cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
  • Hotel Dreams La Romana, La Romana
1 / 24
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
03.11 - 12.11
już od 7597 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
27.02 - 06.03
już od 6373 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dreams La Romana
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Dreams La Romana
star 5

Dominikana: La Romana
Ocena hotelu Dreams La Romana:
4.7 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.3
  • Jakość
    do ceny
    4.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 27 lutego 2020

Hotel Dreams La Romana w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Dominikanę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 14 km od pola golfowego Teeth of the Dog, ok. 27 km od Altos de Chavon
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • strefa tylko dla dorosłych: 18+
  • kantor
  •  sejf: w recepcji
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • centrum biznesowe
  • sale konferencyjne: 8

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

764

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez 24-godzinny TUI Service Center.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com

Dla dzieci

  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • podgrzewacz do butelek: w cenie, na zapytanie
  • miniklub: 3-12 lat
  • animacje dla dzieci
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • klub dla nastolatków: 13-17 lat
  • animacje dla nastolatków
  • łóżeczko dla dzieci: w cenie, na zapytanie

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia
  • aerobik
  • siatkówka plażowa
  • rowery trekkingowe
  • windsurfing
  • katamaran
  • snorkeling
  • kajaki
Płatne
  • strefa spa „Dreams Spa by Pevonia"
  •  sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • łódka typu banan

rozrywka

  • kasyno
  • zajęcia sportowe codziennie
  • wieczory tematyczne
  • przedstawienia
  • zajęcia taneczne
  • muzyka na żywo
  • boccia
  • rzutki
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy premium DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na ogród
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV kab.
  • odtwarzacz DVD
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy premium DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na ogród
  • pokój tylko dla osób 18+
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV kab.
  • odtwarzacz DVD
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • szlafroki
  • kapcie
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM1
  • 1-4 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na morze lub boczny widok na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV kab.
  • odtwarzacz DVD
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy deluxe z widokiem na morze DZM2
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na morze (częściowo ograniczony)
  • pokój tylko dla osób 18+
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda, napoje alkoholowe, uzupełnianie minibaru: codziennie
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV kab.
  • odtwarzacz DVD
  • odtwarzacz płyt CD
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój ekonomiczny tylko dla dorosłych DZZ2
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy premium swim out DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 38 m2
  • widok na ogród
  • pokój dla osób 18+
  • po remoncie w 2019 r.
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV kab.
  • stacja dokująca do iPoda
  • room service: w cenie
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu, a la carte
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 9
  • główna restauracja „Buffet Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „French Restaurant": rodzaje kuchni: francuska, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Asian Restaurant": 18+, rodzaje kuchni: azjatycka, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Caribbean Restaurant": 18+, rodzaje kuchni: regionalna, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Seafood Restaurant": 18+, rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Mediterranean Restaurant": 18+, rodzaje kuchni: śródziemnomorska, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Italian Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „Steak & Grill Restaurant": rodzaje kuchni: dania z grilla, potrawy bezglutenowe, a la carte, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Beachside Grill": rodzaje kuchni: dania z grilla, na plaży
    „Pizzeria": rodzaje kuchni: włoska, przy basenie

  • bary i inne: 9
  • bar w lobby „Lobby Bar"
  • bar „Terrace Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Swim-up Bar Adults Only": 18+
  • bar na plaży „Beach Bar"
  • bar typu swim-up „Pool Wet Bar Adults Only": 18+
  • kawiarnia „Coffee Shop": 24 h
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar"
  • bar „Disco": 18+
  • bar „Premium Club Bar"
  • Dodatkowe informacje
  •  kolacja przy świecach: za opłatą, wybór z menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dominikana / La Romana

    Opis oferty:

