana rezerwacja), lekcja intro nurkowania, surfingu i golfa (wymagana rezerwacja)

Płatne

wypożyczenie sprzętu do golfa i oświetlenie, centrum sportów wodnych na plaży, centrum nurkowe, centrum SPA -, masaże, bicze wodne sauna, shisha, Thalasso Spa w siostrzanym hotelu Steigenberger Al Dou

Dla dzieci

brodzik, aqua park ze zjeżdżalniami i urządzeniami rekreacyjnymi, mini klub (2-12 lat), mini disco, plac zabaw, restauracja dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracjach, program rozrywkowy dla nastolatków, możliwość bezpłatnego wypożyczenia łóżeczka dla dzieci do lat 2 oraz wynajęcia opiekunki (płatne)

Program All Inclusive

05.00-07.00 wczesne śniadanie kontynentalne w lobby 07.00-10.30 śniadanie w formie bufetu w restauracji głównej, 08.00- 10.30 w restauracji Palappa, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, herbata 10.30-12.00 śniadanie dla śpiochów w restauracji Palappa 13.00-15.00 obiad w formie bogatego bufetu dan kuchni międzynarodowej w restauracji głównej i restauracji Palappa 12.00-16.00 obiad i specjalne menu w restauracji dla dzieci i w restauracji na plaży 18.30-22.30 kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, szeroki wybór dań mięsnych i rybnych, wieczory tematyczne m.in. kuchnia włoska, egipska, śródziemnomorska 18.00-20.00kolacja i specjalne menu w restauracji dla dzieci 19.00-22.30 kolacja serwowana w restauracji a la carte Pallapa - wymagana wcześniejsza rezerwacja 18.30-22.30 kolacja serwowana w restauracji na plaży - dostępna 2 razy w tygodniu, wymagana wcześniejsza rezerwacja 22.30-05.00 późna kolacja w formie przekąsek w lobby 16.00-18.00 podwieczorek w Jazz bar oraz pizza i kanapki serwowane w Club MC 13.00-23.00 przekąski i lekkie posiłki w 10 punktach z przekąskami tzw. food court dostępne 2 razy w ciągu pobytu, na podstawie kuponów z recepcji 12.00-18.00 lody serwowane w restauracji Pallapa i restauracji na plaży 24 H- lokalne napoje bezalkoholowe typu cola fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, czekolada, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, brandy, rum, gin, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby bar 09.00-do zachodu słońca lokalne napoje bezalkoholowe typu cola fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, czekolada, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone, brandy, rum, gin, whisky, wódka i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barach przy basenie i na plaży do posiłków serwowane są lokalne napoje bezalkoholowe typu cola fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, wino białe i czerwone - Aqua Park dla dzieci i dorosłych, 9-dołkowe pole golfowe (sprzęt i oświetlenie płatne), tenis stołowy, piłkarzyki, rzutki, boccia, bilard, aqua aerobik, piłka wodna, siłownia i centrum fitness, siatkówka plażowa, rowerki wodne i kajaki na plaży (wymagana rezerwacja), lekcja intro nurkowania, surfingu i golfa (wymagana rezerwacja) - animacje dzienne i przedstawienia wieczorne

Oficjalna kategoria

5 gwiazdek

Karty kredytowe

Visa, MasterCard, American Express, Diners

Strona hotelu

www.steigenberger.com

Nasza ocena

Pokój ***** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport \ rozrywka *****

Atuty

- nowy hotel prestiżowe sieci hotelowej z doskonałym serwisem - bardzo bogate All Inclusive 24 H - Aqua Park i pole golfowe w cenie - darmowe Wi Fi - prywatna plaża z barem All Inclusive - położony przy promenadzie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 5* kat. lokalna 5*

Położenie

- ok. 200 m od plaży (spacer ok. 5 minut) - ok. 7 km od centrum Hurghady - Sakkala - ok. 3 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar - Wi Fi (płatne) - sejf (bezpłatny) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - powierzchnia ok. 34 m2 Pokój Deluxe - wyposażenie pokoju superior - pokoje w nowych budynkach - balkon/taras Pokój Family Suite - wyposażenie pokoju superior - składa się z dwóch pokoi (sypialnia oraz pokój z dwoma łóżkami), 1 łazienka - powierzchnia ok. 55 m2

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 4 baseny aquapark - tenis stołowy - piłkarzyki - rzutki - bilard - rowery wodne - kajaki - animacje Płatne - pole golfowe - masaże - sauna - jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, nocne przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są 24 h w wybranych barach.

