cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
  • Hotel Be Live Turquesa , Varadero
1 / 34
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
03.03 - 09.03
już od 2289 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
09.07 - 16.07
już od 1282 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Be Live Turquesa
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Be Live Turquesa
star 4

Kuba: Varadero
Ocena hotelu Be Live Turquesa :
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Be Live Turquesa :
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 marca 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 09 lipca 2021

Hotel Be Live Turquesa w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji na Kubie?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 10 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

polozenie

  • ok. 10 km od centrum miasta
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 35 min

plaza

  • piaszczysta
  • leżaki
  • ręczniki w cenie

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • ogród
  • minimarket
  • butik
  • lekarz
  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą
  • terminal internetowy: za opłatą
  • pralnia: za opłatą
  • serwis bagażowy
  • parking: w zależności od dostępności, strzeżony

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

268

Kategoria lokalna

4 gwiazdki 

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • Od dnia 16.11.2019 Rząd Kubański wycofał z obiegu jedną z walut obowiązujących na Kubie (peso kubańskie wymienialne (CUC)) ze sklepów, kawiarni oraz innych punktów usługowych na kubańskich lotniskach. Za zakupy na lotniskach będzie można płacić kartą kredytową lub gotówką, o ile płatność odbędzie się w jednej z akceptowanych walut: dolarach (USD), euro (EUR) lub dolarach kanadyjskich (CAD). Peso kubańskie wymienialne (CUC) nie będzie akceptowane. Kubańska służba celna informuje również, że zabroniony jest import lub eksport kubańskich peso wymienialnych (CUC) oraz że zostaną one skonfiskowane podczas próby wwiezienia ich na Kubę lub wywozu z kraju. Prosimy o zaopatrzenie się w dozwolone waluty (USD, EUR, CAD) i wykorzystanie wszystkich peso wymienialnych (CUC) przed przybyciem na lotnisko.
  • Wymagane jest wykupienie Karty Turysty (Tarjeta de Turista). W celu zakupu prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta tel. 22 255 04 02 lub punktem sprzedaży. Karty zarezerwowane za pośrednictwem TUI będą do odbioru przed odprawą na lotnisku.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 2
  • basen: zewnętrzny, ze słodką wodą
  • basen dla dzieci: wydzielona część basenu dla dzieci
  • leżaki 
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • wydzielona część basenu dla dzieci
    • opieka nad dziećmi: za opłatą
    • wysokie krzesełka dla dzieci 
    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci
    • plac zabaw 
    • łóżeczka dla dzieci: w cenie

    Sport i wellness

    W cenie
    • snorkeling
    • rower wodny
    Płatne
    • sauna
    • strefa spa
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • aerobik
    • łucznictwo
    • piłka nożna: boisko do piłki nożnej
    • siatkówka
    • minigolf
    • tenis: kort tenisowy, oświetlenie
    • pole golfowe „Varadero Club Golf"
    • nauka gry w golfa

    rozrywka

    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • międzynarodowy program animacyjny
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • karaoke

    Pokoje

    Pokój ekonomiczny ROZ1
    • 1-3 os.
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój standardowy ROX1
    • 1-3 os.
    • ok. 26 m2
    • widok na ogród
    • klimatyzacja: centralnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • TV sat.
    • radio
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon
    Pokój 2-osobowy deluxe DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 32 m2
    • widok na ogród
    • ostatni częściowy remont: 2018 r.
    • pokój dzienno-sypialny
    • sypialnia
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: za opłatą
    • lodówka
    • TV sat.
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • balkon lub taras

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski, ciasto
    • wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • wybrane napoje do posiłków
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja: bufet, wysokie krzesełka dla dzieci
  • restauracja „La Piazza": rodzaje kuchni: włoska, a la carte, show cooking, wymagana rezerwacja, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Ranchón Guantamera": rodzaje kuchni: meksykańska, a la carte, wymagana rezerwacja, wysokie krzesełka dla dzieci

  • bary i inne: 3
  • bar „Bar Playa Taino": codziennie 10:00 - 17:00
  • bar przy zewnętrznym basenie „Siboney"
  • bar w lobby „El Mojito"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Hotel znajduje się ok. 10 km od centrum turystycznego kurortu. Do lotniska w Varadero ok. 35 km.
    Plaża:

    Hotel położonytuż przy szerokiej, piaszczystej plaży. Na plaży leżaki i parasole bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Hotel składający się z 36 bungalowów.
    Recepcja, lobby, 4 restauracje, 3 bary, ogród tropikalny z tarasami słonecznymi, leżaki i parasole, duży basen z wydzielonym brodzikiem (słodka woda), ręczniki basenowe - bezpłatne, miniklub, usługi pralnicze (płatne), mały butik z pamiątkami i minimarket, wypożyczalnia rowerów ( w hotelu obok), kantor. Hotel nie akceptuje zwierząt.
    Pokoje:

    Hotel dysponuje 268 pokojami, rozlokowanymi w bungalowach położonych w tropikalnym ogrodzie, wszystkie klimatyzowane, z łazienką (suszarka do włosów), małą lodówką, TV-sat, telefonem, sejfem (płatny ok 2 CUC/dzień), balkonem (krzesełka + stolik). Hotel posiada 2 pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
    Pokoje standardowe - ( pow. ok 32 m2) dla max. 2 osób dorosłych i dziecka.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunch (12:30-15:00), obiadokolacje (18:30-22:00) serwowane w formie bufetu, śniadania kontynentalne (05:00-07:00 oraz 10:00-12:00), przekąski w ciągu dnia i w nocy (15:30-18:00 i 22:30-05:00), 2 restauracje a'la carte (włoska, meksykańsko-kreolska, wymagana wcześniejsza rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane przez 24 godz. w miejscach wyznaczonych przez hotel.
    Dieta bezglutenowa na potwierdzenie.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel zapewnia bogaty program sportowy i animacyjny dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia oraz wieczorami. Bezpłatnie: mała siłownia,kort tenisowy (oświetlenie płatne), rowery wodne, snorkeling.
    Internet:

    WiFi dostępne tylko w hotelowym lobby - płatny ok. 1 CUC/godz.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Program

    Dzień pierwszy

    Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na3 godz. przed wylotem samolotu.Przelot do Varadero. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie odprawa paszportowa i spotkanie z pilotem, następnie transfer dowybranego hoteluw Varadero.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Wypoczynek w Varadero. Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych - pełna ofertawycieczek dostępna na miejscu u rezydenta.
    Dzień 8 lub 15

    Po śniadaniu wykwaterowanie. Transfer na lotnisko w Varadero. Wylot do Polski.
    Dzień 9 lub 16

    Przylot do Warszawy.
    Uwagi do programu

    Paszport i wiza
    Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.
    Karta Turysty
    Obywatele Polski udający się na Kubę w celach turystycznych zobowiązani są do posiadania tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista), która jest wliczona w cenę imprezy - do odbioru przed odprawą na lotnisku w Warszawie.
    Drony
    Na Kubie obowiązuje bezwzględny zakaz wwożenia dronów.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym PLL LOT typu Dreamliner (rejs bezpośredni) do Varadero, Kartę Turysty,opłaty lotniskowe, zakwaterowanie w wybranym hotelu (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych), wyżywienie jak w opisie wybranego hotelu, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, ubezpieczenie TU Europa (w wersji standard: NNW, KL i bagaż), opiekę polskojęzycznego rezydenta, obsługę przedstawiciela Rainbow podczas odprawy w Warszawie.
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, innych wydatków osobistych.

    Wycieczki lokalne

    STARA HAVANA , RUM I AMERYKAŃSKIE KLASYKI
    - z polskim pilotem! Zapraszamy na całodniową wycieczkę, której niepowtarzalny klimat na długo pozostanie w Waszej pamięci. Spacer po Starej Havanie i jej najpiękniejszych placach przeniesie nas w okres kolonialnego rozkwitu miasta. Kapitol będący kopią budowli z Washington'u oraz wszechobecne auta z lat 50-tych doskonale oddadzą klimat amerykańskiej prosperity lat przedrewolucyjnych. Przy Placu Rewolucji zobaczymy najważniejsze obiekty Socjalistycznej Kuby z budynkiem centralnego komitetu na czele oraz miejsce z którego Fidel Castro wygłaszał swoje płomienne przemówienia do narodu. Całość zwieńczy wizyta w muzeum rumu i przejażdżka amerykańskimi klasykami. Obiad w cenie wycieczki.
    CENA : ok. 90 CUC/os. dorosła ok. 68 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    SANTERIA W TRINIDADZIE I FRANCUSKI SZYK CIENFUEGOS
    - z polskim pilotem! Nie widzieliście bardziej kolorowego miasteczka niż Trinidad, którego stare miasto wpisane jest na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Proponujemy spacer brukowanymi uliczkami od Parku Cespedes do Placu Mayor oraz wizytę w słynnej knajpce Canchanchara. Kolejnym punktem programu będzie Cienfuegos. Miasto nazywane Perłą Południa. Tutaj zobaczycie główny bulwar z Parkiem Jose Martiego oraznajoryginalniejszy budynek miasta Palacio del Valle. Podczas wycieczki śniadanie oraz obiad w cenie.
    CENA : ok. 98 CUC/os. dorosła, ok. 79 CUC/ dziecko do 12 lat.

    IN
    DIANIE, KROKODYLI CHMARA, KARAIBSKIE MORZE I PARA
    - z polskim pilotem! Pragniesz prawdziwego kontaktu z egzotycznymi miejscami? Chcesz odpocząć na wybrzeżu Morza Koralowego? Piękne krajobrazy, zielone tereny, przyroda i unikalne rośliny do zobaczenia tylko podczas tej wyprawy. Oprócz tego niepowtarzalna okazja do zajrzenia krokodylowi do paszczy na farmie, gdzie mieści się ich hodowla. Nie zapomnij wziąć stroju kąpielowego, ponieważ odwiedzimy plażę Caleta Buena - tam lunch, relaks i możliwość korzystania z baru w cenie!
    CENA :ok. 69 CUC/os. dorosła,ok. 52 CUC/dziecko do 12 lat.

