Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
1/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
2/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
3/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
4/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
5/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
6/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
7/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
8/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
9/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
10/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
11/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
12/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
13/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
14/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
15/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
16/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
17/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
18/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
19/20
Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino, Seszele
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
05.12 - 14.12
już od 8156 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.07 - 10.07
już od 881 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino
star 3

Seszele
Ocena hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 05 grudnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 lipca 2023

Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Seszele?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum Victorii
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

polozenie

  • ok. 5 km od centrum Victorii
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • sejf: w recepcji
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking: w zależności od dostępności 
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

232

Kategoria lokalna

3 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • pakiet dla nowożeńców (przy pobycie minimum 4 nocy) - kosz owoców po przyjeździe, ciastka/czekoladki w pokoju, jedna oficjalna kolacja z winem dla gości, którzy wykupili wyżywienie typu dwa posiłki, dwa posiłki plus lub pełne wyżywienie, podwyższenie standardu pokoju (w miarę dostępności); po przyjeździe należy okazać akt ślubu (w przypadku nowożeńców nie starszy niż 6 miesięcy) przetłumaczony na język angielski lub niemiecki - jeżeli dokument nie będzie ważny, goście zostaną obciążeni dodatkowymi kosztami na miejscu. W przypadku rocznicy ślubu - jej data musi przypadać na czas pobytu w hotelu. Oferta ważna również dla par tej samej płci.
  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
  • Uwaga – podana cena nie zawiera bagażu rejestrowanego. W celu dodania bagażu za dodatkową opłatą prosimy o kontakt z punktem sprzedaży.
  • W przypadku niektórych sportów wodnych, oznaczonych jako bezpłatne, mogą wystąpić dodatkowe opłaty (np. za wynajęcie sternika, sprzętu itp.). Uwaga – niektóre sporty wodne ze względu na czynniki zewnętrzne mogą być niedostępne.

basen

  • baseny: 2
  • basen dla dzieci
  • basen tylko dla dorosłych: zewnętrzny
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczka dla dzieci: na zapytanie 
    • basen dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • kanu
    • windsurfing 
    • żeglowanie 
    Płatne
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne 
    • kort tenisowy, oświetlony
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    • szkoła nurkowania PADI
    • snorkeling 
    • narty wodne
    • skutery wodne
    • parasailing 
    • łódka typu banan 

    rozrywka

    • kasyno
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-5 os.
    • ok. 50 m2
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy superior DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 36 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    Pokój rodzinny deluxe FZX2
    • 2-5 os.
    • ok. 80 m2
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy deluxe DZX3
    • 1-3 os.
    • ok. 40 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 25 m2
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: za opłatą
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    Pełne wyżywienie
  • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
  • obiad: codziennie 12:00 - 14:00, wybór z menu
  • kolacja: codziennie 19:00 - 22:00, w formie bufetu lub wybór menu
  • Dwa posiłki plus
  •  śniadanie: codziennie, w formie bufetu
  • kolacja: 19:00 - 22:00, w formie bufetu lub wybór menu
  •  wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie
  • wybrane napoje do posiłków
  • Dwa posiłki
    • śniadanie: codziennie, w formie bufetu 
    • kolacja: 19:00 - 22:00, w formie bufetu lub wybór menu
    Śniadania
    •  codziennie, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „Parrot": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „Indian Tandoori Cuisine": rodzaje kuchni: indyjska, a la carte
  • restauracja „Pizzeria": rodzaje kuchni: włoska, a la carte
  • restauracja „Le Canton": rodzaje kuchni: chińska, a la carte
  • restauracja „Teppanyaki": rodzaje kuchni: japońska, a la carte

  • bary i inne: 3
  • bar „Pizzeria Bar"
  • bar na plaży „Sand Station Bar"
  • bar koktajlowy „Silhouette"
  • Dodatkowe informacje
  • uroczysta kolacja: za opłatą, płatność gotówką, w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka R

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Seszele /

    Opis oferty:

    Znakomite miejsce na egzotyczne wakacje na Seszelach! Hotel leży bezpośrednio przy Beau Vallon, przepięknej, najdłuższej plaży na wyspie Mahé. Złoty, drobny piasek, turkus wody czynią z niej idealną scenerię na totalny relaks. Wieczorami można bez końca podziwiać wspaniałe zachody słońca. Hotel jest otoczony dużym, zielonym ogrodem z palmami, ma ładny basen i brodzik dla dzieci. Do dyspozycji Gości jest kilka rodzajów pokoi: od prostych standardowych, do bardziej komfortowych superior. Na miejscu jest wiele atrakcji: można spędzić dzień aktywnie, korzystając z bogatej oferty sportów wodnych, obstawiać szczęśliwe numery w hotelowym kasynie lub po prostu zachwycać się urodą wyspy z plażowego leżaka.

    POŁOŻENIE:

    na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy Mahé, w BEAU VALLON, ok. 5 km od Victorii - stolicy Seszeli, ok. 10 km od Parku Narodowego Morne Seychellois, ok. 6 km od ogrodu botanicznego; ok. 15 km od lotniska Mahé; przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (Victoria/ok. 1 EUR); bezpłatny bus hotelowy do centrum Victorii (szczegóły na miejscu).

    PLAŻA:

    Beau Vallon, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 100 m od budynków), bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki.

