cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
  • Hotel Heritage Village , Goa
1 / 17
Udogodnienia hotelu Heritage Village
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Heritage Village
star 3

Indie: Goa
Ocena hotelu Heritage Village :
3.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Heritage Village :
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Ocena hotelu:
3.4 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 02 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2019

Hotel Heritage Village w ofercie Biura podróży:

Ecco Travel

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Indie/Goa

Opis

Położony przy piaszczystej plaży na południowym wybrzeżu Goa, Złożony z przytulnych, piętrowych domków skupionych wokół odkrytego basenu z tarasem słonecznym, Zadbany ogród z alejkami specerowymi, W ramach pakietu Al Inclusive hotel zapewnia różnorodne menu międzynarodowe oraz kuchnię indyjską, Przestronne pokoje ozdobione zostały indyjskimi tkaninami, nadając im oryginalny charakter,

Lokalizacja

w Goa, ok. 300 m od plaży, ok. 12 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 107, restauracje - 3, baseny odkryte - 1, bar przy basenie, koktajl bar, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, wypożyczalnia rowerów, pasaż handlowy, biblioteka, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

Pokoje

klimatyzacja, sejf (płatny), telewizja satelitarna, internet (płatny), internet bezprzewodowy (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, wentylator, łazienka z wanną lub prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - w cenie pokoje typu standard. Dodatkowo płatne pokoje - 1. designer - niezwykle gustownie urządzone i przestronne, 2. grand club - dodatkowe wyposażenie - telewizor plazmowy 32", DVD player, stacja dokująca Ipod i łącze internetowe, sejf elektroniczny wielkości laptopa, szlafroki.

Plaża

piaszczysta, szeroka, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

koszykówka, wodny aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), joga, centrum fitness, aerobik, SPA (płatne), rowery (płatne), bilard (płatny), łaźnia parowa (płatna), zabiegi lecznicze (płatne).

Rozrywka

muzyka na żywo, karaoke, program artystyczny.

Dla dzieci

opiekunka (płatna), brodzik, plac zabaw.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (soki, woda, piwo, wina, drinki), przekąski w godz. 11.00-23.00 oraz program animacyjny i wybrane udogodnienia sportowe.

Informacje dodatkowe

Hotel w 2010 roku przeszedł gruntowny remont i podwyższył oficjalną kategorię na 4*.

Cena zawiera

przelot z Warszawy do wybranego portu (np. Goa, Trivandrum zgodnie z wybraną ofertą) z jedną lub dwiema przesiadkami, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, obsługi w jęz. polskim, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, kosztu wizy indyjskiej, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Wizy 1. Za pośrednictwem Ecco Travel. Ecco Travel pośredniczy w uzyskaniu wizy w cenie 100 PLN/os + koszt wizy 300 PLN/os. W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji konieczne jest wypełnienie wniosku wizowego online oraz załączenie w nim skanu wymaganych dokumentów - paszportu (pdf, min. 10KB, max. 300 KB) oraz zdjęcia w kolorze (jpg, min. 10 KB, max. 1 MB). Obowiązkowo, przed wysłaniem dokumentów do działu wizowego należy zgłosić do rezerwacji usługę pośrednictwa. WAŻNE - W przypadku zakupu ofert Last Minute, istnieje konieczność skonsultowania możliwości pośrednictwa z Ecco Travel. Wniosek wizowy - https.//ssl.eccoholiday.com/reservation_et/wiza_indie.php Uprzejmie prosimy - - Otworzyć paszport na stronie ze zdjęciem oraz zeskanować OBYDWIE STRONY - Nie skanować dokumentów do góry nogami oraz bokiem - Jako oryginał do scanu zdjęcia używać zdjęcia kolorowego zrobionego u fotografa (z twarzą na wprost, na jasnym tle), a nie zdjęcia z paszportu - Podawać w nagłówku wniosku prawdziwą datę wyjazdu oraz wpisywać rzeczywistą ważność paszportu (paszporty dzieci ważne są max. 5 lat) Wniosek można wypełnić i przesłać najpóźniej na 14 dni roboczych przed wylotem. Uzyskana w drodze pośrednictwa wiza wydawana jest na okres 60 dni i uprawnia do dwukrotnego przekroczenia granicy. UWAGA - Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z wyjazdu oraz wiza. 2. Samodzielnie za pomocą systemu e-wiza. Do 96h przed wylotem istnieje możliwość otrzymania e-wizy w cenie 80 USD + opłata za transakcję kartą ok. 2 USD*, bez konieczności wysyłania dokumentów do Warszawy. W celu otrzymania e-visy należy wypełnić wniosek wizowy na stronie https.//indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html oraz dołączyć podczas wypełniania wniosku - zdjęcie w kolorze w formacie jpg i skan paszportu (strona ze zdjęciem) w formacie pdf oraz opłacić e-wizę przy pomocy karty kredytowej lub debetowej. UWAGA! O ten rodzaj wizy można się ubiegać na 120 dni przed wylotem. Jest to wiza dwukrotnego wjazdu, ważna przez 60 dni od dnia przekroczenia granicy z Indiami. * wysokość opłaty może ulec zmianie w zależności od banku, który wydał kartę


