cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
  • Hotel Sandies Tropical Village, Kenia
1 / 21
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
27.08 - 28.08
już od 330 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
24.11 - 25.11
już od 235 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sandies Tropical Village
  • Windsurfing
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Sandies Tropical Village
star 4

Kenia
Ocena hotelu Sandies Tropical Village:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 27 sierpnia 2019
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 24 listopada 2019

Hotel Sandies Tropical Village w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Kenii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 120 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • Wi-Fi (w miejscach ogólnodostępnych, w cenie)
  • sklep z pamiątkami (płatny)
  • butik (płatny)
  • pralnia (płatna)

karty

Visa, MasterCard, Maestro

Liczba pokojów

109

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Kontakt z przedstawicielem TUI możliwy jest w języku polskim poprzez Call Center TUI. Dane kontaktowe będą dostępne na potwierdzeniu i w dokumentach podróży.
UWAGA: W trosce o środowisko naturalne od 28.08.2017 r. zabronione jest wwożenie do Kenii torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu karane jest grzywną - aby uniknąć problemów na miejscu, zalecamy niepakowanie torebek plastikowych do żadnego z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych w strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Zakaz nie obejmuje małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.Transfer sportowych bagaży wielkogabarytowych (szczególnie sprzęt do kitesurfingu i windsurfingu) w Kenii z lotniska (MBA) do hoteli i z powrotem podlega dodatkowej opłacie i nie jest zawarty w cenie pakietu. Klienci mają możliwość zarezerwowania specjalnego transferu z TUI przez biuro podróży (koszt specjalnego transferu jest zależny od położenia hotelu) lub na własną rękę wynająć transfer na lotnisku w Mombasie. W przypadku rezerwacji specjalnego transferu z TUI Poland w celach organizacyjnych prosimy zawsze o poinformowanie biura podróży o zamiarze zabrania takiego bagażu i chęci jego transferu z TUI na co najmniej 7 dni przed wylotem.

Sport i wellness

Płatne
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
  •  strefa spa „Dream Spa"
  • masaże
  • katamaran
  • kajaki
  • nurkowanie powierzchniowe

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • przedstawienia
  • bilard
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój 2-osobowy superior DZX2
  • 1-2 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • moskitiera
  • wentylator sufitowy
  • prysznic
  • WC
Suita junior JSX1
  • 1-4 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na ogród
  • balkon lub taras
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • minibar (w cenie)
  • sofa
  • moskitiera
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 20 m2
  • widok na ogród
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • sejf
  • telefon
  • moskitiera
  • prysznic
  • suszarka do włosów
  • WC

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • główna restauracja „Tropical Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, śródziemnomorska, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, bufet

  • bary i inne: 3
  • bar w lobby „Tropical Jahazi Bar": 10:00 - 00:00
  • bar na plaży „Tropical Beach Bar": codziennie 10:00 - 17:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Disco Bar": codziennie 22:00 - 00:00

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel zbudowany jest w eleganckim wydaniu lokalnego stylu, otoczony rozległym, zadbanym ogrodem z tropikalną roślinnością. Ok. 3 km do centrum Malindi z licznymi barami, sklepikami i restauracjami. Do lotniska w Mombasie ok. 120 km.
    Plaża:

    Bezpośrednio przy szerokiej, piaszczystej plaży Silversand. Bezpłatne leżaki oraz ręczniki plażowe (wydawane na podstawie karty hotelowej dostępnej w recepcji po uiszczeniu depozytu) dostępne na terenie ogrodu hotelowego przy plaży.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24h, przestronne lobby z salą telewizyjną, restauracja główna Tropical, 4 bary: główny Tropical Jahazi (10:00-24:00), bar przy plaży (10:00-17:00), disco bar (22:00-24:00). Goście hotelu mogą korzystać z basenu zewnętrznego o nieregularnych kształtach, z wydzieloną częścią dla dzieci oraz bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi. Ponadto: przechowalnia bagażu, kantor, sklep z pamiątkami, pralnia.
    Pokoje:

    Hotel posiada 109 pokoi o różnym standardzie rozmieszczonych w jednopiętrowych budynkach. Przestronne i komfortowe 2-os. pokoje superior, urządzone w tradycyjnym stylu Lamu, wyposażone są w: łazienkę z prysznicem, suszarkę do włosów, indywidualnie sterowaną klimatyzację, wiatrak, moskitierę, mini lodówkę, bezpłatny sejf, telefon, balkon lub taras. Pokoje typu deluxe sąwiększe, z możliwością 2 dostawek w formie normalnego łóżka, dodatkowo posiadają minibar objęty formułą AI. Na potwierdzenie i za dopłatą pokoje junior suite, dodatkowo posiadają zaopatrzony mini bar oraz możliwość zamówienia śniadania do pokoju (bezpłatna usługa). Na zapytanie możliwość wstawienia bezpłatnie łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:30-10:00), lunche (13:00-14:30) i obiadokolacje (20:00-21:30) w formie bogatego bufetu. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe, domowe wino dostępne podczas posiłków oraz w godzinach otwarcia barów 10:00-24:00, inne napoje alkoholowe dostępne od 18:00 w barze głównym przy plaży (przed godziną 18:00 dostępne za opłatą). Importowane napoje alkoholowe dostępne za dodatkową opłatą. Hotel słynie z wyśmienitej włoskiej kuchni.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi bogaty dzienny i wieczorny program animacyjny w języku angielskim lub włoskim m.in.: pokazy, muzyka na żywo, wspólne gry i zabawy. Ponadto: aerobik, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, lekcje swahili, tenis stołowy, bilard, rzutki, kajaki. Dla dzieci: gry i zabawy w mini klubie. Za opłatą: sporty wodne na plaży (windsurfing, nurkowanie, żeglarstwo itp.) oraz eleganckie, bogato wyposażone Dream SPA (thalassoterapia, dwa baseny z morską wodą, masaże, kosmetyka estetyczna).
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w lobby przy recepcji.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.tropicalvillage.sandies-resorts.com
    Naszym zdaniem:

    Elegancki, klimatyczny hotel o beztroskiej, wakacyjnej atmosferze i wysokim standardzie świadczonych usług. Ze względu na przestronne pokoje oraz bogatą ofertę animacyjną polecamy zarówno rodzinom z dziećmi, jak również Gościom preferującym aktywny wypoczynek z odrobiną luksusu. Przepiękna plaża Silversand pokryta palmami kokosowymi pozwoli w pełni poczuć klimat egzotycznych wakacji!
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 5.4/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień 1
    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow na 2 godz. przed wylotem samolotu na poszczególnych lotniskach. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Dla Gości przylatujących do Mombasy późnym wieczoremobiadokolacja w tym dniu serwowana jest najczęściej w formiezimnej płyty.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzień 9 (lub 16)
    Przylot do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach lub logdach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy kenijskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Wycieczki lokalne

    Ceny i realizacja wycieczek jest uzależniona od położenia hotelu. W przypadku hoteli w Malindi cena może być wyższa o koszt dodatkowego transferu (ok. 15 USD/os.). Dopłata do pokoju 1-os. ok. 30 USD.

    TSAVO EAST SAFARI 2 DNI (1 noc) (środa-czwartek)

    Dzień 1

    Po wczesnym śniadaniu transfer minibusem do Parku Narodowego Tsavo (ok. 150 km). Lunch, a następnie zwiedzanie jednego z największych Parków Narodowych Afryki: ponad 13 tys. km2 sawanny i niesamowitych lasów akacjowych i tysiące dzikich zwierząt: słonie, lwy, bawoły, antylopy kudu i żyrafy. Lunch, kolacja i zakwaterowanie w lodgy, z której można obserwować zwierzęta podchodzące do wodopoju.
    Dzień 2

    Po śniadaniu kolejne safari w poszukiwaniu dzikich zwierząt w Parku Narodowym Tsavo. Dla chętnych wizyta w wiosce Masajskiej (płatna dodatkowo ok. 25 USD/os.). Po południu powrót do hotelu pobytowego, kolacja i nocleg.
    Cena ok. 300 USD/os.
    Dzeci do 12 r.ż.- ok.220 USD/os.

    MASAI MARA SAFARI 2 DNI (1 noc) (dowolny dzień)

    Masai Mara to położony na płaskowyżu (ok. 1600 m.n.p.m.) najsłynniejszy rezerwat dzikich zwierząt w Afryce, który wraz z przyległym Serengeti (w Tanzanii) uważany jest za najpiękniejszy park na świecie. Masai Mara to głównie płaska sawanna z rzadkimi drzewami i stadami antylop, gazeli, zebr, słoni, żyraf oraz polującymi na nie drapieżnikami takimi jak lwy, lamparty, gepardy, hieny, szakale itd.
    Dzień 1

    Wcześnie rano wyjazd na lotnisko, przelot samolotem do Masai Mara (możliwe międzylądowania). Po wylądowaniu krótkie safari i dojazd do lodgy, zakwaterowanie i lunch. Po południu wyjazd na kolejne safari na terenie Masai Mara. Powrót na kolacje i nocleg w luksusowej lodgy na terenie rezerwatu.
    Dzień 2

    Rano śniadanie i safari. Po lunchu wylot samolotu do Mombasy. Transfer z lotniska do hotelu. Istnieje możliwość przedłużenia o dodatkowy nocleg (3 dni, 2 noclegi).
    Cena ok. 990 USD/os. Dodatkowo płatna wizyta w wiosce masajskiej ok. 25 USD/os.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.750 USD/os.