    Wymarzone miejsce na urlop w egzotycznym, rajskim otoczeniu. Pięknie zaprojektowany i zadbany kompleks hotelowy jest położony tuż przy plaży. Do dyspozycji Gości są 3 baseny, 7 barów, kasyno i aż 8 restauracji serwujących lokalne specjały i smakowite dania z różnych stron świata. Doskonałym sposobem na orzeźwienie - oprócz kąpieli - będą soczyste, świeże owoce, również dostępne w formule all inclusive. Hotel jest ceniony za zadbane, eleganckie pokoje, przyjazny i pomocny personel oraz urozmaiconą ofertę animacji zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Spa, kort tenisowy, siłownia, wypożyczalnia rowerów i możliwość uprawiania sportów wodnych to tylko część atrakcji, z których można skorzystać, wybierając to miejsce. W 2017 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,5 km od centrum miejscowości Bayahibe ze sklepami, ok. 20 km od LA ROMANA; ok. 20 km od lotniska w La Romana, ok. 70 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar na plaży.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2008 r., 751 pokoi, kilka budynków, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna World Cafe - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, 7 restauracji á la carte: Portofino - kuchnia włoska, Himitsu - kuchnia azjatycka, El Patio - kuchnia meksykańska, Oceana - ryby i owoce morza, Jungle - kuchnia dominikańska, Bordeaux, Seaside Grill, 2 bistro, kawiarnia, w restauracjach á la carte wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), 7 barów: Manatees Swim-Up Bar w basenie, Sugar Reef Bar przy plaży, Barracuda Bar przy głównym basenie, The Randezvous w lobby, Showtime Bar, Desires Music Lounge (tylko dla dorosłych), Veranda Bar; kasyno (czynne w godz. 16.00-3.00); punkt wymiany walut, bankomat; centrum konferencyjne dla 750 osób, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, room-service; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki; w pokoju 2 podwójne łóżka), ok. 31 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy i herbaty, internet bezprzewodowy; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    3 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; aquaerobik i aerobik, siłownia, eurobungee (do 12. roku życia), wypożyczalnia rowerów, szachy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, water polo; miniklub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), dyskoteka; animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy przy basenie, lekcje tańca, lekcje języka hiszpańskiego (prowadzone po angielsku), gry planszowe, konkursy; za opłatą: kort tenisowy; oferta zewnętrzna (za opłatą): pole golfowe, windsurfing, kajaki, nurkowanie, katamaran.

    SPA:

    centrum spa podzielone na 3 części: w pomieszczeniach, ogrodzie i na plaży, płatne: masaże i zabiegi pielęgnacyjne, sauna, łaźnia parowa, specjalne programy zabiegów dla nastolatków.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie w formie bufetu w restauracji World Cafe (7.00-10.30), obiad w restauracji Word Cafe (12.30-15.00), w restauracji Seaside Grill (11.30-16.00), w restauracji Barefoot Grill (12.30-15.00), kolacja w formie bufetu w restauracji World Cafe lub w restauracjach á la carte (18.30-22.30); pizza przy basenie (11.00-20.00); świeże owoce w wyznaczonym miejscu (12.00-16.00), napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-2.00).

    KONTAKT:

    0018/092218880, www.dreamsresort.com

    GRATIS:

    serwis plażowy Wi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Dominikana / La Romana

    Opis oferty:

    Wymarzone miejsce na urlop w egzotycznym, rajskim otoczeniu. Pięknie zaprojektowany i zadbany kompleks hotelowy jest położony tuż przy plaży. Do dyspozycji Gości są 3 baseny, 9 barów, kasyno i aż 7 restauracji serwujących lokalne specjały i smakowite dania z różnych stron świata. Doskonałym sposobem na orzeźwienie - oprócz kąpieli - będą soczyste, świeże owoce, również dostępne w formule all inclusive. Hotel jest ceniony za zadbane, eleganckie pokoje, przyjazny i pomocny personel oraz urozmaiconą ofertę animacji zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Spa, kort tenisowy, siłownia, wypożyczalnia rowerów i możliwość uprawiania sportów wodnych to tylko część atrakcji, z których można skorzystać, wybierając to miejsce. W 2018 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1,5 km od centrum miejscowości BAYAHIBE ze sklepami; ok. 20 km od lotniska w La Romana, ok. 70 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar na plaży.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2008 r., 756 pokoi, kilka budynków, 2 piętra, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna World Cafe - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, 6 restauracji á la carte: Portofino - kuchnia włoska, Himitsu - kuchnia azjatycka, El Patio - kuchnia meksykańska, Oceana - ryby i owoce morza, Jungle - kuchnia dominikańska, Bordeaux, Seaside Grill, 2 bistro, kawiarnia, w restauracjach á la carte wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), 9 barów, m.in. Manatees Swim-Up Bar w basenie, Sugar Reef Bar przy plaży, Barracuda Bar przy głównym basenie, The Randezvous w lobby, Showtime Bar, Desires Music Lounge (tylko dla dorosłych), Veranda Bar; kasyno (czynne w godz. 16.00-3.00); punkt wymiany walut, bankomat; centrum konferencyjne dla 750 osób, tropikalny ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, room-service; za opłatą: lekarz na wezwanie, pralnia, opiekunka do dziecka, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki; w pokoju 2 podwójne łóżka), ok. 31 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, sejf, minibar, zestaw do kawy i herbaty, internet bezprzewodowy; balkon lub taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; aquaerobik i aerobik, siłownia, eurobungee (do 12. roku życia), wypożyczalnia rowerów, szachy, tenis stołowy, siatkówka plażowa; miniklub (3-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), dyskoteka; animacje dla dorosłych i dzieci: gry i zabawy przy basenie, lekcje tańca, lekcje języka hiszpańskiego (prowadzone po angielsku), gry planszowe, konkursy; za opłatą: kort tenisowy; oferta zewnętrzna (za opłatą): pole golfowe, windsurfing, kajaki, nurkowanie, katamaran.

