Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
  • Hotel Aquis Arina Sand , Kreta
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
08.10 - 11.10
już od 2953 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.04 - 18.04
już od 1402 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aquis Arina Sand
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Aquis Arina Sand
star 4

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Aquis Arina Sand :
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aquis Arina Sand :
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 kwietnia 2023

Hotel Aquis Arina Sand w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 13 km od centrum Heraklionu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

polozenie

  • ok. 13 km od centrum Heraklionu
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 15 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • winda
  • ogród
  • taras
  • recepcja
  • kantor
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • lekarz
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia: za opłatą, płatność gotówką
  • parking, niezadaszony: w cenie

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

295 pokoi

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

basen

  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • ręczniki: w cenie

Dla dzieci

  • miniklub: 4-12 lat, w cenie
  • animacje dla dzieci
  • minidyskoteka: w cenie
  • animacje dla nastolatków
  • wysokie krzesełka dla dzieci
  • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia
  • aqua aerobik
  • aqua fitness
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
  • tenis: sztuczny kort trawiasty
Płatne
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • lekcje gry w tenisa

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • wieczory tematyczne
  • muzyka na żywo
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZL1
  • 4-5 os.
  • ok. 35 m2
  • od strony lądu
  • ostatni, częściowy remont w 2019 roku
  • 2 sypialnie
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • oddzielne WC
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-4 os.
  • ok. 28 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • lodówka: w cenie
  • czajnik elektryczny
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • balkon lub taras
Bungalow z widokiem na morze BUM1
  • 2-4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na morze
  • w bocznym budynku
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • lodówka
  • czajnik elektryczny
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • wanna
  • suszarka do włosów
  • taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:30 - 10:30, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 10:30 - 11:00
  • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: 11:00 - 18:00
  • ciasto: 16:30 - 17:30
  • lody: 11:00 - 18:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Ariadne": rodzaje kuchni: grecka, międzynarodowa, śródziemnomorska, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, z klimatyzacją, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Minos Restaurant": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, bufet, show cooking, na zapytanie, rezerwacja wymagana, 19:00 - 22:00, przy basenie

  • bary i inne: 5
  • bar przekąskowy „Minos pool snack bar": 10:00 - 18:00
  • bar „Daedalus main bar": 17:00 - 00:00
  • bar na plaży „White sand": 10:00 - 18:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Ikaros": 10:30 - 18:30
  • bar „Zeus": 11 - 18 lat, maj i październik, codziennie

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kreta

    Opis oferty:

    Komfortowy hotel, położony w zatoczce przy piaszczystej plaży, w pięknym, rozległym ogrodzie z bujną roślinnością, palmami i kolorowymi kwiatami nad brzegiem krystalicznie czystego morza. To wszystko czyni go idealnym wyborem na pełen relaksu grecki wypoczynek zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Kompleks składa się z budynku głównego i bungalowów, wszystkie pokoje mają widok na morze, urządzone są w nowoczesnym stylu i wyposażone we wszystkie wygody potrzebne do przyjemnego odpoczynku. Miłośników greckich smaków ucieszą hotelowe posiłki przygotowane ze świeżych, lokalnych produktów. O dobre samopoczucie Gości dba profesjonalna i przyjazna obsługa oraz wesoły zespół animatorów.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Kokkini Chani, ok. 500 m od centrum, ok. 14 km od HERAKLIONU, ok. 1 km od miejscowości Gouves, ok. 15 km od Hersonissos; ok. 10 km od portu lotniczego w Heraklionie, ok. 150 km od portu lotniczego w Chanii; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu (Agios Nikolaos /Heraklion).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, odnowiony w 2011 r., 236 pokoi, budynek główny: 5 pięter, 2 windy i 4 budynki boczne: 2 piętra, w każdym winda, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja Minos - á la carte, kuchnia grecka, bar główny, snack bar, bar White Sand Beach House (płatny); kącik telewizyjny, minimarket i sklep z pamiątkami; centrum konferencyjne dla 1000 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; room-service (płatny); akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 28-30 m², zadbany i komfortowy, indywidulanie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); widok na morze.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słona woda, ok. 680 m², gł. 0,8-3,4 m, brodzik dla dzieci, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, tenis stołowy, rzutki, centrum fitness; niewielki plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: masaże, zabiegi relaksacyjne, lekcje gry w tenisa, gry elektroniczne, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.30), późne śniadanie (10.30-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej, późna kolacja (23.00-1.00); przekąski (10.00-18.00), kawa i ciasto (16.30-17.30); napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); raz na pobyt kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2810761293, www.arinasand.gr

    GRATIS:

    świadczenia hotelowe: 1. i 2. dziecko do 12 lat serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Grecja / Kreta

    Opis oferty:

    Komfortowy hotel, położony w zatoczce przy piaszczystej plaży, w pięknym, rozległym ogrodzie z bujną roślinnością, palmami i kolorowymi kwiatami nad brzegiem krystalicznie czystego morza. To wszystko czyni go idealnym wyborem na pełen relaksu grecki wypoczynek zarówno dla par, jak i rodzin z dziećmi. Kompleks składa się z kilku budynków, wszystkie pokoje urządzone są w nowoczesnym stylu i wyposażone we wszystkie wygody potrzebne do przyjemnego odpoczynku. Miłośników greckich smaków ucieszą hotelowe posiłki przygotowane ze świeżych, lokalnych produktów. O dobre samopoczucie Gości dba profesjonalna i przyjazna obsługa oraz wesoły zespół animatorów.

    POŁOŻENIE:

    w miejscowości Kokkini Hani, ok. 1 km od centrum, ok. 1 km od miejscowości GOUVES, ok. 14 km od Heraklionu, ok. 15 km od Hersonissos; ok. 12 km od lotniska w Heraklionie, ok. 150 km od lotniska w Chanii; przystanek autobusowy ok. 20 m od hotelu (Agios Nikolaos/Heraklion).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, częściowo odnowiony w 2011 r., w 2017 r. i w 2020 r (pokoje), 295 pokoi, budynek główny: 5 pięter, 2 windy i 4 budynki boczne: 2 piętra, w każdym winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, restauracja azjatycka- á la carte, bar główny, snack bar, bar White Sand Beach House (płatny); kącik telewizyjny, minimarket i sklep z pamiątkami; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, punkt internetowy; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os., ok. 22 m², w budynku bocznym, elegancki, odnowiony, indywidulanie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka), widok na basen;

    superior

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 28-32 m², w budynku głównym, elegancki, odnowiony, wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze;

    rodzinny:

    dla maks. 4 os. (maks. 3 os. dorosłe), ok. 28-32 m², w budynku głównym, zadbany i komfortowy, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, ok. 680 m², gł. 0,8-3,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; 2 korty tenisowe z wypożyczalnią sprzętu, siatkówka plażowa, rzutki, centrum fitness; miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: masaże, zabiegi relaksacyjne, lekcje gry w tenisa, bilard.