Dla dzieci

- plac zabaw - mini klub - mini aquapark - łóżeczko (na życzenie)

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja dla dzieci - restauracja przy basenie - restauracja na plaży - restauracja na dachu - 2 bary przy basenie (od 09:00 do zachodu słońca) - lobby bar (24 h) - bar na plaży (od 09:00 do zachodu słońca) - bar na tarasie (18:30-22:30)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w recepcji) - kantor - sklepy - pralnia

- hotel dysponuje 686 pokojami, rok otwarcia hotelu

2013r. - www.steigenbergeraquamagic.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu - koszt wizy 25 USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Idealny wybór na rodzinne wakacje. Na Gości czeka piękny kompleks basenowy ze zjeżdżalniami, basenem w kształcie leniwej rzeki, statkiem pirackim dla dzieci i basenami na dachu. Miłośników aktywnego spędzania czasu dodatkowo ucieszy możliwość wypożyczenia rowerów wodnych i kajaków czy wzięcia udziału w lekcjach nurkowania lub gry w golfa. Po aktywnie spędzonym dniu wytchnienie można znaleźć w jednej z pięciu restauracji serwujących dania z różnych stron świata.

POŁOŻENIE:

w drugiej linii brzegowej, w nowym centrum HURGHADY - Memsza, ok. 6 km od Sakkali (bezpłatny bus); ok. 6 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 600 m od hotelu, przejście przez ulicę, bezpłatny dowóz; bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar Aqua Magic.

HOTEL:

składa się z dwóch części: pięciogwiazdkowej, nowej, zbudowanej w 2014 r. i 2 budynków z pokojami standardowymi i superior o niższym standardzie, zbudowanych w 1996 r., 705 pokoi, 8 budynków, 4 piętra, 12 wind, przestronne lobby, całodobowa recepcja, 5 restauracji: Magic Flavors - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, Magic Kids przy basenie - dania w formie bufetu, dla dzieci, w porze kolacji kuchnia orientalna, restauracja Magic Palappa - dania w formie bufetu, w porze kolacji á la carte, kuchnia włoska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, restauracja Magic Sky na dachu - w porze kolacji á la carte, kuchnia międzynarodowa, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, Magic Blue na plaży - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa; 5 barów: bar w lobby, 2 bary przy basenach, bar na dachu i na plaży; sejf w recepcji, bankomat, supermarket, sklep z pamiątkami, apteka, fryzjer; centrum konferencyjne dla 100 osób, taras z widokiem na basen i ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, punkt internetowy, lekarz na wezwanie; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje, podjazdy); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 18 m2, skromny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (uzupełniany wodą i napojami bezalkoholowymi), zestaw do kawy lub herbaty; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat, na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski; pokoje znajdują się w starszej części hotelu, pokoje o niższym standardzie;

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m2, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje znajdują się w nowej części hotelu;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 50 m2, 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokoje znajdują się w nowej części hotelu; pokoje deluxe i rodzinne na zamówienie za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, 1334 m², gł. 1,4 m, Palappa, słodka woda, 375 m², gł. 1 m, 3 baseny dla dorosłych: Dolphin, słodka woda 840 m², gł. 1,4 m, Aquapark Slides, słodka woda 264 m², gł. 1,2 m, 6 zjeżdżalni, basen, słodka woda 690 m², gł. 1,4 m, 2 baseny na dachu: ok. 72 m² i 30 m², gł. 0,4 m, basen Lazy River, 1695 m², długość ok. 450 m, 2 brodziki dla dzieci: słodka woda, ok. 32 m², gł. 0,5 m i 228 m², gł. 0,3 m, wszystkie baseny podgrzewane w sezonie zimowym, Kids Aqua Park w kształcie pirackiego statku z 3 zjeżdżalniami, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy w hotelu Grand Plaza z płatną wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, bezpłatny dojazd, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), klub dla nastolatków (13-16 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne animacje, piano-bar, dyskoteka, amfiteatr; za opłatą: tenis stołowy, nurkowanie; centrum spa (płatne): sauna, hammam, hydromasaż, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.30) w formie bufetu w restauracji Magic Flavors lub Palappa, późne śniadanie (10.30-12.00) w restauracji Palappa, obiad (13.00-16.00) w restauracji Magic Flavors, Magic Kids lub Palappa, kolacja (18.30-22.30) w restauracji Magic Flavors lub Magic Kids (raz na pobyt kolacja w restauracji Magic Palappa lub Magic Sky); przekąski (24.00­-7.00) w barze Magic Lounge; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (24h) w barze w lobby; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653465210, www.steigenberger.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

