cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
  • Hotel Neptune Pwani Beach, Zanzibar
1 / 30
Ocena
hotelu:
3.1 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 26.10
już od 4199 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
28.10 - 29.10
już od 421 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Neptune Pwani Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Neptune Pwani Beach
star 5

Zanzibar
Ocena hotelu Neptune Pwani Beach:
3.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Neptune Pwani Beach:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    3.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 28 października 2021

Hotel Neptune Pwani Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 6 km od centrum Kiwengwa, ok. 45 km od Stone Town
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 6 km od centrum Kiwengwa, ok. 45 km od Stone Town
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży Kiwengwa
  • piaszczysta
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki w cenie
  • restauracja przy plaży
  • bar przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • sejf
  • kantor
  • centrum biznesowe: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • fryzjer
  • sklep z pamiątkami
  • parking (w zależności od dostępności)
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

170

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1 USD/os./dzień
  • hotel nie akceptuje zwierząt domowych
  • Od 01.06.2019 w trosce o środowisko naturalne zabronione jest wwożenie oraz używanie w Tanzanii i na Zanzibarze torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu zagrożone jest karą grzywny. Aby uniknąć problemów na miejscu zalecamy niestosowanie torebek plastikowych w żadnym z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych na strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Radzimy korzystać z torebek papierowych lub materiałowych. Zakaz nie ma zastosowania do małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, lekko opadający, wydzielona część basenu dla dzieci
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen: ze słodką wodą, w strefie spa
  • jacuzzi: ze słodką wodą, w strefie spa
  • leżaki, parasole
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci: codziennie
    • plac zabaw
    • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • aqua fitness
    • stretching
    • siatkówka plażowa
    • sala fitness/siłownia
    Płatne
    •  strefa spa "EARTH & RAIN SPA": w ofercie firm zewnętrznych
    • sauna fińska
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
    •  kajaki: w ofercie firm zewnętrznych
    • łódka typu banan 
    •  skuter wodny
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
    •  nurkowanie powierzchniowe: w ofercie firm zewnętrznych
    • narty wodne
    • parasailing

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • wieczory tematyczne
    • przedstawienia
    • wieczory taneczne
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • 2-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy deluxe DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 55 m2
    • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
    • deszczownica
    • pokój dzienno-sypialny
    • WC
    Pokój 2-osobowy deluxe DZX3
    • 1-3 os.
    • widok na morze
    • balkon lub taras
    • wanna lub prysznic
    • klimatyzacja
    • WC
    Suita z widokiem na morze SUM1
    • 1-3 os.
    • ok. 100 m2
    • widok na morze
    • w pierwszej linii od morza
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • wentylator sufitowy
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe, woda
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • prysznic
    • deszczownica
    • jacuzzi
    • WC
    • szlafroki
    • kapcie
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: codziennie, w formie bufetu
    • obiad: codziennie 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: codziennie 19:00 - 21:30, w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
    • przekąski: codziennie 10:00 - 18:00, ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja „PWANI": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, bufet, show cooking, codziennie 07:30 - 09:30, codziennie 12:30 - 14:30, codziennie 19:00 - 21:30, przy basenie, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „NAMASTE": rodzaje kuchni: orientalna, a la carte, show cooking, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie 19:00 - 21:30, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „NARAI THAI": rodzaje kuchni: azjatycka, japońska, tajska, sushi, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie 19:00 - 21:30, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „GUSTI": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, wymagana rezerwacja, w cenie, codziennie 19:00 - 21:30, przy basenie, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja gourmet „SAMAKI": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, na zapytanie, wymagana rezerwacja, za opłatą, codziennie 19:00 - 21:30, na plaży, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 4
  • bar przy zewnętrznym basenie „MADAFU"
  • bar przekąskowy „NGALAWA"
  • bar przy zewnętrznym basenie „NZURI"
  • bar na plaży „COCONUT STALL"
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • kolacja przy świecach: codziennie 19:00 - 21:30, na zapytanie, wymagana rezerwacja, za opłatą, stałe menu
  • ostatniego dnia pakiet all inclusive po wykwaterowaniu jest płatny dodatkowo
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu


  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Najwyższy światowy poziom i wszystko, co najbardziej fascynujące w przyrodzie i architekturze Zanzibaru, łączy się w tym luksusowym, fantastycznie wyposażonym i wspaniale zaprojektowanym hotelu marzeń. Najpiękniejsze etniczne motywy i kunsztownie rzeźbione meble ozdabiają komfortowe pokoje, wyposażone w nowoczesne łazienki. W idealnie utrzymanym, soczyście zielonym ogrodzie czeka pełen relaks przy największych basenach na Zanzibarze! Zjawiskowa biała plaża i szmaragdowy ocean zahipnotyzują spektakularnymi widokami nie tylko romantyków. Pięknie zaaranżowane spa zaprasza na znakomite zabiegi, wykonywane przez profesjonalny personel z Tajlandii. Goście z całego świata wysoko oceniają wyśmienitą kuchnię w ramach all inclusive oraz sympatyczną i kompetentną obsługę. Asante Sana Neptune - tak na pożegnanie mówią bywalcy w języku suahili. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od małej wioski Pwani Machangani i ok. 5 km na wschód od niewielkiej wioski KIWENGWA, na wzgórzu schodzącym do plaży; ok. 47 km od portu lotniczego w Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa Beach, publiczna, długa, biały miękki piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 250 m od recepcji, przejście przez hotelowy ogród, na wydzielonej części: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, elegancki i nowoczesny, zbudowany w 2007 r., łącznie 154 pokoje, kilkanaście budynków; część hotelu leży na niewielkim wzniesieniu; 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa z kącikiem afrykańskim, show-cooking i tematycznymi kolacjami, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 restauracje á la carte (tylko kolacje; wymagana wcześniejsza rezerwacja): włoska, hinduska, tajska i gourmet (dodatkowo płatna), we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, snack-bar Ngalawa - pizza, przekąski, słodycze, 3 bary: 2 przy basenie i 1 na plaży; kantor, butik: biżuteria, odzież, pamiątki, pocztówki; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ogromny ogród i ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service, pralnia; na terenie hotelu występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    deluxe garden:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², luksusowy, elegancki, w stylu suahili, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), moskitiera, telewizja satelitarna, telefon, lodówka/minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; boczny widok na ocean za dopłatą;

