cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park), Morze Czerwone
1 / 95
Ocena
hotelu:
4.8 / 5
Najbliższy termin
17.02 - 24.02
już od 1769 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
20.03 - 27.03
już od 1699 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aqua Blu Sharm (Aqua Park)
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park)
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Sharm El Sheikh
Ocena hotelu Aqua Blu Sharm (Aqua Park):
4.8 / 5
Średnia z 33 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Blu Sharm (Aqua Park):
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.9
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    4.8
  • Atrakcje
    i sport
    4.9
  • Jakość
    do ceny
    4.9
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 17 lutego 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 20 marca 2019

Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park) w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 7 km od centrum miasta
  • ok. 800 m od plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 25 min

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród 
  • restauracja główna (w formie bufetu) 
  • restauracja a la carte 
  • 3 bary (w lobby, przy basenie, na plaży) 
  • kawiarnia 
  • basen (woda słodka, ogrzewany) 
  • jacuzzi 
  • aquapark 

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • Wi-Fi
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą

Dodatkowe udogodnienia

  • pralnia (płatna)

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

578

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

kategoriatui

4,5 słoneczka (subiektywna ocena TUI wydana w oparciu o wewnętrzne kryteria i zasady oceniania obiektów, może się ona różnić od kategorii lokalnej)

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt

Sport i wellness

W cenie
  • sala fitness/siłownia 
  • siatkówka 
Płatne
  • masaże
  • tenis
  • minigolf
  • tenis: oświetlenie, wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa

rozrywka

  • przedstawienia

Pokoje

Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 35 m2
  • klimatyzacja (centralnie sterowana)
  • suszarka do włosów
  • sejf
  • telefon
  • minibar
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: 07:00 - 10:30, w formie bufetu
  • późne śniadanie: 10:30 - 11:00, w cenie
  • obiad: 12:00 - 14:30, w formie bufetu
  • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
  • przekąski: 12:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • ciasto: 16:00 - 18:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • lody: 12:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • wybrane napoje bezalkoholowe: 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
    główna restauracja: rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, bufet
    restauracja: a la carte

  • bary i inne: 4
  • bar w lobby
  • bar przy zewnetrznym basenie
  • bar na plaży
  • kawiarnia
  • Dodatkowe informacje
  • uroczysta kolacja: w formie bufetu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Sharm El Sheikh

    Opis oferty:

    Hotel jak z bajki! Zaprojektowany w unikalnym stylu, zapewnia moc atrakcji dla dzieci i dorosłych przez cały pobyt. Na miejscu jest ogromny aquapark o powierzchni 140 tys. m² z licznymi zjeżdżalniami, fantazyjnymi basenami, jest również basen ze sztuczną falą. Plac zabaw, całodzienne animacje i wiele udogodnień sportowych to tylko niektóre atrakcje hotelu. Należy do znanej sieci Pickalbatros Hotels, gwarantującej dobry serwis i wysoką jakość usług. Zadbane i przestronne pokoje wyposażone są we wszelkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Bogata i urozmaicona formuła all inclusive oraz szeroki wachlarz rozrywek to idealna recepta na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    ok. 10 km od centrum rozrywek NAAMA BAY; ok. 20 km od portu lotniczego w Sharm El Sheikh.

    PLAŻA:

    przy hotelu Beach Albatros, prywatna, piaszczysta, długość ok. 1 km, skała koralowa przy zejściu do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 600 m od hotelu, przejście przez ulicę i zejście schodkami lub zjazd windą panoramiczną, bezpłatne parasole, leżaki i materace; bar: napoje bezalkoholowe i piwo.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2007 r., odnowiony w 2015 r., 555 pokoi, 13 budynków, 1 piętro, zajmuje rozległy teren, 3 restauracje bufetowe: L'Asiatique - kuchnia azjatycka, Il Caminetto - kuchnia włoska, restauracja serwująca kuchnię śródziemnomorską, restauracja z przekąskami, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 12 barów na terenie hotelu, w tym bar w lobby, na plaży i przy basenach; bankomat, centrum handlowe (ok. 50 sklepów), apteka; bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    22 baseny, w tym 4 baseny podgrzewane w sezonie zimowym, słodka woda, gł. 0,4-1,3 m, jeden z największych aquaparków w Sharm El Sheikh: 62 zjeżdżalnie (45 dla dzieci i 17 dla dorosłych, m.in. twister, kamikadze, black hole, tsunami, rafting, aqua tower), przy basenach bezpłatne parasole, materace, leżaki i ręczniki; siłownia, jacuzzi, siatkówka, koszykówka, rzutki, boccia; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorem występy oraz dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt płatne), bilard, masaże.

    ALL INCLUSIVE 24 H:

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.00-14.30) i kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach; wczesne śniadanie (1.00-06.30), przekąski (12.00-17.00), późna kolacja (22.00-24.00) w wyznaczonej resuauracji lub barze; lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00), napoje bezalkoholowe (24h) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/693665993-7, www.pickalbatros.com

    GRATIS:

    serwis plażowywstęp do aquaparku


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Sharm el Sheikh

    Opis oferty:

    Hotel jak z bajki! Zaprojektowany w unikalnym stylu, zapewnia moc atrakcji dla dzieci i dorosłych przez cały pobyt. Na miejscu jest ogromny aquapark o powierzchni 140 tys. m² z licznymi zjeżdżalniami, fantazyjnymi basenami, jest również basen ze sztuczną falą. Plac zabaw, całodzienne animacje i wiele udogodnień sportowych to tylko niektóre atrakcje hotelu. Należy do znanej sieci Pickalbatros Hotels, gwarantującej dobry serwis i wysoką jakość usług. Zadbane i przestronne pokoje wyposażone są we wszelkie wygody potrzebne do udanego wypoczynku. Bogata i urozmaicona formuła all inclusive oraz szeroki wachlarz rozrywek to idealna recepta na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    ok. 10 km od centrum rozrywek NAAMA BAY; ok. 20 km od lotniska w Sharm el Sheikh; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    przy hotelu Beach Albatros, prywatna, piaszczysta, długość ok. 1 km, skała koralowa przy zejściu do morza, zalecane obuwie ochronne, ok. 600 m od hotelu, przejście przez ulicę i zejście schodkami lub zjazd windą panoramiczną, bezpłatne parasole, leżaki i materace; bar.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 2007 r., odnowiony w 2015 r., 555 pokoi, 13 budynków, 1 piętro, zajmuje rozległy teren, 3 restauracje bufetowe: L'Asiatique - kuchnia azjatycka, Il Caminetto - kuchnia włoska, restauracja serwująca kuchnię śródziemnomorską, restauracja z przekąskami, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 12 barów na terenie hotelu, w tym bar w lobby, na plaży i przy basenach; bankomat, centrum handlowe (ok. 50 sklepów), apteka; bezpłatny internet bezprzewodowy na terenie hotelu; za opłatą: fryzjer, lekarz na wezwanie, room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci - łóżko piętrowe), ok. 35 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, minibar (płatny); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 60 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    22 baseny, w tym 4 baseny podgrzewane w sezonie zimowym, słodka woda, gł. 0,4-1,3 m, jeden z największych aquaparków w Sharm El Sheikh: 62 zjeżdżalnie (45 dla dzieci i 17 dla dorosłych, m.in. twister, kamikadze, black hole, tsunami, rafting, aqua tower), przy basenach bezpłatne parasole, materace, leżaki i ręczniki; siłownia, jacuzzi, siatkówka, koszykówka, rzutki, boccia; plac zabaw dla dzieci, animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorem występy oraz dyskoteka; za opłatą: kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt płatne), bilard, masaże.

    ALL INCLUSIVE 24H:

    śniadanie (7.00-11.00), obiad (12.00-14.30) i kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach; wczesne śniadanie (1.00-06.30), przekąski (12.00-17.00), późna kolacja (22.00-24.00) w wyznaczonej restauracji lub barze; lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonych barach (10.00-24.00), napoje bezalkoholowe (24h) w wyznaczonym barze; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/693665993-7, www.pickalbatros.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fiwstęp do aquaparku


    Rainbow

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel otwarty w 2007 r., należący do znanej egipskiej sieci hotelowej Pickalbatros Hotels. Na terenie hotelu znajduje się imponujący aquapark z 32 zjeżdżalniami (dodatkowo możliwość korzystania zezjeżdżalni w nowej części hotelu otwartej w marcu 2017 r. - łącznie 64 zjeżdżalnie, w tym 17 dla dorosłych i 47 dla dzieci)! Kompleks położony jest na klifie Ras Om El Seid, ok 10 km od Naama Bay i 20 km od lotniska.
    Plaża:

    Hotel posiada dostęp do własnej plaży (należy przejść na drugą stronę ulicy). Goście korzystają ze specjalnej windy na plażę lub bezpłatnego busa, który kursuje co ok. 30 min w godzinach 8:00-16:30.
    Do dyspozycji gości:

    24-godzinna recepcja, bankomat, centrum handlowe (około 50 sklepów), 4 restauracje (serwujące posiłki w formie bufetu) - Cave du Roi (kuchnia międzynarodowa), L'asiatique (azjatycka), Mediterranean (śródziemnomorska) i Italian II Caminetto(włoska) - niektóre restauracje mogą być okresowo zamknięte. Ponadto11 barów (bary przy basenie, na plaży i w lobby), 9 basenów zewnętrznych, wydzielony brodzik dla najmłodszych i aqua park z 32 zjeżdżalniami. Leżaki i parasole zarówno przy plaży, jak i przy basenach są bezpłatne, ręczniki plażowe dostępneprzy basenach(bezpłatne).
    Pokoje:

    Hotel oferuje ponad 530 pokoi, mieszczących się w dwupiętrowych budynkach. Pokoje standardowe są 2-osobowe (łóżko małżeńskie lub dwa pojedyncze łóżka) z możliwością dostawki. Dla rodzin możliwość rezerwacji pokoi rodzinnych 2+2. Wszystkie pokoje standardowe wyposażone są w łazienkę (prysznic lub wanna, wc, suszarka do włosów), klimatyzację, telefon, tv-sat, sejf oraz za dodatkową opłatą mini bar. Pokoje posiadają balkon lub taras. Łóżeczka dla niemowląt dostępne bezpłatnie.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:00-11:00), obiady (12:30-14:30) oraz kolacje (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w wybranych restauracjach: Cave du Roi, L'asiatique oraz Mediterranean. Ponadto wczesne śniadanie (01:00-06:00), przekąski (12:00-17:00) oraz późna kolacja (22:30-00:00) serwowane w wybranych restauracjach i barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowedostępne są od 10:00 do północy. Dla najmłodszychlody w kids pool bar (12:00-17:00). Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usługobjętych formułąall inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienne i wieczorne programy animacyjne dla dzieci i dorosłych, w oparciu o gry, zabawy i występy na żywo, siatkówka, tenis, koszykówka, mini-golf, piłka ręczna, jacuzzi, fitness, rzutki, bule oraz gondola w lagunie. Dodatkowo płatne: bilard, masaże, oświetlenie kortów tenisowych i wypożyczenie sprzętu. Dla najmłodszych przygotowano:animacje, plac zabaw, brodzik oraz zjeżdżalnie.
    Internet:

    Wi-Fi w lobby i pokojach bezpłatne.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (koniecznej w przypadku opuszczania Synaju, płatnej na lotnisku 25 USD/os,wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    GÓRA MOJŻESZA I KLASZTOR ŚW. KATARZYNY

    Wyjazd autobusem ok. Godz. 21:00 w kierunku miasta Dahab oraz klasztoru św. Katarzyny. Przyjazd na miejsce po ok. 3 godzinach. Nocne wejście na Górę Mojżesza (ok. 3 godz., możliwość wynajęcia wielbłądów za dodatkową opłatą). Podziwianie wschodu słońca. Po zejściu ze szczytu przerwa na śniadanie (pakiety z hotelu). Następnie zwiedzanie klasztoru św. Katarzyny. Powrót do hotelu ok. 14.00. koniecznie należy zabrać ze sobą zakryte wygodne buty, a także ciepłe ubrania, ponieważ temperatura może spaść poniżej 0.
    Cena ok. 55 USD
    .
    KLASZTOR ŚW. KATARZYNY ORAZ MIASTO DAHAB

