Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
  • Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar), Lanzarote
1 / 27
Udogodnienia hotelu The Mirador de Papagayo (ex Iberostar)
  • Tenis
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych
  • Bez paszportu

Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar)
star 4

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu The Mirador de Papagayo (ex Iberostar):
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu The Mirador de Papagayo (ex Iberostar):
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 maja 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 maja 2018

Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar) w ofercie Biura podróży:

Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, przy 3 plażach i około 3 km od centrum Playa Blanca, na klifie, niedaleko Marina Rubicon z restauracjami i barami (bezpłatny bus do centrum i na plażę)
  • przestronne apartamenty z aneksami kuchennymi
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (3 baseny, kort, centrum SPA), wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Hotel oferuje beztroskie wakacje w pięknym zakątku Lanzarote - krainy wiecznej wiosny. Zwrócony w stronę oceanu, leży w bliskiej odległości od najładniejszych plaż wyspy Papagayo. Niedaleko stąd znajduje się Marina Rubicon z restauracjami i barami. Cały kompleks ma przyjemną architekturę i duży ogród, składa się z części hotelowej i budynku z apartamentami, wyposażonymi w aneksy kuchenne. Hotel jest znakomicie przygotowany na przyjęcie rodzin z dziećmi, wiele atrakcji czeka także na miłośników aktywnego wypoczynku. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Las Coloradas, ok. 3 km od centrum PLAYA BLANCA, na klifie, najbliższe sklepy ok. 300 m od hotelu; ok. 35 km od lotniska w Arrecife; bezpłatny bus hotelowy do Playa Blanca.

PLAŻA:

Las Coloradas, publiczna, kamienista, wulkaniczna, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 40 m od hotelu, dojście ulicą; Papagayo, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu; obie plaże bez serwisu plażowego; Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet), bezpłatny bus.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy, składa się z dwóch części oddzielonych wewnętrzną uliczką (obiekty połączone bezpiecznym przejściem pod ulicą tylko dla Gości hotelowych): budynek główny zbudowany w 2002 r., 208 pokoi, 5 pięter, 4 windy i 83 apartamenty zbudowane w 2004 r., 2 piętra; w budynku głównym: przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Lancelot - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie), bar Flamingo w lobby, lounge­ bar Timanfaya, bar El Junco przy basenie; kantor, butik; 2 sale konferencyjne dla 250 osób, taras z widokiem na ocean, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: punkt internetowy, opiekunka do dziecka (wymagana wcześniejsza rezerwacja), fryzjer, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 16 EUR/tydzień), minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na ogród lub basen; widok na morze i pokój standardowy w budynku głównym za dopłatą;

superior w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m2, wyremontowany, sypialnia i pokój dzienny (nie są oddzielone drzwiami), indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), zestaw do kawy i herbaty, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 16 EUR/tydz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na ocean; pokój superior w budynku głównym na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny w części z apartamentami:

dla maks. 4 os., ok. 55 m2, pokój dzienny z narożną sofą i sypialnia, aneks kuchenny, lodówka, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

na terenie kompleksu: 3 baseny, słodka woda, ok. 400 m² (podgrzewany w sezonie zimowym), ok. 300 m² i ok. 200 m², hydromasaż, 2 baseny dla dzieci, słodka woda, każdy ok. 36 m², przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); tenis stołowy, rzutki, aerobik, piłka nożna, siatkówka, łucznictwo, boule, fitness, nordic walking, aquaerobik, piłka wodna; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci: zajęcia rekreacyjno-sportowe, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (ok. 6 EUR/godz.), wypożyczalnia sprzętu (depozyt ok. 20 EUR), squash, bilard, sala gier; centrum wellness (płatne): łaźnia turecka, jacuzzi, caldarium, beczka z zimną wodą, masaże.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu• podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hoteluPokój: • 4 pokoje standardowe w budynku głównym• szerokość drzwi wejściowych do pokoju: 80 cmŁazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 80 cm• wanna• poręcz przy toalecie• umywalka dostępna dla osoby poruszającej się na wózkuPlaża: • podjazd do plaży• nawierzchnia prowadząca do plaży w Playa Blanca: płyty chodnikowe/beton

