cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
  • Hotel Sherwood Dreams, Riwiera Turecka
1 / 49
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
25.05 - 29.05
już od 1689 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.10 - 27.10
już od 1169 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sherwood Dreams
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży

Hotel Sherwood Dreams
star 5

Turcja: Riwiera Turecka: Belek
Ocena hotelu Sherwood Dreams:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sherwood Dreams:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 25 maja 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2022

Hotel Sherwood Dreams w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1 km od centrum Bogazkent
  • ok. 10 km od centrum Belek
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

polozenie

  • ok. 1 km od centrum Bogazkent
  • ok. 10 km od centrum Belek
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 45 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży (dojście przez kładkę)
  • piaszczysto-żwirowa

Wyposażenie

  • recepcja: codziennie 24 h
  • winda
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kawiarenka internetowa: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • minimarket
  • butik
  • jubiler 
  • fryzjer
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

304

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • Godziny otwarcia barów i restauracji w hotelach mogą ulec zmianie w zależności od pory roku i pogody. W okresie zimowym zjeżdżalnie, aquaparki, zewnętrzne baseny, niektóre restauracje i bary są zwykle nieczynne. Programy animacyjne mogą zostać ograniczone lub odbywać się wewnątrz hotelu.

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 4
  • basen zewnętrzny: ze słodką wodą, leżaki i parasole: w cenie
  • basen kryty: w cenie, ze słodką wodą, zadaszony, podgrzewany: w zależności od sezonu, wydzielona część basenu dla dzieci, w strefie spa, leżaki: w cenie
  • basen dla dzieci
  • brodzik dla niemowląt
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • basen dla dzieci: w cenie
    • brodzik dla niemowląt: w cenie
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci
    • wózek dla dzieci: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych
    • menu dla dzieci
    • bufet dla dzieci
    • miniklub: 4-12 lat, w cenie
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw
    • minidyskoteka: w cenie
    • klub dla nastolatków: 13-16 lat, w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • łaźnia parowa
    • hammam
    • siłownia
    • aerobik
    • step aerobik
    • minipiłka nożna
    • tenis
    • wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
    Płatne
    •  strefa spa „ELEMENTS SPA": 16+
    • masaże
    • zabiegi kąpielowe
    • zabiegi lecznicze
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • centrum medycyny ajurwedyjskiej 
    • oświetlenie kortu tenisowego

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • lekki program animacyjny
    • przedstawienia kilka razy w tygodniu
    • muzyka na żywo
    • rzutki w cenie
    • dyskoteka

    Pokoje

    Pokój rodzinny FZX1
    • 2-4 os.
    • ok. 45 m2
    • 2 dwuosobowe pokoje oddzielone drzwiami
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy Deluxe DZX3
    • 2 os.
    • ok. 33 m2
    • boczny widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • jacuzzi
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • w budynku głównym
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-4 os.
    • ok. 27 m2
    • boczny widok na morze
    • klimatyzacja: w cenie, czerwiec - wrzesień, w zależności od sezonu, centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • minibar: w cenie, woda: w cenie, uzupełnianie minibaru: codziennie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • serwis sprzątający: w cenie
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 07:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: codziennie 10:00 - 11:00
    • obiad: 12:30 - 14:30, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski: 13:00 - 16:00
    • ciasto: 16:00 - 20:00
    • lody: 15:00 - 16:00
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    • wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe: za opłatą
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 5
  • główna restauracja; rodzaje kuchni: regionalna; dania dietetyczne, bufet dla dzieci, menu dla dzieci, dania sezonowe, dania wegetariańskie, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Pomodoro A'la Carte Restaurant": 12+, rodzaje kuchni: włoska; a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, w cenie, raz w tygodniu 19:00 - 21:30, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Terra A'la Carte Restaurant": 12+, rodzaje kuchni: międzynarodowa; a la carte, wybór z menu, wymagana rezerwacja, w cenie, raz w tygodniu 19:00 - 21:30, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Splash Snack Restaurant"; rodzaje kuchni: międzynarodowa; bufet, w cenie, codziennie 12:00 - 16:00, przy basenie, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja specjalistyczna „Patisserie": bufet, w cenie, codziennie 16:00 - 20:00

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Carisma Lobby Bar": codziennie 07:00 - 23:30, za opłatą
  • bar w lobby „Lemon Flower Bar": codziennie 18:00 - 07:00, w cenie
  • bar „Waves Bar": codziennie, w cenie
  • Dodatkowe informacje
  •  uroczysta kolacja: wymagana rezerwacja, za opłatą, wybór z menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka Gala

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Turcja / Belek

    Opis oferty:

    Luksusowy hotel należący do znanej i cenionej sieci Sherwood, bezpośrednio przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem. Dobrze wyposażone pokoje, doskonała obsługa oraz duży wybór restauracji i barów zadowolą nawet najbardziej wymagających klientów. Szeroki wachlarz animacji zarówno dla dorosłych jak i dzieci sprawia, że jest to wymarzone miejsce na aktywny wypoczynek z rodziną.

    POŁOŻENIE:

    ok. 100 m od drogi lokalnej, ok. 1 km od centrum Bogazkent ze sklepami, barami i restauracjami, ok. 5 km od Belek, ok. 9 km do Serik; ok. 40 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Belek, Serik).

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto - żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, luksusowy, zbudowany w 2011 r., 304 pokoje, 1 budynek, 5 pięter, 4 windy, lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, 2 restauracje á la carte: Terra - kuchnia międzynarodowa, Pomodorro - kuchnia włoska, 6 barów: Carrisma Lobby, Splash Pool, Lemon Flower, Dreams, Waves; mini market, sklep z pamiątkami, biżuterią; 2 sale konferencyjne, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i w pokojach; za opłatą: room-service, kawiarenka internetowa, fryzjer, centrum urody, pralnia, pakiet dla nowożeńców, opiekunka do dzieci; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 27 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), bezpłatny internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, minibar (codziennie uzupełniany napojami bezalkoholowymi i piwem); za opłatą: sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka); boczny lub frontalny widok na morze za dopłatą;

    rodzinny:

    dla maks. 4 os., ok. 55 m², dwupomieszczeniowy; wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny zewnętrzne: główny ok. 1600 m², gł. 1,4 m, 2 baseny ze zjeżdżalniami, ok. 233 m², gł. 1,2 m, basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, ok. 287 m², gł. 0,8 m, 5 zjeżdżalni dla dorosłych, 3 zjeżdżalnie dla dzieci, kryty basen, słodka woda, ok. 120 m², gł. 1,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki; boisko do siatkówki plażowej, koszykówki, boccia, łucznictwo, rzutki, mini football, mini golf, tenis stołowy, fitness; pokój zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci: poranna gimnastyka, step aerobic, zumba, aqua aerobic, gry i zabawy w basenie, mini disco, okazjonalnie muzyka na żywo, kino; za opłatą: bilard, kręgle; centrum Spa: sauna, łaźnia turecka; płatne: masaże.ULTRA

    ALL INCLUSIVE 24 H:

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.00) w restauracji głównej; kolacja w wybranej restauracji á la carte raz na tydzień (wymagana wcześniejsza rezerwacja); przekąski (12.00-16.00) w Splash Snack i Waves Snack, Patisseria (16.00-00.00), nocne przekąski (23.00-00.00), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe przez 24 godziny na dobę w wybranych barach.

