Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
  • Hotel Leopard Beach Resort & Spa , Mombasa
1 / 28
Udogodnienia hotelu Leopard Beach Resort & Spa
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Leopard Beach Resort & Spa
star 4

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Leopard Beach Resort & Spa :
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Leopard Beach Resort & Spa :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.7 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 kwietnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 czerwca 2018

Hotel Leopard Beach Resort & Spa w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Elegancki hotel, zbudowany w oryginalnym stylu swahili, położony tuż przy urokliwej plaży Diani, w cichym i spokojnym otoczeniu tropikalnego ogrodu. Do centrum niewielkiej miejscowości Ukunda ok. 4 km, do centrum Mombasy ok. 34 km. Do lotniska w Mombasie ok. 43 km.
Plaża:
Hotel położony przy jednej z najpiękniejszych plaż w Kenii - Diani Beach z drobnym, białym piaskiem oraz łagodnym zejściem do oceanu. Leżaki i ręczniki plażowe na hotelowym tarasie dostępne bezpłatne.
Do dyspozycji gości:
Recepcja 24 h, lobby, 8 restauracji: główna The Horizon, grillowa przy plaży, Coco Beach Mchana na lunche, Kusini Beach na prywatne przyjęcia, bistro przy barze serwujące posiłki w ciągu dnia, restauracja a'la carte włoska na lunche i kolacje, kawiarnia Tutti Frutti - serwująca kawę, lody i świeże soki oraz restauracja a'la carte serwująca owoce morza i potrawy z grilla The Chui Grill Chaine des Rotisseurs 6 barów: Marco's Bar z widokiem na ocean, Marios Bar serwujący drinki, bar z winami, kolani Coffee Lounge, Mawingu Sky Lounge oraz bar przy basenie. Na terenie hotelu znajduje się rozległy basen otoczony tarasem słonecznym - leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie. Ponadto: centrum konferencyjne, sklep z pamiątkami, dostęp do kasyna.
Pokoje:
Hotel posiada 158 nowocześnie urządzonych pokoi położonych w 1-piętrowych budynkach lub domkach. Pokoje standardowe dla max 3 os. dorosłych, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację TV Sat., telefon, sejf, mini bar (konsumpcja płatna dodatkowo), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, balkon z widokiem na ogród. Pokoje superior dla max 4 os. dorosłych, wyposażone jak pokoje standardowe z tarasem z leżakami i widokiem na ogród. Na potwierdzenie pokoje typu Chui Cottage dla max. 2 os. dorosłych w domach z widokiem na ocean.
Wyżywienie:
Śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje dodatkowo płatne. Za dopłatą opcja Full Board (dodatkowo lunche w jednej z restauracji a'la carte, napoje dodatkowo płatne) lub opcja All Inclusive (dodatkowo do opcji Full Board lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-23:30, ponadto raz dziennie uzupełniany minibar w pokoju - 6 napoi).
Program sportowy i animacyjny:
Hotel oferuje codzienne animacje w wersji soft. Ponadto: aqua aerobik, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna, rzutki, bilard, tenis stołowy. Dla dzieci: plac zabaw, mini klub. Płatne dodatkowo: centrum SPA Uzuri, centrum fitness - yoga, siłownia, aerobik, centrum sportów wodnych, w okolicy 18-dołkowe pole golfowe.
Internet:
Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby i w pokojach.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
https://www.leopardbeachresort.com/
Naszym zdaniem:
Elegancki hotel otoczony tropikalnym ogrodem i położony tuż przy słynnej plaży Diani, ceniony wśród Gości za wyśmienity serwis. Zaletą hotelu są nowocześnie urządzone pokoje oraz bogaty wybór restauracji i barów. Hotel polecamy głównie rodzinom z dziećmi ze względu na bogaty program animacyjny oraz parom pragnącym wypocząć w luksusowym otoczeniu.

Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Dla Gości przylatujących do Mombasy późnym wieczoremobiadokolacja w tym dniu serwowana jest najczęściej w formiezimnej płyty.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Dzien 9 (lub 16)
Przylot do Polski.
Uwagi do programu
Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
Wizy
Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego zakładałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.
Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza
- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
Inne
Ważne informacje
Waluta
W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
Czas
+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
Elektryczność
Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Fotografowanie
Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
Zdrowie
Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
Telefony:
Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
Safari
Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
WYLOT:
Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.
WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)
Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)
Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)
Dzień 1
Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
Dzień 2
Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.
MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)
Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
Dzień 1
Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
Dzień 2
Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.
Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.

Inne

Ważne informacje
Waluta
W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 95 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
Czas
+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Woda mineralna 1,5 l. - ok. 100 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
Elektryczność
Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Fotografowanie
Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
Zdrowie
Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
Telefony:
Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
Safari
Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
WYLOT:
Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Wizy

Wiza do Kenii:
Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. O szczegóły zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego zakładałeś rezerwację. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy do ceny imprezy nie zostanie dodany koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.

Wycieczki lokalne

Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transportu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.
WYSPA WASINI - WYCIECZKA CAŁODNIOWA (wtorki)
Nurkowanie powierzchniowe na południowym wybrzeżu i relaksujący dzień na tropikalnej wyspie. Po śniadaniu zostaną Państwo przewiezieni na nabrzeże Shimoni "miejsce jaskiń" (zwiedzanie jednej z nich, gdzie niegdyś przetrzymywano niewolników) i z tego punktu za pomocą łodzi Dhow transport do Parku Kisite Mpunguti Marine, który oferuje jedno z najpiękniejszych miejsc widokowych w Kenii. W drodze do tego punktu poszukamy delfinów, które upodobały sobie to piękne miejsce. Proszę pamiętać o zabraniu kostiumów kąpielowych i kremów z filtrem przeciwsłonecznym! Na wyspie Wasini zwiedzanie typowej muzułmańskiej wioski - opcjonalnie (należy nałożyć odzież na kostium kąpielowy) lub czas wolny na odpoczynek. Na łodzi obowiązuje formuła All Inclusive (sprzęt do snorkelingu, napoje bezalkoholowe, lunch - w cenie). Za dodatkową opłatą możliwość nurkowania głębinowego z instruktorem - 1 zejście na ok. 40 min. ok. 50 USD/os. Wczesnym wieczorem powrót łodzią Dhow do nabrzeża Shimoni i z tego miejsca dalszy transport do hotelu.
Cena ok. 98 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 108 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
MOMBASA - WYCIECZKA PÓŁDNIOWA (poniedziałki)
Zwiedzanie rozpoczniemy od zwiedzania Fortu Jezus, zabytku wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, którego historia nierozerwalnie wiąże się z historią całego miasta. Potem udajemy się na spacer ulicami starego miasta, podczas którego możemy podziwiać budynki z czasów kolonialnych nawiązujące do architektury arabskiej z pięknie rzeźbionymi drewnianymi drzwiami. Podczas spaceru mamy okazję zobaczyć plac Rządowy, znajdujący się tuż obok starego portu oraz jeden z najstarszych meczetów w Mombasie. Następnie jedziemy na Aleję Baobabów, gdzie możemy zrobić sobie zdjęcie z jednym z największych baobabów na wyspie. Udajemy się również pod kły - symbol Mombasy i na koniec do manufaktury plemienia Akamba, które od pokoleń zajmuje się rzeźbieniem figur z drewna egzotycznego, a także dokonać zakupów tych produktów w atrakcyjnych cenach.
Cena ok. 50 USD/os. z hoteli na południu Mombasy, ok. 45 USD/os. z hoteli na północy Mombasy.
TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)
Dzień 1
Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
Dzień 2
Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
Cena ok. 280 USD/os. z hoteli na południu, ok. 265 USD/os. z hoteli na północy.
MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)
Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwatu dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
Dzień 1
Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
Dzień 2
Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
Cena ok. 990 USD/ok. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.
Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.

Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
- Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza. - Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Usługa dostępna jest w systemie Travella (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 5 dni przed rozpoczęciem imprezy). - Do wizy należy przesłać skanem: • 1 aktualne kolorowe zdjęcie paszportowe w formacie .jpg (5,5x5,5 cm, enface, jasne tło, bez okularów, zamknięte usta), • wysokiej jakości kolorowy skan paszportu (pierwsze 2 strony) w formacie .jpg. Komplet dokumentów (skan zdjęcia i paszportu) należy wysłać na adres wizy.afryka@R.pl najpóźniej na 5 dni roboczych przed wylotem. - Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. - Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Luksusowy, na najlepszym światowym poziomie. Oczarowuje elegancją i indywidualnym stylem. Dumą hotelu są dwa bary: Mario's - wykończony lśniącym polerowanym mahoniem, drewnem różanym i tekowym, zaprojektowany przez miejscowego artystę włoskiego pochodzenia, i imponujący Marco's - na klifie, na otwartym powietrzu, zbudowany w kształcie dwupokładowego statku. Restauracje hotelu pozwalają na prawdziwe gastronomiczne safari - codziennie można odkrywać nowe smaki i zapachy. Po zabiegach w rewelacyjnym Uzuri Spa, nazwanym tak na cześć afrykańskiej bogini, poczujesz się rzeczywiście bosko! Wymarzone miejsce na romantyczną podróż - w ofercie hotelu śluby na plaży w specjalnie zbudowanej świątyni z perfekcyjnie przygotowanym scenariuszem.

POłOżENIE:

przy plaży, na koralowym klifie, w tropikalnym ogrodzie, ok. 42 km od Mombasy; ok. 45 km od portu lotniczego w Mombasie (transfer autokarem i promem ok. 90 min).

PLAżA:

Diani Beach, publiczna, szeroka, z częścią wydzieloną dla Gości hotelowych, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, zejście po schodach, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, renowacja w 2012 r., łącznie 158 pokoi w kilku budynkach i bungalowach, 28 rezydencji z 2 sypialniami i basenami, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Horizon z tarasem - dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, restauracje á la carte: Coco Mchana na świeżym powietrzu, Chui Grill - owoce morza i dania z grilla, Tornati - kuchnia włoska, Nyama Choma - kuchnia lokalna, Lemongrass - restauracja w części residence, kuchnia azjatycka, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie; podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie); stylowy bar Mario,s, bar Marco,s na otwartym powietrzu, Mahogany Lounge przy parkiecie tanecznym, Bistro - soki owocowe i lody, Grasshopper w części residence; butiki: upominki, odzież i biżuteria; sala konferencyjna dla 150 osób, Leopard,s Lair Boardroom - spotkania VIP do 20 osób, centrum biznesowe, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa (8 EUR/30 min), całodobowy room-service, pralnia, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², urządzony w wakacyjnych kolorach, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic - deszczownica, bidet, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, moskitiera na życzenie; za opłatą: minibar, łącze internetowe; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesła); widok na ogród;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², luksusowy, nowoczesny; wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo telewizor (LCD), widok na ogród; widok na ocean na zamówienie, za dopłatą;

chui cottage:

2 pomieszczenia, wyposażenie jak w superior, dodatkowo DVD/CD, jacuzzi; znajduje się w luksusowych bungalowach z prywatnymi ogródkami i widokiem na ocean; pokój chui cottage na zamówienie, za dopłatą;

residence villa:

willa z 2 sypialniami: dla 4 osób (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok 200 m2, 2 sypialnie, pokój dzienny, 2 łazienki (wc, wanna, prysznic; suszarka do włosów), indywidualnie starowana klimatyzacja, telewizor (LCD), telewizja satelitarna, zestaw do kawy i herbaty, garderoba, internet bezprzewodowy, basen na zewnątrz, ok. 17 m2, na tarasie leżaki; wille są położone w ogrodzie.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 0,5-1,7 m, z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, basen w części residence z niewielkim wodospadem, ok. 150 m2, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; 2 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dla dzieci, zajęcia sportowe, programy rozrywkowe; za opłatą: centrum sportów wodnych: szkoła nurkowania (5* Padi, SSI Platinum), windsurfing, kitesurfing, katamarany, kajaki, wędkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, nurkowanie, snurkowanie; świetnie wyposażone luksusowe Uzuri Spa otwarte w 2006 r.: basen, ok. 350 m², fitness, łaźnia parowa, sauna, zabiegi anti-age, 4 pokoje zabiegowe, masaże, zabiegi upiększające; w pobliżu hotelu znajduje się 18-dołkowe pole golfowe.

