cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
  • Hotel Iberostar Costa Dorada , Puerto Plata
1 / 19
Ocena
hotelu:
4.6 / 5
Najbliższy termin
08.10 - 11.10
już od 431 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.10 - 28.10
już od 144 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Costa Dorada
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Iberostar Costa Dorada
star 4

Dominikana: Puerto Plata
Ocena hotelu Iberostar Costa Dorada :
4.6 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Costa Dorada :
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 08 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 października 2022

Hotel Iberostar Costa Dorada w ofercie Biura podróży:

Itaka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Zatańcz merengue i ciesz się karaibskimi wakacjami! Hotel leży przy pięknej piaszczystej plaży, otoczony jest wspaniałym, zielonym ogrodem z egzotyczną roślinnością, a jego tło stanowi malownicza góra Santa Isabel. Profesjonalnie prowadzony i firmowany przez prestiżową sieć Iberostar, jest doceniany za znakomitą kuchnię i dużo wspólnej zabawy podczas hotelowych animacji. Atrakcje sportowe pozwolą zadbać o kondycję całej rodziny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Costa Dorada, ok. 4 km od centrum Puerto Plata, najbliższe sklepy i bary ok. 5 km od hotelu; ok. 20 km od portu lotniczego w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2013 r., 516 pokoi, 9 budynków, 2 piętra, eleganckie, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja El Mercado - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i dominikańska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte: La Hacienda - kuchnia meksykańska, Sakura -  japońska, dostępne foteliki dla dzieci, El Bohio - dania w formie bufetu, przekąski, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 6 barów w tym bar przy plaży i przy basenie; biblioteka, sklep z pamiątkami, minimarket, parking; centrum konferencyjne dla 450 osób, taras z widokiem na morze i ogród, altana ślubna, teatr, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, pralnia; wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar, bezpłatny internet bezprzewodowy, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik, krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo paczka powitalna (balony, czekoladki i mała zabawka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, w tym basen w miniclubie i basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, siłownia, bilard, łucznictwo, aerobik, aqua aerobik, lekcje merengue, water polo, żeglarstwo, windsurfing (wymagane doświadczenie), kajaki, sprzęt do snurkowania; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniclub dla dzieci 4-12 lat, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe (oferta zewnętrzna), nurkowanie i lekcje nurkowania w basenie; centrum spa: bezpłatnie: jacuzzi; za opłatą: masaże, zabiegi relaksacyjne i pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji El Mercado; późne śniadanie (10.00-12.00), przekąski (16.00-18.00) w El Bohio, przekąski w La Hacienda (23.00-7.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inlusive.

KONTAKT:

0034/971998060, www.iberostar.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Dominikana / Puerto Plata

Opis oferty:

Zatańcz merengue i ciesz się karaibskimi wakacjami! Hotel leży przy pięknej piaszczystej plaży, otoczony jest wspaniałym, zielonym ogrodem z egzotyczną roślinnością, a jego tło stanowi malownicza góra Santa Isabel. Profesjonalnie prowadzony i firmowany przez prestiżową sieć Iberostar, jest doceniany za znakomitą kuchnię i dużo wspólnej zabawy podczas hotelowych animacji. Atrakcje sportowe pozwolą zadbać o kondycję całej rodziny.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej Costa Dorada, ok. 4 km od centrum PUERTO PLATA, najbliższe sklepy i bary ok. 5 km od hotelu; ok. 20 km od lotniska w Puerto Plata.

PLAŻA:

Playa Dorada, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1999 r., odnowiony w 2013 r., 516 pokoi, 9 budynków, 2 piętra, eleganckie, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja El Mercado - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa i dominikańska, dostępne menu i foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, 2 restauracje á la carte: La Hacienda - kuchnia meksykańska, Sakura - japońska, dostępne foteliki dla dzieci, El Bohio - dania w formie bufetu, przekąski, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 6 barów w tym bar przy plaży i przy basenie; biblioteka, sklep z pamiątkami, minimarket, parking; centrum konferencyjne dla 450 osób, taras z widokiem na morze i ogród, altana ślubna, teatr, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, pralnia; wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 35 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar, bezpłatny internet bezprzewodowy, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik, krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

3 baseny, słodka woda, w tym basen w miniclubie i basen dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; kort tenisowy, tenis stołowy, koszykówka, siatkówka plażowa, siłownia, bilard, łucznictwo, aerobik, aqua aerobik, lekcje merengue, water polo, żeglarstwo, windsurfing (wymagane doświadczenie), kajaki, sprzęt do snurkowania; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniclub dla dzieci 4-12 lat, animacje dla dorosłych i dla dzieci, dyskoteka; za opłatą: 18-dołkowe pole golfowe (oferta zewnętrzna), nurkowanie i lekcje nurkowania w basenie; centrum spa: bezpłatnie: jacuzzi; za opłatą: masaże, zabiegi relaksacyjne i pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE 24H:

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu w restauracji El Mercado; późne śniadanie (10.00-12.00), przekąski (16.00-18.00) w El Bohio, przekąski w La Hacienda (23.00-7.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inlusive.

KONTAKT:

0034/971998060, www.iberostar.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie

Iberostar Costa Dorada to hotel znanej i cenionej sieci Iberostar, zaprojektowany w tradycyjnym stylu kolonialnym. Położony jest bezpośrednio przy najładniejszej plaży regionu - Costa Dorada, otoczony bujną, egzotyczną roslinnością. Centrum Puerto Plata - stolicy regionu jest oddalone od hotelu o ok. 4 km., a lotnisko ok. 17 km.

Plaża

Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży Costa Dorada z łagodnym zejściem do morza. Serwis plażowy wliczony w cenę.