    ALL INCLUSIVE:

    wczesne śniadanie (7.00-7.30), śniadanie (7.00-10.30), późne śniadanie (10.30-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski (10.00-18.00), kawa i ciasto (16.30-17.30); napoje bezalkoholowe, lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-24.00); raz na pobyt kolacja w restauracji azjatyckiej (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0030/2810761293,

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Hotel Arina Beach Resort położony jest pośród pięknych ogrodów, w Kokkini Hani, ok. 1 km od centrum miejscowości, gdzie dostępne są sklepy, bary i restauracje. Do stolicy- Heraklionu ok. 14 km. Odległość od lotniska w Heraklionie ok. 12 km. Przystanek autobusowy znajduje się ok. 20 m od hotelu.
    UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Bezpłatne leżaki i parasole na plaży.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, przestronne lobby, budynek główny pięciopiętrowy i 4 budynki boczne dwupiętrowe, winda w każdym budynku, restauracja główna Ariadne, restauracja a la carte Minos z kuchnią azjatycką, 3 bary, minimarket, kącik telewizyjny, kantor, przechowalnia bagażu, basen główny z wodą morską, brodzik dla dzieci ze strefą splash, darmowe parasole i leżaki przy basenach, parking.

    Pokoje

    Do dyspozycji są wygodne i komfortowe pokoje różnego typu. W każdym pokój jest łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV- SAT, zestaw do robienia kawy i herbaty, mini lodówka, telefon, balkon lub taras. Łóżeczko dla dziecka dostępne na życzenie.
    Typy pokoi:
    -Pokój dwuosobowy aneks, z widokiem na basen, może pomieścić 2 osoby
    -Pokój dwuosobowy z widokiem na morze w budynku głównym, może pomieścić 4 osoby
    -Pokój dwuosobowy typu Bungalow z widokiem na morze, może pomieścić od 2 do 4 osób
    -Pokój rodzinny z 2 sypialniami z widokiem na ogród, może pomieścić od 4 do 5 osób

    Wyżywienie

    All Inclusive obejmuje śniadania, lunche i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej (dostępne krzesełka dziecięce). W ciągu dnia w barach przekąski (10:00-12:00 oraz 15:30-18:0), lody (11:00-18:00) oraz kawa i ciasta (10:00-18:00). Podczas posiłków i w barach (10:00-24:00) nielimitowane napoje bezalkoholowe, a także lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, ouzo i raki).Raz na pobyt możliwa kolacja w restauracji azjatyckiej Minos (wymagana wcześniejsza rezerwacja)

    Program sportowy i animacyjny

    Dostępne 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, rzutki, siłownia i centrum fitness, miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, animacje dla dorosłych i dzieci. Dodatkowo płatne: bilard, masaże oraz inne zabiegi relaksacyjne.

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    ****

    Naszym zdaniem

    Arina Beach jest dokładnie tym, czego szukasz na swoją następną wakacyjną wyprawę. Przestronny teren, zaledwie kilka kroków od krystalicznie czystych wód Morza Kreteńskiego, to idealne miejsce na relaks i delektowanie się świeżą wyspiarską kuchnią.

    Strona www

    www.arinabeach.gr

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Wyspa Spinalonga oraz Agios Nikolaos

    Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są dobrze zachowane pozostałości weneckich fortyfikacji, tureckich koszar oraz greckiego leprazorium. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta.
    Cena ok. 65 EUR.
    Cena nie zawiera biletu wstępu:
    ok. 8 EUR
    .
    Santorini

    Magiczna wyspa, przez wielu uważana za najpiękniejszą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Sprawdziliśmy ! Polecamy !
    Cena ok. 162 EUR.

    Knossos i Heraklion

    To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego.
    Cena ok. 58 EUR.
    Cena nie zawiera biletów wstępu
    ok. 16 EUR.

    Safari 4x4

    Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie.
    Cena: ok 75 EUR.

    Wyspa Chrissi

    Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką między wydmami przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch.Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu.
    Cena ok. 59 EUR.
    Cena nie zawiera lunchu.
    Zaszalej w Aquaplus

    Park wodny z mnóstwem atrakcji dla gości w każdym wieku. Można tu spędzić wiele godzin korzystając z atrakcji wodnych, promieni słonecznych lub wpaść do jednego z barów na przekąskę, czy drinka. Dzień w takiej scenerii będzie udany.
    Cena ok. 44 EUR
    za pakiet z jedzeniem (dziecko 36 EUR). Cena bez jedzenia 3
    0EUR
    (dziecko 22 EUR).
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

    Inne

    Kreta - informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

    Czas
    + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

    Orientacyjne ceny
    Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR

    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    KRETA
    Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko.
    Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Wzór wypełnienia znaleźć można na Travelli, w zakładce Komunikaty (Grecja - formularz wjazdu!) oraz
    3. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    4.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    5. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    6. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:

    Adresy hoteli:
    Aldermar Creta Village
    Hersonissos
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Aldermar Knossos Royal
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Aldermar Royal Mare
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Alexander House
    Agia Pelagia
    P.O Box 71500
    Heraklion
    Blue Aegean Hotel & Suites
    Thermopylon , Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Dessole Dolphin Bay
    Gazi - Ammoudara
    P.O Box - 71005
    Heraklion
    Dessole Malia
    Malia
    P.O Box 70007
    Heraklion
    Despo
    Kato Gouves , Gouves
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Irilena Apartments
    Stalida
    P.O Box 700 07
    Heraklion
    Mary Evans
    Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.

    Wizy

    W związku z koniecznością wypełnienia formularza PLF najpóźniej w dniu poprzedzającym wylot (do godziny 22:00) oraz posiadania kodu QR przy przylocie do Grecji, informujemy:
    1. Strona internetowa do samodzielnego wypełnienia formularza PLF to:
    2. Instrukcja wypełnienia formularza znajduję się:
    3. W razie problemów z wypełnieniem formularza, prosimy o kontakt ze swoim sprzedawcą.
    4. Adresy hoteli konieczne do wypełnienia wniosku znajdują się poniżej.
    5.

