cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
  • Hotel Kilifi Bay Beach Resort, Mombasa
1 / 13
Ocena
hotelu:
3.5 / 5
Najbliższy termin
24.11 - 02.12
już od 4021 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 02.12
już od 4021 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kilifi Bay Beach Resort
  • Windsurfing
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Kilifi Bay Beach Resort
star 3

Kenia: Mombasa
Ocena hotelu Kilifi Bay Beach Resort:
3.5 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kilifi Bay Beach Resort:
  • Lokalizacja
    4.3
  • Hotel
    3.7
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    2.7
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2018

Hotel Kilifi Bay Beach Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Ciekawie zaprojektowany, kameralny hotel łączący w sobie tradycyjną, lokalną architekturę suahili z nowoczesnością. Kompleks składa się z niewysokich bungalowów otoczonych dobrze utrzymanym, egzotycznym ogrodem, położonych tuż przy szerokiej, piaszczystej plaży. Hotel położony jest w niewielkiej malowniczej miejscowości Kilifi. Do lotniska w Mombasie ok. 60 km.
Plaża:

Hotel bezpośrednio przy szerokiej plaży z białym piaskiem. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, przestronne lobby, 2 restauracje: główna serwująca dania kuchni międzynarodowej oraz a'la carte Tapanaki. 3 bary: przy recepcji, na plaży oraz przy basenie. 2 baseny w tym jeden z wydzieloną częścią dla dzieci, otoczonych tarasem słonecznym - leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie. Ponadto: kantor, sklep z pamiątkami, wypożyczalnia rowerów, pralnia.
Pokoje:

Hotel posiada 50 komfortowych pokojach, zaprojektowanych w tradycyjnym lokalnym stylu. Pokoje standardowe (pow. ok. 18 m2), mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 osobę na dostawce, wyposażone w: łazienkę z wanną lub prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, wiatrak podsufitowy, moskitierę, sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Dostępne również pokoje z widokiem na ocean oraz większe pokoje typu superior.
Wyżywienie:

Śniadania (07:30-10:00) i obiadokolacje (19:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Za dopłatą All Inclusive obejmujące dodatkowo: lunche (12:30-14:00), przekąski (10:00-18:00) oraz napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10:00-23:00) dostępne w wyznaczonych barach.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft - dla dzieci i dorosłych m.in.: dyskoteka, pokazy akrobacji, muzyka na żywo, wieczory tematyczne. Ponadto: water polo, siatkówka plażowa, plażowa piłka nożna, tenis stołowy. Płatne dodatkowo: centrum sportów wodnych (snurkowanie, nurkowanie, windsurfing), masaże, rzutki, wyprawy na moskie wędkowanie.
Internet:

Płatny Internet Wi-Fi w ogólnodostępnych częściach hotelu.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

www.madahotels.com
Naszym zdaniem:

Kameralny hotel o ciekawej architekturze i przyjemnych wnętrzach. Malowniczo położony w egzotycznym ogrodzie tuż przy szerokiej plaży z białym piaskiem to idealne miejsce na rajskie wakacje. Dodatkowo - bardzo dobry serwis i chwalona wśród Gości kuchnia!
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 2.0/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
Uwaga!
Dla Gości przylatujących do Mombasy późnym wieczoremobiadokolacja w tym dniu serwowana jest najczęściej w formiezimnej płyty.
Dzień 2 - 7 (lub 14)
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
Dzień 8 (lub 15)
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Dzień 9 (lub 16)
Przylot do Polski.
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
Wycieczki lokalne

Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transferu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.

TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)

Dzień 1

Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
Dzień 2

Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
Cena ok. 300 USD/os.

MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)

Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwat dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
Dzień 1

Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
Dzień 2

Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
Cena ok. 990 USD/os. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.

Gede i Ptaszarnia (poniedziałki)

Najpierw odwiedzimy ptaszarnię, gdzie będziecie Państwo mogli zobaczyć z bliska duże ptaki drapieżne, które na Safari oglądamy z daleka. Swoje miejsce mają tu niektóre orły, puchacze czy sępy, ale również węże, duże żółwie lądowe i krokodyle. Następnie odwiedzimy umiejscowione w sercu afrykańskiego buszu, opuszczone z nieznanych przyczyn, XIV w. arabskie miasto Gede, które dziś jest znane jako miasto małp".
Cena ok. 50 USD/os.

Morskie safari (wtorki)

Całodniowy rejs w poszukiwaniu tonących wysp, które wyłaniają się i chowają wraz z przypływami i odpływami, połączony ze snorklingiem na rafie koralowej, gdzie można spotkać egzotyczne ryby oraz żółwie morskie. Wszystko zwieńczone obiadem na plaży w formie grillowanych na plaży krewetek, homarów i ryb. Na statku napoje bezalkoholowe do Państwa dyspozycji. Wycieczka z przewodnikiem anglojęzycznym
Cena ok. 80 USD/os.

Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.
"
Inne

Ważne informacje

Waluta

W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 100 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 r. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
Czas

+ 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny

Woda mineralna 1,5 l. - ok. 95 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
Elektryczność

Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Fotografowanie

Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
Zdrowie

Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy, występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, można profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
Telefony:

Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
Safari

Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
WYLOT:

Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.
Wizy

Wiza do Kenii:

Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.
Uwagi do programu

Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza do Kenii:

Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kenia, Kenia

UWAGA!

Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

Położenie

spokojne, ok. 55 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży.

Wyposażenie

kameralny hotel z 49 pokojami znajdującymi się w 14 domkach. Do dyspozycji gości restauracja serwujaca posiłki w formie bufetu, restauracja a la carte, bar w lobby, bar na plaży, sklep z pamiatkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny i bar przy basenie. Leżaki i ręczniki przy basenie wliczone w cene. Goście Kilifi Bay Beach Resort mogą korzystać z restauracji Baobab Sea Lodge. www.madahotels.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

funkcjonalne, w lokalnym stylu. Pokoje standardowe od strony ogrodu (A1-3A): z lodówką, zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, sejfem, klimatyzacją, moskitierą, prysznicem, WC, tarasem. Pokoje standardowe od strony morza (A1-3B). Junior suity (A1-3F): przestronniejsze. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

Sport

bilard, rowery, kajaki, surfing, tenis, tenis stołowy. Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu.

Wellness

za opłatą masaże.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (kolacja możliwa także w restauracja a la carte za dopłatą). Przekąski w godz. 10.00.-18.00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 10.00.-23.00. Woda w butelkach za opłatą.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Itaka

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kenia / Kenia

Opis oferty:

Idealnie położony, przy pięknej, niekończącej się białej plaży, przy małej miejscowości, od której wziął nazwę. Kilifi i okoliczne plaże zwane są sekretem Kenii przez cudowne, dziewicze plaże i nieodkryte zakątki. Swą wyjątkowość zawdzięcza połączeniu tradycyjnej architektury suahili z naturalną oprawą tropikalnego ogrodu. Niewielkie bungalowy są wspaniale wkomponowane w piękny ogród, co nadaje temu miejscu kameralny, bardzo afrykański charakter i zapewnia prywatność i spokój. Niepowtarzalna, cudowna atmosfera gwarantuje udany wypoczynek.

POłOżENIE:

ok. 56 km od MOMBASY, przy plaży, w tropikalnym ogrodzie, przy malowniczej miejscowości Kilifi, 5 km od centrum, między Mombasą i Malindi; ok. 64 km od portu lotniczego w Mombasie.

PLAżA:

Bofa Beach, publiczna, długość ok. 2 km, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, w afrykańskim stylu, pokoje odnowione w 2012 r., 49 pokoi w kilkunastu parterowych bungalowach, przy samym morzu lub w zaciszu palmowego ogrodu, lobby z salą telewizyjną, wideo, całodobowa recepcja, 3 restauracje: główna z daniami w formie bufetu, Tapanaki - á la carte, również przekąski w ciągu dnia, Fisherman's - á la carte, specjalność owoce morza; 3 bary: główny przy recepcji, przy basenie i na plaży, mała biblioteka, mały butik z pamiątkami, bezpłatna wypożyczalnia rowerów; sala konferencyjna dla 100 osób; za opłatą: dostęp do internetu w recepcji hotelowej (ok. 5 USD/30 min), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok 18 m², urządzony w afrykańskim stylu, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (prysznic, wc, bidet; suszarka), moskitiera, sejf, minilodówka, butelka wody/os. na powitanie; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik, krzesełka lub sofa).;

rodzinny:

2-os. (możliwość 2 dostawek); wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny i widok na ocean na zamówienie, za dopłatą.;

superior:

2-os. ( możliwość 1 dostawki), ok. 20 m²; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój superior z widokiem na ocean lub superior ocean front za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda: przy recepcji - ok. 150 m², gł. 0,5 m, w ogrodzie - ok. 450 m², gł. do 2 m, wydzielona część dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; siatkówka i plażowa piłka nożna, gimnastyka w wodzie, piłka wodna, szachy, rzutki, windsurfing (bez instruktora); animacje dla dzieci i dorosłych, bezpłatne masaże (30 min) - wymagana wcześniejsza rezerwacja.

ALL INCLUSIVE:

śniadania (7.30-10.00) w formie bufetu w restauracji głównej; obiad (12.30-14.00) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej lub w ogrodzie przy basenie; przekąski (10.00-18.00); raz w tygodniu kolacja tematyczna (afrykańska, barbecue itp.); lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do posiłków, w barze głównym i barze przy basenie (10.00-23.00); napoje serwowane są w szklankach, w butelkach dodatkowo płatne.