Do dyspozycji gości

Gości wita 24 - godz. recepcja i obszerne, ekskluzywne lobby. Do dyspozycji gości jest restauracja główna El Mercado, serwująca kuchnię międzynarodową w formie bufetu, dodatkowo 3 restauracje a la carte - otwarte rotacyjne w zależności od liczby gości (El Rodizio-kuchnia brazylijska, Hacienda-kuchnia meksykańska i Sakura-kuchnia japońska) oraz bar przekąskowy El Bohio (w zależności od liczby gości serwujący także obiady lub kolacje w formie bufetu serwowanego przez obsługę lub w formie a la carte), a także lobby bar La Fuente. Na terenie hotelu znajduje się basen zewnętrzny, leżaki, parasole i ręczniki basenowe dostępne bezpłatnie. W hotelu dostępna jest również siłowania (bezpłatnie). Za dodatkową opłatą goście mogą także skorzystać z: salonu kosmetycznego, masażu, jacuzzi, pralni, kącika internetowego.

Pokoje

Hotel oferuje zakwaterowanie w 516 pokojach w stylu kolonialnym. Przyjemnie urządzone pokoje 2-osobowe z 1 łóżkiem małżeńskim (typu king size) lub 2 pojedynczymi łóżkami (typu queen). Wszystkie pokoje posiadają balkon, wyposażone są w: klimatyzację, wentylator sufitowy, tv-sat, telefon, sejf, mini bar, zestaw do parzenia kawy i herbaty (dostępny po wcześniejszym zgłoszeniu w recepcji, żelazko oraz łazienkę (WC, prysznic lub wannę, suszarkę do włosów).

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.00) w formie bufetu serwowane w restauracji El Mercado (kuchnia międzynarodowa) lub w restauracji przy basenie El Bohio. Goście mogą skorzystać także z 3 restauracji a la carte - otwarte rotacyjne w zależności od liczby gości (El Rodizio-kuchnia brazylijska, Hacienda-kuchnia meksykańska i Sakura-kuchnia japońska) oraz baru przekąskowego El Bohio a także lobby bar La Fuente. Aktualnie hotel oferuje swoim gościom aplikację w której aktualizowane są informacje o restauracjach czynnych w danym dniu. W ciągu dnia dostępne przekąski oraz napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach na terenie hotelu. Do dyspozycji gości lobby bar (10:00 - 01:00), bar przy basenie (10:00 - 19:00) oraz bar na plaży (10:00 - 18:00).

Program sportowy i animacyjny

Aktualnie hotel oferuje swoim gościom aplikację w której aktualizowane są informacje o programie animacji na dany dzień. Bogata oferta animacyjno-sportowa dla wszystkich gości hotelowych. Dla najmłodszych hotel oferuje mini club (4-12 lat), plac zabaw, brodzik dla dzieci. Klienci mogą korzystać z zajęć fitness, tenisa, uczestniczyć w pokazach i show hotelowych. Dla gości dostępna jest również siłowania (bezpłatnie). Za dopłatą: SPA, masaże, jacuzzi, łaźnia parowa.

Internet

Bezpłatny dostęp do bezprzewodowego internetu na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Hotel Iberostar Costa Dorada zapewnia gościom relaks na wysokim poziomie. Różnorodna oferta hotelowych restauracji oraz barów zadowli wszystkich smakoszy. Doskonały na rodzinne wakacje!

Strona www


Opinie klientów


Program

Dzień Pierwszy

Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot doPuerto Platasamolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner lub innym szerokokadłubowym (rejs bezpośredni). Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hotelu w Dominikanie.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp - pełna oferta wycieczek fakultatywnych dostępna u rezydenta.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"

Świadczenia

Cena
podstawowa obejmuje:
przelot samolotem czarterowymLOT-u typu Dreamliner (rejs bezpośredni), opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko,7, 9, 14 lub 16rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskojęzycznego rezydenta (w rejonie Puerto Plata) oraz anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta (w rejonie Półwyspu Samana), ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli oraz innych wydatków osobistych.
Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania"

Wycieczki lokalne

must see: city tour - santo domingo

kosmopolityczna stolica kraju to pierwsze europejskie miasto w nowym świecie od chwili odkrycia ameryki przez krzysztofa kolumba. wpisana na listę światowego dziedzictwa unesco zona colonial to najstarsza kolonialna starówka w ameryce łacińskiej i prawdziwa skarbnica zabytków architektury. wszystko jest tu "naj" - naszym oczom ukażą się m. in. katedra primada de america - najstarsza katolicka świątynia w nowym świecie, pierwszy ośrodek władzy nad nowym światem i najstarsza warownia w obu amerykach - forteca ozama, przejdziemy też przez calle las damas - najstarszą brukowaną ulicę ameryki. zwiedzimy kolonialne wnętrza pałacu, zamieszkanego niegdyś przez najstarszego syna odkrywcy nowego świata - diego kolumba. zobaczymy również monumentalną faro a colón - miejsce wiecznego spoczynku krzysztofa kolumba (z zewnątrz). wycieczka w języku polskim. obiad z napojami w pięknej restauracji w zabytkowym budynku i poranna przekąska w cenie!
cena - 90 usd/os., 45 usd/dziecko.

lokalnie: city tour puerto plata

osoby, które chcą zwiedzić puerto plata z przewodnikiem, zapraszamy na ciekawy city tour po największych atrakcjach miasta. odwiedzimy historyczne centrum, bajkowy ryneczek i zobaczymy słynną fortecę św. filipa (z zewnątrz). wstąpimy również do fabryki rumu macorix oraz likierów uzyskiwanych na bazie soku z trzciny cukrowej, a także wina z... ananasa! przejdziemy się malowniczą nadmorską promenadą, zwaną tutaj, podobnie jak w havanie, malecon. podczas wycieczki będzie też możliwość zrobienia zakupów. obiad w pięknej restauracji przy samym rynku w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 55 usd/os., 27,50 usd/dziecko.

