Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
  • Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI, Fujairah
1 / 13
Udogodnienia hotelu Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI
star 5

Emiraty Arabskie: Fujairah
Ocena hotelu Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 września 2018

Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Zjednoczone Emiraty Arabskie/Dubaj

Kategoria

- kat. Exim Tours: 5*

- kat. lokalna

5*

Położenie

- przy plaży - ok. 30 min jazdy od centrum Fujairah - ok. 100 km od lotniska w Dubaju

Plaża

- piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - LCD TV-Sat, telefon - sejf (płatny) - minibar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - internet Wi-Fi (bezpłatny) - balkon lub taras, widok na morze Pokój Deluxe - o większej powierzchni, wyposażony podobnie jak pokój standardowy

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 5 basenów, leżaki i parasole - sauna, jacuzzi, siłownia Płatne - centrum spa, masaże - centrum nurkowe - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- brodzik - mini klub - plac zabaw - opiekunka do dzieci (na życzenie, płatna)

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne.

All inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-22:00 dnia w wybranych barach.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja a'a la carte - restauracja na plaży - lobby bar, bar przy basenie - pub

Dodatkowe informacje

- obiekt dysponuje 257 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - 2 sale konferencyjne - punkt wymiany walut - sklep z pamiątkami - 2 x w tygodniu mini bus hotelowy do Dubaju (płatny) - www.radissonblu.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL i NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG), opłaty lotniskowe i paliwowe.

UWAGA

Wszystkie hotele w Dubaju przy zakwaterowaniu pobierają od gości DEPOZYT. Wysokość depozytu zależy od standardu hotelu, opcji wyżywienia. Kwota depozytu służyć ma pokryciu ewentualnych kosztów związanych z dodatkowymi usługami typu mini bar itp. Depozyt pobierany jest w gotówce w Euro lub USD, może być także w formie zablokowanej kwoty na koncie bankowym lub karcie kredytowej. Depozyt zostaje zwrócony po rozliczeniu ewentualnych rachunków hotelowych.

Z dniem 31.03.2014r. zostaje wprowadzony podatek turystyczny w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Podatek będzie pobierany bezpośrednio od Klientów przy zakwaterowaniu lub wykwaterowaniu w hotelach. Poniżej tabelka z kwotami jakie będą pobierane, podane kwoty są w Dirhamach. Opłata jest pobierana za pokój, za noc i jest uzależniona od standardu hotelu, w jakim Klienci mieszkają

5* - 20 AED, 4* - 15 AED, 3*/2* - 10 AED.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Itaka

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Zjednoczone Emiraty Arabskie / Zjednoczone Emiraty Arabskie

Opis oferty:

Położony bezpośrednio przy jednej z najdłuższych prywatnych plaż na wschodnim wybrzeżu, oferuje wszystko, czego potrzeba do komfortowego wypoczynku. Świetne baseny i duży brodzik dla dzieci, kilka restauracji i barów oraz centrum spa i centrum nurkowe. Przestronne, elegancko urządzone pokoje mają widok na morze. Dodatkowym bonusem jest dostęp do bezpłatnego internetu bezprzewodowego na terenie całego hotelu, także w pokojach.

POŁOŻENIE:

na wschodnim wybrzeżu ZEA, ok. 60 km od FUJAIRAH, ok. 80 km od Ras al Khaimah, ok. 140 km od Dubaju; ok. 60 km od portu lotniczego w Ras al Khaimah, ok. 135 km od portu lotniczego w Dubaju.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysta, długość ok. 500 m, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki i nowoczesny, zbudowany w 2007 r., odnowiony w 2012 r., 257 pokoi, 3 budynki położone równolegle do plaży, 3 piętra, 19 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Breeze z tarasem - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, Al Nokhada - á la carte, kuchnia arabska, owoce morza, dostępne foteliki i menu dla dzieci, Grand Bleu przy plaży - á la carte, kanapki, sałatki, pizza, desery, bary: The Lounge - przy lobby, Grand Bleu - przy restauracji Grand Bleu, swim-up w basenie, Heatwave - muzyka na żywo; czytelnia, minicentrum handlowe (galanteria skórzana, pamiątki), kantor; 2 sale konferencyjne łącznie dla ok. 80 osób, taras z widokiem na basen i plażę, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: room-service, lekarz na wezwanie, pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 36 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny wg konsumpcji); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

