cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort, Morze Czerwone
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 1399 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.06 - 01.07
już od 889 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Maritim Jolie Ville Golf & Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Maritim Jolie Ville Golf & Resort:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Maritim Jolie Ville Golf & Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 czerwca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort w ofercie Biura podróży:

Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Sharm el Sheikh

Opis oferty:

Elegancki, malowniczo położony na klifie, ze wspaniałym widokiem na morze zaprasza na aktywne, rodzinne wakacje. Duży wybór restauracji tematycznych i barów oraz bogata oferta sportowo-rekreacyjna to atuty tego miejsca. Na miejscu są fantazyjnie zaprojektowane baseny, na amatorów golfa czeka 18-dołkowe pole golfowe, na miejscu są także korty tenisowe i boisko do siatkówki. Budynki hotelowe wkomponowane są w ogrody z egzotyczną roślinnością, a eleganckie wnętrza i utrzymane w jasnej kolorystyce pokoje zapewniają komfortowy wypoczynek.

POŁOŻENIE:

na klifie, ok. 7 km od centrum NAAMA BAY; ok. 5 km od lotniska w Sharm el Sheikh; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirowa, sztucznie usypana, zejście do morza z 3 pomostów, zalecane obuwie ochronne, ok. 400 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany i elegancki, zbudowany w 1998 r., odnowiony w 2015 r., 418 pokoi, kilka budynków, do 2 pięter, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Les Palmiers - dania w formie bufetu, restauracja Pool BBQ, 7 restauracji á la carte, m.in. Jolie Bistro - kuchnia międzynarodowa, Zaman - libańska, Mandarin - chińska, Mikado - japońska, Jolie Noodles House - azjatycka, Dolphin - owoce morza, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów, w tym w lobby, przy basenie i na plaży; sklepy z biżuterią i pamiątkami, kantor; ogród; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service, fryzjer; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 50 m², elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (bezpłatnie uzupełniany raz na pobyt; każde kolejne uzupełnienie płatne), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, w tym basen z 2 zjeżdżalniami, nieregularny kształt, 2 baseny dla dzieci, leniwa rzeka, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, boisko do siatkówki, siłownia, rzutki; miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: 4 korty tenisowe z oświetleniem, bilard, minigolf, centrum spa: jacuzzi, sauna, masaże, 18-dołkowe pole golfowe; sport wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

wczesne śniadanie (6.00-7.00), śniadanie (7-10.30), obiad (12.30-15.00) i kolacja (18.30-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej; późna kolacja (22.00-23.00) w restauracji Jolie Bistro; przekąski (14.30-16.30) w restauracji Pool BBQ; lody (12.30-13.30, 15.30-16.30) w wybranych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wybranych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/693603200, www.maritim.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki, komfortowy hotel odnowiony w 2010 r. położony jest na klifowym zboczu z bezpośrednim dostępem do morza. Znajduje się ok. 5 km od lotniska iok. 7 km od centrum Naama Bay.
Plaża:

Hotel posiada prywatną piaszczysto- żwirkowąplażę oraz pomosty do opalania. Parasole, leżaki, materace i ręczniki plażowe - bezpłatne.Rafa koralowa przy wejściu do morza (zalecane obuwie ochronne).
Do dyspozycji gości:

Hotel położony na rozległym terenie o powierzchni ok. 30 000 m2. Recepcja 24 h, room service 24 h, winda, bankomat, sklepiki z pamiątkami. Do dyspozycji gości 5 restauracji (w tym Les Palmiers - restaruracja główna, Sundowner (na plaży) i 2 a'la carte (płatne) - Zaman (libańska), Jolie Bistro (z amerykańskimi przekąskami), Dolphin (z owocami morza) oraz kilka barów: przy basenie BBQ, na plaży Sundowner, lobby bar, Treasure bar oraz shisha bar (płatny). Ponadto hotel słynie z pięknie zagospodarowanego terenu wokół 3 basenów o nieregularnych kształtach (w tym dwa podgrzewane w sezonie zimowym). Znajdują się tu wodospady, groty, laguny, leniwa rzeka oraz jacuzzi, 2 brodziki dla dzieci, 2 zjeżdżalnie.
Pokoje:

Hotel w swojej ofercie posiada ponad 400 przestronnych pokoi znajdujących się w budynku głównym, bungalowach i willach. Pokoje standardowe z widokiem na dziedziniec(ok. 50 m2), dla maksymalnie 3 osób dorosłych lub 2dorosłych i 2 dzieci - możliwe 2 łóżka typu king size. Wyposażone są włazienkę (WC, wanna/prysznic, suszarka), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, telefon, sejf (płatny), minibar (bezpłatne uzupełnienie w dniu przyjazdu), przyłącze internetowe (opłatne), balkon lub taras, zestaw do parzenia kawy i herbaty. Za dopłatą widok na morze. Na zapytanie dostępne łóżeczka dla niemowląt.
Wyżywienie:

All inclusive zawiera: wczesne śniadania (06:00-07:00), śniadania (07:00-10:30), obiady (12:30-15:00), kolacje (19:00-21:00), późne kolacje (22:30-23:30) w formie bufetu w restauracji głównej Les Palmiers. Wizyta w restauracji a la carte (Jolie Bistro) raz w tygodniu (po wcześniejszej rezerwacji i odebraniu voucherów z recepcji).Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00-do zachodu słońca w barze przy basenie,11:00-00:00 w barze La Luna w dyskotece, 20:00-23:00 w lobby barze) oraz przekąski (12:00-14:30, 14:30-16:00) i lody (11:00-12:00 i 15:30-16:30)dostępne wwyznaczonych hotelowych barach. All inclusive nie obejmuje: napoi importowanych iświeżo wyciskanych soków.W restauracji dostępne krzesełka dla dzieci. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe: bogaty program animacyjny prowadzony przez międzynarodowy zespół, siatkówka w wodzie, boisko do piłki nożnej, rzutki, siłownia, 4 korty tenisowe (oświetlone), 18-dołkowe pole golfowe (dodatkowo płatne), bilard, tenis stołowy, centrumSPA (sauna, masaże, jacuzzi), salon piękności, centrum nurkowe, siłownia (niektóre płatne). Dla najmłodszych hotel przygotował: całodziennie animacje, pokazy, gry i zabawy, plac zabaw, mini klub (4-12 lat) oraz leniwą rzekę, 2 brodziki, 2 zjeżdżalnie.
Internet:

WiFi na lobby bezpłatne ,w pokojach za dodatkową opłatą.
Kategoria lokalna:

*****
Naszym zdaniem:

Hotel słynie z wysokiej jakości świadczonych usług. Położony w rozległym ogrodzie tuż przy morzu - to dealne miejsce dla osób szukających spokoju i wypoczynku w komfortowych warunkach.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 3.7/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

Wyjazd autobusem z Sharm el Sheikh w godzinach wieczornych w kierunku protektoratu Święta Katarzyna. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz.). Na szczycie góry (2285m.n.p.m.) podziwiać można przepiękny i wyjątkowy wschód słońca. Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
Cena ok. 55 USD.

KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
Cena ok. 60 USD.

PETRA
(Jordania - autobus/jacht)
Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
Cena ok. 285-315 USD.

JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE (autobusem)

Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. i przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
Cena ok. 160 USD.

BIAŁY KANION

Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
Cena ok. 65 USD.

SUPER JEEP SAFARI

Całodniowa wycieczka 4 w 1, czyli jeepy, snurkowanie,wielbłądy i czas na zakupy. Wyjazd po śniadaniu (ok. 08:00), rajd jeepem praz pustynię i postój w beduińskim namiocie. Następnie przejazd do Dahab i wizyta w oazie. Kolejny punkt to przejazd do Blue Hole gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy (ok. 30 min). Powrót do hotelu ok. 17:30.
Cena ok. 65 USD.

CITY TOUR

Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
Cena ok. 17 USD

PARK NARODOWY RAS MOHAMED (statkiem)

Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku dodatkowo płatny - 5 USD. Wyjazd z hotelu ok. godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 17:00. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość nurkowania.
Cena ok. 70 USD.

KAIR 1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze)
.
Zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa. Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Dla chętnych proponujemy również rejs feluką po Nilu. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo). Należy zabrać paszport z wizą (dodatkowo płatna 25 USD).
Cena ok. 130 USD autokarem i 275 USD samolotem
.
SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA
Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
Cena ok. 50 USD

SAFARI NA PUSTYNI - quady

Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
Cena - 1 osoba na motorze 35 USD, 2 osoby na motorze 45 USD
.
Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
PETRA - samolotem (cena ok. 425 USD), DELFINARIUM SHOW (cena ok. 35 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 180 USD), AQUA PARK (cena ok. 50 USD), NURKOWANIE -z polskojęzycznym instruktorem (cena od 85 USD/dzień nurkowy), KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 50 USD).
Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.) . Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Język urzędowy