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony jest na południowym wybrzeżu Goa, ok. 1 km do niewielkiej miejscowości Cansaulim ze skromnym wyborem restauracji i sklepów, ok. 13 km do lotniska. Hotel znajduje się na niedużym, ale ładnie utrzymanym, zielonym terenie.



Plaża:

Hotel zlokalizowany jest ok. 350 m od pięknej, szerokiej, piaszczystej plaży Arossim. Brak hotelowego serwisu plażowego. Leżaki i parasole udostępniane są przez lokalne bary za dodatkową opłatą.



Do dyspozycji gości:

Recepcja, kantor, przestronne lobby, zadbany ogród, restauracja główna Chutney oraz restauracja a'la carte Mango Terrace serwująca typowe lokalne przysmaki (płatna dodatkowo), 4 bary: Casa Rosa - śródziemnomorski coctail bar, Forrest - grill bar, snack bar przy basenie oraz Swim-up bar. Ponadto: basen o nieregularnym kształcie (otwarty w godz. 07:00-18:00), ręczniki kąpielowe, leżaki i parasole przy basenie dostępne bezpłatnie. Dla dzieci: brodzik, plac i sala zabaw. Za opłatą: sala gier, sklep z pamiątkami, sklep z biżuterią, fryzjer, lekarz.


Pokoje:

W hotelu znajduje się 97 pokoi położonych w 4 budynkach w ogrodzie. Pokoje standardowe 2-osobowe typu superior (brak możliwości dostawki) są przyjemnie ale podstawowo urządzone. W każdym pokoju znajduje się: łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, indywidualnie sterowana klimatyzacja, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, balkon lub taras. Pokoje deluxe z widokiem na basen posiadają bardziej nowoczesny wystrój i wydzieloną część wypoczynkową, pokoje club z widokiem na ogród dodatkowo posiadają minibar (konsumpcja płatna dodatkowo). Dostawki możliwe tylko w pokojach typu club.


Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:30-10:30), lunch (12:30-15:00), obiadokolacja (19:30-22:30) serwowane w restauracji Chutney w formie bogatego bufetu. Przekąski w ciągu dnia (11:00-12:00 i 16:00-17:30) oraz lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w wybranych barach (11:00-23:00). Restauracje a'la carte: Mango Terrace serwująca kuchnię hinduską oraz Forrest serwująca potrawy z grilla dostępne za dodatkową opłatą, wymagana wcześniejsza rezerwacja.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi atrakcyjny program animacyjny w ciągu dnia oraz wieczorami. Zabawy przy basenie: aerobik w wodzie, zajęcia jogi i medytacji, siatkówka plażowa, tenis ziemny (wymagana rezerwacja kortu, wypożyczenie sprzętu płatne dodatkowo ok. 5 USD), tenis stołowy, rzutki, gry planszowe, wieczorne show, karaoke, muzyka na żywo. Płatne dodatkowo: centrum sportów wodnych przy plaży i możliwość wypożyczenia roweru - konieczna rezerwacja w recepcji.


Internet:

Internet Wi-Fi dostępny na terenie hotelu oraz w pokojach za dodatkową opłatą ok. 5 USD/godz.



Kategoria lokalna:

****



Naszym zdaniem:

Niewysoka zabudowa i piękny ogród tworzą wspaniały klimat wioski wakacyjnej. Hotel cieszy się świetnymi opiniami wśród Gości a mnogość ciekawych animacji w ciągu dnia i wieczorem sprawia, że nie można się tu nudzić. Gorąco polecamy na rodzinne wakacje i egzotyczny wypad we dwoje!!!



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje399 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - Goa - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe,8 rozpoczętych dób hotelowych w wybranym hotelu na Goa, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy indyjskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Uwaga


Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.

W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.

