cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
  • Hotel Iberostar Diar El Andalous, Sousse
1 / 52
Ocena
hotelu:
4.3 / 5
Najbliższy termin
21.10 - 28.10
już od 2099 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
23.10 - 28.10
już od 939 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Iberostar Diar El Andalous
  • Windsurfing
  • Tenis
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Blisko centrum
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Iberostar Diar El Andalous
star 4

Tunezja: Sousse
Ocena hotelu Iberostar Diar El Andalous:
4.3 / 5
Średnia z 2 opinii
Szczegóły oceny hotelu Iberostar Diar El Andalous:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.5
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 21 października 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 23 października 2021
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

Hotel Iberostar Diar El Andalous w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

Szukasz wakacji do Tunezji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Port El Kantaoui
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum Port El Kantaoui
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 40 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • prywatna
  • piaszczysta
  • łagodnie opadająca
  • leżaki w cenie
  • parasole w cenie
  • ręczniki za kaucją

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor: w recepcji
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • taras
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • pralnia: za opłatą
  • sklep z pamiątkami
  • butik
  • jubiler
  • fryzjer
  • parking
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

379

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • W rezerwowanym hotelu opieka wyłącznie poprzez TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: + 48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI
Zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego w Tunezji pobierany jest podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu. Dla obiektów: 2-gwiazdkowych - ok. 1 dinar za os./noc, 3-gwiazdkowych - ok. 2 dinary za os./noc oraz 4 i 5-gwiazdkowych - ok. 3 dinary za os./noc. Podatek jest pobierany od osób powyżej 12 roku życia. Opłata będzie naliczana za pobyty do maks. 7 nocy.

basen

  • baseny: 2
  • basen: w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą, leżaki: w cenie, parasole: w cenie
  • basen „Star Prestige Area": w cenie, zewnętrzny, ze słodką wodą
  • ręczniki: wymagana kaucja
  • Dla dzieci

    • łóżeczko dziecięce: wymagana kaucja
    • miniklub
    • animacje dla dzieci
    • pokój gier i zabaw
    • plac zabaw

    Sport i wellness

    W cenie
    • sauna fińska
    • siłownia
    • łucznictwo
    • siatkówka
    • siatkówka plażowa
    • tenis stołowy
    Płatne
    • strefa spa
    • masaże
    • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne
    • korty tenisowe: 3

    rozrywka

    • zajęcia sportowe
    • międzynarodowe animacje dla dorosłych
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo
    • karaoke

    Pokoje

    Suita junior Star Prestige JSX2
    • 2 os.
    • ok. 50 m2
    • widok na ogród
    • w nowym budynku
    • balkon
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: woda, w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • łazienka oddzielona szklaną ścianą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój ekonomiczny DZZ1
    • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
    Pokój 2-osobowy Star Prestige z widokiem na morze DZM2
    • 1-2 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na morze
    • w nowym budynku
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • łazienka oddzielona szklaną ścianą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na morze
    • w budynku głównym
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita junior Star Prestige z widokiem na morze JSM1
    • 2 os.
    • ok. 50 m2
    • widok na morze
    • tylko dla dorosłych: 16+
    • w nowym budynku
    • balkon
    • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie lub oddzielone zasłoną
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • łazienka oddzielona szklaną ścianą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Suita junior JSX1
    • 2-4 os.
    • ok. 47 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: maj-wrzesień
    • sejf: w cenie
    • minibar: woda, w cenie
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna lub prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    • szlafroki: w cenie
    • kapcie: w cenie
    Pokój 2-osobowy Star Prestige DZX3
    • 1-2 os.
    • ok. 27 m2
    • widok na ogród
    • w nowym budynku
    • balkon
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf: w cenie
    • lodówka
    • zestaw do parzenia kawy/herbaty
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • łazienka oddzielona szklaną ścianą
    • prysznic
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX1
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • widok na ogród
    • w budynku głównym
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf
    • lodówka
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów
    Pokój 2-osobowy DZX2
    • 1-3 os.
    • ok. 24 m2
    • boczny widok na morze
    • w budynku głównym
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja
    • sejf
    • lodówka
    • minibar: za opłatą
    • telefon
    • Wi-Fi: w cenie
    • TV sat.
    • room service: za opłatą
    • wanna
    • WC
    • suszarka do włosów

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: 06:00 - 10:00, w formie bufetu
    • późne śniadanie: 10:00 - 12:00
    • obiad: 12:30 - 14:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    • przekąski
    • przekąski o północy
    • wybrane napoje bezalkoholowe: 08:00 - 00:00, wybrane lokalne napoje alkoholowe: 10:00 - 00:00
    Dwa posiłki
    • śniadanie: 06:00 - 10:00, w formie bufetu
    • kolacja: 18:30 - 21:30, w formie bufetu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • restauracja„AL HAMBRA": rodzaje kuchni: międzynarodowa, regionalna, dania z grilla, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, w cenie, 06:00 - 10:00, z klimatyzacją, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Restaurante Italiano": rodzaje kuchni: włoska
  • restauracja „Tunisian Theme": rodzaje kuchni: regionalna

  • bary i inne: 5
  • lobbybar „LE BOUTRE BAR": 08:00 - 23:59, w cenie
  • bar z przekąskami „LE RIMEL POOL SNACK BAR": 10:00 - 18:00, w cenie
  • bar „LA CHICHA CAFÉ"
  • pub „BAR SPORT PUB 4-4-2"
  • bar „BAR ANFITEATRO": czerwiec-sierpień, wliczony w all inclusive

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Opinie klientów


    Położenie

    Elegancki hotel otoczony pięknym ogrodem, położony w dzielnicy turystycznej Port El Kantaoui, ok. 10 km od historycznego centrum miasta Sousse, ok. 30 km od lotniska w Enfidhi i ok. 35 km od lotniska w Monastirze. W najbliższej okolicy znajduje się duży wybór sklepów, restauracji, barów oraz innych atrakcji.

