cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
  • Hotel Laguna Park II, Teneryfa
1 / 20
Ocena
hotelu:
3.8 / 5
Najbliższy termin
04.10 - 08.10
już od 3009 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.10 - 22.10
już od 2509 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Laguna Park II
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Blisko centrum
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Laguna Park II
star 3

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Laguna Park II:
3.8 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Laguna Park II:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Hotel
    3.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 04 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 października 2022

Hotel Laguna Park II w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

2*+/APART

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

2*+/APART

kategoria lokalna hotelu

2*

Data otwarcia

1989r. Odnowiony w 2008r. Na terenie znajdują się 3 restauracje, bar, lobby, recepcja, pralnia, basen podgrzewany w zimie (materace i parasole dodatkowo płatne), mini market.

internet

Wi-Fi w pokojach płatne, Kącik internetowy płatny

plaża

1400 m od hotelu, leżaki, parasole i materace - płatne, bezpłatny bus hotelowy na plażę.

pokoje

Wyposażone w łazienkę, telefon, TV, sejf aneks kuchenny z mini lodówką i mikrofalówką, balkon lub taras. Typy pokoi: Na terenie hotelu: studio dla max 2 os. , apartamenty dla max 4 os. , apartamenty superior

Wyżywienie

3 restauracje, bar

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania

śniadanie, obiad i kolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, lokalne bezalkoholowe napoje do śniadania All Inclusive (11:00-23:00) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, przekąski w barze, lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

brodzik, mini klub czynny okresowo, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, animacje

w cenie

boccia, animacje

płatne

bilard, mini golf, piłkarzyki, boisko do koszykówki, siatkówki, badmintona, kort do tenisa i squsha

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:01

usługi dostępne w hotelu

Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

2* Hiszpania/Teneryfa

Położenie

- Na wzgórzu w południowej części Teneryfy - kompleks położony na granicy Costa Adeje i Playa de las Americas - odległość od lotniska Reina Sofia to 16 km - najbliższa plaża - 0,5 km od hotelu

Plaża

- najbliższa plaża 0,5 km od hotelu - Laguna Park 2 oferuje bezpłatny transfer na plażę i z powrotem. - leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne 

Pokoje

- studio - 1 pomieszczenie z aneksem kuchennym - lodówka, mikrofalówka, podstawowy komplet naczyń, lazienka z wanną lub prysznicem, TV Sat, telefon, -apartament - pokój dzienny z aneksem kuchennym, sypialnia, wyposażenie jak w pokoju Studio

Sport, Relaks, Rozrywka

- basen zewnętrzny - wieczorne animacje - waterpolo, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy - dodatkowo płatne; minigolf, bilard, sporty wodne na plaży - dyskoteka - w pobliżu park wodny

Dla dzieci

-brodzik wydzielony z podgrzewanego basenu - minidisco - plac zabaw

Wyżywienie

OR - oferta bez wyżywienia BB - śniadania HB - śniadania i obiadokolacje, napoje płatne dodatkowo ALL - śniadania, obiady, kolacje. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- restauracja El Rincon - dania kuchni międzynarodowej - restauracja La Rotonda - głównie sałatki - El Chorro - serwuje różnorodne przekąski

Dodatkowe informacje

Warszawa Modlin, Wrocław i Kraków Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 15 kg - 240zł/osobę - 20 kg - 340zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie. Warszawa Chopin Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20) Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze - 20 kg - 190zł/osobę Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może ulec zmianie.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


TOP Touristik

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Ważne informacje

Nasze ceny są prawidłowe i obowiązujące w momencie rezerwacji. W porównaniu z innymi touroperatorami, dzięki nowoczesnej technologii dynamicznego pakietowania , ceny są odświeżane 24h/7. Potwierdzamy cenę niezwłocznie tego samego dnia (dni robocze).

Cena zawiera

Przelot - Zakwaterowanie - Transfer - Ubezpieczenie: KL NNW Bagaż .

Położenie

Hotel znajduje się w miejscowości Costa Adeje, w odległości około 1,4 km od plaży. W pobliżu znajdują się sklepy oraz lokale rozrywkowe. Odległość do lotniska to około 20 km. 

Adres

Hotel Laguna Park II  , 
Calle Pais Vasco 1 (near Avenida de Europa) ,
Costa Adeje 38660,
Santa Cruz de Tenerife, Hiszpania
Tel: +34 922 10 81 10 
Web: www.lagunapark2.com 

Uwaga

Pragniemy poinformować, że w ramach naszego programu renowacyjnego będziemy musieli zamknąć nasz basen od 30.04. – 30.05.2018. Za utrudnienia przepraszamy.

Wyposażenie

Goście zakwaterowani są w 376 pokojach. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. W skład wyposażenia wchodzą sejf, kantor wymiany walut, restauracja, kawiarnia, bar, pokój zabaw dla dzieci i pralnia samoobsługowa. Dostępne w hotelu Wi-Fi zapewnia wygodny dostęp do sieci. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu apartamentowego znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego bezpłatny.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w łazienkę. W pokoju znajduje się sejf. W aneksie kuchennym znajduje się lodówka, kuchenka gazowa i ekspres do kawy / herbaty. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Tenis stołowy, badminton i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Hotel apartamentowy oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym muzykę na żywo, miniklub i night-club.

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

All Inclusive

Śniadanie, obiad i kolacja z reguly w formie bufetu oraz przekąski w ciągudnia. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe sa dostepne w każdym otwartym barze (więcej informacji w recepcji).

Check-in / Check-out

Proszę zwrócić uwagę, że zgodnie z międzynarodowym standardem dobra hotelowa:
- zaczyna się meldunkiem - od godziny 14:00 w dniu przyjazdu 
- kończy się po wymeldowaniu - do godziny 12:00 w dniu wyjazdu 
Godziny te mogą nieznacznie różnić się w zależności od kraju i hotelu.
Dostęp do wszelkich wykupionych usług hotelowych, w tym posiłków i napojów, jest możliwy tylko w godzinach meldunku w hotelu.
W przypadku opcji half board, full board i all inclusive pierwszym dostępnym posiłkiem po godzinie meldunku jest zazwyczaj lunch (wydawany w godzinach urzędowania restauracji hotelowej), w przypadku pobytu ze śniadaniem, jest ono serwowane następnego dnia rano.
Część hoteli oferuje odpłatną możliwość wcześniejszego meldunku i późniejszego wymeldowania. Potrzebę taką należy zgłosić bezpośrednio na recepcji w dniu przyjazdu, a jej realizacja zależna jest od dostępności pokoi w hotelu, w danym dniu.

