Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
1/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
2/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
3/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
4/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
5/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
6/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
7/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
8/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
9/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
10/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
11/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
12/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
13/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
14/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
15/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
16/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
17/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
18/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
19/20
Hotel Old Palace Resort, Morze Czerwone
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
04.12 - 11.12
już od 3711 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.12 - 15.12
już od 2228 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Old Palace Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Old Palace Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Old Palace Resort:
4.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Old Palace Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2022
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Hotel Old Palace Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 25 km od centrum Hurghady
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 25 km od centrum Hurghady
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • piaszczysta

Wyposażenie

  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • recepcja
  • kantor
  • sejf: w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • Wi-Fi, w miejscach ogólnodostępnych: płatność gotówką, za dzień ok. 4 €
  • pralnia: za opłatą, płatność gotówką
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: za opłatą, parking, niezadaszony: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

292 pokoje

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

basen

  • baseny: 2
  • basen „Main Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen „Relaxing Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany
  • Dla dzieci

    • miniklub: od 4 do 12 lat, codziennie, w cenie
    • animacje dla dzieci: od 4 lata do 12 lat, codziennie
    • plac zabaw
    • łóżeczko dla dziecka: na zapytanie, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siatkówka plażowa
    Płatne
    • strefa spa: od 16 lat, płatność gotówką
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • windsurfing
    • surfing
    • żeglowanie
    • szkoła nurkowania SSI

    rozrywka

    • zajęcia kreatywne
    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • karaoke
    • boccia
    • boccia w cenie
    • rzutki
    • rzutki w cenie
    • bilard
    • bilard za opłatą
    • dyskoteka 16+

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze deluxe DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 47 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: cetralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: w cenie, wliczone w all inclusive, woda: w cenie, napoje alkoholowe: za opłatą, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 60 m2
    • widok na basen/widok na ogród
    • w bocznym budynku
    • częściowy remont w 2017 roku
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: w cenie; w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • żelazko
    • deska do prasowania
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: w cenie, wliczone w all inclusive, woda: w cenie, napoje alkoholowe: za opłatą, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • oddzielny prysznic
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy superior DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 37 m2
    • częściowy widok na morze
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: w cenie, wliczone w all inclusive, woda: w cenie, napoje alkoholowe: za opłatą, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 37 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • czajnik elektryczny
    • minibar: za opłatą, płatność gotówką, napoje bezalkoholowe: w cenie, wliczone w all inclusive, woda: w cenie, napoje alkoholowe: za opłatą, płatność gotówką, uzupełnianie minibaru: raz w tygodniu
    • telefon
    • TV sat.
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski: codziennie
    • ciasto: w cenie
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • wymagane noszenie opasek all inclusive
    Restauracje i bary
  •  restauracje: 3
  • główna restauracja „El Kasr": bufet, w cenie, wliczone w all inclusive, z tarasem
  • restauracja „La Cucina": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, rezerwacja wymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, kilka razy w tygodniu 18:30 - 22:00
  • restauracja „Poncho (Brazilian)": rodzaje kuchni: dania z grilla, a la carte, rezerwacja wymagana, w cenie, wliczone w all inclusive, kilka razy w tygodniu 18:30 - 22:00

  • bar

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Zbudowany w stylu arabskim z nutą nowoczesności, położony tuż przy piaszczystej plaży zaprasza na aktywne, rodzinne wakacje. Oferuje szeroki wybór restauracji i barów oraz kilka typów pokoi – wszystkie wyposażone w najważniejsze wygody. Rozrywkę zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych zapewnią profesjonalni animatorzy, a na spragnionych ciszy i spokoju czeka centrum spa, w którym można zrelaksować się w jacuzzi lub podczas masażu. Zwolennicy aktywnego spędzania czasu popływają w basenie i zadbają o formę w centrum fitness, a amatorzy wodnego szaleństwa mogą skorzystać z bogatej oferty sportów wodnych lub zanurkować i podziwiać podwodny świat Morza Czerwonego.