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), późne śniadanie (10.30-12.00), przekąski (12.30-14.00, 15.00-17.00) w wyznaczonych barach; obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928519251, www.miradorpapagayo.com

GRATIS:

Wi-Fibus do centrum i na plażę

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, przy 3 plażach i około 3 km od centrum Playa Blanca, na klifie, niedaleko Marina Rubicon z restauracjami i barami (bezpłatny bus do centrum i na plażę)
  • przestronne apartamenty z aneksami kuchennymi
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (3 baseny, kort, centrum SPA), wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Hotel oferuje beztroskie wakacje w pięknym zakątku Lanzarote - krainy wiecznej wiosny. Zwrócony w stronę oceanu, leży w bliskiej odległości od najładniejszych plaż wyspy Papagayo. Niedaleko stąd znajduje się Marina Rubicon z restauracjami i barami. Cały kompleks ma przyjemną architekturę i duży ogród, składa się z części hotelowej i budynku z apartamentami, wyposażonymi w aneksy kuchenne. Hotel jest znakomicie przygotowany na przyjęcie rodzin z dziećmi, wiele atrakcji czeka także na miłośników aktywnego wypoczynku. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy Las Coloradas, ok. 3 km od centrum PLAYA BLANCA, na klifie, najbliższe sklepy ok. 300 m od hotelu; ok. 35 km od lotniska w Arrecife; bezpłatny bus hotelowy do Playa Blanca.

PLAŻA:

Las Coloradas, publiczna, kamienista, wulkaniczna, łagodne zejście do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 40 m od hotelu, dojście ulicą; Papagayo, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu; obie plaże bez serwisu plażowego; Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 3 km od hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet), bezpłatny bus.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, stylowy, składa się z dwóch części oddzielonych wewnętrzną uliczką (obiekty połączone bezpiecznym przejściem pod ulicą tylko dla Gości hotelowych): budynek główny zbudowany w 2002 r., 208 pokoi, 5 pięter, 4 windy i 83 apartamenty zbudowane w 2004 r., 2 piętra; w budynku głównym: przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja Lancelot - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, wymagany odpowiedni strój (panowie - długie spodnie), bar Flamingo w lobby, lounge­ bar Timanfaya, bar El Junco przy basenie; kantor, butik; 2 sale konferencyjne dla 250 osób, taras z widokiem na ocean, ogród; za opłatą: punkt internetowy, internet bezprzewodowy w lobby (ok. 4 EUR/godz.), opiekunka do dziecka (wymagana wcześniejsza rezerwacja), fryzjer, wypożyczalnia samochodów i rowerów; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 32 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 16 EUR/tydzień), minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; widok na ogród lub basen; widok na morze i pokój standardowy w budynku głównym za dopłatą;

superior w budynku głównym:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m2, wyremontowany, sypialnia i pokój dzienny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), zestaw do kawy i herbaty, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 16 EUR/tydz.), minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na ocean; pokój superior w budynku głównym na zamówienie, za dopłatą;

rodzinny w części z apartamentami:

dla maks. 4 os., ok. 55 m2, pokój dzienny z narożną sofą i sypialnia, aneks kuchenny, lodówka, wyposażenie jak w pokoju standardowym.

SPORT I ROZRYWKA:

na terenie kompleksu: 3 baseny, słodka woda, ok. 400 m² (podgrzewany w sezonie zimowym), ok. 300 m² i ok. 200 m², hydromasaż, 2 baseny dla dzieci, słodka woda, każdy ok. 36 m², przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR); tenis stołowy, rzutki, aerobik, piłka nożna, siatkówka, łucznictwo, boule, fitness, nordic walking, aquaerobik, piłka wodna; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dzieci: zajęcia rekreacyjno-sportowe, dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (ok. 6 EUR/godz.), wypożyczalnia sprzętu (depozyt ok. 20 EUR), squash, bilard, sala gier; centrum wellness (płatne): łaźnia turecka, jacuzzi, caldarium, beczka z zimną wodą, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), późne śniadanie (10.30-12.00), przekąski (12.30-14.00, 15.00-17.00) w wyznaczonych barach; obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.30-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0034/928519251, www.miradorpapagayo.com