Kaucja w hotelach - Deposit

Kaucja (inaczej depozyt zabezpieczający) to określona kwota pieniędzy pobierana przez część hoteli podczas zameldowania. Hotele pobierają taki depozyt, aby zabezpieczyć koszty dodatkowe, jakie powstają w związku z pobytem gościa w hotelu.Kaucja może zostać zablokowana na karcie kredytowej w formie preautoryzacji  lub alternatywnie można dokonać wpłaty gotówkowej w recepcji.Wysokość kaucji ustalana jest przez hotel. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku braku dodatkowych kosztów.

Informacje odnośnie przelotów samolotem

Wszystkie przeloty na destynacjach oferowanych przez TOP Touristik odbywają się zgodnie z Ogólnymi Warunkami Przewozu Pasażerów i Bagażu danego przewoźnika.
W przypadku tanich linii lotniczych oraz regularnych linii lotniczych na krótkich dystansach cena zawiera tylko bagaż podręczny. Istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego za dodatkową opłatą (*) .
+ Ryanair (FR): 55x40x20 , 10 kg - przekazany do luku bagażowego ( od 15.01.2018, wyjątkiem rezerwacji z pierwszeństwem wejścia ) oraz mała torebka 35x20x20 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 265 – 400 PLN.
+ Wizz Air (W6): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20kg, cena 200 – 450 PLN.
+ Norwegian (DY): 55x40x23 , 10 kg. *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 230 – 300 PLN.
+ Easyjet (U2): 55x40x23 , *Bagaż rejestrowany: 20 kg, cena 250 – 300 PLN. + LOT (LT) / TAP (TP) / British Airways (BA) / Alitalia (AZ) / El Al (LY): 55x40x23 , 8 kg. *Bagaż rejestrowany: 23 kg, cena 280 - 400 PLN. 
++ W przypadku czarterów (np. Small Planet (P7), Smart Wings (QS), Enter Air (E4) cena zawiera bagaż podręczny 5 kg oraz bagaż rejestrowany 15 kg.
*Cena bagażu może ulec zmianie jeżeli zostanie on dodany już po potwierdzeniu rezerwacji.
Serwis pokładowy - napoje, przekąski zwyczajowo nie jest zawarty w cenie przelotu.
Wszelkie informacje odnośnie limitów bagażu oraz serwisu pokładowego w cenie przelotu wszystkich linii lotniczych, z którymi współpracuje TOP Touristik znajdziecie Państwo na naszej stronie www.TOPtouristik.pl w zakładce Wszystko o lataniu/bagaż:
www.vcms.eu/upload/getbyid/104390/Dok1.pdf


AlfaStar

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

2+

Region

Teneryfa,Costa Adeje

Położenie

Hotel położony w miejscowości Costa Adeje (ok. 700 m od centrum), 5 km od Playa de las Americas, 7 km od Los Christianos, 19 km od lotniska Reina Sofia, 83 km od Santa Cruz de Tenerife - stolicy Teneryfy. Plaża piaszczysto kamienista w odległości około 500 m od hotelu. Leżaki i parasol dodatkowo płatne.

Hotel

Zadbany, nowoczesny obiekt 2-piętrowy (2 windy), wybudowany w 1988 roku, odnowiony w 2000 roku, usytuowany w południowej części wyspy, na szczycie Torviscas Alto. Do dyspozycji gości:recepcja czynna całą dobę, sejf (dodatkowo płatny), punkt wymiany walut, basen ( leżaki i parasol bezpłatnie), restauracja "El Chorro" (serwuje m.in. różnorodne przekąski, pizzę, kanapki, lody), restauracja "La Rotonda" (serwuje m.in. sałatki, gorące dania, desery), restauracja "El Rincon" (kuchnia międzynarodowa), bar, bar przy basenie, kawiarnia, supermarket, pomoc medyczna, pralnia (dodatkowo płatna), sala telewizyjna, pokój gier, dyskoteka, informacja turystyczna, telefon, fax, dostęp do internetu, wypożyczalnia samochodów i rowerów, ogród, taras słoneczny, parking.

Pokoje

Hotel oferuje 318 apartamentów i 58 pokoi typu studio. Pokój typu apartament z możliwością jednej dostawki,funkcjonalnie urządzone, z łazienką (WC, prysznic). Wyposażenie: mały wiatrak (dodatkowo płatny), aneks kuchenny, lodówka, czajnik elektryczny (dodatkowo płatny), toster (dodatkowo płatny), TV Sat (dodatkowo płatny), telefon, sejf (dodatkowo płatny), żelazko (dodatkowo płatne), balkon lub taras (część pokoi posiada widok na basen).

Wyżywienie

Formuła all inclusive obejmuje śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoolowe w cenie.

Sport i relaks

Dzienne programy animacyjne, wieczorne programy rozrywkowe (m.in. kabarety, pokazy mody, pokazy taneczne, karaoke, bingo), water polo, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, aerobik wodny; dodatkowo płatne: jacuzzi, solarium, squash, mini golf, kręgle, tenis stołowy, bilard, petanque, badminton, sporty wodne na plaży, nauka nurkowania. W pobliżu hotelu znajduje się park wodny. Rozrywki i życie nocne w centrum Costa Adeje (liczne restauracje, bary, sklepy, kluby nocne), Playa de Las Americas lub Los Christianos. Dla dzieci: Brodzik (wydzielony w podgrzewanym basenie głównym), mini club (w sezonie), mini disco, plac zabaw, specjalne menu w restauracji "El Rincon", wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt (na zapytanie).

