cellphone519195695

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-18:00

Last Minute
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
1 / 20
Ocena
hotelu:
4.1 / 5
Najbliższy termin
07.10 - 08.10
już od 335 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
08.10 - 09.10
już od 244 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Apollonia Beach
  • Polska animacja
  • Przy plaży

Hotel Apollonia Beach
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Apollonia Beach:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Apollonia Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 07 października 2022
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 08 października 2022

Hotel Apollonia Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Do dyspozycji gości

  • lobby z recepcją i częścią ogólnodostępną
  • pokój TV
  • bar główny
  • bar przy basenie z przekąskami i możliwością spożycia posiłku w południe
  • bar na plaży
  • amfiteatr z dyskoteką z barem na świeżym powietrzu (czynny w zależności od pogody)
  • duży ogród
  • basen z wodą morską
  • 2 baseny z wodą słodką
  • 2 brodziki (ze słoną i słodką wodą)
  • w basenie ze słodką wodą 2 zjeżdżalnie (możliwość korzystania w określonych godzinach pod nadzorem)

Wyposażenie

  • kącik internetowy (płatny)
  • Wi-Fi (w cenie)
  • leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe (przy basenie i na plaży w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

  • butik
  • minimarket
  • amfiteatr
  • 4 restauracje: restauracja główna i 3 restauracje a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja)
  • butik
  • sklep
  • przy głównej ulicy bankomat, supermarket oraz automaty telefoniczne

karty

Visa, MasterCard, Amex, Diners

Liczba pokojów

334

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

  • Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
    Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
    1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
    3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
    4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
    5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Sport i wellness

W cenie
  • w opcji all inclusive: minigolf, wypożyczalnia rowerów (1 godzina dziennie), wprowadzenie do nurkowania, kajaki i rowery wodne według dostępności
  • dla wszystkich gości: 1 kort tenisowy, rakiety tenisowe i piłki, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy
Płatne
  • siłownia
  • basen
  • oświetlenie kortu
  • sauna
  • łaźnia parowa
  • jacuzzi
  • profesjonalne centrum odnowy biologicznej (wstęp od 15 lat) z bogatą ofertą zabiegów
  • oferta firm zewnętrznych: sporty wodne na plaży (oferowane do ok. połowy października)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • ok. 46 m2
  • widok na ląd
  • dodatkowa sypialnia
  • 2 sypialnie (oddzielone przesuwnymi drzwiami)
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • klimatyzacja (indywidualna regulacja)
  • lodówka
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • boczny widok na morze
  • w budynku głównym
  • balkon
  • klimatyzacja (indywidualnie sterowana)
  • sejf (płatny)
  • telefon
  • biurko
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • minibar (napoje bezalkoholowe i woda, uzupełniany raz w tyg.)
  • LCD TV sat.
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • szlafrok
  • kapcie
  • WC
  • Wi-Fi (w cenie)
Bungalow BUX1
  • 2-3 os.
  • ok. 30 m2
  • widok na ogród
  • lodówką
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • klimatyzacja (indywidualna regulacja)
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi (w cenie)
Bungalow BUX2
  • 2-4 os.
  • ok. 30 m2
  • widok boczny na morze
  • lodówka
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • klimatyzacja (indywidualna regulacja)
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-2 os.
  • ok. 26 m2
  • widok na ląd
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • klimatyzacja (indywidualna regulacja)
  • lodówka
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi (w cenie)
Pokój 2-osobowy DZX2
  • 2-3 os.
  • ok. 26 m2
  • widok boczny na morze
  • z bocznym widokiem na morze
  • wanna
  • WC
  • suszarka
  • tel.
  • sejf (płatny)
  • klimatyzacja (indywidualna regulacja)
  • lodówka
  • TV sat.
  • balkon lub taras
  • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive
  • wszystkie posiłki w formie bufetów
  • bufety tematyczne
  • śniadanie kontynentalne (05.00-07.00)
  • śniadanie (07.00-10.00)
  • późne śniadanie w godz. (10.00-11.00)
  • obiad (12.30-14.30)
  • kolacja (18.45-21.30)
  • po południu kawa i ciasto
  • lody (10.00-18.00)
  • posiłki dietetyczne (możliwość zamówienia)
  • pomiędzy posiłkami przekąski
  • wybór krajowych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10.00-24.00
  • bar przy basenie i bar na plaży czynny w godz. 10.00-18.00
  • restauracja główna i 3 restauracje a la carte (kuchnia grecka, azjatycka i włoska, wymagana wcześniejsza rezerwacja stolika, kolacja w każdej z nich raz na pobyt w cenie)
  • w porze kolacji wymagany stosowny strój (panowie długie spodnie)
Dwa posiłki
  • śniadanie w formie bufetu (07.00-10.00)
  • obiadokolacja w formie bufetu (18.45-21.30)

W okolicy

  • tuż przy długiej i szerokiej piaszczystej plaży w Amoudarze (zaleca się obuwie kąpielowe; z plaży widoczny jest usytuowany w okolicy zakład energetyczny)
  • ok. 8 km do Heraklionu, dogodne połączenie autobusowe
  • czas dojazdu z lotniska ok. 30 min

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Rainbow

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Opis oferty

 

Pokoje

W skład tego nowoczesnego 5-gwiazdkowego kompleksu wchodzi 336 pokoi, w tym bungalowy i apartamenty. Wszystkie pokoje są klimatyzowane i posiadają balkon, wyposażone są w łazienkę (wanna/prysznic, suszarka do włosów), TV, mini lodówkę, zestaw do parzenia kawy i herbaty, sejf (za dodatkową opłatą).

Wyżywienie

Śniadania i obiadokolacje serwowane są w formie bufetu – kuchnia grecka i międzynarodowa. Dostępny oddzielny bufet dla dzieci. Napoje do kolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive, które obejmuje śniadania (07:00 - 10:30, lunche (12:30 - 14:30), kolacje (18:30 – 21:30), przekąski, pizze, napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole, a także kolacje w restauracjach a la carte – kuchnia grecka, włoska, wegańska. Goście ze specjalnymi wymaganiami dietetycznymi lub nietolerancjami proszeni są o poinformowanie o tym managera hotelu na miejscu.

