cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
  • Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort, Morze Czerwone
1 / 24
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
13.12 - 14.12
już od 361 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
06.06 - 07.06
już od 300 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hilton Marsa Alam Nubian Resort
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort
star 5

Egipt: Morze Czerwone: Marsa el Alam
Ocena hotelu Hilton Marsa Alam Nubian Resort:
4.3 / 5
Średnia z 8 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hilton Marsa Alam Nubian Resort:
  • Lokalizacja
    3.7
  • Hotel
    3.3
  • Pokoje
    4.7
  • Wyżywienie
    3.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Jakość
    do ceny
    3.7
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 13 grudnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 06 czerwca 2019
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
  • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort w ofercie Biura podróży:

Coral Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
  • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Marsa Alam Hotel wraz z rozległym terenem rekreacyjnym stanowi połączenie luksusu z naturą czyli pięknym morzem. Tutaj wszystko cieszy oko, dzięki podświetlanym basenom i cudownej grze świateł. Znajdziemy tu mini klub z placem zabaw dla dzieci, którym maluchy będą zachwycone. Na dorosłych czekają sporty, animacje i salon piękności, a w restauracji a'la carte wyborna kuchnia.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

2011 r. Na terenie znajdują się 4 restauracje, 7 barów, pralnia (płatna), sejf w recepcji (bezpłatny), 4 baseny odkryte (2 podgrzewane zimą). Urozmaicony program animacyjny oraz rozbudowane zaplecze rekreacyjno-sportowe dla osób aktywnych.

rabaty i zniżki

1. dziecko do 14 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby płatne, Wi-Fi w pokojach płatne wi fi wokół basenu i baru na plaży - bezpłatne (mała prędkość), premium - płatne w pokojach połączenie kablowe

plaża

700 m od hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 200 m długości. Przejście do plaży przez ulicę. Do plaży kursuje bus hotelowy. Parasole, leżaki, materace i ręczniki - bezpłatne. Beach Bar zawarty w All Inclusive. Ze względu na ochronę rafy koralowej goście zobowiązani są do korzystania z plaży Abou Dabab kilkadziesiąt metrów od hotelu.

pokoje

Wyposażone w klimatyzację centralną, sejf (bezpłatny), minibar (bezpłatna 1 butelka wody dla AII, dla UAI uzupełniany codziennie), zestaw do parzenia kawy i herbaty, telefon, TV, łazienkę (WC, suszarka, prysznic lub wanna), balkon lub taras. Typy pokoi: w jednopiętrowych budynkach - głównym i 23 aneksach: pokoje standardowe dla max 3 os. , pokoje deluxe dla max 4 os. , suity dla max 4 os. (2 pokoje, jacuzzi) , pokoje rodzinne , pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje a la carte, 7 barów (m.in. lobby bar i bar przy basenie) All Inclusive (09:00-00:00, Kush bar 24h) Formuła zawiera: śniadanie (06:30-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski (13:00-15:00, 15:30-17:00), podwieczorek (11:00-12:00, 16:00-17:00) i lody (13:00-17:00) serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie) Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, shishy, lodów Movenpick dostępnych w lobby barze Restauracje a la carte - jedna wizyta w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.BBQ "Breezes", międzynarodowa "Nuba" Ultra All Inclusive (24h, wybrane napoje alkoholowe w lobby barze 24h) Formuła zawiera: śniadanie (06:30-10:30), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w formie bufetu w restauracji głównej , przekąski (13:00-15:00, 15:30-17:00), podwieczorek (11:00-12:00, 16:00-17:00) i lody (13:00-17:00) w wyznaczonych barach , lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie), jedna shisha dziennie na osobę w Shisha Corner Formuła nie zawiera: napojów importowanych, lodów Movenpick dostępnych w lobby barze Restauracje a la carte Wymagana rezerwacja. BBQ "Breezes", międzynarodowa "Nuba"- dwie wizyty w trakcie pobytu w wybranej restauracji gratis, owoce morza "Coral" - jedna wizyta w trakcie tygodnia gratis

z myślą o dzieciach

animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

siłownia, tenis stołowy, rzutki, szachy, siatkówka plażowa, animacje

płatne

salon piękności, masaż (30 min. bezpłatne dla gości UAI w czasie pobytu), bilard, centrum nurkowe

Aktualizacja opisu

19.11.2018 10:25

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Siłownia Mini Klub All Inclusive All Inclusive 24H Serwis plażowy Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
  • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Luksusowy, nowo wybudowany hotel należący do cenionej sieci hotelowej Hilton, usytuowany w otoczeniu majestatycznych gór w rozległym, egzotycznym ogrodzie. Lotnisko oddalone jest o ok. 30 km, a miejscowość Marsa Alam ok. 34 km.
Plaża:

Obiekt mieszczący się tuż przy zachwycającej, piaszczystej plaży - Abu Dabbab (do plaży należy dojść drogą hotelową ok. 5 min. spacerem, kursuje także bus hotelowy). Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Kompleks składa się z budynku głównego, w którym znajdują się lobby, recepcja oraz restauracje, a także kilkunastu niskich budynków. Na terenie hotelu - recepcja 24-godz., mini centrum handlowe, bankomat, pralnia, concierge, apteka, usługi medyczne. Hotel posiada restaurację główną Marsa, serwującą dania w postaci bufetu, Souk Cafe (tradycyjne dania lokalne oraz shisha), Noba Bar & Lounge (kuchnia orientalna), kilka barów: lobby bar Kush, bar przy basenie (dla dorosłych) Seashells, bary przy basenie Splash, Breezes, Waves oraz bar na plaży Coral. Na terenie hotelu znajdują się 4 baseny zewnętrzne (słodka woda, 2 podgrzewane w okresie zimowym, w tym jeden tylko dla dorosłych) oraz brodzik dla dzieci, otoczony tarasami słonecznymi. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach - bezpłatne.
Pokoje:

Hotel oferuje swoim gościom 450 elegancko urządzonych pokoi. Standardowe pokoje 2-osobowe (możliwość 1 dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej), wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, wc, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV-sat, sejf, mini bar (dodatkowo płatny), zestaw do zaparzania kawy i herbaty oraz taras lub balkon. Dla rodzin 2+2 dostępne są pokoje rodzinne.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (06:30-10:30), obiady (13:00-15:00) oraz kolacje (18:30-22:30) w formie bufetu w restauracji głównej. Dodatkowo dostępne są przekąski (13:00-15:00) w Breezes Pool Bar oraz Coral Beach Bar (16:00-17:00) w Axis Bar oraz lody (13:00-17:00) w Breezes Pool Bar i Coral Beach Bar. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (09:00-24:00, wyznaczone bary). All Inclusive nie obejmuje świeżo wyciskanych soków, importowanych alkoholi, napoi butelkowanych. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Zajęcia w ciągu dnia: siłownia, aerobik, tenis stołowy, rzutki, boccia, piłka wodna, gry i zabawy. Wieczorem orientalne show. Dla dzieci zabawy i gry w mini klubie, kids disco, a także plac zabaw i brodzik. Za dodatkową opłatą: centrum nurkowe, bilard, wypożyczalnia rowerów.
Internet:

W hotelu kawiarenka internetowa - dodatkowo płatna, w lobby internet Wi-Fi- bezpłatny, w pokojach - płatny.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 25 USD/os), wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

Luksor i Karnak
Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach, w programie: świątynia w Karnaku, Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad.
Cena ok. 100 USD.