    KATAMARAN SŁOŃCA I DELFINY - CRUCERO DEL SOL
    - codziennie! Najlepszy sposób na relaks, niezapomniane wrażenia i przepiękne widoki! Rejs katamaranem na karaibską wyspę Cayo Blanco. Możliwość snorkelingu w turkusowych wodach Oceanu Atlantyckiego oraz niezapomniana kąpiel z delfinami. Podczas rejsu napoje i alkohole w cenie. Na wyspie zapraszamy na lunch - wielbiciele owoców morza będą mieli okazję spróbować langusty.
    CENA : ok. 109 CUC/os. dorosła, ok. 53 CUC/dziecko 7-12 lat.

    PŁYWANIE Z DELFINAMI
    - codziennie! Jeśli pocałunki i uściski z delfinem to dla Ciebie za mało, daj się porwać na wodną przygodę i popływaj z nimi! Zarezerwuj przedpołudnie lub popołudnie i wyrusz łodzią do specjalnie przygotowanego akwenu na kąpiel z delfinami. Uśmiech na twarzy gwarantowany!
    CENA: ok. 83 CUC/os. dorosła, ok.
    47 CUC/dziecko
    6-12 lat.

    BUENA VISTA SOCIAL CLUB I PRZYJACIELE - KONCERT
    - środa Projekt muzyczny Buena Vista Social Club przyczynił się do rozsławienia muzyki i kultury kubańskiej na całym świecie a z grupy podstarzałych muzyków stworzył nieśmiertelne legendy i wzory do naśladowania. Podczas występu usłyszycie największe hity twórców legendarnego zespołu w wykonaniu zaprzyjaźnionych z nimi artystów. Wieczór, który z pewnością podbije wasze serca i na długo zapadnie w pamięci.
    CENA : ok. 32 CUC/os. dorosła, dziecko do lat 12 - gratis!

    JEEP DISCOVER TOUR
    - codziennie! Odkryjmy uroki prowincji Matanzas podczas samodzielnych przejazdów jeepami (4-osobowymi). W programie wizyta w bazie Rio Canimar, możliwość odbycia przejażdżki konnej, spływ motorówkami po rzece Canimar, wizyta w jaskini Saturno, możliwość kąpieli w skalnym jeziorze, objazd stolicy prowincji - miasta Matanzas. Wszystkie miejsca odwiedzisz w iście kubańskim tempie, ze spokojem i uśmiechem na twarzy! Lunch w cenie wycieczki. Możliwość zamówienia jeepa na wyłączność.
    CENA : ok. 73 CUC/os. dorosła, ok. 55 CUC/dziecko do 12 lat.

    WYPRAWA NA DUŻĄ RYBĘ
    - codziennie! Ahoj przygodo! Odpocznij przy wędce na połowie ryb! Zapraszamy na łódź z 4 stanowiskami wędkarskimi z zapewnionym ekwipunkiem wędkarskim. Nie może zabraknąć wakacyjnej atmosfery, dlatego istnieje możliwość zabrania na pokład osób towarzyszących (dodatkowo płatne). Podczas wyprawy bar otwarty na łodzi (alkohole, napoje orzeźwiające, woda)
    CENA :ok. 395 CUC / łódź (1 - 4 osoby) ok. 35 CUC/
    każda dodatkowa osoba
    .

    BOAT ADVENTURE
    - codziennie! To połączenie świetnej zabawy z możliwością samodzielnego poruszania się motorówkami po kanałach lasów namorzynowych oraz poznania dzikiej natury rezerwatu przyrody zatoki Cardenas.
    CENA : ok. 41 CUC/os. dorosła( indywidualnie ok. 65 CUC/os. dorosła), ok.24 CUC/
    dziecko do 12 lat.

    NURKOWANIE
    - codziennie! Jeżeli jesteś certyfikowanym nurkiem i chcesz zobaczyć podwodny świat u wybrzeży Kuby, mamy dla Ciebie ofertę pakietów nurkowych. Szczegóły i dokładne ceny u rezydentów.
    Uwaga!
    Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.

    Inne

    Waluta

    Oficjalną walutą na Kubie jest peso kubańskie = 100 centavos. Wszelkich płatności w sklepach, restauracjach itp. dokonuje się w peso wymienialnym (CUC) - wymiany Euro na CUC (kurs około 1:1) można dokonywać w kantorach lub niektórych recepcjach hotelowych (przy wymianie USD na CUC pobierana jest prowizja 10%). Korzystniej zatem zabrać ze sobą EUR. Na Kubie akceptowane są karty kredytowe typu Visa i Mastercard, pod warunkiem, że działają terminale. Ważne by nie była to karta wydana przez bank amerykański (ani z kapitałem amerykańskim). Transakcje podobnie jak wymiana na USD są obarczone około 10% prowizją.
    Orientacyjne ceny

    Kawa 1-2 EUR, papierosy ok. 2 EUR, napoje gazowane do 2 EUR, piwo ok. 2 EUR, obiad w restauracji od 10 EUR.
    Szczepienia

    Nie są wymagane. Zaleca się szczepienie przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu A i typu B, durowi brzusznemu oraz błonicy, cholerze i tężcowi.
    Napiwki

    Nie wymagane ale oczekiwane (proszę pamiętać, że kubańczycy zarabiają równowartość 15-20 CUC). Warto też mieć drobne prezenty (długopisy, zapalniczki itp.).
    Czas

    Wskazówki zegarków musimy cofnąć o 6 godzin.
    Elektryczność

    System amerykański - 110 V, ale w hotelach często używany jest też system 220 V. (w niektórych hotelach potrzebna będzie tzw. ‘'przejściówka'', nie można jej zakupić na miejscu).
    Internet