    HOTEL:

    trzygwiazdkowy, elegancki, zadbany, zbudowany w 1976 r., odnowiony w 2012 r., 232 pokoje, budynek główny i bungalowy, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja Parrot - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i kreolska, restauracja La Canton - á la carte, kuchnia chińska, Teppanyaki - kuchnia japońska, dania wegetariańskie, pizzeria, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 bary: w lobby, w pizzerii, w hotelowym kasynie i przy basenie; sklep z pamiątkami, kantor; sala konferencyjna dla 60 osób, duży ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, minibar (płatny); balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 36 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo wanna w łazience; taras (stolik i krzesełka); pokój superior za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, woda słodka, ok. 245 m², gł. ok. 1-2 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, ok. 37 m², gł. ok. 0,4 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, tenis stołowy, mała siłownia; plac zabaw dla dzieci, wieczorne programy rozrywkowe; za opłatą: kasyno, bilard; oferta zewnętrzna (płatne): sporty wodne na plaży: nurkowanie, narty wodne, kajaki.

    KONTAKT:

    0024/84287287, www.berjayahotel.com/mahe/en/home 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*+

    REGION

    Mahe Island

    kategoria hotelu

    3*+

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Obiekt znajduje się pośród tropikalnego ogrodu. Na terenie znajduje się recepcja, basen, 3 restauracje, 3 bary, pralnia (płatna), kantor, centrum konferencyjne, sklep, wypożyczalnia samochodów.

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

    plaża

    Hotel znajduje się przy plaży Beau Vallon.

    pokoje

    Wyposażone są w klimatyzacje, łazienkę (WC, prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV, sejf, zestaw do kawy/herbaty, mini bar. Typy pokoi: pokoje standardowe , pokoje superior , deluxe chalet , 2 B/room Family Standard , 2 B/room Family Deluxe

    Wyżywienie

    3 restauracje, 3 bary Parrot - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej w formie bufetu, Pizzeria - restauracja serwująca dania kuchni włoskiej, Le Canton - restauracja serwująca dania kuchni azjatyckiej, Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Pool Bar, Casio Bar i Silhouette Bar.

    śniadanie

    Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie i obiadokolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    śniadanie, obiad i kolacja

    Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

    w cenie

    muzyka na żywo, wieczory tematyczne

    płatne

    kasyno, nurkowanie powierzchniowe, kort tenisowy, tenis stołowy, mała siłownia, sporty wodna na plaży

    Aktualizacja opisu

    19.07.2017 17:25

    usługi dostępne w hotelu

    Przy plaży Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    3*Seszele/Wyspa Mahe

    Kategoryzacja hotelu

    - kategoria lokalna 3*- kategoria Exim Tours 3*

    Położenie

    - w zatoce Beau Vallon, w północno-zachodniej części wyspy Mahe- ok. 5 km od  Victorii - stolicy wyspy - ok. 15 km od lotniska w Mahe- przy plaży

    Plaża

    - prywatna, piaszczysta- leżaki i parasole bezpłatne

    Pokoje

    Pokój Standardowy- powierzchni ok. 25 m2- klimatyzacja indywidualna - LCD TV-Sat, telefon- sejf i mini bar (płatne) - łazienka (prysznic, suszarka do włosów)- zestaw do parzenia kawy/herbaty- rozkładana sofa jako dostawkaPokój Superior- powierzchni ok. 36 m2- wyposażony podobnie jak pokój standardowy, dodatkowo w łazience wanna 

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- basen- leżaki i parasole przy basenie- siłownia, rzutki, tenis stołowy- siatkówka plażowa- okazjonalnie wieczorne show lub muzyka na żywoPłatne- kasyno hotelowe- bilard- centrum nurkowe- sporty wodne na plaży  

    Wyżywienie

    BB - śniadanie.HB - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne.FB - śniadanie i kolacja w formie bufetu, obiad serwowany. Napoje do obiadu i kolacji płatne.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna The Parrot (kuchnia międzynarodowa, azjatycka i indyjska)- 2 restauracje a'la carte: chińska Le Canton, włoska Pizzeria- 3 bary: przy basenie, w kasynie, w ogrodzie

    Dodatkowe informacje

    - obiekt dysponuje 232 pokojami - sklepik z pamiątkami, punkt wymiany walut, wypożyczalnia samochodów- Internet Wi-Fi w miejscach publicznych (bezpłatny)- www.berjayahotel.com 

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Przeloty & Bagaż

    Loty odbywają się samolotami rejsowymi:Na trasie Warszawa (WAW) - Seszele (SEZ) - Warszawa (WAW) - Linie lotnicze Emirates Airlines (loty EK 180/705 & EK 708/179) z przesiadką w Dubaju w obie stronyNa pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy)- Linie lotnicze Emirates Airlines* (loty EK 2023/707 & EK 706/2022) z przesiadką w Dubaju w obie stronyNa pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy)*Na odcinku Warszawa - Dubaj i Dubaj - Warszawa lot realizowany liniami Fly Dubai- Linie lotnicze Qatar Airways (loty QR 260/678 & QR 679/259) z przesiadką w Doha w obie stronyNa pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 23 kg - Linie lotnicze Turkish Airlines (loty TK 1766/748 & TK 749/1265) z przesiadką w Doha w obie stronyNa pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 23 kg Na trasie Kraków (KRK) - Seszele (SEZ) - Kraków (KRK) z przesiadką w Dubaju w obie strony- Linie Fly Dubai na odcinku Kraków - Dubaj - Kraków i linie Emirates na odcinku Dubaj - Seszele - Dubaj Na pokładzie samolotu zapewniony jest bezpłatny catering. Cena zawiera bagaż podręczny 7 kg (56cm x 45cm x 25cm) oraz bagaż rejestrowany 15-30 kg (w zależności od taryfy)

