cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
  • Hotel Avani Kalutara Resort, Sri Lanka
1 / 15
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
14.10 - 22.10
już od 3954 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.12 - 17.12
już od 2049 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Avani Kalutara Resort
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Avani Kalutara Resort
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Avani Kalutara Resort:
4.3 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 14 października 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2019

Hotel Avani Kalutara Resort w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony wyjątkowo malowniczo, u ujścia rzeki Kalu Ganga, na zachodnim wybrzeżu wyspy. Ok. 3 km od historycznego centrum miejscowości Kalutara z szerokim wyborem knajpek, restauracji, sklepów i przystankiem autobusowym. Do stolicy Kolombo jest ok. 47km.
Plaża:

Obiekt usytuowany bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Brak serwisu plażowego.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24 h., kantor, 2 restauracje serwujące wyśmienite dania (również kuchni lankijskiej), 2 bary (jeden z widokiem na rzekę, drugi na ocean). Basen z wydzielonym brodzikiem dla dzieci, bezpłatne ręczniki plażowe, leżaki i parasole przy basenie. Za dopłatą: lekarz, centrum SPA, room service 24 h.
Pokoje:

Horel oferuje 99 gustownie i komfortowo wyposażonych pokoi. Pokoje standardowe mogą zakwaterować 2 os. dorosłe. Pokoje wyposażone są w: łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), centralnie sterowaną klimatyzację z indywidualną regulacją temperatury, wiatrak przysufitowy, telefon, TV Sat., mini bar (woda uzupełniana codziennie, pozostała konsumpcja za opłatą), bezpłatny sejf, zestaw do przygotowywania kawy i herbaty, umeblowany balkon lub mini-patio. Dostępne również pokoje superior z widokiem na lagunę lub morze o pow. ok 32 m2. Wyposażone jak pokoje standardowe. Za dopłatą możliwość rezerwacji pokoi junior suite (6 pokoi) - wyposażonych w optycznie wydzielony salon, łazienkę (wanna i osobny prysznic). Na zapytanie pokoje połączone drzwiami oraz możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Za dopłatą formuła Full Board (3 posiłki, napoje płatne dodatkowo) lub All Inclusive: śniadanie (7:00-10:00), lunch (12:30-15:00) i obiadokolacja (19:00-22:00). Dostępne również przekąski, ciasteczka, kawa i herbata (11:00-12:30), południowa kawa i herbata (16:00-17:30). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-23.00).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel organizuje wieczorne animacje m.in.: muzyka na żywo, show taneczne, pokazy kulturalne, wieczorki rozrywkowe i orientalne, raz w tygodniu zajęcia jogi. Ponadto: centrum fitness, siatkówka wodna i plażowa, tenis stołowy, bilard (płatny dodatkowo), rzutki.
Internet:

Na terenie całego hotelu (również w pokojach) Internet Wi-Fi - bezpłatny.
Kategoria lokalna:

Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli.
Naszym zdaniem:

Wyjątkowo luksusowy i elegancki hotel, urządzony w typowym lankijskim stylu. Polecamy szczególnie parom nastawionym na relaksacyjny wypoczynek i korzystanie z uroków położonego niedaleko miasta. Hotel słynie z bardzo dobrej kuchni. Sprawdzony i doceniony przez naszych Klientów.
Program

Dzień 1
Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Przelot na trasieWarszawa-Colombo realizowany jest bezpośrednio. Przelot na trasie Katowice-Colombo realiowany jest z międzylądowaniemtechnicznym w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu).
Dzień 2
Transfer do wybranego hotelu, zakwaterowanie.
Dzień 11 lub 12
Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie, udział w wycieczkach lokalnych.
Dzień 12 lub 13
Wczesne wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko w Colombo. Przelot na trasie Colombo-Warszawa realizowany jest bezpośrednio. Przelot na trasie Colomno-Katowice realiowany jest z międzylądowaniemtechnicznym w jednym z portów Zatoki Perskiej (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Przylot do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przy wyborze trasy Warszawa - Colombo - Warszawa: przelot samolotem rejsowym, przy wyborzetrasy Katowice - Colombo - Katowice przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniemtechnicznym w jednym z portów Zatoki Perskiej , opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (10 lub 11 rozpoczętych dób hotelowych), transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie jak w opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy lankijskiej, wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.02.2019 r. i mogą ulec zmianie.
Wycieczki lokalne

