cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
  • Hotel Royal Azur, Morze Czerwone
1 / 43
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
19.09 - 26.09
już od 2715 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
17.01 - 24.01
już od 1469 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Royal Azur
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Royal Azur
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Royal Azur:
4.6 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 19 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 17 stycznia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Hotel Royal Azur w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Atrakcyjnie położony w zatoce Makadi, z dala od głośnego centrum, tuż przy pięknej plaży oferuje swoim Gościom wszystko, co potrzebne do pełnego, wakacyjnego relaksu. Cztery baseny, bogata oferta sportowo-rekreacyjna oraz atrakcje dla najmłodszych - miniklub i plac zabaw. Smakoszy zachwyci bogata oferta all inclusive 24h, aż 8 restauracji serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata i 5 barów serwujących kolorowe drinki.

POŁOŻENIE:

w zatoce Makadi Bay, ok. 35 km od centrum HURGHADY; ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie; bus hotelowy do centrum Hurghady (płatny).

PLAŻA:

hotelowa, długa, zadbana, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2017 r., 491 pokoi, 3 budynki, 3 piętra, duże lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Blue Lagoon - dania w formie bufetu, Trattoria El Mar Rosso przy plaży - dania w formie bufetu, 6 restauracji á la carte: Il Rondo - kuchnia włoska, Taverna Paros - kuchnia grecka, Pequena Habana - kuchnia kubańska, Rock&Roll Burger House - kuchnia amerykańska, Yum Asian Kitchen & Bar - kuchnia azjatycka, Cafe Cairo - słodycze i napoje kuchni orientalnej, shisha (płatna), w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, w restauracjach á la carte wymagana wcześniejsza rezerwacja, 5 barów: Golden Sun Bar w lobby, Tropicana przy basenie, Terrace na tarasie, Rock Pool przy basenie, Giardino delle Rose przy promonadzie; sejf w recepcji, sklepy z pamiątkami i artykułami spożywczymi, apteka; centrum kongresowe dla 180 osób; za opłatą: fryzjer, opiekunka do dziecka, pralnia, lekarz, klinika; taras z widokiem na basen, ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; akceptowane zwierzęta domowe; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, polskie programy, telefon, lodówka, zestaw do kawy/herbaty, sejf; za opłatą: minibar (codziennie bezpłatnie butelka wody); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na basen za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 30 m2, zadbany, łazienka (wanna, wc; suszarka do włosów); wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon (stolik i krzesełka);

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, owalny kształt, słodka woda, podgrzewany w sezonie zimowym, basen, owalny kształt, słona woda, gł. maks. 1,6 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, relaxing pool, owalny kształt, słodka woda, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe, siłownia, tenis stołowy, dart, bilard, kajaki, rowery wodne, squash; dyskoteka, wieczorami na tarasie przed restauracją muzyka na żywo, animacje dla dzieci i dorosłych; miniklub (3-12 lat), plac zabaw dla dzieci; za opłatą: aquacenter, centrum spa.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00) w restauracji Blue Lagoon, obiad (12.30-14.30) w restauracji Trattoria El Mar Rosso, podwieczorek (15.00-17.00) w Golden Sun Bar, kolacja (17.00-22.00) w Cafe Cairo i (19.00-22.00) w Blue Lagoon, Taverna Paros, Pequena Habana, Rock&Roll Burger House, Yum Asian Kitchen & Bar i Il Rondo, przekąski (19.00-22.00) w Gelateria "Giardiano delle Rose" i 24h w Trattoria El Mar Rosso; napoje bezalkoholowe 24h w wyznaczonym barze i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) we wszystkich barach; nielimitowana ilość wejść do wszystkich restauracji á la carte; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653590206, www.labranda.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki, zadbany kompleks hotelowy znajduje się tuż przy pięknej plaży położonej w spokojnej zatoce Makadi. Wybudowany w 1999 r. i odnowiony w 2017 r. Do centrum miasta można dostać się dodatkowo płatnym busem hotelowym. Do lotniska w Hurghadzie odległość ok. 30 km.
Plaża:

Prywatna piaszczysta plaża tuż przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja,przestronne lobby, sklepy z pamiątkami, apteka, sejf w recepcji, restauracja główna Blue Lagoon (kuchnia międzynarodowa oraz wieczory tematyczne), TrattoriaIl Mar Rosso przy plaży serwująca dania w formie bufetu, restauracja a'la carte Il Rondo z kuchnią włoską, ponadto 4 restauracje przy Labranda Promanade (wymagana wcześniejsza rezerwacja): grecka Taverna Paros, kubańska Pequena Habana, amerykański Rock & Roll Burger House oraz chińskaYum Asian Kitchen and Bar. Na terenie hotelu także bary: Golden Sunw lobby, Terrace na tarasie oraz Tropicana i Rock Pool przy basenie a przy Promenadzie kawiarnia Cafe Cairo oraz lodziarnia Giardino delle Rose. Do dyspozycji gości również 3 baseny(w tym jeden ze słoną wodą) ibrodzik dla dzieciotoczone dużym tarasem słonecznym(leżaki,parasole i ręczniki przy basenie bezpłatne). Za opłatą usługi fryzjerskie, prania oraz opiekunka do dzieci.
Wyżywienie:

All inclusive obejmuje: śniadania (07:00-11:00), obiady (12:00-15:00), kolacje tematyczne (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej Blue Lagoon. Przekąski (12:00-17:00 i 23:00-01:00) ilokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowedostępne w wyznaczonych barach (10:00-00:00), w tym przybasenie (10:00-do zachodu słońca). Za dopłatą: markowe alkohole, świeżo wyciskane soki, kawy smakowe oraz shisha (17:00-23:00). Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko,7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa wariant podstawowy(NNW, KL i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Kair - centrum arabskiego świata

Wycieczka rozpoczyna się we wczesnych godzinach rannych transferem do Kairu. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Program: Giza - jeden z siedmiu cudów świata - Piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa (możliwość wejścia do piramidy Chefrena, bilet ok. 100 LE), Sfinks oraz świątynia mumifikacji Chefrena, perfumeria, lunch (napoje płatne dodatkowo). Kolejno Muzeum Egipskie - znajduje się tam m. in. skarb Tutenhamona - słynna maska i sarkofag (pokój mumii królewskich - dodatkowo płatny ok. 200 LE, za opłatą ok. 50 LE możliwość wykonywania zdjęć w muzeum ). Powrót do Hurghady około 23:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
Cena od 389 zł/os.

Luxor

Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych. Śniadanie w formie suchego prowiantu. Przejazd przez pustynię, następnie przejazd wzdłuż Nilu, gdzie można zaobserwować codzienne życie rolników. Program: Świątynia w Karnaku (aleja sfinksów, sala hypoksylowa), Dolina Królów (wejście do 3 grobowców, możliwość wejścia również do grobowca Tutenhamona ok 300 LE ), Świątynia królowej Hatszepsut, Kolosy Memnona, fabryka alabastru, przeprawa przez Nil, w międzyczasie lunch (napoje dodatkowo płatne). Powrót do Hurghady ok. 22:00. W hotelu zamówiona jest późna kolacja.
Cena od 389 zł/os.

Sahara Park

Wycieczka rozpoczyna się około godziny 13:00 wyjazdem z hotelu. Przejazd na pustynie do bazy z quadami, następnie jazda quadami po pustyni (około 45 min). Następnie przejazd przez pustynię terenowymi jeepami do wioski beduińskiej. Zwiedzanie wioski, w programie terrarium (węże, kobry indyjskie, egipskie pytony, żmije, jaszczurki, skorpiony, żółwie), przejażdżka na wielbłądach, pieczenie chleba z beduinami, apteka beduińska, przejażdżka samochodami terenowymi typu spidery. Następnie kolacja w formie bufetu (napój do kolacji) oraz Orientalne Show - taniec brzucha, wirujący derwisz, folklor arabski. Powrót do hotelu około 21:00.
Cena od 199 zł/os.

Mahmya

Wycieczka rozpoczyna się w godzinach porannych transferem do portu Mahmya i wypłynięciem w kierunku wyspy (rejs ok. 45 min.) Po dopłynięciu do pięknej, piaszczystej plaży Mahmya chwila relaksu. Następnie wypłynięcie łodzią na pełne morze i około godziny snorkowania na jednej z najpiękniejszych raf Morza Czerwonego - Sabine (sprzęt snorkowy w cenie). Po snorklingu powrót na wyspę, lunch (woda, soft drinki podczas obiadu w cenie). Po obiedzie czas na odpoczynek, kąpiele słoneczne oraz morskie i snorkowanie z plaży. Możliwość skorzystania z atrakcji, które oferuje Mahmya - Jetlev-Flyer, łódź ze szklanym dnem ( za dodatkową opłatą), boisko do piłki nożnej, siatkowej, parasole i maty plażowe (w cenie wycieczki). Do dyspozycji gości restauracje, bar oraz punkt pomocy medycznej.
Cena od 329 zł/os.

