cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
  • Hotel Beachcomber Le Canonier, Mauritius
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
20.11 - 21.11
już od 677 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
16.06 - 17.06
już od 488 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Beachcomber Le Canonier
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Beachcomber Le Canonier
star 4

Mauritius
Ocena hotelu Beachcomber Le Canonier:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Beachcomber Le Canonier:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 czerwca 2019

Hotel Beachcomber Le Canonier w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Mauritius?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja
  • lobby
  • restauracja główna Le Frangipanier
  • restauracja a la carte Navigator (na plaży)
  • restauracja włoska Le Serenata
  • basen zewnętrzny
  • brodzik dla dzieci
  • 2 bary

Wyposażenie

  •  Wi-Fi (w lobby, w cenie)
  • leżaki, ręczniki kąpielowe (przy basenie i na plaży, w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • sklepy
  • fryzjer
  • pralnia (płatna) 
  • parking (w cenie)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

284

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • pakiet dla nowożeńców: mała butelka wina musującego i owoce przy przyjeździe, T-shirt dla pana młodego i torba plażowa dla pani młodej
  • prezent niespodzianka
  • 2-daniowy obiad; przy przyjeździe należy okazać akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy, jeśli dokument nie będzie ważny, goście zostaną obciążeni kosztami na miejscu - ważne dla pokojów DZY1, DZY2, DZY3 oraz DZY4

Sport i wellness

W cenie
  • 3 korty tenisowe (oświetlone, piłki do tenisa płatne)
  • tenis stołowy
  • siatkówka
  • piłka nożna
  • boccia
  • joga
  • stretching
  • łucznictwo
  • nurkowanie powierzchniowe
  • rejsy statkiem ze szklanym dnem
  • rowery wodne
  • kajaki
  • windsurfing
Płatne
  • szkoła nurkowania (PADI, NAUI, CMAS; przy hotelu)
  • wędkarstwo na pełnym morzu
  • wypożyczalnia rowerów
  • masaże
  • zabiegi w centrum odnowy biologicznej

rozrywka

  •  wieczorny program rozrywkowy  
  •  muzyka na żywo  

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 1-5 os.
  • ok. 34 m2
  • od strony ogrodu
  • pokój dzienno-sypialny (optycznie 2-poziomowy, ze schodami)
  • łazienka
  • balkon lub taras.
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
Pokój rodzinny FZX2
  • 1-5 os.
  • ok. 70 m2
  • od strony ogrodu
  • 2 oddzielne pokoje z drzwiami łączącymi
  • 2 łazienki
  • balkon lub taras
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na morze
  • łazienka
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
  • balkon lub taras.
Pokój rodzinny z widokiem na morze FZM1
  • 1-5 os.
  • ok. 34 m2
  • widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny ( optycznie 2-poziomowy, ze schodami)
  • łazienka
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • od strony ogrodu
  • łazienka
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
  • balkon lub taras.
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 28 m2
  • od strony ogrodu
  • łazienka
  • WC
  • suszarka do włosów
  • klimatyzacja
  • TV sat.
  • telefon
  • minibar (płatny)
  • zestaw do przygotowania kawy/herbaty
  • sejf
  • balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie (bufet)
  • obiad (bufet)
  • kolacja (wybór z menu lub bufet)
  • przekąski (10.00-16.00)
  • wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (09.00-23.00)
Dwa posiłki
  • śniadanie w formie bufetu
  • obiadokolacja w formie bufetu lub wyboru z menu
Śniadania
  • śniadanie w formie bufetu
Dodatkowe informacje
  • posiłki w restauracjach a la carte
  • W okolicy

    • bezpośrednio przy dwóch, piaszczystych plażach, na półwyspie
    • na półwyspie Pointe aux Canonniers 
    • ok. 5 km od miejscowości Grand Baie (dogodne połączenia autobusowe)
    • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Neckermann

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Mauritius, Mauritius

    Położenie

    na półwyspie,  na północnym zachodzie wyspy. Z hotelu rozciąga się wspaniały widok na Ocean Indyjski. Do Grand Baie ok. 5 km. Transfer z lotniska ok. 1 godz. 15 minut.

