cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
  • Hotel Sultan Sands Island Resort, Zanzibar
1 / 39
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
21.03 - 29.03
już od 6399 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
31.05 - 01.06
już od 190 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sultan Sands Island Resort
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sultan Sands Island Resort
star 4

Zanzibar
Ocena hotelu Sultan Sands Island Resort:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sultan Sands Island Resort:
  • Lokalizacja
    4.5
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    i sport
    4.5
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 marca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 31 maja 2021

Hotel Sultan Sands Island Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 45 km od centrum Stone Town
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

polozenie

  • ok. 45 km od centrum Stone Town
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

plaza

  • bezpośrednio przy białej plaży Kiwengwa Beach
  • piaszczysta
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • ręczniki w cenie
  • bar przy plaży
  • platforma kąpielowa

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w recepcji i lobby, za opłatą
  • butik
  • pralnia: za opłatą
  • parking
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

76

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1 USD/os./dzień
Uwaga: Na terenie Zanzibaru honorowane są tylko dolary wydane po 2006 r. Płatności za wizę na lotnisku należy dokonać przy użyciu karty kredytowej.Uwaga: Na terenie Zanzibaru honorowane są tylko dolary wydane po 2006 r. Płatności za wizę na lotnisku należy dokonać przy użyciu karty kredytowej.

basen

  • baseny: 2
  • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • łóżeczko dla dzieci: na zapytanie, w cenie
    • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • menu dla dzieci
    • pokój gier i zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia 
    • aerobik 
    • aqua fitness 
    •  stretching
    Płatne
    • strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • siatkówka plażowa: w ofercie firm zewnętrznych
    • tenis 
    •  wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa: w ofercie firm zewnętrznych
    • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    • katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
    • kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
    • rower wodny: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • przedstawienia
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy dla nowożeńców DZY2
    • 2 os.
    • klimatyzacja
    • TV
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • pokój dzienno-sypialny
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 25 m2
    • widok na ogród
    • taras
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • wentylator sufitowy
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • Wi-Fi: za opłatą
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • moskitiera
    • WC
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-2 os.
    • ok. 14 m2
    • od strony morza
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • minibar: za opłatą
    • wentylator sufitowy
    • wanna lub prysznic
    • suszarka do włosów
    • Wi-Fi: za opłatą
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • moskitiera
    • WC
    Pokój 2-osobowy DZX5
    • 1-2 os.
    • ok. 14 m2
    • widok na ogród
    • bungalow
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja
    • prysznic
    • Wi-Fi: w cenie
    • pokój dzienno-sypialny
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • moskitiera
    • WC

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie 07:00 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:30 - 21:30, w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: codziennie 11:00 - 13:00, codziennie 15:00 - 18:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 11:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 11:00 - 00:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Mwambao Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe, menu dla dzieci, dania bez laktozy, dania wegetariańskie, bufet, w cenie, 07:00 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 19:00 - 22:00
  • restauracja „Kivuli Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, a la carte, za opłatą

  • bary i inne: 4
  • bar koktajlowy
  • lounge bar
  • bar przy zewnętrznym basenie „Mawimbi Pool Bar"
  • bar na plaży „Kivuli Bar"
  • Dodatkowe informacje
  • wymagane noszenie opasek all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Firmowany przez prestiżową grupę Bluebay Hotels Zanzibar, leży przy zjawiskowo pięknej plaży z piaskiem o konsystencji pudru i zachwycającym intensywnie turkusową barwą oceanem. Jego nazwa pochodzi od legendarnych sułtanów Omanu, którzy przez kilkaset lat panowali na Zanzibarze. Powstał jako rozszerzenie małego hotelu La Villa Beach Club, którego kameralny nastrój zachowano w części Bahari. Bardzo ładna architektura z okrągłymi chatkami jak z bajki, piękny tropikalny ogród i tradycyjne stroje obsługi podkreślają egzotykę afrykańskich wakacji. Goście są zauroczeni tym miejscem i doceniają znakomity poziom hotelowej kuchni. Najnowsza część hotelu to Baobab Village Adults Only Club: stylowe i komfortowe pokoje, 2 oddzielne baseny z barem, tropikalny ogród zapewniają Gościom prywatność i pełen relaks.

    POŁOŻENIE:

    na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, w rejonie KIWENGWA; w sąsiedztwie hotelu Bluebay Beach Resort & Spa*****, należącego to tej samej sieci, którego udogodnienia są do dyspozycji Gości hotelu Sultan Sands; ok. 50 km od portu lotniczego na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa Beach, miękki biały piasek, łagodnie schodzi do intensywnie szafirowo-turkusowego morza, bezpośrednio przy hotelu sztucznie usypana plaża, na której znajdują się bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, oddany do użytku w 2008 r., 76 pokoi w parterowych, okrągłych domkach w stylu suahili, krytych strzechą, 24 pokoje w oddzielnej części tylko dla dorosłych - Baobab Village Adults Only Club, gruntownie odnowione w 2016 r.; elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna Mwambao, piękny widok na basen i ocean - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, bar Kivuli - á la carte, przy plaży, bar główny Mawimbi - przy basenie, bar Kivuli - na plaży, bar w Baobab Village Adults Only Club (tylko dla gości tej części); butik z pamiątkami, kantor; sala konferencyjna dla 40 osób, ogród, bezpłatny Internet bezprzewodowy; za opłatą: opiekunka do dziecka, fryzjer, wynajem rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard. Goście Baobab Village Adults Only Club mogą korzystać ze wszystkich udogodnień hotelu Sultan Sands Resort; Baobab Village Adults Only Club dostępny tylko dla gości powyżej 18. roku życia.

