cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
  • Hotel Dream of Zanzibar, Zanzibar
1 / 139
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
24.09 - 02.10
już od 8523 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.10 - 30.10
już od 4499 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Dream of Zanzibar
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Dream of Zanzibar
star 5

Zanzibar
Ocena hotelu Dream of Zanzibar:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 września 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 października 2019

Hotel Dream of Zanzibar w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 5 km od centrum miasta Kiwengwa
  • ok. 55 km od Stone Town
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 70 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • Wi-Fi: w całym hotelu: w cenie
  • kantor
  • sklep z pamiątkami: za opłatą
  • butik: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • usługi konsjerża
  • parking: niestrzeżony, w zależności od dostępności 
  •  centrum biznesowe
  • sejf

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

157

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • taksa klimatyczna: płatna na miejscu, ok. 1 USD/os./dzień
  • Uwaga: Na terenie Zanzibaru honorowane są tylko dolary wydane po 2006 r. Płatności za wizę na lotnisku należy dokonać przy użyciu karty kredytowej.
  • Od 01.06.2019 w trosce o środowisko naturalne zabronione jest wwożenie oraz używanie w Tanzanii i na Zanzibarze torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu zagrożone jest karą grzywny. Aby uniknąć problemów na miejscu zalecamy niestosowanie torebek plastikowych w żadnym z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych na strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Radzimy korzystać z torebek papierowych lub materiałowych. Zakaz nie ma zastosowania do małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.

Dla dzieci

  • wydzielona część basenu dla dzieci
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • miniklub: 2-13 lat, zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych, codziennie, w cenie
  • animacje dla dzieci: codziennie
  • plac zabaw
  • łóżeczka dla dzieci: w cenie, na zapytanie
  • pokój gier i zabaw: 1-13 lat

Sport i wellness

W cenie
  • sauna parowa
  • piłka plażowa
  • siatkówka plażowa
  • kanu
  • sala fitness/siłownia: od 18 lat, codziennie
  • tenis stołowy
Płatne
  • strefa spa: od 18 lat, styczeń - grudzień, codziennie
  • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
  • siłownia
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • katamaran: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
  • tenis
  • tenis stołowy
  • żeglowanie
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • kanu
  • kajaki
  • nurkowanie

rozrywka

  • zajęcia sportowe codziennie
  • lekki program animacyjny
  • wieczory tematyczne
  • wieczory taneczne
  • muzyka na żywo

Pokoje

Pokój 2-osobowy Promo Deluxe DZY1
  • 1-3 os.
  • ok. 35 m2
  • od strony ogrodu
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: w cenie, styczeń - grudzień, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: w cenie
  • TV sat.
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
  • Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu.
Suita junior JSX1
  • 1-4 os.
  • ok. 50 m2
  • od strony morza
  • taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • wentylator sufitowy
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
Suita junior JSX2
  • 1-4 os.
  • ok. 50 m2
  • od strony morza
  • balkon lub taras
  • jacuzzi
  • szlafroki, kapcie
  • suszarka do włosów

  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 35 m2
  • widok na ogród/widok na basen
  • balkon
  • klimatyzacja: w cenie, styczeń - grudzień, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • minibar: za opłatą, wliczone w all inclusive
  • TV sat.
  • wentylator sufitowy
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • WC
  • Wi-Fi: w cenie
  • pokój dzienno-sypialny

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:30. w formie bufetu
  • obiad: codziennie 13:00 - 15:00, w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski, ciasto, lody
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe
  • wybrane napoje do posiłków
  • kawa/herbata po południu
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • wybór obiadu: w formie bufetu lub kolacji: w formie bufetu, a la carte, kulinarne wieczory tematyczne
Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  •  główna restauracja „Cape to Venice": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, indyjska, włoska, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, ryby/owoce morza, sushi, dania dietetyczne: w cenie, na zapytanie, rezerwacja wymagana, potrawy bezglutenowe: w cenie, na zapytanie, rezerwacja wymagana, bufet, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - grudzień, codziennie
  • restauracja „Andiamo": od pierwszego roku życia, rodzaje kuchni: włoska, a la carte, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - grudzień, kilka razy w tygodniu
  • restauracja „Boma": od pierwszego roku życia, rodzaje kuchni: regionalna, bufet, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - grudzień, kilka razy w tygodniu
  • restauracja „Chopsticks": od pierwszego roku życia, rodzaje kuchni: azjatycka, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - grudzień, kilka razy w tygodniu
  • restauracja specjalistyczna „Blue Vanilla": od pierwszego roku życia, rodzaje kuchni: ryby/owoce morza, a la carte, wybór z menu albo dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, show cooking, na zapytanie wymagane, rezerwacja wymagane, ok. 80 €, płatność gotówką, styczeń - grudzień, kilka razy w tygodniu, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Golden Bridge": od pierwszego roku życia, rodzaje kuchni: azjatycka, śródziemnomorska, a la carte, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, wliczone w all inclusive, styczeń - grudzień, kilka razy w tygodniu

