cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
  • Hotel Iberostar Las Dalias, Teneryfa
1 / 59
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
17.11 - 23.11
już od 5679 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.12 - 14.12
już od 1429 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Las Dalias
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Iberostar Las Dalias
star 4

Hiszpania: Teneryfa
Ocena hotelu Iberostar Las Dalias:
4.7 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Las Dalias:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.5
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 grudnia 2018
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Hotel Iberostar Las Dalias w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4 Hiszpania/Teneryfa

Kategoryzacja hotelu

- kat.Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

Położenie

- Costa Adeje - ok.100 m od Playa de Las Americas - w pobliżu hotelu znajdują się bary/restauracje, placówka medyczna i supermarket - ok. 450 m od plaży - ok.500 m od Siam Park - ok.18 km od lotniska

Plaża

- piaszczysta, pochodzenia wulkanicznego - leżaki i parasole za opłatą

Pokoje

Pokoje typu Standard - klimatyzacja, TV-SAT - telefon, lodówka/mini bar (na zapytanie, płatny) - sejf (płatny), internet Wi-Fi (bezpłatny) - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka do włosów) - balkon  

Sport, Relaks, Rozrywka

bezpłatnie: - siłownia - tenis stołowy, boisko do siatkówki - 2 baseny ze słodką wodą ( w tym 1 podgrzewany) - leżaki i parasole przy basenie, ręczniki - depozyt 10 - dzienne i  wieczorne programy animacyjne płatne: - SPA (masaże i zabiegi pielęgnacyjne) - bilard - kort tenisowy i do squasha  

Dla dzieci

- basenik - plac zabaw - mini klub (4 - 7 lat) - maxi club (8 -12 lat) - klub dla nastolatków (9 - 17 lat) - mini disco - plac zabaw - animacje - łóżeczko

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu; w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe.

Restauracje i bary

- 2 restauracje (w tym 1 a' a carte) - 3 bary

Dodatkowe informacje

- hotel zbudowano w 1989 r., ostatnia renowacja 2005 r. - 404 pokoje, 3 windy - lobby z recepcją - sala konferencyjna - punkt wymiany walut - salon fryzjerski - sklep z pamiątkami - przechowalnia bagaży - wynajem aut i rowerów https://www.iberostar.com/en/hotels/tenerife/iberostar-las-dalias  

Bagaż

Kraków, Wrocław, Warszawa Modlin (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 58zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 210 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 300 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.Berlin Schonefeld (RyanAir); Cena zawiera bagaż podręczny (40x20x25) Klienci mogą dokupić dodatkowy bagaż podręczny o wadze 10 kg (55x40x20) - Usługa EXBAG - 58zł/osobę, Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (od 16.03 - 31.05 i od 01.10-31.10)/ 310 PLN (od 01.06-30.09) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Teneryfa

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

1989 r. Odnowiony 2005 r. Na terenie znajduje się restauracja główna, lobby bar, 2 sale konferencyjne, bar przy basenie, 2 baseny ze słodką wodą (jeden podgrzewany w sezonie zimowym), taras słoneczny, fryzjer, sklep z pamiątkami.

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

500 m do jednej z najładniejszych plaż na południowym wybrzeżu Teneryfy.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację, łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), telefon, TV, mini bar (płatny), sejf (płatny), balkon lub taras. Typy pokoi: na terenie hotelu: standardowe , standardowe basic (zlokalizowane są na parterze, bez widoku) , standardowe z widokiem na basen , rodzinne standardowe (dwa pokoje łączone) , rodzinne superior (dwa pokoje łączone, widok na morze lub basen) , pokoje dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, lobby bar

śniadanie

Formuła zawiera:śniadanie, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie, obiadokolacja, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (10:00-00:30) Formuła zawiera:śniadanie, obiad, kolacja, przekąski w wybranych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

z myślą o dzieciach

mini klub (4-12 lat), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, animacje, łóżeczko dla dziecka do 2 lat dostępne na życzenie (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

boisko do piłki plażowej, badminton, korty tenisowe, squash (depozyt za sprzęt), bilard, strzelanie do celu, rzutki, siłownia, aqua aerobik, waterpolo, programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem, wieczorne przedstawienia, muzyka na żywo

płatne

masaże

Aktualizacja opisu

31.05.2016 15:02

usługi dostępne w hotelu

Niepełnosprawni Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

UWAGA!

OPIS AKTUALNY DLA SEZONU LATO 2018.