hit zimy 2018!!! rajska wyspa - rejs vip

to najpiękniejszy i najbardziej idylliczny zakątek północnej dominikany - poznamy go podczas rejsu luksusowym statkiem w typie katamaranu (w przeciwieństwie do innych organizatorów nie korzystamy z maleńkich łódek motorowych, a sam rejs jest czystą przyjemnością!!!). kilometry dziewiczych plaż punta rucia, biały jak cukier puder piasek i turkusowa woda tworzą krajobraz jak z pocztówki. celem naszego rejsu będzie rajska wysepka cayo paraiso - to fantastyczne miejsce na relaks, jak i na oszałamiający snorkeling przy rafie koralowej. zatrzymamy się również na naturalnym basenie, gdzie będziecie państwo mieli okazję wypić drinka na samym środku oceanu! widoków dopełni przepłynięcie przez kanał namorzynowy. obiad z owocami morza i napoje w cenie! wycieczka w języku polskim.
cena - 150 usd os., 75 usd/dziecko.

trzy odcienie błękitu: plażowa przygoda

ta wycieczka to czysty relaks, możliwość obcowania z naturą i poznania dominikany z innej strony. wycieczkę rozpoczniemy na kameralnej plaży caleton w urokliwej zatoczce, gdzie zapraszamy na kąpiel lub snorkeling na niewielkiej rafie. następnie odwiedzimy prześliczne turkusowe jezioro dudu w cenocie, powstałe po zapadnięciu się wapiennej jaskini. będziecie państwo mieli niepowtarzalną okazję zanurzyć się w jego krystalicznej wodzie o przyjemnej temperaturze i popływać...między stalaktytami. zachęcamy, by zajrzeć też do efektownej groty, służącej kiedyś za schron dla indian taino. przepyszny, typowo dominikański obiad z homarem w roli głównej zjemy w spektakularnej scenerii najpiękniejszej plaży dominikany - playa grande, gdzie będzie okazja do poplażowania oraz spaceru na sąsiednią egzotyczną plażę playa preciosa. ostatnią atrakcją na naszej trasie będzie laguna gri gri, znana wśród miłośników przyrody - można tu podziwiać kanał porośnięty namorzynami oraz zobaczyć z bliska żółwie słodkowodne. zrobimy też spacer wzdłuż kilku kameralnych plaż. wycieczka w języku polskim! polecamy dla każdego j
cena - ok. 100 usd/os., 55 usd/dziecko.

wiejska eskapada - z życia dominikany
wycieczka przebojowymi ciężarówkami przez dominikańską prowincję, w celu zapoznania typowych smaków. zaczniemy od odwiedzin połączonych z degustacją w fabryce sera gdzie zapoznamy się z tajnikami procesu produkcji charakterystycznych żółtych krążków, następnie udamy się na plantację kakao, gdzie zobaczymy tradycyjnie uprawiane egzotyczne rośliny oraz zapoznamy się i posmakujemy różnych wyrobów na bazie nasion kakao, takich jak czekolada, czy wino kakaowe. po obiedzie zjedzonym w lokalnej restauracji kontynuujemy ekplorację dominikańskiej wsi. dotrzemy do położonej z dala od głównych dróg wytwórni ciasteczek robionych z melasy z trzciny cukrowej, wypiekanych jak przed wiekami w starodawnym piecu. skosztujemy na miejscu tych słodkości. wizyta na kawkę w typowym drewnianym domku, gdzie właścicielka oprowadzi nas po obejściu. następnie przyjrzymy się z bliska produkcji dominikańskich cygar. atrakcją na zakończenie dnia będzie spacer po oddalonej od znanych kurortów karaibskiej plaży. wycieczka całodzienna w języku polskim.
cena 79$/os, dziecko 39,5$ (obiad w cenie).

konna przygoda

niepowtarzalna okazja aby poznać dominikanę z zupełnie innej perspektywy! półdniowa wyprawa konna przez malownicze karaibskie bezdroża, lokalne wioski i oszałamiające swym pięknem tereny to doskonała alternatywa wobec tradycyjnych wycieczek. po drodze przejedziemy przez góry, palmowe gaje oraz przekroczymy konno rzekę. dzięki wspaniałym przewodnikom na wyprawie odnajdą się zarówno osoby, które nigdy wcześniej nie jeździły konno, jak i doświadczeni jeźdźcy. gorąco polecamy!!!!!!!! wycieczka w języku polskim.
cena - 59 usd/os., 49 usd/dziecko.

uwaga! zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

CZAS: +6 godzin w stosunku do czasu polskiego (latem), +5 godzin w stosunku do czasu polskiego (zimą)
WALUTA: 1 USD = ok.55 pesos dominikańskich(DOP)
ELEKTRYCZNOŚĆ: 110V / 60 Hz. Gniazdka są według standardu amerykańskiego. Wtyczki europejskie wymagają użycia przejściówek. W dużych hotelach zazwyczaj montuje się gniazdka uniwersalne, do których można stosować zarówno amerykańskie, jak i europejskie wtyczki.
TELEFONY: System telefonii komórkowej jest kompatybilny z systemami w Polsce. Ze względu na drogi roaming zaleca się zakupić lokalną kartę SIM ( cena około 10 USD)
NAPIWKI: Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach, taksówkarzy oraz pokojówek i kelnerów w restauracjach.
ORIENTALNE CENY: Posiłek w restauracji ok. 100 - 200 peso, woda 0,3l ok. 10 -20 peso, piwo w knajpie ok. 200 peso
WYLOTY: Wyloty z: Warszawy. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na R.pl/rozkłady.