Program sportowy i animacyjny

W pobliżu hotelu znajdują się ścieżki joggingowe i trasy trekkingowe. Otaczające resort ogrody sprzyjają odpoczynkowi i relaksacji. Hotel prowadzi animacje dla dzieci i dorosłych. Ponadto pobyt urozmaicić można o szereg aktywności fizycznych (dla gości all inclusive jedna godzina dziennie gratis): tenis stołowy, mini golf, aerobik, siatkówka plażowa. Zabiegi SPA, bilard i sporty wodne są dodatkowo płatne.

Internet

Internet Wi-Fi bezpłatny w pokojach i w częściach ogólnodostępnych.

Kategoria lokalna

*****

Naszym zdaniem

Poczuj magię jednej z najpiękniejszych greckich wysp. Zasmakuj w lokalnej kuchni, odpocznij aktywnie lub po prostu odpręż się, wsłuchując się w szum morza. Gwarantujemy Ci, że w tym nowoczesnym hotelu poczujesz się wyjątkowo, a czas tu spędzony na długo pozostanie w Twojej pamięci.

Strona www


Zakwaterowanie


Stoki


Opinie klientów


Położenie

Hotel Apollonia Beach Resort & Spa płożony jest w odległości 7 km od lotniska w Heraklionie, tuż przy klimatycznej nadmorskiej miejscowości Amoudara. W okolicy znajdują się bary, restauracje, sklepy. To znakomita baza wypadowa – przystanek autobusowy znajduje się przy samym hotelu, dzięki czemu zabytki Krety są dosłownie na wyciągnięcie ręki. UWAGA! Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości 3 EUR/pokój/dzień. Podatek jest obligatoryjny i płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Plaża

Hotel położony jest bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej publicznej plaży Amoudara (wydzielona część hotelowa). Do dyspozycji gości parasole, ręczniki, leżaki.

Do dyspozycji gości

Całodobowa recepcja, basen zewnętrzny, basen kryty, 2 baseny dla dzieci ze zjeżdżalniami, 3 restauracje – kuchnia grecka, kuchnie świata, 5 barów, w tym bar w lobby i na plaży, 3 restauracje a la carte (wliczone w opcję all inclusive), pokój zabaw dla dzieci, pokój telewizyjny, pokój gier, kantor, mini market, wypożyczalnię samochodów, SPA (dodatkowo płatne) oraz parking.

Program

Dzień pierwszy

Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego

Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachfakultatywnych itp.
Dzień ostatni

Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Uwagi do programu

Wyloty z: Warszawy, Katowic, Gdańska, Wrocławia, Poznania. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
"

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem z opłatą lotniskową, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
UWAGA!
Cena nie obejmuje lokalnego podatku turystycznego w wysokości od 0,5 EUR do 4 EUR/pokój/dzień. Podatek jest płatny bezpośrednio w recepcji, przed zakwaterowaniem Klientów w hotelu.

Wycieczki lokalne

Wyspa Spinalonga oraz Agios Nikolaos

Rejs po spokojnych wodach zatoki Mirabello na Wyspę Spinalonga jest jedną z najbardziej popularnych wycieczek w regionie. Wizytówką tego miejsca są dobrze zachowane pozostałości weneckich fortyfikacji, tureckich koszar oraz greckiego leprazorium. Wycieczka rozpocznie się od zwiedzania wyspy, a następnie rejs skieruje się w stronę plaży Kolokitha, gdzie będzie możliwość pływania w krystalicznie czystej wodzie oraz zjedzenia lunchu w formie grilla. Kolejnym punktem programu będzie malownicze miasteczko Agios Nikolaos, gdzie przewidziany jest czas wolny w okolicy pięknego jeziora w centrum miasta.
Cena ok. 65 EUR.
Cena nie zawiera biletu wstępu:
ok. 8 EUR
.
Santorini

Magiczna wyspa, przez wielu uważana za najpiękniejszą z całego basenu Morza Śródziemnego. Na Santorini można doświadczyć niepowtarzalnych widoków błękitnego Morza Egejskiego, zobaczyć wioski z białymi domkami, spacerować po czarnych wulkanicznych skałach. Niepowtarzalna okazja na udział w całodniowej wycieczce i odkrycie najpiękniejszej greckiej wyspy. Sprawdziliśmy ! Polecamy !
Cena ok. 162 EUR.

Knossos i Heraklion

To wycieczka, która pozwala odkryć sekrety kultury minojskiej. Spacer wzdłuż wąskich korytarzy labiryntu Minotaura oraz zwiedzenie ruin Pałacu w Knossos pozwolą dostrzec jak wyglądał rozwój jednej z najstarszych cywilizacji w basenie Morza Śródziemnego. Następny punkt w programie to stolica Krety - Heraklion, z wieloma interesującymi miejscami takimi jak wenecka forteca, loggia, w której obecnie znajduje się ratusz oraz plac Venizelosa z fontanną Morosiniego.
Cena ok. 58 EUR.
Cena nie zawiera biletów wstępu
ok. 16 EUR.

Safari 4x4

Prawdziwa gratka dla poszukiwaczy przygód, pragnących podziwiać naturalne piękno górskich kanionów Krety i krystalicznie czyste morze. Przejażdżka asfaltowymi, a także nieutwardzonymi górskimi drogami. Po drodze mijamy zapierające dech w piersiach widoki oraz pustynne krajobrazy. Idealna okazja by zapoznać się lokalną tradycją i stylem życia mieszkańców. Zabierzemy Cię w sekretne miejsca, które ciężko znaleźć na mapie lub w przewodniku. Połączenie dzikiej scenerii, zakurzonych szlaków, a także odświeżającej kąpieli to świetna okazja na spędzenie niezapomnianych chwil na Krecie w odmienny sposób. W trakcie wyjazdu przerwa na lunch w lokalnej tawernie.
Cena: ok 75 EUR.