    Wyjazd autobusem w godzinach porannych - przejazd przez pustynię i Góry Synaju. Zwiedzanie klasztoru - kaplica św. Tryfona, dziedziniec ze Studnią Mojżesza oraz Bazylika Przemienienia Pańskiego, a także krzew gorejący i kaplica czaszek. Następnie przerwa na lunch w formie bufetu (napoje płatne dodatkowo). W drodze powrotnej zwiedzanie miasta Dahab i czas wolny na zakupy. Powrót ok. 16.00.
    Cena ok. 45-55 USD
    .
    PETRA (
    Jordania - autobus/jacht)
    Wyjazd z Sharm el Sheikh po północy. Transfer do Taby (ok. 3,5 godz.) i przesiadka na jacht, który przewozi do Akaby - nadmorskiego miasta w Jordanii (rejs około 30 min). Następnie przejazd do Petry (ok. 2 godz.) w klimatyzowanym autobusie. Po dotarciu do Petry przejście pieszo przez kanion, który prowadzi do Czerwonej Skały. Zwiedzanie Skarbca (Khazaneh), Teatru Rzymskiego oraz jaskiń w skałach wśród imponujących monumentów. W drodze powrotnej z Petry obiad w restauracji hotelowej wliczony w cenę (napoje dotakowo płatne.). Przejazd do Akaby, powrotny rejs jachtem do Taby i tam przekroczenie granicy, po czym powrót do Sharm na ok. 00:00. Cena obejmuje opłaty wizowe oraz wszystkie podatki graniczne w Jordanii.
    Cena ok. 280-310 USD
    .
    JEROZOLIMA, BETLEJEM I M.MARTWE
    (autobusem)
    Wyjazd z Sharm El Sheikh ok. 22:00. Transfer do Taby (egipsko-izraelska granica) ok. 3,5 godz. I przekroczenie granicy Taba-Eliat (zmiana autobusu na izraelski). Następnie przyjazd w godzinach rannych nad Morze Martwe - możliwość kąpieli, zjedzenia śniadania (pakiety śniadaniowe) oraz dokonania zakupu kosmetyków z minerałami Morza Martwego. Przejazd do Jerozolimy - przejście Droga Krzyżową aż do Bazyliki Grobu Pańskiego, a następnie do Ściany Płaczu. Następnie przejazd na Górę Oliwną, skąd można podziwiać panoramę Jerozolimy, a następnie na górę Syjon. Przejazd do Betlejem: Bazylika Narodzenia Pańskiego - miejsce, gdzie narodził się Jezus. Wizyta w sklepie z dewocjonaliami, czas wolny na zakupy pamiątek i na obiad. Droga powrotna do granicy z Egiptem (ok. 310 km), przejazd do Sharm (powrót ok. 01:00-02:30). Uwaga! Kolejność zwiedzania punktów programu może ulec zmianie. Cena obejmuje izraelski podatek graniczny oraz polskiego przewodnika w Jerozolimie . Cena nie obejmuje napiwków (ok.3 USD). Płatne dodatkowo są również napoje do obiadu.
    Cena ok. 160 USD
    .
    BIAŁY KANION

    Całodniowa wycieczka, podczas której można połączyć to z czego słynie Synaj - pustynie, rafy koralowe i oazy. Wyjazd w godzinach porannych (ok. 5:00), dojazd do Doliny Ghazala (1,5h od Sharm el Sheikh) i postój w beduińskim namiocie. Następnie ekscytujący przejazd jeepem przez jedyną białą piaszczystą pustynię na Synaju. Dojazd do Białego Kanionu, po przejściu którego (ok. 1,5 h) docieramy do oazy Ain Khudra znanej z licznych drzew palmowych i naturalnych źródeł wody. Następnie przejazd jeepem przez biała pustynię do plaży Blue Hole, gdzie istnieje możliwość snurkowania (wynajem sprzętu za dodatkową opłatą) oraz czas na obiad (napoje dodatkowo płatne). Przejażdżka na wielbłądach wzdłuż plaży Morza Czerwonego (w cenie). W drodze powrotnej czas wolny na zakupy na bazarze Ramzes. Powrót do hotelu ok. 17:00.
    Cena ok. 65 USD.


    CITY TOUR

    Wycieczka po mieście. W programie Old Market i Soho Square. Pragniemy zapoznać Państwa z miastem Sharm el Sheikh oraz dać kilka wskazówek jak spędzić wolny czas, gdzie najlepiej pojechać oraz pokazać Państwu miejsca, gdzie zrobić udane zakupy.
    Cena ok. 15 USD


    PARK NARODOWY RAS MOHAMED
    (statkiem)
    Park Narodowy Ras Mohamed to miejsce, gdzie turyści mogą na własne oczy zobaczyć piękno podwodnego świata Morza Czerwonego. Rafa koralowa, budowana przez ponad 150 gatunków koralowców oraz tysiące fantastycznie ubarwionych ryb. Jest to wyprawa statkiem, z możliwością zejścia do wody, by obejrzeć piękno przyrody tego miejsca. W trakcie rejsu serwowany jest lunch oraz napoje. Wstęp do parku w cenie wycieczki. Wyjazd z hotelu ok. Godziny 07:30, powrót planowany jest na godzinę 16:30. Trzy postoje na morzu, w tym 2 poza parkiem, gdzie istnieje możliwość snorkowania.
    Cena ok. 75 USD.


    WYSPA TIRAN

    Snurkowanie i/lub nurkownie Rejs statkiem wokół wybrzeża wyspy Tiran połączony ze snurkowaniem - pływanie z maską wśród raf koralowych. Podczas wycieczki będziecie Państwo mogli zobaczyć szczątki zatopinonego statku.
    Cena ok. 40-65 USD


    KAIR
    1 dzień samolotem lub 2 dni autokarem (z noclegiem w Kairze) Wyjazd z Sharm El Sheikh w godzinach porannych. Po dotarciu do Kairu nocleg (wersja autokarowa) lub zwiedzanie Muzeum Narodowego oraz Muzeum Papirusa, po czym przejazd do Gizy, gdzie zwiedzamy Piramidy i Sfinksa (wersja samolotowa). Czas na zakupy - papirus, perfumy egipskie oraz złoto. Powrót do Sharm el Sheikhokoło północy. W cenie lunch (bufet) w restauracji z widokiem na Nil (napoje płatne dodatkowo).
    Cena ok. 140 USD autokarem i ok 285 USD samolotem
    . Uwaga! Należy zabrać paszport z wizą.
    SEASCOPE - ŁÓDŹ PODWODNA