Inne
INDIE I NEPAL -informacje ogólne


Wyloty z:
Warszawy, Poznania, Katowic

Waluta
- INDIE 1 rupia indyjska INR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 64 INR - NEPAL 1 rupia nepalska NPR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 100 NPR Bankomaty dostępne są we wszystkich większych miastach, ale warto mieć ze sobą gotówkę.

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Czas
+ 3,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Elektryczność
220 V / 50 Hz standard angielsko - hinduski. W większości hoteli wtyczki są takie jak w Polsce.

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski 00 91 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Szczepienia i zdrowie
Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienia przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. Malaria występuje miejscowo i okresowo. Należy pić wodę butelkowaną i nie spożywać drinków z lodem.

Pogoda, klimat i ubiór
Indie są 7 krajem na świecie pod względem powierzchni. Na tak ogromnym obszarze występuje duże zróżnicowanie typów klimatów. Wybrzeża są gorące i wilgotne. Interior kontynentalny i suchy. Północ kraju i Nepal może być chłodna. Zwłaszcza do Nepalu należy zabrać kurtki i cieplejsze polary. Mogą zdarzyć się ciepłe deszcze tropikalne, dlatego sugerujemy zabranie parasoli lub cienkich kurtek przeciwdeszczowych. Do niektórych obiektów wstęp jest możliwy jedynie po zdjęciu butów. Nie należy wchodzić do świątyń z odkrytymi ramionami i kolanami, przydatne są chusty i ochraniacze na stopy.

Orientacyjne ceny
Woda 1l ok. 15 - 30 INR, Cola 0,5l ok. 40 INR, Piwo 0,6l ok. 60 - 150 INR.

Przelot
samolotami linii rejsowych. Catering: 2 posiłki: jeden lekki/ skromny i drugi ciepły obiad/ kolacja w tym napoje. Na pokładzie znajdują się monitory z możliwością indywidualnej obsługi, do wyboru: kanały dla dzieci, filmy. Limit bagażu - bagaż kabinowy (podręczny) 5 kg, bagaż odprawiany 20 kg. Rozkład lotów jest orientacyjny i może różnić się w zależności od grupy. Catering oraz serwis pokładowy może różnić się w zależności od linii lotniczej. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
Wycieczki lokalne podczas części pobytowej na Goa:


Wycieczka do DudhSagar Waterfalls - Wodospad i plantacja przypraw
Zapraszamy Państwa do zobaczenia jednego z najbardziej malowniczych zakątków Goa. Bedzie to całodzienna wycieczka do drugiego co do wielkości w Indiach wodospadu. To też dzień jazdy terenowymi samochodami 4 x 4 poprzez bezdroża, liczne strumienie. Wodospad Dudhsagar znajduje się blisko wschodniej granicy stanu Goa około 65 km od miasta Margao. Po przyjeździe na miejsce czeka nas półgodzinny trekking do samego wodospadu, który ma wysokość 603 metry. Będzie tam czas na orzeźwiającą kąpiel w czystej, chłodnej wodzie pod kaskadami strumieni oraz relaks w cieniu otaczających drzew Następnie udamy się do "wioski przypraw", gdzie zjemy tradycyjny lunch(w cenie, napoje płatne dodatkowo). Będziemy też oglądać plantację, a od miejscowych dowiemy się ciekawych faktów na temat uprawy i zastosowania rosnących tam roślin. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od60 USD/os.
(przy minimum12 osobach).

