cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
  • Hotel Club Shark, Wybrzeże Egejskie
1 / 15
Ocena
hotelu:
4.2 / 5
Najbliższy termin
30.04 - 07.05
już od 2667 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
04.05 - 11.05
już od 2288 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Club Shark
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Club Shark
star 4

Turcja: Wybrzeże Egejskie: Bodrum
Ocena hotelu Club Shark:
4.2 / 5
Średnia z 5 opinii
Szczegóły oceny hotelu Club Shark:
  • Lokalizacja
    4.8
  • Hotel
    4.2
  • Pokoje
    4.4
  • Wyżywienie
    4.6
  • Atrakcje
    i sport
    3.2
  • Jakość
    do ceny
    4.2
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 30 kwietnia 2023
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 04 maja 2023
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel położony w tętniącym życiem Gumbet. Wszystkie rozrywki tego miasta są na wyciągnięcie ręki, jednocześnie bliskość plaży gwarantuje błogi wypoczynek.

Hotel Club Shark w ofercie Biura podróży:

Itaka

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel położony w tętniącym życiem Gumbet. Wszystkie rozrywki tego miasta są na wyciągnięcie ręki, jednocześnie bliskość plaży gwarantuje błogi wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Położony w sercu Gumbet - urokliwego turystycznego miasteczka, słynącego z pięknej piaszczystej plaży, znajduje się tylko 2 km od słynnego i ekskluzywnego kurortu Bodrum z intensywnym nocnym życiem. Nowy, z kameralną atmosferą, jest idealny dla amatorów spokojnego wypoczynku z rozrywkami jednego z najpopularniejszych kurortów Turcji na wyciągnięcie ręki. Wygodne pokoje utrzymane w jasnej kolorystyce, ładny basen i opcja all inclusive gwarantują udane wakacje za dobrą cenę. Świetna baza wypadowa na zwiedzanie malowniczych okolic i wycieczki na greckie wyspy, dokąd codziennie pływają promy z Bodrum.

POŁOŻENIE:

w Gumbet, ok. 2 km od centrum BODRUM, w pobliżu hotelu bary, sklepy i restauracje, droga lokalna; ok. 42 km od portu lotniczego w Bodrum; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Bodrum).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 2,5 km od hotelu, bezpłatny dowóz hotelowym minibusem (ok. 2 razy dziennie), bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne; publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście drogą lokalną, parasole i leżaki platne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny i stylowy, zbudowany w 2011 r., 105 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci; bar przy basenie, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: opiekunka do dziecka, pralnia, prasowalnia; występują różnice poziomów - niepolecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 21 m², nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny: ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 170 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; fitness, sauna, łaźnia turecka.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; kawa i herbata (17.00-18.00); przekąski w barze przy basenie (14.30-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523195209, www.clubsharkhotel.com

GRATIS:

świadczenia hotelowe: 1. dziecko do 13 lat serwis plażowyWi-Fi bus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Itaka R

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel położony w tętniącym życiem Gumbet. Wszystkie rozrywki tego miasta są na wyciągnięcie ręki, jednocześnie bliskość plaży gwarantuje błogi wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Turcja / Bodrum

Opis oferty:

Położony w sercu Gumbet - urokliwego turystycznego miasteczka, słynącego z pięknej piaszczystej plaży, znajduje się tylko 2 km od słynnego i ekskluzywnego kurortu Bodrum z intensywnym nocnym życiem. Nowy, z kameralną atmosferą, jest idealny dla amatorów spokojnego wypoczynku z rozrywkami jednego z najpopularniejszych kurortów Turcji na wyciągnięcie ręki. Wygodne pokoje utrzymane w jasnej kolorystyce, ładny basen i opcja all inclusive gwarantują udane wakacje za dobrą cenę. Świetna baza wypadowa na zwiedzanie malowniczych okolic i wycieczki na greckie wyspy, dokąd codziennie pływają promy z Bodrum.

