Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
  • Hotel Serenity Fun City, Morze Czerwone
1 / 22
Udogodnienia hotelu Serenity Fun City
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Serenity Fun City
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Serenity Fun City:
4.1 / 5
Średnia z 9 opinii
Szczegóły oceny hotelu Serenity Fun City:
  • Lokalizacja
    4.4
  • Hotel
    4.3
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.4
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 9 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 10 września 2018

Hotel Serenity Fun City w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja • winda • pokój gier • 5 restauracji (4 a la carte) • 4 bary • 3 baseny (w tym 1 basen z wodą słodką i 2 baseny z wodą słoną) • brodziki • aquapark ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych • park rozrywki (płatny) • ogród • taras

Wyposażenie

• Wi-Fi (w lobby, płatne) • leżaki i parasole (przy basenie i na plaży, w cenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sklep z pamiątkami • butik • jubiler • minimarket • pralnia (płatna) • fryzjer • lekarz • dyskoteka • usługi konsjerża • parking (w cenie) • 4 sale konferencyjne

Karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

515

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt • zakwaterowanie od 14.00, wykwaterowanie do 12.00

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci (4-12 lat) • minidyskoteka • międzynarodowe animacje dla dzieci • plac zabaw • wysokie krzesełka w restauracji • łóżeczko (w cenie) • opieka nad dzieckiem (na zapytanie, płatna)

Sport i wellness

W cenie • 2 korty tenisowe • siłownia • aqua fitness • nordic walking

Płatne • sprzęt do tenisa i oświetlenie kortu • centrum nurkowania przy hotelu Serenity Makadi Heights • salon piękności • sauna i łaźnia parowa • masaże dostępne w siostrzanym hotelu Serenity Makadi Heights

Rozrywka

• lekkie animacje w ciągu dnia • animacje wieczorne • dyskoteka • przedstawienia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 55 m2 • widok na ogród lub basen • • pokój dzienny • oddzielna sypialnia • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • balkon lub taras • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • minibar • woda i napoje bezalkoholowe uzupełniana codziennie • sejf • TV sat. • telefon • zestaw do kawy i herbaty • żelazko i deska do prasowania

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • widok na ogród • klimatyzacja • wanna lub prysznic • minibar • woda uzupełniana codziennie • zestaw do kawy i herbaty • balkon lub taras • WC • suszarka do włosów • sejf • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-4 os. • ok. 35 m2 • widok na basen lub ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • prysznic • minibar (woda i napoje bezalkoholowe) • zestaw do kawy i herbaty • żelazko • deska do prasowania • szlafroki • kapcie • balkon lub taras • WC • suszarka do włosów • sejf • TV sat. • telefon

Pokój 2-osobowy DZX3

• 1-3 os. • ok. 35 m2 • widok na ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • biurko • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty • minibar (płatny) • prysznic • balkon lub taras • WC • suszarka do włosów • sejf • TV sat. • telefon

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w głównej restauracji, w formie bufetu • późne śniadanie (11.00-13.00) • przekąski (15.30-17.00) • lody (12.00-13.00, 16.00-17.00) • napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe • kawa/herbata po południu

Dodatkowe informacje • 4 restauracje a la carte (płatne) • alkohole importowane oraz świeżo wyciskane soki (płatne) • wymagany odpowiedni stój w restauracjach (długie spodnie u panów)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

egipt - hurghada

Opis hotelu

Hotel Serenity Fun City, pięknie położony w zatoce Makadi, niedaleko prywatnej plaży przy siostrzanym hotelu Serenity Makadi Heights, to wymarzone miejsce na wakacyjny wyjazd dla całej rodziny! Dumą hotelu, przyciągającą tłumy Gości jest Serenity Aqua Park - największy park wodny w rejonie Morza Czerwonego, otoczony bajecznym ogrodem, a także lunapark i mnóstwo innych, ciekawych atrakcji nie tylko dla najmłodszych. Przestronne, komfortowo urządzone pokoje są doskonale wyposażone i utrzymane w najwyższej czystości. Fantastyczne baseny rekreacyjne z leżakami oraz nowoczesne centrum SPA to idealne miejsca na pełen relaks, a oferta stylowo urządzonych restauracji zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy. Profesjonalna obsługa oraz duża ilość różnorodnych udogodnień zapewnią niezapomniany urlop.



Lokalizacja:

w Makadi Bay, ok. 300 m od plaży, ok. 36 km od lotniska.



Plaża:

prywatna, piaszczysto-żwirowa, szeroka, bar service, prysznic, zagospodarowana, parasole, leżaki.



Sport i fitness:

nauka nurkowania (płatna), tenis ziemny, masaże (płatne), SPA (płatne), sauna (płatna), siłownia, łaźnia parowa (płatna), salon urody, zabiegi pielęgnacyjne (płatne).



Sport na plaży:

nurkowanie (płatne), sporty wodne (płatne).



Rozrywka:

salon gier video (płatny), dyskoteka, animacje.



Dla dzieci:

opiekunka (płatna) na zapytanie, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.



Wyżywienie:

pakiet All Inclusive



All inclusive zawiera:

śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.30 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski, lody. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole od 10.00 do 23.00. restauracja włoska i orientalna (wymagana wcześniejsza rezerwacja) - bezpłatnie; restauracja Teppanyaki jest płatna dodatkowo.

