Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob.-nd. 10:00-16:00;

Lato 2018 - First minute
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
  • Hotel Apollonia Beach, Kreta
1 / 28
Udogodnienia hotelu Apollonia Beach
  • Polska animacja
  • Przy plaży

Hotel Apollonia Beach
star 5

Grecja: Kreta
Ocena hotelu Apollonia Beach:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Apollonia Beach:
  • Lokalizacja
    4.0
  • Hotel
    5.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Ocena hotelu:
4.1 / 5
Średnia z 1 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 24 czerwca 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 16 października 2018

Hotel Apollonia Beach w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

w Amoudarze, do centrum miejscowości ok. 1 km. Bezpośrednio nad morzem. Teren hotelu jest bardzo ładnie zadrzewiony i porośnięty niezwykle bujną roślinnością sprawiającą wrażenie parku. Do Heraklionu ok. 8 km, dogodne połączenie autobusowe. Do lotniska w Heraklionie ok. 7 km. Z plaży widoczny jest usytuowany w okolicy zakład energetyczny.

Plaża

bardzo ładna, długa i szeroka piaszczysta plaża w Amoudarze, łagodnie opadająca do morza. Plaża odznaczona "Błękitną Flagą". Zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy, bardzo popularny hotel, przyjazny dla rodzin z dziećmi, składa się z 5-piętrowego budynku głównego i 2 bungalowów szeregowych, oferuje 334 pokoje. W budynku głównym: lobby z recepcją i częścią ogólnodostępną, pokój TV, minimarket, amfiteatr. 4 restauracje: restauracja główna z tarasem, 3 restauracje à la carte (grecka, włoska, azjatycka – wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar główny, kafeteria. Na terenie dużego, ładnego ogrodu z bujną roślinnością znajduje się basen z wodą morską, 2 baseny z wodą słodką. W basenie ze słodką wodą 2 zjeżdżalnie (korzystanie w określonych godzinach). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatnie. Bar z przekąskami. www.apollonia.gr

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą, WiFi w miejscach ogólnodostępnych i pokojach bezpłatnie.

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, wygodnie urządzone pokoje. Maksymalna liczba osób może być przekroczona o infanta tylko w pok. 2G. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (1–3D): indywidualna klimatyzacja, sejf za opłatą, TV-Sat., telefon, lodówka, balkon lub taras. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (A2–3E): w budynku głównym. Pokoje dwuosobowe (2–3F): w bungalowach: dla 2 os. dorosłych z 1–2 dzieci lub 3 os. dorosłych. Pokoje – wariant ekonomiczny (2–3S). Pokoje rodzinne od strony morza (2–4G): w budynku głównym, dwa pokoje wyposażone jak pok. 2D, dla 2 os. z 2 dzieci, 3 os. z 1 dzieckiem lub 4 osób dorosłych.

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

Sport

step aerobik, aqua aerobik, polo wodne, zumba, kort tenisowy, rakiety tenisowe i piłki, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy. Za opłatą: siłownia, basen, oświetlenie kortu, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, profesjonalne centrum odnowy biologicznej (wstęp od 15 lat) z bogatą ofertą zabiegów. Sporty wodne na plaży (w szczycie sezonu, lokalne agencje).

Dzieci

2 brodziki (z morską i słodką wodą), 3 zjeżdżalnie, mini klub (4–6 lat), maxi club (7–12 lat), klub młodzieżowy (13–17 lat, w lipcu i sierpniu), zacieniony plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, menu, przedstawienia, mini disco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat, wózek, baby phone, czajnik: bezpłatnie.

Rozrywka

animacje 6 razy w tygodniu, przedstawienia (w zależności od pogody).

