cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
  • Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort, Zanzibar
1 / 20
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
18.08 - 19.08
już od 622 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
07.09 - 08.09
już od 397 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Hotel Royal Zanzibar Beach Resort
  • Nurkowanie
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne

Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort
star 5

Zanzibar
Ocena hotelu Hotel Royal Zanzibar Beach Resort:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Hotel Royal Zanzibar Beach Resort:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 07 września 2022

Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum miejscowości Nungwi
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

polozenie

  • ok. 3 km od centrum miejscowości Nungwi
  • lokalizacja w spokojnej okolicy
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 60 min

plaza

  • bezpośrednio przy plaży
  • publiczna (z częścią prywatną hotelu)
  • piaszczysta
  • zalecane obuwie kąpielowe
  • ręczniki w cenie
  • restauracja przy plaży
  • bar przy plaży

Wyposażenie

  • recepcja
  • ogród
  • taras
  • sala TV
  • Wi-Fi: w całym hotelu, w cenie
  • kantor
  • sklep z pamiątkami
  • pralnia: płatna
  • parking: niestrzeżony

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

182

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • hotel nie akceptuje zwierząt
  • taksa klimatyczna (płatna na miejscu, ok. 1 USD/os./dzień)
  • Od 01.06.2019 w trosce o środowisko naturalne zabronione jest wwożenie oraz używanie w Tanzanii i na Zanzibarze torebek plastikowych. Nieprzestrzeganie tego zakazu zagrożone jest karą grzywny. Aby uniknąć problemów na miejscu zalecamy niestosowanie torebek plastikowych w żadnym z bagażów. Dotyczy to również zakupów zrobionych na strefie wolnocłowej, jeśli zostały zapakowane w torebkę foliową. Radzimy korzystać z torebek papierowych lub materiałowych. Zakaz nie ma zastosowania do małych, plastikowych torebek wielokrotnego użytku, służących do przewozu kosmetyków w bagażu podręcznym.
  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

basen

  • baseny: 3
  • strefa basenowa
  • basen typu infinity
  • basen dla dzieci
  • jacuzzi
  • ręczniki: w cenie
  • Dla dzieci

    • miniklub: 4-12 lat
    • animacje dla dzieci: codziennie
    • pokój zabaw 
    • wysokie krzesełka
    • brodzik
    • łóżeczko dziecięce: na zapytanie

    Sport i wellness

    W cenie
    • siłownia
    • aqua fitness 
    • piłka nożna 
    • siatkówka plażowa 
    • piłka plażowa
    • stretching
    Płatne
    • strefa spa: w ofercie firm zewnętrznych
    • masaże: w ofercie firm zewnętrznych
    • zabiegi kosmetyczne 
    • szkoła nurkowania PADI: w ofercie firm zewnętrznych

    rozrywka

    • zajęcia sportowe codziennie
    • przedstawienia
    • muzyka na żywo

    Pokoje

    Pokój 2-osobowy superior DZX1
    • 1-4 os.
    • ok. 78 m2
    • ograniczony widok na morze lub widok na ogród
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • biurko
    • lodówka
    • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
    • wanna
    • oddzielny prysznic
    • suszarka do włosów
    • oddzielne WC
    • Wi-Fi: w cenie
    Pokój 2-osobowy superior deluxe DZX3
    • 1-4 os.
    • ok. 76 m2
    • widok na morze lub ogród
    • po całkowitym remoncie w 2016 roku
    • balkon lub taras
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf
    • telefon
    • minibar: woda
    • TV sat.
    • sofa
    • biurko
    • lodówka
    • czajnik elektryczny
    • wanna
    • oddzielny prysznic
    • suszarka do włosów
    • oddzielne WC
    Suita junior JSM1
    • 1-4 os.
    • ok. 96 m2
    • widok na morze
    • po częściowym remoncie w 2017 roku
    • balkon lub taras
    • pokój dzienno-sypialny
    • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
    • sejf: w cenie
    • telefon
    • TV sat.
    • sofa
    • biurko
    • lodówka
    • zestaw do przygotowywania kawy/herbaty
    • wanna
    • oddzielny prysznic
    • suszarka do włosów
    • oddzielne WC
    • Wi-Fi: w cenie

    Wyżywienie

    All inclusive
    • śniadanie: w formie bufetu
    • późne śniadanie
    • obiad: w formie bufetu
    • kolacja: w formie bufetu
    • przekąski
    • ciasto
    •  wybrane napoje bezalkoholowe
    • wybrane lokalne napoje alkoholowe
    • kawa/herbata po południu
    Restauracje i bary
  • restauracje: 2
  • główna restauracja „Spices": rodzaje kuchni: międzynarodowa, włoska, regionalna, dania z grilla, dania dietetyczne, potrawy bezglutenowe, dania bez laktozy, dania lekkostrawne, dania sezonowe, dania wegetariańskie, bufet, show cooking, codziennie 07:00 - 10:30, codziennie 12:30 - 02:30, kilka razy w tygodniu 19:00 - 21:30, z tarasem, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • restauracja „Samaki": rodzaje kuchni: międzynarodowa, wybór z menu, dania serwowane, bez możliwości wyboru z menu, z tarasem, na plaży, wysokie krzesełka dla dzieci, wymagany odpowiedni strój
  • bary i inne: 4
  • bar koktajlowy „Mapenzi": codziennie 10:00 - 23:00
  • bar na plaży „Beach Bar": codziennie 10:00 - 17:30
  • bar typu swim-up „Upepo Bar": codziennie 10:00 - 17:30
  • bar koktajlowy „Coco Bar": codziennie 10:00 - 17:30
  • Dodatkowe informacje
  •  wymagane noszenie opasek all inclusive
  • kolacja przy świecach: wymagana rezerwacja, płatna, stałe menu, wybór z menu
  • świąteczne atrakcje: w formie bufetu
  • atrakcje noworoczne: w formie bufetu, wino/piwo/napoje bezalkoholowe, wino musujące

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar / Zanzibar

    Opis oferty:

    Ekskluzywny, rewelacyjne połączenie nowoczesności i Swahili - tradycyjnej architektury Zanzibaru. Położony przy cudownej plaży, w pięknie zaprojektowanym, tropikalnym ogrodzie z trawnikami, strumykami i fontannami. Świetny kompleks basenów - w tym jeden typu infinity, dający optyczne złudzenie, że łączy się z oceanem. Luksusowe pokoje: wyrafinowana prostota, dyskretne lokalne detale, ciepła kolorystyka i wszystkie możliwe wygody. Idealne miejsce na totalne oderwanie od świata i pełen relaks w otoczeniu bajkowej natury. W 2016 r. hotel otrzymał ŻAGIEL ITAKI za najwyższą jakość świadczonych usług.

    POŁOŻENIE:

    na północno-zachodnim wybrzeżu Zanzibaru, w spokojnej wiosce NUNGWI, znanej z wyrobu tradycyjnych łodzi dhow; ok. 58 km od portu lotniczego na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Nungwi Beach, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki na wydzielonej części należącej do hotelu, niewielkie przypływy/odpływy oceanu.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, oddany do użytku w 2008 r., 124 pokoje, 12 budynków, 1 piętro, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: Spices - główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; Samaki - á la carte (kolacja dodatkowo płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 4 bary: Mapenzi - główny, Upepo przy basenie, bar na plaży, Coco bar w restauracji Samaki; butik z pamiątkami, odzieżą, biżuterią i kosmetykami, kantor; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zapytanie), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 58 m², luksusowy, elegancki, nowoczesny, klimatyzowany, wentylator, moskitiera, duża łazienka (podwójna wanna, prysznic, wc, bidet; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; duży balkon lub taras (leżaki);

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 96 m² wyposażenie jak w superior, szlafroki i klapki w łazience; frontalny widok na morze; pokój suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, nieregularny kształt, łącznie ok. 2500 m², gł. 0,2-1,8 m, hydromasaż, brodzik dla dzieci, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki kąpielowe; tenis stołowy, centrum fitness, piłka plażowa, rzutki; miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: masaże, centrum nurkowe (PADI), łowienie ryb na pełnym morzu.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-11.30), obiad (12.30-14.30) w restauracji Spices i Samaki, kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej Spices; przekąski w Samaki (14.30-18.00); napoje bezalkoholowe (7.00-23.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w barach.