Ultra All Inclusive obowiązuje od 10.00 do 2.00 w nocy. Goście wykupujący Ultra All inclusive otrzymują dodatkowo: powitalny kosz owoców, mini bar wypełniony napojami bezalkoholowymi (raz na pobyt), zestaw do parzenia kawy i herbaty, możliwość skorzystania z pralni raz na pobyt. Bezpłatnie można też zapalić fajkę wodną lub skorzystać z restauracji Royal Lounge.



Dodatkowe informacje:



Dodatkowo płatne: lunapark, oświetlenie kortu tenisowego, kino, centrum nurkowania przy hotelu Serenity Makadi Heights

Bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę co 30 min (czas przejazdu ok. 3 min)

Dyskoteka - wstęp i napoje bezpłatne od 22.30-23.00, później za dodatkową opłatą

Zejście do morza z pomostów





Cena zawiera:

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Cena nie zawiera:

Opłat za wizę 25 USD/os. (od 1.05.2014), ubezpieczenia od sportow wysokiego ryzyka*

Obcokrajowcy zobowiązani są do zasięgnięcia informacji na temat obowiązku wizowego oraz uzyskania wizy w swojej ambasadzie lub konsulacie.Wymagany paszport ważnym minimum 6 miesięcy przed planowanym wylotem.

*w przypadku planowania nurkowania wymagane jest doubezpieczenie w zakresie sportów wysokiego ryzyka



Obsługa:

Opieka polskojęzycznego przedstawiciela.

Kategoria oficjalna

*****

Kategoria Ecco Holiday: Pokoje:5 Udogodnienia:

liczba pokoi

575, restauracje: 1, restauracje a'la carte: 4, bary: 5, baseny odkryte: 4, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet bezprzewodowy, kawiarnie, recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, kino, opieka lekarska (płatna), centrum konferencyjne.

Opis pokoi

klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), lodówka, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem.

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci (ok. 30m2).

RODZINNE: pokoje dla max. 3 dorosłych i 1 dziecka lub 2 dorosłych i 2 dzieci (2 pomieszczenia, ok. 60m2).

All inclusive

TAK

2 Dzieci

TAK

Standard

*****


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

 

POŁOŻENIE:


Przepiękny kompleks, położony na bardzo dużym terenie w miejscowości Makadi Bay. Od lotniska w Hurghadzie oddalony jest o ok. 36 km od plaży zaś 300 m. Goście korzystają z plaży w siostrzanym hotelu Serenity Makadi Heights. Do centrum Hurghady można dojechać płatnym busem hotelowym.

HOTEL OFERUJE:


Do dyspozycji Gości hotel przygotował 5 restauracji (główną, włoską, orientalną, Teppanyaki oferującą dania dalekiego wschodu i Food Court – na terenie Aquaparku). Ponadto hotel oferuje 5 barów oraz dyskotekę. W hotelu znajduje się ponadto bank, kawiarenka internetowa, pralnia, parking oraz szereg sklepików i apteka. Można także skorzystać z opieki medycznej. Niewątpliwym atutem hotelu jest największy w Egipcie aquapark oraz lunapark.

 

POKOJE:


W hotelu znajduje się 585 pokoi w tym pokoje standardowe, duplex (z sypialną częścią na antresoli), superior (położone bliżej centralnej części aquaparku), family (składają się z 2 sypialni) oraz superior family (zlokalizowane bliżej aquaparku). Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, lodówkę, sejf, łazienkę z suszarką oraz zestaw do parzenia kawy i herbaty (dla Gości wykupujących Ultra All inclusive). Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras.

WYŻYWIENIE:


Hotel oferuje All inclusive: śniadania (7:00-10:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:30-22:00). Ponadto od godz. 10:30 do zachodu słońca serwowane są przekąski. Napoje bezalkoholowe oraz alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10:00 a 23:00. Hotel oferuje ponadto formułę Ultra All inclusive, w której to Goście otrzymują dodatkowo powitalny kosz owoców w pokoju, mini bar wypełniony napojami bezalkoholowymi (raz na pobyt), zestaw do parzenia kawy i herbaty, możliwość skorzystania z pralni raz na pobyt. Bezpłatnie można też zapalić fajkę wodną oraz skorzystać z restauracji Royal Lounge.

SPORT I ROZRYWKA:



Podstawową atrakcją i niezaprzeczalnym atutem hotelu jest olbrzymi aquapark i lunapark. Goście mogą korzystać z dziesiątek zjeżdżalni, basenu ze sztuczną falą oraz 20 atrakcji lunaparku (lunapark płatny dodatkowo). W hotelu znajduje się ponadto kino (płatne), sala gier (płatna), dwa korty tenisowe (oświetlenie i sprzęt płatny) i siłownia (bezpłatnie), Health Club (sauna, łaźnia parowa, masaże) – płatne. W hotelu prowadzony jest także program animacyjny. Na plaży w hotelu Serenity Makadi Heights skorzystać można z centrum nurkowego i sportów wodnych za dodatkową opłatą.

DZIECI:


Dla najmłodszych hotel przygotował mini klub, szereg zjeżdżalni w aquaparku, lunapark (płatny), brodzik oraz krzesełka w restauracji i możliwość wstawienia do pokoju łóżeczka dla niemowlaka.

NASZYM ZDANIEM:


Wspaniały obiekt, jakiego jeszcze nie było w Egipcie. Jest to doskonała propozycja na niezapomniane rodzinne wakacje


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny i rozległy kompleks hotelowy z gigantycznym - największym w Hurghadzie - aquaparkiem. Plaża, morze, baseny, lunapark, mnóstwo atrakcji i zabawy dla całej rodziny.