SOFT ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Horizon; do posiłków napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo).

KONTAKT:

00254/724255280, www.leopardbeachresort.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Orka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****+

Region

Kenia/ Diani Beach

Diani Beach

Nieskończenie długa, szeroka plaża pokryta drobnym piaskiem, położona w cieniu palm kokosowych na południe od Mombasy nad Oceanem Indyjskim. Panują tu rewelacyjne warunki do pływania, nurkowania, windsurfingu a nawet wędkowania na pełnym morzu. Oprócz tego Diani Beach idealnie nadaje się na długie, romantyczne spacery. Prywatna, szeroka plaża pokryta drobnym piaskiem, obejmująca długość ponad 100km., z łagodnym zejściem do morza.

Położenie

Obiekt położony położony przy jednej z najpiękniejszych plaż Kenii, w tropikalnym ogrodzie, przy plaży znajduje się kilka raf koralowych, przepiękne widoki na Ocean Indyjski, obiekt oddalony ok. 40 km od Mombasy.

Hotel

odrestaurowany w 2011 r., łącznie 158 pokoi w kilku budynkach i bungalowach; elegancki, przestronny hol, całodobowa recepcja, restauracja główna Horizon, z tarasem, dania w formie bufetu, wieczory tematyczne, restauracje a la carte - Coco Mhana na świeżym powietrzu, Chui Grill - owoce morza i dania z grilla, Tornati - kuchnia włoska, Nyama Choma - kuchnia lokalna; we wszystkich restauracjach dostępne krzesełka i menu dla dzieci, potrawy wegetariańskie; do kolacji wymagane odpowiednie stroje - panów obowiązują długie spodnie; stylowy bar Mario's, bar Marco's na otwartym powietrzu, Mahogany Lounge przy parkiecie tanecznym, Bistro - soki owocowe i lody; butiki- upominki, odzież i biżuteria; sala konferencyjna dla 150 osób, Leopard's Lair Boardroom - spotkania VIP do 20 osób, centrum biznesowe; za opłatą: kawiarenka Internetowa (10 EUR/30 min), pralnia, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka, całodobowy room-service; akceptowane karty kredytowe Visa, American Express, Mastercard.

Pokoje

standart- elegancki, 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m2, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna, prysznic, wc, suszarka), moskitiera na życzenie, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty; za opłatą mini-bar; łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis (na zamówienie przed przyjazdem); balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; superior- luksusowy, nowoczesny, 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m2, wyposażenie jak w pokoju standard, dodatkowo sejf (za opłatą), widok na morze; bungalow Chui class - wyposażony jak superior; znajduje się w luksusowych bungalowach z prywatnymi ogródkami.

Wyżywienie

HB - 2 posiłki dziennie (śniadania i obiady lub kolacje) lub FB - pełne wyżywienie (śniadania, obiady i kolacje). Napoje do obiadów i kolacji - dodatkowo płatne. Śniadania w formie bufetu, obiady lub kolacje - menu do wyboru lub bufet. Dodatkowo wieczorami grill na plaży i na tarasie Nyama Choma. Do kolacji wymagane odpowiednie stroje - panów obowiązują długie spodnie.