  • bary i inne: 4
  • bar przy zewnętrznym basenie „The Kokosnuss Bar": styczeń - grudzień; codziennie, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar przy zewnętrznym basenie „Mama Paw Paw Bar": styczeń-grudzień, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar na plaży „Zanzi-Bar": styczeń - grudzień; w zależności od warunków pogodowych, codziennie, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • bar „Le Souk": w zależności od sezonu; w zależności od warunków pogodowych codziennie, za opłatą, wliczone w all inclusive
  • Dodatkowe informacje
  •  uroczysta kolacja: wtorek: 19:30 - 22:00, za opłatą, w formie bufetu
  • kolacja przy świecach: codziennie 19:30 - 22:00, na zapytanie, rezerwacja wymagana, za opłatą, a la carte
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu, wino musujące, program rozrywkowy
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące, szampan, program rozrywkowy, muzyka na żywo i wieczory taneczne

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Tu spełniają się sny i marzenia o magicznym Zanzibarze. Absolutnie wyjątkowy hotel, nowoczesny i luksusowy, oczarowuje pełną niespodzianek architekturą: bliżej plaży przypomina pałac w stylu afrykańsko-arabskim, stylowe bungalowy na wzgórzu, dalej, idealnie harmonizują z urodą otaczającej go przyrody i ogromnym, wypielęgnowanym ogrodem, który dochodzi do plaży z białym, pudrowym piaskiem. Eleganckie wnętrza i komfortowe pokoje zostały urządzone z dbałością o najmniejszy szczegół i wyposażone w cenne meble z drewna tekowego, dzieło włoskich projektantów. Hotelowe restauracje kuszą smakami kuchni świata, a nowoczesne spa rozpieszcza relaksującymi zabiegami.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od malutkiej wioski Pwani Mchangani, 4 km od niewielkiej wioski KIWENGWA, na wzgórzu schodzącym do plaży; ok. 45 km od portu lotniczego w Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa Beach, publiczna, długa, biały, miękki piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 150 m od bungalowów z pokojami deluxe, przejście przez hotelowy ogród, na wydzielonej części plaży: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i elegancki, zbudowany w 2009 r., 157 pokoi o różnej typologii, budynek główny i 19 bungalowów, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Cape to Venice Brasserie - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kącik sushi i afrykański, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Andiamo Pizza Food Co. - obsługa kelnerska, pizza, dania z grilla, zdrowa kuchnia, dostępne foteliki dla dzieci, czynna w porze kolacji, Blue Vanilla - dla koneserów, przy plaży, á la carte, owoce morza, czynna w porze kolacji, Boma and Chop Sticks - obsługa kelnerska, kuchnia afrykańska i azjatycka; bary: Kokosnuss Bar i Mama Pawpaw przy basenie w ogrodzie, Le Souk; butik z pamiątkami, biżuterią, odzieżą i pocztówkami; centrum konferencyjne dla 112 osób, taras z widokiem na duży ogród i ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego kompleksu (wolne łącze); za opłatą: internet bezprzewodowy (szybkie łącze, ok. 7 EUR/godz., 10 EUR/dzień, 40 EUR/tydz.); występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (prysznic; suszarka), osobne wc, moskitiera, telewizja satelitarna, CD, DVD, telefon, lodówka/minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokoje znajdują się w wyżej położonej części hotelu z basenem, placem zabaw dla dzieci i barem;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m² wyposażenie jak w pokoju deluxe, dodatkowo widok na ocean; część pokoi junior suite z jacuzzi; pokój junior suite i junior suite z jacuzzi na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, ok. 450 m², gł. 0,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,2-1 m, basen relaksacyjny, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,5-1,2 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 20 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bilard, kort tenisowy, tenis stołowy, niemotorowe sporty wodne: kajaki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), animacje sportowo-rekreacyjne: aerobik, piłka plażowa, rzutki, piłka nożna, gry planszowe; za opłatą: centrum nurkowe; nowoczesne, niewielkie centrum Dream Spa: jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, hydroterapia, masaż tajski, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, indywidualnie dobrane pakiety rewitalizujące: 2-, 3-, 5-dniowe.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lub kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w barach Kokosnuss i Mama (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe (8.00-24.00) i alkoholowe (10.00-24.00) w restauracjach i barach.