Położenie

centralnie, przy głównej ulicy. Sklepy, restauracje, bary ok. 50 m od hotelu.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

404 pokoje, 9 pięter, windy. Lobby z recepcją, restauracja, lobby bar, bar z TV sat., butiki, salon fryzjerski. W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą, taras słoneczny, jacuzzi tylko dla dorosłych bar przy basenie. Parasole, leżaki, materace w cenie. Ręczniki kąpielowe za kaucją. www.iberostar.com

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WiFi Premium na terenie całego hotelu gratis.

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3E): klimatyzacja, telefon, TV sat., mini bar (za opłatą), sejf (za opłatą), umeblowany balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na basen (1-3A). Pokoje Komfort Plus (1-3K): na wyższych piętrach, z widokiem na basen. Wariant ekonomiczny (2S). Pokoje rodzinne (2-6B): 2 pokoje dwuosobowe połączone drzwiami. Pokoje rodzinne Superior (2-6G): z widokiem na basen, poza tym jak 2-6B.

Sport

siłownia, tenis stołowy. Odpłatnie: bilard, squash. W pobliżu 18-dołkowe pole golfowe.

Wellness

odpłatnie salon kosmetyczny i masaże.

Dzieci

Fun Park: brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem, prowadzony przez międzynarodowy zespół animatorów hotelowych.

All Inclusive

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Show cooking. Napoje do posiłków. Śniadanie kontynentalne w godz. 10:00-13:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w godz. 10-00:30 w barach. Zimne przekąski i ciasto serwowane między głównymi posiłkami w godz. 10:00-18:30.

Wcześniej = taniej

do 31.12.17 15% zniżki, 1.01-28.02.18 10% zniżki, 1.03-31.03.18 5% zniżki dla pobytów od 1.05.18.

Dla dzieci

2-6 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa, 7-16 lat: zniżka procentowa.

Polecamy

  • wspaniała lokalizacja w samym sercu Playa del Bobo
  • wyśmienita kuchnia
  • urozmaicony program animacyjny
  • pokoje rodzinne do 6 osób 


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel znajduje się w południowej części wyspy, w jednym z najpopularniejszych kurortów turystycznych - Costa Adeje. W okolicy (ok. 500 m) bary, restauracje i sklepy. Do lotniska Reina Sofia ok. 16 km.
Plaża:

Do najbliższej piaszczystej (ciemny piasek) plaży del Bobo ok. 500 m. Leżaki i parasole - płatne (ok. 10 EUR/os.).
Do dyspozycji gości:

Recepcja z lobby, windy, restauracja główna, bar przy basenie, lobby bar, 3 baseny ze słodką wodą (w tym 1 dla dzieci, 1 podgrzewany w sezonie zimowym), hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 5 Eur), jacuzzi (dostępne tylko dla dorosłych), tarasy słoneczne z leżakami i parasolami w tropikalnym ogrodzie, miniklub, sale konferencyjne, fryzjer, sklep z pamiątkami.
Pokoje:

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, asystę przedstawiciela Rainbow na lotniskach lokalnych, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (wersja standard: NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