All Inclusive

Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Dodatkowo: wczesne śniadanie, wymagane zgłoszenie (05:00–07:00), późne śniadanie kontynentalne (10:00–11:00). Bufety tematyczne (kuchnia międzynaorodwa, grecka, śródziemnomorska). Bufet kreteński. "Show cooking". Podczas obiadu i kolacji serwowane lokalne napoje alkoholowe: wino, piwo z beczki, napoje bezalkoholowe. Po południu kawa i ciasto. Lody (10:00–18:00). Pomiędzy posiłkami przekąski. Wybór lokalnych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10:00–24:00. Bar przy basenie i bar na plaży (10:00–18:00). Restauracja główna, 3 restauracje à la carte: kuchnia grecka, azjatycka i włoska, kolacja w każdej z restauracji à la carte raz na pobyt w cenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja z 3 dniowym wyprzedzeniem). W porze kolacji wymagany stosowny strój (panowie długie spodnie). Dodatkowo oferta sportowa: minigolf, wypożyczalnia rowerów (1 godzina dziennie), wstęp do nurkowania, kajaki i rowery wodne w miarę dostępności.

Wcześniej = taniej

do 31.01.18 15% zniżki. Dodatkowy rabat (pobyt 7 dni, All Inclusive): 100 pln/os. dorosłą przy rezerwacji do 28.02.18 (pobyty od 02.06.17-27.09.18).

Dla seniorów

5% zniżki (dot. kosztów hotelowych).

Dla nowożeńców

10% zniżki (dot. kosztów hotelowych).

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Wezyr

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

5*

REGION

Kreta Znajdujący się tuż przy długiej i piaszczystej plaży Amoudara oraz nieopodal tętniącej życiem wioski o tej samej nazwie, zaledwie kilka kilometrów od Heraklionu, hotel oferuje szeroki wybór udogodnień, całodniowe zajęcia sportowe i rozrywkę. W bujnym ogrodzie natomiast znajdziemy spokój i ciszę. W restauracji głównej serwowane są rozmaite kulinarne przysmaki, w tym greckie specjały, w pozostałych zaś tradycyjne potrawy kuchni kreteńskiej, azjatyckiej i włoskiej.

kategoria hotelu

5*

kategoria lokalna hotelu

BRAK

Data otwarcia

Odnowiony w 2007 r. Na terenie hotelu znajdują się 4 restauracje, 5 barów, sejf w recepcji (płatny), room service (płatny), pralnia (płatna), winda, 5 sal konferencyjnych, wypożyczalnia samochodów i rowerów, basen kryty, 3 baseny odkryte, 3 zjeżdżalnie wodne dla dzieci (otwarte w wyznaczonych godzinach: 10:00-12:00, 15:00-17:00).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 12 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

Przy hotelu, piaszczysto-żwirowa, publiczna. Parasole, leżaki i ręczniki plażowe - bezpłatne. Bar na plaży otwarty w zależności od warunków pogodowych od lipca do wcześnia.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację indywidualną (bezpłatna), TV, telefon, sejf (płatny), lodówkę (płatna), czajnik, łazienkę (wanna, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w pięciopiętrowym budynku głównym: pokoje superior dla max 3 os. , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami) w pięciopiętrowym budynku głównym i w 2 dwupiętrowych bungalowach: pokoje standardowe dla max 3 os.

Wyżywienie

restauracja główna, 3 restauracje a la carte, 5 barów (m.in. lobby bar, bar z przekąskami, bar na plaży)

śniadanie i obiadokolacja

Formuła zawiera:śniadanie i obiadokolacja w restauracji głównej, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe do śniadania All Inclusive (11:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja(18:45-21:30) w restauracji głównej , przekąski (10:00-18:00) w wyznaczonym barze w zależności od warunków pogodowych, wybrane lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych, świeżo wyciskanych soków owocowych Restauracje a la carte dla Gości HB - płatne, dla Gości All Inclusive - 1 wizyta w trakcie pobytu gratis. Wymagana rezerwacja.kreteńska, azjatycka, włoska

z myślą o dzieciach

2 brodziki, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna opiekunka (płatna, na życzenie), możliwość wypożyczenia wózka (w miarę dostępności, bezpłatnie), krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), plac zabaw

w cenie

siłownia w SPA (w godzinach 10:00-16:00), tenis stołowy, rzutki, szachy, aerobik, animacje, dyskoteka, 2 korty tenisowe, rakietki i piłki do tenisa, koszykówka, mini boisko do piłki nożnej, mini golf, wypożyczenie rowerów (1 godzina dziennie bezpłatna dla Gości All Inclusive)

płatne

centrum SPA, jacuzzi, sauna, łaźnia turecka, bilard, oświetlenie kortów, lekcje tenisa (na życzenie), sporty wodne na plaży (oferta firmy zewnętrznej)