Stare Goa i Panaji
Całodzienna wycieczka do dawnej i obecnej stolicy stanu Goa. Zobaczymy pozostałości dawnej stolicy Goa, nazywanej drugą Lizboną, gdzie znajduje się między innymi słynna bazylika Bom Jesus, kościół Św.Kajetana i łuk wicekrola przez który niegdyś wchodziło się do dawnego miasta. Będzie to także okazja, aby zobaczyć indyjske świątynie znajdujące się w okolicach miasta Ponda. W obecnej stolicy Goa, Panaji będzie czas wolny na zakupy oraz wypróbowanie miejscowej kuchni podczas lunchu (we własnym zakresie).
Cena od30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Goa i plantacja przypraw
Zwiedzanie dawnej portugalskiej prowincji otoczonej nadrzecznymi gajami palmowymi, w której urzekną nas wieże katedry, dzwonnice oraz kopuły kościołów, które stanowią najbardziej imponujące zabytki Goa, będąc zarazem jednym z najlepszych przykładów architektury renesansowej na świecie. Odwiedzimy Bazylikę Bom Jesus gdzie znajdują się relikwie Świętego Franciszka Ksawerego, Katedrę oraz kościół Św. Kajetana, wybudowane w XVI i XVII w. Przejazd do miasta Ponda uważanego za serce hinduizmu na Goa. Po drodze zatrzymamy się w jednej ze świątyń wzniesionych ku czci bogini Mahalasa, Mangueshi lub Shree Shantadurga aby poprosić o spokój ducha oraz błogosławieństwo. Następnie wizyta na plantacji przypraw położonej pośród bujnej zieleni w ok. miejscowości Curti. Uznawana jest ona za jedną z większych atrakcji turystycznych w ok. Pondy. Dowiemy się do czego wykorzystywane są poszczególne przyprawy i jakie schorzenia leczą, zjemy wystawny obiad w stylu goańskim, odkryjemy bogactwo i wspaniałość tego magicznego miejsca. Plantacja zajmuje imponującą powierzchnię 130 akrów, z czego aż 60 akrów przeznaczonych jest tylko i wyłącznie pod uprawę przypraw, ziół, owoców i drzew. W dodatku rosną tutaj rośliny o wartościach leczniczych takie jak: Tulsi (Ocimum Sanctum), Neem (Azadirachta Indica), trawa cytrynowa, mięta (Mentha Arvensis), limonka (Autantiifolia), aloe-vera. etc. Cena obejmuje: transport, lunch. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 35 USD/os.
(przy minimum 15 osobach).

Panjim i rejs po rzece Mandovi
Przejazd do Fountainhas, latynoskiej dzielnicy w Panjim wciśniętej pomiędzy potok Ourem a wzgórze Althino. Były to pierwsze osiedla rezydencjonalne budowane w pośpiechu kiedy goańska stolica przeniesiona została ze starego Goa do Panjim. Miejscowa ludność nadal mówi tutaj po portugalsku. Wąskie uliczki ciągnące się wzdłuż parterowych domków z wystającymi balkonami nadal urzekają swym śródziemnomorskim urokiem. W programie spacer po ulicy 18-tego Czerwca, która jest główną ulicą miasta z szerokim wyborem sklepów. Wieczorem zaokrętowanie na statku wycieczkowym, którym wybierzemy się w podróż wzdłuż malowniczego wybrzeża rzeki Mandovi. Podczas rejsu podziwiać będziemy piękne zabytki i miejsca takie jak Pałac Adil Shah, rezydencję muzułmańskiego sułtana, która przypomina o uroku i bogactwie starożytnego Goa. Wieczorne atrakcje w postaci kulturalnego przedstawienia, podczas którego zahipnotyzowani zostaniemy kolorowymi strojami oraz skomplikowaną choreografią tradycyjnych tańców ludowych. Rejs zakończy impreza prowadzona przez DJ-a. Cena obejmuje: transport, rejs statkiem na rzece Mandovi. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Rejs "Rozbitkowie"
Rejs rozpoczniemy w Panjim na Grande Island, skąd udamy się na odosobnione plaże na cyplu Dona Paula. Zaopatrzeni zostaną Państwo w żyłki wędkarskie oraz maski do snorkelingu, w których sprawdzić będzie można przejrzystość wody. Następnie lunch - na gorącym grillu przygotowane zostaną potrawy z połowu dnia. Po popołudniu na plaży, spędzonym na relaksie, pływaniu, siatkówce plażowej oraz innych plażowych grach, powrót do hotelu. Zdecydowanie polecamy rejs dla wszystkich kochających wodę, niezależnie od wieku. Przejrzystość wody uzależniona jest od pogody. Cena obejmuje: transport, lunch, sprzęt do snorkelingu oraz połowu ryb, woda mineralna, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 47 USD/os.
Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

Rejs na wędkowanie
Wyruszamy o 7:00 rano łodzią rybacką, zaopatrzeni w lekkie śniadanie, w towarzystwie przewodnika - eksperta w dziedzinie połowu ryb. Rejs w kierunku wyspy, gdzie spędzimy kilka godzin na połowach. Połów zarówno z dna, jak i na przynętę. Cena obejmuje: transport, woda mineralna, piwo, napoje bezalkoholowe, owoce. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 305 USD/os.
lub
od 383 USD/os.
(z lunchem, czasem wolnym na kąpiel i nurkowanie). Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - Goa - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe,8 rozpoczętych dób hotelowych w wybranym hotelu na Goa, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy indyjskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Uwaga


Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.

W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.