SRI LANKA TOP FAKULTETY
Rejs rzeką Madu i farma żółwi
Z portu w okolicy miejscowości Balapitiya, wypłyniemy w relaksujący rejs po rozlewiskach rzeki Madu, który umilą ciekawe przystanki i piękne widoki. Na tym obszarze żyje około 46 gatunków ptaków, w tym 14 odmian wodnych, kolorowe motyle oraz ogromne lilie wodne. Odwiedzimy piękną ponad 200 letnią świątynie i lokalne uprawy cynamonu. Wpłyniemy w mangrowce, a fakultatywnie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią robić przyjemny pedicure. Warto spróbować! W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi.
Cena ok. 40 USD.

Kandy i ogrody herbaciane (2 dni)
Pierwszy dzień wycieczki rozpoczniemy od wizyty w sierocińcu dla słoni, gdzie nowy dom znalazły słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale. To świetna okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy, gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych, połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Drugiego dnia przejedziemy w wyższe partie wyspy, gdzie zobaczymy przepiękne plantacje herbaciane, układające się malowniczo na stokach wzgórz, pośród krajobrazów gór, dolin, wodospadów. Odwiedzimy oczywiście fabrykę herbaty, aby zapoznać się z procesem produkcji jednej z najsłynniejszych herbat na świecie.
Cena od ok. 140 USD.

FAKULTETY POZOSTAŁE
White Water Rafting
Po przyjeździe do Kitulgala wyruszymy w ekscytujący spływ pontonami po rzece Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękną i dziką naturą. Przepłyniemy również przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai".
Cena od ok. 180 USD

Park Narodowy Yala (2 dni)
Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. Żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. W programie oprócz podziwiania fascynującej przyrody, jeep safari po parku zwiedzanie Galle - fortu holenderskiego wpisanego na Listę UNSCO (ok. 1,5 godz.).
Cena od ok. 175 USD.

Sigiriya i Dambula
Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy. Przejazd do Dambulli i zwiedzanie unikatowej świątyni składającej się z pięciu jaskiń - również zabytek chroniony przez UNESCO. Wieczorem powrót do hotelu.
Cena od ok. 95 USD.

Masaż ayurwedyjski
(podczas wybranych objazdów) Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało.
Cena od ok. 40 USD.

Rejs - Wieloryby
Sri Lanka staje się wiodącą destynacją, gdzie można podziwiać wieloryby. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans na spotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Rejs potrwa ok. 3-5 godzin.
Cena od ok. 100 USD.

Szczyt Adama
Dla każdej z religii na Sri Lance jest to miejsce święte i ma związek ze znajdującym się tutaj odciskiem stopy interpretowanym jako odcisk Buddy, Siwy, Adama lub Świętego Tomasza. Setki pielgrzymów wchodzą na szczyt nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach nocą, a zejście jest rano po śniadaniu. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
Cena od ok. 75 USD.

Rejs - Delfiny
Sri Lanka, to również doskonałe miejsce do spotkania z delfinami. Delfiny najlepiej obserwować podczas ok 2 godzinnego rejsu w okolicach miejscowości Kalpitiya. Tam dosłownie dziesiątki tych pięknych zwierząt, stadami pluska się w wodzie, dając czasem niezwykły pokaz wspólnych zabaw i skoków.
Cena od ok. 95 USD

Park Narodowy Wilpattu
Największy na Sri Lance. Na jego terenie znajduje się ok. 60 naturalnych jezior lub zbiorników z wodą deszczową. Obecnie można tu spotkać wiele gatunków zwierząt, m.in.: słonia, niedźwiedzia wargacza, sambarę, krokodyla, bawoła, lamparta oraz liczne ptaki i gryzonie. Wielka Kronika Mahavamsa mówi, że to właśnie tutaj protoplasta rodu Syngalezów Vijaya, poślubił Kuweni, co dało początek królestwu.
Cena od ok. 95 USD.