    KONTAKT:

    0025/5783345345, www.royalzanzibar.com

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar /

    Opis oferty:

    Ekskluzywny, rewelacyjne połączenie nowoczesności i Swahili – tradycyjnej architektury Zanzibaru. Położony przy cudownej plaży, w pięknie zaprojektowanym, tropikalnym ogrodzie z trawnikami, strumykami i fontannami. Świetny kompleks basenów – w tym jeden typu infinity, dający optyczne złudzenie, że łączy się z oceanem. Luksusowe pokoje: wyrafinowana prostota, dyskretne lokalne detale, ciepła kolorystyka i wszystkie możliwe wygody. Idealne miejsce na totalne oderwanie od świata i pełen relaks w otoczeniu bajkowej natury, gdzie czekają na Ciebie niesamowite zachody słońca.

    POŁOŻENIE:

    na północno-zachodnim wybrzeżu Zanzibaru, w spokojnej wiosce NUNGWI, znanej z wyrobu tradycyjnych łodzi dhow; ok. 58 km od lotniska na Zanzibarze.

    PLAŻA:

    Nungwi Beach, biały piasek, łagodne zejście do morza, bezpośrednio przy hotelu, bezpłatne parasole i leżaki na wydzielonej części należącej do hotelu, niewielkie przypływy/odpływy oceanu.

    HOTEL:

    pięciogwiazdkowy, oddany do użytku w 2008 r., częściowo odnowiony w 2019 r., 182 pokoje, 12 budynków, 1-3 piętra, przestronny i elegancki hol, całodobowa recepcja, 2 restauracje: Spices – główna, dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; The Cliff – á la carte (kolacja dodatkowo płatna, wymagana wcześniejsza rezerwacja), 4 bary: Mapenzi – główny, Upepo przy basenie, Baraza na plaży, Coco Bar w restauracji Samaki; butik z pamiątkami, odzieżą, biżuterią i kosmetykami, kantor; ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy; za opłatą: lekarz na wezwanie, opiekunka do dziecka (na zapytanie), pralnia; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    superior:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 58 m², luksusowy, elegancki, nowoczesny, klimatyzowany, wentylator, moskitiera, duża łazienka (podwójna wanna, prysznic, wc, bidet; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, zestaw do kawy/herbaty, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat; duży balkon lub taras (leżaki);

    superior deluxe:

    2-os. (możliwość 1 dostawki lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 76 m², drugie lub trzecie piętro, wyposażenie jak w pokoju superior; pokój superior deluxe za dopłatą;

    junior suite:

    2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 96 m², wyposażenie jak w pokoju superior, dodatkowo szlafroki i kapcie; frontalny widok na morze; junior suite na zamówienie, za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    4 baseny, nieregularny kształt, łącznie ok. 2500 m², gł. 0,2-1,8 m, hydromasaż, brodzik, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; tenis stołowy, centrum fitness, piłka plażowa, rzutki; miniklub (4-12 lat), amfiteatr, animacje dla dorosłych i dla dzieci; za opłatą: masaże, centrum nurkowe (PADI), łowienie ryb na pełnym morzu.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00) i kolacja (19.00-21.30) w formie bufetu w restauracji Spices, późne śniadanie kontynentalne w The Cliff (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30) w formie bufetu w restauracjach Spices lub The Cliff; popołudniowe ciasto, herbata, kawa w The Cliff (16.00-17.30); napoje bezalkoholowe (7.00-23.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00-23.00) w barach.

    KONTAKT:

    0025/5783345345, www.royalzanzibar.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fi 


    Rainbow

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Luksusowy i komfortowy hotel położony na północnym wybrzeżu wyspy. Otoczony egzotycznym, dobrze utrzymanym ogrodem, łączy tradycyjną afrykańską architekturę z nowoczesną prostotą. Do lotniska ok. 80 km. Konieczność uiszczenia obowiązkowej opłaty za podatek turystyczny (bezpośrednio w hotelu ok. 1 USD/os./dzień).
    Plaża:

    Zjawiskowa plaża z białym, pudrowym piaskiem znajduje się bezpośrednio przy hotelu. Bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki w hotelowym ogrodzie przy plaży.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja 24 h, restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej, restauracja a'la carte Samaki serwująca lunche (12:30-17:00), 4 bary: główny Mapenzi otwarty 24 h, bar przy basenie Upepo (10:00-18:00), bar przy plaży Baraza (10:00-18:00), Coco Bar serwujący przekąski oraz napoje (10:00-22:00, po 18:00 tylko drinki). Na terenie hotelu znajdują się 4 baseny, w tym jeden infinity i jeden z jacuzzi. Ponadto: kantor, butik z pamiątkami.
    Wyżywienie:

    All Inclusive: śniadania (07:00-10:00), lunche (12:30-14:30) i obiadokolacje (19:30-21:30) w formie bogatego bufetu, przekąski w ciągu dnia. Lokalne napoje alkoholowe (07:00-23:00) i lokalne napoje bezalkoholowe (10:00-23:00) dostępne w barze głównym, przy plaży i przy basenie.
    Program sportowy i animacyjny:

    Hotel prowadzi dzienne animacje dla dzieci i dorosłych. W cenie: tenis stołowy, rzutki, piłka plażowa, siłownia, mini klub (4-12 lat). Za dodatkową opłatą: centrum sportów wodnych, łowienie ryb, centrum SPA.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.
    Kategoria lokalna:

    *****
    Strona www:

    www.royalzanzibar.com
    Naszym zdaniem:

    Wyjątkowy, ekskluzywny hotel o niezwykle egzotycznym charakterze, położony przy rajskiej plaży! Wypoczynek na białej plaży, skąpanej w lazurowych wodach oceanu to wymarzona wakacyjna propozycja, a dodatkowo doskonała obsługa, wyśmienita kuchnia oraz luksusowe pokoje oczarują najbardziej wymagających Gości.

    Program

    Dzień 1

    Zbiórka przy stanowiskach odpraw Rainbow naposzczególnych lotniskachna 2 godz. przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Dzień 2 - 7 (lub 14)

    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)

    Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Dzień 9 (lub 16)

    Przylot do Polski.

    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem czarterowym z międzylądowaniem, opłaty lotniskowe, zakwaterowanie (7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych) w hotelach, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, wyżywienie zgodne z opisem wybranego hotelu, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizytanzańskiej (ok. 50 USD/os.), wycieczek lokalnych, zwyczajowych napiwków, dodatkowych posiłków i napoi oraz innych wydatków własnych.
    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 02.03.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania

    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne:

    Naturalne piękno Zanzibaru:
    Prawdziwe spotkanie z dziką przyrodą! Podczas rejsu będziemy mieli przyjemność podziwiać delfiny w naturalnej scenerii. Udamy się również na spacer po lesie tropikalnym znajdującym się w Parku Jozanii, gdzie będziemy mieli okazję spotkać gerezy czerwoną - endemiczne małpy, które występują jedynie na Zanzibarze! Na koniec wycieczki będziemy mogli zrobić sobie przepiekne zdjęcia na tle najsłynniejszej na całej wyspie położonej na skale koralowej restauracji “The Rock".
    Cena: ok. 80 USD/os.