    Opisy kraju

    SESZELESeszele kojarzą się z egzotyką i wspaniałymi widokami. Pobyt na wyspach umożliwia podziwianie bajecznych zatok, unikatowych wybrzeży, a także zachwycającej fauny i flory. Wakacje na Seszelach są więc doskonałą propozycją dla turystów, którzy spragnieni są kontaktu z tropikalną naturą. Na Seszele składa się aż 115 wysp, z czego większość to wyspy wulkaniczne i koralowe. Zamieszkanych jest jedynie 33 z nich, a wycieczki na Seszele organizowane są głównie do największych ośrodków, znajdujących się na Mahé i Praslin.Wyspy Seszeli usytuowane są na Oceanie Indyjskim i znajdują się około 1600 km od wschodniego wybrzeża Afryki. Archipelag słynie przede wszystkim z pięknych plaż i zachwycającej przyrody. Bujna roślinność, rafy koralowe i ciekawe gatunki zwierząt (m.in. żółwie czy kolorowe ptaki) skłaniają do wzmożonych obserwacji. Wakacje na Seszelach umożliwiają również uprawianie sportów wodnych, a także poznawanie miejscowej kultury i zwyczajów.Główne atrakcje Seszeli to wszechobecne rajskie plaże. Wciąż można tam znaleźć ciche i praktycznie dzikie zatoki, przykuwające wzrok wyjątkowo białym piaskiem i dorodnymi palmami. Odpoczynek w takim miejscu to spełnienie marzeń niejednego turysty - prażące słońce, intensywnie turkusowy kolor Oceanu Indyjskiego i delikatny szum fal wprowadzają niezwykle egzotyczny klimat.Na wyspie Mahé na Seszelach znajduje się stolica kraju - urokliwe miasteczko Victoria. Oprócz niego, w tym rejonie na turystów czekają zróżnicowane krajobrazy - można podziwiać zarówno góry, jak i tropikalne lasy oraz rozległe plaże. Najpopularniejsze kurorty turystyczne wyspy to Victoria, Cascade, Anse Boileau oraz Anse Royale.Wybierając się na wakacje na Seszele, warto również zwrócić uwagę na wyspę Praslin. Miejsce słynie przede wszystkim z rezerwatu przyrody Vallée de Mai, wchodzącego w skład Parku Narodowego Praslin. Występują tam jedne z najrzadszych ptaków na świecie, czyli seszelski bulbul, owocowy gołąb i czarna papuga. Oprócz tego, w rezerwacie rośnie unikalna lodoicja seszelska (inaczej palma seszelska lub kokos morski), która wydaje niezwykłe owoce przypominające kształtem ludzkie pośladki.Niepowtarzalną atrakcją Seszeli jest również możliwość obserwowania żółwi olbrzymich. W tym celu warto odwiedzić, np. L'Union Estate na wyspie La Digue. Nienaruszona przyroda tych terenów pozwala dowiedzieć się, jak wyglądały Seszele przed przybyciem człowieka.Kultura i obyczajeWycieczka na Seszele daje szansę na zetknięcie się z egzotyczną kulturą. Folklor tych terenów jest niezwykle zróżnicowany, na co wpływ miały m.in. czasy kolonialne.Językiem urzędowym Seszeli jest język kreolski seszelski, którym posługuje się ogół mieszkańców. Oprócz niego oficjalnie stosowany jest również angielski i francuski, choć w praktyce nie są one znane miejscowej ludności.Na terenie Seszeli, poza większymi ośrodkami turystycznymi i miejskimi, nie ma typowych miejscowości. Osady to w rzeczywistości jedynie dwa lub trzy domy. Charakterystyczne jest ich wykonanie - chaty zbudowane są najczęściej z drewna, a ich dach zrobiony jest z palmowych liści lub falistej blachy.Elementami tradycyjnej kultury i sztuki są ludowe baśnie, podania i legendy, a także miejscowe zdobnictwo i rzemiosło. Podczas wakacji na Seszelach można także zetknąć się z lokalną muzyką, będącą połączeniem afrykańskich, polinezyjskich i indyjskich rytmów oraz francuskiej muzyki ludowej.Jadąc na wczasy na Seszele, warto też zwrócić uwagę na cykliczne imprezy. Do najpopularniejszych należą Narodowe Zawody Wędkarskie odbywające się w kwietniu, Regaty Round Table Beau Vallon na przełomie sierpnia i września, festiwal Kreolski w październiku czy SUBIOS (wydarzenie poświęcone podwodnemu światu Seszeli) w listopadzie.KuchniaSeszele to prawdziwa mekka kuchni kreolskiej. Dominują w niej posiłki przyrządzane na bazie ryb i owoców morza. Warto spróbować m.in. klasycznej potrawy, czyli steka z tuńczyka w sosie kreolskim. Interesujące potrawy to również ryby zapiekane w liściach bananowca, krewetki w sosie curry czy ryż gotowany z krewetkami i polany sokiem z mango oraz sosem sojowym.Dla aktywnychWczasy na Seszelach to świetna okazja do uprawiania sportów wodnych. Popularne jest m.in. żeglowanie oraz windsurfing. Jedna z największych atrakcji na Seszelach to jednak możliwość nurkowania. Obserwowanie podwodnego świata, pełnego kolorowych ryb i niesamowitych raf koralowych na pewno zapisze się w pamięci na długie lata.Co warto kupić?Choć ceny na Seszelach są dość wysokie, warto przywieźć stamtąd kilka pamiątek. Należy zwrócić uwagę zwłaszcza na produkty regionalne. Należą do nich wszelkiego typu rękodzieła, w tym biżuteria zrobiona z pereł i muszli czy ozdoby wykonane ze szczęki rekina. Ciekawą pamiątką jest też łupina orzecha palmy seszelskiej.PogodaWielu turystów zastanawia się, kiedy jechać na Seszele. Tak naprawdę wyspy można odwiedzać przez cały rok, trzeba jednak wziąć pod uwagę porę deszczową, występującą tam od grudnia do marca. Najzimniejszymi miesiącami są lipiec i sierpień - temperatura na Seszelach może wówczas spaść do 21 , natomiast najcieplejszymi marzec i kwiecień, gdy słupki rtęci często przekraczają 31. Warto również wiedzieć, że choć równikowy klimat Seszeli należy do odmiany monsunowej, rzadko kiedy docierają tam potężne wichury.Przydatne zwrotyTak - wiNie - nonDzień dobry - bonzourDo widzenia - orevwarPrzepraszam - pardonDziękuję - mersiDlaczego Seszele?Archipelag wysp nazywany bywa rajem na ziemi. Określenie to jest niezwykle trafne, ponieważ wakacje w tak urokliwych okolicznościach przyrody z pewnością stanowią ekscytujące przeżycie. Zaletą wyjazdu jest także bardzo dobra pogoda na Seszelach, która sprzyja zażywaniu morskich i słonecznych kąpieli.Należy też podkreślić, że wakacje na Seszelach to bez wątpienia luksusowy i ekskluzywny wyjazd. Tamtejsza infrastruktura turystyczna jest dobrze rozwinięta, a miejscowa ludność niezwykle gościnna, co usatysfakcjonuje nawet najbardziej wymagających turystów.Informacje praktyczneWymagane dokumenty: Wybierając się na wakacje na Seszele, należy mieć ze sobą paszport, ważny przez co najmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu. W przypadku pobytów turystycznych do 90 dni nie trzeba wyrabiać wizy, konieczne jest za to posiadanie biletu powrotnego, książeczki szczepień oraz potwierdzenia zakwaterowania.Waluta: Na Seszelach walutą jest rupia seszelska (SCR).Ceny: Ceny na Seszelach są dość wysokie. Przykładowo, za obiad w restauracji należy zapłacić średnio 250-350 SCR (ok. 70-100 zł).Czas: Na Seszelach obowiązuje strefa czasowa GMT+4 (różnica czasu w stosunku do Polski wynosi +2 godziny w czasie letnim i +3 w czasie zimowym).Napięcie: 240 V; 50 Hz; wymagany adapter do gniazdka.Szczepienia: Wymagane jest zaświadczenie o szczepieniu przeciwko febrze żółtej (zwłaszcza w przypadku osób, które na 6 dni przed przylotem były w kraju występowania choroby).Ambasady:Wyspy podlegają pod ambasadę Polski w Nairobi w Kenii - adres: 58 Red Hill Road off Limuru Road, 00100 Nairobi; tel.: +254 20 712 00 21, +254 20 712 00 20, +254 20 712 00 19, +254 713 816 166. Co ważne, klienci biura Exim Tours objęci są opieką anglojęzycznego rezydenta, do którego mogą zwracać się z pytaniami w bieżących sprawach. Turyści mają również szansę zarezerwować u niego wycieczki fakultatywne, które odbywają się w języku angielskim. WAŻNE:z uwagi zmieniające się przepisy sanitarne w poszczególnych krajach prosimy o sprawdzenie aktualnych informacji na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Coral Travel Egzotyka