    Pwani:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, moskitiera, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, garderoba, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; taras (stolik i krzesełka); widok na ogród;

    Bahari:

    2-os. (bez możliwości dostawki), ok. 20 m², przy mniejszym basenie, odnowiony, elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, moskitiera, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizor, telefon, garderoba, sejf; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; balkon (stolik i krzesełka); bezpośredni widok na ocean; pokój Bahari na zamówienie za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, nieregularny kształt, słodka woda mieszana z morską, ok. 350 m², gł. do 1,8 m, brodzik dla dzieci, basen Golf Bunker, ok. 50 m², gł. do 1,7 m, 2 baseny w Baobab Village Adults Only Club (tylko dla Gości tej części): woda morska, ok. 49 m², gł. ok. 1 m; bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; do dyspozycji w siostrzanym hotelu Bluebay Beach Resort & Spa: tenis stołowy, snooker, bilard, siatkówka plażowa, wieczorne programy rozrywkowe; za opłatą: kort tenisowy, centrum nurkowe, windsurfing; zabiegi spa w siostrzanym hotelu Bluebay Beach Resort & Spa.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Mwambao, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji Mwambao lub á la carte w restauracji Kivuli; kawa, herbata, ciastka, przekąski w Casablanca Lounge (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (9.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (9.00-24.00).

    KONTAKT:

    www.bluebayzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar /

    Opis oferty:

    Najnowsza część hotelu Sultan Sands Island Resort przygotowana specjalnie dla dorosłych Gości - Baobab Village Adults Only Club to stylowe i komfortowe pokoje, 2 oddzielne baseny i tropikalny ogród zapewniający prywatność oraz pełen relaks. Hotel firmowany przez prestiżową grupę Bluebay Hotels Zanzibar leży przy zjawiskowo pięknej plaży z piaskiem o konsystencji pudru i zachwycającym intensywnie turkusową barwą oceanem. Goście są zauroczeni tym miejscem i doceniają znakomity poziom hotelowej kuchni. Bardzo ładna architektura i tradycyjne stroje obsługi podkreślają egzotykę afrykańskich wakacji.

    POŁOŻENIE:

    na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, w rejonie KIWENGWA; w sąsiedztwie hotelu Bluebay Beach Resort & Spa*****, należącego to tej samej sieci, którego udogodnienia są do dyspozycji Gości hotelu Sultan Sands; ok. 50 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa, miękki biały piasek, łagodnie schodzi do intensywnie szafirowo-turkusowego morza, bezpośrednio przy hotelu sztucznie usypana plaża, na której znajdują się bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; duże przypływy i odpływy.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, część tylko dla dorosłych - Baobab Village Adults Only Club odnowiona i oddana do użytku w lecie 2016 r., 24 pokoje, 1-piętrowe pawilony w stylu suahili, kryte strzechą; goście części Baobab Village Adults Only Club mogą korzystać ze wszystkich udogodnień hotelu Sultan Sands Island Resort: mały, elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: główna Mwambao, piękny widok na basen i ocean - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, potrawy wegetariańskie, Kivuli - á la carte, przy plaży; bar główny Mawimbi - przy basenie i Kivuli - na plaży, butik z pamiątkami, kantor; sala konferencyjna dla 40 osób, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: fryzjer, wypożyczalnia rowerów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard; część Baobab Village Adults Only Club dostępna tylko dla gości powyżej 18. roku życia.

    standardowy:

    2-os., ok. 24 m², stylowy, indywidualnie sterowana klimatyzacja, moskitiera, łazienka (prysznic lub wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, sejf; taras (stolik i krzesełka).

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny w części Baobab Village Adults Only Club (tylko dla gości tej części): woda morska, ok. 49 m², gł. ok. 1 m, na terenie hotelu Sultan Sands Island Resort: basen, nieregularny kształt, woda mieszana, ok. 350 m², gł. do 1,8 m, basen Golf Bunker, ok. 50 m², gł. do 1,7 m, brodzik dla dzieci, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; do dyspozycji w siostrzanym hotelu Bluebay Beach Resort & Spa: tenis stołowy, snooker, bilard, siatkówka plażowa, wieczorne programy rozrywkowe; za opłatą: kort tenisowy, centrum nurkowe, windsurfing; zabiegi spa w siostrzanym hotelu Bluebay Beach Resort & Spa.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji Mwambao, obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracji Mwambao lub á la carte w restauracji Kivuli; kawa, herbata, ciastka, przekąski w Casablanca Lounge (16.00-17.00); napoje bezalkoholowe (09.00-24.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-24.00).

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Kameralny i komfortowy hotel z ciekawą architekturą, położony w malowniczym tropikalnym ogrodzie. Zlokalizowany jest w regionie Kiwengwa, na wschodnim wybrzeżu wyspy, w odległości ok. 40 km od lotniska. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny (bezpośrednio w hotelu ok. 1 USD/os./dzień).
    Zakwaterowanie:

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na lotnisku F.Chopina w Warszawie na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzień 9 (lub 16)

    Przylot do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizytanzańskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 22.04.2020 r. i mogą ulec zmianie.

