cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
  • Hotel SBH Costa Calma Palace, Fuerteventura
1 / 38
Ocena
hotelu:
4.7 / 5
Najbliższy termin
03.05 - 10.05
już od 2991 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.05 - 13.05
już od 2870 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu SBH Costa Calma Palace
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel SBH Costa Calma Palace
star 4

Hiszpania: Fuerteventura
Ocena hotelu SBH Costa Calma Palace:
4.7 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu SBH Costa Calma Palace:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 maja 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Hotel SBH Costa Calma Palace w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

FUERTEVENTURA/WYSPY KANARYJSKIE

Polozenie


• ok. 200 m od centrum miasta


• ok. 300 m od dworca autobusowego


• bezpośrednio przy plaży


• czas dojazdu z lotniska ok. 65 min

Plaza


• bezpośrednio przy plaży


• publiczna


• piaszczysta


• łagodnie opadająca


• leżaki za opłatą


• parasole za opłatą


• ręczniki za kaucją

Wyposażenie


• recepcja
• kantor: w recepcji
• winda
• bankomat 
• taras
• sklep z pamiątkami
• butik
• fryzjer
• lekarz
• Wi-Fi: w całym hotelu, za opłatą, w ofercie form zewnętrznych, w recepcji/lobby, w cenie
• terminal internetowy: za opłatą
• pralnia: za opłatą
• parking: niezadaszony, w cenie
• sale konferencyjne: 4

Karty

Visa, MasterCard, American Express, Maestro

Liczba pokojów

417

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje


• hotel nie akceptuje zwierząt 


• W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
Telefon: +48 222043596
SMS: + 48 799448800
E-mail: servicePL@TUI.com
Czat: w aplikacji TUI

Basen


• baseny: 4
• basen: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: listopad - kwiecień
• basen relaksacyjny: kryty, z wodą morską, ze słodką wodą, podgrzewany
• basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: listopad - kwiecień
• jacuzzi: 16+, w cenie, kryte, zewnętrzne, ze słodką wodą, woda termalna, podgrzewane, w strefie spa
• leżaki: w cenie, parasole: w cenie
• ręczniki: wymagana kaucja

Dla dzieci


• łóżeczka dla dzieci: w cenie, wymagana rezerwacja
• basen dla dzieci: zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany: listopad - kwiecień
• wysokie krzesełka dla dzieci 

Sport i wellness

W cenie
• strefa spa: 16+, pon. - niedz. 09:00 - 13:00 i 14:00 - 19:00
• sauna fińska
• siłownia: 18+, pon. - niedz. 09:00 - 13:00 i 14:00 - 19:00

Płatne
• masaże
• zabiegi kąpielowe
• zabiegi medyczne
• zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
• korty tenisowe: 2, oświetlone, w ofercie firm zewnętrznych 
• paddle tenis
• rowery: w ofercie firm zewnętrznych
• wypożyczalnia sprzętu do gry w tenisa
• pole golfowe „Pitch & Put"
• komora dekompresyjna
• szkoła surfingu: w ofercie firm zewnętrznych
• windsurfing: w ofercie firm zewnętrznych
• kitesurfing: w ofercie firm zewnętrznych
• szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych
• snorkeling: w ofercie firm zewnętrznych
• skutery wodne: w ofercie firm zewnętrznych
• łódka typu banan: w ofercie firm zewnętrznych 

Rozrywka


• przedstawienia raz w tygodniu


• muzyka na żywo raz w tygodniu

Pokoje

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 1-2 os. • ok. 24 m2 • widok na morze • szlafroki: wymagana kaucja, płatność gotówką • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2

• 1-2 os. • ok. 24 m2 • widok na morze • szlafroki: wymagana kaucja, w ofercie firm zewnętrznych • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • wanna • WC • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Suita superior z widokiem na morze SUM2

• 2 os. • ok. 45 m2 • widok na morze • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • sofa • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych • TV • oddzielny prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Suita z widokiem na morze SUM1

• 2 os. • ok. 50 m2 • widok na morze • ostatni częściowy remont: 2017 r. • pokój dzienny • sypialnia • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • sofa • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: w cenie, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych • TV • odtwarzacz płyt CD • oddzielny prysznic • wanna • WC • szlafroki: w cenie • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Suita junior JSX1

• 2-3 os. • ok. 34 m2 • widok na ogród • pokój dzienno-sypialny • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą • TV • wanna • WC • szlafroki: wymagana kaucja, płatność gotówką • suszarka do włosów • taras: z leżakami

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2 os. • ok. 24 m2 • ograniczony widok na morze • w budynku głównym • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych • TV • wanna • WC • szlafroki: wymagana kaucja, płatność gotówką • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Pokój 2-osobowy DZX2

• 1-2 os. • ok. 24 m2 • ograniczony widok na morze • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana • sejf: za opłatą • wentylator sufitowy • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar: za opłatą, napoje bezalkoholowe: za opłatą, woda: za opłatą, napoje alkoholowe: za opłatą • telefon • Wi-Fi: za opłatą, w ofercie firm zewnętrznych • TV • wanna • WC • szlafroki: wymagana kaucja, płatność gotówką • suszarka do włosów • balkon: z leżakami

Wyżywienie

Wyżywienie pełne plus
• śniadanie: pon. - niedz. 08:00 - 10:30, w formie bufetu
• obiad: pon. - niedz. 13:00 - 15:00, a la carte
• kolacja: pon. - niedz. 18:00 - 19:30 i 20:00 - 21:30, w formie bufetu
• wybrane napoje do posiłków

Dwa posiłki
• śniadanie: pon. - niedz. 08:00 - 10:30, w formie bufetu
• kolacja: pon. - niedz. 18:00 - 19:30 i 20:00 - 21:30, w formie bufetu

Restauracje i bary
• główna restauracja: rodzaje kuchni: międzynarodowa, potrawy bezglutenowe: w cenie, wymagana rezerwacja, dania bez laktozy: w cenie, wymagana rezerwacja, bufet, show cooking, kolacja w dwóch turach, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój


• bary i inne: 4
• bar w lobby: pon. - niedz. 10:00 - 13:00 i 18:30 - 23:00, za opłatą
• piano bar: niedz. - pt. 17:30 - 01:00, sob. 19:00 - 22:00, za opłatą
• bar przy krytym basenie "Snack Bar": pon. - niedz. 11:00 - 18:00, za opłatą
• saloon bar: pon. - niedz. 20:30 - 00:00, za opłatą


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Komfortowy i elegancki, z przestronnymi, jasnymi pokojami, położony przy pięknej, szerokiej plaży Sotavento jest wymarzonym miejscem na romantyczne wakacje. Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych sprawiają, że każdy miłośnik wodnego szaleństwa znajdzie coś dla siebie. Do dyspozycji Gości jest renomowane, świetnie wyposażone centrum Spa Thalasso z bogatą ofertą zabiegów oraz zadbany kompleks basenowy. Hotel słynie ze smacznej, doskonałej kuchni i pomocnego, przyjaznego personelu. Idealne miejsce dla miłośników spokojnej atmosfery i plażowania.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 300 m od centrum Costa Calma, w pobliżu centrum handlowe, bary, restauracje, apteka; ok. 65 km od portu lotniczego w Puerto del Rosario.

