Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
1/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
2/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
3/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
4/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
5/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
6/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
7/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
8/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
9/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
10/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
11/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
12/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
13/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
14/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
15/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
16/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
17/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
18/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
19/20
Hotel Iberostar Hacienda Dominicus, La Romana
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
06.02 - 12.02
już od 7439 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
01.05 - 06.05
już od 2879 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Hacienda Dominicus
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Iberostar Hacienda Dominicus
star 5

Dominikana: La Romana
Ocena hotelu Iberostar Hacienda Dominicus:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Hacienda Dominicus:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 01 maja 2023

Hotel Iberostar Hacienda Dominicus w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Dominikana

Opis oferty:

Elegancki, wspaniale zaprojektowany kompleks w hiszpańskim stylu należący do znanej i cenionej sieci Iberostar. Położony w pobliżu parku narodowego Del Este, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitna Flaga. Przestronne, dobrze wyposażone pokoje, doskonała obsługa oraz duży wybór restauracji i barów zadowolą najbardziej wymagających klientów. Tropikalny ogród z egzotycznymi roślinami jest wspaniałym miejscem na spacery, a szeroki wachlarz sportów wodnych oraz animacji dla dzieci i dorosłych sprawia, że jest to idealne miejsce na relaks i zabawę!

POŁOŻENIE:

w rejonie LA ROMANA, w dzielnicy hotelowej, ok. 5 km od wioski rybackiej Bayahibe; ok. 20 km od portu lotniczego w La Romana, ok. 70 km od portu lotniczego w Punta Cana; przystanek autobusowy ok. 20 m od terenu hotelu.

PLAŻA:

Playa Dominicus, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2001 r., 504 pokoje, 7 budynków utrzymanych w hiszpańskim stylu, 2 lub 3 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna El Ingenio - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 4 restauracje á la carte: La Hacienda - kuchnia meksykańska, La Geisha - kuchnia japońska, show cooking, El Colonial - gourmet, La Goleta - steak house, w restauracjach dostępne foteliki i menu dla dzieci, wymagana wcześniejsza rezerwacja, podczas kolacji w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 6 barów: El Trapiche w lobby, La Sirena przy basenie, Los Arcos, Capitan Nemo w dyskotece oraz Farobar i Palapa na plaży; całodobowy room-service, sklep z pamiątkami, butik; centrum konferencyjne dla 300 osób, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, sejf w recepcji; za opłatą: kawiarenka internetowa, fryzjer, pralnia, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - podwójne łóżko), ok. 37 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, basen sportowy, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne: 5 USD/godz.), tenis stołowy, aerobik, siatkówka, koszykówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: motorowe sporty wodne, lekcje nurkowania i surfingu; centrum spa (za opłatą): jacuzzi, sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji El Ingenio; późne śniadanie (10.00-12.00), przekąski (12.00-16.00) w barze La Palapa; nocne przekąski w restauracji La Hacienda (23.00-6.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-1.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018/096883600, www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / La Romana

Opis oferty:

Elegancki, wspaniale zaprojektowany kompleks w hiszpańskim stylu należący do znanej i cenionej sieci Iberostar. Położony w pobliżu Parku Narodowego Del Este, bezpośrednio przy piaszczystej plaży, odznaczonej certyfikatem Błękitna Flaga. Przestronne, dobrze wyposażone pokoje, doskonała obsługa oraz duży wybór restauracji i barów zadowolą najbardziej wymagających Klientów. Tropikalny ogród z egzotycznymi roślinami jest wspaniałym miejscem na spacery, a szeroki wachlarz sportów wodnych oraz animacji dla dzieci i dorosłych sprawia, że jest to idealne miejsce na relaks i zabawę!

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 5 km od wioski rybackiej BAYAHIBE, ok. 20 km od lotniska w La Romana, ok. 70 km od lotniska w Punta Cana.

PLAŻA:

Playa Dominicus, hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, zbudowany w 2002 r., 502 pokoje, 7 budynków utrzymanych w hiszpańskim stylu, 2 piętra, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna El Ingenio - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne menu dla dzieci, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 4 restauracje á la carte: La Hacienda - kuchnia meksykańska, La Geisha - kuchnia japońska, show cooking, El Colonial - gourmet, La Goleta - steak house, w restauracjach dostępne są foteliki i menu dla dzieci, wymagana wcześniejsza rezerwacja, podczas kolacji w restauracjach obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 6 barów: El Trapiche w lobby, La Sirena przy basenie, Los Arcos, Capitan Nemo w dyskotece oraz Farobar i Palapa na plaży; całodobowy room-service, sklep z pamiątkami, butik; centrum konferencyjne dla 300 osób, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: kawiarenka internetowa, sejf w recepcji (2 USD/dzień), fryzjer, pralnia, lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki dla os. dorosłej lub 2 dzieci), ok. 37 m², zadbany, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deska do prasowania; za opłatą: internet bezprzewodowy (3 USD/godz.), sejf (2 USD/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, nieregularny kształt, słodka woda, hydromasaż, brodzik dla dzieci, słodka woda, basen sportowy, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; 2 korty tenisowe z oświetleniem (płatne: 5 USD/godz.), tenis stołowy, aerobik, siatkówka, koszykówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), dyskoteka, animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: motorowe sporty wodne, lekcje nurkowania i surfingu; centrum spa (za opłatą): jacuzzi, sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji El Ingenio; późne śniadanie (10.00-12.00), przekąski (12.00-16.00) w barze La Palapa; nocne przekąski w restauracji La Hacienda (23.00-6.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-1.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0018/096883600, www.iberostar.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Coral Travel