    KONTAKT:

    0025/5759596666, www.dreamofzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Tu spełniają się sny i marzenia o magicznym Zanzibarze. Absolutnie wyjątkowy hotel, nowoczesny i luksusowy, oczarowuje pełną niespodzianek architekturą: bliżej plaży przypomina pałac w stylu afrykańsko-arabskim, stylowe bungalowy na wzgórzu, dalej, idealnie harmonizują z urodą otaczającej go przyrody i ogromnym, wypielęgnowanym ogrodem, który dochodzi do plaży z białym, pudrowym piaskiem. Eleganckie wnętrza i komfortowe pokoje zostały urządzone z dbałością o najmniejszy szczegół i wyposażone w cenne meble z drewna tekowego, dzieło włoskich projektantów. Hotelowe restauracje kuszą smakami kuchni świata, a nowoczesne spa rozpieszcza relaksującymi zabiegami.

    POŁOŻENIE:

    ok. 1 km od malutkiej wioski Pwani Mchangani, 4 km od niewielkiej wioski KIWENGWA, na wzgórzu schodzącym do plaży; ok. 45 km od lotniska w Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Kiwengwa, publiczna, długa, biały, miękki piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, ok. 150 m od bungalowów z pokojami deluxe, przejście przez hotelowy ogród, na wydzielonej części plaży: bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy i elegancki, zbudowany w 2009 r., 157 pokoi o różnej typologii, budynek główny i 19 bungalowów, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracje: Cape to Venice Brasserie - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, kącik sushi i afrykański, show-cooking, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, Andiamo Pizza Food Co. - obsługa kelnerska, pizza, dania z grilla, zdrowa kuchnia, dostępne foteliki dla dzieci, czynna w porze kolacji, Blue Vanilla - dla koneserów, przy plaży, á la carte, owoce morza, czynna w porze kolacji, Boma and Chop Sticks - obsługa kelnerska, kuchnia afrykańska i azjatycka; bary: Kokosnuss Bar i Mama Pawpaw przy basenie w ogrodzie, Le Souk; butik z pamiątkami, biżuterią, odzieżą i pocztówkami; centrum konferencyjne dla 112 osób, taras z widokiem na duży ogród i ocean, bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie całego kompleksu (wolne łącze); za opłatą: internet bezprzewodowy (szybkie łącze, ok. 7 EUR/godz., 10 EUR/dzień, 40 EUR/tydz.); występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, Maestro.

    deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 30 m², elegancki, nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, wentylator, łazienka (prysznic; suszarka), osobne wc, moskitiera, telewizja satelitarna, CD, DVD, telefon, lodówka/minibar, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); pokoje znajdują się w wyżej położonej części hotelu z basenem, placem zabaw dla dzieci i barem;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 35 m², wyposażenie jak w pokoju deluxe, dodatkowo widok na morze; dostępne również pokoje junior suite z jacuzzi; pokój junior suite i junior suite z jacuzzi na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen główny, słodka woda, ok. 450 m², gł. 0,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,2-1 m, basen relaksacyjny, słodka woda, ok. 100 m², gł. 0,5-1,2 m, wydzielona część dla dzieci, ok. 20 m², gł. do 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; bilard, kort tenisowy, tenis stołowy, niemotorowe sporty wodne: kajaki; plac zabaw dla dzieci, miniklub (3-12 lat), animacje sportowo-rekreacyjne: aerobik, piłka plażowa, rzutki, piłka nożna, gry planszowe; za opłatą: centrum nurkowe; nowoczesne, niewielkie centrum Dream Spa: jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, hydroterapia, masaż tajski, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, indywidualnie dobrane pakiety rewitalizujące: 2-, 3-, 5-dniowe.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.30-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (19.30-22.00) w formie bufetu w restauracji głównej, lub kolacja w restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski w barach Kokosnuss i Mama (10.00-18.00); napoje bezalkoholowe (8.00-24.00) i alkoholowe (10.00-24.00) w restauracjach i barach.