PLAŻA:

Playa de Costa Calma, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/dzień).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, elegancki, zbudowany w 2001 r., 370 pokoi, 1 budynek, do 8 pięter, 8 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, podczas kolacji w restauracji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), kilka barów, w tym przy basenie i w lobby; przechowalnia bagażu, taras z widokiem na morze, ogród; sklep z pamiątkami; za opłatą: internet bezprzewodowy (7 EUR/dzień), kawiarenka internetowa (1 EUR/10 min), wypożyczalnia samochodów, fryzjer, pralnia;akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 30 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: bezprzewodowy internet (ok. 7 EUR/dzień), sejf (ok. 25 EUR/tydzień), minibar (płatny wg konsumpcji); balkon lub taras, widok na ogród; widok na morze za dopłatą;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; widok na morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, 1 podgrzewany sezonowo, brodzik dla dzieci, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, ok. 1 EUR za każdą zmianę); basen kryty, słona woda, podgrzewany; tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub, piano bar, animacje dla dorosłych: pokazy artystyczne, muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy, 9-dołkowe mini pole golfowe, siłownia, bilard, paddle, szachy ogrodowe; centrum Spa Thalasso: sauna, jacuzzi, bicze wodne; korzystanie z zabiegów pielęgnacyjnych oraz masaży dodatkowo płatne.

FULL BOARD DELUXE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (w dwóch turach: 17.30-19.00 i 19.30-21.00), napoje do obiadu i kolacji (lokalne wino, woda, piwo lub soft drink).

KONTAKT:

0034/928876010, www.sbhfue.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka Gala

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Komfortowy i elegancki, z przestronnymi, jasnymi pokojami, położony przy pięknej, szerokiej plaży Sotavento jest wymarzonym miejscem na romantyczne wakacje. Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych sprawiają, że każdy miłośnik wodnego szaleństwa znajdzie coś dla siebie. Do dyspozycji Gości jest renomowane, świetnie wyposażone centrum Spa Thalasso z bogatą ofertą zabiegów oraz zadbany kompleks basenowy. Hotel słynie ze smacznej, doskonałej kuchni i pomocnego, przyjaznego personelu.Idealne miejsce dla miłośników spokojnej atmosfery i plażowania.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 300 m od centrum Costa Calma, w pobliżu centrum handlowe, bary, restauracje, apteka; ok. 65 km od lotniska w Puerto del Rosario.

PLAŻA:

Playa de Costa Calma, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, elegancki, zbudowany w 2001 r., 370 pokoi, 1 budynek, do 8 pięter, 8 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, podczas kolacji w restauracji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), kilka barów, w tym przy basenie i w lobby; przechowalnia bagażu, taras z widokiem na morze, ogród; sklep z pamiątkami; za opłatą: internet bezprzewodowy (7 EUR/dzień), kawiarenka internetowa (1 EUR/10 min), wypożyczalnia samochodów, fryzjer, pralnia;akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 30 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 7 EUR/dzień), sejf (ok. 25 EUR/tydz.), minibar (płatny wg konsumpcji); balkon lub taras, widok na morze;

superior:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², wyposażenie jak w pokoju standardowym; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na morze.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, 1 podgrzewany sezonowo, brodzik dla dzieci, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, ok. 1 EUR za każdą zmianę); basen kryty, słona woda, podgrzewany; tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub, piano bar, animacje dla dorosłych: pokazy artystyczne, muzyka na żywo; za opłatą: kort tenisowy, 9-dołkowe mini pole golfowe, siłownia, bilard, paddle, szachy ogrodowe; centrum Spa Thalasso: sauna, jacuzzi, bicze wodne; korzystanie z zabiegów pielęgnacyjnych oraz masaży dodatkowo płatne.

FULL BOARD DELUXE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (12.30-14.00), kolacja (w dwóch turach: 17.30-19.00 i 19.30-21.00); napoje do obiadu i kolacji (lokalne wino, woda, piwo lub soft drink).

KONTAKT:

0034/928876010, www.sbhfue.com


Itaka Gala R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Fuerteventura

Opis oferty:

Komfortowy i elegancki, z przestronnymi, jasnymi pokojami, położony przy pięknej, szerokiej plaży Sotavento jest wymarzonym miejscem na romantyczne wakacje. Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych sprawiają, że każdy miłośnik wodnego szaleństwa znajdzie coś dla siebie. Do dyspozycji Gości jest renomowane, świetnie wyposażone centrum Spa Thalasso z bogatą ofertą zabiegów oraz zadbany kompleks basenowy. Hotel słynie ze smacznej, doskonałej kuchni i pomocnego, przyjaznego personelu. Idealne miejsce dla miłośników spokojnej atmosfery i plażowania.

POŁOŻENIE:

w dzielnicy hotelowej, ok. 300 m od centrum Costa Calma, w pobliżu centrum handlowe, bary, restauracje, apteka; ok. 65 km od lotniska w Puerto del Rosario; przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu.

PLAŻA:

Playa de Costa Calma, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, parasole i leżaki płatne (ok. 13 EUR/dzień/2 leżaki i parasol).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zadbany, elegancki, zbudowany w 2001 r., 370 pokoi, 1 budynek, do 8 pięter, 8 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, podczas kolacji w restauracji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), kilka barów, w tym przy basenie i w lobby; przechowalnia bagażu, taras z widokiem na morze, ogród; sklep z pamiątkami; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 7 EUR/dzień), kawiarenka internetowa (ok. 1 EUR/10 min), wypożyczalnia samochodów, fryzjer, pralnia;akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os., ok. 30 m², klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet bezprzewodowy (ok. 7 EUR/dzień), sejf (ok. 25 EUR/tydz.), minibar (płatny wg konsumpcji); balkon lub taras, widok na morze;

junior suite

: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 45 m², położony na parterze, wyposażenie jak w pokoju standardowym, wydzielona optycznie część dzienna; balkon lub taras (stolik i krzesełka), widok na ogród; junior suite za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, słodka woda, 1 podgrzewany sezonowo, brodzik dla dzieci, słodka woda, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 10 EUR, ok. 2 EUR za każdą zmianę); tenis stołowy; plac zabaw dla dzieci, miniklub, piano bar, animacje dla dorosłych: pokazy artystyczne, muzyka na żywo; za opłatą: 2 korty tenisowe, 9-dołkowe mini pole golfowe, bilard, paddle, siłownia, szachy ogrodowe; centrum Spa Thalasso (dla osób powyżej 16 lat): kryty basen, słona woda, podgrzewany, sauna, jacuzzi, bicze wodne; korzystanie z zabiegów pielęgnacyjnych oraz masaży dodatkowo płatne, sporty wodne na plaży (oferta zewnętrzna).

FULL BOARD DELUXE (za dopłatą):

śniadanie (8.00-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (w dwóch turach: 17.30-19.00 i 19.30-21.00); napoje do obiadu i kolacji (lokalne wino, woda, piwo lub soft drink).