    Każdy turysta zobowiązany jest do wypełnienia formularza.
    Po jego wypełnieniu, na e-maila podanego w formularzu przyjdzie potwierdzenie wypełnienia. Każda osoba z rezerwacji w tym dzieci
    obowiązkowo musi wypełnić swój wniosek
    (nie może to być np. 1 wniosek na rodzinę/rezerwację). Wymagane jest, aby każdy turysta dodał w swoim formularzu podróżujących z nim członków rodziny/niespokrewnionych towarzyszy wyjazdu.
    6. Po zweryfikowaniu danych na skrzynkę pocztową przyjdzie również
    formularz z unikalnym kodem QR
    , który trzeba okazać na lotnisku docelowym w formie elektronicznej (w telefonie) lub wydrukowany.
    7. W przypadku
    nieposiadania
    kodu QR turyści
    nie zostaną wpuszczeni
    na pokład samolotu lecącego do Grecji.
    Adresy hoteli:
    Adresy hoteli:
    Aldermar Creta Village
    Hersonissos
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Aldermar Knossos Royal
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Aldermar Royal Mare
    Hersonissos
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Alexander House
    Agia Pelagia
    P.O Box 71500
    Heraklion
    Blue Aegean Hotel & Suites
    Thermopylon , Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Dessole Dolphin Bay
    Gazi - Ammoudara
    P.O Box - 71005
    Heraklion
    Dessole Malia
    Malia
    P.O Box 70007
    Heraklion
    Despo
    Kato Gouves , Gouves
    P.O Box - 70014
    Heraklion
    Irilena Apartments
    Stalida
    P.O Box 700 07
    Heraklion
    Mary Evans
    Kato Gouves
    P.O Box 70014
    Heraklion
    Osoby przyjeżdżające do Grecji powinny posiadać
    negatywny wynik testu
    na obecność koronawirusa
    typu PCR
    (zaświadczenie powinno zostać sporządzone w j. angielskim, dokument musi zawierać numer paszportu lub dowodu osobistego osoby poddanej badaniu). Test należy przeprowadzić nie wcześniej niż 72 godziny przed godziną lądowania w Grecji. Test jest obowiązkowy dla wszystkich (w tym dzieci powyżej6 roku życia). Osoby, które
    ukończyły szczepienie
    (tj. minęło 14 dni od podania ostatniej dawki szczepienia, w zależności od ilości wymaganych dawek) i są w stanie to potwierdzić, przedstawiając
    odpowiednie świadectwo szczepienia
    , wówczas zaświadczenie o negatywnym
    wyniku testu PCR nie jest wymagane
    - szczegółowe informacje na temat zaświadczenia:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Kreta Położony na uboczu hotel rozłożony jest na obszernym terenie wzdłuż plaży. Oferuje szereg udogodnień, animacje i atrakcje dla dzieci. Polecany szczególnie rodzinom z dziećmi oraz osobom szukającym wypoczynku i relaksu. Dzięki dogodnej lokalizacji hotel posiada dobry dostęp do najciekawszych miejsc na wyspie.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    1977 r. Odnowiony w 2011 r. Na terenie hotelu znajdują się: 2 restauracje, 3 bary, room service (płatny), sejf w recepcji (płatny ok. 3€/doba), pralnia (płatna), 3 sale konferencyjne, winda, basen odkryty. Animacje dla dzieci i dorosłych oraz zajęcia sportowe dla chętnych.

    internet

    Wi-Fi w lobby bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole i leżaki - bezpłatne. Ręczniki plażowe - depozyt ok. 10€. Bar na plaży - płatny.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzację indywidualną, TV, sejf (płatny ok. 3€/doba), mini lodówkę, łazienkę (WC, suszarka, wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym oraz w bungalowach: pokoje standardowe dla max 4 os.

    Wyżywienie

    restauracja główna, restauracja a la carte, 3 bary (m.in. bar przy basenie) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: wczesne śniadanie (07:00-07:30), śniadanie (07:30-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (10:00-18:00) w wyznaczonym barze, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.

    z myślą o dzieciach

    mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 brodziki (1 wydzielony przy basenie głównym), plac zabaw, animacje menu dla dzieci w restauracji (na życzenie), krzesełka dla dzieci w restauracji , opiekunka (płatna, na życzenie), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem, płatne)

    w cenie

    2 korty tenisowe (wymagana rezerwacja), siatkówka plażowa, animacje

    płatne

    centrum SPA, masaż, bilard, lekcje tenisa, sporty wodne na plaży (firma zewnętrzna)

    Aktualizacja opisu

    30.08.2017 11:49

    usługi dostępne w hotelu

    Wi-Fi Przy plaży SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Grecja/Kreta

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours: 4 *kat. lokalna: 4 *

    Położenie

    - przy plaży - ok. 1 km od miejscowości Gouves - ok. 15 km od centrum Hersonissos - ok. 10 km od lotniska w Heraklionie  

    Plaża

    - piaszczysta i długa - leżaki i parasole (bezpłatne), możliwość zarezerwowania leżaków za opłatą - ręczniki plażowe (bezpłatne, depozyt 10 euro)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - całkowicie odnowione - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, DVD, telefon - Wi Fi (bezpłatne), mini lodówka, sejf (płatny) - butelka wody w dniu przyjazdu - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - wszystkie pokoje z bezpośrednim lub bocznym widokiem na morze

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - basen z morską wodą, leżaki i parasole przy basenie - fitness, siłownia - 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna - tenis stołowy, rzutki - dzienny program animacyjny Płatne - oświetlenie kortów tenisowych - masaże, bilard, gry elektroniczne - sporty wodne na plaży - pole golfowe ok. 20 km od hotelu

    Dla dzieci

    - brodzik z morską wodą - plac zabaw, mini klub (4-12 lat) - opiekunka (na życzenie, za opłatą) - menu dla dzieci (na zapytanie)

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lody, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-23:00. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a la carte po uprzedniej rezerwacji.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte "Minos" - Gourmet restauaracja a la carte (płatna) - bar główny, snack bar przy basenie, bar na plaży, lobby bar

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 236 pokojami - Wi Fi (bezpłatne), kawiarenka internetowa (płatna) - kantor, pralnia, sala TV, mini market - centrum konferencyjne - www.vitahotels.gr  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce ), opłaty lotniskowe i paliwowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Grecos Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Grecja

    Kraj

    Kreta wschodnia

    Warto podkreślić

    - zjeżdżalnie wodne- przestronne pokoje rodzinne z 2 pomieszczeniami- w pełni odnowiony w latach 2019-2021- wyśmienita kuchnia- fantastyczna piaszczysta plaża

    Okiem Grecosa

    W pełni odnowiony hotel ze zjeżdżalniami i przestronnymi pokojami rodzinnymi. Dodatkowo położenie blisko Kokkini Hani, przy fantastycznej piaszczystej plaży z krótkim transferem z lotniska, sprawia, że jest to idealny wybór na rodzinne wakacje. Doceniany przez wyśmienitą kuchnię i profesjonalny zespół animatorów.