    POŁOŻENIE:

    w dzielnicy Sahl Hasheesh, ok. 30 km od centrum HURGHADY; ok. 25 km od lotniska w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, stylowy, otwarty w 2008 r., 292 pokoje, 4 budynki, 4 piętra, 4 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna El Kasr – dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: La Cucina – kuchnia włoska, Poncho – kuchnia brazylijska, wymagana wcześniejsza rezerwacja, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 4 bary, w tym przy basenie; kantor, bankomat, jubiler, apteka, pasaż handlowy, sklep z pamiątkami; sala konferencyjna dla maks. 160 osób, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego hotelu; za opłatą: room-service, pralnia, salon urody, lekarz na wezwanie; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 37 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany w wodę); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 37 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na basen lub morze; pokój superior za dopłatą;

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 47 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, widok na morze; pokój deluxe za dopłatą;

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 57 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, nieregularny kształt, ok. 1200 m², gł. do 1,6 m, basen z jacuzzi, słodka woda, ok. 150 m², gł. do 1,2 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; centrum fitness, siatkówka plażowa, rzutki; plac zabaw, miniklub (5-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, dyskoteka; za opłatą: bilard, centrum spa: jacuzzi, sauna, łaźnia parowa, masaże; oferta zewnętrzna (płatne): centrum nurkowe, sporty wodne na plaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (11.00-13.00), przekąski (14.30-17.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/183110303, www.oldpalaceresort.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    2008 r. Odnowiony w 2011 r.

    Położenie:

    Sahl Hasheesh, 35 km od Hurghady, 20 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 62.000 m2.

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysta, 160 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

    W hotelu:

    2 restauracje w budynku, 2 bary, 3 sale konferencyjne, basen odkryty (1 260 m2 - podgrzewany), winda.

    Pokoje: 

    w budynku głównym: 92 pokoje standardowe z widokiem na ogród, 82 pokoje z widokiem na morze, 55 pokoi typu chalet, 32 pokoje deluxe, 16 junior suite (2 pokoje), 12 suite (2 pokoje połączone drzwiami); klimatyzacja indywidualna, TV, telefon, suszarka, terakota lub wykładzina, sejf (bezpłatny), łącze internetowe (płatne), minibar (płatny), wanna, balkon.

    Rozrywki i usługi: 

    Bezpłatne:

    siłownia, aerobik, animacje, rzutki.

    Płatne: 

    łącze internetowe w lobby, room service, kawiarenka internetowa, pralnia, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, kort tenisowy, oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa, rowery wodne, kajaki, napoje w dyskotece, bilard, centrum nurkowe.

    Dla dzieci: 

    2 brodziki, animacje, posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, plac zabaw, łóżeczka (na życzenie).

    Wyżywienie:

    All Inclusive (10:00-23:00)

    Posiłki :   

    śniadanie, obiad, przekąski, kolacja.

    Napoje zawarte:

    lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

    System nie zawiera:

    napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, cappuccino, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

    Restauracje a’la carte:

    włoska - płatna. Wymagana rezerwacja.

    Tel./faks:

    +20 67 / 520 02 20, 520 02 19


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Hurghada/Sahl Hasheesh

    Położenie

    Hotel zlokalizowany jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży w Sahl Hasheesh. Do centrum Hurghady ok. 20 km (kursuje bezpłatny bus).

    Wyposażenie

    Ten pałacowy, luksusowy obiekt składa się z 292 pokoi, które rozmieszczone są w 2 skrzydłach. Do dyspozycji gości; przestronne lobby z recepcją (bezpłatne Wi-Fi), restauracja główna w formie bufetu, 2 restauracje à la carte (kuchnia włoska i restauracja grillowa), kilka barów oraz klub fitness. Na rozległym terenie zewnętrznym; basen (podgrzewany sezonowo) z brodzikiem dla dzieci, jacuzzi, barem i tarasem do opalania. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe przy basenie i na plaży bezpłatne.