    master suite beach front:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 100 m², pokój dzienny i sypialnia, wyposażenie jak w deluxe, dodatkowo: szlafroki, jacuzzi w łazience, telewizor LCD, room-service, widok na ocean; pokój suite beach front na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda: ok. 1150 m², gł. 0,3-1,5 m, wydzielona część dla dzieci i 750 m², gł. 0,3-1,7 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; niemotorowe sporty wodne: kajaki, piłka wodna, tenis stołowy, bilard; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-13 lat), animacje sportowo-rekreacyjne; za opłatą: motorowe sporty wodne, windsurfing, piłka wodna, aqua aerobic, rzutki.

    SPA:

    centrum Spa Earth and Rain (płatne): jacuzzi z gorącą i zimną wodą, sauna, hammam, basen z pięknym widokiem na ogród i ocean, różnego rodzaju zabiegi na całe ciało, masaże gorącymi kamieniami i inne, przygotowane na bazie lokalnych naturalnych kosmetyków.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; dodatkowo kolacja w restauracjach á la carte Włoskiej, Tajskiej i Hinduskiej (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w barze (14.30-18.30); napoje bezalkoholowe (7.00-23.00) i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

    KONTAKT:

    00255774567893, www.neptunehotels.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar /

    Opis oferty:

    Najwyższy światowy poziom i wszystko, co najbardziej fascynujące w przyrodzie i architekturze Zanzibaru, łączy się w tym luksusowym, fantastycznie wyposażonym i wspaniale zaprojektowanym hotelu marzeń. Najpiękniejsze etniczne motywy i kunsztownie rzeźbione meble ozdabiają komfortowe pokoje, wyposażone w nowoczesne łazienki. W idealnie utrzymanym, soczyście zielonym ogrodzie czeka pełen relaks przy największych basenach na Zanzibarze! Zjawiskowa biała plaża i szmaragdowy ocean zahipnotyzują spektakularnymi widokami nie tylko romantyków. Pięknie zaaranżowane spa zaprasza na znakomite zabiegi, wykonywane przez profesjonalny personel z Tajlandii. Goście z całego świata wysoko oceniają wyśmienitą kuchnię w ramach all inclusive oraz sympatyczną i kompetentną obsługę. Asante Sana Neptune - tak na pożegnanie mówią bywalcy w języku suahili. W 2021 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od małej wioski Pwani Machangani i ok. 5 km na wschód od niewielkiej wioski KIWENGWA, na wzgórzu schodzącym do plaży; ok. 47 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa, publiczna, długa, biały miękki piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 250 m od recepcji, przejście przez hotelowy ogród, na wydzielonej części: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, elegancki i luksusowy, zbudowany w 2007 r., łącznie 154 pokoje, kilkanaście budynków; część hotelu leży na niewielkim wzniesieniu; 1 piętro, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa z kącikiem afrykańskim, show-cooking i tematycznymi kolacjami, dostępne foteliki i menu dla dzieci, dania wegetariańskie, 4 restauracje á la carte (tylko kolacje; wymagana wcześniejsza rezerwacja): włoska, hinduska, tajska i gourmet (dodatkowo płatna), we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, snack-bar Ngalawa - pizza, przekąski, słodycze, 3 bary: 2 przy basenie i 1 na plaży; kantor, butik: biżuteria, odzież, pamiątki, pocztówki; sala konferencyjna dla 100 osób, taras z widokiem na ogromny ogród i ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, pralnia; na terenie hotelu występują różnice poziomów - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    deluxe garden:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 40 m², luksusowy, elegancki, w stylu suahili, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), moskitiera, telewizja satelitarna, telefon, lodówka/minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; boczny widok na morze za dopłatą;

    SPORT I ROZRYWKA:

    2 baseny, słodka woda: ok. 1150 m², gł. 0,3-1,5 m, wydzielona część dla dzieci i 750 m², gł. 0,3-1,7 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; niemotorowe sporty wodne: kajaki, piłka wodna, tenis stołowy, aqua aerobik, rzutki, bilard; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-13 lat), animacje sportowo-rekreacyjne; za opłatą: motorowe sporty wodne, windsurfing.

    SPA:

    centrum Spa Earth and Rain (płatne): jacuzzi z gorącą i zimną wodą, sauna, hammam, basen z pięknym widokiem na ogród i ocean, różnego rodzaju zabiegi na całe ciało, masaże gorącymi kamieniami i inne, przygotowane na bazie lokalnych naturalnych kosmetyków.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-9.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; dodatkowo kolacja w restauracjach á la carte Włoskiej, Tajskiej i Hinduskiej (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w barze (14.30-18.30); napoje bezalkoholowe (7.00-23.00) i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00).

    KONTAKT:

    00255774567893, www.neptunehotels.com

    GRATIS:

    serwis plażowy Wi-Fi


    Rainbow

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Do dyspozycji gości

    Recepcja 24 h, 4 restauracje: główna Pwani, a'la carte z kuchnią włoską Gusti, a'la carte z kuchnią indyjską Namaste, a'la carte tajska Narai Thai oraz restauracja a'la carte Samaki. Dodatkowo: bar przy basenie Nzuri z widokiem na plażę, bar Ngalawa (z przekąskami), bar Madafu oraz bar na plaży Coconut. Na terenie hotelu znajdują się 2 baseny z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami plażowymi. Ponadto: sala telewizyjna w barze, sklep z pamiątkami.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Hotel o przyjaznej, wakacyjnej atmosferze z serwisem na wysokim poziomie! Bogata formuła All Inclusive z wyśmienitą kuchnią, a także szeroki wachlarz sportów i animacji dostępnych w hotelu pozwolą na błogie, wakacyjne lenistwo w rajskim otoczeniu!

