cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
  • Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort, Goa
1 / 15
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
08.11 - 16.11
już od 6019 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
13.12 - 21.12
już od 5163 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kenilworth Beach & Spa Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort
star 5

Indie: Goa
Ocena hotelu Kenilworth Beach & Spa Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kenilworth Beach & Spa Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 listopada 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2020

Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Elegancki i ekskluzywny hotel, zlokalizowany jest w spokojnej miejscowości Salcete na południowym wybrzeżu Goa, ok. 15 km od lotniska, ok. 6 km od niewielkiej miejscowości Majorda ze skromnym wyborem sklepów i barów. Hotel położony jest na dużym, zielonym terenie pośród przepięknej tropikalnej roślinności.
Plaża:

Hotel zlokalizowany jest bezpośrednio przy przepięknej, piaszczystej plaży Utorda. Brak serwisu plażowego. Leżaki i parasole udostępniane są przez lokalne bary na plaży - za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, kantor, przestronne i eleganckie lobby, 2 restauracje: główna Portofino serwująca dania kuchni międzynarodowej oraz restauracja Mallika z lokalną kuchnią indyjską, 3 bary: bar główny oraz położone przy basenie: snack bar Aquarius serwujący przekąski oraz azjatyckie specjały i Sunken Bar z napojami. Ponadto duży basen o nieregularnym kształcie, jacuzzi, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne. Dla dzieci: basen, mini zjeżdżalnia, plac zabaw. Za opłatą: sklepy, lekarz, salon kosmetyczny, pralnia, masaże i zabiegi w bogato wyposażonym centrum SPA.
Pokoje:

Hotel oferuje 88 elegancko i komfortowo urządzonych pokoi deluxe (ulokowanych na parterze), o pow. ok. 32 m2, które mogą zakwaterować max. 3 osoby dorosłe. Pokoje wyposażone są w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarkę do włosów, szlafroki, indywidualnie sterowaną klimatyzację, wiatrak sufitowy, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (konsumpcja za dodatkową opłatą), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, balkon lub taras.
Wyżywienie:

Śniadania (07:30-11:00), z możliwością dopłaty do obiadokolacji (formuła half board) i dodatkowo lunchy (formuła full board) serwowanych w formie bogatego bufetu w restauracji głównej. Za opłatą opcja All Inlcusive: śniadanie, lunch (12:30-15:00), obiadokolacja (19:30-22:30) oraz lokalne napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w barze głównym (11:00-20:00). Za opłatą możliwość korzystania z pozostałych restauracji i barów.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft: siłownia, siatkówka, krykiet, tenis stołowy, koszykówka (oświetlenie płatne ok. 11 USD/godz.). Płatne dodatkowo: nauka robienia sztucznych kwiatów, malowanie na szkle, płótnie i ceramice (płatne ok. 7 USD/0,5 godz.), tenis ziemny (ok. 10 USD/godz., oświetlenie ok. 16 USD/godz.), bilard (ok. 5 USD/godz.), play station (ok. 4 USD/godz.).
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby hotelu i w pokojach.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.kenilworthhotels.com/goa
Naszym zdaniem:

Ekskluzywny hotel dla wymagających Gości, o przyjemnej, kameralnej atmosferze. Szczególnie polecamy osobom ceniącym sobie spokojny wypoczynek i kontakt z naturą. Dodatkowymi atutami tego resortu są piękny, zadbany ogród, bardzo dobra i różnorodna kuchnia oraz wysoki standard świadczonych usług.
Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowym PLL LOT Dreamliner(rejs non stop) na trasie Warszawa - Goa - Warszawa, opłaty lotniskowe,7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych w wybranym hotelu na Goa, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy indyjskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 04.03.2019 r. i mogą ulec zmianie.
Uwaga
Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii. Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.
W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.
Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 2006 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.
"
Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne podczas części pobytowej na Goa: Stare Goa i Panaji
Całodzienna wycieczka do dawnej i obecnej stolicy stanu Goa. Zwiedzanie dawnej portugalskiej prowincji otoczonej nadrzecznymi gajami palmowymi, w której urzekną nas wieże katedry, dzwonnice oraz kopuły kościołów, które stanowią najbardziej imponujące zabytki Goa, będąc zarazem jednym z najlepszych przykładów architektury renesansowej na świecie. Odwiedzimy Bazylikę Bom Jesus gdzie znajdują się relikwie Świętego Franciszka Ksawerego oraz Katedrę Se, wybudowane w XVI i XVII w. Przejazd do miasta Ponda uważanego za serce hinduizmu na Goa. Po drodze zatrzymamy się w jednej ze świątyń wzniesionych ku czci bogini Mahalasa, Mangueshi lub Shree Shantadurga aby poprosić o spokój ducha oraz błogosławieństwo. W obecnej stolicy Goa, Panaji spacer po dzielnicy po portugalskiej oraz czas wolny na zakupy oraz wypróbowanie miejscowej kuchni podczas lunchu (we własnym zakresie).
Cena od ok. 40 USD/os.