    SPA:

    centrum spa podzielone na 3 części: w pomieszczeniach, ogrodzie i na plaży, płatne: masaże i zabiegi pielęgnacyjne, sauna, łaźnia parowa, specjalne programy zabiegów dla nastolatków.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie w formie bufetu w restauracji World Cafe (6.30-10.00), obiad w restauracji Word Cafe (12.30-16.00), w restauracji Seaside Grill (11.30-16.00), w restauracji Barefoot Grill (12.30-15:00), kolacja w formie bufetu w restauracji World Cafe lub w restauracjach á la carte (18.30-22.30); pizza przy basenie (11.00-20.00); napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (9.00-2.00).

    KONTAKT:

    0018/092218880, www.dreamsresort.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    La Romana

    kategoria hotelu

    5*

    kategoria lokalna hotelu

    BRAK

    opis hotelu

    Na terenie znajduje się całodobowa recepcja, przestronne lobby, 3 baseny, 8 restauracji, 8 barów, room service (24h), pralnia, wypożyczalnia samochodów, kantor, sklep, sale konferencyjne.

    internet

    Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

    plaża

    przy plaży Playa Bayahibe

    pokoje

    Wyposażone w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV, telefon, sejf, zestaw do kawy/herbaty, budzik z portem do MP3, żelazko i deska do prasownia. Typy pokoi: na terenie hotelu: pokoje deluxe tropical view , premium deluxe garden view (widok na ogród) , premium deluxe partial ocean view (z częściowym widokiem na morze)

    Wyżywienie

    8 restauracji, 8 barów World Cafe - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej, Portofino - kuchnia włoska, Himitsu - kuchnia azjatycka, Patio - kuchnia meksykańska, Oceana - restauracja serwująca owoce morza i ryby, Seaside Grill - restauracja serwująca mięsa z grilla i przekąski (tylko dla posiadaczy pakietu Preffered), Bordeaux - kuchnia francuska (tylko dla dorosłych), Jungle - kuchnia dominikańska, Barefoot Grill - restauracja serwująca lunch, dania kuchni międzynarodowej, Napoje dostępne są w 8 barach: Coco cafe (ciepłe napoje i desery), Veranda, Rendezvous, Show Time, Manatees, Sugar Reef, Desires, Barracuda, W hotelu istnieje możliwość zamówienia posiłków bezglutenowych All Inclusive Formuła zawiera: śniadanie, obiad, kolacja , przekąski, podwieczorek w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe

    z myślą o dzieciach

    Expolorer's Club - mini klub (od 3 do 12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw , salon zabaw, trampolina, budowanie zamków z piasku, szukanie skarbów, gry video, projekcje bajek, zajęcia plastyczne, Core Zone - klub dla nastolatków, z grami, kawiarenką internetową (płatna), szachami na powietrzu, tenisem stołowym, piłkarzykami