    Plaża

    Usytuowany bezpośrednio przy pięknej, długiej, białej i piaszczystej plaży, nad którą pochylają się palmy kokosowe. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki plażowe.

    Położenie

    Komfortowy hotel, należący do znanej i cenionej sieci hotelowej Neptune, zlokalizowany w regionie Kiwengwa, na północno-wschodnim wybrzeżu wyspy. Zbudowany jest w tradycyjnym stylu łączącym elementy lokalnej architektury z wszelkimi udogodnieniami co sprawia, że spełnia najwyższe międzynarodowe standardy. Do lotniska ok. 45 km. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny (bezpośrednio w hotelu ok. 1 USD/os./dzień).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi animacje w ciągu dnia m.in. gimnastyka wodna, stretching, lekcje tańca, lekcje języka swahili. Ponadto: tenis stołowy, siatkówka plażowa, soccer, rzutki. Za dodatkową opłatą m.in. centrum sportów wodnych (żeglarstwo, nurkowanie, snorkeling, windsurfing, kajaki) oraz bogato wyposażone SPA.

    Wyżywienie

    All Inclusive: powitalny drink przy zakwaterowaniu, śniadania (07:00-09:30), lunche (12:30-14:30) i obiadokolacje (19:00-21:30) w formie bogatego bufetu, serwowane w restauracji głównej. Dodatkowo przekąski (10:00-18:00) oraz lekki lunch (12:00-14:30) w barze Ngalawa, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach Ngalawa i Nzuri (10:00-24:00), Madafu (18:30-24:00) oraz Coconut (10:00 - do zachodu słońca). Dodatkowo formuła AI obejmuje kolacje w restauracjach a'la carte (włoskiej, indyjskiej i tajskiej) - konieczna wcześniejsza rezerwacja. Restauracja Samaki jest dodatkowo płatna.

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow naposzczególnych lotniskachna 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzień 9 (lub 16)

    Przylot do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizytanzańskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 02.03.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne:

    Naturalne piękno Zanzibaru:
    Prawdziwe spotkanie z dziką przyrodą! Podczas rejsu będziemy mieli przyjemność podziwiać delfiny w naturalnej scenerii. Udamy się również na spacer po lesie tropikalnym znajdującym się w Parku Jozanii, gdzie będziemy mieli okazję spotkać gerezy czerwoną - endemiczne małpy, które występują jedynie na Zanzibarze! Na koniec wycieczki będziemy mogli zrobić sobie przepiekne zdjęcia na tle najsłynniejszej na całej wyspie położonej na skale koralowej restauracji “The Rock".
    Cena: ok. 80 USD/os.

    Zanzibar w pigułce:
    Niezwykła całodzienna wycieczka po największych atrakcjach Zanzibaru. Będziemy mieć okazję dowiedzieć się jak rosną wszelkie owoce i przyprawy, z których słynie wyspa. Poznamy historię miasta i udamy się na spacer wokół labiryntów kamiennego miasta, gdzie między innymi będziemy mogli zobaczyc dom Freddiego Mercurego oraz Targ Niewolników. Wypłyniemy także w krótki rejs na wyspę wiezienną, gdzie między innymi zobaczymy gigantyczne żółwie aldabra. Na koniec wycieczki zobaczymy wyjątkowy zachód słońca i udamy się na słynny nocny targ żywności, gdzie będzie można spróbować wyśmienitej kuchni Zanzibaru. Atrakcji nie będzie końca!
    Cena: ok. 80 USD/os.

    Rejs Blue Safari:
    Wyjątkowa morska przygoda! Tylko podczas tej wycieczki będziemy mogli odwiedzić świat trzech dziewiczych wysp, do których dopłyniemy tradycyjną łodzią dhow by posnurkować wsród cudownej rafy koralowej, popływać wśród błękitnych lagun i skosztować wyjątkowych owoców morza doprawionych w iście zanzibarskim stylu!
    Cena: ok. 90 USD/os
    .
    Ekspress Safari:
    Marzysz o prawdziwej Afryce?! Przeżyj wyjątkową przygodę - lotnicze safari!! Lot awionetką z której będziemy mogli podziwiać niebiańskie krajobrazy, przesiadka na jeepy w których będziemy przmierzać bezkresne połacie sawanny i lunch na łonie natury! To wszystko w ciągu jednego dnia! Podczas safari będziemy mogli podziwiać migrujące zwierzęta takie jak żyrafy, słonie, zebry, bawoły, antylopy, guźce, a jak dopisze nam szczęscie także dzikie koty - lwy, lamparty, czy też geparty. Ten dzień dostarczy niebywałych emocji, które zapamiętasz do końca życia! Cena ok.
    540 USD/os.

    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 20.05.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania.
    Sezonowość
    : Zwykle wysoki sezon turystyczny na Zanzibarze trwa od listopada do początku marca.

    Inne

    Ważne informacje

    Waluta:

    W Tanzanii obowiązuje szyling tanzański (TZS). Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 2300 TZS. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2009 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas:

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Szczepienia:

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd.
    Orientacyjne ceny:

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 1500 TZS Piwo w barze - ok. 3000 TZS
    Elektryczność:

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie:

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia.
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 4500 TZS, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 259 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Tanzanii ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Tanzanii (od 01.06.2019 r.). W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Tanzaniijest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Tanzanii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Tanzania jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Zanzibarze trwa od listopada do początku marca.

    Wizy

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datypowrotu z Tanzanii.
    Uwaga!!!
    Przylatując do Tanzanii należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datypowrotu z Tanzanii.
    Uwaga!!!
    Przylatując do Tanzanii należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Zanzibar North East Coast

    Położenie

    Hotel znajduje się w północno - wschodniej części Zanzibaru, ok. 50 min od lotniska. Obiekt położony jest przy pięknej i piaszczystej plaży Kiwegwa (leżaki i parasole bezpłatne).

    Hotel

    Hotel urządzony w nowocześnie z lokalnymi akcentami, otwarty w 2007 r. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (płatne), 2 baseny, 3 restauracje, 2 bary, room service (24h), centrum SPA, centrum fitness, taras słoneczny, butik, biblioteczka, pralnia, kawiarenka internetowa, opieka medyczna (na życzenie), wypożyczalnia samochodów.