Sport

basen z wodą słodką, powierzchnia 1500 m2, głębokość 0,5-1,7 m, z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; 2 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, piłka wodna, animacje dla dorosłych i dla dzieci, zajęcia sportowe, programy rozrywkowe, mini-klub dla dzieci (4-12 lat), pokój zabaw dla dzieci; za opłatą: centrum sportów wodnych: szkoła nurkowania (5*Padi, SSI Platinum), windsurfing, kitesurfing, katamarany, kajaki, wędkowanie, rejsy łodzią ze szklanym dnem, nurkowanie i snoorkeling; świetnie wyposażone, luksusowe Uzuri Spa, otwarte w 2006 r.: basen o powierzchni 350 m2, fitness, łaźnia parowa, sauna, zabiegi anti-age, 4 pokoje zabiegowe, masaże, zabiegi upiększające; w pobliżu hotelu 18-dołkowe pole golfowe.

UWAGA!!!

OFERTA WYMAGA POTWIERDZENIA PRZEZ ORGANIZATORA W PRZECIĄGU 4H PO DOKONANIU REZERWACJI - W DNI ROBOCZE PN-PT 10-18

Cena obejmuje

- przelot samolotem charterowym na trasie Warszawa-Mombassa-Warszawa z miedzylądowaniem na tankowanie samolotu, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie zgodne z oferta - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowe ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

Cena nie obejmuje

- wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych.

Informacje praktyczne

- Elektryczność 220V / 50 Hz, - Bezpieczeństwo - Kenia jest krajem bezpiecznym dla turystów, Nie są wymagane żadne szczepienia ochronne, zaleca sie jednak szczepienia na wirusowe zapalenie wątroby typu A oraz typu B, żółtą gorączkę, błonnicę, tężec polio, dur brzuszny, wściekliznę, - Polski turysta musi wykupić wizę wjazdową- Strefa czasowa - GMT + 3.00.

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* CENA PRZELOTU

Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "wszczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

* KURS

Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,20 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

* WARUNKI PRZEWOZU

16 kg bagaż główny i 5 kg bagaż podręczny, brak cateringu, przewoźnik Enter Air, każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika, zakupiony bilet nie podlega zwrotowi.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta, dzień i godziny wizyty przedstawiciela w Państwa hotelu otrzymacie przy rejestracji w hotelu w przygotowanej dla Państwa kopercie wraz z informacjami lokalnymi.

* WIZA

Obywatele polscy muszą posiadać wizę udając się do Kenii- wiza pobytowa ważna 90 dni, wizy w cenie 50 USD można otrzymać na wszystkich przejściach granicznych

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Ambasada RPKabarnet Road, Nairobi, P. O. Box 30086 Kenya tel. (00 254 20) 572 811, 572 812 fax. (00 254 20) 574 572, 572 814 e-mail: ambnairo@kenyaweb.com,


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia, Kenia

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!

Położenie

ok. 34 km na południe od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1 godz. 50 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Diani Beach.

Wyposażenie

lubiany hotel ze 158 pokojami. Hol powitalny, restauracja główna, 3 restauracje a la carte (kuchnia międzynarodowa, włoska i potrawy z grilla), bistro, kilka barów, kawiarnia, dyskoteka i sklep z pamiątkami. W ogrodzie znajduje się basen ze zintegrowanym brodzikiem dla dzieci. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.leopardbeachresort.com

Dostęp do internetu

WiFi w lobby bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amex, Mastercard.

Zakwaterowanie

Pokoje standardowe (A1-3A): z zestawem do przygotowywania kawy/ herbaty, minibarem (za opłatą), klimatyzacją, sejfem, TV sat, telefonem, prysznicem, WC, suszarką, balkonem lub tarasem. Pokoje superior (A1-3B): większe. Pokoje superior od strony morza (A1-3C). Pokoje Chui Class (A1-2D); z widokiem na morze, kącikiem do siedzenia, internetem i tarasem. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

Wyżywienie

z 2 lub 3 posiłkami. 2 lub 3 posiłki w formie bufetu. Kolacje również a la carte (w opcji HP a la carte za dopłatą). 3 posiłki Plus - kod S 85856A: obiady i kolacje w restauracjach a la carte bez dopłaty, napoje orzeźwiające, soki, lokalne wino i piwo do posiłków.