Paradise

Wycieczka morska rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Postój na pełnym morzu przy rafach koralowych, czas na snorkowanie, możliwość podziwiania raf koralowych, fauny i flory Morza Czerwonego. Następnie dopłyniemy do wyspy Giftun, gdzie na pięknej, piaszczystej plaży Paradise" spędzimy około 3 godzin. Możliwość snorkowania bezpośrednio z plaży, program animacyjny do dyspozycji gości, parasole, maty, bar i toalety. Obiad i woda, oraz jeden napój bezalkoholowy w cenie wycieczki. Powrót około 16:30.
Cena od 199 zł/os.

Nurkowanie głębinowe

Wycieczka rozpoczyna się wypłynięciem w morze w godzinach porannych. Krótkie szkolenie na łodzi w języku polskim. Dwa zanurzenia pod wodę w pełnym akwalungu z instruktorem, każde zanurzenie pod wodę trwa około 20 minut. Dodatkowo możliwość snorkowania, obiad na statku i napoje bezalkoholowe w cenie. Rafy koralowe i ryby na wyciągnięcie ręki, dla zainteresowanych możliwość kursu nurkowego PADI - szczegóły u rezydentów.
Cena od 199 zł/os.

Jungle Aqua Park

Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
Cena ok. 50 USD/os.

Z dziećmi

Delfinarium

Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
Dla aktywnych

Sporty wodne

Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
Relaks

Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie!

Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
Papas Bar

Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com Ekskluzywna zabawa w Little Budda Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/os, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Listę dostępnych wycieczek lokalnych do sprzedaży w Polsce oraz aktualne ceny można znaleźć w serwisie internetowym pod adresem R.pl/wycieczki-lokalne, Call Center, Oddziałach oraz punktach agencyjnych. Natomiast pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych oferowanych na miejscu wraz z ich cenami jest dostępnych u naszych rezydentów.
"
Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.16,5 EGP 1 EUR = ok.18,5 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1l -6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od50 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Hurghada

OPIS

Labranda Royal Makadi znajdujący się w Makadi Bay jest nowym miejscem na wakacje nad Morzem Czerwonym, około 30 km na południe od Hurghady. To idealne wybór dla ludzi głodnych słońca. Pobliska rafa koralowa sprawia, że jest to istny raj zarówno dla amatorów jak i profesjonalnych nurków

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1998 r. Odnowiony w 2011 r. Na terenie hotelu: restauracje (6), bary (5), pralnia (płatna), sala konferencyjna, 4 baseny odkryte.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 14 budynkach:3 aneksy (liczba pięter: 3, liczba wind: 1), 10 bungalowy (liczba pięter: 1, liczba wind: 1), 1 budynek główny (liczba pięter: 1, liczba wind: 1) Typy pokoi: pokoje standardowe: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras , pokoje rodzinne: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

restauracja główna, restauracje a la carte (5), bary (5) Ultra All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (07:00-10:30), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00) serwowane w restauracji głównej, obiad (12:00-14:30), przekąski (15:00-17:00) serwowane w restauracji na plaży, podwieczorek (10:00-12:00), podwieczorek (15:00-18:00) serwowany w lobby barze, lody, napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Restauracje a la carte - bezpłatne. Wymagana rezerwacja.włoska, grecka , meksykańska , egipska , chińska, tajska

z myślą o dzieciach

brodzik, animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

korty do tenisa ziemnego (2), oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, siatkówka plażowa, squash, bilard, aerobik, siłownia, animacje , dyskoteka

płatne

sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności, łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

11.03.2019 10:32

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- przy plaży w zatoce Makadi - ok. 35 km od centrum Hurghady - ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysto-żwirowa, łagodne zejście do morza - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Superior - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny) - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - powierzchnia ok. 24 m2 - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - powierzchnia ok. 30 m2

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny - tenis stołowy - siłownia - boccia - bilard - siłownia - animacje Płatne - korty tenisowe (oświetlenie oraz rakiety) - centrum SPA - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- basen - plac zabaw - mini klub - animacje

Wyżywienie

Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późne przekąski. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00, lokalne napoje bezalkoholowe 24 h. 