w południowej części Hurghady, przy promenadzie, w drugiej linii brzegowej, ok. 6 km od nowego centrum Hurghady. Lotnisko ok. 6 km od hotelu.

Plaża

do prywatnej piaszczystej plaży przy hotelu Steigenberger Al Dau Beach ok. 400 m (spacerem przez deptak lub dojazd bezpłatnym busem). Restauracja i bar na plaży. Leżaki, parasole, materace i ręczniki bezpłatnie.

Wyposażenie

hotel renomowanej sieci Steigenberger oddany do użytku w styczniu 2014 oferuje 700 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, bankomat, 5 restauracji, w tym restauracja główna z tarasem (dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa) i na plaży, kilka barów, shisha (za opłatą). Na terenie hotelu znajduje się kompleks kilku basenów (jeden podgrzewany w okresie zimowym), lazy river 450 m, taras słoneczny. Leżaki, parasole, materace i ręczniki plażowe przy basenie bezpłatnie. Hotel oferuje także nowy Aquapark z kilkoma zjeżdżalniami dla dorosłych oraz Aquapark dla dzieci w formie statku pirackiego. www.steigenbergeraquamagic.com

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe superior (1-2A): w starszej części kompleksu hotelowego, ok. 34 m2, indywidualna klimatyzacja, sejf, TV-sat., mini bar, zestaw do kawy/herbaty, telefon, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-2S): w starszej części kompleksu hotelowego, ok. 24 m2, z francuskim balkonem.Pokoje w nowo wybudowanej (w 2013 roku) części hotelu: Pokoje dwuosobowe de luxe (1-3D), przestronniejsze, ok. 45 m2. Pokoje dwuosobowe (2-3F): jeden przestronny pokój, ok. 50 m2, dla maks. 2 os. dorosłych z 2 dzieci, pokój sypialny z łóżkiem typu king size, miejsce do spania dla dzieci (sofy). Pokoje rodzinne (2-3G): dwa pokoje, pow. ok. 68 m2. Pokoje rodzinne (2-3H): jedna sypialnia i część do spania, pow. ok. 55 m2.

Dostęp do internetu

Wi-Fi w lobby hotelowym bezpłatne (na pozostałym terenie hotelu płatne).

Ultra All Inclusive

"Magic All Inclusive 24H"3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu (kuchnia międzynarodowa). Dodatkowo późniejsze (10:30-12:00) i wcześniejsze (5:00-7:00) śniadanie. Przekąski, lody w restauracji "Magic Blue" na plaży w godz. 12:00-17:00, napoje od 9:00 do zachodu słońca. Lody i napoje w barze przy basenie od 9:00 do zachodu słońca. Restauracja dla dzieci - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa: lunch i kolacja. Dwie restauracje a la carte: "Magic Palappa" - dania kuchni włoskiej, śniadanie i obiad w formie bufetu, kolacja a la carte (za wcześniejszą rezerwacją), restauracja a la carte "Magic Sky" - kolacja w formie menu - dwa razy podczas pobytu za wcześniejszą rezerwacją. "Tea time" w godz. 16:00-18:00. Wybór lokalnych napoi alkoholowych (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych) i bezalkoholowe (napoje orzeźwiające, soki pasteryzowane, woda mineralna, kawa, herbata) dostępne 24 h/dobę w określonych barach. W pokoju: mini bar, sejf. Wprowadzenie do windsurfingu i nurkowania za wcześniejszą rezerwacją, mini golf (1 runda), rowery wodne, centrum fitness dostępne 24h/dobę, ścieżka do joggingu ok. 2,5 km w Steigenberger AI Dau, voucher 10,- Eur,- rabatu na masaż.

