cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
  • Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas, Teneryfa
1 / 41
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
07.11 - 15.11
już od 3999 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
12.12 - 17.12
już od 2589 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
4.3 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.5
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 listopada 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 12 grudnia 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na rodzinną, kanaryjską sjestę! Położony przy piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitna Flaga, blisko centrum z restauracjami i kafejkami oferuje świetne warunki do wypoczynku z dziećmi: urozmaicony program animacyjny, miniklub i ładny, zadbany basen oraz brodzik. Blisko stąd także do takich atrakcji wyspy jak Siam Park, Los Cristianos czy parku botaniczno-zoologicznego Jungle Las Aguilas. Na miejscu wygodne, dobrze wyposażone pokoje zapewniają warunki do beztroskiego odpoczynku, a sympatyczna obsługa dba o dobry nastrój Gości.

POŁOŻENIE:

ok. 100 m od centrum PLAYA DE LAS AMERICAS, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od przystani, ok. 3 km od Siam Park, ok. 3 km od Los Cristianos, ok. 8 km od Parku Junge Las Auilas; ok. 18 km od lotniska Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa de las Americas, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, przejście chodnikiem, parasole i leżaki płatne; bary, restauracje.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2004 r., 282 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja El Drago - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, show cooking, wieczory tematyczne, obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 3 bary: Cafeteria, El Bahio przy basenie, Salon; wymiana walut, czytelnia; centrum konferencyjne dla 255 os., ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy za opłatą: punkt internetowy, pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik, krzesełka);

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², wydzielona optycznie część dzienna, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: upominek powitalny w dniu przyjazdu, zestaw kosmetyków, szlafroki, kapcie, ekspres do kawy, bezpłatny wstęp do spa (powyżej 16 roku życia); balkon lub taras (stolik, krzesełka); widok na basen.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 250 m², gł. 1,5 m, brodzik, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,3 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace; boisko do piłki nożnej, siatkówka, koszykówka, water polo, tenis stołowy, piłkarzyki, kręgle, gry elektroniczne; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Magic Park (4-9 lat), animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, bilard, siłownia, 9- i 18-dołkowe pole golfowe Costa Adeje ok. 7 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

SPA:

centrum spa Natural (wstęp powyżej 16. roku życia): płatne: kryty basen, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,5-1,8 m, siłownia, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hydroterapia, masaże, zabiegi Vichy, refleksologia, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; popołudniowe przekąski (12.00-16.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w restauracji i wybranych barach (11.00-00.30).

KONTAKT:

0034/922792300, www.lasiesta-hotel.com

GRATIS:

Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Teneryfa

Opis oferty:

Doskonałe miejsce na rodzinną, kanaryjską sjestę! Położony przy piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitna Flaga, blisko centrum z restauracjami i kafejkami oferuje świetne warunki do wypoczynku z dziećmi: urozmaicony program animacyjny, miniklub i ładny, zadbany basen oraz brodzik. Blisko stąd także do takich atrakcji wyspy jak Siam Park, Los Cristianos czy parku botaniczno-zoologicznego Jungle Las Aguilas. Na miejscu wygodne, dobrze wyposażone pokoje zapewniają warunki do beztroskiego odpoczynku, a sympatyczna obsługa dba o dobry nastrój Gości.

POŁOŻENIE:

ok. 100 m od centrum PLAYA DE LAS AMERICAS, najbliższe sklepy i bary ok. 50 m od hotelu, ok. 2 km od przystani, ok. 3 km od Siam Park, ok. 3 km od Los Cristianos, ok. 8 km od Parku Junge Las Auilas; ok. 18 km od lotniska Reina Sofia.