POŁOŻENIE:

w Gumbet, ok. 2 km od centrum BODRUM, w pobliżu hotelu bary, sklepy i restauracje, droga lokalna; ok. 42 km od lotniska w Bodrum; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (Bodrum).

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, łagodne zejście do morza, ok. 2,5 km od hotelu, bezpłatny dowóz hotelowym minibusem (raz dziennie), bezpłatne parasole i leżaki, ręczniki płatne; publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 350 m od hotelu, dojście drogą lokalną, parasole i leżaki płatne.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, nowoczesny i stylowy, zbudowany w 2011 r., 105 pokoi, 2 budynki, 3 piętra, winda, przestronne lobby, całodobowa recepcja, restauracja - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dostępne foteliki dla dzieci; bar przy basenie, bezpłatny internet bezprzewodowy w miejscach ogólnodostepnych; za opłatą: opiekunka do dziecka, pralnia, prasowalnia; występują różnice poziomów - nie jest polecany osobom z ograniczeniami ruchowymi; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 21 m², nowoczesny, indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf (płatny: ok. 3 EUR/dzień); bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon francuski.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 170 m², gł. 1,4 m, brodzik dla dzieci, słodka woda, gł. 0,5 m, przy basenie bezpłatne parasole i leżaki; fitness, sauna, łaźnia turecka.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (19.30-21.30) w formie bufetu w restauracji; kawa i herbata (17.00-18.00); przekąski w barze przy basenie (15.00-17.00); napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w wyznaczonym barze (10.00-23.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0090/2523195209, www.clubsharkhotel.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi bus na plażę


Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Uroczy hotel położony w tętniącym życiem Gumbet. Wszystkie rozrywki tego miasta są na wyciągnięcie ręki, jednocześnie bliskość plaży gwarantuje błogi wypoczynek.

Szukasz wakacji do Turcji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis oferty

 

Położenie

Ten niewielki i kameralny hotel położony jest ok.100 m od centrum rozrywkowej miejscowości Gumbet. Ok. 2 km do centrum Bodrum z licznymi sklepami, barami i restauracjami (przystanek autobusowy znajduje sięok. 50 m od hotelu) a ok. 4 km od hotelu znajduję się XV-wieczny zamek św. Piotra z eksponatami archeologicznymi. Do lotniska ok. 40 km.

Plaża

Hotel położony ok. 400 m od piaszczysto-żwirkowej plaży z bezpłatnymi leżakami oraz parasolami. Do plaży dojeżdża bezpłatny hotelowy minibus (rozkład godzin dostępny w hotelowej recepcji). Ręczniki plażowe dodatkowo płatne.

Do dyspozycji gości

Recepcja 24h, lobby, restauracja główna, bar przy basenie. Basen zewnętrzny oraz brodzik dla dzieci. Ponadto za dodatkową opłatą: sejf, doktor, pralnia.

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie (07:30-10:00), lunch(12:30-14:00), obiadokolacja (19:30-21:30), przekąski w ciągu dnia (15:00-17:00), herbata (17:00-18:00). Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne wgodzinach 10:00-23:00. Dodatkowo płatne: świeżo wyciskane soki, kawa poturecku, lody oraz importowane napoje alkoholowe i napoje butelkowane w godz. 23:00-10:00.

Program sportowy i animacyjny

Hotel prowadzi lekkie, wieczorne animacje. Do dyspozycji Gości: siłownia, rzutki, łaźnia turecka, sauna. Dodatkowo płatne: bilard, masaże.

Internet

Bezpłatny Internet Wi-Fi na terenie całego hotelu.

Kategoria lokalna

****

Naszym zdaniem

Zadbany i stylowy hotel ze świetną lokalizacją, tuż przy tętniącej życiem, turystycznej miejscowości Gumbet. Obiekt polecamy głównie parom oraz młodym duchemi mniej wymagającym Gościom, którzy po pełnych wrażeń atrakcjach życia nocnego odnajdą spokój na terenie hotelu. Wygodna formuła All Inclusive, komfortowe pokoje oraz przyjazna atmosfera zapewnią udany wypoczynek.