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 154 pokoi, rozlokowanych w dwupoziomowych bungalow'ach na terenie rozległego tropikalnego ogrodu. Pokoje typu Deluxe (40 m2, sypialnia z małą częścią wypoczynkową, widok na ogród lub na morze), pokoje Suite (60 m2, sypialnia z salonem wypoczynkowym, jacuzzi w łazience, widok na ogród lub morze).Wszystkie wyposażone są w indywidualne klimatyzacje, łazienki (wanna, prysznic, suszarka do włosów), odtwarzacz CD, zestaw do kawy/herbaty, mini bar (płatny), telefon, TV sat, sejf, Wi - Fi (płatne), moskitiera, wentylator sufitowy.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski, słodkości i napoje alkoholowe i bezalkoholowe). Restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa; The Samaki - restauracja a la carte serwująca dania kuchni międzynarodowej i owoce morza; Ngalawa - restauracja z przekąskami. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: The Sisha Lounge i Pool Bar.

    Sport i wellness

    W hotelu znajduje się centrum Coconut SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże lecznicze i relaksacyjne (płatne) i centrum fitness. Dostępne bezpłatnie: kajaki, windsurfing, piłka wodna, tenis stołowy, bilard. Odpłatne: zmotoryzowane sporty wodne.

    Dla dzieci

    Mini klub (od 3 do 13 lat), plac zabaw, wydzielona część basenu, animacje sportowe, gry i zabawy, krzesełka i menu w restauracji.

    Rozrywka

    Muzyka na żywo, wieczory tematyczne.

    Sale konferencyjne

    W hotelu znajduje się sala mieszcząca do 100 uczestników.

    Strona internetowa

    http://www.planhotels.com KATEGORIA LOKALNA 5 *****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Tanzania/Zanzibar

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - północno wschodnie wybrzeże Zanzibaru - ok. 6 km od miejscowości KIWENGWA - ok. 50 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta z łagodnym zejściem do oceanu - bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki

    Pokoje

    - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - minibar, sejf - łazienka (wc, prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Metraż: pokóje DELUXE mają ok. 50-55m2, różnią się położeniem i widokiem

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - 2 baseny ze słodką wodą w tym jeden z wydzieloną częścią dla dzieci - bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - siatkówka plażowa Płatne - SPA - sporty wodne na plaży Dostępność atrakcji na świeżym powietrzu uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Dla dzieci

    - mini klub - plac zabaw - wydzielona część basenu - wysokie krzesła i menu w restauracji - łóżeczko dla dziecka do lat na zapytanie

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, przekąski serwowane są w godzinach 10:00 - 00:00. Podczs kolacji wymagany strój Smart Casual

    Resturacje i bary

    Resturacje i bary - restauracja główna - restauracje a la carte dostępne po wcześniejszej rezerwacji, restauracja na plaży płatna dodatkowo - 4 bary  m.in. przy basenie i na plaży Działanie barów usytuowanych na świeżym powietrzu jest uzależnione od warunków pogodowych.

    Kolacja Wigilijna i Sylwestrowa

    Kolacja Wigilijna i Sylwestrowa są wliczone w cenę

    Dodatkowe informacje

    - hotel wybudowany w 2007 r. - internet Wi Fi w bezpłatnie - sklepik z pamiątkami, butik, pralnia (płatna dodatkowo) - hotel akceptuje karty MasterCard, Visa. - z powodu ukształtowania terenu nie jest polecany dla osób niepełnosprawnych - https://www.neptunehotels.com/en/hotels/neptune-pwani-beach-resort-spa

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Czarujący hotel w tradycyjnym stylu afrykańskim, usytuowany w zacisznym miejscu nad oceanem. Stylowe wnętrza, piękny ogród, relaksująca atmosfera, standard na najwyższym poziomie, bogaty pakiet all inclusive. Idealne miejsce na romantyczny i luksusowy urlop na końcu (prawie) świata.

    Położenie

    Na malowniczym wzgórzu przy piaszczystej plaży, na północno-wschodnim wybrzeżu, 45 km od stolicy Stone Town, 47 km od lotniska. Pół kilometra od hotelu znajduje się małe centrum handlowe.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja z lobby, kantor wymiany walut, płatne łącza internetowe (Wi-Fi w lobby i kawiarenka internetowa), centrum biznesowe, restauracja główna, restauracja a'la carte (specjalność - owoce morza), pizzeria, snack bar, bar przy basenie, butik, gabinet lekarski, pralnia

    Pokoje

    Pokoje typu Deluxe Sea View są eleganckie, w stylu zanzibarskim z etnicznymi motywami. Znajdują się w 2-kondygnacyjnych bungalowach. W wyposażeniu klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z suszarką do włosów, TV sat, telefon, sejf, minibar, czajnik, łóżka z moskitierami, kącik wypoczynku dziennego, taras lub balkon (widok na ocean, plażę). Dzieci poniżej 12 roku życia nie otrzymują dostawki.

    Wyżywienie

    All Inclusive - Śniadania (07.00-9.30), obiady (12.30-14.30), kolacje (19.00-21.30) w restauracji głównej, przekąski, woda, kawa, herbata, napoje, lokalne alkohole serwowane do północy, raz na pobyt kolacja w pizzerii (obowiązuje rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    Duży, fantazyjny basen, water polo, siatkówka, tenis stołowy, bilard, rzutki, sporty wodne, windsurfing, katamaran, nurkowanie (centrum nurkowe Scuba Do Dive, wyprawy, sprzęt, kursy), elegancki ośrodek spa z sauną, jacuzzi, basenem i gabinetami zabiegowymi (kuracje pielęgnujące i kosmetyczne na bazie afrykańskich bogactw natury, np. kwiatów i ziół), animacje, program rozrywkowy.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, animacje, wysokie krzesełka w restauracjach.