Wodospadi plantacja przypraw
Zapraszamy do zobaczenia jednego z najbardziej malowniczych zakątków Goa. Bedzie to całodzienna wycieczka do drugiego co do wielkości w Indiach wodospadu. To też dzień jazdy terenowymi samochodami poprzez bezdroża, liczne strumienie. Wodospad Dudhsagar znajduje się blisko wschodniej granicy stanu Goa około 65 km od miasta Margao. Po przyjeździe na miejsce czeka nas półgodzinny trekking do samego wodospadu. Będzie tam czas na orzeźwiającą kąpiel w czystej, chłodnej wodzie pod kaskadami strumieni oraz relaks w cieniu otaczających drzew. Następnie udamy się do "wioski przypraw", gdzie zjemy tradycyjny lunch(w cenie, napoje płatne dodatkowo). Będziemy też oglądać plantację, a od miejscowych dowiemy się ciekawych faktów na temat uprawy i zastosowania rosnących tam roślin. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od ok. 60 USD/os.

Rejs Rozbitkowie
Rejs rozpoczniemy w Panjim na Grande Island, skąd udamy się na odosobnione plaże na cyplu Dona Paula. Podczas rejsu czas na łowienie owoców morza, zaopatrzeni zostaną Państwo w żyłki wędkarskie. Następnie lunch na plaży - na gorącym grillu przygotowane zostaną potrawy z połowu dnia. Później czas na plażowanie, relaks, pływanie i gry zespołowe. Zdecydowanie polecamy rejs dla wszystkich kochających wodę, niezależnie od wieku. Przejrzystość wody uzależniona jest od pogody. Cena obejmuje: transport, lunch, połowu ryb, woda mineralna, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od ok. 50 USD/os.

Spotkanie z dziką naturą Goa
Podróż wzdłuż malowniczego wybrzeża rzeki Mandovi to doskonała okazja, aby poznać bogatą, bujną i dziką przyrodę Goa. Podczas dwugodzinnego rejsu zobaczą Państwo zimorodka - ptaka, który jest symbolem Goa, miejscowych, żyjących na małej wysepce, a przed wszystkim krokodyle, które stanowią główną atrakcję rejsu. Temu wszystkiemu będą towarzyszyć widoki na Stare Goa z całkowicie innej perspektywy niż ze strony lądu.
Cena od ok.35 USD/os.

Uwaga!
Wycieczki lokalne odbywają się przy min. 12 osobach.
Inne

Przelot
Samolot PLL LOT typuDreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) na trasie Warszawa - Goa - Warszawa z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogate menu, w tym napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
INDIE - informacje ogólne

Wyloty z:
Warszawy
Waluta
1 rupia indyjska INR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 64 INR Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.
Czas
+ 3,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Elektryczność
220 V / 50 Hz standard angielsko - hinduski. W większości hoteli wtyczki są takie jak w Polsce.
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski 00 91 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Szczepienia i zdrowie
Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienia przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. Malaria występuje miejscowo i okresowo. Należy pić wodę butelkowaną i nie spożywać drinków z lodem.
Pogoda, klimat i ubiór
Indie są 7 krajem na świecie pod względem powierzchni. Na tak ogromnym obszarze występuje duże zróżnicowanie typów klimatów. Wybrzeża są gorące i wilgotne. Interior kontynentalny i suchy. Północ kraju może być chłodna. Mogą zdarzyć się ciepłe deszcze tropikalne, dlatego sugerujemy zabranie parasoli lub cienkich kurtek przeciwdeszczowych. Do niektórych obiektów wstęp jest możliwy jedynie po zdjęciu butów. Nie należy wchodzić do świątyń z odkrytymi ramionami i kolanami, przydatne są chusty i ochraniacze na stopy.
Orientacyjne ceny
Woda 1l ok. 15 - 30 INR, Cola 0,5l ok. 40 INR, Piwo 0,6l ok. 60 - 150 INR.
Inne ważne informacje:

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.
Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 2013 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.
W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Indiach trwa od początkulistopadado końca marca.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza.

Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 219 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres
Wizy

Wiza.

Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje 219 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Best Reisen

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Luksusowy resort położony nad brzegiem morza w otoczeniu tropikalnego ogrodu. Doskonałe miejsce dla miłośników sportów wodnych.

Położenie

Hotel znajduje się w południowej części Goa, bezpośrednio przy plaży Utorda. Odległość od lotniska wynosi około 20 km.

Wyposażenie

3 restauracje: Malika (serwująca dania kuchni indyjskiej i kontynentalnej, czynna cały dzień), Seahawk (restauracja przy plaży, serwująca owoce morza; czynna jest w wysokim sezonie) oraz Aquarius (restauracja przy basenie, zerwująca przekąski w ciągu dnia, nocą zaś azjatyckie przysmaki; czynna od listopada do kwietnia). 2 bary (Lounge bar oraz bar przy basenie) zapewniające szeroki wybór napojów orzeźwiających i alkoholi. Ponadto na terenie obiektu: całodobowa recepcja, 24h room service, basen, jacuzzi, centrum SPA, salon kosmetyczny, siłownia, centrum konferencyjno-biznesowe, wieczorne animacje (sezonowo).

Pokoje

Pokoje z widokiem na ogród o powierzchni 32 metrów kwadratowych. Wszystkie klimatyzowane, nowocześnie urządzone, wyposażone w: łazienkę, suszarkę do włosów, biurko, zestaw do kawy/herbaty, telewizor, sejf, minibar (dodatkowo płatny), WI-FI (dodatkowo płatne).

Wyżywienie

BB - Śniadania HB - Śniadania i Obiadokolacje All Inclusive

Sport i rozrywka

Odkryty basen, jacuzzi, siłownia, centrum SPA, kort tenisowy, sporty wodne na plaży (banan, narty wodne, parasailing, wyprawy na ryby - wszystko dodatkowo płatne). Mini klub dla dzieci, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Przy wyjazdach do Indii wymagane są wizy. Uprawniają do dwukrotnego przekraczania granicy, dzięki czemu można odwiedzić także sąsiednie kraje. Najłatwiej jest uzyskać wizę w Ambasadzie Republiki Indii w Warszawie. Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 10 dni roboczych (około 2 tygodne) przed planowaną datą wylotu. Do uzyskania wizy turystycznej wymagane są  - paszport ważny przez minimum rok (licząc od daty wylotu z Indii) z dwiema pustymi stronami na wizę  - formularz wniosku wizowego, wypełniony w języku angielskim, wydrukowany i podpisany przez wnioskodawcę (dostępny na stronie interentowej indianvisaonline.gov.in/visa/, zakładka "Online Visa Application Registration")  - kolorowa fotografia paszportowa (3,5 x 4,5 cm)  - kserokopia biletu lotniczego i/lub potwierdzenie rezerwacji  - opłata za wizę, wynosząca 232 zł + 100 zł za ewentualne pośrednictwo naszego biura  W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie powyższych dokumentów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 16 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Paszporty z gotową wizą odsyłane są klientowi.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (232 zł + 100 zł za ewentualne pośrednictwo naszego biura), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

BestReisen

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.


Naszym zdaniem

Luksusowy resort położony nad brzegiem morza w otoczeniu tropikalnego ogrodu. Doskonałe miejsce dla miłośników sportów wodnych.

Położenie

Hotel znajduje się w południowej części Goa, bezpośrednio przy plaży Utorda. Odległość od lotniska wynosi około 20 km.

Wyposażenie

3 restauracje: Malika (serwująca dania kuchni indyjskiej i kontynentalnej, czynna cały dzień), Seahawk (restauracja przy plaży, serwująca owoce morza; czynna jest w wysokim sezonie) oraz Aquarius (restauracja przy basenie, zerwująca przekąski w ciągu dnia, nocą zaś azjatyckie przysmaki; czynna od listopada do kwietnia). 2 bary (Lounge bar oraz bar przy basenie) zapewniające szeroki wybór napojów orzeźwiających i alkoholi. Ponadto na terenie obiektu: całodobowa recepcja, 24h room service, basen, jacuzzi, centrum SPA, salon kosmetyczny, siłownia, centrum konferencyjno-biznesowe, wieczorne animacje (sezonowo).