Strona www

www.clubsharkhotel.com

Zakwaterowanie


Pokoje


Opinie klientów


Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbowna poszczególnych lotniskachna 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Na terenie Turcji obowiązuje wymóg noszenia maseczek w przestrzeniach ogólnodostępnych i środkach transportu (transfery, transport publiczny). W restauracjach lokalnych obowiązuje 50% obłożenia.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, pozostałych wydatków osobistych oraz wizy tureckiej.
Uprzejmie informujemy że od dnia 26.04.2019 w Turcji przestaną być honorowane banknoty o nominale 500 EUR. W związku z tym nie będzie możliwości opłacania pakietów płatnych pilotowi oraz wycieczek lokalnych banknotami o tym nominale. Prosimy o poinformowanie Klientów.

Wycieczki lokalne

EFEZ
Jedno z najlepiej zachowanych starożytnych miast świata. Wycieczka do Efezu to prawdziwa podróż w objęcia kultury greckiej i rzymskiej oraz do korzeni chrześcijaństwa. Miasto było ośrodkiem kultu bogini Artemidy, prężnie działającym miastem portowym i centrum handlu. Za panowania Rzymian wzniesiono tu świątynie ku czci cesarzy: Domicjana, Trajana i Hadriana. Niesamowite miejsce, którego kamienie pamiętają filozofa Heraklita, a zbocza góry Pion niosą echo wystąpień św. Pawła. Zgodnie z wierzeniami okolice Efezu to także ruiny bazyliki z grobem św. Jana Ewangelisty oraz Dom Marii - Matki Jezusa, gdzie spędziła ostatnie lata życia. Wśród najczęściej odwiedzanych zabytków i atrakcji turystycznych Turcji w 2012 r., Efez ustąpił miejsca jedynie Muzeum Hagia Sophia i Pałacowi Topkapı. Podczas wycieczki zwiedzą Państwo: antyczne miasto Efez, Meryemana (Dom Marii Matki) oraz ruiny Świątyni Artemidy.
Cena ok.55 EUR - z regionu Kusadasi., ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

ŞIRINCE
Urocza wioska o greckich korzeniach położona na szczycie góry. Niezwykłe widoki i lokalny charakter sprawiają, że nawet szklaneczka herbaty smakuje tu wyjątkowo. Miejsce słynie w wyrobu owocowych win, ale mieszkańcy mają do zaoferowania również wyroby rękodzielnicze, przyprawy, oliwę i świeże soki. Okazja do spędzenia miłego, spokojnego popołudnia, w otoczeniu brzoskwiniowych sadów. Wioska przeżyła prawdziwe oblężenie w grudniu 2012 r., kiedy pojawiło się przekonanie, że zostanie oszczędzona podczas ogłoszonej przez Majów apokalipsy.
Cena ok.15 EUR - wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

ADALAND (Kuşadası)
Jeden z 10 najlepszych Aquaparków świata! Rodzinną zabawę zapewnia 30 różnych zjeżdżalni i wodnych atrakcji, wśród których znajduje się nawet ekscytująca namiastka raftingu! Rok 2012 przyniósł rozbudowę o dwie kolejne pozycje, z których jedna pnie się w górę aż do wysokości 110 metrów. Przy każdej atrakcji nad bezpieczeństwem zjazdów czuwają wykwalifikowani pracownicy. Podczas pobytu w Aquaparku, za dodatkową opłatą, istnieje możliwość uczestniczenia w pokazie delfinów, będzie nawet okazja do pływania z nimi!
Cena ok. 22 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 40 EUR - z regionu Didim.