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

La Romana Hotel należący do znanej sieci Iberostar. Tuż przy pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Znajdziemy tu szeroki wybór dań z całego świata, które skosztujemy restauracjach a'la carte. IBEROSTAR HACIENDA DOMINICUS oferuje wspaniałe warunki do uprawiania wielu dyscyplin sportowych m.in. kort tenisowy, golf czy sporty wodne. Będziemy mieli okazję do sprawdzenia swoich sił w nurkowaniu w krystalicznie czystych wodach Morza Karaibskiego.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

2001 r. Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, lobby, 4 baseny (leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatne), 5 restauracji, 5 barów, room service (24h), centrum konferencyjne, salon gier, biblioteka, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, parking.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne, Kawiarenka internetowa płatna

plaża

bezpośrednio przy plaży Playa Bayahibe - Dominicus, leżaki i parasole - bezpłatne, ręczniki za kaucją.

pokoje

Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów), mini bar, sejf, TV, telefon, balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje standardowe (położone w pobliżu SPA) , pokoje rodzinne (położone koło mini klubu, prezent dla dziecka) , pokoje superior (położone blisko plaży lub basenu) , junior suity , premium suity , presidential suity premium , SPA junior suity , premium suity ocean front

Wyżywienie

5 restauracji, 5 barów El Ingenio - restauracja serwująca główne posiłki, El Colonial - restauracja a la carte (dzieci powyżej 10 lat), La Hacienda - restauracja a la carte z kuchnią meksykańską, La Goleta - restauracja a la carte serwująca steki, La Geisha - restauracja a la carte z kuchnią japońską, La Palapa - bar serwujący przekąski i desery, La Sirena - bar z napojami i lody, Los Arcos - bar z napojami i koktajlami, El Faro - bar z napojami bezalkoholowymi, Trapische - bar z napojami i koktajlami, Capitan Nemo - bar w dyskotece All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja , przekąski, podwieczorek w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

z myślą o dzieciach

plac zabaw, salon zabaw, mini klub Lucy's (od 4 do 12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, brodzik menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, opiekunka (na życzenie - płatna)

w cenie

dzienne i wieczorne animacje, przedstawienia, tańce z muzyką na żywo, dyskoteka, aerobik, strzelanie z łuku, strzelanie do rzutków, badminton, gimnastyka, aqua aerobik, lekcje tańca,bilard, rzutki , żeglarstwo, tenis stołowy, kort tenisowy, siatkówka, piłka wodna, piłka nożna, koszykówka, katamaran, kajak, windsurfing, nurkowanie powierzchniowe

płatne

centrum SPA oferujący liczne zabiegi, masaże, centrum fitness (od 14 roku życia), jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, salon piękności, nurkowanie , golf, jazda konna, oświetlenie kortu

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:24

usługi dostępne w hotelu

Przy plaży SPA Disco Tenis Golf Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

w regionie La Romana, ok. 5 km od wioski rybackiej Bayahibe. W odległości ok. 70 km od portu lotniczego w Punta Cana. Bayahibe to urocza wioska rybacka, która ma wszystko: spektakularne plaże, wspaniałe naturalne otoczenie i tętniące życiem dno morskie.Bayahibe to niewielka miejscowość położona w małej zatoczce nad Morzem Karaibskim. Jest oddalona około 100 km od słynnego regionu Punta Cana. W oczy rzuca się także osobliwa sceneria tego miejsca- kolorowe domy, przytulne restauracyjki, łodzie rybackie w zatoce i smukłe palmy rozsiane po okolicy. W Bayahibe znajdziemy też kilka godnych uwagi hoteli jak Iberostar Hacienda Dominicus, Catalonia Gran Dominicus czy Dreams Dominicus La Romana.Niedaleko strefy hotelowej znajduje się rozległy park narodowy - Parque Nacional del Este, który jest wyjątkowy nie tylko ze względu na rozmaitość gatunków, które tu występują ale też fakt, że wyspa Saona wchodzi w skład jego obszaru. W porównaniu z Punta Cana Bayahibe jest kameralnym kurortem. Zarówno liczba hoteli jak i ich wielkość powodują, że rejon ten jest wybierany jako docelowe miejsce podróży przez klientów, którzy lepiej czują się w mniejszych miejscowościach. Niewątpliwym atutem hoteli w Bayahibe, że względu na swoje położenie względem stron świata jest możliwość spacerów po plaży w promieniach zachodzącego słońca.Porównując najsłynniejszy region Punta Cana i La Romana , to Punta Cana leży na wybrzeżu Atlantyku, a La Romana na wybrzeżu Karaibów. Dlatego między tymi ośrodkami jest duża różnica. Punta Cana ma chłodniejszą wodę (o 1-2 stopnie zimniejszą niż La Romana), wyższe fale i zjawisko wodorostów na plaży. Z kolei La Romana oferuje spokojniejsze i cieplejsze wody Morza Karaibskiego bez glonów.