baseny, słodka woda: główny: ok. 350 m², gł. do 1,4 m, brodzik dla dzieci, ok. 64 m², gł. ok. 0,7 m, Grand Bleu: ok. 500 m², gł. do 1,4 m, basen dla dzieci, ok. 180 m², gł. ok. 0,6 m, Leisure Pool: ok. 600 m², gł. do 1,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; siatkówka plażowa, siłownia; miniklub (4-11 lat); za opłatą: centrum nurkowe, centrum spa Zen: basen kryty, sauna, jacuzzi, masaże, peelingi, depilacja.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-15.00), kolacja (18.30-23.00) w restauracji Breeze, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe do obiadu i kolacji; napoje bezalkoholowe (9.00-23.00) i napoje alkoholowe (11.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

00971/92449700, www.radissonblu.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 5

KATEGORIA LOKALNA

*****

Położenie

Hotel położony jest w emiracie Fujairah bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży, która rozciąga się na około 500 m. Od centrum Dubaju oddalony jest o około 150 km, od centrum Fujairah ok. 40 min drogi.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości hotel przygotował recepcję czynną 24h, 5 restauracji (w tym azjatycką, śródziemnomorską, arabską), 3 bary (w tym bar przy plaży), sklep z pamiątkami, salę gier oraz 2 w pełni wyposażone sale konferencyjne. W hotelu istnieje ponadto możliwość skorzystania z Wi-Fi oraz szerokopasmowego internetu.

POKOJE

W hotelu znajduje się 257 pokoi, wszystkie są nowocześnie urządzone i wyposażone w klimatyzację sterowaną indywidualnie, łazienkę z wanną i prysznicem, TV, telefon oraz mini bar i sejf. Z wszystkich pokoi rozciąga się widok na morze.

Wyżywienie

Hotel oferuje HB (śniadania i kolacje), FB (śniadania, lunch, kolacje) oraz All Inclusive - śniadania 7:30-10:30, lunch 12:30-15:00, kolacje 18:00-22:30. Restauracje a'la carte są dostępne za dodatkową opłatą i wcześniejszą rezerwacją. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole dostępne są między 11:00 a 24:00. Hotel zastrzega sobie możliwość nie podawania alkoholi podczas świąt religijnych i nie przysługuje Gościom z tego tytułu rekompensata.

SPORT I ROZRYWKA

Hotel oferuje 5 basenów zewnętrznych, profesjonalne centrum SPA, centrum nurkowe oraz w pełni wyposażoną siłownię.

DZIECI

Dla dzieci hotel przygotował brodzik oraz mini klub,. Rodzice mają ponadto możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

NASZYM ZDANIEM

Luksusowy hotel, bezpośrednio przy pięknej plaży, stanowi doskonałą propozycję na niezapomniane rodzinne wakacje. HOTEL POBIERA DEPOZYT W WYSOKOŚCI 500 AED ZA POKÓJ ZA POBYT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wezyr

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Fujairah Należący do znanej i cenionej na świecie sieci hoteli Radisson Blu Hotels, znajduje się na wybrzeżu emiratu Fujairah. Malowniczo położony jest pomiędzy oceanem a górami Hajar, przy piaszczystej i prywatnej plaży.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony w 2015 r. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, room service (24h), 3 restauracje, 2 bary, 5 basenów, 2 sale konferencyjne, centrum konferencyjne, kantor, sklep z pamiątkami, pralnia, wypożyczalnia samochodów, parking, przechowalnia bagaż, pralnia, sejf w recepcji, windy

internet

Wi-Fi w pokojach bezpłatne, Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, prywatna, piaszczysto - żwirowa. 500 m długości. Parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatne.

pokoje

Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (prysznic, WC, wanna i suszarka do włosów), TV, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, balkon, mini bar, zestaw do prasowania (na życzenie). Typy pokoi: na terenie hotelu znajdują się: pokoje standard (widok na morze) , pokoje deluxe (kącik wypoczynkowy, wanna i prysznic, widok na morze) , pokoje rodzinne (widok na morze)

Wyżywienie

3 restauracje, 2 bary Breeze - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej, Al Nokhada - restauracja serwująca dania kuchni arabskiej (zamknięta podczas Ramadanu), Grand Blue - restauracja przy basenie, serwująca dania wykonane z sezonowych produktów, przekąski, The Lounge - bar serwujący napoje, przekąski i desery, Heatwave - bar serwujący napoje