Położenie

Nad Zatoką Makadi, w drugiej linii brzegowej, 10 minut spacerem od prywatnej plaży z pomostem przy siostrzanym hotelu Serenity Makadi Beach (koralowce, zalecane specjalne obuwie ochronne), 35 km od lotniska, 40 km od Hurghady. Hotel organizuje przejazdy na plażę (bezpłatnie) i do Hurghady (odpłatnie).

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, restauracja główna z częścią zewnętrzną otoczoną ogrodem, restauracje a'la carte (włoska, orientalna, azjatycka), bary (przy basenie, w aquaparku, w lobby, przy plaży), pub, minicentrum handlowe, apteka, bankomat, punkt wymiany walut, Wi-Fi, kafejka internetowa, sala konferencyjna, pralnia.

Pokoje

Ponad 580 pokoi w kilku budynkach; większość typu standard (ok. 30 m kw.), wyposażonych w indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, telefon, sejf, minibar, balkon lub taras oraz łazienkę z prysznicem i suszarką o włosów. Możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju superior (bliżej aquaparku) oraz w pokoju rodzinnym (ok. 60 m kw.) z 2 sypialniami.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje (także tematyczne) w formie bufetu, przekąski, lody po południu, napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne serwowane w wyznaczonych barach do godz. 23.00, kolacja w restauracji włoskiej lub orientalnej (wymagana rezerwacja). Ultra all inclusive: dodatkowo napoje bezalkoholowe w minibarze, zestaw do kawy/herbaty w pokoju, napoje i lokalne alkohole w pubie (do godz. 02.00), gratis jedno pranie (torba na pokój). 

Sport i rozrywka

Kompleks basenów o nieregularnych kształtach, duży park wodny (m.in. leniwa rzeka, sztuczna fala, kilkanaście zjeżdżalni), jacuzzi, korty tenisowe, rzutki, sala gier, siatkówka plażowa, centrum sportów wodnych i nurkowania, ośrodek odnowy biologicznej (siłownia, sauna, łaźnia, masaże, salon kosmetyczny i fryzjerski), animacje, muzyka na żywo, dyskoteka.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (5-12 lat), wiele atrakcji wodnych (np. zjeżdżalnie, ośmiornica, wieża), plac i sala zabaw, wesołe miasteczko (odpłatnie), animacje, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, bufet dla dzieci, kino XD (odpłatnie). 2 godziny pobytu w Luna Parku w cenie pobytu dla dzieci 4-14lat

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony w Makadi Bay, ok. 40 km od centrum HURGHADY; ok. 40 km od lotniska w Hurghadzie.

PLAŻA

Plaża hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, rafa koralowa, ok. 1 km od hotelu, dojście pieszo lub dojazd hotelowym busem, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL

Pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2012 r., 515 pokoi, 5 budynków.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Sklep z pamiątkami, apteka, winda, lobby, recepcja, za opłatą: fryzjer, akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

INTERNET

Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Centrum kongresowe dla 1000 osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Basen główny, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; duży aquapark: , 12 zjeżdżalni dla dorosłych, basen ze sztuczną falą, leniwa rzeka (otwarta w określonych godzinach); 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), siłownia;  dyskoteka w sąsiednim hotelu Serenity Beach, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: lunapark, bilard, kino XD, gry video, centrum wellness: sauna, łaźnia parowa, masaże; centrum sportów wodnych.

ZAKWATEROWANIE

Hotel oferuje zakwaterowanie w pokojach: Standard - ok 30m2, możliwość zakwaterowania 2+1 Family -ok. 55m2 możliwość zakwaterowania 3+2

DLA DZIECI

Pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), brodzik dla dzieci. Za opłatą: lunapark,  14 zjeżdżalni dla dzieci.

WYŻYWIENIE

Opcje wyżywienia: All inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Ultra All inclusive

INFORMACJE DODATKOWE

DLA DZIECI W POKOJACH RODZINNYCH - 2 GODZINY DZIENNIE DARMOWY WSTĘP DO LUNA PARK! Adres: 36 Safaga Road, Makadi Bay, Red Sea Gov,Hurghada, Egypt http://www.serenity-resorts.com/funcity/

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD.Nowość! Możliwość wykupienia wizy przez portal https://visa2egypt.gov.eg, koszt wizy jednokrotnego przekroczenia 25 USD, wielokrotna - 60 USD. Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

2012 r.

Położenie:

Makadi Bay, 35 km od Hurghady, 40 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 33.000 m2.

Plaża:

800 m od hotelu, przy hotelu Serenity Makadi Heights, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 320 m długości. Skała koralowa przy zejściu do morza, pomost. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne. Bus hotelowy na plażę.

W hotelu:

4 restauracje, 5 barów, 3 baseny, sklepy, apteka, sale konferencyjne, kantor, bankomat. Przy hotelu znajduje się jeden z największych parków wodnych w rejonie Morza Czerwonego - bezpłatny dla gości hotelu. Składa się z 26 zjeżdżalni (15 dla dorosłych i 11 dla dzieci) i  lunaparku płatny. Wieczorami w parku odbywaja się animacje dla dzieci i dorosłych.

