cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
  • Hotel Baywatch Resort, Goa
1 / 10
Udogodnienia hotelu Baywatch Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Baywatch Resort
star 4

Indie: Goa
Ocena hotelu Baywatch Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Baywatch Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 kwietnia 2019

Hotel Baywatch Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***+

Opis oferty

 

Położenie:

Ten przytulny hotel położony jest na południowym wybrzeżu Goa w pięknym, zielonym ogrodzie. Ok. 5 km od turystycznej miejscowości Colva z szerokim wyborem sklepów, barów i restauracji, ok. 6 km od Margao, ok. 27 km od lotniska w Dabolim.



Plaża:

Obiekt zlokalizowany jest ok. 300 m od jednej z piękniejszych, szerokich plaż Sernabatin. Brak serwisu plażowego. Leżaki i parasole udostępniane są przez lokalne bary na plaży za dodatkową opłatą.



Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z budynku głównego oraz kilku budynków willowych. Recepcja 24 h, przestronne lobby, kantor, restauracja główna Pam's serwująca dania kuchni międzynarodowej i lokalne specjały. Ponadto bar główny oraz bar serwujący owoce morza z grilla (otwarty sezonowo), kawiarnia, basen ze słodką wodą z wydzieloną częścią dla dzieci, leżaki i parasole przy basenie oraz ręczniki kąpielowe dostępne bezpłatnie. Za dodatkową opłatą: lekarz, sala gier, fryzjer oraz sala zabaw dla dzieci.


Pokoje:

W budynku głównym i willach w ogrodzie znajduje się 67 pokoi deluxe (pow. ok. 24 m2). Wszystkie pokoje są elegancko i przytulnie urządzone i wyposażone w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV Sat., telefon, bezpłatny sejf, minibar (2 butelki wody uzupełniane codzienne, pozostała konsumpcja za dodatkową opłatą), zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, sofę wypoczynkową, balkon lub taras z widokiem na ogród.


Wyżywienie:

Śniadania w formie bogatego bufetu (07:30-10:30). Za opłatą: formuła half board - dodatkowo obiadokolacje (19:30-22:30), opcja full board - dodatkowo lunche w formie bufetu (12:30-15:00) serwowane w restauracji głównej w formie bufetu lub opcja All Inclusive.


Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi dzienne i wieczorne animacje: gry i zabawy sportowe, muzyka na żywo. Siłownia, tenis stołowy, badminton, krykiet, sauna. Za dodatkową opłatą: gry wideo (ok. 4 USD/ godz.), bilard (płatny ok. 4 USD/ godz.), centrum SPA, łaźnia parowa, zajęcia jogi.


Internet:

Internet Wi-Fi dostępny na terenie hotelu - płatny ok. 2 USD/doba.



Kategoria lokalna:

****



Strona www:

www.baywatchresort.in



Naszym zdaniem:

Bardzo przyjemny, kameralny hotel, który szczególnie dba o komfort swoich Gości. Oferuje atrakcyjne animacje, które urozmaicają pobyt. Znakomita lokalizacja w pobliżu pięknej, szerokiej plaży i w sąsiedztwie turystycznej Colvy sprawiają, że jest to idealne miejsce na romantyczne spacery oraz odkrywanie tej część Indii na własną rękę.



Opinie klientów:

Klienci oceniają ten hotel na 5.0/6. Sprawdź opinie:


Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.

Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.

Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Wizy
Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Wizy - informacje dla sprzedawców
Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje399 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.

Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - Goa - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe,8 rozpoczętych dób hotelowych w wybranym hotelu na Goa, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy indyjskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Uwaga


Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.

W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.

Inne
INDIE I NEPAL -informacje ogólne


Wyloty z:
Warszawy, Poznania, Katowic

Waluta
- INDIE 1 rupia indyjska INR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 64 INR - NEPAL 1 rupia nepalska NPR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 100 NPR Bankomaty dostępne są we wszystkich większych miastach, ale warto mieć ze sobą gotówkę.