Uwaga!
Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Inne

Sri Lanka - informacje ogólne

Waluta
1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 i 5000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
Szczepienia
Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze szczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
Transport
Pomimo, iż odległości są niewielkie, pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
Godziny pracy
Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
Święta
Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2018/2019 Poya przypada: 12.11.2019, 11.12.2019, 11.01.2020, 09.02.2020, 09.03.2020, 08.04.2020
Czas
+ 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy.
Orientacyjne ceny
Obiad - ok. 10 USD. Woda w sklepie - ok. 0,5 USD. Piwo - ok. 2 USD. Wino - ok. 4 USD. Kawa - ok. 2 USD.
Napiwki
Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15% wartości usługi. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka ok. 500 LKR tygodniowo.
Elektryczność
220 V/ 50 Hz standard angielsko-hinduski. Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
Telefony
Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
Ważne telefony i adresy:
Ambasada RP: Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58. Konsulat RP w Colombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail:
Wizy

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt ze sprzedawcą w celu weryfikacji.
Wizy - informacje dla sprzedawców

Wiza lankijska:

Przy wjeździe na terytorium Republiki Sri Lanki od obywateli Polski wymagana jest wiza turystyczna. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow. Wiza obowiązuje przez 6 miesięcy od daty zarejestrowania. Wiza upoważnia do dwukrotnego wjazdu po 30 dni każdy. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Ecco Travel

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Sri Lanka

Opis

Hotel (dawna nazwa Kani Lanka) znajduje się na zachodnim wybrzeżu Sri Lanki, u ujścia rzeki Kalu Ganga. Do turystycznych atrakcji regionu należą liczne zabytki historycznego miasta Kalutara (do którego można dojść w 10 minut) oraz okoliczne rezerwaty przyrody z wieloma gatunkami egzotycznych ptaków. Hotel oferuje stylowo wyposażone pokoje z nowoczesnymi udogodnieniami. Pokoje zwane Karadiya (morska woda) posiadają wspaniały widok na Ocean Indyjski. Pokoje w części Miridiya (słodka woda) zwrócone są w kierunku spokojnej rzeki. Oryginalna architektura i starannie rozplanowana przestrzeń przylegającego ogrodu pozwala na komfortowy wypoczynek w ciszy i spokoju. Hotelowe centrum spa zapewnia szeroki zakres zabiegów pielęgnacyjnych i leczniczych opartych na tradycyjnej medycynie Wschodu.

Lokalizacja

przy plaży, ok. 70 km od lotniska.

Wyposażenie

liczba pokoi - 99, apartamenty - 6, restauracje - 2, baseny odkryte - 1, room service (płatny), pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, przechowalnia bagażu, grill, udogodnienia dla niepełnosprawnych, biblioteka, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje dla niepełnosprawnych, pokoje łączone.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), telefon, taras/balkon, DVD, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty. Typ pokoju - zakwaterowanie w pokoju typu Superior. Za dodatkową opłatą możliwe zakwaterowanie w pokoju typu - - Suite - apartament urządzony we współczesnym stylu, wyposażony w gustowne meble z drewna tekowego, dodatkowo dzięki przestronnemu salonowi zapewnia komfort i harmonię wypoczynku, a do Państwa dyspozycji oddano bezpłatny internet WiFi. Wysokość dopłat można sprawdzić po kliknięciu w ikonę "i" w dziale "więcej ofert". 

Plaża

prywatna, piaszczysta, zagospodarowana.

Sport na plaży

kajaki (płatne), windsurfing (płatny), żeglarstwo (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), centrum fitness (płatne), SPA (płatne), bilard (płatny), szachy.