    Godzinna wyprawa "półpodwodną łodzią", która pływa na powierzchni, a jej kadłub jest zanurzony w wodzie na ok. 4 m. Podwodna wyprawa polega na oglądaniu w panoramicznych, przeszklonych ścianach podwodnego świata "na sucho".
    Cena ok. 50 USD


    SAFARI NA PUSTYNI
    - quady
    Przejazd przez pustynię na czterokołowych motocyklach (quadach) do wioski beduińskiej (ok. 45 min./1strona). Czas trwania ok. 2,5 godz.
    Cena - 1 osoba na motorze 30 USD, 2 osoby na motorze 40 USD
    .
    Inne propozycje (szczegóły u rezydenta):
    DELFINARIUM SHOW (cena ok. 30 USD), pływanie z delfinami (cena ok. 120 USD),
    AQUA PARK (cena ok. 45 USD),
    NURKOWANIE - w polskojęzycznym instruktorem (cena od 80 USD/dzień nurkowy),
    KOLACJA BEDUIŃSKA (cena ok. 45 USD).
    Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    Inne

    EGIPT SHARM EL SHEIKH - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.18 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach w hotelach lub w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych. Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Czas
    Zimą + 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od100 EGP woda 1l -5 EGP piwo w barze od30 EGP kawa w kawiarni od 5EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosic od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od5 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    W regionie
    Sharm El Sheikh
    Najsłynniejszy kurort na półwyspie Synaj, słynie z raf koralowych oraz plaż i jest doskonałą bazą wypadową na wiele wycieczek. Zatoka Naama Bay wybudowana w stylu miejscowości wakacyjnych nad Morzem Śródziemnym oferuje wiele możliwości wszelkich rozrywek. Kurort szybko się rozbudowuje i z każdym rokiem oferuje wiele nowych luksusowych hoteli, oraz nowych atrakcji (delfinarium, parki wodne, centrum rozrywkowe "z tysiąca i jednej nocy"). Dla lubiących lokalne klimaty - Old Market z bazarem w starym stylu z całym mnóstwem sklepów i zaułków.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia, Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na:
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu).Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.
    Wizy

    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku), jednak wiza jest konieczna tylko w przypadku opuszczania przez turystów Synaju lub podczas niektórych wycieczek fakultatywnych (do Kairu). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25USD.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Sharm El Sheikh

    OPIS

    Idealne miejsce dla amatorów wodnych szaleństw. Na terenie hotelu znajduje się jeden z największych aquaparków w Sharm El Sheikh z ponad 50 zjeżdżalniami i kompleksem basenów, gdzie dobrą zabawę znajdą zarówno mali jak i duzi podróżnicy. Na dzieci czekają tu również brodziki, mini klub i bogaty program animacyjny a dorośli po dniu pełnym szaleństw mogą zrelaksować się w przestronnych pokojach, w centrum SPA lub bawiąc się na dyskotece.

    kategoria hotelu

    4*

    kategoria lokalna hotelu

    4*

    Data otwarcia

    2007 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (8), room service (bezpłatny), pralnia (płatna), sala konferencyjna, 10 basenów odkrytych, aquapark (17 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 45 dla dzieci, działa w godzinach 10:00-17:00). Goście mogą korzystać z udogodnień (tj. bary, food court, aquapark) w hotelu Albatros Aqua Park Sharm w godzinach 10:00-17:00. Wspólny bar na plaży. Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    rabaty i zniżki

    1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

    internet

    Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    400 m od hotelu, prywazne!: parasole, leżaki, ręczniki plażowe, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 12 budynkach:12 aneksów (liczba pięter: 2) Typy pokoi: pokoje rodzinne large dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras , pokoje standardowe dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    restauracje, bary (8) All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:00-14:30), kolacja (18:00-21:30) serwowane w restauracji Cave Du Roi, śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:00-14:30), kolacja (18:00-21:30) serwowane w restauracji azjatyckiej, śniadanie (07:00-11:00), obiad (12:00-14:30), kolacja (18:00-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w restauracji śródziemnomorskiej, kolacja (18:00-21:30) serwowana w restauracji IL Caminetto, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie)

    z myślą o dzieciach

    brodziki (7), zjeżdżalnie wodne dla dzieci (45), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 3-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, menu i krzesełka dla dzieci w restauracji, opiekunka dla dzieci (płatna), łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    kort do tenisa ziemnego, tenis stołowy, rzutki, koszykówka, piłka nożna, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, siłownia, animacje , dyskoteka

    płatne

    oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, lekcje tenisa, minigolf, bilard, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, salon piękności, łaźnia turecka

    Aktualizacja opisu

    28.01.2019 12:23

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Aquapark SPA Disco Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Sharm El Sheikh

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4*

    kat. lokalna

    hotel w trakcie kategoryzacji

    Położenie

    - ok. 300 m od plaży - ok. 9 km od centrum Naama Bay - ok. 18 km od lotniska w Sharm El Sheikh - ok. 2 km od bazaru Old Market

    Plaża

    - piaszczysta przy hotelu Beach Albatros (bezpłatny bus hotelowy) - leżaki i parasole (bezpłatne) - ręczniki na plaży bezpłatne (obowiązują tzw. Towel Cards)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon, sejf (bezpłatny) - mini bar (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - składa się z 1 pokoju wiekszego od standardowego z dwoma łóżkami oraz łóżka piętrowego dla dzieci

    Sport, relaks, rozrywka

    Bezpłatne - 14 basenów - aquapark (62 zjeżdżalnie w tym 17 dla dorosłych - wzrost minimum 120 cm i 46 dla dzieci - wzrost maximum 120 cm) - siłownia, aerobik i gimnastyka w basenie - jacuzzi - rzutki - korty tenisowe - siatkówka plażowa - animacje Płatne - oświetlenie kortów tenisowych i rakiety - bilard, minigolf - masaże, jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - plac zabaw, mini klub, animacje - 2 brodziki - krzesełko w restauracji i łóżeczko