Wizy

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych(do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Sharm El Sheikh

OPIS

Kompleks hotelowy położony na rozległym terenie w pobliżu plaży oraz w odległości kilku kilometrów od centrum turystycznego Naama Bay. Oferuje bogatą infrastrukturę sportowo-rekreacyjną w tym również dla miłośników gry w golfa. Dzieci także znajdą tutaj atrakcje - przygotowano dla nich brodziki, zjeżdżalnie, plac zabaw oraz mini klub.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1998 r. Odnowiony w 2015 r. Na terenie hotelu: restauracje (10), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, centrum biznesowe (płatne), baseny odkryte (3), 3 zjeżdżalnie wodne dla dorosłych i 2 dla dzieci, czynne 10:30-12:30,14:30-16:30). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

400 m od hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży. Skała koralowa przy wejściu do morza.

pokoje

Zlokalizowane są w 8 budynkach:1 budynek główny (liczba pięter: 2, liczba wind: 3), 7 bungalowów (liczba pięter: 1) Typy pokoi: pokoje standardowe: klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , pokoje royal wing: klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras , executive suity: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon , suity presidential: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatna), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), taras , suity royal wing: 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), taras

Wyżywienie

5 restauracji, restauracje a la carte (5), bary (3) All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (06:00-10:30), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji Les Palmiers, późne śniadanie (11:00-12:30), podwieczorek (16:30-18:30) serwowane w lobby barze, przekąski (14:30-16:30) serwowane w restauracji nad basenem, przekąski (12:30-15:00) serwowane w restauracji Treasure Cove, późny posiłek (22:00-23:00) serwowane w restauracji Jolie Bistro, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Ultra All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (06:00-10:30), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-21:00) serwowane w restauracji Les Palmiers, późne śniadanie (11:00-12:30), podwieczorek (16:30-18:30) serwowane w lobby barze, przekąski (14:30-16:30) serwowane w restauracji nad basenem, przekąski (12:30-15:00) serwowane w restauracji Treasure Cove, późny posiłek (22:00-23:00) serwowane w restauracji Jolie Bistro, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców (na życzenie) Restauracje a la carte Wymagana rezerwacja."Jolie Bistro" - włoska - bezpłatna (raz podczas pobytu), "La Terrasse" - chińska, libańska - bezpłatna (raz w tygodniu), "Mandarin" chińska - płatna, "Mikado" japońska - płatna , "Succhi" - japońska - płatna

z myślą o dzieciach

brodziki (2), zjeżdżalnie wodne dla dzieci (2), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), możliwość wypożyczenia wózka za opłatą i w miarę dostępności

w cenie

korty do tenisa ziemnego (4), tenis stołowy, rzutki, piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, siłownia, animacje , dyskoteka

płatne

oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, lekcje tenisa, minigolf, bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności, łaźnia turecka

Aktualizacja opisu

12.02.2019 11:53

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5* Egipt/Sharm El Sheikh

Kategoryzacja hotelu

- kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

Położenie

- ok. 7 km od Naama Bay - ok. 5 km od lotniska w Sharm El Sheikh

Plaża

- ok 400 metrów od hotelu - piaszczysto-żwirowa, sztucznie usypana - zescie do morza z 3 pomostów - na klifie, zejście do plaży schodami - parasole i leżaki (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf - mini bar (bezpłatny raz na pobyt) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras - powierzchnia ok. 50 m2

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne   - 3 baseny (1 basen ze słoną wodą) - 2 zjeżdżalnie, leniwa rzeka - siatkówka - tenis stołowy  - siłownia - animacje Płatne - 4 korty tenisowe - oświetlenie kortów tenisowych - bilard - 18 dołkowe pole golfowe (1 h w poniedziałek bezpłatna) - spa (jacuzzi, sauna, łaźnia parowa) - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- mini klub, plac zabaw, animacje - 2 baseny

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia i późnym wieczorem w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 24:00.

Restauracje i bary

- restauracja główna - restauracja BBQ (przekąski) - 4 restauracjeia la carte (chińska oraz azjatycka - płatne, libańska oraz międzynarodowa - raz na pobyt bezpłatnie) - 5 barów (w lobby, przy basenie i na plaży)

Dodatkowe informacje

- Wi Fi w lobby (bezpłatne) - pralnia, lekarz, sklepy - bankomat - hotel dysponuje 418 pokojami - wybudowany w 1998 r., wyremontowany w 2015 r. -  www.maritim.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta;  wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Dodatkowa informacja wizowa

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD). Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki: pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba, Klasztor Św. Katarzyny oraz Park Ras Mohammed. Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Komfortowy hotel, gustownie urządzony. Obiekt wybudowany w 1998r. i odnowiony w 2010r.  Idealny na rodzinny i aktywny wpoczynek.