POKAZ DELFINÓW
Czas spełnić marzenia z dzieciństwa! Najpierw delfiny pochwalą się swoimi niezwykłymi umiejętnościami w wydzielonym akwenie, a następnie będzie możliwość (odpłatnie) kilkuminutowego, indywidualnego pływania z tymi radosnymi stworzeniami. Niezapomniane wrażenia gwarantowane!
Cena ok. 20 EUR - z regionu Kusadasi. ok. 45 EUR z Bodrum.

AQUAPARK BODRUM
Wstęp do Aquaparku.
Cena ok. 22 EUR - z regionu Bodrum.

HAMAM
To idealne miejsce dla Turystów pragnących połączyć przyjemne z pożytecznym - zrelaksować się i jednocześnie zadbać o urodę całego ciała. W czasie zabiegów w łaźni tureckiej (masaż w pianie, peeling specjalną rękawicą) można odpocząć i w pełni się odprężyć. Polecamy zwłaszcza na początku urlopu, peeling dodatkowo przyspieszy opaleniznę.
Cena ok. 25 EUR - z regionu Bodrum (ok. 10 EUR bez masażu), ok. 12 EUR - z regionu Didim, ok. 15 EUR z regionu Kusadasi.

KOS Wizyta u Hipokratesa"
To grecka wyspa należąca do archipelagu Dodekanez. Od wybrzeży Turcji dzieli ją zaledwie wąska cieśnina. W stolicy wyspy znajdują się ruiny starożytnego Asklepionu - świątyni boga Asklepiosa i starożytnej szkoły lekarskiej. Asklepiejon był początkowo miejscem wypoczynku i rekonwalescencji, później zaś szpitalem i uzdrowiskiem. Kos uważana jest za ojczyznę Hipokratesa. Według podań wykładał on swoje nauki pod ogromnym platanem, zwanym "Drzewem Hipokratesa". Platan rośnie naprzeciw wejścia do zamku Joannitów. W cenie wycieczki transfer do/ z portu, bilety na prom.
Cena ok.29 EUR - z regionu Bodrum, ok. 50 EUR - z regionu Didim.

SAMOS
Samos jest wyspą leżącą we wschodniej części Morza Egejskiego, 1,5 km od brzegu Azji Mniejszej, gdzie w czasach starożytnych rozkwitała grecka kultura. Plemię Pelazgów było pierwszym, które zamieszkiwało wyspę i czciło boginię Herę. Według mitologii, Hera urodziła się na brzegu rzeki Imvras i uważana jest za opiekunkę Samos. Dlatego też jej święty ptak, paw był często spotykany na starożytnych monetach z czasów świetności wyspy. Całkiem prawdopodobne, że nazwa Samos została nadana przez Fenicjan i oznacza "miejsce gdzieś wysoko. Pierwszym mitycznym królem Samos był Ageos, bohater Wyprawy Argonautycznej, który wybudował pierwszą drewnianą świątynię i umieścił tam pomnik bogini Hery.
Cena ok.50 EUR -
wycieczka realizowana tylko z regionu Kusadasi.

PAMUKKALE
Ten turecki cud przyrody znajduje się na terenie Parku Narodowego i został umieszczony na Liście Światowego Dziedzictwa Przyrody UNESCO. Fantastyczne wapienne tarasy, wodospady i gorące źródła królują nad terenami zachodniej Anatolii. Obecny wygląd Pamukkale to efekt trwającego od 14 tysięcy lat procesu osadzania się soli wapnia wytrącanych z wód mineralnych. Nazywane są „Bawełnianym Zamkiem” - białe, kaskadowo ułożone baseny z daleka rzeczywiście wyglądają jak kłębki wełny.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Kusadasi, ok. 60 EUR - z regionu Didim, ok. 65 EUR - z regionu Bodrum.