    Należy pamiętać, że Internet nie jest wszędzie dostępny (zwłaszcza podczas wycieczek objazdowych). W większości hoteli w Varadero internet jest dostępny, niemniej jakość połączenia zazwyczaj odbiega od standardów europejskich. Koszt dostępu do sieci bezprzewodowej na podstawie kart kupowanych w recepcjach: od1,5do 3CUC/godzina.
    Godziny pracy

    Na Kubie wszystkie sklepy są państwowe. Punkty te czynne są zazwyczaj do 21:00, choć sugerujemy zakupy robić do 19:30-20:00. Targowiska z pamiątkami otwarte są zazwyczaj do około 19:00. W miejscowościach turystycznych sklepy i bazary czynne 7 dni w tygodniu. Na Kubie nie ma sjesty, jest za to przerwa obiadowa (około 12:30-14:00).
    Standard hoteli na Kubie

    Standard hoteli kubanskich może być różny od porównywalnej kategorii hoteli europejskich.
    W regionie

    VARADERO

    Varadero to najbardziej rozwinięty kurort turystyczny na Kubie. Położony jest on na półwyspie Hicacos, ok. 140 km od Hawany. W Varadero znajdują się jedne z najpiękniejszych plaż wyspy - drobny piasek i turkusowa woda to prawdziwy raj nie tylko dla miłośników lenistwa, ale również dla osób lubiących aktywny wypoczynek. Kajaki, katamaran, sporty motorowe to tylko niektóre z atrakcji, które czekają na turystów. Wzdłuż całej miejscowości kursuje autobus turystyczny (około 5 CUC - bilet całodzienny). Poza plażowaniem warto również odwiedzić sklepy i stoiska z pamiątkami, a wieczorem dać się porwać salsie w jednym z miejscowych klubów, np. przy ulicy 62 czy w barze The Beatles.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Kubie trwa od 01.11 do 31.03.

    Uwagi do przelotu

    Samolot PLL LOT typu Dreamliner lub inny szerokokadłubowy (rejs bezpośredni) z możliwością wyboru klasy podróży. W klasie LOT CHARTERS Economy catering obejmuje 2 posiłki (ciepłe danie i kanapka z szynką lub serem). W ramach bezpłatnego serwisu pasażerowie otrzymają również nielimitowaną wodę mineralną. Pozostałe napoje typu soft, alkohole oraz wszystkie inne pozycje z menu sky baru dostępnego na pokładzie samolotu pozostają płatne dodatkowo. W klasie LOT CHARTERS Premium i LOT CHARTERS Business w cenę wliczone bogatsze menu w tym wybrane napoje alkoholowe (w ograniczonych ilościach) i bezalkoholowe oraz zwiększony limit bagażowy. We wszystkich klasach indywidualny system rozrywki pokładowej z osobnym monitorem przed każdym fotelem. W przypadku niemożliwości wykonania rejsu samolotem Dreamliner, PLL LOT zapewni inny samolot o podobnym standardzie (rejs non stop).

    Wizy

    Paszport i wiza

    Przy przekraczaniu granicy wymagany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wylotu z Kuby.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Varadero      

    Położenie

    Hotel położony bezpośrednio przy  szerokiej i piaszczystej plaży Varadero (serwis plażowy bezpłatny). Oddalony 8 km od centrum Varadero.

    Hotel

    Hotel położony pośród tropikalnego ogrodu. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, 2 baseny, 3 restauracje, 5 barów, kawiarnia, centrum SPA, salon piękności, centrum fitness, wypożyczalnia samochodów, sklepy, kantor, kawiarenka internetowa, pralnia (płatna).

    Pokoje

    W hotelu łącznie znajduje się 268 pokoi Double (30 m2, widok na ogród lub basen). Wszystkie wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienki (wanna, prysznic i suszarka do włosów), sejf, budzik, TV sat, telefon, balkon lub taras.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski i słodkości, napoje alkoholowe i bezalkoholowe). La Colina - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchni międzynarodowej; Via Aurelia - restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu, kuchni międzynarodowej; Ranchon Guantanamera - przekąski. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: El Mojito, Siboney, Toni Beach Bar.

    Sport i Wellness

    W hotelu znajduje się centrum SPA (płatne) oferujące liczne zabiegi i masaże na twarz i ciało, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka i salon piękności. Tenis, niezmotoryzowane sporty wodne, golf (płatny).

    Atrakcje dla dzieci

    Program animacyjny dla dzieci (od 4 do 12 lat), łóżeczka dla dzieci (wymagana wcześniejsza rezerwacja), menu i krzesełka w restauracji.

    Rozrywki i usługi

    Liczne zajęcia sportowe i animacyjne.