    Pokoje

    Pokoje standardowe (DZ/EZ) posiadają łazienkę z prysznicem, toaletę, suszarkę do włosów, TV sat., klimatyzację, telefon, minibar (płatny), sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Pokoje superior (DZS/EZS) mają widok na morze. Pokoje deluxe (DZX/EZX) są większe z widokiem na morze. Pokoje rodzinne (DZF) składają się z 2 połączonych pokoi dwuosobowych z widokiem na ogród lub basen. Hotel dysponuje limitowaną ofertą pokoi ekonomicznych (DZP), które są tak samo wyposażone jak standardowe, ale posiadają nieco mniejszy metraż.

    Sport i rozrywka

    Siłownia, tenis, siatkówka plażowa, program animacyjny i rozrywkowy. Za opłatą; bilard, salon odnowy biologicznej z sauną, łaźnia, masaże, centrum sportów wodnych na plaży oferowanych przez lokalnych dostawców.

    Wyżywienie

    All inclusive ; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, popołudniowa herbata/kawa, ciasta, lody, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne przez całą dobę. Dwa razy w ciągu tygodnia można skorzystać z kolacji w restauracjach à la carte . Codziennie uzupełniana jest woda w minibarze w pokoju oraz raz na tydzień napoje bezalkoholowe.

    Dzieci

    Mini klub (5 - 12 lat), mini disco, plac zabaw, brodzik.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Komfortowy hotel, ładnie położony. Relaksująca atmosfera, malownicze widoki dookoła, spokojna okolica, wysoki poziom usług.

    Położenie

    W modnym i cenionym kurorcie Sahl Hasheesh, 18 km od lotniska, 20 minut jazdy od centrum Hurghady, przy 200-metrowej plaży, w pobliżu słynnej promenady. 

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z barem i Wi-Fi (odpłatnie) w lobby, 3 sale konferencyjne, biblioteczka, bankomat, sklepiki (m.in. pamiątki i biżuteria), restauracja główna Al Kasr z tarasem zewnętrznym, restauracja włoska, romantyczna restauracja Gazebo z widokiem na morze, kawiarenka orientalna z sziszą, klub nocny z dyskoteką, bar przy basenie (z widokiem na morze), pralnia, gabinet kosmetyczny i fryzjerski.

    Pokoje

    Wygodne i stylowe o powierzchni ok. 37 m kw., klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z suszarką do włosów, TV sat, minibar, czajnik, sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród. Istnieje możliwość zakwaterowania (na zapytanie) w pokojach superior (widok na morze, basen lub patio), deluxe (47 m kw., taras z widokiem na morze lub basen), junior suite (53 m kw., widok na morze, TV LCD, część wypoczynku dziennego, możliwe 2 dostawki).   

    Wyżywienie

    HB: śniadania i kolacje (bufety) All inclusive: śniadania (07.00-10.00), obiady (13.00-15.00), kolacje (18.00-22.00) w formie bufetów w restauracji głównej El Kasr, przedpołudniowe przekąski, a po południu lody w Sea Breeze Bar, podwieczorek w lobby bar, kawa, herbata, lokalne alkohole i napoje od godz. 10.00 do 17.30 przy basenie i w Jacuzzi Bar, do 23.00 w lobby bar, 25% zniżki na jedzenie w restauracji włoskiej, codziennie butelka wody mineralnej w pokoju.

    Sport i rozrywka

    2 baseny, jacuzzi, klub odnowy biologicznej (siłownia- gratis w pakiecie all inclusive, sauna, łaźnia, masaże), gimnastyka w wodzie, sporty wodne, centrum nurkowania, bilard, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rowery, water polo (latem), boccia, rzutki, animacje, dyskoteka. 

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub, minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce. 

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczystą kolację wigilijną. Uroczysta kolację sylwestrową.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    The Old Palace Resort położony jest przy promenadzie, dzięki czemu z jego okien rozciąga się widok na jedną z najpiękniejszych plaż w rejonie Morza Czerwonego i spektakularne zachody słońca.  

    PLAŻA

    Hotel położony bespośrednio przy pięknej, piasczystej plaży.  Na plaży korzystać można ze sportów wodnych, lub pograć w siatkówkę.  