KONTAKT:

0034/928876010, www.sbhfue.com


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Wybudowany w 2001 roku i odświeżony w 2016 roku hotel położony w spokojnej okolicy. Hotel ma budowę kaskadową a do jego terenu przylega duży ogród. Do centrum Costa Calma ok. 300 m. W pobliżu hotelu znajduje się supermarket. Do przystanku autobusowego ok. 50 m. Do lotniska w Puerto del Rosario ok. 65 km.
Zakwaterowanie:

Plaża:

Przy hotelu, piaszczysta i szeroka. Leżaki i parasole płatne ok. 4 Eur/dzień/os.
Stoki:

Do dyspozycji gości:

Recepcja, lobby, windy, restauracja bufetowa, bary, duży ogród, 3 baseny zewnętrzne (w tym 1 podgrzewany sezonowo i brodzik dla dzieci), 1 basen kryty (słona woda), tarasy słoneczne, leżaki i parasole przy basenach, butik, sale konferencyjne, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia samochodów. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 10 Eur/os, wymiana ok.1 Eur/os).
Pokoje:

Wyżywienie:

Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Istnieje możliwość dopłaty do 3 posiłków - wtedy wybrane napoje do śniadań i obiadokolacji nie są płatne dodatkowo. Nie ma menu bezglutenowego.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel nie organizuje standardowych animacji, kilka razy w tygodniu wieczorne show: pokazy tańca, magii, koncerty muzyki klasycznej. Bezpłatnie: mini pole golfowe (9 dołków), siłownia, sauna, jacuzzi. Płatne: bilard, siłownia. W hotelu można skorzystać z Thalasso Spa Center (dodatkowo płatne): zabiegi na twarz i ciało, masaże, bicze wodne.
Internet:

Wifi w hotelu płatne ok. 25 Eur/tydzień.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dzień od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 8lub 14 lub 15rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne

FUERTEVENTURA

Atrakcje i wycieczki lokalne

Gran Tour Fuertevenura

Pełna wrażeń całodniowa wycieczka objazdowa po wyspie. Odwiedzimy wioskę rybacką Ajuy, ze słynną czarną wulkaniczną plażą. Spacer wzdłuż najstarszych skał wysp kanaryjskich zaprowadzi nas do czarnej jaskini. Kolejny punkt naszej wycieczki to wizyta w pierwszej stolicy wyspy - urokliwym miasteczku Betancuria. Złożymy również wizytę na rodzinnej koziej farmie, gdzie spróbujemy serów kozich, dżemu z kaktusa, kanaryjskiego rumu miodowego oraz pikantnego sosu mojo rojo. Po spotkaniu ze słynnymi rzeźbami Guanczów, w trakcie obiadu wliczonego w cenę wycieczki, czeka nas kolejna część kanaryjskiej uczty kulinarnej. Następnie zatrzymamy się na plantacji aloesu i dowiemy, jak powstają naturalne kosmetyki. Zwieńczeniem pełnego wspaniałych widoków dnia, będzie czas wolny na krótki spacer na wydmach las Dunas de Corralejo. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 48 EUR/os dorosła, ok. 28 EUR/dziecko do 11 lat.
Lanzarote

Całodniowa wycieczka na najbardziej fascynującą, wulkaniczną wyspę archipelagu Wysp Kanaryjskich.Zaczniemy od Parku Narodowego Timanfaya - terenu ogromnych erupcji wulkanicznych z XVIII wieku. Przejedziemy autokarem przez słynną, 14-kilometrową Trasę Wulkanów poprowadzoną po zastygłej lawie i weźmiemy udział w trzech pokazach geotermicznych, pokazujących jak gorąca jest jeszcze lawa. W programiewizytai czas na zdjęcia przy jeziorku El Golfo. W regionie La Geria czeka nas degustacja wulkanicznego wina. Przejedziemy przez Dolinę Tysiąca Palm oraz zatrzymamy się na malowniczym punkcie widokowym. Następnie odwiedzimy Jameos del Agua, czyli jaskinię z lawy stworzoną w tunelu wulkanicznym przez lokalnego artystę - Césara Manrique - miejsce zaskakujące i idealne na relaks.Na typowy kanaryjski lunch udamy się do restauracji zbudowanej tuż obok jednego z dzieł tego artysty. Wycieczka z polskim przewodnikiem. CENA: ok. 93 EUR/os dorosła, ok. 5,50 EUR/ dziecko do lat 3, ok. 47 EUR/dziecko do 11 lat.
Oasis Park Fuerteventura

Wizyta w olbrzymim parku zoologicznym z atrakcjami to świetna zabawa dla małych i dużych. W trakcie całodziennego pobytu w parku można zobaczyć ponad 3 000 zwierząt reprezujących 230 gatunków. Podczas wizyty warto obejrzeć zachwycające pokazy zwierząt (lwy morskie, papugi, gady oraz dzikie ptaki) oraz największy ogród kaktusowy na terenie Europy. Dla najmłodszych przygotowano place zabaw, a dla wszystkich restauracje serwujące lokalne potrawy. Dla Państwa wygody codziennie sprzed hotelu odjeżdża bezpłatny autobus do parku. Dla zainteresowanych są dodatkowo płatne atrakcje: interakcje z lemurami, przejażdżki na wielbłądach oraz pływanie z lwami morskimi.
CENA: ok. 35 EUR, ok.30 EUR senior 60+, ok.21 Eur dzieci 4-11 lat
Tajemnicza Cofete

Kameralna wyprawa na dziki półwysep Jandia i plażę Cofetę. Na trasie malownicze punkty widokowe, niesamowita plaża Cofete (czas wolny na plażowanie), historia tajemniczej willi Gustava Wintera. Niezapomniane widoki gwarantowane. Polski przewodnik. CENA: ok. 68 EUR/os.
Lobos Catamaran

Rejs katamaranem z portu w Corralejo na uroczą bezludną wysepkę Lobos. W trakcie rejsu przerwa na skoki do wody i snorkelling. Na pokładzie łodzi lunch, przekąski i napoje wliczone w cenę. Około 3-godzinny pobyt na wyspie - czas na kąpiele morskie i słoneczne, na bardziej aktywnych czekają szlaki spacerowe. CENA: ok. 54 EUR/os dorosła, ok. 27 EUR/dziecko do 11 lat.
Rejs jachtem pod polską banderą

Zapraszamy na ekskluzywny rejs jachtem żaglowym pod polską banderą. Kameralne, max. 8-osobowe grupy, polska załoga i możliwość zdobycia pierwszych szlifów żeglarskich są gwarantem niezapomnianej przygody! Podczas 3,5-godzinnego rejsu będziemy podziwiać dzikie krajobrazy południowego wybrzeża wyspy, zakosztujemy kąpieli i snorkelingu na otwartym morzu, a także będziemy poszukiwać delfinów oraz żółwi w ich naturalnym środowisku. W cenie: transfer do portu w Morro Jable, napoje alkoholowe (wino, piwo) i bezalkoholowe, posiłek w formie tapas, czyli hiszpańskich przekąsek oraz sprzęt do snorkelingu. Wycieczka dla hoteli z Costa Calma i Morro Jable.
Cena: ok. 69Eur/os. dorosła, ok. 39Eur/dziecko.
REJS SAIL&DREAM