    KONTAKT:

    0025/5759596666, www.dreamofzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Coral Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Zanzibar North East Coast

    Położenie

    Hotel znajduje się w północno - zachodniej części Zanzibaru, 45 km od lotniska. Obiekt położony jest na niewielkim wzniesieniu, przy pięknej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne).

    Hotel

    Luksusowy i elegancki, powstał w 2009r., idealny dla osób ceniących sobie komfort. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (bezpłatne), basen, 6 restauracji, 4 bary, room service (24h), centrum SPA, centrum fitness, centrum konferencyjne, butik, salon gier i biblioteka, pralnia, opieka medyczna (na życzenie), kort tenisowy, bilard, wypożyczalnia samochodów.

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 138 pokoi w budynku głównym i 19 willach. Pokoje typu Deluxe (ok. 25 m2, widok na resort lub morze), pokoje typu Suite (ok.35 m2, widok na morze, możliwość rezerwacji Suite z jacuzzi). Wszystkie wyposażone są w indywidualne klimatyzacje, łazienki (prysznic, suszarka do włosów), zestaw do kawy herbaty, odtwarzacz DVD/CD, mini bar (płatny), telefon, TV sat, sejf, Wi - Fi (płatne), moskitiera, wentylator sufitowy.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski, słodkości i napoje alkoholowe i bezalkoholowe). Cape to Venice Brasserie - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchnia lokalna i międzynarodowa; Taj Mahal - restauracja serwująca lunch, kuchnia międzynarodowa; Andiamo Pizzeria - restauracja serwująca pizze i sałatki; Blue Vanilla - restauracja a la carte serwująca dania z owoców morza i mięsa; Boma - restauracja serwująca dania kuchni afrykańskiej; Chop Stick - restauracja serwująca dania kuchni azjatyckiej. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: The Kokosnuss, Zanzi Bar, The Mama Paw Garden, Le Souk Bar.

    Sport i wellness

    W hotelu znajduje się centrum Mvua Spa oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże lecznicze i relaksacyjne (płatne) i centrum fitness. Sporty dostępne na terenie obiektu: kajaki, aqua aerobik, siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki i bilard. Sport wodne dostępne na plaży odpłatnie.

    Dla dzieci

    Wydzielona część basenu, mini klub (od 3 do 13 lat), plac zabaw, łóżeczko (wymagana wcześniejsza rezerwacja), krzesełka w restauracji.

    Rozrywka

    Animacje wolnoczasowe.

    Sale konferencyjne

    W hotelu znajduje się sala mieszcząca do 112 uczestników.

    Strona internetowa

    http://dreamofzanzibar.diamonds-resorts.com/eng KATEGORIA LOKALNA 5*****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    BestReisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Luksusowy hotel, który zachwyca unikatową architekturą i czaruje bajkowym położeniem. W nim odzwierciedla się czar Afryki, afrykańsko - arabska historia Zanzibaru i wpływy włoskiego stylu.

    Położenie

    Obiekt znajduje się w północno-wschodniej części wybrzeża Zanzibaru, na malowniczym wzgórzu schodzącym do pięknej, piaszczystej plaży, 4 km od wioski Kiwengwa i ok. 45 km od lotniska w Zanzibarze.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z Internetem, kawiarenką internetową i całodobową recepcją, punkt wymiany walut, restauracja główna z częścią na zewnątrz (bufety- także tematyczne), pizzeria, romantyczna restauracja z widokiem na ocean (specjalność: dania rybne i owoce morza), klimatyczna restauracja afrykańska (z lokalnym rękodziełem), restauracja azjatycka, bar przy basenie, Le Souk bar z sziszą i poduszkami do siedzenia, bar przy plaży, butik, sale konferencyjne z zapleczem biznesowym, pralnia.