    w cenie

    animacje dzienne i wieczorne, tematyczne imprezy na plaży, przedstawienia , muzyka na żywo , kino na plaży, dyskoteka, aerobik, lekcje tańca, siatkówka plażowa, rowery, tenis stołowy, szachy na świeżym powietrzu, baseball, aqua aerobik, piłka wodna, mechaniczny byk i dmuchana góra lodowa dla dzieci, trampolina

    płatne

    centrum SPA, szwedzka sauna, sauna parowa, centrum fitness, tenis, jazda konna, golf, kajaki, katamaran, windsurfing

    dodatkowe informacje

    Preferred Club - dodatkowy pakiet usług - indywidualne za- i wymeldowanie - dostęp do prywatnej sekcji wypoczynkowej na plaży- rozszerzony asortyment w mini barze- podwyższony standard kosmetyków w łazience- desery i napoje w sekcji wypoczynkowej- bezpłatny dostęp do internetu w apartamentach- bezpłatna prasa (angielska i hiszpańska)

    Aktualizacja opisu

    22.09.2016 11:42

    usługi dostępne w hotelu

    SPA Disco Golf Mini Klub All Inclusive Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Położony na południowo-wschodnim wybrzeżu Dominikany, ok. 1,5 km od wioski Bayahibe ze sklepami, ok. 20 km od La Romana. W odległości ok. 70 km od lotniska w Punta Cana.

    PLAŻA

    hotelowa, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, przy hotelu.  Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Bar na plaży.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* zbudowany w 1997 r., odnowiony w 2008 r. kompleks hotelowy połozony w tropikalnym ogridzie. Doskonała propozycja dla par jak również rodzin z dziećmi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, lobby, punkt wyiany walut, restauracja główna World Cafe, 7 restauracji la carte: Portofino - kuchnia włoska, Himitsu - kuchnia azjatycka, El Patio - kuchnia meksykańska, Oceana - ryby i owoce morza, Jungle - kuchnia dominikańska, Bordeaux, Seaside Grill, 2 bistro, kawiarnia, w restauracjach a'la carte wymagany strój formalny (panowie - długie spodnie), 7 barów: Manatees Swim-Up Bar w basenie, Sugar Reef Bar przy plaży, Barracuda Bar przy głównym basenie, The Randezvous w lobby, Showtime Bar, Desires Music Lounge (tylko dla dorosłych), Veranda Bar, kasyno (czynne w godz. 16.00-3.00).Room-service, lekarz na wezwanie, usługi pralni chemicznej, wypożyczalnia samochodów. Hotel akceptuje karty kredytowe Visa, MasterCard, American Express.

    INTERNET

    WiFI w miejscach ogólnodostępnych odpłatnie.

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    centrum konferencyjne dla 750 osób

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    bezpłatnie: 3 baseny, parasole, leżaki i ręczniki, aquaerobik i aerobik, siłownia, ewypożyczalnia rowerów, szachy, tenis stołowy, siatkówka plażowa, water polo dyskoteka, animacje  odpłatnie: kort tenisowy, centrum Spa, sporty wodne przy plaży

    DLA DZIECI

    plac i pokój zabaw, miniclub dla dzieci w wieku 3-12 lat, club dla nastolatków w wieku 13-17 lat, łóżeczko dla dzieci na zapytanie, możliwość skorzystania z usłgug opiekunki za dodatkową opłatą.

    ZAKWATEROWANIE

    Dreams La Romana Resort & Spa oferuje 756 rodzinnych pokoi i apartamentów wykończonych luksusowymi udogodnieniami zapewniającymi komfort i wygodę. Pokoje typu Premium Deluxe Garden View dwuosobowe z mozliwością dostawki wyposażone w klimatyzację, łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka), telewizor, telefon, sejf, min ibar, zestaw do kawy i herbaty oraz balkon lub tatas. Preferred Club Deluxe Garden View [+18]  znajduje się w najnowszej sekcji kurortu Preferred Club tylko dla dorosłych! W pokojach  łóżko typu king-size lub dwa łóżka podwójne,marmurowe podłogi, odnowiony wystrój, łazienka z prysznicem, prywatny, umeblowany balkon lub taras z widokiem na ogród, z możliwością zakwaterowania 2 osób lub 3. Pokoje wyposażone dodatkowo w bezpłatny dostęp do Internetu, bogatrzy mini bar oraz szlafrok i kapcie.     