    Zanzibar w pigułce:
    Niezwykła całodzienna wycieczka po największych atrakcjach Zanzibaru. Będziemy mieć okazję dowiedzieć się jak rosną wszelkie owoce i przyprawy, z których słynie wyspa. Poznamy historię miasta i udamy się na spacer wokół labiryntów kamiennego miasta, gdzie między innymi będziemy mogli zobaczyc dom Freddiego Mercurego oraz Targ Niewolników. Wypłyniemy także w krótki rejs na wyspę wiezienną, gdzie między innymi zobaczymy gigantyczne żółwie aldabra. Na koniec wycieczki zobaczymy wyjątkowy zachód słońca i udamy się na słynny nocny targ żywności, gdzie będzie można spróbować wyśmienitej kuchni Zanzibaru. Atrakcji nie będzie końca!
    Cena: ok. 80 USD/os.

    Rejs Blue Safari:
    Wyjątkowa morska przygoda! Tylko podczas tej wycieczki będziemy mogli odwiedzić świat trzech dziewiczych wysp, do których dopłyniemy tradycyjną łodzią dhow by posnurkować wsród cudownej rafy koralowej, popływać wśród błękitnych lagun i skosztować wyjątkowych owoców morza doprawionych w iście zanzibarskim stylu!
    Cena: ok. 90 USD/os
    .
    Ekspress Safari:
    Marzysz o prawdziwej Afryce?! Przeżyj wyjątkową przygodę - lotnicze safari!! Lot awionetką z której będziemy mogli podziwiać niebiańskie krajobrazy, przesiadka na jeepy w których będziemy przmierzać bezkresne połacie sawanny i lunch na łonie natury! To wszystko w ciągu jednego dnia! Podczas safari będziemy mogli podziwiać migrujące zwierzęta takie jak żyrafy, słonie, zebry, bawoły, antylopy, guźce, a jak dopisze nam szczęscie także dzikie koty - lwy, lamparty, czy też geparty. Ten dzień dostarczy niebywałych emocji, które zapamiętasz do końca życia! Cena ok.
    540 USD/os.

    Uwaga!
    Powyższe ceny wiz oraz wysokość opłat za pakiet uczestnictwa w programie podane zostały na dzień 20.05.2021 r. i mogą ulec zmianie.
    Ze względu na COVID-19 niektóre udogodnienia/atrakcje/serwis hotelu mogą działać w ograniczonym czasie i/lub mogą być wyłączone z oferowania.
    Sezonowość
    : Zwykle wysoki sezon turystyczny na Zanzibarze trwa od listopada do początku marca.

    Inne

    Ważne informacje

    Waluta:

    W Tanzanii obowiązuje szyling tanzański (TZS). Wwożenie i wywożenie miejscowej waluty jest zabronione. 1 USD = ok. 2300 TZS. Uwaga! Należy zabierać tylko dolary wydane po 2009 roku. Starsze roczniki nie są przyjmowane.
    Czas:

    + 2 godziny w stosunku do czasu polskiego.
    Szczepienia:

    Od turystów przyjeżdżających z Europy nie są wymagane żadne obowiązkowe szczepienia, jednak WHO zaleca szczepienia przeciw żółtej febrze, żółtaczce zakaźnej typu A i B, błonicy, tężcowi oraz polio. Na wybrzeżu występuje niewielkie zagrożenie zarażenia malarią, warto profilaktycznie zabrać środki antymalaryczne (prosimy skontaktować się z lekarzem specjalistą, który takie środki może przepisać). Ponadto należy zachować podstawowe zasady higieny jak mycie rąk, owoców, picie wody butelkowanej, używanie wody butelkowanej do mycia zębów itd.
    Orientacyjne ceny:

    Woda mineralna 1,5 l. - ok. 1500 TZS Piwo w barze - ok. 3000 TZS
    Elektryczność:

    Napięcie 220 - 240 V. Wtyczki typu angielskiego, wymagane są konwektory do gniazdek, które można wypożyczyć lub kupić niemal we wszystkich hotelach. Zazwyczaj występują gniazdka typu A, z trzema dziurkami usytuowanymi na wierzchołkach trójkąta. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Czasami dostępne są one w hotelowych recepcjach (za kaucją zwrotną), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł).
    Fotografowanie:

    Nie należy fotografować budynków urzędowych, militarnych, policji mundurowej, itd. Zwyczajowo za fotografowanie tamtejszej ludności daje się napiwki przed zrobieniem zdjęcia.
    Telefony:

    Za granicę najtaniej jest dzwonić po zakupie i doładowaniu lokalnych kart (koszt karty SIM ok. 4500 TZS, wymagany paszport). Do Polski + 48 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Z Polski + 259 numer kierunkowy miasta (bez zera) + numer abonenta Uwaga! Polskie telefony komórkowe działają w Tanzanii ale na terenach parków zwykle nie ma zasięgu. Może być także problem z otrzymywaniem i wysyłaniem wiadomości tekstowych.

    Uwagi do programu

    Z dniem 28.08.2017 zmieniły się przepisy dotyczące ochrony środowiska naturalnego w Tanzanii (od 01.06.2019 r.). W związku z nowo obowiązującym prawem używanie, produkowanie i importowanie toreb foliowych w Tanzaniijest nielegalne i karane wysoką grzywną (nawet do 38 tys. USD) lub karą pozbawienia wolności do 4 lat. Podróżni przyjeżdżający do Tanzanii z foliowymi torbami w bagażu (dot. reklamówek, foliówek, jednorazówek, również tych z zakupami ze sklepów w strefie bezcłowej), zobligowani są do pozostawienia ich na lotnisku. Zalecamy by zamiast foliowych toreb używać toreb materiałowych lub papierowych. Tanzania jest jednym z krajów z najbardziej rygorystycznym prawem dotyczącym plastikowych toreb.

    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny na Zanzibarze trwa od listopada do początku marca.

    Wizy

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datypowrotu z Tanzanii.
    Uwaga!!!
    Przylatując do Tanzanii należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).

    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Wiza do Tanzanii:

    Płatna ok. 50 USD/os. na lotniskuna miejscu.Wiza jest stemplowana do paszportu po uiszczeniu opłaty. Wymagane min. 2 puste strony w paszporcie. Wymgany jest paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od datypowrotu z Tanzanii.
    Uwaga!!!
    Przylatując do Tanzanii należy okazać negatywny wynik testu RT-PCR na COVID 19 zrobiony nie wcześniej niż 72 godziny przed przylotem (w laboratoriach certyfikowanych przez odpowiednie władze krajowe i międzynarodowe oraz przetłumaczony na język angielski).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    Hotel znajduje się w pż;łnocnej części Zanzibaru, 54 km od lotniska i 59 km od miejscowości Stone Town. Obiekt położony jest bezpośrednio przy pięknej i piaszczystej plaży (leżaki i parasole bezpłatne).

    Hotel:

    Położony na terenie 20 akrż;w, pośrż;d bujnej tropikalnej roślinności, zbudowany w stylu suahili. Do dyspozycji Gości jest całodobowa recepcja, lobby, Wi - Fi (bezpłatne), 4 baseny, 2 restauracje, 4 bary, room service (24h), centrum SPA, centrum fitness, centrum konferencyjne, butik, salon gier i biblioteka, pralnia, opieka medyczna (na życzenie), wypożyczalnia samochodż;w.

    Pokoje:

    W hotelu łącznie znajduje się 100 pokoi i apartamentż;w. Pokoje typu Superior (ok. 80 m2), Suite (ok. 96 m2, widok na morze, kapcie i płaszcze kąpielowe), Wille (ok. 362 m2, 2 sypialnie, jacuzzi, prywatny basen). Wszystkie wyposażone są w indywidualne klimatyzacje, łazienki (wanna, prysznic, suszarka do włosż;w), odtwarzacz DVD/CD, mini bar (płatny), telefon, TV sat, sejf (płatny).

    Wyżywienie:

    Hotel oferuje wyżywienie w opcji All Inclusive (śniadania, obiady, kolacje, przekąski, słodkości i napoje alkoholowe i bezalkoholowe). Spices - restauracja głż;wna serwująca dania w formie bufetu; Samaki i Hunters Grill - restauracje a la carte. Bary serwujące napoje alkoholowe i bezalkoholowe: Coco, Mpenzi, Upepo, Baraza.