"

Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne podczas części pobytowej na Goa:


Wycieczka do DudhSagar Waterfalls - Wodospad i plantacja przypraw
Zapraszamy Państwa do zobaczenia jednego z najbardziej malowniczych zakątków Goa. Bedzie to całodzienna wycieczka do drugiego co do wielkości w Indiach wodospadu. To też dzień jazdy terenowymi samochodami 4 x 4 poprzez bezdroża, liczne strumienie. Wodospad Dudhsagar znajduje się blisko wschodniej granicy stanu Goa około 65 km od miasta Margao. Po przyjeździe na miejsce czeka nas półgodzinny trekking do samego wodospadu, który ma wysokość 603 metry. Będzie tam czas na orzeźwiającą kąpiel w czystej, chłodnej wodzie pod kaskadami strumieni oraz relaks w cieniu otaczających drzew Następnie udamy się do "wioski przypraw", gdzie zjemy tradycyjny lunch(w cenie, napoje płatne dodatkowo). Będziemy też oglądać plantację, a od miejscowych dowiemy się ciekawych faktów na temat uprawy i zastosowania rosnących tam roślin. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od60 USD/os.
(przy minimum12 osobach).

Stare Goa i Panaji
Całodzienna wycieczka do dawnej i obecnej stolicy stanu Goa. Zobaczymy pozostałości dawnej stolicy Goa, nazywanej drugą Lizboną, gdzie znajduje się między innymi słynna bazylika Bom Jesus, kościół Św.Kajetana i łuk wicekrola przez który niegdyś wchodziło się do dawnego miasta. Będzie to także okazja, aby zobaczyć indyjske świątynie znajdujące się w okolicach miasta Ponda. W obecnej stolicy Goa, Panaji będzie czas wolny na zakupy oraz wypróbowanie miejscowej kuchni podczas lunchu (we własnym zakresie).
Cena od30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Goa i plantacja przypraw
Zwiedzanie dawnej portugalskiej prowincji otoczonej nadrzecznymi gajami palmowymi, w której urzekną nas wieże katedry, dzwonnice oraz kopuły kościołów, które stanowią najbardziej imponujące zabytki Goa, będąc zarazem jednym z najlepszych przykładów architektury renesansowej na świecie. Odwiedzimy Bazylikę Bom Jesus gdzie znajdują się relikwie Świętego Franciszka Ksawerego, Katedrę oraz kościół Św. Kajetana, wybudowane w XVI i XVII w. Przejazd do miasta Ponda uważanego za serce hinduizmu na Goa. Po drodze zatrzymamy się w jednej ze świątyń wzniesionych ku czci bogini Mahalasa, Mangueshi lub Shree Shantadurga aby poprosić o spokój ducha oraz błogosławieństwo. Następnie wizyta na plantacji przypraw położonej pośród bujnej zieleni w ok. miejscowości Curti. Uznawana jest ona za jedną z większych atrakcji turystycznych w ok. Pondy. Dowiemy się do czego wykorzystywane są poszczególne przyprawy i jakie schorzenia leczą, zjemy wystawny obiad w stylu goańskim, odkryjemy bogactwo i wspaniałość tego magicznego miejsca. Plantacja zajmuje imponującą powierzchnię 130 akrów, z czego aż 60 akrów przeznaczonych jest tylko i wyłącznie pod uprawę przypraw, ziół, owoców i drzew. W dodatku rosną tutaj rośliny o wartościach leczniczych takie jak: Tulsi (Ocimum Sanctum), Neem (Azadirachta Indica), trawa cytrynowa, mięta (Mentha Arvensis), limonka (Autantiifolia), aloe-vera. etc. Cena obejmuje: transport, lunch. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 35 USD/os.
(przy minimum 15 osobach).