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 ("stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Czas
+ 3,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Elektryczność
220 V / 50 Hz standard angielsko - hinduski. W większości hoteli wtyczki są takie jak w Polsce.

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski 00 91 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Szczepienia i zdrowie
Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienia przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. Malaria występuje miejscowo i okresowo. Należy pić wodę butelkowaną i nie spożywać drinków z lodem.

Pogoda, klimat i ubiór
Indie są 7 krajem na świecie pod względem powierzchni. Na tak ogromnym obszarze występuje duże zróżnicowanie typów klimatów. Wybrzeża są gorące i wilgotne. Interior kontynentalny i suchy. Północ kraju i Nepal może być chłodna. Zwłaszcza do Nepalu należy zabrać kurtki i cieplejsze polary. Mogą zdarzyć się ciepłe deszcze tropikalne, dlatego sugerujemy zabranie parasoli lub cienkich kurtek przeciwdeszczowych. Do niektórych obiektów wstęp jest możliwy jedynie po zdjęciu butów. Nie należy wchodzić do świątyń z odkrytymi ramionami i kolanami, przydatne są chusty i ochraniacze na stopy.

Orientacyjne ceny
Woda 1l ok. 15 - 30 INR, Cola 0,5l ok. 40 INR, Piwo 0,6l ok. 60 - 150 INR.

Przelot
samolotami linii rejsowych. Catering: 2 posiłki: jeden lekki/ skromny i drugi ciepły obiad/ kolacja w tym napoje. Na pokładzie znajdują się monitory z możliwością indywidualnej obsługi, do wyboru: kanały dla dzieci, filmy. Limit bagażu - bagaż kabinowy (podręczny) 5 kg, bagaż odprawiany 20 kg. Rozkład lotów jest orientacyjny i może różnić się w zależności od grupy. Catering oraz serwis pokładowy może różnić się w zależności od linii lotniczej. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne
Wycieczki lokalne podczas części pobytowej na Goa:


Wycieczka do DudhSagar Waterfalls - Wodospad i plantacja przypraw
Zapraszamy Państwa do zobaczenia jednego z najbardziej malowniczych zakątków Goa. Bedzie to całodzienna wycieczka do drugiego co do wielkości w Indiach wodospadu. To też dzień jazdy terenowymi samochodami 4 x 4 poprzez bezdroża, liczne strumienie. Wodospad Dudhsagar znajduje się blisko wschodniej granicy stanu Goa około 65 km od miasta Margao. Po przyjeździe na miejsce czeka nas półgodzinny trekking do samego wodospadu, który ma wysokość 603 metry. Będzie tam czas na orzeźwiającą kąpiel w czystej, chłodnej wodzie pod kaskadami strumieni oraz relaks w cieniu otaczających drzew Następnie udamy się do "wioski przypraw", gdzie zjemy tradycyjny lunch(w cenie, napoje płatne dodatkowo). Będziemy też oglądać plantację, a od miejscowych dowiemy się ciekawych faktów na temat uprawy i zastosowania rosnących tam roślin. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od60 USD/os.
(przy minimum12 osobach).