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, lody. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00. Lokalne napoje bezalkoholowe serwowane są 24h.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - 3 restauracje tematyczne (włoska, śródziemnomorska, azjatycka) - 12 barów (w lobby, przy basenach i na plaży)

    Dodatkowe informacje

    - kawiarenka internetowa (płatna) - Wi Fi (bezpłatne na terenie całego hotelu) - bankomat - pralnia, lekarz, fryzjer, sklepy - dyskoteka - hotel dysponuje 538 pokojami

    - rok otwarcia hotelu

    2007 r. - www.pickalbatros.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Turyści, którzy nie będą opuszczali Półwyspu Synaj mogą otrzymać tzw. "Sinai only", który zwalnia z obowiązku zakupu wizy. Aby otrzymać Sinai pass należy spełniać następujące warunki

    pobyt na Synaju nie może trwać dłużej niż 14 dni, turysta nie będzie korzystał z wycieczek np. do Kairu czy Luksoru i nie będzie poruszał się żadną drogą prowadzącą do stolicy. W praktyce oznacza to, iż bez wizy można zwiedzić rejon Zatoki Akaba oraz Klasztor Św. Katarzyny, ale np. Park Ras Mohammad już nie (czyli wykupienie wizy jest konieczne). Nabycie "Sinai only" możliwe jest na lotnisku, w okienku, w którym wydawane są wizy.

    Video

    www.youtube.com/watch?v=YAR1Q4g5fg8


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    ETI

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Sharm El Sheikh

    Położenie

    Hotel usytuowany jest na klifie Ras Um Sid. Goście mogą korzystać z plaży sąsiedniego hotelu Beach Albatros, do której kursują bezpłatne busy. Hotel znajduje się ok. 18 km od Sharm El Sheikh i ok. 10 km od słynnego Naama Bay.

    Wyposażenie

    Kilka dwupiętrowych budynków mieści 558 pokoi, które otoczone są pięknym ogrodem, basenami oraz laguną, po której można pływać rowerami wodnymi. Ten nowoczesny 4-gwiazdkowy hotel jest częścią Aqua Park City, który rozciąga się na pow. ok. 14 tys. m2 powierzchni i składa się z urozmaiconego parku wodnego i 450 m promenady, wzdłuż której znaleźć można wiele kawiarni, restauracji, bazar, klub nocny supermarket, czy piekarnie. Atrakcyjny ośrodek oferuje; hol z recepcja, Wi-Fi (za opłatą), bankomat, 4 restauracje a la carte, kilka barów, sklepy i fryzjera. W rozległym ogrodzie znajduje się kompleks kilkudziesięciu basenów (w tym część podgrzewana w sezonie zimowym). Korzystanie z leżaków, parasoli, materaców oraz ręczników przy basenie i na plaży bezpłatne.

    Pokoje

    Przestronne, jasne pokoje standardowe (DZ / EZ) są wyposażone w prysznic, WC, suszarkę do włosów, sejf, Wi-Fi, telefon, TV-sat., mini bar, klimatyzację oraz balkon lub taras. Hotel dysponuje ograniczoną oferą pokoi ekonomicznych (DZP). Pokoje rodzinne (FZ 4) z łóżkami piętrowymi są większe niż standardowe. Pokoje jednoosobowe to pokoje dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania.

    Sport i Rozrywka

    Siłownia, rzutki, koszykówka, siatkówka plażowa, rowery wodne na lagunie, urozmaicone animacje. Za opłatą; tenis, tenis stołowy, bilard, sauna, łaźnia parowa i masaże.

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Wczesne i późne śniadanie. Popołudniowe przekąski, kawa / herbata (14.30 - 17.30), lody dla dzieci (10 -17 ), przekąski o północy, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10 - 24), brak napoi butelkowanych.

    Dzieci

    32 zjeżdżalnie (12 z nich tylko dla dzieci), bezpłatna opieka przez godzinę w klubie dla dzieci, plac zabaw.


    Oasis Tours

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Hotel Aqua Blu****

     

    Położenie:

    nowy hotel z aqua parkiem, o powierzchni ok. 14 ha, położony na klifie Ras Om El Sid, ok. 1 km od plaży w hotelu Beach Albatros (dojazd bezpłatnym busem), ok. 10 km od Naama Bay i ok. 18 km od lotniska.

     

    Wyposażenie hotelu:

    pięć restauracji, w tym główna „Cave Du Roi”, „L’Asiatique” serwująca dania kuchni indyjskiej i chińskiej, śródziemnomorska, włoska, restauracja a la carte „Food Court” oraz liczne bary „Elaphant”, „Lagoon”, „Goofy”, „Salsa”, „La Canelle”, „Club House”, centrum handlowe (50 sklepów) oraz kafejka internetowa.

     

    Wyposażenie pokoi:

    503 pokoje w budynku głównym i bungalowach z klimatyzacją, łazienką z suszarką do włosów, mini barem, sejfem, telefonem, TV-Sat, część z balkonem lub tarasem.

     

    Rozrywka i sporty:

    9 basenów (wszystkie podgrzewane zimą), aqua park z 20 zjeżdżalniami dla dorosłych i 12 zjeżdżalniami dla dzieci, bilard (płatny), kort tenisowy (rakiety i oświetlenie płatne), mini golf (płatny), tenis stołowy (bezpłatny), strzałki (bezpłatne), siłownia (bezpłatna), jacuzzi (bezpłatne), sauna (płatna), masaże (płatne), centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne), dyskoteka oraz bogate animacje. Dla dzieci brodzik, plac zabaw, mini klub, lody w barze „Elephant” w godz. 12.00 – 17.00 oraz aqua park.