    Inne

    Ważne informacje

    Waluta:

    W Tanzanii obowiązuje szyling tanzański (TZS). Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 2300 TZS. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2009 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas:

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Szczepienia:

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd.
    Orientacyjne ceny:

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 1500 TZS Piwo w barze - ok. 3000 TZS
    Elektryczność:

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie:

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia.
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 4500 TZS, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 259 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Tanzanii ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Zanzibarze trwa od listopada do początku marca.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Tanzanii (od 01.06.2019 r.). W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Tanzaniijest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Tanzanii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Tanzania jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Wizy

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Tanzanii.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datywjazdu na terytorium Tanzanii.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel znajduje się we wschodniej części Zanzibaru, 47 km od lotniska. Obiekt położony jest przy pięknej i piaszczystej plaży Kinengwa (leżaki i parasole bezpłatne).

    Hotel:

    Hotel położony na rozległym terenie, bujnego ogrodu, zaprojektowany w stylu afrykańskim. Sąsiaduje z Blubay Beach Resort, należącego do tej samej sieci hoteli, i Goście mogą korzystać z jego infrastruktury. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, 2 baseny, 2 restauracje, 2 bary, room service (24h), centrum SPA, centrum fitness, butik, kantor, kawiarenka internetowa,fryzjer, opieka medyczna (na życzenie), wypożyczalnia samochodż;w.

    Pokoje:

    Pokoje znajdują się w wolnostojących domkach (bungalow), w stylu afrykańskim, pokrytych liśćmi palmowymi. Pokoje Pwani (30 m2, sypialnia z małą częścią wypoczynkową, widok na ogrż;d), pokoje Bahari (20 m2, sypialnia z małą częścią wypoczynkową, widok na morze). Wszystkie wyposażone są w indywidualne klimatyzacje, łazienki (prysznic, suszarka do włosż;w), mini bar (płatny), telefon, TV sat, sejf (płatny), moskitierę, wentylator sufitowy.

    Wyżywienie:

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji HB (2 posiłki), FB (3 posiłki) i All Inclusive (3 posiłki, przekąski, . The Mwambao - restauracja serwująca dania kuchni międzynarodowej; Kivuli - restauracja na plaży a la carte. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Mavinbi i Kivuri.

    Sport i wellness:

    W sąsiednim hotelu Bluebay Beach Resort znajduje się centrum Spa oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże lecznicze i relaksacyjne (płatne) i centrum fitness. Do dyspozycji w siostrzanym obiekcie: bilard, tenis stołowy, siatkż;wka plażowa, aerobik w wodzie. Za opłatą: tenis, na plaży - szkoła nurkowania, nauka żeglowania i surfingu.

    Dla dzieci:

    Opiekunka (płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja), brodzik, foteliki dla dzieci.

    Rozrywka:

    Muzyka na żywo, wieczory tematyczne, .

    Storna internetowa:

    www.bluebayzanzibar.com

    KATEGORIA LOKALNA 4*****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar

    Opis

    • położony przy pięknej piaszczystej plaży w regionie Kiwengwa
    • malowniczy kompleks hotelowy składa się z tradycyjnych, okrągłych chatek afrykańskich krytych strzechą
    • okazały ogórd palmowy
    • goście mogą korzystać z udogodnień sąsiedniego hotelu Bluebay Beach Resort & Spa

    Lokalizacja

    w przy plaży, ok. 50 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 76 oraz 24 - tylko dla dorosłych, restauracje: 2, restauracje a'la carte: 1, bary: 5, baseny odkryte: 1, wydzielona część tylko dla dorosłych - Baobab Village Adults Only Club, recepcja 24h, lobby, bar na plaży, bar główny, bar przy basenie, bar w części dla dorosłych, sklep z pamiątkami, wymiana walut, centrum konferencyjne dla 40 osób, ogród, internet bezprzewodowy, fryzjer, wypożyczalnia rowerów, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    basen o nieregularnym kształcie, basen z wodą mieszaną i morską, brodzik, 2 baseny w części dla dorosłych, parasole i leżaki bezpłatne.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, wentylator, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, telewizja satelitarna, telefon (płatny), garderoba, sejf (płatny), mini bar/lodówka (płatne) Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu STANDARD (dla max. 3 osób dorosłych lub 2 osób dorosłych i 1 dziecka)

    Plaża

    piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu.

    Sport i fitness

    goście mogą korzystać z udogodnień w siostrzanym hotelu Bluebay Beach Resort&SPA takich, jak: tenis stołowy, bilard (płatny), tenis ziemny (płatny), nauka nurkowania (płatna), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), SPA (płatne).

    Rozrywka

    animacje.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, animacje, łóżeczko dziecięce.

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolacja w formie bufetu; po południu kawa, herbata, ciastka, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w określonych porach

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Zanzibar - Polska z przesiadką w porcie europejskim i afrykańskim ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; przelot na trasie Polska - Dubaj - Zanzibar - Dubaj - Polska)
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłata do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłata do pokoju pojedynczego
    • dopłaty do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczki fakultatywne
    • opłaty za wizę
    • od 1.07.2015  - obowiązkowy "podatek od infrastruktury" w wysokości 1-2 USD/os./dzień (płatne w hotelu)

    W przypadku wakacji łączonych z Dubajem;

    W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
    W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.

    Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

     

    Obsługa na miejscu

    brak obsługi

    Informacje wizowe

    Obowiązują wizy wydawane na lotnisku po przylocie w cenie 50 USD/os. Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy.

    Wakacje łączone - wizy ZEA:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Sultan Sands Island Resort

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Kiwengwa Beach

    Region

    Zanzibar

    Kod

    ZNZ10135 SA

    Liczba pokoi

    76

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Obok siostrzanego kurortu Bluebay Beach przy plaży Kiwengwa na północno-wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, ok. 45 km od centrum Stone Town. Lotnisko docelowe Zanzibar ok. 45 km.

    Opis

    Ośrodek w stylu arabsko-afrykańskim z rozległym tropikalnym ogrodem oferuje główną restaurację 'Mwambao' z pięknym widokiem na basen i morze, restaurację 'Kivuli' a la carte, 2 bary, 'Casablanca Lounge', butik i duży basen, który graniczy z plażą. Hotel dzieli 500-m plażę z siostrzanym hotelem Bluebay Beach Resort, z którego udogodnień, w tym 'Oasis Spa' (zabiegi za opłatą), mogą korzystać nasi goście. WLAN w miejscach publicznych.

    Wyżywienie

    All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja. Przekąski w godzinach 11-13 i 15-18. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe od 11 do 24.

    Pokój typ 1

    Pwani / Promo = ok. 37 m kw, położone w ogrodzie, gustownie urządzone okrągłe bungalowy w stylu zanzibarskim, każdy z dwoma jednostkami mieszkalnymi. W każdym pokoju znajduje się duże łóżko podwójne lub dwa łóżka typu queen-size oraz sofa do spania. Mają oddzielną garderobę, prysznic / WC, suszarkę do włosów, TV z płaskim ekranem i TV-Sat, tel., klimatyzację, wentylator sufitowy, minibar, sejf, moskitiery, mały salon i dużą werandę z widokiem na morze.

    Pokój typ 2

    Bahari = ok. 21 m kw. jak Pwani, ale z widokiem na morze bez sofy do spania, bliżej plaży i oddzielnego małego basenu, z którego korzystają tylko goście z pokoi od strony morza Bahari.

    Pokój typ 3

    Baobab Village = nowe pokoje zlokalizowane w oddzielnej, prywatnej części (z prywatnym wejściem do ośrodka) z tropikalnym ogrodem i ekskluzywnym barem przy basenie. Są one tak samo wyposażone i z przestronnym, prywatnym tarasem / werandą zapraszają do relaksu w bardzo prywatnej atmosferze na prywatnym basenie z dodatkowym małym oddzielnym basenem.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = wieczory tematyczne przy basenie, wieczorna rozrywka, oświetlony kort tenisowy, korzystanie z siłowni, tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa, kajaki. Za opłatą = wędkarstwo dalekomorskie, windsurfing, deski wiosłowe, wypożyczalnia rowerów, sprzęt do tenisa, szkoła nurkowania w Bluebay Beach Resort, wycieczki na plantacje przypraw, wycieczki do Stone Town i lasu Jozani, rejsy statkiem na zmotoryzowanym dau, wyprawy wędkarskie.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci zaopiekuje się dziećmi w wieku 3-13 lat z bogatym programem. Na kolację oferowane jest specjalne menu dla dzieci. Plac zabaw z widokiem na morze. Opieka nad niemowlętami za opłatą.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Nowożeńcy otrzymują kwiaty i szampan w dniu przyjazdu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP308102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Orka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar, Zanzibar

    Położenie

    hotel znajduje się na wchodnim wybrzeżu Zannzibaru, położony jest tuz przy piaszczystej plaży, oddalony 35minut jazdy od stolicy wyspy Stone town oraz od portu lotniczego,

    Wyposażenie hotelu

    niewielki przytulny hotel wybudowany w arabsko-afrykańskim stylu posiada niska zabudowę w formie bungalow, bungalowy są rozmieszczone wtropikalnym ogrodzie, Główna restauracja "Mwambao" z widokiem na Ocean Indyjski, oferuje różnorodne bufety tematyczne, w restauracji a la carte "Kivuli" goście mogą spróbować różnych specjałów w tym owoców morza, ponadto dwa bary, basen leżaki orz ręczniku przy basenie bez dodatkowych opłat, plac zabaw dla dzieci, nocna rozrywka w "Cacablanca Loundge".

    Zakwaterowanie

    Hotel dysponuje 76 pokojami w formie jednopietrowych bungalowow w lokalnym stylu pokrytych strzechą.

    Pokoje stnadard (Pwani)

    wyposażone w łazienkę z prysznicem, WC, suszarkę do włosów, klimatyzację, minbar(dodatkowo płatny), telefon, TV, taras,

    Pokoje Bahari

    z widokiem na morze, bliżej plaży.

    Sport i fitness

    Centrum fitness, tenis stołowy, bilard. Dodatkowo płatne; sporty wodne, szkoła nurkowa w hotelu Bluebay Beach.

    Rozrywka

    wieczory tematyczne

    Wyżywienie

    ALL Inclusive - 3 posilki w formie bufetu, przekąski w godz. 11-13 oraz 15-18, napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godzinach 10-24.