    HOTEL

    oficjalna kategoria 5*Hotel odznaczony nagroda Travellers' Choice 2020, która  przyznawana jest obiektom, które stale zbierają świetne recenzje i należą do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor.Obiekt oferuje różne rodzaje pokoi, urozmaiconą rozrywkę i strefę spa. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja z lobby, kantor, sejf w cenie, winda, sala TV, ogród, taras, sklep z pamiątkami, minimarket, butik, jubiler, fryzjerlekarz, Wi-Fi, w miejscach ogólnodostępnych: płatność gotówką, za dzień ok. 4 ; pralnia: za opłatą, płatność gotówką; sala konferencyjna, parking. 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    dwa baseny: basen Main Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, basen Relaxing Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany. Boisko do siatkówki plażowej. W hotelu również: zajęcia kreatywne, zajęcia sportowe, międzynarodowe animacje dla dorosłych, lekki program animacyjny przedstawienia wieczory taneczne, karaoke, boccia w cenie, rzutki w cenie, dyskoteka 16+Odpłatnie: bilard, strefa spa: od 16 lat, płatność gotówką; szkoła nurkowania PADI, windsurfing, surfing, żeglowanie, szkoła nurkowania SSI. 

    DLA DZIECI

    Dla najmłodszych gości przygotowano plac zabaw.  

    ZAKWATEROWANIE

    Łącznie do dyspozycji Gości 292 pokoje. pokoje standardowe dla max. 3 os.: klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taraspokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taraspokoje deluxe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taraspokoje rodzinne chalet dla max. 4 os.: 1 sypialnia, dostęp do współdzielonego basenu, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

    WYŻYWIENIE

    Restauracja główna, restauracje a la carte (2), bary (6)All Inclusive:  śniadanie, obiad, kolacja,, późne śniadanie (11:00-13:00), przekąski (15:00-17:00), podwieczorek (15:00-17:00), przekąski (13:00-17:00), lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Restauracje la carte (do wyboru brazylijska, włoska) - jedna wizyta podczas pobytu gratis.  Kolacja Wigilijna (24.12) oraz Kolacja Noworoczna (31.12) wliczone w cenę imprezy.

    INFORMACJE DODATKOWE

    -

    CENA

    Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy; bagaż podręczny (EasyJet o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm, w tym kółka, kieszonki i rączki - mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera, Corendon - 8kg, czarter - 5kg); bagaż rejestrowany (do luku bagażowego) przy przelotach charterowych; transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta,  ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.UWAGA!!W EasyJet bagaż rejestrowany 15 kg dodatkowo płatny ok 350 - 400 PLN/sztW przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.W Corendon bagaż rejestrowany 23 kg dodatkowo płatny ok 350 - 400 PLN/sztUwaga!!! Przy połączeniach rejsowych cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG, NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, obowiązkowej opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, bagażu rejestrowanego przy przelotach liniami Easy Jet i Corendon Airlines (dodatkowa opłata 400 PLN/os).