     

    Wyżywienie:

    all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach w godz. 10.00–24.00, w wyznaczonych barach. Wstęp do aqua parku dla gości hotelu jest bezpłatny. Poza opcją all inclusive: woda i napoje w butelkach i puszkach, mini bar, importowane alkohole oraz świeżo wyciskane soki.
    All Inclusive:
    - wczesne śniadanie w restauracji „L’Asiatique” w godz. 01.00 – 07.00

    - śniadanie (bufet) w restauracji „L’Asiatique”, „Cave du Roi”, „Mediterranean” lub restauracji włoskiej w godz. 07.00 – 10.00

    - późne śniadanie w restauracji włoskiej w godz. 10.00 – 12.00

    - przekąski w restauracji włoskiej w godz. 14.30 – 16.30

    - obiad (bufet) w restauracji „L’Asiatique”, „Cave du Roi” lub „Mediterranean” w godz. 12.30 – 14.30

    - podwieczorek (herbata, kawa, ciasto) w restauracji włoskiej w godz. 16.30 – 17.30

    - kolacja (bufet) w restauracji „L’Asiatique”, „Cave du Roi”, „Mediterranean” lub w restauracji włoskiej w godz. 19.00 – 22.00

    - późne przekąski w restauracji „Food Court” w godz. 22.30 – 23.30

    - późna kolacja w restauracji „Mediterranean” w godz. 23.00 – 01.00

     

    Cena zawiera:

    • przelot samolotem,
    • zakwaterowanie,
    • wyżywienie wg oferty,
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta,

    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

     

    Komfortowy duży hotel, stanowiący część Aqua Park City (ok. 134 tys. m2). To ogromny kompleks zjeżdżalni w Sharm El Sheikh. Hotel należy do dużej, renomowanej sieci Pickalbatros. Bogactwo atrakcji sportowo-rekreacyjnych. Wymarzone miejsce dla dzieci!

     

    Położenie

     

    Malowniczo usytuowany na klifie w Ras Om El Seid, 800 m od prywatnej plaży (rafa!) przy Beach Albatros Resort (bezpłatny autobus hotelowy), 18 km od lotniska i 10 km od centrum Naama Bay.

     

    Wyposażenie

     

    450-metrowa promenada z kawiarniami, restauracjami, bazarem, supermarketem i piekarnią. W hotelu przestronne lobby z całodobową recepcją, pięć restauracji (m.in. z kuchnią włoską, chińską, indyjską i śródziemnomorską), kilka barów (w tym czynny cała dobę bar w lobby), punkt wymiany walut, pralnia, sala internetowa, centrum biznesowe, salon kosmetyczno-fryzjerski. Na terenie hotelowym znajdują się dwa malownicze kanały a’la weneckie, po których można pływać gondolą.

     

    Pokoje

     

    Ponad 500 komfortowych i przestronnych pokoi w 2-kondygnacyjnych budynkach otoczonych ogrodem. Pokoje typu standard (ok. 30-36 m2) mają indywidualnie sterowaną klimatyzację, minilodówkę, TV sat, telefon, dużą łazienkę (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), w większości  z balkonem lub tarasem. Możliwość dwóch dostawek oraz wynajęcia bungalowu i pokoju rodzinnego.

     

    Wyżywienie

     

    All Inclusive: Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, przekąski, napoje i lokalne alkohole (od godz.10.00 do północy), herbata, kawa, mała butelka wody mineralnej w pokoju, lody dla dzieci do godz.18.00. W ramach pakietu all inclusive – bezpłatnie niektóre sporty (np. fitness, minigolf, tenis) i wstęp do aquaparku.

     

    Sport i rozrywka

     

    Aquapark z 30 różnymi zjeżdżalniami, 9 basenów, w tym basen połączony z częścią dla dzieci, kaskady, fontanny. Inne atrakcje sportowe: tenis ziemny, tenis stołowy, siatkówka, minigolf, wielkie ogrodowe szachy, fitness, aerobik, bilard, boccia, rzutki, masaże, jacuzzi, centrum nurkowe i sportów wodnych (np. rowery wodne, tzw. banany, kajaki), dzienne i wieczorne programy sportowe i rozrywkowe, dyskoteka.

     

    Dla dzieci

     

    Miniklub (4–12 lat), baseny, brodzik, zjeżdżalnie, plac zabaw, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce, możliwa indywidualna opieka (odpłatnie) nad dzieckiem.

     

    Uwagi

     

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 15 USD. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 18$. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

     

    Cena zawiera

     

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny  rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

     

    Cena nie zawiera

     

    Opłat za wizę egipską (15 USD lub 18 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

     


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Położony w Hadabie na klifie Ras Om El Seid, przy zejściu do morza znajduje się skała koralowa. Hotel oddalony o 10 km od centrum Naama Bay i 18 km od lotniska.

    Plaża:

    Oddalona ok. 800 metrów należąca do siostrzanego hotelu Beach Albatros Sharm, prywatna, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza; przy zejściu do morza znajduje się skała koralowa, zalecane obuwie ochronne; do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy. Leżaki i parasole na plaży i przy basenie bezpłatnie, ręczniki plażowe bezpłatnie.

    Hotel:

    Kategoria lokalna: 4*

    Cieszący się ogromną popularnością, duży kompleks hotelowy z największym Aquaparkiem w Sharm El Sheikh. Hotel należy do znanej sieci Pickalbatros, składa się z dwóch piętrowych budynków, w których znajduje się 523 pokoi.

    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, pięć restauracji, cztery restauracje a ‘la carte, siedem barów w tym lobby bar czynny 24 h, salon piękności, pralnia, kantor, sklepiki, wypożyczalnia samochodów, dyskoteka, dzienne i wieczorne programy animacyjne i sportowe. Na terenie hotelu znajdują się dwa weneckie kanały, można po nich pływać kajakami lub gondolą.

    Internet:

    Punkt internetowy i Wi-Fi odpłatnie.

    Sport i rekreacja:

    Bezpłatnie: dziewięć basenów zewnętrznych w tym trzy podgrzewane sezonowo, 32 zjeżdżalnie, mini golf, rzutki, aerobik i gimnastyka w basenie, sala gimnastyczna, siatkówka plażowa, fitness, jacuzzi.
    Odpłatnie: korty tenisowe, bilard, sauna, masaż, centrum nurkowe, sporty wodne na plaży

    Dla dzieci:

    Brodzik, Aquapark, mini klub, plac zabaw, łóżeczko na życzenie.

    Zakwaterowanie:

    Pokój typu Standard: dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, telefon, sejf i minibar za opłatą oraz balkon lub taras.

    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, lekkie przekąski w ciągu dnia, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. All Inclusive nie zawiera importowanych napoi alkoholowych, soków ze świeżych owoców, napojów butelkowanych. 