    KONTAKT:

    0090/2427310990; www.sherwoodhotels.com.tr


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie

    Elegancki hotel położony w niewielkim miasteczku Serik nieopodal znanego kurortu Belek. Otoczony jest egzotyczną roślinnością i położony nad wybrzeżem morza. Zlokalizowany około 40 km od lotniska w Antalyi, około 1km do centrum Bogazkent, około 9 km do centrum Serik oraz około 5 km do centrum Belek. Około 100 m do najbliższego przystanku autobusowego. Najbliższe miejsca historyczne: Perge, Aspendos, Świątynia Apolla w Side, kanion Koprulu, Kaleici.

    Plaża

    Bezpośrednio przed hotelem znajduje się prywatna, długa, piaszczysto-żwirowa plaża na wybrzeżu Morza Śródziemnego. Leżaki, parasole, prysznic i ręczniki dostępne bez dodatkowej opłaty. W zależności od warunków pogodowych od 1 maja dostępne również molo.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, restauracja główna Marca, 3 restauracje a'la carte: Safran, Pomodoro, Marine (bez dodatkowej opłaty raz na tydzień w jednej restauracji, wymagana rezerwacja, otwarte w godzinach 19:00-21:00), restauracja z przekąskami Splash, Sherfood Streetfood oraz cukiernia. 4 bary: lobby bar Carisma , bar Wave, bar Sense oraz bar Lemon Flower. Dostępna również kawiarnia Bridge. Do dyspozycji gości basen dla dorosłych, basen dla dzieci, 2 baseny ze zjeżdżalniami (4 zjeżdżalnie dla dorosłych, 3 dla dzieci). Bez dopłaty dostępne leżaki, prysznice i ręczniki. W budynku wydzielona wodna sekcja dla dzieci oraz sekcja jacuzzi. Za dodatkową opłatą: usługi pralni oraz opiekunka dla dzieci.

    Pokoje


    Wyżywienie

    Ultra All Inclusive: w restauracji głównej śniadanie (7:00-11:00), lunch (12:30-14:30) i obiadokolacja (18:30-21:00) oraz nocne przekąski (23:00-0:00). Przekąski dostępne w restauracji Splash (12:00-16:00). Przekąski oraz fastfoody w Street Sherfood (12:00-16:00). Cukiernia Gilbert (11:00-18:00) z wyborem słodkości. Kawa, herbata, napoje dostępne w kawiarni Bridge (10:00-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe oraz część importowanych dostępne w barze lobby Carisma (7:00-23:30) oraz w pozostałych barach w wybranych godzinach. Część napoi importowanych, napoje energetyczne oraz świeżo wyciskane soki płatne dodatkowo. Wybrany świeżo wyciskany sok podczas śniadania bez dodatkowych opłat.

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel oferuje dzienne zajęcia oraz wieczorne pokazy. Dla gości dostępne są m.in.: poranna gimnastyka, wodna gimnastyka, step aerobic, gry wodne, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa, boccia, muzyka na żywo, animacje, łaźnia turecka, sauna czy centrum fitnessu. Obiekt oferuje również kort tenisowy oraz wyposażenie do tenisa (oświetlenie kortu płatne dodatkowo). Ponadto za dodatkową opłatą dostępne są: sporty wodne, bilard, kręgle, centrum gier, usługi centrum SPA. W ofercie dla dzieci: mini klub (4-12 lat), mini disco, dziecięcy bufet w restauracji głównej, plac zabaw w ogrodzie, lunapark.

    Internet

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w pokojach i ogólnodostępnych częściach hotelu.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Hotel chwalony za położenie. Bliski dostęp do wielu okolicznych miast i atrakcji, a jednocześnie usytuowany w klimatycznym, spokojnym miasteczku. Położony nad wybrzeżem z ciekawą ofertą. Miejsce to zapewni relaksujący i cudownie spędzony czas podczas wyjazdu. Zdecydowanie polecamy osobom, które chcą wrócić z mnogością wspomnień z niezapomnianych wakacji.