Aktualizacja opisu

09.11.2017 17:36

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi Przy plaży SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Zjeżdżalnie


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


TUI

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

KRETA/GRECJA

Do dyspozycji gości

• lobby z recepcją i częścią ogólnodostępną • pokój TV • bar główny • bar przy basenie z przekąskami i możliwością spożycia posiłku w południe • bar na plaży • amfiteatr z dyskoteką z barem na świeżym powietrzu (czynny w zależności od pogody) • duży ogród • basen z wodą morską • 2 baseny z wodą słodką • 2 brodziki (ze słoną i słodką wodą) • w basenie ze słodką wodą 2 zjeżdżalnie (możliwość korzystania w określonych godzinach pod nadzorem)

Wyposażenie

• kącik internetowy (płatny) • Wi-Fi (w cenie) • leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe (przy basenie i na plaży w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• butik • minimarket • amfiteatr • 4 restauracje: restauracja główna i 3 restauracje a la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja) • butik • sklep • przy głównej ulicy bankomat, supermarket oraz automaty telefoniczne

Karty

Visa, MasterCard, Amex, Diners

Liczba pokojów

334

Kategoria lokalna

5 gwiazdek

Dodatkowe informacje

• Podatek turystyczny: od dnia 01.01.2018, zgodnie z decyzją rządu greckiego, będzie pobierany podatek turystyczny. Zapłata za podatek odbywa się podczas zakwaterowania.
Wysokość podatku turystycznego zależy od kategorii lokalnej hotelu/kwatery. Dla obiektów:
1- i 2-gwiazdkowych - ok. 0,50 EURO za pokój/noc
3-gwiazdkowych - ok. 1,50 EURO za pokój/noc
4-gwiazdkowych - ok. 3 EURO za pokój/noc
5-gwiazdkowych - ok. 4 EURO za pokój/noc

Dla dzieci

• miniklub dla dzieci • zacieniony plac zabaw • zjeżdżalnie wodne • wypożyczalnia wózków dziecięcych • wysokie krzesełka • łóżeczka dla niemowląt • specjalne menu w restauracji

Sport i wellness

W cenie • w opcji all inclusive: minigolf, wypożyczalnia rowerów (1 godzina dziennie), wprowadzenie do nurkowania, kajaki i rowery wodne według dostępności • dla wszystkich gości: 1 kort tenisowy, rakiety tenisowe i piłki, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy

Płatne • siłownia • basen • oświetlenie kortu • sauna • łaźnia parowa • jacuzzi • profesjonalne centrum odnowy biologicznej (wstęp od 15 lat) z bogatą ofertą zabiegów • oferta firm zewnętrznych: sporty wodne na plaży (oferowane do ok. połowy października)

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 46 m2 • widok na ląd • dodatkowa sypialnia • 2 sypialnie (oddzielone przesuwnymi drzwiami) • wanna • WC • suszarka • tel. • sejf (płatny) • klimatyzacja (indywidualna regulacja) • lodówka • TV sat. • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • boczny widok na morze • w budynku głównym • balkon • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • sejf (płatny) • telefon • biurko • zestaw do parzenia kawy/herbaty • minibar (napoje bezalkoholowe i woda, uzupełniany raz w tyg.) • LCD TV sat. • wanna lub prysznic • suszarka do włosów • szlafrok • kapcie • WC • Wi-Fi (w cenie)

Bungalow BUX1

• 2-3 os. • ok. 30 m2 • widok na ogród • lodówką • wanna • WC • suszarka • tel. • sejf (płatny) • klimatyzacja (indywidualna regulacja) • TV sat. • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie)