    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

    Plaża

    Obiekt usytuowany bezpośrednio przy pięknej, piaszczystej plaży. Leżaki, parasole oraz ręczniki plażowe na plaży - bezpłatne.

    Do dyspozycji gości

    Całodobowa recepcja, winda, bezpłatny sejf w recepcji, basen główny, brodzik dla dzieci, basen kryty. Leżaki, parasole oraz ręczniki przy basenie - bezpłatne. Dodatkowo płatne: 3 korty tenisowe, kantor, mini market, sklep z pamiątkami, sala konferencyjna, pralnia, opiekunka dla dzieci (w miarę dostępności), centrum spa.

    Pokoje

    Elegancko urządzone, przestronne pokoje 2-osobowe (możliwość max. 1 dostawki), każdy posiadający balkon, łazienkę (prysznic/wanna, suszarka do włosów), mini bar, bezpłatny sejf, indywidualnie sterowaną klimatyzację (czynną w wysokim sezonie), telefon, TV-sat. Dostępne pokoje z widokiem na ogród bądź morze (za dodatkową opłatą). Na zapytanie dostępne przestronne pokoje rodzinne dla max. 4 osób dorosłych i 2 dzieci.

    Wyżywienie

    All Inclusive:

    śniadania
    (06:00-10:00),
    lunche
    (12:30-14:30) i
    kolacje
    (18:30-21:30) serwowane w formie bogatego bufetu w restauracji głównej obejmują tradycyjną kuchnię tunezyjską, jak również międzynarodową. Przekąski i napoje w snack barze przy basenie (12:30-17:00). Napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w barze w lobby (10:00-24:00), przy basenie i przy plaży (w sezonie lipiec-sierpień) kawa i herbata serwowane w kawiarni La Chicha Cafe (18:00-23:00). Hotel posiada również 2 restauracje a la carte specjalizujące się w kuchni włoskiej i tunezyjskiej (19:00-21:30, możliwość skorzystania bezpłatnie raz na pobyt z każdej restauracji, wymagana wcześniejsza rezerwacja).

    Program sportowy i animacyjny

    Hotel prowadzi animacje dla dzieci i dorosłych, gry i zawody sportowe przy basenie, wieczorne animacje dla dorosłych. Obiekt dysponuje również klubem dla dzieci w wieku 4-12 lat oraz placem zabaw.

    Internet

    Bezpłatny internet Wi-Fi w lobby i pokojach.

    Kategoria lokalna

    *****

    Naszym zdaniem

    Elegancki i komfortowy, gustownie urządzony obiekt, który został niedawno remontowany. Piękna plaża, dobry serwis hotelowy oraz znakomite wyżywienie sprawią, że pobyt na pewno zaliczy się do udanych. Szczególnie polecamy parom, a ze względu na animacje także rodzinom z dziećmi.

    Strona www


    Program

    Dzień pierwszy

    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego

    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
    Dzień ostatni

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Uwagi do programu

    Wyloty z: Warszawy, Gdańska, Wrocławia, Poznaniai Katowic. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    UWAGA!!!
    Ceny podane w katalogu oraz aktualne z systemu obowiązują wyłącznie obywateli Polski. W przypadku innego obywatelstwa - cena na potwierdzenie.
    "

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków (nie dotyczy All inclusive) oraz innych wydatków osobistych.
    UWAGA!
    Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od1 do 3TND/osoba/dzień. Maksymalna wysokość podatku turystycznego liczona jest dla 7 kolejnych dób hotelowych nawet w przypadku dłuższego pobytu. Osoby poniżej 12 roku życia są zwolnione z obowiązku płacenia podatku turystycznego. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    SAHARA 2 DNI ( TUNEZJA W PIGUŁCE) - niedziela/poniedziałek, cena: ok. 80 EURO/os lub 95 $ dorosła, dziecko (2-12lat)-50%

    Ta dwudniowa wycieczka na Wielkie Południe jest bez wątpienia największym przeżyciem i daje możliwość poznania różnych regionów kraju, przebogatej i różnorodnej kultury i tradycji. Wycieczka ta to nie tylko wizyta na Saharze, to prawdziwa kwint esencja całego kraju od północy po samo południe. Stąd nie bez powodu nazywana jest Tunezją w Pigułce! Szczególnie polecamy!!                                                                              
    W trakcie wyprawy zwiedzimy 3-cie co do wielkości na świecie rzymskie Koloseum w El Jem ta pięknie zachowana budowla posłużyła jako plener filmowy "Gladiatora". Następnie zwiedzimy Matmate - przypominającą księżycowy krajobraz. Zapierające w piersiach hollywoodzkie krajobrazy tych okolic stanowiły plener filmowy do "Gwiezdnych Wojen", "Angielskiego Pacjenta" czy " W pustyni i w puszczy". Matmata to wioska nadal zamieszkała przez rdzenną społeczność Tunezji -troglodytów, dlatego zwiedzimy autentyczne Ich domostwa wydrążone w skałach. Właśnie tutaj w ramach lunchu spróbujemy specjałów tunezyjskich. Tego dnia dotrzemy do "Wrót Sahary" w Douz i przymierzymy na grzbietach wielbłądów (płatne fakultatywnie ok. 25 dt) najbardziej piaszczysty kawałek pustyni saharyjskiej, czyli Ergu Wschodniego. Aby jeszcze bardziej odczuć atmosferę bezkresnej Sahary w okolicach mamy przewidziany nocleg i kolację. W drugim dniu, po śniadaniu wyruszamy na największe słone jezioro Tunezji Chott El Jerid, by podziwiać miraże. Południe kraju to również okazja zobaczenia bujnych oaz pustynnych z milionem palm, na których rożnie jeden z najlepszych gatunków daktyli na świecie. (możliwość wjazdu bryczką do oazy-płatne fakultatywnie ok 12 dt).Następnie przesiądziemy się do jeepów i zaczniemy przygodę. Czeka nas jazda trasą rajdu Paryż-Dakar w Ong Jemel-w miasteczku znanym z Gwiezdnych Wojen, jak również podziwianie pięknych oaz górskich w Chebice. W drodze powrotnej wycieczkę uwieńczy wizyta w Świętym Mieście Islamu - Kairouan.
    W przypadku wykupienia fakultetu w Polsce, cena nie obejmuje przejazdu jeepami - płatne obowiązkowo na miejscu ok. 20 EUR/os.

