cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
  • Hotel Mandarin Resort, Turcja
1 / 36
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
03.05 - 10.05
już od 2109 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.10 - 25.10
już od 1873 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Mandarin Resort
  • Basen kryty
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Blisko centrum
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Mandarin Resort
star 4

Turcja
Ocena hotelu Mandarin Resort:
4.4 / 5
Średnia z 7 opinii
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    4.6
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4.3
  • Wyżywienie
    4.7
  • Atrakcje
    i sport
    3.7
  • Jakość
    do ceny
    4.6
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 03 maja 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 października 2020

Hotel Mandarin Resort w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 3 km od centrum Gumbet
  • w centrum Bodrum
  • ok. 400 m od plaży
  • ok. 15 km od aquaparku Dedeaman

Wyposażenie

  • recepcja
  • kantor
  • guest relation
  • winda
  • sala TV
  • ogród
  • fryzjer
  • lekarz
  • dyskoteka/klub nocny
  • Wi-Fi, w całym hotelu: w cenie
  • pralnia
  • usługi konsjerża
  • parking (w zależności od dostępności)
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

181

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dla dzieci

  • miniklub
  • pokój gier i zabaw
  • plac zabaw
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  • siatkówka plażowa
Płatne
  • strefa spa
  • sauny
  • pokój relaksacyjny
  • masaże
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

rozrywka

  • międzynarodowy program animacyjny

Pokoje

Pokój rodzinny FZL1
  • 2-4 os.
  • ok. 34 m2
  • w budynku głównym
  • częściowy remont 2018
  • 2 pomieszczenia wydzielone optycznie przesuwanymi drzwiami
  • klimatyzacja: w cenie, indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: w cenie, woda
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia
Pokój 2-osobowy DZL1
  • 1-3 os.
  • ok. 24 m2
  • widok na ląd
  • ostatni, częściowy remont 2018
  • pokój dzienno-sypialny
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • biurko
  • minibar: w cenie, woda
  • telefon
  • Wi-Fi: w cenie
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • kapcie
  • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski, ciasto
  • wybrane napoje bezalkoholowe, wybrane lokalne napoje alkoholowe

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Itaka

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Urokliwie położony w przepięknym, zielonym ogrodzie przeplatanym mandarynkowymi drzewami, od których pochodzi nazwa hotelu. To idealne miejsce przede wszystkim dla ludzi chcących korzystać z uroków popularnego Bodrum z mnóstwem barów i słynnych na całą Turcję dyskotek, ale również zabytków historii. W hotelu jest wszystko, co potrzebne do udanego wypoczynku: ładnie wkomponowane w otoczenie baseny z brodzikami dla dzieci, zadbane, utrzymane w jasnej kolorystyce pokoje i popularna formuła all inclusive!

POŁOŻENIE:

w centrum BODRUM ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 35 km od portu lotniczego Bodrum-Milas; przystanek autobusowy przy hotelu.

PLAŻA:

publiczna, żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście drogą lokalną.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2007 r., odnowiony w 2013 r. 141 pokoi, 11 budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; Tikky bar, bar przy basenie, snack bar; sala konferencyjna, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (uzupełniany butelką wody codziennie), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda: 167 m², gł. 1,2-1,8 m, 228 m², gł. 1,5 m, jacuzzi, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki za kaucją; basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,5 m; siatkówka; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub, tenis stołowy, rzutki; za opłatą: bilard; centrum spa: basen kryty, łaźnia turecka, sauna; za opłatą: masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (12.00-14.00) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (13.00-16.00) w snack barze; kawa, herbata i ciastko w barze przy basenie (16.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523164988,

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 lat Wi-Fi


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Urokliwie położony w przepięknym, zielonym ogrodzie przeplatanym mandarynkowymi drzewami, od których pochodzi nazwa hotelu. To idealne miejsce przede wszystkim dla ludzi chcących korzystać z uroków popularnego Bodrum z mnóstwem barów i słynnych na całą Turcję dyskotek, ale również zabytków historii. W hotelu jest wszystko, co potrzebne do udanego wypoczynku: ładnie wkomponowane w otoczenie baseny z brodzikami dla dzieci, zadbane, utrzymane w jasnej kolorystyce pokoje i popularna formuła all inclusive!

