cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
1/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
2/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
3/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
4/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
5/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
6/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
7/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
8/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
9/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
10/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
11/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
12/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
13/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
14/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
15/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
16/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
17/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
18/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
19/20
Hotel Chaaya Tranz, Sri Lanka
20/20
mapakliknij aby aktywować mapę
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
06.02 - 13.02
już od 9916 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
11.03 - 14.03
już od 3728 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Chaaya Tranz
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Ułatwienia dla niepełnosprawnych

Hotel Chaaya Tranz
star 4

Sri Lanka
Ocena hotelu Chaaya Tranz:
4.4 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Chaaya Tranz:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 06 lutego 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 11 marca 2023

Hotel Chaaya Tranz w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Sri Lankę?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,5 km od centrum Hikkaduwy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 2,5 godziny

polozenie

  • ok. 1,5 km od centrum Hikkaduwy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 2,5 godziny

plaza

  • bezpośrednio przy piaszczystej i lekko opadającej plaży
  • publiczna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • ręczniki

Wyposażenie

  • Wi-Fi, w całym hotelu, w miejscach ogólnodostępnych, w recepcji/lobby, w barze, przy basenie
  • pralnia
  • recepcja
  • kantor
  • sejf
  • winda
  • taras
  • sale konferencyjne: 5
  • parking strzeżony
  • parking niestrzeżony

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

150

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • basen: zewnętrzny, hamaki, leżaki
  • ręczniki

Dla dzieci

  • łóżeczko dziecięce: na zapytanie, w cenie
  • menu dla dzieci 

Sport i wellness

W cenie
  •  joga
  • łucznictwo
Płatne
  •  strefa spa: „Azmara Spa"
  • sauna parowa
  • masaże
  • sala fitness/siłownia: codziennie 06:00 - 21:00
  • piłka plażowa
  • siatkówka
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
  • squash
  • szkoła nurkowania PADI
  • spływ raftingowy
  • wędkowanie na otwarty morzu

rozrywka

  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • lekki program animacyjny
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • rzutki
  • bilard za opłatą

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-4 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy superior DZX1
  • 1-4 os.
  • ok. 36 m2
  • widok na ocean lub basen lub ląd
  • w głównym budynku
  • balkon
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
Pokój 2-osobowy superior z widokiem na morze DZM1
  • 1-3 os.
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
Pokój 2-osobowy deluxe DZX2
  • 1-4 os.
  • ok. 40 m2
  • widok na ocean lub basen
  • w głównym budynku
  • balkon
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektrczyny
Suita SUX1
  • 2-4 os.
  • ok. 78 m2
  • widok na ocean lub basen lub ląd
  • pokój dzienno-sypialny
  • balkon lub taras
  • wentylator sufitowy
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • wanna lub prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • kapcie
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • TV sat.
  • odtwarzacz płyt DVD
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • sejf
  • minibar: za opłatą
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu, możliwość zamówienia śniadania do pokoju jako room service
  • obiad: codziennie 12:30 - 02:30, w formie bufetu, lunch box
  • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu
  •  wybrane napoje bezalkoholowe
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe 
  • wymagane noszenie opasek all inclusive
Dwa posiłki
  • śniadanie: codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu, możliwość zamówienia śniadania do pokoju jako room service
  • kolacja: codziennie 19:30 - 22:00, w formie bufetu
Śniadania
  •  codziennie 07:30 - 10:00, kontynentalne, w formie bufetu, możliwość zamówienia śniadania do pokoju jako room service
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja „Tranzfix": rodzaje kuchni: śródziemnomorska; menu dla niemowląt: za opłatą, żywność organiczna: za opłatą, dania dietetyczne: za opłatą, potrawy bezglutenowe: za opłatą, menu dla dzieci: za opłatą, dania kuchni koszernej: za opłatą, dania lekkostrawne: za opłatą, dania sezonowe: za opłatą, dania wegetariańskie: za opłatą, dania wegańskie: za opłatą, a la carte, za opłatą, codziennie 12:00 - 15:00 i 19:00 - 23:00
  • główna restauracja „Tranzfusion": rodzaje kuchni: azjatycka, międzynarodowa; dania dietetyczne: wliczone w all inclusive, potrawy bezglutenowe: wliczone w all inclusive, dania wegetariańskie: wliczone w all inclusive, bufet, a la carte, codziennie 07:30 - 10:00, 12:30 - 14:30 i 19:30 - 22:00
  • restauracja „The Crab": rodzaje kuchni: ryby/owoce morza; a la carte, za opłatą, codziennie 12:00 - 15:00 i 19:00 - 23:00
  •  bary i inne: 2
  • bar koktajlowy „Tranzsend"
  • piwniczka z winami i barem „Tranzform"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: za opłatą, a la carte, stałe menu
  • uroczysta kolacja: za opłatą, a la carte, stałe menu

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:
    Elegancki hotel położony jest na cyplu zapewniając panoramiczny widok na ocean, na terenie pięknego, zadbanego ogrodu przy niezbyt szerokiej piaszczystej plaży. Hotel znajduje się w centrum miejscowości Hikkaduwa z szerokim wyborem restauracji i sklepów. Do lotniska ok. 130 km.
    Pokoje:
    W hotelu znajduje się 150 pokoi. Większość pokoi posiada widok na ocean. Pokoje superior mogą komfortowo zakwaterować 2 osoby dorosłe i osobę na dostawce ( dostawka w formie rozkładanego lóżka). Pokoje wyposażone są w łazienkę z prysznicem i suszarkę do włosów, TV-Sat., centralnie sterowana klimatyzacje, bezpłatny Internet Wi-Fi, sejf, telefon, mini bar ( konsumpcja za oplata), zestaw do przygotowania kawy i herbaty.
    Do dyspozycji gości:
    Recepcja 24 - godz., punkt wymiany walut, lobby, bezpłatny Internet Wi-Fi, restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej i lokalnej, restauracja Tranzfix serwująca steki, kebaby oraz dania kuchni śródziemnomorskiej, restauracja Crab serwująca owoce morza, 2 bary: w restauracji oraz przy basenie oraz Transform- piwniczka z winem gdzie można skosztować win i cygar z całego świata. Duży basen o nieregularnym kształcie z wydzieloną częścią dla dzieci, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki plażowe. Za opłatą: room service, sklep z pamiątkami.
    Wyżywienie:
    Śniadania i kolacje serwowane w formie bogatego bufetu w restauracji głównej. Za oplata lunche. Napoje płatne dodatkowo.
    Program sportowy i animacyjny, SPA:
    Hotel nie prowadzi animacji. W ramach infrastruktury sportowej siłownia, bilard, tenis stołowy. Za opłatą: squash.
    Kategoria lokalna:
    Na Sri Lance nie istnieje oficjalna kategoryzacja hoteli. Sieci hotelowe pozostawiają kategoryzację organizatorom turystyki i lokalnym agencjom turystycznym.
    Naszym zdaniem:
    Elegancki hotel zbudowany w typowym lankijskim stylu. Hotel polecamy szczególnie parom oraz osobom nastwionym na wypoczynek przy basenie w ciągu dnia i korzystanie z wieczornych atrakcji Hikkaduwy. Idealne miejsce dla amatorów surfingu- z czego słynie ten rejon.
    Inne:
    http://www.chaayatranz.com

    świadczenia

    Cena obejmuje:
    bezpośredni przelot samolotem czarterowym PLL LOT Warszawa - Colombo -Warszawa, przeloty wewnętrzne Colombo - Male - Colombo, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach na Sri Lance (8 rozpoczętych dób hotelowych), Na Malediwach (5 rozpoczętych dób hotelowych) i 1 ostatni nocleg tranzytowy w hotelu na Sri Lance, transfery lotnisko - hotel - lotnisko - hotel - lotnisko, wyżywienie jak w programie i opisach hoteli, opiekę polskiego rezydenta na Sri Lance i anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na Malediwach, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków oraz innych wydatków osobistych.Wizy lankijskiej, podatku turystycznego na Malediwach.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 01.04.2014 r. i mogą ulec zmianie. Możliwe jest wizowanie we własnym zakresie,wtedy cena imprezy będzie pomniejszona o koszty wizowania.