Stare Goa i Panaji
Całodzienna wycieczka do dawnej i obecnej stolicy stanu Goa. Zobaczymy pozostałości dawnej stolicy Goa, nazywanej drugą Lizboną, gdzie znajduje się między innymi słynna bazylika Bom Jesus, kościół Św.Kajetana i łuk wicekrola przez który niegdyś wchodziło się do dawnego miasta. Będzie to także okazja, aby zobaczyć indyjske świątynie znajdujące się w okolicach miasta Ponda. W obecnej stolicy Goa, Panaji będzie czas wolny na zakupy oraz wypróbowanie miejscowej kuchni podczas lunchu (we własnym zakresie).
Cena od30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Goa i plantacja przypraw
Zwiedzanie dawnej portugalskiej prowincji otoczonej nadrzecznymi gajami palmowymi, w której urzekną nas wieże katedry, dzwonnice oraz kopuły kościołów, które stanowią najbardziej imponujące zabytki Goa, będąc zarazem jednym z najlepszych przykładów architektury renesansowej na świecie. Odwiedzimy Bazylikę Bom Jesus gdzie znajdują się relikwie Świętego Franciszka Ksawerego, Katedrę oraz kościół Św. Kajetana, wybudowane w XVI i XVII w. Przejazd do miasta Ponda uważanego za serce hinduizmu na Goa. Po drodze zatrzymamy się w jednej ze świątyń wzniesionych ku czci bogini Mahalasa, Mangueshi lub Shree Shantadurga aby poprosić o spokój ducha oraz błogosławieństwo. Następnie wizyta na plantacji przypraw położonej pośród bujnej zieleni w ok. miejscowości Curti. Uznawana jest ona za jedną z większych atrakcji turystycznych w ok. Pondy. Dowiemy się do czego wykorzystywane są poszczególne przyprawy i jakie schorzenia leczą, zjemy wystawny obiad w stylu goańskim, odkryjemy bogactwo i wspaniałość tego magicznego miejsca. Plantacja zajmuje imponującą powierzchnię 130 akrów, z czego aż 60 akrów przeznaczonych jest tylko i wyłącznie pod uprawę przypraw, ziół, owoców i drzew. W dodatku rosną tutaj rośliny o wartościach leczniczych takie jak: Tulsi (Ocimum Sanctum), Neem (Azadirachta Indica), trawa cytrynowa, mięta (Mentha Arvensis), limonka (Autantiifolia), aloe-vera. etc. Cena obejmuje: transport, lunch. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 35 USD/os.
(przy minimum 15 osobach).

Panjim i rejs po rzece Mandovi
Przejazd do Fountainhas, latynoskiej dzielnicy w Panjim wciśniętej pomiędzy potok Ourem a wzgórze Althino. Były to pierwsze osiedla rezydencjonalne budowane w pośpiechu kiedy goańska stolica przeniesiona została ze starego Goa do Panjim. Miejscowa ludność nadal mówi tutaj po portugalsku. Wąskie uliczki ciągnące się wzdłuż parterowych domków z wystającymi balkonami nadal urzekają swym śródziemnomorskim urokiem. W programie spacer po ulicy 18-tego Czerwca, która jest główną ulicą miasta z szerokim wyborem sklepów. Wieczorem zaokrętowanie na statku wycieczkowym, którym wybierzemy się w podróż wzdłuż malowniczego wybrzeża rzeki Mandovi. Podczas rejsu podziwiać będziemy piękne zabytki i miejsca takie jak Pałac Adil Shah, rezydencję muzułmańskiego sułtana, która przypomina o uroku i bogactwie starożytnego Goa. Wieczorne atrakcje w postaci kulturalnego przedstawienia, podczas którego zahipnotyzowani zostaniemy kolorowymi strojami oraz skomplikowaną choreografią tradycyjnych tańców ludowych. Rejs zakończy impreza prowadzona przez DJ-a. Cena obejmuje: transport, rejs statkiem na rzece Mandovi. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Rejs "Rozbitkowie"
Rejs rozpoczniemy w Panjim na Grande Island, skąd udamy się na odosobnione plaże na cyplu Dona Paula. Zaopatrzeni zostaną Państwo w żyłki wędkarskie oraz maski do snorkelingu, w których sprawdzić będzie można przejrzystość wody. Następnie lunch - na gorącym grillu przygotowane zostaną potrawy z połowu dnia. Po popołudniu na plaży, spędzonym na relaksie, pływaniu, siatkówce plażowej oraz innych plażowych grach, powrót do hotelu. Zdecydowanie polecamy rejs dla wszystkich kochających wodę, niezależnie od wieku. Przejrzystość wody uzależniona jest od pogody. Cena obejmuje: transport, lunch, sprzęt do snorkelingu oraz połowu ryb, woda mineralna, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 47 USD/os.
Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