POŁOŻENIE:

w centrum BODRUM ze sklepami, barami i restauracjami; ok. 35 km od lotniska Bodrum-Milas.

PLAŻA:

publiczna, żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście drogą lokalną.

HOTEL:

pięciogwiazdkowy, zadbany, zbudowany w 2007 r., odnowiony w 2013 r. 141 pokoi, 11 budynków, 1 piętro, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci, dania wegetariańskie; Cafe Leon, bar przy basenie, snack bar; sala konferencyjna, ogród, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; opiekunka do dziecka, pralnia, wypożyczalnia samochodów; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 26 m², zadbany, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, minibar (uzupełniany butelką wody codziennie), sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka).

SPORT I ROZRYWKA:

2 baseny, nieregularny kształt, słodka woda: 167 m², gł. 1,2-1,8 m, 228 m², gł. 1,5 m, 2 brodziki dla dzieci, słodka woda, gł. 0,4 m, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; basen kryty, nieregularny kształt, słodka woda, ok. 50 m², gł. 1,5 m; siatkówka; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub, tenis stołowy, rzutki; za opłatą: centrum spa: basen kryty, łaźnia turecka, sauna; za opłatą: masaże.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (8.00-10.00), obiad (12.00-14.00) i kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; przekąski (13.00-16.00) w snack barze; kawa, herbata i ciastko w barze przy basenie (16.30-17.30); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523164988,

GRATIS:

Wi-Fi


Rainbow

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Położenie:

Zadbany hotel składający się z kilkunastu budynków otoczonych bujną roślinnością. Obiekt położony w centrum rozrywkowego Bodrum, a ok. 400 m od hotelu znajdują się bary, restauracje i butiki. Przystanek lokalnego busa zlokalizowany bezpośrednio przy hotelu. Ok. 35 km od lotniska Bodrum-Milas.
Plaża:

Ok. 400 m od publicznej piaszczysto-żwirkowej plaży z płatnym serwisem plażowym.
Do dyspozycji gości:

Recepcja 24h, przestronne lobby, winda, restauracja główna, bar w lobby, bar z przekąskami, bar przy basenie, bar Leon, basen relaksacyjny ze słodką wodą, basen z dwoma zjeżdżalniami, brodzik dla dzieci, basen wewnętrzny. Bezpłatne leżaki i parasole, ręczniki po uiszczeniu depozytu ok. 10 EUR. Ponadto za dodatkową opłatą: fryzjer, pralnia, sklep.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:30-10:00), lunch (12:00-14:00) i obiadokolacja (19:30-12:30) w formie bogatego bufetu. Przekąski w ciągu dnia w snack barze (14:00-16:00), przerwa kawowa ze słodką przekąską (17:00-18:00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 10:00-23:00. Za dodatkową opłatą importowane napoje bezalkoholowe i alkoholowe.
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi animacje w wersji soft. Siatkówka plażowa, rzutki, siłownia, tenis stołowy, water polo, muzyka na żywo, sauna, łaźnia turecka, jacuzzi, mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (6 razy w tygodniu), plac zabaw. Za dodatkową opłatą: zabiegi kosmetyczne, masaże
Internet:

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.
Kategoria lokalna:

*****
Strona www:

www.mandarinresort.com.tr
Naszym zdaniem:

Dobrej klasy hotel położony w samym sercu rozrywkowego kurortu jakim jest Bodrum. Jest to idealna propozycja dla tych, którzy oprócz plażowania pragną poczuć klimat tętniącego życiem miasta a doskonały serwis hotelu sprawi, że będą to udane wakacje.
Program

Dzień pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.
Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

ŞIRINCE
Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

ADALAND (Kuşadası)
Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

POKAZ DELFINÓW
Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

AQUAPARK BODRUM
Wstęp do Aquaparku.
Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

KOS Wizyta u Hipokratesa"
To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

SAMOS
Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
Cena ok.50 EUR -
wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są "Bawełnianym Zamkiem" - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki - ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
.
MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

BODRUM CITY TOUR
Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
Cena ok.8 EUR z Bodrum.