Zakupy i relaks w najpiękniejszych zakątkach wyspy Lanzarote na wyciągnięcie ręki! Przeprawa statkiem do Mariny Rubicón, gdzie odbywa się tradycyjny targ kanaryjski. Doskonała okazja do zakupienia ręcznie robionych ubrań, biżuterii, czy pamiątek, w malowniczej scenerii portowego miasteczka tętniącego życiem, bądź też do zaznania uroków lokalnych kawiarni i barów. Następnie rejs luksusowym katamaranem w okolice najpiękniejszych plaż Lanzarote - playas de Papagayo. Na pokładzie klimatyczna muzyka, open bar (sangria, mojito, piwo, napoje bezalkoholowe), świeżo przygotowana paella, owoce. Szansa na kąpiele słoneczne i morskie w krystalicznych wodach południowego wybrzeża, skorzystanie z dryfującego materaca, kajaków, masek do snorkelingu. W cenie wycieczki: transport do portu w Corralejo, lunch, open bar, kajaki, sprzęt do snorkelingu.
Cena: ok. 59Eur/os. dorosła, ok. 35Eur/dziecko.
ACUA WATER PARK

Park wodny o powierzchni ponad 25.000m2 to gwarancja niezapomnianej zabawy dla całej rodziny! Liczne atrakcje takie jak zjeżdżalnie, basen ze sztuczną falą, animacje i mini klub dla dzieci nie pozwolą się nikomu nudzić. Dodatkowo park oferuje bogatą ofertę gastronomiczną . W cenie wycieczki: transport autobusem, bilet do parku, animacje, mini klub. Dodatkowo płatne: szafki do przechowywania rzeczy. Cena z Caleta de Fuste - ok. 32 euro/os. dorosła, 26 euro/dziecko.
Cena: ok. 25Eur/os. dorosła, ok. 19Eur/dziecko.
Fuerta na dwóch kółkach

Poznaj Fuerteventurę z innej perspektywy - zapraszamy do aktywnego zwiedzania podczas wycieczek rowerowych! Do wyboru trasa 3-godzinna w okolicach Corralejo lub 5-godzinna prowadząca do malowniczej wioski surferów El Cotillo.
Cena: od 49Eur/os. (w zależności od wybranej trasy)
Pakiet Fuerteventura kompletna" dla hoteli z Caleta de Fuste. Przy zakupie dwóch wycieczek - Gran Tour i Tajemncze Cofete - pozwalających całościowo poznać największe atrakcje Fuerteventury - promocyjna cena w pakiecie wynosi ok. 90 Euro/os. dorosła.
Dla aktywnych

Raj dla surferów i kite/wind surferów

Fuerteventura, nazywana Hawajami Europy, znana jest z fantastycznych warunków do uprawiania sportów wodnych. Najlepsze miejsca dla surferów znajdują się w Corralejo, El Cotillo i La Pared. Wielbiciele kite'a i windsurfingu odnajdą swoje miejsce na plaży Sotavento, na której każdego roku odbywają się Mistrzostwa Świata w Kite i Windsurfingu.
Trekking

Księżycowe krajobrazy, doliny i wąwozy, urokliwe kanaryjskie miasteczka, nadmorskie szlaki - Fuerteventura zaskakuje ilością tras o różnym poziomie trudności. Warto wybrać się na najwyższy szczyt Fuerteventury - Pico de la Zarza, z którego można zobaczyć zarówno zachodni, jak i wschodni brzeg oceanu.
Przyroda

Wydmy w Corralejo

Zachwycające i piaszczyste wydmy przechodzące w szerokie i długie plaże stanowią Park Naturalny Las Dunas oraz jedną z wizytówek Fuerteventury.
Plaża Sotavento

Uznawana za najpiękniejszą plażę Fuerteventury - ponad 9- kilometrowa, z drobnym piaskiem i płytkimi lagunami które tworzą malowniczą i bardzo fotogeniczną scenerię. Płytkie, bezpieczne zatoczki docenią rodziny z dziećmi oraz adepci wind i kitesurfingu.
Aloe Vera Finca

Wizyta na tej plantacji aloesu pozwoli zobaczyć odmianę Barbadensis Miller, której właściwości kojące znane są już od tysięcy lat. Kosmetyki z aloesu to jeden z najbardziej znanych produktów eksportowych wyspy.
Relaks

Corralejo
Corralejo to z pewnością najbardziej rozrywkowe miasteczko wyspy. Warto wpaść na koncert na żywo do Rock Cafe czy na tańce do Waikiki lub Kiwi. Lody gofio to niewątpliwie wizytówka wyspy - można je zjeść w małej kawiarni Secreto del Sur. Bliskość wydm, czyli największej piaskownicy wyspy, pozwala połączyć odpoczynek i plażowanie z uprawianiem sportów - surfingu, windsurfingu czy kite'a.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

"

Inne

Wiadomości ogólne
Waluta
EURO. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków, szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu.
Czas
Minus 1 godzina w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy
hiszpański
Orientacyjne ceny
Warto pamiętać, że Wyspy Kanaryjskie są obszarem wolnocłowym i taniej można tu kupić wiele artykułów, np. kosmetyki, alkohol czy sprzęt elektroniczny. Generalnie ceny popularnych towarów są przystępne, np. obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1l - 1-1,5 EUR, piwo w barze od 1,5 EUR, kawa w kawiarni od 2 EUR, bilety autobusowe w zależności od trasy od 0,7 EUR do 5 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220V, urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie natomiast zagraniczne dość drogie. Koszty połączeń w ramach roamingu polskich sieci prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Wyloty: Z Warszawy, Katowic oraz Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Fuerteventura
To najszybciej rozwijająca się turystycznie spośród Wysp Kanaryjskich. Druga co do wielkości po Teneryfie jest niemal bezludna, na 1660 km kw. mieszka niespełna 100 tys. osób. To istny raj dla miłośników plażowania i amatorów kite i windsurfingu, surfingu - wczasy tu i klimat Fuerteventury stwarzają wyśmienite warunki do uprawiania tych sportów, a na Playa de Sotavento de Jandia odbywają się co roku mistrzostwa świata.
Corralejo
Położona na północy wyspy miejscowość jest swoistą mieszanką turystycznego kurortu i hiszpańskiego małego miasteczka. Stąd najbliżej na sąsiednią Lanzarote (tylko 30 min. promem) i do słynnych wydmowych plaż. Miasteczko oferuje wiele turystycznych atrakcji a jego stara część ma niepowtarzalny urok.
Caleta de Fuste
Najmłodszy, niewielki kurort wyspy, położony najbliżej lotniska. Poszukiwacze nocnego życia znajdą tu bary, a amatorzy kuchni kanaryjskiej porządne restauracje serwujące specjały lokalnej kuchni. Szeroka, zatokowa plaża zachęca do kąpieli.
Costa Calma
Miejscowość wybudowana na początku ciągnących się kilkanaście kilometrów plaż, które same w sobie są niezwykłą atrakcją dla osób lubiących wypoczynek w słońcu i uprawiających windsurfing i kitesurfing. Sklepy restauracje i bary zapewniają rozrywkę na wieczory.
Jandia
Na najbardziej na południe wysuniętym fragmencie wyspy znajduje się jeden z popularniejszych kurortów na wyspie. Piękne długie plaże z białym piaskiem i liczne hotele powodują, że miejscowość szybko się rozwija. Powstają sklepy, kawiarnie, restauracje więc na pewno nie można się tu nudzić.
Majanicho
Mała wioska rybacka położona na północy Fuerteventury, z dziką plażą. Miejsce idealne dla wszystkich tych, którzy szukają wypoczynku z dala od głośnych kurortów.
Naturyzm na plażach Fuerteventury
Naturyzm jest na wyspie bardzo popularny i na każdej plaży można spotkać jego zwolenników.