Standard hoteli w Dominikanie

Standard hotelidominikańskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
Wyloty

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Przelot:
Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).
"

Wizy

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę).
ELEKTRONICZNY FORMULARZ WJAZDU I WYJAZDU - DOMINIKANA
1. Od 29 listopada 2021 rząd dominikański wprowadził nowy formularz cyfrowy wjazdu i wyjazdu, który muszą wypełnić pasażerowie odwiedzający Republikę Dominikańską.
2. Formularz jest dostępny za pośrednictwem następującego linku: i należy go wypełnić przed kontrolą migracyjną.
3. Formularz wylotowy należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
4. Formularz należy wypełnić 2 razy- raz przy wlocie i raz przy wylocie z Dominikany.
5. Sugerujemy wypełnianie formularza powrotnego jeszcze w Polsce (jak najbliżej godziny wylotu), ze względu na problemy z Internetem w Dominikanie.
6. W przypadku konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian w formularzu należy go ponownie wypełnić.
7. Jeśli podróżujesz z rodziną, musisz wypełnić formularz danymi wszystkich członków rodziny, którzy będą podróżować, jednak wystarczy, że w systemie utworzysz jednego użytkownika i tam wprowadzisz ich dane. Nie jest konieczne, aby każdy podróżny z tej samej rodziny wypełniał indywidualny formularz. Dla rodziny zostanie wygenerowany jeden kod QR.
8. Kod QR można okazać w wersji elektronicznej lub wydrukowany na papierze.

Wizy - informacje dla sprzedawców

WIZA: Obywatele Polski mogą przebywać na Dominikanie na podstawie ważnego paszportu (30 dni na podstawie karty turystycznej, po tym czasie można przedłużyć pobyt o kolejne 60 dni uiszczając stosowną opłatę). Paszport musi być ważny 6 miesięcy od planowanej daty powrotu.
ELEKTRONICZNY FORMULARZ WJAZDU I WYJAZDU - DOMINIKANA
1. Od 29 listopada 2021 rząd dominikański wprowadził nowy formularz cyfrowy wjazdu i wyjazdu, który muszą wypełnić pasażerowie odwiedzający Republikę Dominikańską.
2. Formularz jest dostępny za pośrednictwem następującego linku: i należy go wypełnić przed kontrolą migracyjną.
3. Formularz wylotowy należy wypełnić najwcześniej 72 godziny przed wylotem.
4. Formularz należy wypełnić 2 razy- raz przy wlocie i raz przy wylocie z Dominikany.
5. Sugerujemy wypełnianie formularza powrotnego jeszcze w Polsce (jak najbliżej godziny wylotu), ze względu na problemy z Internetem w Dominikanie.
6. W przypadku konieczności wprowadzenia jakichkolwiek zmian w formularzu należy go ponownie wypełnić.
7. Jeśli podróżujesz z rodziną, musisz wypełnić formularz danymi wszystkich członków rodziny, którzy będą podróżować, jednak wystarczy, że w systemie utworzysz jednego użytkownika i tam wprowadzisz ich dane. Nie jest konieczne, aby każdy podróżny z tej samej rodziny wypełniał indywidualny formularz. Dla rodziny zostanie wygenerowany jeden kod QR.
8. Kod QR można okazać w wersji elektronicznej lub wydrukowany na papierze.

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Dominikanie trwa od połowy listopada do marca.

Uwagi do przelotu

Wylot z Warszawy. Zbiórka na 3 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku Okęcie. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora. Przelot : samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie ekonomicznej catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem) oraz wodę mineralną dostępną przez cały czas trwania lotu. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie Premium Club i Biznes Elite w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. Więcej informacji na stronach wstępnych katalogu w sekcji Komfort Dalekich Podróży. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop)."


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Nekera

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

DOMINIKANA

Położenie

 do centrum Puerto Plata ok. 5 minut samochodem, do Playa Dorada ok. 3 minuty. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 40 min.

Plaża

 bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża Costa Dorada. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

 elegancki ośrodek w stylu kolonialnym oferuje 498 pokoi i 18 junior suit rozmieszczonych w 9 trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z miejscami do wypoczynku i barem, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a la carte (brazylijska, meksykańska, z owocami morza; konieczna wcześniejsza rezerwacja), bar z przekąskami, 6 barów w różnych częściach kompleksu, mała galeria handlowa. W tropikalnym ogrodzie kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. 

Wyżywienie

All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu, możliwość spożywania kolacji również w restauracji a la carte . Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę. Napoje alkoholowe do godz. 02:00. Woda mineralna, napoje bezalkoholowe i piwo z minibaru.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

 komfortowe i stylowe. Pokoje standardowe: ok. 30 mkw; 2 pojedyncze łóżka lub łóżko king size, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia (ok. 20 USD/tydz.), balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Pokoje standardowe z widokiem na morze. Pokoje komfort: na wyższych piętrach. Wariant ekonomiczny. Pokoje superior: w drugiej linii od morza, z płaszczem i pantoflami kąpielowymi. Pokoje rodzinne: 2 pokoje połączone drzwiami, położone w pobliżu mini klubu; z upominkiem powitalnym dla dzieci i dorosłych. Junior suity: ok. 35 mkw, z widokiem na morze, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym.

Sport

 aerobik, siłownia, gimnastyka, piłka wodna, tenis stołowy, strzelanie z łuku, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), sprzęt do płytkiego nurkowania (korzystanie przy hotelu); windsurfing i kajaki (w miarę dostępności 1 godz./dzień). Za opłatą kursy żeglowania (wymagana wcześniejsza rezerwacja), baza nurkowa PADI, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 2 km od hotelu).