    Sport i wellness:

    W hotelu znajduje się centrum SPA oferujące liczne zabiegi na twarz i ciało, masaże lecznicze i relaksacyjne i centrum fitness. Sporty dostępne na terenie obiektu: animacje, tenis stołowy, siatkż;wka plażowa.

    Dla dzieci:

    Brodzik, animacje, mini-klub (od 4 do 12 lat), krzesełka i menu w restauracji, opiekunka (na życzenie - płatna).

    Rozrywka:

    Animacje wolnego czasu, dyskoteka, wieczory tematyczne.

    Strona internetowa:

    http://www.royalzanzibar.com/

    KATEGORIA LOKALNA 5*****


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    5* Tanzania/Zanzibar

    Kategoryzacja hotelu

    - kat. Exim Tours 5* - kat. lokalna 5*

    Położenie

    - bezpośrednio przy plaży - północna część Zanzibaru - ok. 2 km od centrum miejscowości NUNGWI - ok. 55 km od lotniska

    Plaża

    - piaszczysta z łagodnym zejściem do oceanu - leżaki, parasole, ręczniki - bezpłatne  

    Pokoje

    - klimatyzacja sterowana indywidualnie - TV-Sat, telefon - sejf - łazienka (wc, prysznic/wanna, suszarka do włosów) - balkon/taras Metraż: pokój SUPERIOR i SUPERIOR DELUXE ok. 75m2

    Sport, Relaks, Rozrywka

    Bezpłatne - basen, brodzik - bezpłatne leżaki, parasole i ręczniki przy basenie - siatkówka plażowa - siłownia Płatne - centrum SPA - szkoła nurkowania (prowadzona przez firmę zewnętrzną) - sporty wodne na plaży Dostępność atrakcji na świeżym powietrzu uzależniona jest od warunków pogodowych.

    Dla dzieci

    - miniklub - brodzik - wysokie krzesełka w restauracji - łóżeczko dla dziecka dostepne na zapytanie

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00 - 23:00, w innych godzinach są płatne doatkowo.

    Resturacje i bary

    - restauracja główna i restauracja a la carte. Podczas posiłków wymagany jest odpowiedni strój. - 4 bary m.in. bar przy basenie, bar na plaży Działanie barów usytuowanych na świeżym powietrzu jest uzależnione od warunków pogodowych.

    Dodatkowe informacje

    - internet Wi Fi bezpłatne - https://royalzanzibar.com

    UWAGA

    W związku ze zmianą przepisów dotyczących przekraczania granicy oraz przepisów sanitarnych w poszczególnych krajach, sprawdź warunki w zakładce Bezpieczne Wakacje w kraju, do którego się udajesz na https://eximtours.pl/nasze-kierunki Informujemy, że dostępność infrastruktury hotelowej i zakres świadczeń może ulec zmianie. Zmiany dotyczą głównie lobby, restauracji, barów, basenów, spa, placy zabaw i klubów dla dzieci. Przepisy wydawane są przez lokalne władze i Organizator nie ma na nie wpływu. Więcej o możliwych utrudnieniach na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje W przypadku wyjazdu do krajow, w których obowiązkowe są testy na COVID19, EximTours przygotował specjalne zniżki na wykonanie testów. Więcej informacji znajdą Państwo na https://eximtours.pl/lp/bezpieczne_wakacje


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    .

    Położenie

    .

    Wyposażenie

    .

    Pokoje

    .

    Wyżywienie

    .

    Sport i rozrywka

    .

    Dla dzieci

    .

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 30 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony), należy mieć przy sobie dwa zdjęcia paszportowe, bilet powrotny oraz wypełniony formularz wizowy, który otrzymuje się w samolocie lub na lotnisku. Można go wypełnić wcześniej (www.tanzania-gov.de/images/downloads/visa_form.pdf). Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 EUR.

    Szczepienia

    Przy wjeździe do i wyjeździe z Tanzanii obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, zaproszenie na kolację bożonarodzeniową i kolację sylwestrową, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 EUR), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Orka

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Zanzibar, Zanzibar

    Położenie

    hotel położony w północnej części wyspy, tuż przy hotelu rozciągają sie długie piaszczyste dziewicze plaże, 70 km do lotniska około godziny drogi do miasta Stone Town.

    Wyposażenie hotelu

    hotel oferuję swoim klientom 7 miejsc gastronomicznych, na które składaja się - restauracje serwujące kuchnię międzynarodwą, także owoce morza, dania z grilla, dania orientalne, bary w których można skosztować owocowych koktajli oraz napojów owocowych, bar przy plaży "Baraza" zapewnia zapierajacy dech w piersiach widok na Ocena indyjski, w barach serwowane są także przekąski typu hamburgery, pizze itp, bar przy basenie, dodatkowo w infrastrukturze hotelu znajduja sie cztery baseny, (parasole przeciwsłoneczne i ręczniki bez dodatkowych opłat 2 oświetlone korty tenisowe, siłownia, klub dla dzieci (od 4-12 lat), salon kosmetyczny, kilka butików.

    Zakwaterowanie

    hotel dysponuje 100 przestronnymi i nowoczesnie urzadzonymi pokojami.

    Pokoje typu Superior

    wyposażone są w wannę, prysznic, WC, bidet, klimatyzacja, suszarka do włosów, TV z plaskim ekranem, minibar, telefon, czajnik do kawy i nerbaty, sejf, taras lub balkon, pokoje

    Junior Suite

    mniejsze apartamenty z wydzielonym miejscem, do siedzenia, zapewniają piekny widok na Ocean Indyjski, posiadają duży balkon.

    Sport i fitness

    tenis stołowy, tenis, piłka nożna plazowa, siatkówka plażowa, sporty wodne.

    Beauty & Wellness

    zabiegi kosmetyczne, masaże dodatkowo płatne

    Wyżywienie

    All Inclusive - śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu w głównej restauracji, napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe (wino, piwo, wódka, koktajle), przekąski, animacje oraz rozrywka.

    Rozrywka

    animacje

    Program imprezy

    .

    1 dzień

    Wylot do Zanzibar

    2 dzień

    Przylot do Zanzibar i transfer z lotniska do Hotelu

    2-8 dzień

    Pobyt w Hotelu / zanzibar

    8 dzień

    Transfer z Hotelu na lotnisko w Zanzibar i wylot do kraju

    9 dzień

    Przylot do kraju. Możliwość przedłużenia pobytu na dowolną ilość dni.

    Cena obejmuje

    - przelot liniami rejsowymi, - zakwaterowanie w Hotelu, - transfer na trasie lotnisko-hotel-lotnisko, - wyżywienie - opłaty lotniskowe i wszystkie podatki, - opiekę przedstawiciela kontrahenta anglojęzycznego lub niemieckojęzycznego, - obowiązkowego ubezpieczenia KL, NW, bagaż, 12,- pln / dzień / osoba (AXA).

    Cena nie obejmuje

    - kosztów wymaganych wiz ok 50 USD/os., - wydatków osobistych, - napiwków, - wycieczek fakultatywnych, podatku wylotowego 30 USD/os.

    * Informacje praktyczne

    - Elektryczność - 220 - 240 V gniazdka kwadratowe z trzema bolcami, potrzebne adaptery. - Polski turysta musi posiadać wizę wjazdową, wizę wykupuje się na lotnisku na Zanzibarze, jej koszt to ok. 50 USD/os. - Strefa czasowa - +2 h w stosunku do czasu polskiego - Języki urzędowe - suahili i angielski - Waluta - shilling tanzański - warto zabrać ze sobą dolary USD, akceptowane banknoty wydane po 2005r. - Zalecane jest używanie wody przegotowanej, także do mycia zębów. Butelkowana woda stołowa jest łatwo dostępna. Inne napoje należy kupować wyłącznie butelkowane lub w puszkach. Nie należy pić soków oferowanych w podrzędnych restauracjach czy przez ulicznych sprzedawców, jeść surowych warzyw i nie mytych owoców. - Zalecamy zabranie gotówki, a wiekszosc punktów usługowych przyjmuje równie' dolary amerykanskie. Euro nie jest popularne. Na wyspie jest niewiele bankomatów.