Bungalow BUX2

• 2-4 os. • ok. 30 m2 • widok boczny na morze • lodówka • wanna • WC • suszarka • tel. • sejf (płatny) • klimatyzacja (indywidualna regulacja) • TV sat. • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-2 os. • ok. 26 m2 • widok na ląd • wanna • WC • suszarka • tel. • sejf (płatny) • klimatyzacja (indywidualna regulacja) • lodówka • TV sat. • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie)

Pokój 2-osobowy DZX2

• 2-3 os. • ok. 26 m2 • widok boczny na morze • z bocznym widokiem na morze • wanna • WC • suszarka • tel. • sejf (płatny) • klimatyzacja (indywidualna regulacja) • lodówka • TV sat. • balkon lub taras • Wi-Fi (w cenie)

Wyżywienie

All inclusive • wszystkie posiłki w formie bufetów • bufety tematyczne • śniadanie kontynentalne (05.00-07.00) • śniadanie (07.00-10.00) • późne śniadanie w godz. (10.00-11.00) • obiad (12.30-14.30) • kolacja (18.45-21.30) • po południu kawa i ciasto • lody (10.00-18.00) • posiłki dietetyczne (możliwość zamówienia) • pomiędzy posiłkami przekąski • wybór krajowych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10.00-24.00 • bar przy basenie i bar na plaży czynny w godz. 10.00-18.00 • restauracja główna i 3 restauracje a la carte (kuchnia grecka, azjatycka i włoska, wymagana wcześniejsza rezerwacja stolika, kolacja w każdej z nich raz na pobyt w cenie) • w porze kolacji wymagany stosowny strój (panowie długie spodnie)

Dwa posiłki • śniadanie w formie bufetu (07.00-10.00) • obiadokolacja w formie bufetu (18.45-21.30)


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



7 islands

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

5

Region

Grecja/Kreta/Ammoudara

Opinia 7islands

Hotel o wysokim standardzie, położony w przepięknym ogrodzie. Polecamy go parom chcącym zażyć odrobiny relaksu w centrum odnowy biologicznej. Ze względu na niewielką odległość do miasta jest to również idealny wybór dla osób ceniących tętniące życiem nocnym kurorty. Dodatkowym atutem hotelu jest oferowany bezpłatnie serwis plażowy oraz bar na plaży w ramach all inclusive.

Położenie

Na północno-wschodnim wybrzeżu, w miejscowości Ammoudara, ok. 12 km od Heraklionu, ok. 15 km od lotniska w Heraklionie. Przystanek autobusowy znajduje się przed hotelem. W pobliżu znajduje się zakład energetyczny, jest to związane wyłącznie z niedogodnością wizualną.

Plaża

Bezpośrednio przy hotelu, szeroka, piaszczysta. Leżaki, parasole i ręczniki plażowe bezpłatne.

Hotel

Komfortowy kompleks składający się z budynku głównego i 2 bungalowów. Na terenie hotelu znajduje się lobby z całodobową recepcją, 2 windy, kącik telewizyjny, restauracja główna, 3 restauracje ? la carte (grecka, włoska, azjatycka), 4 bary (w tym bar na plaży), dyskoteka (w barze hotelowym), Internet Wi-Fi w lobby. Odpłatnie: kącik internetowy, kantor, mini market, 8 sal konferencyjnych (mogących pomieścić od 20 do 350 osób), wypożyczalnia samochodów, opieka medyczna (na zapytanie). Hotel posiada pokoje oraz udogodnienia dla osób niepełnosprawnych. Kategoria lokalna 5*.

Pokoje

Hotel dysponuje 334 całkowicie odnowionymi pokojami (196 pokoi w budynku głównym i 138 w bungalowach) z łazienką i toaletą oraz balkonem lub tarasem. Wszystkie pokoje wyposażone są w indywidualnie sterowaną klimatyzację, Internet ADSL, telewizję satelitarną, lodówkę, suszarkę do włosów. Odpłatnie: sejf (ok. 20 euro/tydz.). Rodzaje pokoi: dwuosobowe z możliwością 1 dostawki, dwuosobowe z widokiem na morze z możliwością 1 dostawki.