Dla dzieci

2-13 lat pobyt gratis.

Święta/Sylwester

MENU ŚWIĄTECZNE 24.12.15, SYLWESTROWE 31.12.15 W CENIE.

Zabawa dla całej rodziny

Dzieci: brodzik, animacje, mini klub (2-4 lat), mini klub (4-12 lat) plac zabaw, restauracja. Aquapark w formie statku pirackiego. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zapytanie. Sport: tenis stołowy, boccia, rzutki, centrum fitness, bilard, trasa do joggingu. Za opłatą: pole golfowe, sala gier, centrum sportów wodnych i centrum nurkowania na plaży. Rozrywka: urozmaicony program animacji w ciągu dnia i wieczorem, muzyka na żywo, show, bezpłatny Aquapark.

Polecamy

Nowy hotel zarządzany przez renomowaną sieć Steigenberger oferuje komfortowe warunki wypoczynku. Nowy aquapark, bardzo atrakcyjny pakiet All Inclusive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt/Hurghada

Położenie

Hotel położony w drugiej linii brzegowej, ok. 500m. do piaszczystej plaży, ok 5 km. do centrum Hurghady. Do lotniska ok. 10 km.

Wyposażenie

Hotel składa się z 2 budynków, jeden z nich pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2014r., drugi o niższym standardzie z 1996r., otoczonych ogrodem. Oferuje 705 pokoi, typu standard i superior. Do dyspozycji Gości; hol powitalny z recepcją, restauracja, bary, 24 h room service, sejfy płatne w recepcji, sklepy z pamiątkami. Na terenie zewnętrznym 2 baseny, 2 korty tenisowe ( jeden z oświetleniem), leżaki, materace, parasole, ręczniki kąpielowe w cenie.

Pokoje

Pokoje standardowe; ok. 25 m2 powierzchni, klimatyzacja, TV sat., płatny minibar, telefon, TV sat., zestaw do kawy i herbaty, brak dostawek, w przypadku zakwaterowania rodziny z dzieckiem, dziecko śpi na łóżku z rodzicami. Wanna, WC, suszarka. Pokoje DELUX; ok. 45 m2, możliwość 1 dostawki, pokoje znajdują się w nowej części hotelu. Pokoje rodzinne; ok. 50 m2, 2 pokoje oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

Sport i Rozrywka

Aerobik, siatkówka plażowa, boccia, lekcje tańca. Siłownia, rzutki, tenis stołowy, ścieżka do joggingu, nurkowanie, bilard, golf, minigolf, tenis; Za opłatą; zabiegi odnowy biologicznej, sauna, łaźnia turecka, masaże, sprzęt do tenisa, pole golfowe, sporty wodne.

Dzieci

Mini klub dla dzieci 4-12 lat, brodzik.

Wyżywienie

All inclusive; śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, późne śniadanie, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 10-22, lody w godz.12-18, kawa i herbata w godz. 15-18. Dokładne informacje na temat pakietu all inclusive dostępne na miejscu. All inclusive nie obejmuje napojów butelkowanych, lobby, baru, room serwisu, wybranych gatunków kawy, świeżo wyciskanych soków. Obowiązek noszenia opasek all inclusive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

To doskonałe miejsce na spędzenie rodzinnego urlopu. Goście docenią bogatą ofertę sportową, kompleks basenów z aquaparkiem, atrakcyjny program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Hotel oferuje również zabiegi w centrum Spa, wybór restauracji, w których można spróbować smaków z różnych zakątków świata. Najmłodsi goście mogą spędzić czas w mini klubie lub pobawić się na placu zabaw.

Położenie

  W Hurgadzie, ok. 7 km od centrum miasta. W pobliżu restauracje, bary, życie nocne, miejskie rozrywki. Lotnisko w Hurgadzie ok.3 km od hotelu.