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 30 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony), należy mieć przy sobie dwa zdjęcia paszportowe, bilet powrotny oraz wypełniony formularz wizowy, który otrzymuje się w samolocie lub na lotnisku. Można go wypełnić wcześniej (www.tanzania-gov.de/images/downloads/visa_form.pdf). Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 EUR.

    Szczepienia

    Przy wjeździe do i wyjeździe z Tanzanii obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opłatę za kolację wigiljną i sylwestrową 24.12 i 31.12.2014, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 EUR), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Wyposażenie pokoju

    moskitiera, indywidualnie sterowana klimatyzacja, minibar, zestaw do kawy/herbaty, telewizja satelitarna, sejf, telefon, sofa, stolik do herbaty, przestronna łazienka, suszarka

    Do dyspozycji gości

    24-godzinna recepcja, kantor, parking, centrum biznesowe, SPA, plaża dla dzieci, 2 baseny, restauracje i bary.

    CENA ZAWIERA

    przelot Warszawa-Zanzibar-Warszawa w kwocie min. 3550 zł/osoba dorosła i 2900 zł/dziecko 2-12 lat, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie w pokoju typu Deluxe Seaview, wyżywienie All inclusive, ubezpieczenie KL, NW i bagaż, materiały informacyjne, przywieszkę do bagażu.

    CENA NIE ZAWIERA

    wyżywienia poza wskazanym w ramach ceny, opłat wizowych, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków osobistych, dobrowolnego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych.

    UWAGI

    1 Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej oferty. W przypadku braku dostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą.. 2. Przy wylotach w okresie "wysokiego sezonu" (najczęściej jest to okres Świąt Bożego Narodzenia) obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której zarezerwowany został przelot). 3.Przy wjeździe na Zanzibar wymagana jest wiza, która jest wydawana na lotnisku. Koszt wizy to ok. 50 EURO. 4. Przy wjeździe na Zanzibar obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze (tzw. "żółta książeczka"). 5. Istnieje możliwość kalkulacji pobytu w pokojach o wyższym standardzie - Deluxe Sea Side, Suite Beach Front (na zapytanie).


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    BestReisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Czarujący hotel w tradycyjnym stylu afrykańskim, usytuowany w zacisznym miejscu nad oceanem, przy pięknej, białej plaży. Stylowe wnętrza, etniczne motywy, wspaniały ogród, relaksująca atmosfera, najwyższy standard. Idealne miejsce na luksusowy i romantyczny urlop.

    Położenie

    Na malowniczym wzgórzu, tuż przy piaszczystej plaży (bezpłatny serwis plażowy) na północno-wschodnim wybrzeżu, 45 km od stolicy Stone Town, 47 km od lotniska, 6 km od Kiwengwa. Pół kilometra od hotelu znajduje się nieduże centrum handlowe.

    Wyposażenie

    Całodobowa recepcja, kantor wymiany walut, darmowe Wi-Fi w lobby, odpłatna kawiarenka internetowa, centrum biznesowe, restauracja główna (dania kuchni międzynarodowej i regionalnej, kolacje tematyczne), restauracje a'la carte (włoska, indyjska i tajska, czynne tylko wieczorem), snack bar, bar przy basenie, bar przy plaży, butik, taras z widokiem na plażę, ocean i ogród, pralnia, room-service.

    Pokoje

    Eleganckie, w stylu zanzibarskim, z etnicznymi motywami, przestronne (ok. 55 m2) w dwukondygnacyjnych bungalowach. Wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, duża łazienka z kabiną prysznicową, suszarką do włosów i toaletą, TV sat, Wi-Fi (darmowe), telefon, sejf, minibar, zestaw do przygotowania kawy, herbaty, łóżka z moskitierami, kącik wypoczynku dziennego, taras lub balkon (widok na ogród).

    Wyżywienie

    All Inclusive - Śniadania (07:00 - 9:30), obiady (12:30 - 14:30), kolacje (19:00 - 21:30) w restauracji głównej, przekąski, woda, kawa, herbata, napoje, lokalne alkohole, kolacje w restauracjach a'la carte: Namaste oraz Narai Thai (konieczne wcześniejsze rezerwacje).

    Sport i rozrywka

    Duży, fantazyjny basen, water polo, siatkówka, tenis stołowy, bilard, rzutki, windsurfing, kajaki, nurkowanie (centrum nurkowe Scuba Do Dive, wyprawy, sprzęt, kursy), elegancki ośrodek spa z sauną, jacuzzi, basenem i gabinetami zabiegowymi (kuracje pielęgnujące i kosmetyczne na bazie afrykańskich  kwiatów i ziół), animacje, program rozrywkowy. 

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, animacje, wysokie krzesełka w restauracjach, łóżeczka niemowlęce, odpłatna opiekunka.

    Przelot

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

    Szczepienia

    Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent (dostępny od listopada do marca), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    ok. 1 km od małej wioski Pwani Machangani i ok. 5 km na wschód od niewielkiej wioski Kiwengwa, na wzgórzu schodzącym do plaży; ok. 47 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA

    Kiwengwa, publiczna, długa, biały miękki piasek, łagodne zejście do morza, przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Przyjazny i przestronny hotel Neptune Pwani Beach Resort & Spa to idealny wybór dla osób szukających odosobnienia, które oferuje "wyjątkowy akcent", dopasowany z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Ośrodek został skrupulatnie stworzony, naśladując tradycyjny styl Zanzibaru, wykorzystując najlepsze lokalne wzornictwo, wnętrza i wyposażenie, spełniając najwyższe międzynarodowe standardy. Ośrodek oferuje 170 pokoi z tarasem i widokiem na ocean, usytuowanych w 2 poziomowych blokach i 4 indywidualne apartamenty przy plaży z jacuzzi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, 1 główna restauracja, 4 restauracje z wyborem dań z karty, 1 restauracja z przekąskami, 2 bary, bar na plaży z kokosem, spa Rain & Earth, butik Spherique.