Rozrywka

muzyka na żywo, dyskoteka, program artystyczny.

Dla dzieci

łóżeczko dziecięce.

Wyżywienie

śniadania, możliwość dopłaty do obiadokolacji, możliwość dopłaty do pełnego wyżywienia.

All Inclusive

śniadanie, lunch, obiadokolację (wszystkie posiłki w formie bufetu), napoje chłodzące i przekąski w ciągu dnia, kawę, lokalne napoje alkoholowe.

Cena zawiera

przelot na trasie Warszawa - Colombo - Warszawa z przesiadkami, opłaty lotniskowe, ubezpieczenie KL, NNW, transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą,

Cena nie zawiera

dopłaty do wylotu z lotniska lokalnego, dopłaty do pokoju pojedynczego, dopłat do pokoi o wyższym standardzie, wycieczek fakultatywnych, Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

Obsługa na miejscu

Ograniczona obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim przez cały rok. Obsługa zawiera - spotkanie, kontakt telefoniczny. Dane kontaktowe agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

Informacje wizowe

Przy wjeździe na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizy turystyczne wydawane są na lotnisku w Kolombo, na okres do 30 dni, w cenie 40 USD/os. Należy przedstawić paszport ważny 6 miesięcy od daty powrotu. Wizy na pobyt do 48 h i tranzytowe, a także wizy dla dzieci do 12 roku życia - bez opłat. Wizę można również uzyskać za pośrednictwem strony internetowej http.//www.eta.gov.lk - w cenie 35 USD/os. Ecco Travel nie pośredniczy w uzyskaniu wiz wjazdowych na Sri Lankę. WAŻNE - Do 6 kwietnia 2017 włącznie trawa remont pasa startowego na lotnisku w Kolombo. Pasażerowie muszą stawić się na odprawie na lotnisku w Kolombo - 5 godzin przed planowanym odlotem. Odprawy są zamykanie na 90 minut przed odlotem. Pasażerowie, którzy przyjadą na lotnisko na 90 minut lub później nie zostaną odprawieni.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


Orka

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

SRI LANKA, ZACHODNIE WYBRZEŻE

Położenie

bezpośrednio przy pięknej piaszczystej plaży na cyplu pomiędzy Oceanem Idnyjskim a ujściem rzeki Kalu Ganga ok. 3 km od centrum miejscowości KALUTARA ze sklepami, lokalnym bazarem i znaną buddyjską świątynią , kilkaset metrów od małych lokalnych restauracji; ok. 78 km od portu lotniczego Colombo.

Miejscowa kategoria

4****

Wyposażenie hotelu

dawny hotel "Kani Lanka" obecnie należy do sieci hotelowej "Avani" urządzony w purystycznym stylu, na terenie resortu znajdują się dwie restauracje; "Mangrove" restauracja główna oferująca dania kuchni lokalnej oraz międzynarodowej, restauracja a la carte "Moya", dwa bary, basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, wifi bez dodatkowych opłat.

Zakwaterowanie

105 pokoi.

pokoje superior (courtyard view

o powierzchni ok. 24 mkw. stylowe i nowocześnie urządzone, wyposażone w łazienkę z prysznicem, WC, suszarkę, klimatyzację, telefon, TV, zestaw do parzenia kawy, Wifi, taras lub balkon z widokiem na dziecinie. Za dodatkową opłatą pokoje superior lagoonview z widokiem na lagunę lub superior oceanview z widokiem na ocean. Pokoje superior mask. dla 2 osób.

pokoje deluxe

większe, dla maks. 3 osób z widokiem na lagunę lub widokiem na ocean za dodatkową opłatą, wyposażone dodatkowo w Nespresso Machine.