Możliwości zakwaterowania

pokoje jednoosobowe, pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki dla dziecka, pokoje dwuosobowe z możliwością dostawki dla osoby dorosłej.


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Lokalizacja w centrum rozrywkowej miejscowości Costa Adeje, Bezpłatny transfer na plażę i z powrotem, Zakwaterowanie w pokojach typu studio z aneksem kuchennym,

Lokalizacja

w Costa Adeje, ok. 1,4 km od plaży, ok 16 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 295, restauracje - 3, recepcja 24h, lobby, parking, ogród, sala TV, bar z przekąskami, taras słoneczny, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), kącik internetowy (płatny), mini market.

Basen

basen odkryty, leżaki bezpłatne, materace i parasole płatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

łazienka z wanną lub prysznicem, taras/balkon, telefon, sejf (płatny), aneks kuchenny z mini lodówką, zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), żelazko (płatne), toster (płatny), internet bezprzewodowy (płatny). Typ pokoju - STUDIO - pokoje dla max. 2 osób.

Plaża

piaszczysta, ciemny piasek, leżaki (płatne), parasole (płatne).

Sport i fitness

tenis ziemny (2 korty tenisowe), squash (płatny), mini golf, badminton, piłka nożna, koszykówka, tenis stołowy, bilard (płatny).

Rozrywka

animacje, salon gier video (płatny).

Dla dzieci

krzesełka w restauracji, plac zabaw, pokój zabaw.

Wyżywienie

bez wyżywienia, możliwość dopłaty do śniadań.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, bagaż główny + podręczny w przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania; bagaż podręczny 10 kg (max. wymiary 55x40x20cm) w przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji). Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 15 kg - 425 zł/2 strony/os. przez cały rok - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 550 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż podręczny do 10kg - 200 zł/os/2 strony (max. wymiary 56x45x25cm, max. 10 kg) - bagaż rejestrowany do 23 kg - 580 zł/os/2 strony przez cały rok III. EasyJet z Berlina - - bagaż rejestrowany do 20 kg. 440zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


III Millenium

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Hiszpania/Teneryfa/Costa Adeje

Opis

Ten elegancki i nowoczesny kompleks apartamentów położony jest na wybrzeżu Costa Adeje w południowej części Teneryfy i oferuje doskonałe udogodnienia, w tym odkryty basen. Goście mogą spędzić dzień, opalając się przy basenie. Dzieci mogą popływać w basenie lub bawić się w pokoju gier. Kompleks Laguna Park 2 usytuowany jest w odległości krótkiego spaceru od plaży, na którą można się wybrać z całą rodziną po pożywnym śniadaniu. Każdy z apartamentów dysponuje częścią wypoczynkową oraz kuchnią w stylu amerykańskim, w której można przyrządzić posiłek. Doskonałym miejscem na relaks w promieniach słońca jest też prywatny balkon z widokiem na okolicę. Basen będzie zamknięty od 8 do 15 maja 2013 roku. W tym czasie Goście będą mogli skorzystać z bezpłatnego transferu na plażę oraz do siostrzanego obiektu, oferującego wiele znakomitych udogodnień.

Zameldowanie

od 14:00

Wymeldowanie

do 12:00

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


Ecco Holiday X

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

Goście zakwaterowani są w 376 pokojach. Większość pięter osiągalna jest za pomocą windy. W skład wyposażenia wchodzą sejf, kantor wymiany walut, restauracja, kawiarnia, bar, pokój zabaw dla dzieci i pralnia samoobsługowa. Dostępne w hotelu Wi-Fi zapewnia wygodny dostęp do sieci. W artykuły codziennego użytku możecie Państwo zaopatrzyć się w supermarkecie. W obrębie hotelu apartamentowego znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego bezpłatny.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w łazienkę. W pokoju znajduje się sejf. W aneksie kuchennym znajduje się lodówka, kuchenka gazowa i ekspres do kawy / herbaty. Do wyposażenia należą również internet, telefon, telewizor i Wi-Fi.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Tenis stołowy, badminton i bilard stanowią część oferty sportowo-rekreacyjnej hotelu. Hotel apartamentowy oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym muzykę na żywo, miniklub i night-club. Copyright GIATA 2004 - 2019. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413

Wyżywienie

Obiekt oferuje szeroką gamę wariantów żywieniowych. Do wyboru jest wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.


BestReisen

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Hotel apartamentowy na przedmieściach Costa Adeje. Malownicze pejzaże, duży basen, korty tenisowe, plac zabaw, bezpłatne przejazdy na plażę. Idealne miejsce na rodzinne wakacje w skromniejszym standardzie. 

Położenie

Południe wyspy, na wzgórzu ze stromym podejściem, ok. 900 m od plaży (bezpłatne przejazdy busem hotelowym), ok. 16 km od lotniska Reina Sofia. 

Wyposażenie

Recepcja, restauracja, snack bar przy basenie, bezpłatne WiFi, wypożyczalnia samochodów i rowerów, samoobsługowa pralnia, przechowalnia bagażu, parking.

Pokoje

Double standard studio balcony/terrace- studio 2-osobowe o powierzchni ok. 28 m kw.; sypialnia, aneks kuchenny (czajnik, toster, kuchenka mikrofalowa, lodówka, płyta grzewcza, naczynia) z kącikiem jadalnym - jedno pomieszczenie, łazienka z wanną i podgrzewaczem wody (30 l), telewizor, sejf, wentylator sufitowy.Standard balcony/terrace - możliwość maks. 2 dostawek.Standard pool sea view - studio z widokiem na basen i częściowym widokiem na morze.

Wyżywienie

HB plus - śniadania (bufety), kolacje (bufety, wyznaczone napoje)All inclusive - śniadania, obiady, kolacje, wyznaczone lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe  

Sport i rozrywka

Basen o owalnym kształcie, taras słoneczny (bezpłatne leżaki i parasole), tenis stołowy, siatkówka, koszykówka, badminton, odpłatnie: minigolf, bilard, gry elektroniczne, korty tenisowe. 

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji. 