PLAŻA

Hotelowa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5*pięciogwiazdkowy hotel o kolonialnej architekturze i zachwycających ogrodach zapewnia rozrywkę dla całej rodziny: basen do gry, zajęcia dla dzieci oferowane w ramach programu Star Camp, nurkowanie na rafie koralowej, usługi w spa SPA oraz szereg lokali gastronomicznych, które na pewno zadowolić wszystkich, w tym 5 restauracji specjalistycznych.Hotel wyróżniony Nagroda Travellers' Choice 2021, która  przyznawana jest obiektom, które stale zbierają świetne recenzje i należą do najlepszych 10% obiektów na stronie Tripadvisor. 

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja główna El Ingenio - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 4 restauracje á la carte: La Hacienda - kuchnia meksykańska, La Geisha - kuchnia japońska, show cooking, El Colonial - gourmet, La Goleta - steak house, wymagana wcześniejsza rezerwacja, 6 barów: El Trapiche w lobby, La Sirena przy basenie, Los Arcos, Capitan Nemo w dyskotece oraz Farobar i Palapa na plaży. Za opłatą fryzjer, pralnia, lekarz na wezwanie. Hotel akceptuje  karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

INTERNET

Bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby, kawiarenka internetowa za opłatą.

KONFERENCJE/INCENTIVE

Centrum konferencyjne dla 300 osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen główny, basen sportowy, słodka woda, parasole, leżaki, ręczniki plażowe, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, aerobik, siatkówka, koszykówka, strzelanie z łuku, windsurfing, kajaki, hotelowe programy animacyjne.Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych, motorowe sporty wodne, lekcje nurkowania i surfingu, centrum spa : jacuzzi, sauna, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zzbaw, mini club dla dzieci w wieku 4-12, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przylotem, wysokie krzesełka w restauracji oraz menu, za opłatą opiekunka.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek, o powierzchni ok. 40m. Klimatyzowane wyposażone w łazienki, suszarki do włosów, TV/SAT, mini lodówkę, zestaw do kawy/herbaty, żelazko i deskę do prasowania oraz balkon.

WYŻYWIENIE

All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia, nocne przekąski, napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-01.00).

INFORMACJE DODATKOWE

www.iberostar.comW rejonie La Romana oraz Bayahibe, transfery bez pl rezydenta, polska obsługa rezydencka tylko na telefon - WhatsApp up. Nasi rezydenci na stałę są w rejonie Punta Cana.  

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy (nie dotyczy dojazdu własnego), bagaż rejestrowany (nie obejmuje połączeń na Air France, Lot, Iberia, TAP  Portugal, gdzie w podstawowej taryfie wliczony jest tylko bagaż podreczny od 7 do 12 kg, bagaż rejestrowany płatny ok. 350pln / os); prywatny transfer lotnisko - hotel - lotnisko, w rejonie Punta Cana opiekę profesjonalnego, pełnego pasji polskiego rezydenta, w rejonie La Romana/Bayahibe rezydent tylko na telefon-WhatsApp; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: w przypadku przelotów linią Air France - bagażu rejestrowanego (płatny dodatkowo ok. 350pln/os) , dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji; chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

*    Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej*    Bez wizy możesz przebywać na Dominikanie do 30 dni.*    Władze dominikańskie wymagają posiadania paszportu ważnego min. 6 miesięcy.Wyjątkowo do dnia 31 lipca 2022 r. obywatele wszystkich narodowości udający się na terytorium Dominikany mogą wjechać, jeżeli posiadają paszport ważny w momencie wjazdu. Pobyt na Dominikanie nie może przekroczyć ważności paszportu.*    Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora*   Wszyscy podróżni zobowiązani są do wypełnienia formularza wjazdu lub wyjazdu, który łączy oświadczenie zdrowotne podróżnego, deklarację celną oraz międzynarodowy formularz wejścia/zejścia z pokładu statku. Formularz dostępny jest pod adresem: https://eticket.migracion.gob.doUwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/dominikana

Covid-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne. Władze Dominikany wymagają od podróżnych wypełnienia oświadczenia o stanie zdrowia (https://eticket.migracion.gob.do) zarówno przy wyjeździe jak i przy wyjeździe.Ministerstwo Turystyki udostępniło stronę z instrukcją wideo, jak wypełnić formularz i z listą najczęściej zadawanych pytań: https://viajerodigital.mitur.gob.do Na tej podstawie w punktach wjazdu i wyjazdu zostaną wygenerowane i zeskanowane dwa kody QR.Zaleca się wypełnienie formularza 72 godziny przed podróżą. Dodatkowe informacje udostępniono pod linkiem: https://viajerodigital.mitur.gob.doWażne informacje aktualizowane na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/dominikana, Podróżny zobowiązany jest do zapoznania się z informacjami dotyczacymi obostrzeń oraz przestrzegania wytycznych w krajach tranzytowych.Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.

INFORMACJE DODATKOWE

*    Banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe: VISA, MasterCard, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej.*    Można wymienić dolary lub euro w bankach, kantorach, hotelach. Wymiana pieniędzy na ulicy nie jest bezpieczna. Najlepiej płacić gotówką w dolarach amerykańskich. Pieniądze i karty kredytowe, a także paszporty i inne dokumenty osobiste najbezpieczniej pozostawiać w skrytkach hotelowych (dopuszczalne jest posługiwanie się fotokopią paszportu). Nie należy wychodzić z hotelu z większą ilością gotówki.

