cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
  • Hotel Kipriotis Panorama , Kos
1 / 40
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
22.06 - 29.06
już od 3020 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.09 - 05.10
już od 2681 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kipriotis Panorama
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Kipriotis Panorama
star 5

Grecja: Kos
Ocena hotelu Kipriotis Panorama :
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kipriotis Panorama :
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    4.8
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    4.8
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 czerwca 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 września 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Hotel Kipriotis Panorama w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy kompleks hotelowy położony w spokojnej okolicy na wzgórzu zaledwie 3 km od miasta Kos. km. Odległość od lotniska to ok. 25 km. Przy hotelu mieści się przystanek autobusowy. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Plaża:

Kamienisto-żwirowa, prywatnaplaża oddalona o ok 200 m od hotelu. Zalecane obuwie ochronne do wody. Leżaki i parasole - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Całodobowa recepcja, lobby, restauracja główna, restauracje tematyczne, bar, bar przy basenie, bar na plaży (przekąski i napoje bezalkoholowe), sky bar (płatny dodatkowo), 2 baseny zewnętrzne, 1 basen kryty - dla gości korzystających ze SPA, brodzik dla dzieci, jacuzzi, sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, taras słoneczny, parking, mini market, centrum SPA(dodatkowo płatne). Dodatkowo 2 razy w ciągu pobytu Klienci mogą skorzystać bezpłatniez parku wodnego (vouchery do pobrania w recepcji), zlokalizowanego w siostrzanym hotelu Kipriotis Aqualand. Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne, łóżka przy basenie płatne dodatkowo.
Pokoje:

Hotel posiada 253 elegancko i komfortowo urządzonych pokoi. Wszystkie pokoje wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów i wc), klimatyzację, TV-sat, telefon, zestaw kawowy, lodówkę, mini bar (dodatkowo płatny, uzupełniony na życzenie), sejf oraz balkon lub taras z meblami ogrodowymi. W naszej ofercie znajdują się:
- Pokój dwuosobowy PROMO: ok. 25 m2, bez widoku na morze.
- Pokój dwuosobowy: ok. 25 m2, z widokiem na morze.
- Junior Suite: przestronne pokoje z wydzieloną częścią wypoczynkową (38 m2), z bocznym widokiem na morze lub widokiem na morze. Maksymalne zakwaterowanie 4 os.
Wyżywienie:

Ultra All inclusive: wczesne śniadania kontynentalne (6:30-7:30), śniadania (7:30-10:30), późne śniadania (10:30-11:30), obiady (12:30-14:30) i kolacje (18:30-21:30) w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (11:30-12:30), lody (10:00-18:00), późne przekąski (23:00-24:00). Ponadto możliwość zjedzenia lunchu lub kolacji (3 raz w ciągu tygodnia) wrestauracjach tematycznych: śródziemnomorska, włoska, rybna (wymagana wcześniejsza rezerwacja).Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe serwowane w barze (10:00-24:00).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi lekki program animacyjny 6 razy w tygodniu, z wieczorną muzyką na żywo kilka razy w tygodniu. Bezpłatne: mini boisko do piłki nożnej i siatkówki (depozyt 5EUR), siłownia. Dla dzieci plac zabaw, Aqualand Water Park - (dwa dni na pobyt bezpłatne wejście). Płatne dodatkowo: 2 korty tenisowe, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne, nurkowanie, pokój gier.
Internet:

W częściach ogólnodostępnych oraz w pokojach Wi-Fi bezpłatnie.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
Wycieczki lokalne