    Pokoje

    104 pokoje typu deluxe (ok. 30 m kw.); połączenie stylu zanzibarskiego z nowoczesnymi udogodnieniami, lokalne elementy, meble z drzewa tekowego, moskitiery, piękny taras. Na wyposażeniu: klimatyzacja, wentylator sufitowy, łazienka (wc, prysznic, suszarka do włosów), TV sat, odtwarzacz CD, DVD, telefon, sejf, odpłatnie minibar i łącze internetowe. Pokoje typu Junior suite mają widok na ocean i są nieco większe.

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, przekąski w barze przy basenie, woda, herbata, kawa, napoje bezalkoholowe i alkohole lokalne serwowane do północy. Goście mogą także korzystać z kolacji w restauracjach: azjatyckiej, afrykańskiej i pizzerii (konieczna rezerwacja).

    Sport i rozrywka

    Basen główny i basen relaksacyjny z tarasami słonecznymi, jacuzzi, gimnastyka w wodzie, bilard, tenis ziemny, tenis stołowy, fitness center, siatkówka plażowa, rzutki, sporty wodne (kajaki, windsurfing, wycieczki na nurkowanie powierzchniowe i głębinowe), strefa spa (terapie relaksujące, hydroterapia, masaże, kosmetyka), safari, rejsy, połowy, program rekreacyjny i rozrywkowy, muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    Wydzielona część w basenie, miniklub, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka niemowlęce.

    Przelot

    Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.

    Szczepienia

    Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    UWAGA!

    Brak transferu i opieki rezydenta!Opis z poprzedniego sezonu!

    Położenie

    spokojne, do Stonetown ok. 45 km. Transfer z lotniska ok 1 godz.

    Plaża

    bezpośrednio hotelu piaszczysta plaża (przy przypływie ograniczona możliwość kąpieli).

    Wyposażenie

    rozległy, ze smakiem urządzony ośrodek w afrykańsko-arabskim stylu. Hotel dysponuje 157 pokojami. Do dyspozycji gości restauracja główna z tarasem, pizzeria, kilka restauracji a la carte (kuchnia afrykańska, azjatycka, owoce morza), bar przy basenie, bar na plaży. W ogrodzie basen z brodzikiem oraz basen położony na tyłach ośrodka. Leżaki, parasole i ręczniki wliczone w cenę. www.planhotel.com.

    Dostęp do internetu

    WIFi w lobby i pokojach bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    Mastercard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje deluxe (A1-3A): z zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem, klimatyzacją, sejfem, internetem, TV sat, odtwarzacz DVD/CD. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras. Wariant ekonomiczny (A1-3S). Junior suity (A1-3C): dodatkowo z płaszczem i pantoflami kąpielowymi, z widokiem na morze. Junior suity z jacuzzi (A1-3D). Wille na plaży (A1-3E): z prywatnym basenem i widokiem na morze.

    Sport

    bilard, tenis (oświetlenie za opłatą), siatkówka, gimnastyka wodna. Za opłatą siłownia, żeglowanie, nurkowanie, windsurfing.

    Wellness

    za opłatą zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu; kolacja możliwa także a la carte. Po południu herbata, ciasto i kanapki. Przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.00.-24.00. Lokalne napoje importowane za opłatą.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar

    Opis

    • Komfortowy ośrodek otoczony ogrodem, położony przy samej plaży
    • Świetne miejsce dla miłośników sportów wodnych
    • Przestronne pokoje wyposażone w luksusowe meble

    Lokalizacja

    w Zanzibar, przy plaży, ok. 45 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 157, restauracje: 10, bary: 2, baseny odkryte: 1, ogród, centrum konferencyjne (płatne), internet bezprzewodowy, room service (płatny), parking, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), room service 24h, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Basen

    parasole i leżaki bezpłatne.

    Pokoje

    klimatyzacja, telefon, łazienka z wanną lub prysznicem, telewizor LCD, internet bezprzewodowy, suszarka do włosów, sejf, mini bar (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju -

    W cenie zakwaterowanie w pokojach typu deluxe 

    Plaża

    prywatna, leżaki (płatne), parasole (płatne).

    Sport na plaży

    kitesurfing (płatny), nurkowanie (płatne), surfing (płatny).