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadanie w formie bufetu, obiad w restauracji Word Cafe (12.30-15.00), w restauracji Seaside Grill (11.30-16.00), w restauracji Barefoot Grill (12.30-15.00), kolacja w formie bufetu w restauracji World Cafe lub w restauracjach a'la carte po uprzedniej rezerwacji, przekąski przy basenie (11.00-18.00). Napoje bezalkoholowe oraz lokalne i wybrane importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach w godzinach 9.00-2.00.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.dreamsresorts.com

    CENA

    Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydentaubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera - dodatkowego ubezpieczenia kosztów rezygnacji i od chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, karty turystycznej 10 usd. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

        Od obywateli polskich wjeżdżających na terytorium Dominikany nie wymaga się wizy wjazdowej   Karta turystyczna kosztuje ok. 10 USD, aby uniknąć kolejki do kasy na lotnisku najlepiej opłacić ją przed  wylotem na stronie https://www.dgii.gov.do/Tturistaweb/. Posiadacz takiej karty może przebywać na terenie kraju 30 dni. Po 30 dniach należy uiścić dodatkową opłatę za okres za okres powyżej 30 dni. Łącznie obywatel polski może przebywać na terenie Dominikany do 90 dni.    Paszport obywatela polskiego musi być ważny przy wjeździe oraz wyjeździe z Dominikany.     Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient jest odpowiedzialny za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatoraKAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/dominikana


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Orka

    Szukasz wakacji na Dominikanę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    DOMINIKANA/BAYABIHE

    Położenie

    Ośrodek położony bezpośrednio przy długiej piaszczystej plaży Bayabihe, oddalony od Punta Cana o 60 minut drogi natomiast od Santo Domingo 90 minut.

    Miejscowa kategoria

    5*****

    Wyposażenie hotelu

    ekskluzywny hotel idealny dla rodzin i par poszukujących luksusowego wypoczynku w karaibskiej atmosferze, w centralnej części kompleksu znajdują się dwa ładne baseny z jacuzzi i oddzielnym basenikiem dla dzieci (leżaki, ręczniki przy basenie i na plaży bez dodatkowych opłat), bogary wybór lokali gastronomicznych, restauracja główna w formie bufetu z bogatym wyborem kuchni międzynarodowej, 7 restauracji a la carte oferujących kuchnię; azjatycką, francuską, meksykańską, lokalną, włoską, owoce morza, 7 barów.

    Zakwaterowanie

    751 pokoi rozmieszczone w 2-3 piętrowcyh budynkach

    Pokoje deluxe

    wyposażone w łazienkę, WC, suszarkę do włosów, telefon, TV-SAT, odtwarzacz CD/DVD, klimatyzacja, minibar, sejf, ekspres do kawy, żelazko - deska do prasowania, balkon lub taras.

    Pokoje premium deluxe garden

    wyremontowane, dodatkowo prysznic, TV-plazma, za dodatkową opłatą widok na morze.

    Wyżywienie

    ALL Inclusive - posiłki w formie bufetu, kolacja także w formie a la carte, międzynarodowe i lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski.

    Sport

    windsurfing, katamaran, kajaki, snorkeling, 4 korty tenisowe, aerobik, rowery, tenis stołowy, siłownia, za dodatkową opłatą motorowe sporty wodne, 18 dołkowe pole golfowe ok 30 min drogi.

    Rozrywka

    urozmaicony program animacyjny, lekcje tańca, muzyka na żywo, dyskoteka, wieczorne występy.

    Dla dzieci

    miniklub (3-12 lat), ścianka wspinaczkowa, Euro Bungee, dla dzieci od 13 lat "Core Zone" z bilardem, grami wideo, dyskoteka dla nastolatków.

    Spa

    zabiegi Spa dodatkowo płatne

    Dla Nowożeńców

    przy zakwaterowaniu para młoda otrzymuje butelkę szampana, owoce.

    Program imprezy

    .