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja przy plaży - 6 restauracji a la carte - lobby bar (10:00 - 24:00) - 2 bary przy basenie (10:00-17:00) - bar na plaży (10:00-17:00) - bar na tarasie

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w recepcji) - bankomat do wymiany pieniędzy - sklepy - hotel dysponuje 491 pokojami - rok otwarcia hotelu: 1999 r., odnowiony w 2017 r. - www.labranda.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Hurghada

Położenie

Centrum Hurghady ok. 35 km Centrum handlowe Senzo Mall ok. 20 km Port lotniczy Hurghada ok. 30 km

Plaża

Piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu Wejście do morza stopniowe Leżaki i parasole bezpłatnie Ręczniki plażowe bezpłatnie

Pokoje

Pokój Standard 24 m² Klimatyzacja Łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów LCD TV Telefon Sejf bezpłatnie Mini bar (uzupełniany w wodę butelkowaną) Balkon lub taras Czajnik Pokój Family 30 m² Możliwość zakwaterowania do 4 osób Family Suite 48 m² Pokój dwupomieszczeniowy Pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadanie, obiad, kolacja, serwowane są w postaci bufetu w restauracji głównej Kawa, herbata, słodycze, przekąski w ciągu dnia i nocne serwowane w wybranych barach w określonych godzinach Napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00, natomiast napoje bezalkoholowe całą dobę

Opis hotelu

Recepcja 4 restauracje (3 a'la carte - raz na pobyt bezpłatnie, wymagana wcześniejsza rezerwacja) 3 bary 3 baseny ze słodką wodą (w tym 1 podgrzewany w okresie zimowym) Basen dla dzieci Centrum SPA (płatne) Sala konferencyjna (płatna) Wypożyczalnia samochodów (płatna) Parking Pralnia (płatna) 491 pokoi Oficjalna kategoria 5*

Internet

Wi-Fi bezpłatnie (w miejscach publicznych)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Odpłatnie:


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

W Makadi Bay, przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do wody, ok. 35 km od centrum Hurghady, 25 km od lotniska, kursy busem (odpłatnie) do Sakkali.

Położenie

W Makadi Bay, przy piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do wody, ok. 35 km od centrum Hurghady, 25 km od lotniska, kursy busem (odpłatnie) do Sakkali.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z sejfami, całodobową recepcją i punktem wymiany walut, 5 restauracji, w tym główna Blue Lagoon (bufety, kuchnia międzynarodowa i egipska), włoska, przy plaży (specjalność: dania rybne i owoce morza), orientalna Al Mandara, bar w lobby, bar przy plaży, bar przy basenie, sklepiki z pamiątkami, biżuterią, perfumeria, centrum biznesowe z salą konferencyjną, kawiarenka internetowa, gabinet lekarski.

Pokoje

Gustownie urządzone, przestrzenne, klimatyzowane, z łazienką (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), TV sat, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, płatne łącza internetowe bezprzewodowe, balkon lub taras (widok na ogród lub basen i zabudowania hotelowe). Możliwość rezerwacji pokoju rodzinnego.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (7.00-10.30), obiady (12.30-15.30), kolacje (18.30-22.30) w formie bufetów, przekąski w restauracji Tropicana (12.00-17.30), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach do godz. 02.00.

Sport i rozrywka

3 baseny (w tym jeden z wodą morską) z tarasami słonecznymi, otoczone ogrodem, aerobik, rzutki, szachy, siłownia, sauna, jacuzzi, gabinet masażu i fryzjerski, 2 korty tenisowe z oświetleniem, tenis stołowy, squash, bilard, wypożyczalnia rowerów, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, centrum sportów wodnych i nurkowania (np. rowery wodne, kajaki, windsurfing, wypożyczalnia sprzętu, łódź ze szklanym dnem), animacje, program rozrywkowy, dyskoteka w pubie lub w Beach Disco.

Dla dzieci

Brodzik, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, miniklub, plac zabaw, sala zabaw.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Orex

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 1998 roku. Do dyspozycji gości 3 baseny zewnętrzne (1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), restauracja główna, 5 barów, restauracje a'la carte (orientalna, owoce morza, włoska) a także sala konferencyjna.

POKOJE:

491 pokoi; 370 pokoi standardowych, 110 pokoi rodzinnych; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, minibar, telefon, balkon lub taras, internet bezprzewodowy (płatny)

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, Internet bezprzewodowy

KONTAKT:

www.azur.travel

POŁOŻENIE:

Makadi Bay, 35 km od centrum Hurghady, 25 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, mini klub, animacje, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, aerobik, siłownia, korty tenisowe, siatkówka plażowa, bilard, tenis stołowy, rzutki, piłka plażowa


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hotel położony dość daleko od centrum Hurghady przy malowniczej, piaszczystej plaży. Spokojna atmosfera tego miejsca spodoba się osobom poszukującym ciszy, lecz również amatorom sportów wodnych.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Makadi Bay, oddalony od międzynarodowego lotniska w Hurghada ok. 25 km. Do centrum Hurghady ok. 35 km – shuttle bus za opłatą.