KOS
WYSPA NISSYROS - spacer po dnie wulkanu To jedna z bardziej fascynujących wycieczek, szczególnym przeżyciem jest spacer po dnie uśpionego krateru Stefanos (wstęp dodatkowo płatny ok. 3€). Zwiedzimy również stolicę wyspy - Mandraki z klasztorem częściowo wydrążonym w skale. Zobaczymy także malowniczą wioskę Nikia, położoną na krawędzi wulkanu, gdzie dominują bielone domy z niebieskimi okiennicami, nie bez przyczyny wioska ta nazywana jest "mini Santorini"! Nika to niewątpliwe najładniejsza miejscowość na całym archipelagu wysp Dodekanez! Cena ok. 43 EUR.
REJS EGEJSKI NA 3 WYSPY - wycieczka z lunchem w cenie Relaksujący rejs po krystalicznie czystych wodach Morza Egejskiego. Pierwszy przystanek to malownicza, maleńka wysepka Pserimos z piaszczystą plażą i kilkoma tawernami. Następnie obieramy kurs na Kalymnos, zwaną wyspą poławiaczy gąbek. Ostatni przystanek na kąpiel, to niezamieszkana wysepka Plati. Wycieczka dla miłośników relaksu, zabawy, kąpieli i opalania. Na rejs należy zabrać strój kąpielowy, ręcznik oraz dużo dobrego nastroju, a nasz kapitan Jannis zagwarantuje Państwu niezapomniane wrażenia! Cena ok. 40 EUR.
ODKRYJ KOS - wokół wyspy Hipokratesa Całodniowa wycieczka, podczas której zobaczymy całe Kos! Na początek spacer po stolicy wyspy, gdzie zatrzymamy się w cieniu platanu Hipokratesa i odpoczniemy na rynku głównym. Następnie odwiedzimy najważniejszy na wyspie zabytek - świątynię boga Asklepiosa (wstęp 8 €). W porze obiadowej dojedziemy do Zia - najwyżej położonej, uroczej wioski z mnóstwem kolorowych sklepików i tawern. Z wioski rozpościera się panoramiczny widok na całe Kos, turkusowe morze i sąsiednie wyspy. Kolejny przystanek to południowo-zachodni skraj wyspy, porośnięty aromatycznymi ziołami, tutaj również zatrzymamy się na plaży z widokiem na romantyczną wysepkę Kastri. Cena ok.40 EUR.
BODRUM - TURCJA - dwa kraje podczas jednej destynacji Turcja oddalona jest od wyspy Kos o jedyne 50 minut rejsu promem. Dziś Bodrum jest ekskluzywnym kurortem, do którego przybywają turyści z całego świata. Miasto znane jest z bazarów, jak i eleganckich galerii złota. Bodrum warto odwiedzić również po to, aby zobaczyć pozostałości po pierwszym na świecie Mauzoleum, zaliczanym do "7 cudów świata starożytnego". Zachwyca również port z ekskluzywnymi łodziami. Na każdym kroku spróbować można tu oryginalnego, tureckiego kebaba. To prawdziwa przygoda z Orientem! Jest to wycieczka dla lubiących się targować i zwiedzać. Uwaga! Należy zabrać ze sobą PASZPORT. Cena ok. 40 EUR w tym opłaty portowe.
KALYMNOS
DOOKOŁA KALYMNOS
Ciekawa wycieczka po wyspie Kalymnos, podczas której zabierzemy Cię w malowniczą podróż do Vathy, fiordu wyspy i głównego miasta - Pothia. W mieście odwiedzimy magazyn gąbek, gdzie naturalne gąbki są kształtowane oraz najsłynniejszy klasztor na wyspie - Agios Savvas. Ujrzymy wspaniałekrajobrazy - od pięknych dolin po nadmorskie osady, imponującą architekturę oraz turkusowe zatoki. Wiele dróg, którymi będziemy podróżować jest równoległych do wybrzeża i oferujących niesamowite widoki na otaczające wody i sąsiednie wyspy. Podczas wycieczki nasz przewodnik w interesujący sposóbprzekaże lokalne informacje, a także przybliży historię,która zabiorze nas w podróż w czasie. Cena: ok. 35 Eur
Z WYSPY NA WYSPĘ
To wycieczka, która oferuje niesamowite wrażenia, podczas jednego 7-godzinnego rejsu. Odwiedzimy Vathy, gdzie atrakcją jest mały port w Rina. Z morza dotrzemy do wąskiej krętej odnogi, która przypomina fiord, a podczas pobytu w Rina będzie możliwość odpoczynku w tawernach nabrzeżnych lub popływania w pięknej, czystej wodzie. Następnie zatrzymujemy się na Plati, małej wyspie pomiędzy Pserimos i Kalymnos, gdzie ujrzymy mały kościół o nazwie Saint Nikolaos.Popłyniemy również na wyspę Pserimos, gdzie znajdziemy malowniczą plażę z białym drobnym piaskiem oraz klimatycznymi, małymi kawiarniami. Jeśli naprawdę będziemy mieli szczęście, zobaczymy niektóre z wielu delfinów, które pływają wokół Kalymnos. Cena: ok. 35 Eur
WYPRAWA NA WYSPĘ LEROS
Wybierz się na jedną z wysp Dodekanezu - Leros. Płynąc z Myrties, miniemy kurorty Myrties, Masouri i Emborios, gdzie będziemy mieli okazję na zrobienie zdjęć. Po ok. 40 minutach dopłyniemy do Panteli, malowniczego portu rybackiego z kilkoma tawernami, kawiarniami oraz piaszczysto-żwirową plażą. Wybierzemy się w podróż do twierdzy, która została wybudowana w VII wieku przez lud bizantyjski oraz odwiedzimy wnętrze kościoła pod wezwaniem Dziewicy Maryi - Pani Twierdzy. Następnie wybierzemy się na wycieczkę do muzeum wojennego w Merkia. Podczas wędrówki po Leros będziemy mogli zobaczyć wpływy Włochów, Turków i Greków na wyspę. Gorąco polecamy tę wycieczkę ponieważ Leros ma wiele do zaoferowania i mnóstwo miejsc, które warto odwiedzić i przywieźć do domu piękne wspomnienia. Czas trwania to od 7 do 8 godzin. Cena: ok. 40 Eur
TELENDOS
Ta podróż może być połączona z wycieczką na Pserimos lub odbędzie się tylko do Telendos. Pserimos jest to mała grecka wyspa pomiędzy Kos i Kalymnos, zamieszkała przez ok. 50 osób. Wyspa urzeka swym pięknem, krystalicznym morzem, klimatycznymi tawernami, kawiarniami, a także sklepikami z pamiątkami. Spokój i cisza to cechy charakteryzujące wyspę. Z kolei, Telendos jest malowniczą i wciąż dziką, małą wyspą naprzeciwko Kalymnos. W przeszłości te dwie wyspy były połączone, ale w 535 roku, rozłączyły się po trzęsieniu ziemi. Rozmiar wyspyto ok. 5 km2, a w porcie znajduje się jedyna wioska z kilkoma mieszkańcami, którzy żyją głównie z działalności związanej z gąbkami. Ta mała wyspa jest idealna na jednodniową wycieczkę, gdzie można wybrać się na spacer pięknymi uliczkami i skosztować pysznych przekąsek w urokliwych tawernach. Dla tych, którzy kochają piesze wycieczki sugeruje się wizytę w starym kościele i ruinach zamku św. Konstantyna. Aby się tam dostać, wystarczy podążać dobrze ukształtowaną ścieżką, która startuje w porcie i zmierza wzdłuż linii brzegowej. Cena: ok. 35 Eur
Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 20 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela na Kos. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.
Inne

KOS informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l. - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.50 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji.