    Sport i fitness

    SPA (płatne), zabiegi pielęgnacyjne (płatne), centrum fitness (płatne), zabiegi lecznicze (płatne), siatkówka, piłka nożna, tenis ziemny (płatny).

    Rozrywka

    muzyka na żywo.

    Dla dzieci

    mini klub, opiekunka (płatna).

    Wyżywienie

    śniadania i obiadokolacje w formie bufetu, możliwość dopłaty do pakietu All Inclusive

    All Inclusive

    śniadania, lunch i obiadokolacje w formie bufetu; napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole serwowane w godzinach 10:00 do 22:00 w wyznaczonych barach, przekąski w godzinach 10:00-13:00 oraz 15:00-17:00 w wyznaczonych barach
    kajaki, siatkówka plażowa, piłka nożna, rzutki, bilard i tenis stołowy

    Cena zawiera

    • przelot na trasie Polska - Zanzibar - Polska z przesiadką w porcie europejskim i afrykańskim ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; przelot na trasie Polska - Dubaj - Zanzibar - Dubaj - Polska)
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłata do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłata do pokoju pojedynczego
    • dopłaty do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczki fakultatywne
    • opłaty za wizę
    • od 1.07.2015  - obowiązkowy "podatek od infrastruktury" w wysokości 1 USD/os./dzień (płatne w hotelu)

    W pzypadku wakacji łączonych z Dubajem;

    W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
    W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.

    Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.

     

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. angielskim. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obowiązują wizy wydawane na lotnisku po przylocie w cenie 50 USD/os. Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy.

    Wakacje łączone - wizy ZEA:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel położony na północno-wschodnim wybrzeżu Zanzibaru, na pięknym piaszczystym wybrzeżu Kiwengwa. Niewielka wioska Pwani Mchangani oddalona o ok 1 km, wioska Kiwengwa oddalona o ok 4 km, międzynarodowe lotnisko oddalone o ok 45 km. 

    PLAŻA

    Publiczna, długa plaża Kiwengwa z pięknym, białym i miękkim piaskiem z łagodnym zejściem do morza bezpośrednio przy hotelu. Pokoje deluxe oddalone o ok. 150 m, przejście przez hotelowy ogród. Wydzielonej część hotelowa. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne. 

    HOTEL

    Pięciogwiazdkowy, elegancki i luksusowy hotel, otoczony pięknym, zadbanym ogrodem. Idelana propozycja na rodzinny wypoczynek. Występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Całodobowa recepcja, restauracje: Cape to Venice - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, The Andiamo Pizzeria - pizzeria włoska, The Boma Restaurant - afrykańska, Chopsticks - azjatycka, The Golden Beach, Blue Vanilla - a'la carte, restauracje na plaży: The Taj Mahal - indyjska, Shark Club - z burgerami i przekąskami, Sakura Sushi Bar -japońska, Zanzibar Grill - grillowa, bary: Kokosnuss bar - przy basenie, Le Souk Bar - lounge bar, arabski z sheeshą, ogród, kantor, sklep z pamiątkami, butik, parking, centrum biznesowa, sejf.

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi na terenie całego hotelu. 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, aquaaerobic, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, darty, bilard, tenis stołowy, kajaki. Płatnie: tenis, spa, jacuzzi, łaźnia turecka, sauna, hydroterapia, masaż tajski, zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało, sporty wodne na plaży: kitesurfing, snorkling, nurkowanie, żeglarstwo 

    DLA DZIECI

    brodzik (wydzielona część basenu), Simba Club (3-12 lat), plac zabaw, specjalne menu, animacje, łóżeczka (na zamówienie przed wylotem), opiekunka (płatna)

    ZAKWATEROWANIE

    Deluxe - dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, o powierzchni 37m2. Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka (wanna/prysznic, suszarka), TV Sat, minibar, Wi-Fi, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf, telefon (połączenia poza hotel za dodatkową opłatą), balkon/taras. 

    WYŻYWIENIE

    HB: śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, możliwość skorzystania z jednej z restauracji: Chop Stick, Boma Restaurant, Andiamo Pizzeria (wymagana wcześniejsza rezerwacja). ciastka i przekąski przy basenie (15:00 - 17:00). All Inclusive: śniadanie, lunch i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej, lmożliwość zjedzenia lunchu serwowanego na plaży w restauracjach Taj Mahal, Sushi Bar i Zanzibar Grill (w zależności od pogody), możliwość skorzystania z jednej z restauracji: Chop Stick, Boma Restaurant, Andiamo Pizzeria (wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski w Kokosnuss bar (10:00-13:00 i 15:00-17:00), Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (drinki, wino, piwo) w wyznaczonych barach w godzinach 10:00 - 24:00. 