Wizy

Hiszpania - kod QR - dla osób przekraczających granicę Hiszpanii drogą powietrzną lub morską.

W ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
1. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką.
Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.

2. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
3. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego:
www.spth.gob.es
lub bezpłatnej aplikacji
SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH
. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Ważne!
Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (formularze oraz adresy hoteli dostępne u sprzedawców oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach).
Od 01 sierpnia 2020 r.wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Klienci wjeżdżający do Hiszpanii drogą lądową nie mają obowiązku posiadania kodu QR.

Sezonowość

Na Wyspach Kanaryjskich zwykle wysoki sezon turystyczny trwa cały rok. Wyjątkiem jest sezonowość podgrzewania basenów hotelowych, która przypada jedynie zimą, mniej więcej od 1/11 do 31/03.

Uwagi do przelotu

uwagi do przelotu

Wizy - informacje dla sprzedawców

Hiszpania - kod QR - dla osób przekraczających granicę Hiszpanii drogą powietrzną lub morską.

W ślad za otrzymaną rezolucją z dnia 29 czerwca 2020 r. hiszpańskiej Generalnej Dyrekcji Zdrowia Publicznego, Jakości i Innowacji informujemy o wprowadzeniu od 01.07.20 do odwołania kontroli sanitarnej w punktach przekraczania granicy z Hiszpanią. Wszyscy pasażerowie przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską muszą przejść kontrolę zdrowia przed wjazdem do kraju. Kontrole te mogą obejmować pomiar temperatury, kontrolę dokumentacji i kontrolę wizualną stanu pasażera.
1. Kontrola temperatury będzie przeprowadzana rutynowo w celu identyfikacji podróżnych z gorączką.
Jako granicę wykrywalności ustala się temperaturę równą lub większą niż 37,5 ?C.

2. Pasażerowie o temperaturze wyższej niż 37,5 ?C lub ci, którzy na podstawie informacji zawartych w formularzu zdrowia publicznego lub po kontroli wzrokowej są podejrzewani o zakażenie wirusem COVID-19 lub innym patogenem zakaźnym, zostaną poddani dalszej ocenie stanu zdrowia w celu ustalenia, czy istnieje podejrzenie zagrożenia dla zdrowia publicznego.
3. W odniesieniu do kontroli dokumentów pasażerowie przylatujący z dowolnego lotniska lub przybywający z dowolnego portu znajdującego się poza terytorium Hiszpanii muszą na 48h przed wylotem wypełnić formularz zdrowia publicznego zawarty w załączniku do niniejszej rezolucji, na podstawie Passenger Location Card (karty lokalizacji pasażera). Wypełnienie formularza dotyczącego zdrowia publicznego powinno nastąpić przed rozpoczęciem podróży do Hiszpanii - drogą elektroniczną za pośrednictwem adresu internetowego:
www.spth.gob.es
lub bezpłatnej aplikacji
SPAIN TRAVEL HEALTH-SPTH
. Po wypełnieniu formularza pasażer otrzyma kod QR (e-mailem), który należy przedstawić podczas kontroli zdrowia po przybyciu do Hiszpanii.
Ważne!
Do 31 lipca 2020 r., będzie można wypełniać również formularze papierowe (formularze i adresy hotelibędą dostępne w systemie Travella oraz w punktach odpraw Rainbow na lotniskach). Wzór wypełnienia formularza jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania. Formularz do wypełnienia jest dostępny w Travelli w sekcji Komunikaty_Hiszpania.
Od 01 sierpnia 2020 r.wszyscy pasażerowie przybywający drogą lotniczą i morską mają obowiązek posiadania kodu QR w wersji elektronicznej pod rygorem nie wpuszczenia na teren Hiszpanii i/lub na pokład samolotu/statku.
Klienci wjeżdżający do Hiszpanii drogą lądową nie mają obowiązku posiadania kodu QR.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Exim Tours

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Hiszpania/Fuerteventura

Położenie

-bezpośrednio przy plaży - ok. 300 m od miejscowości Costa Calma - 65 km od lotniska

Plaża

-szeroka, piaszczysta - mała prywatna plaża z leżakami i parasolami (bezpłatne) oraz ok. 50 m od hotelu plaża publiczna z leżakami i parasolami płatnymi

Pokoje

Standard - klimatyzacja, wiatrak, - TV - Sat, telefon, sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - mini bar (płatny) , Wi Fi (7Eur/dzień) - wszystkie pokoje z widokiem na ocean Superior wyposażenie jak w standardzie, bardziej przestronny

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - 2 duże baseny, szachy ogrodowe - boisko do piłki siatkowej oraz siłownia Płatne - 2 korty tenisowe - pole golfowe, sauna, bilard - SPA - na plaży lekcje windsurfingu i nurkowania

Dla dzieci

- mini klub - plac zabaw - brodzik

Wyżywienie

HB: śniadanie i obiadokolacja w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji) FB: śniadanie, obiad i kolacja (napoje płatne do obiadu i kolacji)

FB

śniadanie, obiad i kolacja (napoje płatne do obiadu i kolacji)

Restauracje i bary

- restauracja główna - lobby bar - bar przy basenie

Dodatkowo informacje

- kafejka internetowa (ok.1EUR/10min), Wi Fi w recepcji (ok.7EUR/dzień) - sklepy z pamiątkami - salon piękności, pralnia - obiekt posiada 370 pokoi - 3 sale konferencyjne - wypożyczalnia samochodów - hotel nie organizuje standardowych animacji, jednakże kilka razy w tygodniu jest możliwość obejrzenia pokazów tańca, posłuchania muzyki na żywo - www.sbhfue.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


AlfaStar

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

4

Region

Fuerteventura,Costa Calma

Położenie

Hotel o wysokim standardzie usytuowany przy słynnej, szerokiej i piaszczystej plaży z białym piaskiem, w miejscowości Costa Calma, w pobliżu parku narodowego Jandia. Oddalony około 70km od portu lotniczego w Puerto del Rosario. Przy basenach, a także na prywatnej hotelowej plaży dostępne są bezpłatne parasole i leżaki - (ręczniki plażowe do wypożyczenia po wpłaceniu depozytu około 10EUR).

Hotel

Hotel posiada 6 pięter ułożonych tarasowo, schodzących bezpośrednio do plaży. Na terenie hotelu: recepcja całodobowa, 2 restauracje, lobby bar, bary przy basenach oraz sala klubowa i wypoczynkowa. Ponadto kantor wymiany walut, wypożyczalnia samochodów, kafejka internetowa (ok.1EUR/10min), Internet bezprzewodowy w holu w recepcji (ok.7EUR/dzień), sklepy z pamiątkami, salon piękności oraz pralnia. Hotel posiada 2 zewnętrzne lagunowe baseny ze słodką wodą oraz dodatkowo basen podgrzewany, a także basen dla dzieci i podgrzewany basen kryty ze słoną wodą. Dodatkowo taras słoneczny. Dla najmłodszych mini klub, plac zabaw oraz 2 brodzik.