JAZDA KONNA
Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

ZAKUPY W SOKE
Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

KUSADASI CITY TOUR
Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
"
Inne

TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
Waluta

TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy:
turecki
Orientacyjne ceny

Pizza ok.20 TL woda 1,5l - ok. 1,5-2 TL, piwo w sklepie ok.9 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie

Kusadasi

Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę "wyspa ptaków" zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
Didim

Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
Izmir

Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, Wrocławia,Rzeszowa, Łodzi i Bydgoszczy
. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
"
Wizy - informacje dla sprzedawców

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. - Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa dostępna jest w systemie travella i kosztuje 175 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowego w systemie rezerwacyjnym Travella maksymalnie na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). - W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. - Uzyskana wiza wydawane jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD / 25 EUR / 20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 19.08.2019 r. i mogą ulec zmianie.
Wizy

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędna jest wiza oraz paszport ważny co najmniej 150 dni od daty wjazdu do Turcji oraz 60 dni od momentu wygaśnięcia ważności wizy. Pośredniczymy w uzyskaniu wizy. Usługa kosztuje175 zł/os (konieczność wypełnienia i potwierdzenia wniosku wizowegonajpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy). W przypadku dzieci do lat 2 (podlegają obowiązkowi wizowemu) cena będzie zmieniona ręcznie u jednej z osób dorosłych na rezerwacji. Uzyskana wiza wydawana jest na okres 180 dni i uprawnia do 90 dni pobytu na terenie Turcji, jest to wiza wielokrotnego przekroczenia granicy. Istnieje możliwość wykupienia wizy po przylocie.
Opłata za wizę wyrabianą na lotnisku w Turcji wynosi odpowiednio 30 USD /25 EUR /20 GBP od osoby - płatne gotówką. Każdy obywatel Polski zobowiązany jest do wykupienia wizy.
Uwaga:
Posiadacze paszportów tymczasowych nie mogą nabyć wizy w systemie E-visa ani na granicy. Muszą uzyskać ją w tureckiej placówce konsularnej i mogą obowiązywać ich inne warunki wizowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe ceny wiz podane zostały na dzień 19.08.2019 r. i mogą ulec zmianie.
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od 01.06 do 30.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Mapa Hotelu Mandarin Resort
Zdjęcia lokalizacji (Turcja)
Słynny kurort Riwiery Tureckiej - Alanya
Wakacje w Antalya na Riwierze Tureckiej
Bodrum w części egejskiej Turcji to miast zabawy i rozrywki
Cesme w części egejskiej Turcji to mekka sportów wodnych
Wakacje z Belek, wysokiej klasy hotele i pola golfowe
Stambuł to kulturalna stolica Turcji, miasto, które zachwyca
Kapadocja to czarodziejska kraina z księżycowym krajobrazem. Najpopularniejsza wycieczka fakultatywna w Turcji
Dalaman to miasto położone w południowo -zachodniej części Turcji z dużym międzynarodowych portem lotniczym
Kemer to piękne zielone krajobrazy, majestatyczne góry Taurus, klimatyczne zatoki.
Wakacje na pięknych plażach Kusadasi w Turcji
Lot balonem nad kapadocją to niezwykłe wrażenia. Turcja
Marmaris to słynny kurort części egejskiej Turcji
Wakacje w tureckim Oludeniz często wybierają miłośnicy paraglidingu
Spacer po bawełnianych tarasach Pamukkale to jedna z głównych atrakcji Turcji
Szalony spływ po rwącej rzece czyli rafting, jedna z głównych atrakcji wakacji w Turcji
Side - popularna miejscowość wakacyjna na Riwierze Tureckiej
Opinie z Traveligo.pl

Opinie o Hotelu Mandarin Resort

4.3
polecam

Hotel położony w ładnym zielonym ogrodzie, tylko dojście do plaży drogą ale blisko :) Największym atutem jest również położenie w centrum Bodrum z mnóstwem sklepików, barów i najpopularniejszych dyskotek. Jedzenie nie ma nic do zarzucenia, pokoje również czyste i sprzątane codziennie.