    Inne

    Ważne informacje - Sri Lanka
    Waluta
    1 rupia lankijska (LKR) = 100 centów. Aktualny przelicznik: 100 LKR = 2,50 PLN 1 USD = 120 LKR. W obiegu są zarówno monety, jak i banknoty. Nominały monet: 5, 10, 25 i 50 centów, 1, 2 i 5 rupii. Nominały banknotów: 10, 20, 50, 100, 200, 500 i 1000 rupii. Ważniejsze karty kredytowe są powszechnie akceptowane.
    Wiza
    Od dnia 01.01.2012 r. władze Republiki Sir Lanki wprowadziły obowiązek posiadania wizy wjazdowej przez obywateli Rzeczpospolitej Polskiej. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Wiza obowiązuje przez 90 dni od daty zarejestrowania. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy.
    Transport
    Pomimo, iż odległości są niewielkie pokonuje się je nieproporcjonalnie długo do liczby przejechanych kilometrów z uwagi na chaotyczny ruchu drogowy na Sri Lance. Na drogach panuje duży tłok (piesi, rowerzyści, tuk tuki, lokalne autobusy), a przepisy traktowane są raczej umownie. Jednak mimo chaosu na drogach jest bezpiecznie. Średnia prędkość podróżowania to ok. 35 km/ h. Obowiązuje ruch lewostronny.
    Godziny pracy
    Godziny otwarcia sklepów: 10:00-20:00 z wyjątkiem niedziel i świąt. Banki czynne są od poniedziałku do piątku 9:00-15:00.
    Święta
    Dzień Poya - przypada raz w miesiącu, w pełnię księżyca. To buddyjskie święto upamiętniające oświecenie Buddy. Obowiązuje wtedy zakaz sprzedaży i spożywania alkoholu, także w barach hotelowych. W sezonie Zima 2014/ 2015 Poya przypada: 6.11, 6.12, 4.01, 3.02, 5.03, 4.04.
    Czas
    + 4,5 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy
    Orientacyjne ceny
    obiad - ok. 10 USD woda w sklepie - ok. 0,5 USD piwo - ok. 2 USD wino - ok. 4 USD kawa - ok. 2 USD
    Poczta
    Orientacyjne opłaty pocztowe: Karta lotnicza 14 LKR, List lotniczy 20 LKR. Czas dostarczenia korespondencji do Europy wynosi 5-8 dni. Znaczki pocztowe można kupić w hotelach lub na poczcie. Główny Urząd Pocztowy (General Post Office) w Colombo Fort, Janadhipathi Mawatha, otwarty jest przez całą dobę. Na listach i kartkach trzeba koniecznie umieścić dopiski "Airmail" oraz "Poland".
    Napiwki
    Przyjęte jest dawanie napiwków kelnerom, kierowcom i przewodnikom ok. 10 do 15%. Bagażowy powinien otrzymać nie mniej niż 50 LKR za jedną sztukę bagażu, pokojówka - ok. 500 LKR tygodniowo.
    Elektryczność
    220 V/ 50 Hz standard angielsko - hinduski Na Sri Lance i Malediwach używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptora (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Szczepienia
    Nie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zaleca się wcześniejsze zaszczepienie przeciwko żółtaczce typu A i B oraz tężcowi.
    Telefony
    Do Polski 00 48 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta. Z Polski 00 94 + numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta.
    Ważne telefony i adresy:
    -
    Ambasada RP
    Brak placówki dyplomatycznej na ternie Sri Lanki. Najbliższy Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki. Ambasada RP w Indiach 50-M Shantipath, Chanakyapuri, 110021 New Delhi tel. 0-09111 688 92 11, 467 91 61, 467 91 58 -
    Konsulat RP w Colombo
    Konsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken) adres: C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor, 409 Galle Rd. Colombo 03 Sri Lanka nr tel. +94 112 565612, 693307 e-mail: kenbalendra@hotmail.com
    Malediwy - informacje ogólne
    Wizy - Wiza na Sri Lankę
    Od dnia 01.01.2012 r. władze Republiki Sir Lanki wprowadziły obowiązek posiadania wizy wjazdowej przez obywateli Rzeczpospolitej Polskiej. Oferujemy możliwość wizowania za pośrednictwem Rainbow Tours. Wiza obowiązuje przez 90 dni od daty zarejestrowania. Powrót ze Sri Lanki musi nastąpić w terminie obowiązywania wizy. -
    Wiza na Malediwy
    Polski turysta nie potrzebuje wizy wjazdowej do tego kraju. Na lotnisku w Male podczas kontroli paszportowej otrzymuje się bezpłatnie stempel władz imigracyjnych, zezwalający na wjazd i pobyt nie przekraczający 30 dni. Każdy przyjeżdżający turysta musi mieć wcześniej wykupione miejsce w jednym z licznych ośrodków turystycznych. Od 01.01.2012 na Malediwach obowiązuje podatek turystyczny, płatny bezpośrednio w hotelach ok. 6 USD/ os./ dzień.
    Waluta
    Rupia Malediwska [MVR]. 1 rupia = 100 leria, kurs: 1 USD - 12.960 MVR, 1 PLN - 5.771 MVR. Nie jest konieczna wymiana waluty na rupie malediwskie. Wszędzie są akceptowane waluty wymienialne (zwłaszcza USD). Nie zaleca się dokonywania płatności kartami kredytowymi, gdyż automatycznie do ceny dodawane są wysokie koszty manipulacyjne.
    Orientacyjne ceny
    butelka 1,5l wody 3 USD, drinki od 3 - 6 USD
    Elektryczność
    220 V/ 50 Hz wszystkie typy wtyczek
    Czas lokalny
    + 4 h w stosunku do czasu polskiego w okresie zimy
    Warto wiedzieć
    Malediwy są krajem bezpiecznym dla turystów. W ośrodkach turystycznych na wyspach nie ma możliwości kontaktu z miejscową ludnością muzułmańską. Jedynie w stolicy Male należy zwracać uwagę na odpowiedni strój i zachowanie, które może godzić w obowiązujące normy religijne i przyjęte obyczaje. Nie wolno prezentować symboli religijnych: krzyże, gwiazdy Dawida, ect. przy wjeździe na Malediwy i będąc na miejscu. Nudyzm jest kategorycznie zabroniony. Przepisy celne całkowicie zabraniają wwozu alkoholu (jest dostępny w ośrodkach dla obcokrajowców po bardzo wysokich cenach), broni i narkotyków. Przemyt narkotyków zagrożony jest wysokimi karami więzienia. Zakazuje się wywozu korala. Dozwolony jest tylko wwóz rzeczy osobistych. Zabroniony wwóz mięsa wieprzowego i pornografii. Możliwy jest wwóz i wywóz dozwolonej ilości dewiz. Władze malediwskie bardzo restrykcyjnie podchodzą do przestrzegania przepisów, np.: za wwóz alkoholu grozi więzienie. W obszarze Malediwów wydzielono tzw. strefę turystyczną, w której zezwala się poruszać gościom z zagranicy. Aby samodzielnie zwiedzać atole nie należące do strefy, należy uzyskać specjalne zezwolenie - dotyczy to również lokalnych firm, które chciałyby na przykład poprowadzić trasę rejsu poza strefę turystyczną. Wszystkie obiekty noclegowe muszą pobrać od turystów podatek w wysokości ok. 6 USD za osobę za noc. Brak placówki dyplomatycznej. Malediwy znajdują się w kompetencji terytorialnej Ambasady RP w New Delhi (Indie). Pakiety i kosze powitalne dla nowożeńców wymagają potwierdzenia zawarcia związku małżeńskiego w okresie maksymalnie 6 ostatnich miesięcy (dokument należy zabrać ze sobą i okazać przy kwaterowaniu w recepcji). Międzynarodowa karta szczepień z potwierdzonym szczepieniem przeciwko żółtej gorączce (żółtej febrze) jest wymagana przy przylocie na lotnisku od tych pasażerów, którzy w przeciągu ubiegłych 6 dni przebywali w krajach unifikowanych żółtą gorączką.