PLAŻA:

Playa de las Americas, publiczna, piaszczysta, wyróżniona certyfikatem Błękitna Flaga, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, przejście chodnikiem, parasole i leżaki płatne; bary, restauracje.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, odnowiony w 2004 r., 282 pokoje, 1 budynek, 3 piętra, 2 windy, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja El Drago - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie, show cooking, wieczory tematyczne, obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), 3 bary: Cafeteria, El Bahio przy basenie, Salon; wymiana walut, czytelnia; centrum konferencyjne dla 255 os., ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy, za opłatą: pralnia, fryzjer, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia dla niepełnosprawnych (pokoje); akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), internet bezprzewodowy, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: minibar, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik, krzesełka);

Club Alexandre:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 30 m², wydzielona optycznie część dzienna, wyposażenie jak w pokoju standardowym, dodatkowo: upominek powitalny w dniu przyjazdu, zestaw kosmetyków, szlafroki, kapcie, ekspres do kawy, bezpłatny wstęp do spa (powyżej 16 roku życia); balkon lub taras (stolik, krzesełka); widok na basen.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda ok. 250 m², gł. 1,5 m, brodzik, słodka woda, ok. 60 m², gł. 0,3 m, przy basenie bezpłatne parasole, leżaki i materace; boisko do piłki nożnej, siatkówka, koszykówka, water polo, tenis stołowy, piłkarzyki, kręgle, gry elektroniczne; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Magic Park (4-9 lat) o pow. ok. 350 m², animacje dla dzieci i dorosłych; za opłatą: kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu, bilard, siłownia, 9- i 18-dołkowe pole golfowe Costa Adeje ok. 7 km od hotelu (oferta zewnętrzna).

SPA:

centrum spa Natural (wstęp powyżej 16. roku życia): płatne: kryty basen, słodka woda, ok. 100 m², gł. 1,5-1,8 m, siłownia, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hydroterapia, masaże, zabiegi Vichy, refleksologia, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

śniadanie (7.00-10.00), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; popołudniowe przekąski (12.00-16.00) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w restauracji i wybranych barach (11.00-00.30).

KONTAKT:

0034/922792300;, www.lasiesta-hotel.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel położony w centrum popularnego kurortu turystycznego Playa de las Americas. W okolicy restauracje, bary i sklepy. Do nadmorskiej promenady ok. 200 m. Do lotniska Reina Sofia ok. 20 km.
Plaża:

Piaszczysto - żwirowaplaża,wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi, znajduje się ok.200 m od hotelu.
Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, restauracja, 3 bary (w tym jeden przy basenie), taras słoneczny z leżakami i parasolami, basen i brodzik (w basenach słodka woda, 1 podgrzewany sezonowo), plac zabaw, mini klub, sale konferencyjne, sklep z pamiątkami,wypożyczalnia samochodów, parking (płatny). Hotel zapewnia ręczniki basenowe (płatne ok. 5 Eur/tydz/os. + depozyt ok. 15Eur/os.).
Wyżywienie:

Śniadania 07:30-10:30i obiadokolacje 18:30-21:45 w formie bufetu. Napoje płatne dodatkowo.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi urozmaicony program animacyjny dla dzieci i dorosłych. Na terenie hotelu (możliwa opłata): boisko sportowe, siłownia, korty tenisowe, ping pong, bilard, pokój gier. Zabiegi na twarz i ciało oraz strefa wellness płatne dodatkowo.
Internet:

Wifi płatne w całym hotelu ok. 18 Eur/tydzień.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Naszym zdaniem:

Bardzo fajny hotel z bogatym zapleczem rekreacyjnym oraz różnorodnymi animacjami. Wygodne pokoje,przyjemne wnętrza,odnowiony basen oraz smaczne wyżywienie to dodatkowe plusy tego miejsca. Dla spragnionych rozrywek - hotel położony w tętniącym życiem kurorcie. Polecamy!
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 Eur/os dorosła, ok. 27 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 39 Eur/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 Eur/os dorosła, ok. 46 Eur/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 Eur/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 Eur/os dorosła, ok. 35 Eur/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 Eur/os dorosła, ok. 22 Eur/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60Eur/os. dorosła, ok. 41,50 Eur/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 Eur/os. dorosła, ok. 17,50 Eur/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 Eur/os dorosła, ok. 25 Eur/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 Eur/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!
Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1985r., odnowiony w 2004r.