KOS
Zwana wyspą Hippokratesa - ojca medycyny, jest spokojną pełną słońca i piaszczystych plaż wakacyjną oazą. W ostatnich latach przeżywa rozkwit turystyczny ze względu na to, że ciągle udało jej się zachować prawdziwie grecką atmosferę i styl życia mieszkańców.
Miasto Kos
To centrum administracyjne i kulturalne wyspy rozciąga się we wszystkich kierunkach od malowniczego portu, przy którym cumuje niezliczona ilość wycieczkowych łodzi. Urocza starówka jest obowiązkowym punktem wizyty, a spacer należy zakończyć pod 700-letnim platanem, zwanym drzewem Hippokratesa. To jeden z najstarszych platanów w Europie.
Tigaki
Położona niedaleko miasta Kos miejscowość znana jest ze swojej pięknej piaszczystej plaży opadającej łagodnie do morza. To doskonałe miejsce dla rodzin z dziećmi i osób uwielbiających pływanie w morzu i wszelkie sporty wodne.
Marmari
Niewielka turystyczna miejscowość, która kiedyś była rybacką wioską. Obecnie ze względu na jedną z ładniejszych plaż na wyspie jest jednym z ulubionych miejsc na spokojne, relaksujące wakacje. Amatorzy sportów wodnych nie będą zawiedzeni - na plaży oferta zadowoli każdego.
Mastichari
Ten niewielki rybacki port połączył lokalne życie mieszkańców z turystyczną gościnnością. Rybacy ciągle wypływają w morze, a miejscowe tawerny oferują ryby i owoce morza z dzisiejszego połowu. Plaża w Mastichari została uznana za jedną z najpiękniejszych na wyspie i przyciąga nie tylko turystów, ale także wielu mieszkańców wyspy.
Kardamena
Jedna z popularniejszych turystycznych miejscowości, położona w południowej części wyspy. Kiedyś była rybacką wioską i port pozostał głównym miejscem, w którym skupia się życie mieszkańców i turystów. Na portowym nabrzeżu liczne kawiarnie i restauracje, a poza centrum doskonałe dla rodzin plaże z płytkim wejściem do wody. Dodatkową zaletą jest krótki transfer z lotniska.
KALYMNOS
Niewielka wyspa z archipelagu Dodekanezu, zupełnie nieodkryta przez turystów. Do tej pory wypoczywali tu głownie sami Grecy, dzięki temu na Kalymnos odnajdziemy prawdziwą grecką duszę. Na wyspie znajdują się liczne, iskrzące w słońcu plaże, malownicze zatoki otoczone skałami schodzącymi do lazurowej wody Morza Egejskiego, górzyste wioski oraz tawerny i restauracje z wyśmienitą, lokalną kuchnią.
Pothia
Stolica oraz główny port Kalymnos do którego zawijają promy z pobliskiej wyspy Kos. Labirynty wąskich uliczek i przybrzeżna promenada ze sklepami, restauracjami, tawernami i kawiarniami serwującymi specjały lokalnej kuchni. W ciągu dnia zapełnia się turystami przypływającymi na krótkie, kilkugodzinne wycieczki, natomiast wieczorami można się tu delektować prawdziwą grecką atmosferą.
Panormos
Nieduża, ładna miejscowość oddalona o ok. 6 km od Pothii. Tutaj znajduje się większość studiów i apartamentów z naszej oferty. Znajdziemy tu przepiękną, spokojną plażę z krystaliczną wodą oraz kilka sklepów, restauracji, tawern oraz supermarket.
Plati Gialos
Niewielka miejscowość położona ok. 1 km od Panormos, w w zachodniej części wyspy, która słynie z pięknych plaż, a także jest rajem dla miłośników wspinaczki. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 5 km. W okolicy (około 500m) znajdziemy kilka restauracji i barów.
Arginonta
Spokojna miejscowość w północnej części wyspy położona przy urokliwej zatoczce, która zachwyca przejrzystą, turkusową wodą oraz skalistym krajobrazem. Odległość od portu w Pothia wynosi ok. 15 km.


Opis hotelu Kipriotis Panorama według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest na wzniesieniu z którego rozpościera się przepiękny widok na wybrzeże Turcji.
Bardzo blisko jest do centrum miasta Kos ok 3 km, w niewielkiej odległości znajdują się również przystanek autobusowy oraz sklep. Przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów.
Hotel jest na wysokim poziome, elegancki i nowoczesny, można korzystać z sieci hoteli Kipriotis po sąsiedzku odpłatnie.

Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna 24/h, 2 restauracje, centrum kongresowe, wi fi w lobby (płatne 5 euro/2h), 4 bary, sala tv,kącik internetowy,

Pokoje:
Wyróżniamy 3 rodzaje pokoi:
Pokoje standardowe: 2 osobowe bez możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka (ok 22 m kw)Wyposażone są w balkon, łazienkę z wanną, suszarkę, szlafrok i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty, tv, telefon, lodówkę, minibar – jest dodatkowo płatny,klimatyzacja,wifi-płatne.
Pokoje ekonomiczne: są 2 osobowe, możliwość zakwaterowania na terenie całego hotelu.
Junior Suite: 2 osobowe pokoje z większym metrażem bo ok 32 m kw i możliwością zakwaterowania aż 4 osób w 1 pokoju.