Panjim i rejs po rzece Mandovi
Przejazd do Fountainhas, latynoskiej dzielnicy w Panjim wciśniętej pomiędzy potok Ourem a wzgórze Althino. Były to pierwsze osiedla rezydencjonalne budowane w pośpiechu kiedy goańska stolica przeniesiona została ze starego Goa do Panjim. Miejscowa ludność nadal mówi tutaj po portugalsku. Wąskie uliczki ciągnące się wzdłuż parterowych domków z wystającymi balkonami nadal urzekają swym śródziemnomorskim urokiem. W programie spacer po ulicy 18-tego Czerwca, która jest główną ulicą miasta z szerokim wyborem sklepów. Wieczorem zaokrętowanie na statku wycieczkowym, którym wybierzemy się w podróż wzdłuż malowniczego wybrzeża rzeki Mandovi. Podczas rejsu podziwiać będziemy piękne zabytki i miejsca takie jak Pałac Adil Shah, rezydencję muzułmańskiego sułtana, która przypomina o uroku i bogactwie starożytnego Goa. Wieczorne atrakcje w postaci kulturalnego przedstawienia, podczas którego zahipnotyzowani zostaniemy kolorowymi strojami oraz skomplikowaną choreografią tradycyjnych tańców ludowych. Rejs zakończy impreza prowadzona przez DJ-a. Cena obejmuje: transport, rejs statkiem na rzece Mandovi. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Rejs "Rozbitkowie"
Rejs rozpoczniemy w Panjim na Grande Island, skąd udamy się na odosobnione plaże na cyplu Dona Paula. Zaopatrzeni zostaną Państwo w żyłki wędkarskie oraz maski do snorkelingu, w których sprawdzić będzie można przejrzystość wody. Następnie lunch - na gorącym grillu przygotowane zostaną potrawy z połowu dnia. Po popołudniu na plaży, spędzonym na relaksie, pływaniu, siatkówce plażowej oraz innych plażowych grach, powrót do hotelu. Zdecydowanie polecamy rejs dla wszystkich kochających wodę, niezależnie od wieku. Przejrzystość wody uzależniona jest od pogody. Cena obejmuje: transport, lunch, sprzęt do snorkelingu oraz połowu ryb, woda mineralna, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 47 USD/os.
Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

Rejs na wędkowanie
Wyruszamy o 7:00 rano łodzią rybacką, zaopatrzeni w lekkie śniadanie, w towarzystwie przewodnika - eksperta w dziedzinie połowu ryb. Rejs w kierunku wyspy, gdzie spędzimy kilka godzin na połowach. Połów zarówno z dna, jak i na przynętę. Cena obejmuje: transport, woda mineralna, piwo, napoje bezalkoholowe, owoce. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 305 USD/os.
lub
od 383 USD/os.
(z lunchem, czasem wolnym na kąpiel i nurkowanie). Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.

Inne

INDIE I NEPAL -informacje ogólne


Wyloty z:
Warszawy, Poznania, Katowic

Waluta
- INDIE 1 rupia indyjska INR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 64 INR - NEPAL 1 rupia nepalska NPR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 100 NPR Bankomaty dostępne są we wszystkich większych miastach, ale warto mieć ze sobą gotówkę.

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Czas
+ 3,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Elektryczność
220 V / 50 Hz standard angielsko - hinduski. W większości hoteli wtyczki są takie jak w Polsce.

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski 00 91 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Szczepienia i zdrowie
Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienia przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. Malaria występuje miejscowo i okresowo. Należy pić wodę butelkowaną i nie spożywać drinków z lodem.

Pogoda, klimat i ubiór
Indie są 7 krajem na świecie pod względem powierzchni. Na tak ogromnym obszarze występuje duże zróżnicowanie typów klimatów. Wybrzeża są gorące i wilgotne. Interior kontynentalny i suchy. Północ kraju i Nepal może być chłodna. Zwłaszcza do Nepalu należy zabrać kurtki i cieplejsze polary. Mogą zdarzyć się ciepłe deszcze tropikalne, dlatego sugerujemy zabranie parasoli lub cienkich kurtek przeciwdeszczowych. Do niektórych obiektów wstęp jest możliwy jedynie po zdjęciu butów. Nie należy wchodzić do świątyń z odkrytymi ramionami i kolanami, przydatne są chusty i ochraniacze na stopy.

Orientacyjne ceny
Woda 1l ok. 15 - 30 INR, Cola 0,5l ok. 40 INR, Piwo 0,6l ok. 60 - 150 INR.

Przelot
samolotami linii rejsowych. Catering: 2 posiłki: jeden lekki/ skromny i drugi ciepły obiad/ kolacja w tym napoje. Na pokładzie znajdują się monitory z możliwością indywidualnej obsługi, do wyboru: kanały dla dzieci, filmy. Limit bagażu - bagaż kabinowy (podręczny) 5 kg, bagaż odprawiany 20 kg. Rozkład lotów jest orientacyjny i może różnić się w zależności od grupy. Catering oraz serwis pokładowy może różnić się w zależności od linii lotniczej. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

"