Położenie :

Playa de las Americas, 15 km od lotniska South, 2 km od miasteczko Los Christianos, w bliskiej odległości od hotelu znajdują się bary i sklepy.

Plaża  :

500 m od hotelu, publiczna. Parasole i leżaki płatne.

W Hotelu:

Recepcja, restauracja główna, snack bar, piano bar, sala konferencyjna, fryzjer, basen odkryty (podgrzewany zimą), sala telewizyjna. Hotel przystosowany jest dla osób niepełnosprawnych. Zakwaterowanie/wykwaterowanie od/do 12:00.

Pokoje   :

282 pokoje w budynku głównym: 149 pokoi standardowych; centralna klimatyzacja,  TV, telefon, sejf (płatny), Internet (płatny), mini bar (płatny), wanna lub prysznic, suszarka,  balkon lub taras. Dostępny również superior z widokiem na basen - goście superiorów mają do dyspozycji Spa, kapcie i szlafroki, w dniu przyjazdu prezent powitalny, pokój posiada optycznie wydzieloną część sypialną i dzienną.

Rozrywki i usługi  :

Bezpłatne:
Fitness, aerobic, animacjeb dzienne i wieczorne.
Płatne:
Internet bezprzewodowy, Centrum SPA z krytym basenem, sauną, masażem, jacuzi. Tenis stołowy, bilard, rzutki, Magic Park - park rekreacyjny: gry elektroniczne, tenis stołowy, bilard, kręgle, cymbergaj, kawiarnia internetowa.

Dla dzieci:

mini klub (4-9 lat), brodzik, menu dla dzieci, plac zabaw.

Wyżywienie :

BB, HB, FB
Posiłki:   BB -  śniadanie
                HB – śniadanie, obiadokolacja      
                 FB – śniadanie, obiad, kolacja.
Napoje zawarte: wybrane napoje bezalkoholowe do śniadania.

Tel./Fax.:

00 34/ 922 792 300, 922 792 220


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- Playa de las Americas - ok. 300 m. od plaży - ok. 15 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole płatne

Pokoje

Standardowy - ok. 36 m2, telefon, TV SAT - klimatyzacja, balkon/taras - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - sejf (płatny), mini bar (płatny) Club Alexandre - widok na basen - nowocześnie urządzone, wyposażone jak pokoje standard - dodatkowe usługi premium: codzienny bezpłatny wstęp do spa, szlafrok i kapcie w trakcie pobytu, specjalny prezent powitalny, zestaw kosmetyków marki "Club Alexandre" oraz ekspres do kawy Nespresso z pakietem powitalnym z kawą i herbatą w kapsułkach

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 baseny ze słoną wodą (w tym jeden podgrzewany w zależności od pogody) - programy animacyjne, leżaki i parasole przy basenie bezpłatne - boisko do piłki nożnej Płatne - centrum SPA, sauna, jacuzzi, łaźnia parowa, masaże i zabiegi pokój gier - tenis, bilard, tenis stołowy

Dla dzieci

- magic park - plac zabaw dla dzieci o powierzchni 350 m2 - mini klub, brod

Wyżywienie

HalfBoard (HB) - śniadanie i kolacja w formie bufetu. Napoje do kolacji płatne. Full Board (FB) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu. Napoje do obiadu i kolacji płatne. All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.  

Restauracje i bary

- restauracja główna, bar przy basenie

Dodatkowe informacje

- 3 piętra, 282 pokoje - 2 sale konferencyjne - Internet wi-fi i kawiarenka internetowa (płatne) - www.lasiesta-hotel.com  

W dniach 19.11.2018 - 16.12.2018 będzie nieczynny zewnętrzny basen dla dorosłych. Klienci mogą bezopłatnie kożystać z basenu Hotelu LTI Gala i Troya.