TENERYFA

Wycieczki lokalne i atrakcje

Teneryfa w pigułce + wizyta w Loro Parku
To idealna propozycja dla wszystkich, którzy chcą połączyć zwiedzanie wyspy z wizytą w Loro Parku. Wycieczkę rozpoczniemy od Los Gigantes, gdzie zobaczymy imponujący cud natury - największe klify Teneryfy. Następnie malowniczą trasą dotrzemy do najpiękniejszego punktu widokowego na wyspie, skąd roztacza się widok na urocze miasteczko Garachico, nazywane "Pompejami Teneryfy". W miejscowości Icod de Los Vinos, która będzie naszym kolejnym przystankiem, czeka nas mnóstwo atrakcji - zobaczymy Drago Millenario, czyli najstarszy okaz drzewa smoczego na świecie, zachwycimy się tradycyjną kanaryjską architekturą a także posmakujemy lokalnych alkoholi podczas degustacji! Na zakończenie czeka nas wizyta w Loro Parku - najlepszym w Europie ogrodzie zoologiczno - botanicznym, gdzie zachwycimy się fantastycznymi pokazami z udziałem zwierząt. CENA: ok. 74 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat.
Wulkan Teide + Masca
Zapraszamy do wpisanego na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO Parku Narodowego Teide, który obejmuje ogromny krater wulkanu o średnicy 14 kilometrów. Monumentalny stożek Pico del Teide o wysokości 3718 m n.p.m. to najwyższy szczyt Hiszpanii i zarazem trzeci największy czynny wulkan na świecie. Księżycowy krajobraz Parku tworzą niezwykłe, kolorowe formacje skalne - bazaltowe, pumeksowe oraz zastygłe strumienie lawy spływające po stokach. Dla tych, którzy chcieliby zobaczyć El Teide jeszcze lepiej z bliska proponujemy wjazd kolejką linową na 3555 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 27 EUR/os.). Podczas wycieczki zwiedzimy również położoną w zielonych górach Teno miejscowość Masca, którą podobno mieli założyć piraci. National Geographic uznał Mascę za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 39 EUR/dziecko do 11 lat.
La Gomera - druga Wyspa Kanaryjska
Całodniowa wycieczka na wyspę La Gomerę - kameralną i spokojną sąsiadkę Teneryfy. W programie m. in. wizyta w zabytkowej stolicy San Sebastian, gdzie znajduje się dom Krzysztofa Kolumba, odwiedziny na plantacji kanaryjskich bananów, gdzie dowiecie się Państwo, jak wygląda proces ich hodowli, oraz wizyta w Parku Narodowym Garajonay (lista UNESCO), gdzie zobaczymy największy na świecie, tajemniczy i spowity mgłą las wawrzynowy. Wycieczka sprzedawana w dwóch opcjach. CENA: Jeepami ok. 92 EUR/os dorosła, ok. 46 EUR/dziecko do 11 lat, Autobusem: ok. 78 EUR/os dorosła, ok. 23 EUR/dziecko do 11 lat.
Skarby Północy
Całodzienna wycieczka objazdowa po Teneryfie, prezentująca najbardziej urokliwe i tradycyjne miejsca wyspy. Pierwszym punktem będzie "kanaryjska Częstochowa", czyli Candelaria z Bazyliką Matki Boskiej Gromniczej. Następnie odwiedzimy dwie stolice - współczesną, czyli Santa Cruz, oraz pierwszą, zabytkową - La Lagunę. La Laguna to najpiękniejsze miasto Teneryfy z fantastycznie zachowaną kolonialną starówką, wpisaną na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwieńczeniem wycieczki będzie spacer wąskimi uliczkami miasteczka Orotava, który zaprowadzi nas do najpiękniejszego budynku Teneryfy - Domu z Balkonami. CENA: ok. 50 EUR/os dorosła, ok. 35 EUR/dziecko do 11 lat.
Katamaran Mustcat
3-godzinny rejs katamaranem wzdłuż południowego wybrzeża Teneryfy to okazja do relaksu i podziwiania wielorybów i delfinów w ich naturalnym środowisku. Podczas wycieczki zatrzymamy się w zatoce, gdzie będzie czas na morskie kąpiele oraz snorkeling i podglądanie podwodnego życia. CENA: ok. 43 EUR/os dorosła, ok. 22 EUR/dziecko do 11 lat.
Siam Park
Siam Park to największy tematyczny park wodny w Hiszpanii, nawiązujący swoją architekturą do królestwa Tajlandii. Znajdziemy tu kilkanaście zjeżdżalni, w tym największą w Europie, o wysokości 28 metrów, plażę z białym piaskiem sprowadzonym z Portugalii i basen z największą sztuczną falą na świecie, sięgającą kilku metrów wysokości! Park jest czynny codziennie w godz. 10:00-17:00 w okresie zimowym i 10:00-18:00 latem. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Loro Park
Loro Park to mieszanka ogrodu zoologicznego i botanicznego. Można tu zobaczyć tysiące ptaków, fantastyczne pingwinarium, mnóstwo zwierząt na wybiegach - w tym tak unikalne okazy jak czerwone pandy i białe tygrysy, czy wreszcie potężne akwarium, gdzie nad naszymi głowami przepływają płaszczki i rekiny! Pokazy z udziałem delfinów, papug czy lwów morskich zachwycą nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Ponadto to właśnie w Loro Parku można zobaczyć jedno z nielicznych w Europie show z udziałem orek! Loro Park znajduje się na północy wyspy, w Puerto de la Cruz. CENA: ok. 37 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
W przypadku wyboru dwóch parków Siam Park + Loro Park obowiązuje tzw. TWIN TICKET Cena: ok. 60EUR/os. dorosła, ok. 41,50 EUR/dziecko do 11 lat. Zakup biletów w tej ofercie dostępny tylko na miejscu u Rezydenta Rainbow.
Jungle Park
Rodzinny park atrakcji położony kilka kilometrów od Los Cristianos. Znajduje się tutaj tropikalna dżungla (75 000 m2), gdzie można spotkać lwy, tygrysy, krokodyle, a także ponad 300 innych niezwykłych gatunków zwierząt. Park słynie przede wszystkim z imponujących pokazów dzikich ptaków. CENA: ok. 24 EUR/os. dorosła, ok. 17,50 EUR/dziecko do 11 lat.
Trekking Masca
Trasa przez rozpoczynający się w miejscowości Masca wąwóz to najpiękniejszy szlak trekkingowy na Teneryfie. Zapierające dech w piersiach widoki, endemiczna roślinność i niemal pionowe skalne ściany będą nam towarzyszyć podczas trwającego ok. 4 godziny marszu. Wędrówkę zakończymy u wylotu wąwozu, gdzie mieści się ukryta wśród klifów Los Gigantes dzika plaża. Po orzeźwiającej kąpieli powrócimy statkiem do cywilizacji. CENA: ok. 46 EUR/os dorosła, ok. 25 EUR/dziecko do 11 lat.
Odkryj nurkowane
Nie trzeba umieć pływać, aby z nami zanurkować! Kurs Discover Scuba Diving z polskimi instruktorami w bazie nurkowej PADI to pierwszy krok, aby zostać licencjonowanym nurkiem. Nurkowanie odbywa się przy najpiękniejszej plaży południa Teneryfy - Las Vistas w Los Cristianos. CENA: ok. 100 EUR/os.
Dla aktywnych