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne na Sri Lance:
    Rejs rzeką Madu i Farma żółwi
    Wycieczkę rozpoczniemy od 2 godzinnego rejsu łodzią po rzece Madu. Po drodze będzie okazja do zobaczenia tradycyjnego sposobu poławiania ryb oraz lokalnych upraw cynamonu. Odwiedzimy również ponad 200 letnią świątynię buddyjską znajdującą się na jednej z 64 wysp położonych na rzece Madu. Zobaczymy mangrowce, a opcjonalnie będzie można skorzystać z usług Doctor Fish - rybek które swymi bezzębnymi dziąsłami potrafią zrobić przyjemny pedicure. W drodze powrotnej zwiedzimy farmę żółwi. Cena od 30 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, rejs łodzią oraz wstęp na farmę żółwi. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych, napiwków, wizyty u Doctor Fish (3USD).
    White Water Rafting
    Po przejeździe do Kitagula wyruszymy w niezapomniany i ekscytujący spływ pontonami rzeką Kelani. Podczas spływu doświadczymy kontaktu z przepiękna i dziką naturą. Przepłyniemy między innymi przez teren, który posłużył jako scenografia do filmu "Most nad rzeką Kwai". Będzie również okazja, żeby wskoczyć do orzeźwiającej i rwącej rzeki. Cena od 90 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Kandy, Sierociniec Dla Słoni i Nuwara Eliya
    (2 dni) Dzień 1. Wycieczkę rozpoczniemy od sierocińca dla słoni, gdzie znalazły nowy dom słonie porzucone lub chore, a także młode urodzone już w sierocińcu. Następnie zwiedzimy ogród przypraw w ok. Matale, gdzie zaobserwujemy sposób pozyskiwania cynamonu, kardamonu i pieprzu. Będzie również okazja do kupienia wybranych przypraw i kosmetyków. Następnie przejedziemy do Kandy gdzie odwiedzimy m.in. Świątynię Zęba. Późnym wieczorem zobaczymy pokaz tradycyjnych tańców ludowych połączony z tzw. próbą ognia, czyli chodzeniem po rozżarzonych węglach. Zakwaterowanie w hotelu w Kandy, obiadokolacja. Dzień 2. Po śniadaniu wyjazd do Nuwara Eliya. Po drodze zwiedzimy fabrykę herbaty w ok. Nuwara Eliya, zwanej też "Małą Anglią" Sri Lanki, usytuowana jest pośród malowniczych krajobrazów gór, dolin, wodospadów i plantacji herbaty. Cena od 95 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, nocleg w hotelu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Park Narodowy Yala
    (2 dni) Park Narodowy Yala to jeden z największych parków na Sri Lance. Stanowi naturalne środowisko dla około 32 gatunków ssaków: słoni, dzików, bawołów, lampartów, niedźwiedzi, małp, jeleni. żyje tu prawie 130 gatunków migrujących i osiadłych ptaków, między innymi: pelikany, ibisy, kormorany, bażanty, czaple. Niezwykle ciekawym mieszkańcem parku jest waran bengalski. Dzień 1. Wyjazd z hotelu wczesnym rankiem i przejazd do Parku Narodowego Yala. Po południu jeep safari w Parku Narodowym Yala, który jest znakomitym miejscem do podziwiania tamtejszej fauny i flory. Zakwaterowanie w hotelu w okolicy parku, obiadokolacja. Dzień 2. Po śniadaniu wyjazd z hotelu i przejazd do gorących źródeł w Amilipitiya (ok. 1,5 godz.). Po południu powrót do hotelu (około 17:00). Cena od 155 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, zakwaterowanie w Hotelu Priyankara lub podobnym ze śniadaniem i obiadokolacją. Cena nie obejmuje: lunchu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Singaraja Las Równikowy
    Zapraszamy na spacer po wilgotnym i dusznym, ale zarazem mrocznym i tajemniczym lesie Sinharaja. To jeden z ostatnich dziewiczych lasów deszczowych. Zobaczymy tu między innymi: strumienie i wodospady, egzotyczne kwiaty, przepiękne motyle oraz mnóstwo roślin endemicznych. W 1989 r. las został wpisany na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Cena od 50 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu. Cena nie obejmuje: obiadu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Sigiriya i Habarana
    Wyjazd z hotelu wcześnie rano (śniadanie w formie prowiantu) i przejazd do Sigiriyi. Weźmiemy udział we wspinaczce na słynną Skalistą Fortecę Sigiriya (ok. 3 - 3,5 godz.), która jest prawdopodobnie najwspanialszym miejscem na wyspie. Po zwiedzaniu fortecy przejażdżka na słoniu (ok. 1 godz.). Wieczorem powrót do hotelu. Cena od 90 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilety wstępu, przejażdżka na słoniu. Cena nie obejmuje: lunchu, opłat za możliwość fotografowania/ filmowania, wydatków własnych i napiwków.
    Rejs - wieloryby i delfiny
    Sri Lanka staje się wiodącą destynacją do oglądania wielorybów i delfinów. Dondra na południu Sri Lanki jest głównym portem do oglądania tych zwierząt w okresie zimowym. Od grudnia do kwietnia mamy aż 95% szans naspotkanie kaszalotów i płetwali błękitnych, gdyż ich ścieżka migracji przebiega nieopodal Dondry. Mamy też spore szanse na spotkanie delfinów. Rejs potrwa około 3 - 5 godzin (poszukiwanie wielorybów odbywa się do skutku). Cena od 70 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, rejs łodzią. Cena nie obejmuje: obiadu, wydatków własnych i napiwków. Wycieczka realizowana od połowy grudnia do końca marca.
    Szczyt Adama
    Cztery główne religie na Sri Lance uważają tę górę jako świętą. Buddyści nazywają ją Sri Pada - święty odcisk stopy i uznają, że przybył tu sam Gautama Budda. Dla Hindusów to "twórczy taniec Siwy" gdzie odciśnięta jest stopa Siwy. Muzułmanie w tym odcisku upatrują stopy Adama, a katolicy Św. Tomasza. Szczyt Adama jest bardzo ważnym miejscem pielgrzymkowym. Setki pielgrzymów wchodzą nań nocą, by powitać wschód słońca i pomodlić się w świątyni. Odcisk stopy jest niepozorny, ale wynagradza to niezwykła atmosfera tego miejsca i możliwość ujrzenia zagadkowego cienia, jednej z tajemnic wyspy. O wschodzie słońca Szczyt Adama rzuca cień w kształcie idealnego trójkąta, mimo że sam jest dość nieregularny. Wspinaczka na górę odbywa się po ok. 5800 kamiennych schodach, trwa około 4 godzin i 4 godziny trwa zejście. Przyjeżdżamy wieczorem, nocne wejście na szczyt. Powrót po śniadaniu dnia następnego. Cena od 75 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem, bilet wstępu, obiad, śniadanie i pokój do przebrania się w Wathsala Inn. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków. Wycieczka realizowana od grudniowej pełni księżyca do majowej pełni księżyca.
    Masaż ayurwedyjski
    Ayurweda - jako koncepcja zdrowia i terapii jest uznawana przez Światową Organizację Zdrowia. Narodziła się w Indiach w starożytności, a na Sri Lance jest niezwykle popularna i stosowana w codziennym życiu. Do masaży wykonywanych tą techniką stosowane są specjalne olejki na bazie unikatowych mieszanek ziół. Masaż trwa ok. 1 godziny, obejmuje głowę i całe ciało. Cena od 40 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków.
    Przejażdżka na słoniu
    Będąc na Sri Lance, trudno oprzeć się pokusie i nie przejechać się na słoniu. Te azjatyckie olbrzymy są najłagodniejszą odmianą tego gatunku, dlatego bez obaw można obserwować przyrodę z wysokości jego grzbietu. Charakterystyczny chód, wspaniałe plenery powodują, że przejażdżka przeradza się w niezapomnianą przygodę. Cena od 40 USD. Cena obejmuje: przejazd klimatyzowanym autokarem lub vanem. Cena nie obejmuje: wydatków własnych i napiwków. Ceny uzależnione są od lokalizacji hoteli i liczby chętnych na daną wycieczkę. Szczegóły u rezydentów na miejscu.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hikkaduwa

    Położenie

    Hotel położony w południowo - zachodniej części wyspy, bezpośrednio przy plaży Hakkiduwa słynącej z rafy koralowej (brak serwisu plażowego). Oddalony 100 km od stolicy - Colombo, ok. 125 km od lotniska.

    Hotel

    Hotel urządzony nowocześnie i komfortowo, położony w tropikalnym ogrodzie. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi w lobby (bezpłatne), 2 restauracje, 2 bary, room service (24h), basen, taras słoneczny, ogród, centrum Ayurvedy, centrum fitness, salon piękności, centrum konferencyjne, kantor, sklepy, opieka medyczna (na życzenie, płatne), przechowalnia bagaży, parking.