    * UWAGA!

    Niniejsza oferta wymaga potwierdzenia po dokonaniu wpłaty. Organizator potwierdza lub anuluje założoną rezerwację w ciągu 24 h (tylko w dni robocze pon-pt 10-18). Bez wniesionych opłat nie będzie możliwe potwierdzenie imprezy. W przypadku braku potwierdzenia ze strony organizatora zwrot 100% wpłaty.

    * CENA PRZELOTU

    Cena przelotu została podana w najniższej taryfie obowiązującej na przelot w okresie ważności powyższej taryfy. W przypadku braku dostępności tej taryfy cena zostanie skalkulowana ponownie. Gdy Klient nie zdecyduje się na dopłatę do potwierdzonej taryfy w wyższej cenie, rezerwacja zostanie anulowana bez kosztowo. UWAGA ! Na wyloty w okresie Swiat Bozego Narodzenia, Nowego Roku, Swiat Wielkanocnych oraz "wysokiego sezonu" obowiazuje doplata do biletu lotniczego według taryf danej lini lotniczej.

    * WARUNKI PRZEWOZU

    Każdy uczestnik wyjazdu ma obowiązek zapoznać się z warunkami podróży i przewozu danego przewoźnika. Dotyczy to w szczególności kobiet w ciąży, osób podróżujących z gipsem, osób z niestandardowym bagażem.

    * ANULACJE, ZMIANY BILETU

    Przy anulacji, zmianach biletów obowiązują ogólne warunki przewozu przewoźnika. Cena biletu w bezzwrotnych, promocyjnych taryfach są wykluczone ze zwrotu wg. kosztów rezygnacji z imprezy organizowanej przez Orka Travel Sp. z o.o.

    * PRZELOT

    Cena przelotu przyjęta do kalkulacji wynosi 3600 zł. Przeloty organizowane są liniami rejsowymi, minimalnie z 1 przesiadką w jednym z europejskich portów lotniczych, więc dla każdego Klienta bilet wyszukiwany jest indywidualnie. Rozkład lotów, miejsca przesiadek i linie lotnicze, znane są dopiero po wyszukaniu lotu. Uwzględniamy wszelkie niestandardowe życzenia Klientów dotyczące podróży. Bierzemy pod uwagę preferencje Klienta dotyczące miejsca wylotu, ilości przesiadek, wykluczenia z propozycji np. danych linii lotniczych lub bierzemy do kalkulacji konkretną linię, którą Klient chce podróżować). Zaznaczamy, że mają one wpływ na kształtowanie się ceny za przelot.

    * SZCZEPIENIA

    Obowiązkowe jest szczepienie na żółtą febrę, na lotnisku wymagana jest żółta książeczka z potwierdzeniem szczepienia na żółta febrę. Zdecydowanie zalecana jest profilaktyka przeciwmalaryczna (przed przyjazdem, w trakcie pobytu oraz po powrocie). Wskazane jest spanie pod moskitierą, używanie repelentów przeciw komarom oraz unikanie przebywania na otwartej przestrzeni po zmroku. Dodatkowo zalecane są szczepienia przeciwko; żółtaczce typu Ai B, błonnicy, tężcowi, i polio.

    * REZYDENT

    Impreza bez opieki polskojęzycznego opiekuna i rezydenta, na miejscu jest anglojęzyczny lub niemieckojęzyczny przedstawiciel lokalnego biura kontrahenta.

    * WIZA

    Obywatele polscy udający się na Zanzibar muszą mieć wizę turystyczną, którą można uzyskać bezpośrednio po przylocie na lotnisku międzynarodowym w Zanzibar, cena wizy turystycznej ważnej 30 dni wynosi ok 50 USD, okres ważności paszportu nie może być krótszy niż 6 miesięcy od daty planowanego powrotu.

    * PLACÓWKI DYPLOMATYCZNE

    Polskie placówki dyplomatyczne Ambasada RP w Dar es Salaam 63, Aly Khan Road, Dar es Salaam, Tanzania tel.: (00-255 22) 211 52 71 fax: (00-255 22) 211 58 12 e-mail: polamb@wingrouptz.co


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Ecco Travel

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    *****

    Region

    Zanzibar

    Opis

    Ekskluzywny hotel znajduje się na północnym wybrzeżu Zanzibaru, przy wspaniałej piaszczystej plaży, w spokojnej wiosce Nungwi, znanej z wyrobu tradycyjnych łodzi dhow. Wspaniały hotel stanowi rewelacyjne połączenie nowoczesności i tradycyjnej architektury Zanzibaru. Część mieszkalna hotelu składa się z dwunastu piętrowych budynków rozmieszczonych w pięknie zaprojektowanym, tropikalnym ogrodzie z trawnikami, strumykami, stawami i fontannami. Rozległy kompleks odkrytych basenów pozwala cieszyć się beztroskim wypoczynkiem. Jeden z basenów typu infinity, daje optyczne złudzenie, że łączy się z turkusowym morzem. Niezwykle luksusowe pokoje wiążą wyrafinowaną prostotę z dyskretnym wystrojem etnicznym, ciepłą kolorystyką i nowoczesnymi wygodami.

    Lokalizacja

    w Nungwi, przy plaży, ok. 60 km od lotniska.

    Wyposażenie

    liczba pokoi: 100, restauracje: 3, baseny odkryte: 4, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, room service (płatny), lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, sklep z pamiątkami, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, butik, amfiteatr, opieka lekarska (płatna), parasole przy basenie, leżaki przy basenie, brak udogodnień dla osób o ograniczonej sprawności ruchowej.

    Pokoje

    klimatyzacja indywidualnie sterowana, telewizja satelitarna, sejf (płatny), mini bar (płatny), internet (płatny), telefon (płatny), taras/balkon, DVD, suszarka do włosów, wentylator, łazienka z wanną i prysznicem, zestaw do parzenia kawy/herbaty Typ pokoju - w cenie pokoje typu superior o pow. 78 m². Za dopłatą dostępne pokoje typu:
    1. - junior suite: o powierzchni ok. 96 m², wyposażenie jak superior, dodatkowo szlafroki i klapki w łazience.

    Plaża

    prywatna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przy hotelu, zagospodarowana, parasole, leżaki.

    Sport na plaży

    wędkarstwo (płatne), siatkówka, kajaki (płatne), sporty wodne (płatne), żeglarstwo (płatne).

    Sport i fitness

    tenis ziemny, tenis stołowy, centrum fitness, SPA (płatne), rzutki.

    Rozrywka

    dyskoteka, animacje.

    Dla dzieci

    opiekunka (płatna), menu, brodzik, mini klub, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

    Wyżywienie

    pakiet All Inclusive.

    All Inclusive

    śniadanie (7.00−10.00), obiad (12.30−14.30), kolację (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji głównej; przekąski w Coco Bar (10.00−18.00); napoje bezalkoholowe (07.00−23.00) i lokalne napoje alkoholowe (10.00−23.00) w wyznaczonych barach. W ramach pakietu bogaty program zajęć sportowych oraz animacji dla dzieci i dorosłych.

    Informacje dodatkowe

    hotel oddany do użytku w 2008 roku.
    53 km od zabytkowego miasta Stone Town.

