cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
1 / 29
Udogodnienia hotelu Aqua Vista
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aqua Vista
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Aqua Vista:
4.4 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Vista:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Ocena hotelu:
4.4 / 5
Średnia z 4 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 października 2018

Hotel Aqua Vista w ofercie Biura podróży:

Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Wyśmienity hotel usytuowany na dużym i zadbanym terenie, zarządzany przez prestiżowa markę Pickalbatros. Ciekawa architektura, duże baseny, świetne restauracje, bogata oferta sportowo-rekreacyjna dla całej rodziny.

Położenie

Ok. 700 m od prywatnej plaży z pomostem (bezpłatne kursy minibusem), 7 km od lotniska, 15 km od centrum Hurhgady.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i barem, punkt wymiany walut, 4 restauracje (bufety, kuchnia międzynarodowa, orientalna, włoska, rybna), 5 barów (w tym także przy plaży), kącik internetowy, sklepy z upominkami, pralnia.

Pokoje

273 komfortowych pokoi; łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, klimatyzacja, minibar, TV sat, balkon lub taras.

Wyżywienie

All inclusive: Śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30- 21.30), późne śniadania (10.00-11.00) serwowane w restauracji tajskiej, przekąski (12.00-16.00), podwieczorek, napoje i lokalne alkohole od godz. 10.00 do północy.

Sport i rozrywka

3 malownicze, owalne baseny z tarasami słonecznymi, wysepkami, mostkiem, ślizgawkami wodnymi i sztuczną falą, siatkówka basenowa, siłownia, aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, szachy ogrodowe, minigolf, animacje, program rozrywkowy. Odpłatnie: centrum SPA, bilard, centrum sportów wodnych.

Dla dzieci

Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), lody i popcorn w Le Cannelle Bar, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 



Program



Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).

Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Wycieczki lokalne



Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne

Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.

Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.

Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.

Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.

Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.

Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.

Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.



W regionie

Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.

Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.

"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Wezyr
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Hurghada Zbudowany w orientalnym stylu, pięknie urządzony, zaprasza do siebie rodziny z dziećmi jak i grupy znajomych. Tu każdy znajdzie coś dla siebie. Dla dzieci przygotowano mini klub z programem animacyjnym, olbrzymi aquapark z wieloma basenami i plac zabaw. Dla rodziców centrum SPA i talasoterapii, kort tenisowy i całe zaplecze sportowe. Z pewnością pozytywną cechą hotelu będzie bliska odległość od lotniska.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2008 r. Odnowiony 2016-2017 r. Na terenie hotelu znajduje się 6 restauracji, 5 barów, room service (płatny), pralnia (płatna), sheesha corner, 3 baseny, aquapark - 25 zjeżdżalni (9 zjeżdżalni dla dorosłych o 16 dla dzieci, aquapark jest wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park, Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista Resort). Goście hotelu Aqua Vista Resort mogą korzystać z basenów znajdujących sie na terenie hoteli: Albatros Aqua Park Resort i Albatros Sea World Hotel.

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach bezpłatne

plaża

700 m od hotelu - w siostrzanym hotelu Albatros Aqua Park Resort - prywatna z pomostem, piaszczysta, 300 m długości. Parasole, leżaki, materace, ręczniki - bezpłatne. Na plażę kursuje bezpłatny bus hotelowy.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację, TV, telefon, sejf, mini bar (bezpłatna woda), zestaw do parzenia kawy i herbaty (na życzenie), łazienkę (WC, prysznic, suszarka), balkon lub taras. Typy pokoi: w 7 blokach: pokoje standardowe dla max 4 os. , pokoje standardowe z widokiem na basen dla max 4 os , pokoje rodzinne dla max 4 os. (2 pokoje połączone drzwiami)

Wyżywienie

restauracja główna, food court "Le marche", 5 barów, shisha corner (płatny), włoska "Soprano", orientalna"Saffron", azjatycka "L'Asiatique" Goście hotelu Aqua Vista Resort mogą korzystać z restauracji znajdujących się na terenie hoteli: Albatros Aqua Park Resort i Albatros Sea World Hotel. All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) , przekąski (12:00-17:00), lody (10:00-17:00)serwowane w wyznaczonych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Formuła nie zawiera: napojów importowanych, soków ze świeżych owoców, napojów serwowanych w butelkach i energetycznych

z myślą o dzieciach

animacje i mini klub dla dzieci w wieku 4-12 lat (mini klub dla dzieci wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park Resort , Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, brodzik, aquapark z 16 zjeżdżalniami łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem), menu i krzesełka dla dzieci w restauracji głównej

w cenie

siłownia, tenis stołowy, rzutki, boccia, siatkówka, siatkówka plażowa, boisko wielofunkcyjne, aerobik, animacje, kort tenisowy

płatne

centrum SPA, sauna, łaźnia, masaż, jacuzzi, salon piękności , sporty wodne na plaży, centrum nurkowe (w hotelu Albatros Beach Resort), bilard, kort tenisowy , oświetlenie kortów, sprzęt do gry w tenisa