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    3*

    REGION

    Mahe Island

    lokalizacja

    Wyspa Mahe, 14 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni: 1920 m2.

    kategoria hotelu

    3*

    kategoria lokalna hotelu

    3*

    Data otwarcia

    1994 r. Odnowiony w 2012 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), room service (płatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, basen odkryty.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    Przy hotelu, publiczna, piaszczysta. Bezpłatne: leżaki, ręczniki plażowe, płatne: bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane w 9 budynkach:- 9 bloków (liczba pięter: 2)Typy pokoi:- pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje superior dla max. 3 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - chalet deluxe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, przepierzenie, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    - restauracje

    śniadanie

    - śniadanie (07:00-10:00)

    śniadanie i obiadokolacja

    - śniadanie (07:00-10:00), obiadokolacja (19:00-22:00)

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy

    płatne

    - kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- sporty wodne na plaży- masaż- kasyno

    dodatkowe informacje

    Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.-->Proszę zapoznać się z przepisami wjazdowymi które można znaleźć tutaj https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie#kierunek. Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka anglojęzyczna rezydenta.

    Aktualizacja opisu

    02.03.2022 16:04

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży Tenis Serwis plażowy Sporty wodne


    Best Reisen

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny hotel prestiżowej sieci Berjaya. Mimo kategorii trzech gwiazdek, zapewnia dobre warunki, choć bez luksusów. Świetna lokalizacja, urokliwe otoczenie, atrakcyjna cena.

    Położenie

    W północno-zachodniej części wyspy Mahe, bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Beau Vallon Beach, w otoczeniu tropikalnej roślinności, 15 km od lotniska, 5 km od stolicy. Transfer trwa około 20 minut.

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją, restauracja główna, restauracja chińska, pizzeria z panoramicznym tarasem, bar przy basenie, bar koktajlowy, sklepik z pamiątkami, butik, punkt wymiany walut, pralnia, sala konferencyjna.

    Pokoje

    Standardowe (ok. 27 m2) w budynku głównym; klimatyzacja, TV sat, kanał muzyczny, sejf, minibar, telefon, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, zestaw do kawy/herbaty. Możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach superior (większe, na parterze budynku głównego) lub deluxe (w aneksie ogrodowym, balkon).

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów. HB: Śniadania w formie bufetów i kolacje (bufety oraz menu).

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, kort tenisowy, niewielka siłownia, tenis stołowy, siatkówka, centrum nurkowania i sportów wodnych przy plaży (kajaki, motorowe sporty wodne, windsurfing, łódź ze szklanym dnem, narty wodne itd), masaże, wieczorem muzyka na żywo. W hotelu znajduje się kasyno.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, możliwa opieka nad dziećmi (odpłatnie).