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 150 pokoi. Pokoje typu Superior (36 m2, balkon, widok na morze), pokoje typu Deluxe (40 m2), pokoje rodzinne (2 sypialnie, mały aneks kuchenny, duży balkon, widok na morze), apartament Corner (sypilania, salon, jacuzzi, część jadalna). Wszystkie wyposażone są w klimatyzację indywidualnie sterowaną, łazienki (prysznic, suszarka do włosów), Wi - Fi (bezpłatne), telefon, TV sat, sejf, mini bar , zestaw do kawy/herbaty, balkon lub taras od strony morza.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji BB (śniadania), HB (2 posiłki dziennie), FB (3 posiłki dzinnie) i All Inclusive (3 posiłki dziennie, przekąski i desery). Main Restaurant - restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej, Tranzfix - restauracja serwująca dania kuchni śródziemnomorskiej; The Crab - restauracja serwująca owoce morza; Tranzfuse - restauracja/bar przy basenie serwująca dania i napoje; The Lounge - bar serwujący napoje; The Pool - bar serwujący napoje.

    Sport i wellness

    W hotelu znajduje się centrum SPA Azmaara oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże balijskie, szwedzkie, indyjskie, aromaterapię i centrum fitness.

    Dla dzieci

    Brodzik, opiekunka (na życznie, płatna).

    Rozrywka

    Muzyka na żywo, pokazy sztuki lokalnej.

    Sale konferencyjne

    W hotelu znajduje się sale konferencyjne mieszczące od 50 do 700 osób.

    Strona internetowa

    www.chaayatranz.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4*Sri Lanka/Sri Lanka

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4* - kat. lokalna 4*

    Położenie

    - przy plaży- ok. 150 km od lotniska w Colombo 

    Plaża

    - piaszczysta

    Pokoje

    Pokój Superior- w budynku głównym- klimatyzacja- wentylator sufitowy- łazienka (WC, prysznic)- sejf- mini bar (płatny)- zestaw do kawy/herbaty- balkon/taras- powierzchnia ok. 36 m2Pokój Deluxe- wyposażenie pokoju Superior- powierzchnia ok. 40 m2Pokój Standardowy Promo- pokój w cenie promocyjnej, może się rożnić standardem i położeniem od pokoi superior oraz deluxe

    Restauracje i bary

    - restauracja główna- 2 restauracje a la carte- 2 bary 

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00 w dniu wylotu), transfer lotnisko - hotel - lotnisko, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta,  wyżywienie zgodne z wykupioną ofertą,  podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne- basen- taras słoneczny- siłownia- joga- siatkówka plażowa- tenis stołowy- animacjePłatne- masaże- squash- łaźnia parowa- centrum nurkowe (w pobiżu)

    Wyżywienie

    BB: śniadanie.HB: śniadanie i obiadokolacje w formie bufetu (napoje płatne przy obiadokolacji).All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach ustalonych przez hotel.

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi w lobby (bezpłatne)- pralnia (płatna)- parking- sale konferencyjne- www.cinnamonhotels.com 

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeInformujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacjeW przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/strony/bezpieczne-wakacje

    Bagaż

    Emirates (w cenie imprezy)- bagaż rejestrowany od 20 kg do 30 kg (w zależności od taryfy). Suma wymiarów (długość + szerokość + wysokość) każdej sztuki bagażu nie może przekraczać 300 cm. Bagaże niespełniające tego warunku nie będą akceptowane jako bagaż rejestrowany.- bagaż podręczny 7 kg. Wymiary bagażu podręcznego nie powinny przekraczać 55 x 38 x 20 cm.Uwaga! Lot na trasie Warszawa - Dubaj oraz Dubaj - Warszawa może być obsługiwany na tzw. code share, co oznacza, że na tych trasach lot będzie obsługiwany przez linie lotnicza Fly Dubai. Fly Dubai (w cenie imprezy)- bagaż rejestrowany od 20 kg do 30 kg (w zależności od taryfy). Wymiary bagażu rejestrowanego nie powinny przekraczać 75 x 55 x 35 cm.- bagaż podręczny 7 kg. Wymiary bagażu podręcznego nie powinny przekraczać 55 x 38 x 20 cm.Qatar Air (w cenie imprezy)- bagaż rejestrowany od 25 kg do 30 kg (w zależności od taryfy). Suma wymiarów (długość + szerokość + wysokość) każdej sztuki bagażu nie może przekraczać 300 cm.- bagaż podręczny 7 kg. Wymiary bagażu podręcznego nie powinny przekraczać 50 x 37 x 25 cm.PLL LOT (bagaż rejestrowany płatny dodatkowo podczas dokonywania rezerwacji 300 zł za 1 sztukę, bagaż podręczny w cenie)- bagaż rejestrowany 23 kg (w zależności od taryfy). Wymiary jednej sztuki bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm (wysokość + szerokość + głębokość).- bagaż podręczny 8 kg. Wymiary bagażu podręcznego nie powinny przekraczać 55 x 40 x 23 cm.

    Informacje paszportowo - wizowe

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. systemu elektronicznej autoryzacji wjazdu - Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę. Link: www.eta.gov.lk/slvisa/Cena: 35 USDWymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.