Wyspa Chrissi

Niezapomniany rejs do położonego najdalej na południe zakątka Europy. Przyjemna wycieczka łodzią na Wyspę Chrissy, która słynie z naturalnego piękna i dzikiej przyrody. Spacer ścieżką między wydmami przez las cedrowy na złotą plażę z białym piaskiem, turkusową wodą oraz niezwykłym podwodnym morskim życiem. Idealne miejsce na relaks, kąpiele w morzu i snorkeling. W pobliżu kilka tawern, w których można zjeść lunch.Piękna, odizolowana wyspa umożliwiająca wypoczynek w bajkowym otoczeniu.
Cena ok. 59 EUR.
Cena nie zawiera lunchu.
Zaszalej w Aquaplus

Park wodny z mnóstwem atrakcji dla gości w każdym wieku. Można tu spędzić wiele godzin korzystając z atrakcji wodnych, promieni słonecznych lub wpaść do jednego z barów na przekąskę, czy drinka. Dzień w takiej scenerii będzie udany.
Cena ok. 44 EUR
za pakiet z jedzeniem (dziecko 36 EUR). Cena bez jedzenia 3
0EUR
(dziecko 22 EUR).
Uwaga!
Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji fakultatywnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15-20 osobach w zależności od wycieczki). Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Inne

Kreta - informacje ogólne

Waluta
EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieje wiele miejsc w których można wymienić dolary USA.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdaża się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.

Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Grecji na podstawie dowodu osobistego.

Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.

Orientacyjne ceny
Obiad w tawernie od 8 EUR woda 1l - 1.5 EUR piwo w barze od 1.5 EUR kawa w kawiarni od 1 EUR

Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.80 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Karty telefoniczne kosztują 6 EUR (100 jednostek). Telefony komórkowe działają w całej Grecji. Rozmowy zagraniczne są dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
KRETA
Największa spośród greckich wysp, pełna jest miejsc znanych już z mitów greckich oraz związanych z jej wielokulturową historią. Łagodny klimat i znani z gościnności mieszkańcy oraz słońce, plaże i doskonała kuchnia przyciągają turystów już od wielu lat. Kreta jest często pierwszą odwiedzaną wyspą grecką i tą, do której wraca się kilkakrotnie. Trudno się temu dziwić - oferuje tak wiele, że podczas jednego pobytu nie sposób zobaczyć wszystko.
Miejscowości wakacyjne na Krecie w okolicach Chanii

Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Grecji trwa od 15.06 do 15.09.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kreta

OPIS

Znajdujący się tuż przy długiej i piaszczystej plaży, zaledwie kilka kilometrów od Heraklionu, hotel oferuje szeroki wybór udogodnień, całodniowe zajęcia sportowe i rozrywkę. W restauracjach serwowane są rozmaite kulinarne przysmaki, a w barach można się napić orzeźwiającego drinka. Tutejszy basen z pewnością doda ochłody w upalne dni, a ogród będzie sprzyjał przyjemnym spacerom.

lokalizacja

Skafidaras, 10 km od lotniska w Heraklionie-HER. Hotel usytuowany na powierzchni: 35000 m2.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

5*

Data otwarcia

1977 r. Odnowiony w 2010 r.Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (3), room service (płatny), pralnia (płatna), sale konferencyjne (2), centrum biznesowe (płatne), basen odkryty, zjeżdżalnie wodne.Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych.

internet

- Wi-Fi w hotelu bezpłatne

plaża

Przy hotelu, publiczna, piaszczysto-żwirowa, odznaczona certyfikatem Błękitnej Flagi. Bezpłatne: parasole, leżaki, ręczniki plażowe. Płatne: bar na plaży.

pokoje

Zlokalizowane są w 3 budynkach:- 1 budynek główny (liczba pięter: 5, liczba wind: 2)- 2 bungalowy (liczba pięter: 2, liczba wind: 0)Typy pokoi:- pokoje double garden view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje double sidea sea view dla max. 3 os.: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras - pokoje rodzinne garden view dla max. 4 os.: 2 sypialnie, drzwi przesuwne między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (płatny), TV, telefon, łazienka (wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras

Wyżywienie

- restauracja główna, restauracje a la carte (3), bary (4)

śniadanie i obiadokolacja

- śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:45-21:30) serwowane w restauracji głównejRestauracje a la carte - płatne. Wymagana rezerwacja.- "Greek Taverna" grecka, lokalna, śródziemnomorska- "Italian" włoska- "Vegan" lokalna, międzynarodowaAll Inclusive(10:00-00:00)- śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:45-21:30) serwowane w restauracji głównej- przekąski (13:00-17:00) serwowane w barze przy basenie- lody- wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholoweRestauracje a la carte - 1 wizyta w wybranej restauracji trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.- "Greek Taverna" grecka, lokalna, śródziemnomorska- "Italian" włoska- "Vegan" lokalna, międzynarodowa

z myślą o dzieciach

- brodziki- animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat- dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna- plac zabaw- menu i krzesełka dla dzieci w restauracji- opiekunka dla dzieci (płatna)- łóżeczko dla dziecka do 2 lat (bezpłatne, na zamówienie przed przyjazdem)

w cenie

- korty do tenisa ziemnego (2)- rakiety i piłki do tenisa ziemnego- tenis stołowy- rzutki- piłka nożna- siatkówka plażowa- minigolf, miniboisko do piłki nożnej- aerobik- animacje

płatne

- oświetlenie kortów- bilard- siłownia- centrum SPA- masaż, sauna, jacuzzi- salon piękności- łaźnia turecka

dodatkowe informacje

Ze względu na procedury bezpieczeństwa zastosowane z powodu wirusa Covid-19 w danym obiekcie mogą występować ograniczenia w funkcjonowaniu infrastruktury hotelowej.PODATEK TURYSTYCZNYW Grecji od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Opłaty kształtują się następująco: a) Hotel 5-gwiazdkowy - 4,00 EUR za pokój / doba, b) Hotel 4-gwiazdkowy - 3,00 EUR za pokój / doba, c) Hotel 3-gwiazdkowy - 1,50 EUR za pokój / doba, d) Hotel 1- i 2-gwiazdkowy - 0,50 EUR za pokój / doba, e) Apartament 4 Klucze - 1,00 EUR za pokój / doba, f) Apartament 3 Klucze - 0,50 EUR za pokój / doba, g) Apartament 1 i 2 Klucze - 0,25 EUR za pokój / doba.