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Seszele wiza nie jest wymagana. Po przylocie na Seszele należy podać adres planowanego miejsca pobytu, jak również dysponować odpowiednimi do czasu pobytu środkami finansowymi (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne). Wymagany jest paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Orka

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    SESZELE

    Położenie

    Hotel położony jest przy plaży Beau Vallon, 15 km od lotniska w Mahe, 5 km od miejscowości Victoria

    Hotel

    Trzygwiazdkowy, 232 pokoje, na terenie hotelu 3 bary, Restauracje a'la carte - "Pizzeria" - kuchnia włoska, "Le Canton" - kuchnia chińska, "Teppanyaki Counter" - kuchnia japońska, "Indian Tandoori Cuisine" - kuchnia indyjska; Restauracja Główna - "Parrot Restaurant" - kuchnia międzynarodowa i lokalna; do dyspozycji gości - basen, basen dla dzieci, dostęp do internetu w lobby, kasyno, nowy plac zabaw dla dzieci, sklepy z pamiątkami

    Pokoje

    228

    Standard

    155 pokoi o powierzchni ok 28m2, odnowione, klimatyzowane, usytuowane na 1 i 2 piętrze, łazienka (prysznic, suszarka do włosów), TV, telefon, mini-bar, Internet (za opłatą), zestaw do parzenia kawy/herbaty, sejf

    Superior

    25 pokoi o powierzchni ok 36 m2, wyposażone tak jak pokoje standardowe, usytuowane na parterze, łazienka (wanna)

    Deluxe

    48 pokoi o powierzchni ok 38 m2, wyposażone tak jak pokoje standardowe, usytuowane w ogrodzie, możliwość zakwaterowania 4 osób, taras/balkon; w każdym pokoju znajduje się szlafrok, kapcie, kosz z owocami, prezent powitalny

    Wyżywienie

    W cenie śniadania, możliwość dokupienia obiadokolacji w formie bufetu (restauracja główna); Posiłki w restauracja a'la carte są dodatkowo płatne Obowiązkowa dopłata do kolacja wigilijnej i sylwestrowej

    Rozrywka

    Bezpłatnie - siłownia, kajaki, tenis ziemny, siatkówka, badminton, tenis stołowy, piłka nożna, darty, leżaki i ręczniki na plaży i przy basenie, parasole przy basenie, programy animacyjne Odpłatnie - nurkowanie, snorkeling, windsurfing, parasailing Hotel oferuje pakiety dla nowożeńców, organizuje także śluby i przyjęcia weselne

    Uwaga

    w cenę nie jest wliczona obowiązkowo płatna kolacja wigilijna 41 Euro/os. dorosła, 21 Euro dziecko (4-12lat) oraz kolacja sylwestrowa 41 Euro/os. dorosła, 21 Euro dziecko (4-12lat)

    Informacje praktyczne

    waluta - rupia seszelska, 1 euro = ok. 16 rupii. języki urzędowe - kreolski, francuski, angielski, obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni, czas - w przypadku zimy przesuwamy wskazówki o 3 h do tyłu, w lecie 2 h, komunikacja - między wyspami kursują promy, elektryczność - napięcie elektryczne 240V/ 50 Hz, gniazdka angielskie na 3 bolce przykładowe ceny - piwo 4 Euro, butelka wina 25 Euro.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3500 PLN. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * Szczepienia

    szczepienia nie są wymagane, turystom zaleca się jednak szczepienie przeciwko żółtej febrze.

    * REZYDENT

    impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZY

    Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Wymagane jest podanie planowanego miejsca pobytu, posiadanie biletu powrotnego oraz ksiażeczki szczepień, dysponowanie odpowiednimi na czas pobytu środkami finansowymi ok 150 USD na dzień (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne). Przy wylocie pobierana jest opłata lotniskowa w wysokości ok. 40 USD nie wliczona w cenę biletu. PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE Brak placówki dyplomatycznej w Republice Seszeli Seszele znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w Kenii Kabarnet Rd 00100 Nairobi, P O Box 30086


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SESZELE

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy, nad zatoką Beau Vallon. Transfer z lotniska Mahe ok. 20 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    położony w otoczeniu tropikalnego ogrodu kompleks dysponuje łącznie 232 pokojami. Recepcja, restauracja główna z kącikiem japońskim i indyjskim, restauracja chińska a'la carte, pizzeria położona bezpośrednio nad morzem, bary, mała galeria handlowa oraz kasyno. Na zewnątrz basen z brodzikiem dla dzieci oraz bar przy basenie. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem: śniadanie w formie bufetu.

    Internet

    WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe ok. 28 m2, położone w budynku głównym; telefon, klimatyzacja, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, TV sat, sejf, minibar. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior ok. 36 m2, położone na parterze; dodatkowo wanna z oddzielnym prysznicem. Bungalowy chalet deluxe ok. 40 m2, z częścią wypoczynkową, położone bliżej plaży, w łazience płaszcze i pantofle kąpielowe.

    Sport

    siłownia, tenis (rakiety, piłki i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, windsurfing, żeglowanie (kaucja). Za opłatą nurkowanie oraz motorowe sporty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    kasyno, wieczorem muzyka.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    BestReisen

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Przyjemny hotel prestiżowej sieci Berjaya. Mimo kategorii trzech gwiazdek, zapewnia dobre warunki, choć bez luksusów. Świetna lokalizacja, urokliwe otoczenie, atrakcyjna cena.