    1 dzień

    Wylot do Dominikana z wybranego portu lotniczego

    1 dzień

    Przylot do Dominikana transfer z lotniska do HOTELU

    1-8 dzień

    Pobyt w Hotelu / Dominikana

    8 dzień

    Transfer z HOTELU na lotnisko w Dominikana i wylot do kraju

    9 dzień

    Przylot do wybranego portu lotniczego. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie / all inclusive, - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę rezydenta anglojęzycznego i niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (Axa Polska),

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz, na lotnisku na Dominikanie, turysta zobowiązany jest do wykupienia karty turysty, jej koszt to 11 Euro/biuro pośredniczy w wyrobieniu karty turysty. - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych,

    Informacje dla podróżnych

    - waluta - peso dominikańskie (DOP) - 1 USD = 33,31 DOP, dolary amerykańskie są powszechnie uznawane jako środek płatniczy, - język hiszpański, - czas - UTC/GMT -4 godz, - turystom z Europy zaleca się szczepienia przeciw żółtej febrze, tężcowi, dyfterytowi, wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i B, zapaleniu opon mózgowych typu A i C, - energia elektryczna 110 Volt/60 Hz, - banki są otwarte od 8.30 do 15.00 lub 18.00, w soboty i niedziele są zamknięte. Akceptowane są karty kredytowe VISA, Masters, American Express i Diners Club. Bankomaty są dostępne właściwie w każdym miejscu, bezpieczne są tylko te w strefie turystycznej, - taksówki z reguły nie mają taksometrów, cenę należy uzgodnić przed rozpoczęciem jazdy.

    Informacje dodatkowe

    - impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, - rezydent anglojęzycznego i niemieckojęzyczny na miejscu, - możliwość dokupienia miejsca hotelowego na lotnisku wylotowym przed rozpoczęciem imprezy, - możliwość dokupienia miejsca parkingowego na lotnisku wylotowym na cały okres trwania imprezy, - możliwość dokupienia dolotu z polskich lotnisk (WAW, KTW, POZ, GDN, KRK, SZC) oraz wszystkich europejskich portów lotniczych do lotniska wylotowego, - wszystkie loty realizowane liniami rejsowymi, - jeżeli nie ma możliwości potwierdzenia imprezy w danym termin, nasz wykwalifikowany zespół rezerwacyjny znajdzie i potwierdzi najbliższy możliwy termin w wybranym hotelu lub zaproponuje hotel o podobnym standardzie, - cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie lotniczej, - UWAGA ! Na wyloty w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Nowego Roku, Świąt Wielkanocnych oraz w "szczycie sezonu" obowiazuje dopłata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej, - UWAGA ! W kalkulacji została podana najniższa taryfa obowiązująca w terminie wylotu 3600 pln, w przypadku braku dostępności danej taryfy w dniu sprzedaży zostanie skalkulowana nowa cena biletu, w wyższej taryfie za dopłatą.

    Polskie placówki dyplomatyczne

    brak polskiej placówki dyplomatycznej, Konsulat Honorowy Rzeczypospolitej Polskiej w Puerto Plata, Dominikana, Puerto Plata, ul. Guayacanes 15, Costambar, Tel. +180 99707303 Tel. dyżurny +182 97572571 (tel. alarmowy) Tel. dyżurny +180 99746393 (tel. alarmowy) Faks +180 99707303, konsul@dominikana.konsulat.gov.pl, Ambasada Republiki Dominikańskiej Dessauer Strasse 28-29 D-10963 Berlin tel (0-0 49 30) 257 57 76-0 fax (0-0 49 30) 257 57 76-1,

    Przewoźnik

    podaje aktualne ceny na chwilę zapytania, cena ta może ulec zmianie ze względu na wyczerpanie się miejsc w samolocie w danej kategorii taryf lotniczych (do chwili podpisania umowy):.