    Plaża

    piaszczysta plaża. leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    hotel z 284 pokojami położony w pięknym tropikalnym ogrodzie. Do dyspozycji gości restauracja główna, 2 restauracje a la carte, bary, sklepy. W ogrodzie 2 baseny ze słodką woda i bar przy basenie. www.le-canonnier-hotel.com.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Amex, Visa, Mastercard.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-2A): ok. 24 m kw., z kącikiem do siedzenia, zestawem do przygotowywania kawy, herbaty, klimatyzacją, sejfem, minibarem, TV, telefonem. Prysznic, WC, suszarka, balkon, widok na ogród. Wariant ekonomiczny (A1-2S). Pokoje z bocznym widokiem na morze (A1-2B): dodatkowo z wanną i prysznicem. Pokoje superior (A1-3C): ok. 28 m kw., z wanna i prysznicem, widokiem na ogród, balkonem lub tarasem. Pokoje superior z bocznym widokiem na morze (A1-3D): ok. 28 m kw., z oddzielnym prysznicem, balkonem lub tarasem. Apartament rodzinny (A2-4E): ok. 80 m kw., z 2 sypialniami i 2 łazienkami, widokiem na ogród. 

    Dzieci

    brodzik, mini klub (3-12 lat), plac zabaw.

    Rozrywka

    skromny program animacyjny, pokazy wieczorne, muzyka na żywo.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby bez opłaty.

    Sport

    gimnastyka w wodzie, boccia, strzelanie z łuku, łódka ze szklanym dnem, kajaki, płytkie nurkowanie, żeglowanie, stretching, 3 korty tenisowe (z oświetleniem, piłki za opłatą), tenis stołowy, rowery wodne, siatkówka, narty wodne, windsurfing, joga. Za opłatą bilard, rowery i wędkowanie na pełnym morzu.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Wyżywienie

    ze  śniadaniem lub 2 posiłkami. Na śniadanie bufet, na kolację bufet lub menu. Za opłatą możliwość kolacji a la carte. 

    All Inclusive

    na śniadanie bufet, na kolację bufet lub menu. Za opłatą możliwość kolacji a la carte. W południe obiad w formie bufetu lub a la carte. Kanapki w godz. 10.00.-16.00., ciasto w godz. 16.00.-18.00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa oraz herbata w godz. 09.00.-23.00. Minibar. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Orka

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Mauritius/Wybrzeże Północne/Pointe Aux Canonniers

    Położenie

    Ośrodek położony w północnej częsci wyspy na półwyspie Pointe axu Canonniers, bezpośrednio przy dwóch pięknych piaszczystych plażach, osadzony w bujnym tropikalnym ogrodzie, w doległości 5 km od tętniącego życiem kurortu turystycznego Grand Baie oraz 75 km od lotniska.

    Hotel

    Hotel charaktryzujący się lokalną miłą atmosferą dysponuje następującymi udogodnieniami- lobby, restauracja główna "Le Frangipanier", restauracja włoska "La Serenata", restauracja a' la carte "Le Navigator", dwa bary, sklepik, wifi w lobby (bez dodatkowych opłat), salon fryzjerski, w strefie rekreacyjnej znajduje się basen z oddzielnym basenikiem dla dzieci (leżaki i ręczniki bez dodatkowych opłat), poolbar z widokiem panoramicznym, dla najmłodszych gości przewidziano miniklub 3-12 lat, dodatkowo na terenie hotelu znajduje się centrum masażu, wieczorem restauracja "Le Navigator" przekształca się w dyskotekę na wolnym powietrzu.

    Liczba pokoi

    284

    Pokoje standard

    przyjaźnie urządzone, wyposażone w wannę, prysznic, WC, suszarkę do włosów, TV SAT, telefon, dostęp do internetu (dodatkowo płatny), minibar, przyrząd do parzenia kawy i herbaty, sejf, klimatyzacja, balkon lub taras, widok na ogród, za dodatkową opłatą widok na morze.

    Pokoje superior

    pokoje o podobnym wyposażeniu co standard, są jednak większe i mogą być w nim zakwaterowane 3 os. dorosłe. Za dodatkową opłatą widok na morze

    Wyżywienie

    dwa posiłki w formie bufetu, możliwość wykupienia opcji all inclusive; trzy posiłki w formie bufetu lub do wyboru z menu, wino stołowe do posiłków, minibar, krajowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze 9-23, naleśniki 16-18, kanapki 10-16.

    Rozrywka

    występy oraz muzyka na żywo .

    Sport

    narty wodne, windsurfing, snurkowanie, rowery wodne, kajaki, korty tenisowe (oświetlenie oraz piłeczki za dodatkową opłatą(, siatkówka, tenis stołowy, joga, za dodatkową opłatą; nurkowanie PADI/CMAS, wędkowanie, masaże, rowery górskie, bilard.