DALYAN
Wspaniała wyprawa do Dalyanu - niezwykłego miejsca, gdzie spotykają się i mieszają ze sobą flora i fauna typowe dla wód słodkich i słonych. Wynikiem tego spotkania dwóch, zwykle odrębnych światów jest niezwykłe bogactwo, przyrodniczy raj, którego piękno przyciąga turystów wszystkich narodowości. Z autokaru przesiądziemy się na łódkę i popłyniemy do pierwszego punku naszej wycieczki jakim są kąpiele błotne i siarczanowe. Po lunchu wyruszymy w dalszy rejs, naturalnym kanałem łączącym morze z jeziorem Koycegiz. W ten sposób docieramy do miejsca, stanowiącego jeden z najbardziej rozpoznawalnych widoków Turcji - wykute w skale grobowce licyjskie. W końcu dopłyniemy do Żółwiej Plaży - miejsca, w którym zagrożone wyginięciem żółwie morskie składają jaja. Tam przerwa na pływanie i plażowanie.
Cena ok. 55 EUR - z regionu Bodrum oraz ok. 60 EUR z regionu Didim.

JEEP SAFARI
Szalona wyprawa dla amatorów mocnych wrażeń. Asfaltowe drogi i wygodny autokar mogą dać namiastkę górskiej wycieczki – ale takie zwiedzanie nie zadowoli tych, którzy kochają górskie bezdroża, słońce, kurz i wiatr we włosach. To właśnie z myślą o nich przygotowaliśmy program Jeep Safari.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim i Bodrum, ok. 35 EUR z regionu Kusadasi (z regionu Kusadasi możliwość połączenia Jeep Safari + rejs statkiem, cena ok. 45 EUR)
.
MORSKA WYPRAWA
Wakacje to tak długo oczekiwany przez wszystkich czas. Urlop wymyślono właśnie po to, aby zrelaksować się i naładować akumulatory pozytywną energią. Zapraszamy Państwa na rejs statkiem - wycieczka idealna dla wszystkich tych, którzy chcą uciec od miasta, codzienności i spędzić cudowny dzień na łonie natury. Więc koniec z wczesnym wstawaniem, stresem i pośpiechem - dzisiaj płyniemy w rejs. Słońce, delikatny szum morza oraz malownicze krajobrazy z pewnością pozwolą Państwu się zrelaksować. Podczas rejsu można popływać w krystalicznie czystych wodach, opalać się oraz podziwiać piękno urokliwych zatoczek. Lunch na pokładzie.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Didim, ok.18 - z regionu Kusadasi, ok. 35 - z regionu Bodrum (nielimitowane napoje).

BODRUM CITY TOUR
Transport, opieka polskiego pilota wycieczek (Myndos Gate, wiatraki, amfiteatr, czas wolny, zakupy)
Cena ok.8 EUR z Bodrum.

JAZDA KONNA
Pełna przygód wyprawa konna przez turecką wieś, okoliczne lasy oraz plaże.
Cena ok. 40 EUR - z regionu Didim, ok.30 EUR - z regionu Kusadasi.

WYPRAWA NA BAZAR W DIDIM
Wizyta na lokalnym bazarze w miejscowości Didim, czas wolny przy świątyni Apollona. Możliwość zrobienia zakupów w sklepie ze skórami.
Cena ok. 5 EUR - z regionu Didim.

ZAKUPY W SOKE
Zakupy w centrum handlowym oddalonym o ok. 50 km od Didim, gdzie znajdują się outlety znanych marek.
Cena ok. 15 EUR - z regionu Kusadasi.

KUSADASI CITY TOUR
Sobotnia wizyta w centrum miejscowości Kusadasi, podczas której lokalny przewodnik pokaże oraz opowie to co najciekawsze na temat tego miasta.
Cena ok.8 EUR - z regionu Kusadasi.

