cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
  • Hotel Dream Gran Castillo, Lanzarote
1 / 41
Udogodnienia hotelu Dream Gran Castillo
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Dream Gran Castillo
star 5

Hiszpania: Lanzarote
Ocena hotelu Dream Gran Castillo:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Szczegóły oceny hotelu Dream Gran Castillo:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    5.0
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.9 / 5
Średnia z 3 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 01 listopada 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 29 listopada 2018

Hotel Dream Gran Castillo w ofercie Biura podróży:

Exim Tours

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

5 Hiszpania/Lanzarote

Kategoryzacja hotelu

- kat. Eximtours 5* - kat. lokalna 5*  

Położenie

- Playa Blanca - w pobliżu sklepy/restauracje, promenada - ok 12 km od Parku Timanfaya - ok 30 km od lotniska  

Plaża

- Plaża Papagayo - publiczna piaszczysta ok 1 km - Playa Dorada - publiczna piaszczysta ok 2 km - parasole i leżaki płatne  

Pokoje

Pokój Superior - ok 56 m2 - balkon/taras - klimatyzacja - łazienka (wanna/prysznic, WC, suszarka, szlafrok, kapcie) - TV-SAT - telefon - internet WiFi (bezpłatny) - mini bar /lodówka (płatny) - sejf (płatny) - pokój z widokiem na Ocean za dodatkowa opłatą  

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne: - kompleks basenów z wodą morską - taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami słonecznymi - ogród - animacje dzienne i wieczorne - aqua aerobik - piłka plażowa - sala fitness/siłownia - muzyka na żywo - jacuzzi Płatne: - tenis stołowy (płatny) - bilard (płatny) - łaźnia turecka (płatna) - Spa (płatne) - kino 5D

Dla dzieci

- brodzik - zjeżdżalnie - plac zabaw - mini klub - animacje dla dzieci

Wyżywienie

All Inclusive (AI) - śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, pomiędzy posiłkami/popołudniu/w ciągu dnia przekąski, kawa, herbata, ciasto, lody/lody dla dzieci. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godzinach wyznaczonych przez hotel.

Restauracje i bary

- 4 restauracje - 4 bary

Dodatkowe informacje

- 329 pokoi, 4 piętra - winda - recepcja całodobowa - minimarket - sklepy - kantor - Internet Wi-Fi (bezpłatny) - przechowalnia bagażu - sejf - pralnia(płatna) - wypożyczalnia samochodów - www.dreamplacehotels.com/en/hotel-gran-tagoro  

Bagaż

Berlin Schonefeld (Ryanair) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 10.01)/ 220 PLN (wyloty od 11 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższaBerlin Tegel (Laudamotion) Cena zawiera bagaż podręczny 10 kg (55x40x20) oraz małą torebkę (35x20x20), Do każdej rezerwacji istnieje możliwość dokupienia bagażu rejestrowanego o wadze; - 20 kg - 220 PLN (wyloty od 16.10 - 05.12) / 310 PLN (wyloty od 06.12 - 06.01)/ 220 PLN (wyloty od 07 01 - 30 04) Uwaga! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Itaka Gala

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Pięknie położony na wzniesieniu schodzącym do Oceanu, z widokiem na Fuerteventurę i Lobos oferuje wszystkie wygody nowoczesnego pięciogwiazdkowego hotelu. Hotel jest oryginalnie zaprojektowany, w stylu nawiązującym do lokalnej architektury i zamku Castillo de San Jose w Arrecife. Komfortowe, przestronne pokoje są elegancko urządzone i utrzymane w ciepłej kolorystyce. Hotel znany jest z dobrego poziomu formuły all inclusive i znakomitego serwisu. Do dyspozycji Gości jest centrum Spa Vitanova z zabiegami thalassoterapii.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum PLAYA BLANCA, przy nadmorskiej promenadzie, najbliższe sklepy i restauracje ok. 100 m od hotelu, ok. 12 km od parku Timanfaya; ok. 35 km od portu lotniczego w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu (ok.1,1 EUR/centrum Playa Blanca).