Nurkowanie głębinowe
Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie na rafach i obserwacja przepięknych raf koralowych. Wszystko pod okiem profesjonalnych instruktorów.
Cena ok. 75 USD.

Rejs łódką Sea Scope
Wypoczynek w Marsa Alam bez podziwiania rafy? Niemożliwe! Zapraszamy na ok. 1,5-godzinny rejs łodzią ze szklanym dnem dryfującą pomiędzy rafami. Możliwość podziwiania podwodnego świata pozostając na pokładzie łodzi.
Cena ok. 55 USD.

W galabiji przez El Quseir!
Popołudniowa wycieczka po najstarszym egipskim mieście nad Morzem Czerwonym - El Quseir. To jedno z niewielu nadmorskich miast, gdzie udało się zachować prawdziwe zwyczaje Egipcjan, nienaruszone jeszcze przez turystykę. Przebrani w tradycyjne regionalne egipskie stroje czyli galabije odwiedzimy najstarszy meczet w mieście, kościół koptyjski oraz przespacerujemy się wąskimi uliczkami miasta. Następnie obiad w lokalnej restauracji rybnej. Po posiłku wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajduje się tradycyjna perfumeria oraz w coffee shopie, gdzie spróbujemy kawy z kardamonem lub herbaty z hibiskusa i zapalimy fajkę wodą.
Cena ok. 60 USD.

Nurkowanie - wyspy Qulaan
Fantastyczna wycieczka statkiem na wyspy Qulaan - niewielkie, rajskie wyspy rozrzucone po Morzu Czerwonym, otoczone bajkowymi rafami! Podczas wycieczki zaplanowane są 2 ponad godzinne postoje na snurkowanie (sprzęt do snurkowania w cenie). Podczas nurkowania duża szansa, że dołączą do nas delfiny! W cenę wycieczki wliczony jest lunch. Cena ok. 70 USD.
Super wyprawa 2 w 1- pustynia i rafy!
Wyprawę rozpoczniemy od około 2-godzinnej przejażdżki quadami po pustyni - przemierzając rozległą pustynię, otoczoną majestatycznymi górami poczujemy się jak prawdziwi odkrywcy! Po dawce adrenaliny będziemy mieć okazję odpocząć w wiosce beduińskiej przy przekąsce oraz herbacie z hibiskusa. Dalej przejedziemy do zatoki Marsa Mobarak, czyli zatoki żółwi. Czas na kąpiele wodne i słoneczne, a także snurkowanie na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w rejonie Marsa Alam. Cena ok. 75 USD
Asuan i Abu Simbel
Dwudniowa wycieczka autokarowa: pierwszego dnia zwiedzimy Wielką Tamę Asuańską oraz świątynię Izydy, mieszczącą się na wyspie File. Następnie nocleg w Asuanie (na statku lub w hotelu). Wczesnym rankiem wyjazd z Asuanu i przejazd do Abu Simbel - monumentalnych i zachwycających świątyń faraona Ramzesa II i jego żony Nefretari. Następnie przejazd do Edfu, gdzie zobaczymy świątynię Horusa. Cena zawiera 2 obiady, kolację oraz śniadanie.
Cena ok. 210 USD
.
Quad safari
Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni oraz wizyta w beduińskiej wiosce, gdzie można poznać zwyczaje Beduinów i poznać prostotę ich życia.
Cena ok. 70 USD.

Dodatkowo:
Kair
- samolotem (cena ok. 450 USD), rejsy łódką po Morzu Czerwonym (cena ok. 100 USD), wizyta w aquaparku Akassia (cena ok. 60 USD).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek fakultatywnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow , a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
Inne

EGIPT MARSA ALAM - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w kantorach (w hotelach lub w bankach). Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Marsa Alam
Marsa Alam leży w południowej części wybrzeża Morza Czerwonego, będąc jednym z najmłodszych i najmniej zatłoczonych ośrodków turystycznych Egiptu. Ta część wybrzeża to kraina dziewicza, wybierana przez miłośników spokojnego wypoczynku, a także amatorów sportów wodnych. Rejon Marsa Alam znany jest jako raj dla nurków - cudownie kolorowe rafy koralowe oraz bogactwo ryb zachwycają turystów z całego świata. Jest to także znakomita baza wypadowa dla turystów pragnących zobaczyć zabytki Starożytnego Egiptu - Abu Simbel, Świątynię w Luksorze, Dolinę Królów, a także świątynię File.
Wyloty z:
Warszawy i Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka Gala R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
  • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Egipt / Marsa Alam

Opis oferty:

Luksusowy i nowoczesny, należy do znanej sieci Hilton, gwarantującej światowy poziom serwisu i obsługi. Położony na rozległym terenie, przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem i rafą koralową, jest idealnym miejscem dla pasjonatów nurkowania i snurkowania. Wykwalifikowany personel oraz komfortowe pokoje zapewniają Klientom udany wypoczynek na najwyższym poziomie. Piękny kompleks basenów oraz smaczne i urozmaicone posiłki w ramach formuły all inclusive to atuty hotelu.

POŁOŻENIE:

ok. 27 km od PORT GHALIB; ok. 29 km od lotniska w Marsa Alam; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

Abu Dabab Bay, hotelowa, piaszczysta, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, 400 m od hotelu, dojście przez teren hotelu i chodnikiem, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; bar objęty all inlcuive.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2011 r., łącznie 395 pokoi, budynek główny i budynki z pokojami, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Marsa - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte (ustalone menu): Breezes Bar - dania z grilla, Noba - kuchnia włoska, Souk Café - kuchnia arabska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar kawiarniany Kush, disco pub Axis, bar na plaży, fajka wodna (nieobjęta all inclusive), 3 bary przy basenach, w tym 2 typu swim-up, jubiler, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, room-service; udogodnienia dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), zestaw do kawy i herbaty, sejf; za opłatą: internet, minibar (uzupełniany na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą.;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), większy, wyposażenie jak w pokoju standardwym; pokoj standardowy z widokiem na basen lub morze oraz pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

4 baseny, słodka woda: ok. 1600 m², ok. 435 m², ok. 305 m², ok. 200 m², gł. 1,2 m, dwa podgrzewane w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, tenis stołowy, aerobik, taniec brzucha, piłka wodna, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, dyskoteka, pokazy, gry i zabawy; za opłatą: centrum masaży.