    TUNIS-KARTAGINA-SIDI BOU SAID-MUZEUM BARDO - 1 dzień: wtorek, cena: ok. 35 EURO/40 $/os dorosła, dziecko (2-12)- 50%  

    Celem wycieczki jest zapoznanie Państwa z liczącą sobie 3 tysiące, a nawet więcej lat historią i kulturą Tunezji. To tutaj kultura arabska przeplata się niewyobrażalnie pięknie z wpływami fenickimi, andaluzyjskimi i francuskimi. W programie wycieczki zobaczą Państwo 4 różne oblicza tego miasta. Przewidziana jest wizyta w samym sercu stolicy. Spacerując główną Aleją Habiba Bourgiby, gdzie można podziwiać przepiękną architekturę francuską dojdziemy do murów XIII-wiecznej arabskiej mediny pełnej orientalnych bazarów. Tutaj przewidujemy chwilę wspólnego czasu, gdzie podążając wąskimi uliczkami targu (suku), oglądając wyroby rzemiosła artystycznego znajdziecie Państwo również pamiątki dla Siebie. Następnym punktem programu jest wizyta w Muzeum Bardo, słynącego z największej na świecie kolekcji mozaik i rzeźb rzymskich pochodzących z terenów całej Afryki Płn., jak również zbiory z czasów punickich. Będąc w stolicy nie może zabraknąć wizyty w historycznej Kartaginie, gdzie czeka Państwa wizyta w Parku Archeologicznym z tofetem punickim jak również rozległym, dobrze zachowanym kompleksem Term Antoniusza Piusa z II w n.e. Kolejnym wyjątkowo przyjemnym punktem programu będzie spacer po urokliwym andaluzyjskim miasteczku artystów- Sidi Bou Said. Biało-niebieska architektura tego miejsca , zapierający dech w piersiach widok na port jachtowy i zatokę Tunisu do złudzenia przypomina architekturą greckie Santorini. Lunch w trakcie wycieczki wliczony w cenę.
    EL ZAHRA-LASER SHOW 1/2 dnia piątek, poniedziałek cena: ok. 30 EURO/37 $/ os. dorosła, dzieci (2-12)-50%

    Spektakl historyczny "Światło i dźwięk" - to wysokiej technologii przedstawienie laserowe, projekcja obrazów dynamicznych, gdzie występuje setka statystów i aktorów, opowiedziana jest historia Tunezji w j.polskim. W sali biesiadnej serwowane są dania kuchni tunezyjskiej i wino, w ramach rozrywki gwarantowany pokaz tańca brzucha i tańców tunezyjskich.
    REJS STATKIEM PIRACKIM-1/2 dnia poniedziałek, środa lub sobota cena: ok. 15 EURO/17 $/os. dorosła,- hotele w Sousse i Monastirzeoraz ok.20 EURO/23 $ / os dorosladla osób w hotelah wMahdii
    dzieci (2-12 lat) -50%

    Przedpołudniowy rejs na morzu! Trzy godziny relaksującego rejsu wzdłuż wybrzeża dla osób lubiących statki, morze i dobrą zabawę. W trakcie rejsu serwowany jest posiłek, odbywają się animacje, zabawa, dla odważnych przewidziana kąpiel na głębokim morzu.


    Uwaga!
    Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymają Państwo u naszego przedstawiciela w Tunezji. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy fakultatywne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane.

    Inne

    TUNEZJA informacje ogólne


    Waluta
    TND - dinar tunezyjski. Dinary nie są walutą wymienialną poza Tunezją. Warto zabrać ze sobą EURO lub dolary które wymienić można w każdym hotelu. Dinarów nie można wywozić i pozostałe należy wymienić na lotnisku na dewizy (będzie do tego potrzebny kwit wymiany).
    Napiwki
    Przyjęte choć nie obowiązkowe jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Tunezji nie są wysokie i napiwki są często pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Taksówkarze wioząc turystów też często sami zaokrąglają należne kwoty.
    Wiza
    Każdy podróżny z obywatelstwem polskim musi mieć paszport ważny przynajmniej 3 miesiące od daty wyjazdu z Tunezji. Przy pobytach do 90 dni wiza nie jest wymagana od obywateli polskich. Obywateli pozostałych państw mogą obowiązywać odmienne przepisy paszportowo-wizowe.

    Czas
    Czas taki jak w Polsce.

    Orientacyjne ceny
    Hamburger - 3 TND woda 1,5 l - 0.5 TND piwo 1.5 TL w sklepie Na bazarach i w małych sklepikach warto się targować.

    Poczta
    W większości hoteli są ustawione skrzynki do których można wrzucać kartki pocztowe. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą. Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.75 TND.