Trekking
Teneryfa to raj dla miłośników pieszych wędrówek. Na terenie Parku Narodowego Las Canadas del Teide wytyczono ponad 20 tras dla piechurów. Ogromną popularnością wśród amatorów trekkingu cieszą się również wyprawy w górach Anaga oraz Teno.
Windsurfing i kitesurfing
Teneryfa, ze względu na położenie i ukształtowanie wybrzeża, stanowi wymarzone miejsce do uprawiania tych sportów wodnych. Mekką surferów jest El Medano - niewielka miejscowość znana na całym świecie ze swych silnych wiatrów - oraz plaża La Fitenia w Playa las Americas. Z kolei na północy wyspy polecamy plaże El Socorro i Bajamar.
Przyroda

Playa del Duque - Costa Adeje
Najpiękniejsza plaża południowych kurortów Teneryfy - kameralna, oznaczona Błękitną Flagą, otoczona najbardziej ekskluzywnymi hotelami.
Relaks

Nocne życie w Las Veronicas
Numer jeden na imprezowej liście wyspy od niemal dekady! W Las Veronicas znajdują się najbardziej znane spośród wszystkich klubów na Teneryfie - np. kultowe Papagayo. Tutaj każdy dzień jest jak sobotnia imprezowa noc! Lokalizacja: Playa de las Americas.
Kuchnia

La Caleta - mekka smakoszy
W uroczej miejscowości La Caleta w pobliżu Costa Adeje można spróbować świeżych ryb i owoców morza w jednej z licznych restauracji położonych malowniczo nad brzegiem oceanu. Polecamy wybrać się tu na kolację o zachodzie słońca!
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