Aktualizacja opisu

24.07.2018 11:15

usługi dostępne w hotelu

Wi-Fi Aquapark SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne Pokoje 4 osobowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Itaka R
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Stylowy, odnowiony ośrodek, którego wizytówką są piękne, duże baseny, smaczna kuchnia i sympatyczny zespół animatorów. Goście mogą także korzystać z basenów i animacji sąsiednich hoteli: Sea World Resort i Albatros Aqua Park, gdzie fantastyczną zabawę zapewniają dodatkowo wodne zjeżdżalnie. Smakoszy ucieszy urozmaicona kuchnia serwowana w 3 tematycznych restauracjach: włoskiej, orientalnej i azjatyckiej. Wygodne pokoje rodzinne, plac zabaw i miniklub sprawiają, że jest to idealny wybór na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

w drugiej linii brzegowej, obok hotelu Pickalbatros Sea World, ok. 2,5 km od centrum handlowego, ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, miejscami łagodne zejście do morza, ok. 700 m od recepcji, przy hotelu Beach Albatros Resort, przejście przez ulicę, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki i materace; bar objęty all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2016 r., 273 pokoje, 7 budynków, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Soprano - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, otwarta tylko podczas kolacji, restauracja Saffron - dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, restauracja L'Asiatique - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 5 barów, w tym bar w lobby, przy basenie i na plaży, fajka wodna (dodatkowo płatna); możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Sea World Resort; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 45 m², 2 pokoje oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 1,2-1,7 m, basen, słodka woda, ok. 1600 m², gł. 1,2-1,7 m, podgrzewany w sezonie zimowym, basen na dachu, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, goście mogą korzystać ze zjeżdżalni i barów przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; kort tenisowy z płatną wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne show, goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World, amfiteatr, bilard (płatny); centrum spa w Albatros Aqua Park (czynne 9.00-19.00) za opłatą: sauna, hammam, hydromasaż, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30), późna kolacja (22.00-24.00) w wyznaczonej restauracji; przekąski (12.30-16.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653464801-16, www.pickalbatros.com

GRATIS:

serwis plażowyWi-Fibus na plażę

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


ETI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Hurghada

Położenie

Hotel położony jest w drugiej linii od morza ok. 700m. od plaży siostrzanego hotelu Beach Albatros Gardens. (bus hotelowy w cenie) Do centrum Hurghady ok. 15 km., do lotniska ok. 7 km.

Wyposażenie

Komfortowy hotel, należący do renomowanej sieci hotelowej Pickalbatros, oferuje budynek główny i zgrupowane wokoło kompleksu basenowego budynki boczne (łącznie z 279 pokojami). Do dyspozycji Gości; piękny hol powitalny, recepcja z WLAN (hotspot bezpłatnie), sklepy, lobby bar, restauracja główna (kuchnia rybna, tajska, orientalna, włoska), dyskoteka w sąsiednim hotelu Aqua Blue (ok. 200m.). W rozległym ogrodzie znajdują się 4 baseny ze słodką wodą, bar z przekąskami. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży bezpłatnie.

Pokoje

Komfortowo urządzone, klimatyzacja, lodówka, sejf za opłata, TV sat., balkon lub taras. prysznic, WC, suszarka.

Sport i Rozrywka

Tenis, (wyposażenie i światło za opłatą), piłka ręczna, tenis stołowy, szachy, minigolf ( w hotelu Beach Albatros Gardens, oświetlenie za opłatą), aerobik, strzelanie ze słuchu, siłownia, codziennie programy animacyjne (w hotelu Aqua Blu), dyskoteka (w hotelu Aqua Blu, po północy za opłatą). Za opłatą; centrum nurkowe, sporty wodne.

All inclusive

Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, po południu przekąski, kawa, herbata, ciastka, w godz. 10-17 lody i popcorn dla dzieci, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podczas posiłków , w barze od 10-24. Wstęp na Fantasia Show w hotelu Alf Leila Wa Leila.