Plaża

W odległości ok. 600 m (druga linia brzegowa, przejście przez ulicę); piaszczysta, prywatna, pomost o długości 170m; zalecane kąpielowe obuwie ochronne. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.  

Hotel

Internet - Wi-Fi w recepcji bezpłatne. Hotel dysponuje łącznie 725 pokojami i składa się z dwóch części (nowsze i starsze budynki). Na terenie hotelu recepcja, windy, przestronne lobby, taras słoneczny, sejf w recepcji, bankomat, supermarket, sklep z pamiątkami, apteka. Płatnie - lekarz (na wezwanie), usługi pralni, sala konferencyjna. Oficjalna kategoria egipska *****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), TV-sat, telefon, sejf, minibar, zestaw do zaparzania kawy i herbaty, francuski balkon lub taras. Standardowy -2-osobowy (ok. 24 m2). Superior -2-osobowy z możliwością jednej dostawki dla 1 dziecka (ok. 34 m2).

Rekreacja, Sport, Atrakcje

5 basenów odkrytych, parasole, leżaki, ręczniki plażowe bezpłatnie, "leniwa" rzeka, aquapark ze zjeżdżalniami, siłownia, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, aerobik, kajaki, rowery wodne, dzienne i wieczorne programy animacyjne, dyskoteka (poza all inclusive). Płatnie - centrum nurkowe Steigenberger z prywatną przystanią i łodziami, sporty wodne na plaży, zabiegi w centrum Spa, sauna, łaźnia turecka.

Dla dzieci

Mini klub, plac zabaw, mini aquapark ze zjeżdżalniami.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadania, przekąski w ciągu dnia, nocne przekąski w wyznaczonych barach i restauracjach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach, w barze w lobby 24h. Raz na pobyt kolacja w restauracji Magic Season, Magic Palappa lub Magic Sky - wymagana wcześniejsza rezerwacja.

Restauracje i bary

5 restauracji, bar w lobby, 2 bary przy basenach, bar na plaży, bar na dachu.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług na terenie hotelu, w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Hotel może wymagać noszenia opaski All Inclusive; w niektórych restauracjach może być wymagany odpowiedni strój (mężczyźni - długie spodnie, zakryte buty). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Wiza

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

Warto wyróżnić

* Program animacyjny * Dla rodzin z dziećmi * Aquapark * Leniwa rzeka na terenie hotelu * All Inclusive 24 h! Wczesne śniadania, śniadania dla śpiochów, późna kolacja. * Możliwość nurkowania i snurkowania przy prywatnej plaży

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• recepcja • winda • ogród • taras na dachu • taras • strefa tylko dla dorosłych • 2 baseny tylko dla dorosłych (zewnętrzne, ze słodką wodą, jeden na dachu) • 3 baseny (zewnętrzne, ze słodką wodą, jeden podgrzewany) • aquapark (część dla dorosłych i dla dzieci)

Wyposażenie

• Wi-Fi (w recepcji i lobby, w cenie) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• kantor • sejf (w recepcji, w cenie) • sklep z pamiątkami • sklepy • minimarket • butik • jubiler • fryzjer • opieka medyczna • pralnia (płatna) • parking (w cenie) • 4 sale konferencyjne • bankomat • kantor (w recepcji) • sejf (w cenie) 

Karty

Visa, MasterCard, American Express 

Liczba pokojów

725

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt domowych • hotel otwarty w 2014 r.

Dla dzieci

• pokój zabaw • plac zabaw • opieka nad dziećmi (płatna) • menu dla dzieci • wysokie krzesełko • łóżeczko dziecięce (w cenie, na zapytanie) • brodzik • aquapark • animacje dla dzieci (w wieku 4-12 lat) • animacje dla młodzieży • miniklub (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • minidisco (dla dzieci w wieku 4-12 lat) • klub dla nastolatków

Sport i wellness

W cenie • rzutki • boccia • siłownia • nordic walking • aerobik • aqua fitness • stretching • joga • zumba • siatkówka plażowa • tenis stołowy • kajaki • rower wodny 