PLAŻA:

Playa Papagayo, 7 plaż, publiczne, długie, piaszczyste, żółty piasek, łagodne zejście do morza, ok. 1 km od hotelu, dojście drogą szutrową, na jednej z plaż serwis plażowy; Playa Dorada, ok. 2 km od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); przy hotelu plaża kamienista, skaliste zejście do morza.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, stylowy i zadbany, zbudowany w 2006 r., 329 pokoi, kilka budynków 4-piętrowych,8 wind, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Las Coloradas - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja Portofinoz tarasem - á la carte, kuchnia włoska, Guangzhou - kuchnia orientalna, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar Castillo i Sport bar na tarasie, bar Cascade przy basenie; kantor, sklep z prasą; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dzieci, pralnia; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek w formie sofy dla dzieci), ok. 50 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; taras (stoliki krzesełka); widok morze za dopłatą;

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek w formie sofy dla dzieci), ok. 80 m², komfortowy; 2 pomieszczenia oddzielone rozsuwanymi drzwiami, wyposażenie jak w pokoju superior; pokój rodzinny na zamówienie, za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

8 basenów, w tym 3 sezonowo podgrzewane, nieregularny kształt, woda mieszana, ok. 600 m² i ok. 400 m², gł. ok. 1-1,5 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie, woda mieszana, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 25 EUR); tenis stołowy, aqua aerobik, piłka plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, baby klub (6 miesięcy - 3 lat) miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard; centrum Spa (wstęp: 15 EUR; od 16 lat): kryty basen, woda mieszana, kaskady, hydromasaż, sauna, łaźnia turecka, prysznice, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (2 tury: 18.30-19.15 lub 20.30-21.15) w formie bufetu w restauracji Las Coloradas, bufet sałatkowy; późne śniadanie (10.30-11.00; w soboty i niedziele); przekąski (10.30-13.00, 15.00-18.30) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

PREMIUM ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

prywatny check-in i check-out; w pokoju: ekspres do kawy - Nespresso, czajnik, ekskluzywne kosmetyki, szlafroki, klapki, ręczniki plażowe; importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach, do posiłków wina z karty premium; bezpłatny wstęp do Spa Vitanova, 20-minutowy masaż w Spa (1 masaż na 7 dni pobytu); strefa chillout z łóżkami balijskimi i napojami (otwarta 4 godz. dziennie; tylko dla dorosłych); romantyczna kolacja przy świecach w restauracji Sansofe (1 kolacja na 7 dni pobytu; tylko dla dorosłych); w czasie trwania kolacji profesjonalna opieka nad dzieckiem w pokoju zabaw (do 23.00 lub całą noc; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

KONTAKT:

0034/928595999, www.dreamplacehotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel położony jest tuż nad brzegiem oceanu. Do portu jachtowego Marina Rubicon (restauracje, sklepy, bary) ok. 1,2 km. Do centrum Playa Blanca (ok. 2,5 km) prowadzi nadmorska promenada.
Plaża:
Hotelusytuowany jest przy niewielkiej kamienisto-żwirowej plaży. Do piaszczystych, zatokowych plaż Papagayo ok. 15 min pieszo.
Do dyspozycji gości:
Hotel wybudowany w 2006 r. Recepcja, lobby, 4 restauracje, 4 bary, 3 strefy basenowe z leżakami i parasolami- dla dorosłych, dla dzieci i mieszana: łącznie 11 basenów różnej wielkości z wodą morską (z czego 9 podgrzewanych zimą, jeden ze zjeżdżalniami, 1 brodzik), 2 jacuzzi ze słodką wodą, plac zabaw, mini klub. Płatne: pralnia, room service, opiekunka do dziecka, opieka medyczna. Hotel zapewnia ręczniki basenowe (depozyt ok. 20 EUR).
Pokoje:
Hotel proponuje zakwaterowanie w 329 pokojach różnego typu, komfortowo i elegancko urządzonych. Hotel posiada pokoje dla osób niepełnosprawnych (na potwierdzenie).
- Pokoje superior
- (pow. ok. 56 m2) - dla max. 4 osób (w układzie 2+2), część wypoczynkowa z rozkładaną sofą, łazienka (oddzielnie prysznic z hydromasażem i wanna, suszarka do włosów), mini bar (płatny), sejf (bezpłatny), TV-sat, czajnik, kawa, herbata,balkon lub taras z meblami balkonowymi. Istnieje możliwość dopłaty do widoku na ocean.
- Junior Suite
- (pow. ok. 80 m2) - dla max. 4 osób (w układzie 2+2), z częścią sypialną i wydzieloną częścią wypoczynkową lub osobną sypialnią i osobną częścią wypoczynkową, pozostałe wyposażenie jak przy pokojach superior, dodatkowo garderoba. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat gratis.
Wyżywienie:
All Inclusive: śniadania, lunch, obiadokolacje w formie bufetu. Kolacje w restauracjach a'la carte za wcześniejszą rezerwacją. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10:30-00:30) w barach na terenie hotelu, przekąski: hamburgery, hot dogi, kanapki, lody (10:30-18:30).All Inclusive Premium za dopłatą- dodatkowo: osobny check-in / check-out, zestaw do kawy (nespresso), szlafroki w pokoju, markowe alkohole i wina z listy premium, codzienne wejście do strefy wellness (tylko dorośli), dostęp do strefy basenowej dla dorosłych.
Program sportowy i animacyjny:
Hotel zapewnia dzienne i wieczorne animacje, niemniej są one uzależnione od liczby gości. Bezpłatnie - sala do fitnessu i ping pong. Za opłatą wstęp do centrum wellness i Spa (tylko dla osób powyżej 16 lat) - basen z wodą termalną, aromaterapia, sauna, jacuzzi, siłownia, zabiegi na twarz i ciało.
Internet:
Stanowiska internetowe - płatne, Wi-Fiw hotelugratis.
Kategoria lokalna:
*****
Strona www:
www.dreamplacehotels.com/en/hotel-gran-castillo
Naszym zdaniem:
Niewątpliwie jeden z najlepszych hoteli na wyspie - świetny serwis, ogromne pokoje, wspaniała kuchnia oraz dużo basenów- to wystarczy aby spędzić bardzo udane wakacje. Rozpoczynająca się przy hotelu promenada i ciągnąca się aż do centrum miejscowości zachęca nie tylko do wieczornych spacerów. Jako bonus widok na wyspę Lobos.

Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dzień od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu i transfer na lotnisko(dokładne godziny zbiórki poda rezydent Rainbow na miejscu). Powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje
: wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
Wiza
Obywatele Polski mogą podróżować do Hiszpanii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
Czas Polski - 1 godzina.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 10 EUR woda 1l. - 1 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6-12 EUR. Telefony komórkowe działają w całej Hiszpanii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
Lanzarote
Najbardziej niezwykła ze wszystkich Wysp Kanaryjskich, uznana za cud przyrody i wpisana na liste UNESCO jako Światowy Rezerwat Biosfery. Większość jej powierzchni pokrywa zastygła lawa oraz ponad 300 wulkanicznych stożków. Jedną z największych atrakcji jest Park Narodowy Timanfaya założony na terenach wulkanicznych, zwanych górami ognia. Wyspa jest również bardzo harmonijnie zabudowana według koncepcji słynnego hiszpańskiego architekta Cesara Manrique. Nie znajdziemy tu wysokiej zabudowy, a nawet nadmorskie kurorty zachowują typowy kanaryjski charakter. Do tego piękne plaże z ciemnym piaskiem i fantastyczna atmosfera oraz pogoda, a także niezwykłe uprawiane tylko tutaj wina - to wszystko powoduje, że Lanzarote jest jedyna w swoim rodzaju.
Playa Blanca
Choć szybko się rozwija w ostatnich latach, nadal zachowała swój urok i atmosferę spokoju i relaksu. Poza plażą znajdziecie tu port jachtowy i promenadę ze sklepami i restauracjami. Stąd najbliżej do sąsiedniej Fuerteventury i do słynnych winnic Lanzarote, gdzie w wulkanicznej ziemi uprawia się winorośle i produkuje jedno z najlepszych białych win Hiszpanii.
Puerto del Carmen
Ten najstarszy i największy kurort zbudowany wokół portu rybackiego teraz rozciąga się wzdłuż najdłuższej plaży na wyspie i przyciąga zarówno rodziny z dziećmi jak i osoby spragnione rozrywki. Tu znajdziecie największy wybór barów, restauracji i kawiarni oraz sklepy a nawet kasyno.
Costa Teguise
Jedna z najstarszych miejscowości wypoczynkowych Lanzarote wybudowana od podstaw wg projektów Cesara Manrique oferuje doskonałe plaże i jest świetnym miejscem wypadowym do zwiedzania wyspy. Tu każdy znajdzie coś dla siebie - aqua park, restauracje i bary, pole golfowe i plaże dla każdego. Amatorzy wind surfingu skupiają się na plaży Las Cucharas, a rodziny z dziećmi najczęściej wybierają mniejsze Los Charcos z jasnym piaskiem. Wyloty z: Warszawy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: R.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