Pokoje: 

w 5 piętrowym budynku głównym oraz aneksach;  440 pokoi – 222 pokoje standardowe ( w budynku głównym i aneksach), 110 pokoi rodzinnych ( 2 pokoje, w budynku głównym), 48 pokoi delux z widokiem na basen w budynku głównym; klimatyzacja centralna, minibar (woda - dla gości AI, woda i napoje bezalkoholowe - dla gości UAI),serwis kawowy (tylko dla gości Ultra AI) prysznic lub wanna,  suszarka, TV SAT, telefon, sejf, balkon lub taras, zestaw do parzenia kawy lub herbaty

Rozrywki i usługi: 

Bezpłatne:
internet bezprzewodowy w lobby, animacje, bezpłatne dla gości ULTRA ALL INCLUSIVE : wypełnienie minibaru napojami bezalkoholowymi,  masaż, łaźnia turecka, sauna , siłownia, , siatkówka, 2 korty tenisowe, dyskoteka, szachy, mini golf, rzutki.
Płatne: 
pralnia, bilard,  salon piękności, centrum SPA, oświetlenie kortów, jazda konna,  centrum  nurkowe i sporty wodne w hotelu Serenity Makadi Heights, shuttle bus do Hurghady.

Dla dzieci: 

brodzik, animacje, miniklub, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

Wyżywienie :

All Inclusive (10:00-23:00) i  Ultra All Inclusive (10:00 - 02:00)

Posiłki: śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja.

Napoje zawarte: lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe .

System nie zawiera: napoi importowanych, soków ze świeżych owoców.

Restauracje a’la carte: włoska, turecka - bezpłatne, japońska (płatna). Wymagana rezerwacja.

Tel./faks :

 +20 65/359 09 60, 359 09 70.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Nowoczesny kompleks hotelowy, położony w drugiej linii brzegowej, tuż obok siostrzanego hotelu Serenity Makadi Beach. Kompleks otoczony jest dużym, zadbanym terenem zielonym, centrum Hurghady oddalone jest o ok. 40 km (dojazd płatnym busem hotelowym kilka razy dziennie), a lotnisko o ok. 35 km.
Plaża:
Prywatna, piaszczysta plaża znajduje się przy hotelu Serenity Makadi Beach (dojście przez teren hotelu, ok. 10 min. spacerem). Wejście do wody z brzegu (wymagane obuwie ochronne), a także z pomostu. Leżaki, parasole oraz ręczniki na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Hotel otwarty wiosną 2012 r. i składający się z kilku budynków. Recepcja 24 - godz., mini centrum handlowe, fryzjer, salon kosmetyczny, bankomat, apteka, pralnia, kafejka internetowa. Hotel posiada kilka restauracji: główną (dania w formie bufetu) oraz a'la carte: włoską, orientalną, azjatycką Teppanyaki oraz kilka barów: przy basenie, na plaży, lobby bar, English Pub oraz Cafe Lounge. Na terenie hotelu znajduje się kilka basenów o nieregularnych kształtach (w tym 1 podgrzewany w okresie zimowym), brodzik dla dzieci oraz leniwa rzeka, otoczone tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe przy basenach - bezpłatne. Hotel posiada jeden z największych i najbardziej imponujących aquaparków w Hurghadzie - zaprojektowany w formie średniowiecznego zamku, składający się z kilkunastu zjeżdżalni dla dorosłych i wydzieloną częścią z mniejszymi zjeżdżalniami dla dzieci. Dodatkowo hotel posiada lunapark z 20 atrakcjami, zarówno dla dzieci, jak i dorosłych (dodatkowo płatne, ok. 10 USD). Za opłatą - opiekunki do dzieci.
Pokoje:
Hotel oferuje swoim Gościom zakwaterowanie w ponad 580 przestronnych i ze smakiem urządzonych pokojach, mieszczących się w kilku budynkach. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla osoby dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażone w: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, lodówkę, sejf, mini bar (płatny) oraz balkon lub taras. Dla rodzin dostępne są większe pokoje rodzinne (wydzielona sypialnia, wyposażenie takie jak w pokojach standardowych).
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-15:00) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu. W ciągu dnia dostępne są ciepłe i zimne przekąski (11:00-15:00), słodkie przekąski (15:00-17:00), lody (16:00-17:00) serwowane w wybranych barach lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:00-23:00) w wyznaczonych barach. W ciągu pobytu Goście mogą jednorazowo skorzystać z kolacji w jednej z restauracji a'la carte (poza Teppanyaki). All Inclusive nie obejmuje mini baru, świeżo wyciskanych soków, napoi importowanych, napoi butelkowanych.
Program sportowy i animacyjny:
Dzienny i wieczorny program animacyjny, muzyka na żywo, lokalne show, taniec brzucha, imponujący aquapark, mini golf, rzutki, siatkówka plażowa, siłownia, korty tenisowe (sprzęt i oświetlenie kortów dodatkowo płatne). Za opłatą: bilard, masaże, sauna, łaźnia, odnowa biologiczna, centrum sportów wodnych i nurkowe, lunapark. Dla dzieci - brodzik, mini klub, mini disco.
Internet:
Na terenie lobby oraz na tarasie przy głównej restauracji internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.serenityhotelsegypt.com
Naszym zdaniem:
Hotel idealny do rodzinnego wypoczynku - jeden z największych aquaparków w Hurghadzie oraz rewelacyjny lunapark zapewnią niezapomniany wypoczynek całym rodzinom! Ogromny plus za wygodne, przestronne pokoje, świetną infrastrukturę oraz serwis na najwyższym poziomie!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Hurghada

Położenie

w zatoce Makadi. Dostęp do prywatnej plaży przy siostrzanym hotelu Serenity Makadi Heights. Do plaży kursuje bus (czas przejazdu ok. 3 min.), spacerem ok. 10 min. Dostęp do morza ułatwiają pomosty. Ze względu na koralowce – zalecane jest obuwie kąpielowe. 2 razy dziennie kursuje bus hotelowy do Hurghady (za opłatą, ok. 36 km).