GRATIS:

bus do centrum i na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, przy 3 plażach i około 3 km od centrum Playa Blanca, na klifie, niedaleko Marina Rubicon z restauracjami i barami (bezpłatny bus do centrum i na plażę)
  • przestronne apartamenty z aneksami kuchennymi
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (3 baseny, kort, centrum SPA), wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Lanzarote, Hiszpania

Położenie

przy zatoce Playa de las Coloradas (naturalna plaża, zakaz kąpieli), tuż przy promenadzie nadbrzeżnej prowadzącej do centrum miejscowości ok. 2 km (transfer hotelowym busem w cenie). W pobliżu restauracje, sklepy, bary.

Plaża

do publicznej, piaszczystej plaży Playa Dorada ok. 2 km, transfer hotelowym busem w cenie (4 x dziennie), leżaki i parasole za opłatą. Do plaż Papagayo ok. 1 km.

Wyposażenie

294 pokoje w 3 piętrowym budynku głównym i 2 piętrowym budynku bocznym, windy. Lobby z recepcją, (odpłatne sejfy), restauracja, 2 bary, sklepiki. Na zewnątrz ciekawie zaprojektowany kompleks basenów, bar przy basenie, taras słoneczny, taras dla naturystów na dachu. Leżaki i parasole przy basenie w cenie, ręczniki kąpielowe (za kaucją). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych (4 pokoje). www.miradorpapagayo.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (2-3A): z kącikiem wypoczynkowym, minibar (na zapytanie, za opłatą), klimatyzacja, odpłatny sejf, TV sat., telefon, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z bocznym widokiem na ocean (1-3B). Z widokiem na ocean (1-3F). Wariant ekonomiczny (2-3S). Junior suite z widokiem na ocean (2D). Suite rodzinne (C2-4A): ok. 50 m2, pokój mieszkalno-sypialny z aneksem kuchennym i oddzielna sypialnia. Suite rodzinne wariant ekonomiczny (C2-4S).

Dzieci

2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-12 lat, w określonych godzinach). Wysokie krzesełko w restauracji i łóżeczko dla dziecka do 2 lat bez opłaty.

Rozrywka

6 x w tygodniu program animacyjny w ciągu dnia i wieczorny program rozrywkowy.

Dostęp do internetu

WI-FI w lobby za opłatą, kącik internetowy za opłatą.

Sport

aerobik, siatkówka, boccia, strzelanie z łuku, siłownia, tenis stołowy, gimnastyka w wodzie. Odpłatnie: bilard, spinning, squash, kort tenisowy.

Wellness

za opłatą: łaźnia parowa, sauna, whirlpool, masaże, zabiegi kosmetyczne, fryzjer.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu. Wymagany stosowny strój do kolacji (panowie - długie spodnie).

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Późne śniadanie kontynentalne w godz. 10:30-12:00, przekąski w godz. 12-14:00 oraz kawa, ciasto, lody w godz. 15-17:00 w barze przy basenie. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe z karty all inclusive w godz. 10:30-23:00 (samoobsługa).

Wcześniej = taniej

31.12.14 15% ZNIŻKI,1.01-28.02.15 10% ZNIŻKI, 1.03-31.03.15 5% ZNIŻKI.

Zniżki

DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.DLA DZIECI 7-16 LAT: zniżka procentowa.