    Strona www

    www.sherwoodhotels.com.tr

    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny).
    Wrestauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje: przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta (w przypadku hoteli położonych w rejonie Kemer kontakt z rezydentem odbywa się telefonicznie),ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje: wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
    Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji nie są honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    RIWIERA TURECKA PAMUKKALE - cena ok. 63 EUR
    Całodzienna wycieczka do niezwykłego Pamukkale, ze względu na kolor zwanego Bawełnianą Twierdzą. To niezwykła, tworząca się od 14 tys. lat, kaskada białych, wapiennych tarasów i naturalnych basenów, napełnionych wodą z gorących źródeł. Cały teren stanowi Park Narodowy wpisany na listę światowego dziedzictwa przyrodniczego UNESCO. Następnie spacer po ruinach Hierapolis - antycznego uzdrowiska. Zachowało się tu wiele zabytków z czasów rzymskich: Wielkie Łaźnie z II w. n.e., ulica Frontiniusa o długości ok. 1 km, świątynia Apolla, święta sadzawka, teatr rzymski i inne.
    ZAKUPY W ALANYI LUB SIDE
    - To propozycja dla tych z Państwa, którzy chcą się przekonać, ile jest prawdy w opowieściach o niezwykłym kunszcie tureckich złotników, wytwórców konfekcji skórzanej oraz tekstylnej. Odwiedziny w salonach złotniczym i wyrobów skórzanych dadzą możliwość zrobienia zakupów nawet najbardziej wybrednym. Kolejnym punktem programu będzie wizyta w sklepie z tekstyliami. W chwilach, w których uda się Państwa oderwać od targowania, pilot chętnie podzieli się z Państwem wiadomościami o regionie, jego historii i współczesności. Znajdziemy oczywiście czas, by pokazać naszym gościom najpiękniejszą panoramę miasta.
    KAPADOCJA - cena ok. 137 EUR
    Fascynująca 2-dniowa wyprawa do początków chrześcijaństwa, do "krainy księżycowych" formacji skalnych i podziemnych miast. To wyjątkowa okazja, aby poznać przyrodę, kulturę i historię Turcji. W drodze do Kapadocji wizyta w Konyi, gdzie zwiedzać będziemy Muzeum Mevlany - założyciela Zakonu Tańczących Derwiszy. Odwiedzimy także największy w Turcji Karavanseray pochodzący z XIII w. Po przybyciu do Kapadocji zwiedzanie jednego z największych miast podziemnych w Kaymakli. Następnego dnia wyjazd do Goreme, gdzie zobaczymy słynne kościoły wykute w skałach. W programie także postoje na punktach widokowych.
    PERŁY STAROŻYTNEJ PAMFILII - cena ok. 60 EUR
    Wycieczka, dzięki której poznacie Państwo niesamowitą historię Turcji oraz piękno tutejszej przyrody. Podczas naszej wyprawy odwiedzimy Perge - nazywane też "małym Efezem", gdzie znajdują się ruiny jednego z najlepiej zachowanych miast hellenistycznych. Następnie odwiedzimy Park Narodowy Kurşunlu zachwycający wspaniałymi wodospadami i niezliczonymi gatunkami egzotycznych ptaków i roślin. To właśnie tutaj będzie czas, aby odpocząć od upałów i nabrać sił na zwiedzanie najlepiej zachowanego teatru starożytnego w południowej Turcji - teatru w Aspendos, w którym do dnia dzisiejszego odbywają się koncerty.
    HAMAM - cena ok. 25 EUR
    Hamam, czyli łaźnia turecka, jest spadkobiercą najlepszych tradycji term rzymskich - instytucji niezbędnej niegdyś w każdym mieście, ulubionego miejsca rozrywki starożytnych Rzymian, Greków i Bizantyjczyków. Z czasem łaźnie tak mocno wrosły w krajobraz tureckich miast, iż dzisiaj większość Turków nie zdaje sobie sprawy z ich starożytnego rodowodu. W samych łaźniach czas zmienił jednak niewiele. Hamam to w tym samym stopniu relaks dla ciała i ducha. Sauna, kąpiele i masaże upływają w miłej atmosferze żartów i pogawędek. W pięknych marmurowych wnętrzach czekają nas między innymi: mycie i peeling specjalną rękawicą "kese", łaźnia parowa, polewanie zimną i gorącą wodą, masaż w pianie i w olejkach. Wizyta w Hamamie to zawsze jedno z tych najmilszych wspomnień z pobytu w Turcji.
    ZIELONY KANION - cena ok. 55 EUR
    Rejs po Zielonym Kanionie to fantastyczna wyprawa dla wszystkich tych, którzy cenią ciszę, spokój, lubią wypoczywać na łonie natury oraz podziwiać bajkowe krajobrazy. Będziemy delektować się szmaragdowym kolorem czystego jeziora (turkusowa barwa wody jest efektem rozpuszczonych związków wapnia) i błękitem nieba. Jezioro otoczone jest pasmem gór, na którym zobaczyć można pasące się kozice. Dla ochłody zatrzymamy się na kąpiel w krystalicznie czystej wodzie. Będzie także przerwa na zrobienie zdjęć piątej co do wielkości w Turcji zapory Oymapinar, dzięki której powstał ten zalew.
    JEEP SAFARI - cena ok. 39 EUR
    Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari. W górach znajdziemy stylowe domki, nadzwyczajne widoki i nieprzebrane bogactwo przyrody. Zobaczymy wiejski meczet, a na lunch zabierzemy Państwa do uroczej restauracji na rzece Dimcay. Będzie także okazja do zapalenia fajki wodnej. MORSKA WYPRAWA - cena ok. 37 EUR Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Podpłyniemy także do Jaskini Piratów, Kochanków oraz Jaskini Fosforyzującej.
    RAFTING - cena ok. 35 EUR
    Szalony spływ pontonami po górskiej rzece Kanionu Köprülü. Aby skorzystać z tej rozrywki nie trzeba być doświadczonym sportowcem, gdyż spływ odbywa się pod czujnym okiem profesjonalnych instruktorów. Uczestnicy otrzymują wiosła, kamizelki i kaski. Trasa ma około 14 km, a sam spływ trwa ok. 2,5 godz. W trakcie wyprawy planowane są postoje, podczas których będzie można odpocząć oraz popływać w orzeźwiającej, krystalicznie czystej wodzie.
    DELFINARIUM - cena ok. 35 EUR
    Zapraszamy Państwa do wizyty w Delfinarium. Wycieczka zapewni Państwu pełno wrażeń związanych z obcowaniem z tymi niesamowitymi zwierzętami i podziwianiem ich występów. Fantastyczna przygoda nie tylko dla najmłodszych!!!
    NURKOWANIE - cena ok. 52 EUR
    Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. W przerwie lunch na pokładzie. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
    MANAVGAT - cena ok. 42 EUR
    Wycieczka, która pozwoli Państwu poznać tureckie realia. Odwiedzimy tradycyjny orientalny bazar, gdzie będą mogli Państwo poobserwować mieszkańców podczas zakupów czy samemu zakupić tureckie smakołyki. Po pełnym wrażeń pobycie na targu popłyniemy w spokojny rejs po rzece Manavgat, który kończy się malowniczym ujściem do Morza Śródziemnego. Odpoczniemy na plaży, gdzie zimna słodka woda rzeczna miesza się z ciepłą, słoną wodą morską. Następnie zwiedzimy jeden z największych meczetów na Riwierze Tureckiej z okazałym, pełnym ornamentów, wnętrzem.
    ODKRYJ ALANYĘ -cena ok. 42 EUR
    Podczas wycieczki odkryją Państwo nieznane przez wszystkich miejsca Alanyi. Najpierw wjedziemy na sławne wzgórze Alanyi czyli Kale, gdzie z punktu widokowego rozpościera się piękny widok na plażę oraz port. Następnie odwiedzimy jaskinię Dim - jedną z najdłuższych w Turcji. Podczas spaceru będzie można zobaczyć niesamowitą grotę pełną okazałych nacieków skalnych: stalagmitów i stalaktytów. Po zwiedzeniu jaskini udamy się do znanego mieszkańcom Alanyi miejsca piknikowego nad rzeką Dimcay. W restauracji, znajdującej się na pływających platformach zjemy "turecki obiad" i odpoczniemy od upałów. Po relaksie nad rzeką udamy się do portu w Alanyi, gdzie przesiądą się Państwo na statek. Podczas rejsu opłyniemy półwysep i zobaczymy symbol miasta czyli Czerwoną wieżę czy ukryte wśród skał groty, gdzie ukrywali się m.in. piraci.
    Uwaga! Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.

    Inne

    RIWIERA TURECKA informacje ogólne
    Waluta TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
    Język urzędowy - turecki.
    Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
    Czas + 1 godz. w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny Pizza ok. 20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok. 9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować. Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
    Elektryczność Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
    W regionie:
    Alanya To w zasadzie rejon w którym znajduje się kilkanaście różnych kurortów, ciągnących się na długości ponad 50 km. Centralną częścią Riwiery jest miasto Alanya ze słynną plażą Kleopatry oraz ogromnym wyborem restauracji, barów, dyskotek i innych rozrywek. Miejsce gdzie nie da się nudzić.
    Side Położone na półwyspie zachęca pięknymi plażami, malowniczym portem jachtowym i dobrze zachowanymi zabytkami z czasów rzymskich: amfiteatrem i świątynią Apolla. Wokół samego Side znajduje się wiele miejscowości wypoczynkowych, z niektórych można dojść plażą aż do centrum miasta. To doskonały pomysł na wieczorne spacery.
    Belek Położone tylko 35 km od lotniska, jest najbardziej luksusową miejscowością na Riwierze. Tu znajdują się luksusowe hotele i pola golfowe. Do tego szerokie, piaszczyste plaże, restauracje sklepy i centrum rozrywkowo-handlowe.

    Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia, Krakowa, Rzeszowa, Szczecina, Łodzi i Bydgoszczy
    . Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji, na Riwierze tureckiej trwa od początku czerwca do końca września.

    Wizy

    Wiza


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Data otwarcia:

    2011 r.

     

    Położenie:

    Bogazkent, 15 km od Serik, 42 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 18 000 m2.

     

    Plaża:

    przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 150 m długości. Parasole, leżaki i ręczniki bezpłatne.

     

    W hotelu:

    3 restauracje, 6 barów, sala konferencyjna, winda, basen kryty (220 m2), basen odkryty (1 850 m2), aquapark (7 zjeżdżalni).