UDOGODNIENIA DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH:

• osoba na wózku inwalidzkim może swobodnie poruszać się z pokoju do recepcji, restauracji, baru, basenu i ogrodu • podjazdy dla wózków inwalidzkich: główne wejście do hotelu, hol i basen Pokój: • 2 pokoje, na parterze (na zapytanie) • szerokość drzwi wejściowych do pokoju nie mniejsza niż 90 cm Łazienka: • szerokość drzwi do łazienki: 90 cm • prysznic: poręcz, krzesło opuszczane ze ściany na wysokości 30-40 cm • wysokość toalety - 45-50 cm, poręcze przy toalecie • lustro nie wyżej niż 100 cm od posadzki • umywalka nie wyżej niż 80 cm i nie niżej niż 65 cm Plaża: • podjazd do plaży • nawierzchnia prowadząca do plaży: beton

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (6.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami w wyznaczonych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (11.00-24.00); 1 raz na pobyt kolacja w każdej z restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/37440062, www3.hilton.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fi


TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
  • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
  • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • recepcja 
  • ogród
  • taras
  • basen "Breezes" (zewnętrzny, zintegrowany brodzik dla dzieci)
  • basen "Splash" (podgrzewany, zintegrowany brodzik dla dzieci)
  • basen tylko dla dorosłych "Seashells" (zewnętrzny)
  • basen "Waves" (zewnętrzny, podgrzewany)

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w miejscach ogólnodostępnych: w cenie, w recepcji/lobby: w cenie, w barze: w cenie, przy basenie: w cenie
  • terminal internetowy: w cenie
  • pralnia: za opłatą, płatność gotówką
  • recepcja 
  • ogród
  • taras
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • jubiler
  • fryzjer
  • lekarz
  • sala z kominkiem
  • bankomat
  • sejf: w cenie

Dodatkowe udogodnienia

  • sklepy 
  • sklep z pamiątkami 
  • bankomat 
  • jubiler 
  • fryzjer 
  • lekarz
  • pralnia (płatna) 
  • usługi konsjerża 
  • parking (w cenie) 
  • kantor (w recepcji) 
  • sejf (w recepcji) 

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

395

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt 
  • hotel otwarty w 2011 r. 

Sport i wellness

W cenie
  •  sala fitness/siłownia: codziennie
  • siatkówka plażowa
  • tenis stołowy
Płatne
  • masaże
  • salon kosmetyczny
  • szkoła nurkowania PADI
  • wycieczki ze snorkelingiem: w ofercie firm zewnętrznych, płatność gotówką

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • rzutki
  • bilard za opłatą
  • dyskoteka

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 1-3 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 72 m2
  • widok na ogród
  • 2 oddzielne pokoje połączone drzwiami
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV sat.
  • 2 łazienki
  • wanna
  • WC
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • Wi-Fi: płatne gotówką ok. 20 €/tydzień
  • radio
  • lodówka
  • minibar: płatny
Pokój 2-osobowy DZM1
  • 1-3 os.
  • ok. 37 m2
  • widok boczny na morze
  • pokój dzienno-sypialny
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • minibar: płatny, woda w cenie
  • Wi-Fi: płatne gotówką ok. 20 €/tydzień
  • radio
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • ok. 37 m2
  • widok na ogród
  • lodówka
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • minibar: płatny, woda w cenie
  • Wi-Fi: płatne gotówką ok. 20 €/tydzień
  • radio
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 37 m2
  • widok na basen
  • pokój dzienno-sypialny
  • osobne WC
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • sejf: w cenie
  • telefon
  • żelazko
  • deska do prasowania
  • minibar: płatny, woda w cenie
  • Wi-Fi: płatne gotówką ok. 20 €/tydzień
  • radio

Wyżywienie

All inclusive
  •  śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne, bufet lub wybór menu (3-daniowe menu)
  •  przekąski: 11:00 - 12:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  • ciasto: w cenie, wliczone w all inclusive
  • lody: codziennie 13:00 - 17:00, w cenie, wliczone w all inclusive
  •  wybrane napoje bezalkoholowe: 08:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: 08:00 - 00:00
  • wybrane napoje do posiłków
Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Marsa Restaurant": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, śródziemnomorska, orientalna, regionalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, potrawy bezglutenowe, bufet dla dzieci, dania bez laktozy, dania sezonowe, dania wegetariańskie, dania wegańskie, bufet, show cooking, codziennie, z klimatyzacją, strefa dla palących, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja specjalistyczna „Coral Beach Grilled Restaurant": rodzaje kuchni: włoska, orientalna, ryby/owoce morza, dania z grilla, dania wegetariańskie, a la carte, show cooking, wymagana rezerwacja, płatnie, płatność gotówką, na plaży
  • bary i inne: 7
  • bar na plaży „Coral Beach Bar": codziennie
  • bar w lobby „Kush Bar": codziennie, wymagana rezerwacja
  • lounge bar „Nuba Bar Lounge": codziennie
  • pub „Axis Bar": codziennie
  • bar przy zewnętrznym basenie „Breezes Pool Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Splash Pool Bar"
  • bar przy zewnętrznym basenie „Waves Pool Bar"
  • Dodatkowe informacje
  • kolacja przy świecach: codziennie, wymagana rezerwacja, płatnie, płatność gotówką, wybór z menu
  • W okolicy

    • ok. 32 km od centrum miasta Marsa Alam
    • bezpośrednio przy plaży
    • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis hotelu

    Nowo wybudowany, luksusowy hotel sieciowy położony na rozłożystym terenie przy piaszczystej plaży. Infrastruktura hotelu oraz wykwalifikowany personel zapewnią  Klientom relaks, spokój i udany wypoczynek.

     

    Położenie

    Przy plaży, ok. 35 km od lotniska Marsa Alam.

     

    Plaża

    Piaszczysta, leżaki i parasole bezpłatnie.

     

    Pokoje

    - klimatyzacja
    - TV-LCD, telefon, sejf
    - minibar (odpłatnie)
    - czajnik, kawa i herbata
    - łazienka (WC, wanna lub prysznic, suszarka do włosów)
    - balkon lub taras

     

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatnie

    - 4 baseny
    - aerobik, aerobik w wodzie
    - piłka wodna
    - piłka plażowa
    - tenis stołowy
    - rzutki
    - animacje

    Odpłatnie

    - wypożyczalnia rowerów
    - centrum nurkowe

     

    Dla dzieci

    - mini klub
    - plac zabaw
    - specjalne menu

     

    Wyżywienie

    All Inclusive: śniadania, obiad i kolacja w formie stołu szwedzkiego, podwieczorek, lody,  lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (09:00-24:00).

    Restauracje i bary: restauracja główna, kawiarnia orientalna, lobby bar, bar przy basenie, bar na plaży.

     

    Dodatkowe informacje

    - kantor wymiany walut
    - pralnia (odpłatnie)
    - sklepy
    - serwis 24 h
    - hilton.com/worldwideresorts

     

    Cena zawiera (PLN):

    • bilet lotniczy,
    • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
    • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
    • opiekę polskojęzycznego rezydenta; 
    • wyżywienie wg opisu,
    • podatek VAT,
    • obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU,
    • ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie),
    • opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera:

    • wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Dodatkowa informacja wizowa

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany do paszportu, 15 USD) lub w Konsulacie (potrzebny jest wniosek wizowy i zdjęcie paszportowe, pełen cennik znajduje sie http://www.egipt.org.pl/aktualnosci,12,1.html). Od dnia wejścia Polski do UE w konsulacie możemy ubiegać się o wizę 3-miesięczną. Dokumenty można złożyć osobiście, bądź też wysłać kurierem lub listem poleconym i umówić się w Konsulacie na ich odesłanie na koszt osoby ubiegającej się o wizę. Szczegółowe informacje na temat czasu wyrabiania wizy znajdują się na www.egipt.org.pl/aktualnosci,37,1.html.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt / Marsa Alam

    Opis oferty:

    Luksusowy i nowoczesny, należy do znanej sieci Hilton, gwarantującej światowy poziom serwisu i obsługi. Położony na rozległym terenie, przy piaszczystej plaży z bezpłatnym serwisem i rafą koralową, jest idealnym miejscem dla pasjonatów nurkowania i snurkowania. Wykwalifikowany personel oraz komfortowe pokoje zapewniają klientom udany wypoczynek na najwyższym poziomie. Piękny kompleks basenów oraz smaczne i urozmaicone posiłki w ramach formuły all inclusive to atuty hotelu.