    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

    Telefony
    Telefony komórkowe działają prawie w całej Tunezji. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    Tunezja
    Jedno z pierwszych wakacyjnych miejsc Polaków nadal przyciąga jak magnes pięknymi plażami, orientalną kuchnią i ciepłym morzem. Prawdziwe orientalne wrażenia zapewnia pustynia i tunezyjskie miasta z ich niepowtarzalnym arabskim klimatem, kolorami, smakami i zapachami przypraw które trudno znaleźć w innej części świata.
    Miejscowości wakacyjne na wybrzeżu Tunezji:
    Port el Kantaoui
    Położony tuż obok Sousse, z malowniczym portem jachtowym, który jest centrum życia nocnego miejscowości. Tu znajdują się piękne piaszczyste plaże i luksusowe hotele oraz 36 dołkowe pole golfowe. Zaletą kurortu jest również bliskość Sousse, gdzie warto odwiedzić starą medinę z niesamowitym lokalnym bazarem - sukiem.

    Monastir
    Strefa hotelowa Monastiru to kilka kilometrów piaszczystej plaży, która zachęca do wieczornych spacerów. Sam Monastir był kiedyś rybacką wioską, ale od wielu lat intensywnie się rozwija i obecnie jest sporym miastem. Warto wybrać się z hotelu do centrum miasta i zobaczyć górujący nad miastem Ribat z IX w.

    Hammamet
    Jest jednym z najbardziej znanych kurortów tunezyjskiego wybrzeża. Zwane miastem jaśminu lub rajskim ogrodem zachwyca szerokimi plażami i licznymi możliwościami uprawiania sportów wodnych. W Hammamecie znajduje się wiele restauracji kawiarni i barów. Warto odwiedzić zabytkową część miasta - za obronnymi murami kryją się wąskie uliczki i meczety.

    Mahdia
    Leży ok. 50 km na południe od Sousse. Jest to kurort nieco mniejszy od Sousse, czy Hammametu, jednak nie mniej atrakcyjny. Plaże Mahdii są uznawane za jedne z najlepszych w kraju. Jednocześnie Mahdia ma bogate tradycje kulturalno-religijne i dlatego stanowi również atrakcję krajoznawczą.

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Tunezji trwa od 1.07.2020 do 31.08.2020.

    Wizy

    Przylatując do Tunezji należy okazać negatywny wynik testu RT PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 h przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).
    Od 1 czerwca obywatele Polski, którzy są w pełni zaszczepieni i posiadają stosowny dokument potwierdzający (bez limitu dni od podania ostatniej dawki szczepionki) lub z zaświadczeniem przebycia choroby COVID-19 (jeśli od zakażenia minęło minimum 6 tygodni), będą mogli wjechać do Tunezji bez konieczności wykonania testu RT-PCR. Niezaszczepione osoby małoletnie mogą wjechać do Tunezji tylko z negatywnym wynikiem testu RT- PCR (dzieci poniżej 12 roku życia są z testu zwolnione).
    Przypominamy o konieczności odebrania vouchera na stanowisku Rainbow na lotnisku wylotu, przed udaniem się do odprawy.
    Brak posiadania negatywnego wyniku testu lub vouchera może skutkować niewpuszczeniem pasażera na pokład samolotu.
    Ponadto przypominamy o bezwzględnym obowiązku wypełnienia formularza wjazdowego do Tunezji, który należy wypełnić i wygenerować najwcześniej na 72 godziny przed wylotem z Polski ale nie później niż przed odprawą. Wydrukowany i podpisany dokument należy posiadać w trakcie odprawy oraz przekazać po wylądowaniu na lotnisku w Tunezji.
    Formularz dostępny jest online na:
    "


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    5*

    REGION

    Sousse

    OPIS

    Piękne plaże, całoroczny ciepły klimat i kultura z historią sięgającą tysięcy lat. Goście mogą to tutaj okryć na własne oczy. Obiekt otoczony ogrodami oferuje najlepszą obsługę, dostęp do basenów, lokalnych potraw w restauracjach i wakacyjne oderwanie się od codzienności dla każdego. Odległość od Sousse jest niewielka, dzięki czemu zabytki i atrakcje tego miasta są na wyciągnięcie ręki.

    lokalizacja

    2 km od Port El Kantaoui, 15 km od Sousse, 30 km od lotniska w Monastirze-MIR. Hotel usytuowany na powierzchni: 70000 m2.

    kategoria organizatora

    5*

    kategoria lokalna

    5*

    Data otwarcia

    1981 r. Odnowiony w 2015 r.Na terenie hotelu: restauracje (3), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (5), centrum biznesowe (płatne), basen kryty, 2 baseny odkryte.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

    internet

    - Wi-Fi w hotelu bezpłatne

    plaża

    50 m od hotelu, prywatna, piaszczysta. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe (depozyt), bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 1 budynku głównym (liczba pięter: 4, liczba wind: 3)Typy pokoi:- pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje double side sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje double sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje double priority location dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje double star prestige sv dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double star prestige gv dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- junior suity garden view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje double basic dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- junior suity sea view dla max. 4 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatne), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- junior suity star prestige garden view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatne), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- junior suity star prestige sea view dla max. 2 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatne), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon- pokoje double interonnection garden view dla max. 6 os.: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon- pokoje rodzinne dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja centralna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (płatny), minibar (pusty), TV, telefon, łazienka (wanna, WC), balkon

    Wyżywienie

    - restauracja główna "Al Hambra", restauracja z przekąskami "Le Rimel", restauracja a la carte, bary (5), cukierniaAll Inclusive(08:00-00:00)- śniadanie (06:00-10:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji głównej- przekąski (12:00-18:00) serwowane w restauracji "Le Rimel"- lody- wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe- pakiety urodzinowe (na życzenie)Restauracje a la carte- 1 wizyta w trakcie pobytu w restauracji gratis. Wymagana rezerwacja.- włoska

    z myślą o dzieciach

    - brodzik- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- krzesełka dla dzieci w restauracji- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    - tenis stołowy- rzutki- badminton- siatkówka plażowa- minigolf- siłownia- lekkie animacje

    płatne

    - korty do tenisa ziemnego (3)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- bilard- sporty wodne na plaży- centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- salon piękności- łaźnia tureckaDODATKOWE INFORMACJEZe względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane w związku z wirusem Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej m. in. wyposażenie pokoju, serwis plażowy, serwis posiłków.