Wyposażenie

nowoczesny kompleks hotelowy otwarty w marcu 2012 r. położony na terenie ok. 33 000 m kw. oferuje 519 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby, recepcja, kilka barów, restauracja główna, 4 restauracje a la carte (włoska, orientalna, japońska, rybna), bankomat, Wi-Fi (bez opłaty, w bilard lounge). Na terenie zewnętrznym znajduje się duży kompleks basenów (ok. 2 600 m kw.), 3 baseny podgrzewane, bary. Leżaki i parasole przeciwsłoneczne przy basenach i na plaży w cenie. Aqua Park w cenie.

Kategoria egipska

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

stylowe i przestronne. Pokoje dwuosobowe (1-3A): klimatyzacja, TV-satelitarna, mni bar, telefon, sejf, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (1-3B): przestronniejsze. Pokoje rodzinne (2F): dwie sypialnie, 2 łazienki. Pokoje wariant ekonomiczny (1-3S).

Dla dzieci

zjeżdżalnie: ośmiornica, kobra, królik, mini zjeżdżalnia tęcza, wieża wodna, prysznice i wodospady, brodzik, plac zabaw na plaży, animacje, program rozrywkowy, wysokie krzesełka w restauracji. łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty. Za opłatą: na zapytanie opiekunka dla dzieci, kino XD, pokój z grami.

Sport

baseny, 2 korty tenisowe, siłownia, basen rekreacyjny. Za opłatą: sprzęt do tenisa i oświetlenie kortu, centrum nurkowania przy hotelu Serenity Makadi Heights.

Rozrywka

animacje, wieczorem urozmaicony program rozrywkowy: przedstawienia orientalne, muzyka na żywo. Za opłatą: lunapark z 9 różnymi grami i zabawami dla najmłodszych Gości i dla dorosłych. Dyskoteka czynna od 23:30 do późnych godzin nocnych.

All Inclusive

3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Przekąski w ciągu dnia oraz przekąska po północy na zapytanie (24:00-1:00). Restauracje ŕ la carte: włoskiej, orientalnej, greckiej (za wcześniejszą rezerwacją). Dodatkowo na terenie aquaparku bary z przekąskami, napojami i lodami – otwarte od 11:00 do zachodu słońca. Lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, alkohole wysokoprocentowe, drinki na bazie alkoholi lokalnych i napoje bezalkoholowe w godz. 10:30 – 24:00.

Dodatkowe informacje

WCZEŚNIEJ=TANIEJ do 30.04.14 30% ZNIżKI. DLA DZIECI 2-14 LAT- pobyt gratis lub zniżka

Polecamy

  Serenity Fun City – nowy, komfortowy hotel z największym Aquaparkiem. Serenity Aquapark oferuje niezliczone atrakcje wodne dla całej rodziny! Dodatkowo specjalne strefy rozrywki dla dorosłych i dzieci. Rewelacyjna atmosfera. Moc atrakcji i super zabawa od rana do wieczora!  

Plus

olbrzymi Aquapark – największy w rejonie Morza Czerwonegozjeżdżalnie dla dorosłychkolorowe zjeżdżalnie dla młodszych Gości- ośmiornica, kobra, królik i wiele innychmini zjeżdżalnie dla maluszkówlunapark z różnymi grami, karuzeląolbrzymi basen na terenie hotelu i baseny w Aquaparku


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Hurghada

Położenie

- ok. 500 m od plaży, przy hotelu Serenity Makadi Heights, bezpłatny bus hotelowy na plażę - ok. 36 km od centrum Hurghady - ok. 30 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta z pomostem - niewielka rafa koralowa (zalecane obuwie plażowe) - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - minibar (uzupełniony w 2 butelki wody) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - balkon/taras Pokój Rodzinny - 2 sypialnie połączone drzwiami - wyposażenie jak w pokoju Standardowym

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 3 zintegrowane baseny, jacuzzi - aquapark z 4 basenami i 13 zjeżdżalniami - leżaki i parasole - siłownia - 2 korty tenisowe - szachy, backgammon - lekki program animacyjny w ciągu dnia - wieczorne programy z muzyką na żywo Płatne - sprzęt do tenisa, oświetlenie kortów tenisowych - sauna, łaźnia - masaże - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- miniklub (5-12 lat) - brodzik, mini aquapark ze zjeżdżalniami - plac zabaw na plaży - lunapark (płatny), pokój gier (płatny), kino XD (płatne) - opiekunka (na życzenie, za dodatkową opłatą) - łożeczko (na życzenie)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i serwowane są w godz. 10:30-24:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracje a la carte (włoska, orientalna) - restauracja azjatycka (płatna) - lobby bar - bar przy basenie - kawiarnia

Dodatkowe informacje

- kawiarenka internetowa (płatna) - pralnia, fryzjer, salon urody - minimarket - centrum biznesowo-konferencyjne - płatny bus hotelowy do centrum Hurghady - hotel dysponuje 575 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2012 r. - www.serenityhotelsegypt.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

5

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2012 roku, usytuowany na powierzchni 330.000m². Do dyspozycji gości baseny zewnętrzne (1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), imponujący aqua park w formie średniowiecznego zamku (kilkanaście zjeżdżalni dla dorosłych, wydzielona część zjeżdżalni dla dzieci), restauracja główna, 5 barów a także 3 restauracje a'la carte (orientalna, włoska, azjatycka).