Aktualizacja opisu

05.04.2022 16:00

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Przy plaży SPA Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy

Sale konferencyjne

Pokoje 4 osobowe Błękitna Flaga


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel (biuro wcześniej działające pod nazwą Wezyr Holidays), które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podróży Coral Travel oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kreta/Ammoudara

Opinia 7islands

Hotel o wysokim standardzie, położony w przepięknym ogrodzie. Polecamy go parom chcącym zażyć odrobiny relaksu w centrum odnowy biologicznej. Ze względu na niewielką odległość do miasta jest to również idealny wybór dla osób ceniących tętniące życiem nocnym kurorty. Dodatkowym atutem hotelu jest oferowany bezpłatnie serwis plażowy oraz bar na plaży w ramach all inclusive.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Ammoudara, ok. 12 km od Heraklionu, ok. 15 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się przed hotelem. W pobliżu znajduje się zakład energetyczny, jest to związane wyłącznie z niedogodnością wizualną.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

Komfortowy kompleks składający się z budynku głównego i 2 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 3 restauracje ? la carte (grecka, włoska, azjatycka), 4 bary (w tym bar na plaży), dyskoteka (w barze hotelowym), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, kantor, mini market, 8 sal konferencyjnych (mogących pomieścić od 20 do 350 osób), wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada pokoje oraz udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel dysponuje 334 całkowicie odnowionymi pokojami (196 pokoi w budynku głównym i 138 w bungalowach) z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet ADSL, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 20 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (18:45-21:30) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:45-21:30). Raz w trakcie pobytu Goście mają możliwość skorzystania z bezpłatnej kolacji w każdej z restauracji ? la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja. Przekąski dostępne są w godzinach 10:00-18:00 w barze przy basenie oraz 14:00-18:00 w barze przy plaży. Kawa, herbata oraz ciasteczka serwowane są w barze przy basenie w godzinach 10:00-18:00. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-24:00. W przypadku nieodpowiednich warunków pogodowych część barów może być okresowo nieczynna. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny (1 z wodą słoną, 1 z wodą słodką, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne), animacje dzienne i wieczorne, boccia, rzutki, siatkówka plażowa, boisko do mini piłki nożnej (5x5, wymagana wcześniejsza rezerwacja), rowery wodne (1 godz./dzień), kajaki (1 godz./dzień), mini golf (1 godz./dzień), rowery (1 godz./dzień), tenis stołowy (1 godz./dzień), tenis ziemny z podstawowym wyposażeniem (1 godz./dzień, wymagana wcześniejsza rezerwacja), windsurfing (1 godz./dzień, wymagane uprawnienia), koszykówka (1 godz./dzień). Odpłatnie: SPA & Wellness (basen kryty z woda słodką, jacuzzi, masaże, sauna, siłownia), oświetlenie kortu tenisowego i boisk, bilard, szkoła nurkowania, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

2 brodziki (1 z wodą słoną, 1 z wodą słodką), 3 zjeżdżalnie dla dzieci, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-17 lat), mini disco, specjalne menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.apollonia.gr / Tel.: 00 30 281 082 16 02

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Nekera

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

GRECJA

Położenie

 w niewielkiej wiosce turystycznej Amoudara, ok. 1 km. od centrum. Aż do centrum ciągną się liczne restauracje, sklepy, bary, lokalne tawerny i kioski z upominkami. Do Heraklionu ok. 8 km, przystanek autobusowy przy hotelu. Słynne stanowisko archeologiczne w Knossos oddalone o ok. 7 km. Z plaży widoczny jest usytuowany w okolicy zakład energetyczny.

Plaża

 ładna, długa, szeroka i łagodnie opadająca do morza piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe w cenie. Bar na plaży.

Wyposażenie

 komfortowy hotel dla rodzin z dziećmi, składa się z 5-piętrowego budynku głównego i 3 szeregowych bungalowów i oferuje 334 pokoje. W budynku głównym: lobby z recepcją, minimarket, amfiteatr. 4 restauracje: restauracja główna z tarasem, 3 restauracje à la carte (grecka, włoska, azjatycka – wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar, minimarket, butik. Na zewnątrz w ogrodzie znajduje się basen z wodą morską, 2 baseny z wodą słodką (jeden z 2 zjeżdżalniami - korzystanie w określonych godzinach), bar z napojami i przekąskami oraz tarasy słoneczne z bezpłatnymi leżakami, parasolami i ręcznikami kąpielowymi.

Dostęp do internetu

 Wi-Fi w lobby i pokojach bezpłatnie.

Zakwaterowanie

 Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (DBL GV): ok. 26 m2; klimatyzacja sterowana indywidualnie, TV-sat, telefon, sejf (za opłatą),lodówka, balkon lub taras. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (DBL SSV): w budynku głównym. Pokoje w bungalowach od strony basenu (BUNGALOW PV): ok. 30 m2, wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Pokoje w bungalowach z bocznym widokiem na morze (BUNGALOW SSV). Pokoje dwuosoboe w promocyjnej cenie (DBL PROMO): o położeniu i wyposażeniu pokoju decyduje hotelarz. Pokoje rodzinne od strony ogrodu (FAMILY GV): ok. 46 m2; dwa pokoje sypialne przedzielone drzwiami przesuwnymi, poza tym wyposażone jak pokoje dwuosobowe. Dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci poniżej 13 lat lub 3 os. dorosłych i 1 dziecka poniżej 13 lat. 

Sport

 aerobik, tenis, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy. Za opłatą: siłownia, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi i zabiegi kosmetyczne i pielęgnacyjne oraz sporty wodne na plaży.

Dzieci

 2 brodziki, 3 zjeżdżalnie, mini klub (4–6 lat), maxi club (7–12 lat), klub młodzieżowy (13–17 lat, w lipcu i sierpniu), plac zabaw, mini disco.