POLECAM:
singlom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.7
zdecydowanie polecam

Super wakacje w sercu Bodrum! Bardzo polecam - położenie hotelu idealne - blisko do sklepów, knajpek, wszelkiej rozrywki, a jednocześnie zacisznie i zielono ze względu na piękny ogród. Hotel czysty, obsługa uczynna, a jedzenie pyszne i w dużej ilości :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.7
zdecydowanie polecam

Goraco polecam !Duzy zielony ogrod wokol hotelu duzo cienia wszedzie lezaczki hamaczki mozna sie schowac rzed palacym letnim sloncem!obsluga na bardzo wysokim poziomie ladni zawsze usmiechnieci panowie... :) pokoje codziennie sprzatane! bylismy ze znajomymi wiec sie nie nudzilismy chodzilismy po bodrum i po knajpach oprocz nas brak polakow tylko sporo francusow i niemcow !!

POLECAM:
wymagającym klientom, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.7
4.9
zdecydowanie polecam

Super hotel dla każdego! Jest wiele atrakcji dla dzieci, tych mniejszych i większych, ekstra basen, jedzenie GE-NIAL-NE! w życiu tak dobrego nie jadałam! do tego przyzwoite pokoje, super obsługa i położenie w centrum miasta... czego chcieć więcej... może tylko wyjechać jeszcze raz? :)

POLECAM:
wymagającym klientom, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9
4.0
polecam

Bardzo dobra lokalizacja hotelu. Pyszne urozmaicone jedzenie w klimatycznej restauracji "Atrium" ze wspaniałą kelnerską obsługą. Pokoje codzienne sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki. Baseny czyste, może trochę za mało leżaków z czym czasami był problem. Na pewno minusem była duża ilość Francuzów w hotelu głośno i czasami chamsko się zachowujących. Pozostałe nacje to Holendrzy, Turcy i Polacy.

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.0
4.4
zdecydowanie polecam

Zdecydowanie polecam ten hotel. Bardzo miła obsługa , pyszne jedzenie . Jedyne zastrzeżenie można mieć do kaministej plaży.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4
4.1
polecam

Pobyt w Hotelu miło wspominam ! Obsługa jest bardzo miła , pokoje są sprzątane codziennie , pościel również jest wymieniana codziennie . Baseny dobre , ale jak to bywa zalecam zapobiegliwość w zaklepywaniu leżaków ;-) Polecam pierwszego dnia zrobić rekonesans i poznać rozmieszczenie wszystkich barów , żeby ułatwić sobie korzystanie z nich . Jedzenie jest bardzo urozmaicone i myślę , że każdy znajdzie coś dla siebie .Same miasto Bodrum jest bardzo ładne z ciekawymi zabytkami oraz wspaniałym portem jachtowym , więc spacery na pewno nie będą monotonne .

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
Opinie z HolidayCheck
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5
  • Hotel
    4.7
  • Pokoje
    4
  • Wyżywienie
    5
  • Atrakcje
    i sport
    3.3
  • Obsługa
    4
HolidayCheck
Ocena Mandarin Resort:
4.7 / 6

Cudowne wakacje 2011-08-18
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Udane wakacje 2011-08-31
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Najlepszy z najlepszych 2011-09-16
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

5.5
Gorąco polecam 2011-09-29
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    6.0
  • Obsługa
    6.0

5.8
Polecam - przyjemny hotel! 2011-09-29
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

4.3
Bardzo fajny hotel 2012-07-05
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    4.0

5.0
Bardzo dobre wczasy ze świetnym jedzeniem . 2012-07-09
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    6.0

Hotel położony jest praktycznie w centrum Bodrum, tak więc nie ma problemu z wyjściem wieczorem nad ...
więcej

5.5
4+ zdecydowanie tureckich 2012-07-27
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    3.5
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    5.5

hotel ładny choć już trochę przechodzony. Pokoje słabe, małe, częściowo zdewastowane tj. mocno już p...
więcej

4.6
Zaskakująco dobry hotel 2012-07-27
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    1.0
  • Obsługa
    6.0

5.0
Najlepszy hotel w jakimkolwiek byłam 2012-09-07
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.7
Hotel bardzo dobry! 2012-09-20
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    5.5
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.8