POKOJE:

585 pokoi; 345 pokoi standardowych, 158 pokoi rodzinnych, 50 pokoi premium superior, 24 pokoje rodzinne superior; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, mini bar (płatny), sejf, telefon, balkon lub taras

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, jacuzzi, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortów, sprzęt do tenisa, bilard, room service, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, lunapark, sala gier, kino, internet w lobby

KONTAKT:

www.serenityhotelsegypt.com

POŁOŻENIE:

40 km od centrum Hurghady, 35 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysta plaża o długości 320m² znajduje się przy siostrzanym hotelu Serenity Makadi Beach (dojście zajmuje ok. 10 minut), serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, mini klub, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, muzyka na żywo, mini golf, siłownia, rzutki, siatkówka plażowa, korty tenisowe


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Idealne miejsce na aktywne, rodzinne wakacje! Pięknie zaprojektowany basen, fantastyczny aquapark ze zjeżdżalniami, basenem ze sztuczną falą i leniwą rzeką, lunapark i rozrywkowe animacje, to tylko część atrakcji, jakie czekają na Gości hotelu. Zarówno dzieci, jak i dorośli mogą tu szaleć do woli, a po dniu pełnym wrażeń na chwilę relaksu zaprasza hotelowe centrum wellness. Do pięknej, piaszczystej plaży z rafą koralową i bezpłatnym serwisem można stąd dojść krótkim spacerem lub wygodnie dojechać hotelowym busem. Atutem hotelu są również eleganckie i funkcjonalne pokoje, profesjonalny serwis oraz szeroki wybór restauracji i barów.

POŁOŻENIE:

w Makadi Bay, ok. 40 km od centrum HURGHADY; ok. 40 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 109 PLN/2 strony (lotnisko - hotel - lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, rafa koralowa, ok. 1 km od hotelu, dojście pieszo lub dojazd hotelowym busem, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki, bar.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2012 r., 515 pokoi, 5 budynków, do 4 pięter, winda, lobby, recepcja, restauracja główna Le Monde - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 3 restauracje á la carte: Al Dente - kuchnia włoska, Andaluci - kuchnia orientalna, Sayonary - kuchnia azjatycka, 4 bary, w tym przy plaży i przy aquaparku; sklep z pamiątkami, apteka; centrum kongresowe dla 1000 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: fryzjer; na terenie hotelu występują schody i różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

deluxe:

2-os. (możliwość 1 dostawki), wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo zestaw do kawy/herbaty, kosz owoców na powitanie, minibar (uzupełniany napojami bezalkoholowymi), szlafrok i kapcie, widok na aquapark i lunapark;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), 2 pomieszczenia oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój deluxe i rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; duży aquapark: 14 zjeżdżalni dla dzieci, 12 zjeżdżalni dla dorosłych, basen ze sztuczną falą, leniwa rzeka (otwarta w określonych godzinach); 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne), siłownia; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka w sąsiednim hotelu Serenity Beach, amfiteatr, animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: lunapark, bilard, kino XD, gry video, centrum wellness: sauna, łaźnia parowa, masaże; centrum sportów wodnych.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w barze przy aquaparku (11.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00), wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653590965,

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus na plażęwstęp do aquaparku

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Wymarzone miejsce na wypoczynek dla rodzin z dziećmi. Aquapark z licznymi zjeżdżalniami, basenami ze sztuczną falą, rwącą rzeką, lunapark z karuzelami, pokój gier czy kino 6 D - to tylko część atrakcji, które sprawią, że Goście spędzą tu niesamowite wakacje. Do tego szeroki wybór sportów wodnych na plaży, wraz z możliwością podziwiania pięknej rafy koralowej. Oprócz rozrywki dla aktywnych, hotel oferuje również swoim Gościom relaks w Spa.

Położenie

  W Makadi Bay ok. 40 km od centrum Hurgady. Lotnisko w Hurgadzie ok.30 km od hotelu.

Plaża

Ok. 800 m od hotelu (przy hotelu Serenity Makadi Heights) - dojście pieszo lub dojazd bezpłatnym busem hotelowym; piaszczysto-żwirowa; pomost; niewielka rafa koralowa ; zalecane obuwie ochronne. Parasole, leżaki na plaży bezpłatne.  

Hotel

Internet - kącik internetowy płatny Hotel dysponuje łącznie 575 pokojami. W hotelu - recepcja całodobowa, lobby, windy, przechowalnia bagażu. Płatnie - pomoc medyczna, fryzjer, sklep z pamiątkami, apteka, usługi pralni, centrum Spa, zaplecze konferencyjne. Oficjalna kategoria egipska *****

Pokoje

Klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic), suszarka do włosów, TV-sat, telefon, sejf, minibar (płatny), zestaw do zaparzania kawy i herbaty, balkon lub taras. Pokój typu Standard - 2-osobowy z możliwością jednej dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 2 dzieci (ok. 35 m2). Pokój typu "Promo room", czyli pokój w promocyjnej cenie - 2-osobowy, zazwyczaj o mniejszym metrażu.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

3 połączone ze sobą baseny z wydzieloną częścią dla dzieci (podgrzewane zimą), leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie; aquapark z basenami i zjeżdżalniami dla dorosłych i dzieci, 2 korty tenisowe (płatne oświetlenie), lunapark, siłownia, program animacyjny dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka. Płatnie - centrum nurkowe, sporty wodne na plaży, pokój gier, kino 6D, zabiegi w centrum Spa.

Dla dzieci

Mini klub, plac zabaw, mini disco, brodzik, mini aquapark.