Rozrywka

 dzienne i wieczorne programy animacyjne.

Wyżywienie

 z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

trzy posiłki w formie bufetu. Po południu kawa i ciasto oraz przekąski. Lody w godz. 10:00–18:00. Wybór lokalnych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10:00–24:00. Bar przy basenie i bar na plaży w godz. 10:00–18:00. Kolacja w każdej z restauracji à la carte raz na pobyt w cenie. Dodatkowo minigolf, wypożyczalnia rowerów, kajaki i rowery wodne (w miarę dostępności).

Kategoria Nekera

5 gwiazdek, kategoria lokalna: 5 gwiazdek.

Cena zawiera

Noclegi, wyżywienie zgodnie z rezerwacją, ubezpieczenie, telefoniczną opiekę rezydenta. Dodatkowo w przypadku imprez pakietowych z przelotem, oprócz ww. świadczeń w cenie zawarty jest: przelot, opłata lotniskowa, opłata za wylot z lotniska lokalnego, transfer lotnisko-hotel-lotnisko (chyba, że dana oferta stanowi inaczej), telefoniczna lub bezpośrednia opieka rezydenta.W przypadku imprez turystycznych opartych o przeloty przewóz bagażu może być nieuwzględniony w cenie (standardowo przy przelotach czarterowych w cenie zawarty jest bagaż 20 kg/osoba).W zależności od linii lotniczej dopłata waha się od 0 do ok 500 zł/bagaż. Przykładowe linie lotnicze, gdzie bagaż jest dodatkowo płatny to: FR (Ryanair), W6 (WizzAir), A3 (Aegean), LO (Lot).TELEFONICZNA OPIEKA W JĘZYKU POLSKIM

Do zapłaty na miejscu podatek turystyczny. Od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania. Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów

 1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc; 3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc; 4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc; 5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc; APT kat. 1-2 = 0,25€/apt/noc; APT kat. 3    = 0,50€/apt/noc; APT kat. 4    = 1,00€/apt/noc.

Mocne strony

- Ładna, szeroka piaszczysta plaża- 3 zewnętrzne baseny i 2 zjeżdżalnie- Różnorodne atrakcje i animacje- Restauracje a la carte w cenie AI


Wycieczka pochodzi z oferty biura podróży Nekera, polskiego touroperatora, który stawia na nowoczesne technologie i współpracuje z największymi sieciami linii lotniczych, hoteli i miejsc wakacyjnych. Tworzy je zespół doświadczonych specjalistów z ponad 25-letnim stażem w międzynarodowej branży turystycznej. Nekera w swojej ofercie ma propozycje wyjazdów do wszystkich ulubionych destynacji Polaków (około 15.000 wyselekcjonowanych hoteli) oraz zapewnia stabilne i profesjonalne wsparcie produktowe w świetnych cenach. Znaleźć tu można wycieczki zarówno do krajów europejskich (np. Grecja, Hiszpania, basen Morza Śródziemnego), egzotycznych (np. kraje karaibskie, afrykańskie czy azjatyckie), jak i regionów polskich (już ok. 700 obiektów), które w ostatnich tygodniach niezwykle zyskują na popularności. Touroperator specjalizuje się w wycieczkach typu last minute oraz all inclusive, a wszystkie oferty objęte są gwarancją najniższej ceny, niezmienności ceny, a także polskojęzyczną obsługą w systemie 24/7. Dodatkowo, zgodnie z prawem polskim i ustawą o świadczeniu usług turystycznych, odprowadza składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG). Gwarantuje więc klientom ochronę ich wpłat w przypadku jakichkolwiek nieoczekiwanych kłopotów przy świadczeniu usług. Posiada gwarancję ubezpieczeniową firmy Allianz Partners (AWP P&C S.A. oddział w Polsce) oraz jest członkiem Polskiego Związku Organizatorów Turystyki PZOT. 

Mouzenidis Travel

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Kreta - Heraklion

Opis

* przy plaży

* basen ze zjeżdżalniami

* na rodzinne wakacje

* darmowe Wi-Fi

Opis

Luksusowy hotel na piaszczystym brzegu popularnego kurortu Ammoudara. Teren hotelu otaczają bujne, zielone ogrody. Komfortowe pokoje, wysoka jakość obsługi.

• 5 restauracji i tawerna
• 4 bary
• 1 basen z wodą słodką i 1 z wodą morką, basen ze zjeżdżalniami
• basen kryty, podgrzewany (kwiecień-październik) w SPA
• sklepy
• usługi konferencyjne
• SPA
• bezpłatny kącik internetowy w lobby i Wi-Fi bezpłatne


Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany cen usług dodatkowo płatnych.

Polozenie

• wyspa Kreta
• kurort Ammoudara
• 6 km na zachód od Heraklionu
• 8 km od lotniska w Heraklionie
• przystanek autobusowy obok hotelu

Plaza

• publiczna
• przy hotelu
• piaszczysta
• leżaki i parasole bezpłatnie
• ręczniki plażowe bezpłatnie

Wyzywienie

All Inclusive, Half Board

Pokoje

334 pokoje: Singles, Double Rooms GV/SSV (~29 m2), Family 2-Bedrooms GV (~45 m2).

W pokojach: klimatyzacja, lodówka, telefon, bezpłatne Wi-Fi, telewizja satelitarna, sejf (za opłatą), wanna/prysznic, zestaw do kąpieli, suszarka do włosów, kapcie, elektroniczne zamki, urządzenia do przygotowywania kawy/herbaty, balkon/taras.

Single: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.

Double: podwójne łóżko lub 2 łóżka pojedyncze.

Family 2-Bedrooms: 2 pokoje, jeden z podwójnym łóżkiem, drugi (za drzwiami przesuwnymi) z 2 pojedynczymi łóżkami.

Pokoje dla niepalących.

Codzienne sprzątane pokoje, zmiana pościeli 3 razy w tygodniu.