Pokoje

Pokoje z widokiem na ogród o powierzchni 32 metrów kwadratowych. Wszystkie klimatyzowane, nowocześnie urządzone, wyposażone w: łazienkę, suszarkę do włosów, biurko, zestaw do kawy/herbaty, telewizor, sejf, minibar (dodatkowo płatny), WI-FI (dodatkowo płatne).

Wyżywienie

BB - Śniadania HB - Śniadania i Obiadokolacje All Inclusive

Sport i rozrywka

Odkryty basen, jacuzzi, siłownia, centrum SPA, kort tenisowy, sporty wodne na plaży (banan, narty wodne, parasailing, wyprawy na ryby - wszystko dodatkowo płatne). Mini klub dla dzieci, możliwość wynajęcia opiekunki do dziecka.

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Przy wyjazdach do Indii wymagane są wizy. Uprawniają do dwukrotnego przekraczania granicy, dzięki czemu można odwiedzić także sąsiednie kraje. Najłatwiej jest uzyskać wizę w Ambasadzie Republiki Indii w Warszawie. Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 10 dni roboczych (około 2 tygodnie) przed planowaną datą wylotu.   Do uzyskania wizy turystycznej wymagane są:   - paszport ważny przez minimum rok (licząc od daty wylotu z Indii) z dwiema pustymi stronami na wizę  - formularz wniosku wizowego, wypełniony w języku angielskim, wydrukowany i podpisany na obydwu stronach przez wnioskodawcę (dostępny na stronie internetowej indianvisaonline.gov.in/visa/, zakładka "Online Visa Application Registration")  - kolorowa fotografia paszportowa (3,5 x 4,5 cm)  - kserokopia biletu lotniczego i/lub potwierdzenie rezerwacji  - opłata za wizę, wynosząca 232 zł + 100 zł za ewentualne pośrednictwo naszego biura      W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie powyższych dokumentów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 18 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Paszporty z gotową wizą odsyłane są klientowi kurierem.   W przypadku wyjazu do Indii osoby niepełnoletniej pod opieką osoby nie będącej jej rodzicem, konieczne jest przesłanie aktu notarialnego, przetłumaczonego przez tłumacza przysięgłego na język angielski, informującego, iż dana osoba będzie sprawowała opiekę nad osobą niepełnoletnią podczas jej pobytu w Indiach. Bez takowego dokumentu ambasada odmawia przyjmowania wniosków wizowych. UWAGA! Od sierpnia 2015 istnieje również możliwość wyrobienia wizy indyjskiej przez internet na stronie https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Jej koszt to 60 USD + opłata za transakcję kartą. W celu otrzymania e-visy należy wypełnić wniosek wizowy dostępny na wyżej wymienionej stronie. Podczas jego wypełniania konieczne będzie załączenie zdjęcia paszportowego twarzy w formacie jpg oraz skanu pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem) w formacie pdf. Rozmiar każdego z plików nie powinien przekraczać 1 MB. Płatności za e-visę dokonuje się za pomocą karty kredytowej lub debetowej. O  e-visę można ubiegać się najwcześniej na 30 dni przed wylotem, najpóźniej zaś 4 dni (96 h) przed planowaną datą lądowania w Indiach (wniesienie opłaty po przekroczeniu tego terminu skutkować będzie odrzuceniem aplikacji). E-visa jest wizą wjazdu jednokrotnego, jej ważność to 30 dni od dnia przekroczenia granicy z Indiami.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (232 zł + 100 zł za pośrednictwo wizowe Best Reisen Group), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

Blog Traveligo - Wszystko o podróżach

Mapa Hotelu Kenilworth Beach & Spa Resort

Opinie o Hotelu Kenilworth Beach & Spa Resort

Kenilworth Beach & Spa Resort - możliwości zakwaterowania:

2 os. Pokój Delux
2 os. Pokój Delux
1 os. Pokój Delux
1 os. Pokój Delux

Kenilworth Beach & Spa Resort - Możliwości wyżywienia:


Kenilworth Beach & Spa Resort - miasta wylotu:


Kenilworth Beach & Spa Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Kenilworth Beach & Spa Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00