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia w wyznaczonych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w wyznaczonych barach w określonych godzinach. Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę.

Restauracje i bary

Restauracja główna, Food Court przy aquaparku, 3 restauracje a'la carte, 3 bary.

Informacje dodatkowe

Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług na terenie hotelu, w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w dniu przyjazdu, podczas zameldowania w hotelu. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Hotel może wymagać noszenia opaski All Inclusive; w niektórych restauracjach może być wymagany odpowiedni strój (mężczyźni - długie spodnie, zakryte buty). Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu - październik 2017.

Wiza

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie, na lotnisku. Opłaty za wizę od 1 maja 2014 r. wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) lub 35 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport ( z pustą stroną) musi posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. W razie uszkodzenia lub utraty paszportu należy zgłosić ten fakt na policję, zwrócić się do Wydziału Konsularnego Ambasady RP w Kairze o wydanie paszportu tymczasowego, a następnie wystąpić do tutejszego Urzędu MSW (Kair, przy Placu Tahrir) w celu uzyskania potwierdzenia wjazdu na teren Egiptu oraz wizę wyjazdową. Wiza taka jest ważna wówczas przez 7 dni i nie można bez niej wyjechać z Egiptu.Obywatele Białorusi wylatujący z Polski do Egiptu, zgodnie z informacja zawartą w systemie TIMATIC należącym do Międzynarodowego Zrzeszenia Przewoźników Powietrznych (IATA), muszą posiadać aktualną wizę do Egiptu już podczas odprawy biletowo- bagażowej. Nie ma możliwości uzyskania wizy w Egipcie. Bez wymaganego zezwolenia pasażerowie nie zostaną wpuszczeni na pokład samolotu.

Warto wyróżnić

* Aquapark z 26 zjeżdżalniami * Dla rodzin z dziećmi * Park rozrywki z karuzelami * Bogaty program animacji dziennych i wieczornych

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Część resortu Serenity Makadi z pełnym atrakcji aquaparkiem oraz wesołym miasteczkiem. Idealna propozycja dla rodzin z dziećmi w każdym wieku.


Mapa Hotelu Serenity Fun City

Opinie o Hotelu Serenity Fun City

Hotel na bardzo dużym terenie, ma aquapark i lunapark! Co prawda plaża jest przy drugim hotelu obok, ale na szczęście tylko ok 300 metrów. Dzieciaki miały mnóstwo zabawy i posiedzielibyśmy w tym hotelu jeszcze kolejny tydzień.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Aquapark naprawdę super, lunapark wieczorami jeszcze fajniejszy - karuzele, ciuchcie, dzieciaki miały mnóstwo radochy, a i nie jest to takie drogie, bo kupowało się takie żetony i za 10 sztuk było 10 dolarów, czyli porównywalnie jak w PL. Mieszkaliśmy w pokoju typu garden, był ok, czysty i wysprzątany. Jedzenie jak w całym Egipcie czyli można się najeść, ale do najlepszych nie nalezy. Plaża przy hotelu obok. Ogólnie polecam ze względu na atrakcje dla dzieci!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.1

Wszystko dla dzieci się znajdzie, trochę gorzej gdy się przyjedzie bez dzieci... Można korzystać z aquaparku, otwarty dość krótko w ciągu dnia, ale są zjeżdżalnie dla dorosłych i lekko podgrzewane baseny, choć na dłuższe kąpiele lepiej jest iść do morza, tam z kolei rafa więc można też snurkować. Do plaży jest może 10 minut, ewentualnie busem hotelowym 2 min. Jedzenie mało urozmaicone, ale w dużej ilości, tak samo drinki całkiem niezłe, ale wybór średni. I jeżeli ktoś chce się wybrać do miasta to busem hotelowym albo taksówką, jedzie się sługo bo prawie godzinę, taxi kosztowało nas 10 dolarów za dwie osoby. Poza hotelem sama pustynia, ewentualnie teren hotelu obok, całkiem ładny ogród.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: może być
3.7

Obsługa do najmilszych nie należy niestety, trzeba się mocno naprosić żeby coś od nich uzyskać. Plaża piękna, trzeba przejść przez teren sąsiedniego Serenity, ale to sama przyjemność, bo jest to piękny, egzotyczny ogród. Przy samym brzegu rafa, więc obuwie obowiązkowe żeby nic sobie nie zrobić. Wycieczek od rezydenta nie polecam, natomiast warto kupować od pracowników hotelu - ten sam program, cena nawet o połowę niższa. Sam hotel oceniam na 3+ ze względu na sporą liczbę niedociągnięć.

POLECAM:
ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.0

Jest to hotel typowy jak na egipskie standardy, wiadomo że są niedociągnięcia ale jest też dużo zalet. Jest nowoczesny, bardzo stylowo urządzony. SUper baseny, aquapark jeszcze lepszy, otwarty tylkow wyznaczonych godzinach. Chodzi tam sztab ratowników więc dzieci będą bezpieczne. Tak samo z lunaparkiem, dzieci były zachwycone, choć obsaługa trochę marna. Jedzenie jak to jedzenie, codziennioe to samo, prezentowało się pięknie, smakowało już troszkę gorzej, ale mimo to głodniu nie chodziliśmy. Miejsce polecam głównie dla rodzin z dziećmi i dla osób, którym nie przeszkadza hałas.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

bylismy w tym hotelu w czerwcu rodzina 2+2... ogolnie miejsce bardzo ladne, ale zaniedbane. wiekszosc gosci to rosjanie ktorzy robia w okol siebie straszny szum i chaos, a obsluga nawet nie stara sie tego zorganizowac, za to duzy minus. poza tym wszystko w porzadku, pokoje przestronne, choc moglyby byc lepiej sprzatane, obsluga robi wszystko od niechcenia ale to juz jej urok. jedzenie moze byc, frytki ryz i makaron, do tego rozne miesa, salatki, slodkosci i owoce, wszystko smakuje podobnie, ale zjesc sie da. dzieciaki mialy najwieksza zabawe z aquaparku bo animacje w wiekszosci po rosyjsku, byly tez polskie ale malo ciekawe, a aquapark swietny.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
3.9