    POŁOŻENIE:

    ok. 27 km od PORT GHALIB; ok. 29 km od portu lotniczego w Marsa Alam.

    PLAŻA:

    Abu Dabab Bay, hotelowa, piaszczysta, przy brzegu rafa koralowa, zalecane obuwie ochronne, 400 m od hotelu, dojście przez teren hotelu i chodnikiem, bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki, bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2011 r., łącznie 395 pokoi, budynek główny i budynki z pokojami, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja główna Marsa - kuchnia międzynarodowa, dania w formie bufetu, dostępne foteliki i menu dla dzieci, 3 restauracje á la carte (ustalone menu): Breezes Bar - dania z grilla, Noba - kuchnia włoska, Souk Café - kuchnia arabska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; bar w lobby, bar kawiarniany Kush, disco pub Axis, bar na plaży, fajka wodna (nieobjęta all inclusive), 3 bary przy basenach, w tym 2 typu swim-up, jubiler, sklep z pamiątkami, taras z widokiem na ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostępnych; za opłatą: punkt internetowy, room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), zadbany i elegancki, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, telewizja satelitarna, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), zestaw do kawy i herbaty, sejf; za opłatą: internet, minibar (uzupełniany na zamówienie); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na basen za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, słodka woda: ok. 1600 m², ok. 435 m², ok. 305 m², ok. 200 m², gł. 1,2 m, dwa podgrzewane w sezonie zimowym, brodzik dla dzieci, ok. 50 m², gł. 0,5 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, tenis stołowy, aerobik, taniec brzucha, piłka wodna, rzutki; pokój i plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-10 lat), minidisco, dyskoteka, pokazy, gry i zabawy; za opłatą: centrum masaży.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (6.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (18.30-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski między posiłkami w wyznaczonych barach; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (11.00-24.00); 1 raz na pobyt kolacja w każdej z restauracji á la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/37440062, www3.hilton.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym Zdaniem

    Jedno z najlepszych miejsc na nurkowanie na świecie - tuż przy hotelowej plaży rozciąga się niesamowita rafa koralowa. Wysoka jakość usług, dbałość o najdrobniejsze detale i troska o klienta gwarantuje renomowana sieć Hilton. 

    Położenie

    Hotel położony w zatoce Abu Dabab, ok. 30km od lotniska w Marsa Alam, 24 km od Port Ghalib, 30 km od słynnej rafy Elphinstone. Oddzielony jest od plaży niewielką promenadą.

    Wyposażenie

    Kompleks składa się z budynku głównego, w którym znajdują się lobby, recepcja 24h i restauracje, a także kilkudziesięciu 1-piętrowych budynków, otoczonych rozległym, egzotycznym ogrodem. Do dyspozycji gości pozostaje restauracja główna, 3 restauracje a la carte (min.  Souk Cafe serwująca tradycyjne dania lokalne oraz shisha, Noba Bar & Lounge - dania kuchni orientalnej), 5 barów (w tym w lobby, na basenie, na plaży). Za dodatkową opłatą można korzystać z internetu (kawiarenka internetowa, wifi). W hotelu znajduje się ponadto pasaż handlowy, punkt wymiany walut, bankomat, pralnia, wypożyczalnia samochodów. Przez całą dobę pod telefonem dyżuruje lekarz. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe zarówno przy basenach, jak i na plaży dostępne są bezpłatnie.

    Pokoje

    Hotel dysponuje 450 pokojami nawiązującymi wystrojem do tradycji nubijskich. Rozmieszczone są one w 23 budynkach. Pokoje posiadają balkon lub taras, widok na morze, basen lub ogród. Wyposażone są one w TV LCD, minibar (wkład dodatkowo płatny), telefon, indywidualnie sterowaną klimatyzację, łazienkę z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, zestaw do parzenia kawy i herbaty, internet za dodatkową opłatą. Oferujemy pokoje typu standard (ok. 37m2) z możliwością 1 dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej; deluxe (ok. 43 m2) oraz family (dwa łączone pokoje typu standard). Room service 24h (płatny).

    Wyżywienie

    All incluisve - śniadania (06.30-10.30), lunche (13.00-15.00) i kolacje (18.30-22.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w ciągu dnia; kawa i lody w określonych godzinach i barach; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serowowane od 11.00 do 24.00. Po uprzedniej rezerwacji istenie możliwość skorzystania z restauracji a'la. Pakiet All inclusive nie obejmuje importowanych alkoholi, świeżo wyciskanych soków, kawy - espresso i capuccino oraz wszystkich napojów po godzinie 24.00.

    Sport i Rozrywka

    Goście hotelu mogą korzystać z 4 zewnętrznych basenów (w tym 2 podgrzewanych w okresie zimowym), a także uprawiać sporty takie jak siatkówka plażowa, piłka wodna, piłka nożna na plaży, tenis stołowy, dart, boccia, aerobik, wodny aerobik, stretching, taniec brzucha i korzystać z sali fitness oraz programu animacyjnego. Za dodatkową opłatą do dyspozycji gości pozostaje również centrum nurkowe i bilard. 

    Dla Dzieci

    Na najmłodszych gości czeka miniklub (4-10 lat), minidisco oraz specjalne menu dla dzieci.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,  polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT. Uroczysystą kolację wigilijną. Uroczystą kolację sylwestrową.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    opis hotelu

    HILTON MARSA ALAM NUBIAN RESORT
    KATEGORIA EGIPSKA: w trakcie klasyfikacji
    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS: SF5

    Położenie:
    •    W zatoce Abu Dabab, 34 km od centrum Marsa Alam oraz 30 km od lotniska.

    Plaża:
    •    Dokładna odległość od piaszczystej plaży wynosi 50 m. Hotel oddzielony jest od plaży niewielką promenadą.

    Zakwaterowanie:
    •    450 pokoi zlokalizowanych w 23 budynkach;
    •    typy pokoi: standard (37 m2), deluxe (43 m2) wyposażone w dodatkową sofę, suite (80 m2- dwa pomieszczenia);
    •    wyposażenie: klimatyzacja sterowana indywidualnie, łazienka z prysznicem lub wanną, telewizor, telefon, sejf, mini bar (zawartość płatna), zestaw do parzenia kawy i herbaty, balkon lub taras. Suity i deluxe otrzymują dodatkowo szlafrok i kapcie kąpielowe. Pokoje typu suite mają 2 łazienki.

    Restauracje i bary:
    •    1 restauracja
    •    5 barów (nie wszystkie objęte All inclusive)

    Wyżywienie:
    •    All inclusive – śniadania, obiady, kolacje, przekąski i lody w wybranych godzinach. Napoje bezalkoholowe oraz alkoholowe lokalnej produkcji w godz. 09.00-24.00.

    Sport i Rozrywka:
    •    4 baseny zewnętrzne (1 podgrzewany w zimie)
    •    bezpłatnie: siatkówka plażowa, tenis stołowy, rzutki, siłownia oraz program animacyjny;
    •    odpłatnie: centrum nurkowe.

    Dla dzieci:
    •    Mini klub, mini disco, bufet dla dzieci w restauracji, krzesełka w restauracji, łóżeczka dla niemowląt.