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt.Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, telefoniczną anglojęzyczną obsługę, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia.Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Warunki wjazdowe do kraju

Podróżni (dorośli i dzieci) przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską są zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać przed wejściem na pokład samolotu lub statku  oraz po przybyciu do Hiszpanii. Brak kodu QR może skutkować odmową przyjęcia na pokład samolotu. Podróżni są zobowiązani także do poddania się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury odbywa się poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.MAJORKAWyspa ta stosuje te same zalecenia co Hiszpania kontynentalna. Nie jest wymagane okazanie certyfikatu szczepień lub negatywnego wyniku testu w przypadku podróżnych przybywających z krajów, które nie znajdują się na liście ryzyka (obecnie, 19 lipca 2021, Polski nie ma na tejże liście). Lista ta aktualizowana jest co tydzień i należy ją śledzić:https://www.mscbs.gob.es/en/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htmWYSPY KANARYJSKIEWymagane jest okazanie negatywnego wyniku testu wykonanego maks. 48 godzin przed przylotem na Wyspy Kanaryjskie. Uznawane są testy wykonywane techniką NAAT wykrywające RNA koronawirusa (np. RT-PCR) lub testy antygenowe (uwzględnione na wspólnym wykazie szybkich testów antygenowych publikowanym przez Komisję Europejską).Z obowiązku wykonania testu zwolnione są osoby w pełni zaszczepione szczepionką dopuszczoną w Unii Europejskiej (od ostatniej dawki musi upłynąć minimum 14 dni), a także ozdrowieńcy (wymagane zaświadczenie wydane przynajmniej 11 dni od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu RT-PCR; certyfikat taki ważny jest do 180 dni od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu RT-PCR ) oraz dzieci do lat 12.Zaświadczenia należy przedstawić w języku hiszpańskim, angielskim, francuskim lub niemieckim.Zasady wjazu mogą się zmienić, należy śledzić komunikaty polskiego MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/hiszpania  oraz informacje na stronie: https://travelsafe.spain.info/pl/Karta Lokalizacji PodróżnegoOsoby podróżujące do Polski samolotem - przed dokonaniem odprawy - są obowiązane do wypełnienia Karty Lokalizacji Podróżnego w postaci elektronicznej (eKLP). Od 17 lipca 2021 r. jest ona dostępna w formie elektronicznej i zastępuje dotychczas stosowanaą wersję papierową. Jedynie w przypadku braku dostępu do systemu teleinformatycznego można ją nadal wypełnić w postaci papierowej - w takim przypadku papierowy formularz Karty Lokalizacji Podróżnego (KLP) jest przekazywany przez personel pokładowy. Karta znajduje się na stronie MSZ: https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home Szczegóły: https://www.gov.pl/web/gov/wypelnij-klp  Loty z NiemiecTest przy podróży lotniczejUWAGA! Wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe co do zasady tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h (test PCR, LAMP, TMA 72h) przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Pamiętaj, że liczy się godzina pobrania próbki. Sprawdź, czy wykonasz szybki test na lotnisku bezpośrednio przed odlotem. Zaplanuj więcej czasu. Negatywnego wyniku testu nie muszą mieć dzieci do 6 r. życia, a przy locie z obszaru podwyższonego ryzyka i szczególnie wysokiego ryzyka ze względu na dużą liczbę zachorowań również osoby zaszczepione oraz ozdrowieńcy. W przypadku wylotu z Niemiec i powrotu do Niemiec, należy śledzić aktualne obostrzenia na stronie https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcy.Aktualizacja z dnia 08.06.2021Od 7 czerwca 2021 roku, podróżujący do Hiszpanii z państw ujętych na liście regionów ryzyka (w tym z Polski), zobowiązani będą do przedstawienia wraz z wypełnionym formularzem sanitarnym jednego z poniższych dokumentów:1. Zaświadczenia potwierdzającego przyjęcie pełnej szczepionki przeciwko COVID-19 - uznawane będą zaświadczenia, zgodnie z którymi upłynęło 14 dni od przyjęcia pełnego szczepienia preparatem zatwierdzonym przez Europejską Agencję Leków lub wskazanych jako szczepionki do użycia kryzysowego przez Światową Organizację Zdrowia; zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko osoby zaszczepionej, datę szczepienia ze wskazaniem przyjęcia ostatniej dawki, rodzaj przyjętej szczepionki, liczbę przyjętych dawek/wskazanie przyjęcia pełnego szczepienia, kraj, w którym dokonano szczepienia oraz wskazanie instytucji wydającej zaświadczenie,2. Zaświadczenia o negatywnym wyniku testu na obecność SARS-CoV-2 - uznawane będą zaświadczenia wydane w czasie 48 godzin przed przylotem do Hiszpanii; uznawane będą rodzaje testów wykonywanych techniką NAAT wykrywające RNA koronawirusa (np. RT-PCR) lub testy antygenowe (uwzględnione na wspólnym wykazie szybkich testów antygenowych publikowanym przez Komisję Europejską na podstawie Zalecenia Rady 2021/C 24/01); zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko podróżującego, datę przeprowadzenia testu, wskazanie rodzaju przeprowadzonego testu, wskazanie kraju, którym przeprowadzono test,3. Zaświadczenia o przebyciu COVID-19 - uznawane będą zaświadczenia wydane przynajmniej 11 dni od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAAT; zaświadczenia tracą ważność po 180 dniach od uzyskania pierwszego pozytywnego wyniku testu wykonanego techniką NAAT; zaświadczenie musi zawierać następujące informacje: imię i nazwisko podróżującego, datę przeprowadzenia pierwszego testu z wynikiem pozytywnym, wskazanie rodzaju przeprowadzonego testu NAAT oraz wskazanie kraju, którym przeprowadzono test.Pełna lista regionów ryzyka (w j. hiszpańskim) znajduje się na stronie internetowej hiszpańskiego Ministerstwa Zdrowia (lista obowiązująca w dniach 24.05-06.06.2021 r., lista obowiązująca w dniach 7-20.06.2021)Zaświadczenia należy przedstawić w języku hiszpańskim, angielskim, francuskim lub niemieckim. W przypadku braku możliwości uzyskania dokumentu w jednej w powyższych wersji językowych, oryginalne zaświadczenie należy przedstawić z tłumaczeniem przysięgłym na język hiszpański.Dzieci poniżej 6 roku życia nie muszą przedstawiać żadnego z powyższych zaświadczeń.          Aktualizacja z dnia 15.06        Dzieci poniżej 12 roku życia nie muszą przedstawiać żadnego z powyższych zaświadczeń, są jednak zobowiązane do     posiadania wypełnionego formularza sanitarnego (dostępny na      stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH).Aktualizacja z dnia 25.01.2021W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy).Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00,Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur.Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eurW przypadku lotów do BerlinaZgodnie z zaktualizowanymi przez rząd niemiecki wymaganiami dotyczących przelotów do Niemiec (w tym również lotów tranzytowych) każdy pasażer zobowiązany jest do wykonania testu na COVID (PCR, antygenowego, RT-LAMP lub TMA)  i okazania jego negatywnego wyniku przed wejściem na pokład samolotu lecącego do Niemiec.Dotyczy to wszystkich dorosłych pasażerów oraz dzieci od 6 roku życia. Testy muszą być wykonane najwcześniej na 48h przed godziną lądowania na terytorium Niemiec. Akceptowane języki wystawionych certyfikatów z negatywnym wynikiem to angielski, niemiecki i francuski. Nie będą akceptowane testy z zestawów do samodzielnego testowania.https://www.gov.pl/web/dyplomacja/niemcyAktualnie obostrzenia na Wyspach Kanaryjskich można znaleźć na stronie https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/  -----------------------------------Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test RT-PCR, RT-LAMP lub TMA na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim.Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia.Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa. W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię.Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób

Informacje o lotach liniami Wizzair, Ryanair, EasyJet

Oferta oparta jest o dynamiczne pakietowanie.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników.W przypadku przelotów rejsowych i low costowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta.///Wizz AirLecąc WizzAir, każdy pasażer może wziąć ze sobą:jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą z podziałem na porty wylotowe (podane ceny za bagaż w dwie strony)Katowice- 10 kg w cenie 450 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 600 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 780 PLN/sztukaWizzPriority w cenie 240 PLN/osoba w dwie stronyWarszawa- 10 kg w cenie 440 PLN/sztuka- 20 kg w cenie 620 PLN/sztuka- 32 kg w cenie 720 PLN/sztukaWizzPriority w cenie 240 PLN/osoba w dwie stronyWIZZ Priority -Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Wybór miejsca (za opłatą)Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii WizzAir: https://wizzair.com/pl-pl/legal/ogolne-warunki-przewozu-pasazerow-i-bagazUwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.///Lecąc Ryanair, każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego, nie większą niż 40 x 20 x 25 cm (umieszczany pod fotelem poprzedzającym).   Bagaż rejestrowany za dopłatą (podane ceny za bagaż w dwie strony):-10 kg (55x40x20cm) w cenie 220 PLN/sztuka- 20 kg (119x119x81cm) w cenie 370 PLN/sztuka- Pierwszeństwo wejścia na pokład** - 250zł/osoba**Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu - nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55x40x20 cm.Wybór miejsca (za opłatą) - wycena indywidualnaMożesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie.Warunki przewozu linii Ryanair: https://www.ryanair.com/pl/pl/Przydatne-informacje/centrum-pomocy/Czesto-zadawane-pytania/ogolne-warunki-przewozu/ogolne-warunki-przewozu///EasyJetLecąc Easy Jet (BER-TFS), każdy pasażer może wziąć ze sobą:- jedną sztukę bagażu podręcznego o wymiarach max 45cm x 36cm x 20cm, który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem.Bagaż rejestrowany za (podane ceny za bagaż w dwie strony):- bagaż rejestrowany 15kg - cena 410PLN/sztuka- bagaż rejestrowany 23kg - cena 480 PLN/sztukaPodczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą.Warunki przewozu linii Easy Jet: https://www.easyjet.com/pl/ogolne-warunki///Enter AirOferty oparte są o dynamiczne pakietowanie.W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient.Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych).Zawarte bagaże w cenie - 20 kg bagaż rejestrowany + 5 kg bagaż podręcznyWarunki przewozu linii lotniczych Enter Air: https://www.enterair.pl/pl/ogolne-warunki-przewozuPrzy rezerwacjach założonych na wyloty do Turcji z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.    


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Atur

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

HISZPANIATFS

Hotel info

pomiędzy popularnymi kurortami Playa de las Americas oraz Costa Adeje, na zboczu wzgórza skąd rozpościera się malowniczy widok na ocean i okolicę, położony jest wakacyjny kompleks apartamentów. Proste i wygodne zakwaterowanie oraz duży basen z przestronnymi tarasami słonecznymi to doskonała propozycja dla tych, którzy chcą spędzić relaksujące wakacje. Miłośnicy sportu znajdą tu kort tenisowy, wielofunkcyjne boisko sportowe, a także mini golfa. Bogate zaplecze sportowe to duży plus obiketu. Restauracja bufetowa serwuje dania kuchni międzynarodowej, a w barze zamówić można snacki i napoje. Również wieczorową porą dostępny jest gdzie przy muzyce wypić można drinka lub lampkę wina. Niska cena, dobra infrastruktura i sąsiedztwo renomowanych kurortów to niezwykłe atuty obiektu. Kategoria lokalna 2**

Lokalizacja

Costa Adeje, na wzgórzu, hotelowa strefa miejscowości, w sąsiedztwie supermarket. Najbliższe bary, restauracje ok. 800m, centrum miejscowości ok. 2 km. Bezpłatny shuttle bus hotelowy do centrum miejscowości (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja). Tętniący życiem kurort Playa de las Americas ok. 4 km. Lotnisko Reina Sofia ok. 25 km.