Inne

Informacje ogólne
Waluta EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych są miejsca gdzie można wymieniać walutę.
Napiwki Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego lub paszportu.
Czas Zimą minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego, latem minus 2 godziny.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 Eur, woda 1l - 1-1,5 Eur, piwo w barze od 1,5 Eur, kawa w kawiarni od 2 Eur, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 Eur do 5 Eur.
Poczta Czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 08.30-14.00. Zarówno kartki pocztowe, jak i znaczki można kupić w recepcji hotelu i tam zostawić do wysłania. Znaczek do Polski i innych krajów Europy kosztuje 0,65 Eur.
Elektryczność Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony Karty telefoniczne możemy kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Godziny pracy Banki otwarte są codziennie od 9.00 do 14.00, w soboty do 13.00 sklepy czynne są od 09:00 do 13.00 oraz po 16.00 kiedy kończy się sjesta. Supermarkety czynne są zazwyczaj od 09:00 do 21:00. W niedziele i święta sklepy i urzędy są zamknięte. Wszelkie urzędy są otwarte tylko w godzinach porannych.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic, Gdańska oraz Poznania.Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku.Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl\rozklady.
W regionie
Teneryfa Teneryfa, ze stolicą w Santa Cruz de Tenerife, jest największą wyspą archipelagu Wysp Kanaryjskich (2059 km2), położoną na Oceanie Atlantyckim, u północno-zachodnich wybrzeży Afryki, administracyjnie należącą do Hiszpanii. Charakteryzuje się górzystą powierzchnią pochodzenia wulkanicznego. Najwyższy szczyt Pico de Teide (3718 m n.p.m.) jestjednocześnie najwyższą górą Hiszpanii. Wyspa ta kusi pięknymi plażami oraz zielenią palm. Uprawia się tu trzcinę cukrową, banany, drzewa cytrusowe, winorośl, zboża, tytoń oraz warzywa. Głównym miastem i portem jest Santa Cruz de Tenerife. Na wyspie panuje zróżnicowany klimat (łagodny przez cały rok). Łańcuch górski dzieli wyspę na dwie strefy klimatyczne - południowo - wschodnią - cieplejszą (dominuje klimat pustynny i suchy, ponieważ dociera tam gorące powietrze z Afryki, stosunkowo niewiele roślinności, piaszczyste plaże) oraz północno-zachodnią - chłodniejszą (panuje klimat wilgotny, bogata roślinność, skaliste wybrzeże, czarny igrafitowy piasek wulkaniczny). O mieszkańcach Teneryfy mówi się, że są jak wulkan Teide - zimni na zewnątrz, gorący w środku - choć w przy pierwszym spotkaniu mogą okazać się nieprzystępni, to przy drugim na pewno będą przyjaźni, pomocni i otwarci. To ludzie stanowiący prawdziwą mieszankę kultur i narodowości etnicznych, a przy tym dumni ze swych tradycji i kultury, którymi chętnie dzielą się z turystami.
Los Cristianos, Playa de las Americas i Costa Adeje Los Cristianos i Playa de las Americas położone są na południu wyspy, w odległości ok. 13-18 km od lotniska Reina Sofia. Są również jednymi z najstarszych miejscowości wypoczynkowych w tej części wyspy. Wraz z Costa Adeje, przechodząc jedna w drugą, tworząrozbudowaną bazęhotelowąi rekreacyjną. W Los Cristianos i Playa de las Americas znajdują się plaże wulkanicznego pochodzenia (ciemny piasek).
Playa de las Americas to nieprzerwany ciąg restauracji, barów, dyskotek, pasaży handlowych - życie tu toczy się przez całą dobę.
Los Cristianos jest nieco spokojniejsze, choć również nie brak tu atrakcji typowych dla kurortów turystycznych, pozwalającychprzyjemnie spędzić czas poza hotelem.
Costa Adeje uznawane jest za kurort bardziej przyjaznym rodzinom, więcej tu hoteli niż dyskotek, to wspaniała promenada nadmorska z pieknymipunktami widokowymi i sympatycznymi restauracjami zapewnią Klientom udany wypoczynek. Miłośnicy kąpieli słonecznych znajdą tu dobrze zagospodarowane plaże (leżaki parasole, prysznice, a do tego sporty wodne). Amatorom windsurfingu i kitesurfingu polecamy wizytę w położonym przy lotnisku El Medano, gdzie panująidealne warunki dla wind-, kite-surferów. Miłośnicy gór mogą uprawiać trekking w parku narodowym wulkanu El Teide, golfiści znajdą świetnie przygotowane pola golfowe, a wielbicieli wycieczek krajoznawczych zachęcamy do odwiedzenia Orotavy oraz Puerto de la Cruz - miejscowości położonych na północy wyspy, które kuszą typowymi hiszpańskimi krętymi uliczkami ibielonymi domkami z czerwonymi dachówkami. Wszystkim polecamy genialny park wodny Siam Park. Zapraszamy do poznawania Teneryfy!


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Neckermann HIT

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Teneryfa, Hiszpania

Położenie

centralnie, przy głównej ulicy. Sklepy, restauracje, bary ok. 50 m od hotelu.

Plaża

do piaszczystej plaży ok. 500 m. Leżaki i parasole za opłatą.

Wyposażenie

404 pokoje, 9 pięter, windy. Lobby z recepcją, bar, kawiarnia, butiki, salon fryzjerski. Sala konferencyjna (do 200 osób). W ogrodzie 2 baseny ze słodką wodą (1 podgrzewany zimą), bar przy basenie i taras słoneczny. Parasole, leżaki, materace w cenie, serwis ręczników kąpielowych za kaucją. www.iberostar.com

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

Pokoje dwuosobowe (1-3E): przytulnie urządzone; klimatyzacja, telefon, TV sat., mini bar (na zapytanie, za opłatą), sejf (za opłatą), umeblowany balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC. Z widokiem na basen (1-3A). Pokoje Komfort Plus (1-3K): na wyższych piętrach. Pokoje dwuosobowe - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje rodzinne (2-6B): 2 pokoje połączone drzwiami, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Z widokiem na basen (2-6G).