Rejs na wędkowanie
Wyruszamy o 7:00 rano łodzią rybacką, zaopatrzeni w lekkie śniadanie, w towarzystwie przewodnika - eksperta w dziedzinie połowu ryb. Rejs w kierunku wyspy, gdzie spędzimy kilka godzin na połowach. Połów zarówno z dna, jak i na przynętę. Cena obejmuje: transport, woda mineralna, piwo, napoje bezalkoholowe, owoce. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 305 USD/os.
lub
od 383 USD/os.
(z lunchem, czasem wolnym na kąpiel i nurkowanie). Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.

"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot liniami rejsowymi Warszawa - Goa - Warszawa z przesiadką, opłaty lotniskowe,8 rozpoczętych dób hotelowych w wybranym hotelu na Goa, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego pilota, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy indyjskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków osobistych.

Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2018 r. i mogą ulec zmianie.

Uwaga


Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 rupii) i 1000 rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 rupii i 2000 rupii.

Jeśli Klienci zabierają ze sobą dolary amerykańskie należy pamiętać, że w Indiach nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r. i /lub zniszczone, naddarte, itp.

W dniach 24-27.01. część atrakcji w Indiach może być nieczynna ze względu na Święto Republiki.

"

Wycieczki lokalne

Wycieczki lokalne podczas części pobytowej na Goa:


Wycieczka do DudhSagar Waterfalls - Wodospad i plantacja przypraw
Zapraszamy Państwa do zobaczenia jednego z najbardziej malowniczych zakątków Goa. Bedzie to całodzienna wycieczka do drugiego co do wielkości w Indiach wodospadu. To też dzień jazdy terenowymi samochodami 4 x 4 poprzez bezdroża, liczne strumienie. Wodospad Dudhsagar znajduje się blisko wschodniej granicy stanu Goa około 65 km od miasta Margao. Po przyjeździe na miejsce czeka nas półgodzinny trekking do samego wodospadu, który ma wysokość 603 metry. Będzie tam czas na orzeźwiającą kąpiel w czystej, chłodnej wodzie pod kaskadami strumieni oraz relaks w cieniu otaczających drzew Następnie udamy się do "wioski przypraw", gdzie zjemy tradycyjny lunch(w cenie, napoje płatne dodatkowo). Będziemy też oglądać plantację, a od miejscowych dowiemy się ciekawych faktów na temat uprawy i zastosowania rosnących tam roślin. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od60 USD/os.
(przy minimum12 osobach).