     

    Pokoje:

    w 4 budynkach: 226 pokoi standardowych (3 dla niepełnosprawnych), 26 pokoi deluxe z jacuzzi, 52 pokoje rodzinne (2 pokoje); klimatyzacja centralna, prysznic, suszarka, telefon, TV, internet bezprzewodowy (bezpłatny), sejf (płatny ok. 2€/dzień), minibar (bezpłatny), balkon.

     

    Rozrywki i usługi:

    • Bezpłatne: internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, sauna, łaźnia turecka, kort tenisowy, rakiety i piłki do tenisa, badminton, tenis stołowy, rzutki, szachy, koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, animacje, dyskoteka, kino.
    • Płatne: kawiarenka internetowa, room service, pralnia, salon piękności, centrum SPA i talassoterapii, masaż, jacuzzi, oświetlenie kortu, lekcje tenisa, bilard, kręgle, sporty wodne na plaży.

     

    Dla dzieci:

    2 brodziki (1 kryty), 3 zjeżdżalnie wodne, plac zabaw, lunapark (płatny), miniklub (5-12 lat), animacje, opiekunka (płatna), posiłki dla dzieci, krzesełka w restauracji, wózki (płatne), łóżeczka (na życzenie).

     

    Wyżywienie:

    Ultra All Inclusive (24 h)

     

    Posiłki:

    śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek.

     

    Napoje zawarte:

    lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

     

    System nie zawiera:

    wysokojakościowych alkoholi, soków ze świeżych owoców (poza śniadaniem), napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych.

     

    Restauracje a’la carte:

    włoska, międzynarodowa – bezpłatna jedna wizyta tygodniowo. Wymagana rezerwacja.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Turcja/Riwiera Turecka

    Kategoryzacja hotelu

    Kategoria Exim Tours 5* Kategoria lokalna 5*

    Położenie

    - przy plaży - ok. 1 km od centrum Bogazkent - ok. 5 km od centrum Belek - ok. 40 km od lotniska w Antalyi

    Plaża

    - prywatna, piaszczysto-żwirowa - leżaki, materace, ręczniki plażowe i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 27 m2 - centralna klimatyzacja - TV-Sat-LCD, telefon, internet Wi-Fi (bezpłatny) - sejf (płatny) - mini bar (bezpłatne napoje bezalkoholowe oraz piwo) - zestaw do parzenia kawy i herbaty - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon Pokój Deluxe - powierzchnia ok. 32 m2 - ekskluzywnie urządzony - wyposażony podobnie jak pokój standardowy, dodatkowo jacuzzi Pokój Rodzinny I (Standard) - powierzchnia ok. 35 m2 - wyposażony podobnie jak pokój standardowy Pokój Rodzinny II (2 bedrooms) - powierzchnia ok. 45 m2 - 2 łączone pokoje, wyposażone podobnie jak pokój standardowy

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen główny, basem kryty - 2 baseny ze zjeżdżalniami - leżaki, materace i parasole przy basenie - sala fitness, aerobik, step, zumba - gimnastyka i sporty w basenie - koszykówka, siatkówka plażowa - mini golf, mini football, tenis ziemny - rzutki, boccia, tenis stołowy, łucznictwo - dyskoteka, kino, muzyka na żywo, animacje - sauna, łaźnia turecka (zabiegi płatne) Płatne - bilard, kręgle - spa, masaże - oświetlenie kortu tenisowego - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - lunapark (wstęp limitowany) - plac zabaw, mini klub dla dzieci (5-12), junior klub (13-17), animacje, mini disco - brodzik, basen ze zjeżdżalniami - bufet i wysokie krzesełka w restauracji głównej - opiekunka (na życzenie, płatna)

    Wyżywienie

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia, lody, nocna przekąska. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w wyznaczonych barach 24h. Raz na pobyt możliwość skorzystania z restauracji a' la carte po uprzedniej rezerwacji.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 2 restauracje a' la carte: międzynarodowa, włoska - 6 barów: 2 przy basenach, 2 w lobby, w dyskotece, w ogrodzie - 2 bary z przekąskami, cukiernia

    Dodatkowe informacje

    - obiekt otwarty w 2011 roku, dysponuje 304 pokojami (także dla niepełnosprawnych) - Internet Wi-Fi w lobby i miejscach publicznych (bezpłatny) - 2 sale konferencyjne, fryzjer, mini market, pasaż handlowy - www.sherwoodhotels.com.tr

    Cena

    Cena zawiera: bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe. Cena nie zawiera: wizy uzyskanej przez elektroniczny system wniosków wizowych www.evisa.gov.tr, koszt 15 EUR.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orex

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Category

    5

    Region

    BELEK

    Opis oferty:

    Hotel został otwarty w 2011 roku, usytuowany na powierzchni 23.000m2. Obiekt składa się z 5-piętrowego budynu głównego oraz 4 budynków bocznych. Do dyspozycji gości 4 baseny zewnętrzne, zjeżdżalnie wodne, basen kryty z jacuzzi, restauracja główna, snack bar przy basenie i ogrodzie, cukiernia, 2 restauracje a'la carte (włoska, międzynarodowa), 6 barow oraz 2 sale konferencyjne.

    POKOJE:

    304 pokoi: 223 pokoi standardowych (27m2), 52 pokoi rodzinnych (55m2), 26 pokoi deluxe (32m2) oraz 3 pokoje dla osób niepełnosprawnych.Wyposażenie: klimatyzacja sterowana centralnie (w zależności od warunków pogodowych), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, telefon, sejf (płatny), minibar (bezpłatny), laminat, balkon; sprzątanie, wymiana ręczników - codziennie, wymiana pościeli - 3 razy w tygodniu

    DODATKOWO PŁATNE:

    Centrum Spa & Wellness, masaże, salon kosmetyczny, salon fryzjerski, lekarz, oświetlenie kortów, kręgle, bilard, gry wideo, wszystkie sporty wodne na plaży, centrum handlowe, jubiler, fotograf, kafejka internetowa, wypożyczalnia samochdów, pralnia, room service

    KONTAKT:

    www.sherwoodhotels.com.tr

    POŁOŻENIE:

    1 km od Bogazkent, 9 km od Serik, 5 km od Belek, 40 km od lotniska w Antalyi

    PLAŻA:

    prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża o długości 200 m znajduje się bezpośrednio przy hotelu; serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole materace, ręczniki)

    WYŻYWIENIE:

    Ultra All inclusive: śniadanie, obiad, kolacja, przekąski, wszystkie posiłki w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne oraz wybrane importowane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne: napoje butelkowane, świeżo wyciskane soki, napoje energetyczne oraz alkohol wysokojakościowy

    DLA DZIECI:

    animacje, mini klub (5-12l), klub dla nastolatków (13-17l), luna park, brodzik, brodzik kryty, basen ze zjeżdżalniami wodnymi, pokój zabaw, plac zabaw, mini disco, menu dla dzieci, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie), opiekunka (dodatkowo płatna)

    SPORT I ROZRYWKA:

    animacje, muzyka na żywo, dyskoteka, łaźnia turecka, sauna, kino, centrum fitness, aerobik, gimnastyka w wodzie, koszykówka, siatkówka plażowa, kort tenisowy, sprzęt do tenisa, mini golf, piłkarzyki, tenis stołowy, boccia, rzutki, bezpłatny internet bezprzewodowy (w pokojach i lobby)


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TURECKA

    *****

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    Otwarty w 2011 roku obiekt położony jest w odległości 40 km od lotniska w Antalyi, w miasteczku Bogazkent, 5 km od Belek.