    Położenie

    • bezpośrednio przy plaży• centrum Kokkini Hani ok. 1 km • sklepy ok. 200 m• przystanek autobusowy ok. 20 m • lotnisko w Heraklionie ok. 12 km• centrum Hersonissos ok. 15 km

    Plaża

    • piaszczysta plaża Arina bezpośrednio przy hotelu• łagodne wejście do wody• leżaki i parasole (bezpłatne)• ręczniki plażowe (bezpłatne)• odznaczona Błękitną Flagą

    Hotel

    • pięciopiętrowy budynek główny i 4 dwupiętrowe budynki boczne• część aneksowa (tylko dla dorosłych) po drugiej stronie ulicy ok. 70 m od głównego wejścia (32 pokoje)• w pełni odnowiony w latach 2019-2021• recepcja (24h)• restauracja główna Ariadne i 2 restauracje a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja, raz/pobyt): Avra (kuchnia śródziemnomorska), Sunset (kuchnia azjatycka)• 4 bary: bar główny, 2 bary przy basenach, bar przy water parku (płatny)• Wi-Fi (bezpłatne)• kącik internetowy (bezpłatny)• minimarket, sklep z pamiątkami• sala konferencyjna na 120 osób• 313 pokoi

    Pokoje

    Standard z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)• dostawka dla 3 osoby• lokalizacja: budynek główny• klimatyzacja indywidualnie sterowana• Wi-Fi (bezpłatne)• TV-SAT, telefon • minilodówka• zestaw kawa i herbata• sejf (bezpłatny) • łazienka - prysznic• suszarka • balkon lub taras• ostatnia renowacja w 2020Superior z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)• dostawka dla 3 osoby• lokalizacja: budynek boczny• wyposażony jak pokój typu standard• ostatnia renowacja w 2021Bungalow z prywatnym basenem i z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)• dostawka dla 3 osoby• lokalizacja: w pierwszej linii brzegowej• ostatnia renowacja w 2021• wyposażony jak pokój typu standard• dodatkowo na wyposażeniu: szlafrok i kapcie, espresso machine, minibar uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowePokój rodzinny• 3-5 os. (ok. 28-32 m²)• w przypadku pokoju dla 5 os (ok. 28-35 m²)• dostawka dla 3, 4 i 5 osoby (druga dostawka wyłącznie dla dziecka do 12 lat)• maksymalne obłożenie pokoju 5 os:2+3, 4+1• lokalizacja: budynek główny lub budynek boczny• sypialnia i pokój dzienny przedzielone drzwiami przesuwnymi • ostatnia renowacja w 2020-2021• wyposażony jak pokój typu standard• dopłata do pokoju z widokiem na morzePokój w części aneks • 2 os. (ok. 22 m²)• w części aneksowej po drugiej stronie ulicy• klimatyzacja indywidualnie sterowana• Wi-Fi (bezpłatne)• TV-SAT, telefon • minilodówka• zestaw kawa i herbata• sejf (bezpłatny) • łazienka - prysznic• suszarka • balkon lub taras• ostatnia renowacja w 2019

    Dostępne typy pokoi

    Standard z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)Superior z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)Bungalow z prywatnym basenem i z widokiem na morze• 2-3 os. (ok. 28-32 m²)Pokój rodzinny• 3-5 os. (ok. 28-32 m²)• w przypadku pokoju dla 5 os (ok. 28-35 m²)• dostawka dla 3, 4 i 5 osoby (druga dostawka wyłącznie dla dziecka do 12 lat)Pokój w części aneks • 2 os. (ok. 22 m²)• w części aneksowej po drugiej stronie ulicy

    Wyżywienie

    All Inclusive Plus• do kolacji obowiązuje strój formalny • wczesne śniadanie, śniadanie, późne śniadanie, lunch, kolacja – bufet w restauracji głównej Ariadne• możliwość kolacji w restuaracji a la carte (raz na pobyt, wymaga wcześniejsza rezerwacja): Avra (kuchnia śródziemnomorska), Sunset (kuchnia azjatycka, otwarta od połowy maja do października) • "The Summer Breeze" - prywatne kolacje w gazebo dla 2-6 os. (płatne)• snacki na plaży (10.30-17.30) w "Dia" (połowa maja-październik)• wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonym barze w godz. 10.30-24.00• snacki, przekąski 15.00-17.30
    • dieta wegetariańska i bezglutenowa (na zapytanie)

    Pełen relaks

    Bezpłatnie:• 2 baseny z wodą słoną • basen kryty z wodą słoną (dostępny dla dzieci tylko w wyznaczonych godzinach) • relax pool (przy water parku) - tylko dla dorosłych• leżaki i parasole przy basenie• muzyka na żywo, lekki program animacji hotelowych• siłownia• siatkówka plażowa• tenis stołowy• rzutkiOdpłatnie:• centrum SPA (masaże, zabiegi na twarz i ciało)• kort tenisowy wraz ze sprzętem• bilard• sporty wodne na plaży • centrum nurkowe (niedaleko hotelu, firma zewnętrzna)

    Dla dzieci

    • zjeżdżalnie dla dzieci powyżej 12 lat, 1,15-1,2 cm wysokości) • zjeżdżalnie dla dzieci 4-11 lat (woda słona)• plac zabaw• łóżeczka dla niemowląt (na życzenie)• wysokie krzesełka w restauracji• miniklub (4-12 lat)• minidisco • podgrzewacz do butelek (w restauracji głównej)

    Cena obejmuje

    przelot samolotem Polska - Grecja - Polska, opłatę lotniskową, opłatę za wylot z lotniska lokalnego, noclegi, wyżywienie, opiekę rezydenta, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie podstawowe T.U. EUROPA (9 500 EUR), NNW (1 000 EUR) i bagażu (100 EUR).