    Uwaga!

    Hotel wyznaczył strefę tylko dla dorosłych i pokoje prestige dla osób powyżej 16 roku życia. PODATEK TURYSTYCZNYPocząwszy od 01 listopada 2018 roku, niezależnie od tego, czy umowa została zawarta przed 01 stycznia 2018 roku, czy nie, wszyscy Goście muszą zapłacić w dniu przyjazdu do hotelu podatek turystyczny w dinarach tunezyjskich (TND).Podatek będzie naliczany za wszystkich Gości powyżej 11.99 lat, a kwota zostanie pobrana za maksymalnie 7 nocy.- 3 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 5 * i 4 *- 2 dinary tunezyjskie za osobę dorosłą za noc w hotelach 3 *- dinar tunezyjski za osobę dorosłą za noc w hotelach 2 *

    Aktualizacja opisu

    23.08.2021 12:24

    usługi dostępne w hotelu

    NiepełnosprawniWi-FiSPASiłowniaTenisMini KlubAll InclusiveSerwis plażowySporty wodne

    Sale konferencyjne

    Pokoje 4 osobowePokoje 6 osobowe


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Tunezja/Wybrzeże Wschodnie

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 4*- kat. lokalna 4*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - ok. 1 km od portu jachtowego - ok. 11 km od centrum Sousse - ok. 25 km od lotniska w Monastirze - ok. 40 km od lotniska w Enfidii

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne), ręczniki (kaucja)

    Pokoje

    - klimatyzacja centralna (15.06-15.09) - TV-Sat, telefon, lodówka - sejf (płatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon - widok na morze (płatny) W pokojach Standard connected mozliwość zakwaterowania rodziny 2+2 lub 4 osób dorosłych - sa to 2 pokoje standardowe połączone drzwiami (na zapytanie)

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, basen kryty, leżaki i parasole oraz materace przy basenie, ręcznik plażowe (kaucja) - aerobik, aqua aerobik - tenis stołowy, rzutki - sauna - siatkówka, minigolf - korty tenisowe - animacje Płatne - bilard - oświetlenie kortów i lekcje tenisa - spa, masaże - sporty wodne na plaży

    Dla dzieci

    - plac zabaw - brodzik - łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie) - opiekunka (płatna) - wysokie krzesełka w restauracji

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja główna - Snack bar - lobby bar - kawiarnia mauretańska

    Dodatkowe informacje

    - rok otwarcia hotelu 1981, wyremontowany w 2012 r. - hotel dysponuje 301 pokojami - kącik internetowy (płatny) - sala konferencyjna - salon piękności , sklepy, fryzjer - www.iberostar.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA TUNEZYJSKA

    *****

    KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

    SF5

    Położenie

    *      Odnowiony w 2015 r. hotel znajduje się w turystycznej dzielnicy Sousse - Port El Kantaoui (11 km od centrum Sousse), 25 km od lotniska w Monastirze, 28 km od lotniska w Enfidha.

    Plaża

    *      Bezpośrednio przy piaszczystej plaży. Leżaki i parasole są bezpłatne, pobierany jest depozyt za ręczniki plażowe.

    Zakwaterowanie

    *      301 pokoi; *      Typy pokoi: standardowe (ok. 27 m2), pokoje prestiże (ok. 27 m2), junior suite (ok. 40 m2), junior suite prestiże (ok. 40 m2); *      Wyposażenie: klimatyzacja (15.06-15.09), łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, telewizor, telefon, sejf (bezpłatny), mini bar codziennie uzupełniany (woda bezpłatnie, w pokojach prestiże dodatkowo inne napoje bezalkoholowe i piwo), ekspres do kawy/herbaty (w pokojach prestiże), Internet Wi-Fi (darmowy), balkon lub taras.

    Restauracje i bary

    *      Restauracja główna, 3 restauracje a' la carte: włoska, tunezyjska, japońska (płatne); *      Lobby bar, bar Rimel (otwarty 31.05-31.10), bar na plaży (otwarty 31.05-31.10), Sport bar, kawiarnia mauretańska.

    Wyżywienie

    *      All inclusive - śniadania, późne śniadania, obiady oraz kolacje w formie bufetu. W ciągu dnia serwowane są przekąski, ciasta, lody. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji serwowane są w wybranych barach w godzinach ich otwarcia między 10.00 a 24.00.

    Sport i Rozrywka

    *      Basen zewnętrzny, basen kryty, brodzik dla dzieci; *      Bezpłatnie - kort tenisowy, siłownia, siatkówka plażowa, łucznictwo, tenis stołowy, aerobik, gimnastyka w wodzie, animacje; *      Odpłatnie -centrum SPA ( m.in. masaże, sauna, łaźnia turecka), pokój gier, sisha.

    Dla dzieci

    *      Brodzik, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), łóżeczko (bezpłatnie), plac zabaw.

    Pozostałe udogodnienia

    *      Sklepy, salon fryzjerski, kantor, bankomat, wypożyczalnia rowerów i samochodów, bezpłatny dostęp do Internetu Wi-Fi w całym hotelu, sala konferencyjna, parking.