    Oferta

    wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciagu 24h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 9-18):.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Mapa Hotelu Dreams La Romana
    Zdjęcia lokalizacji (Dominikana / La Romana)
    Wyspa Sanoa to obowiązkowa wycieczka fakultatywna podczas wakacji na Dominikanie
    Punta Cana, wakacje all inclusive na Dominikanie
    Niesamowita zatoka na półwyspie Samana na Dominikanie
    Wakacje na Dominikanie, wycieczka do Santo Domingo
    Rejs na Cayo Paraiso, luksusowa wycieczka fakultatywna z Dominikany
    Kulinarne szaleństwo na Dominikanie
    Wodospady Damajagua to jedna z większych atrakcji Dominikany
    Wiktoriańska zabudowa Puerto Plata - Dominikana
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Dreams La Romana

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Dreams La Romana na pięknej Dominikanie wybraliśmy przypadkowo, ale wybór okazał się bardzo dobry :) Hotel ma 5 gwiazdek, ale raczej nie jest to obiekt nowoczesny - ma już swoje lata, co widać po pięknym i bujnym ogrodzie. W pokojach wszystko jest czyste, ale meble są już nieco wysłużone. Za to plusem jest bardzo ładna plaża z palmami, jak z reklamy ;) oraz smaczne wyżywienie. Warto wybrać się na wycieczkę fakultatywną do parku Samana - jeśli ktoś lubi dziewiczą przyrodę i zapierające dech w piersiach widoki, będzie zachwycony!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Hotel Dream La Romana to bardzo wielki hotel, można się zgubić. Położony przy plaży, pokój duży, obsługa pomocna, drinki dobre czego więcej chcieć na Dominikanie!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Na podróż poślubną wybraliśmy Dominikanę i hotel Dreams La Romana i wybór był zdecydowanie trafiony. niezapomniane przeżycie!! świetne położenie hotelu - na skraju lasu tropikalnego - bardzo dobrze odnajdą się tu osoby lubiące takie widoki i przyrodę. ogród robi bardzo duże wrażenie. hotel można polecić dla każdego. pomimo iż hotel jest nieco na odludziu - nie znajdziemy poza hotelem większych rozrywek w Bayahibe - to i tak na terenie hotelu tyle się dzieje, że nie ma potrzeby nawet go opuszczać.liczne animacje, zajęcia sportowe dostępne są przez cały dzień. jedzenie mega smaczne i ogromny wybór - nie jest się w stanie wszystkiego spróbować - jest 7 restauracji la carte, 7 barów!! obsługa bardzo miło nastawiona do turystów, jest możliwość porozumienia się po angielsku. Super hotel!!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      5
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      4.6
    • Wyżywienie
      5.2
    • Atrakcje
      i sport
      5.1
    • Obsługa
      5.3
    HolidayCheck
    Ocena Dreams La Romana:
    5.2 / 6

    Ma zalety ale i wady 2008-05-16
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      3.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.5

    4.9
    Dreams La Romana hotel godny polecenia 2015-02-28
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      2.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Raj na Karaibach 2015-12-25
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.5
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.8

    To był nasz pierwszy wyjazd na Karaiby. W porównaniu do Egiptu, Turcji czy Grecji, to zupełnie inny ...
    więcej

    5.6
    Bajkowy pobyt 2016-01-27
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      4.4
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      5.8

    Polecam ten hotel, jest rewelacyjny, każdy znajdzie coś dla siebie. Można leniuchować na pięknej pla...
    więcej

    5.5
    Bardzo miły pobyt 2016-03-05
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.7

    Bardzo przyjemny obiekt, ale na deklarowane pięć gwiazdek zasługuje wyłącznie pobyt w części Preferr...
    więcej

    5.6
    Wymarzone wakacje na Karaibach! 2017-03-14
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      4.6
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.5

    Hotel świetny, zadbany i czysty. Jedzenie bardzo dobre i różnorodne, każdy znajdzie na pewno coś dla...
    więcej

    5.3
    Fantastyczny hotel, bajkowe wakacje! 2017-05-25
    Szczegóły oceny hotelu Dreams La Romana:
    • Lokalizacja
      5.6
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Hotel rewelacyjny! Wszystko idealne - jedzenie, obsługa, czystość, roślinność. Nic dodać, nic ująć. ...
    więcej

    5.9

    Dreams La Romana - możliwości zakwaterowania:

    Deluxe
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój 2-osobowy w supercenie

    Dreams La Romana - Możliwości wyżywienia:


    Dreams La Romana - miasta wylotu:


    Dreams La Romana - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Dreams La Romana? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00