Dzieci

Mini klub dla dzieci 4-12 lat, mini disco, plac zabaw, aqua park dla dzieci w siostrzanym Hotelu Beach Albatros Gardens.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

ok. 700 m od plaży w hotelu Beach Albatros (bezpłatny bus do plaży) i ok. 14 km od centrum Hurghady.

Wyposażenie hotelu:

restauracje „Si Omar”, „Casanova”, „Calamari” oraz „L’Asiatique”, bary w lobby, przy basenach i na plaży, kawiarenka internetowa, bank oraz niewielkie centrum handlowe w recepcji hotelu Aqua Blu.

Wyposażenie pokoju:

279 pokoi z łazienką z suszarką do włosów, TV-Sat, telefonem, mini barem, klimatyzacją oraz balkonem lub tarasem. Sejf dostępny w recepcji za opłatą – ok. 3 € za dzień.

Wyżywienie:

all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach, w godz. 10.00–24.00, w wyznaczonych barach. Bary na terenie hotelu „Beach Albatros Garden” i „Aqua Blu”. Na plaży, w wyznaczonym barze, lekki lunch w godz. 12.30–14.30 oraz napoje w godz. 10.00–17.00. Poza opcją all inclusive: napoje w butelkach i puszkach, świeżo wyciskane soki, mini bar, dyskoteka oraz importowane alkohole.

All Inclusive:

- śniadanie (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” w godz. 07.00 – 10.00 - późne śniadanie w restauracji „Si Omar” w godz. 10.00 – 11.00 - obiad (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” w godz. 12.30 – 14.30 - przekąski w barze „Dolphin” w godz. 12.30 – 16.00, a w barze „La Plage” (na plaży) w godz. 12.30 – 14.30 - podwieczorek w barze „Dolphin” w godz. 16.00 – 17.00 - kolacja (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” lub „Calamari” w godz. 18.30 – 21.30 - późne przekąski w restauracji „Si Omar” w godz. 22.30 – 24.00

Rozrywka i sport:

4 baseny (dwa podgrzewane zimą i jeden ze sztuczną falą), 4 zjeżdżalnie wodne (120 m każda, czynne od 10.00 do 16.00, z przerwą od 12.00 do 14.00), kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), siłownia (bezpłatna), boisko do siatkówki, animacje, sauna (płatna), jacuzzi (płatne), masaże (płatne), marokański hammam (płatny), SPA (płatne), mini golf (płatny), tenis stołowy (bezpłatny), bilard (płatny), dyskoteka w części Aqua Blu oraz centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne). Dla dzieci plac zabaw, brodziki, mini klub i zjeżdżalnie.

Uwagi:

Bary na plaży i restauracje na zewnątrz hotelu otwarte są w zależności od godziny zachodu słońca, warunków pogodowych oraz ilości gości hotelowych. Animacje hotelowe prowadzone są w wysokim sezonie, nie są prowadzone w języku polskim, szczegółowe programy umieszczane są na tablicy informacyjnej. Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w opcji "all inclusive". Dokładne godziny obowiązywania posiłków są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej, a także podawane przez rezydenta na spotkaniu informacyjnym po przylocie. Informacje zawarte w opisie sporządzone zostały na podstawie danych posiadanych do dnia 27.10.2009 Aktualizacja danych następuje na bieżąco, na podstawie otrzymywanych materiałów, przesłanych przez hotel, na dany sezon.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta
ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Egipt/Hurghada

Kategoryzacja hotelu

kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

Położenie

- ok. 700 m od plaży (bezpłatny bus na plażę przy hotelu Albatros Beach co 30 minut) - ok. 13 km od centrum Hurghady - ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie

Plaża

- piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny, uzupełniany w wodę) - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - sypialnia i część wypoczynkowa

Sport, relaks ,rozrywka

Bezpłatne - 3 baseny - aquapark w części Albatros Garden - tenis stołowy - siatkówka - siłownia - mini golf - szachy - animacje Płatne - korty tenisowe - bilard - mini golf (oświetlenie) - masaże - sauna - jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

Dla dzieci

- plac zabaw - mini klub - mini aquapark z 9 zjeżdżalniami

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

Restauracje i bary

- restauracja orientalna, włoska azjatycka i z owocami morza (bezpłatne) - lobby bar (10:00 -24:00) - bar przy basenie (10:00-17:00) - aqua bar (10:00-18:00 oraz 19:00-23:00) - bar na plaży (10:00-17:00) - bar shisha (płatny) - bar w dyskotece (po 24:00 płatny)Klienci mogą korzystać z całej infrastruktury zewnętrznej hoteli Albatros Garden i Pickalbatros Sea World (poza restauracjami głównymi).