Plaża

ok. 1,2 km od obiektu, piaszczysta - ciemny piasek, publiczna, bezpłatna. Bezpłatny shuttle bus hotelowy do centrum miejscowości (kursy zgodnie z rozkładem jazdy, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

Aparthotel

318 pokoi, rozległym teren, różnica poziomów, hol powitalny, recepcja 24h, restauracja główna, bar, sezonowy bar przy basenie, przy obiekcie supermarket, płatne miejsa parkingowe

Pokój

wygodnie i funkcjonalnie wyposażony, sypialnia oraz strefa dzienna z sofą, aneks kuchenny (lodówka, mikrofalówka, zestaw do parzenia kawy lub herbaty, podstawowe naczynia i sztućce), łazienka (prysznic lub wanna), TV, telefon, płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci (sofa w strefie dziennej - wspólne spanie). Pokój 1-os. na zamówienie.

Sport i rozrywka

duży basen zewnętrzny, przestronne tarasy słoneczne. Leżaki przy basenie bezpłatnie. Płatne: bilard, tenis stołowy, automaty do gier, mini golf, kort tenisowy, wielofunkcyjne boisko sportowe. Cykliczne animacje i rozgrywki sportowe, wieczory z muzyką.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- bez wyżywienia - śniadania, obiadokolacje - all inclusive

Uwagi

hotel objęty telefoniczną obsługą z językiem polskim. Rezydent lokalny język angielski. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja ok. 100 EUR/pokój/pobyt, zwracana w całości w momencie wykwaterowanie pod warunkiem braku szkód.

Nasza opinia

wygodne, ekonomiczne zakwaterowanie. Propozycja niedrogich wakacji w renomowanym rejonie Costa Adeje, w sąsiedztwie słynnego Playa de las Americas. Atutem obiekt jest również bogate zaplecze sportowe i shuttle bus na plażę.

201002Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - EasyJet (kod lotu EZY) - bagaż podręczny o max wymiarach 56x45x25cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) bagaż rejestrowany o max wadze do 15kg przewożony w luku bagażowym lub 2) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

CENA ZAWIERA

Cena zawiera: - bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

CENA NIE ZAWIERA

Cena nie zawiera: - opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Położony w Costa Adeje, ok. 700 m od centrum miejscowości, ok. 200 m do najbliższych barów i restauracji, ok. 200 m przystanek autobusowy. Oddalony od lotniska o ok. 20 km.

PLAŻA

Ok. 1,4 km od hotelu, piaszczysta (ciemny piasek), łagodne zejście do morza.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 2 KLUCZENowoczesny kompleks hotelowo-apartamentowy położony na wzgórzu, dzięki czemu możemy podziwiać wspaniałe widoki. Idealna propozycja na wyjazd z grupą znajomych lub rodzinne wczasy.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Całodobowa recepcja, taras słoneczny, winda, lobby, restauracja główna, bar przy basenie, lobby bar, wypożyczalnia rowerów dodatkowo płatna, wypożyczalnia samochodów dodatkowo płatna, pralnia samoobsługowa dodatkowo płatna, supermarket.

INTERNET

Płatny internet Wi-Fi na terenie hotelu.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie,Płatnie: bilard, pokój gier, tenis stołowy, kort tenisowy, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw, mini klub, wysokie krzesełka w restauracji.

ZAKWATEROWANIE

376 pokoi.Pokoje typu Apartament Standard składają się z pokoju dziennego i sypialni. Wyposażone w sofę w pokoju dziennym, TV-SAT, sejf, balkon lub taras, aneks kuchenny w pokoju dziennym (mikrofalówka), łazienkę z wanna/prysznicem, WC.

WYŻYWIENIE

HB+ (HD): śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Wybrane napoje do kolacji bezpłatnie.All inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.W dniu 31.12.2021 w cenę imprezy wliczona kolacja sylwestrowa.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.lagunaparkresort.com/index.php?lang=engW cenę imprezy wliczony tzw shuttle transfer z/na lotnisko. Transfer zapewniany jest z/do nabliższego przystanku autobusowego (zwykle kilka kroków od hotelu), tylko w niektórych sytuacjach transfer  realizowany jest bezpośrednio do hotelu. Na życzenie i za dopłatą możliwość ogranizacji prywatnego transferu lub VIP transferu. Opieka anglojęzycznego rezydenta lub polskojęzycznego rezydenta do potwierdzenia dla każdej rezerwacji.

CENA

OFERTA Z PRZELOTEM:Cena zawiera: bilet lotniczy [dla czarterów bagaż 23kg + 5 kg bagaż podręczy // dla przelotów low costowych Ryanair bagaż 10kg + mała podręczna torebka, przy lotach Wizzair Klienci Prima mają w cenie WIZZ Priority: podręczna walizka na kółkach (55x40x23 cm maks. 10kg), stanowisko odprawy priorytetowej, pierwszeństwo wejścia na pokład  // dla lotów rejsowych LOT tylko bagaż podręczny 8kg]; opłaty lotniksowe, transfer lotnisko - hotel - lotnisko (shuttle bus), zakwaterowanie w hotelu; opiekę polskojęzycznego rezydenta w wybranych regionach, część oferty jest z rezydentem anglojęzycznym lub bez rezydenta jeśli opisane w "uwagach" przy opisie hotelu;  wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej).Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego, miejsc obok siebie w samolocie (chyba, że inaczej wskazano w umowie), dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych. podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka).UWAGA! Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego według cennika przewoźnika. Wtym celu należy podczas procesu zakładnia rezerwacji wybrać składnik opcjonalny lub po prostu wysłać wiadomość do rezerwacji w BlueVendo z prośbą o dodanie bagażu i informacją dla ilu osób bagaż ma zostać zakupiony.DOJAZD WŁASNY:Cena zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własengo), bagaż, OC organizatora, VAT.Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka).*Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę.Klienci (powyżej 16 roku życia) zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu:hotele 5* ok. 2,25-2,50 za dzień od osobyhotele 4* ok. 1,00-1,65 za dzień od osobyhotele 3 *ok. 0,50-1,10 za dzień od osobypozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osobyDzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku.Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