Płatne • centrum wellness Vista Spa • 4 sauny (w tym sauna fińska i sauna parowa) • masaże • zabiegi kosmetyczne • trening personalny • windsurfing • rejs łodzią ze szklanym dnem • łódź-banan • szkoła nurkowania PADI • szkoła nurkowania SSI • nurkowanie powierzchniowe • narty wodne • parasailing • golf (ok. 1 km od hotelu)

Rozrywka

• przedstawienia

• muzyka na żywo

• dyskoteka

• zajęcia sportowe codziennie

• międzynarodowe animacje dla dorosłych codziennie

• lekki program animacyjny codziennie

• zajęcia sportowe sezonowo

• dyskoteka 16+

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 55 m2 • widok na basen/ogód • w nowym budynku • balkon lub taras • pokój dzienno-sypialny • wizualnie wydzielony pokój dla dzieci • klimatyzacja • sejf (w cenie) • telefon • minibar (woda i napoje bezalkoholowe w cenie, uzupełniany codziennie) • TV sat. • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 1-3 os. • ok. 34 m2 • widok na basen/ogród • w budynku bocznym • pokój po częściowym remoncie w 2016 r. • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (woda i napoje bezalkoholowe w cenie, uzupełniany codziennie) • TV sat. • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (w cenie)

Pokój dla dorosłego z dzieckiem superior DSX1

• 2-3 os. • ok. 34 m2 • widok na basen/ogród • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • minibar (woda i napoje bezalkoholowe w cenie, uzupełniany codziennie) • TV sat. • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • prysznic • suszarka do włosów • WC • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy deluxe DZX1

• 1-3 os. • ok. 45 m2 • widok na basen/ogród • pokój dzienno-sypialny • balkon lub taras • klimatyzacja (centralnie sterowana) • sejf (w cenie) • telefon • Wi-Fi (w cenie) • TV sat. • WC • szlafrok • suszarka do włosów

Pokój rodzinny ekonomiczny FZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie: 07:00 - 10:30, kontynentalne, w formie bufetu
• późne śniadanie: codziennie, 10:30 - 12:00, w cenie
• obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu, a la carte
• kolacja: codziennie 18:30 - 22:30, w formie bufetu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu (3-daniowe menu)
• przekąski: codziennie 12:00 - 17:00
• przekąski o północy: codziennie 00:00 - 05:00
• ciasto: codziennie 16:00 - 18:00
• lody: codziennie 12:00 - 17:00
• wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe
• wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: płatnie
• kawa/herbata po południu

Restauracje i bary • restauracje: 5
• główna restauracja "Magic Flavors": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Magic Palappa": rodzaje kuchni: włoska, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania wegetariańskie, a la carte, stałe menu, show cooking, wymagana rezerwacja, płatnie, styczeń - grudzień, 24 h, z klimatyzacją, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Magic Sky": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla niemowląt, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, a la carte, stałe menu, wymagana rezerwacja, płatnie, styczeń - grudzień, 24 h, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
• restauracja "Magic Blue - Beach Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, bufet, a la carte, w cenie, styczeń - grudzień, codziennie 12:00 - 17:00, z tarasem, na plaży
• restauracja specjalistyczna "Magic Seasons": rodzaje kuchni: międzynarodowa, menu dla dzieci, bufet, wymagana rezerwacja, płatnie, styczeń - grudzień, co tydzień, z klimatyzacją, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój

• bary i inne: 5
• bar w lobby "Magic Lounge": styczeń - grudzień, codziennie 24 h
• bar przy zewnętrznym basenie "Magic Splash": grudzień - październik, codziennie
• skybar "Magic Sky": 16:00 - 23:00
• bar na plaży "Magic Blue": styczeń - grudzień, codziennie
• bar przy zewnętrznym basenie "Magic Breeze": styczeń - grudzień, codziennie

Dodatkowe informacje • wymagane noszenie bransoletek all inclusive
• kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, płatnie, wybór z menu
• świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe
• atrakcje noworoczne: wino/piwo/napoje bezalkoholowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Idealny wybór na szalone, rodzinne wakacje w najlepszych warunkach! Ten luksusowy resort zapewni moc atrakcji dla dzieci i dorosłych, w tym rozbudowany aquapark oraz bogate zaplecze sportowe.