Wyżywienie:
HB śniadania i kolacje w formie bufetów
Premium all inclusive: późne śniadania, lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, ciasta, kawa, herbata w godzinach 16:30-17:30.

Sport i rozrywka:
Animacje, 2 baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, siłownia, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, kort tenisowy dla gości z all inclusive bezpłatnie. Pozostałe udogodnienia odpłatnie np. bilard, sporty wodne, park wodny w Kipriotis Panorama Aqualand, gry komputerowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci:
basen, łóżeczko dla niemowląt na życzenie oraz krzesełka w restauracji
Park wodny dodatkowo płatny.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Grecja/Kos

Kategoryzacja hotelu

Kat. Exim Tours 5* Kat. lokalna 5*.

Położenie

- hotel położony na wzniesieniu - ok. 300 m od plaży - ok. 3 km od miasta Kos - ok. 40 min od lotniska - najbliższe sklepy ok 300 m

Plaża

- oddzielona lokalną drogą - żwirkowo - kamienista - ręczniki (depozyt) - strome zejście do wody - leżaki i parasole bezpłatne - bezpłatny bus hotelowy na plażę

Pokoje

- klimatyzacja (15/05-10/10) - TV Sat, radio, telefon - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - lodówka, sejf - balkon

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne: - 2 baseny, jacuzzi - fitness - 2 korty tenisowe (sprzęt na depozyt 5 Eur) - tenis stołowy ( sprzęt na depozyt 5 eur ) - animacje Płatne: - SPA, sauna - salon piękności - bilard, pokój gier - mini golf (depozyt 5 Eur) - sporty wodne na plaży - Aqualand - park wodny

Dla dzieci

- brodzik - łóżeczko dla dziecka

Wyżywienie

Ultra all inclusive: wczesne śniadanie kontynentalne (06:30 - 07:30), śniadanie w formie bufetu (07:30-10:30), późne śniadanie kontynentalne (10:30-11:30). Obiad i kolacja w formie bufetu. Podczas obiadu i kolacji serwowane są napoje bezalkoholowe, soki, wino lokalne, piwo i woda. Przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Późne przekąski w godzinach 23:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracje a la carte: grecka, włoska, rybna - bar - bar przy basenie - bar na dachu (napoje alkoholowe i bezalkoholowe płatne dodatkowo) - bar na plaży serwujący napoje bezalkoholowe

Dodatkowe informacje

- Wi Fi bezpłatne - punkt wymiany walut - dyskoteka - lekarz na zapytanie - sklep na terenie hotelu - wypożyczalnia aut, rowerów - www.kipriotis.gr

Cena

Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce ), opłaty lotniskowe i paliwowe.


Opis hotelu Kipriotis Panorama według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest na wzniesieniu z którego rozpościera się przepiękny widok na wybrzeże Turcji.
Bardzo blisko jest do centrum miasta Kos ok 3 km, w niewielkiej odległości znajdują się również przystanek autobusowy oraz sklep. Przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów.
Hotel jest na wysokim poziome, elegancki i nowoczesny, można korzystać z sieci hoteli Kipriotis po sąsiedzku odpłatnie.

Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna 24/h, 2 restauracje, centrum kongresowe, wi fi w lobby (płatne 5 euro/2h), 4 bary, sala tv,kącik internetowy,

Pokoje:
Wyróżniamy 3 rodzaje pokoi:
Pokoje standardowe: 2 osobowe bez możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka (ok 22 m kw)Wyposażone są w balkon, łazienkę z wanną, suszarkę, szlafrok i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty, tv, telefon, lodówkę, minibar – jest dodatkowo płatny,klimatyzacja,wifi-płatne.
Pokoje ekonomiczne: są 2 osobowe, możliwość zakwaterowania na terenie całego hotelu.
Junior Suite: 2 osobowe pokoje z większym metrażem bo ok 32 m kw i możliwością zakwaterowania aż 4 osób w 1 pokoju.

Wyżywienie:
HB śniadania i kolacje w formie bufetów
Premium all inclusive: późne śniadania, lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, ciasta, kawa, herbata w godzinach 16:30-17:30.

Sport i rozrywka:
Animacje, 2 baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, siłownia, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, kort tenisowy dla gości z all inclusive bezpłatnie. Pozostałe udogodnienia odpłatnie np. bilard, sporty wodne, park wodny w Kipriotis Panorama Aqualand, gry komputerowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci:
basen, łóżeczko dla niemowląt na życzenie oraz krzesełka w restauracji
Park wodny dodatkowo płatny.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Grecja, Kos, PLAŻA PSALIDI

 

Położenie

w spokojnej i uroczej okolicy, na wzniesieniu z pięknym widokiem na Morze Egejskie i wybrzeże Turcji Południowej. Od żwirowej plaży (ok. 150 m) oddzielony ulicą nadbrzeżną. Do miasta Kos ok. 3 km. Przystanek autobusowy przy hotelu.