    Opis Kraju

    SRI LANKAZ roku na rok Sri Lanka staje się coraz bar­dziej popu­lar­nym kie­run­kiem tury­stycz­nym. Nic w tym dziw­nego, ponie­waż kra­ina her­baty" ma bar­dzo wiele do zaofe­ro­wa­nia - od pięk­nych piasz­czy­stych plaż poprzez wspa­niałą rafę kora­lową, aż po wyso­kie szczyty gór. Demo­kra­tyczno-Socja­li­styczna Repu­blika Sri Lanki leży w Azji Połu­dnio­wej. Od pół­nocy gra­ni­czy z Indiami oddzie­lo­nymi cie­śniną Palk i zatoką Man­nar. Od połu­dnia oblewana jest wodami Oce­anu Indyj­skiego, a od wschodu Zatoki Ben­gal­skiej. Jest to kraj prawie całkowicie nizinny. Wyjątek stanowi znajdujący się w samym sercu wyspy Płaskowyż Centralny z najwyższym szczytem Pidurutalagala (2524 m n.p.m). Przez cha­rak­te­ry­styczny kształt wyspy Cej­lon, na któ­rej znaj­duje się Sri Lanka, kraj ten nazy­wany jest czę­sto łzą Indii". Nie ma to jed­nak nic wspól­nego ze smut­kiem czy przy­gnę­bie­niem, jest bowiem barwną kra­iną. Waka­cje w Sri Lance będą wspa­niałą przy­godą dla tych, którzy chcą poznawać nowe kul­tury.Największą atrakcją Sri Lanki jest jej wspaniała natura. By móc w pełni ją podziwiać, warto wybrać się do jednego z jej jedenastu parków narodowych. Najpopularniejszym z nich jest Park Narodowy Yala. Swoją sławę zawdzięcza dużym skupiskom słoni, które podziwiać można podczas wycieczki typu safari. Podczas urlopu na Sri Lance warto zwiedzić także tamtejsze świątynie. Złota świątynia Dambulla powstała we wnętrzach pięciu naturalnych jaskiń skalnych, a Świątynia Zęba zasłynęła jako miejsce przechowywania ważnej dla buddystów relikwii - zęba samego Buddy. Nieodłącznym punktem zwiedzania wyspy jest także wizyta na plantacjach herbaty, które stały się symbolem wyspy. W tym celu najlepiej wybrać się na punkt widokowy położony na legendarnym Lipton Seat. Sri Lanka to także piękne, szerokie i piaszczyste plaże, takie jak: Mirissa Nilaveli, Uppuveli, Tangalle i wiele innych.Kul­tura i oby­czajeGłówne religie na Sri Lance to bud­dyzm (70 %), hin­du­izm (12 %) oraz islam (9 %). Porzą­dek spo­łeczny tworzą jed­nak nie tylko wyznania, ale i prze­jęty z Indii sys­tem kastowy. Na wyspie żyje nie­wielka spo­łecz­ność plemienia Wedda, które uznaje się za pier­wotnych mieszkańców Sri Lanki. Naj­licz­niejsi w kraju są zaś Syn­ga­lezi, któ­rzy sta­no­wią około 80 % cał­ko­wi­tej popu­la­cji. Kul­turę Sri Lanki cha­rak­te­ry­zują zarówno wpływy indyj­skie, jak i kolo­ni­za­tor­skie. Istotną rolę odgrywa w niej taniec, który sta­nowi ważny ele­ment wszel­kich uro­czy­sto­ści i życia codzien­nego. Naj­po­pu­lar­niej­szy jest kan­dyan wywo­dzący się z byłej sto­licy kraju - Kandy. Tra­dy­cyjne stroje miesz­kań­ców Sri Lanki przy­po­mi­nają te z Indii. Wyko­nane są z pięk­nych, kolo­ro­wych i bogato zdo­bio­nych tka­nin. Kuch­niaKuch­nia Sri Lanki to mie­szanka róż­nych azja­tyc­kich sma­ków. W jej tradycyjnych potra­wach zauwa­żyć można przede wszyst­kim wpływy kuchni indyj­skiej, taj­skiej i chiń­skiej. Naj­po­pu­lar­niej­szym daniem na wyspie jest ryż curry z kur­cza­kiem i warzy­wami (naj­czę­ściej mieszanką bata­tów, dyni, cie­cie­rzycy i socze­wicy). Pod­stawę kuchni sta­nowi mleczko koko­sowe i róż­no­rodne aro­ma­tyczne przy­prawy. Dla aktyw­nychPoło­że­nie Sri Lanki spra­wia, że sta­nowi ona raj dla miło­śni­ków wszel­kich spor­tów wod­nych. Panu­jące tam warunki natu­ralne sprzy­jają sur­fo­wa­niu, a wspa­niała rafa kora­lowa przy­ciąga nur­ków z całego świata. Cen­tralna Pro­win­cja Sri Lanki zaś to mekka pasjo­na­tów gór­skich wędró­wek. Znaj­duje się tam wiele zie­lo­nych, łagod­nych wzgórz oraz wyso­kich na ponad dwa tysiące metrów szczy­tów. Pod­czas waka­cji na Sri Lance warto wybrać się cho­ciaż do jed­nego z jej par­ków naro­do­wych, przez które prze­biega wiele szla­ków tury­stycz­nych. Co warto kupić?Wyspa Cej­lon to praw­dziwe kró­le­stwo her­baty i to wła­śnie ona sta­nowi naj­lep­szą pamiątkę z urlopu na Sri Lance. Do wyboru są wszel­kie jej rodzaje i smaki, a ich opa­ko­wa­nia czę­sto zdo­bią ilu­stra­cje zwią­zane z kul­turą kraju. Będąc na wyspie, warto ku­pić także tam­tej­sze przy­prawy - czę­sto w dużo lep­szej jako­ści niż te dostępne w Pol­sce. PogodaPogoda na Sri Lance koja­rzy się z wiecz­nym słoń­cem i wyso­kimi tem­pe­ra­tu­rami. Tym­cza­sem mon­suny przy­no­szą na wyspę czę­ste i obfite opady. Naj­wię­cej pada mię­dzy majem a czerw­cem oraz w paździer­niku i listo­pa­dzie. Śred­nie tem­pe­ra­tury rzadko kiedy spa­dają poni­żej 20°C. Naj­cie­plej jest w połu­dnio­wej czę­ści kraju, która leży w stre­fie kli­matu rów­ni­ko­wego, naj­zim­niej zaś w górach. Na obszarach nisko położonych i na wybrzeżach temperatury wynoszą od 22°C w okresie zimowym do 33°C w letnim. Klimat Sri Lanki charakteryzuje się wysoką wilgotnością w granicach 60-80 %.Przy­datne zwrotyNa Sri Lance obo­wią­zują dwa języki urzę­dowe: syn­ga­le­ski i tamil­ski. Do zapisu używa się odrębnych pism.  język syn­ga­le­ski: cześć - (czyt. halo) dzień dobry - (czyt. subha ude­se­nak) do widze­nia - (czyt. newa­tha hamu­vemu) dzię­kuję - (czyt. stutti) nie rozu­miem - (czyt. mata eka the­renne nehe) nazy­wam się... - (czyt. mageh namma) język tamil­ski: cześć - (czyt. halo) dzień dobry - (czyt. gud­ma­aning) do widze­nia - (czyt. pooittu war­rän) dzię­kuję - (czyt. nan­dri) nie rozu­miem - (czyt. jenakku adhu puri­jale) nazy­wam się... - (czyt. jen pejar) Dla­czego Sri Lanka?Waka­cje na Sri Lance to ide­alny pomysł zarówno dla tych, któ­rzy urlop wiążą z odpo­czyn­kiem na plaży, jak i tych, któ­rzy wolą aktywne spę­dza­nie czasu. Kul­tura Sri Lanki znacz­nie różni się od euro­pej­skiej. Z tego powodu podróżnych z Pol­ski zaskakuje zarówno folk­lor, kuch­nia naro­dowa, jak i styl życia miesz­kań­ców. Na wyspie zachwy­cają także wspa­niałe kra­jo­brazy - zie­lone pola upraw­ne her­baty, raj­skie plaże i gęste, dzi­kie lasy. Naj­więk­sze atrak­cje Sri Lanki to wspa­niałe świą­ty­nie bud­dy­jskie i hin­du­istyczne oraz tarasy uprawne her­baty i sank­tu­aria słoni. Infor­ma­cje prak­tyczneWyma­gane doku­menty: bezpłatna wiza, między innymi dla obywateli Polski, będzie obowiązywać do 30.04.2020 roku. Można ją wyrobić na stronie www.eta.gov.lk lub na lotnisku bezpośrednio po przylocie.Waluta: na Sri Lance płaci się rupiami lan­kij­skimi (LKR). Ceny: życie na Sri Lance jest tańsze niż w Polsce. Dla przykładu za obiad w nie­dro­giej restau­ra­cji zapła­cić można około 12-16 zło­tych.  Napiwki: na Sri Lance istnieje zwyczaj zostawiania napiwków nie tylko kelnerom, ale i kierowcom, przewodnikom i pokojówkom. Najlepiej zostawić ok. 10-15 % ceny usługi lub ok. 20 LKR.Czas: na Sri Lance obo­wią­zuje strefa cza­sowa UTC +5.30. Napię­cie: wynosi 230 V. Gniazdka elek­tryczne są zazwy­czaj dosto­so­wane do wty­czek z trzema okrą­głymi bol­cami. Szcze­pie­nia: przed podróżą na Sri Lankę nie trzeba wykonywać szcze­pień. Zaleca się jed­nak przy­jąć szcze­pionkę na dur brzuszny, bło­nicę, tężec, japoń­skie zapa­le­nie mózgu i wiru­sowe zapa­le­nie wątroby typu A i B. Należy skon­sul­to­wać je z leka­rzem medy­cyny podróży. Inne ważne informacje:Woda z kranu na Sri Lance nie jest zdatna do picia.Zaleca się zabrać ze sobą preparat na komary.Do świątyń buddyjskich wejść można jedynie na boso.Z kart kredytowych można korzystać jedynie w bezpiecznych i pewnych punktach. W czasie święta Poya (obchodzonego co miesiąc, w dzień pełni księżyca) na Sri Lance nie sprzedaje alkoholu.W większych miastach działają specjalne posterunki policji przeznaczone do pomocy turystom.Wzdłuż wybrzeża Sri Lanki przepływają okresowo silne prądy wodne. Wówczas kąpiel jest zabroniona.Opalanie topless lub nago jest zabronione.Należy unikać robienia zdjęć w miejscach świętych.Posiadanie narkotyków podlega karze śmierci.W północnej części kraju obowiązuje zakaz korzystania z łączności satelitarnej.Pla­cówki dyplo­ma­tyczne: na Sri Lance nie ma Amba­sady RP. Naj­bliż­sza amba­sada pol­ska znaj­duje się w New Delhi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Orex

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    REGION

    West and South coast

    Uwagi

    Administracja hotelu zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w koncepcji hotelu, w tym w zestawie uslug platnych/bezplatnych bez uprzedniego powiadomienia. Prosimy o wyjasnienie informacji jestes zainteresowany z góry.


    Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

    Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki, 4-piętrowy hotel przy plaży, otoczony egzotyczną roślinnością. Stylowe wnętrza, lokalne akcenty, wyśmienita kuchnia, malownicze położenie. Idealne miejsce na relaksujące wakacje.

    Położenie

    Przy plaży, kilometr od miasta Hikkudawa, 100 km od Colombo.