Położenie

Obiekt znajduje się ok. 400 m od prywatnej plaży. Hotel oddalony jest ok. 7 km od centrum Naama Bay i ok. 5 km od międzynarodowego portu lotniczego w Sharm el Sheikh.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja, 14 restauracji, bary, taras, ogród, bagażownia, punkt wymiany walut, centrum biznesowe, winda, sejf, sklep z upominkami. Odpłatnie: Wi-Fi, fryzjer, pralnia, wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Hotel w swojej ofercie posiada 418 pokoi. Standardowe pokoje mają w swoim wyposażeniu balkon lub taras, łazienkę (WC, wanna lub prysznic, suszarka), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV sat, telefon, minibar. Odpłatnie: Wi-Fi.

Wyżywienie

All inclusive - Śniadania, lunche oraz kolacje. Ponadto przekąski, napoje i lokalne alkohole podawane w trakcie dnia.

Sport i rozrywka

Park wodny, centrum fitness, tenis stołowy, rzutki, pokój gier, animacje, klub nocny. Odpłatnie: centrum SPA, minigolf, centrum sportów wodnych, bilard, kort tenisowy.

Dla dzieci

Kids Club, plac zabaw, brodzik, animacje. Odpłatnie: opiekunka dla dzieci (na zapytanie).

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczysta kolację sylwestrową.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

na klifie, ok. 7 km od centrum NAAMA BAY; ok. 5 km od lotniska w Sharm el Sheikh; 

PLAŻA

hotelowa, piaszczysto-żwirowa, sztucznie usypana, zejście do morza z 3 pomostów, zalecane obuwie ochronne, ok. 400 m od hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL

Malowniczo położony na klifie, ze wspaniałym widokiem na morze zaprasza na aktywne, rodzinne wakacje. Na miejscu są fantazyjnie zaprojektowane baseny,  korty tenisowe i boisko do siatkówki,  na amatorów golfa czeka 18-dołkowe pole golfowe.  oficjalna kategoria 5* Elegancki hotel, odnowiony w 2015 r.,  składa się z kilku budynków (do 2 pięter) 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Przestronne lobby, winda, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, restauracja Pool BBQ, 7 restauracji la carte, m.in. Jolie Bistro - kuchnia międzynarodowa, Zaman - libańska, Mandarin - chińska, Mikado - japońska, Jolie Noodles House - azjatycka, Dolphin - owoce morza, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, 6 barów, w tym w lobby, przy basenie i na plaży; sklepy z biżuterią i pamiątkami, kantor; ogród; za opłatą: room-service, fryzjer. 

INTERNET

bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, 

KONFERENCJE/INCENTIVE

-

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

3 baseny, w tym basen z 2 zjeżdżalniami, nieregularny kształt, 2 baseny dla dzieci, leniwa rzeka, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; tenis stołowy, boisko do siatkówki, siłownia, rzutki; miniklub (4-12 lat), plac zabaw, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: 4 korty tenisowe z oświetleniem, bilard, minigolf, centrum spa: jacuzzi, sauna, masaże, 18-dołkowe pole golfowe; sport wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

DLA DZIECI

-

ZAKWATEROWANIE

418 pokoi standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 50 m, elegancki i zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (bezpłatnie uzupełniany raz na pobyt; każde kolejne uzupełnienie płatne), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras; widok na morze za dopłatą.

WYŻYWIENIE

wczesne śniadanie, śniadanie, obiad  i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej; późna kolacja (22.00-23.00) w restauracji Jolie Bistro; przekąski (14.30-16.30) w restauracji Pool BBQ; lody (12.30-13.30, 15.30-16.30) w wybranych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00) w wybranych barach; 

INFORMACJE DODATKOWE

0020/693603200, www.maritim.com akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