    Dla dzieci

    miniklub dla dzieci 3-12 lat, opiekunka ma zapytanie. Dla nowożeńców- zniżka na pobyt oraz gifty od hotelarza. Więcej informacji w biurze!

    Cena zawiera

    przelot - bilet lotniczy na trasie Warszawa - Mauritius - Warszawa w cenie min. 3500 zł osoba dorosła, opłaty lotniskowe, transfer lotnisko- hotel- lotnisko, zakwaterowanie, wyżywienie WG. oferty, ubezpieczenie AXA Kontynenty Świat KL, NNW bagaż, podatek VAT.

    Cena nie zawiera

    wyżywienia (poza oferowanym w ramach ceny), napiwków, wydatków własnych.

    Informacje praktyczne

    waluta - rupia, jezyki urzędowe - angielski, francuski, strefa czasowa - + 2 godz. w czasie lata w Polsce, + 3 godz. w czasie zimy w Polsce elektryczność - napięcie elektryczne 230V/ 50 Hz, gniazdka angielskie 3 bolce ruch lewostronny

    * uwaga!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * cena przelotu

    Do kalkulacji przyjęto kwotę 3300 zł. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bezkosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * warunki przewozu

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * anulacje, zmiany biletu

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * przelot

    przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * rezydent

    impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * wizy

    Obywatele RP wjeżdżający na terytorium Republiki Mauritiusu są zwolnieni z obowiązku posiadania wizy wjazdowej (przy pobycie do 90 dni)Wymagane jest okazanie biletu powrotnego, planowanego miejsca pobytu oraz dysponowania odpowiednimi na czas pobytu środkami finansowymi,(około 100 USD na dzień); wymagana ważność paszportu - 6 miesięcy od daty planowanego opuszczenia terytorium Republiki Mauritiusa

    * szczepienia

    Światowa Organizacja Zdrowia zaleca szczepienia przeciwko - błonicy, tężcowi, durowi brzusznemu, żółtaczce typu A i B

    Brak placówki dyplomatycznej w Republice Mauritiusu. Mauritius znajduje się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w Kenii; Kabarnet Rd.00100 Nairobi; P O Box 30086; phone - (00-254 20) 38 72 811; e-mail

    ambnairo@kenyaweb.com;


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Mauritius North Coast  

    Położenie

    Hotel położony jest w północnej części wyspy, bezpośrednio przy oceanie w samym sercu tropikalnego parku. Obiekt jest oddalony o 5 km od wioski Grand Baie, 75 km od lotniska, 25 km od stolicy Port Louis i 40 km do Curepipe (centrum handlowego).

    Hotel

     Hotel Le Canonnier to rozległy teren o niskiej zabudowie położony nad Oceanem Indyjskim pośród egzotycznej roślinności ogrodu. Hotel jest urządzony elegancko i luksusowo. Jest to raj dla entuzjastów sportów wodnych.  W hotelu znajdują się:  3 restauracje i 2 bary, centrum SPA, centrum fitness, Wi - Fi w lobby bezpłatne, dostęp do usług i atrakcji zewnętrznych.

    Pokoje

    W obiekcie hotelowym łącznie znajduje się 284 elegancko urządzonych pokoi i apartamentów z widokiem na ocean, ogród lub basen. Wszystkie pokoje posiadają: indywidualnie sterowaną klimatyzację, garderobę, sejf, telefon, TV satelitarną, DVD, Wi-Fi, mini-bar i łazienki (wanna lub prysznic). Hotel oferuje zakwaterowanie w  104 pokojach  standardowych (24 m2, widok na ogród, basen lub ocean), 112 pokojach Superior (28 m2, sypialnia z częścią wypoczynkową, widok na ogród, basen lub ocean),  64 apartamentach rodzinnych Duplex (32 m2, sypialnia z częścią wypoczynkową, antresola z sypialnią, taras lub balkon, widok na ogród, basen lub morze) i 4 apartamentach dla nowożeńców.  Restauracje: W  hotelu obowiązuje opcja wyżywienia BB (śniadania), HB (2 posiłki dziennie) lub All Inclusive (3 posiłki dziennie, przekąski i desery). W hotelu do dyspozycji Gości są 3 restauracje i 2 bary : restauracja Le Frangipanier (kuchnia międzynarodowa)  z kącikiem dla dzieci (śniadanie w formie  bufetu - 7.30-10.00, lunch w formie bufetu - 12.30 - 14.30, kolacja w formie bufetu - 18.30-21.30); restauracja La Serenata (kuchnia włoska), otwarta 6 dni w tygodniu (kolacja w formie a la carte w godz. 19.30-21.30); restauracja Le Navigator (serwująca dania z ryb i owoców morza) - otwarta 6 dni w tygodniu (lunch w formie a la carte- 12.30-14.30, kolacja-19.00-21.30). Bary: Le Planeteur Bar - otwarty w godz. 9.00-23.00 (kanapki w godz. 10.00-16.00); Le Navigator Bar (napoje w godz. 11.00-02.00). Room service w godz. 07.00 - 18.30.