 

Wyposażenie

luksusowy hotel z miłą atmosferą oferuje 253 pokoje w 7-piętrowym budynku głównym oraz w budynkach bocznych. Przestronny, ze smakiem urządzony hol powitalny z recepcją i wygodnymi miejscami do wypoczynku, windy. Klimatyzowana restauracja główna z częścią dla niepalących i tarasem widokowym, restauracja a la carte "Triton" specjalizująca się w kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej, bar w lobby z ładnym tarasem, sala telewizyjna i kącik internetowy, mini market i sklep z pamiątkami, salon fryzjerski, jubiler. Na zewnątrz 2 baseny ze słodką wodą i bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty, na plaży za opłatą (dla gości All Inclusive leżaki i parasole na plaży wliczone w cenę). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (8 pokoi).

 

Dzieci

oddzielny brodzik dla dzieci. Park zabaw "Playland" dla dzieci. Opieka nad dziećmi na zapytanie za opłatą. Łóżeczko dla dziecka 2 lat bez opłaty.

 

Kategoria grecka

de luxe.

 

Pokoje standardowe (1-2A)

komfortowo i nowocześnie urządzone; klimatyzacja indywidualnie sterowana, sejf (za opłatą), TV-satelitarna z kanałem muzycznym, lodówka, mini bar (za opłatą), telefon, balkon. Wanna, prysznic, WC, suszarka, płaszcz kąpielowy. Pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

 

Ruletka (2S)

maksymalnie dla 2 osób.

 

Pokoje

z widokiem na morze (2B).

 

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych (pok. 2A, 2B) 1 dziecko 2-12 lat, przy 1 os. pełnopłatnej (pok. 1A) 1 dziecko 2-12 lat otrzymuje stałą cenę (SC). Dopłata do All inclusive.

 

Junior-suite (2E), junior-suite z widokiem na morze (2C)

w budynku głównym, przestronniejsze, dodatkowo kącik wypoczynkowy, poza tym wyposażone jak pokoje standardowe.

 

Suite z widokiem na morze (2D)

z oddzielną sypialnią, poza tym wyposażone jak pokoje standardowe.

 

Zniżki

przy 2 os. pełnopłatnych pierwsze dziecko 2-12 lat otrzymuje stałą cenę (SC), drugie dziecko 2-12 lat otrzymuje zniżkę procentową (ZP). Dopłata do All inclusive.

 

Zniżka dla seniorów

osoby powyżej 60 lat otrzymują 5% zniżki przy rezerwacji pokoju 1A lub 2A.

 

Zniżka dla nowożeńców

5%(nie dotyczy ruletki).

 

Rozrywka

wieczory z muzyką żywo na tarasie w barze.

 

Sport i zdrowie

aerobik, boccia, strzelanie z łuku, tenis stołowy, gimnastyka wodna. Dla gości All inclusive: kajaki i rowery wodne. Odpłatnie: bilard, wypożyczalnia rowerów, siłownia, 2 utwardzane korty tenisowe, squash, masaże, sauna, sporty wodne na plaży.

 

Z dwoma posiłkami

urozmaicony bufet śniadaniowy i kolacyjny.

 

All inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Bufet śniadaniowy w godz. 07.30-10.00, późne śniadanie kontynentalne dla "śpiochów" w godz. 10.00-11.00, lunch w formie bufetu w godz. 12.30-14.30 lub grecki lunch a la carte w tawernie "Zorbas" w hotelu Ib. Hippocrates Palace w godz. 12.30-15.00 (za wcześniejszą rezerwacją), bufet kolacyjny w godz. 18.30-21.00 lub kolacja a la carte z daniami kuchni azjatyckiej w restauracji Triton Kipriotis Panorama w godz. 20.00-22.00 (za wcześniejszą rezerwacją) lub kuchnia włoska w restauracji Triton Bella Vista (za wcześniejszą rezerwacją). Lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10.00-24.00. Kawa, herbata i ciasto w godz. 16.30-17.30, przekąski w godz. 11.00-12.00 oraz 23.00-24.00. Do kolacji wymagany odpowiedni strój.

 

•

Zniżka przy wcześniejszej rezerwacji do 30.04.08.

 

•

14=12, 7=6 w określonych terminach.

 


Opis hotelu Kipriotis Panorama według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest na wzniesieniu z którego rozpościera się przepiękny widok na wybrzeże Turcji.
Bardzo blisko jest do centrum miasta Kos ok 3 km, w niewielkiej odległości znajdują się również przystanek autobusowy oraz sklep. Przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów.
Hotel jest na wysokim poziome, elegancki i nowoczesny, można korzystać z sieci hoteli Kipriotis po sąsiedzku odpłatnie.

Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna 24/h, 2 restauracje, centrum kongresowe, wi fi w lobby (płatne 5 euro/2h), 4 bary, sala tv,kącik internetowy,

Pokoje:
Wyróżniamy 3 rodzaje pokoi:
Pokoje standardowe: 2 osobowe bez możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka (ok 22 m kw)Wyposażone są w balkon, łazienkę z wanną, suszarkę, szlafrok i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty, tv, telefon, lodówkę, minibar – jest dodatkowo płatny,klimatyzacja,wifi-płatne.
Pokoje ekonomiczne: są 2 osobowe, możliwość zakwaterowania na terenie całego hotelu.
Junior Suite: 2 osobowe pokoje z większym metrażem bo ok 32 m kw i możliwością zakwaterowania aż 4 osób w 1 pokoju.