Grand Tour
Całodzienna wycieczka autokarowa, w programie której znajdują się najpiękniejsze miejsca Lanzarote, m.in.: saliny del Janubio i formacje Los Hervideros, zachwycający księżycowy krajobraz Parku Narodowego Timanfaya z drogą pomiędzy kraterami. Lunch w pięknie wkomponowanym w zastygłe pola lawy miasteczku Yaiza, a następnie degustacja w jednej z winiarni regionu La Geria, słynącego z doskonałych win moscatel, malvasia i niezwykłego sposobu uprawy winorośli. Kolejnym punktem programu będzie przejazd przez dawną stolicą wyspy Teguise. Przejazd prze Dolinę Tysiąca Palm do Jameos del Aqua - fragmentu niezwykłego tunelu wulkanicznego, który został zaaranżowany przez słynnego artystę hiszpańskiego Cesara Manrique. Cena ok. 67 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 37 Eur.
Jeep Safari
Pełna wrażeń i pięknych widoków wycieczka autami terenowymi przez miasteczka Tahiche i Nazaret do dawnej stolicy wyspy Teguise. Następnie lunch na plaży Famara - miejsca znanego z idealnych warunków do uprawiania sportów wodnych. Kolejnym punktem programu będzie zwiedzanie Parku Narodowego Timanfaya, gdzie niezapomnianych wrażeń dostarczą wulkaniczny pejzaż i zastygłe pola lawy. Przejazd przez winny region la Geria, gdzie winorośl uprawiana w charakterystycznych dla Lanzarote zocos. Przejazd wzdłuż zachodniego wybrzeża wyspy do kurortu Playa Blanca i chwila wytchnienia na piaszczystych plażach Papagayo. Cena ok. 60 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 40 Eur.
I love Graciosa!
Złap wiatr w żagle i zrelaksuj się na pokładzie luksusowego katamaranu płynącego na urokliwą wyspę la Graciosa. Wizyta w miejscowości Caleta de Sebo oraz czas na zażywanie kąpieli słonecznych i morskich na pięknej plaży Francesca. W cenę wliczone wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz lunch na pokładzie katamaranu. Cena ok. 60 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 39 Eur.
Fuerteventura
Całodniowa wycieczka na sąsiednią wyspę Fuerteventurę - najsłabiej zaludnioną z Wysp Kanaryjskich, słynącą z najwspanialszych plaż w całym archipelagu. Przeprawa łodzią ze szklanym dnem z Playa Blanca do Corralejo - głównego miasta Fuerteventury. Czas wolny w miasteczku, a następnie możliwość kąpieli słonecznych i morskich w Parku Naturalnym Las Dunas - parku będącym wizytówką Fuerteventury, gdzie na turystów czekają kilometry pięknych plaż osłonięte przez wydmy. Cena z obiadem ok. 57 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 32 Eur.
Safari Submarine - podwodne safari
Doskonała propozycja dla tych, którzy chcą poznać bogactwo podwodnego świata bez wchodzenia do wody! Łódź wypływa z portu w Puerto Calero i po wypłynięciu na ocean zanurza się na głębokość ponad 30 m. Każdy z uczestników rejsu będzie miał miejsce siedzące przed dużymi, szklanymi oknami w klimatyzowanym kadłubie łodzi. Podczas rejsu można robić zdjęcia i kręcić filmy własnymi aparatami, będzie też możliwość zakupienia zdjęć zrobionych podczas rejsu przez profesjonalnego fotografa. Cena ok. 55 Eur za osobę dorosłą, dziecko do 12 lat ok. 32 Eur.
Cool Dive czyli nurkowanie dla każdego - Dużego i Małego
Niezliczone ławice ryb, ośmiornice, urocze kraby i bajecznie kolorowe papugoryby to zaledwie kilka z wielu atrakcji czekających na tej wycieczce w przejrzystych błękitnych wodach oceanu. A wszystko to pod okiem doświadczonego i równie sympatycznego, polskiego instruktora. Poza bezpieczeństwem, które jest dla nas zawsze priorytetem, zapewniamy wszystkim wielbicielom nurkowania przede wszystkim wspaniałą zabawę i dużo przyjemności. Cena ok. 70 Eur. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
Mekka surferów
Okazałe fale sprawiają, że jest to idealna lokalizacja do uprawiania sportów wodnych, a zwłaszcza surfingu. Do najlepszych miejsc zalicza się: Costa Teguise oraz Playa Famara. Lanzarote oferuje również inne formy sportów wodnych takie jak stand up paddle czy kajaki.
Trekking
Odkryj zadziwiający świat aktywnych wulkanów podczas trekkingowych wędrówek językami lawy! Przenieś się do innego świata spacerując pośród wulkanicznych kraterów, lawowych tuneli i tajemniczych wulkanicznych jezior. Zachwyć się niepowtarzalnym krajobrazem Lanzarote!
Z miłości do wulkanów - Dom Cesara Manrique
Ten dom to wyjątkowe dzieło sztuki, które powstało z miłości artysty do wulkanów. Wybudowany został w korycie wyschniętego potoku Taro de Tahiche. Parter domu znajduje się w naturalnych skalnych jamach powstałych po erupcji wulkanu.
Wioska El Golfo
Zobacz na własne oczy krater wulkaniczny! W niewielkiej miejscowości El Golfo jest krater o tej samej nazwie, a w jego wnętrzu unikalne zielone jeziorko Charco de los Clicos.
Zobacz kaktusy w Jardin de Cactus
Kaktusowy ogród będący dziełem artysty Césara Manrique. W ogrodzie rośnie ponad 10 000 roślin reprezentujących ponad 1 400 gatunków! Większość z nich pochodzi z Ameryki i Madagaskaru, ale znaleźć tu także można kilka gatunków rodzimych dla Wysp Kanaryjskich.
Marina Rubicon
Ta ekskluzywna marina znajduje się w miejscowości Playa Blanca. Jest idealnym miejscem na wieczorne, romantyczne spacery. Zwolennicy luksusu znajdą tutaj również sklepy znanych marek.
Słuchając szumu fal
Papagayo jest jedną z nielicznych białych plaż na wyspie. Zapraszamy do relaksu nad zatokami obmywanymi przez krystalicznie czystą wodę. Wypoczynek w towarzystwie pięknych widoków, ciepłego piasku i szumu fal gwarantowany!
Klify na Playa Famara
Playa Famara leży w północno-zachodniej części wyspy. Niezwykle piękna - po wschodniej stronie otoczona jest potężnymi klifami masywu Risco De Famara, a po drugiej stronie podziwiać można białe domki miasteczka. Znakomita do spacerowania i uprawiania windsurfingu! Ostrzegamy jednak, że fale potrafią tu być naprawdę wysokie. Uwaga! Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Itaka Gala R