    COVID- 19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami. Klienci zobowiązani są do przestrzegania procedur bezpieczeństwa wrowadzanych regulaminem hotelu. Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Podróżując do Egiptu jest wymagane wykonanie testu PCR na Covid Zwolnione z obowiązku testu są tylko osoby, które posiadają zaświadczenie przyjęcia pełnego cyklu szczepienia na COVID-19 (szczepionką zatwierdzoną przez WHO), jeśli od ostatniej dawki minęło co najmniej 14 dni. Zaświadczenie powinno zawierać kod QR. Unijny Certyfikat Covid jest honorowany.Dzieci do lat 6 są zwolnione z obowiązku testu.Test RT-PCR na COVID-19 należy wykonać:- w Polsce maksymalnie na 72 godz. przed wjazdem do Egiptu:zaświadczenie o negatywnym wyniku testu musi być wystawione w j. angielskim oraz zawierać prawidłowe informacje/dane podróżnego oraz kod QR.  Zaświadczenie musi być wystawione przez laboratorium oficjalnie uznawane przez Ministerstwo Zdrowia w formie papierowej (oryginał) lub cyfrowej - do wyświetlenia na ekranie urządzenia mobilnego. Zaświadczenia pisane ręcznie oraz bez kodu QR nie będą honorowane. lub- po przylocie do Egiptu (na lotnisku), koszt badania to 30 USD/os. Procedura wykonania testu nie jest uciążliwa. Po badaniu podróżni są przewiezieni transferem (w cenie rezerwacji) do zarezerwowanego przez siebie hotelu, gdzie oczekują 24 godziny na wynik testu - w tym czasie można korzystać z infrastruktury obiektu.W przypadku pozytywnego wyniku testu kwarantanna odbywa się w wykupionym hotelu.Marsa Alam (RMF) - w przypadku testu RT-PCR wykonywanego po przylocie do Marsa Alam, w celu przyspieszenia procedury, należy posiadać ze sobą kserokopię strony z danymi i zdjęciem z paszportu.WYMAGANE DOKUMENTY: - Zaświadczenie o szczepieniu lub negatywny wynik testu na COVID-19 (test można także wykonać na lotnisku w Egipcie) w języku angielskim.- Wydruk umowy zgłoszenia wakacji z biurem Prima Holiday. - Paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wjazdu do Egiptu (także dzieci bez względu na wiek).- Karta Lokalizacji Podróżnego.- Deklaracja Sanitarna. Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home

    WARUNKI WJAZDOWE

    Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży. Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj. Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

    DOKUMENTY PODRÓŻY

    DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA EGIPSKA

    4*

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *    Położony w ekskluzywnym Sahl Hasheesh, zaledwie 18 km na południe od lotniska w Hurghadzie i 20 minut jazdy od miasta.

    Plaża

    *    Hotel zlokalizowany w pobliżu jednej z najpiękniejszych plaż nad Morzem Czerwonym. Piękny widok roztacza się z hotelu na turkusową wodę i złotą plażę.

    Zakwaterowanie

    *    252 pokoje; *    Typy pokoi: standard (37 m2 - widok na ogród), superior (37 m2 - widok na morze, basen lub patio), deluxe (47 m2 -widok na basen lub morze),  family (62 m2- część dzienna i sypialna, nieoddzielone ścianą); *    Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z prysznicem lub wanną, telewizor, sejf (bezpłatnie), mini bar (płatny, uzupełniany w wodę codziennie), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *    1 restauracja główna, restauracje a'la carte: włoska, grill oraz orientalna; *    5 barów.

    Wyżywienie

    *    All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, napoje alkoholowe rodzimej produkcji oraz napoje bezalkoholowe dostępne w wybranych barach. Dodatkowo płatne są alkohole importowane i drinki na ich bazie oraz soki ze świeżych owoców. Nie wszystkie bary są objęte opcją All inclusive. *    Ultra All inclusive - 24h, ponadto raz na tydzień można skorzystać za wcześniejszą rezerwacją z restauracji włoskiej lub grill, pralnia raz na pobyt, voucher na pół godziny SPA lub sportów wodnych.

    Sport i Rozrywka

    *    Baseny zewnętrzne (1 podgrzewany w zimie); *    Bezpłatnie: siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, siłownia, water polo oraz program animacyjny; *    Odpłatnie: sporty wodne, bilard, wypożyczalnia rowerów.

    Dla dzieci

    *    Dla najmłodszych hotel przygotował plac zabaw na plaży, miniklub dla dzieci w wieku 5-12 lat, animacje i zabawy dla dzieci prowadzone przez profesjonalny zespół animatorów.

    Pozostałe udogodnienia

    *    SPA, salon piękności, fryzjer, pralnia, kawiarenka internetowa, Wi-Fi bezpłatnie w lobby, wypożyczalnia samochodów,  opieka medyczna (na telefon, usługa płatna), sklepy, 3 wyposażone sale konferencyjne(największa na około 200 osób), bus do Hurghady (płatny).