    Pozostałe udogodnienia:
    •    Pralnia, kawiarenka internetowa, płatne Wi-Fi, wypożyczalnia samochodów,  opieka medyczna, sklepy,

    Naszym zdaniem:
    •    Hotel dla wymagających Klientów, ceniących sobie wysoką jakość oferowaną przez renomowaną sieć Hilton;
    •    Hotel z piękną, chronioną rafą koralową polecamy dla miłośników nurkowania.

    Strona internetowa:
    •    www..hilton.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Net Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Egipt/Marsa Alam

    Strefa

    Prestige, Relax

    Dzieci

    - 1 dziecko 2-14 lat - opłata tylko za przelot - 2 dziecko 2-6 lat - opłata tylko za przelot

    Lokalizacja

    przy malowniczej zatoce Abu Dabab - dostęp do słynnych raf koralowych Port Ghalib - ok. 24 km lotnisko Marsa Alam - ok. 30 km El Quseir - ok. 100 km

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta, połączona z hotelem promenadą, przy brzegu ładna rafa koralowa, leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne, przy plaży restauracja i bar All Inclusive

    Hotel

    pięciogwiazdkowy, zbudowany w 2011 roku, luksusowy, należący do sieci Hilton - gwarantującej wysoki standard serwisu, nowoczesny obiekt z elementami architektury nubijskiej, zlokalizowany na rozległym terenie, posiada 354 pokoje usytuowane w 23 jednopiętrowych budynkach

    Udogodnienia

    całodobowa recepcja, przestronne lobby z miejscami do wypoczynku, bankomat, pralnia, punkt wymiany walut, pasaż handlowy, room service, salon fryzjerski, salon kosmetyczny, opieka medyczna, apteka, pralnia, serwis taxi, przechowalnia bagażu, parking, wszelkie udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

    Internet

    WiFi w lobby (bezpłatne), kącik internetowy i Internet w pokoju (ok. 5 USD/30 min.)

    Pokoje

    standardowy - 2 os. z możliwością 1 dostawki, wielkość ok. 37 m2, urządzony w eleganckim, nubijskim stylu, posiada indywidualnie sterowaną klimatyzację, LCD TV SAT, telefon, sejf (bezpłatny), lodówka z mini barem (raz dziennie butelka wody mineralnej bezpłatnie, pozostała zawartość dodatkowo płatna), zestaw do parzenia kawy i herbaty, żelazko i deska do prasowania, łazienka (wanna lub prysznic, wc, suszarka), balkon lub taras (stolik i krzesełka) widok na basen i częściowy widok na morze za dopłatą deluxe - 2 os. z możliwością 1 dostawki, wielkość ok. 43 m2, wyposażony identycznie jak pokój standardowy plus dodatkowo sofa a także szlafroki i pantofle kąpielowe rodzinny - 2 os. z dwoma dostawkami, wielkość ok. 46 m2, wyposażony identycznie jak pokój standardowy

    Restauracje i bary

    restauracja główna Marsa - kuchnia międzynarodowa i wieczory tematyczne Axis Bar przy lobby z dużym telewizorem LCD Lobby bar Kush Noba Bar and Louge Bar Breezes Pool przy basenie Waves Pool and Bar przy basenie Coral Beach Bar na plaży

    Wyżywienie

    All Inclusive

    Rozrywka

    kompleks 4 dużych basenów (w tym 2 okresowo podgrzewane - Splash i Waves), siłownia, gimnastyka wodna, aerobic, piłka wodna, piłka plażowa, siatkówka plażowa, taniec brzucha, tenis stołowy, rzutki, boccia, możliwość snorkowania przy brzegu i podziwiania raf koralowych, szachy gigant, trasa biegowa

    Płatne

    centrum nurkowe i sportów wodnych, centrum masaży, fajka wodna, alkohole międzynarodowe, soki świeżo wyciskane i butelkowane, expresso, cappuccino, zamówienia z karty na życzenie w restauracjach

    Dla dzieci

    brodzik, dobrze wyposażony plac zabaw, mini klub (4 - 12 lat), mini disco, międzynarodowa grupa animacyjna organizująca liczne zabawy, gry i konkursy dla dzieci, specjalne menu i wysokie krzesełka w restauracji, bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem, możliwe zamówienie płatnej opiekunki do dzieci

    Program All Inclusive

    06.30-10.30 śniadanie w formie bogatego bufetu w restauracji Marsa, kawa, herbata, kakao, mleko, woda mineralna, soki owocowe (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych 13.00-15.00 obiad w formie bufetu w restauracji Marsa, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni egipskiej, szeroki wybór przystawek, sałatek, dań mięsnych, wegetariańskich, desery, rozmaite ciasta, owoce 13.00-15.00 lekki lunch i przekąski typu sałatki, frytki, hamburgery w Breezes Pool Bar i Coral Beach Bar 18.30-22.30 kolacja w formie bogatego bufetu w restauracji Marsa, dania kuchni międzynarodowej z elementami kuchni śródziemnomorskiej, szeroki wybór przystawek, dipów, sałatek, makaronów, deserów, ciast i owoców 18.30-22.00 serwowana kolacja w Noba Bar and Lunge (kuchnia międzynarodowa) i w Souk Cafe (kuchnia orientalna), wymagana wcześniejsza rezerwacja 09.00-24.00 napoje bezalkoholowe gazowane i niegazowane, woda mineralna, kawa, herbata, lokalne alkohole typu piwo, gin, rum, wódka, whisky, brandy, tequila, ouzo, koktajle alkoholowe na bazie alkoholi lokalnych serwowane w Axis Bar, Kush Bar, Noba Bar and Lounge, Breezes Pool and Bar, Waves Pool and Bar w godzinach funkcjonowania poszczególnych barów do posiłków podawane jest wino czerwone i białe, piwo, woda mineralna, napoje gazowane i niegazowane - leżaki, parasole i materace przy basenie oraz na plaży - mini klub dla dzieci 4-12 lat

    Oficjalna kategoria

    5 gwiazdek

    Strona www hotelu

    www.hilton.com

    Nasza ocena

    pokój ***** położenie ***** wyżywienie ***** sport \ rozrywka *****

    Atuty

    - piaszczysta plaża z piękną rafą koralową - certyfikat portalu TripAdvisor 2014 - bogaty program All Inclusive - znakomite wyżywienie i serwis - stylowe pokoje o wysokim standardzie - luksusowy i elegancki hotel zaspokoi gusta nawet najbardziej wymagających Klientów

    City Tour El Quseir

    Popołudniowe zwiedzanie miasta El Quseir. W programie port jachtowy, kościół koptyjski, najstarszy meczet, cytadela i czas wolny na zakupy. Cena ok. 25 USD/os.

    Sea Scope / łódź ze szklanym dnem

    90-minutowa wyprawa łodzią ze szklanym dnem dająca możliwość obserwowania raf koralowych i podziwiania kolorowego, podwodnego świata Morza Czerwonego. Cena ok. 55 USD/os.

    Luksor

    Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. W programie również wizyta w muzeum papirusu i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 125 USD/os.

    Asuan

    Miasto z afrykańską atmosferą usytuowane przy najbardziej malowniczym odcinku Nilu. W programie wizyta przy Wielkiej Tamie i nad Jeziorem Nasera, zwiedzanie majestatycznej świątyni bogini Izydy na wyspie File oraz rejs łodzią motorową po Nilu wokół największej asuańskiej wyspy Elefantyny. Cena ok. 125 USD/os.