Bagaż

Kraków, Warszawa Modlin, Wrocław (Ryanair); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 300 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 210 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa Berlin Schonnefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższaKatowice (WizzAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x30x20); Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż o wadze 10 kg (55x40x23) - Usługa EXBAG - 160zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje także możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 340 PLN (wyloty do 31.03)/372 PLN ( wyloty od 01.04) - 32 kg - 440 PLN (wyloty do 31.03)/550PLN (wyloty od 01.04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Tegel (Laudamotion) Cena zawiera bagaż podręczny (35x20x20) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 80zł/osobę Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 06.01)/ 220 PLN (wyloty od 07 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż lub dodatkowe usługi zostaną dodane już po potwierdzeniu rezerwacji ich cena będzie wyższa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

Położenie

Hotel znajduje się w sercu Playa de Las Americas, zaledwie 150 m od ścisłego centrum. Hotel oddalony jest od lotniska około 15 km. Najbliższe pole golfowe (Golf Las Americas) oddalone jest około 1 km. Przystanek autobusowy znajduje się 500 m od hotelu.

PLAŻA

Najbliższa plaża znajduję się 300 m od hotelu. Serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

Łącznie 282 pokoje; Typy pokoi: 159 pokoi typu standard (ok. 36 m2), 114 pokoi club alexandre (widok na basen, powierzchnia od 36 do 50 m2) - Klienci wykupujący ten pokój otrzymują od hotelu upominek, jedno wejście dziennie do SPA (oferta ograniczona) oraz mają na wyposażeniu szlafrok. 5 pokoi dla niepełnosprawnych; Wyposażenie: centralnie sterowana klimatyzacja, TV, telefon, mini bar za opłatą, sejf (płatny), suszarka. W pokojach jest bezprzewodowy dostęp do Internetu (płatny).

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna El Drago; 2 bary.

BB

śniadania; HB: 2 posiłki;

FB

śniadania, obiady, kolacje; Napoje dostępne są za dodatkową opłatą.

SPORT I ROZRYWKA

Basen zewnętrzny; Bezpłatnie: siłownia, animacje, boiska do piłki nożnej oraz koszykówki, siatkówka, tenis stołowy, Odpłatnie: centrum spa (masaże, sauna, zabiegi), bilard, kort tenisowy.

DLA DZIECI

Mini Club (4-9 lat) na który składają się basen z piłkami plastikowymi, zjeżdżalnie, strefa gier i rozrywek. Dla dzieci i dorosłych jest Game Park, w którym znajdują się piłkarzyki, gry wideo, kręgle i bilard- atrakcje płatne. Dla dzieci przygotowano też brodzik z wodą morską (podgrzewany zimą).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Płatne: pralnia, fryzjer, sale konferencyjne, dostęp do internetu.

NASZYM ZDANIEM

Wspaniały hotel w sercu Playa de Las Americas, polecany przede wszystkim dla rodzin z dziećmi.

STRONA INTERNETOWA

www.lasiesta-hotel.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Wysoki standard udogodnień, Dobra lokalizacja, blisko plaży oraz centrum Playa de las Americas, Smaczne, urozmaicone posiłki, Duży basen o nieregularnym kształcie,

Lokalizacja

w Playa de las Americas, ok. 300 m od plaży, ok. 100 m od centrum, ok. 50 m od sklepów, barów, restauracji, ok. 17 km od lotniska, ok. 3 km od Los Cristianos. Wyposa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Alexandre La Siesta Tenerife to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży, niedaleko Siam Parku. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego, a także rodzinom z dziećmi. To bardzo dobry wybór na rodzinne wakacje na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Playa de las Americas ze sklepami, barami i restauracjami, bardzo blisko piaszczystej plaży wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi
  • wygodne pokoje, bogate zaplecze rekreacyjno sportowe, basen, animacje, plac i pokój zabaw, miniklub Magic Park
  • profesjonalne centrum SPA i wellness,

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

w samym centrum Playa de las Americas, pole golfowe 1 km od hotelu. W pobliżu liczne sklepy, aquapark i centra handlowe. Od lotniska w Reina Sofia oddalony ok. 15 km.