Pokoje

Obiekt dysponuje 556 komfortowo wyposażonymi pokojami oraz apartamentami rozmieszczonymi w 4 budynkach. Pokoje standardowe zostały wyposażone w: łazienkę z prysznicem lub wanną, suszarką do włosów, telefon, klimatyzację, TV/Sat, sejf i mini bar (dodatkowo płatne) oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel posiada 2 formy wyżywienia HB-śniadanie oraz obiadokolacje oraz FB-śniadanie, obiad oraz kolacja. Wszystkie posiłki serwowane są w formie bufetu. śniadanie w godz.08:00-10:00 Obiad w godz.12:30-14:00 Kolacja: 18:00-19:30 oraz 20:00-21:30(w 2 turach) Napoje alkoholowe lokalne oraz napoje bezalkoholowe w barze przy basenie w godz.10:00-18:00, w lobby barze w godz.18:00-23:00 oraz do posiłków w restauracji.

Sport i relaks

Za dodatkową opłatą: 2 korty tenisowe, bilard, mini golf, centrum SPA (jacuzzi, sauna oraz masaże). Ponadto siłownia, boisko do piłki siatkowej oraz tenis stołowy-nieodpłatnie. Na pobliskiej plaży lekcje windsurfingu i nurkowania (za opłatą). Hotel organizuje dzienne oraz wieczorne animacje m.in muzyka na żywo a także profesjonalne pokazy oraz zajęcia sportowo-animacyjne.

Dodatkowe informacje

Oficjalna strona hotelu: www.sbhoteles.es

Możliwości zakwaterowania

Pokój dwuosobowy, pokój dwuosobowy + dziecko na dostawce, pokój dwuosobowy + osoba dorosła na dostawce.


Traveliada X

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Feurteventura

Położenie

SBH Costa Calma Palace to elegancki, czterogwiazdkowy hotel wybudowany nad brzegiem morza. Goście mogą cieszyć się wspaniałymi widokami na krystalicznie czyste i turkusowo-błękitne wody i wspaniałą plażę Costa Calma, na wyspie Fuerteventura. Centrum miasta oddalone jest o 300 m, lotnisko znajduje się w odległości 70 km, pole golfowe położone jest około 18 km od hotelu.

Hotel

Na terenie obiektu znajduje się 417 pokoi. Hotel ten jest doskonałą bazą wypadową do zwiedzania okolicy. Hotel zapewnia klimatyzację w miejscach publicznych. Hotel oferuje całodobową recepcję. Dostępna jest usługa odbioru kluczy. Dostępne są usługi pralnicze.

Zakwaterowanie

- Junior suite standard, - Dwuosobowy z jednym lub dwoma łóżkami z widokiem na morze. Pokoje wyposażone w łazienkę z prysznicem / wanną, suszarkę do włosów, klimatyzację, salon, sejf, telefon, Wi-Fi (płatne), telewizor z TV kablową, balkon (pokoje 2-osobowe), taras (pokoje junior suite), łóżeczko dziecięce na życzenie.

Wyżywienie

BB oferuje - śniadania w formie bufetu.

Usługi restauracyjne

Bar, restauracja, snack-bar przy basenie. Dania przygotowywane w obecności gości.

Udogodnienia dla gości

- Sieć Wi-Fi w hotelu (płatna), - 24-godzinna recepcja, - Usługa pralni, - Klimatyzacja w miejscach publicznych, - Dla biznesu - sala zebrań, - Formy płatności - American Express.

Sport i rekreacja

Bezpłatne - taras słoneczny, odkryty basen ze słodką wodą, leżaki i parasole, sauna, zabiegi Spa, acqua fitness, koszykówka, siatkówka plażowa, bilard, tenis, rzutki. Płatne - windsurfing, surfing.

Cena zawiera - Oferta samolotowa

- Przelot w obie strony, - Opłaty lotniskowe, - Bagaż podręczny, - Transfer lotnisko - hotel - lotnisko, - Ubezpieczenie KL, NNW, - Zakwaterowanie w hotelu, - Wyżywienie wg oferty, - Obowiązkową opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny* *wysokość składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny; - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych w Europie - 10zł/os, - imprezy lotnicze oparte na lotach rejsowych lub tanich liniach lotniczych poza Europę - 13 zł/os.

Cena nie zawiera - Oferta samolotowa

- Bagażu rejestrowanego, - Wydatków własnych, - Opieki rezydenta, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń niezawartych w ofercie. Oferta pochodzi z pakietowania dynamicznego - ceny za rezerwacje przeliczają się w czasie rzeczywistym.


III Millenium

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

HOTEL

SBH COSTA CALMA PALACE

KATEGORIA

****

REGION

Hiszpania/Fuerteventure/Caleta De Fuste

Odległość od morza

50m

Opis

Ten elegancki hotel położony jest w odległości 50 metrów od plaży w miejscowości Costa Calma na wyspie Fuerteventura. Oferuje on kryty oraz odkryty basen, spa i parking. Klimatyzowane pokoje dysponują prywatnym balkonem z widokiem na morze. Hotel SBH Costa Calma Palace & Spa oferuje 2 korty tenisowe, gigantyczną szachownicę i pole golfowe z obszarem putting green. Za dodatkową opłatą Goście mogą nurkować i uprawiać windsurfing. Przestronne, jasne pokoje w hotelu SBH Costa Calma Palace & Spa wyposażone są w minibar i telewizor z dostępem do kanałów telewizji satelitarnej. Na miejscu Goście mogą wypożyczyć sejf, a w prywatnej łazience do ich dyspozycji jest suszarka do włosów. Goście mogą zrelaksować się w centrum talasoterapii hotelu Costa Calma Palace, które oferuje kryty basen z wodą morską oraz rozmaite zabiegi. Do dyspozycji Gości jest też siłownia, sauna i gabinet masażu. Na terenie hotelu mieści się restauracja i 2 bary. Goście mogą także zamówić lunch bądź drinka w barze przekąskowym przy basenie. Codziennie w hotelu organizowane są rozmaite występy, w tym koncerty.

Zameldowanie

od 14.00 do 00:00

Wymeldowanie

od 07.00 do 11:00 W porze kolacji obowiązuje stosowny strój. Mężczyźni muszą mieć na sobie długie spodnie i koszule z rękawem.

bilet lotniczy z bagażem podręcznym 10kg/os zabieranym na pokład + pakiet

transfer, zakwaterowanie, ubezpieczenie NNW i KL, oraz wybrane usługi dodatkowe;

Rezydenci polskojęzyczni dostępni są na poniżej wymienionych kierunkach

Costa Brava Barcelona Costa del Sol Majorka Teneryfa Costa Blanca (w terminie od maja do września) Na wszystkich destynacjach klienci otrzymują numery alarmowe 24h. w języku polskim

Ryanair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 55x40x20 cm + mały bagaż bez ograniczenia wagowego o wymiarach 35x20x20/os.

Wizzair

bagaż podręczny; 10kg/os, wymiary 56x45x25 cm (w przypadku 2 osób na jednej rezerwacji istnieje możliwość zamiany bagaży podręcznych 10 kg. na 1 WSPÓLNY bagaż rejestrowany o wadze 23kg. i 2 małe bagaże podręczne o wymiarach 42x32x25.