    Opłata świąteczna i sylwestrowa

    31.12 52 Euro/os., dzieci 2-12 lat 26 Euro/os., 18-21.04.13 35 Euro os., dzieci 18 Euro. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz ok 50 USD/os., - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, podatku wylotowego 30 USD/os, podatku turystycznego 1 USD/os./dzień płatne w hotelu.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność: Łącza elektryczne odpowiadają normom brytyjskim (prąd zmienny 220-240 V) - Bezpieczeństwo - Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę, na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę , - Polski turysta musi mieć wizę wjazdową, - Strefa czasowa - GMT + 2 .00.

    * Informacje praktyczne

    - Elektryczność - 220 - 240 V gniazdka kwadratowe z trzema bolcami, potrzebne adaptery. - Wiza - Polski turysta musi posiadać wizę wjazdową, wizę wykupuje się na lotnisku na Zanzibarze, jej koszt to ok. 50 USD/os. - Strefa czasowa - +2 h w stosunku do czasu polskiego, w sezonie letnim + 1 h - Języki urzędowe - suahili i angielski - Waluta - shilling tanzański - warto zabrać ze sobą dolary USD, akceptowane banknoty wydane po 2005r. - Zalecane jest używanie wody przegotowanej, także do mycia zębów. Butelkowana woda stołowa jest łatwo dostępna. Inne napoje należy kupować wyłącznie butelkowane lub w puszkach. Nie należy pić soków oferowanych w podrzędnych restauracjach czy przez ulicznych sprzedawców, jeść surowych warzyw i nie mytych owoców. - Zalecamy zabranie gotówki, a wiekszosc punktów usługowych przyjmuje równie' dolary amerykanskie. Euro nie jest popularne. Na wyspie jest niewiele bankomatów. - Szczepienia - przy przelotach bezpośrednio z Europy nie są wymagane żadne szczepienia, w przypadku lotów z przesiadką w kraju znajdujących się na liście krajów ryzyka zachorowań na żółta febrę wymagane jest wtedy szczepienie, osoba będzie proszona o okazanie żółtej książeczki na lotnisku. Zalecane są szczepienia przeciwko żółtej febrze, żółtaczce typu A i B, błonicy, tężcowi i polio. Sugerowana jest profilikatyka antymalaryczna.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy 3300 zł. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3600 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * SZCZEPIENIA

    Przy przelotach bezpośrednich z Europy nie ma wymaganych żadnych szczepień. Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę przy przelotach z przesiadką w krajach znajdujących się na liście objętych zagrożeniem zachorowań na żółtą febrę. Na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę. Zdecydowanie zalecana jest profilaktyka przeciwmalaryczna (przed przyjazdem, w trakcie pobytu oraz po powrocie). Wskazane jest spanie pod moskitierą, używanie repelentów przeciw komarom oraz unikanie przebywania na otwartej przestrzeni po zmroku. Dodatkowo zalecane są szczepienia przeciwko; żółtaczce typu Ai B, błonnicy, tężcowi, i polio.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZA

    Obywatele polscy udający się na Zanzibar muszą mieć wizę turystyczną, którą można uzyskać bezpośrednio po przylocie na lotnisku międzynarodowym w Zanzibar, cena wizy turystycznej ważnej 30 dni wynosi ok 50 USD, okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Polskie placówki dyplomatyczne Ambasada RP w Dar es Salaam 63, Aly Khan Road, Dar es Salaam, Tanzania tel.: (00-255 22) 211 52 71 fax: (00-255 22) 211 58 12 e-mail: polamb@wingrouptz.co


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Hotel położony jest na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, przy plaży, w pobliżu miejscowości Kiwengwa. Hotel oddalony jest od lotniska o ok. 1 h jazdy.

    Hotel dysponuje 76 pokojami rozmieszczonymi w tradycyjnych afrykańskich domkach - rondawelach i urządzonymi w afrykańskim stylu. Każdy ronadawel składa się z dwóch pokoi, przebieralni i łazienki. Pokoje wyposażone są w

    łóżka z moskitierami, werandę, klimatyzację, wentylator, minibar, suszarkę do włosów, telefon, telewizję satelitarną. Hotel dysponuje pokojami z widokiem na Ocean Indyjski za dopłatą.

    Do dyspozycji gości

    Restauracja, bar, bar na plaży, klub nocny Casablanca Lounge, usługi bankietowe, butik, centrum biznesowe, Spa, centrum sportów wodnych, przyrządy sportowe.

    CENA ZAWIERA

    transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie FB, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela lokalnego kontrahenta, ubezpieczenie NNW i KL, bagaż

    CENA NIE ZAWIERA

    biletu lotniczego Warszawa - Dar Es Salam - Warszawa w cenie od 3700 zł osoba dorosła i 3100 dziecko, wyżywienia poza oferowanym w ramach ceny, napiwków, wydatków własnych, wizy

    UWAGI

    1. Przy wjeździe na Zanzibar wymagana jest wiza, która jest wydawana na lotnisku. Koszt wizy to ok. 50 Euro. 2. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej oferty. W przypadku braku dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą. 3. Obowiązkowe szczepienie przeciwko żółtej grypie przy przekraczaniu granicy z Tanzanią.