Wellness

 za opłatą whirlpool i masaże.

Dzieci

 miniklub (4-12 lat), brodzik dla dzieci.

Rozrywka

 w ciągu dnia i wieczorami urozmaicone programy animacyjne. Muzyka na żywo. Dyskoteka.

Kategoria lokalna

 5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Dertour Polska

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

IBEROSTAR Costa Dorada

Kategoria

****+

Miejscowość

Playa Dorada

Region

Puerto Plata

Kod

POP34008 MK

Liczba pokoi

516

Zalety

Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

Położenie

Bezpośrednio przy długiej plaży Costa Dorada. Do Puerto Plata ok. 10 km, do lotniska Puerto Plata ok. 22 km.

Opis

Hotel urządzony w karaibskim stylu z dachami pokrytymi liśćmi palmowymi i z tropikalnym ogrodem. Restauracja główna (bufet), 3 restauracje a la carte (kuchnia japońska, brazylijska i meksykańska), 'Grill Bar' również z przekąskami, 5 kolejnych barów, parasole słoneczne i leżaki na plaży jak i przy 2 basenach i dodatkowo z ręcznikami kąpielowymi. Stacja internetowa i WLAN na terenie całego hotelu (w cenie), spa.

Wyżywienie

All Inclusive (I) - 3 posiłki dziennie w formie bufetu lub a la carte oraz dodatkowe świadczenia = przekąski i napoje 24 / 7, napoje alkoholowe do ok. godz. 2.

Zakwaterowanie (pokoje)

516 pokoi w 9-piętrowych budynkach.

Pokój typ 1

Standard = ok. 20 m kw., łazienka / WC / prysznic, suszarka do włosów, TV, telefon, żelazko, deska do prasowania, klimatyzacja, wentylator, minibar (uzupełniany wodą, napojami bezalkoholowymi i piwem), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, balkon lub taras z widokiem na ogród.

Pokój typ 2

Family Room = ok. 20 m kw., wyposażenie jak w Standard, w pobliżu miniklubu, z wyposażeniem dla rodzin.

Pokój typ 3

Standard Seaview = ok. 20 m kw., wyposażenie jak w Standard, z widokiem na morze.

Pokój typ 4

Juniorsuite Seaview = ok. 23 m kw., wyposażenie jak w Standard, z dodatkowym pokojem dziennym.

Sport, rozrywka, wellness

Bogaty program rozrywkowy, dyskoteka, siłownia, aerobik, 2 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), windsurfing, osprzęt do nurkowania powierzchniowego, Hobie Cat, kajaki, nurkowanie powierzchniowe (1 godz. sportów wodnych/os./dzień). Za opłatą - szkoła nurkowa w hotelu.

Dla dzieci

Miniklub od 4 do 12 lat, plac zabaw.

Warto wiedzieć

Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Więcej w cenie - ceny na dostawce wg aktualnego katalogu.

Transfery

Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

MK406102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Coral Travel Egzotyka

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Puerto Plata

OPIS

Świetnie położony przy samej plaży z pięknym i ciepłym morzem a w tle urzekająca góra Santa Isabel. Hotel należy do cenionej sieci Iberostar przez co będziemy mieli zagwarantowane komfortowe wakacje. Centrum SPA, zaplecze sportowe i zabawy dla dzieci to tylko niektóre z zalet tego hotelu. Uzupełnieniem wakacji będzie całodobowe wyżywienie w formie AII Inclusive.

lokalizacja

Dzielnica Hotelowa Costa Dorada, 5 km od Puerto Plata, 396 km od lotniska w Punta Cana Airport. Hotel usytuowany na powierzchni: 45000 m2.

kategoria organizatora

5*

kategoria lokalna

5*

Data otwarcia

1999 r. Odnowiony w 2013 r.Na terenie hotelu: restauracje (5), bary (6), pralnia (płatna), basen odkryty.

internet

- Wi-Fi w lobby bezpłatne- Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, wydzielona część plaży publicznej, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe.

pokoje

Zlokalizowane w 10 budynkach:- 10 budynków (liczba pięter: 3)Typy pokoi:- pokoje double dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- pokoje rodzinny dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon- junior suite ocean front dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon

Wyżywienie

- restauracje, restauracje a la carte (3), bary (6)All Inclusive(10:00-02:00)- śniadanie (07:00-10:00), obiad (12:30-15:00), kolacja (18:30-22:00)- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholoweRestauracje a la carteWymagana rezerwacja.- LA HASIENTA MEXICAN meksykańska - jedna wizyta podczas pobytu gratis- EL RODIZIO brazylijska - jedna wizyta podczas pobytu gratis- SAKURA japońska - płatna

z myślą o dzieciach

- brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2)- tenis stołowy- rzutki- siatkówka- siatkówka plażowa- bilard- siłownia- animacje

płatne

- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- centrum SPA- masaż- salon piękności

dodatkowe informacje

Połączenia lotnicze mogą/lub odbywają się z międzylądowaniem, ponadto niektóre rejsy mogą być tylko z bagażem podręcznym - w celu uzyskania informacji prosimy o kontakt z infolinią lub sprawdzenie naszego systemu online.Na miejscu opieka tylko anglojęzycznego rezydenta.