    Cena:

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
    Cena nie zawiera: opłaty za wizę Egipską 15 USD płatnej na lotnisku w Sharm El Sheikh, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    Informacje dodatkowe:

    http://www.pickalbatros.com/hotels.htm


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Sun&Fun

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF 4

    KATEGORIA EGIPSKA

    w trakcie klasyfikacji

    Położenie

    Hotel znajduje się w drugiej linii brzegowej w Um El Seed. Do plaży dowozi Gości bezpłatny bus hotelowy. Dojazd do lotniska wynosi około 25 min a do centrum 15 min.

    HOTEL OFERUJE

    Hotel został oddany do użytku w 2007 roku i zlokalizowany jest na dużym terenie. Do dyspozycji Gości przygotowano 4 restauracje (międzynarodową, indyjsko-chińską, śródziemnomorską, włoską) oraz Food Court, w którym za dodatkową opłatą skorzystać można z kuchni ze wszystkich stron świata. Hotel dysponuje ponadto 12 barami (w tym głównym, przy basenie i przy plaży). W lobby skorzystać można z płatnego Wi-Fi i kawiarenki internetowej oraz bankomatu i usług banku. Gdyby potrzebna była pomoc medyczna, można z niej skorzystać w hotelu. Na terenie obiektu znajduje się także apteka oraz kilka sklepów.

    POKOJE

    Hotel oferuje aż 538 pokoi. 402 pokoje standardowe (35 m2) wyposażone w łazienkę w prysznicem i suszarką do włosów, klimatyzację, telefon, TV, lodówkę oraz sejf. Wszystkie pokoje posiadają balkon lub taras i mogą pomieścić maksymalnie 3 osoby. Pokoje standard Bunk Bed (35 m2) mają łóżko piętrowe i mogą maksymalnie pomieścić 2 osoby dorosłe i dwójkę dzieci. Tego typu pokoi jest 100. Hotel oferuje też dwa rodzaje pokoi family - small (60 m2) oraz large (80 m2). Oba składają się z dwóch pomieszczeń i wyposażone są jak pokoje standardowe. Hotel dysponuje też dwoma typami domków na wodzie - small (45 m2) oraz large (75 m2 - 2 pomieszczenia).

    Wyżywienie

    W skład opcji All inclusive wchodzi wczesne śniadanie (01.00-06.30), śniadania (07.00-11.00), obiady (12.00-14.30), kolacje (18.30-21.30). Przekąski podawane są między 14.30 a 16.30. Food Court dostępny jest między 16.30 a 17.30 za dodatkową opłatą. Późne kolacje podawane są w restauracji śródziemnomorskiej od 22.30 do 24.00. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są między 10.00 a 24.00. Lobby bar czynny jest całą dobę, lecz po północy oferuje tylko napoje bezalkoholowe. Lody dla dzieci dostępne są od 10.00 do 18.00.

    SPORT I ROZRYWKA

    Bezpłatnie hotel oferuje 14 basenów zewnętrznych (6 podgrzewanych w zimie), park wodny (17 zjeżdżalni dla dorosłych oraz 45 dla dzieci), siatkówkę, jacuzzi, siłownię, rzutki, boccia, kort tenisowy (oświetlenie i sprzęt płatne), boisko do koszykówki, program animacyjny oraz imprezy na plaży (w sezonie letnim). Za dodatkową opłatą skorzystać można z mini golfa, bilarda, masaży oraz centrum SPA.

    DZIECI

    Dla dzieci przygotowano kilka brodzików, zjeżdżalnie, plac zabaw. Do pokoju istnieje możliwość wstawienia łóżeczka dla niemowlaka.

    NASZYM ZDANIEM

    Hotel na bardzo dużym terenie z wielką ilością atrakcji dla osób w różnym wieku. Gorąco polecamy przede wszystkim rodzinom z dziećmi.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Region

    Sharm El Sheikh

    Położenie

    na klifie Ras Um el Sid, do długiej. W sąsiedztwie hotelu znajduje się 450- metrowa promenada z kawiarniami, sklepikami i butikami. Do turystycznego centrum Naama Bay ok. 8 km, do bazaru Old Market ok. 5 km.

    Plaża

    do długiej, piaszczystej plaży, jednej z najpiękniejszych w Sharm el Sheikh, ok. 400 m. Plaża znajduje się przy hotelu Beach Albatros, należącym do tej samej sieci, do plaży kursuje bezpłatny bus hotelowy co 15 min (8-17:00).

    Wyposażenie

    komfortowy kompleks w orientalnym stylu otwarty w 2007 r. należy do renomowanej egipskiej sieci hotelowej Pickalbatros, wyróżniającej się wysoką jakością usług. Hotel wraz z należącym do niego aquaparkiem zajmuje powierzchnię ok. 140 000 m2. Hotel oferuje 530 pokoi w dwupiętrowych budynkach. Do dyspozycji Gości: recepcja, 4 restauracje – dania w formie bufetu: Cave du Roi (kuchnia międzynarodowa), L`asiatique (azjatycka), Mediterranean (śródziemnomorska), Italian (włoska), 9 barów, w tym bary w lobby hotelowym, przy basenie i na plaży. Na rozległym terenie znajduje się duży kompleks basenów, laguna, którą można przepłynąć gondolą (korzystając z usług gondolierów), oraz 62 zjeżdżalnie dla dorosłych i dla dzieci. Leżaki, parasole przeciwsłoneczne, ręczniki kąpielowe w cenie. www.pickalbatros.com

    Kategoria egipska

    4 gwiazdki.

    Zakwaterowanie

    komfortowe. Pokoje dwuosobowe (1-3A): wygodnie urządzone o powierzchni ok. 35 m2, telefon, indywidualna klimatyzacja, TV sat., sejf, minibar (za opłatą), balkon lub taras. Wanna lub prysznic, WC, suszarka. Pokoje – wariant ekonomiczny (2-3S).

    Dostęp do Internetu

    kawiarnia internetowa, WI-FI w lobby za opłatą.

    All inclusive 24h

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Późniejsze śniadanie w godz. 10-11:00 oraz wczesne śniadanie (1-6:30). Dla dzieci lody w barze Elephant w godz. 12-18:00. Przekąski w godz.14:30-17:30 oraz późna kolacja serwowane w wybranych barach i restauracjach. Po południu kawa, herbata, ciasto. Lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino czerwone i białe, wysokoprocentowe alkohole oraz drinki i koktajle na bazie lokalnych alkoholi w godz. 10-24:00 w wybranych barach, w tym w barze przy plaży. Lokalne napoje bezalkoholowe: cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych) woda mineralna, kawa, herbata dostępne 24h.