Dodatkowe informacje

- Wi Fi (bezpłatne w recepcji) - bankomat do wymiany pieniędzy - hotel dysponuje 273 pokojami

- rok otwarcia hotelu

2005 r - www.pickalbatros.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

Cena nie zawiera

opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

Informacje paszportowo-wizowe

Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

Video

www.youtube.com/watch?v=R5GU2aqYdpA


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF 4

KATEGORIA EGIPSKA

****

Położenie

Hotel znajduje się w drugiej linii brzegowej, około 700 m od plaży, na którą kursuje bezpłatny bus hotelowy. Odległość od lotniska wynosi 7 km, a od centrum Hurghady około 12 km.

HOTEL OFERUJE

Do dyspozycji Gości przygotowano 4 restauracje (orientalną, włoską, azjatycką i z owocami morza), 4 bary na terenie hotelu (lobby, Dolphin, La Cannelle i Sun Set) oraz 3 na terenie kompleksu (na plaży w Beach Albatros Resort, w dyskotece - Aqua Blu oraz Columbus Bar w Beach Albatros Garden). Hotel oferuje ponadto recepcję czynną całą dobę, bankomat, kilka sklepów, kawiarenkę internetową oraz płatne Wi-Fi. Goście mają też możliwość zamówienia wizyty lekarskiej.

POKOJE

Hotel oferuje 273 pokoje. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV, telefon, sejf oraz balkon lub taras.

Wyżywienie

Hotel oferuje formułę All inclusive: śniadania (07.00-10.00), późne śniadania (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.30). W ciągu dnia dostępne są też przekąski (12.30-16.00). Kawa i herbata dostępne są w lobby barze całą dobę. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wyznaczonych godzinach między 10.00 a 24.00. Lody dla dzieci dostępne są w godzinach 10.00-17.00.

SPORT I ROZRYWKA

Bezpłatnie dla Gości przygotowano 3 baseny (w tym 2 podgrzewane w zimie), basen ze zjeżdżalniami w hotelu Beach Albatros Garden, 2 korty tenisowe (w Beach Albators Garden - oświetlenie i sprzęt płatne), tenis stołowy, siatkówkę, łucznictwo, szachy ziemne, salę fitness oraz program animacyjny dla osób w różnym wieku. Za dodatkową opłatą są sauna, jacuzzi, hammam, masaże, centrum SPA, centrum urody, napoje w dyskotece, bilard oraz centrum sportów wodnych i nurkowe (w Beach Albatros Resort).

DZIECI

Dla najmłodszych Gości przygotowano brodzik, zjeżdżalnie (na terenie Albatros Garden i Aqua Blu), plac zabaw oraz mini klub (4-12 lat). Do pokoju można wstawić łóżeczko dla niemowlaka.

NASZYM ZDANIEM

Przyjemny czterogwiazdkowy obiekt tworzący kompleks z Aqua Blu i Albatros Garden o dobrej obsłudze i smacznej kuchni. Gorąco polecamy każdemu Klientowi.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Itaka
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt / Hurghada

Opis oferty:

Stylowy, zadbany ośrodek, którego wizytówką są piękne, duże baseny otoczone palmami, smaczna kuchnia i sympatyczny zespół animatorów. Goście mogą także korzystać z basenów i animacji sąsiadujących hoteli: Sea World Resort i Albatros Garden Resort, gdzie fantastyczną zabawę zapewniają dodatkowo wodne zjeżdżalnie. Smakoszy ucieszy urozmaicona kuchnia serwowana w czterech tematycznych restauracjach: włoskiej, orientalnej, azjatyckiej i serwującej owoce morza. Wygodne pokoje rodzinne, plac zabaw i miniklub sprawiają, że jest to idealny wybór na rodzinne wakacje.

POŁOŻENIE:

w drugiej linii brzegowej, obok hotelu Pickalbatros Sea World, ok. 2,5 km od centrum handlowego, ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

PLAŻA:

hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, miejscami łagodne zejście do morza, ok. 700 m od recepcji, przy hotelu Beach Albatros Resort, przejście przez ulicę, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki, materace; bar objęty formułą all inclusive.