    Cena nie obejmuje

    *Wariant Podstawowy ubezpieczenia TU Europa nie obejmuje ochrony na wypadek COVID-19, chorób przewlekłych, szkód pod wpływem alkoholu oraz uprawiania sportów wysokiego ryzyka.* od dnia 1.01.2018 r. zgodnie z prawem greckim wszedł w życie podatek od noclegów, naliczany za pokój za każdą dobę pobytu. Jego wysokość jest uzależniona od kategorii obiektu: 1* i 2* - ok. 0,50 EUR za pokój/noc, 3* - ok. 1,50 EUR za pokój/noc, 4* - ok. 3 EUR za pokój/noc, 5* - ok. 4 EUR za pokój/noc

    Informacje dodatkowe

    Uwaga! W przypadku powrotów w nocy (czwartek nad ranem lub poniedziałek nad ranem) wykwaterowanie z hotelu odbywa się w godzinach wyznaczonych przez hotel w dniu zakończenia doby hotelowej, informacja o terminie pobytu w hotelu znajduje się na umowie, w części USŁUGI W CENIE , PKT.1 TERMIN .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Grecos Holiday, które specjalizuje się w organizowaniu wakacji w Grecji. Na sukces Grecos Holiday pracuje zespół profesjonalistów, dla których Grecja to nie tylko destynacja turystyczna, ale także pasja i sposób na życie. Biuro ma w swojej ofercie aż osiemnaście najpiękniejszych greckich miejsc wakacyjnych wybranych przez znawców Grecji. Najważniejsze z nich to Kreta, Rodos, Peloponez, Kos i Zakhyntos. Jednak coraz częściej polscy turyści wybierają mniej komercyjne, bardziej kameralne, greckie wyspy takie ja: Skiathos, Skopelos, Kefalonię, Ios czy Mykonos.

    Oprócz Grecji biuro podróży Grecos Holiday oferuje wypoczynek na hiszpańskiej Majorce, a także jako całkowitą nowość proponuje wakacje na słonecznym Cyprze. Także w tych dwóch destynacjach ma do dyspozycji światną, sprawdzoną i cenioną przez klientów bazę hotelową umożliwiającą wypoczynek na najwyższym poziomie. Propozycje wycieczek all inclusive tego biura podrózy zawsze cieszą się ogromną popularnością.

    Grecos Holiday to również doświadczony organizator interesujących wycieczek objazdowych. Dzięki doskonałej znajomości regionu, wykwalifikowanym pilotom i przewodnikom oraz wzorowo przebiegającej współpracy z Grecką Narodową Organizacją Turystyczną, Grecos Holiday zapewnia najwyższy poziom świadczonych usług i niezapomniane wrażenia z wakacji.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel blisko plaży, lotniska i centrum. Wysoki poziom usług, zadbane nowoczesne wnętrza, taras widokowy, przestronne pokoje, atrakcje dla rodzin z dziećmi, przystępne ceny.

    Położenie

    Przy plaży w Kokkini Hani (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki), kilometr od centrum, ok. 13 km od Heraklionu, 10 km od lotniska.  

    Wyposażenie

    Lobby, recepcja (24 h), miejsca wypoczynkowe, restauracja główna (kuchnia grecka i międzynarodowa) z tarasem, restauracja azjatycka z tarasem, bar główny, snack bar z widokiem na morze, bar przy plaży, Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu bezpłatne, kantor wymiany walut, minimarket, bezpłatny parking. 

    Pokoje

    Twin Room Annex DZP - pokój 2-osobowy w aneksie; klimatyzacja, sypialnia, łazienka (prysznic, suszarka), telefon, Wi-Fi, sejf, zestaw do kawy/herbaty, TV sat, mała lodówka, balkon lub taras (widok na ląd). Powierzchnia - ok. 22 m kw.Double Room Main Building DZM - pokój dwuosobowy (możliwość dostawki) w budynku głównym, widok na morze, powierzchnia - ok. 28 m kw.Family Room 4 bedded Sea View F2M - dwie sypialnie oddzielone drzwiami przesuwanymi, widok na morze, powierzchnia - ok. 30 m kw., dodatkowo w pokoju mikrofalówka. 

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), przekąski, ciasto, kawa, herbata, napoje i lokalne alkohole. Restauracje a'la carte dodatkowo płatne (wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    Basen słodkowodny, taras słoneczny (darmowe leżaki i parasole), siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, tenis ziemny, rzutki, water park, animacje, wieczorna rozrywka; tańce, muzyka na żywo, odpłatnie: bilard, strefa wellness.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-11 lat), wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce, odpłatna indywidualna opieka nad dzieckiem.

    Powrót do Polski

    POWRÓT DO POLSKI28 marca 2022 r. zostały zniesione wszelkie ograniczenia w podróżowaniu do Polski. Nie ma obowiązku okazywania certyfikatu szczepienia,  wykonywania testów i  odbywania tzw. kwarantanny przyjazdowej.https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html

    Warunki wjazdowe do Grecji

    Warunki wjazdowe do Grecji (aktualizacja 04.05.2022):Od 2 maja 2022 roku podróżni przybywający do Grecji nie podlegają już obostrzeniom wjazdowym związanym z Covid-19. Nie ma więc konieczności przedstawiania świadectwa szczepienia, potwierdzenia statusu ozdrowieńca czy wyniku testu. Nie ma też wymogu wypełnienia formularza lokalizacyjnego. Pasażerowie korzystający z przelotów Lufthansy zobowiązani są do używania masek chirurgicznych lub FFP2 lub N95 lub KN95 (bez zaworów).Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.Przydatne strony: Greckie Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego | www.civilprotection.gr/enKrajowa Organizacja Zdrowia Publicznego Grecji (EODY) | https://eody.gov.gr/en/novel-coronavirus-covid-19-advice-for-travellers/https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecjahttps://travel.gov.gr/

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi (w przypadku ofert z przelotem), transfer lotnisko-hotel-lotnisko (w przypadku ofert z przelotem), zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną telefoniczną opiekę lokalnego przedstawiciela, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Informacje o lotach liniami LOT, Wizzair, Ryanair, EasyJet, Enter Air