PLAŻA

W odległości 300 metrów od hotelu La Siesta mieści się piaszczysta plaża, pochodzenia wulkanicznego. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 4* Czterogwiazdkowy hotel La Siesta, całkowicie odnowiony w 2004 roku, to oferta zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób, lubiących aktywny wypoczynek lub pragnących spędzić wakacje w gronie swoich znajomych.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja czynna 24h, punkt wymiany walut, restauracja główna El Drago, snack bar El Bohio, bar El Salon, ogród, taras ogrodowy, fax, ksero, centrum kongresowe, sala konferencyjna, salon fryzjerski, opieka medyczna (na żądanie, płatna dodatkowo), sklep z pamiątkami, pralnia, wypożyczalnia samochodów i rowerów, parking.

INTERNET

WiFi na terenie hotelu odpłatnie. Kącik internetowy za opłatą (1e/godzina, 4e/1 dzień, 8e/3 dni, 18e/7dni). W barze głownym, otwartym w godzinach 11.00 - 00.00 wi fi bezpłatnie (hasło do pobrania w recepcji hotelowej)

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: basen odkryty z wodą morską, leżaki i parasole przy basenie, fitness i boccia, odpłatnie: centrum Spa, kort tenisowy, bilard, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

Brodzik, plac zabaw Magic Park, Game Park, mini klub (2-9 lat), animacje, łóżeczka niemowlęce, krzesełka w restauracji, opiekunka na zamówienie (płatna dodatkowo).

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 282 komfortowo wyposażonych pokoi, w tym 159 typu standard, 114 Club Alexandre jak również 9 Superior Club Alexandre. W każdym pokoju znajduje się prywatna łazienka z suszarką do włosów, telefon, klimatyzacja centralnie sterowana, TV/SAT, balkon lub taras, a za dodatkową opłatą możliwość wykupienia sejfu. W sprzedaży pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek.

WYŻYWIENIE

BB śniadanie w formie bufetu. HB śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu, napoje do obiadokolacji za dodatkową opłatą. FB śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Napije do obiadów i kolacji za dodatkową opłatą.

INFORMACJE DODATKOWE

www.lasiesta-hotel.com/en/ Ocena HCH 81%. Rekomendacja turystów 4,9.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Hiszpanii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem.

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany: Wizzair - 23kg (szerokość: 1,499m, wysokość: 1,194m, długość: 1,715m), Ryannair - 15kg; bagaż podręczny o wymiarach: Wizzair - mały, o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25cm, Ryannair - 10kg o wymiarach 55x40x20cm oraz 1 małą torebkę o maksymalnych wymiarach 35x20x20cm; transfer lotnisko - hotel - lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (nie dotyczy regionu Alcudia na Majorce oraz Wysp Kanaryjskich - tu opieka anglojęzyczna), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.   Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych, podatku turystycznego* (dot. Costa Brava, Majorka). *Podatek turystyczny w Katalonii (dotyczy ofert na COSTA BRAVA) oraz na Majorce (pobyty od 1 lipca 2016) nie jest wliczony w cenę. Klienci zobligowani są do wniesienia należnej opłaty bezpośrednio po przyjeździe do hotelu: hotele 5* ok. 2,50 za dzień od osoby hotele 4* ok. 1,65 za dzień od osoby hotele 3 *ok. 1,10 za dzień od osoby pozostałe obiekty ok. 1 za dzień od osoby Dzieci 0-16 lat zwolnione są z podatku. Ponad to na Costa Brava opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (max 7 dni), w dalszym okresie podatek nie obowiązuje. Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej kategorii. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych kategorii lotniczych, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Mapa Hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas

4.6
polecam

W hotelu La Siesta byliśmy w poprzednie wakacje, w dwie rodzinki. Wróciliśmy zadowoleni - pokoje czyste, jedzenie dobre, cała Teneryfa bardzo urokliwa, dużo atrakcji, zwłaszcza dla dzieci. Playa de Las Americas jest dosyć hałaśliwym miejscem, ale i takn am się bardzo podobało.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, wymagającym klientom
Podsumowanie: polecam
4.6
4.1
polecam

La Siesta to bardzo zadbany hotel, pokoje stosunkowo duże, łazienka także, tylko posiłki przeciętne, niby duży wybór ale wszystko jakoś mało doprawione (ale to oczywiście kwestia gustu i smaku), bardzo przyjazny personel, ładny teren i blisko do wszystkich rozrywek Playa de las Americas. Właściwie nie ma na co narzekać, jeśli szukacie dobrego hotelu na Teneryfie to ten można śmiało brać pod uwagę

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
4.1
polecam

La Siesta to super baza wypadowa na Playa de las Americas, dookoła mnóstwo się dzieje, to miasto chyba nigdy nie śpi. Sam hotel przeciętny, bez szału, ale można się wyspać, dobrze zjeść i wypocząć. Spędziliśmy tu dwa tygodnie jeżdżąc po Teneryfie i imprezując gdzieniegdzie, tak więc jesteśmy zadowoleni :)))

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Hotel
    4.6
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    4.3
  • Atrakcje
    i sport
    4.2
  • Obsługa
    4.7
HolidayCheck
Ocena Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
4.6 / 6

Słabo 2018-04-26
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
  • Obsługa
    4.0

3.8
Dobry hotel z malutkimi minusami 2008-10-05
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.4
  • Pokoje
    5.3
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Przebywałam w tym hotelu na przełomie września i października i wspominam go miło. Jedzenie było sup...
więcej

5.3
Mieszane uczucia 2009-06-24
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    1.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    3.0

3.6
Piękny kameralny obiekt z bardzo dużymi pokojami 2010-04-14
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.3
Bardzo dobrze połozony hotel 2010-08-03
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.5
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.3

Hotel przytulny i bardzo czysty.Ładny widok z balkonu na basen hotelowy i zadbaną zieleń.Położenie h...
więcej

4.8
Dobry hotel, mimo drobnych niedociągnieć 2010-12-07
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    4.8
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    3.3
  • Obsługa
    5.0

Hotel oceniam na 4. Ogolnie wróciłem zadowolony. Bardzo blisko z niego do oceanu - jednak do lepszyc...
więcej

4.8
Lokalizacja ok, reszta mogła być lepsza 2013-08-06
Szczegóły oceny hotelu Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.8
  • Obsługa
    4.8

Hotel trochę przereklamowany !!! Trochę głośno, hałas dochodził z holu i zewnętrznie z ulicy. W prze...
więcej

4.1

Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
standard best-price double standard balcony or terrace
2 os. pokoj standardowy
2 os. Alexandre Club
Dvivietis + 1 pristatoma lova
Dvivietis + 2 pristatomos lovos
Dvivietis kambarys
Dvoulůžkový pokoj club alexandre s přistýlkou
Pok. club alexandre 2 os.+2 dost.
Dvoulůžkový pokoj club alexandre
Doppelz,Balkon/Terrasse
Doppelz,Balk/Ter,Pooblick
DZ,Balk/Ter,Poolbl,55plus
Doppelz,Balk/Ter,Spar
Einzelz,Balkon/Terrasse
Jednolůžkový pokoj

Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas - Możliwości wyżywienia:


Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas - miasta wylotu:


Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Alexandre La Siesta Tenerife - Playa de las Americas? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00