    Naszym zdaniem

    *    Hotel jest doskonałym miejscem na wypoczynek. Piękne widoki i błękitne wody Morza Czerwonego są idealne dla relaksu. Rozbudowana infrastruktura i bogata formuła all inclusive sprawi, iż każdy znajdzie coś dla siebie.

    Strona internetowa

    *    www.oldpalaceresort.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Orex

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    HURGHADA

    Opis oferty:

    Hotel został otwarty w 2008 roku, odnowiony 2011, usytuowany na powierzchni 62.000m². Do dyspozycji gości 2 baseny zewnętrzne (1 z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym), restauracja główna, 4 bary, włoska restauracja a'la carte oraz 3 sale konferencyjne.

    POKOJE:

    292 pokoje; 83 pokoje standardowe (37m²), 32 pokoje deluxe (47m²), pokoje typu chalet (62m²); wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, mini bar (płatny), sejf, balkon lub taras, Internet bezprzewodowy (płatny), terakota lub wykładzina

    W HOTELU:

    centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, jacuzzi, sauna, salon fryzjerski, pralnia, lekarz, sporty wodne na plaży, room service, bilard, szkoła nurkowania, kafejka internetowa, internet bezprzewodowy

    KONTAKT:

    www.oldpalaceresort.com

    POŁOŻENIE:

    22 km od centrum Hurghady, 18 km od lotniska

    PLAŻA:

    piaszczysta plaża o długości 200m znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

    WYŻYWIENIE:

    All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane i wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

    DLA DZIECI:

    brodzik, animacje, mini klub, plac zabaw, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, boccia, wypożyczalnia rowerów, aerobik


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sunshine

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Egipt/Hurghada

    POŁOŻENIE

    Luksusowy hotel położony na rozległym terenie w regionie Sahl Hasheesh charakteryzującym się jednymi z najpiękniejszych plaż Morza Czerwonego. Hotel oddany do użytku w 2008 roku, składa się z dwu i trzypiętrowego budynku głównego i kilku budynków bocznych otoczonych ogrodem. Posiada prywatną, szeroką plażę, położony 25 km od lotniska w Hurghadzie.

    POKOJE

    Hotel posiada 294 pokoje: POKOJE TYPU Standard - dwuosobowe (możliwość dostawki) o powierzchni 37 m2, na podłodze terakota; z łazienką (WC, prysznic lub wanna, kosmetyki, suszarka do włosów). Wyposażenie: klimatyzacja, telefon, TV SAT, łącze internetowe (dodatkowo płatne), sejf (bezpłatny), mini-bar (butelka wody 1 raz dziennie - bezpłatnie), zestaw do parzenia kawy/herbaty, pokoje z balkonem lub tarasem.

    DO DYSPOZYCJI

    dwa baseny z podgrzewaną wodą, 2 brodziki, plac zabaw na plaży, klub dla dzieci 5-12 lat, restauracja główna El Kasr, bar La Bonita, siłownia

    Dodatkowo płatne

    restauracja a'la carte La Regina, itnernet, centrum odnowy biologicznej (sauna, siłownia, łaźnia parowa, masaże), fryzjer, busik hotelowy, wypożyczalnia samochodów, wypożyczalnia rowerów, lekarz.

    SPORT

    animacje i organizuje wieczorki tematyczne z muzyką na żywo i pokazami w stylu orientalnym, korty tenisowe, siatkówka, mini piłka nożna,

    Dodatkowo płatne

    bilard, sporty wodne, centrum nurkowe.