    Świadczenia

    • przelot na trasie Polska - Zanzibar - Polska z przesiadką w porcie europejskim i afrykańskim ( w przypadku wakacji łączonych z Dubajem; przelot na trasie Polska - Dubaj - Zanzibar - Dubaj - Polska)
    • opłaty lotniskowe
    • ubezpieczenie KL, NNW
    • transfery lotnisko - hotel, hotel - lotnisko
    • zakwaterowanie w hotelu zgodnie z wybraną ofertą

    Cena nie zawiera

    • dopłata do wylotu z lotniska lokalnego
    • dopłata do pokoju pojedynczego
    • dopłaty do pokoi o wyższym standardzie
    • wycieczki fakultatywne
    • opłaty za wizę
    • od 1.07.2015  - obowiązkowy "podatek od infrastruktury" w wysokości 1-2 USD/os./dzień (płatne w hotelu)

    W przypadku wakacji łączonych z Dubajem;

    W Emiracie Dubaj, w hotelach wszystkich kategorii obowiązuje dodatkowa opłata w wysokości:
    Hotele 5* 20 AED (ok. 5,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 4* 15 AED (ok. 4,5 USD) za pokój za noc
    Hotele 2-3* 10 AED (ok. 3 USD) za pokój za noc
    Hotele 1* i budget 7 AED (ok. 2 USD) za pokój za noc
    Kwoty są płatne w recepcji przy wykwaterowaniu i nie mogą być wliczone w cenę pakietu sprzedawanego w biurze.
    W innych emiratach - np. Sharjach, Abu Dhabi, Fujairah - opłaty nie obowiązują

    Hotele w Emiratach Arabskich pobierają zwrotny depozyt podczas meldowania się w hotelu. Depozyt ten wynosi 300-600 AED za pokój w zależności od hotelu i może być zabezpieczony przez Gości kartą kredytową lub gotówką. Jest on pobierany jako zabezpieczenie na pokrycie kosztów dodatkowych podczas pobytu (tj. mini bar, internet etc.) i rozliczany w dniu wykwaterowania. Goście mogą poprosić o nie pobieranie depozytu i jednoczesne zamknięcie lub opróżnienie hotelowego mini baru.

    Informacja o wysokości dopłat w formularzu rezerwacyjnym.

    Miejsca obok siebie w samolocie za dodatkową opłatą (o cenę i dostępność zapytaj sprzedawcę).

     

    Obsługa na miejscu

    brak obsługi

    Informacje wizowe

    Obowiązują wizy wydawane na lotnisku po przylocie w cenie 50 USD/os. Wymagany paszport ważny minimum 6 miesięcy.

    Wakacje łączone - wizy ZEA:
    Dla wylotów od 22.03.2014 przestaje obowiązywać procedura promes wizowych i zniesione zostają opłaty za wizy turystyczne dla obywateli polskich. Polacy otrzymują zgodę na wjazd do Emiratów Arabskich na podstawie paszportu ważnego min. 6 miesięcy, bez dodatkowych opłat.

    Uwaga: paszporty rezydentów/obywateli Izraela lub paszporty wydane w Izraelu w myśl przepisów ZEA nie uprawniają do wjazdu na terytorium ZEA.


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Travel, które jest jednym z największych w Polsce organizatorów egzotycznych wakacji. Wraz z Biurem Podróży Ecco Holiday od kilku lat spełnia turystyczne marzenia swoich klientów.

    Biuro Podróży Ecco Travel specjalizuje się w szczególności w organizacji wycieczek objazdowych do Chin, Japonii, Tajlandii, Indonezji, Emiratów Arabskich, Meksyku i na Kubę. Ich programy zawsze cieszą się ogromną popularnością wśród klientów. Profesjonalni piloci, doskonała obsługa klienta zarówno przed wylotem jak i w trakcie wyjazdu, a także doskonale skonstruowane wycieczki objazdowe sprawiły, że dziś biuro ma mnóstwo świetnych opinii. Wszystkie oferty oparte są wyłacznie na przelotach rejsowych by zapewnić komfort transportu i doskonałe wspomnienia z podróży.

    Możliwe jest także przygotowanie wyjazdu wypoczynkowego w popularnej formule all inclusive. Biuro Podrózy Ecco Travel jest w stanie spełnić wszystkie marzenia klientów, nawet w zakresie organizacji malowniczych ślubów i innych nietypowych imprez.


    BestReisen

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Luksusowy hotel, bajecznie usytuowany, nawiązujący stylem do tradycyjnej afrykańskiej osady, otoczony przepięknym ogrodem tropikalnym. Rozległy teren, cudowna plaża, komfortowe warunki, przemiła obsługa. Royal prawdziwie królewski! 

    Położenie

    Przy piaszczystej plaży w wiosce Nungwi (bezpłatny serwis plażowy), na północno-zachodnim wybrzeżu Zanzibaru, ok. 55 km od lotniska.[Hotel zamknięty do renowacji od 30.03.2016 do 15.06.2016]

    Wyposażenie

    Eleganckie, duże i stylowe lobby z częścią wypoczynkową, punkt wymiany walut, restauracja główna Spices oraz restauracja a'la carte Samaki (specjalność - dania rybne i owoce morza), bar główny, bar przy basenie, bar przy plaży, sklep z pamiątkami, kącik internetowy, pralnia. 

    Pokoje

    96 pokoi, w tym większość typu  superior; eleganckie, obszerne (ok. 80 m kw.), z dużą łazienką (podwójna wanna, prysznic, suszarka do włosów, bidet, wc), klimatyzowane, wyposażone w wiatrak sufitowy, sejf, TV sat, telefon, zestaw do kawy i herbaty, małą lodówkę, łącza internetowe, łóżka z moskitierą, balkon lub taras. Istniej możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokoju suite (ok. 100 m kw., część przeznaczona do wypoczynku dziennego, widok na ocean).

    Wyżywienie

    All inclusive - śniadania, obiady i kolacje w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, przekąski w dzień, słodki podwieczorek, kawa, herbata, napoje, lokalne alkohole serwowane od godz. 10.00 do godz. 23.00, woda mineralna w pokoju.

    Sport i rozrywka

    4 ładne baseny z tarasami słonecznymi (parasole, leżaki, ręczniki - bezpłatnie), jacuzzi, siłownia z widokiem na ogród, tenis stołowy, siatkówka plażowa, rzutki, lekcja nurkowania na basenie, animacje, rowery wodne i kajaki, odpłatnie: zabiegi kosmetyczne, masaże, centrum nurkowe (instruktorzy PADI), wyprawy na połowy ryb, pozostałe sporty wodne.

    Dla dzieci

    Brodzik, miniklub (4-12 lat), foteliki w restauracji, łóżeczka niemowlęce, odpłatna opiekunka.

    Przelot

    Podane ceny obliczone są dla uśrednionych taryf biletów lotniczych, obowiązujących w okresie ważności cennika. W przypadku braku możliwości rezerwacji biletów lotniczych w przyjętych taryfach cena ostateczna imprezy może ulec zmianie. Ewentualna dopłata podlega akceptacji klienta. Wylot możliwy jest w dowolnej dacie oraz z dowolnego portu lotniczego, również zagranicznego.

    Wizy

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 30 dni). Należy okazać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu (muszą być w nim dwie puste strony), należy mieć przy sobie dwa zdjęcia paszportowe, bilet powrotny oraz wypełniony formularz wizowy, który otrzymuje się w samolocie lub na lotnisku. Można go wypełnić wcześniej (www.tanzania-gov.de/images/downloads/visa_form.pdf). Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 EUR. Od 1 lipca 2015 r. wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc. Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    Szczepienia

    Przy wjeździe do i wyjeździe z Tanzanii obowiązuje certyfikat szczepień przeciwko żółtej febrze.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, anglojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłaty za wizę (50 EUR), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Nekera

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kraj

    TANZANIA

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy. Transfer z lotniska w Zanzibarze ok 1 godz. 15 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Nungwi Beach. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy ośrodek zbudowany w lokalnym stylu swahili ze 124 pokojami. Do dyspozycji gości restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu "Spices", restauracja a la carte "Samaki" (za opłatą), restauracja z przekąskami "Coco", bar "Mapenzi", bar na plaży "Baraza", sklep z pamiątkami. W ogrodzie 4 baseny, bar swim-up "Upepo" i whirlpool. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie wliczone w cenę. 