Aktualizacja opisu

15.06.2021 16:24

usługi dostępne w hotelu

Wi-FiPrzy plażySPASiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowyPokoje 4 osobowePokoje 6 osobowe


Oasis Tours

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis kontrahenta

Hotel IBEROSTAR Costa Dorada znajduje się naprzeciwko dużej złotej, piaszczystej plaży Costa Dorada, 10 minut od miasta Puerto Plata na północnym wybrzeżu Dominikany. Ten wspaniały, pięciogwiazdkowy ośrodek all inclusive jest wspaniałą przystanią dla miłośników sportów wodnych. Odnowiony w 2011 roku hotel IBEROSTAR Costa Dorada oferuje 498 pokoi dwuosobowych i 18 przestronnych mniejszych apartamentów. Kompleks w stylu kolonialnym i części wspólne otoczone są ogromnymi ogrodami tropikalnymi. Uważny wielojęzyczny personel sprawia, że jest to idealne wakacje na wyspie.Zabawa dla każdego. Hotel IBEROSTAR Costa Dorada został zaprojektowany, aby zapewnić rozrywkę dzieciom, młodzieży i dorosłym, oferując szeroką gamę zajęć w ciągu dnia oraz występy artystów z pokazami i muzyką na żywo w nocy. Młodszych gości ucieszy miniklub, w którym będą mogli bawić się czytając, kolorując i oglądając filmy.Sport i dużo wody. Hotel IBEROSTAR Costa Dorada oferuje szeroką gamę sportów. Goście tego hotelu mogą nurkować, jeździć na kajakach, grać w tenisa, uprawiać aerobik lub uczestniczyć w turniejach łuczniczych i strzeleckich. Posiada również w pełni wyposażoną siłownię, aby utrzymać formę podczas wakacji.Wyśmienita i urozmaicona gastronomia. Hotel IBEROSTAR Costa Dorada posiada trzy restauracje la carte, oferujące dania kuchni brazylijskiej, meksykańskiej i międzynarodowej. Posiada również międzynarodowy bufet serwujący świeże sałatki, sery, wędliny, ryby i makarony oraz bar z napojami i przekąskami, frytkami i nie tylko. Jakość posiłków w hotelu IBEROSTAR Costa Dorada jest jedną z jego mocnych stron i dlatego każdego dnia poświęca się jej wiele uwagi i troski.Czas na relaks. Ci, którzy chcą na nowo odkryć koncepcję spokoju podczas wakacji na Dominikanie, znajdą w hotelu IBEROSTAR Costa Dorada nowoczesne spa, w którym można między innymi korzystać z zabiegów, masaży, jacuzzi lub łaźni parowych.

COVID 19

Zniesiono wymóg posiadania testów na COVID-19 przy wjeździe do kraju, ale osoby przybywające mogą zostać poddane tzw. szybkim testom na obecność wirusa.TEST:  NIERODZAJ TESTU: BRAKTEST DLA DZIECKA: BEZ TESTUWYMAGANE DOKUMENTY:  KOD QR - rejestracja na stronie internetowej  https://eticket.migracion.gob.do/ i wygenerowanie kodu QR dla każdej z osób podróżujących.Rekomendujemy posiadanie pliku z kodem QR w formie papierowej i elektronicznej. Rejestracji należy dokonać na mniej niż 72 godziny przed wylotem do i z DominikanyUWAGA! Należy każdorazowo zapoznać się z warunkami tranzytowymi kraju, w którym planowana jest przesiadka oraz z warunkami przewozu linii lotniczej, obsługującej dany lot.Przy zameldowaniu w hotelach dokonywany jest pomiar temperatury oraz wymagane jest wypełnienie oświadczenia o stanie zdrowia. Na Dominikanie obowiązuje nakaz zasłaniania ust oraz nosa w zamkniętych przestrzeniach publicznych. Noszenie maseczki nie jest obowiązkowe na plaży, przy basenie hotelowym oraz przy stoliku w restauracji.Prosimy każdorazowo zapoznać się z aktualnymi ostrzeżeniami i komunikatami na stronie MSZ

DOKONANIE REZERWACJI

Każda rezerwacja wstępna, po potwierdzeniu przez Agenta/Klienta, uzyskuje status "Do potwierdzenia", co oznacza, że Organizator sprawdza dostępność miejsc w hotelu (rodzaj pokoju lub inne składniki zarezerwowane przez Klienta)  i dopiero po sprawdzeniu dostępności nadaje rezerwacji odpowiedni status (Potwierdzona/Anulowana).

HOTELE REGULACJE I ZMIANY PO COVID 19

W następstwie pandemii hotele wdrażają regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji, animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania  zmiany zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z wymogami. Zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotele oraz turyści. Obowiązek dostosowania się do reżimu sanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania.Prosimy każdorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.Aktualne wytyczne można również znaleźć na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z ograniczeniami w ruchu lotniczym, w przypadku uzasadnionych podejrzeń wystąpienia SARS-CoV-2 z koniecznością pobytu w wyznaczonym przez władze kraju obiekcie lub szpitalu, z trudnościami w powrocie do kraju, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Ważne: Kienci zobowiązani są do zapoznania się z akutalnymi zasadami i ograniczeniami na: https://www.gov.pl/web/koronawirus/aktualne-zasady-i-ograniczenia