    Położenie

    W północno-zachodniej części wyspy Mahe, bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży Beau Vallon Beach, w otoczeniu tropikalnej roślinności, 15 km od lotniska, 5 km od stolicy. Transfer trwa około 20 minut.

    Wyposażenie

    Hol powitalny z recepcją, restauracja główna, restauracja chińska, pizzeria z panoramicznym tarasem, bar przy basenie, bar koktajlowy, sklepik z pamiątkami, butik, punkt wymiany walut, pralnia, sala konferencyjna.

    Pokoje

    Standardowe (ok. 27 m2) w budynku głównym; klimatyzacja, TV sat, kanał muzyczny, sejf, minibar, telefon, łazienka z prysznicem i suszarką do włosów, zestaw do kawy/herbaty. Możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach superior (większe, na parterze budynku głównego) lub deluxe (w aneksie ogrodowym, balkon).

    Wyżywienie

    BB: Śniadania w formie bufetów. HB: Śniadania w formie bufetów i kolacje (bufety oraz menu).

    Sport i rozrywka

    Basen z tarasem słonecznym, kort tenisowy, niewielka siłownia, tenis stołowy, siatkówka, centrum nurkowania i sportów wodnych przy plaży (kajaki, motorowe sporty wodne, windsurfing, łódź ze szklanym dnem, narty wodne itd), masaże, wieczorem muzyka na żywo. W hotelu znajduje się kasyno.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, możliwa opieka nad dziećmi (odpłatnie).

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Seszele wiza nie jest wymagana. Po przylocie na Seszele należy podać adres planowanego miejsca pobytu, jak również dysponować odpowiednimi do czasu pobytu środkami finansowymi (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne). Wymagany jest paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    na północno-zachodnim wybrzeżu wyspy Mahé, ok. 5 km od VICTORII, stolicy Seszeli, w miejscowości Beau Vallon, ok. 10 km od Parku Narodowego Morne Seychellois, ok. 6 km od ogrodu botanicznego; ok. 15 km od portu lotniczego na Mahé; Przystanek autobusowy ok. 500 m od hotelu (Victoria ok. 1 EUR); bezpłatny bus hotelowy do centrum Victorii (szczegóły na miejscu).

    PLAŻA

    Beau Vallon, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu (do ok. 100 m od budynków); Leżaki, parasole, ręczniki na plaży bezpłatnie.

    HOTEL

    Elegancki, zadbany, zbudowany w 1976 r., odnowiony w 2012 r. hotel składa się z budynku głównego oraz bungalowów, otoczony ogrodem.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    232 pokoje, przestronne lobby, całodobowa recepcja z bezpłatnym sejfem, restauracja Parrot - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i kreolska, restauracja La Canton - á la carte, kuchnia chińska, pizzeria; w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; 4 bary: w lobby, w pizzerii, w hotelowym kasynie i przy basenie, sklep z pamiątkami, kantor, sala konferencyjna dla 60 osób, Za opłatą: room-service, opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów, akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    INTERNET

    kawiarenka internetowa i internet bezprzewodowy (ok. 100 rupii/godz., ok. 500 rupii/doba)

    SPORT I REKREACJA

    basen główny (woda słodka, ok. 245 m2, gł. ok. 1-2 m), basen dla dzieci (słodka woda, ok. 37 m2, gł. ok. 0,45 m), przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, tenis stołowy, mała siłownia, plac zabaw dla dzieci, wieczorne programy rozrywkowe, Za opłatą: kasyno, bilard, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna): nurkowanie, narty wodne, kajaki.

    ZAKWATEROWANIE

    Nowoczesne i zadbane pokoje: Pokoje standardowe ok. 28 m2 z możliwością jednej dostawki., położone w budynku głównym; telefon, klimatyzacja, zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, TV sat, sejf, minibar. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior  ok. 36 m kw., położone na parterze; dodatkowo wanna z oddzielnym prysznicem, płaszcze kąpielowe oraz ranne pantofle; poza tym wyposażone jak A2A.  Bungalowy chalet deluxe ok. 40 m kw., z częścią wypoczynkową, w łazience płaszcze kąpielowe i ranne pantofle, poza tym wyposażone jak A2A.

    WYŻYWIENIE

    Śniadania lub 2 posiłki dziennie. Oba posiłki w formie bufetu w restauracji głównej. Napoje do obiadokolacji za oplatą. 

    WARUNKI WJAZDOWE

        Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Wymagane jest podanie planowanego miejsca pobytu, posiadanie biletu powrotnego oraz ksiażeczki szczepień, dysponowanie odpowiednimi na czas pobytu środkami finansowymi ok 150 USD na dzień (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).     Przy wylocie pobierana jest opłata lotniskowa w wysokości 40 USD.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora Brak placówki dyplomatycznej w Republice Seszeli Seszele znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w Kenii Kabarnet Rd 00100 Nairobi, P O Box 30086KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty lotniskowe w wysokości ok. 40 USD, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Seszele

    Opis

    Mahe jest największą wyspą w archipelagu Seszeli położonym na północ od Madagaskaru. Wyspa posiada wspaniałe plaże i bujną roślinność, a morze jest krystalicznie czyste i pełne podwodnych skarbów. Położony na północno-zachodnim wybrzeżu hotel zlokalizowany jest w przepięknej zatoce Beau Vallon, słynącej z najbardziej popularnych i malowniczych plaż na wyspie. Hotelowe otoczenie stanowią tropikalne lasy deszczowe sąsiadujące z białymi plażami o drobnym piasku. Hotel gwarantuje niezapomniany pobyt zarówno miłośnikom dziewiczej przyrody jak i zwolennikom dobrej zabawy. Hotel posiada własne kasyno i zapewnia transport od oddalonej o kilka kilometrów Victorii, stanowiącej stolicę archipelagu. Gustownie urządzone pokoje mieszczą się w 8 piętrowych budynkach rozmieszczonych w tropikalnym ogrodzie. Wszystkie są wyposażone w nowoczesne udogodnienia zapewniające komfort wypoczynku.