PLAŻA

Prywatna, przy hotelu; piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki, parasole bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie. Bar przy plaży.

HOTEL

Kategoria lokalna 5*


Komfortowy hotel z obsługą na wysokim poziomie, składa się z dwóch 2-piętrowych skrzydeł. Polecany dla rodzin z dziećmi oraz osób lubiących aktywny wypoczynek.

DO DYSPOZYCJI GOŚĆI

Ogólne i usługi – recepcja, lobby, sklepiki, kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, fryzjer, lekarz.
Restauracje i bary – restauracja główna, restauracja włoska, rybna, restauracja przy plaży, bar przy basenie, lobby bar, kawiarnia orientalna.

INTERNET

Punkt internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie – dwa baseny (jeden ze słodką wodą i podgrzewany sezonowo, drugi z morską wodą), dwa korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt za opłatą), kort do squasha, tenis stołowy, rzutki, łucznictwo, siatkówka plażowa, leżaki i parasole przy basenie, dzienne i wieczorne animacje.
Odpłatnie – siłownia, sauna, masaże, bilard, centrum nurkowe i sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, mini klub, plac zabaw, pokój gier, łóżeczka na zamówienie, możliwość zamówienia opiekunki (za opłatą).

ZAKWATEROWANIE

370 komfortowych pokoi.
Pokoje typu Standard – dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej.
Wyposażenie - łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze, łazienka (wanna/prysznic, suszarka, WC), klimatyzacja, TV/SAT, telefon, mini bar za opłatą balkon lub taras.

WYZYWIENIE

All Inclusive – śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, nocna przekąska, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.00-02.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych.

Informacje dodatkowe:

http://www.azur.travel/hotel/8/Royal%20Azur%20Resort

Cena

Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską 25 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WIZA I PASZPORT

• wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)

• dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 25 USD.

• każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Royal Azur
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Royal Azur

4.6
zdecydowanie polecam

Idealne miejsce na cudowne wakacje, wracamy tutaj drugi raz i na pewno będzie tych powrotów więcej. Hotel jest z klasą, ma swój styl i charakter. Wszystko bardzo czyste i zadbane. Personel i animatorzy przeuprzejmi, zabawni i pomocni. Jedzenie -bajka, kilka restauracji, barów, wszędzie co innego, kuchnie tematyczne, drinki super chłodne i orzeźwiające. Przyjechaliśmy z dziećmi, bawiły się doskonale, wszystko było bardzo bezpieczne i spokojne. POLECAM MY NA PEWNO TAM BEDZIEMY W LATO!!!!!!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Hotel
    5.3
  • Pokoje
    5
  • Wyżywienie
    5.2
  • Atrakcje
    i sport
    5.2
  • Obsługa
    5.4
HolidayCheck
Ocena Royal Azur:
5.3 / 6

Labranda Royal super 2017-12-10
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Super 2017-11-10
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Cudownie 2017-11-10
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Zajebiście 2017-11-10
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Odpoczynek ze znajomymi! 2017-09-29
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0
Tygodniowy pobyt- nie polecam tego hotelu 2014-07-28
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    2.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    1.0

3.2
LABRANDA Royal Makadi 2017-06-21
Szczegóły oceny hotelu Royal Azur:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

6.0

Royal Azur - możliwości zakwaterowania:

family [garden view]
family [pool view]
bungalow beach front
dbl superior room [side sea view]
1 os. Pokój superior z bocznym widokiem na morze
1 os. Pokój superior z widokiem na basen
1 os. Pokój Superior z widokiem na ogród
Standard DBL
DBL Superior Room [Pool View]
dbl superior room [garden view]
2 os. pokoj rodzinny z widokiem na basen
2 os. pokój rodzinny z widokiem na ogród
2 os. pokój superior z bocznym widokiem na morze
2 os. Pokój superior z widokiem na basen
2 os. Pokój Superior z widokiem na ogród
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA OGRÓD
frgvpv family room gv/pv
frgvpv family room gv/pv
FAMILY ROOM
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srgv standard room gv
srgvpv standard room garden or pool view
srgvpv standard room garden or pool view
srgvpv standard room garden or pool view
SUPERIOR Z WIDOKIEM NA BASEN

Royal Azur - Możliwości wyżywienia:


Royal Azur - miasta wylotu:


Royal Azur - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Royal Azur? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00