    INTERNET

    bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    sala konferencyjna dla 100 osób

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 2 baseny, leżaki i parasole, ręczniki plażowe, niemotorowe sporty wodne: kajaki, piłka wodna, tenis stołowy, aqua aerobik, rzutki, bilard; plac zabaw dla dzieci, animacje sportowo-rekreacyjne Odpłatnie: centrum Sa, motorowe sporty wodne, windsurfing.

    DLA DZIECI

    wydzielona część dla dzieci w baenie, plac zabaw,

    ZAKWATEROWANIE

    Pokoje typu deluxe garden side dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Duże sypialnie o pow. 55 m, zbudowane na dwóch poziomach, z których każdy ma taras z widokiem na ogród i częściowym widokiem na ocean. Łazienka z prysznicem ze strumieniem deszczowym, suszarką do włosów i toaletą. Klimatyzacja, moskitiera, TV/SAT, zaopatrzony odpłatny mini bar, mini sejf, ekspres do kawy / herbaty oraz bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu. Wygodna część wypoczynkowa z sofą i stołem do herbaty. Wszystkie pokoje są urządzone w afrykańskim stylu. Pokoje typu deluxe sea side dwuosobowe z możliwością jednej dostawki. Duże sypialnie o pow. 55 m z tarasem na dwóch poziomach. Pokoje znajdują się w pobliżu plaży i basenów. Łazienka z prysznicem ze strumieniem deszczowym, suszarką do włosów i toaletą. Klimatyzacja, moskitiera, telewizja satelitarna, zaopatrzony minibar, mini sejf, ekspres do kawy / herbaty oraz bezpłatny bezprzewodowy dostęp do Internetu. Wygodna część wypoczynkowa z sofą i stołem do herbaty. Wszystkie pokoje są urządzone w afrykańskim stylu.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w restauracji głównej Pwani. Restauracje a'la carte włoska, tajska i hinduska w opcji all inclusive po uprzedniej rezerwacji. Przekąski w ciągu dnia. Lokalne alkohole i napoje bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00. W czasie posiłków serwowane są napoje bezalkoholowe, różne soki owocowe, lokalne piwa, wina domowe, woda, kawa / herbata. Restauracja a'la carte Samaki dodatkowo płatna. Dania dietetyczne / wegetariańskie dostępne na życzenie.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.neptunehotels.com/en

    CENA

    Cena zawiera Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung KL, NNW, bagażu, VAT, usługę anglojęzycznego rezydenta.  Cena nie zawiera Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji, usługi polskojęzycznego rezydenta - na zapytanie i życzenie ok. 60usd / doba.  Wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc (opłata obowiązuje od 1 lipca 2015 r.)  Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wizy Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Szczepienia Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą. Przepisy prawne Posiadanie narkotyków i handel nimi są surowo karane. Homoseksualizm jest nielegalny. Akty seksualne między osobami tej samej płci są zagrożone karami pozbawienia wolności, z dożywotnim pozbawieniem wolności włącznie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Orka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Kiwengwa, Zanzibar

    Położenie

    w północno-wschodniej części Zanzibaru bezpośrednio przy piaszczystej plaży w kurorcie Kiwengwa, 45 km od stolicy wyspy Stontown i 50 km od lotniska. Wyposażenie w sercu resortu znajduje się duży tropikalny ogród z dwoma basenami i zintegrowanym brodzikiem (leżaki, ręczniki plażowe oraz parasole przy basenie bez dodatkowych opłat, zaplecze gastronomiczne zawiera restauracje główną (posiłki w formie bufetu), 3 restauracje a la carte (indyjską, włoską, tajską), 2 bary w tym snackbar, dodatkowo mały sklepik, wifi bez dodatkowych opłat.

    Zakwaterowanie

    154 pokoje

    Pokoje deluxe garden

    o powierzchni 55 mkw. przestronne, w dwupiętrowych domkach, łazienka z prysznicem deszczowym, WC, suszarka do włosów, TV, minibar, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, moskitiera, balkon lub taras,

    Pokoje deluxe seaside

    położone bliżej plaży oraz basenu,.

    Wyżywienie

    All Inclusive; trzy posiłki w formie bufetu w restauracji głównej, kolacje również w restauracjach a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), prócz restauracji Gourmet, przekąski w Ngalawa Bar 10-12 i 14:30 -18:00, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w Ngalawa Bar 10-24, koktajle 18:30 - 24 w Madafu Bar.

    Sport

    gimnastyka wodna, waterpolo, siatkówka plażowa, tenis stołowy, kanu, dodatkowo płatne; windsurfing, katamaran, nurkowanie.

    Beauty & Wellness

    zabiegi Spa dodatkowo płatne. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz ok 50 USD/os., - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, podatku wylotowego 30 USD/os, podatku turystycznego 1 USD/os./dzień płatne w hotelu.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność: Łącza elektryczne odpowiadają normom brytyjskim (prąd zmienny 220-240 V) - Bezpieczeństwo - Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę, na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę , - Polski turysta musi mieć wizę wjazdową, - Strefa czasowa - GMT + 2 .00.

    Informacje praktyczne

    - Elektryczność - 220 - 240 V gniazdka kwadratowe z trzema bolcami, potrzebne adaptery. - Wiza - Polski turysta musi posiadać wizę wjazdową, wizę wykupuje się na lotnisku na Zanzibarze, jej koszt to ok. 50 USD/os. - Strefa czasowa - +2 h w stosunku do czasu polskiego, w sezonie letnim + 1 h - Języki urzędowe - suahili i angielski - Waluta - shilling tanzański - warto zabrać ze sobą dolary USD, akceptowane banknoty wydane po 2005r. - Zalecane jest używanie wody przegotowanej, także do mycia zębów. Butelkowana woda stołowa jest łatwo dostępna. Inne napoje należy kupować wyłącznie butelkowane lub w puszkach. Nie należy pić soków oferowanych w podrzędnych restauracjach czy przez ulicznych sprzedawców, jeść surowych warzyw i nie mytych owoców. - Zalecamy zabranie gotówki, a wiekszosc punktów usługowych przyjmuje równie' dolary amerykanskie. Euro nie jest popularne. Na wyspie jest niewiele bankomatów. - Szczepienia - przy przelotach bezpośrednio z Europy nie są wymagane żadne szczepienia, w przypadku lotów z przesiadką w kraju znajdujących się na liście krajów ryzyka zachorowań na żółta febrę wymagane jest wtedy szczepienie, osoba będzie proszona o okazanie żółtej książeczki na lotnisku. Zalecane są szczepienia przeciwko żółtej febrze, żółtaczce typu A i B, błonicy, tężcowi i polio. Sugerowana jest profilikatyka antymalaryczna.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy 3300 zł. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3600 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * SZCZEPIENIA