    Wyposażenie

    Hol powitalny, sala konferencyjna, restauracja główna z częścią na zewnątrz, restauracja a'la carte, bar przy basenie, lounge z bogatym wyborem win, coffee shop, pralnia.

    Pokoje

    Przestrzenne, gustowne, klimatyzowane, wyposażone w łazienkę (suszarka do włosów), TV sat (LCD), Wi Fi, minibar, sejf, telefon, czajnik, balkon z widokiem na morze. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach deluxe i apartamentach.  

    Wyżywienie

    BB - Śniadania w formie bufetów HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (19.30-22.00) w formie bufetów, przekąski (również słodkie)w Tranzcend Lounge&Bar, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, woda mineralna oraz koktajle (na bazie lankijskich alkoholi) w barze głównym do godz. 24.00. Na życzenie wino domowe do posiłków głównych.  

    Sport i rozrywka

    Owalny basen z tarasem słonecznym, spa znajdujące się na dachu. Przy hotelu działa ośrodek nurkowy PADI. Można stąd wybrać się na wycieczki i safari.

    Dla dzieci

    -

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    KonsorcjumPBP

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie Hotel położony na południowym wybrzeżu Sri Lanki w miejscowości Hikkaduwa przy plaży Hikkaduwa Beach. W pobliżu znajduje się warta zobaczenia Twierdza Galle. Pokoje

    Wygodne pokoje z balkonem i łazienką (dostępna suszarka i przybory toaletowe). Na wyposażeniu hotelu

    telewizja, odtwarzacz DVD, sprzęt do kawy/herbaty, sejf. Do dyspozycji gości Basen odkryty (również bar przy basenie), Spa, restauracja, bar, kawiarnia. Hotel oferuje profesjonalne usługi i udogodnienia. Niewątpliwą atrakcję stanowi lokalizacja hotelu.

    CENA ZAWIERA

    bilet lotniczy Warszawa/Gdańsk/Kraków/Poznań - Colombo - Warszawa/Gdańsk/Kraków/Poznań - min. 3200 PLN/ os. dorosła, min. 2600 PLN/ dziecko 2- 12 lat, transfer lotnisko- hotel- lotnisko; zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg opcji, opiekę anglojęzycznego przedstawiciela kontrahenta na miejscu, ubezpieczenie NW i KL, bagaż,

    CENA NIE ZAWIERA

    napiwków, wydatków własnych, taksy lotniskowej przy wylocie ok. 11 USD, dobrowolnego ubezpieczenia od chorób przewlekłych i kosztów rezygnacji.

    UWAGI

    1. Wiza bezpłatna wydawana na lotnisku w Colombo 2. Przy wylotach w okresie "Wysokiego Sezonu" obowiązuje dopłata do biletu lotniczego (zgodnie z taryfą linii lotniczej, na której został zarezerwowany przelot). 3. Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku niedostępności tej taryfy istnieje możliwość rezerwacji biletu w innej wyższej, za odpowiednią dopłatą


    Wycieczka pochodzi z oferty Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company, które działa już od ponad 27 lat. To w pełni polska firma z bogatym doświadczeniem na rynku turystycznym, tworzona przez pełen pasji zespół pasjonatów, będących jednocześnie ekspertami w swojej branży.

    W ofercie Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel znajdują się zarówno wycieczki pobytowe oraz objazdowe do ponad stu kierunków egzotycznych, takich jak Indie, Meksyk, USA, Izrael, Kuba, Malediwy i Seszele, Chiny,  Floryda, Hawaje, Jawa czy Sri Lanka. Istnieje także możliwość zorganizaowania wyjazdów na specjalne uroczystości czy według szczegółowych życzeń klientów.

    Dzięki wieloletniej współpracy z najlepszymi liniami lotniczymi, biurami podróży za granicą, a także innymi przedstawicielami branży turystycznej,  Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company intensywnie rozszerza swoją działalność proponując bardzo zróżnicowane programy, skierowane do różnych grup klientów.

    Rzetelność i  wysoki poziom świadczonych usług potwierdza członkowstwo w Polskiej Izbie Turystyki, a także w Polskim Związku Organizatorów Turystyki. Jako jedyne biuro w Polsce Konsorcjum Polskich Biur Podróży Trade & Travel Company zostało nagrodzone Godłem Fundacji Teraz Polska. 


    BestReisen

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Elegancki, 4-piętrowy hotel przy plaży, otoczony egzotyczną roślinnością. Stylowe wnętrza, lokalne akcenty, wyśmienita kuchnia, malownicze położenie. Idealne miejsce na relaksujące wakacje.

    Położenie

    Przy plaży, kilometr od miasta Hikkudawa, 100 km od Colombo.

    Wyposażenie

    Hol powitalny, sala konferencyjna, restauracja główna z częścią na zewnątrz, restauracja a'la carte, bar przy basenie, lounge z bogatym wyborem win, coffee shop, pralnia.

    Pokoje

    Przestrzenne, gustowne, klimatyzowane, wyposażone w łazienkę (suszarka do włosów), TV sat (LCD), Wi Fi, minibar, sejf, telefon, czajnik, balkon z widokiem na morze. Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach deluxe i apartamentach.  

    Wyżywienie

    BB - Śniadania w formie bufetów HB - Śniadania i obiadokolacje w formie bufetów All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.30), kolacje (19.30-22.00) w formie bufetów, przekąski (również słodkie)w Tranzcend Lounge&Bar, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe, woda mineralna oraz koktajle (na bazie lankijskich alkoholi) w barze głównym do godz. 24.00. Na życzenie wino domowe do posiłków głównych.  

    Sport i rozrywka

    Owalny basen z tarasem słonecznym, spa znajdujące się na dachu. Przy hotelu działa ośrodek nurkowy PADI. Można stąd wybrać się na wycieczki i safari.

    Dla dzieci

    -

    Uwagi

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego. Przy wyjazdach na Sri Lankę wymagana jest wiza. Wizę wukupić można bezpośrednio na lotnsku na Sri Lance lub poprzez złożenie wniosku wizowego poprzez system ETA (Electronic Travel Authorisation). W tym celu należy zalogować się na stronie www.eta.gov.lk (zakładka Apply). Klienci muszą wypełnić wszystkie wymagane pola. Pasażer posiadający kopię zatwierdzenia ETA uprawniony jest do wjazdu na teren Sri Lanki w ciągu 90 dni od daty jego wystawienia. Pasażer na podstawie zatwierdzenia ETA otrzymuje - na lotnisku na Sri Lance, wizę dwukrotnego wjazdu, ważną 30 dni od daty przekroczenia granicy. Opłaty wizowe - przy rejestracji i wykupie przez system ETA - 30 USD za osobę (wymagana rejestracja w systemie ETA, płatności dokonuje się kartą kredytową poprzez system ETA) - przy rejestracji i wykupie na lotnisku na Sri Lance - 35 USD za osobę (rejestracja w systemie ETA nie jest wymagana, płatności dokonuje się gotówką na lotnisku na Sri Lance) Wszyscy podróżujący na Sri Lankę zobowiązani są do przełożenia w porcie lotniczym na Sri Lance - ważnego paszportu (minimum 6 miesięcy od daty powrotu) - kopii zatwierdzenia ETA (tylko w przypadku rejestracji i płatności poprzez system ETA) - biletu powrotnego - odpowiednich środków finansowych (gotówka, karty kredytowe, czeki podróżne)

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, opiekę anglojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Wiz, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Hikka Tranz by Cinnamon

    Kategoria

    ****

    Miejscowość

    Hikkaduwa

    Region

    Hikkaduwa

    Kod

    CMB14121 IO

    Liczba pokoi

    150

    Położenie

    W Hikkaduwa, przy ładnym odcinku plaży. Do lotniska Kolombo ok. 130 km (ok. 3,5 godz. jazdy samochodem). Za hotelem biegnie linia kolejowa do Kolombo.

    Opis

    Kompleks hotelowy urządzony w modnym stylu. Restauracja główna z daniami kuchni międzynarodowej w formie bufetu, 2 restauracja a la carte, duży basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, bar główny, Poolbar, Cigar Bar, pokój z TV, strefa Spa, stacja internetowa w holu oraz bezpłatne łącze internetowe WLAN.