Norwegian

bagaż podręczny 10kg/os, wymiary 55x40x23 cm + mała torebka lub laptop

Do zapłaty na miejscu

Podatek miejski dot. tylko Costa Brava/ Barcelona Hotel 5* 2,50 Euro/os/dzień Hotel 4* 1,25 Euro/os/dzień, pozostały obszar Katalonii 1 Euro/os/dzień Pozostałe obiekty noclegowe, Barcelona 0,75 Euro/os/dzień, reszta obszaru Katalonii 0,50 Euro/os/dzień

Usługi fakultatywne, dodatkowo płatne

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji(4% wartości pobytu); dodatkowe ubezpieczenie medyczne; odwołanie lotu i opóźnienie lotu; ubezpieczenie bagażu;

Opłaty za dodatkowy bagaż Ryanair 15kg. (fakultatywnie)

sezon "niski" 05.01 - 03.04 28.04 - 31.05 01.10 - 20.12 cena; 230 ZL/szt./w obie strony cena; 280 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich sezon "wysoki" 04 - 27.04 01.06 - 30.09 21.12 - 04.01 cena; 320 ZL/szt./w obie strony cena; 430 ZL/szt./w obie strony - dot. Wysp Kanaryjskich

Opłaty za dodatkowy bagaż Wizzair 23kg. (fakultatywnie)

cena; 320 ZL/szt./w obie strony

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin,Norwegian lub EasyJet. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;

Opłaty za dodatkowy bagaż Norwegian 20kg. (fakultatywnie)

cena; 180 ZL/szt./w obie strony

Informacje dotyczące przelotu samolotem

przelot samolotem odbywa się liniami regularnymi Ryanair, Wizzair, Air Berlin lub Norwegian. III MILLENIUM T.O. świadczy jedynie usługę pośrednictwa dla klienta w zakupie biletów lotniczych; przelot odbywa się wg zasad przewoźnika;


BestReisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowocześnie urządzony hotel znanej i renomowanej marki, fantastycznie usytuowany przy długiej, szerokiej i piaszczystej plaży, idealnej do spacerów i uprawiania windsurfingu. Spokojna okolica, piękne pejzaże, tarasy widokowe, egzotyczna roślinność, urozmaicona kuchnia.

Położenie

Przy pięknej plaży Playa Barca, będącej odcinkiem słynnej Sotavento, ok. 4 km od centrum kurortu Costa Calma, ok. 75 km od lotniska w Puerto del Rosario.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, bezpłatne Wi-Fi, odpłatna kawiarenka internetowa, restauracja główna z tarasem (widok na tropikalny ogród), restauracja Oasis z tarasem (widok na basen), bar przy basenie, pub, Gabi Club (bar, łózka balijskie) dla dorosłych, minimarket, sklepik z pamiątkami, sala konferencyjna, wypożyczalnia samochodów, pralnia, centrum medyczne.

Pokoje

Standardowe - powierzchnia ok. 26 m kw.; sypialnia, łazienka, TV sat, telefon, klimatyzacja, sejf, minibar, mała lodówka, balkon z widokiem na wewnętrzne patio hotelu lub ogrody (double standard), a także z widokiem na morze (double sea view), z panoramicznym widokiem na morze (panoramic sea view). Family - przestronne pokoje składające się z głównej sypialni z łóżkiem małżeńskim lub dwoma pojedynczymi łóżkami, sofy, małej lodówki, biurka, łazienki. W drugim pokoju są dwa pojedyncze łóżka oraz balkon z widokiem na ogród. Na wyposażeniu TV sat, mała lodówka, klimatyzacja, sejf, minibar. The level - luksusowe pokoje z widokiem na morze, dodatkowo kapcie, szlafroki, bezpłatny minibar, śniadania w restauracji Oasis, wstęp do specjalnej strefy Level (level lounge z napojami), do wydzielonej strefy na tarasie z jacuzzi.   

Wyżywienie

Bez wyżywienia BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje w formie bufetów, napoje płatne All inclusive - śniadania, obiady, kolacje (bufety), napoje do posiłków głównych, ciepłe i zimne przekąski serwowane w restauracji Gorriones, lokalne alkohole w barach od godz. 10.00  do 23.00. System all inclusive zaczyna się o godz. 12.00 w dniu przyjazdu i kończy o godz. 12.00 w dniu wyjazdu.

Sport i rozrywka

Spektakularny basen z wodą morską, basen klasyczny słodkowodny, basen relaksacyjny słodkowodny, tarasy słoneczne (bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki za kaucją), gimnastyka, joga, lekkie animacje, muzyka na żywo, odpłatnie: tenis ziemny (należy mieć własny sprzęt), strefa spa. Naprzeciwko hotelu znajduje się największa na świecie baza windsurfingu i kitesurfingu (lekcje, wypożyczalnia sprzętu, zawody).

Dla dzieci

Basen z 2 zjeżdżalniami, plac zabaw, animacje, miniklub (5-12 lat), wysokie krzesełka w restauracji.

Uwagi

Oferta jest oparta o tzw. dynamiczne pakietowanie. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. W przypadku przelotów rejsowych wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Jeśli uczestnik wyjazdu nie jest obywatelem polskim (nie posiada paszportu polskiego) - powinien nas o tym fakcie bezzwłocznie powiadomić, ponieważ ceny naszych ofert są skalkulowane dla klientów legitymujących się polskimi paszportami. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Obywateli polskich nie obowiązują wizy. Należy mieć paszport (ważny minimum 6 miesięcy od daty powrotu) lub dowód osobisty. Dokument tożsamości muszą posiadać także dzieci.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczną obsługę (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych

KOD QR -formularz sanitarny

Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy.  Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.   W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego.

Informacje o lotach liniami Wizzair, EasyJet

Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie). Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 220/280/380 sztuka z wylotem z Katowic, ostateczne cena zostanie podana przed potwierdzeniem rezerwacji. WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 240 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. EasyJet - z portu lotniczego Berlin Brandenburg Przelot liniami typu Low Cost Ważne: Od 10 lutego 2021 r. wprowadzone zostaną zmiany dotyczące bagażu podręcznego : Wszyscy klienci podróżujący od tego dnia mogą zabrać na pokład jeden mały bagaż podręczny (maks. 45 x 36 x 20 cm) do 10 kg , który musi zmieścić się pod siedzeniem znajdującym się z przodu.   Ten sam dodatek dotyczy wybranych miejsc standardowych. Ponadto klienci, którzy zakupili miejsce Up front lub Extra legroom będą mogli zabrać na pokład duży bagaż podręczny (maks. 56 x 45 x 25 cm) , który musi mieścić się w schowku nad głową.   W przypadku rezerwacji dokonanych do 30.11.2020 r. z wylotami od 10 lutego 2021 r. Klient może skorzystać z usługi Hands Free, która umożliwia nadanie dużego bagażu podręcznego (maks. 56 x 45 x 25 cm) za darmo przy stanowisku nadawania bagażu. Nie należy przynosić bagażu do bramki, ponieważ zostanie on umieszczony w luku, a Klient zostanie obciążony opłatą.   Loty do 09/02/2021: W cenie podstawowej zawarty jest bagaż podręczny  o wymiarach maksymalnych do 56x45x25 cm (z uchwytami i kółkami).   Bagaż główny za dopłatą: - 15 kg w cenie 410 PLN/sztuka - 23 kg w cenie 480 PLN/sztuka Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany po potwierdzeniu rezerwacji jego cena może być wyższa.Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji (wycena na podstawie dostępności miejsc i oferty linii lotniczej). Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie Enter Air: W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji stałej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach z przelotem liniami Enter Air, obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych.W cenie jest bagaż rejestrowany 20 kg oraz podręczny 5 kg.