    Przy przelotach bezpośrednich z Europy nie ma wymaganych żadnych szczepień. Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę przy przelotach z przesiadką w krajach znajdujących się na liście objętych zagrożeniem zachorowań na żółtą febrę. Na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę. Zdecydowanie zalecana jest profilaktyka przeciwmalaryczna (przed przyjazdem, w trakcie pobytu oraz po powrocie). Wskazane jest spanie pod moskitierą, używanie repelentów przeciw komarom oraz unikanie przebywania na otwartej przestrzeni po zmroku. Dodatkowo zalecane są szczepienia przeciwko; żółtaczce typu Ai B, błonnicy, tężcowi, i polio.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZA

    Obywatele polscy udający się na Zanzibar muszą mieć wizę turystyczną, którą można uzyskać bezpośrednio po przylocie na lotnisku międzynarodowym w Zanzibar, cena wizy turystycznej ważnej 30 dni wynosi ok 50 USD, okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Polskie placówki dyplomatyczne Ambasada RP w Dar es Salaam 63, Aly Khan Road, Dar es Salaam, Tanzania tel.: (00-255 22) 211 52 71 fax: (00-255 22) 211 58 12 e-mail: polamb@wingrouptz.co


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Neptune Pwani Beach Resort

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Pwani Mchangani

    Region

    Zanzibar

    Kod

    ZNZ10137 SA

    Liczba pokoi

    170

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Na północno-wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, przy plaży Kiwengwa z delikatnym piaskiem, ok. 45 km od Stone Town. Lotnisko docelowe Zanzibar, ok. 49 km.

    Opis

    Ośrodek jest wzorowany na tradycyjnym stylu architektonicznym Zanzibaru. Z dbałością o szczegóły i lokalny Design, oferuje idealne warunki dla gości, którzy chcą spędzić spokojne i relaksujące wakacje. Tropikalny ogród, główna restauracja (bufet), 3 restauracje a la carte (indyjska, włoska, tajska) i 4 bary, w tym m.in. bar z przekąskami i pizzą. Dodatkowo znajduje się tu restauracja dla smakoszy a la carte (za opłatą). Można się ochłodzić w jednym z 2 dużych basenów, gdzie do dyspozycji są bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe. Ofertę uzupełnia butik, sala konferencyjna, sala TV i sklep z pamiątkami. WLAN w całym ośrodku i we wszystkich pokojach.

    Wyżywienie

    All Inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w głównej restauracji, kolacja w restauracjach a la carte (z wyjątkiem restauracji dla smakoszy) z rezerwacja, przekąski w barze Ngalawa od 10-12 i 14. 30-18. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10-24 w barze Ngalawa i do wszystkich posiłków, koktajle od w godz.18.30-24 w barze Madafu.

    Pokój typ 1

    Deluxe Garden / Promo = ok. 55 m kw., przestronne, w dwupiętrowych domkach. Prysznic ze strumieniem deszczowym / WC, suszarka do włosów, TV, klimatyzacja, minibar, zestaw do parzenia kawy / herbaty, sejf i moskitiery. Salon i taras z widokiem na ogród, niektóre z widokiem na morze.

    Pokój typ 2

    Deluxe Seaside = blisko plaży i basenu. wielkość i wyposażenie jak w Deluxe Garden.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = gimnastyka w wodzie i water polo, siatkówka plażowa, siatkówka, tenis stołowy, kajaki, animacja sportowa i wieczorna, bilard, rzutki, gry stołowe. Za opłatą = katamarany, windsurfing, zabiegi w 'Spa Earth & Rain', rejsy statkiem, nurkowanie głębinowe, wyprawy nurkowe, wyprawy nurkowe do Mnemba Marine Park, wycieczki na plantacje przypraw.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - sezonowe oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Dla nowożeńców-kosz owoców, kwiaty w dniu przyjazdu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP308102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    w północno-wschodniej, spokojnej części wyspy. Do stolicy wyspy Stonetown ok. 45 km. Transfer z lotniska ok. 1 godz.

    Plaża

    przy hotelu piaszczysta plaża Kiwengwa (w trakcie odpływu ograniczona możliwość kąpieli z powodu rafy; zalecane obuwie kąpielowe).

    Wyposażenie

    nowoczesny hotel położony na zboczu, 170 pokoje w dwukondygnacyjnych bungalowach (maksymalnie 8 pokoi w bun), rozległy ogród tropikalny. Recepcja, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje a la carte (włoska, indyjska, tajska), restauracja gourmet za opłatą, restauracja serwująca przekąski. W ogrodzie 2 baseny, zintegrowany brodzik, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.neptunehotels.com.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji w restauracji a la carte (konieczna rezerwacja). Przekąski w godz. 10:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Napoje z mini baru.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 55 m2, położone na parterze lub piętrze w pierwszym rzędzie bungalowów na zboczu, wyposażone elegancko w stylu kolonialnym; klimatyzacja, telefon, TV sat., moskitiera, sejf, internet, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka; częściowy widok na morze. Pokoje deluxe od strony morza (A1-3C): położone na parterze lub piętrze bungalowów poniżej zbocza, w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Wariant ekonomiczny (A2-3S): położone na zboczu, bez widoku na morze. Master suity z widokiem na morze (A2-3D): ok. 100 m2, położone w wolnostojących bungalowach na plaży, dodatkowo część wypoczynkowa, minibar, jacuzzi.