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    BestReisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel położony na wschodnim wybrzeżu przy białej plaży i zachwycającym intensywnie turkusowym Oceanie Indyjskim. Małe tropikalne chatki, piękny, tropikalny ogród i tradycyjne stroje pracowników wprowadzają każdego w bajkowy świat gwarantując niesamowity wspomnienia z relaksującej wyprawy.  

    Położenie

    Położony przy piaszczystej plaży, obok siostranego hotelu Bluebay Beach Resort & SPA (możliwość korzystania z cżeści infrastruktury). W Kiwengwa, oddalony o ok 45 km od lotniska na wyspie Zanzibar i ok 45 km miasta Zanzibar.

    Wyposażenie

    Do dyspozycji gości: Recepcja 24h z lobby, restauracja główna Mwambao (obok basenu z panoramicznym widokiem na ocena), Kivuli Bar i Restauracja na plaży - restauracja a'la carte specjalizująca się w z dalekiego wschodu, kuchnia fusione, mozliwość rezerwacji lunchu lub kolacji, bar z koktajlami przy basenie - Mawimbi, Casablanca Lounge - w ciągu dnia tradycyjna kawiarnia, wieczorem przekształca się w nocny klub dla gości obu hoteli (dostępne niektóre koktajle), 2 sklepik z pamiątkami, punkt wymiany walut, parking, sala konferencyjna i centrum biznesowe z komputerami, faksem itp. w siostrzanym hotelu, ogród, bezpłatne Wifi (w częściach ogólnodostepnych), fryzjer (płatny).  

    Pokoje

    Hotel oferuje zakwaterowanie w 3 rodzajach pokoi: Pwani Room, Bahari Room, Junior Suite. 56 pokoi Pwani - w stylu afrykańskim - tradycyjne rondavel (styl afrykańskiej chaty, wybudowanej na bazie koła), położone na parterze, pośród ogrodu, skierowne w stronę oceanu, z sypialnią, łazienka z suszarką do własów, garderoba, jedno duże, podwójne łóżko lub 2 pojedyncze z moskitierą, sofa, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telewizor z płaskim ekranem, mini bar (odpłatnie), telefon, czujnik dymu, WiFi (odpłatnie).  20 pokoi Bahari - położone przy plaży, przestronna weranda, łazienka z suszarką do włosów, klimatyzacja dwupoziomowa, sejf elektroniczny (odpłatnie), telewizor z płaskim ekranem, mini bar (odpłatnie), telefon, czujnik dymu, WiFi (odpłatnie).  

    Wyżywienie

    HB - śniadania (w formie bufetu w restauracji głównej) i obiadokolacje (w restauracji głównej w hotelu Sultan Sands lub Bluebay Beach); FB - śniadania, lunch (w restauracji głównej w hotelu Sultan Sands lub Bluebay Beach) i kolacje All Inclusive - śniadania, lunche, kolacje i wybrane napoje i koktajle. 15% zniżki na kolacje w restauracjach a'la carte Kiruli i Bahari. W hotelu kolacje tematyczne organizowane są cyklicznie np wieczór zanzibarski, włoski, suahili, z owocami morza itp. Lunche i kolacje moga byc w formie bufetu lub serwowane do stolika. Podzas kolacji obowizuje strój typu smart casual.

    Sport i rozrywka

    2 baseny z leżakami i parasolami, snurkowanie, siatkówka plażowa, sporty na plaży. W sąsiednim hotelu (Blue Bay) do dyspozycji klientów: tenis stołowy, snooker, bilard, wieczorne programy animacyjne, muzyka na żywo, tradycyjne tańce, lokalne występy, windurfing, snurkowanie, kort tenisowy, siłownia. Dodatkowo płatne:  szkoła nurkowa (PADI), kort tenisowy, sporty wodne, usługi SPA w sąsiednim hotelu (BlueBay), wycieczki łodzią..  

    Dla dzieci

    Wysokie foteliki w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), brodzik dla dzieci, klub dla dzieci w siostranym hotelu - Toto Club (dla dzieci w wieku 3-13 lat).  

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Szczepienia

    Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent (dostępny od listopada do marca), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel położony na wschodnim wybrzeżu przy białej plaży i zachwycającym intensywnie turkusowym Oceanie Indyjskim. Małe tropikalne chatki, piękny, tropikalny ogród i tradycyjne stroje pracowników wprowadzają każdego w bajkowy świat gwarantując niesamowity wspomnienia z relaksującej wyprawy.  

    Położenie

    Położony przy piaszczystej plaży, obok siostranego hotelu Bluebay Beach Resort & SPA (możliwość korzystania z cżeści infrastruktury). W Kiwengwa, oddalony o ok 45 km od lotniska na wyspie Zanzibar i ok 45 km miasta Zanzibar.

    Wyposażenie

    Do dyspozycji gości: Recepcja 24h z lobby, restauracja główna Mwambao (obok basenu z panoramicznym widokiem na ocena), Kivuli Bar i Restauracja na plaży - restauracja a'la carte specjalizująca się w z dalekiego wschodu, kuchnia fusione, mozliwość rezerwacji lunchu lub kolacji, bar z koktajlami przy basenie - Mawimbi, Casablanca Lounge - w ciągu dnia tradycyjna kawiarnia, wieczorem przekształca się w nocny klub dla gości obu hoteli (dostępne niektóre koktajle), 2 sklepik z pamiątkami, punkt wymiany walut, parking, sala konferencyjna i centrum biznesowe z komputerami, faksem itp. w siostrzanym hotelu, ogród, bezpłatne Wifi (w częściach ogólnodostepnych), fryzjer (płatny).  