Sport

Sport i rozrywka:
• animacje
• bilard
• dyskoteka
• tenis (oświetlenie płatne)
• tenis stołowy
• siatkówka
• koszykówka
• mini piłka nożna
• sporty wodne na plaży (płatne)

Dla dzieci:
• 2 brodziki (z woda morską i słodką)
• mini klub (4-12 lat)
• plac zabaw
• 1 basen z 3 zjeżdżalniami

O wyzywieniu

All Inclusive 2018

Główna restauracja:
Wczesne śniadanie: na życzenie
Śniadanie: 07:00-10:30, amerykański bufet
Późne śniadanie: 10:00-11:00, kontynentalny bufet
Lunch: 12:30-14:30, bufet
Kolacja: 18:45-21:30, bufet, Dress Code


Restauracja a la carte Greek: 19:00-22:30, Dress Code, 1 raz podczas pobytu, wymagana rezerwacja 3 dni wcześniej

Restauracja a la carte Italian: 19:00-22:30, 15.04-15.10, Dress Code, 1 raz podczas pobytu, wymagana rezerwacja 3 dni wcześniej

Restauracja a la carte: 19:00-22:30, 15.04-15.10, Dress Code, 1 raz podczas pobytu, wymagana rezerwacja 3 dni wcześniej

Lobby-bar: 10:00-01:00, all inclusive 10:00-00:00

Snack-bar przy basenie: 10:00-18:00 - przekąski, 16:00-17:00 - kawa, zależnie od warunków pogodowych

Pizzeria (snack-bar): 12:00-17:00, pizza

Kafenion: 11:00-18:00, na plaży, czerwiec-wrzesień

Disco-bar: 20:00-01:00, od kwietnia  do października

Disco-bar na zewnątrz: 20:00-01:00, maj-wrzesień, zależnie od warunków pogodowych


Firma Mouzenidis powstała w roku 1995 i ma już ponad 25 lat doświadczenia w organizacji wypoczynku. Organizator posiada własną linię lotniczą Ellinair, sieć hoteli Bomo Hotels, specjalizują się również w wyjazdach incentive Avitive Mice oraz w organizacji ślubów. Główna siedziba Mouzenidis Travel znajduje się w Grecji, w mieście Saloniki, ale również posiada 14 filii w największych greckich kurortach, filie biura działają  w Atenach, Riwierze Olimpu, na Chalkidiki, Peloponezie i na wielu greckich wyspach.  Regionalna sieć firmy stale zwiększa liczbę oddziałów i na dzień dzisiejszy jest ich ponad 80 w różnych krajach i ta liczba nadal rośnie. W sezonie 2020 realizowano loty do najpopularniejszych greckich kurortów takich jak: Chalkidiki, Riwiera Olimpu, Kreta, Zakynthos a dodatkowo w ofercie jest "dojazd własny" na Cypr, do Gruzji, a zimą na  narty w Bułgarii.

Mouzenidis jest właścicielem  floty ponad 100 nowoczesnych autokarów klasy A.

Mouzenis travel oferuje możliwość skorzystania z szerokiego zakresu usług VIP dla klientów ceniących sobie komfort na lotnisku oraz luksus podczas podróży na lotniskach w Salonikach i Heraklionie. 

 

 



Dertour Polska

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Nazwa obiektu

Apollonia Beach Resort & Spa

Kategoria

****+

Miejscowość

Gazi

Region

Kreta

Kod

HER70039 FH

Liczba pokoi

334

Zalety

Bezpośrednio przy plaży. Top zniżki dla dzieci.

Położenie

Bezpośrednio przy długiej piaszczysto-żwirowej plaży Ammoudary, drugiej pod względem długości plaży na wyspie. Do Heraklionu ok. 8 km. Przystanek autobusowy bezpośrednio przy hotelu. W pobliżu znajduje się elektrownia (może być widoczna z hotelu).

Opis

Zadbany i rozległy kompleks z ogrodem, składający się z budynku głównego i 3 2-piętrowych szeregowych bungalowów. Restauracja główna, 3 restauracje a la carte (grecka, włoska, rezerwacja w okresie ok. 15.4.-15.10., przy 2 posiłkach dziennie za opłatą ze zniżką), terminal internetowy, WLAN, minimarket, salon fryzjerski, windy. W ogrodzie basen z wodą morską i 2 baseny ze słodką wodą z tarasem słonecznym, 3 zjeżdzalnie i 2 oddzielne brodziki dla dzieci. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży i przy basenie, bar przy basenie i na plaży, parking.

Wyżywienie

2 posiłki dziennie (H) ze śniadaniem i kolacją w formie bufetu. Przy rezerwacji all inclusive (I) śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej albo w sezonie wysokim w barze przy basenie (godz. 12.30-14.30), soki (część świeżo wyciskanych) na śniadanie, 1 x pobyt kolacja w restauracji a la carte (ok. 15.4.-15.10., rezerwacja), w godz. 16-17 kawa i ciasto, godz. 10-18 owoce, bufet sałatkowy, lody, godz. 13-17 pizzeria przy barze przy basenie, godz. 10-24 napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe.

Zakwaterowanie (pokoje)

Nowoczesne i przyjemne pokoje, ok. 28 m kw., łazienka lub prysznic/WC, suszarka do włosów, telefon, TV, WLAN, zestaw do parzenia kawy/herbaty, lodówka, klimatyzacja, balkon lub taras, widok na ogród.

Pokój typ 1

DJ = pokój 2-osobowy w budynku głównym.

Pokój typ 2

DJA = pokój 2-osobowy oferta oszczędnościowa, wyposażenie jak w DJ, 'run of the house'.

Pokój typ 3

DJB = pokój 2-osobowy bungalow, ok. 30 m kw., pokój dzienno-sypialny w budynku głównym.

Pokój typ 4

DJM = pokój 2-osobowy, wyposażenie jak w DJ, ale z widokiem na morze.

Pokój typ 5

DJC = pokój 2-osobowy, wyposażenie jak w DJB, ale z bocznym widokiem na morze.

Pokój typ 6

DAD = pokój 2-osobowy superior, ekspres do kawy, zestaw poduszek do wyboru, szlafroki, pakiet powitalny, widok na morze.