    Strona internetowa

    http://www.belivehotels.com/hotel/EN  

    Kategoria lokalna

    4****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Kuba

    Opis

    • Kompleks składający się z 36 kameralnych bungalowów usytuowanych na terenie tropikalnego ogrodu
    • W ogrodzie duży basen odkryty ze słodką wodą, wydzielonym brodzikiem dla dzieci oraz tarasem słonecznym z miejscami do opalania
    • Przy basenie i na plaży leżaki i parasole przeciwsłoneczne
    • Przy plaży bar serwujący egzotyczne napoje orzeźwiające
    • Przestronne pokoje urządzone w stylu karaibskim
    • hotel dla niewymagających Klientów

    Lokalizacja

    w Varadero, przy plaży, 8 km od centrum, odległość od lotniska w Havanie ok. 160 km, odległość od lotniska w Varadero ok. 35 km, 100 m od przystanku komunikacji publicznej.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 268, restauracje, baseny odkryte: 1, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, butik, wypożyczalnia rowerów, pasaż handlowy, kiosk, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, pokoje łączone, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja, telewizja satelitarna, sejf, mini bar, lodówka, telefon (płatny), taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem Typ pokoju - W cenie zakwaterowanie w pokoju typu Standard.

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, łagodne zejście, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki (płatne).

    Sport na plaży

    nurkowanie (płatne), snorkeling, rowery wodne, kajaki, windsurfing, żeglarstwo.

    Sport i fitness

    siatkówka, nauka nurkowania, tenis ziemny, tenis stołowy, masaże (płatne), rowery (płatne), bilard, siłownia.

    Rozrywka

    dzienne animacje, program artystyczny.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie, lunch i obiadokolację w formie bufetu, przekąski, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barach i restauracjach hotelowych w godzinach 10.00 - 01.00, mini bar w pokoju. W ramach pakietu animacje dla dzieci i dorosłych oraz bogata oferta sportów przy hotelu i na plaży: kort tenisowy z oświetleniem, siatkówka plażowa, tenis stołowy, wstęp do nurkowania - nauka w basenie (raz na pobyt), sprzęt do snorkellingu, windsurfing, katamaran (tylko z instruktorem), kajaki, rowery wodne, bilard.

    Informacje dodatkowe

    goście zobowiązani są do noszenia na nadgarstku plastikowej opaski identyfikacyjnej uprawniającej do korzystania z oferty All Inclusive.
    6 km do pola golfowego.
    Podczas kolacji obowiązuje stosowny strój.

    Świadczenia

    • przelot do i z Hawany (lub Varadero) z przesiadką
    • bagaż główny (przelot liniami Condor, Swiss, Edelweiss, Finnair, Air Canada, Aeroflot);
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłaty do pokoju pojedynczego
    • dopłat do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczek fakultatywnych
    • opłaty za kartę turysty (ok. 22 EUR/os.)
    • opłaty za bagaż główny (opcjonalnie - 400zł/szt. w przypadku przelotu liniami Air France, KLM, Iberia; cena obowiązuje w momencie rezerwacji, prosimy o zwrócenie uwagi na oznaczenia przy dannm terminie);
    • kosztu eTA (jedynie w przypadku przelotu z przesiadką w Kanadzie - koszt ok. 20zł)
    • miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

    Informacja o możliwych dopłatach dostępna w formularzu rezerwacji.

    Obsługa na miejscu

    Obsługa miejscowego agenta Ecco Travel - w jęz. polskim w w Varadero przez cały rok. W innych lokalizacjach (np. Hawana, Cayo Coco) kontakt telefoniczny w jęz. polskim.
    Uwaga: po przylocie na miejsce należy na lotnisku zgłosić się do biura Agenta Ecco Travel w celu odbycia transferu do hotelu. Dane kontaktowe Agenta podajemy na dowodzie rezerwacji.

    Informacje wizowe

    Obywatele polscy udający się na Kubę w celach turystycznych muszą posiadać tzw. "Kartę turysty". Można ją otrzymać Ambasadzie Kuby w Warszawie, w cenie 22 EUR/os. lub za pośrednictwem Ecco w cenie 22 EUR/os. (kurs sprzedaży walut NPB z dnia założenia rezerwacji) + 100 PLN/os. za pośrednictwo. Wymagane jest przesłanie na co najmniej 10 dni przed wylotem scanu strony paszportu ze zdjęciem (ważny min. 3 mies. od daty wyjazdu z Kuby) na adres: wizy@eccoholiday.com oraz uiszczenie w rezerwacji opłaty za kartę turysty i pośrednictwo. 


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    Prima Holiday

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel oddalony ok 2,5 godziny drogi z lotniska w Havanie (170 km) i około 40 min (38 km) z lotniska w Varadero.  W przypadku lotów do Hawany polecamy możliwość rezerwacji specjalnego transferu połączonego ze zwiedzaniem Hawany - City Tour po Hawanie (w 1szym lub ostanim dniu pobytu).  Taka opcja jest bardzo atrakcyjna, daje możliwość poznania tego nieprzeciętnego miasta.

    PLAŻA

    Be Live Experience Turquesa to obiekt położony bezpośrednio przy piaszczystej, szerokiej  plaży. Leżaki i ręczniki na plaży w cenie. 

    HOTEL

    Hotel utrzymany w lokalnym stylu, oficjalna kategoria 4*, otoczony bujnym ogrodem. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, kantor, ogród, minimarket, butik, lekarz, Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych, za opłatą terminal internetowy. 