    Sport i Wellness

    Centrum Spa posiada 6 pokoi do masaży . Centrum sportów wodnych: narty wodne, aqua aerobic, windsurfing, kajaki, żeglarstwo, nurkowanie,  łowienie ryb. Korty tenisowe, tenisa stołowy, piłka siatkowa, bilard, joga, łucznictwo.

    Rozrywki i usługi

    Przedstawienia, pokazy taneczne i wieczorki tematyczne, dyskoteka (od godz. 23.00 sześć razy w tygodniu).

    Atrakcje dla dzieci

    Mini klub dla dzieci w wieku od 3 do 12 lat z zajęciami i animacjami, brodzik, animacje, opiekunka do dziecka (na wcześniejsze zamówienie, na życzenie, za opłatą). Mini klub znajduje się w zaadoptowanej starej latarni morskiej.

    Strona internetowa

    www.beachcomber-hotels.com  


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Mauritius/Wybrzeże Północne

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Exim Tours: 4*+

    Kategoria lokalna

    4*

    Położenie

    - przy plaży - w Pointe Aux Cannoniers - ok. 5 km od Grand Baie - ok. 25 km od Port Louis - ok. 75 km od lotniska

    Plaża

    - prywatna, piaszczysta - leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój  Superior - powierzchnia ok. 28 m2 - indywidualna klimatyzacja - LCD TV-Sat, telefon - mini bar i sejf (płatne) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, prysznic, wanna, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Familijny Duplex - powierzchnia ok. 32 m2 - pokój z antresolą sypialną dla dzieci - wyposażenie podobne jak w pokoju Superior

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, leżaki, materace, parasole i ręczniki plażowe - 3 korty tenisowe, tenis stołowy, siatkówka plażowa, boccia - gimnastyka wodna, streching - windsurfing, kajaki, rowery wodne, narty wodne, łódź ze szklanym dnem - programy sportowe, wieczorami muzyka na żywo, dyskoteka Płatne - bilard - sprzęt do tenisa i oświetlenie kortów tenisowych - salon spa, masaże - nurkowanie i wędkowanie morskie

    Dla dzieci

    - mini klub (3-12 lat), plac zabaw - kącik i menu w restauracji głównej - opiekunka (dodatkowo płatna)

    Wyżywienie

    BB: śniadanie.

    HB

    śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.

    All Inclusive

    śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w godzinach 09:00 - 23:00 w barach oraz do posiłków w restauracji głównej. W restauracjach a'la carte wskazane pozycje z dopłatą, za część dań będzie pobierana pełna opłata. W opcji All Inclusive mini bar uzupełniany codziennie w napoje bezalkoholowe i piwo.  

    Restauracje i bary

    - restauracja główna Le Frangipanier

    - 2 restauracje a' la carte

    grillowa & rybna Le Navigator, włoska La Serenata

    - 2 bary

    Le Planteur i le Navigator

    Dodatkowe informacje

    - hotel dysponuje 284 pokojami - sala konferencyjna - Internet Wi-Fi w części miejsc publicznych (bezpłatny) - sklepy hotelowe, wypożyczalnia samochodów i rowerów - hotel akceptuje większość kart kredytowych - www.beachcomber-hotels.com  

    Cena

    Cena zawiera (PLN): Bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych  Europaische Reiseversicherung AG Europejskie) , opłaty lotniskowe i paliwowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Mauritius?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Uroczy hotel w tropikalnym ogrodzie z pozostałościami po XVIII-wiecznym forcie. Duży zielony teren, piękne plaże, bogata oferta sportowo-rekreacyjna.

    Położenie

    Na końcu urokliwego cypla  Pointe aux Canonniers (północno-zachodnie wybrzeże), nad zatoką otoczoną z trzech stron piaszczystymi plażami, 5 km od popularnego kurortu Grand Baie, 25 km od stolicy, 75 km od lotniska.