KONTAKT:

0025725888560,www.madahotels.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Kenia/Mombasa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- przy plaży - ok. 5 km od centrum Kilifi - ok. 56 km od centrum Mombasy - ok. 64 km od lotniska w Mombasie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

- klimatyzacja indywidualna - wentylator sufitowy - moskitiera (na życzenie) - telewizor - lodówka (woda uzupełniana codziennie) - łazienka (wanna/prysznic, WC) - sejf (bezpłatny) - balkon/taras

Sport, relaks, rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny - siatkówka plażowa - plażowa piłka nożna - rzutki - szachy - windsurfing (bez instruktora) - masaż (30 minut przy wcześniejszej rezerwacji) - programy animacyjne Płatne - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- wydzielona część basenu - łóżeczko dla dzieci do 2 lat (wymagana rezerwacja przed przyjazdem) - animacje

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10.00-23.00.

Restauracja i bary

- restauracja główna - 2 restauracje a la carte (płatne) - bar przy recepcji - bar przy basenie - bar na plaży

Dodatkowe informacje

- wypożyczalnia rowerów - mała biblioteka - sala konferencyjna - www.madahotels.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę czeskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy płatnej przez klientów na lotnisku.  

Dodatkowe informacje wizowe

Przy wyjazdach do Kenii wymagane jest posiadanie wizy turystycznej, którą kupuje się na lotnisku w Mombasie. Koszt wizy wynosi 50 USD (płatne gotówką na lotnisku w USD). Wymagana ważność paszportu wynosi minimum 6 miesięcy, licząc od daty planowanego wyjazdu z Kenii.Paszport musi posiadać minimum dwie wolne strony.

Uwaga!  Informujemy, że od 01.01.2016 roku zmianie ulegają przepisy wizowe dla podróżujących do Kenii. Od 1 stycznia 2016 roku  wizę będzie można otrzymać tylko za pośrednictwem strony internetowej http

//evisa.go.ke (opłata za pomocą karty kredytowej). Na terenie Kenii akceptowane są banknoty USD  wydane minimum w 2005 roku. W kantorze, bankach, sklepach, nikt nie przyjmuje banknotów wydanych przed tą datą.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Kenia, Kenia

Położenie

spokojne, ok. 55 km na północ od Mombasy. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 1,5 godz.

Plaża

bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży.

Wyposażenie

kameralny hotel z 49 pokojami znajdującymi się w 14 domkach. Do dyspozycji gości restauracja serwujaca posiłki w formie bufetu, restauracja a la carte, bar w lobby, bar na plaży, sklep z pamiatkami. W tropikalnym ogrodzie 2 baseny i bar przy basenie. Leżaki i ręczniki przy basenie wliczone w cene. Goście Kilifi Bay Beach Resort mogą korzystać z restauracji Baobab Sea Lodge. www.madahotels.com

Dostęp do internetu

WIFI w lobby za opłatą.

Kategoria lokalna

3 gwiazdki.

Karty kredytowe

MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

funkcjonalne, w lokalnym stylu. Pokoje standardowe od strony ogrodu (A1-3A): z lodówką, zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, sejfem, klimatyzacją, moskitierą, prysznicem, WC, tarasem. Pokoje standardowe od strony morza (A1-3B). Junior suity (A1-3F): przestronniejsze. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

Sport

bilard, rowery, kajaki, surfing, tenis, tenis stołowy. Za opłatą wędkowanie na pełnym morzu.

Wellness

za opłatą masaże.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu (kolacja możliwa także w restauracja a la carte za dopłatą). Przekąski w godz. 10.00.-18.00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godz. 10.00.-23.00. Woda w butelkach za opłatą.


Opinie o Hotelu Kilifi Bay Beach Resort

4.6
polecam

hotel super! piękna plaża, bardzo dobre jedzenie, pokoje czyste codziennie sprzątane. fajny klimat

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6
1.6
zdecydowanie odradzam

Byłam i nie polecam.Obsługa dosłownie nie interesuje się gośćmi hotelowymi.Czyszczenie basenu godz, 10.00. Ręcznik dostanie się albo i nie.(oewnie się piorą), na śniadaniu lepiej być na czas, bo, co zjedzone może być już nie doniesione.Mój darmowy masaż trwał ok 3min. Nie zawsze dostawałam zamówiony napój, bo barman czekał na słomki.(dosłownie).Zostawiłam 2 razy napiwki i nawet kwiatuszka w pokoju nie było. (w nowy rok był!!)To była moja podróż poślubna(informowaliśmy w recepcji) a my dostaliśmy 2 oddzielne łóżka.Możecie nie wierzyć lecz nie ryzykujcie.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie odradzam
1.6
4.3
polecam

Pieknie polozony hotel z dala od ludzi i halasu. Romantyczny i cichy. Niedaleko hotelu piękna piaszczysta… Hotel czysty i bardzo spokojny. Zdecydowanie nie polecam dla ludzi lubiących huczne życie nocne.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
4.3

Kilifi Bay Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. junior suite
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj z widokiem na morze
2 os. junior suite
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj z widokiem na morze

Kilifi Bay Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


Kilifi Bay Beach Resort - miasta wylotu:


Kilifi Bay Beach Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kilifi Bay Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00