Wyżywienie:
HB śniadania i kolacje w formie bufetów
Premium all inclusive: późne śniadania, lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, ciasta, kawa, herbata w godzinach 16:30-17:30.

Sport i rozrywka:
Animacje, 2 baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, siłownia, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, kort tenisowy dla gości z all inclusive bezpłatnie. Pozostałe udogodnienia odpłatnie np. bilard, sporty wodne, park wodny w Kipriotis Panorama Aqualand, gry komputerowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci:
basen, łóżeczko dla niemowląt na życzenie oraz krzesełka w restauracji
Park wodny dodatkowo płatny.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

OPIS OFERTY

Kompleks hotelowy znanej i cenionej sieci Iberostar składa się z hoteli Panorama i Maris. Pięknie zagospodarowany kompleks stanowi niemal samodzielne miasto ze względu na dużą ilość udogodnień i atrakcji. Dla najmłodszych hotel przygotował bezpieczne miejsca do zabawy, zjeżdżalnie, drabinki i masę kolorowych zabawek.

 

LOKALIZACJA HOTELU

w Psalidi, ok. 300 m od plaży, ok. 25 km od lotniska, ok. 200 m od przystanku komunikacji publicznej.

 

WYPOSAŻENIE HOTELU

292 pokoje, restauracje, lobby, internet bezprzewodowy, recepcja, sklep z pamiątkami, sala TV, taras słoneczny, sala bankietowa, ogród, mini market, fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych, jubiler, centrum konferencyjne; za opłatą: internet, opieka lekarska.

 

BASEN

baseny odkryte, leżaki i parasole bezpłatne;
brodzik dla dzieci.

 

POKOJE

STANDARD: pokoje dla max. 2 dorosłych i 1 dziecka.
Pokoje typu Junior suite dla max. 2 dorosłych i 2 dzieci.
Pokoje typu Suite dla max. 4 dorosłych.

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem; za opłatą: sejf, mini bar, widok na morze, telefon.

 

PLAŻA

publiczna, żwirowo-kamienista, przejście przez ulicę, zagospodarowana; za opłatą: parasole, leżaki.

 

SPORT I FITNESS

za opłatą: tenis ziemny, masaże, centrum fitness, SPA, sauna, zabiegi lecznicze.

 

SPORT NA PLAŻY

za opłatą: windsurfing.

 

ROZRYWKA

muzyka na żywo, dzienne animacje, wieczorne animacje, program artystyczny.

 

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, łóżeczko dziecięce.

 

WYŻYWIENIE

śniadania i obiadokolacje w formie bufetu.

 

INFORMACJE DODATKOWE

depozyt za ręczniki plażowe.
3 km do miasta Kos.
Bezpłatny transport hotelowy na plażę.

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot,
  • hotel,
  • wyżywienie wg oferty,
  • opłaty lotniskowe i paliwowe,
  • obowiązkowe ubezpieczenia KL NW,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskiego rezydenta.

 

CENA NIE ZAWIERA:

  • opłaty rezerwacyjnej do ofert typu Mega i przelotów czarterowych (z wyjątkiem rezerwacji on-line z płatnością kartą kredytową).

Opis hotelu Kipriotis Panorama według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest na wzniesieniu z którego rozpościera się przepiękny widok na wybrzeże Turcji.
Bardzo blisko jest do centrum miasta Kos ok 3 km, w niewielkiej odległości znajdują się również przystanek autobusowy oraz sklep. Przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów.
Hotel jest na wysokim poziome, elegancki i nowoczesny, można korzystać z sieci hoteli Kipriotis po sąsiedzku odpłatnie.

Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna 24/h, 2 restauracje, centrum kongresowe, wi fi w lobby (płatne 5 euro/2h), 4 bary, sala tv,kącik internetowy,

Pokoje:
Wyróżniamy 3 rodzaje pokoi:
Pokoje standardowe: 2 osobowe bez możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka (ok 22 m kw)Wyposażone są w balkon, łazienkę z wanną, suszarkę, szlafrok i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty, tv, telefon, lodówkę, minibar – jest dodatkowo płatny,klimatyzacja,wifi-płatne.
Pokoje ekonomiczne: są 2 osobowe, możliwość zakwaterowania na terenie całego hotelu.
Junior Suite: 2 osobowe pokoje z większym metrażem bo ok 32 m kw i możliwością zakwaterowania aż 4 osób w 1 pokoju.

Wyżywienie:
HB śniadania i kolacje w formie bufetów
Premium all inclusive: późne śniadania, lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, ciasta, kawa, herbata w godzinach 16:30-17:30.

Sport i rozrywka:
Animacje, 2 baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, siłownia, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, kort tenisowy dla gości z all inclusive bezpłatnie. Pozostałe udogodnienia odpłatnie np. bilard, sporty wodne, park wodny w Kipriotis Panorama Aqualand, gry komputerowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci:
basen, łóżeczko dla niemowląt na życzenie oraz krzesełka w restauracji
Park wodny dodatkowo płatny.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Grecos Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Kipriotis Panorama to luksusowy hotel usytuowany niedaleko miasta Kos, blisko plaży. Polecamy dla wymagających klientów (przynależność do sieci hotelowej Kipriotis to gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług), a także dla miłośników życia nocnego ze względu na bliskość stolicy wyspy z wieloma barami i restauracjami. Jest to także idealny punkt wypadowy na odkrywanie uroków wyspy Kos.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja tylko 3 km od stolicy wyspy - miasta Kos i 300 m od plaży - bezpłatny bus hotelowy (leżaki i parasole dla gości z opcją All Inclusive gratis)
  • malownicze widoki, panoramiczny widok na morze
  • dwie opcje wyżywienia (śniadania i obiadokolacje, All Inclusive Premium), bar otwarty 24 godziny, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