KIEDY WARTO JECHAĆ - POGODA I KLIMAT

Dominikana jest kierunkiem całorocznym.  Na wyspie praktycznie cały rok świeci słońce, co umożliwia opalanie i ciepłe kąpiele przez cały czas. Między kwietniem, a październikiem panuje tzw. pora wilgotna (nie deszczowa),  natomiast w okresie listopad - marzec pora sucha. Bez względu, który miesiąc wybierzemy nie odczujemy różnicy temperatur ponieważ przez cały rok oscylują na tym samym poziomie. W porze wilgotnej możemy spodziewać się częstszych deszczy i większej wilgotności powietrza, zależy to jednak od tego w jakim miejscu wyspy jesteśmy. Dlatego właśnie miesiące zimowe są dużo droższe, ponieważ większa ilość turystów wybiera jednak ten okres statystycznie pewniejszy pogodowo. Dodatkowo jest to okazja, aby uciec przed coraz niższymi temperaturami w Polsce.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Nekera

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

DOMINIKANA

Położenie

do rybackiej wioski Bayahibe ok. 5 km. Do La Romana ok. 25 km.Transfer z lotniska w Punta Cana lub Santo Domingo ok. 1 godz. 15 minut.

Plaża

 bezpośrednio przy hotelu piękna, łagodnie opadająca do morza, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bez opłaty. 

Wyposażenie

 rozległy, wspaniale zaprojektowany kompleks dysponuje łącznie 502 pokojami rozmieszczonymi w 1- i 2-piętrowych budynkach w stylu hiszpańskim. Do dyspozycji gości restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (gourmet – dla gości od 10 lat, restauracja z potrawami z grilla, meksykańska, japońska), liczne bary, sklep z pamiątkami, butik, supermarket, fryzjer, całodobowa opieka lekarska. W ciekawie zaprojektowanym tropikalnym ogrodzie 3 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. 

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Wieczorem możliwość spożywania kolacji w restauracjach a la carte . Napoje w dyskotece. Room service przez całą dobę.

Internet

 WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowo urządzone pokoje. Pokoje standardowe: klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, internet, zestaw do prasowania, minibar, wentylator sufitowy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje komfort:  położone na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne: 2 pokoje połączone drzwiami, położone bliżej mini klubu; upominek powitalny dla dzieci i dorosłych. Pokoje superior: bliżej plaży. Wariant ekonomiczny. Junior suity: z widokiem na basen lub od strony morza; dodatkowo kącik wypoczynkowy, pantofle i płaszcze kąpielowe; bezpłatne korzystanie ze strefy "mokrej" w spa. Junior suity spa: położone w pobliżu spa; dodatkowo voucher o wartości 40 USD na zabiegi w centrum spa.

Sport

 siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, bilard, boccia, strzelanie z łuku, kajaki, żeglowanie katamaranem, windsurfing, sprzęt do płytkiego nurkowania, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, lekcje żeglowania, nurkowania i surfingu, wyprawy łodzią, nurkowanie PADI, golf, jazda konna.

Wellness

sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa oraz whirlpool.

Dzieci

 miniklub (4-12 lat). Plac zabaw, brodzik.

Rozrywka

 programy animacyjne, zajęcia taneczne, pokazy wieczorne i dyskoteka.

Kategoria lokalna

 5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

BestReisen

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Znakomity hotel prestiżowej sieci Iberostar, usytuowany przy pięknej plaży w otoczeniu bujnej, karaibskiej przyrody. Ciekawa architektura w stylu hiszpańskim, tropikalna roślinność, bogactwo kulinarne i rekreacyjne. Raj dla dorosłych i dzieci.   

Położenie

Przy piaszczystej plaży (bezpłatne leżaki, parasole, ręczniki) na obrzeżach spokojnej miejscowości Bayahibe na południowym wybrzeżu Dominikany, ok. 70 km od lotniska w Punta Cana.   

Wyposażenie

Eleganckie, duże lobby, całodobowa recepcja, bezpłatne Wi-Fi, odpłatna kawiarenka internetowa, restauracja główna El Ingenio, restauracje á la carte (kuchnia meksykańska, japońska, międzynarodowa, steak house), bary (w lobby, przy basenie, przy plaży, w dyskotece), sklep z pamiątkami, butik, centrum biznesowe, room-service, pralnia.

Pokoje

Standard dbl - standardowy pokój 2-osobowy; sypialnia, łazienka, klimatyzacja, minibar, Wi-Fi, TV sat, sejf, żelazko, zestaw do przygotowania kawy/herbaty, balkon lub taras (widok na ląd). Powierzchnia - ok. 35 m kw. Standard  garden view - pokój standardowy, balkon lub taras z widokiem na ogród. Superior - usutuowany bliżej plaży, dodatkowo: szlafroki, ręczniki plażowe w pokoju, jednokrotne wejście do strefy spa/hydroterapia, room-service (24 h), balkon lub taras z widokiem na ogród.  Deluxe - usytuowanie bliżej plaży i basenu, usługi konsjerża.2 bedroom familie - dwie sypialnie, każda z balkonem i łazienką, Playstation, upominek dla dzieci na powitanie, widok na ogród. Powierzchnia - ok. 90 m kw. 

Wyżywienie

All Inclusive - śniadania obiady i kolacje (bufety), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w wyznaczonych barach, przekąski, 4 restauracje a'la carte (wymagana rezerwacja). 

Sport i rozrywka

2 baseny o nieregularnym kształcie, tarasy słoneczne, tenis stołowy, łucznictwo, siatkówka plażowa, animacje, windsurfing, kajaki, wieczorem dyskoteka, program rozrywkowy. Odpłatnie: tenis ziemny, strefa spa, centrum nurkowe, pozostałe sporty wodne.  