NURKOWANIE
Współpracujemy z najlepszymi szkołami nurkowania w Turcji. Firmy te organizują nurkowania i szkolenia dla pojedynczych gości, jak i całych grup. Pozwalają zdobywać międzynarodowe certyfikaty, a doświadczonym nurkom umożliwiają wyprawy w najciekawsze miejsca w okolicy, zapewniając sprzęt i asekurację. Dla wszystkich tych, którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować tej niezwykłej przygody proponujemy program dla początkujących. Instruktor wprowadzi wszystkich w podstawowe zasady nurkowania, zaznajomi ze sprzętem. Następnie w asyście instruktora zejdziemy pod wodę. Dołącz do ekskluzywnego klubu odkrywców głębin!
Cena ok. 42 EUR z regionu Bodrum, ok. 40 EUR - z regionu Didim (w przerwie lunch), ok. 30 EUR - z regionu Kusadasi.

Uwaga!
Wycieczki prowadzone są w języku polskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów, dlatego ewentualne reklamacje należy kierować bezpośrednio do organizatora. Podane w katalogu opisy i ceny są jedynie orientacyjne, szczegółowe informacje otrzymacie Państwo u naszego przedstawiciela. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na wycieczki lokalne. Min. ilość uczestników to 15 osób. Przed i po sezonie niektóre wycieczki nie są organizowane. Ceny wycieczek mogą się różnić w zależności od lokalizacji hotelu.
"

Inne

TURCJA EGEJSKA - informacje ogólne

Wybrzeże Morza Egejskiego to kameralna część turystycznej Turcji określana przez wielu turkusowym wybrzeżem, ze względu na charakterystyczny błękit wód niezliczonych, urokliwych zatoczek. Turcja Egejska to niska, biała zabudowa miast, gdzie znajdziemy zarówno ciszę i spokój, jak również liczne atrakcje turystyczne, te starożytne i te bardziej współczesne.
Waluta

TL - lira turecka. Warto zabrać ze sobą Euro lub Dolary. Wymiany pieniędzy można dokonać w kantorach, na poczcie, w banku lub w recepcji hotelu (w hotelach kurs jest zazwyczaj najmniej korzystny).
Napiwki

Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwki. Zarobki w Turcji są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach.
Czas

+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Język urzędowy:
turecki
Orientacyjne ceny

Pizza ok.30 TL woda 1,5l - ok.3 TL, piwo w sklepie ok.12 TL. Poza sklepami spożywczymi warto się targować.
Poczta

Poczta oznaczona jest PTT (granatowy napis na żółtym tle). Na poczcie można zakupić kartki, znaczki, karty telefoniczne oraz wymienić pieniądze. W niektórych hotelach możliwość pozostawienia kartek pocztowych zaopatrzonych w znaczek - w recepcji. Kupując kartki warto od razu zadbać o znaczki na pocztę lotniczą.
Elektryczność

Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony

Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karta ze 100 jednostkami za ok. 5 EUR wystarcza na krótką rozmowę międzynarodową. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych są stosunkowo drogie, dlatego prosimy o sprawdzenie operatora stawek przed wyjazdem.
W regionie

Kusadasi

Malowniczy i urokliwy kurort, położony ok. 100 km od Izmiru, jest jednym z najpopularniejszych miejscowości wypoczynkowych na wybrzeżu egejskim. Swą oryginalną nazwę „wyspa ptaków” zawdzięcza położonej nieopodal małej wysepce, która stanowi turystyczny symbol Kusadasi. Miasto posiada bogatą historię, zabytki z czasów antycznych, barwny folklor oraz bogatą ofertę życia nocnego, a ponadto lazurowo niebieskie morze i przepiękne plaże.
Didim

Nieduże miasteczko położone w miejscu antycznej Didymy, gdzie podziwiać można ruiny świątyni Apollina, zaledwie ok. 70 km od lotniska w Bodrum-Milas. Obecnie popularny nadmorski resort słynący z długich piaszczystych plaż, przejrzystej turkusowej wody, zabytkowych ruin oraz niemalże niekończącej się ilości słonecznych dni. Bodrum Miasto portowe, będące bardzo popularną destynacją turystyczną. Słynie zarówno z niepowtarzalnych zabytków, takich jak m.in. Grobowiec Mauzolosa z Halikarnasu będący jednym z 7 Cudów Antycznego Świata, jak również z bogatego życia nocnego, licznych klubów oraz dyskotek.
Izmir