    PLAŻA

    Piaszczysto-żwirowa plaża znajduję się bezpośrednio przy hotelu. Serwis plażowy bezpłatnie.

    ZAKWATEROWANIE

    304 pokoje; Typy pokoi: 223 pokoje standardowe (27 m), 52 pokoje rodzinne (55 m), 26 pokoi deluxe (32 m z jaccuzi); 3 pokoje dostosowane na potrzeby osób niepełnosprawnych; Wyposażenie: klimatyzacja centralna, mini bar (codziennie uzupełniany napojami bezalkoholowymi i piwem), zestaw do kawy i herbaty, sejf (płatny), TV, telefon, suszarka do włosów, balkon.

    RESTAURACJE I BARY

    Restauracja główna, 2 restauracje a'la carte: międzynarodowa oraz włoska (Goście mogą zjeść darmową kolację w jednej wybranej restauracji a'la carte, wymagana wcześniejsza rezerwacja), cukiernia; 6 barów: m.in.: lobby bar, bar przy basenie, bar w ogrodzie, bar w dyskotece.

    Wyżywienie

    Ultra all inclusive (24h): śniadania, obiady, kolacje, przekąski w ciągu dnia, desery w określonych godzinach; napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach przez całą dobę. Istnieję możliwość przygotowania posiłków z dietą bezglutenową.

    SPORT I ROZRYWKA

    3 baseny zewnętrzne, aqua park (5 zjeżdżalni dla dorosłych); Bezpłatnie: animacje (gimnastyka, wodny aerobik), kort tenisowy, siatkówka plażowa, koszykówka, łucznictwo, rzutki, mini piłka nożna, mini golf, tenis stołowy, centrum fitness, łaźnia turecka, sauna. Odpłatnie: oświetlenie kortu tenisowego, bilard, kręgle, masaże i zabiegi w centrum spa.

    DLA DZIECI

    Brodzik, 3 zjeżdżalnie wodne, mini klub (5-12 lat) oraz klub dla nastolatków (13-17 lat), plac zabaw, bufet dla dzieci w restauracji, wysokie krzesełka, łóżeczko dla niemowląt, mini disco, możliwość wynajęcia opiekunki dla dzieci.

    POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

    Bezpłatne: parking, dostęp do bezprzewodowego internetu w pobliżu lobby. Płatne: kawiarenka internetowa, mini market, sklep z pamiątkami, opieka lekarza, pralnia, usługi fryzjera, sale konferencyjne.

    NASZYM ZDANIEM

    Wysokiej klasy nowy hotel, polecamy dla wszystkich osób szukających dobrego standardu zakwaterowania i wielu atrakcji dla dorosłych i dla dzieci. Na uwagę zasługuje również bogata formuła Ultra all inclusive.

    STRONA INTERNETOWA

    www.sherwooddreamsresort.com/


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    ok. 100 m od drogi lokalnej, ok. 1 km od centrum Bogazkent ze sklepami, barami i restauracjami, ok. 5 km od Belek, ok. 9 km do Serik; ok. 40 km od portu lotniczego w Antalyi; przystanek autobusowy ok. 100 m od hotelu (Belek, Serik).

    Plaża

    hotelowa, piaszczysto - żwirkowa, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    Hotel

    KATEGORIA LOKALNA 5* Luksusowy hotel należący do znanej i cenionej sieci Sherwood, zbudowany w 2011 r. Doskonała propozycja dla rodzin z dziećmi, turystów lubiących aktywny wypoczynek oraz osób poszukujących wysokiego standardu usług.

    Do dyspozycji gości

    Recepcja, lobby, restauracja Marca, restauracje a'la carte międzynarodowa Vista i włoska Pomodoro, bary w lobby, bar pomiędzy plażą a basenem, kawiarnia, bar w dyskotece, bar vitaminowy. Mini market, sklep z pamiątkami, biżuterią, room-service, fryzjer, centrum urody, pralnia, pakiet dla nowożeńców. Akceptowane karty kredytowe Visa, MasterCard.

    Internet

    bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby i w pokojach, kawiarenka internetowa odpłatnie.

    Konferencje/Incentive

    2 sale konferencyjne z możliwością wypożyczenia sprzętu audiowizualnego.

    Sport i Rekreacja

    Bezpłatnie - 4 baseny zewnętrzne, (główny ok. 1600 m), 2 baseny ze zjeżdżalniami, 5 zjeżdżalni dla dorosłych, kryty basen, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, boisko do siatkówki plażowej, koszykówki, boccia, łucznictwo, rzutki, mini football, mini golf, tenis stołowy, fitness, sauna oraz łaźnia turecka. Dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych m.in. poranna gimnastyka, step aerobic, zumba, aqua aerobic. Odpłatnie - bilard, kręgle, centum Spa, masaże, sporty wodne przy plaży.

    Dla dzieci

    basen dla dzieci ze zjeżdżalniami, ok. 287 m, gł. 0,8 m, 3 zjeżdżalnie dla dzieci, pokój zabaw dla dzieci, miniklub (5-12 lat), klub dla nastolatków (13-17 lat), bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, wysokie krzesełka w restauracji.

    Zakwaterowanie

    Oferuje 304 pokoi. Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością jednej dostawki dla osoby dorosłej lub dwócvh dostawek dla dzieci, o powierzchni 27m, wyposażone w klimatyzację, TV/SAT, łazienki (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), telefon, mini bar, sejf, zestaw do kawy/herbaty oraz balkon. Pokoje typu family o powierzchni 55m obejmują jedno podwójne łóżko w jednej sypialni, dwa pojedyncze łóżka w drugiej sypialni i łazienkę, wyposażone jak pokoje typu standard.

    Wyżywienie

    Ultra all inclusive śniadanie, obiad i kolacja w restauracji głównej. Lolacja w wybranej restauracji la carte raz na tydzień (wymagana wcześniejsza rezerwacja), przekąski w Splash Snack i Waves Snack, nocne przekąski (23.00-00.00), napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe przez 24 godziny na dobę w wybranych barach.