Dla dzieci

Plac zabaw, miniklub, animacje, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce (konieczna rezerwacja). 

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.Informujemy, że na niektórych trasach linii Air France może zdażyć się dodatkowy postój samolotu na trasie powrotnej w Santo Domingo.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej; Należy posiadać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięc oraz okazać bilet powrotny i wystarczające środki finansowe na pokrycie kosztów deklarowanego pobytu. Przepisy celne nie określają wysokości kwoty wymaganej na każdy dzień pobytu.Przy wjeździe na Dominikanę należy wykupić na granicy kartę turystyczną (ok. 15 USD).Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni.UWAGA! Klienci podróżujący na Dominikanę ! Wymagana jest OBOWIĄZKOWA rejestracja na stronie  https://eticket.migracion.gob.do/

Bagaż rejestrowany

Z uwagi na różne taryfy przelotu dostępne w liniach lotniczych obsługujących połączenia z Polski na Dominikanę dopiero po założeniu wstępnej rezerwacji przelotu (na poprawne dane uczestników wyjazdu) jesteśmy w stanie zweryfikować czy bagaż rejestrowany zawarty jest w cenie danej taryfy czy też nie. W przypadku gdy bagażu nie będzie w cenie taryfy można go dokupić za dopłatą w wysokości 400 PLN/sztuka za lot w dwie strony. Limit wagowy takiego bagażu to 23 kg.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT, opłaty za kartę turystyczną, bagażu rejestrowanego (w zależności od taryfy przelotu, weryfikacja po założeniu wstępnej rezerwacji).

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .

Warunki wjazdu do kraju

Przed podróżą na Dominikanę obowiązuje wypełnienie elektronicznego formularza wjazdu/wyjazdu. Tu dostępny: https://eticket.migracion.gob.doNie ma wymogu posiadania wyniku testów.  TRANZYT PRZEZ NIEMCYOd 1 sierpnia 2021 r. podróż przez Niemcy jest możliwa tylko z negatywnym wynikiem testu. Dotyczy to zarówno podróży drogą lądową, jak i samolotem. Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (testy PCR, LAMP, TMA 72h) przed przyjazdem do Niemiec i muszą spełniać kryteria Światowej Organizacji Zdrowia, tj. czułość 80%, swoistość 97%. Wynik testu musi być w jęz. niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim lub włoskim. Polskie testy są uznawane, jeżeli są przetłumaczone. Czas liczy się od godziny pobrania próbki, a nie od otrzymania wyniku.Testów nie muszą wykonywać dzieci do 12 r. życia, osoby zaszczepione (14 dni od podania ostatniej dawki szczepionki dopuszczonej w UE), ozdrowieńcy (28 dni-6 miesięcy po chorobie), osoby przewożące zawodowo ludzi lub towar.Jako potwierdzenie bycia osobą zaszczepioną lub ozdrowieńcem może służyć Unijny Certyfikat COVID-19.Tranzyt powinien odbywać się bezpośrednio, bez zbędnych postojów i noclegów. Dopuszczalne jest zatrzymanie się na stacji benzynowej przy autostradzie. KARTA LOKALIZACJI PODRÓżNEGOOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klpAktualne informacje na temat sytuacji epidemiologicznej i restrykcji obowiązujących w kraju są dostępne na stronach:https://www.msp.gob.do/https://www.godominicanrepublic.com/newsroom/coronavirus/http://dominikana.konsulat.gov.pl/blog/kategorie/aktualnosci/Linie lotnicze nie zezwolą wejść na pokład samolotu pasażerom, którzy nie posiadają Cyprus Flight Pass. KOMUNIKAT z 24 czerwca ws. kwarantanny w PolsceW związku z rozporządzeniem Rady Ministrów, od 24.06. 2021 obowiązują nowe przepisy dotyczące kwarantanny po przylocie do Polski;W przypadku przybycia z państw nienależących do strefy Schengen lub niebędących państwem członkowskim Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) podróżni muszą odbyć obowiązkową 10 dniową kwarantannę, z której zwolnić może negatywny wynik testu na koronawirusa, wykonany nie wcześniej niż 7. dnia po przylocie do Polski.Poza tym z kwarantanny zwolnienione są osoby:a) w pełni zaszczepione, czyli takie, które przyjęły drugą dawkę (w przypadku szczepienia dwufazowego) lub jedną dawkę (w przypadku szczepienia jednofazowego) minimum 14 dni wcześniej i mogą to potwierdzić zaświadczeniem. Szczepionka musi być dopuszczona do użytku w Unii Europejskiejb) ozdrowieńcy, czyli ci, którzy w ostatnich 6 miesiącach byli poddani izolacji domowej lub szpitalnej (i mają zaświadczenie o tym fakcie)c) dzieci do 12. roku życia, podróżujące z osobami w pełni zaszczepionymi.Obowiązek odbycia kwarantanny uznaje się za zrealizowany z chwilą wprowadzenia negatywnego wyniku testu do systemu teleinformatycznego przez medyczne laboratorium diagnostyczne.Szczegóły:https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczeniahttp://https://strazgraniczna.pl/pl/aktualnosci/informacje-dla-podrozny/9081,Kwarantanna-po-przekroczeniu-granicy.html