    Super Safari

    Wycieczka jeepami na pustynię do wioski beduińskiej. Podczas picia herbaty miętowej i palenia fajki wodnej można poznać historię i tradycje Beduinów, którzy żyją na pustyni z dala od miast. Przejazd quadami w głąb pustyni i 30-minutowa przejażdżka na wielbłądach. Po zachodzie słońca poczęstunek i pokaz tradycyjnych tańców beduińskich oraz wirującego derwisza. Cena ok. 60 USD/os.

    Abu Dabab

    Wycieczka do najpopularniejszej zatoki w rejonie Marsa Alam, gdzie można spotkać żółwie morskie oraz dugonga, który bardzo często pasie się na tamtejszej podwodnej trawie. Pobyt na plaży. Podczas snurkowania pod okiem doświadczonego przewodnika można będzie podziwiać piękne rafy koralowe,wielobarwne ryby i żółwie morskie. Cena ok. 35 USD/os.

    Wycieczka łodzią z Port Ghalib do dwóch miejsc słynących z cudownych far koralowych

    Marsa Mumbarak i Marsa Shona. Trzy snurkowanie po około 45 minut. W cenie: lunch z napojami i sprzęt do snorkelingu. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 70 USD/os.

    Dolphin House

    Wycieczka łodzią na snorkeling w rejon gdzie można spotkać delfiny. W cenie lunch na łodzi. Należy zabrać ze sobą ksero paszportu. Cena ok. 80 USD/os.

    Quad Marine

    Przejazd quadami do wioski Beduinów. Po drodze zwiedzanie Doliny Akacjowej. Po zwiedzaniu wioski przejazd quadami na plaże, lunch i czas wolny na snurkowanie. Cena ok. 60 USD/os.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

    Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

    Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Marsa Alam, Egipt

    Położenie

    do Abu Dabbab ok. 1 km, lotnisko w Marsa Alam oddalone ok. 30 km.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelowej plaży z rafą koralową (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży i przy basenie w cenie.

    Wyposażenie

    luksusowy hotel w nubijskim stylu dysponuje 354 pokojami. Na terenie obiektu znajduje się lobby z recepcją, 3 restauracje, 4 bary, kawiarnia, sklepiki i punkty usługowe. W rozległym ogrodzie hotel posiada 4 baseny.

    Dostęp do internetu

    WiFi w lobby w cenie, w pokojach za opłatą.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    Pokoje dwuosobowe (A1-3A, A1-3B, E1-3C) telefon, TV-SAT, sejf, zestaw do parzenia kawy/herbaty, minibar (za opłatą), klimatyzacja indywidualna, łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka do włosów, balkon lub taras z widokiem na ogród. A1-3B z widokiem na basen. E1-3C z bocznym widokiem na morze. Pokoje Deluxe (A2-3H) większe, z widokiem na ogród, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje rodzinne (E2-3F) dwa pokoje dwuosobowe połączone drzwiami.

    Sport

    aerobik, boccia, strzelanie z łuku, tenis stołowy, siłownia, siatkówka, gimnastyka w wodzie. Za opłatą bilard, jazda konna, nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Dzieci

    miniklub dla dzieci w wieku 4-10 lat, plac zabaw, animacje.

    Rozrywka

    animacje w ciągu dnia i wieczorem, animacje sportowe.

    All Inclusive

    śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Po południu przekąski, lody, kawa, herbata i ciasto. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w godzinach 09:00-24:00.

    Wcześniej = taniej

    do 31.03.19 20% zniżki, do 25.04.19 15% zniżki.

    Dla dzieci

    2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka procentowa.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie

    Na zachodnim wybrzeżu Morza Czerwonego, w zatoce Abu Dabab, 220 kilometrów na południe od miasta Hurghada i 30 kilometrów na południe od lotniska Marsa Alam. W odległości ok. 30 km od sklepów i restauracji w Porcie Ghalib. Oddalony od międzynarodowego lotniska w Marsa Alam ok. 40 min.

    Plaża

    Przy hotelu, piaszczysta z dostępem do rafy koralowej (rafa tuż przy plaży, obowiązuje zakaz deptania, zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatnie. Ze względu na dużą rozległość hotelu, do plaży kursuje co 15min. tzw. taf-taf.

    Hotel

    KATEGORIA LOKALNA *****

    Komfortowy kompleks hotelowy należący do znanej i cenionej na całym świecie sieci hoteli Hilton, wybudowany w 2011roku.  Składa się z budynku głównego oraz 23 dwupiętrowych budynków bocznych położonych w przepięknym, egzotycznym ogrodzie. Doskonała propozycja dla miłośników snurkowania i nurkowania, jak również dla osób ceniących sobie wysoki standard usług.

    Do dyzpozycji gości

    Recepcja, restauracja główna Marsa, Axis bar, Kush bar, bar Breezes przy basenie, bar Coral przy plaży, restauracja a'la carte (owoce morza), Noba bar, Kawiarnia orientalna Souk. Room service, usługi pralni chemicznej, bankomat, salon piękności i fryzjer, sklepiki z pamiątkami, lekarz na wezwanie, parking oraz możliwość wynajęcia limuzyny.

    Internet

    kawiarenka internetowa oraz WiFI w lobby za dodatkową opłatą.

    Sport i rekreacja

    Bezpłatnie - 4 baseny ( w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym, jeden dla dorosłych), leżaki, parasole i ręczniki plażowe, zajęcia animacyjno-sportowe m.in. siatkówka plażowa, rzutki, tenis stołowy, piłka nożna na plaży, piłka wodna, aerobic, gimnastyka, lekcje tańca brzucha, quizy i zabawy oraz lekcje języka arabskiego.
    Odpłatnie - bilard, centrum nurkowe, wypożyczalnia rowerów.

    Dla dzieci

    brodzik, plac zabaw, mini club dla dzieci w wieku 4-10, mini disco, wysokie krzesełka oraz specjalne menu w restauracji w trakcie obiadów i kolacji, łóżeczka na zamówienia, za dodatkową opłatą możliwość wynajęcia opiekunki.

    Zakwaterowanie

    Pokoje typu standard (ok. 30m) eleganckie, dwuosobowe z możliwością jednej dostawki, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV/SAT, sejf, zestaw do kawy i herbaty, odpłatne - mini bar (uzupelniany codziennie w bezpłatną wodę - 1l), zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf oraz balkon lub taras. Na życzenie deska do prasowania oraz żelazko.
    Pokoje z widokiem na morze oraz pokoje rodzinne za dodatkową opłatą. Pokoje rodzinne wyposazone podobnie jak pokoje standrad, jednopomieszczeniowe, ale większe ok. 45m2.

    Wyżywienie

    All Inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu.  Mini przerwa kawowa przed południem w Noba Bar, popołudniowa kawa, herbata i ciasto w Axis Bar, lody, możliwość wybrania lunchu w barze przy basenie Breezes lub Coral bar przy plaży. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach. Opcja all inclusive nie zawiera napojów importowanych, soków wyciskanych ze świeżych owoców, kaw typu espresso, cappuccino oraz specjalnych zamówień. Możliwość skorzystania z restauracji tematycznych po wcześniejszej rezerwacji- w opcji all inclusive zestawy, pozostałe zamówienia z karty odpłatnie. Bezpłatna duża butelka wody mineralnej uzupełniania w mini barze codziennie, pozostałe napoje dodatkowo płatne. Lokalne wino serwowane tylko w trakcie obiadów i kolacji w restauracji Marsa.