Wyżywienie

2 posiłki: śniadania (07:00-10:00) i obiadokolacje (18:45-21:30) w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji dodatkowo płatne. Możliwość dopłaty do all inclusive. All inclusive: 4 posiłki dziennie w formie bufetu: śniadania (07:00-10:00), późne śniadania (10:00-11:00), obiady (12:30-14:30), kolacje (18:45-21:30). Raz w trakcie pobytu Goście mają możliwość skorzystania z bezpłatnej kolacji w każdej z restauracji ? la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja. Przekąski dostępne są w godzinach 10:00-18:00 w barze przy basenie oraz 14:00-18:00 w barze przy plaży. Kawa, herbata oraz ciasteczka serwowane są w barze przy basenie w godzinach 10:00-18:00. Lokalne alkohole oraz napoje bezalkoholowe dostępne są w wybranych barach w godzinach 10:00-24:00. W przypadku nieodpowiednich warunków pogodowych część barów może być okresowo nieczynna. Markowe i importowane napoje alkoholowe oraz wszystkie zamówienia składane po godzinie 24:00 są dodatkowo płatne.

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: 2 baseny (1 z wodą słoną, 1 z wodą słodką, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne), animacje dzienne i wieczorne, boccia, rzutki, siatkówka plażowa, boisko do mini piłki nożnej (5x5, wymagana wcześniejsza rezerwacja), rowery wodne (1 godz./dzień), kajaki (1 godz./dzień), mini golf (1 godz./dzień), rowery (1 godz./dzień), tenis stołowy (1 godz./dzień), tenis ziemny z podstawowym wyposażeniem (1 godz./dzień, wymagana wcześniejsza rezerwacja), windsurfing (1 godz./dzień, wymagane uprawnienia), koszykówka (1 godz./dzień). Odpłatnie: SPA & Wellness (basen kryty z woda słodką, jacuzzi, masaże, sauna, siłownia), oświetlenie kortu tenisowego i boisk, bilard, szkoła nurkowania, sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

2 brodziki (1 z wodą słoną, 1 z wodą słodką), 3 zjeżdżalnie dla dzieci, plac zabaw, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), klub dla nastolatków (w wieku 13-17 lat), mini disco, specjalne menu dla dzieci, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka do spania (dla dzieci do lat 2, na zapytanie), możliwość wynajęcia opiekunki za dodatkową opłatą.

Kontakt do hotelu

www.apollonia.gr / Tel.: 00 30 281 082 16 02

*

Podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które hotelarz nie będzie miał wpływu.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży 7islands. Jest ono nowoczesnym i dynamicznie rozwijającym organizatorem wakacji działającym na polskim rynku od 2008 roku. Oferuje bardzo bogatą bazę hotelową w najpopularniejszych miejscach wakacyjnego wypoczynku - na wyspach w Grecji: Krecie, Rodos, Kos i Zakynhos oraz na hiszpańskiej Majorce. Dzięki temu klienci mają gwarancję znalezienia oferty spełniającej ich wszystkie oczekiwania.

Pracownicy Biuro Podróży 7islands dokładają wszelkich starań aby oferowane usługi były na najwyższym poziomie, a współpraca z zagranicznymi kontrahentami przebiegała pomyślnie i z korzyścią dla wspólnych klientów.

Z myślą o dzieciach, Biuro Podróży 7islands, stworzyło sieć klubów animacyjnych 7friends, gdzie pod opieką wykwalifikowanych, polskojęzycznych animatorów, najmłodsi turyści mogą spędzić wymarzone wakacje. Wybór hotelu z klubem animacyjnym 7friends, to doskonały pomysł na udany rodzinne wakacje all inclusive.

Od początku swojej działalności Biuro Podróży 7islands jest członkiem Polskiej Izby Turystyki i z roku na rok zdobywa coraz większe zaufanie klientów.