Dzieci

oddzielny brodzik, mini klub (4-12 lat, w określonych godzinach), plac zabaw. Łóżeczko dla dziecka do lat 2 bez opłaty.

Rozrywka

programy animacyjne w ciągu dnia i wieczorem.

Dostęp do internetu

kącik internetowy za opłatą. WI-FI na terenie całego hotelu gratis.

Sport

tenis stołowy, siatkówka. Odpłatnie: bilard, squash, tenis. W pobliżu 18-dołkowe pole golfowe.

All Inclusive

trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Dodatkowo śniadanie kontynentalne dla śpiochów w godz. 10.00-13.00, po południu zimne przekąski i ciasto serwowane w barze. W godzinach 10.00-00.30 napoje orzeźwiające, kawa, herbata, piwo, wino i wybór lokalnych napojów alkoholowych.

Zniżki

DLA DZIECI 2-6 LAT: pobyt gratis lub zniżka procentowa.DLA DZIECI 7-16 LAT: zniżka procentowa.

Polecamy

  • całkowicie wyremontowany w 2015 r.
  • wspaniała lokalizacja w samym sercu Playa del Bobo
  • wyśmienita kuchnia
  • urozmaicony program animacyjny
  • pokoje rodzinne do 6 osób


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA HISZPAŃSKA

****

KATEGODIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

* Odnowiony w 2015 r. hotel znajduję się w centrum miejscowości Costa Adeje, 18 km od portu lotniczego. 1 Km od hotelu znajduję się rewelacyjny park wodny.

PLAŻA

* Piaszczysta, publiczna, 500 m od hotelu; serwis plażowy płatny.

ZAKWATEROWANIE

* 429 pokoi; * Typy pokoi: pokoje standardowe (25 m2), rodzinne (50 m2 - 2 pokoje łączone drzwiami); * Wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z WC i suszarką do włosów, minibar (płatny), telefon, telewizor, sejf (płatny), Internet Wi-Fi.

RESTAURACJE I BARY

* Restauracja główna; * 3 bary.

Wyżywienie

* All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, przekąski i podwieczorek w ciągu dnia; Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji podawane są w barach w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00.

SPORT I ROZRYWKA

* 2 baseny: basen zewnętrzny, basen zewnętrzny ogrzewany (1.10 do 30.04); * Bezpłatnie: rzutki, siłownia, tenis stołowy, animacje, siatkówka plażowa, łucznictwo, muzyka na żywo; * Odpłatnie: masaże, squash, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

* Brodzik, plac zabaw, opiekunka dla dzieci (za opłatą).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

* Bezprzewodowy Internet, kantor, wypożyczalnia samochodów i rowerów, sklepy, fryzjer, parking (bezpłatny).

NASZYM ZDANIEM

* Hotel renomowanej sieci Iberostar, cieszący się dobrymi opiniami ze względu na dobrą kuchnie i wiele atrakcji dla rodzin z dziećmi.

STRONA INTERNETOWA

* www.iberostar.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hiszpania/Teneryfa

Opis

Hotel należący do międzynarodowej sieci Iberostar znajduje się w Costa Adeje, blisko centrum nadmorskiego kurortu Playa de Las Americas. W pobliżu mieszczą się liczne sklepy, restauracje i bary centrum handlowego San Eugenio, a zaledwie kilkaset metrów dzieli hotel od piaszczystej plaży Playa de Troya. Niedawno zmodernizowany obiekt posiada m. in. klimatyzowaną restaurację z częścią dla niepalących, sale konferencyjne i trzy bary. Hotel stanowi odpowiednie miejsce dla rodzin z dziećmi i dla osób poszukujących aktywnych form spędzania wolnego czasu.

Lokalizacja

w Costa Adeje, ok. 500 m od plaży, ok. 800 m od centrum, ok. 18 km od lotniska, w pobliżu centrum handlowego, ok. 1 km od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 404, restauracje - 1, windy - 3, lobby bar, bar przy basenie, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, fryzjer, udogodnienia dla niepełnosprawnych, wypożyczalnia rowerów, kiosk, pokoje dla niepełnosprawnych, centrum konferencyjne.

Basen

2 baseny odkryte, parasole i leżaki bezpłatne; brodzik dla dzieci.

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób dorosłych.

Plaża

publiczna, wulkaniczna, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

siatkówka, tenis ziemny (płatny), tenis stołowy, squash (płatny), rzutki (płatne), bilard (płatny), siłownia.

Rozrywka

dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka.

Dla dzieci

brodzik, mini klub.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w ciągu dnia (10.00 - 00.30) w wyznaczonych barach oraz do posiłków; przekąski w określonych godzinach.