    Informacje dodatkowe

    www.sherwooddreamsresort.com

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wjazd obywateli polskich do Turcji jest możliwy wyłącznie na podstawie ważnego paszportu oraz wizy. Zgodnie z informacjami przekazanymi przez MSZ Turcji paszport powinien spełniać następujące warunki, aby została wydana wiza turecka: 1. od 1 stycznia 2015 r. wymagana ważność paszportu przy wjeździe wynosi 60 dni od daty wygaśnięcia wizy. 2. dokument posiada co najmniej jedną wolną stronę, w celu umieszczenia na niej wizy. Brak wolnej strony w paszporcie powoduje automatyczną odmowę wjazdu do Turcji. Przy przekroczeniu granicy osoba wjeżdżająca może zostać poproszona o przedłożenie ważnego ubezpieczenia medycznego bądź dowodu posiadania środków utrzymania. Uwaga: Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej. Nie ma możliwości wjazdu do Turcji za okazaniem dowodu osobistego.Wiza turystyczna: Wiza turystyczna upoważnia do pobytu na terenie Turcji przez 90 dni w okresie 180 dni jej ważności (licząc od pierwszego wjazdu) bez prawa wykonywania pracy. Oznacza to, że po wykorzystaniu prawa do trzymiesięcznego pobytu nie można wjechać na teren Turcji do czasu wygaśnięcia nabytej wizy, tj. pół roku po dacie pierwszego przekroczenia granicy.Jak uzyskać wizę turystyczną? 1. przed wyjazdem do Turcji - za pośrednictwem platformy internetowej E-visa: https://www.evisa.gov.tr Po otwarciu strony należy postępować według instrukcji: zarejestrować się, wypełnić formularz i dokonać za pomocą karty kredytowej opłaty w wysokości 20 USD. Po zakończeniu tej procedury na adres e-mail podany przez wnioskodawcę zostanie przesłane drogą elektroniczną potwierdzenie wydania wizy. Zaleca się wydrukowanie potwierdzenia i zabranie ze sobą w celu przedłożenia podczas kontroli granicznej. 2. po przyjeździe do Turcji - w punktach sprzedaży na przejściach granicznych - do odwołania. Opłatę w wysokości 30 USD, 25 EUR lub 20 GBP uiszcza się gotówką. Strona turecka nie uściśliła, kiedy dokładnie zakończy się możliwość nabywania wiz tą drogą.Każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. http://ankara.msz.gov.pl/pl/sprawy_konsularne/poradnik_dla_turysty/wizy_do_turcji/ KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

    CENA

    Cena zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: opłaty za wizę turecką, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Rego- Bis

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    ***** Turcja/Riwiera Turecka

    ATUTY

    - położony bezpośrednio przy plaży - urozmaicona formuła Ultra All Inclusive - bogaty program animacji hotelowych - łaźnia turecka dla gości hotelowych w cenie

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel położony bezpośrednio przy piaszczystej hotelowej plaży. Swoim gosciom oferuje urozmaiconą ofertę Ultra All Inclusive, różnorodne programy animacyjne oraz szeroką gamę zabiegów w hotelowym SPA. Do dyspozycji gości łażnia turecka oraz sauna.

    POŁOŻENIE

    - położony w strefie turystycznej Belek - Bogezkent - położony około 40 km od lotniska w Antalyi - położony około 10 km od centrum Belek - do najbliższego sklepu około 600 m - do najbliższego przystanku komunikacji miejskiej około 900 m

    PLAŻA

    Hotelowa piaszczysta plaża. Leżaki, parasole, ręczniki plazowe bezpłatne .Sporty wodne na plaży dodatkowo płatne.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Bezpłatne: Recepcja 24h, restauracja główna, bary na terenie hotelu, zewnętrzne i wewnętrzne baseny ze zjeżdżalniami dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, centrum fitness, sauna, łaźnia turecka, kort tenisowy, boisko do siatkówki i koszykówki, zajęcia gimnastyki, WiFi na terenie hotelu. Dodatkowo płatne: Restauracje a'la Carte, sporty wodne, oświetlenie kortu tenisowego, sprzęt oraz lekcje tenisa, kręgle, bilard, szkółka nurkowania, centrum Beauty I SPA.

    DLA DZIECI

    Animacje organizowane w ciągu dnia, zajęcia sportowe na plaży i w basenie, mini club dla dzieci od 5 do 12 lat, karuzele.

    POKOJE

    Zakwaterowanie: 14:00 Wykwaterowanie: 10:00 Hotel posiada 304 pokoje. Pokoje typu standard (27m2) wyposażone są w jedną sypialnię oraz łazienkę. Wszystkie pokoje są z otwartą  łazienką z kabiną prysznicową, posiadają suszarkę do włosów, centalnie sterowaną klimatyzację, telefon, mini bar (woda, napoje, piwo uzupełniane codziennie), czajnik, zestaw do parzenia kawy I herbaty, sejf, telewizor, Wi-Fi, balkon lub taras.

    WYŻYWIENIE

    Ultra All Inclusive Śniadania, późne śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Między posiłkami dostępne przekąski słodkie i słone, do śniadania sok pomarańczowy, lokalne i importowane napoje alkoholowe  bezalkoholowe (10:00 - 24:00), kawa, herbata. Program Ultra All Inclusive nie zawiera luksusowych importowanych napoi, wszystkich butelek wina, świeżo wyciskanych soków warzywnych I owocowych oraz importowanych szampanów, napojów energetycznych. Restauracje A'la Carte dostępne po wcześniejszej rezerwacji (dodatkowo płatne).

    KRAJ

    Turcja urzeka pięknymi piaszczystymi plażami, błękitną ciepłą wodą i świetnie zachowanymi śladami antycznych kultur. Można tu spędzić leniwy urlop wśród wygód hotelu lub wybrać się na wyprawę w przeszłość, odwiedzając liczne zabytki czasów hellenistycznych i rzymskich. Turcja to kraj kolorowej, wybujałej roślinności, korzennych przypraw, gwarnych bazarów i niezwykłych krajobrazów. Turcy są gościnni i przyjaźni, chętnie częstują podróżnych herbatą lub przysmakami swej pobudzającej zmysły kuchni, przede wszystkim jednak zarażają dobrym humorem i pełnym radości podejściem do życia. Zdecydowanie warto wybrać ten kraj jako cel swojej wakacyjnej podróży.

    REGION

    Belek to jeden z najnowszych kurortów wypoczynkowych w Turcji. Kusi przede wszystkim wysokiej klasy hotelami - luksusowymi resortami z prywatnymi plażami, własnymi aquaparkami i zadbanymi ogrodami. To właśnie Belek wybierają największe gwiazdy światowej estrady na miejsce wakacyjnego wypoczynku. Belek słynie również ze swoich pól golfowych, rozgrywane są tu znane w środowisku golfistów turnieje. Atutem będzie też niewielka odległość od lotniska w Antalyi (ok. 30 - 35 km).

    WYCIECZKI FAKULTATYWNE

    Pamukkale (60 EUR os. dorosła) Demre- Myra- Kekova (60 EUR os. dorosła) Kolejka linowa Tahtali (45 EURos. dorosła, tylko z regionu Kemer) Akwarium Antalyi (od 45 EUR os. dorosła) Łaźnia Turecka (od 25 EUR do 130 EUR za os. doroslą, w zależności od wykupionego pakietu) Jeep Safari (od 35 EUR do 55 EUR za os. dorosłą, w zależności od programu) Quad Safari (od 40 EUR do 60 EUR za os.  dorosłą, w zależności od programu) Rafting/Kanioning (35 EUR za os. dorosłą) Nurkowanie (65 EUR za os. dorosłą)

    CENA ZAWIERA

    * Opłaty lotniskowe * 7 noclegów w hotelu Sherwood Dreams Resort ***** * Wyżywienie Ultra All Inclusive * Transfer lotnisko-hotel-lotnisko w kraju docelowym * Bagaż podróżny w cenie (limit wagowy zależy od linii lotniczych) * Opiekę rezydenta podczas pobytu * Opłatę na fundusz gwarancyjny według rozporządzenia Ministerstwa Finansów (15 zł / os.) - automatycznie doliczane do rezerwacji * Ubezpieczenie KL 30 000 , NNW 3 000 , bagaż 200 * Podatek VAT