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

La Romana

OPIS

Hotel należący do znanej sieci Iberostar. Tuż przy pięknej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza. Znajdziemy tu szeroki wybór dań z całego świata, które skosztujemy restauracjach a'la carte. IBEROSTAR HACIENDA DOMINICUS oferuje wspaniałe warunki do uprawiania wielu dyscyplin sportowych m.in. kort tenisowy czy sporty wodne. Będziemy mieli okazję do sprawdzenia swoich sił w nurkowaniu w krystalicznie czystych wodach Morza Karaibskiego.

lokalizacja

Bayahibe, 26 km od La Romana, 70 km od lotniska w Punta Cana-PUJ. Hotel usytuowany na powierzchni: 85000 m2.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2001 r. Odnowiony w 2019 r.Na terenie hotelu: restauracje (6), bary (6), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (3), baseny odkryte (3). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w pokojach bezpłatne- Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

plaża

300 m od hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane w 7 budynkach:- 7 bloków (liczba pięter: 3, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje family dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje double garden view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - pokoje double superior dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon - junior suity Bayahibe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double Bayahibe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - junior suity seaside Bayahibe dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras - suity duplex torreon dla max. 4 os.: dwupoziomowe, salon, jadalnia, 1 sypialnia, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), aneks kuchenny, zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), taras - suity roof top dla max. 3 os.: 1 sypialnia, basen, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), taras - suity penthouse ocean front dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (All Inclusive - bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, jacuzzi, WC), taras - suity presidental dla max. 3 os.: salon, jadalnia, 1 sypialnia, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (prysznic, jacuzzi, WC), taras - pokoje run of the house dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny, uzupełniany tylko w dniu przyjazdu), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras- Pokoje ROH (Run of the House) - oznacza to, że Klienci mogą zostać zakwaterowani w wybranym przez siebie typie pokoju określonym w umowie, ale nie mają wpływu na lokalizację. Pokoje mają ten sam standard niezależnie od budynku

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (5), bary (6)All Inclusive(24h)- śniadanie (07:00-10:30), obiad (13:00-17:00), kolacja (19:00-22:00) - przekąski (10:00-18:00)- lody- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carte - 1 wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.- "La Goleta Steakhouse" lokalna, międzynarodowa- "El Colonial" francuska, lokalna, międzynarodowa- "La Geisha" japońska- "La Hacienda" meksykańska- "La Spiaggia" włoska

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem) - bezpłatne

w cenie

- tenis stołowy- piłka nożna- siatkówka plażowa- aerobik- siłownia- animacje - rzutki

płatne

- kort do tenisa ziemnego - oświetlenie kortów- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- lekcje tenisa- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- salon piękności

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym – w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.-->Proszę zapoznać się z przepisami wjazdowymi które można znaleźć tutaj https://www.coraltravel.pl/bezpieczne-podrozowanie#kierunek. Połączenia lotnicze odbywają się lotem bezpośrednim, w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka polskojęzycznego rezydenta.

Aktualizacja opisu

21.11.2022 16:05

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive 24H Serwis plażowy Sporty wodne

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Pokoje 6 osobowe Błękitna Flaga


Oasis Tours

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel IBEROSTAR Selection Hacienda Dominicus oferuje pięciogwiazdkowe zakwaterowanie all inclusive w Bayahibe, malowniczej miejscowości na południowo-wschodnim wybrzeżu Dominikany. Jest to idealne miejsce przy plaży na komfortowe, luksusowe wakacje na Karaibach. Zaprojektowany z myślą zarówno o parach, jak i rodzinach z dziećmi, nasz topowy program rozrywkowy obejmuje zajęcia dla młodszych i starszych, a także nowoczesne spa zapewniające spokojny relaks i wysokiej jakości posiłki.

COVID 19

Zniesiono wymóg posiadania testów na COVID-19 przy wjeździe do kraju, ale osoby przybywające mogą zostać poddane tzw. szybkim testom na obecność wirusa.TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAKTEST DLA DZIECKA: BEZ TESTUWYMAGANE DOKUMENTY:  KOD QR - rejestracja na stronie internetowej  https://eticket.migracion.gob.do/ i wygenerowanie kodu QR dla każdej z osób podróżujących.Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznej. Rejestracji należy dokonać na mniej niż 72 godziny przed wylotem do i z DominikanyUWAGA! Należy każdorazowo zapoznać się z warunkami tranzytowymi kraju, w którym planowana jest przesiadka oraz z warunkami przewozu linii lotniczej, obsługującej dany lot.Przy zameldowaniu w hotelach dokonywany jest pomiar temperatury oraz wymagane jest wypełnienie oświadczenia o stanie zdrowia. Na Dominikanie obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w zamkniętych przestrzeniach publicznych. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Prosimy każdorazowo zapoznać się z aktualnymi ostrzeżeniami i komunikatami na stronie MSZ

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz  bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz  bagaż  rejestrowany 23 kg  CONDOR - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x20 cm) oraz bagaż  rejestrowany 20 kg. Suma wymiarów zewnętrznych na sztukę bagażu nie może przekraczać 158 cm (długość + szerokość + wysokość).AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

Cena zawiera

- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Lufthansa, Swiss, Condor)- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Air France, KLM)Klienci przylatujący na DOMINIKANĘ są pod opieką polskojęzycznego rezydenta. Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (podany w dokumentach podróży).