HOTEL:

czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2013 r., 273 pokoje, 7 budynków, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Casanova - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, restauracja Si Omar - dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, restauracja Calamari - dania w formie bufetu, owoce morza, otwarta tylko podczas kolacji, restauracja l'Asiatique - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, otwarta tylko podczas kolacji, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 5 barów, w tym bar w lobby, przy basenie i na plaży, fajka wodna (dodatkowo płatna); możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Pickalbatros Sea World; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

rodzinny:

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 2 pokoje oddzielone drzwiami i pomieszczenie z aneksem kuchennym, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 1,2-1,7 m, basen, słodka woda, ok. 1600 m², gł. 1,2-1,7 m, podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, goście mogą korzystać ze zjeżdżalni i barów przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; kort tenisowy z płatną wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne show, goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World, amfiteatr, bilard (płatny); centrum spa (czynne 9.00-19.00): siłownia; za opłatą: sauna, hammam, hydromasaż, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30) w wyznaczonej restauracji, kolacja (18.30-21.30) w restauracji Casanova, Si Omar, l'Asiatique lub Calamari, późna kolacja (22.30-24.00) w wyznaczonej restauracji; przekąski (12.30-16.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0020/653464801-16, www.pickalbatros.com

GRATIS:

serwis plażowy Wi-Fi bus na plażę


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

W Hurghadzie ok. 15 km od centrum, w drugiej linii brzegowej, tuż obok hotelu Pickalbatros Sea World. W odległości 7 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

PLAŻA

oddalona ok. 1km, hotelowa, piaszczysto-żwirkowa przy hotelu Beach Albatros Resort. Bezpłatny bus hotelowy kursuje średnio 30 min. Dla Gości bar objęty formułą all inclusive. Leżaki i parasole w cenie.

HOTEL

KATEGORIA LOKALNA 5* Kompleks hotelowy składający z siedmiu budynków, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2013 r. Położony na terenie ogrodów otoczony 3 basenami z krystaliczna wodą oraz wysokimi palmami, posiada wszelkie udogodnienia, aby odpocząć.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, kantor, restauracja główna, restauracja orientalna Si Omar, restauracja włoska Casanova, restauracja azjatycka L' Asiatique, restauracja śródziemnomorska Calamari, lobby bar, La Cannelle bar, Dolphin bar, Sunset bar, Red Sky bar przy plaży hotelu Beach Albatros Resort, Columbus bar, Aqua bar w Sea World, Irish pub, Shisha corner. Usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Pickalbatros Sea World. Akceptowane karty kredytowe Visa i MasterCard.

INTERNET

WiFi w lobby hotelowym bezpłatnie.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: 3 baseny (w  tym dwa większe ok. 1500m i 1600m, parasole, leżaki i materace, kort tenisowy, boccia, rzutki, siatkówka, siłownia, hotelowe programy animacyjne, wieczorne show. Goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World oraz mogą korzystać ze zjeżdżalni wodnych przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort. Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych, wypożyczenie sprzętu, centrum Spa z masażami, sauną i zabiegami, bilard, sporty wodne przy plaży.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, programy animacyjne, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie przed wyotem.

ZAKWATEROWANIE

Oferuje 273 pokoi. Pokój typu standard dwuosobowy z możliwością jednej dostawki o pwierzchni ok.25m , wyposażony w klimatyzację, TV/SAT, mini bar za dopłatą, sejf, telefon, łazienkę z suszarką do włosów, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne. Pokoje typu family o powierzchni ok. 45m składają się z sypialni z oddzielną częścią dzienną, wyposażenie jak standard.

WYŻYWIENIE

All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia, lody, popołudniowa kawa, herbata, ciasto, późna kolacja. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.

INFORMACJE DODATKOWE

www.pickalbatros.com/hotels-resorts/aqua-vista-resort/ Holiday Check 5,5/95% Holiday Check Award 2017

CENA

Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

WARUNKI WJAZDOWE

wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Opis hotelu

Kurort zbudowany został w roku 2008. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 270 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Do dyspozycji gości jest bankomat. Dostępne w hotelu Wi-Fi (bezpłatnie) zapewnia wygodny dostęp do sieci. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia i bar. Dostępna jest baza handlowa w postaci sklepów. W obrębie ośrodka wczasowego znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Do pozostałych świadczonych usług należą wielojęzyczny personel, opieka medyczna, pralnia i usługi fryzjerskie. Istnieje możliwość skorzystania z transportu wahadłowego bezpłatny.