Hotel w centrum Bodrum na bardzo dobrym poziomie. Jedzenie palce lizać przyrządzane na oczach turyst...
więcej

5.3
Hotel godny polecenia! 2013-03-25
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.8
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.5

Hotel godny polecenia, położony niemal w samym centrum. Podczas pobytu mile zaskoczyła nas różnorodn...
więcej

5.8
Dobry, nieduży hotel na wysokim poziomie 2013-05-07
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.2
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.5
  • Obsługa
    5.3

Hotel w dobrym miejscu, czysty, ładny, kompaktowy, 2 baseny, wszędzie blisko, nie trzeba się nachodz...
więcej

5.5
Trzy gwiazdki zamiast pięciu! 2013-06-19
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    3.3
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    3.5
  • Obsługa
    5.7

Hotel nie zasługuje na miano 5-cio gwiazdkowego. Plusem jest przemiła obsługa i lokalizacja. Minusem...
więcej

4.1
Hotel poniżej standardu 2013-06-24
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Pokoje
    1.5
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    2.5
  • Obsługa
    3.5

Hotel poniżej standardu. Itaka sprzedaje jako hotel 5* a nie zasługuje nawet na 3,5 *. Jakoś i ilość...
więcej

3.1
Imprezowe wakacje! 2013-07-13
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    5.0

4.7
Dobre 4 gwiazdki - udany urlop 2013-10-07
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

5.2
Jak najbardziej hotel na plus! 2013-10-21
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.5
  • Atrakcje
    4.3
  • Obsługa
    4.7

Dla nas największym plusem tego hotelu bylo jedzenie i lokalizacja. Śniadania jak to śniadania zawsz...
więcej

4.9
Nieudany urlop 2013-10-29
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    2.3
  • Pokoje
    3.0
  • Wyżywienie
    2.8
  • Atrakcje
    2.0
  • Obsługa
    4.3

Pierwszy raz od 6 lat wyjazdów z ITAKI był to bardzo nieudany pobyt !!! Kto dał 5 gwiazdek temu hote...
więcej

2.8
Super urlop 2013-11-07
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    3.4
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    5.0
  • Atrakcje
    5.0
  • Obsługa
    5.0

Bardzo udany pobyt. Czysto i ładnie. 10 min spacerem do barów, restauracji i plaży. Jedzenie smaczne...
więcej

4.7
Totalna porażka 2013-12-16
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.3
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.5
  • Obsługa
    2.0

Byliśmy z mężem w tym hotelu 2 tygodnie, niestety były to najgorsze wczasy w moim życiu. Kelnerzy ba...
więcej

4.0
Hotel Mandarin i Biuro Forget Me Not 2014-06-21
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    6.0

5.5
Absolutnie nie polecam! 2014-07-29
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    2.8
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    3.5
  • Atrakcje
  • Obsługa
    5.0

Hotel nie zasługuje na swoje 4*. Nie ma dojścia do plaży żadną lokalną ścieżką, o czym wcześniej zap...
więcej

3.9
Mandarin Resort, czyli dziwny smak mandarynki 2014-08-10
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    6.0
  • Pokoje
    5.0
  • Wyżywienie
    6.0
  • Atrakcje
    3.0
  • Obsługa
    5.0

5.0
Mandarin- polecam 2014-08-18
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.6
  • Pokoje
    6.0
  • Wyżywienie
    5.8
  • Atrakcje
    5.7
  • Obsługa
    6.0

Bardzo miła obsługa. Hotel czysty, zadbany, otoczony piękną roślinnością. Pokoje duże, czyste. Do pl...
więcej

5.7
Przyzwoity hotel, choć nie 5-gwiazdkowy! 2014-09-24
Szczegóły oceny hotelu Mandarin Resort:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    4.0
  • Obsługa
    5.0

4.3

Mandarin Resort - możliwości zakwaterowania:

1 os. pokoj standardowy
2 os. pokoj standardowy
3 os. pokoj rodzinny

Mandarin Resort - Możliwości wyżywienia:


Mandarin Resort - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Mandarin Resort? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00