Stare Goa i Panaji
Całodzienna wycieczka do dawnej i obecnej stolicy stanu Goa. Zobaczymy pozostałości dawnej stolicy Goa, nazywanej drugą Lizboną, gdzie znajduje się między innymi słynna bazylika Bom Jesus, kościół Św.Kajetana i łuk wicekrola przez który niegdyś wchodziło się do dawnego miasta. Będzie to także okazja, aby zobaczyć indyjske świątynie znajdujące się w okolicach miasta Ponda. W obecnej stolicy Goa, Panaji będzie czas wolny na zakupy oraz wypróbowanie miejscowej kuchni podczas lunchu (we własnym zakresie).
Cena od30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Goa i plantacja przypraw
Zwiedzanie dawnej portugalskiej prowincji otoczonej nadrzecznymi gajami palmowymi, w której urzekną nas wieże katedry, dzwonnice oraz kopuły kościołów, które stanowią najbardziej imponujące zabytki Goa, będąc zarazem jednym z najlepszych przykładów architektury renesansowej na świecie. Odwiedzimy Bazylikę Bom Jesus gdzie znajdują się relikwie Świętego Franciszka Ksawerego, Katedrę oraz kościół Św. Kajetana, wybudowane w XVI i XVII w. Przejazd do miasta Ponda uważanego za serce hinduizmu na Goa. Po drodze zatrzymamy się w jednej ze świątyń wzniesionych ku czci bogini Mahalasa, Mangueshi lub Shree Shantadurga aby poprosić o spokój ducha oraz błogosławieństwo. Następnie wizyta na plantacji przypraw położonej pośród bujnej zieleni w ok. miejscowości Curti. Uznawana jest ona za jedną z większych atrakcji turystycznych w ok. Pondy. Dowiemy się do czego wykorzystywane są poszczególne przyprawy i jakie schorzenia leczą, zjemy wystawny obiad w stylu goańskim, odkryjemy bogactwo i wspaniałość tego magicznego miejsca. Plantacja zajmuje imponującą powierzchnię 130 akrów, z czego aż 60 akrów przeznaczonych jest tylko i wyłącznie pod uprawę przypraw, ziół, owoców i drzew. W dodatku rosną tutaj rośliny o wartościach leczniczych takie jak: Tulsi (Ocimum Sanctum), Neem (Azadirachta Indica), trawa cytrynowa, mięta (Mentha Arvensis), limonka (Autantiifolia), aloe-vera. etc. Cena obejmuje: transport, lunch. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 35 USD/os.
(przy minimum 15 osobach).

Panjim i rejs po rzece Mandovi
Przejazd do Fountainhas, latynoskiej dzielnicy w Panjim wciśniętej pomiędzy potok Ourem a wzgórze Althino. Były to pierwsze osiedla rezydencjonalne budowane w pośpiechu kiedy goańska stolica przeniesiona została ze starego Goa do Panjim. Miejscowa ludność nadal mówi tutaj po portugalsku. Wąskie uliczki ciągnące się wzdłuż parterowych domków z wystającymi balkonami nadal urzekają swym śródziemnomorskim urokiem. W programie spacer po ulicy 18-tego Czerwca, która jest główną ulicą miasta z szerokim wyborem sklepów. Wieczorem zaokrętowanie na statku wycieczkowym, którym wybierzemy się w podróż wzdłuż malowniczego wybrzeża rzeki Mandovi. Podczas rejsu podziwiać będziemy piękne zabytki i miejsca takie jak Pałac Adil Shah, rezydencję muzułmańskiego sułtana, która przypomina o uroku i bogactwie starożytnego Goa. Wieczorne atrakcje w postaci kulturalnego przedstawienia, podczas którego zahipnotyzowani zostaniemy kolorowymi strojami oraz skomplikowaną choreografią tradycyjnych tańców ludowych. Rejs zakończy impreza prowadzona przez DJ-a. Cena obejmuje: transport, rejs statkiem na rzece Mandovi. Sugerujemy zabrać: wygodne obuwie, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 30 USD/os.
(przy minimum 12 osobach).

Rejs "Rozbitkowie"
Rejs rozpoczniemy w Panjim na Grande Island, skąd udamy się na odosobnione plaże na cyplu Dona Paula. Zaopatrzeni zostaną Państwo w żyłki wędkarskie oraz maski do snorkelingu, w których sprawdzić będzie można przejrzystość wody. Następnie lunch - na gorącym grillu przygotowane zostaną potrawy z połowu dnia. Po popołudniu na plaży, spędzonym na relaksie, pływaniu, siatkówce plażowej oraz innych plażowych grach, powrót do hotelu. Zdecydowanie polecamy rejs dla wszystkich kochających wodę, niezależnie od wieku. Przejrzystość wody uzależniona jest od pogody. Cena obejmuje: transport, lunch, sprzęt do snorkelingu oraz połowu ryb, woda mineralna, piwo oraz napoje bezalkoholowe. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/ kamerę.
Cena od 47 USD/os.
Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