    Informacje dodatkowe

    http://www3.hilton.com/en/hotels/egypt/hilton-marsa-alam-nubian-resort-RMFHIHI/index.html

    Rekomendacje Holiday Checku 88 % i ocena 5,2.

    Hotel przyjazny dla gości niepełnosprawnych, szereg udogodnień m.in pokoje z łazienkami przystosowanymi dla osób poruszających się na wózkach, szerokie wejścia, specjalne poręcze, rampy w lobby i przy recepcji.

    Cena

    Cena PLN zawiera - bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
    Cena nie zawiera - opłaty za wizę Egipską 27 USD płatnej na lotnisku w Marsa Alam, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WIZA I PASZPORT

    • wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu)

    • dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie – koszt wizy 27 USD.

    • każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann HIT

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Marsa Alam, Egipt

    Położenie

    spokojnie, nad morzem, do Abu Dabbab ok. 1 km, do lotniska w Marsa Alam ok. 30 km.

    Plaża

    hotelowa, piaszczysta plaża z rafą koralową bezpośrednio przy hotelu, (zalecane obuwie kąpielowe). Leżaki, parasole i ręczniki na plaży bezpłatnie.

    Wyposażenie

    luksusowy hotel w nubijskim stylu oferuje 395 pokoi. Do dyspozycji Gości: lobby hotelowe, recepcja, sejfy w lobby (bezpłatnie), 3 restauracje, lobby-bar, bary, sklepy. W zadbanym ogrodzie znajdują się 4 baseny ze słodką wodą, bar przy basenie, bar z przekąskami i taras słoneczny. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. www.hilton.com

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Zakwaterowanie

    nowoczesne i luksusowe. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (1-3A): klimatyzacja, minibar (za opłatą), TV sat. (ekran LCD), sejf (bezpłatnie), podłączenie do internetu (za opłatą), telefon, wanna lub prysznic, WC, suszarka. Balkon lub taras. Pokoje dwuosobowe z widokiem na basen (1-3B). Pokoje dwuosobowe z widokiem na morze (1-3C). Junior-Suite (1-3D): przestronniejsze, dodatkowo: szlafroki i kapcie, wcześniejszy check-in, późniejszy check out (do 16:00), mini bar (raz podczas pobytu gratis). Pokoje rodzinne (2F): wyposażone jak pok. dwuosobowe, dwa pokoje połączone drzwiami. Pokoje - wariant ekonomiczny (1-3S).

    Dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, miniklub (4-10 lat), minidisco, bufet z kącikiem dla dzieci w restauracji, opieka nad dziećmi na zapytanie i za opłatą (od 4 lat).

    Rozrywka

    urozmaicony program animacyjny.

    Dostęp do internetu

    WI-FI w lobby i barze Axis 2 godz. dziennie gratis.

    Sport

    tenis stołowy, rzutki, aerobik, piłka nożna na plaży, aerobik w wodzie, siatkówka na plaży, aqua aerobik, siatkówka plażowa. Za opłatą: nurkowanie oferowane przez lokalne agencje.

    All Inclusive

    3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie urozmaiconego bufetu. Obfite śniadania, lunche i kolacje serwowane w restauracji głównej "Marsa". Wyśmienita kuchnia oparta na świeżych, sezonowych produktach, sałatkach, przekąskach śródziemnomorskich i bliskowschodnich mezzeh. "Show cooking" - wykwalifikowani kucharze przygotowujący makarony shawarmę i grilowane mięsa oraz ryby w obecności Gości. Świeża, gorąca pizza prosto z pieca i słodkie desery. Wybór przekąsek w godz. 13-15:00. Po południu w godz. 16-17:00 "Tea time": kawa, herbata, ciasteczka. Lody w godz. 13-17:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w barze przy basenie i plaży od godz. 9:00, w pozostałych barach w godz. 11-24:00.

    Zniżki

    DLA DZIECI 2-13 LAT: pobyt gratis lub zniżka.

    Polecamy

    • luksusowy hotel renomowanej sieci Hilton&Resorts
    • wielokrotnie nagradzany za doskonałą jakość usług
    • wyśmienita kuchnia
    • niedaleko do słynnych raf Abu Dabbab Bay


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort to luksusowy i nowoczesny hotel polecany nawet dla najbardziej wymagających gości. Komfortowe pokoje, wykwintna kuchnia, profesjonalny personel oraz bogata oferta zajęć rekreacyjno - sportowych to zapewnienie udanego wypoczynku w Egipcie. Polecamy także miłośnikom plażowania, sportów wodnych (centrum nurkowe) oraz dla rodzin z dziećmi. Przynależność do sieci hotelowej Hilton to gwarancja najwyższej jakość świadczonych usług.

    GŁÓWNE ATUTY:

    • lokalizacja w egzotycznym ogrodzie, przy pięknej, piaszczystej plaży Abu Dabbab (5 min drogą hotelową) z bezpłatnymi parasolami i leżakami
    • elegancki wystrój, komfortowe pokoje, bogate zaplecze sportowo rekreacyjne - 4 baseny (w tym jeden tylko dla dorosłych), brodzik dla dzieci, animacje, orientalne show
    • bogaty program All inclusive, wi fi w lobby gratis

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****+

    Region

    Egipt/Marsa Alam

    Położenie

    Luksusowy hotel znajduje się w Zatoce Abu Dabbabb, niedaleko plaży, gdzie można dotrzeć w ok. 5 m spacerem lub bezpłatnie skorzystać z transferu hotelowego. Lotnisko w Marsa Alam oddalone jest ok. 30 km od obiektu.

    Wyposażenie

    Ośrodek obejmuje budynek główny oraz kilka budynków o niższej zabudowie, gdzie znajduje się 450 elegancko urządzonych pokoi. Do dyspozycji gości; przestronny hol z 24 h recepcją, mini centrum handlowe, pralnia, apteka, bankomat, restauracja główna Marsa, serwująca dania w postaci bufetu, 3 restauracje a la carte, kilka barów, w tym 1 na plaży. Na zewnątrz 4 baseny ze słodką wodą, w tym 2 podgrzewane w sezonie zimowym, brodzik, taras słoneczny. Leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenach i na plaży bezpłatne.

    Pokoje

    POKOJE STANDARDOWE (DZ/EZ) posiadają łazienkę z prysznicem/wanną, WC, suszarkę, telefon, TV sat., sejf, klimatyzację, mini bar (za opłatą), zestaw do parzenia kawy, herbaty, balkon lub taras.

    Sport i rozrywka

    Siatkówka plażowa, aerobik, piłka wodna, tenis stołowy, siłownia, rzutki, boccia, dzienne i wieczorne animacje, programy rozrywkowe oraz muzyka na żywo. Za opłatą; bilard, wypożyczalnia rowerów, sporty wodne na plaży (oferowane przez lokalnych dostawców).

    Wyżywienie

    All inclusive; śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w ciągu dnia, ciasto / kawa, lody. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne są w godz.9 – 24 w wyznaczonych barach.

    Dzieci

    Mini klub (4-12 lat), plac zabaw, brodzik.