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive : All inclusive śniadanie 07:00-10:30, przekąski 11:00-13:00, obiad 13:00-15:00, podwieczorek 15:00-18:00, lody 16;00 - 18:00, kolacja 18:30-22:00 kolacja w restauracji a la carte (włoska) dodatkowo płatna. Bary Lobby bar 10:00-23:00 Sea Breeze 10:00 - do zachodu słońca, 20:00-23:00 Jacuzzi bar 10:00 - do zachodu słońca La Bonita (bar w dyskotece) 22:30-23:00, po godzinie 23:00 napoje dodatkowo płatne Al. Khan kawiarenka orientalna (orientalne drinki, shisha) dodatkowo płatna 18:00 - 24:00

    Dodatkowo płatne

    mini bar, soki ze świeżych owoców, espresso, cappuccino, kawa po turecku, napoje w butelkach, likiery, koktajle, alkohole importowane, szisza, restauracje a la carte. Godziny serwowania posiłków i napoi mogą ulec zmianie w trakcie sezonu. UWAGA! Zgubienie opaski All Inclusive wiąże się z wysoką opłatą.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Doskonałe miejsce na wypoczynek na malowniczej, piaszczystej plaży. Wiele atrakcji dla dzieci, ekskluzywne centrum SPA oraz rozbudowany system All Inclusive to główne zalety tego hotelu.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Witamy w Old Palace Resort, gdzie wszystkie nasze udogodnienia, z pewnością przyspożą Ci niezapomnianych wrażenień i a nowe doświadczenia pozostaną na długo w twej pamięci. Ten hotel oferuje znakomite potrawy w swobodnym, ale eleganckim wnętrzu oraz codzienny program rozrywkowy - na świeżym powietrzu i w pomieszczeniu, w ciągu dnia i w nocy. Jest położony 50 m od plaży, 11 km od parku wodnego i 29 km od miasta Hurghada.

    Udogodnienia i serwisy zawierają bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny), restaurację, bar, baseny, bilard(dodatkowo płatne), centrum fitness, zabiegi spa (płatne), parking, sale konferencyjne, recepcję czynną całą dobę i windę.

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, minibar (płatny), telewizor, telefon, sejf, suszarkę do włosów, ekspres do kawy / herbaty, balkon / taras i łazienkę.

    Pokój Dwuosobowy / Pokój typu Twin posiada również część wypoczynkową i biurko.

    Mniejszy Apartament (Junior Suite) posiada także część dzienną i stół jadalny.

    Prosimy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień mogą zostać zamknięte ze względu na warunki pogodowe i sezonowe.

    Adres: Sahl Hasheesh, Hurghada, Morze Czerwone, Egipt.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Old Palace Resort

    Opinie o Hotelu Old Palace Resort

    4.4
    polecam

    Hotel bez żadnych zarzutów, jak dla nas idealny. Pokoje super czyste, przestronne, fajnie wyposażone i co najważniejsze wszystko w nich sprawne. Plaża codziennie wysprzątana, dużo leżaków pomimo sporego tłoku. Jedzenie bardzo smaczne, lepszego w Egipcie nie jedliśmy, a jeździmy już od 4 lat. Serdecznie polecamy i pozdrawiamy.

    POLECAM:
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Old Palace Resort - możliwości zakwaterowania:

    DELUXE ROOM
    CHALET 1 BEDROOM /FAMILY ROOM
    FAMILY ROOM
    DELUXE ROOM SEA VIEW
    Standard Room GardenView
    Superior Room Side Sea / Pool View
    Room Chalet
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    Pok. superior 2 os.+1 dost.
    Pok. superior 2 os.
    Pok. deluxe 2 os.+1 dost.
    Pok. deluxe 2 os.
    drgv deluxe room gv
    drgv deluxe room gv
    drssv deluxe room ssv
    drssv deluxe room ssv
    DOPPELZIMMER STANDARD
    DOPPELZIMMER FAMILIE
    DOPPELZIMMER SUPERIOR
    DELUXE-DOPPELZIMMER
    STANDARD-EINZELZIMMER
    SUPERIOR-EINZELZIMMER
    DELUXE-EINZELZIMMER
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    fch family chalet
    pr promo room
    Pok. 1 os.
    Pok. superior 1 os.
    srgv standard room gv
    srgv standard room gv
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    supssv superior side sea view
    supssv superior side sea view

    Old Palace Resort - Możliwości wyżywienia:


    Old Palace Resort - miasta wylotu:


    Old Palace Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Old Palace Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00