CENA

Cena oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

Między Polską a Egiptem obowiązuje ruch wizowy. Obywatel RP może przed przyjazdem do Egiptu ubiegać się o wizę w egipskim przedstawicielstwie dyplomatycznym, na lotnisku w Egipcie lub drogą elektroniczną poprzez złożenie wniosku na stronie internetowej: www.visa2egypt.gov.eg Opłaty za wizę do Egiptu wynoszą 25 USD (wiza jednokrotna) i 60 USD (wiza wielokrotna). Wizy turystyczne wydawane są na okres 30 dni. Paszport powinien posiadać co najmniej 6-miesięczną ważność po dacie zakończenia planowanej podróży.  Klienci podróżujący do Sharm el Sheikh i nie korzystający z wycieczek fakultatywnych na miejscu nie mają obowiązku wykupienia wizy. Wystarczy wówczas podbić pieczątkę w paszporcie "Sinai Only", która uprawnia do 14-dniowego pobytu na półwyspie Synaj.  Instrukacja: Po utworzeniu konta na portalu visa2egypt.gov.eg, należy potwierdzić rejestrację, a następnie zalogować się i wybrać polecenie aplikuj teraz". Kolejny etap to wybór rodzaju dokumentu. Trzeba też wypełnić formularz i uiścić opłatę za pomocą karty kredytowej lub debetowej. Po zaakceptowaniu zgłoszenia, internauta otrzyma link do finalnego dokumentu, który należy wydrukować, by pokazać go na granicy. Egipt zaleca, by o e-wizę występować najpóźniej na 7 dni przed planowaną podróżą. Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. Z powodu możliwych zmian dotyczących pobytu w Egipcie proponujemy sprawdzić wcześniej czy warunki wjazdu i pobytu nie uległy zmianie. Aktualne informacje na temat wizy można uzyskać w Ministerstwie Spraw Zagranicznych. Osoby nie będące obywatelami Polski, prosimy o sprawdzenie w ambasadzie egipskiej w Warszawie warunków wjazdu i pobytu.  Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Świetny obiekt, położony przy piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od rozrywkowego centrum Naama Bay. Znakomity standard obsługi oraz sąsiadujące z hotelem 18 - dołkowe pole golfowe to największe zalety tego luksusowego resortu.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA: *****

 

POŁOŻENIE:

 Ho­tel po­ło­żo­ny na kli­fo­wym zbo­czu z bez­po­śred­nim do­stę­pem do mo­rza, oko­ło 5 km od lot­ni­ska i oko­ło 7 km od cen­trum Na­ama Bay. Do Na­ama Bay kur­su­je bus ho­te­lo­wy.

 

HOTEL OFERUJE:

Do dys­po­zy­cji Go­ści na te­re­nie ho­te­lu jest kil­ka re­stau­ra­cji i ba­rów-  re­stau­ra­cja głów­na „Les Pal­miers” oraz dodatkowo płatne- Man­da­rin, re­stau­ra­cja chiń­ska, Ascot, bar w sty­lu an­giel­skim, bi­stro bar, Do­lphin – re­stau­ra­cja na świe­żym po­wie­trzu oraz Bar­be­cue – bar przy ba­se­nie, Tre­asu­re Co­ve – bar przy pla­ży, La Lu­na bar wraz z dys­ko­te­ką, oraz 19th Ho­le club bar i re­stau­ra­cja. Po­nad­to ho­tel po­sia­da wła­sny par­king, pro­fe­sjo­nal­ne cen­trum biz­ne­so­we, ka­wia­ren­kę in­ter­ne­to­wą, punkt wy­naj­mu sa­mo­cho­dów, kan­tor wy­mia­ny wa­lut, skle­pi­ki, 24 h ro­om se­rvi­ce .

 

POKOJE:

Ho­tel po­sia­da 418 po­koi, w tym 18 exe­cu­ti­ve su­ite, 2 pre­si­den­tial su­ite, oraz 6 bu­dyn­ków wil­lo­wych. Wszyst­kie ele­ganc­ko urzą­dzo­ne i in­dy­wi­du­al­nie kli­ma­ty­zo­wa­ne. Wy­po­sa­żo­ne w ła­zien­kę z su­szar­ką do wło­sów, TV/SAT, te­le­fon, minibar, sejf, bal­kon lub ta­ras.

 

WYŻYWIENIE:

Śnia­da­nia i obia­do­ko­la­cje w for­mie bu­fe­tu lub formuła All Inclusive w ramach której otrzymują Państwo 3 posiłki dziennie w formie bufetu serwowane w restauracji głównej, przekąski miedzy posiłkami w wyznaczonych barach na terenie hotelu, nielimitowane napoje bezalkoholowe oraz alkohole rodzimej produkcji ( whisky, gin, rum, wódka, wino i piwo).   