BAGAŻ

LIMIT BAGAŻU PODRĘCZNEGO w cenie:Wizzair: Klienci Prima Holiday mają wykupioną usługę WIZZ PRIORITY!Usługa daje mozliwość:* zabrania na pokład jednej sztuki małego bagażu, która musi zmieścić się pod fotelem, np. torbę na aparat, na laptopa, lub torebkę ( 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg))* zabrania na pokład jednej podręcznej walizki na kółkach (55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg)* pierwszeństwo wejścia na pokład* możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne.Ryanair: 10kg, nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 20 cm, oraz dodatkowo jeden mały bagaż, np. torebkę lub torbę na laptopa, nieprzekraczający wymiarów 35 x 20 x 20 cm. Pasażerowie, którzy wykupili opcję pierwszeństwa wejścia na pokład mogą wnieść na pokład jeden mały oraz jeden duży bagaż podręczny, chyba że ze względów operacyjnych konieczne jest umieszczenie dużego bagażu podręcznego w luku. Pasażerowie korzystający ze standardowej taryfy będą zobowiązani pozostawić swój duży bagaż podręczny przy bramce do wejścia na pokład w celu bezpłatnego umieszczenia go w luku jako bagaż rejestrowany. Obowiązuje Regulamin dotyczący bagażu rejestrowanego.EasyJet: bagaż o wymiarach nie przekraczających 45x36x20 cm (w tym kółka, kieszonki i rączki, mała torba podręczna która musi mieścić się pod siedzeniem pasażera)W przypadku zakupienia miejsca Up front (dodatkowo płatne) Klient może zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm), który musi mieścić się w schowku nad głową.LOT: 8 kg nieprzekraczający wymiarów 55 x 40 x 23 cm. Dodatkowo jako bagaż podręczny pasażer może zabrać ze sobą torebkę damską lub torbę męską lub laptopa (wymiary 40 cm x 35 cm x 12 cm)W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.CENY DODATKOWEGO BAGAŻU REJESTROWANEGO:Wizzair: 10kg/20kg/32kg - od ok. 100 do ok. 440 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od wagi bagażu, trasy i terminu lotuRyanair: 20 kg - ok. 300 zł - cena na potwierdzenie uzależniona od trasy i terminu lotuEasyJet: 15 kg ok. 350 PLNLOT: 23KG - ok. 300 PLN Uwaga!! Ceny podane na moment zakładania rezerwacji. Po potwierdzeniu rezerwacji cena bagażu dodatkowego może ulec zmianie!

COVID-19

Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych.W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ .Podróżując w  czasie pandemi należy liczyć się z pewnymi obostrzeniami i ograniczeniami.Część infrastruktury hotelowej (restauracje, oferta rekreacyjno - sportowa),  animacje może być ograniczona, czy też niedostępna ze względu na obostrzenia sanitarne.  Zaktualizowane wymogi wjazdowe do Hiszpanii dla podróżnych z PolskiOd poniedziałku 21 czerwca wszyscy podróżni udający się do Hiszpanii ( kontynent i Baleary) z Polski drogą lotniczą zwolnieni będą z obowiązku okazywania certyfikatu szczepienia /ozdrowienia czy wyniku testu.Utrzymany będzie jedynie obowiązek wypełnienia formularza kontroli sanitarnej, który jest dostępny na stronie Spain Travel Health www.spth.gob.es(generuje się kod QR, który jest sprawdzany przed wejściem do samolotu i skanowany w punkcie kontrolnym na lotnisku w Hiszpanii).Na tej samej stronie znajduje się także link do strony z aktualizowaną co tydzień listą krajów/ stref ryzyka. Warto przed wyjazdem sprawdzić status kraju, z którego się podróżuje.Zachęcamy do zapoznania się z informacją dotyczącą zasad podróżowania do Hiszpanii oraz panujących na miejscu norm sanitarnych na stronie https://travelsafe.spain.info/pl/. Pomoc i zgłoszenia nieprawidłowości przy wypełnianiu formularza sanitarnego pod całodobowym telefonem: +34 910 50 30 50  lub na adres mailowy: spth@sanidad.gob.es (w języku angielskim i hiszpańskim).W podróży na Wyspy Kanaryjskie (przy zakwaterowaniu w hotelu) pasażerowie przybywający z Polski do Hiszpanii oraz turyści przybywający drogą lądową będą musieli przedstawić jedną z następujących akredytacji zdrowotnych:* Certyfikat szczepienia, wystawiony przez właściwe władze kraju pochodzenia po 14 dniach od daty podania ostatniej dawki z pełnego harmonogramu szczepień. Akceptowane są szczepionki zatwierdzone przez Europejską Agencję Leków lub te, które przeszły procedurę awaryjną Światowej Organizacji Zdrowia.* Negatywny wynik testu, który wskazuje na negatywny wynik próby diagnostycznej aktywnej infekcji COVID-19, wykonany nie wcześniej niż 48 godzin przed wjazdem do Hiszpanii. Akceptowane są testy PCR lub podobne (typu NAAT), a także testy antygenowe z listy Komisji Europejskiej (https://covid-19-diagnostics.jrc.ec.europa.eu/devices#form_content).* Świadectwo przebytej choroby COVID-19 wydane przez autoryzowaną jednostkę minimum 11 dni po realizacji pierwszej pozytywnej próby diagnostycznej typu NAAT (PCR, TMA, LAMP i podobne). Ważność tego świadectwa upływa po 180 dniach od daty pobrania tej próbki.Certyfikaty szczepień, testy oraz świadectwa przebytej choroby muszą być w języku hiszpańskim, angielskim, francuskim lub niemieckim. W innym wypadku muszą być przetłumaczone na język hiszpański przez tłumacza przysięgłego. Ponadto, wszyscy pasażerowie, którzy przybywają do Hiszpanii drogą lotniczą lub morską, włącznie z tymi w tranzycie do innych krajów, muszą jeszcze przed wylotem wypełnić formularz kontroli sanitarnej dostępny na stronie www.spth.gob.es, lub w aplikacji "Spain Travel Health" (SpTH), dostępnej w systemie Android oraz iOS. Po wypełnieniu formularza SpTH wygeneruje się unikatowy kod QR, który podróżny okazuje przed wejściem na pokład samolotu i później w punkcie kontroli na lotnisku w Hiszpanii.Pasażerowie mający mniej niż 6 lat nie muszą posiadać w.w. certyfikatów, ale muszą mieć kod QR uzyskany po wypełnieniu formularza sanitarnego SpTH.Wszystkie informacje dot. warunków wjazdu do Hiszpanii znajdują się na stronie https://travelsafe.spain.info/pl/Przy podróży lotniczej do Niemiec: wejście na pokład samolotu lecącego do Niemiec jest możliwe tylko z negatywnym wynikiem testu (niezależnie od miejsca wylotu). Szybkie testy antygenowe mogą być wykonane najwcześniej 48h a testy PCR, LAMP, TMA 72h przed planowaną godziną lądowania w Niemczech. Ponad to linie lotnicze realizujące loty do Niemiec mogą mieć dodatkowe, indywidalne wymagania,z którymi należy się zapoznać (Wizzair np akceptuje tylko testy PCR). Powrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.Od 17 lipca każdy, kto przyleci do naszego kraju, musi wypełnić przez internet Kartę Lokalizacji Podróznego.  https://aplikacje.gov.pl/app/klp/#/home