    Gede i Ptaszarnia (poniedziałki)

    Najpierw odwiedzimy ptaszarnię, gdzie będziecie Państwo mogli zobaczyć z bliska duże ptaki drapieżne, które na Safari oglądamy z daleka. Swoje miejsce mają tu niektóre orły, puchacze czy sępy, ale również węże, duże żółwie lądowe i krokodyle. Następnie odwiedzimy umiejscowione w sercu afrykańskiego buszu, opuszczone z nieznanych przyczyn, XIV w. arabskie miasto Gede, które dziś jest znane jako miasto małp".
    Cena ok. 60 USD/os.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.30 USD/os.

    Morskie safari (wtorki)

    Całodniowy rejs w poszukiwaniu tonących wysp, które wyłaniają się i chowają wraz z przypływami i odpływami, połączony ze snorklingiem na rafie koralowej, gdzie można spotkać egzotyczne ryby oraz żółwie morskie. Wszystko zwieńczone obiadem na plaży w formie grillowanych na plaży krewetek, homarów i ryb. Na statku napoje bezalkoholowe do Państwa dyspozycji. Wycieczka z przewodnikiem anglojęzycznym
    Cena ok.95 USD/os.
    Dzieci do 12 r.ż.- ok.50 USD/os.

    Dni realizacji wycieczek fakultatywnych mogą ulec zmianie. Nasi rezydenci pomogą także w zorganizowaniu wyjazdu na wędkowanie, które będzie okazją do złowienia egzotycznych gatunków ryb, np.: merlinów. Cena ok. 500 USD za wynajem całego kutra, wyjazd realizowany przy 7 - 8 osobach.
    "
    Inne

    Ważne informacje

    Waluta

    W Kenii obowiązuje szyling kenijski (KSH) dzielący się na 100 centów. Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 100 KSH. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2006 r. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Orientacyjne ceny

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 95 KSH Piwo w barze - ok. 250-300 KSH
    Elektryczność

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach i lodgach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia. Przydatne są teleobiektywy, zwłaszcza na safari. W parkach narodowych nie wolno używać dronów.
    Zdrowie

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu Kenii, w okolicach Mombasy, występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, można profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd. Przy programach KTJ, KTS i KTZ obowiązkowe jest szczepienie przeciwko żółtej febrze (ze względu na przekroczenie granicy kenijsko-tanzańskiej).
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 100 KSH, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 254 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Kenii, ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.
    Safari

    Nasze wyobrażenia o parkach jest zwykle różne od tego, co zastajemy na miejscu. Park w wydaniu kenijskim to nie mały, ogrodzony teren z alejkami i zwierzętami w niewoli, ale ogromne połacie lądu (największe parki mają pow. od 10 do 15 tys. km2), gdzie zwierzęta żyją na wolności w swoim naturalnym środowisku. Na terenie parków nie ma żadnej aktywności ludzkiej, nie ma dróg i elektryczności (z wyjątkiem lodgy), a poruszać się można tylko minibusem lub jeepem po wyznaczonych szlakach. Pod żadnym pozorem nie wolno wychodzić z pojazdu. Minibusy to 6 lub 7-mio osobowe vany z otwieranym dachem. Kierowca jest jednocześnie przewodnikiem, zna doskonale tereny parków, jak i posiada wiedzę na temat zwierząt, które potrafi wytropić i nazwać. Minibusy nie są klimatyzowane. Stan dróg w Kenii jest bardzo zły. Duża część to drogi gruntowe, a te wyasfaltowane mają tyle dziur, że czasami prędkość podróżowania spada do 20 km/h. Zatem przejazdy mogą być męczące i uciążliwe, a minibusem będzie trzęsło i kołysało. Safari odbywają się zwykle dwa razy dziennie, w godzinach 06:00-08:00 i 16:00-18:00 (każde ok. 30 km). Jest to najlepsza pora dnia do obserwacji zwierząt gdyż w tym czasie, chcąc uniknąć upału, wychodzą one polować lub do wodopoju.
    WYLOT:

    Wylot do Mombasy liniami czarterowymi z międzylądowaniem technicznym w Egipcie lub na Cyprze (ok. 45 min., bez wysiadania z samolotu). Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Kenii. W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Kenii jest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Kenii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Kenia jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wizy

    Wiza do Kenii:

    Do przekroczenia granicy kenijskiej przez obywateli Polski konieczny jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu z Kenii oraz wiza.
    Wizowanie we własnym zakresie na lotnisku w Kenii. Powyższe warunki wizowe obowiązują obywateli Polski.
    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Kenia/Mombasa

    Położenie

    - przy plaży - 120 km od lotniska w Mombasie - 10 minut jazdy od centrum Malindi

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Superior: - klimatyzacja indywidualna - wentylator sufitowy - telefon - sejf (bezpłatny), minibar (woda uzupełniana codziennie) - łazienka (WC, prysznic, suszarka) - balkon/taras

    Deluxe

    - wyposażenie pokoju superior - położony bliżej recepcji - minibar uzupełniany w napoje bezalkoholowe codziennie Junior Suite - wyposażenie pokoju superior - śniadanie serwowane do pokoju - minibar uzupełniany w napoje bezalkoholowe codziennie - pralnia w cenie

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen - gimnastyka - kurs tańca latynoskiego - łucznictwo - tenis stołowy - dyskoteka - wieczorny program animacyjny Płatne - spa (w sąsiednim hotelu) - windsurfing (bez instruktora) - centrum nurkowe - możliwość uprawiania sportów wodnych na plaży

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lekkie przekąski w ciągu dnia, kawa, herbata. Napoje bezalkoholowe serwowane są w godzinach 09:00 - 24:00. Piwo oraz wino serwowane są w godzinach 10.00 - 17.00. Lokalne napoje alkoholowe serwowane są w godzinach 18:00 - 24:00 (w barze głównym).

    Dla dzieci

    - łóżeczka dla dzieci do 2 lat - krzesełka w restauracji - opiekunka (za dodatkową opłatą)

    Restauracje i Bary

    - restauracja główna - restauracja a la carte (płatna) - bar główny (09:00 - 24:00) - bar w dyskotece (22:00 - 24:00) - bar na plaży (10:00 - 17:00)

    Dodatkowe informacje

    - sklep - specjalna oferta dla nowożeńców (owoce, kwiaty i butelka wina w pokoju w dniu przyjazdu, 20 % zniżki w SPA) - kawiarenka internetowa (płatna) - Wi-Fi w lobby (bezpłatne) - pralnia (płatna) - www.planhotel.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAżU, ubezpieczenia od następstw chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Dodatkowe informacje wizowe

    Przy wyjazdach do Kenii wymagane jest posiadanie wizy turystycznej, którą kupuje się na lotnisku w Mombasie. Koszt wizy wynosi 50 USD (płatne gotówką na lotnisku w USD). Wymagana ważność paszportu wynosi minimum 6 miesięcy, licząc od daty planowanego wyjazdu z Kenii.Paszport musi posiadać minimum dwie wolne strony. Na terenie Kenii akceptowane są banknoty USD wydane minimum w 2005 roku. W kantorze, bankach, sklepach, nikt nie przyjmuje banknotów wydanych przed tą datą.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Kenii?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ***

    Region

    Kenia, Kenia

    Położenie

    bezpośrednio nad morzem, do Malindi ok. 3 km. Najbliższe bary, sklepy i restauracje ok. 2 km. Transfer z lotniska w Mombasie ok. 2,5 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu długa, piaszczysta plaża Silver Sands. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    ośrodek ze 51 pokojami w dwukondygnacyjnych budynkach. Hol z recepcją, restauracja serwująca posiłki w formie bufetu, restauracja a la carte (za opłatą), bar z dyskoteką, butik, bar na plaży. W ogrodzie basen. Leżaki i parasole przy basenie bez opłaty. www.sandies-resorts.com.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji także w restauracji a la carte za dopłatą. W ciągu dnia przekąski, po południu kawa i ciasto. Napoje bezalkoholowe i lokalne piwo oraz wino w godz. 09:00-24:00. Koktajle i lokalne napoje alkoholowe w godz. 18:00-24:00.