    Lokalizacja

    w przy plaży, ok. 15 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 232, restauracje: 3, baseny odkryte: 1, sejf (płatny), snack bar, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, parking, ogród, wymiana walut, skrzynka pocztowa, kasyno, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, centrum konferencyjne, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju -

    W cenie pokoje typu Junior Suite dla max 3 os. dorosłych (za dopłatą pokoje typu Grand Pool Villa dla max. 3 os. dorosłych).

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, przy hotelu.

    Sport na plaży

    wędkarstwo (płatne), siatkówka, windsurfing (płatny), parasailing (płatny).

    Sport i fitness

    tenis ziemny, masaże (płatne), bilard (płatny), siłownia.

    Rozrywka

    salon gier video (płatny).

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), brodzik.

    Wyżywienie

    śniadania w formie bufetu, możliwość dopłaty do obiadokolacji.

    Informacje dodatkowe

    Hotel z możliwością wykupienia oferty dla nowożeńców.
    Szczegóły oferty dla nowożeńców:Oprócz specjalnej zniżki (250 PLN/os/tydz. od ceny standardowej) dla nowożeńców przewidziane jest specjalne przywitanie: butelka wina musującego i prezent powitalny w dniu przyjazdu oraz zakwaterowanie w pokoju Superior lub Deluxe (w zależności od dostępności). Pary z dopłatą do HB otrzymają dodatkowo jedną uroczystą kolację podczas pobytu.
    WAŻNE INFORMACJE:- DATA ŚLUBU: Podczas rezerwacji należy podać datę ślubu.- AKT ŚLUBU: Oferta dotyczy par poślubionych maksymalnie do 6 miesięcy liczonych od daty przylotu (akt ślubu nie starszy niż 6 miesięcy). Wymagany akt ślubu przetłumaczony notarialnie na j. angielski. Przetłumaczony dokument lub jego skan należy przedstawić w biurze w momencie rezerwacji. Dokument należy zabrać ze sobą i okazać w recepcji hotelowej podczas zakwaterowania. W przypadku nie okazania powyższego dokumentu Ecco Travel zastrzega możliwość nie zrealizowania wyjazdu w ramach oferty dla nowożeńców i konieczność dopłaty na miejscu.- DANE PASZPORTOWE (panna młoda!): Do rezerwacji biletu na przelot liniami rejsowymi konieczne jest podanie danych jakie będą widniały w paszporcie W DNIU WYLOTU.- oferta niedostępna w datach: 22.12.12-07.01.13, 21.03-07.04.2013, 01-24.08.2013 (daty pobytu)- na życzenie mozliwość wykonania indywidualnych kalkulacji na niestandardową ilość nocy (minimum 7 nocy)- oferta na potwierdzenie

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Mahe - Polska z przesiadką w porcie europejskim (lub Dubaju):
    • lot lokalny na trasie Mahe - Praslin - Mahe
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Dodatkowo płatne

    • dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

     

     

    Obsługa na miejscu

    Mahe - brak obsługi, kontakt tel. w jęz. angielskim.

    Praslin - brak obsługi, kontakt tel. w jęz. angielskim.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy są zwolnieni z obowiązku wizowego przy pobytach do 90 dni. Wymagany ważny paszport. Pasażerowie (nie dotyczy pasażerów w tranzycie, którzy nie opuszczali lotniska) przylatujący na Seszele przez Nairobi (Kenia) samolotami linii Kenya Airways, obowiązani są przedstawić świadectwo szczepienia przeciwko żółtej febrze. Od pasażerów przylatujących na Seszele lotami innych przewoźników (np. bezpośrednio z Europy), świadectwo szczepienia nie jest wymagane.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino

    Kategoria

    ***

    Miejscowość

    Beau Vallon Beach

    Region

    Mahe

    Kod

    SEZ01101 IO

    Liczba pokoi

    232

    Położenie

    Przy długiej, pięknej plaży Beau Vallon. Do Victoria ok. 5 km. Lotnisko Mahe ok. 15 km. Sklepy i restauracje w pobliżu.

    Opis

    Hotel oferuje kilka restauracji, zapewniających kulinarną różnorodność. Główna restauracja Parrot oferuje dania kuchni międzynarodowej i kreolską, restauracje a-la-carte Pizzeria serwuje dania kuchni włoskiej, w Le Canton można skosztować dań kuchni chińskiej, w Teppanyaki Counter - japońskiej, a w Indian Tandoori Cusine - indyjskiej. Do dyspozycji Gości są ponadto 2 bary, bar w kasynie, basen, brodzik dla dzieci, plac zabaw dla dzieci, sklepy. WLAN na terenie całego obiektu (bez opłaty).

    Wyżywienie

    Śniadania w formie bufetu w cenie. Przy rezerwacji pobytu z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu w restauracji głównej lub w formie menu w wybranych restauracjach a-la-carte.

    Pokój typ 1

    Standard = ok. 28 m kw., w budynku głównym na 1. i 2. piętrze z przeszkloną fasadą. Funkcjonalnie urządzone w jasnych kolorach, z łazienką z prysznicem/WC, suszarką do włosów, TV, telefonem,klimatyzacją, mini-lodówką, zestawem do parzenia kawy i herbaty, sejfem.

    Pokój typ 2

    Superior = ok. 36 m kw., jak Standard, z wanną z funkcją jacuzzi, położone na parterze, z tarasem.