Szukasz wakacji do Hiszpanii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Wyspy Kanaryjskie / Lanzarote

Opis oferty:

Pięknie położony na wzniesieniu schodzącym do Oceanu, z widokiem na Fuerteventurę i Lobos oferuje wszystkie wygody nowoczesnego pięciogwiazdkowego hotelu. Hotel jest oryginalnie zaprojektowany, w stylu nawiązującym do lokalnej architektury i zamku Castillo de San Jose w Arrecife. Komfortowe, przestronne pokoje są elegancko urządzone i utrzymane w ciepłej kolorystyce. Hotel znany jest z dobrego poziomu formuły all inclusive i znakomitego serwisu. Do dyspozycji Gości jest centrum Spa Vitanova z zabiegami thalassoterapii.

POŁOŻENIE:

ok. 2 km od centrum PLAYA BLANCA, przy nadmorskiej promenadzie, najbliższe sklepy i restauracje ok. 100 m od hotelu, ok. 12 km od parku Timanfaya; ok. 35 km od lotniska w Arrecife; przystanek autobusowy ok. 400 m od hotelu (ok.1,1 EUR/centrum Playa Blanca).

PLAŻA:

Playa Papagayo, 7 plaż, publiczne, długie, piaszczyste, żółty piasek, łagodne zejście do morza, ok. 1 km od hotelu, dojście drogą szutrową, na jednej z plaż serwis plażowy; Playa Dorada, ok. 2 km od hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirkowa, parasole i leżaki płatne (ok. 12 EUR/komplet); przy hotelu plaża kamienista, skaliste zejście do morza.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, elegancki, stylowy i zadbany, zbudowany w 2006 r., 329 pokoi, kilka budynków 4-piętrowych,8 wind, elegancki hol, całodobowa recepcja, restauracja Las Coloradas - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, show-cooking, dania wegetariańskie, podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie - długie spodnie), restauracja Portofinoz tarasem - á la carte, kuchnia włoska, Guangzhou - kuchnia orientalna, wymagana wcześniejsza rezerwacja, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci, bar w lobby, bar Castillo i Sport bar na tarasie, bar Cascade przy basenie; kantor, sklep z prasą; centrum konferencyjne dla 300 osób, taras z widokiem na morze, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: room-service, fryzjer, opiekunka do dzieci, pralnia; występują różnice poziomów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard, American Express, Diners Club.

superior:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek w formie sofy dla dzieci), ok. 50 m², elegancki, klimatyzowany, łazienka (wanna, prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: minibar; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; taras (stoliki krzesełka); widok morze za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

8 basenów, w tym 3 sezonowo podgrzewane, nieregularny kształt, woda mieszana, ok. 600 m² i ok. 400 m², gł. ok. 1-1,5 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie, woda mieszana, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją (ok. 25 EUR); tenis stołowy, aqua aerobik, piłka plażowa; pokój i plac zabaw dla dzieci, baby klub (6 miesięcy - 3 lat) miniklub (4-12 lat), dzienne i wieczorne animacje dla dorosłych i dzieci; za opłatą: bilard; centrum spa (wstęp: 15 EUR; od 16 lat): kryty basen, woda mieszana, kaskady, hydromasaż, sauna, łaźnia turecka, prysznice, zabiegi pielęgnacyjne, masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.30), obiad (13.00-15.00), kolacja (2 tury: 18.30-19.15 lub 20.30-21.15) w formie bufetu w restauracji Las Coloradas, bufet sałatkowy; późne śniadanie (10.30-11.00; w soboty i niedziele); przekąski (10.30-13.00, 15.00-18.30) w barze przy basenie; napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe (10.30-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