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie (07:00-11:00)

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie (07:00-11:00), obiadokolacja (18:30- 23:00) All Inclusive Formuła zawiera:śniadania (07:00-11:00), obiady (12:30-15:00), kolacje (18:30-23:00), przekąski (08:30-13:00) i desery w wybranych barach

z myślą o dzieciach

mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, 2 brodziki , łóżeczko dla dziecka do 2 lat, wózki dla dzieci do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), menu i krzesełka w restauracji głównej, opiekunka (płatna)

Rozrywki i usługi

łaźnia, solarium, jacuzzi

Sport i Wellness

centrum SPA oferujące zabiegi i masaże, sauna, salon piękności, sporty wodne na plaży, siatkówka, siatkówka plażowa, rzutki, bilard

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:22

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Przy plaży SPA Mini Klub All Inclusive Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


BestReisen

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel w nowoczesnym stylu, idealny na błogi wypoczynek w luksusie i spokojnej okolicy. Znana marka hotelowa.

Położenie

W dolinie miedzy pasmem gór Hajjar i morzem, przy prywatnej, pięknie zagospodarowanej 500-metrowej plaży, 40 minut od miasta Fujairah, 90 minut od Dubaju.

Wyposażenie

Trzy restauracje (kuchnia arabska, azjatycka, śródziemnomorska),bar, kawiarnia, namiot orientalny, butik, gabinet kosmetyczny i fryzjerski, pralnia, centrum biznesowe z salą konferencyjną, biuro informacji turystycznej. Dostęp do szybkich łączy internetowych na terenie całego hotelu gratis.

Pokoje

257 pokoi z widokiem na morze. Pokoje standardowe mają ok 38 m kw. Posiadają elegancką łazienkę z wanną, prysznicem i suszarką, telefon, minibar, sejf, TV sat (LCD), indywidualnie sterowaną klimatyzację, zaparzacz do kawy/herbaty. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w większych pokojach deluxe. Dzieci poniżej 12 roku życia nie otrzymują dostawki. Jednak dla wygody klientów polecamy wykupywać dostawkę dla każdego uczestnika (jeśli to możliwe w danym pokoju).

Wyżywienie

BB - Śniadania w formie bufetów. HB - Śniadania i lunche lub kolacje w formie bufetów. All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne podczas obiadu i kolacji (bez świeżo wyciskanych owoców); kawa, herbata, napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne (bez świeżo wyciskanych owoców) serwowane w wybranych barach do 23:00.

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany, duży basen z tarasami słonecznymi, centrum sportów wodnych, fitness center, spa, salon gier, tenis stołowy, salon gier.

Dla dzieci

Basen dla dzieci, łóżeczko, fotelik, plac zabaw, Kids' Club, animacje, gry, zajęcia z nurkowania dla starszych dzieci, ratownik. 

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Bilety lotnicze na wyloty/powroty w weekend (piątek, sobota, niedziela) zazwyczaj są droższe. Zalecemy wykupywanie biletów z wylotami/powrotami od poniedziałku do czwartku. 

Wizy

Obywatele RP podlegają obowiązkowi wizowemu. Bezpłatne wizy wjazdowe otrzymuje się na przejściach granicznych bez konieczności uzyskania wcześniejszej promesy. Zezwalają one na  jednorazowy pobyt w ZEA do 30 dni. Wymogiem niezbędnym jest posiadanie paszportu ważnego co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu. Władze ZEA nie uznają polskich paszportów tymczasowych jako dokumentów uprawniających do wjazdu do ZEA. Paszporty te honorowane są jedynie do celu tranzytu lub wyjazdu z kraju. Osobom niepełnoletnim powinni towarzyszyć rodzice o tym samym nazwisku. Młodej kobiecie powinien towarzyszyć mąż, brat lub ojciec noszący to samo nawisko. W innym przypadku mogą być potrzebne dodatkowe dokumenty umożliwiające na wjazd do kraju.   