    Naszym zdaniem

    *      Hotel renomowanej sieci położony bezpośrednio przy pięknej plaży to idealna propozycja zarówno dla rodzin z dziećmi jak i dla osób lubiących aktywnie spędzać czas.  

    Strona internetowa

    *      www.iberostar.com


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Położony na tunezyjskim wybrzeżu Morza Śródziemnego, w ogrodzie o powierzchni 3 tys m, oferuje profesjonalną obsługę oraz szeroki wachlarz rozrywek dla całej rodziny. W hotelu znajdują się restauracje serwujące dania z bogatych i tradycyjnych receptur kuchni tunezyjskiej i słynne herbaty, z jakich słynie Tunezja. Wysoki standard usług jaki gwarantuje sieć Iberostar zadowoli każdego klienta. ok. 4 km od centrum dzielnicy turystycznej Port El Kantaoui, ok. 500 m od sklepów i barów, ok. 11 km od centrum SOUSSE; ok. 25 km od portu lotniczego w Monastirze, ok. 40 km od portu lotniczego w Enfidha; przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu.

    PLAŻA

    hotelowa, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki; bar (czynny w sezonie letnim).

    HOTEL

    czterogwiazdkowy, stylowy, zbudowany w 1981 r., całkowicie odnowiony w 2012 r., budynek główny, łącznie 301 pokoi, 3 piętra,

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Winda, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, restauracje: główna Alahambra - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, live cooking show, restauracja la carte Le Rebeb - kuchnia tunezyjska, w restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 3 bary: Le Rimel snack-bar przy basenie, Le Boutre w lobby, bar na plaży (czynny w sezonie letnim), kawiarnia mauretańska La Chicha Cafe, kantor, minimarket, sklepy z pamiątkami; centrum konferencyjne, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 6 TND/30 min, 10 TND/godz.), sejf w recepcji (3,5 TND/dzień), room-service, pralnia, opiekunka dla dziecka, wypożyczalnia samochodów; udogodnienia i pokoje dla niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    INTERNET

     bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy (ok. 6 TND/30 min, 10 TND/godz.)

    KONFERENCJE/INCENTIVE

    centrum konferencyjne

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    basen, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 400 m, brodzik dla dzieci, ok. 15 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki, materace i ręczniki; basen kryty, słodka woda, ok. 100 m, podgrzewany w sezonie zimowym; 3 korty tenisowe (godzina gry w ramach all inclusive, wymagana wcześniejsza rezerwacja), wypożyczalnia sprzętu (za kaucją), tenis stołowy, siatkówka, łaźnia turecka (raz na tydzień w ramach all inclusive od godz. 18.00; wymagana wcześniejsza rezerwacja); plac zabaw dla dzieci, miniklub (4-12 lat), minidisco, animacje sportowe i programy rozrywkowe dla dorosłych i dzieci: aerobik, minipiłka nożna, siatkówka, strzelanie z łuku, waterpolo; za opłatą: bilard, golf; centrum welness: sauna, masaże.

    DLA DZIECI

    Brodzik, plac zabaw, krzesełka w restauracji, opiekunka (płatna).

    ZAKWATEROWANIE

    standardowy: 2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 24-27 m, elegancki, przestronny, indywidualnie sterowana klimatyzacja (15.06-15.09) lub ogrzewanie, łazienka (wanna, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: sejf (ok. 3,5 TND/dzień), minibar (raz na pobyt woda); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka); widok na morze za dopłatą; rodzinny: 2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek, maks. 3 os. dorosłe), łazienka (wanna/prysznic, wc), pokój dzienny, sypialnia, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    WYŻYWIENIE

    śniadanie (7.00-10.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie w barze w lobby (10.00-11.30); woda mineralna, zimne napoje bezalkoholowe, lokalne wino i piwo do obiadu i kolacji; przekąski: pizza, pasta, kanapki, ciasta w barze przy basenie (10.00-18.00); kawa, herbata, zimne napoje bezalkoholowe, lokalne alkohole w wyznaczonych barach (10.00-23.00); raz na pobyt kolacja w restauracji la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja); wymagane noszenie opasek all inclusive.

    CENA

    Cena PLN zawiera bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera obowiązkowej opłaty klimatycznej 3 DT/os/noc (płatna w hotelu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych Od sezonu 2019 zgodnie z decyzją rządu tunezyjskiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania w hotelu. Wysokość podatku  turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu: Hotele 2* - 1 TND za noc/os Hotele 3* -  2 TND za noc/os Hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu ( max 7 noclegów). Dzieci do lat 12 zwolnione są z podatku.   W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 3 m-ce (ważność liczona od daty powrotu) obywatele polscy udający się do Tunezji są zwolnieni z obowiązku wizowego na okres do 90 dni każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora. KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/tunezja


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Opis

    Ceniony za wysokiej jakości serwis, położony bezpośrednio przy pięknej plaży, oferuje dostęp do zaplecza kulturalno rozrywkowego w malowniczym Porcie el Kantaoui, rozległy, dobrze utrzymany ogród, dwa duże baseny zewnętrzne oraz atrakcje sportowe i animacje na ternie hotelu.

    Położenie

    W spokojnej, hotelowej dzielnicy Portu el Kantaoui, ok. 2 km od mariny, ok. 11 km od Mediny w Sousse, ok. 25 km od lotniska w Monastirze i ok. 35 km od lotniska Enfidha, tuż obok pola golfowego.

    Plaża

    Bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza - bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki.