    Internet

    WiFi w lobby bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (B1-2B): z lodówką, klimatyzacją, wentylatorem, sejfem (za kaucją), moskitierą. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras i widok na basen. Wariant ekonomiczny (A1-2S). Pokoje deluxe (B1-3H): większe. Junior suity (B1-3C): dodatkowo z minibarem.

    Sport

    aerobik, bilard, boccia, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą kajaki, katamaran, windsurfing, nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą zabiegi spa w sąsiednim hotelu Diamonds Dream of Africa.

    Rozrywka

    programy animacyjne.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Sandies Tropical Village
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Sandies Tropical Village

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      5.4
    • Hotel
      5.2
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      i sport
      5
    • Obsługa
      5.8
    HolidayCheck
    Ocena Sandies Tropical Village:
    5 / 6

    Jeden z lepszych hoteli 2017-12-11
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Polecam! 2013-01-28
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.8
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Nasze "wakacje" 2013 w styczniu. Hotel baaardzo fajny. Nie jest to moloch tylko bardzo klimatyczny i...
    więcej

    5.8
    Bardzo fajny hotel 2013-02-20
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      4.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      5.3
    • Atrakcje
      3.5
    • Obsługa
      3.3

    Hotel bardzo ładnie zaprojektowany w stylu suahili z elementami kolonialnymi, robi bardzo dobre wraż...
    więcej

    4.0
    Jednostronność i brak profesjonalizmu w Sandies 2013-03-07
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      3.0
    • Pokoje
      1.0
    • Wyżywienie
      1.0
    • Atrakcje
      2.0
    • Obsługa
      1.0

    1.5
    Świetny hotel 2013-10-02
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      6.0

    5.5
    Wczasy bez kąpieli i pływania 2013-12-27
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      3.2
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      6.0

    Przekazuje aktualne informacje- pobyt grudzień 2013. Ogólne wrażenie dobre, pokoje duże sprzątane co...
    więcej

    4.8
    Dwa tygodnie w bardzo przyjemnym miejscu 2014-01-06
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      4.0
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      5.0

    4.7
    Jak na pierwszy pobyt w Kenii mogłoby być lepiej 2014-01-15
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.0
    • Wyżywienie
      3.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.0

    4.0
    Hotel dla zrelaksowania się, wyciszenia 2014-02-10
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      5.5
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Byliśmy z mężem w styczniu 2014. Hotel ujął nas swoim klimatycznym wystrojem w stylu kolonialnym. Je...
    więcej

    5.8
    Warto spędzić tam urlop 2014-02-13
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      5.0

    5.2
    Bardzo fajny, przyjemny hotel. Miła atmosfera 2014-02-24
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      4.3
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.0
    • Obsługa
      4.7

    Hotelowa atmosfera jest na pewno ogromnym atutem tego hotelu. Jedzenie jest bardzo urozmaicone. Atr...
    więcej

    5.3
    Kenia - miła niespodzianka 2014-05-22
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      5.2
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      5.3
    • Obsługa
      6.0

    Cudowny urlop! Jadąc do Kenii byłam pełna obaw,które bardzo szybko rozwiały się po przybyciu na miej...
    więcej

    5.7
    Cudowny wypoczynek 2016-12-07
    Szczegóły oceny hotelu Sandies Tropical Village:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.8
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    Hotel przepiękny! Pokoje przestronne, z klimatyzacją, taras z bardzo wygodnymi meblami (sofa + 2 fot...
    więcej

    6.0

    Sandies Tropical Village - możliwości zakwaterowania:

    deluxe room
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja prysznic typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy WC
    Junior Suita dla jednej osoby balkon lub taras klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby balkon lub taras de Luxe klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    1 os. superior room
    Pok. dwuosobowy dla 1 osoby ekonomiczny balkon lub taras klimatyzacja prysznic Spezial typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy WC
    2 os. deluxe room
    2 os. junior suite
    Pokoj dwuosobowy balkon lub taras klimatyzacja prysznic typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy WC
    Junior Suita balkon lub taras klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    Pokoj dwuosobowy balkon lub taras de Luxe klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    2 os. superior room
    Pok. dwuosobowy wariant ekonomiczny balkon lub taras klimatyzacja prysznic Spezial typ superior/wysoki standard wentylator sufitowy WC
    Junior Suita balkon lub taras klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob balkon lub taras de Luxe klimatyzacja prysznic wentylator sufitowy WC
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Junior suita

    Sandies Tropical Village - Możliwości wyżywienia:


    Sandies Tropical Village - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Sandies Tropical Village? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00