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, zaproszenie na galę sylwestrową 31.12.2015, polskojęzyczny rezydent przebywający na stałe w Dubaju, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT. Większość hoteli pobiera depozyt (zwrotny) od klientów w wysokości ok. 200-500 dirhamów (w zależności od standardu hotelu) za noc za pokój w razie korzystania z mini baru i innych płatnych usług. Zazwyczaj kwota ta jest blokowana na karcie kredytowej. Jeśli klienci posłużą się gotówką, w przypadku zwrotu (kiedy nie skorzystają z żadnych płatnych usług) otrzymają pieniądze w lokalnej walucie (dirhamy).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rainbow

Szukasz wakacji do Emiratów Arabskich?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Elegancki hotel(dodatkowo po gruntownym remonciezimą 2017 roku),znanej i cenionej marki Radisson Blu Hotels & Resorts, usytuowany bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży, w urzekającej scenerii - między pasmem gór Hajar a wodami Zatoki Omańskiej. Położony jest w północnej części emiratu Fujairah, w rejonie Dibba. Hotel oddalony jest o ok. 1 h od miasta Fujairah, o ok. 2 h drogi od lotniska w Dubaju (Dubai International Airport) i ok.3 h od lotniska Dubai Al Maktoum Airport. Hotel zapewnia codziennie bezpłatny transfer do Fujairah City Centre(konieczna wcześniejsza rezerwacja w recepcji hotelowej), a za dopłatą przejazd busem do Dubaju (2 razy w tygodniu).
Plaża:
Hotel położony jest bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży (o długości ok. 500 m). Serwis plażowy (leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe) dostępne są bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24-godz., przestronne lobby, windy, kantor wymiany walut (na recepcji), usługi concierge, pralnia. Dla Gości hotelu przygotowano kilka restauracji: główną Breeze, międzynarodową z widokiem na morze Grand Bleu, a takżebar na plaży. Na terenie hotelu znajduje się basen zewnętrznyz wydzielonym brodzikiem dla dzieci (okresowo podgrzewany zimą) otoczony tarasem słonecznym (parasole, leżaki i ręczniki plażowe dostępne są bezpłatnie).
Pokoje:
Hotel oferuje swoim gościom ponad 250 nowoczesnych pokoi i apartamentów. Pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki dla jednego dziecka wyposażone są w łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów, lodówka,szlafroki), telewizor LCD, zestaw do parzenia kawy i herbaty, dostęp do Internetu (bezpłatny), indywidualnie sterowaną klimatyzację, mini bar (dodatkowo płatny) i sejf (bezpłatny). Większość pokoi z widokiem na morze oraz balkonem/tarasem.
Wyżywienie:
Śniadania serwowane w restauracji głównej, za dopłatą obiadokolacje (HB), obiady i kolacje (FB) - napoje do posiłkówdodatkowo płatne-lub all inclusive.
Program sportowy i animacyjny:
Bezpłatnie dostępne są: tenis stołowy oraz centrum fitness, sauna, strefa relaksu, a za dopłatą: bilard, salon SPA oraz centrum sportów wodnych i nurkowania na plaży. Dla najmłodszych przygotowano mini klub z animacjami i zabawami, a także brodzik oraz możliwość wynajęcia opiekunki.
Internet:
Na terenie hotelu bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
https://www.radissonblu.com/en/resort-fujairah
Naszym zdaniem:
Wysokiej klasy hotel należący do znanej i lubianej sieci hotelowej Radisson Blu - ceniony za wyśmienitą kuchnię i luksusowe pokoje. Idealne miejsce na błogi wypoczynek na rajskiej plaży w pięknym otoczeniu gór i oceanu! Serdecznie polecamy.
Opinie klientów:
Klienci oceniają ten hotel na 4.5/6. Sprawdź opinie: https://r.pl/zjednoczone-emiraty-arabskie-wypoczynek/radisson-blu-resort-fujairah