    Dodatkowe informacje

    WCZEŚNIEJ = TANIEJ do 30.04.14 25% ZNIżKI DLA DZIECI 2-14 LAT- pobyt gratis.

    Polecamy

    Przeżyj fantastyczną przygodę w największym parku wodnym na półwyspie Synaj! Rewelacyjny, komfortowy kompleks hotelowy z bogatą infrastrukturą rozrywkową. Największą atrakcją resortu jest olbrzymi aquapark- 14 basenów i aż 62 zjeżdżalnie dla dorosłych i dla dzieci! Świetna zabawa i niezapomniane wrażenia gwarantowane!

    Plus

    ALL INCLUSIVE 24 POBYT DLA DZIECKA DO 14 LAT GRATIS DLA RODZIN


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Aqua Blu Sharm (Aqua Park)
    Zdjęcia lokalizacji (Egipt / Morze Czerwone / Sharm El Sheikh)
    Piekna rafa koralowa w rejonie Sharm El Sheikh w Egipcie
    Znany bazar Old Market w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Park Ras Muhammad w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Sharm El Sheikh, Synaj - Góra Mojżesza
    Piaszczyste plaże Sharm El Sheikh w Egipcie
    Wyspa Tiran z zatopionym wrakiem, Sharm El Sheikh, Egipt
    Luksusowa i pełna rozrywki dzielnica Naama Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie
    Nabq Bay w Sharm El Sheikh w Egipcie

    Opinie o Hotelu Aqua Blu Sharm (Aqua Park)

    5.0
    zdecydowanie polecam

    Firma traveligo zawsze doradza nam super wczasy-ślicznie dziękujemy.Byliśmy w gronie rodzinnym i znajomych,Ten hotel jest super ,każdemu polecam, Halina ze Sztumu.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Hotel zasługuje nawet na więcej niz swoje 4 gwiazdki - to jest poprostu raj na ziemi! Pojechaliśmy z mężem i dwójką dzieci i ani przez chwilę się nie nudziliśmy. Kilka basenów i zjeżdżalni, zarówno dla młodszych i starszych, animacje w dzień i w nocy, wszystko super! Pokoje bardzo ładne, chociaż troszkę podniszczone. Bardzo dobre jedzenie, nawet dzieciakom - niejadkom smakowało. I świetna obsługa! :)

    POLECAM:
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Ogromny hotel ze świetnym, bogatym aquaparkiem. Na all inc człowiek głodny na pewno nie będzie - 4 restauracje w pakiecie + jedna płatna, kilka barów z "prawdziwym" alkoholem. Obsługa mówi głownie po rosyjsku, ale można porozumieć się prostym angielskim. Pokoje zadbane i czyste. Do plaży co kilkanaście minut jeździ hotelowy busik, a na miejscu z klifu można zjeżdżać przeszkloną windą - polecam! Można znaleźć też ładną, zywą rafę koralową - coś dla amatorów nurkowania. Polecam serdecznie, Maciej

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Zjeżdzalnie super, obsługa miła i sympatyczna , polecam rodziną z dziećmi tam nie ma nudy

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Wróciłem z tego Hotelu 16 czerwca. Hotel petarda,obsługa super, bardzo czysto,posiłki dla każdego coś miłego. Super.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Byliśmy zdziwieni wielkością całego obszaru. Na początku można się pogubić. Wybralismy ten hotel ze względu na dzieci, które marzyły o aquaparku. Zjeżdżalni jest mnóstwo i sami też się skusiliśmy kilkakrotnie. Oprócz tego bardzo ładna plaża, tylko trzeba dojechać busikiem. Jest kilka barów i 3 restauracje, my jadaliśmy w głównej i można było wybierać i przebierać bez końca. Bardzo smaczna kuchnia. Jest też specjalny kącik dla dzieci. Poza hotelem są sklepy z pamiątkami, można też pojechać taksówką do centrum Nama Bay, szczególnie wieczorem wszystko jest bardzo ładnie oświetlone.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0
    4.7
    zdecydowanie polecam

    hotel jest godny polecenia dla osob szukajacych wypoczynku jak rowniez rozrywki.Obsluga hotelu jest super.Do jedzenia i czystosci nie mamy zadnych zastrzezen.Jest godny polecenia a my napewno tam wrocimy.pozdrawiamy,Magda i Dorota.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Ogólnie hotel super. Jedzenie tylko ohydne. Polecam wycieczki fakultatywne od Romana i jego kolegów.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.6
    polecam

    Hotel bardzo duży i sympatyczny,odjechany aqua park.Byliśy z żoną i córką poza sezonem,egipcjanie nie są tak bardzo nastawieni jak w innych hotelach na napiwki.Pomimo niskiego obłożenia nie mogłem sie doprosić łyżeczki do herbaty,ale to tak tylko na boku i z uśmiechem,pozatym bardzo sympatyczny przełom pażdziernika i listopada.

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi
    Podsumowanie: polecam
    4.6
    5.0
    zdecydowanie polecam

    Ten hotel powinien miec 6 gwiazdek a nie 4 !!!!!!!!! dopiero wrocilem i w lepszym hotelu w egipcie ani nigdzie na swiecie na bylem !!!!! jedzenie rewelacyjne !!!! naprawde polecam rodzina z dziecmi jak tez osoba marzacym o odpoczynku w cichym i pieknym miejscu !!!!!!!!!!!!!!

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    5.0

    Aqua Blu Sharm (Aqua Park) - możliwości zakwaterowania:

    dbl standard room
    Pokój rodzinny
    Family Room
    family room dbl
    1 os. standard
    Pool View DBL
    Standard DBL
    standard dbl
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. standard
    STANDARD ROOM
    STANDARD ROOM GARDEN / POOL VIEW
    FAMILY ROOM 2 BEDROOM
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN

    Aqua Blu Sharm (Aqua Park) - Możliwości wyżywienia:


    Aqua Blu Sharm (Aqua Park) - miasta wylotu:


    Aqua Blu Sharm (Aqua Park) - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Aqua Blu Sharm (Aqua Park)? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00