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.dreamofzanzibar.com Hotel nie akceptuje zwierząt. Hotel akceptuje karty Visa, MasterCard, American Express. Uwaga! Godziny pracy barów i restauracji mogą ulec zmianie. 

    CENA

    Cena zawiera Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung KL, NNW, bagażu, VAT, usługę anglojęzycznego rezydenta.  Cena nie zawiera Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji, usługi polskojęzycznego rezydenta - na zapytanie i życzenie ok. 60usd / doba.  Wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc (opłata obowiązuje od 1 lipca 2015 r.)  Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wizy Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Szczepienia Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą. Przepisy prawne Posiadanie narkotyków i handel nimi są surowo karane. Homoseksualizm jest nielegalny. Akty seksualne między osobami tej samej płci są zagrożone karami pozbawienia wolności, z dożywotnim pozbawieniem wolności włącznie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Mapa Hotelu Dream of Zanzibar
    Zdjęcia lokalizacji (Zanzibar)
    Kiwenga Beach, białe plaże, turkusowy ocean Indyjski
    Rajska Nungwi Beach, Zanzibar
    Zanzibar, wyspa przypraw i pięknych plaż
    Wakacje na plażach Zanzibaru
    Safari Blue czyli rejs łodzią dhow połączony ze snurkowaniem
    Egzotyczne ptaki, małpki w Jozani Forest
    Największy afrykański rezerwat Selous
    Główny punkt zwiedzania stolicy Zanzibaru czyli Stone Town
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Dream of Zanzibar

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      4.9
    • Hotel
      5.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      i sport
      4.7
    • Obsługa
      5.7
    HolidayCheck
    Ocena Dream of Zanzibar:
    5.4 / 6

    Gorąco polecam! 2018-04-04
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      6.0

    Pobyt w Dream of Zanzibar był moim pierwszym pobytem w 5-gwiazdkowym hotelu i w tak odległym oraz e...
    więcej

    5.7
    Porażka życia 2017-11-26
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      1.8
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      2.8
    • Atrakcje
      4.5
    • Obsługa
      3.3

    plaża to jakaś masakra!!!! Tyle glonów ze nie wiadomo jak przejść! woda w oceanie brudna i zmącona!...
    więcej

    3.1
    Niesamowite miejsce i niezapomniany pobyt! 2014-07-16
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Bardzo dobry hotel, świetna obsługa 2015-02-11
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    5.2
    Świetny wypoczynek, hotel godny polecenia 2015-03-17
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      4.5
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      5.7

    Piękna plaża, dobre jedzenie, wieczorem poza główną restauracją do wyboru 4 tematyczne w cenie, w c...
    więcej

    5.4
    Najpiękniejsze miejsce na Zanzibarze 2015-06-28
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      4.7
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Serdecznie polecam ten hotel dużo atrakcji wieczornych ,bardzo miła atmosfera wszyscy uczynni dla go...
    więcej

    5.3
    Cudowne miejsce! 2016-04-04
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Rajski czas na Zanzibarze 2016-09-07
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Świetne miejsce do relaksu i wypoczynku. Zanzibar sam w sobie to rajska wyspa z turkusowym oceanem i...
    więcej

    5.7
    Syf, malaria 2017-03-11
    Szczegóły oceny hotelu Dream of Zanzibar:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      3.7
    • Obsługa
      5.3

    Opis katalogowy odbiega od rzeczywistości. 3/4 grupy chorowała na ostre zatrucie żołądkowo-jelitow...
    więcej

    4.2

    Dream of Zanzibar - możliwości zakwaterowania:

    DBL Deluxe
    DBL Junior Suite
    Deluxe DBL
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Junior suita
    Juniorsuite
    Jacuzzi Junior Suite
    Beach Villa
    Deluxe
    Promo-Room

    Dream of Zanzibar - Możliwości wyżywienia:


    Dream of Zanzibar - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Dream of Zanzibar? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00