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, opłaty lotniskowe, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytu i ubezpieczenie TU EUROPA SA - wariant standard (KL, NNW i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy turystycznej, depozytów oraz innych wydatków osobistych.
Inne
Informacje ogólne
Waluta
1 dirham ZEA (Dh) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1 Dh = ok. 1 PLN 1 Eur = ok. 4,5 Dh. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów. Dolar amerykański ( USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006r
Napiwki
Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
Wiza
22.03.2014 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
Paszport
Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
Czas
+ 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
Ubiór
Przy zwiedzaniu miejsc świętych zwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety musza mieć długie rękawy oraz głowę okryta chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji ok. 40-50 Dh, piwo ok. 30 Dh, kawa ok. 8 Dh. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W hotelach (oprócz Emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztowa kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
Elektryczność
220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 1-2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
Telefony
Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Wylot z:
Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okecie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
W regionie
Zjednoczone Emiraty Arabskie
ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem i Arabią Saudyjską, od wschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
Dubaj -
jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
Abu Dhabi
- największy z emiratów ZEA, położony na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód zatoki perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
Fujairah
- niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.
Depozyty w hotelach
Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu. O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu. Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu: 1 Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu. 2 Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej. 3 Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.
Wycieczki lokalne
City Tour - Dubaj
Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto ZEA - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu autokarem główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wzbijającego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalifę. Zobaczymy słynny meczet w dzielnicy Jumeirah, jeden z największych w Dubaju - będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Dalej trasa będzie nas wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. Zatrzymamy się w Dubai Museum, które mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Kolejnym przystankiem będzie niezwykły, rozbudzający zmysły, targ przypraw i złota - Spice Souk Dubai & Gold Souk, gdzie tamtejsi kupcy handlują od wieków. Wycieczkę zakończymy w muzeum Saeed Sheikh House Al Maktoum, czyli pałacu jednego z dawnych władców z ekspozycją dot. historii Dubaju. Cena ok. 120 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 130 USD)
City Tour - Abu Dhabi
Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Następnie udamy się do Heritage Village - wioski, w której zapoznamy się z dawnym stylem życia na tych terenach, a także gdzie odwiedzimy targ z daktylami. Następnym punktem programu będzie wyspa Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia", i gdzie aktualnie budowana jest kopia Luwru, mająca skupiać najznamienitsze dzieła sztuki z całego świata. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World (z najszybszym na świecie rollercoasterem, Formula Rossa) oraz Yas Water World - możliwość wstępu do wybranego obiektu (dodatkowo płatne, ok. 75 USD). Cena ok. 120 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 175 USD)
Wild Wadi - park wodny
Położony w samym sercu Dubaju, z niezapomnianym widokiem na Burj al Arab, stylizowany na podstawie opowieści o Juha, popularnej postaci z arabskiego folkloru park wodny! Oferuje ponad 30 zjeżdżalni i wiele atrakcji przybliżających tematykę Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wspaniała zabawa dla całej rodziny! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu). Aquaventure Atlantis - park wodny Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnie ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu).
Seaplane
Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane! Cena ok. 420 USD.
Ski Dubai
Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu).
Burj Khalifa
Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie wszystkich Dubaju ze wszystkich stron świata. Opcjonalnie (po wizycie w Burj Khalifa), możliwość skosztowania tamtejszej kuchni w restauracji Al Hallab, z widokiem na największe na świecie tańczące fontanny (dodatkowo płatne). Cena ok. 110 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 120 USD)
Balloon
Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni" których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa około jednej godziny. Cena ok. 340 USD.
Safari
Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy zobaczenia z bliska wielbłąda. Cena ok. 75 USD.
Helicopter Tour