*****

REGION

Grecja/Kos/Psalidi

Warto podkreślić

- All Inclusive Premium - Malownicze widoki - Różnorodna oferta kulinarna - Bezpłatny bus na plażę - Wyjątkowe centrum SPA - Napoje 24h na dobę - Kategoria lokalna 5*

Okiem Grecosa

Elegancki hotel urzeka przepięknym widokiem na morze. Blisko stolicy wyspy z wieloma zabytkami i wieczornymi atrakcjami. Nowością jest bogaty program Premium All Inclusive.

Położenie

• na wzniesieniu • najbliższe sklepy ok. 300 m • przystanek autobusowy ok. 200 m • miasto Kos ok. 3 km • lotnisko ok. 25 km

Plaża

• ok. 300 m, żwirkowo - kamienista • oddzielona lokalną drogą • strome wejście do wody • leżaki i parasole (ok. 6 EUR, bezpłatnie dla gości Premium All Inclusive) • bezpłatny bus hotelowy na plażę • bar na plaży

Hotel

• nowoczesny i luksusowy budynek • recepcja 24 h, 3 windy • 2 restauracje - główna i 3 restauracje a'la carte • 4 bary - w lobby, na plaży, przy basenie, loft bar (odpłatnie) • Wi-Fi w lobby (bezpłatnie) • ręczniki plażowe (bezpłatnie) • część udogodnień dostępna w sąsiednich obiektach sieci Kipriotis odpłatnie • 253 pokoje, kategoria lokalna 5*

Pokoje

Standard • 2-os. (ok. 25 m2) • klimatyzacja centralna (bezpłatnie 15.05-10.10) • Wi-Fi (bepłatnie), TV-SAT • minibar (odpłatnie, dla gości z Premium AI uzupełniony napojami bezalkoholowymi w dniu przyjazdu) • sejf (ok. 20 EUR/tydz., dla gości z Premium AI - bezpłatnie) • szlafrok i pantofle, suszarka • zestaw do kawy/ herbaty • łazienka z wanną, balkon • widok na morze za dopłatą • brak możliwości dodania łóżeczka dla niemowląt Junior Suite • 2-os. (ok. 32 m2) • możliwość 2 dostawek (wliczając dzieci do 2 lat) • 1 pomieszczenie z 4 miejscami do spania • wyposażony jak pokój standard

Wyżywienie

• śniadania i obiadokolacje - bufet • możliwość wyboru obiadu lub kolacji (za wcześniejszym powiadomieniem) • All Inclusive za dopłatą • Premium All Inclusive za dopłatą • do kolacji obowiązuje strój formalny

All Inclusive

• wczesne śniadanie, śniadanie, późne śniadanie, lunch i kolacja - bufet • lody (11.30-17.30) • przekąski (11.00-12.30, 14:30-15:30, 16:30-18:30, 21.30-24.00) • kawa (także espresso, cappuccino), herbata, ciasta (16.30-18.30) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach do 01:00 (ostatnie zamówienie 00:00)

Premium All Inclusive

• wczesne śniadanie, śniadanie, późne śniadanie, lunch i kolacja - bufet • świeży sok z pomarańczy do śniadania • lody (10.00-18.00) • przekąski (11.30-18.00, 21.30-24.00) • kawa (także espresso, cappuccino i frappe), herbata, ciasta (16.00-18.00) • 3 restauracje a'la carte (dwa razy na pobyt) • lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach 24h

Sport i rozrywka

Bezpłatnie • 2 baseny ze słodką wodą, jacuzzi • leżaki i parasole przy basenie • 2 korty (dla gości z Premium AI tylko kaucja za sprzęt, dla pozostałych odpłatnie) • miniboisko do piłki nożnej, minigolf (w hotelu Kipriotis Village) • tenis stołowy (kaucja za sprzęt ok. 5 EUR) • Kipriotis Fitness Center (yoga, pilates, zumba i inne - odpłatnie) • lekki program animacyjny Odpłatnie • aquapark w Kipriotis Panorama Aqualand • centrum SPA, masaże (w hotelu Kipriotis Hippocrates) • gry komputerowe, bilard • sauna • sporty wodne, centrum nurkowania

Dla dzieci

• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie) • brodzik • krzesełka w restauracji

CENA OBEJMUJE

przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (15 000 EUR), NNW (3 000 EUR) i bagażu (300 EUR).


Opis hotelu Kipriotis Panorama według Traveligo.pl

Prezentowany poniżej opis nie jest integralną częścią oferty Touroperatora i nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Jest to jedynie dodatkowa, pomocnicza informacja dla klientów Traveligo.pl

Opis i położenie:
Hotel położony jest na wzniesieniu z którego rozpościera się przepiękny widok na wybrzeże Turcji.
Bardzo blisko jest do centrum miasta Kos ok 3 km, w niewielkiej odległości znajdują się również przystanek autobusowy oraz sklep. Przy hotelu jest wypożyczalnia rowerów.
Hotel jest na wysokim poziome, elegancki i nowoczesny, można korzystać z sieci hoteli Kipriotis po sąsiedzku odpłatnie.