Pokoje o innym standardzien niż widniejące w systemie na zapytanie

w przypadku zainteresowania pokojami o innym stanardzie niż podstawowe w celu wyliczenia dopłaty prosimy o kontakt z biurem,

Wyżywienie

śniadania w fomie bufetu, przy wyborze opcji z dwoma posiłkami dodatkowo obiadokolacje, w opcji z trzema posiłkami dodatkowo lunch. Kolacja sylwestrowa i

Sport/rozrywka

siatkówka plażowa, tenis stołowy, sporty wodne za dodatkową opłatą

Strona hotelu

http://www.minorhotels.com/en/avani/kalutara

Cena obejmuje

- przelot liniami czarterowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

Cena nie obejmuje

- kosztów wymaganych wiz, - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych.

Informacje praktyczne

- Elektryczność; 230V / 50 Hz, gniazdka typu A, pasują do nich płaskie cienkie wtyczki jak od ładowarki do telefonu, nie pasują okrągłe grube wtyczki, zalecane zakupienie adapteru, - Czas; + 4,5 h godziny w stosunku do czasu polskiego w okresie zimowym i 3,5 h w czasie letnim

- Wiza; ok. 35 USD osoba do wykupienia na lotnisku w Colombo lub online http

//eta.gov.lk/ - Paszport; musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu, - Szczepienia; nie są wymagane żadne szczepienia jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. - Waluta; 100 LKR = 2,50 PLN; 1 USD = 120 LKR - Plaża; plaże na Sri Lance są publiczne, na plażach w większości hoteli nie ma leżaków, leżaki goście hotelowi znajdą przy basenie lub terenach zielonych przy plaży. - Ambasada RP Brak placówki dyplomatycznej na terenie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach. 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58,Konsulat RP w Colombo

Konsul Honorowy

Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd.2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lankanr tel. +94 112 565612, 693307

* UWAGA!

Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

* KURS

Cena skalkulowana zgodnie z kursem 1 EUR = 4,4 PLN. W przypadku zmiany kursu cena zostanie skalkulowana ponownie.

* WARUNKI PRZEWOZU

Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

* ANULACJE, ZMIANY BILETU

Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

* REZYDENT

Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

* PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel 853 88 96, 853 88 97 fax 843 53 48 Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken), adre C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd 2nd Floor, 409 Galle R. Colombo 03 Sri Lanka nr tel +94 112 565612 +94 112 565612 693307 fax +94 112 669639


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


BestReisen

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Sympatyczny hotel zaprojektowany przez architekta G. Bawa. Ciekawe wnętrza, malownicze usytuowanie w miejscu, gdzie spotykają się ocean, rzeka i laguna. Dawna nazwa hotelu to Kani Lanka Resort & Spa.

Położenie

Hotel położony jest na południowo-zachodnim wybrzeżu, nad piekną piaszczystą plażą z jednej strony i nad rzeką Kala Ganga - z drugiej, 76 km od międzynarodowego lotniska w Kolombo. Spacer do historycznego centrum Kalutary zajmuje ok. 15 minut.

Wyposażenie

2 restauracje (z kuchnią międzynarodową i lankijską), 2 bary (nad oceanem i nad rzeką), kawiarenka, pralnia, pasaż handlowy, centrum biznesowe, łącze internetowe w lobby.

Pokoje

100 stylowych i gustownie urządzonych pokoi. W wyposażeniu są: klimatyzacja, radio, telefon, balkon lub taras, minibar, łazienka z suszarką do włosów, sejf (odpłatny). Istnieje możliwość dopłaty do pokoi z widokiem na morze.

Wyżywienie

BB: Śniadania w formie bufetów HB: Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów FB: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów

Sport i rozrywka

Malowniczo usytuowany basen z tarasem słonecznym, korty tenisowe, boisko do siatkówki, tenis stołowy, eleganckie centrum spa, fitness, sporty wodne (windsurfing, narty wodne, kajaki). Chlubą hotelu jest prestiżowe Amaan Spa (terapie ajurvedyjskie, masaże, zabiegi kosmetyczne w użyciem naturalnych produktów). Dodatkowo występy folklorystyczne, muzyka na żywo i wycieczki fakultatywne.

Dla dzieci

Miniklub (3-12 lat), zajęcia rekreacyjne w ogrodzie, wycieczki, sala zabaw, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 35 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 40 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne).