Podczas zapierającego dech w piersiach lotu helikopterem nad miastem, będziemy mogli podziwiać takie spektakularne miejsca jak: Dubai Marina, legendarny Burj al Arab, a także spojrzeć z lotu ptaka na Palmę Jumeirę oraz wyspy ułożone w kształcie mapy świata! Cena ok. 250 USD (12 min. lotu). (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 275 USD)
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, opłaty lotniskowe, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego pilota lub polskojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta podczas pobytu i ubezpieczenie TU EUROPA SA - wariant standard (KL, NNW i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej, taksy turystycznej, depozytów oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Informacje ogólne
Waluta
1 dirham ZEA (Dh) = 100 filsów. Aktualny przelicznik: 1 Dh = ok. 1 PLN 1 Eur = ok. 4,5 Dh. Akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa, Master Card, American Express. W kraju jest wiele bankomatów. Dolar amerykański ( USD) - akceptowane sąbanknotywydane po 2006r
Napiwki
Zwyczajowo w restauracjach i hotelach do rachunku dolicza się 10-15% za usługę. Mile widziane jest zostawianie drobnych sum (za obsługę) kierowcom na wycieczkach lokalnych, kelnerom w restauracjach oraz osobom sprzątającym pokoje w hotelach.
Wiza
22.03.2014 został zniesiony obowiązek wyrabiania wiz emirackich dla obywateli Polski.
Paszport
Paszport powinien być ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wycieczki.
Czas
+ 3 godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym, + 2 godziny w okresie letnim.
Ubiór
Przy zwiedzaniu miejsc świętych zwiedzających obowiązują ograniczenia dotyczące dopuszczalnego ubioru. Zarówno kobiety, jak i mężczyźni powinni mieć w pełni zakryte nogi, krótkie spodenki/spódnice oraz obcisłe spodnie/leginsy u pań nie są akceptowane. U mężczyzn akceptuje się krótki rękaw, jednak kobiety musza mieć długie rękawy oraz głowę okryta chustą. Poza meczetami i innymi miejscami kultu religijnego dozwolone są tradycyjne stroje europejskie, choć niezbyt wyzywające u kobiet.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji ok. 40-50 Dh, piwo ok. 30 Dh, kawa ok. 8 Dh. W sklepach spożywczych nie ma możliwości zakupu alkoholu (można zaopatrzyć się jedynie na lotnisku w strefie wolnocłowej). W hotelach (oprócz Emiratu Sharjah) alkohol jest dostępny bez problemu.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztowa kosztuje ok.1-2 USD. Korespondencję najlepiej zostawić w recepcji hotelowej.
Elektryczność
220V / 50 Hz. Urządzenia elektryczne działają tylko przy użyciu adapterów, które można z łatwością nabyć na miejscu za ok. 1-2 USD, są one również dostępne bezpłatnie w większości recepcji hotelowych (wtyczki z trzema bolcami ułożone w trójkąt).
Telefony
Telefony komórkowe działają w całych Zjednoczonych Emiratach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora. Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 971 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Wylot z:
Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okecie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.
W regionie
Zjednoczone Emiraty Arabskie
ze stolicą w Abu Dhabi oraz słynnym na całym świecie miastem Dubaj, to niewielki kraj na Środkowym Wschodzie. Od północnego zachodu graniczą z Katarem i Arabią Saudyjską, od wschodu zaś z Omanem. Od północy Emiraty są otoczone wodami Zatoki Perskiej. Kraj składa się z siedmiu Emiratów, zróżnicowanych pod względem kulturowym i obyczajowym: dwa najbardziej znane to Abu Dhabi i Dubaj. Pozostałe to: Sharjah, Ras al Khaimah, Fujairah, Umm al Quwain oraz Ajman - jedyny Emirat bez ropy i gazu. Krajobraz Emiratów jest raczej nizinny i pustynny.
Dubaj -
jedno z najbogatszych miast świata, najczęściej odwiedzane i najbardziej znane ze wszystkich Emiratów. Słynie z luksusu i oryginalnych, futurystycznych budowli, m. in z Burj Khalifa, najwyższej budowli na świecie.
Abu Dhabi
- największy z emiratów ZEA, położony na wyspie o tej samej nazwie w otoczeniu wód zatoki perskiej. Jeden z najprężniej rozwijających się regionów, rozbudowywany z wielkim rozmachem. Znajduje się tu między innymi jeden z największych i najpiękniejszych meczetów świata.
Fujairah
- niewielki emirat, położony we wschodniej części kraju, nad Oceanem Indyjskim. Przyciąga turystów pięknym położeniem w otoczeniu majestatycznych gór Hadżar i oferuje jedne z najpiękniejszych plaż w całym kraju! W odróżnieniu od kosmopolitycznego Dubaju, zachował bardziej tradycyjny charakter - można wybrać się na lokalny bazar, gdzie będzie okazja kupić orientalne rękodzieło, piękne dywany czy aromatyczne przyprawy, a jednym z najważniejszych zabytków architektonicznych są unikalne, XVI-wieczne forty. Goście mogą wypoczywać w kilkunastu hotelach mieszczących się tuż przy rajskich plażach, w otoczeniu błękitnych wód oceanu, gdzie kryją się jedne z najpiękniejszych raf koralowych regionu.
Depozyty w hotelach
Wiele hoteli w Zjednoczonych Emiratach Arabskich pobiera depozyt. Wysokość depozytu uzależniona jest od hotelu. O szczegółach dotyczących wysokości depozytów Klienci zostaną poinformowaniu na miejscu. Informujemy ponadto, że dopuszczalne są następujące formy uiszczenia depozytu: 1 Blokada środków na karcie kredytowej, odblokowanie następuje przy wykwaterowaniu. 2 Płatność kartą płatniczą, środki zwrócone będą przy wykwaterowaniu w gotówce w walucie lokalnej. 3 Płatność gotówką w USD, EUR lub walucie lokalnej, zwrot przy wykwaterowaniu w walucie lokalnej.