Neckermann HIT

Szukasz wakacji do Grecji?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

*****

Region

Kreta/Heraklion, Grecja

Położenie

w Amoudarze, do centrum miejscowości ok. 1 km. Bezpośrednio nad morzem, Z plaży widoczny jest usytuowany w okolicy zakład energetyczny. Teren hotelu jest zadrzewiony i porośnięty niezwykle bujną roślinnością sprawiającą wrażenie parku. Do Heraklionu ok. 8 km, dogodne połączenie autobusowe. Transfer z lotniska ok. 30 min.

Plaża

bardzo ładna, długa i szeroka piaszczysta plaża w Amoudarze, łagodnie opadająca do morza. Zalecane obuwie kąpielowe. Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie. Bar na plaży.

Wyposażenie

komfortowy hotel, bardzo przyjazny dla rodzin z dziećmi, składa się z 5-piętrowego budynku głównego i 2 bungalowów szeregowych. W budynku głównym do dyspozycji Gości: lobby z recepcją i częścią ogólnodostępną, pokój TV, minimarket, amfiteatr. 4 restauracje: restauracja główna i 3 restauracje a'la carte (wymagana wcześniejsza rezerwacja), bar główny. Na terenie dużego ogrodu z bujną roślinnością znajduje się basen z wodą morską, i 2 baseny z wodą słodką. W basenie ze słodką wodą 2 zjeżdżalnie (korzystanie w określonych godzinach). Leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe przy basenie bezpłatnie. Bar przy basenie z przekąskami. 10 pokoi dla osób niepełnosprawnych. www.apollonia.gr

Kategoria lokalna

5 gwiazdek.

Zakwaterowanie

komfortowe, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe od strony ogrodu (A1-3D): indywidualna klimatyzacja, sejf za opłatą, TV-sat., telefon, lodówka, balkon lub taras. Łazienka z wanną lub prysznicem, WC, suszarka. Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (A2-3E): w budynku głównym. Pokoje dwuosobowe (2-3F): w bungalowach: dla 2 os. dorosłych z 1-2 dzieci lub 3 os. dorosłych, maksymalna liczba osób nie może być przekroczona o infanta. Pokoje - wariant ekonomiczny (2-3S). Pokoje rodzinne od strony morza (2-4G): w budynku głównym, dwa pokoje wyposażone jak pok. 2D, dla 2 os. z 2 dzieci, 3 os. z 1 dzieckiem lub 4 osób dorosłych.

Dzieci

2 brodziki (z morską i słodką wodą), 3 zjeżdżalnie, mini klub (4-6 lat), maxi club (7-12 lat), klub młodzieżowy (13-17 lat, w lipcu i sierpniu), zacieniony plac zabaw, wysokie krzesełka w restauracji, specjalne menu, przedstawienia, mini disco. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat, wózek, baby phone, czajnik bezpłatnie. Opieka nad dzieckiem za opłatą.

Rozrywka

animacje 6 razy w tygodniu, przedstawienia (w zależności od pogody).

Dostęp do internetu

kącik Internetowy za opłatą, Wi-Fi gratis w pokojach gratis.

Sport

step aerobik, aqua aerobik, water polo, zumba, kort tenisowy, rakiety tenisowe i piłki, siatkówka plażowa, koszykówka, tenis stołowy. Za opłatą: siłownia, basen, oświetlenie kortu, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, profesjonalne centrum odnowy biologicznej (wstęp od 15 lat) z bogatą ofertą zabiegów. Sporty wodne na plaży (w szczycie sezonu, lokalne agencje).

Wyżywienie

Z dwoma posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu.