Pokój typ 8

FJA = apartament rodzinny, ok. 50 m kw., 2 sypialnie połączone drzwiami.

Sport, rozrywka, wellness

Sport w cenie - piłka plażowa, piłka nożna plażowa, koszykówka, gimnastyka w wodzie, kursy sportowe (step aerobic), wypożyczenie rowerów (1 godz./dzień, w miarę dostępności). Za opłatą - siłownia. Wellness za opłatą - strefa spa z jacuzzi, łaźnią turecką i sauną. Rozrywka w cenie - animacje w ciągu dnia i wieczorem. Za opłatą - bilard.

Warto wiedzieć

Od 1.1.2018 w Grecji pobierany jest podatek turystyczny. Opłatę nalicza hotelarz w dniu przyjazdu lub wyjazdu. Jej wysokość zależy od oficjalnej lokalnej kategorii hotelu - przy pobycie w hotelach 1* i 2* jest to ok. 0,5 EUR/pokój/dzień, w hotelach 3* ok. 1,5 EUR/pokój/dzień, w hotelach 4* ok. 3 EUR/pokój/dzień, a w hotelach 5* ok. 4 EUR/pokój/dzień.

Uwaga

Zakres i opis świadczeń mogą się zmieniać w zależności od sezonu. Wiążący opis znajduje się na oryginalnym potwierdzeniu podróży organizatora.

Ref.

AK309102


DERTOUR Polska jest głównym agentem sprzedaży DER Touristik w Polsce, posiada swoją siedzibę Warszawie. Marka Dertour to jedna z firm córek koncernu turystycznego Der Touristik, który jest jednym z większych w Europie, z ponad 100-letnią tradycją w działalności turystycznej. Koncert ma swoją siedzibę w Kolonii. Poza Dertour skupia również takie firmy jak Meier’s Weltreisen, Adac Reisen, Its, Jahn Reisen i Travelix.. Koncern jest liderem w organizacji wyjazdów modułowych, które tworzone są na potrzeby klientów, zgodnie z ich oczekiwaniami i wymaganiami, począwszy od środka transportu, np. samolotem lub koleją, przez wybór właściwego obiektu noclegowego praktycznie w każdym możliwym standardzie, poprzez rejsy, oferty weekendowe ze spa. Najważniejsze są życzenia klientów, dlatego też organizator starając się je spełnić, jest w stanie zaoferować wyjątkowy produkt w każdej części świata. Najważniejszymi dalekimi kierunkami są Wyspy Oceanu Indyjskiego, Azja, Karaiby. Dużą popularnością cieszą się pobyty w krajach Orientu, również jako stopover podczas dalszej podróży. Oferta Dertour dotyczy również obiektów na terenie Polski. Propozycje są odpowiednio wybrane, tak by gwarantować wysoki poziom obsługi. W ofercie znajdują się również wyjazdy do najpiękniejszych rejonów Europy. Popularne i chętnie wybierane kierunki na południu, jak: Chorwacja, Włochy, Hiszpania i Grecja jak również inne ciekawe kierunki: Irlandię i Wielką Brytanię, Skandynawię (latem i zimą), kraje nadbałtyckie, Rosję i Ukrainę. Zapraszamy także na wakacje w najbliższej okolicy: poza obiektami w kraju w ofercie są też inne rejony Europy centralnej i wschodniej oraz do krajów alpejskich, z bogatym wyborem hoteli i apartamentów.

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Poszczególne piętra osiągalne są za pomocą windy bądź też schodami. Na miejscu znajduje się przechowalnia bagażu, sejf, kantor wymiany walut i bankomat. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do Państwa dyspozycji jest również sala telewizyjna, pokój zabaw dla dzieci i biblioteka. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: wielojęzyczny personel, babysitting, opieka nad dziećmi, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów (bezpłatnie).

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, centralne ogrzewanie i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Zaletą poszczególnych pokoi jest również boczny widok na morze. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. Dostępne są również } oraz za dodatkową opłatą sejf. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka, minilodówka i ekspres do kawy / herbaty. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor, radio i Wi-Fi (bezpłatnie). W pokoju znajdziecie Państwo również obuwie domowe. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience znajduje się suszarka do włosów, lusterko kosmetyczne i szlafroki. Obiekt oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, koszykówka i minigolf. Narty wodne, kanadyjki, nurkowanie i aqua fitness zapewnią mnóstwo dobrej zabawy amatorom sportów wodnych. Jet ski, rower wodny i przejażdżki na bananie wodnym organizowane są przez firmy zewnętrzne. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, jogę, zajęcia gimnastyczne i aerobik oraz odpłatnie bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy saunę, salon piękności, zabiegi masażu, zabiegi terapeutyczno-lecznicze i anti-ging, jak również za dodatkową opłatą spa i łaźnię turecką. Do pozostałych możliwości spędzenia czasu wolnego należą program animacyjny, dyskoteka, miniklub i minidisco.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe, wyżywienie pełne i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Potrawy bezglutenowe i potrawy wegetariańskie mogą być przygotowane na życzenie gościa. Polecamy również przekąski. Specjalną atrakcję stanowi pokaz show-cookingu. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: American Express, Visa, Diners Club i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

w Amoudarze, do centrum miejscowości ok. 1 km. Bezpośrednio nad morzem, Z plaży widoczny jest usytuowany w okolicy zakład energetyczny. Teren hotelu jest zadrzewiony i porośnięty niezwykle bujną roślinnością sprawiającą wrażenie parku. Do Heraklionu ok. 8 km, dogodne połączenie autobusowe. Transfer z lotniska ok. 30 min.