    Pokój typ 3

    Deluxe = ok. 47 m kw., większe, odnowione, położone w 8 domkach typu Chalet w ogrodzie. Szlafroki, taras lub balkon.

    Sport, rozrywka, wellness

    Codziennie wieczorny program rozrywkowy. Sport i fitness w cenie - tenis, siłownia, kajaki, windsurfingi. Za opłatą - nurkowanie (PADI), nurkowanie powierzchniowe, narty wodne, skutery wodne, parasailing (lokalne agencje), masaże na życzenie.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Sezonowo oraz w zależności od aktualnej dostępności późny check-out do godz. 15.00.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MP117102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Seszele, Seszele

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy, nad zatoką Beau Vallon. Transfer z lotniska Mahe ok. 20 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    położony w otoczeniu tropikalnego ogrodu kompleks dysponuje łącznie 232 pokojami. Recepcja, restauracja główna z kącikiem japońskim i indyjskim, restauracja chińska a'la carte, pizzeria położona bezpośrednio nad morzem, bary, mała galeria handlowa oraz kasyno. Na zewnątrz basen z brodzikiem dla dzieci oraz bar przy basenie. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.berjayahotel.com

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem: śniadanie w formie bufetu.

    Internet

    WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 28 m2, położone w budynku głównym; telefon, klimatyzacja, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, TV sat, sejf, minibar. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (A2-3B): ok. 36 m2, położone na parterze; dodatkowo wanna z oddzielnym prysznicem. Bungalowy chalet deluxe (B2-3A): ok. 40 m2, z częścią wypoczynkową, położone bliżej plaży, w łazience płaszcze i pantofle kąpielowe.

    Sport

    siłownia, tenis (rakiety, piłki i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, windsurfing, żeglowanie (kaucja). Za opłatą nurkowanie oraz motorowe sporty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    kasyno, wieczorem muzyka.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Seszele, Seszele

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy, nad zatoką Beau Vallon. Transfer z lotniska Mahe ok. 20 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    położony w otoczeniu tropikalnego ogrodu kompleks dysponuje łącznie 232 pokojami. Recepcja, restauracja główna z kącikiem japońskim i indyjskim, restauracja chińska a'la carte, pizzeria położona bezpośrednio nad morzem, bary, mała galeria handlowa oraz kasyno. Na zewnątrz basen z brodzikiem dla dzieci oraz bar przy basenie. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.berjayahotel.com

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem: śniadanie w formie bufetu.

    Internet

    WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 28 m2, położone w budynku głównym; telefon, klimatyzacja, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, TV sat, sejf, minibar. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (A2-3B): ok. 36 m2, położone na parterze; dodatkowo wanna z oddzielnym prysznicem. Bungalowy chalet deluxe (B2-3A): ok. 40 m2, z częścią wypoczynkową, położone bliżej plaży, w łazience płaszcze i pantofle kąpielowe.

    Sport

    siłownia, tenis (rakiety, piłki i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, windsurfing, żeglowanie (kaucja). Za opłatą nurkowanie oraz motorowe sporty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    kasyno, wieczorem muzyka.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Seszele?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Seszele, Seszele

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy, nad zatoką Beau Vallon. Transfer z lotniska Mahe ok. 20 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    położony w otoczeniu tropikalnego ogrodu kompleks dysponuje łącznie 232 pokojami. Recepcja, restauracja główna z kącikiem japońskim i indyjskim, restauracja chińska a'la carte, pizzeria położona bezpośrednio nad morzem, bary, mała galeria handlowa oraz kasyno. Na zewnątrz basen z brodzikiem dla dzieci oraz bar przy basenie. Parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.berjayahotel.com

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i kącik internetowy za opłatą.

    Kategoria lokalna

    3 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Amexco, Diners, MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 28 m2, położone w budynku głównym; telefon, klimatyzacja, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, TV sat, sejf, minibar. Prysznic, WC, suszarka. Pokoje superior (A2-3B): ok. 36 m2, położone na parterze; dodatkowo wanna z oddzielnym prysznicem. Bungalowy chalet deluxe (B2-3A): ok. 40 m2, z częścią wypoczynkową, położone bliżej plaży, w łazience płaszcze i pantofle kąpielowe. 

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem: śniadanie w formie bufetu.

    Sport

    siłownia, tenis (rakiety, piłki i oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, windsurfing, żeglowanie (kaucja). Za opłatą nurkowanie oraz motorowe sporty wodne.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    brodzik, plac zabaw dla dzieci.

    Rozrywka

    kasyno, wieczorem muzyka.


    Mapa Hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino

    Opinie o Hotelu Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino

    Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino - możliwości zakwaterowania:

    room standard
    room standard family
    Superior Room
    Superior Room
    STANDARD ROOM
    Standard Room
    POKÓJ RODZINNY STANDARD
    standard family room
    deluxe family chalets
    deluxe chalets
    DELUXE CHALET
    DELUXE CHALET FAMILY PLAN
    STANDARD ROOM FAMILY PLAN
    standard dbl
    superior dbl
    deluxe domek letniskowy deluxe
    pokoj 2-os. z dost.
    pokoj 2-osobowy
    Dvoulůžkový superior s 1 př.
    Dvoulůžkový superior
    Standard Family Room
    Deluxe Family Chalet
    Pokój dwuosobowy (1 bed)
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - De Luxe
    Pokój dwuosobowy (1 bed) - Superior
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy - De Luxe
    Pokój dwuosobowy - Superior
    Pokój rodzinny
    Pok. 1 os.
    pokoj 3-osobowy
    Deluxe Chalet
    Standard
    Superior

    Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino - Możliwości wyżywienia:


    Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00