    CENA NIE ZAWIERA

    * Wycieczek fakultatywnych * Wizy tureckiej

    INFO DOTYCZĄCE PRZEJAZDU I PRZELOTU

    - Bezpośredni przelot Katowice - Antalya/Warszawa - Antalya - Limit bagażowy 20 kg osoba + 8 kg bagaż podręczny - Zbiórka na lotnisku na 2h przed planowanym wylotem - Odprawa bezbiletowa, przelot realizowany na podstawienie ważnego dowodu osobistego lub paszportu - Przelot realizowany na podstawienie ważnego paszportu - dokument musi być ważny minimum 6 miesięcy (od daty powrotu do Polski). - Obywatele RP wjeżdżający do Turcji podlegają obowiązkowi wizowemu - elektroniczną wizę turystyczną można nabyć  przed wylotem za pośrednictwem portalu www.evisa.gov.tr. (koszt 20 USD) - Dziecko, które nie podróżuje z obojgiem prawnych opiekunów musi posiadać notarialnie potwierdzone upoważnienie podpisane przez nieobecnego opiekuna (dziadkowie muszą mieć przy sobie upoważnienie od obojga rodziców).

    WAŻNE INFORMACJE

    Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego. Informacja dla podróżujących do KRAJU z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie KRAJU, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)


    Nekera

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TURCJA

    Położenie

    hotel znajduje się na południowym wybrzeżu Turcji, w regionie Belek-Bogazkent, na Riwierze Tureckiej, w dużej Zatoce Antalyam, która jest wschodnią częścią Morza Śródziemnego. W pobliżu sklepy, lokalne tawerny i restauracje, przystanek autobusowy. Do centrum Alanyii: ok. 50 km; Belek: ok. 10 km; Serik: ok. 10 km; Side; ok. 44 km; rzymski teatr Aspendos: ok. 18 km; pole golfowe Gloria: ok. 4.5 km; park rozrywki The Land of Legends Theme Park: ok. 15 km. Port lotniczy oddalony jest o ok. 40 km. 

    Plaża

    prywatna, długa, żwirkowo-piaszczysta plaża ok. 4 min spacerem od hotelu (ok. 200  m, przejście przez obiekt.). Dla Gości hotelowych bezpłatnie: leżaki, parasole słoneczne, WC, prysznic, przebieralnia i ręczniki. Przy plaży molo (czynne w zależności od warunków atmosferycznych). 

    Wyposażenie

    pięciogwiazdkowy kompleks hotelowy dysponuje 304 nowoczesnymi pokojami o różnym standardzie; lobby z recepcją, windy, sklepy, punkty usługowe; restauracja główna, 3 restauracje à la carte, restauracja z przekąskami, 4 bary, cukiernia, kawiarnia, centrum SPA; aquapark: wszystkie ze słodką wodą, basen ze zjeżdżalniami (6; dla dorosłych), basen ze zjeżdżalniami (4; dla dzieci); dodatkowo dwa baseny zewnętrzne, dwa baseny wewnętrzne (i jeden oddzielny dla dzieci), jacuzzi; dla Gości hotelowych bezpłatnie:  leżaki, parasole słoneczne, WC, prysznic, przebieralnia i ręczniki; lunapark; sala fitness/siłownia; 3 sale konferencyjne; pokój gier (za dodatkową opłatą), klub dziecięcy, za dodatkową opłatą: punkt xero, pralnia, wypożyczalnia samochodów, sejf. 

    Zakwaterowanie

    Pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV: 27 m²; mogący pomieścić max. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe; 1 łóżko podwójne (typu francuskiego: 140 x 190/200 cm lub dwa łóżka pojedyńcze) i 1 łóżko pojedyńcze; klimatyzacja (centralnie sterowana); prywatna łazienka: prysznic, WC, zestaw minikosmetyków, suszarka do włosów; Wi-Fi; sejf (bezpłatny); telefon; TV; zestaw do parzenia kawy i herbaty (czajnik elektryczny); minibar; balkon. Pokój dwuosobowy z bocznym widokiem na morze DOUBLE SIDE SEA VIEW: tak, jak pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV. Pokój dwuosobowy większy z widokiem na ląd DOUBLE LARGE LAND VIEW: 35 m²; mogący pomieścić max. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko; 1 łóżko typu francuskiego dla 2 osób (140 x 190/200 cm), 1 łóżko pojedyńcze, sofa; pozostałe: tak, jak pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV. Pokój dwuosobowy deluxe z jacuzzi DELUXE JACUZZI: 32 m²; dla 2 osób dorosłych; jedno łóżko francuskie (140 x 190/200 cm), jacuzzi na balkonie lub w pokoju, pozostałe: tak, jak pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV. Pokój rodzinny FAMILY: 45 m²; w pomieszczenia połączone drzwiami; mogący pomieścić max. 2 osoby dorosłe i 2 dzieci lub 3 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 4 osoby dorosłe; w łóżko podwójne, dwa łóżka pojedyńcze; pozostałe: tak, jak pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV.

    Wyżywienie

     

    ULL - ultra all inclusive; trzy posiłki w formie bufetu w restauracji głównej Marca

    śniadanie (07:00 - 10:00), obiad (12:30 - 14:30), kolacja (18:30 - 21:00); dodatkowo: nocne przekąski (23:00 - 00:00); 3 restauracje à la carte: turecka, włoska i śródziemnomorska (czynne w godz. 19:00 - 21:00; wymagana wcześniejsza rezerwacja). Dla pobytów powyżej 7 nocy - jedna kolacja w restauracji à la carte jest bezpłatna. Restauracja Splash Snack z przekąskami (12:00 - 16:00). Cukiernia Gilberta z wyrobami cukierniczymi napojami (11:00 - 18:00). Kawiarnia na molo z napojami wchodzącymi w opcję ultra all inclusive (10:00 - 18:00); Carisma Lobby Bar w hotelowym lobby (07:00 - 23:30), 3 bary z napojami wchodzącymi w opcję ultra all inclusive: Wave Bar przy plaży (24h) / Lemon Flowe Bar na terenie hotelu (16:00 - 23:00) / Disco Bar (23:30 - 02:00).

    Internet

    bezpłatne Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych i pokojach. 

    Sport

     kort tenisowy (oświetlenie za opłatą, sprzęt w cenie), siatkówka, tenis stołowy, siłownia/centrum fitnesss, zajęcia z animatorami: boccia, siatkówka plażowa, siatkówka, aerobik, step, aerobik w wodzie etc (zgodnie z harmonogramem). Za opłatą sporty wodne na plaży. 

    Rozrywka

     animacje w ciągu dnia i wieczorem prowadzone przez zespół animatorów, okazjonalnie muzyka na żywo, dyskoteka (zgodnie z harmonogramem). Pokój gier (za dodatkową opłatą): dwutorowa kręgielnia, gry, bilard, cymbergaj, piłkarzyki etc. 

    Wellness

     centrum SPA z widokiem na basen (za dodatkową opłatą): kąpiele stóp, basen szokowy, jacuzzi, podgrzewany basen zewnętrzny (latem i zimą); terapie wodne, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, manicure, pedicure, sauna sucha, sauna parowa.