    Wyposażenie

    Na terenie ogrodu pozostałości twierdzy Pointe aux Canonniers, której hotel zawdzięcza swoją nazwę, m.in. wieża strażnicza (piękne widoki) i historyczne armaty na wzgórzu hotelowym. Do dyspozycji gości: restauracja główna Le Frangipanier z tarasem zewnętrznym pod palmami (otwarta kuchnia), restauracja na plaży, bar ogrodowy, sklepy, salon fryzjerski i kosmetyczny, pralnia, sala konferencyjna z zapleczem biznesowym, punkt wymiany walut, łącza internetowe Wi Fi.

    Pokoje

    W eleganckich pawilonach ocienionych palmami; standardowe (ok. 24 m2) mają ładną łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, radio, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf, balkon lub taras (widok na ogród, basen lub ocean). Możliwość rezerwacji pokoi superior, a także apartamentów rodzinnych z 2 sypialniami.

    Wyżywienie

    HB: Śniadania i kolacje w formie bufetów. All Inclusive: Śniadania (7.30- 10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30-21.30) w formie bufetów, wino i napoje do posiłków głównych, przekąski w barach (10-00-16.00), podwieczorek, a także alkohole lokalne, napoje, woda, kawa, herbata (do godz. 23.00), kosze piknikowe na wycieczki, kawa i herbata w pokoju, limitowana zawartość minibaru. W ramach pakietu all inclusive - większość sportów gratis, a także korzystanie z restauracji hotelu Le Mauricia (konieczna rezerwacja), oddalonego od Le Canonnier 5 km.

    Sport i rozrywka

    Duży, malowniczo usytuowany basen z tarasem słonecznym, 3 korty tenisowe z oświetleniem, tenis stołowy, bilard, siatkówka, boccia, łucznictwo, nurkowanie, windsurfing, kajaki, rejsy statkiem ze szklanym dnem, rowery wodne, narty wodne, wyprawy wędkarskie, joga, aerobik, gimnastyka w wodzie, rowery górskie. Przy hotelu działa szkoła nurkowania PADI, NAUI, CMAS, wypożyczalnia rowerów oraz ekskluzywne centrum wellness (drewniane pawilony, kamienie, strumyki, prysznice pod gołym niebem, hammam). Wieczorem pokazy folklorystyczne, występy kreolskich fakirów, tancerzy, dyskoteka itp.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (3-12 lat) w starej latarni morskiej dostosowanej do zabaw, plac zabaw, możliwa opiekunka do dziecka (odpłatnie), łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, kącik kulinarny w restauracji głównej, masaże dla dzieci w centrum wellness.

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Na pobyt turystyczny wiza nie jest potrzebna. Należy posiadać paszport ważny minimum 6 miesięcy od daty wylotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Mapa Hotelu Beachcomber Le Canonier

    Opinie o Hotelu Beachcomber Le Canonier

    Beachcomber Le Canonier - możliwości zakwaterowania:

    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj Superior do pojed. wykorzystania lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pok. dwuosobowy dla 1 osoby ekonomiczny Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj dwuosobowy prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj dwuosobowy lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Apartament lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
    Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny Standard prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod od strony ogrodu
    Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Apartament lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
    Apartament lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
    2 B/ROOM FAMILY APARTMENT
    SUPERIOR W OGRODZIE
    FAMILY DUPLEX SEA FACING
    Honeymoon Standard Garden
    Honeymoon Standard Sea Fa
    STANDARD GARDEN
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    FAMILY DUPLEX GARDEN
    Pokój rodzinny z widokiem na morze
    Pokój rodzinny
    Pokój rodzinny
    DELUXE SEA FACING
    2 B/ROOM FAMILY APARTMENT
    FAMILY DUPLEX GARDEN
    FAMILY DUPLEX SEA FACING
    STANDARD GARDEN
    SUPERIOR SEA FACING
    STANDARD SEA FACING
    Best Deal Standard Garden
    Deluxe Sea Facing Room
    Standard Garden
    Superior Sea Facing
    2-BR Family Apartment
    SUPERIOR W OGRODZIE
    Standard Sea Facing
    Family Duplex Garden
    Superior Garden
    Family Duplex Sea Facing
    SUITE
    DELUXE SEA FACING
    SUPERIOR SEA FACING
    SUITE
    STANDARD SEA FACING

    Beachcomber Le Canonier - Możliwości wyżywienia:


    Beachcomber Le Canonier - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Beachcomber Le Canonier? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00