    Hotel

    Internet - bezpłatne Wi-Fi na terenie całego obiektu. Płatny kącik internetowy. 301 pokoi rozmieszczonych jest w eleganckim, trzypiętrowym budynku. Na terenie hotelu - całodobowa recepcja, sejf, punkt wymiany walut, pralnia, sklepy, centrum konferencyjno-biznesowe, salon piękności (część usług dodatkowo płatna). Akceptowana płatność kartami kredytowymi. Oficjalna kategoria tunezyjska *****

    Pokoje

    Klimatyzacja, bezpłatne Wi-Fi, łazienka (wanna z prysznicem, suszarka do włosów), telewizja satelitarna, telefon, sejf i minibar dodatkowo płatne, balkon lub taras. Standardowe - 2 osoby z możliwością dostawki dla dziecka lub osoby dorosłej, widok na ogród. Możliwość zarezerwowania pokoju o podwyższonym standardzie lub pokoju z widokiem na morze - dodatkowo płatne. Oferta może zawierać przykładowe zdjęcia pokoi. Brak możliwości wyboru lokalizacji pokoju.

    Rekreacja, sport, atrakcje

    Duży basen (leżaki, parasole, ręczniki bezpłatne), basen kryty; bezpłatnie przykładowe atrakcje i zajęcia: korty tenisowe (wypożyczenie sprzętu za kaucją), tenis stołowy, siatkówka, mini golf, rzutki, łucznictwo. Wieczorami muzyka na żywo i spektakle, w ciągu dnia i wieczorem animacje. Płatne - oświetlenie kortów tenisowych, sporty wodne na plaży, golf, bilard. Profesjonalne, luksusowe Centrum Spa oferuje zabiegi zdrowotne i upiększające, masaże, saunę, hammam.

    Dla dzieci

    Oddzielny brodzik, miniklub z podziałem na grupy wiekowe 4-7 lat i 8-12 lat, plac zabaw, opiekunka do dziecka (na zapytanie, dodatkowo płatna), gry i zabawy z animatorami w ciągu dnia, w pokoju łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zapytanie).

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu. Lokalne wino, piwo, napoje bezalkoholowe do obiadu i kolacji. W wyznaczonych barach i restauracjach wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe, (10.00 do 23.00). Między posiłkami przekąski w wyznaczonych miejscach i godzinach, ciastka, kawa i herbata. Raz na pobyt kolacja w restauracji a la carte (wymagana rezerwacja z odpowiednim wyprzedzeniem).

    Restauracje i bary

    Restauracja główna, 3 restauracje a la carte z kuchnią włoską, tunezyjską i azjatycką; bar w lobby, bar przy basenie, bar Anfiteatro, bar sportowy, kawiarnia mauretańska.

    Informacje dodatkowe

    Część sportów i gier dodatkowo płatna. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują w hotelu. Hotel zastrzega sobie prawdo do modyfikacji oferty All Inclusive. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive w wyznaczonych barach i godzinach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-listopad 2019. UWAGA! Cena nie obejmuje obowiązkowego lokalnego podatku turystycznego. Opłatę należy uregulować w hotelowej recepcji, przed zakwaterowaniem. Wysokość podatku: hotele 2* - 1 TND za noc/os; hotele 3* -  2 TND za noc/os; hotele 4* i 5*- 3 TND  za noc/os. Podatek nie obejmuje dzieci do lat 12. Opłata dotyczy tylko pierwszego tygodnia pobytu (7 dni).

    Świadczenia w cenie

    Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.

    Warto wyróżnić

    * wysokiej jakości serwis * położenie w urokliwym Porcie el Kantaoui * bezpośrednio przy plaży * duże baseny zewenętrzne i zadbany ogród

    Aktualizacja

    Oficjlana kategoria lokalna 5*

    HOTELE

    W chwili obecnej wszystkie hotele wdrażają nowe regulacje sanitarne mające na celu zapewnienie Klientom bezpiecznego i beztroskiego wypoczynku. W każdym hotelu znajdą się wytyczne dotyczące korzystania z: infrastruktury (baseny, siłownie, SPA, sale zabaw, wspólne pomieszczenia, sposób wydawania posiłków itp.), z systemu All Inclusive, atrakcji oraz animacji itp. Hotele zastrzegają sobie prawo do wprowadzania obostrzeń i zasad korzystania z oferty hotelowej zgodnie z rozwojem sytuacji i nakazanymi w danym kraju wymogami. Wszelkie zalecenia i regulacje mogą się zmieniać dynamicznie i mogą być wprowadzane w trybie nagłym. Obiekty działają zgodnie z wytycznymi władz danego kraju obowiązującymi w związku z przeciwdziałaniem epidemii COVID-19. Wszelkie zmiany wynikają z wdrażania przepisów sanitarnych, do których stosowania zobowiązane są hotera oraz turyści. Obowiązek dostosowania sie do reżimu stanitarnego nie uprawnia Klienta do możliwości żądania odszkodowania. Prosimy każorazowo o zapoznawanie się z komunikatami MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi i sanitarnymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/informacje-dla-podrozujacych. W przypadku rezerwacji wakacji w Polsce: https://www.gov.pl/web/rozwoj/hotele-i-inne-miejsca-noclegowe.

    COVID-19

    Aktualizacja z dnia 14.08.2020 Turyści, którzy mają wykupiony pakiet: przelot i wypoczynek - nie są objęci obowiązkiem przedstawienia testu COVID 19 z negatywnym wynikiem natomiast podczas odprawy muszą posiadać voucher podróżny, który potwiedza ich zakwaterowanie w hotelu na miejscu. W Tunezji Klienci mogą podróżować w ramach wycieczek zorganizowanych, natomias aby poruszać się po mieście we własnym zakresie muszą po 6 dniach od przylotu zrobić test na obecność COVID 19 (koszt ok 210 TUD). W części hoteli restauracje a la carte są zamknięte. Hotele nie prowadzą serwisu plażowego - Klienci powinni posiadać swoje ręczniki plażowe.