    Wyżywienie

    All Inclusive: trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.30.-17.30. Po południu herbata, ciasto i kanapki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 07.00.-23.00.

    Internet

    Wi-Fi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior: ok. 80 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem (za opłatą), klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, moskitierą, sejfem. TV sat, internet. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Pokoje nowe superior: w nowym skrzydle.Pokoje rodzinne superior: 2 pokoje połączone drzwiami. Junior suity: ok. 100 m kw., dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym, płaszczami kąpielowymi, z widokiem na morze.

    Sport

    siatkówka, rzutki, siłownia, tenis stołowy, rowery wodne, kajaki. Za opłatą nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny i sportowy. Wieczorem przedstawienia i pokazy lub muzyka na żywo.

    Kategoria Nekera

     5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.. 

    UWAGA

    przelot liniowy z przesiadką w obie strony w Amsterdamie.

    Cena zawiera

    Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

    Mocne strony

    - bezpośrednio przy plaży- 4 baseny


    Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

    Prima Holiday

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    Hotel znajduje się na północno-zachodnim wybrzeżu Zanzibaru, w wiosce Nungwi. Międzynarodowe lotnisko oddalone o ok. 58 km.

    PLAŻA

    Bezpośrednio przy hotelu znajduje się piękna publiczna plaża Nungwi (wydzielona część hotelowa) z białym piaskiem i łagodnym zejściem do morza. Parasole i leżaki bezplatne. 

    HOTEL

    Ekskluzywny hotel, w którym nowoczesność łączy się z tradycyjną architekturą Zanzibaru - Swahili, w otoczeniu pięknego tropikalnego ogrodu. Idealna propozycja na egzotyczny wypoczynek. 

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, 2 restauracje (główna - Spices, ala carte - Samaki), 4 bary (Mapenzi, Upepo, Coco bar - w restauracji Samaki, bar na plaży), ogród, sklep z pamiątkami, wymiana walut, lekarz, pralnia. 

    INTERNET

    Bezpłatne Wi-Fi w lobby

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 4 baseny, parasole, leżaki i ręczniki przy basenie, tenis stołowy, centrum fitness, siatkówka plażowa, rzutki, jacuzzi, aqua aerobik, wieczorne animacje Płatnie: bilard, masaże, centrum nurkowe, łowienie ryb na pełnym morzu, sporty wodne na plaży

    DLA DZIECI

    brodzik, miniklub, animacje, pokój zabaw, wysokie krzesełka w restauracji. łóżeczko (na zamówienie przed wylotem)

    ZAKWATEROWANIE

    Superior - dwuosobowe pokoje z możliwością 1 dostawki. Wyposażenie: lazienka (wanna/prysznic, suszarka, WC), klimatyzacja, mini lodówka, TV, zestaw do parzenia kawy i herbaty, Wi-Fi, sejf, balkon/taras. Superior deluxe - dwuosobowe pokoje z możliwością 1 dostawki, większe. Wyposażenie jak superior.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive: śniadanie (7.00-11.30), obiad (12.30-14.30), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu. Przekąski (14.30-18.00), Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-23.00) w wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    http://www.royalzanzibar.net/

    CENA

    Cena zawiera Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie ERGO Reiseversicherung KL, NNW, bagażu, VAT, usługę anglojęzycznego rezydenta.  Cena nie zawiera Opłaty za wizę (50 USD), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji, usługi polskojęzycznego rezydenta - na zapytanie i życzenie ok. 60usd / doba.  Wszyscy goście hotelowi muszą zapłacić tzw Infrastructure Tax w wysokości 1 USD za osobę za noc (opłata obowiązuje od 1 lipca 2015 r.)  Opłata ta jest pobierana bezpośrednio w hotelu na recepcji. 

    WARUNKI WJAZDOWE

    Wizy Od obywateli RP wymagana jest wiza. Można ją nabyć na lotniskach (ważna 90 dni). Należy okazać paszport, którego termin ważności w dniu powrotu, nie jest krótszy niż 6 miesięcy (muszą być w nim dwie puste strony) oraz bilet powrotny. Na lotnisku należy wypełnić formularz wizowy, zostaną pobrane odciski palców oraz zrobione zdjęcie. Wiza jest ważna na całym terytorium państwa. Cudzoziemców obowiązuje jednak lokalna kontrola paszportowa (bez opłat) i celna przy wjeździe i przy opuszczaniu wysp Zanzibaru. Opłata wizowa wynosi 50 USD. Dodatkowo osoby nieposiadające obywatelstwa polskiego zobowiązane są we własnym zakresie zrealizować kwestie wizowe. Biuro nie ponosi odpowiedzialności w sytuacji, gdy klient nie wyleci do kraju docelowego, zostanie zawrócony lub w jakikolwiek inny sposób sprawy paszportowo-wizowe wpłyną na jego wylot i pobyt. Szczepienia Przy wjeździe na teren Zanzibaru nie są wymagane szczepienia. Jednak WHO zaleca szczepienia przeciwko żółtej febrze, durowi brzusznemu oraz WZW A. Sugerujemy profilaktykę antymalaryczną. Należy zaopatrzyć się w środki przeciw komarom. Szczepienie przeciwko żółtej febrze wymagane od osób przybywających bezpośrednio z regionów zagrożonych chorobą. Przepisy prawne Posiadanie narkotyków i handel nimi są surowo karane. Homoseksualizm jest nielegalny. Akty seksualne między osobami tej samej płci są zagrożone karami pozbawienia wolności, z dożywotnim pozbawieniem wolności włącznie.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Dertour Polska

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Nazwa obiektu

    Royal Zanzibar Beach Resort

    Kategoria

    ****+

    Miejscowość

    Nungwi

    Region

    Zanzibar

    Kod

    ZNZ10125 SA

    Liczba pokoi

    124

    Zalety

    Super terminy oszczędnościowe. Super oferta dla wczesnych rezerwacji.

    Położenie

    Przy piaszczystej plaży Nungwi, ok. godz. jazdy do Stone Town. Lotnisko docelowe Zanzibar ok. 58 km.

    Opis

    Ekologiczny ośrodek z tropikalnym, rozległym ogrodem. Główna restauracja, pizzeria i makaroniarnia, restauracja z grillem i 4 bary. Restauracja a la carte oferuje fantastyczny widok na morze. Duży kompleks z 4 basenami, w tym brodzik dla dzieci i basen z jacuzzi. Leżaki, nakładki na leżaki, parasole, ręczniki są wliczone w cenę. Centrum biznesowe, butiki, pralnia (za opłatą).

    Wyżywienie

    All inclusive = śniadanie, obiad i kolacja w głównej restauracji. Śniadanie, obiad, przekąski w restauracji a la carte 'Samaki'. Przekąski w barze na plaży w godz.10-18. Lokalne napoje alkoholowe, napoje bezalkoholowe od 830 do 23 (z wyjątkiem 'Samaki').

    Pokój typ 1

    Superior = ok. 80 m kw., łazienka z prysznicem, podwójna wanna, 2 umywalki, WC, bidet, suszarka do włosów, TV, WLAN, tel., klimatyzacja, minibar, zestaw do parzenia kawy / herbaty, sejf, moskitiery i duży balkon lub taras z widokiem na ogród, basen lub z częściowym widokiem na morze.

    Pokój typ 2

    Superior Deluxe = jak Superior, ale nowo umeblowane. Łazienka z wolnostojącą wanną i oddzielnym prysznicem. Z pokoju roztacza się widok na ogród, baseny i morze.

    Pokój typ 3

    Ocean Suita = ok. 96 m kw. jak Superior jednakże bezpośrednio nad morzem, niedawno odnowione, dodatkowo z odtwarzaczem DVD, częścią wypoczynkową, widokiem na morze.