    Sport

    kajaki, siatkówka, tenis stołowy. Za opłatą żeglowanie, katamaran, surfing i nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą sauna, łaźnia parowa i zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    program animacyjny i sportowy, wieczorem przedstawienia.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Opis hotelu

    Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 154 pokoi. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Na terenie kurortu znajduje się również sala telewizyjna. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki wyposażone są w prysznic i jacuzzi. W łazience znajduje się suszarka do włosów i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie ośrodka wczasowego znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Położone w cieniu parasoli leżaki idealnie nadają się na chwilę relaksu. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w kompleksie, jak np. tenis ziemny, siatkówka plażowa, siatkówka i wędkowanie. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak windsurfing, jet ski, przejażdżki na bananie wodnym, kanadyjki, spływy kajakowe, nurkowanie i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą rejsy katamaranem. Narty wodne i snorkeling organizowane są przez firmy zewnętrzne. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, bilard i dart. W kurorcie dostępne są zabiegi Wellness, w tym spa, sauna i zabiegi masażu. Za dodatkową opłatą polecamy Państwu łaźnię parową. W ramach oferty rozrywkowej proponujemy Państwu program animacyjny i miniklub.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    w północno-wschodniej, spokojnej części wyspy. Do stolicy wyspy Stonetown ok. 45 km. Transfer z lotniska ok. 1 godz.

    Plaża

    przy hotelu piaszczysta plaża Kiwengwa (w trakcie odpływu ograniczona możliwość kąpieli z powodu rafy; zalecane obuwie kąpielowe).

    Wyposażenie

    nowoczesny hotel położony na zboczu, 170 pokoje w dwukondygnacyjnych bungalowach (4 pokoje na parterze, 2 pokoje na piętrze), rozległy ogród tropikalny. Recepcja, restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, 3 restauracje à la carte (włoska, indyjska, tajska), restauracja gourmet za opłatą, restauracja serwująca przekąski. W ogrodzie 2 baseny, zintegrowany brodzik, bar przy basenie. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.neptunehotels.com

    Dostęp do internetu

    WiFi bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    MasterCard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje deluxe (A1-3B): ok. 55 m2, położone na parterze lub piętrze w pierwszym rzędzie bungalowów na zboczu, wyposażone elegancko w stylu kolonialnym; klimatyzacja, telefon, TV sat., moskitiera, sejf, internet, zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras. Prysznic, WC, suszarka; częściowy widok na morze. Wariant ekonomiczny (A2-3S): położone na zboczu, na parterze w drugim rzędzie bungalowów. Pokoje deluxe od strony morza (A1-3C): położone na parterze lub piętrze bungalowów poniżej zbocza, w bezpośrednim sąsiedztwie plaży. Master suity z widokiem na morze (A2-3D): ok. 100 m2, położone w wolnostojących bungalowach na plaży, dodatkowo część wypoczynkowa, minibar, jacuzzi.

    Sport

    kajaki, siatkówka, tenis stołowy. Za opłatą: żeglowanie, katamaran, surfing i nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą sauna, łaźnia parowa i zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    program animacyjny i sportowy, wieczorem przedstawienia.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji w restauracji à la carte (konieczna rezerwacja). Przekąski w godz. 10:00-18:00. Lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Napoje z mini baru.


    Mapa Hotelu Neptune Pwani Beach
    Zdjęcia lokalizacji (Zanzibar)
    Kiwenga Beach, białe plaże, turkusowy ocean Indyjski
    Rajska Nungwi Beach, Zanzibar
    Zanzibar, wyspa przypraw i pięknych plaż
    Wakacje na plażach Zanzibaru
    Safari Blue czyli rejs łodzią dhow połączony ze snurkowaniem
    Egzotyczne ptaki, małpki w Jozani Forest
    Największy afrykański rezerwat Selous
    Główny punkt zwiedzania stolicy Zanzibaru czyli Stone Town

    Opinie o Hotelu Neptune Pwani Beach

    3.1
    odradzam

    jako gość ITAJKI Personel niższy super, recepcja i ochrona afrykańska , nie myśląca , za pozostanie w pokoju dłużej nawet 3 godz, 180 $ / wydają pokwitowanie na 8 / po awanturze ręczny dopisek, absolutnie nie sprzątana z wodorostów plaża, domki wymagające remontu moskitiery dziurawe , goście Itaki zakwaterowanie w pokojach garden de luxe/ w rzeczywistości na zupełnym końcu obok placu magazynowego, właściciel hindus super oszczędny udo kurczaka widziałem autentycznie podzielone na 8 części, w porównaniu z znacznie tańszym obok , ale też 5 gwiazdkowym Blue Bay niekorzystnie

    POLECAM:
    ekonomicznym klientom
    Podsumowanie: odradzam
    3.1

    Neptune Pwani Beach - możliwości zakwaterowania:

    deluxe garden side ocean view
    deluxe sea side ocean view
    Deluxe Garden Side (Ocean View) DBL
    Deluxe Sea Side (Ocean View) DBL
    master suite sea side (ocean view) dbl
    2 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
    1 os. pokoj deluxe z widokiem na ogrod
    DBL Deluxe Garden Side Ocean View
    DBL Deluxe Sea Side Ocean View
    2 os. pokój deluxe z bocznym widokiem na ocean
    1 os. pokój deluxe z bocznym widokiem na ocean
    2 os. pokój master suite z bocznym widokiem na ocean
    1 os. pokój master suite z bocznym widokiem na ocean
    pokoj 2-os z widokiem na ogrod
    Pokój deluxe garden 2 os. + 1 dostawka
    Pokój deluxe garden 2 os.
    Pokój deluxe 2 os. + 1 dostawka, boczny widok na morze
    Pokój deluxe 2 os. boczny widok na morze
    Deluxe Garden Side
    Deluxe Sea Side
    Promo Deluxe
    Pokój deluxe garden 1 os.
    pokoj 1-os z widokien na ogrod
    Master Suite, Sea Side

    Neptune Pwani Beach - Możliwości wyżywienia:


    Neptune Pwani Beach - miasta wylotu:


    Neptune Pwani Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Neptune Pwani Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00