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Punta Cana, Dominikana

Położenie

do rybackiej wioski Bayahibe ok. 5 km. Do La Romana ok. 25 km.Transfer z lotniska w Punta Cana lub Santo Domingo ok. 1 godz. 15 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna, łagodnie opadająca do morza, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy, wspaniale zaprojektowany kompleks dysponuje łącznie 502 pokojami rozmieszczonymi w 1- i 2-piętrowych budynkach w stylu hiszpańskim. Do dyspozycji gości restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (gourmet – dla gości od 10 lat, restauracja z potrawami z grilla, meksykańska, japońska), liczne bary, sklep z pamiątkami, butik, supermarket, fryzjer, całodobowa opieka lekarska. W ciekawie zaprojektowanym tropikalnym ogrodzie 3 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Wieczorem możliwość spożywania kolacji w restauracjach a la carte (3 x na tydzień; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę (napoje alkoholowe w godz. 09:00-02:00). Napoje w dyskotece. Room service przez całą dobę.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, internet, zestaw do prasowania, minibar, wentylator sufitowy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje komfort (A1-3K): położone na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne (A2-3F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone bliżej mini klubu; upominek powitalny dla dzieci i dorosłych. Pokoje superior (A1-3D): bliżej plaży. Wariant ekonomiczny (A2S). Junior suity (A1-3B): z widokiem na basen lub od strony morza; dodatkowo kącik wypoczynkowy, pantofle i płaszcze kąpielowe; bezpłatne korzystanie ze strefy "mokrej" w spa. Junior suity spa (A1-3Q); położone w pobliżu spa; dodatkowo voucher o wartości 40 USD na zabiegi w centrum spa.

Sport

siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, bilard, boccia, strzelanie z łuku, kajaki, żeglowanie katamaranem, windsurfing, sprzęt do płytkiego nurkowania, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, lekcje żeglowania, nurkowania i surfingu, wyprawy łodzią, nurkowanie PADI, golf, jazda konna.

Wellness

sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa oraz whirlpool.

Dzieci

miniklub (4-12 lat). Plac zabaw, brodzik.

Rozrywka

programy animacyjne, zajęcia taneczne, pokazy wieczorne i dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Punta Cana, Dominikana

Położenie

do rybackiej wioski Bayahibe ok. 5 km. Do La Romana ok. 25 km.Transfer z lotniska w Punta Cana lub Santo Domingo ok. 1 godz. 15 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna, łagodnie opadająca do morza, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy, wspaniale zaprojektowany kompleks dysponuje łącznie 502 pokojami rozmieszczonymi w 1- i 2-piętrowych budynkach w stylu hiszpańskim. Do dyspozycji gości restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (gourmet – dla gości od 10 lat, restauracja z potrawami z grilla, meksykańska, japońska), liczne bary, sklep z pamiątkami, butik, supermarket, fryzjer, całodobowa opieka lekarska. W ciekawie zaprojektowanym tropikalnym ogrodzie 3 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Wieczorem możliwość spożywania kolacji w restauracjach a la carte (3 x na tydzień; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę (napoje alkoholowe w godz. 09:00-02:00). Napoje w dyskotece. Room service przez całą dobę.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, internet, zestaw do prasowania, minibar, wentylator sufitowy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje komfort (A1-3K): położone na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne (A2-3F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone bliżej mini klubu; upominek powitalny dla dzieci i dorosłych. Pokoje superior (A1-3D): bliżej plaży. Wariant ekonomiczny (A2S). Junior suity (A1-3B): z widokiem na basen lub od strony morza; dodatkowo kącik wypoczynkowy, pantofle i płaszcze kąpielowe; bezpłatne korzystanie ze strefy "mokrej" w spa. Junior suity spa (A1-3Q); położone w pobliżu spa; dodatkowo voucher o wartości 40 USD na zabiegi w centrum spa.

Sport

siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, bilard, boccia, strzelanie z łuku, kajaki, żeglowanie katamaranem, windsurfing, sprzęt do płytkiego nurkowania, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, lekcje żeglowania, nurkowania i surfingu, wyprawy łodzią, nurkowanie PADI, golf, jazda konna.

Wellness

sauna, łaźnia parowa, whirlpool. Za opłatą zabiegi i masaże w centrum spa oraz whirlpool.

Dzieci

miniklub (4-12 lat). Plac zabaw, brodzik.

Rozrywka

programy animacyjne, zajęcia taneczne, pokazy wieczorne i dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Punta Cana, Dominikana

Położenie

do rybackiej wioski Bayahibe ok. 5 km. Do La Romana ok. 25 km.Transfer z lotniska w Punta Cana lub Santo Domingo ok. 1 godz. 15 minut.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu piękna, łagodnie opadająca do morza, piaszczysta plaża. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

rozległy, wspaniale zaprojektowany kompleks dysponuje łącznie 502 pokojami rozmieszczonymi w 1- i 2-piętrowych budynkach w stylu hiszpańskim. Do dyspozycji gości restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, 4 restauracje a la carte (gourmet – dla gości od 10 lat, restauracja z potrawami z grilla, meksykańska, japońska), liczne bary, sklep z pamiątkami, butik, supermarket, fryzjer, całodobowa opieka lekarska. W ciekawie zaprojektowanym tropikalnym ogrodzie 3 baseny z oddzielnym brodzikiem dla dzieci. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

Dostęp do internetu

WiFi bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, MasterCard, Visa.