    Przelot PLL LOT:* w cenie jeden bagaż podręczny - waga maksymalna 8 kg (wymiary 55x40x23cm).* bagaż rejestrowany do 23 kg za dopłatą (wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm) - cena 300 PLN/ sztukaWarunki przewozu linii lotniczych LOT Polish Airlines: https://www.lot.com/pl/pl/conditions-of-carriagePrzelot liniami WizzAir:* w cenie jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (bagaż umieszczany pod fotelem poprzedzającym)* WIZZ Priority w cenie 160 PLN/osoby w dwie strony (WIZZ Priority daje prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Obie sztuki bagażu możba zabrać zdo kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.)* bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane poniżej ceny za bagaż w dwie strony)- wylot z Gdańska - 10 kg w cenie 320 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka- wylot z Katowic - 10 kg w cenie 320 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 440 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka- wylot z Lublina - 10 kg w cenie 320 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 470 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 630 PLN/sztuka- wylot z Poznania - 10 kg w cenie 380 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 570 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 760 PLN/sztuka- wylot z Warszawy - 10 kg w cenie 330 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka- wylot z Wrocławia - 10 kg w cenie 350 PLN/sztuka; 20 kg w cenie 530 PLN/sztuka; 32 kg w cenie 720 PLN/sztukaPrzelot liniami Ryanair:* w cenie jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczana pod fotelem poprzedzającym)* pierwszeństwo wejścia na pokład - 160zł/osoba (Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.)* bagaż rejestrowany za dopłatą (podane ceny za bagaż w dwie strony)- wyloty z różnych portów lotniczych - do 10 kg w cenie 200 PLN/ sztuka, do 20 kg (119x119x81cm) w cenie 300 PLN/sztukaWarunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozuPrzelot liniami EasyJet:* w cenie jedna sztuka bagażu podręcznego o wymiarach maks. 45 x 36 x 20 cm* bagaż rejestrowany za dopłatą (podane ceny za bagaż w diwe strony)- wylot z Berlina - do 15 kg w cenie 420 zł, do 23 kg w cenie 480 zł Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunkiPrzelot liniami Enter Air:* w cenie jedna sztuka bagażu podręcznego i jedna sztuka bagażu rejestrowanego do 15 kg* przy rezerwacjach założonych na wyloty do Bułgarii z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.

    Cena nie zawiera

    podatków turystycznych i opłat klimatycznych pobieranych przy zakwaterowaniu (jeśli są wymagane), opłat wizowych (jeśli są wymagane) wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń (np. od kosztów rezygnacji i czy pakietów wyższego rzędu).

    Podatek turystyczny

    W Grecji wymagany jest podatek turystyczny, który nie jest wliczony w cenę zakwaterowania. Należy go zapłacić bezpośrednio w hotelu. Kwota do zapłaty uzależniona jest od standardu obiektu, poniżej szacunkowe kwoty:* 0,50 za pokój i za noc dla 1-2* hoteli* 1,50 za pokój i za noc w hotelach 3** 3,00 za pokój i za noc w hotelach 4** 4,00 za pokój i za noc w hotelach 5*Szacunkowe opłaty za apartamenty lub placówki sklasyfikowane w kluczach":* 0,25 za pokój i za noc za 1-2 klucze* 0,50 za pokój i za noc za 3 klucze* 1,00 za pokój i za noc za 4 klucze

    COVID

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

    Podróżni z paszportem innym niż polski

    Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

    Atrakcje na świeżym powierzu

    Dostępność barów (np. bary przy plaży) oraz atrakcji usytuowanych na świeżym powietrzu jest uzależniona od warunków pogodowych oraz obłożenia hotelu. Decyzję o wyłączeniu obiektów z użytkowania podejmuje hotel bez konsultacji z Touroperatorem.

    Oferta pakietowana dynamicznie

    W przypadku ofert pakietowanych dynamicznie (przeloty liniami rejsowymi i tzw. "low costami") cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Nekera

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    GRECJA

    Położenie

     Kokkini Hani;  ok. 14 km od portu w Heraklionie. Port lotniczy w Heraklionie oddalony o ok. 10 km. 

    Plaża

     piaszczysta palża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, leżaki, parasole, ręczniki, bar bezpłatne. 

    Wyposażenie

     składa się z budynku głównego (5 pięter), bungalowów oraz budynku typu anex zlokalizowanego po drugiej stronie ulicy (tylko dla dorosłych, 3 piętra; basen zewnętrzny dla dorosłych; basen zewnętrzny dla dzieci, aqua park (otwarty w 2020 roku), basen kryty, restauracja główna, 2 restauracje A la Carte; 4 bary;  pralnia (płatna), mini market; sala konferencyjna.

    Zakwaterowanie

     Pokój dwuosobowy w budynku głównym z widokiem morze DOUBLE ROOM SEA VIEW MAIN BUILDING: ok. 28 -32 m², dla max. 3 os.; prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon. Pokój dwuosobowy w budynku Anex z widokiem basen DOUBLE ROOM ANEX  POOL VIEW: ok. 22 m², dla max. 2 os dorosłych;. budynek Anex  zlokalizowany jest po 2 stronie ulicy; prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon. Pokój dwuosobowy Penthouse w budynku głównym z widokiem morze DOUBLE ROOM PENTHOUUSE MAIN BUILDING: ok. 28 -32 m², dla max. 3 os.; wyremontowany, na wyższych piętrach; prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon.P okój dwuosobowy w bungalowie z widokiem na morze z prywatnym basenem BUNGALOW ROOM SEA VIEW PRIVATE POOL: ok. 28 -32 m², dla max. 3 os.; prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. Pokój Superior z widokiem na morze SUPERIOR DOUBLE SEA VIEW: ok. 28 -32 m², dla max. 3 os.; budynek boczny, 1 lub 2 piętro; prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. Pokoje rodzinne z 4 łóżkami FAMILY 4 BEDED SEA VIEW: ok. 28 -32 m², dla max. 4 os.; 2 pokoje połączone drzwiami, prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. Pokoje rodzinne z 5 łóżkami FAMILY 5 BEDED SEA VIEW: ok. 28 -32 m², dla max. 5 os.; 2 pokoje połączone drzwiami, prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. Pokoje Maisonette z 5 łóżkami z prywatnym basenem FAMILY MAISONETTE APARTMENT 5 BEDDED PRIVATE POOL: ok. 60 m², dla max. 5 os.; 2 pokoje na 2 piętrach, prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. Pokój dwuosobowy superior w bungalowie SUPERIOR BEACH BUNGALOW: ok. 28 -32 m², dla max. 3 os.; zlokalizowane najbliżej plaży, prywatna łazienka (prysznic, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów, WC), klimatyzacja centralna; sejf (bezpłatnie); telefon; telewizja satelitarna; balkon lub taras. 

    All Inclusive

    śniadanie (07:30-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) w restauracji głównej, przekąski (10:30-17:30); wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10:00-00:00); dodatkowo płatne: napoje importowane, wysokojakościowe, soki ze świeżo wyciskanych owoców.