    Wyżywienie

    Bufet śniadaniowy. Przy rezerwacji z 2 posiłkami dziennie (H) dodatkowo kolacja w formie bufetu. Przy rezerwacji All Inclusive (I) - 3 posiłki dziennie w formie bufetu oraz dodatkowe świadczenia = wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. ok. 10-24.

    Pokój typ 1

    Superior (140) = ok. 37 m kw., nowocześnie urządzone, w jasnych barwach, łazienka z prysznicem, WC, suszarka do włosów, TV, odtwarzacz DVD, wentylator sufitowy, bezpłatne łącze internetowe WLAN, klimatyzacja, zestaw do parzenia kawy i herbaty, minibar, sejf, duży balkon z widokiem na morze.

    Pokój typ 2

    Deluxe (6) = ok. 40 m kw., wyposażenie jak w Superior.

    Sport, rozrywka, wellness

    Kilka razy w tygodniu wieczorna rozrywka z muzyką na żywo, siłownia, siatkówka, tenis tołowy, badminton. Za opłatą - nurkowanie powierzchniowe, bilard, squash.

    Warto wiedzieć

    Honeymoon Special - oferty dla nowożeńców oraz podróży jubileuszowych. Należy zgłosić przy rezerwacji. Więcej w cenie - ceny na dostawce wg aktualnego katalogu. Warto wiedzieć - możliwość rezerwacji dodatkowej kat. pokoju, zniżka w przypadku połączenia pobytu w hotelu z jedną z naszych wycieczek objazdowych - ,

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z / na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    MK306102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Nekera

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    SRI_LANKA

    Położenie

    spokojne, na przepięknym półwyspie, bezpośrednio nad oceanem. Do centrum miejscowości Hikkaduwa ok. 2 km. Transfer z lotniska ok. 2 godz.

    Plaża

    ładna, piaszczysta bezpośrednio przy hotelu. Rafa koralowa. 

    Wyposażenie

    hotel ze 150 pokojami w 4-pietrowym budynku. Do dyspozycji Gości: recepcja z lobby, bar, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, winda. W dużym zadbanym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, barem przy basenie i tarasem. Leżaki i parasole na basenie bez opłaty.

    Dostęp do internetu

    Wi-Fi w lobby i w recepcji bez gratis. 

    Zakwaterowanie

     Pokoje Superior: ok. 36 m2., nowocześnie wyposażone, balkon lub taras, wentylator sufitowy, klimatyzacja, łazienka (WC, prysznic), sejf, minibar płatny, TV sat., żelazko, deska do prasowania. Pokoje Deluxe: ok. 39 m2., klimatyzacja, mini bar płatny, sejf, TV sat, zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, łazienka z prysznicem, suszarka, WC, balkon z widokiem na ocean. Suity: ok. 70 m2., pokój dzienno-sypialny, z kącikiem do siedzenia, łazienka z wanną i prysznicem, szlafroki, kapcie, DVD. Poza tyne jak pokoje Superior. 

    Sport

    siłownia, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą: wypozyczalnia rowerów, squash i nurkowanie. 

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi kosmetyczne na twarz i ciało w Spa.

    Rozrywka

    muzyka i rozrywka na żywo, bilard za opłatą

    Wyżywienie

    ze śniadaniem lub z dwoma posiłkami: śniadanie w formie bufetu, kolacja w formie bufetu lub wybór menu.

    All Inclusive

    trzy posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10:00-24:00. Po południu przekąski.

    Kategoria Nekera

     5 gwiazdek, kategoria lokalna: brak oficjalnej kategoryzacji hoteli na Sri Lance.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - Przepięknie położony na półwyspie- Ładna piaszczysta plaża, rafa koralowa


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel ma wspaniale polozenie w centrum Hikkaduwy, przy plaży. 

    PLAŻA

    Przy hotelu szeroka plaża. Na lewo od hotelu plaża dla serferów, wysokie fale, kawałek dalej skałki z pozostałością rafy korelawej (zniszczona po tsunami), można tu snurkować i zaobserować kolorowe rybki. 

    HOTEL

    kategoria lokalna 4* Eleganski, pięknie położony hotel, otoczony natura, w ogrodzie hotelowym biegają wiewiórki, a do plaży przypływaja żółwie morskie.  Pozytywne opinie gości potwierdza certyfikat jakości w portalu TripAdvisor.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, restauracja główna Tranzfusion, restauracja a la carte, cocktail bar Tranzsend, bar Tranzform, taras, wi fi na terenie całego hotelu 

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Na terenie obiektu przygotowano basen zewnętrzny z tarasem - leżaki i parasole przy basenie, restauracje i bary. Na aktywnych urlopowiczów czekają siłownia, boiska na plaży i zajęcia sportowe. Wieczorami wolny czas umili urozmaicony program rozrywkowy z muzyką na żywo i przedstawieniami. W CENIE:  sala fitness/siłownia, joga, łucznictwo, piłka nożna, siatkówka plażowa, tenis stołowyPŁATNE: centrum odnowy biologicznej Azmara Spa, łaźnia parowa, masaże, squash, nurkowanie, kurs w szkole nurkowania, PADI, bilard

    ZAKWATEROWANIE

    Relaksujący wypoczynek zapewnią przestronne i nowocześnie urządzone pokoje, część pokoi z widokiem na ocean. Wyposażone w klimatyzację lub wentylator sufitowy, TV, telefon, sejf (bezpłatny), minibar (płatny), zzestaw do prasowania, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka), balkon.  

    WYŻYWIENIE

    BB - śniadania w formie bufetu. HB - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji za opłatą. FB - śniadania, obiady i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadów i obiadokolacji za opłatą.All Inclusive: - ściadania, obiady i obiadokolacje serowane w formie bogatego bufetu. Zimne napoje, kawa, herbata, lokalne napoje alkoholowe serwowane bez limitu w wysznaczonych przez hotel godzinach (zwykle 09-23.00). Restauracje A La Carte dodatkowo płatne na rezerwacje w recepcji hotelowej. 

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.cinnamonhotels.com/hikkatranzcinnamon 

    CENA

    Cena PLN zawiera: bilet lotniczy; bagaż podreczny-w przypadku połaczenia LOT8kg, bagaż rejestrowany 23kg-w przypadku połaczenia Emirates, Fly Dubai oraz QATAR Airways; transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę anglojęzycznego rezydenta (polskojęzyczny rezydent na telefon), ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG (ERGO Ubezpieczenia Podróży) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia na docelowej destynacji z wyłączeniem czasu trwania dojazdu), OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej), VAT.Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), oraz od 01.01.2021 analogiczą wyskość składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP): 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: bagażu rejestrowanego w przypadku połączen LOT - płatny dodatkowo ok. 300pln / 23kg;  dodatkowego ubezpieczenia:  obowiązkowego ubezpieczenia od kosztów leczenia Covid (na kwote 50 tys usd), dobrowolnego ubezpueczenia od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), a także dodatkowego ubezpieczenie KL w okresie pandemii (w tym COVID-19 - KL do 20 000 EUR) / cena ok. 47.12 PLN/ os/tydz.) , wycieczek fakultatywnych.Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom.W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    Władze Sri Lanki podjęły decyzję o wprowadzeniu z dniem 1 stycznia 2012 r. Electronic Travel Authorization (ETA), który jest wymagany dla wszystkich osób przybywających na Sri Lankę (więcej informacji można uzyskać na stronie: http://www.eta.gov.lk).Opłata za wydanie wizy w systemie ETA wynosi 35 USD. Wymagany okres ważności paszportu przy wjeździe wynosi minimum 6 miesięcy ponad termin planowanego zakończenia pobytu na Sri Lance. Konieczne jest posiadanie biletu powrotnego. Każdy cudzoziemiec powinien posiadać środki finansowe w wysokości minimum 30 USD na dzień pobytu.Wiza1. Koszt jednorazowej wizy wjazdowej, ważnej przez 1 miesiąc, wynosi 35 USD / - za osobę. 2. Wszystkie wnioski wizowe będą rozpatrywane online www.eta.gov.lk (Strona zostanie wkrótce otwarta).4. Obowiązkowe ubezpieczenie podróżne Covid należy wykupić przed złożeniem wniosku o wizę, ponieważ będzie ono niezbędne jako dokument uzupełniający przy ubieganiu się o wizę.Informacje wymagane do złożenia wniosku wizowego:* Szczegóły rezerwacji certyfikowanego hotelu* Trasa po Sri Lance* Bilet powrotny* Dowód ubezpieczenia medycznegoSZCZEPIENIA, SŁUŻBA ZDROWIANie ma obowiązku szczepień ochronnych, ale zalecane jest zaszczepienie się przeciw żółtaczce typu A i B oraz tężcowi. W sprawie szczegółowej i aktualnej informacji dotyczącej szczepień należy kontaktować się z wojewódzką stacją sanitarno - epidemiologiczną. Koszt dziennego pobytu w szpitalu publicznym wynosi ok. 30 USD. Opłata ta nie uwzględnia kosztów usługi lekarskiej i podanych lekarstw.Polskie placówki dyplomatyczneBrak polskiej placówki dyplomatycznej. Ambasador RP w New Delhi (Indie) akredytowany jest również w Demokratycznej Socjalistycznej Republice Sri Lanki.Konsulat RP w KolomboKonsul Honorowy: Mr Desamanya Kandiah Balendra (Ken)C/o Deputy Chairman's Office Phoenix Ventures Ltd. 2nd Floor,409 Galle Rd.Colombo 03 Sri Lankatel. (00-9411) 256 56 12, 693 307fax. (00-9411) 266 96 39kenbalendra@hotmail.comPrzedstawicielstwa dyplomatyczne akredytowane w PolsceAmbasada Demokratyczno-Socjalistycznej Republiki Sri LankiAl. Wilanowska 313 A02-665 Warszawatel.: 853 88 96, 853 88 97fax: 843 53 48lankaemb@medianet.plwww.srilanka.plwww.ceylontea.com.pl