Informacje dodatkowe

tenis ziemny dla gości hotelowych dostępny w hotelu IBEROSTAR BOUGANVILLE.

Cena zawiera

Przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NNW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, W przypadku lotów czarterowych z Warszawy, Katowic. bagaż główny do 20kg + podręczny do 5kg. W przypadku lotów liniami Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x20cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) W przypadku lotów liniami Wizz Air z Katowic bagaż podręczny 10 kg max. wymiary 55x40x23cm (istnieje możliwość zakupu bagażu głównego w momencie rezerwacji) Rezerwacja na potwierdzenie w ciągu 48h.

Cena nie zawiera

Opcjonalnie dopłaty do bagażu głównego w przypadku lotów - I. Ryanair z Warszawy-Modlina, Krakowa i Wrocławia - - dopłaty do bagażu głównego 20 kg - 400 zł/2 strony/os. przez cały rok II. Wizz Air z Katowic - - bagaż rejestrowany do 20 kg - 550 zł/os/2 strony przez cały rok CENY W MOMENCIE REZERWACJI BILETU! Dodanie bagażu po potwierdzeniu rezerwacji wiąże się z wyższymi cenami. opłaty za wybrane miejsca w samolocie. Podczas odprawy on-line przydzielane są one automatycznie przez system. Oznacza to, że osoby z jednej rezerwacji mogą zajmować różne miejsca w samolocie. Dotyczy to także dzieci powyżej 12 roku życia. Istnieje możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą. Zapytaj sprzedawcę o szczegóły.

Obsługa na miejscu

Obsługa lokalnego przedstawiciela w języku polskim (spotkanie informacyjne w hotelu, kontakt telefoniczny). W przypadku hoteli na północy wyspy wyłącznie kontakt telefoniczny z przedstawicielem w języku polskim.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Iberostar Las Dalias to świetnie usytuowany hotel w miejscowości Costa Adeje z barami, restauracjami, dyskotekami i sklepami. Polecamy miłośnikom plażowania i życia nocnego oraz rodzinom z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Iberostar to gwarancja najwyższej jakości świadczonych usług i udanych wakacji na Teneryfie.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w kurorcie Costa Adeje, 500 metrów od piaszczystej plaży del Bobo z ciemnym piaskiem
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe - baseny, jacuzzi, tarasy słoneczne, animacje dla dzieci i dorosłych, squash, siłownia
  • bogata i urozmaicona opcja All Inclusive, wi fi gratis

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • taras
  • sklepy
  • fryzjer
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • parking niestrzeżony: za opłatą
  • sale konferencyjne: 1

karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

404

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • ostatni, całkowity remont: 2015 
  • hotel nie akceptuje zwierząt

Sport i wellness

W cenie
  • siłownia 
  • aerobik 
  • aqua fitness
  • pilates 
  • joga 
  • łucznictwo 
Płatne
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
  • squash
  • rowery: w ofercie firm zewnętrznych
  • windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • surfing: w ofercie firm zewnętrznych
  • żeglowanie: w ofercie firm zewnętrznych
  • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
  • parasailing: w ofercie firm zewnętrznych

rozrywka

  • zajęcia kulinarne
  • pokój gier
  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • wieczory taneczne
  • zajęcia taneczne
  • muzyka na żywo
  • karaoke

Pokoje

Pokój wieloosobowy MZX1
  • 4-6 os.
  • ok. 50 m2
  • widok na ulicę
  • 2 pokoje połączone drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • 2 łazienki
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój wieloosobowy MZX2
  • 4-6 os.
  • ok. 50 m2
  • z widokiem na basen
  • 2 pokoje połączone drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • 2 łazienki
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na basen lub morze DZX4
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na basen lub morze
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na basen DZX3
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na basen
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 2 os.
  • ok. 25 m2
  • widok na ulicę
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 25 m2
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • telefon
  • sejf: płatny
  • minibar: płatny
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie
  • obiad
  • kolacja
  • przekąski
  • ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
  • kawa/herbata po południu
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Restaurante Danae": bufet, w cenie, 07:00 - 10:00, 13:00 - 15:00 i 18:30 - 21:30, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Snack buffet": bufet, 10:00 - 18:00

  • bary i inne: 3
  • bar „Diana Bar": 10:00 - 00:30, w cenie
  • bar w lobby „Lobby Bar Venus": 11:00 - 00:30, w cenie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Pool Bar": 10:00 - 00:30, w cenie
  • W okolicy