All Inclusive

All Inclusive Premium: 3 posiłki: śniadanie, obiad i kolacja w formie bogatego, urozmaiconego bufetu. Podczas śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Dodatkowo: wczesne śniadanie, wymagane zgłoszenie (05:00-07:00), późne śniadanie kontynentalne w godz. 10:00-11:00. Bufety tematyczne (kuchnia międzynaorodwa, grecka, śródziemnomorska). Bufet kreteński. "Show cooking". Podczas obiadu i kolacji serwowane lokalne napoje alkoholowe: wino, piwo z beczki, napoje bezalkoholowe. Po południu kawa i ciasto. Lody (10:00-18:00). Pomiędzy posiłkami przekąski. Wybór lokalnych i importowanych napojów alkoholowych i bezalkoholowych w godz. 10:00-24:00. Bar przy basenie i bar na plaży w godz. 10:00-18:00. Restauracja główna, 3 restauracje a'la carte: kuchnia grecka, azjatycka i włoska, kolacja w każdej z restauracji a'la carte raz na pobyt w cenie (wymagana wcześniejsza rezerwacja z 3 dniowym wyprzedzeniem). W porze kolacji wymagany stosowny strój (panowie długie spodnie). Dodatkowo oferta sportowa: minigolf, wypożyczalnia rowerów (1 godzina dziennie), wstęp do nurkowania, kajaki i rowery wodne w miarę dostępności.

Dla dzieci

2-14 lat: pobyt gratis.

Polecamy

  • komfortowy, zadbany hotel pośród bujnej zieleni
  • komfortowe, przyjemnie urządzone pokoje
  • bardzo atrakcyjny pakiet
  • All Inclusive
  • urozmaicone posiłki
  • ładna, piaszczysta plażą odznaczona "Błękitną Flagą" zakwaterowanie 2+2, 3+1
  • zniżka dla seniorów 60 Plus
  • zniżka dla nowożeńców
  • mnóstwo atrakcji dla najmłodszych gości
  • wspaniałe atmosfera
  • doskonałe miejsce na rodzinne wakacje


Mapa Hotelu Apollonia Beach
Zdjęcia lokalizacji (Grecja / Kreta)
Malownicze miasteczko Agios Nicolaos nad zatoką Mirabello na wyspie Kreta
Niepowtarzalna, różowa plaża Elafonisi na greckiej wyspie Kreta
Hersonissos to jedna z bardziej popularnych i rozrywkowych miejscowości na Krecie
Pałac minojski Knossos na Krecie w którym mieszkał Minotaur
Wyspa Gramvousa, dawna twierdza piratów i urzekająca, dziewicza laguna Balos
Kreta, Rejs na Spinalonga, dawną wenecką fortecę zamienioną na wyspę trędowatych
Vai Palm Beach, przepiękna karaibska plaża na Krecie
Najdłuższy w Europie Wąwóz Samaria znajduje się na wyspie Kreta i liczy ponad 18 km
Filmy hotelu Apollonia Beach:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Apollonia Beach
https://youtu.be/d9qqqCBkKfA

Opinie o Hotelu Apollonia Beach

Hotel OK, niedaleko Heraklionu, tuż przy plaży - bardzo ładnej, szerokiej i piaszczystej, z leżakami i parasolami za free. Okolica mało atrakcyjna - jest zielono, ale nie ma gdzie wyjść. Widok trochę psuje elektrownia, ale nie przeszkadza to bardzo. Pokoje ok. Obsługa w Apollonia Beach miła i uprzejma, choć nie tyczy się to całości personelu. Lepiej zapłacić trochę więcej za pokój i mieć super widok na morze :) Razem z mężem super wypoczęliśmy, Kreta godna polecenia dla każdego!

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
4.1

Apollonia Beach - możliwości zakwaterowania:

SINGLE ROOM
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj dwuosobowy lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj dwuosobowy budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj w bungalowie lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon od strony morza
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras Landsicht
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon boczny widok na morze
Pokoj w bungalowie lazienka WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon od strony morza
Pokoj wariant ekonomiczny lazienka WC klimatyzacja balkon
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) budynek glowny lazienka WC klimatyzacja balkon od strony morza
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
Bungalow
Bungalow
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Pokój rodzinny
DOUBLE STANDARD
FAMILY ROOM WITH BALCONY OR TERRACE
POKÓJ W SPECJALNEJ CENIE
FAMILY ROOM WITH BALCONY OR TERRACE
SINGLE ROOM
DOUBLE STANDARD SEA VIEW
DOUBLE STANDARD
DOUBLE STANDARD SEA VIEW

Apollonia Beach - Możliwości wyżywienia:


Apollonia Beach - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Apollonia Beach? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00