Polecamy

  • taras słoneczny z widokiem na ocean
  • ciekawie zaprojektowane baseny
  • tuż przy promenadzie nadbrzeżnej zachęcającej do spacerów


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, przy 3 plażach i około 3 km od centrum Playa Blanca, na klifie, niedaleko Marina Rubicon z restauracjami i barami (bezpłatny bus do centrum i na plażę)
  • przestronne apartamenty z aneksami kuchennymi
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (3 baseny, kort, centrum SPA), wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest ok. 3 km od Playa Blanca, w części Las Coloratas (publiczna plaża, wulkaniczna, kamienista, z łagodnym zejściem do morza, oddalona ok. 50 m od hotelu), najbliższe sklepy, restauracje, bary znajdują się ok.1 km od hotelu, do portu lotniczego w Arrecife ok. 35 km. Piaszczysta plaża "Playa Dorada" znajduje się ok. 3 km od hotelu.
Pokoje:
Hotel oferuje 208 pokoi standardowych i 83 pokoje rodzinne. Pokój standardowy dla max. 3 osób, komfortowo urządzony, z klimatyzacją, TV-sat, telefonem, sejfem (ok.16 EUR/tydzień i 6 EUR depozyt), łazienką (suszarka do włosów), balkonem lub tarasem. Możliwość dopłaty do pokoju z widokiem na morze. Pokoje rodzinne oferują zakwaterowanie dla max. 4 osób, posiadają osobną część dzienną oraz sypialnię i aneks kuchenny, pozostałe elementy wyposażenia tak jak w pokoju 2 - osobowym. Bezpłatnie łóżeczko dla dzieci do lat 2. Hotel posiada 4 pokoje dla niepełnosprawnych- na potwierdzenie.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, windy, przestronne lobby w budynku głównym, restauracja Lancelot, lobby bar Flamingo, lounge bar Timanfaya, bar el Junco przy basenie, 3 baseny dla dorosłych (słodka woda, 1 podgrzewany zimą) i 2 dla dzieci (słodka woda, 1 podgrzewany zimą), leżaki i parasole przy basenach bezpłatne, wymagany depozyt za ręczniki basenowe (ok10 EUR), taras z widokiem na ocean, kantor wymiany walut, opiekunka do dzieci, fryzjer, wypożyczalnia samochodów i rowerów, Wi-Fi na terenie całego hotelu (płatne dodatkowo), stanowiska internetowe (płatne ok. 2 EUR/10 min. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (konieczny depozyt ok. 10 EUR).
Wyżywienie:
śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do All inclusive: śniadania, lunche, obiadokolacje, przekąski w ciągu dnia oraz lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:30-00:00).
Program sportowy i animacyjny, SPA:
Program animacyjny dla dzieci i dorosłych, mini-klub dla dzieci w wieku 4-12 lat, pokój zabaw i plac zabaw dla dzieci, aqua aerobic, tenis stołowy, boisko do siatkówki, boisko do koszykówki, nordic walking, rzutki, water polo. Za dodatkową opłatą: tenis (ok. 6 EUR/godz.), squash (ok. 6 EUR/dzień), bilard (ok. 1 EUR/gra), sala gier, centrum wellness (łaźnia, jacuzzi, sauna, masaże).
Kategoria lokalna:
****
Naszym zdaniem:
Hotel idealny dla miłośników aktywnego wypoczynku. W okolicy znajdują się aż3 różne plaże (w tym najsłynniejsza na Lanzarote plaża Papagayo). Warto wyróżnić świetne wyżywienie oraz miłą obsługę. Polecamy ten hotel zarówno rodzinom z dziećmi jak i osobom chcącym korzystać z atrakcji oferowanych przez miasteczko Playa Blanca. To również idealna baza wypadowa do zobaczenia wielu atrakcji wyspy, takich jak Park Narodowy Timanfaya, Zielona Laguna el Golfo, wioska Yaiza, czy los Hervideros.

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow Tours na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.rainbowtours.pl\rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Dzień 2 - 7 (14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (15)
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow Tours na miejscu). Powrót do Polski.

świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

WYSPY KANARYJSKIE informacje ogólne
Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Czas Polski - 1 godzina.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.65 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Lanzarote
Najbardziej niezwykła ze wszystkich wysp kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
Playa Blanca
Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
Puerto del Carmen
Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
Puerto Calero
Najbardziej luksusowa miejscowość wyspy oferuje najpiękniejszy na wyspie port jachtowy i spokojną atmosferę. Nie ma tu wielu turystów, dominują prywatne wille i apartamenty. To doskonałe miejsce dla osób którzy chcą w spokoju wypoczywać, a jeśli zapragną atrakcji kurortu to do Puerto del Carmen jest tylko kilka kilometrów.
Costa Teguise
Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem.
Wyloty z:
Warszawy i Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: www.rozklady.rainbowtours.pl.

Wycieczki lokalne

LANZAROTE W PIGUŁCE
Całodzienna wycieczka objazdowa po wyspie, w której zobaczycie Państwo m.in.: Las Salinas del Janubio i Los Hervideros, Park Narodowy Timanfaya- zachwycający księżycowy krajobraz i Ruta de los Volcanes- drogę pomiędzy kraterami wulkanów (na którą wjeżdżać mogą jedynie autoryzowane autokary przejażdżka na wielbłądach dodatkowo płatna) degustacja w winiarni w regionie La Geria, słynącym z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli pierwszą stolicę wyspy Teguise Jameos del Aqua- fragment niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique.
Cena: 69,90 EUR, dzieci 2-12 lat 49,50 EUR.
PODWODNE SAFARI
Doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata i chcą to zrobić bez wchodzenia do wody! łódź wypływa z portu w
Puerto Calero i
po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa. Wyjazd 9:30-11:30- powrót do hotelu ok. 12:30-14:30.
Cena ok.55 EUR, dzieci 2-12 lat ok. 32 EUR
.
REJS NA WYSPĘ LA GRACIOSA
Rejs - przez cieśninę El Rio
- na położoną powyżej Lanzarote wyspę La Graciosa
-
należącą do malowniczego archipelagu Chinijo, najmniejszą z zamieszkałych Wysp Kanaryjskich, której plaże uważane są za najpiękniejsze w tym regionie. W programie m.in. "tortilla" w Caleta de Sebo- jedynej wiosce na wyspie "postój" przy plaży La Francesa
-
spacer, snorkeling/kąpiel w oceanie lub opalanie oraz lunch- paella serwowany na statku. Powrót do hoteli ok.17:30-18:00.
Cena ok. 49 EUR, dzieci 4-12 lat ok. 28 EUR.
PIĘKNA FUERTEVENTURA
Lekka wycieczka wakacyjna na sąsiednią wyspę Fuerteventurę. W programie m.in.: 9:30- przeprawa łodzią ze szklanym dnem Princesa Yaiza z Playa Blanca na południu Lanzarote- relaks możliwość zobaczenia delfinów, wielorybów i latających ryb. Corralejo- kraina wydm do złudzenia przypominającą Saharę i Park Narodowy oraz plażowanie i/lub zakupy na głównej aleji miasteczka - możliwość pływania i/lub snorkelingu w krystalicznie czystych wodach zatoki. 16:30 powrót do portu w Corralejo i rejs powrotny na Lanzarote. Powrót do hoteli ok. 18:30-19:30.
Cena (zawiera lunch) ok. 49 EUR, dzieci 2- 12 lat ok. 30 EUR.
REJS PEŁNOMORSKIM KATAMARANEM
Relaksująca wyprawa z portu w Puerto Calero w kierunku południowego wybrzeża Lanzarote. Czas na opalanie, kąpiele w morzu i snorkelling przy pięknych plażach Papagayo. Czas trwania rejsu to mniej więcej 4 godz.
Cena ok. 64 EUR
(jedynie powyżej 16 roku życia)
- zawiera przejażdżkę na skuterze wodnym, sprzęt do snorkelingu, śródziemnomorski lunch, owoce oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe.
NURKOWANIE DLA KAżDEGO - MAŁEGO I DUżEGO
Zapraszamy Państwa do polskiego centrum nurkowego w najpiękniejszym miejscu nurkowym na Wyspach Kanaryjskich. Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby, skore do zabaw flądry i bajecznie kolorowe papugoryby, to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na Państwa w czystych, przejrzystych i urzekających pięknem błękitu wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i co równie ważne sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim naszym nurkom przede wszystkim wspaniałą zabawę, beztroskie szaleństwo, dużo przyjemności oraz głębię pozytywnych emocji.
Cena zależna od ilości osób.
PARK ROZRYWKI "NA DZIKIM ZACHODZIE"
Super wycieczka nie tylko dla rodzin z dziecmi. Loty drapieżnych ptaków, występy lwów morskich i popisy papug. Park posiada wspaniały ogród z wodospadami i mnóstwem egzotycznych zwierząt, m.in. tygrysy, pumy, krokodyle, bizony, pancerniki wioskę indiańska - zabawa w poszukiwaczy złota, grota szamana, jazda na kucykach i pływanie canoe.
Cena ok. 22 EUR, dzieci 2-12 lat ok. 17 EUR. Cena z Puerto del Carmen ok. 18 EUR, dzieci 2-12 lat ok. 13 EUR.
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Mirador de Papagayo to bardzo zadbany hotel, usytuowany niedaleko plaży Papagayo i centrum Playa Blanca ze sklepami, barami i restauracjami. Miła obsługa, bardzo dobre jedzenie, przestronne pokoje. Hotel polecamy wymagającym klientom, miłośnikom aktywnego wypoczynku oraz rodzinom z dziećmi. Mirador de Papagayo rekomendujemy także ze względu na wysoką jakość świadczonych usług.