Rejs na wędkowanie
Wyruszamy o 7:00 rano łodzią rybacką, zaopatrzeni w lekkie śniadanie, w towarzystwie przewodnika - eksperta w dziedzinie połowu ryb. Rejs w kierunku wyspy, gdzie spędzimy kilka godzin na połowach. Połów zarówno z dna, jak i na przynętę. Cena obejmuje: transport, woda mineralna, piwo, napoje bezalkoholowe, owoce. Sugerujemy zabrać: wygodne buty, krem z filtrem, strój kąpielowy, ręczniki, nakrycie głowy, aparat/kamerę.
Cena od 305 USD/os.
lub
od 383 USD/os.
(z lunchem, czasem wolnym na kąpiel i nurkowanie). Wycieczka realizowana maksymalnie dla 4 osób. Obsługa lokalna bez polskiego pilota.

USD/os.) - ok. półdniowa wizyta w centrum indyjskiego przemysłu filmowego - zwiedzanie planów filmowych, studiów dubbingowych i tanecznych. W pakiecie lunch, a przy odbronie szczęścia możliwość pamiątkowego zdjęcia z gwiazdami kina Bollywood.

Inne

INDIE I NEPAL -informacje ogólne


Wyloty z:
Warszawy, Poznania, Katowic

Waluta
- INDIE 1 rupia indyjska INR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 64 INR - NEPAL 1 rupia nepalska NPR dzieli się na 100 pajs. Aktualny przelicznik: 1 USD = 100 NPR Bankomaty dostępne są we wszystkich większych miastach, ale warto mieć ze sobą gotówkę.

Od dnia 09.11.2016 r. banknoty o wartości nominalnej 500 (stare" 500 Rupii) i 1000 Rupii przestały być prawnym środkiem płatniczym w Indiach. Wprowadzono do obiegu "nowe" banknoty 500 Rupii i 2000 Rupii.

Czas
+ 3,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.

Elektryczność
220 V / 50 Hz standard angielsko - hinduski. W większości hoteli wtyczki są takie jak w Polsce.

Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski 00 91 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.

Szczepienia i zdrowie
Szczepienia nie są wymagane. Zaleca się szczepienia przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. Malaria występuje miejscowo i okresowo. Należy pić wodę butelkowaną i nie spożywać drinków z lodem.

Pogoda, klimat i ubiór
Indie są 7 krajem na świecie pod względem powierzchni. Na tak ogromnym obszarze występuje duże zróżnicowanie typów klimatów. Wybrzeża są gorące i wilgotne. Interior kontynentalny i suchy. Północ kraju i Nepal może być chłodna. Zwłaszcza do Nepalu należy zabrać kurtki i cieplejsze polary. Mogą zdarzyć się ciepłe deszcze tropikalne, dlatego sugerujemy zabranie parasoli lub cienkich kurtek przeciwdeszczowych. Do niektórych obiektów wstęp jest możliwy jedynie po zdjęciu butów. Nie należy wchodzić do świątyń z odkrytymi ramionami i kolanami, przydatne są chusty i ochraniacze na stopy.

Orientacyjne ceny
Woda 1l ok. 15 - 30 INR, Cola 0,5l ok. 40 INR, Piwo 0,6l ok. 60 - 150 INR.

Przelot
samolotami linii rejsowych. Catering: 2 posiłki: jeden lekki/ skromny i drugi ciepły obiad/ kolacja w tym napoje. Na pokładzie znajdują się monitory z możliwością indywidualnej obsługi, do wyboru: kanały dla dzieci, filmy. Limit bagażu - bagaż kabinowy (podręczny) 5 kg, bagaż odprawiany 20 kg. Rozkład lotów jest orientacyjny i może różnić się w zależności od grupy. Catering oraz serwis pokładowy może różnić się w zależności od linii lotniczej. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na r.pl/rozklady.

"

Wizy

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje399 zł/ os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy.
O szczegóły związane z wizowaniem zapytaj swojego opiekuna wycieczki lub agenta, u którego dokonywałeś rezerwację.
Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.

Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza.
Do przekroczenia granicy indyjskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu oraz wiza. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie rezerwacyjnym Travella i kosztuje399 zł/os. Konieczne jest wypełnienie i potwierdzenie wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella najpóźniej na 7 dni roboczych przed rozpoczęciem imprezy oraz dostarczenie skanów paszportu i zdjęć opisanych w instrukcji wizowania na adres wizy.indie@R.pl. Uzyskana e-wiza wydawana jest na okres 30 dni i uprawnia do jednokrotnego przekroczenia granicy. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie, wtedy cena imprezy, będzie pomniejszona o koszty wizowania. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


BestReisen

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel otwarty w 2007 roku, w ostatnich latach jeden z najbardziej popularnych w regionie. Oryginalna architektura, przyjazna atmosfera, piękna plaża, urokliwy ogród.

Położenie

Resort położony przy plaży Sernabitan w południowej części Goa. Odległość od lotniska wynosi około 25 km.

Wyposażenie

Znakomita restauracja główna Pam's serwująca dania kuchni lokalnej i miedzynarodowej, szczycząca się hasłem, iż w jej wnętrzach przygotowywanie i serwowanie potraw jest sztuką samą w sobie; restauracja Tawa znajdująca się na świeżym powietrzu, gdzie skosztować można owoców morza; 2 bary. Ponadto na terenie hotelu: basen, centrum konferencyjne, centrum SPA, sauna, siłownia,  wypożyczalnia samochodów.

Pokoje

Przestronne, klimatyzowane pokoje wyposażone w łazienkę, telewizor, lodówkę, taras/balkon, stolik do kawy, minibar (dodatkowo płatny).

Wyżywienie

All Inclusive: Śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu w restauracji Pam's. Tam także przekąski serwowane w ciągu dnia w godzinach 11:00-12:00 i 16:00-17:00. Kawa, herbata, woda, soki, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane w barze Harry's w godzinach 11:00-23:00. Dodatkowo w ramach pakietu All Inclusive goście otrzymają 1 butelkę lokalnego wina do pokoju.

Sport i rozrywka

Odkryty base, centrum SPA, siłownia, bilard, sauna, wieczorne animacje (sezonowo).

Przelot

Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

Wizy

Przy wyjazdach do Indii wymagane są wizy. Uprawniają do dwukrotnego przekraczania granicy, dzięki czemu można odwiedzić także sąsiednie kraje. Najłatwiej jest uzyskać wizę w Ambasadzie Republiki Indii w Warszawie. Proces aplikacyjny należy rozpocząć na minimum 10 dni roboczych (około 2 tygodnie) przed planowaną datą wylotu.   Do uzyskania wizy turystycznej wymagane są:   - paszport ważny przez minimum rok (licząc od daty wylotu z Indii) z dwiema pustymi stronami na wizę  - formularz wniosku wizowego, wypełniony w języku angielskim, wydrukowany i podpisany na obydwu stronach przez wnioskodawcę (dostępny na stronie internetowej indianvisaonline.gov.in/visa/, zakładka "Online Visa Application Registration")  - kolorowa fotografia paszportowa (3,5 x 4,5 cm)  - kserokopia biletu lotniczego i/lub potwierdzenie rezerwacji  - opłata za wizę, wynosząca 232 zł + 100 zł za ewentualne pośrednictwo naszego biura      W przypadku zgłoszenia pośrednictwa wizowego w rezerwacji, prosimy o przesłanie powyższych dokumentów na adres Best Reisen Group, maksymalnie na 18 dni przed datą wylotu. W przypadku przekroczenia terminu przesłania dokumentów zastrzegamy możliwość odwołania pośrednictwa. Paszporty z gotową wizą odsyłane są klientowi kurierem.   W przypadku wyjazu do Indii osoby niepełnoletniej pod opieką osoby nie będącej jej rodzicem, konieczne jest przesłanie aktu notarialnego, przetłumaczonego przez tłumacza przysięgłego na język angielski, informującego, iż dana osoba będzie sprawowała opiekę nad osobą niepełnoletnią podczas jej pobytu w Indiach. Bez takowego dokumentu ambasada odmawia przyjmowania wniosków wizowych. UWAGA! Od sierpnia 2015 istnieje również możliwość wyrobienia wizy indyjskiej przez internet na stronie https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Jej koszt to 60 USD + opłata za transakcję kartą. W celu otrzymania e-visy należy wypełnić wniosek wizowy dostępny na wyżej wymienionej stronie. Podczas jego wypełniania konieczne będzie załączenie zdjęcia paszportowego twarzy w formacie jpg oraz skanu pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem) w formacie pdf. Rozmiar każdego z plików nie powinien przekraczać 1 MB. Płatności za e-visę dokonuje się za pomocą karty kredytowej lub debetowej. O  e-visę można ubiegać się najwcześniej na 30 dni przed wylotem, najpóźniej zaś 4 dni (96 h) przed planowaną datą lądowania w Indiach (wniesienie opłaty po przekroczeniu tego terminu skutkować będzie odrzuceniem aplikacji). E-visa jest wizą wjazdu jednokrotnego, jej ważność to 30 dni od dnia przekroczenia granicy z Indiami.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłaty wizowej (232 zł + 100 zł za pośrednictwo wizowe Best Reisen Group), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Wezyr