    INTERNET

    WiFi dostępne tylko w hotelowym lobby - płatny ok. 1 CUC/godz.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Na terenie hotelu goście mogą korzystać z dwóch zewnętrznych basenów - jeden z nich przeznaczony jest specjalnie dla najmłodszych gości. Leżaki i ręczniki przy basenie w cenie. Dla Gości przewidziano bogatą ofertę sportową, obejmującą między innymi łucznictwo czy naukę gry w golfa.W cenie: snorkeling, rower wodny Odpłatnie: sauna, strefa spa, masaże: w ofercie firm zewnętrznych, aerobik, łucznictwo, piłka nożna: boisko do piłki nożnej, siatkówka, minigolf, tenis: kort tenisowy, oświetlenie, pole golfowe Varadero Club Golf", nauka gry w golfa

    DLA DZIECI

    Atrakcje takie jak miniklub czy plac zabaw, specjalnie wydzielona część basenu sprawiają, że hotel jest bardzo dobrym wyborem dla rodzin z dziećmi.

    ZAKWATEROWANIE

    Hotel Be Live Experience Turquesa składa się z 36 bungalowów,  posiada pokoje dwuosobowe (maksymalnie z 2 dostawkami), w których goście znajdą wszelkie niezbędne udogodnienia gwarantujące przyjemny pobyt. Wszystkie pokoje posiadają przestronny taras lub balkon z relaksującym widokiem na ogród i wspaniały widok na basen. Każdy pokój wyposażony jest w: telefon, sejf, łazienkę. 

    WYŻYWIENIE

    All Inclusive: śniadania, lunch, obiadokolacje serwowane w formie bufetu, śniadania kontynentalne (05:00-07:00 oraz 10:00-12:00), przekąski w ciągu dnia i w nocy (15:30-18:00 i 22:30-05:00), 2 restauracje a'la carte (włoska, meksykańsko-kreolska, wymagana wcześniejsza rezerwacja), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane przez 24 godz. w miejscach wyznaczonych przez hotel. Dieta bezglutenowa na potwierdzenie.

    INFORMACJE DODATKOWE

    https://www.belivehotels.com/en/booking-process/rooms/

    CENA

    Cena uzależniona jest od dostępności miejsc w samolocie w danej taryfie cenowej. Linie lotnicze podają ceny aktualne na chwile zapytania. W związku z powyższym ze względu na wyczerpanie się danych taryf, do momentu podpisania umowy cena może ulegać zmianom. W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie. Cena zawiera-oferta z przelotem: bilet lotniczy; bagaż rejestrowany, ale z wyłączeniem przewoźnika Air France, gdzie w cenie jest bagaż podręczny do 8 kg,  natomiast bagaż rejestrowany 23 kg jest za dodatkową opłatą około 300pln/szt; transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EURbagaż; OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG - uruchamiany w przypadku niewypłacalności touroperatora), Turystyczny Fundusz Pomocowy (TFP - uruchamiany w przypadku opóźnień w zwrotach przedpłat na skutek wystąpienia nieuniknionych i nadzwyczajnych okoliczności uniemożliwiających realizację imprezy turystycznej. Składka na TFP jest bezzwrotna nawet w przypadku rezygnacji Klienta z imprezy turystycznej) VAT. Cena zawiera-oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty; ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung AG NNW, KL, dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR; bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Transfer na zamówienie. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC)  15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)  13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę  10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: dodatkowego ubezpieczenia: od kosztów rezygnacji, chorób przewlekłych( ok. 68 PLN/os/tydz.), wycieczek fakultatywnych, w przypadku połączeń na Air Franse bagaż rejestrowany 23 kg za opłatą około 300pln / szt.  *UWAGA! - Szczególnie polecamy możliwość rezerwacji specjalnego transferu połączonego ze zwiedzaniem Havany (City Tour po Hawanie) w dniu przylotu/wylotu do/z Hawany (w zależności od godzin przylotu/wylotu). Taka opcja jest bardzo atrakcyjna, daje możliwość poznania  tego nieprzeciętnego miasta. Podczas zwiedzania przewiedziana: - Wizyta w kolonialnej Hawanie, ogłoszonej Światowym Dziedzictwem Kulturowym wg UNESCO. Spacer po starych częściach miasta, jego fortecach, placach oraz budowle z XVI-XIX wieku. Okazja do zakupów sztuki i rękodzieła.  - Wizyta w La Bodeguita del Medio i okolicach - Przystanek przy Capitolio - Lunch w lokalnej restauracji (dodatkowo płatny) - Panoramiczna wizyta w nowoczesnej Hawanie, z krótkim postojem w Revolution Square do zdjęć - Przejazd do wybranego hotelu jeśli zwiedzanie jest pierwszego dnia pobytu (tj. po przylocie) / lub na lotnisko jeśli zwiedzanie jest ostatniego dnia pobytu (tj. przed powrotem do kraju). 

    WARUNKI WJAZDOWE

    WAŻNE!: Obywatel polski udający się na Kubę obowiązany jest do posiadania wizy odpowiedniej do celu planowanego pobytu lub tzw. karty turysty (Tarjeta de Turista) wydawanej wyłącznie w celach turystycznych przez konsulat kubański w Warszawie.  Przy przekraczaniu granicy zalecany jest 3-miesięczny okres ważności paszportu, licząc od planowanej daty wjazdu na Kubę. Turysta zobowiązany jest również posiadać bilet powrotny lub umożliwiający kontynuację podróży.  Turyści przyjeżdżający na wypoczynek zorganizowany z biurem podrózy nie muszą udokumentować posiadanych środków pieniężnych. 