    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Hotel należy do znanej sieci Iberostar, połozony przy piaszczystej plaży.  Hotel oferuje bogatą ofertę zajęć sportowych, zabiegów pielęgnacyjnych i doskonałą kuchnię. Na najmłodzych również czekają liczne atrakcje i bogaty program animacyjny. Idealny wybór dla rodzin z dziećmi i osob lubiących aktywnie spędzać czas.

    Położenie

    Hotel położony bezpośrednio przy plaży, do lotniska w Monastirze ok. 29 km, ok. 4 km od Portu El Kantaoui, 11 km od Sousse. Najbliższe restuarcaje, bary i sklepy oddalone ok. 500 metrów. Centrum miasta w Sousse ok. 11 km, Port El Kantaoui ok. 1,5 km. Przystanek autobusowy ok. 1 km od hotelu.

    Wyposażenie

    Eleganckie lobby z recepcją i bezpłatnym Wi Fi, restauracja główna, 2 restauracje a la carte: włoska i tunezyjska; 4 bary, kantor, sala TV, pralnia, sklep z pamiątkami, butik, jubiler, fryzjer, parking, sala konferencyjna  

    Pokoje

    Wszystkie komfortowo wyposażone pokoje z klimatyzacją, wyposażone w łazienkę z suszarką do włosów, telefon, Wi Fi, TV Sat, minibar, sejf, balkon. Doplata do widoku na morze.  

    Wyżywienie

    All incluive: śniadanie: 06:00 - 10:00, późne śniadanie: 10:00 - 12:00, obiad: 12:30 - 14:00 i kolacja: 18:30 - 21:30 w formie bufetu Przekąski serwowane w wyznaczonych barach,  wybrane napoje bezalkoholowe w godzinach 08:00 - 00:00, wybrane lokalne napoje alkoholowe 10:00 - 00:00. 

    Sport i rozrywka

    2 baseny, siłownia, siatkówka plażowa, tenis stołowy, zajęcia sportowe, bogaty program animacyjny, muzyka na żywo, korty tenisowe sporty wodne na plaży, strefa Spa. 

    Dla dzieci

    Mini klub, animacje dla dzieci, pokój gier i zabaw, plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracj.

    Uwagi

    Od obywateli RP wiza nie jest wymagana. Od roku 2019 obowiazuje w Tunezji obligatoryjny podatek, pobierany jednorazowo przy meldowaniu się w hotelu. * -1 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 2 gwiazdkowym * -2 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 3 gwiazdkowym * -3 TND / za noc za osobę powyżej 12 roku życia -w hotelu 4 i 5 gwiazdkowym * Przy pobytach dłuższych niż 7 dni podatek jest równowartością pobytu 7 dniowego. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Podatku turystycznego - płatnego w recepcji hotelowej, wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

    Aktualizacje COVID-19

    Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Stylowy hotel otoczony przepięknym ogrodem, położony w tętniącym życiem kurorcie, niedaleko pól golfowych. Polecamy go głównie parom oraz miłośnikom życia nocnego.

    Szukasz wakacji do Tunezji?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zatoka Hammamet, Tunezja

    Plaża

    piaszczysta, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole słoneczne, materace na leżaki w cenie. Bar na plaży (VI-IX).

    Internet

    WiFi gratis.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Iberostar Diar El Andalous

    Opinie o Hotelu Iberostar Diar El Andalous

    4.3
    polecam

    Okolica fajna, blisko do sklepów i centrów handlowych, plaża trochę mała ale można siedzieć nad basenem, pokoje ładne codziennie sprzątane, pościel i ręczniki często wymieniane, jedzenie bardzo urozmaicone, animacje głównie dla dorosłych dzieci będą się raczej nudzić większość gości to Francuzi i Belgowie, obsługa słabo mówi po ang lepiej po francusku

    POLECAM:
    osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
    Podsumowanie: polecam
    4.3
    4.3
    polecam

    doskonałe wyżywienie, mnóstwo potraw o każdej porze dnia, wybór powala, tak samo z napojami. pokoje schludne i wysprzątane, sam teren hotelowy nie za duży więc można w miarę szybko wszędzie dotrzeć. niestety plaża trochę mała, w związku z tym zatłoczona, przy basenie też zdarzały się tłoki. położenie względem portu i Sousse super.

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: polecam
    4.3

    Iberostar Diar El Andalous - możliwości zakwaterowania:

    Basic Room DBL
    basic room dbl a
    double room garden view dbl a
    double room sea view dbl a
    interconnecting garden view dbl a
    Standard Garden View DBL
    Standard Sea View DBL
    Standard Side Sea View DBL
    star prestige garden view dbl a
    star prestige sea view dbl a
    2 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    1 os. pokoj standardowy z widokiem na ogrod
    2 os. Junior Suite Star Prestige z widokiem na ogród
    2 os. Pokój standardowy promocyjny
    pokoj standardowy z centralnym widokiem na morze
    pokoj standardowy z centralnym widokiem na morze
    standard [sea view] dbl
    dblint double interconnecting
    dblspsv double star prestige sea view
    dblstp double star prestige
    fr family room
    jsgv junior suite gv
    jsgv junior suite gv
    jsgv junior suite gv
    jssv junior suite sv
    jssv junior suite sv
    jssv junior suite sv
    srbas standard room basic
    srgv standard room gv
    srgv standard room gv
    srgv standard room gv
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srssv standard room side sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    srsv standard room sea view
    suprsv superior room sea view
    suprsv superior room sea view
    suprsv superior room sea view

    Iberostar Diar El Andalous - Możliwości wyżywienia:


    Iberostar Diar El Andalous - miasta wylotu:


    Iberostar Diar El Andalous - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Iberostar Diar El Andalous? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00