    WYTYCZNE COVID-19

    Pobyt na Sri Lance możliwy jest jedynie dla osób zaszczepionych pełną dawką szczepień! Osoby niezaszczepione oraz ozdrowieńcy nie będą mogły wlecieć na Sri Lankę.  WYMAGANE DOKUMENTY: - Należy wypełnić formularz ze strony https://www.visitsrilanka.gov.lk/ i dokonać płatności za ubezpieczenie.- Negatywny wynik testu na COVID-19 w języku angielskim oraz Unijny Certyfikat COVID.- Ważny paszport (także dzieci bez względu na wiek).- Ważna wiza lankijska - aplikacja online na stronie http://eta.gov.lk./slvisa/ . Instrukcja wizowania.- Karta Lokalizacji PodróżnegoPowrót do Polski z zagranicy:UWAGA! Ze względu na dynamiczną sytuację i częstotliwość zmian dotyczących procedur podróżowania, prosimy o zapoznanie się z komunikatem na temat aktualnych informacji i wymogów dotyczących kwarantanny na stronie STRAŻY GRANICZNEJ.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne i centralne, na półwyspie, bezpośrednio nad morzem. Transfer z lotniska ok. 2 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy plaży i rafie.

    Wyposażenie

    hotel ze 150 pokojami w 4-pietrowym budynku. Recepcja z lobby, bar, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, winda. W dużym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, barem przy basenie i tarasem. Leżaki i parasole na basenie bez opłaty. www.cinnamonhotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, na kolację bufet lub wybór menu.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.-24.00. Przekąski.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3B): ok. 36 m kw., nowocześnie wyposażone. Pokoje deluxe (A1-3E): ok. 39 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, klimatyzacja, mi ni bar, sejf, TV sat, łazienka z prysznicem, suszarka, WC, balkon z widokiem na morze. Suity (A2-3D): ok. 62 m kw., z kącikiem do siedzenia, łazienka z wanną i prysznicem. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

    Sport

    siłownia, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą wypożyczalnia rowerów, squash i nurkowanie (od listopada do kwietnia).

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie rozrywka wieczorna.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne i centralne, na półwyspie, bezpośrednio nad morzem. Transfer z lotniska ok. 2 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy plaży i rafie.

    Wyposażenie

    hotel ze 150 pokojami w 4-pietrowym budynku. Recepcja z lobby, bar, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, winda. W dużym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, barem przy basenie i tarasem. Leżaki i parasole na basenie bez opłaty. www.cinnamonhotels.com.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, na kolację bufet lub wybór menu.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.-24.00. Przekąski.

    Internet

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3B): ok. 36 m kw., nowocześnie wyposażone. Pokoje deluxe (A1-3E): ok. 39 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, klimatyzacja, mi ni bar, sejf, TV sat, łazienka z prysznicem, suszarka, WC, balkon z widokiem na morze. Suity (A2-3D): ok. 62 m kw., z kącikiem do siedzenia, łazienka z wanną i prysznicem. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

    Sport

    siłownia, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą wypożyczalnia rowerów, squash i nurkowanie (od listopada do kwietnia).

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie rozrywka wieczorna.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Sri Lankę?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sri Lanka, Sri Lanka

    Położenie

    spokojne i centralne, na półwyspie, bezpośrednio nad morzem. Transfer z lotniska ok. 2 godz.

    Plaża

    bezpośrednio przy plaży i rafie.

    Wyposażenie

    hotel ze 150 pokojami w 4-pietrowym budynku. Recepcja z lobby, bar, restauracja główna, 2 restauracje a la carte, winda. W dużym ogrodzie basen z oddzielnym brodzikiem dla dzieci, barem przy basenie i tarasem. Leżaki i parasole na basenie bez opłaty. www.cinnamonhotels.com.

    Dostęp do internetu

    WIFI w lobby i pokojach bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Karty kredytowe

    Amex, Visa, Mastercard.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3B): ok. 36 m kw., nowocześnie wyposażone. Pokoje deluxe (A1-3E): ok. 39 m kw., zestaw do przygotowywania kawy/ herbaty, klimatyzacja, mi ni bar, sejf, TV sat, łazienka z prysznicem, suszarka, WC, balkon z widokiem na morze. Suity (A2-3D): ok. 62 m kw., z kącikiem do siedzenia, łazienka z wanną i prysznicem. Wariant ekonomiczny (A1-3S).

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem lub 2 posiłkami. Śniadanie w formie bufetu, na kolację bufet lub wybór menu.

    Sport

    siłownia, tenis stołowy, siatkówka. Za opłatą wypożyczalnia rowerów, squash i nurkowanie (od listopada do kwietnia).

    Wellness

    za opłatą masaże i zabiegi w centrum spa.

    Rozrywka

    okazjonalnie rozrywka wieczorna.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 10.-24.00. Przekąski.


    Mapa Hotelu Chaaya Tranz
    Zdjęcia lokalizacji (Sri Lanka)
    wakacje na pięknych plażach Sri Lanki - Beruwala, Bentota, Negombo, Unawatuna
    Wakacje na Sri Lance, słonie w Pinnawali
    Kolorowe rybackie łodzie rybackie na plażach Sri Lanki
    Atrakcja turystyczna Sri Lanki czyli rybacy na palach
    Wakacje na Sri Lance, plantacje cejlońskiej herbaty
    Wycieczka na Sigiriya czyli Lwią Skałę na Sri Lance
    Tradycyjne lankijskie maski produkowane w Galle na Sri Lance
    Gwarna promenada i fort w Galle - wakacje na Sri Lance

    Opinie o Hotelu Chaaya Tranz

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Bardzo przyjemny hotel na wypoczynek na Sri Lance. wybraliśmy go z polecenia przez znajomych. warto było. świetne położenie, z terenu hotelowego piękne widoki na ocean indyjski., długa plaża- spacerem można dojść do portu :) Chaaya tranz w opiniach słynie z wielkiej gościnności i tak rzeczywiście było. obsługa bardzo miła, jedzenie smaczne. hotel jest ładnie wykończony, nowocześnie Pobyt bardzo udany.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.1
    polecam

    Chaaya Tranz to hotel wygodny i komfortowy w bardzo dogodnym położeniu. Plaża Hikkaduwa ładna i czysta :) Pokoje też sprzątane i zadbane. Chcąc posmakować miejscowej kuchni wybraliśmy się tu tylko w opcji wyżywienia bb. Śniadania smaczne, ale warto pokręcić się po okolicznych restauracjach, ponieważ jest niedrogo i można zjeść lokalne przysmaki :)

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.1

    Chaaya Tranz - możliwości zakwaterowania:

    superior [ocean vista] dbl
    superior dbl
    deluxe dbl
    Superior Ocean Vista
    Suite
    Superior Room
    Deluxe Room

    Chaaya Tranz - Możliwości wyżywienia:


    Chaaya Tranz - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Chaaya Tranz? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00