PREMIUM ALL INCLUSIVE (za dopłatą):

prywatny check-in i check-out; w pokoju: ekspres do kawy - Nespresso, czajnik, ekskluzywne kosmetyki, szlafroki, klapki, ręczniki plażowe; importowane napoje alkoholowe w wyznaczonych barach, do posiłków wina z karty premium; bezpłatny wstęp do Spa Vitanova, 20-minutowy masaż w Spa (1 masaż na 7 dni pobytu); strefa chillout z łóżkami balijskimi i napojami (otwarta 4 godz. dziennie; tylko dla dorosłych); romantyczna kolacja przy świecach w restauracji Sansofe (1 kolacja na 7 dni pobytu; tylko dla dorosłych); w czasie trwania kolacji profesjonalna opieka nad dzieckiem w pokoju zabaw (do 23.00 lub całą noc; wymagana wcześniejsza rezerwacja).

KONTAKT:

0034/928595999, www.dreamplacehotels.com

GRATIS:

Wi-Fi


Mapa Hotelu Dream Gran Castillo
Zdjęcia lokalizacji (Hiszpania / Lanzarote)
Rozrywkowa Playa Blanca na Lanzarote
Jaskinia Jameos del Aqua na Lanzarote
park rozrywki z egzotycznymi zwierzętami Rancho Texas
Jardin de Cactus - lanzarote
El Golfo na Lanzarote
La Graciosa - dziewicza wyspa
Mirador del Rio - Lanzarote
Papagayo Beach, Lanzarote
Wakacyjny kurort Puerto del Carmen na Lanzarote
Park wulkanów Timanfaya Park na Lanzarote
Famara Beach - Lanzarote
Rodzinny kurort Costa Tequise na Lanzarote

Opinie o Hotelu Dream Gran Castillo

Spędziliśmy naprawdę bardzo miło czas w hotelu Dream Gran Castillo, dwupoziomowe apartamenty, bardzo przestronne i czyściutkie, ogromny wybór basenów, a w restauracjach potraw, naprawdę wysokiej jakości. Promenadą wieczorami chodziliśmy do Playa Blanca po drodze zahaczając jeszcze lokalne knajpki. Jedynie plaża mała i wąska, ale na Lanzarote bardzo trudno o piaszczysta i szeroką plażę. Na relaks gdzie u nas zimno jak najbardziej polecamy.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

świetny hotel i bardzo udany wypoczynek na wyspie Lanzarote. Dream Gran Castillo to hotel na bardzo wysokim poziomie. nie jesteśmy przesadnie wymagający, ale lubimy komfortowy wypoczynek :) ten hotel to gwarancja wysokiej jakości obsługi, pokoje są bardzo ładne, przyjemnie urządzone, eleganckie. baseny ładnie wkomponowane w teren hotelu, roślinność. wszystko to tworzy bardzo dobry hotel. Lokalizacja wg. mnie to również zaleta, bo przy samej promenadzie - idealne miejsce na spacery do samego centrum i portu w Playa Blanca .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, wymagającym klientom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Wakacje na Lanzarote - rewelacja ! :) Wyspa jest bardzo ciekawa i z fajnym klimatem. Hotel Dream Gran Castillo oceniam bardzo bardzo pozytywnie, dobry standard, ładne czyste pokoje, dobrze jedzenie. Polecam.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.6

Dream Gran Castillo - możliwości zakwaterowania:

Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon widok na ogrod lub basen
Pokoj wariant ekonomiczny typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Junior Suita lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj superior lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj wariant ekonomiczny typ superior/wysoki standard lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
lazienka prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój rodzinny
Suita z widokiem na morze

Dream Gran Castillo - Możliwości wyżywienia:


Dream Gran Castillo - miasta wylotu:


Dream Gran Castillo - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Dream Gran Castillo? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00