RODZAJ OFERTY - WAŻNE INFORMACJE

1. Oferty z przelotem liniami rejsowymi to oferty DYNAMICZNEGO PAKIETOWANIA co oznacza, że ceny wszystkich przelotów są stale aktualizowane - cena wycieczki od momentu zrobienia rezerwacji do momentu potwierdzenia jej przez Organizatora może ulec zmianie. 2. Uczestnik imprezy zobowiązany jest do potwierdzenia, u Organizatora lub Agenta, aktualnych godzin lotu 48 h przed wylotem (dotyczy zarówno wylotów jak i powrotów z wakacji). Wszystkie przeloty odbywają się zgodnie z Ogólnymi warunkami przewozu pasażerów i bagażu danego przewoźnika.3. Warunki przewozów wybranych przewoźników:LUFTHANSA - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz  bagaż  rejestrowany 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).SWISS - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x23 cm) oraz  bagaż  rejestrowany 23 kg  CONDOR - cena oferty zawiera bagaż podręczny 8 kg (55x40x20 cm) oraz bagaż  rejestrowany 20 kg. Suma wymiarów zewnętrznych na sztukę bagażu nie może przekraczać 158 cm (długość + szerokość + wysokość).AIR FRANCE -cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg.KLM -  cena oferty zawiera bagaż podręczny 12 kg (55x35x25 cm).Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego 23 kg (Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu wynoszą 158 cm - szerokość + wysokość + głębokość).Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu (ilość, wymiary, waga) podlega dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie zgodnie z taryfą obowiązującą u danego przewoźnika. Serwis pokładowy - zgodnie z warunkami przewoźnika. Ceny dodatkowych bagaży na każdej linii są aktualizowane w systemie rezerwacyjnym i zależą od wagi, kierunku, terminu lotu. Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.4. Klienci zobowiązani są podać właściwe dane Uczestników (imię, nazwisko, data urodzenia, płeć - zgodne z danymi w paszporcie/dowodzie). Po założeniu rezerwacji i potwierdzeniu jej nie ma możliwości bezpłatnej zmiany istotnych danych niezbędnych do zakupienia i wystawienia biletu.

Cena zawiera

- ubezpieczenie (KL, NW, bagaż),- bilet lotniczy,- zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się zazwyczaj w dniu przyjazdu od godz. 14:00-15:00, kończy o godz.12:00),- wyżywienie według wybranej opcji,- bagaż podręczny w przypadku przelotów liniami rejsowymi i czarterowymi,- bagaż główny w przypadku przelotów liniami czarterowymi i wybranymi rejsowymi (Lufthansa, Swiss, Condor)- transfer lotnisko-hotel-lotniskoUWAGA! PODSTAWA CENY NIE ZAWIERA:- bagażu głównego w przypadku przelotów wybranymi liniami rejsowymi (Air France, KLM)Klienci przylatujący na DOMINIKANĘ są pod opieką polskojęzycznego rezydenta. Klienci mają również możliwość kontaktu w języku polskim pod alarmowym numerem telefonu Organizatora (podany w dokumentach podróży).

POTWIERDZENIE REZERWACJI

Uwaga! Każda rezerwacja potwierdzona przez Agenta/Klienta - musi zostać dodatkowo potwierdzona przez Organizatora.


Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

do centrum Puerto Plata ok. 5 minut samochodem, do Playa Dorada ok. 3 minuty. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża Costa Dorada. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek w stylu kolonialnym oferuje 498 pokoi i 18 junior suit rozmieszczonych w 9 trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z miejscami do wypoczynku i barem, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a la carte (brazylijska, meksykańska, z owocami morza; konieczna wcześniejsza rezerwacja), bar z przekąskami, 6 barów w różnych częściach kompleksu, mała galeria handlowa. W tropikalnym ogrodzie kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, możliwość spożywania kolacji również w restauracji a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę. Napoje alkoholowe do godz. 02:00. Woda mineralna, napoje bezalkoholowe i piwo z minibaru.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe i stylowe. Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 30 m kw; 2 pojedyncze łóżka lub łóżko king size, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia (ok. 20 USD/tydz.), balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A2-3D). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Wariant ekonomiczny (B2-3S). Pokoje superior (A1-3E): w drugiej linii od morza, z płaszczem i pantoflami kąpielowymi. Pokoje rodzinne (A2-4F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone w pobliżu mini klubu; z upominkiem powitalnym dla dzieci i dorosłych. Junior suity (A2-3B): ok. 35 m2, z widokiem na morze, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym.

Sport

aerobik, siłownia, gimnastyka, piłka wodna, tenis stołowy, strzelanie z łuku, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), sprzęt do płytkiego nurkowania (korzystanie przy hotelu); windsurfing i kajaki (w miarę dostępności 1 godz./dzień). Za opłatą kursy żeglowania (wymagana wcześniejsza rezerwacja), baza nurkowa PADI, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 2 km od hotelu).

Wellness

za opłatą whirlpool i masaże.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik dla dzieci.

Rozrywka

w ciągu dnia i wieczorami urozmaicone programy animacyjne. Muzyka na żywo. Dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Polska Neckermann

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

do centrum Puerto Plata ok. 5 minut samochodem, do Playa Dorada ok. 3 minuty. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża Costa Dorada. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek w stylu kolonialnym oferuje 498 pokoi i 18 junior suit rozmieszczonych w 9 trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z miejscami do wypoczynku i barem, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje à la carte (brazylijska, meksykańska, z owocami morza; konieczna wcześniejsza rezerwacja), bar z przekąskami, 6 barów w różnych częściach kompleksu, mała galeria handlowa. W tropikalnym ogrodzie kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com

Dostęp do internetu

WiFi bez opłaty.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Karty kredytowe

Amexco, Visa, MasterCard.

Zakwaterowanie

komfortowe i stylowe. Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 30 m kw; 2 pojedyncze łóżka lub łóżko king size, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia (ok. 20 USD/tydz.), balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A1-3D). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Wariant ekonomiczny (B2-3S). Pokoje superior (A1-3E): w drugiej linii od morza, z płaszczem i pantoflami kąpielowymi. Pokoje rodzinne (A2-4F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone w pobliżu mini klubu; z upominkiem powitalnym dla dzieci i dorosłych. Junior suity (A1-3B): ok. 35 m2, z widokiem na morze, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym. Pokoje standardowe star prestige (A1-3L): z przywilejami star prestige.