Zakwaterowanie

Wszystkie pokoje dysponują klimatyzacją i łazienką. Balkon bądź taras stanowi dla gości doskonałą okazję do relaksu. Na życzenie bezpłatnie udostępniamy łóżeczka dziecięce. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Do wyposażenia należą również telefon i telewizor. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. W łazience znajduje się prysznic. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Kompleks oferuje pokoje rodzinne i pokoje dla niepalących.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Zjeżdżalnia wodna dostarczy mnóstwa wrażeń zarówno młodszym jak i starszym gościom. Do dyspozycji gości jest również taras, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. W ofercie baru znajdują się napoje orzeźwiające. Goście pragnący aktywnie spędzić czas także na urlopie ucieszą się z przygotowanych na terenie hotelu atrakcji, takich jak boccia i siatkówka plażowa. Za dodatkową opłatą można również skorzystać z tenisa ziemnego. Aerobik wodny (bezpłatnie) to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik, jak również za dodatkową opłatą bilard. W kurorcie oddajemy do Państwa dyspozycji Centrum Wellness. Oferta płatnych zabiegów obejmuje spa, saunę, łaźnię parową, łaźnię turecką, salon piękności i zabiegi masażu. Program animacyjny, dyskoteka i miniklub zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W tym ośrodku wczasowym akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2017.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.


Mapa Hotelu Aqua Vista

Opinie o Hotelu Aqua Vista

Chyba jeden z najlepszych Hoteli w okolicy - bardzo dobry, z kilkoma basenami, zadbany, stylowo urządzony. Jedyna uwaga, jest spory kawałek do plaży, co prawda jeździ autobus, ale jak się komuś nie chce czekać to można się przespacerować. Bardzo mi się podoba, byłem tu już czwarty raz i jeszcze wrócę :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.4

świetne baseny! super udogodnienia dla dzieci, starszych i młodszych! wykwalifikowany personel! czystość bez zarzutów! na uboczu Hurghady, jeżdżą autobusy i taksówki! same plusy, polecam!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Nie dość że ładnie usytuowany, to jeszcze zadbany i niedrogi :) tętni życiem w dzień i w nocy, ciągle jest pełno rozrywek - czy to animacje przy basenie, czy pokazy, czy zabawy w wodzie, można wyjść na plażę, popróbować sportów wodnych, ogólnie czego dusza zapragnie. Pokoje duże i przestronne, we trzy osoby mieliśmy dużo miejsca. Widok z okna też mieliśmy piękny. Jeżeli ktoś jest nastawiony na wypoczynek na słońcu to polecam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

byliśmy na początku czerwca 2011r, mieliśmy wykupione wakacje w hotelu Aqua Blu ale na miejscu okazało się ze będziemy w Aqua Vista, nie żałujemy bo hotel jest naprawdę fajny, duży i dużo restauracji, mogliśmy korzystać z basenów i zjeżdżalni w Aqua Blu więc problemu nam ta zamiana nie sprawiła. Idąc alejkami w ogrodzie nawet się człowiek nie zorientuje a już jest w Aqua Blu.gdzie są super zjeżdżalnie i baseny dla dzieci. Jedynym minusem jest spory kawałek do plaży (podobno busik kursuje-my szliśmy na nogach) i mało animacji (więcej w Aqua Blu ale się wcześnie kończą). Blisko centrum handlowe Cleopatra,gdzie można kupić bardzo tanie pamiątki. Za 1200zł naprawdę polecam :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
3.9

Aqua Vista - możliwości zakwaterowania:

dbl standard room
run of the house standard pv
standard dbl
family room dbl
run of the house family
run of the house standard
Family Room DBL
1 os. standard
Standard DBL
Standard Pool View DBL
2 os. family
2 os. standard
3 os. Family
3 os. standard
STANDARD ROOM
STANDARD ROOM GARDEN / POOL VIEW
Pok. 2 os.+1 dost.
Pok. 2 os.+2 dost.
Pokój 2 os.
FAMILY ROOM 2 BEDROOM
POKÓJ DWUOSOBOWY
POKÓJ JEDNOOSOBOWY STANDARD
Pok. rodzinny 2 os.
Pok. rodzinny 3 os.
Pok. rodzinny 4 os.
Pok. rodzinny 5 os.
Pokój rodzinny
POKÓJ RODZINNY 2+2
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
Pok. 1 os.

Aqua Vista - Możliwości wyżywienia:


Aqua Vista - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Aqua Vista? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00