Szukasz wakacji do Indii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Goa Baywatch Resort to piękne miejsce na relaks i odpoczynek. Obiekt zlokalizowany na Południowym Goa Półwyspu Indyjskiego jest idealnym miejscem na wakacje z rodziną i przyjaciółmi. Centrum SPA i Ayurveda oferują bogatą gamę zabiegów relaksacyjnych dla ciała i ducha, co gwarantuje udany wypoczynek podczas pobytu w Indiach. Baseny, zajęcia animacyjne dla dzieci i dorosłych oraz sportowe atrakcje dopełnią szczęścia wakacyjnego lenistwa.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2007 r. Odnowiony w 2013 r. Na terenie hotelu znajdują się 2 restauracje, 2 bary, room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna (100 osób), wypożyczalnia rowerów, 2 baseny odkryte.

internet

Wi-Fi w lobby płatne

plaża

400 m od hotelu, publiczna, piaszczysta. Parasole, leżaki, materace i ręczniki plażowe - płatne. Przejście do plaży przez ulicę i promenadę.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację (bezpłatna), mini bar (płatny), sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy i herbaty, TV, telefon, łazienkę (prysznic lub wanna, WC, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w budynku głównym i w 20 bungalowach: pokoje deluxe

Wyżywienie

2 restauracje, 2 bary

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie All Inclusive Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja

z myślą o dzieciach

2 brodziki wydzielone przy basenach dla dorosłych, animacje, opiekunka (płatna, na życzenie) menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, sauna, badminton, szachy, siatkówka plażowa, animacje

płatne

centrum SPA, centrum Ayurveda, salon piękności, masaż, tenis stołowy, bilard

dodatkowe informacje

DEPOZYT Podczas zakwaterowania w recepcji pobierany jest od Gości depozyt.

Aktualizacja opisu

21.03.2017 11:50

usługi dostępne w hotelu

SPA Siłownia All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Mapa Hotelu Baywatch Resort

Opinie o Hotelu Baywatch Resort

Baywatch Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj delux
1 os. pokój deluxe z dopłatą do AI
2 os. pokoj delux
2 os. pokoj deluxe z doplata do ai
pokoj 2-os. z dost.
pokoj 2-osobowy
pokoj 1-osobowy

Baywatch Resort - Możliwości wyżywienia:


Baywatch Resort - miasta wylotu:


Baywatch Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Baywatch Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00