Wycieczki lokalne

City Tour - Dubaj
Zapraszamy Państwa na wycieczkę, dzięki której poznają Państwo najbardziej znane i wywołujące największe emocje miasto ZEA - Dubaj! Rozpoczniemy ją od przejazdu autokarem główną ulicą miasta - Sheikh Zayed Road, co pozwoli Państwu na podziwianie jednego z najnowocześniejszych architektonicznie miast i jego charakterystycznego, najwyższego wolnostojącego budynku świata, wzbijającego się na wysokość niemal 1000 m, Burj Khalifę. Zobaczymy słynny meczet w dzielnicy Jumeirah, jeden z największych w Dubaju - będziemy mieli szansę poznać lepiej kulturę muzułmańską i religię islamu. Dalej trasa będzie nas wiodła wzdłuż linii brzegowej, skąd można podziwiać Palm Islands, największe, sztuczne wyspy świata w kształcie palm, jeden z najbardziej innowacyjnych projektów jaki kiedykolwiek został zrealizowany. Zatrzymamy się w Dubai Museum, które mieści się w starym Al Fahidi Fort, pochodzącym z okresu gdy Dubai Creek stanowiło jeden z ważniejszych portów Zatoki Perskiej - zapoznamy się z historią ZEA sprzed rozkwitu gospodarczego z końcówki XX wieku. Kolejnym przystankiem będzie niezwykły, rozbudzający zmysły, targ przypraw i złota - Spice Souk Dubai & Gold Souk, gdzie tamtejsi kupcy handlują od wieków. Wycieczkę zakończymy w muzeum Saeed Sheikh House Al Maktoum, czyli pałacu jednego z dawnych władców z ekspozycją dot. historii Dubaju. Cena ok. 120 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 130 USD)
City Tour - Abu Dhabi
Wycieczkę po stolicy Zjednoczonych Emiratów Arabskich rozpoczniemy od zwiedzania największego i najpiękniejszego meczetu Emiratów - Sheikh Zayed Mosque. Jego imponująca architektura i misterne zdobienia zapierają dech w piersiach! Następnie udamy się do Heritage Village - wioski, w której zapoznamy się z dawnym stylem życia na tych terenach, a także gdzie odwiedzimy targ z daktylami. Następnym punktem programu będzie wyspa Saadiyat, co z arabskiego oznacza "wyspa szczęścia", i gdzie aktualnie budowana jest kopia Luwru, mająca skupiać najznamienitsze dzieła sztuki z całego świata. Przejazd przez wyspę Yas, na której znajduje się słynny park rozrywki - Ferrari World (z najszybszym na świecie rollercoasterem, Formula Rossa) oraz Yas Water World - możliwość wstępu do wybranego obiektu (dodatkowo płatne, ok. 75 USD). Cena ok. 120 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 175 USD)
Wild Wadi - park wodny
Położony w samym sercu Dubaju, z niezapomnianym widokiem na Burj al Arab, stylizowany na podstawie opowieści o Juha, popularnej postaci z arabskiego folkloru park wodny! Oferuje ponad 30 zjeżdżalni i wiele atrakcji przybliżających tematykę Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wspaniała zabawa dla całej rodziny! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu). Aquaventure Atlantis - park wodny Imponujący park wodny, położony na wyspie The Palm! Oferuje Państwu przeżycia zapierające dech w piersiach: spływ rzeką z prądem wodnym i falami ciągnącą się przez dwa kilometry, lagunę rekinów, a także zjeżdżalnie ukrytą w basenie z rekinami i płaszczkami! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu).
Seaplane
Ekscytujące loty widokowe, które dostarczają niezapomnianych przeżyć i są okazją do zobaczenia Dubaju z "lotu ptaka". Podczas ok. 40 min lotu podziwiać będziemy najbardziej znane atrakcje turystyczne Dubaju, w tym The Palm Jumeirah, Burj Khalifę, The World Islands, Burj Al Arab, Dubai Creek, Port Rashid i wiele więcej. Niesamowite widoki gwarantowane! Cena ok. 420 USD.
Ski Dubai
Stęskniony za zimą? Chcesz połączyć błogie lenistwo na plaży z szusowaniem na stoku? Proponujemy sporty zimowe w pierwszym krytym ośrodku narciarskim na Bliskim Wschodzie! Zapraszamy do Mall of the Emirates, gdzie można spróbować narciarstwa w środku tego upalnego kraju. Do tego towarzystwo pingwinów! Cena ok. 90 USD (dodatkowo koszt transportu).