WARUNKI WJAZDOWE

* dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty.* Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego.* każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

***

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

na wzniesieniu w Playa de las Americas, ok. 700 m od Aqualand i 1800 m od Siam Parku. Do centrum miasta z ofertą handlowo-rozrywkową oraz przystanku lokalnej komunikacji miejskiej ok. 500 m. Connected service w języku polskim.

Plaża

do piaszczystej plaży Playa Torviscas ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą. Autobus hotelowy (pon.-niedz. za opłatą).

Wyposażenie

375 apartamentów usytuowanych tarasowato na wzniesieniu, maks. 5 pięter, windy. Lobby z recepcją, odpłatne sejfy, restauracja, bar z przekąskami, sala telewizyjna, supermarket. W ładnie zaprojektowanym ogrodzie 2 baseny (1 z wodą morską), taras słoneczny, bar przy basenie. Leżaki przy basenie bez opłaty, parasole za opłatą. www.lagunapark2.com

Kategoria lokalna

2 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Studio (E1-2A): przytulnie urządzone, pokój dzienno-sypialny, wyposażony aneks kuchenny, TV sat. (za opłatą), telefon na życzenie, odpłatny sejf, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Apartamenty (E2-3B): dodatkowo oddzielna sypialnia. Z widokiem na ocean (E2-3C).

Dzieci

oddzielny brodzik, plac zabaw, miniklub.

Sport

tenis stołowy, koszykówka. Za opłatą: bilard, kort do squasha i tenisa, minigolf, badminton, boisko do piłki nożnej, sporty wodne na plaży (firma zewnętrzna).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:30-23:00. Przekąski, kawa, herbata, ciastka i lody w godz. 12:00-17:30.

Święta/Sylwester

menu sylwestrowe 31.12.15 w cenie.


Neckermann

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

**

Region

Teneryfa, Hiszpania

Opis hotelu

Ten atrakcyjny hotel apartamentowy znajduje się na wzniesieniu nad Costa Adeje, z którego rozciągają się piękne widoki na morze. W hotelu jest otwarty basen, brodzik i liczne udogodnienia dla uprawiających sport. Jest nawet miniaturowe pole golfowe. Plaża Torviscas jest oddalona o zaledwie 500 m, a do Parku Narodowego Teide można szybko dojechać samochodem. W 10 minut dojeżdża się do międzynarodowego portu lotniczego Teneryfa-Południe.

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Laguna Park II
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

Opinie o Hotelu Laguna Park II

4.1
polecam

Świetne położenie, Laguna II to praktycznie małe miasteczko, dziesiątki domków z widokiem na ocean, rozległy i zadbany teren, apartamenty z kuchnią i tarasem, spacerkiem do dwóch głównych miast na południu Teneryfy czyli Costa Adeje i Playa de las Americas , wróciliśmy bardzo zadowoleni i polecamy

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
3.1
może być

Nie zapłaciliśmy zbyt dużo za pobyt w hotelu Laguna Park II, więc nie mam prawa narzekać, po prostu hotel jest dla mnie wymagających gości ;) Powinni go trochę odremontować, żeby zachować poziom hoteli na Teneryfie. Ale tak jak pisałem - w dobrej cenie - warto:)

POLECAM:
ekonomicznym klientom
Podsumowanie: może być
3.1
4.0
polecam

w porządku - ekonomiczny hotel, nie można spodziewać się cudów. fajnie położony na wzgórzu, blisko jest do aquaparku. jedzenie może być, każdy znajdzie coś dla siebie. w hotelu laguna park II jest sporo anglików, niemców, głównie młodych osób. pokoje przyzwoicie wyglądają i są bardzo komfortowe. tego się spodziewaliśmy, jesteśmy zadowoleni z naszego wypoczynku w playa de las americas

POLECAM:
ekonomicznym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0

Laguna Park II - możliwości zakwaterowania:

1 bedroom apartment with views with balcony or terrace
1 bedroom apartment with view 1 bedroom apartment with views with balcony or terrace
studio with balcony studio with balcony or terrace
apartament best-price standard balcony or terrace
apartament best-price standard pool-sea view balcony or terrace
apartament standard balcony or terrace
apartament standard pool-sea view balcony or terrace
studio z balkonem lub tarasem
1 bedroom apartment with balcony 1 bedroom apartment with balcony or terrace
1 bedroom apartment with views and balcony or terrace
studio with balcony studio with balcony or terrace.
apartment balcony/terrace
studio studio single use balcony/terrace
studio studio balcony/terrace
apartment balcony/terrace pool or sea view
1 bedroom apartment with balcony 1 bedroom apartment with balcony or terrace
studio double standard balcony or terrace
studio singleuse standard balcony or terrace
1 bedroom apartment with view 1 bedroom apartment with views and balcony or terrace
studio with balcony studio with balcony or terrace.

Laguna Park II - Możliwości wyżywienia:


Laguna Park II - miasta wylotu:


Laguna Park II - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Laguna Park II? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00