    Mapa Hotelu Hilton Marsa Alam Nubian Resort

    Opinie o Hotelu Hilton Marsa Alam Nubian Resort

    4.6
    zdecydowanie polecam

    Jak na standardy w egipcie 5+ a wiem co mówię bo bylem tu juz 14 razy.. W zasadzie wszystko co się ocenia to 4 lub 5 . Hotel raczej dla dorosłych . Relatywnie mało atrakcji dla dzieci . Piekna rafa na plaży hotelowej. Oprócz rybek wielkie pasace się żółwie naprawdę super do surfowania. Plaża piaszczysta co jest sporym plusem . Obsługa super . Trzymając się standardowo procedur to widać na każdym kroku.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Jak na standardy w egipcie 5+ a wiem co mówię bo bylem tu juz 14 razy.. W zasadzie wszystko co się ocenia to 4 lub 5 . Hotel raczej dla dorosłych . Relatywnie mało atrakcji dla dzieci . Piekna rafa na plaży hotelowej. Oprócz rybek wielkie pasace się żółwie naprawdę super do surfowania. Plaża piaszczysta co jest sporym plusem . Obsługa super . Trzymając się standardowo procedur to widać na każdym kroku.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    2.1
    odradzam

    Byłem w tym hotelu we wrześniu,moim zdaniem hotel przereklamowany i zdecydowanie za drogi jak na poziom jaki oferuje.Czytając opinie o tym hotelu myślałam ,że się pomyliłem i pojechałem do jakiegoś innego.Stołówka i jedzenie ,bardzo słabe,ludzie piszą o wyborze dań ,nie wiem jakich.Na szczęści byłem tylko z żoną, jak bym był z dzieckiem chyba żyło by tylko na jajku i frytkach.Rozrywka w ciągu dni "ZERO" , wieczorem dziwny show.Jak by człowiek chciał usiąść wieczorem i wypić piwo ,czy drinka to zostaje mu bar w lobby lub własny pokój,żadnego baru na powietrzu ,gdzie brzdąkała by jakaś muzyka.Plaża masakra .Byłem w hotelu obok rok temu,tam na plaży toczyło się życie ,tu tragiczny brudny,z niemiłą obsługą bar.Do rafy trzeba przejść ze 200m z całymi tobołami/płetwy,pianka itp./,po wyjściu z wody zasuwać z powrotem by się opłukać i ze słonej wody w 40C.Bary w hotelu tylko w basenach ,może i to fajne ale siedzą ludziska cały dzień i piją i .......,brak toalet nad basenami.W porównaniu z innymi hotelami w tej cenie /aquamarina,jungle/ hilton wypada naprawdę bardzo słabo.Jedyny plus to pokoje i woda jaka jest dodawana codziennie.Totalne nieporozumienie to brak jakiegoś chociaż najmniejszego sklepu spożywczego. Jadąc do tego hotelu spodziewałem się naprawdę czegoś więcej,a nie jestem bardzo wymagający turystą i znam realia Egiptu.

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: odradzam
    2.1
    4.7
    zdecydowanie polecam

    Bardzo elegancki i luksusowy hotel, dosyć spokojny zresztą tak jak region Marsa Alam. Bardzo ładna rafa niedaleko hotelu, pierwszy raz nurkowałam i to było nieziemskie przeżycie. Jedzenie jedne z lepszych jakie jadłam w Egipcie. duuuuuzy wybór. Serwis na wysokim poziomie.

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.7
    zdecydowanie polecam

    hotel bardzo luksusowy - i na pierwszy rzut oka, i po dłuższym czasie. nie jest to jednak miejsce dla osób szukających rozrywek, tylko dla tych chcących spokojnie odpocząć. trochę uniemożliwiają to rozwrzeszczani goście ze wschodu, ale da się to przeżyć. piękny ogród, wspaniała blisko położona plaża koralowa i to jedzenie... mniam, jak w najlepszych restauracjach. mało animacji, więc tak jak wspominałam hotel dla wypoczywających w spokoju. polecam, byłam tam już dwa razy (2012 i 2014 rok) i na pewno wrócę jeszcze

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.7
    4.1
    polecam

    bardzo udany pobyt w 2014 roku. stylowy, na dużym terenie, bardzo blisko lotniska. bardzo dobre i rozmaicone jedzenie, super profesjonalna obsługa. podobno piękna rafa, wszyscy sobie chwalili, my z chłopakiem nie lubimy nurkować. trochę mało rozrywek, dyskoteka wieczorna bez szału, trzeba było jeździć do marsaalam, ale było fajnie i bardzo bezpiecznie

    POLECAM:
    na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: polecam
    4.1
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Pierwszy raz w Marsa el Alam i muszę przyznać, że region jest przepiękny :) w hotelu zakochałem się od razu. Pięknie wybudowany i wykończony (nie licząc typowych niedorobień). Pokoje są bardzo duże i przestronne, wszystkie w małych, dwupiętrowych budynkach. Jedzenie świetne, urozmaicone, tylko obiady i kolacje były praktycznie takie same. Wybór jedzenia jednak był na tyle duży, że na obydwu posiłkach można było jeść co innego. Piękna również jest rafa koralowa, nawet wycieczki z innych hoteli przypływały żeby ją obejrzeć. Polecam serdecznie!

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.9
    zdecydowanie polecam

    Najpiękniejsza rafa przy plaży w całym Egipcie

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.9

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort - możliwości zakwaterowania:

    standard [partial sea view] dbl
    deluxe [partial sea view] dbl
    deluxe [garden view] dbl
    standard dbl
    family room dbl
    standard [pool view] dbl
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    1 os. standard
    1 os. standard, pokoj z bocznym widokiem na morze
    1 os. standard z widokiem na basen
    Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    2 os. family room
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
    Pokoj Deluxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    2 os. standard
    2 os. standard, pokoj z bocznym widokiem na morze
    2 os. standard z widokiem na basen
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na basen
    Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras boczny widok na morze
    Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
    Pokoj Deluxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na ogrod
    Pokoj wariant ekonomiczny prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
    SUITE Z WIDOKIEM NA OGRÓD
    STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA OGRÓD
    FAMILY ROOM
    DELUXE ROOM SEA SIDE VIEW
    DELUXE ROOM SEA SIDE VIEW
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.
    dgv deluxe garden view
    dgv deluxe garden view
    dgv deluxe garden view
    dpsv deluxe partial sea view
    dpsv deluxe partial sea view
    dpsv deluxe partial sea view
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
    Pok. 2 os.+1 dost. w/morze
    Pok. 2 os. w/morze
    Pok. 2 os.+1 dost. w/basen
    Pok. 2 os. w/basen
    POKÓJ DWUOSOBOWY
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z BOCZNYM WID. NA MORZE
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    SUITE Z WIDOKIEM NA OGRÓD
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    STANDARDOWY OD STRONY MORZA
    fr family room
    POKÓJ RODZINNY 2+2
    Pokój rodzinny
    DELUXE ROOM GARDEN VIEW
    STANDARDOWY OD STRONY MORZA
    STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
    DELUXE ROOM GARDEN VIEW
    FAMILY ROOM
    Pok. 1 os.
    spsv standard partial sea view
    spsv standard partial sea view
    spsv standard partial sea view
    spv standard pool view
    spv standard pool view
    spv standard pool view
    sr standard room
    sr standard room
    sr standard room
    STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA OGRÓD
    STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN

    Hilton Marsa Alam Nubian Resort - Możliwości wyżywienia:


    Hilton Marsa Alam Nubian Resort - miasta wylotu:


    Hilton Marsa Alam Nubian Resort - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Hilton Marsa Alam Nubian Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00