Trzecie co do wielkości miasto oraz, po Stambule, największy port morski Turcji. Miasto przez wieki należące do Greków, będące również częścią Imperium Rzymskiego, łączy w sobie dużą dozę historii wymieszaną z nowoczesnym budownictwem, szerokimi bulwarami oraz kosmopolityczną atmosferą. Będąc w Izmirze nie można pominąć wizyty na agorze, spaceru wzdłuż nadmorskiego deptaku Kordon oraz wizyty na Kemeralti - największym bazarze w mieście.
Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Poznania, WrocławiaiŁodzi.
Zbiórka przy stanowisku odpraw Rainbow na poszczególnych lotniskach na 2 godziny przed wylotem samolotu. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na stronie operatora.
"

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Turcji trwa od początku czerwca do końca września.

Wizy

Wiza

Do przekroczenia granicy tureckiej przez obywateli Polski niezbędny jest dowód osobisty ważny co najmniej 180 dni od daty wjazdu do Turcji LUB paszport ważny co najmniej 150 dni od pierwszego wjazdu do Turcji, czyli 60 dni dłużej niż dozwolony okres pobytu bezwizowego (za msz.gov.pl).
Obywatele Polski są zwolnieni z obowiązku wizowego w celu turystycznym do 90 dni w ciągu 180 dni od daty pierwszego wjazdu.
Uwaga:
Posiadaczy paszportów tymczasowych mogą obowiązywać inne warunki wjazdowe. Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z opiekunem rezerwacji lub agentem, u którego dokonywałeś zakupu wycieczki.
Uwaga!
Powyższe warunki podane zostały na dzień 26.07.2022 r. i mogą ulec zmianie.

Wizy - informacje dla sprzedawców



Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Opinie o Hotelu Club Shark

4.1
polecam

Ogólnie ok tylko szkoda że plaża daleko.

POLECAM:
singlom, ceniącym rozrywkę
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.1
4.4
polecam

Hotel ładny czysty pokoje codziennie sprzatane jedzenie bardzo dobre urozmaicone.Blisko centrum jedyna wada to plaża hotelowa dość daleko bus na plażę tylko raz dziennie.Hotel dla par - kameralny.

POLECAM:
osobom ceniącym spokój
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4
4.3
polecam

W pełni zasłużone 4*, kameralnie, przytulnie i miło. Centrum miasta, kawałek od hotelu uliczka z klubami i sklepami. Wyżywienie bez zastrzeżeń, kucharze bardzo się starali żeby gościom smakowało. Spędziliśmy tutaj z partnerem dwa tygodnie i jesteśmy bardzo zadowoleni, mamy piękną opaleniznę i wspaniałe wspomnienia :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
4.3
polecam

jak dla mnie super swietne polozenie blisko do plazy bez szalu ale jednak jedzenie pokoje ok srodek miasta fajnie spedzony tydzien obsluga profesjonalna POLECAM GORACO ALE STARSZYM TURYSTOM DZIECI SIE ZANUDZA!!!!!!!!!!

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3
3.7
może być

Hotel ładnie położony , pokoje luksusowe , jedzenie nie szkodliwe , obsługa bardzo grzeczna i uczynna .Jedna uwaga, od rana zajęte leżaki ,przy basenie, wszystkie ..Druga to , podczas naszego pobytu , młode paże z Wrocławia skradziono pieniądze i to z sejfu . Brdzo czysto , do morza ok. 10 minut , ale plaża nizbyt czesta , piaszczysta

POLECAM:
ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: może być
3.7

Club Shark - możliwości zakwaterowania:

2 os. pokoj standardowy
3 os. pokój standardowy

Club Shark - Możliwości wyżywienia:


Club Shark - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel Club Shark? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00