Warunki wjazdowe do kraju

Aktualizacja z dnia 25.01.2021 W związku z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 22.01.2021 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie ustanowienia określonych ograniczeń, nakazów i zakazów w związku z wystąpieniem stanu epidemii z dnia 21.12.2020 r. informujemy, iż podróżujący, wracający do Polski, są zobowiązani do odbycia 10-dniowej kwarantanny (licząc od dnia następującego po przekroczeniu granicy). Z obowiązku tego zwolnione są osoby, którym wystawiono zaświadczenie o wykonaniu szczepienia ochronnego przeciwko COVID-19 oraz osoby posiadające negatywny wynik testu diagnostycznego na SARS-CoV-2 wykonanego, przed przekroczeniem granicy, w okresie 48 godzin, licząc od momentu wyniku tego testu. (Akceptowane testy PCR i antygenowe). Zorganizowanie oraz koszt testu są po stronie podróżujących.Koszt testu PCR (Teneryfa i Gran Canaria)  wynosi ok. 165 eur i mozna go zrobic w szpitalu w godzinach 09:00 - 11:00, Koszt testu PCR (Fuerteventura) ok. 130 Eur. Koszt testu anytgenowego wynosi ok. 35 eur ----------------------------------- Decyzją rządu Wysp Kanaryjskich turyści odwiedzający archipelag będą musieli okazać na lotnisku test PCR na koronawirusa z wynikiem negatywnym wykonany nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem. Wynik testu powinien być w języku angielskim bądź hiszpańskim. Wszyscy pasażerowie są  zobowiązani do wypełnienia formularza sanitarnego (dostępny na stronie www.spth.gob.es lub poprzez bezpłatną aplikację SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH). Formularz generuje kod QR, który należy okazać na granicy. Uwaga! Od 1 lipca wszyscy podróżni przybywający do Hiszpanii drogą powietrzną lub morską będą musieli poddać się kontroli zdrowotnej, która może obejmować mierzenie temperatury, sprawdzanie dokumentów oraz ocenę ogólną (wizualną) stanu zdrowia. Mierzenie temperatury będzie się odbywało w sposób rutynowy, poprzez kamery termowizyjne lub termometry bezkontaktowe. Za gorączkę będzie uznawana temperatura 37,5 °C oraz wyższa.  W przypadku stwierdzenia gorączki lub podejrzeń o wykazywanie objawów COVID-19, pasażer zostanie poddany kolejnej kontroli (powtórne mierzenie temperatury, badanie lekarskie). Jeśli podejrzenia okażą się uzasadnione zostanie uruchomiony alert sanitarny (wg protokołów przygotowanych wspólnie przez władze centralne i regionalne), a pasażer zostanie skierowany do odpowiedniego centrum medycznego. Światowa Organizacja Zdrowia uznała epidemię wywołaną wirusem SARS-CoV-2 za pandemię. Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. Zachęcamy do śledzenie bieżących doniesień nt. zagrożenia epidemiologicznego koronawirusem przed wyjazdem za granicę. Aktualne komunikaty oraz wytyczne można znaleźć na stronach Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Światowej Organizacji Zdrowia oraz Europejskiego Centrum ds. Zapobiegania i Kontroli Chorób


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

SBH Costa Calma Palace to elegancki hotel usytuowany przy jednej z najpiękniejszych plaż na Fuerteventurze - plaży Sotavento. Polecamy miłośnikom plażowania, sportów wodnych oraz osobom szukającym ciszy i relaksu na przepięknych plażach Fuerteventury.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja przy piaszczystej plaży Sotavento, bardzo blisko centrum Costa Calma
  • bogate zaplecze rekreacyjno sportowe (2 baseny, basen kryty, kort tenisowy, mini pole golfowe, siłownia)
  • bogata oferta centrum SPA, smaczne i zróżnicowane wyżywienie

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Fuerteventura, Hiszpania

Opis hotelu

Hotel oferuje łącznie 417 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby wraz z recepcją z check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Do dyspozycji gości jest bankomat. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do hotelowej oferty należą pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, wentylator, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na sofie. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu, minibarku i biurka. Minilodówka i ekspres do kawy / herbaty również należą do standardowego wyposażenia. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor, odtwarzacz CD i Wi-Fi (odpłatnie). Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, golf i putting green, czy też za dodatkową opłatą padel tenis urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. W ofercie organizatorów zewnętrznych znajduje się wędkowanie. Jet ski oraz za dodatkową opłatą windsurfing i nurkowanie zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Organizatorzy zewnętrzni oferują przejażdżki na bananie wodnym i snorkeling. Ponadto do dyspozycji gości jest studio fitness i tenis stołowy, jak również za dodatkową opłatą bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy spa, saunę, łaźnię parową i solarium, jak również za dodatkową opłatą salon piękności, zabiegi masażu i talasoterapię. W ofercie znajduje się program zabaw dla dzieci.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to nocleg ze śniadaniem, wyżywienie częściowe i wyżywienie pełne. Podawane na miejscu posiłki to śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw bezglutenowych. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Serwowane są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu jest American Express.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu SBH Costa Calma Palace
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Fuerteventura)
Wakacje na Fuerteventura w Caleta de Fuste
Fuerteventura - Costa Calma
Morro Jable na Fuerteventura
Kurort i plaża Jandia na Fuerteventurze
Cofete Beach na Fuerteventurze
Corralejo na wyspie Fuerteventura
Zoo Oasis Park na Fuerteventurze
Plaża Sotavento - idealne miejsce dla windsurferów - Fuerteventura - Hiszpania, Wyspy kanarysjkie

Opinie o Hotelu SBH Costa Calma Palace

4.7
zdecydowanie polecam

Właśnie wróciliśmy z Fuerteventury. Wakacje na 5+! :D Sunrise Costa Calma Palace super, pogoda wyśmienita, jedzenie pyszne, pokoje na najwyższym poziomie! Na szczęście nie było głośnych animacji, więc wypoczęliśmy za wszystkie czasy :) Polecamy!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

hotel bardzo fajny, wybudowany z wielkim rozmachem, imponujące baseny i super zieleń. doskonała obsługa. przy samym hotelu jest długa, piaszczysta plaża. do tego w sbh costa calma palace są świetne wielke przestronne pokoje z widokiem na ocean... polecam serdecznie ten hotel na prawdziwie luksusowe wakacje na fuerteventurze! :-)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7

SBH Costa Calma Palace - możliwości zakwaterowania:

2 os. junior suite
2 os. Pokój standardowy od strony oceanu
1 os. Pokój standardowy od strony oceanu
2 os. pokój standardowy z widokiem na ocean
1 os. pokój standadowy z widokiem na ocean
Pok. 2 os. w/morze
Junior Suite 2 os.
Junior Suite 3 os.
Pok. 1 os. w/morze

SBH Costa Calma Palace - Możliwości wyżywienia:


SBH Costa Calma Palace - miasta wylotu:


SBH Costa Calma Palace - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel SBH Costa Calma Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00