Burj Khalifa
Jeszcze żaden budynek w historii nie intrygował i wzbudzał tyle emocji co Burj Khalifa. Punkt widokowy tego najwyższego budynku świata znajduje się na 124 piętrze, co pozwoli Państwu doświadczyć na wyciągnięcie ręki cudu architektonicznego i nowoczesnej inżynierii. Specjalne teleskopy (dodatkowo płatne) pozwalają na zobaczenie z bliska panoramy miasta. Goście maja możliwość chodzenia po całym obwodzie budynku, co pozwala na podziwianie wszystkich Dubaju ze wszystkich stron świata. Opcjonalnie (po wizycie w Burj Khalifa), możliwość skosztowania tamtejszej kuchni w restauracji Al Hallab, z widokiem na największe na świecie tańczące fontanny (dodatkowo płatne). Cena ok. 110 USD. (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 120 USD)
Balloon
Wycieczka balonem w głąb pustyni. Zostawiając za sobą nowoczesne miasto, poczują się Państwo jak na "latającym dywanie", lecąc nad czerwonymi wydmami, oazami szmaragdowej zieleni gdzie wędrują gazele i wielbłądy. Przywitają nas "ludzie pustyni" których będziemy mieli okazję spotkać podczas tej wyprawy. Lot trwa około jednej godziny. Cena ok. 340 USD.
Safari
Wycieczka samochodami z napędem na 4 koła! Niezapomniane emocje podczas przejazdu po pustynnych wydmach (wycieczka z angielskojęzycznym kierowcą). Zobaczymy niezwykły zachód słońca nad pomarańczowymi piaskami pustyni, który pozostanie na długo w naszej pamięci. Następnie przejazd do wioski beduińskiej, gdzie odpoczniemy, a także skosztujemy kolacji w formie bufetu (lokalne dania z grilla wliczone w cenę) przy akompaniamencie muzyki arabskiej. Możliwość podziwiania tańca brzucha oraz innych tańców arabskich, a także wykonania tatuażu z henny czy zobaczenia z bliska wielbłąda. Cena ok. 75 USD.
Helicopter Tour
Podczas zapierającego dech w piersiach lotu helikopterem nad miastem, będziemy mogli podziwiać takie spektakularne miejsca jak: Dubai Marina, legendarny Burj al Arab, a także spojrzeć z lotu ptaka na Palmę Jumeirę oraz wyspy ułożone w kształcie mapy świata! Cena ok. 250 USD (12 min. lotu). (ze względu na transfer: cena dla osób wypoczywających w emiracie Fujairah - ok. 275 USD)
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI
Zdjęcia lokalizacji (Emiraty Arabskie / Fujairah)
Nowoczesny, opływający złotem Dubaj w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Najwyższy budynek świata czyli Burj Khalifa w Dubaju - Zjednoczone Emiraty arabskie
Jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli w Dubaju, znajduje się na sztucznie usypanej palmie czyli Atlantis the Palms
Abu Dhabi czyli stolica Zjednoczonych Emiratów Arabskich
Meczet Marii, Matki Jezusa dawniej Wielki Meczet Szejka Zayeda w Abu Dhabi to jeden z największych meczetów świata
Plaże w Ras Al Khaimah w Zjednoczonych Emiratach Arabskich
Emirat Fujairah zachwyca pięknymi, długimi plażami
Ferrari Workd to największa atrakcja Abu Dhabi. Najszybsza kolejka górska świata czyli Formula Rossa

Opinie o Hotelu Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI

Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI - możliwości zakwaterowania:

1 os. deluxe
1 os. standardowy
1 os. superior sea view
2 os. deluxe
2 os. standardowy
2 os. superior sea view
Pokój 2 osobowy Superior z widokiem na morze
Pokój 2 osobowy Deluxe

Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI - Możliwości wyżywienia:


Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI - miasta wylotu:


Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Radisson Blu Resort Fujairah 5*AI? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00