    Internet

     Wi-Fi bezpłatne i dostępne w pomieszczeniach ogólnodostępnych. 

    Sport

     animacje, aerobik, siłownia, rzutki, tenis stołowy, siatkówka plażowa, 2 korty tenisowe (lekcje tenisa i oświetlenie za dodatkową opłatą), lekcje gotowania, bilard (płatny); sporty wodne na plaży (za dodatkową opłatą).

    Dzieci

     animacje; mini club (4-11 lat); mini disco; mini aqua park; plac zabaw, statek piracki; krzesełka w restauracji; łóżeczko dla dzieci do lat 2 (na życzenie).

    Parking

     bezpłatny, przy hotelu, w miarę dostępności miejsc. 

    Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

     1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3 = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4 = 1,00€/apt/no 

    Mocne strony

    - piaszczysta plaża- bezpłatny serwis plażowy- aqua park- urozmaicone animacje


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Mouzenidis Travel

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Kreta - Heraklion

    Opis

    * bezpłatne Wi-Fi

    * prywatna plaża

    * na rodzinne wakacje

    Nowość 2020! W sezonie 2020 roku na terenie hotelu zostanie otwarty nowy park wodny dla dzieci.

    Opis

    Pierwsza linia od brzegu, prywatna plaża, komfortowe pokoje, wysoka jakość obsługi.

    • budynek główny i bungalowy
    • sala TV
    • bezpłatne WiFi
    • restauracja główna i a la carte
    • bary
    • basen z morską wodą
    • siłownia

    Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

    Polozenie

    • wyspa Kreta
    • kurort Kokkini Hani
    • 10 km od lotniska w Heraklionie
    • 10 km od Hersonissos
    • 14 km od miasta Heraklion

    Główny budynek i budynek Annex - tylko dla osób dorosłych, bungalowy.

    Plaza

    • prywatna
    • przy hotelu
    • piaszczysta
    • parasole i leżaki bezpłatne
    • ręczniki plażowe bezpłatne

    Wyzywienie

    All Inclusive

    Pokoje

    240 pokoi: Singles, Doubles Promo (~20 m2), Doubles SV (~25 m2), Bungalows Sea Front (~30 m2), 32 Doubles Annex (~22 m2).
    W pokojach: klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, bezpłatne Wi-Fi, mini lodówka, sejf (bezpłatny), wanna/prysznic, suszarka do włosów, zestaw do kąpieli, zestaw do parzenia kawy/herbaty, żelazko na życzenie. umeblowany balkon/taras. Butelka wody po przyjeździe.
    Double Room (~ 25 m2) Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, rozkładana sofa.
    Bungalow Sea Front (~ 30 m2) W pobliżu morza. Łóżko podwójne lub 2 łóżka pojedyncze, rozkładana sofa.
    Doubles Annex (~ 22 m2) Pokoje zostały całkowicie odnowione zimą 2018-2019, znajdują się w aneksie po drugiej stronie ulicy - tylko dla osób dorosłych, 70 metrów od głównego wejścia do hotelu. 2 łóżka pojedyncze lub łóżko podwójne, prysznic.
    Codzienne sprzątanie, zmiana pościeli - 3 razy w tygodniu.

    Sport

    Sport i rozrywka:
    • sporty wodne na plaży płatne
    • siatkówka plażowa
    • kort tenisowy (bez oświetlenie, lekcje tenisa płatne)
    • animacje
    • plażowa piłka nożna

    Dla dzieci:
    • brodzik
    • mały plac zabaw
    • mini klub (4-12 lat)
    • menu w restauracji
    • niania (na zapytanie, płatna)

    O wyzywieniu

     „All Inclusive” 2020
    Wyżywienie
    Wczesne lekkie śniadanie 07:00–07:30
    Śniadanie amerykańskie w formie bufetu 07:30-10:30
    Późne lekkie śniadanie 10:30–11:00
    Obiad (bufet) 12:30-14:30
    Kolacja (bufet) 18:30 - 21:30 - wieczory tematyczne, pokazy gotowania
    Przekąski 10.00-12.00 i 15.30-18.00
    Napoje 10.00-00.00 - Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe
    Filtrowana kawa, herbata, herbatniki, ciasto, ciasteczka 10.00-18.00
    Dress Code Smart Casual po godzinie 19.00
    Bufet obejmuje potrawy wegetariańskie i niskokaloryczne, a także dania bez glutenu i laktozy.
    Wieczory tematyczne odbywają się podczas kolacji.
    Napoje alkoholowe są oferowane wyłącznie osobom powyżej 18 roku życia.
    Wszystkie markowe i butelkowane napoje - za dodatkową opłatą.
    „All inclusive” obowiązuje od 10.00 do 00.00
    ! Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia zmian w programie All Inclusive bez uprzedniego powiadomienia.


    Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

    Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

    Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

     

     



    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel Arina Sand położony jest w miejscowości Kokkini Chani, ok 10 km od międzynarodowego lotniska, 13 km od miasta Heraklion i ok 2 km od Gouves. W pobliżu hotelu znajduje się przystanek autobusowy. 

    Plaża

    Bezpośrednio przy hotelu znajduje się długa, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza. Leżaki, parasole i ręczniki bezpłatne.

    Hotel

    Kategoria lokalna 4* Hotel położony w pięknym ogrodzie, usianym palmami i pięknymi kwiatami, tuż nad brzegiem krystalicznego morza. Składa się z budynku głównego z dodatkowymi skrzydłami oraz bungalowów. Idealny dla par i rodzin.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, restauracja główna (Ariadne), snack bar przy basenie (Minos), restauracje ala carte (Minos), lobby bar (Nautilus), Daedalus bar i Gourmet ala carte restauracja (płatne), bar na plaży (White Sand - płatny), sala telewizyjna, przechowalnia bagażu, usługi pralnicze, wypożyczalnia aut, parking, sejf (płatny), usługi fryzjerskie i kosmetyczne, kantor, mini market, sklep z pamiątkami. Hotel dysponuje dużą salą konferencyjno-bankietową (760 m2, mogąca pomieścić do 1600 os.). 

    Internet

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego hotelu, kącik internetowy za dodatkową opłatą. 