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Prima Holiday

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

ok. 3 km od centrum miejscowości Kalutara, ok. 40 km od stolicy Sri Lanki - Kolombo, ok. 78 km od portu lotniczego w Kolombo.

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta, tuż przy hotelu, bez serwisu plażowego.

HOTEL

Kategoria lokalna 4*. Hotel wybudowany w 2000 roku, odnowiony w 2012 r., składa się z 2 dwupiętrowych budynków położonych wśród tropikalnej roślinności.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja 24h, taras słoneczny, punkt wymiany walut, usługi pralni, sklepik z pamiątkami, restauracja główna, restauracja a la carte, 2 bary.

INTERNET

Bezpłatny internet Wi-Fi na terenie hotelu.

KONFERENCJE/INCENTIVE

sala konferencyjna na 400 osób.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, leżaki i parasole, siłownia, siatkówka plażowa, Płatne: centrum Spa, sporty wodne.

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu Standard Courtyard dwuosobowe, ok. 32 m, wyposażone klimatyzację, łazienkę (prysznic, wc,),TV/SAT, telefon, zestaw do kawy/herbaty, lodówkę, sejf oraz balkon lub taras. Pokoje typu Superior Ocean View dwuosobowe, ok. 32 m, wyposażone jak pokoje Standardowe, widok na ocean.

WYŻYWIENIE

BB śniadania w formie bufetu. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy. HB śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy. FB śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji dodatkowo płatne. !!! Kolacja Wigilijna (24.12)  oraz Kolacja Sylwestrowa (31.12) skalkulowana w cenę imprezy.

INFORMACJE DODATKOWE

https://www.minorhotels.com/en/avani/kalutara

CENA

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: wycieczek fakultatywnych, dodatkowych ubezpieczeń zdrowtonych oraz od kosztów rezygnacji. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk). Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wiza może zostać także wydana po przylocie na lotnisku, co wiąże się z opłatą 40 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.SZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIA Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczne Brak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Konsulat RP w Kolombo Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lanka tel. (00-9411) 256 56 12, 693 307 fax. (00-9411) 266 96 39 kenbalendra@hotmail.com Przedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w Polsce Ambasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri Lanki Al. Wilanowska 313 A 02-665 Warszawa tel.: 853 88 96, 853 88 97 fax: 843 53 48 lankaemb@medianet.pl www.srilanka.pl www.ceylontea.com.pl


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Avani Kalutara Resort
Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Avani Kalutara Resort

4.1
polecam

Avani Kalutara to opcja raczej na wakacje spokojne i kameralne - nie jest to wielki kompleks z wieloma atrakcjami. My akurat nastawialiśmy się na spokojne wczasy plus zwiedzanie Sri Lanki, więc nam to odpowiadało. Sam hotel ok, czysty i zadbany, utrzymany raczej w nowoczesnym stylu. Trochę nam brakowało jakiegoś lokalnego kolorytu, bo hotel był w takim wystroju, że mógłby być w każdym innym miejscu. Okolica malownicza, do miejscowości Kalutara niedaleko

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1
4.6
polecam

Najważniejsze cechy hotelu - cisza , spokój i możliwość wypoczynku w dobrych warunkach, kameralny, świetnie położony. Avani Kalutara to bardzo przyjemny hotel, ładnie urządzony, czysty - obsługa bardzo dbała o każdy szczegół. jeśli więc ktoś szuka spokojnego miejsca na wypoczynek na Sri Lance to miejsce to idealnie się do tego nadaje.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6
4.7
zdecydowanie polecam

Wspaniale miejsce na wypoczynek, pokoje komfortowe, czyściutkie , obsługa przemiła , jedzenie super!!! -polecam