Mapa Hotelu The Mirador de Papagayo (ex Iberostar)
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
Jardin de Cactus - lanzarote
El Golfo na Lanzarote
La Graciosa - dziewicza wyspa
Mirador del Rio - Lanzarote
Papagayo Beach, Lanzarote
Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
Famara Beach - Lanzarote
Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

Opinie o Hotelu The Mirador de Papagayo (ex Iberostar)

Hotel Mirador De Papagayo położony w cichej okolicy z widokiem na plażę, personel bardzo przyjazny i pomocny. Plaża oddalona jest ok 15 minut spacerem. Do centrum Playa Blanca jest 30 minut na pieszo. Jedzenie w restauracji bardzo smaczne i sporo. Wyspa Lanzarote jak dla mnie bardzo ciekawa, jednak trzeba wypożyczyć auto bo do wszystkich rozrywek wyspy daleko.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.0

Bardzo dobry hotel 4*, pięknie położony - na klifie, piękne widoki na ocean, ponadto przy promenadzie, która prowadzi do samej miejscowości Playa Blanca i portu z restauracjami i kafejkami - wystarczy 25 minut spaceru. polecam bo jest pięknie. wg.mnie Mirador Papagayol jest bez zarzutu, klimatyczny, z czystymi pokojami i smacznym jedzeniem. ciągle było coś nowego, duży wybór. ogólnie polecam na dobry i spokojny wypoczynek na Lanzarote

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Iberostar Papagayo to bardzo fajny hotel, miła i uprzejma obsługa, czysto i ładne pokoje. Jedzenie bardzo dobre. Na miejscu skorzystaliśmy z 2 wycieczek : Grand Tour Lanzarote i wycieczki na sąsiednią wyspę Fuerteventura, również polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.4

The Mirador de Papagayo (ex Iberostar) - możliwości zakwaterowania:

Doppelz,Balk/Ter,seitl.Me
Doppelzimmer,Balkon/Terra
Doppelzimmer,Balkon od. T
DZ,Balk/Ter,M,Superior
Doppelz Balk/Terr Meerbl.
Doppelzimmer,Terrasse,Eco
Single mit Kind Zimmer
Einzelz,Balkon,seitl.Mb.
Einzelz Balk/Terr Meerbl.
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Fam.-Zim.,Balkon/Terrasse

The Mirador de Papagayo (ex Iberostar) - Możliwości wyżywienia:


The Mirador de Papagayo (ex Iberostar) - miasta wylotu:


The Mirador de Papagayo (ex Iberostar) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel The Mirador de Papagayo (ex Iberostar)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00