Wizy

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje399 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Należy do ścisłej czołówki hoteli w Goa oferujących formułę klubowej wioski turystycznej all inclusive. Ładne, białe wille w zabudowie szeregowej otoczone są wypielęgnowanym ogrodem, po którym non stop krząta się pracowita obsługa hotelowa, dbająca o wygodę gości i nieskazitelną zieleń trawników. Bardzo przyjemne pokoje \'\'design\'\' - z indywidualnie zaprojektowanym wystrojem, pełne są słońca i energetyzujących kolorów, są tu wyroby lokalnego artysty, a na dzieci czeka nawet przytulanka! Pokoje \'\'club\'\' to nie tylko luksus i nowoczesne gadżety, ale także specjalny serwis. Znakomita kuchnia, raj dla miłośników curry! Mocną stroną hotelu jest także program rekreacyjny i rozrywkowy prowadzony przez zespół sympatycznych animatorów. Goście doceniają ciekawe pokazy tańców, ćwiczenia jogi i wspólną zabawę.

Położenie:

ok. 1 km od wioski Cansaulim, ok. 12 km od portu lotniczego w Dabolim i 17 km od stolicy Goa, Panadżi.

 

Plaża:

Arossim Beach, szeroka, piaszczysta, łagodnie schodzi do morza, ok. 300 m od hotelu, parasole i leżaki za

opłatą.

 

Hotel:

trzygwiazdkowy, zbudowany w 1997 r., modernizacja w 2003-2008 r., 97 pokoi, 9 budynków, 1 piętro, hol, całodobowa recepcja z bezpłatnym sejfem, restauracja Chutney - kuchnia międzynarodowa i lokalna, dania w formie bufetu, 2 restauracje á  la carte: Mango Terrace - międzynarodowa i Forrest - potrawy z grilla, bar Casa Rosa i Forrest w budynku głównym, bar przy basenie, mini-pasaż handlowy, biblioteka; za opłatą: kawiarenka Internetowa, Internet bezprzewodowy, wypożyczalnia rowerów, pralnia; udogodnienia i pokój dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, Mastercard, American Express.

 

Pokój:

standardowy: 2-os. (bez możliwości dostawki), ok. 25 m2, elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka na życzenie), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis, balkon z widokiem na ogród lub basen; superior design (DHS): 2-os. (możliwość 1 dostawki), wyposażenie jak standard, bardzo ładny wystrój, balkon (stolik i krzesełka), widok na basen; grande club (DLX): 2-os. (możliwość 1 dostawki), przestronny, luksusowy, dodatkowo: telewizor LCD, DVD, stacja dokująca MP3, sejf, mini-bar, suszarka, płaszcze kąpielowe serwis VIP.

 

Sport i rekreacja:

basen, woda słodka, ok. 250 m2, głębokość do ok. 1,70 m, brodzik dla dzieci, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe, tenis stołowy, bilard indyjski, fitness, pokój gier, animacje dla dorosłych i dla dzieci, joga, medytacje, aerobik, gry i quizy, dyskoteki na otwartym powietrzu, karaoke, muzyka na żywo, 2 razy w tygodniu wieczory tematyczne, plac i pokój zabaw dla dzieci, za opłatą: eleganckie Spa ajurwedyjskie, naprzeciwko hotelu - zabiegi relaksacyjne, odmładzające, antymigrenowe, zabiegi wspomagające leczenie zatok i artretyzmu.

 

Wyżywienie:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (12.30-15.00), kolacja (19.30-22.45) w formie bufetu w restauracji Chutney; przekąski między posiłkami, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze przy basenie (11.00-23.00).

 

Cena zawiera:

  • 7 lub 14 noclegów
  • wyżywienie
  • przelot samolotem
  • transfer lotnisko- hotel- lotnisko
  • opieka rezydenta
  • ubezpieczenie KL i NW
  • dopłatę do wizy
  • opłatę lotniskową
  • opłatę transportową

 

Cena nie zawiera:

  • dopłat do kolacji okoloczościowych

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


BestReisen

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki hotel znanej sieci. Komfort, styl, niska zabudowa, zielone otoczenie, świetna kuchnia, klubowa atmosfera, wspólna zabawa.

Położenie

Na południu Goa, 300 m od piaszczystej plaży (przejście przez ulicę), ok. 1,5 km od wioski Cansaulim,  15 km od Margao,  12 km od lotniska Dabolim, 35 km od stolicy stanu Goa- Panaji. Na terenie hotelu występują różnice poziomów i schodki.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, punkt wymiany walut, odpłatna kawiarenka internetowa, sklepiki, biblioteczka, sala konferencyjna, pralnia, restauracja główna Chutney (bufety, kuchnia międzynarodowa i lokalna) otwarta na patio, romantyczna restauracja a'la carte Mango Terrace z częścią na zewnątrz, bar Forrest, pub Casa Rosa, bar przy basenie typu swim-up, możliwa organizacja prywatnych kolacji przy świecach na plaży.