 

SPORT i ROZRYWKA:

Na te­re­nie ho­te­lu znaj­du­je się ba­sen z pod­grze­wa­ną wo­dą, a tak­że z wo­dą mor­ską, a wi­ją­cy się ba­sen – „rze­ka”, to atrak­cja, któ­ra za­do­wo­li mi­ło­śni­ków pły­wa­nia. Do dys­po­zy­cji Go­ści są 4 kor­ty te­ni­so­we, pro­fe­sjo­nal­nie wy­po­sa­żo­ne cen­trum od­no­wy bio­lo­gicz­nej z sau­ną, łaź­nią, si­łow­nią, hy­dro­te­ra­pią oraz moż­li­wo­ścią sko­rzy­sta­nia z ma­sa­żu i za­jęć ae­ro­bi­ku. Po prze­ciw­nej stro­nie ho­te­lu znaj­du­je się 18-dokowe po­le gol­fo­we, dla­te­go też Maritrim Jolie Ville  jest jed­nym z naj­bar­dziej ulu­bio­nych ho­te­li przez gol­fi­stów. Eki­pa ani­ma­cyj­na z pew­no­ścią umi­li po­byt wszyst­kim Go­ściom, pro­po­nu­jąc pro­gra­my roz­ryw­ko­we dla dzie­ci i do­ro­słych. A na tych z Pań­stwa, któ­rzy lu­bią się ba­wić cze­ka dys­ko­te­ka „La Lu­na”. Cen­trum nur­ko­we znaj­du­je się na pla­ży.

 

DZIECI:

Dla naj­młod­szych przy­go­to­wa­no bro­dzik, mini klub „Sno­opy” oraz plac za­baw i spe­cjal­nie przy­go­to­wa­ny pro­gram ani­ma­cji.

 

NASZYM ZDANIEM:

To do­sko­na­ła pro­po­zy­cja dla wy­ma­ga­ją­cych Klien­tów, lu­bią­cych wy­so­ki stan­dard wy­po­czyn­ku, ro­dzin z dzieć­mi, z zwła­sz­cza tych z Pań­stwa, któ­rzy lu­bią grać w gol­fa.

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • transfer lotnisko-hotel-lotnisko,
  • zakwaterowanie w hotelu,
  • wyżywienie, 
  • opłatę lotniskową,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta;
  • ubezpieczenie Signal Iduna NNW, KL, bagaż,
  • podatek VAT.


Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej (ok. 15 USD) płatnej na lotnisku.

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Mapa Hotelu Maritim Jolie Ville Golf & Resort
Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

Opinie o Hotelu Maritim Jolie Ville Golf & Resort

4.6
polecam

Hotel 5*, ale obsluga bez bakszyszu mocno niemrawa, a i z bakszyszem niespecjalnie sie rusza, sprzatanie srednie, za to kuchnia wysmienita i teren hotelu przepiekny

POLECAM:
rodzinom z dziećmi
Podsumowanie: polecam
4.6
4.9
zdecydowanie polecam

chyba najlepszy hotel w całej ofercie wszystkich biur!!! zdecydowanie wart swojej ceny!!! jestem zachwycona tym hotelem!!! super plaża, jeżdzi na nią prywatny autobus, na plaży bar z sziszą, leżaki i materace za darmo zawsze!!! świetne jedzenie, codziennie co innego, super desery, lody i owoce, nikt się nie pochorował!!! pokoje świetne, luxusowe, z lodówką, klimą i tv, wszystko działało jak należy!!! jak ktoś lubi uprawiać sporty to są jakieś centra nurkowe, korty tenisowe i pole golfowe, ale mnie z moją dziewczyną to nie interesowało!!! no i blisko do sklepów z pamiątkami i innych barów, ale drinki i tak najlepsze w hotelu!!! polecam wymagającym!!!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Maritim Jolie Ville Golf & Resort - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
dbl standard room [sea view]
1 os. standard z widokiem na morze
1 os. standard z widokiem na ogrod
Standard DBL
standard dbl
2 os. standard z widokiem na morze
2 os. standard z widokiem na ogrod
standard [pool view] dbl
standard [sea view] dbl
STANDARD ROOM
ROYAL WING ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
ROYAL WING ROOM
STANDARD ROOM SEA VIEW
STANDARD ROOM SEA VIEW
ROYAL WING ROOM
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARD ROOM
STANDARD ROOM SEA VIEW
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
STANDARD ROOM

Maritim Jolie Ville Golf & Resort - Możliwości wyżywienia:


Maritim Jolie Ville Golf & Resort - miasta wylotu:


Maritim Jolie Ville Golf & Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Maritim Jolie Ville Golf & Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00