    Sport, rozrywka, wellness

    W cenie = animacja sportowa, wieczorny program rozrywkowy, siłownia, tenis stołowy, siatkówka plażowa, kajaki, wypożyczalnia rowerów wodnych, próba nurkowania w basenie. Za opłatą = szkoła nurkowania PADI, snurkowanie, 'Wellness Spa'.

    Dla dzieci

    Klub dla dzieci 4-12 lat, codziennie w godz.10-18.

    Warto wiedzieć

    Przy pobycie na mn. 14 noclegów- godzinny masaż / os. w cenie.Zakres świadczeń może się różnić w zależności od sezonu.

    Transfery

    Możliwość rezerwacji transferu z/na lotnisko. W rezerwacji należy podać nr rejsów oraz godz. przylotu i odlotu - w przeciwnym razie transfer przepada.

    Uwaga

    Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

    Ref.

    RP308102


    DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

    Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy. Transfer z lotniska w Zanzibarze ok 1 godz. 15 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Nungwi Beach. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy ośrodek zbudowany w lokalnym stylu swahili ze 124 pokojami. Do dyspozycji gości restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu "Spices", restauracja a la carte "Samaki" (za opłatą), restauracja z przekąskami "Coco", bar "Mapenzi", bar na plaży "Baraza", sklep z pamiątkami. W ogrodzie 4 baseny, bar swim-up "Upepo" i whirlpool. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie wliczone w cenę. www.royalzanzibar.com

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.30.-17.30. Po południu herbata, ciasto i kanapki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 07.00.-23.00.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 80 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem (za opłatą), klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, moskitierą, sejfem. TV sat, internet. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Pokoje nowe superior (A1-3D): w nowym skrzydle.Pokoje rodzinne superior (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 100 m kw., dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym, płaszczami kąpielowymi, z widokiem na morze.

    Sport

    siatkówka, rzutki, siłownia, tenis stołowy, rowery wodne, kajaki. Za opłatą nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny i sportowy. Wieczorem przedstawienia i pokazy lub muzyka na żywo.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Polska Neckermann

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy. Transfer z lotniska w Zanzibarze ok 1 godz. 15 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Nungwi Beach. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy ośrodek zbudowany w lokalnym stylu swahili ze 124 pokojami. Do dyspozycji gości restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu "Spices", restauracja a la carte "Samaki" (za opłatą), restauracja z przekąskami "Coco", bar "Mapenzi", bar na plaży "Baraza", sklep z pamiątkami. W ogrodzie 4 baseny, bar swim-up "Upepo" i whirlpool. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie wliczone w cenę. www.royalzanzibar.com

    Dostęp do internetu

    WiFi bez opłaty.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Karty kredytowe

    Mastercard, Visa.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 80 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem (za opłatą), klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, moskitierą, sejfem. TV sat, internet. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Pokoje nowe superior (A1-3D): w nowym skrzydle.Pokoje rodzinne superior (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 100 m kw., dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym, płaszczami kąpielowymi, z widokiem na morze.

    Sport

    siatkówka, rzutki, siłownia, tenis stołowy, rowery wodne, kajaki. Za opłatą nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny i sportowy. Wieczorem przedstawienia i pokazy lub muzyka na żywo.

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.30.-17.30. Po południu herbata, ciasto i kanapki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 07.00.-23.00.


    Neckermann X

    Szukasz wakacji w kraju Zanzibar?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Tanzania, Tanzania

    Położenie

    na północnym zachodzie wyspy. Transfer z lotniska w Zanzibarze ok 1 godz. 15 minut.

    Plaża

    bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża Nungwi Beach. Leżaki i parasole na plaży bez opłaty.

    Wyposażenie

    rozległy ośrodek zbudowany w lokalnym stylu swahili ze 124 pokojami. Do dyspozycji gości restauracja główna serwująca posiłki w formie bufetu "Spices", restauracja a la carte "Samaki" (za opłatą), restauracja z przekąskami "Coco", bar "Mapenzi", bar na plaży "Baraza", sklep z pamiątkami. W ogrodzie 4 baseny, bar swim-up "Upepo" i whirlpool. Leżaki, parasole i ręczniki przy basenie wliczone w cenę. www.royalzanzibar.com

    All Inclusive

    trzy posiłki w formie bufetu. Przekąski w godz. 10.30.-17.30. Po południu herbata, ciasto i kanapki. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 07.00.-23.00.

    Internet

    WiFi bez opłaty.

    Zakwaterowanie

    Pokoje superior (A1-3A): ok. 80 m kw., z zestawem do przygotowywania kawy i herbaty, minibarem (za opłatą), klimatyzacją, wentylatorem sufitowym, moskitierą, sejfem. TV sat, internet. Prysznic, WC, suszarka, balkon lub taras z bocznym widokiem na morze. Pokoje nowe superior (A1-3D): w nowym skrzydle.Pokoje rodzinne superior (A2-4Y): 2 pokoje połączone drzwiami. Junior suity (A1-3B): ok. 100 m kw., dodatkowo z kącikiem wypoczynkowym, płaszczami kąpielowymi, z widokiem na morze.

    Sport

    siatkówka, rzutki, siłownia, tenis stołowy, rowery wodne, kajaki. Za opłatą nurkowanie.

    Wellness

    za opłatą masaże.

    Rozrywka

    bogaty program animacyjny i sportowy. Wieczorem przedstawienia i pokazy lub muzyka na żywo.

    Kategoria lokalna

    5 gwiazdek.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


    Mapa Hotelu Hotel Royal Zanzibar Beach Resort
    Zdjęcia lokalizacji (Zanzibar)
    Kiwenga Beach, białe plaże, turkusowy ocean Indyjski
    Rajska Nungwi Beach, Zanzibar
    Zanzibar, wyspa przypraw i pięknych plaż
    Wakacje na plażach Zanzibaru
    Safari Blue czyli rejs łodzią dhow połączony ze snurkowaniem
    Egzotyczne ptaki, małpki w Jozani Forest
    Największy afrykański rezerwat Selous
    Główny punkt zwiedzania stolicy Zanzibaru czyli Stone Town

    Opinie o Hotelu Hotel Royal Zanzibar Beach Resort

    Hotel Royal Zanzibar Beach Resort - możliwości zakwaterowania:

    Superior Room jednoosobowy
    Ocean Front Suite jednoosobowy
    Superior Deluxe jednoosobowy
    4 os. Pokój Superior Deluxe
    Superior Room dwuosobowy
    Superior Room dwuosobowy z dostawką
    Ocean Front Suite dwuosobowy
    Ocean Front Suite dwuosobowy z dostawką
    Superior Deluxe dwuosobowy
    Superior Deluxe dwuosobowy z dostawką
    ocean suite
    1 os. pokój superior
    superior deluxe room
    Superior Room
    1 os. Pokój Suite zwrócony w stronę oceanu
    2 os. Pokój Suite zwrócony w stronę oceanu
    pokoj superior deluxe
    POKÓJ JEDNOOSOBOWY SUPERIOR
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI DELUXE
    POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI SUPERIOR
    pokój jednoosobowy deluxe
    4 os. Pokój Superior
    Dvoulůžkový superior s 1 př.
    Dvoulůžkový superior s 2 př.
    Dvoulůžkový superior
    Pokój superior deluxe 2 os. + 1 dostawka
    Dvoulůžkový pokoj superior Deluxe
    Family room:2 Superior ro
    Ocean Front Juniorsuite
    Junior suite s výhledem na moře
    Ocean Suite
    Superior Deluxe
    Superior
    Jednolůžkový pokoj
    Jednolůžkový superior
    Superior
    Superior Deluxe
    Family Room

    Hotel Royal Zanzibar Beach Resort - Możliwości wyżywienia:


    Hotel Royal Zanzibar Beach Resort - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Hotel Royal Zanzibar Beach Resort? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00