Sport

aerobik, siatkówka plażowa, bilard, rzutki, piłka nożna, piłka woda, joga. Za opłatą wędkowanie, wypożyczalnia rowerów, rejsy łódką ze szklanym dnem, golf, siłownia, kajaki, nurkowanie, tenis, windsurfing.

Wellness

sauna i whirlpool. Za opłatą masaże i zabiegi kosmetyczne.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • ogród
  • 3 baseny (zewnętrzne)
  • restauracja główna Horizon (kuchnia azjatycka, francuska, indyjska, międzynarodowa, włoska, lokalna, śródziemnomorska, orientalna, tajska, dania z grilla)
  • restauracja a la carte Chui Grill (kuchnia śródziemnomorska, tajska, ryby/owoce morza, dania z grilla)
  • restauracja a la carte Pool Bistro (kuchnia śródziemnomorska, dania z grilla)
  • restauracja a la carte Pizza and pasta Tornati (kuchnia włoska) 
  • kawiarnia 
  • 4 bary

Wyposażenie

  • Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie)
  • leżaki (przy basenie i na plaży) 
  • ręczniki (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • kantor
  • sejf (w recepcji)
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • opieka medyczna
  • pralnia (płatna)
  • parking (niestrzeżony) 
  • 4 sale konferencyjne 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

158

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • pakiet dla nowożeńców: owoce i kwiaty na powitanie, 30 min masażu raz na pobyt (przy pobycie min. 7 nocy, nie dotyczy pokojów ekonomicznych)
UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Sport i wellness

W cenie
  •  boccia 
  • aqua fitness 
  • plażowa piłka nożna 
  • siatkówka plażowa
Płatne
  • centrum wellness Uzuri spa and fitness forest (wstęp powyżej 16. roku życia)
  • jacuzzi 
  • sauna
  • łaźnia parowa
  • pokój relaksacyjny 
  • masaże
  • zabiegi kosmetyczne i lecznicze 
  • centrum fitness (6.30-20.00, wstęp powyżej 16. roku życia)
  • aerobik
  • trening personalny 
  • joga 
  • golf (w okolicy)
  • w ofercie firm zewnętrznych: 
  • windsurfing 
  • kitesurfing 
  • surfing 
  • kajakarstwo 
  • rower wodny 
  • skuter wodny 
  • rejs łodzią ze szklanym dnem 
  • szkoła nurkowania PADI 
  • nurkowanie powierzchniowe 

W okolicy

  •  powyżej plaży Diani Beach, na skale koralowej, do piaszczystej plaży schodzi się po stopniach
  • w odległości ok. 30 min od rezerwatu przyrody i sanktuarium słoni
  • ok. 34 km od centrum Mombasy
  • czas dojazdu z lotniska ok. 100 min (wraz z połączeniem promowym) 

Opinie o Hotelu Leopard Beach Resort & Spa

Obsługa i jedzenie w hotelu naprawdę na wysokim poziomie. Kilka doskonałych restauracji oferujących ciekawe dania szczególnie dla smakoszy owoców morza.Plaże bez tłumów, spa zapewniające spokój i ciszę.Ośrodek doskonale strzeżony, dający poczucie bezpieczeństwa. Z przyjemnością tam wrócę.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

Leopard Beach Resort & Spa - możliwości zakwaterowania:

Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
1 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
1 os. pokoj superior
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby Standard prysznic WC klimatyzacja balkon Spezial
2 os. pokoj standardowy
Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras od strony morza
2 os. pokoj superior
Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy Standard prysznic WC klimatyzacja balkon Spezial
2 os. Chui Cottage z widokiem na ocean - na potwierdzenie
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras widok na ogrod
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard prysznic WC klimatyzacja taras od strony morza
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob Standard prysznic WC klimatyzacja balkon Spezial
Bungalow z widokiem na morze
Chui Class Cottage
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Junior suita z widokiem na morze
Economy Standard
Garden View Standard
Superior
Forest Villa
Willa
Willa

Leopard Beach Resort & Spa - Możliwości wyżywienia:


Leopard Beach Resort & Spa - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Leopard Beach Resort & Spa ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00