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
3.9
polecam

Opis hotelu i zdjęcia beznadziejne. Ocean Indyjski z ogromnymi falami poza zimowymi miesiącami i nikt w nim się nie kąpie. Kajaki, windsurfing, i katamaran są ale na brudnej rzece Kalu Ganga i nikt z nich nie korzysta. Centrum spa to co najmniej przesada. Do Kalutary nikt pieszo nie chodzi bo daleko i nieciekawa droga ale są tanie tuk-tuki. Pozytywy: ładny i spokojny hotel, ładne animacje wieczorne (muzyka na żywo, występy tancerzy lankijskich , dyskotek w tym hotelu nie ma), wspaniały i uczynny personel, wspaniałe jedzenie , ładne pokoje -polecam te z widokiem na ocean. Bilard był darmowy podczas mojego pobytu i ważna uwaga -w hotelu jest biblioteka z darmowym kącikiem internetowym , również działa wi fi przy recepcji. Ogólnie hotel polecam ale najważniejszy w tym wszystkim jest pobyt na Sri Lance i zwiedzanie tej wspaniałej wyspy z jej historią , kulturą i cudowną przyrodą. Pozdrawiam i zachęcam do wyjazdu na Sri Lankę.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: polecam
3.9
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Hotel
    5.7
  • Pokoje
    5.4
  • Wyżywienie
    5.3
  • Atrakcje
    i sport
    5.3
  • Obsługa
    5
HolidayCheck
Ocena Avani Kalutara Resort:
5.4 / 6

Nigdy więcej 2009-02-24
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    1.0
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    3.3
  • Atrakcje
    1.7
  • Obsługa
    3.5

Hotel beznadziejny: pokoje małe i ciemne, sprzątane powierzchownie. Bardzo uboga oferta all incl. Pr...
więcej

2.2
4 gwiazdki to przesada 2009-05-19
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.5
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    3.0

3.8
Hotel ok - otoczenie nieciekawe 2011-01-16
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    2.2
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.0

Hotel fajny ale otoczenie nieciekawe. Wystarczy wyjść poza hotel i już chce się wracać z powrotem. K...
więcej

4.2
Bardzo dobry hotel w pięknej lokalizacji 2011-07-30
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    3.0
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Nie wiem czy tak można, byłem w tym hotelu w listopadzie 2008. Ale z racji że nikt o tym hotelu nie ...
więcej

5.3
Spokojny hotel 2012-11-10
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.8
  • Obsługa
    5.3

Hotel w spokojnej okolicy wykonany w stylu lokalnej kultury. Z jednej strony rzeka, a z drugiej ocea...
więcej

5.0
Idealne wakacje 2013-06-22
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    5.0

5.7
Avani Kalutara - dobry hotel dla dorosłych 2013-12-05
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    3.8
  • Pokoje
    5.8
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.5

Ogólnie hotel dobry, po remoncie, który trwa w postaci robót ziemnych od strony rzeki. Plaża public...
więcej

4.9
Wspaniały wypoczynek w pięknym miejscu 2014-03-09
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Hotel naprawdę godny polecenia 2016-03-26
Szczegóły oceny hotelu Avani Kalutara Resort:
  • Lokalizacja
    4.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    4.7
  • Obsługa
    6.0

Hotel AVANI jest naprawde czysty, przyjacielski, rodzinny. Jest idealnym miejscem na zatrzymanie sie...
więcej

5.4

Avani Kalutara Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
DBL Standard Courtyard
DBL Superior Ocean View
1 os. superior lagoon view
1 os. superior sea view
standard courtyard dbl
DBL Superior (Courtyard View)
2 os. pokoj standardowy
Superior Ocean View DBL
2 os. superior lagoon view
2 os. superior sea view
3 os. pokój standardowy
3 os. superior lagoon view
3 os. Superior Sea View
Standard 2+1
Standard
Pokoj 2-osobowy SUPERIOR
Superior Courtyard View
Superior Lagoon View
Superior Sea View
Deluxe Lagoon View
Deluxe Sea View
Single Room
Superior Sea View
Juniorsuite

Avani Kalutara Resort - Możliwości wyżywienia:


Avani Kalutara Resort - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Avani Kalutara Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00