Mapa Hotelu Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club)

Opinie o Hotelu Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club)

najlepszy hotel dla rodzin z dziećmi jaki tylko może być! wspaniałe baseny, zjeżdżalnie, place zabaw i rzeka, która opływa cały teren hotelu - na oponie można spędzić caaaalutki dzień z drinkiem w ręku :) pokoje bardzo ładne, nie za duże, zadbane i stylowe. kilka barów i restauracji z których można swobodnie korzystać, z barów nawet przez całą dobę :) tak naprawdę nie ma w ogóle potrzeby stąd wychodzić, rozrywek jest mnóstwo, hotel całkowicie wart swojej ceny!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Bardzo polecam. Super baseny. Bardzo dużo atrakcji dla dzieci. Dla dorosłych wieczorne show codziennie inne. Jedzenie i drinki świetne. Pokój zgodny z opisem, zadowalający. Plaża przepiękna z barem na miejscu. Świetne wakacje.

POLECAM:
wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Jeden z najlepszych hoteli w jakich miałam okazję spędzać wakacje. Wszystko jest na bardzo wysokim poziomie, obsługa profesjonalna, jedzenie przepyszne, choć szkoda że często się powtarzały te same potrawy. Dużo atrakcji i animacji dla dzieci i dorosłych, była też strefa relaksu do której wyłącznie wpuszczano dorosłych. Pokoje mogłyby być trochę ładniej urządzone. Bardzo fajne wakacje, polecam wymagającym!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.4

Super kompleks dla młodszych i dla starszych, dużo atrakcji takich jak zjeżdżalnie i różne baseny. Wszystko rozłożone na wielkim terenie. Do plaży trzeba przejść przez teren sąsiedniego hotelu. Naprawdę bardzo dobrze wydane pieniądze, rozrywek jest mnóstwo, a komfort niepowtarzalny!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Hotel naprawdę bardzo fajny, jednak chyba nie wart tak dużej ceny. Pokoje ładne w nowszej wyremontowanej części budynku, reszta taka sobie, trochę zaniedbana i bez szału. Jedzenie smaczne, ale monotonne jeżeli nie chodzi się do dodatkowych restauracji. Obsługa bardzo miła i przyjemna, nadskakuje gościom aż za bardzo. Uważam że lepiej jest wykupić pobyt w tej nowszej części i mieć luksusowe wakacje, tutaj nie jest za specjalnie.

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.6

Cudowny hotel z bardzo miłą obsługą !! Byłam i polecam !

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club) - możliwości zakwaterowania:

superior dbl
family room [suite] dbl
deluxe dbl
family room junior suite dbl
deluxe dbl_dlx
run of the house family junior suite
run of the house standard
run of the house superior
Pokoj Superior do pojed. wykorzystania prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Family Room
Pokoj Deluxe dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Standard DBL
Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby prysznic WC klimatyzacja
Superior DBL
Pokoj superior prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras 2 sypialnie/1 lazienka
Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja
Pokoj Deluxe prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras 2 sypialnie/1 lazienka
SUITE RODZINNY
DZ/BkoT/Deluxe
DZ/BkoT/Sparpreis
DZ/BkoT/Superior
Pokój 2-osobowy
Pokój 2 os.
dr deluxe room
dr deluxe room
dr deluxe room
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
POKÓJ DWUOSOBOWY
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
EZ/BkoT/Deluxe
EZ/BkoT/Superior
Fam.-Apt./BkoT
Fam.-Apt./BkoT/Deluxe
Familijny Suite
fs family suite
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny w supercenie
js junior suite
js junior suite
js junior suite
STANDARDOWY Z BALKONEM FRANCUSKIM
FAMILY JUNIOR SUITE
DELUXE ROOM
Pokój 2 os. Superior
srnb standard room no balcony
srnb standard room no balcony
supr superior room
supr superior room
POKÓJ SUPERIOR

Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club) - Możliwości wyżywienia:


Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club) - miasta wylotu:


Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Steigenberger Aqua Magic (ex. Al Dau Club)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00