    COVID-19

    Podejmując decyzję o wyjeździe należy liczyć się z możliwymi trudnościami w powrocie do kraju, ograniczeniami w ruchu lotniczym, obowiązkiem poddania się kwarantannie lub samoizolacji, a także przeprowadzenia dodatkowych badań lekarskich na zlecenie władz miejscowych. W związku z powyższym prosimy o bieżące śledzenie warunków wjazdowych do krajów odwiedzanych : https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych , jak również obostrzeń na polskiej granicy przy powrocie z wakacji: https://www.strazgraniczna.pl/ . Od 01.01.2021 do odwołania Klienci podróżujący na Kubę zobowiązani są do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR. Wynik testu należy przedstawić podczas odprawy w Polsce. Testowi muszą być poddane również  dzieci w każdym wieku.  Jeżeli przelot odbywa się z przesiadką w Amsterdamie, to w trakcie przesiadki również należy okazać negatywny wynik testu PCR. Informacje dla podróżujących przez Zurych: Od 8 lutego 2021 r. wszyscy pasażerowie muszą przedłożyć dowód negatywnego wyniku testu PCR podczas podróży do Szwajcarii. W momencie wyjazdu wynik testu nie może być starszy niż 72 godziny. Wynik testu musi być przedstawiony członkowi personelu naziemnego przy stanowisku odprawy lub przy bramce w kraju wylotu. Wymóg testu obejmuje wszystkich podróżnych, w tym pasażerów tranzytowych, którzy podróżują przez Szwajcarię do miejsca docelowego, niezależnie od tego, skąd rozpoczyna się podróż. Po przylocie, na lotniskach pierwszym krokiem jest przejście przez celne termometry i skanery temperatury, aby wykluczyć gorączkę. Wszyscy podróżni muszą nosić maski i używać roztworów chlorowanych lub na bazie alkoholu do higieny rąk, które będą dostępne na lotniskach. Personel hotelowy zobligowany jest do noszenia maseczek. Konieczne jest zachowanie dystansu społecznego oraz dezynfekcja rąk. Przed wyjazdem na wycieczeki fakultatywne dokonywany jest pomiar temperatury ciała.  W przypadku wyjazdów na Kubę konieczne jest posiadanie przez podróżnych ubezpieczenia kosztów leczenia w przypadku zachorowania na Covid-19. W cenie imprez na Kubę klienci Prima Holiday Sp. z o. o. mają wliczone  dodatkowe ubezpieczenie obejmujące koszty leczenia i transportu powstałe na skutek PANDEMII maksymalnie do kwoty 20.000 EUR. 


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Nekera

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    KUBA

    Położenie

     do centrum Varadero z licznymi możliwościami rozrywki oraz zakupów ok. 8 km. Transfer z lotniska w Varadero trwa ok. 1 godz.

    Plaża

     hotel położony przy pięknej, piaszczystej plaży Varadero (serwis plażowy wliczony w cenę).

    Wyposażenie

     hotel dysponuje łącznie 268 pokojami rozmieszczonymi w licznych 2-kondygnacyjnych bungalowach. Hol powitalny z recepcją, kącik internetowy (za opłatą), 3 restauracje (w tym 1 restauracja, w której serwowane są posiłki w formie bufetu oraz 2 restauracje a la carte), 3 bary oraz sklepik. W ogrodzie basen ze słodką wodą z tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: 3 posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte . Przekąski dostępne przez całą dobę, lokalne oraz międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane również przez całą dobę.

    Zakwaterowanie

     Pokoje dwuosobowe z małą lodówką, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV sat, telefonem, wanną lub prysznicem, WC, suszarką oraz balkonem lub tarasem. Pokoje w wariancie ekonomicznym.

    Sport

     w cenie bilard, boccia, siłownia, kajaki, żeglowanie katamaranem, tenis, gimnastyka w wodzie. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe oddalone o ok. 4 km.

    Wellness

     sauna bez opłaty. Masaże za opłatą.

    Dzieci

     oddzielny brodzik dla dzieci, animacje/miniklub w godz. 9-17.00 (4-12 lat).

    Rozrywka

     codzienne animacje, rozrywka i program wieczorny.

    Kategoria lokalna

     4 gwiazdki.

    Ważne informacje

      Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba). TELEFONICZNA OPIEKA W JEZYKU POLSKIM  


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Neckermann

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Varadero, Kuba

    Położenie

    do centrum Varadero z licznymi możliwościami rozrywki oraz zakupów ok. 8 km. Transfer z lotniska w Varadero trwa ok. 1 godz.

    Plaża

    hotel położony przy pięknej, piaszczystej plaży Varadero (serwis plażowy wliczony w cenę).

    Wyposażenie

    hotel dysponuje łącznie 268 pokojami rozmieszczonymi w licznych 2-kondygnacyjnych bungalowach. Hol powitalny z recepcją, kącik internetowy (za opłatą), 3 restauracje (w tym 1 restauracja, w której serwowane są posiłki w formie bufetu oraz 2 restauracje a la carte), 3 bary oraz sklepik. W ogrodzie basen ze słodką wodą z tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.belivehotels.com

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna rezerwacja). Przekąski dostępne przez całą dobę, lokalne oraz międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane również przez całą dobę.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) z małą lodówką, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV sat, telefonem, wanną lub prysznicem, WC, suszarką oraz balkonem lub tarasem. Pokoje w wariancie ekonomicznym (A1-3S).