Sport

aerobik, siłownia, gimnastyka, piłka wodna, tenis stołowy, strzelanie z łuku, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), sprzęt do płytkiego nurkowania (korzystanie przy hotelu); windsurfing i kajaki (w miarę dostępności 1 godz./dzień). Za opłatą kursy żeglowania (wymagana wcześniejsza rezerwacja), baza nurkowa PADI, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 2 km od hotelu).

Wellness

za opłatą whirlpool i masaże.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik dla dzieci.

Rozrywka

w ciągu dnia i wieczorami urozmaicone programy animacyjne. Muzyka na żywo. Dyskoteka.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, możliwość spożywania kolacji również w restauracji à la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę. Napoje alkoholowe do godz. 02:00. Woda mineralna, napoje bezalkoholowe i piwo z minibaru.

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Neckermann X

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Puerto Plata, Dominikana

Położenie

do centrum Puerto Plata ok. 5 minut samochodem, do Playa Dorada ok. 3 minuty. Transfer z lotniska w Puerto Plata ok. 40 min.

Plaża

bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża Costa Dorada. Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bez opłaty.

Wyposażenie

elegancki ośrodek w stylu kolonialnym oferuje 498 pokoi i 18 junior suit rozmieszczonych w 9 trzykondygnacyjnych budynkach. Otwarty hol powitalny z miejscami do wypoczynku i barem, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a la carte (brazylijska, meksykańska, z owocami morza; konieczna wcześniejsza rezerwacja), bar z przekąskami, 6 barów w różnych częściach kompleksu, mała galeria handlowa. W tropikalnym ogrodzie kompleks basenów z oddzielnym brodzikiem, taras słoneczny. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie bez opłaty. www.iberostar.com.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu, możliwość spożywania kolacji również w restauracji a la carte (3 x na tydz., wymagana wcześniejsza rezerwacja). Przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe przez całą dobę. Napoje alkoholowe do godz. 02:00. Woda mineralna, napoje bezalkoholowe i piwo z minibaru.

Internet

WiFi bez opłaty.

Zakwaterowanie

komfortowe i stylowe. Pokoje standardowe (A1-3A): ok. 30 m kw; 2 pojedyncze łóżka lub łóżko king size, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telefon, TV kablowa, minibar, internet, zestaw do przygotowywania kawy/herbaty, sejf do wynajęcia (ok. 20 USD/tydz.), balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Pokoje standardowe z widokiem na morze (A2-3D). Pokoje komfort (A1-3K): na wyższych piętrach. Wariant ekonomiczny (B2-3S). Pokoje superior (A1-3E): w drugiej linii od morza, z płaszczem i pantoflami kąpielowymi. Pokoje rodzinne (A2-4F): 2 pokoje połączone drzwiami, położone w pobliżu mini klubu; z upominkiem powitalnym dla dzieci i dorosłych. Junior suity (A2-3B): ok. 35 m2, z widokiem na morze, dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym.

Sport

aerobik, siłownia, gimnastyka, piłka wodna, tenis stołowy, strzelanie z łuku, korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), sprzęt do płytkiego nurkowania (korzystanie przy hotelu); windsurfing i kajaki (w miarę dostępności 1 godz./dzień). Za opłatą kursy żeglowania (wymagana wcześniejsza rezerwacja), baza nurkowa PADI, 18-dołkowe pole golfowe (ok. 2 km od hotelu).

Wellness

za opłatą whirlpool i masaże.

Dzieci

miniklub (4-12 lat), brodzik dla dzieci.

Rozrywka

w ciągu dnia i wieczorami urozmaicone programy animacyjne. Muzyka na żywo. Dyskoteka.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Mapa Hotelu Iberostar Costa Dorada
Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / Puerto Plata)
Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana

Opinie o Hotelu Iberostar Costa Dorada

4.4
zdecydowanie polecam

Iberostar Costa Dorada na Dominikanie nie jest może obiektem dla najbardziej wymagających, ale naprawdę zasługuje na swój standard :) bardzo miło spędziliśmy tutaj czas!

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.9
zdecydowanie polecam

Iberostar costa dorada w 100% polecić mogę na udany wypoczynek. to co najbardziej mnie zaskoczyło i stanowiło wielki plus tego hotelu to ogromna dbałość o czystość., począwszy od pokoi sprzątanych bardzo dokładnie po bardzo dobrze utrzymany ogród i roślinność na terenie całego hotelu. świetna obsługa, bardzo mili pracownicy dbający o każdy szczegół. jedzenie bardzo smaczne, pokoje ładnie urządzone. a do tego bardzo dobra lokalizacja - przy plaży, dość blisko lotniska w Puerto Plata, więc i transfer jest krótki. z pewnością kiedyś jeszcze wrócę na Dominikanę bo sama wyspa i jej mieszkańcy są niesamowici :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Iberostar Costa Dorada - możliwości zakwaterowania:

superior double superior
Pokój 2 os. z widokiem na basen
junior suite z widokiem na morze junior suite ocean front
1 os. pokoj standardowy
1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
superior double superior single use
standard family 2 bedroom room two bedroom family
single standard room pool view single pool view
pok. 2 os. z widokiem na morze single sea view
2 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
single single room
pok. 2 os. z widokiem na morze double sea view
double standard room duoble standard
2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
1 os. pokój standadowy z widokiem na ocean
Double Room DB00000000
Double Ocean View DBSV000
Double Pool View DBPV0000
Double Promo
Double Superior DB00SU000
Junior Suite Ocean Front
Juniorsuite Meerblick
Double Pool View
Double Sea View
Double Room
Two Bedroom Family

Iberostar Costa Dorada - Możliwości wyżywienia:


Iberostar Costa Dorada - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Iberostar Costa Dorada ? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00