Do dyspozycji gości:
Recepcja czynna 24/h, 2 restauracje, centrum kongresowe, wi fi w lobby (płatne 5 euro/2h), 4 bary, sala tv,kącik internetowy,

Pokoje:
Wyróżniamy 3 rodzaje pokoi:
Pokoje standardowe: 2 osobowe bez możliwości dostawienia łóżeczka dla dziecka (ok 22 m kw)Wyposażone są w balkon, łazienkę z wanną, suszarkę, szlafrok i kapcie, zestaw do parzenia kawy/herbaty, tv, telefon, lodówkę, minibar – jest dodatkowo płatny,klimatyzacja,wifi-płatne.
Pokoje ekonomiczne: są 2 osobowe, możliwość zakwaterowania na terenie całego hotelu.
Junior Suite: 2 osobowe pokoje z większym metrażem bo ok 32 m kw i możliwością zakwaterowania aż 4 osób w 1 pokoju.

Wyżywienie:
HB śniadania i kolacje w formie bufetów
Premium all inclusive: późne śniadania, lokalne i międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski, ciasta, kawa, herbata w godzinach 16:30-17:30.

Sport i rozrywka:
Animacje, 2 baseny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, siłownia, miniboisko do piłki nożnej, tenis stołowy, kort tenisowy dla gości z all inclusive bezpłatnie. Pozostałe udogodnienia odpłatnie np. bilard, sporty wodne, park wodny w Kipriotis Panorama Aqualand, gry komputerowe, centrum Spa, sauna, masaże.

Dla dzieci:
basen, łóżeczko dla niemowląt na życzenie oraz krzesełka w restauracji
Park wodny dodatkowo płatny.



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


Mapa Hotelu Kipriotis Panorama
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kos)
Stolica wyspy czyli miasto Kos w Grecji
Wakacyjna miejscowość Kardamena na wyspie Kos w Grecji
Plaża i mała turystyczna miejscowość Mastichari na wyspie Kos w Grecji
Sąsiednia wyspa Nissyros, Grecja, Kos
Tigaki beach na wyspie Kos w Grecji
Kefalos - baza windsurfingu na wyspie Kos w Grecji
Asklepion, ruiny świątyni - Grecja, Kos
Marmari, mały kurort wakacyjny na wyspie Kos - Grecja
Filmy hotelu Kipriotis Panorama :
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kipriotis Panorama
https://youtu.be/JyANa6z7OtU

Opinie o Hotelu Kipriotis Panorama

4.4
polecam

Przyjemeny hotel, z dobra obsługą , duże czyste pokoje , posiłki z bufetu na śniadania i obiadokolacje bardzo obfite i urozmaicone. Brak animacji bo to hotel 5* i raczej spokojne towarzystwo. Ale w poblizu rozrywki. Do miasta Kos ca 7 min. jazdy autobusem publicznym bilet 1,5 EUR. W hotelu sklep gdzie można kupić i pamiątki oraz lody, wodę piwo etc w zwykłych cenach. Baseny OK, wystarczająca ilość parasoli. Plaża przy morzu to raczej tylko symboliczna (mała wąska i żwirowa mam wrażenie taka niezadbana) Ogólnie polecam dla osób chcących spokojnie spędzić urlop.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Hotel wysokiej klasy - wyjątkowy, luksusowy, spełni oczekiwania najbardziej wymagających. Polecam dla par na romantyczne wakacje

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.1
polecam

Hotel z pięknym widokiem na Turcję, byłam tam w czerwcu 2015 z mężem., spokojna okolica, ale niedaleko do miasta Kos, przy hotelu wypożyczalnia rowerów , można zwiedzić trochę wyspy w ten sposób. Jeśli chodzi o posiłki, to był naprawdę duzy wybór.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
5.0
zdecydowanie polecam

Wspaniały, bardzo luksusowy, nowoczesny hotel. Bardzo dobre wyżywienie. Na górze taras z przepięknymi widokami. Polecam bardzo

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0
4.9
zdecydowanie polecam

Bardzo ładny i elegancki hotel. Jedzenie pyszne, okolica przepiękna! W niedalekiej odległości od miasteczka Kos. Polecamy!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Kipriotis Panorama - możliwości zakwaterowania:

1 os. junior suite z bocznym widokiem na morze
1 os. junior suite z widokiem na morze
1 os. standardowy z widokiem na morze
2 os. junior suite z bocznym widokiem na morze
2 os. junior suite z widokiem na morze
2 os. standardowy z widokiem na morze
junior suite z widokiem na morze
1 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze (odnowiony)
1 os. Junior Suite z widokiem na morze (odnowiony)
1 os. Pokój Standardowy Promocyjny
1 os. Pokój Standardowy z widokiem na morze (odnowiony)
2 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze (odnowiony)
2 os. Junior Suite z widokiem na morze (odnowiony)
2 os. Pokój Standardowy promocyjny
2 os. Pokój Standardowy z widokiem na morze (odnowiony)
3 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze
3 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze (odnowiony)
3 os. Junior Suite z widokiem na morze (odnowiony)
4 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze
4 os. Junior Suite z bocznym widokiem na morze (odnowiony)
4 os. Junior Suite z widokiem na morze
4 os. Junior Suite z widokiem na morze (odnowiony)

Kipriotis Panorama - Możliwości wyżywienia:


Kipriotis Panorama - miasta wylotu:


Kipriotis Panorama - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kipriotis Panorama ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00