Pokoje

97 pokoi w kilku kategoriach. Gustownie urządzone, w ciepłych barwach, z lokalnymi akcentami, wyposażone w łazienkę z kabiną prysznicową, klimatyzację, TV sat, zestaw do kawy i herbaty, łącza internetowe, telefon, balkon (widok na ogród lub basen),  w grande club i suites- minibarki. Pokój standardowy ma ok. 28 m kw.

Wyżywienie

All Inclusive - Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu oraz przekąski w godzinach 11:00-23:00. W skład pakietu wchodzą również lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (soki, woda, piwo, wina, drinki).

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie z tarasem słonecznym (bezpłatne leżaki i parasole), joga, tenis stołowy, bilard, kort tenisowy (rakiety i oświetlenie - płatne), pokój gier, program rekreacyjny, rozrywkowy, muzyka na żywo, sporty wodne przy plaży (lokalne agencje), w sąsiednich ośrodkach - zabiegi ajurwedyjskie.

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Przy wyjazdach do Indii wymagane są wizy. Uprawniają do dwukrotnego przekraczania granicy, dzięki czemu można odwiedzić także sąsiednie kraje. Najłatwiej jest uzyskać wizę w Ambasadzie Republiki Indii w Warszawie. Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 10 dni roboczych (około 2 tygodnie) przed planowaną datą wylotu.   Do uzyskania wizy turystycznej wymagane są:   - paszport ważny przez minimum rok (licząc od daty wylotu z Indii) z dwiema pustymi stronami na wizę  - formularz wniosku wizowego, wypełniony w języku angielskim, wydrukowany i podpisany na obydwu stronach przez wnioskodawcę (dostępny na stronie internetowej indianvisaonline.gov.in/visa/, zakładka "Online Visa Application Registration")  - kolorowa fotografia paszportowa (3,5 x 4,5 cm)  - kserokopia biletu lotniczego i/lub potwierdzenie rezerwacji  - opłata za wizę, wynosząca 232 zł + 100 zł za ewentualne pośrednictwo naszego biura      W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie powyższych dokumentów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 18 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Paszporty z gotową wizą odsyłane są klientowi kurierem.   W przypadku wyjazu do Indii osoby niepełnoletniej pod opieką osoby nie będącej jej rodzicem, konieczne jest przesłanie aktu notarialnego, przetłumaczonego przez tłumacza przysięgłego na język angielski, informującego, iż dana osoba będzie sprawowała opiekę nad osobą niepełnoletnią podczas jej pobytu w Indiach. Bez takowego dokumentu ambasada odmawia przyjmowania wniosków wizowych. UWAGA! Od sierpnia 2015 istnieje również możliwość wyrobienia wizy indyjskiej przez internet na stronie https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Jej koszt to 60 USD + opłata za transakcję kartą. W celu otrzymania e-visy należy wypełnić wniosek wizowy dostępny na wyżej wymienionej stronie. Podczas jego wypełniania konieczne będzie załączenie zdjęcia paszportowego twarzy w formacie jpg oraz skanu pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem) w formacie pdf. Rozmiar każdego z plików nie powinien przekraczać 1 MB. Płatności za e-visę dokonuje się za pomocą karty kredytowej lub debetowej. O  e-visę można ubiegać się najwcześniej na 30 dni przed wylotem, najpóźniej zaś 4 dni (96 h) przed planowaną datą lądowania w Indiach (wniesienie opłaty po przekroczeniu tego terminu skutkować będzie odrzuceniem aplikacji). E-visa jest wizą wjazdu jednokrotnego, jej ważność to 30 dni od dnia przekroczenia granicy z Indiami.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (232 zł + 100 zł za pośrednictwo wizowe Best Reisen Group), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Mapa Hotelu Heritage Village

Opinie o Hotelu Heritage Village

Blisko do morza, czysta plaża ale brak leżaków czy koszy, hotel zapewnia tyko ręczniki na plażę. Generalnie miejsce warte odwiedzenia.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: może być
3.4

Heritage Village - możliwości zakwaterowania:

dbl design
1 os. pokój club
1 os. pokoj deluxe
2 os. pokoj club
2 os. pokoj deluxe
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy

Heritage Village - Możliwości wyżywienia:


Heritage Village - miasta wylotu:


Heritage Village - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Heritage Village ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00