    Sport i Rekreacja

    Bezpłatnie basen (z wodą morską), leżaki, parasole i ręczniki przy basenie, animacje dzienne, wieczorne show (raz w tygodniu), wieczór grecki z muzyką na żywo (raz w tygodniu), tenis stołowy, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna, sala gier, siłownia,  2 korty do tenisa, rzutki. Odpłatnie bilard, masaże, zabiegi na ciało i twarz, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    brodzik, mini club (4-12 lat), łóżeczko, krzesełka w restauracji

    Zakwaterowanie

     Oferuje 236 pokoi urządzonych w nowoczesnym stylu, wszystkie z widokiem na morze. Dwuosobowe pokoje typu Standard Sea View z możliwością 2 dostawek. Wyposażone w łazienki z wanną, suszarką, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat, minibar (butelka wody w dniu przyjazdu), zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, sejf (płatny), balkon/taras

    Wyżywienie

    All Inclusive wczesne śniadanie (07:00-7:30), śniadanie (07:30-10:00), późne śniadanie (10:30 - 11:00), obiad (12:30 - 14L30), kolacja (18:30 - 21:30), późna kolacja (23:00 - 01:00) w formie bufetu w restauracji głównej. Zimne i ciepłe przekąski oraz lody w barze przy basenie w godzinach 11:00 - 18:00. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz kawa i herbata w wyznaczonych barach w godzinach 10:00 - 23:00. Raz na pobyt klienci mogą skorzystać z restauracji ala carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja). Cenniki wewnętrzne i godziny posiłków mogą ulec zmianie.

    Informacje dodatkowe

    http://www.arinasand.gr/ Hotel nie akceptuje zwierząt.  Holidaycheck: 76% rekomendacji, średnia ocena 4/6.

    WARUNKI WJAZDOWE

    dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Grecjii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy , transfer lotnisko - hotel - lotnisko /nie dotyczy ofert z dojazdem własnym/; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, ok. 500 m od centrum Kokkini - Chani, do Chersonissos ok. 15 km. Do lotniska w Heraklionie ok. 12 km. Connected service w jez. polskim.

    Plaża

    ładna, długa, piaszczysta plaża z łagodnym wejściem do wody, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel składa się z budynku głównego i bungalowów, oferuje 236 pokoi. Do dyspzocyji gości: lobby, recepcja, windy, sklep z upominkami, restauracja, 4 bary. Basen z wodą morską, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (E2-3A): klimatyzacja indywidualna, LCD TV-Sat., DVD, mała lodówka, sejf (płatny), tel. balkon lub taras.Wanna lub prysznic, WC, suszarka.Pokoje w bungalowach od strony morza (E2-3B). Pokoje - wariant ekonomiczny (E2-3S).

    Dzieci

    basen z morską wodą, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje hotelowe. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    gry elektroniczne za opłatą.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi bezpłatnie, kącik internetowy płatny.

    Sport

    basen, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, tenis stołowy, rzutki. Za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje (w szczycie sezonu).

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody (10:00-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-23:00).Lokalne napoje alkoholowe (12:00-23:00).

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

    Polecamy

    • komfortowy hotel
    • nowoczesne pokoje
    • ładna plaża
    • idealne miejsce na relaks


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Grecji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kreta/Heraklion, Grecja

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, ok. 500 m od centrum Kokkini - Chani, do Chersonissos ok. 15 km. Do lotniska w Heraklionie ok. 12 km.

    Plaża

    ładna, długa, piaszczysta plaża z łagodnym wejściem do wody, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole bezpłatnie.

    Wyposażenie

    komfortowy hotel składa się z budynku głównego i bungalowów, oferuje 236 pokoi. Do dyspzocyji gości: lobby, recepcja, windy, sklep z upominkami, restauracja, 4 bary. Basen z wodą morską, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    gustownie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (E2-3A): klimatyzacja indywidualna, LCD TV-Sat., DVD, mała lodówka, sejf (płatny), tel. balkon lub taras.Wanna lub prysznic, WC, suszarka Pokoje w bungalowach seafront (E2-3B): z widokiem na morze. Pokoje - wariant ekonomiczny (E2-3S).

    Dzieci

    basen z morską wodą, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje hotelowe. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie.

    Rozrywka

    gry elektroniczne za opłatą.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi bezpłatnie, kącik internetowy płatny.

    Sport

    basen, 2 korty tenisowe, siatkówka plażowa, piłka nożna plażowa, tenis stołowy, rzutki. Za opłatą: bilard, sporty wodne na plaży oferowane przez lokalne agencje (w szczycie sezonu).

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Przekąski i lody (10:00-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00-23:00).Lokalne napoje alkoholowe (12:00-23:00).

    Dla dzieci

    2-12 lat: pobyt gratis lub zniżka.

    Polecamy

    • komfortowy hotel
    • nowoczesne pokoje
    • ładna plaża
    • idealne miejsce na relaks


    Mapa Hotelu Aquis Arina Sand
    Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
    Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
    Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
    Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
    Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
    Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
    Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
    Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
    Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
    Filmy hotelu Aquis Arina Sand :
    Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Aquis Arina Sand
    https://youtu.be/onKirYoCrQY

    Opinie o Hotelu Aquis Arina Sand

    Aquis Arina Sand - możliwości zakwaterowania:

    Bungalow BeachFront Private-
    Family Maisonette Sea View Private Pool
    Room Penthouse SeaView Mainbuilding
    double room main building dzm
    double room penthouse main building sea view dza
    family room 4 bedded sea view f2m
    Superior Double Room Sea View
    Family Room Sea View 5 bedded
    Double/Twin Room Sea View
    Bungalow Beach front Private Pool
    Double/Twin Room Pool view Annex - Adults only Rooms (min. 17y.o.)
    Double/Twin Room Sea View Penthouse Main Building
    Double/Twin Room Sea View Superior Direct Sea View
    Family Room Sea View 4 bedded
    Family 5 Bedded SeaView Sliding door
    Family Room 2 Bedrooms SeaView
    superior double room sea view dsm
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS SEAVIEW SLIDING DOOR
    FAMILY 5 BEDDED SEA VIEW SLIDING DOOR
    ROOM ANNEXBUILDING POOLVIEW
    ROOM PENTHOUSE SEAVIEW MAIN BUILDING
    Room SingleUse
    Double Room Sea View Balcony or Terrace
    Room AnnexBuilding Double
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z WIDOKIEM NA MORZE
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI SUPERIOR Z WIDOKIEM NA MORZE
    pokój rodzinny dla 4 osób
    superior z widokiem na morze pokój dla max. 3 osób
    aneks dwuosobowy aneks
    pokój dwuosobowy standard z widokiem na morze pokój dla max. 3 osób
    pokój dwuosobowy w części aneks pokój dla max. 2 osób

    Aquis Arina Sand - Możliwości wyżywienia:


    Aquis Arina Sand - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aquis Arina Sand ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00