    Pokoje

    Hotel oferuje zakwaterowanie w 3 rodzajach pokoi: Pwani Room, Bahari Room, Junior Suite. 56 pokoi Pwani - w stylu afrykańskim - tradycyjne rondavel (styl afrykańskiej chaty, wybudowanej na bazie koła), położone na parterze, pośród ogrodu, skierowne w stronę oceanu, z sypialnią, łazienka z suszarką do własów, garderoba, jedno duże, podwójne łóżko lub 2 pojedyncze z moskitierą, sofa, klimatyzacja, wentylator sufitowy, telewizor z płaskim ekranem, mini bar (odpłatnie), telefon, czujnik dymu, WiFi (odpłatnie).  20 pokoi Bahari - położone przy plaży, przestronna weranda, łazienka z suszarką do włosów, klimatyzacja dwupoziomowa, sejf elektroniczny (odpłatnie), telewizor z płaskim ekranem, mini bar (odpłatnie), telefon, czujnik dymu, WiFi (odpłatnie).  

    Wyżywienie

    HB - śniadania (w formie bufetu w restauracji głównej) i obiadokolacje (w restauracji głównej w hotelu Sultan Sands lub Bluebay Beach); FB - śniadania, lunch (w restauracji głównej w hotelu Sultan Sands lub Bluebay Beach) i kolacje All Inclusive - śniadania, lunche, kolacje i wybrane napoje i koktajle. 15% zniżki na kolacje w restauracjach a'la carte Kiruli i Bahari. W hotelu kolacje tematyczne organizowane są cyklicznie np wieczór zanzibarski, włoski, suahili, z owocami morza itp. Lunche i kolacje moga byc w formie bufetu lub serwowane do stolika. Podzas kolacji obowizuje strój typu smart casual.

    Sport i rozrywka

    2 baseny z leżakami i parasolami, snurkowanie, siatkówka plażowa, sporty na plaży. W sąsiednim hotelu (Blue Bay) do dyspozycji klientów: tenis stołowy, snooker, bilard, wieczorne programy animacyjne, muzyka na żywo, tradycyjne tańce, lokalne występy, windurfing, snurkowanie, kort tenisowy, siłownia. Dodatkowo płatne:  szkoła nurkowa (PADI), kort tenisowy, sporty wodne, usługi SPA w sąsiednim hotelu (BlueBay), wycieczki łodzią..  

    Dla dzieci

    Wysokie foteliki w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie), brodzik dla dzieci, klub dla dzieci w siostranym hotelu - Toto Club (dla dzieci w wieku 3-13 lat).  

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Szczepienia

    Przy wjeździe do i wyjeździe z Tanzanii obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony na wschodnim wybrzeżu Zanzibaru - w rejonie Kiwengwa. Międzynarodowe lotnisko oddalone o ok. 50 km.

    PLAŻA

    Bezpośrednio przy hotelu znajduje się sztucznie usypana plaża, z pięknym białym piaskiem i łagodnym zejściem do morza. Leżaki, materace, parasole i ręczniki bezpłatne.

    HOTEL

    Kameralny kompleks okrągłych zabudowań pokrytych strzechą w stylu suahili, otoczonych tropikalnym ogrodem. Idealne miejsce na wypoczynek dla osób chcących zaznać egzotycznego klimatu.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, 2 restauracje (główna - Mwambao, a'la carte - Kivuli (płatna)), 3 bary, sklepik z pamiątkami, kantor, sala konferencyjna, ogród. Dodatkowo za opłatą: fryzjer, pralnia, parking, wynajem rowerówm, opiekunka do dzieci.  W sąsiedztwie hotelu znajduje się Bluebay Beach Resort & Spa***** należący to tej samej sieci. Klienci Sultan Sand mogą korzystać z udogodnień hotelu Bluebay.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby. 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, ping-pong, bilard, siatkówka plażowa, animacje, aerobik, aqua fitness, siłownia, stretching Płatnie:  Spa, masaże, tenis, nurkowanie, windsurfing, kajaki, rowery wodne, snorkeling Uwaga! Niektóre udogodnienia dostępne w siostrzanym hotelu Bluebay lub w ofercie firm zewnętrznych. 

    DLA DZIECI

    brodzik, łóżeczko (na zamówienie przed wylotem), opiekunka, specjalne menu, pokój zabaw

    ZAKWATEROWANIE

    Pwani Room: dwuosobowe z możliowścią 1 dostawki. Wyposażenie: łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka), limatyzacja, wiatrak sufitowy, TV, minibar, sejf, telefon, Wi-Fi (płatne)

    WYŻYWIENIE

    HB: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu w restuaracji głównej. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. FB: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restuaracji głównej. Napoje do obiadów i kolacji dodatkowo płatne. All Inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restuaracji głównej. Przekąski (11:00 - 13:00 oraz 15:00 - 18:00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w wyznaczonych barach (10:00 - 24:00). 