Plaża

bardzo ładna, długa i szeroka piaszczysta plaża w Amoudarze, łagodnie opadająca do morza. Zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, bardzo przyjazny dla rodzin z dziećmi, składa się z 5-piętrowego budynku głównego i 2 bungalowów szeregowych. W budynku głównym do dyspozycji Gości: lobby z recepcją i częścią ogólnodostępną, pokój TV, minimarket, amfiteatr. 4 restauracje: restauracja główna i 3 restauracje a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar główny. Na terenie dużego ogrodu z bujną roślinnością znajduje się basen z wodą morską, i 2 baseny z wodą słodką. W basenie ze słodką wodą 2 zjeżdżalnie (korzystanie w określonych godzinach). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. Bar przy basenie z przekąskami. 10 pokoi dla osób niepełnosprawnych. www.apollonia.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3D): indywidualna klimatyzacja, sejf za opłatą, TV-sat., telefon, lodówka, balkon lub taras. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (A2-3E): w budynku głównym. Pokoje dwuosobowe (2-3F): w bungalowach: dla 2 os. dorosłych z 1-2 dzieci lub 3 os. dorosłych, maksymalna liczba osób nie może być przekroczona o infanta. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje rodzinne od strony morza (2-4G): w budynku głównym, dwa pokoje wyposażone jak pok. 2D, dla 2 os. z 2 dzieci, 3 os. z 1 dzieckiem lub 4 osób dorosłych.

Dzieci

2 brodziki (z morską i słodką wodą), 3 zjeżdżalnie, mini klub (4-6 lat), maxi club (7-12 lat), klub młodzieżowy (13-17 lat, w lipcu i sierpniu), zacieniony plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, przedstawienia, mini disco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat, wózek, baby phone, czajnik bezpłatnie. Opieka nad dzieckiem za opłatą.

Rozrywka

animacje 6 razy w tygodniu, przedstawienia (w zależności od pogody).

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi gratis w pokojach gratis.

Sport

step aerobik, aqua aerobik, water polo, zumba, kort tenisowy, rakiety tenisowe i piłki, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy. Za opłatą: siłownia, basen, oświetlenie kortu, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, profesjonalne centrum odnowy biologicznej (wstęp od 15 lat) z bogatą ofertą zabiegów. Sporty wodne na plaży (w szczycie sezonu, lokalne agencje).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

All Inclusive Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Podczas śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Dodatkowo: wczesne śniadanie, wymagane zgłoszenie (05:00-07:00), późne śniadanie kontynentalne w godz. 10:00-11:00. Bufety tematyczne (kuchnia międzynaorodwa, grecka, śródziemnomorska). Bufet kreteński. "Show cooking". Podczas obiadu i kolacji serwowane lokalne napoje alkoholowe: wino, piwo z beczki, napoje bezalkoholowe. Po południu kawa i ciasto. Lody (10:00-18:00). Pomiędzy posiłkami przekąski. Wybór lokalnych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10:00-24:00. Bar przy basenie i bar na plaży w godz. 10:00-18:00. Restauracja główna, 3 restauracje a'la carte: kuchnia grecka, azjatycka i włoska, kolacja w każdej z restauracji a'la carte raz na pobyt w cenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja z 3 dniowym wyprzedzeniem). W porze kolacji wymagany stosowny strój (panowie długie spodnie). Dodatkowo oferta sportowa: minigolf, wypożyczalnia rowerów (1 godzina dziennie), wstęp do nurkowania, kajaki i rowery wodne w miarę dostępności.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • komfortowy, zadbany hotel pośród bujnej zieleni
  • komfortowe, przyjemnie urządzone pokoje
  • bardzo atrakcyjny pakiet
  • All Inclusive
  • urozmaicone posiłki
  • ładna, piaszczysta plażą odznaczona "Błękitną Flagą" zakwaterowanie 2+2, 3+1
  • zniżka dla seniorów 60 Plus
  • zniżka dla nowożeńców
  • mnóstwo atrakcji dla najmłodszych gości
  • wspaniałe atmosfera
  • doskonałe miejsce na rodzinne wakacje


Mapa Hotelu Apollonia Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Apollonia Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Apollonia Beach
https://youtu.be/d9qqqCBkKfA

Opinie o Hotelu Apollonia Beach

4.1
polecam

Hotel OK, niedaleko Heraklionu, tuż przy plaży - bardzo ładnej, szerokiej i piaszczystej, z leżakami i parasolami za free. Okolica mało atrakcyjna - jest zielono, ale nie ma gdzie wyjść. Widok trochę psuje elektrownia, ale nie przeszkadza to bardzo. Pokoje ok. Obsługa w Apollonia Beach miła i uprzejma, choć nie tyczy się to całości personelu. Lepiej zapłacić trochę więcej za pokój i mieć super widok na morze :) Razem z mężem super wypoczęliśmy, Kreta godna polecenia dla każdego!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Apollonia Beach - możliwości zakwaterowania:

room garden view
Room SingleUse
2 os. Bungalow Pool Front
2 os. Bungalow SSV
1 os. Double GV
2 os. Double SSV
Family 2 Bedroom
2 os. Double GV
POKÓJ DWUOSOBOWY Z BOCZNYM WIDOKIEM NA MORZE
BUNGALOW Z BOCZNYM WIDOKIEM NA MORZE
POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI PROMO
POKÓJ DWUOSOBOWY Z JEDNYM LUB DWOMA ŁÓŻKAMI STANDARD
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
BUNGALOW Z WIDOKIEM NA OGRÓD
POKÓJ RODZINNY STANDARD
2 os. Pokój Promo
Family 2 Rooms Garden View (with Connecting Door)
bungalow z widokiem na ogród bungalow dla max. 4 osób
standard z bocznym widokiem na morze pokój dla max. 3 osób
double standard room garden view with balcony or terrace pokój dla max. 3 osób
Bungalow
Bungalow Gartenblick
Bungalow seitl. Meerblick
Bungalow - Widok na ogród
Doppelzimmer
Doppelzimmer seitl. Meerb
Doppelzimmer Haupthaus
Doppelzimmer Bestpreis
Doppelzimmer Superior Mee
Familienzimmer
Familienzimmer mit Verbin
Familienzimmer mit Verbin
Pokój dwuosobowy
Pokój dwuosobowy - Economy
Pokój dwuosobowy - Widok na morze
Pokój dwuosobowy - Widok na ogród
Pokój rodzinny

Apollonia Beach - Możliwości wyżywienia:


Apollonia Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Apollonia Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00