    Dzieci

     miniklub Robins dla dzieci w wieku 4-12 lat (w zależności od harmonogramu: plac zabaw, sala telewizyjna, sala zabaw, malowanie twarzy, opowiadanie historii, zajęcia muzyczne, taniec, gimnastyka, pływanie, budowanie zamków z piasku, poszukiwanie skarbów; minidisco kostumiowe lub tematyczne)

    Ważne informacje

     Do wszystkich wycieczek lotniczych cena zawiera transfery: z lotniska do hotelu w dniu przylotu oraz z hotelu na lotnisko w dniu wylotu. Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). Paszport musi być ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu. 

    Mocne strony

    - Bezpośrednio przy prywatnej plaży- Świetne ultra all inclusive- Aquapark i baseny- Profesjonalni animatorzy


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Antalya, Turcja

    Ultra All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Śniadanie dla śpiochów. Lokalne i wybrane międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne przez całą dobę (w dyskotece 23:30-02:00). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto. Lody (w określonych godzinach). Przekąska o północy.

    Opis hotelu

    Kurort zbudowany został w roku 2011. Ośrodek wczasowy oferuje 304 pokoje. Znajdują się one w budynku głównym (5 pięter) bądź w jednym z budynków pobocznych (do 5 pięter). Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Dostępne w hotelu Wi-Fi (bezpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Obiekt dysponuje wyposażeniem przystosowanym do gości niepełnosprawnch. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie kompleksu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie kurortu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, babysitting, wypożyczalnia samochodów, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Dostępna jest powierzchnia biznesowa z faks, projektor, flipchart i fotokopiarka. Odczyty, prezentacje oraz zjazdy mogą odbyć się w jednym z pomieszczeń konferencyjnych.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Na życzenie mogą być dostawione łóżeczka dziecięce. Minibarek oraz (odpłatnie) sejf są również do dyspozycji gości. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest telefon, telewizor i Wi-Fi (bezpłatnie). Łazienka posiada prysznic. W łazience znajduje się suszarka do włosów i lusterko kosmetyczne. Ekskluzywnie dla naszych podróżnych przygotowaliśmy w łazienkach artykuły kosmetyczne.

    Sport i wypoczynek

    Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Spragnionym relaksu i odprężenia polecamy leżaki i parasole na tarasie do opalania. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w ośrodku wczasowym, jak np. tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa i koszykówka. Aerobik wodny (bezpłatnie) to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard i kręgle. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę i łaźnię turecką, jak również za dodatkową opłatą spa, salon piękności i zabiegi masażu. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, muzyka na żywo, dyskoteka, miniklub i minidisco.

    Wyżywienie

    Istnieje możliwość wykupienia All-Inclusive Special. Standardowe posiłki znajdujące się w ofercie to śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann HIT

    Szukasz wakacji do Turcji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Antalya, Turcja

    Położenie

    hotel położony ok. 5 km od centrum Belek, ok. 40 km od lotniska w Antalyi.

    Plaża

    bezpośrednio przy piaszczysto - żwirowej plaży. Leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatne na plaży i przy basenie.

    Wyposażenie

    pięciopiętrowy hotel, posiada 304 pokoje, został oddany do użytku w 2011 roku. Na terenie obiektu znajduje się market, 4 windy, ogród, sala konferencyjna dla 400 osób, restauracja, 5 barów, 2 restauracje a la carte (włoska, międzynarodowa, raz w czasie pobytu bezpłatnie), 2 baseny, basen kryty, 5 zjeżdżalni. Hotel akceptuje karty Master, Visa. www.sherwooddreamsresort.com.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    Pokoje Dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, A2-3K, A2-3D) ok. 27 m2, TV/SAT, telefon, minibar (codziennie napoje bezalkoholowe, woda i piwo), sejf (płatny), klimatyzacja centralna (w określonych godzinach), łazienka z prysznicem, suszarka do włosów, WC, balkon lub taras, widok na ląd. A1-3B z bocznym widokiem na morze. A2-3K Komfort Plus na wyższych piętrach, boczny widok na morze. A2-3D z widokiem na morze. Pokoje Ekonomiczne (A2-3S) ok. 27 m2, widok na ląd, wyposażone podobnie jak A2A. Pokoje Rodzinne (B2-4A) ok. 40 m2, 2 pokoje, jedna łazienka, wyposażone podobnie jak A2A. Pokoje Rodzinne (B2-4C) ok. 40 m2, na wyższych piętrach, 1 pokój, wyposażone podobnie jak A2A.

    Dostęp do internetu

    Dostęp do internetu: bezprzewodowy Internet w lobby i w pokojach bezpłatny.

    Wellness

    basen kryty, łaźnia turecka, sauna. Za opłatą whirlpool, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    All Inclusive

    Ultra All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24 godziny na dobę. Niektóre importowane napoje w godzinach 10:00-01:00. Minibar uzupełniany codziennie (napoje bezalkoholowe, woda, piwo). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto i lody. Przekąska o północy. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania w cenie.

    Ultra All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe 24 godziny na dobę. Niektóre importowane napoje w godzinach 10:00-01:00. Minibar uzupełniany codziennie (napoje bezalkoholowe, woda, piwo). Po południu przekąski, kawa, herbata, ciasto i lody. Przekąska o północy. Świeżo wyciskany sok pomarańczowy do śniadania w cenie.

    Zniżki

    DLA DZIECI DO 12 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.

    Polecamy

    Idealny hotel dla rodzinnego i aktywnego wypoczynku. Należy do renomowanej sieci Sherwood Hotels.


    Mapa Hotelu Sherwood Dreams

    Opinie o Hotelu Sherwood Dreams

    Sherwood Dreams - możliwości zakwaterowania:

    standard room land view
    standard room land view sng use
    standard room side sea view
    standard room side sea view sng use
    standard room sea view
    standard room sea view sng use
    family room 2 bedrooms
    large room
    deluxe jacuzzi room
    Large Room DBL
    Standard DBL
    Standard Sea View DBL
    1 os. pokoj standardowy
    family room 2 bedrooms standard
    1 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj standardowy z bocznym widokiem na morze
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na morze
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. Pokój Large
    FAMILY ROOM 2 BEDROOMS
    2 os. pokoj standardowy
    standard double comfort
    standard double deluxe
    STANDARD ROOM SEA VIEW WITH BALCONY
    STANDARD ROOM LAND VIEW WITH BALCONY
    STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY
    DELUXE JACUZZI BALCONY
    LARGE STANDARD ROOM BALCONY
    STANDARD ROOM SIDE SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    STANDARD ROOM LAND VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    Double Standard
    Double Standard Lateral Sea View
    Double Standard Sea View
    pokoj deluxe jacuzzi
    pokoj deluxe jacuzzi z widokiem na morze
    Single Use Standard
    Single Use Standard Lateral Sea View
    Single Use Standard Sea View
    STANDARD ROOM SEA VIEW WITH BALCONY SINGLE USE
    Pokój dwuosobowy z bocznym widokiem na morze DOUBLE SSV
    Pokój dwuosobowy z widokiem na morze DOUBLE SV
    Pokój dwuosobowy większy z widokiem na ląd DOUBLE LARGE LAND VIEW
    dluxjac deluxe jacuzzi room
    Pokój dwuosobowy deluxe z jacuzzi DELUXE JACUZZI
    Pokój rodzinny FAMILY
    fr family room
    srlvi standard room land view
    srlvi standard room land view
    srlvi standard room land view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view

    Sherwood Dreams - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Sherwood Dreams? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00