Zakwaterowanie

komfortowe. Pokoje standardowe (A1-3A): klimatyzacja, telefon, TV satelitarna, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia, internet, zestaw do prasowania, minibar, wentylator sufitowy, balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów. Pokoje komfort (A1-3K): położone na wyższych piętrach. Pokoje rodzinne (A2-3F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone bliżej mini klubu; upominek powitalny dla dzieci i dorosłych. Pokoje superior (A1-3D): bliżej plaży, w drugiej linii od morza, dodatkowo m.in. concierge service, aromaterapia. Wariant ekonomiczny (A1-3S). Junior suity (A1-3B): z widokiem na basen lub od strony morza; dodatkowo kącik wypoczynkowy, pantofle i płaszcze kąpielowe; bezpłatne korzystanie ze strefy "mokrej" w spa. Junior suity spa (A1-3Q); położone w pobliżu spa; dodatkowo voucher o wartości 40 USD na zabiegi w centrum spa.

Sport

siłownia, tenis (oświetlenie za opłatą), tenis stołowy, siatkówka, bilard, boccia, strzelanie z łuku, kajaki, żeglowanie katamaranem, windsurfing, sprzęt do płytkiego nurkowania, gimnastyka w wodzie, aerobik. Za opłatą zmotoryzowane sporty wodne, lekcje żeglowania, nurkowania i surfingu, wyprawy łodzią, nurkowanie PADI, golf, jazda konna.

Wellness

sauna, łaźnia parowa. Za opłatą zabiegi i masaże w spa, whirlpool.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), animacje. Plac zabaw, brodzik.

Rozrywka

programy animacyjne, zajęcia taneczne, pokazy wieczorne i dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Wieczorem możliwość spożywania kolacji w restauracjach a la carte (3 x na tydzień; konieczna wcześniejsza rezerwacja). Przekąski oraz lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę (napoje alkoholowe w godz. 09:00-02:00). Napoje w dyskotece. Room service przez całą dobę.


Mapa Hotelu Iberostar Hacienda Dominicus
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / La Romana)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Iberostar Hacienda Dominicus

4.4
polecam

Spędziłam w Iberostar Hacienda Dominicus na słonecznej Dominikanie wspaniałe 10 dni w lutym z mężem i 5-letnią córką. Według mnie hotel odpowiedni dla spragnionych wypoczynku - piękna plaża, ciepłe może, fajne baseny, rodzin z dziećmi oraz turystów ceniących aktywności sportowe. Wyżywienie smaczne.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.4
5.0
zdecydowanie polecam

Hotel jest rewelacyjny, bardzo wysoki poziom, piękne położenie! W hotelu Iberostar Hacienda Dominicus czuliśmy się traktowani wyjątkowo i indywidualnie, braliśmy udział w świetnych animacjach i wylegiwaliśmy się na cudnej plaży! Poza hotelem nie ma za bardzo co robić, ale wypoczęliśmy jak nigdy! Dominikana to idealne miejsce na luksusowe i relaksujące wakacje!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Iberostar Hacienda Dominicus - możliwości zakwaterowania:

SUITE ROOF TOP
SUITE DUPLEX TORREON
suite suite roof top
Double Room
junior suite dbl_junior suite bayahibe
double bayahibe
double bayahibe single use
Double Room
double room single use
pokój rodzinny typu standard z dwoma sypialniami
double standard room double bayahibe
double standard room double bayahibe single use
double standard room double room
double standard room double room single use
pokój dwuosobowy superior do pojedynczego wykorzystania
Double Superior
double superior single use
pokój dwuosobowy standard do pojedynczego wykorzystania
DOUBLE BAYAHIBE
JUNIOR SUITE BAYAHIBE
JUNIOR SUITE SEASIDE BAYAHIBE
PENTHOUSE SUITE OCEAN FRONT
LIGHTHOUSE SENIOR SUITE
junior suite junior suite bayahibe
junior suite z widokiem na morze junior suite seaside bayahibe
pok. 2 os. z widokiem na ogród double garden view
pok. 2 os. z widokiem na ogród double garden view single use
DOUBLE GARDEN VIEW
Pokój standardowy z widokiem na ogród do wykorzystania dla 1 osoby
DOUBLE SUPERIOR
DOUBLE ROOM
pokój standard
pokój superior
pokój standard z widokiem na ogród
pokój standard
standard family 2 bedroom room two bedroom family
Double Garden View
garden view double garden view single use
junior suite lateral sea view junior suite seaside bayahibe single use
junior suite lateral sea view junior suite seaside bayahibe
junior suite junior suite bayahibe single use
double standard room double bayahibe single use
junior suite junior suite bayahibe
double standard room double bayahibe
junior suite junior suite bayahibe
junior suite junior suite bayahibe single use
junior suite sea view junior suite seaside bayahibe
junior suite sea view junior suite seaside bayahibe single use
superior double superior
Run Of The House
SUITE PRESIDENTIAL
TWO BEDROOM FAMILY
standard family 2 bedroom room two bedroom family
Double Room DB00000000
Double Bayahibe DB00LXPLB
Double Room Garden View D
Double Superior DB00SU000
Junior Suite Bayahibe JS0
Junior Suite Seaside Baya
Two Bedroom Family DB00FA

Iberostar Hacienda Dominicus - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Hacienda Dominicus - miasta wylotu:


Iberostar Hacienda Dominicus - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Iberostar Hacienda Dominicus? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00