Mamy bardzo dobre zdanie o tym hotelu, niedrogi i pełen atrakcji, warto pojechać i trochę się wybawić, polecamy!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

Hotel Serenity Fun City jest super dla wszystkich dzieci (rodzice wrócą bardziej zmęczeni niż przyjechali, wiem co mówię :D), animacje super, niektóre nie do końca zrozumiałe, ale mimo wszystko świetne, jedzenie baaardzo monotonne i dość słąbe, ale jak się płaci 1800 za 5* to się nie ma czemu dziwić :D było fajnie, mogłabym tutaj wrócić :))))))

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.3

Witajcie Ja byłam z dziećmi w pierwszym tygodniu czerwca . Hotel nowiutki , jedzenie najlepsze jakie do tej pory jadłam w Egipcie (wielki szacun dla szefa kuchni). Jedno zjeżdżalnie super ale w biurze nie informowali mnie że z widocznych zjeżdżalni (w zamku) mogą korzystać dzieci w wieku od 10 lat. Ja jechałam z wnukami i wybierając ofertę dzieci nastawiły się na zamek, a tu przez pierwsze 2 dni bardzo rygorystycznie - NIE WOLNO! . A potem jak nie było tzw. starszych rangą, dzieci zjeżdżały z dorosłymi. I radość była wielka dzieci i nasza. Do morza troszkę daleko do południa woził odkryty samochodzik, po obiedzie pieszko oczywiście nie są to jakieś wielkie odległości. Mieszkaliśmy na II p. blisko recepcji i uważam za trafiony wybór , do restauracji , głównego hollu, lobby i morzą bliżej.Przechodziło się na zjeżdżalnie ale to nie problem. Sklepiki powoli otwierali - jest jeszcze sporo pustych i w przyszłości będzie lepiej.. animacji żadnych ze strony hotelu tylko biuro polskie miał swoich animatorów i zabawiało dzieci wieczorem dla dorosłych prawie nic. Kilka uwag przy zakupie miejsca dla dziecka biuro zapewniało że nie będzie to dostawne łóżko tylko normalne łóżko, niestety mieliśmy 3 łóżka normalne i jedno dostawne - trzeba było powalczyć by wymienili ale udało się. Wycieczki z biura SUN FUN w cenach jak pisali poprzednicy, za połowę ceny o tej samej jakości sprzedawali miejscowi w koszulkach hotelu Senerity i tam warto, bo taniej a można się jeszcze targować jak dwoje dzieci lub 2 wycieczki. Nie prawda co mówi rezydent że ubezpieczenie wygasa gdy pojedziemy od miejscowych. Mamy ubezpieczenie całą dobę niezależnie gdzie jesteśmy, a za to co twierdzi że nie będzie pomagał gdyby coś się stało na wycieczce wykupionej indywidualnie - to powinni Go zwolnić - słowa niegodne rezydenta. Ale cóż zależy mu na prowizji od sprzedanych przez siebie wycieczek. BUS hotelowy 8$ od osoby i czeka 2 h.Taksówka hotelowa 30$ do Hurgady czeka i 4 h (1/2 h przejazdu) i nic nie utargujesz , wystarczy wyjść przed bramę (kawałek trzeba przejść) i taxi za 10$ w jedną stronę z powrotem żadnych problemów taksówki same się zatrzymują by Cię odwieźć za 10$. Antilon nie był potrzebny ale jak macie kupować , może lepiej zakupić profilaktycznie na zapas gdyby się biała dziać rewolucja w brzuchu, to owszem listek 12 szt. tabletek można kupić w hotelowej aptece - 5$ ale lepiej w Hurgadzie w aptece calłe opakowanie (3 listki) też 5 $. Zakupy , pamiątki taksówką na Sakala w Hurdgadzie market Kleopatra najtaniej, olbrzymi III piętrowy bazar. Wszystko w funtach, bez problemu przeliczają na $ i euro nie trzeba się targować bo ceny naklejone. Klima trochę głośna, szczególnie daje się we znaki w nocy. NO i najważniejsze Ruscy jeszcze nie okupują tego hotelu ale w hotelu przy plaży dominują

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.3

Serenity Fun City - możliwości zakwaterowania:

deluxe dbl
standard dbl
family room dbl
premium dbl
POKÓJ RODZINNY
standard [lunapark] dbl
run of the house family
run of the house standard
Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
Family Room DBL
Standard DBL
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
POKÓJ RODZINNY
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja Telewizor Telefon
STANDARD ROOM
DELUXE ROOM
Pokój 2-osobowy
dr deluxe room
dr deluxe room
dr deluxe room
Deluxe z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
DELUXE ROOM
STANDARD ROOM
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
Pokój 1-osobowy
spgv standard pool/garden view
spgv standard pool/garden view
spgv standard pool/garden view

Serenity Fun City - Możliwości wyżywienia:


Serenity Fun City - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Serenity Fun City? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00