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://bluebayzanzibar.com/

    CENA

    Cena zawiera Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung KL, NNW, bagażu, VAT, usługę anglojęzycznego rezydenta.  Cena nie zawiera Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji, usługi polskojęzycznego rezydenta - na zapytanie i życzenie ok. 60usd / doba.  Wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc (opłata obowiązuje od 1 lipca 2015 r.)  Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wizy Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Szczepienia Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą. Przepisy prawne Posiadanie narkotyków i handel nimi są surowo karane. Homoseksualizm jest nielegalny. Akty seksualne między osobami tej samej płci są zagrożone karami pozbawienia wolności, z dożywotnim pozbawieniem wolności włącznie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TANZANIA

    Położenie

    na wschodnim wybrzeżu, w niewielkiej wiosce Kiwengwa, obok hotelu Bluebay Beach Resort & Spa (Goście mogą korzystać z infrastruktury). Lotnisko w Zanzibarze oddalone o ok. 50 km. 

    Plaża

    piękna, biała, piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. Restauracja i bar przy plaży. 

    Wyposażenie

    ośrodek hotelowy w stylu swahili oddaje do dyspozycji Gości: hol powitalny z recepcją, 2 restauracje (w tym restauracje a la carte), bar główny, 2 baseny, bar z napojami i przekąskami. Leżaki, parasole sloneczne przy basenach w cenie. Uwaga: Sultan Sands Island Resort przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych powyżej 18 lat. 

    Zakwaterowanie

    przestronne, urządzone w lokalnym sytylu Swahili. Pokoje dwuosobowe: klimatyzacja (sterowana indywidualnie), TV-sat, telefon, moskitiera, taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. 

    Internet

    Wi-Fi na terenie hotelu i w pokojach gratis. 

    Sport

    w hotelu Bluebay Beach Resort & Spa: siłownia, tenis stołowy, bilard, siatkówka plażowa. Za opłatą: kort tenisowy, centrum nurkowe oraz centrum Spa. 

    Rozrywka

    animacje dzienne i wieczorne, muzyka na żywo. 

    Wyżywienie

    All inclusive: trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Po południu kawa, herbata, ciasto w godz. 16-17:00. Lokalna napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 9-24:00

    Kategoria lokalna

    4 gwiadzki. 

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann X

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Opis hotelu

    Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 76 pokoi. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kurortu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem typu queen size oraz sofą. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Przy basenie znajduje się jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. tenis ziemny, siatkówka plażowa i wędkowanie, jak również za dodatkową opłatą rower / rower górski i padel tenis. Windsurfing, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Rower wodny i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Bogata oferta sportowa wewnątrz kurortu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard i aerobik. W obiekcie znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa, łaźnią parową i zabiegami masażu. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu dyskotekę i miniklub.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Opis hotelu

    Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 76 pokoi. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kurortu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem typu queen size oraz sofą. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Przy basenie znajduje się jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. tenis ziemny, siatkówka plażowa i wędkowanie, jak również za dodatkową opłatą rower / rower górski i padel tenis. Windsurfing, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Rower wodny i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Bogata oferta sportowa wewnątrz kurortu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard i aerobik. W obiekcie znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa, łaźnią parową i zabiegami masażu. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu dyskotekę i miniklub.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Opis hotelu

    Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 76 pokoi. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do oferty gastronomicznej hotelu należy restauracja, jadalnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie kurortu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna i pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka medyczna, serwis pokojowy i pralnia. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (odpłatnie).

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem typu queen size oraz sofą. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Dostępne są również lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. Przy basenie znajduje się jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Dużym urozmaiceniem są rozliczne aktywności outdoorowe oferowane w kompleksie. Należą do nich m.in. tenis ziemny, siatkówka plażowa i wędkowanie, jak również za dodatkową opłatą rower / rower górski i padel tenis. Windsurfing, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Rower wodny i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Bogata oferta sportowa wewnątrz kurortu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, bilard i aerobik. W obiekcie znajdziecie Państwo Strefę Wellness ze spa, łaźnią parową i zabiegami masażu. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu dyskotekę i miniklub.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018.


    Mapa Hotelu Sultan Sands Island Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Zanzibar)
    Kiwenga Beach, białe plaże, turkusowy ocean Indyjski
    Rajska Nungwi Beach, Zanzibar
    Zanzibar, wyspa przypraw i pięknych plaż
    Wakacje na plażach Zanzibaru
    Safari Blue czyli rejs łodzią dhow połączony ze snurkowaniem
    Egzotyczne ptaki, małpki w Jozani Forest
    Największy afrykański rezerwat Selous
    Główny punkt zwiedzania stolicy Zanzibaru czyli Stone Town

    Opinie o Hotelu Sultan Sands Island Resort

    5.0
    zdecydowanie polecam

    wszystko ok polecam , najlebszy urlop...........

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.4
    polecam

    Wszystko było super tylko jeden z kelnerów był nie zbyt miły!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.4

    Sultan Sands Island Resort - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy
    Bahari Room
    pwani room
    pokoj bahari
    pokoj bahari
    2 os. Junior Suite - na potwierdzenie
    1 os. Junior Suite - na potwierdzenie
    Pokój jednoosobowy
    Pokój pwani 2 os. + 1 dostawka
    Pokój dwuosobowy
    Pokój bahari 2 os.
    Pokój dwuosobowy
    Pwani Room
    Promo Room
    Bahari Room
    Pokój pwani 1 os.

    Sultan Sands Island Resort - Możliwości wyżywienia:


    Sultan Sands Island Resort - miasta wylotu:


    Sultan Sands Island Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Sultan Sands Island Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00