    Sport

    w cenie bilard, boccia, siłownia, kajaki, żeglowanie katamaranem, tenis, gimnastyka w wodzie. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe oddalone o ok. 4 km.

    Wellness

    sauna bez opłaty. Masaże za opłatą.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, animacje/miniklub w godz. 9-17.00 (4-12 lat).

    Rozrywka

    codzienne animacje, rozrywka i program wieczorny.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Varadero, Kuba

    Opis hotelu

    Kurort oferuje ogółem 268 pokoi jednoosobowych. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. W pomieszczeniach ogólnodostępnych goście mogą skorzystać z internetu. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie obiektu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw.

    Zakwaterowanie

    Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia w większości pokoi i oferuje dodatkową przestrzeń na odpoczynek i relaks w trakcie pobytu. Wygodnie i przyjemnie spędzicie Państwo noc na łóżku typu king size. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka i minilodówka. Dopełnieniem wyposażenia jest telefon i telewizor. Do wyposażenia łazienek należy prysznic. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

    Sport i wypoczynek

    Na terenie kompleksu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i minigolf, czy też za dodatkową opłatą golf urozmaicą Państwa pobyt w ośrodku wczasowym. Na miejscu oczekuje Państwa zróżnicowana oferta sportowa, w tym sporty wodne jak windsurfing, rower wodny, żeglowanie, rejsy katamaranem, spływy kajakowe, snorkeling i aqua fitness oraz za dodatkową opłatą nurkowanie. Pozostałe opcje spędzenia wolnego czasu, jak nurkowanie, oferowane są przez organizatorów zewnętrznych. Dla osób preferujących aktywny wypoczynek przygotowaliśmy bogaty program zajęć również wewnątrz obiektu. Dostępne są studio fitness, tenis stołowy, badminton, bilard i dart. Kurort dysponuje bogatą ofertą Wellness, do której należą m.in. spa i sauna. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości jest salon piękności i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo i miniklub zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

    Wyżywienie

    Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

    Akceptowane karty kredytowe

    W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

    Uwagi dodatkowe

    Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2018.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji na Kubie?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Varadero, Kuba

    Położenie

    do centrum Varadero z licznymi możliwościami rozrywki oraz zakupów ok. 8 km. Transfer z lotniska w Varadero trwa ok. 1 godz.

    Plaża

    hotel położony przy pięknej, piaszczystej plaży Varadero (serwis plażowy wliczony w cenę).

    Wyposażenie

    hotel dysponuje łącznie 268 pokojami rozmieszczonymi w licznych 2-kondygnacyjnych bungalowach. Hol powitalny z recepcją, kącik internetowy (za opłatą), 3 restauracje (w tym 1 restauracja, w której serwowane są posiłki w formie bufetu oraz 2 restauracje a la carte), 3 bary oraz sklepik. W ogrodzie basen ze słodką wodą z tarasem słonecznym. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie bez opłaty. www.belivehotels.com

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu. Możliwość spożywania kolacji również w restauracjach a la carte (konieczna rezerwacja). Przekąski dostępne przez całą dobę, lokalne oraz międzynarodowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane również przez całą dobę.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A) z małą lodówką, klimatyzacją, sejfem do wynajęcia, TV sat, telefonem, wanną lub prysznicem, WC, suszarką oraz balkonem lub tarasem. Pokoje w wariancie ekonomicznym (A1-3S).

    Sport

    w cenie bilard, boccia, siłownia, kajaki, żeglowanie katamaranem, tenis, gimnastyka w wodzie. Za opłatą 18-dołkowe pole golfowe oddalone o ok. 4 km.

    Wellness

    sauna bez opłaty. Masaże za opłatą.

    Dzieci

    oddzielny brodzik dla dzieci, animacje/miniklub w godz. 9-17.00 (4-12 lat).

    Rozrywka

    codzienne animacje, rozrywka i program wieczorny.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Mapa Hotelu Be Live Turquesa
    Zdjęcia lokalizacji (Kuba / Varadero)
    Hawana, miasto Hemingwaya, cygara, wakacje na Kubie
    Wakacje w Varadero, palmy, rajskie plaże
    Wakacje w Cayo Coco, flamingi, salsa
    Santaigo de Cuba z Placem Rewolucji
    Mohito to symbol Kuby
    Holguin zachwyca pięknymi i długimi plażami
    Kurort Cayo Santa Maria z długą 11 km plażą i luksusowymi resortami
    Trinidad to obowiązkowy punkt podczas zwiedzania Kuby

    Opinie o Hotelu Be Live Turquesa

    Be Live Turquesa - możliwości zakwaterowania:

    Double Room
    1 os. pokoj standardowy
    2 os. pokoj standardowy
    Pokój jednoosobowy
    Pokój dwuosobowy
    Pokój dwuosobowy
    Pokój trzyosobowy
    Superior Deluxe
    Economy
    Standard

    Be Live Turquesa - Możliwości wyżywienia:


    Be Live Turquesa - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Be Live Turquesa ? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00