    • ok. 1 km od Siam Parku
    • ok. 500 m od piaszczystej plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 20 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Mapa Hotelu Iberostar Las Dalias
    Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Teneryfa)
    Puerto de la Cruz czyli miasto na północy Teneryfy z kompleksem Lago Martianez
    Wodny park atrakcji Siam Park wzorowany na tajlandzkiej wiosce - Hiszpania, Teneryfa
    Kilometrowa plaża na północy wyspy Teneryfa ze złotym saharyjskim piaskiem - Hiszpania
    Słynny na całym świecie park zoologiczny Loro Park w Puerto de la Cruz odwiedzają miliony turystów rocznie
    Klify olbrzymy czyli Los Gigantes na wyspie Teneryfa
    Długa piaszczysta plaża i promenada w pobliży Playa de las Americas na wyspie Teneryfa
    Jedna z ładniejszych plaż i miejscowości na południu wyspy Teneryfa czyli Costa Adeje
    Jedna z głównych atrakcji wyspy Teneryfa czyli wulkan Teide
    Przyciągająca tysiące turystów 1000- letnia dracena w miejscowości Icod del los Vinos na Teneryfie
    La Gomera to najpopularniejsza wycieczka fakultatywna dostępna z wyspy Teneryfa
    Wąwóz Masca w górach Teno to ulubione miejsce na trekking na Teneryfie
    Wulkaniczna Playa de La Arena każdego roku przyciąga  tysiące turystów na Teneryfie

    Opinie o Hotelu Iberostar Las Dalias

    4.9
    zdecydowanie polecam

    Wszystko jak w ofercie, konsultantka poleciła nam hotel Iberostar Las Dalias i byliśmy bardzo zadowoleni.

    POLECAM:
    wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Niesamowite miejsce! Zastanawialiśmy się dość długo, ale po przeczytaniu wielu opinii w internecie, po doświadczeniach znajomych itd zdecydowaliśmy się na Iberostar Las Dalias choć nie był tanią propozycją. Wszystko na najwyższym poziomie, świetne wyżywienie, bardzo ładne pokoje z przepięknymi widokami oraz przemiła obsługa. Dobra baza wypadowa na Playa de las Americas i bardzo blisko do Siam Parku. Nasze pierwsze wakacje na Teneryfie zaliczamy do udanych :-)

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.6
    zdecydowanie polecam

    W Iberostar Las Dalias spędziliśmy bardzo udany tydzień. Świetny serwis, smaczne posiłki, bardzo bogaty wybór, pokoje ładne, przestronne i codziennie sprzątane. Teren hotelu czysty, zadbany i zielony - to idealne miejsce na relaks i wypoczynek. Sama Teneryfa również wywarła na nas bardzo pozytywne wrażenie

    POLECAM:
    wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.9
    zdecydowanie polecam

    zdecydowanie polecam, bardzo miłe miejsce, przesympatyczna obsługa dbająca o zadowolenie klienta:-)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.3
    zdecydowanie polecam

    tak naprawdę każda kategoria klienta powinna być zadowolona z tego hotelu to naprawdę bardzo miłe miejsce a pracownicy dbają o czystość, spokój i komfort klienta... mogę spokojnie polecić ten hotel....

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.3

    Iberostar Las Dalias - możliwości zakwaterowania:

    standard standard balcony or terrace
    standard singleuse standard balcony or terrace
    standard basic
    standard standard poolview balcony or terrace
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    1 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    Pokoj dwuosobowy Komfort Plus lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen WYZSZE PIETRA
    2 os. pokoj standardowy
    Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na basen
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj dwuosobowy Komfort Plus lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen WYZSZE PIETRA
    Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    2 os. Pokój rodzinny (pokoje standardowe łączone dla minimum 4 osób)
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj dwuosobowy Komfort Plus lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen WYZSZE PIETRA
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
    lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Doppelz,Bal/Ter,Poolblick
    Doppel,Balk/Ter,Bergblick
    DZ,BkoT,priority location
    Doppelz,Bal/Ter,Sparpreis
    Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
    Doppelz,Balk/Ter,Poolblic
    Doppelz,Balkon/Terrasse
    DZ,Balk/Ter,priority loc
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    DZ,Balk/Ter,Sparpreis
    Einzel,Balk/Ter,Poolblick
    Familienunterbr.,Balk/Ter
    Familienzimmer,Superior
    Familienzimmer,Balk/Ter
    Fam,,Balk/Ter,Superior
    Pokój wieloosobowy
    Pokój wieloosobowy

    Iberostar Las Dalias - Możliwości wyżywienia:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Las Dalias? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00