cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
  • Hotel Aqua Vista, Morze Czerwone
1 / 30
Ocena
hotelu:
4.4 / 5
Najbliższy termin
28.01 - 01.02
już od 1649 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
30.01 - 02.02
już od 1304 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Aqua Vista
  • Tenis
  • Zjeżdżalnie wodne
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Aqua Vista
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Aqua Vista:
4.4 / 5
Średnia z 4 opinii
Szczegóły oceny hotelu Aqua Vista:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.0
  • Atrakcje
    i sport
    4.7
  • Jakość
    do ceny
    5.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 28 stycznia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 30 stycznia 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Hotel Aqua Vista w ofercie Biura podróży:

TUI

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 15 km od centrum Hurgady
  • ok. 700 m od plaży
  • ok. 7 km od lotniska

Wyposażenie

  • Wi-Fi: w całym hotelu: w cenie, wliczone w all inclusive
  • pralnia: za opłatą
  • recepcja
  •  ogród
  • taras
  • amfiteatr
  • parking (w zależności od dostępności), niestrzeżony: w cenie
  • sala konferencyjna

karty

Visa, MasterCard 

Liczba pokojów

246

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • W rezerwowanym hotelu opieka rezydenta TUI oraz TUI Service Center 24/7: mailowo, telefonicznie, SMS i za pośrednictwem czatu w aplikacji TUI w serwisie myTUI. W aplikacji TUI znajdą Państwo mnóstwo przydatnych informacji dotyczących przebiegu podróży i miejsca wypoczynku. Za jej pośrednictwem można rezerwować również wycieczki fakultatywne. Niezależnie od tego, czy szukają Państwo pomysłów na spędzanie czasu w okolicy, czy potrzebują Państwo naszej pomocy w rozwiązaniu problemu, jesteśmy do Państwa dyspozycji.
    Telefon: +48 222043596
    SMS: +48 799448800
    E-mail: servicePL@TUI.com
    Czat: w aplikacji TUI

Dla dzieci

  • łóżeczka dla dzieci/niemowląt: w cenie, na zapytanie
  • basen dla dzieci „Kids Pool": zewnętrzny, ze słodką wodą, podgrzewany, leżaki
  • miniklub: 4 - 12 lat
  • animacje dla dzieci
  • plac zabaw
  • minidyskoteka

Sport i wellness

W cenie
  • zumba
  •  aqua fitness
  • sala fitness/siłownia
  • tenis stołowy
  • siatkówka plażowa 
Płatne
  • tenis
  • windsurfing
  • wycieczki ze snorkelingiem
  • masaże
  • strefa spa: „Horas Spa"
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • hammam
  • zabiegi pielęgnacyjno-kosmetyczne

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowy program animacyjny
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • boccia
  • bilard

Pokoje

Pokój rodzinny FZX1
  • 2-4 os.
  • widok na basen/widok na ogród
  • składaj się z 2 dwuosobowych pokojów oddzielonych drzwiami
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: woda
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy DZX1
  • 1-3 os.
  • widok na basen/widok na ogród
  • klimatyzacja: indywidualnie sterowana
  • sejf: w cenie
  • minibar: woda
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • późne śniadanie
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu, kulinarne wieczory tematyczne
  • przekąski: codziennie 12:30 - 16:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe
Restauracje i bary
  • restauracje: 6
  • restauracja specjalistyczna „Oriental Restaurant "Saffron"": rodzaje kuchni: orientalna, bufet
  • restauracja specjalistyczna „Italian Restaurant "Soprano"": rodzaje kuchni: włoska, bufet
  • restauracja specjalistyczna „Asian Restaurant "L'Asiatique"": rodzaje kuchni: azjatycka, bufet
  • restauracja „Food Court at sports bar & Sea world"
  • restauracja „Beach Restaurant "Red Sky Bar""
  • restauracja „Beach Restaurant "Red Sky Bar"

  • bary i inne: 7
  • bar „Lobby Bar "Olympus" (all kinds of drink)": codziennie 10:00 - 00:00
  • bar „Millennium Bar (all kinds of drink)": 18:00 - 00:00, w cenie
  • bar „Red Sky Bar (all kinds of drink)": w zależności od warunków pogodowych, 08:00 - 00:00, w cenie
  • kawiarnia „Sport Bar (all kinds of drink)": 10:00 - 00:00
  • bar „Pool Bar (all kinds of drink)": 10:00 - 17:00
  • bar „Red Sky Bar ( at Beach Albatros)": 10:00 - 17:00
  • bar „All Bars In Sea world & Aqua Park Hotels"

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Itaka

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Stylowy, zadbany ośrodek, którego wizytówką są piękne, duże baseny otoczone palmami, smaczna kuchnia i sympatyczny zespół animatorów. Goście mogą także korzystać z basenów i animacji sąsiadujących hoteli: Sea World Resort i Albatros Garden Resort, gdzie fantastyczną zabawę zapewniają dodatkowo wodne zjeżdżalnie. Smakoszy ucieszy urozmaicona kuchnia serwowana w czterech tematycznych restauracjach: włoskiej, orientalnej, azjatyckiej i serwującej owoce morza. Wygodne pokoje rodzinne, plac zabaw i miniklub sprawiają, że jest to idealny wybór na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w drugiej linii brzegowej, obok hotelu Pickalbatros Sea World, ok. 2,5 km od centrum handlowego, ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, miejscami łagodne zejście do morza, ok. 700 m od recepcji, przy hotelu Beach Albatros Resort, przejście przez ulicę, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki, materace; bar objęty formułą all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2013 r., 273 pokoje, 7 budynków, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Casanova - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, restauracja Si Omar - dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, restauracja Calamari - dania w formie bufetu, owoce morza, otwarta tylko podczas kolacji, restauracja l'Asiatique - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, otwarta tylko podczas kolacji, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 5 barów, w tym bar w lobby, przy basenie i na plaży, fajka wodna (dodatkowo płatna); możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Pickalbatros Sea World; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek dla dzieci), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 45 m², 2 pokoje oddzielone drzwiami i pomieszczenie z aneksem kuchennym, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 1,2-1,7 m, basen, słodka woda, ok. 1600 m², gł. 1,2-1,7 m, podgrzewany w sezonie zimowym, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, goście mogą korzystać ze zjeżdżalni i barów przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; kort tenisowy z płatną wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne show, goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World, amfiteatr, bilard (płatny); centrum spa (czynne 9.00-19.00): siłownia; za opłatą: sauna, hammam, hydromasaż, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30) w wyznaczonej restauracji, kolacja (18.30-21.30) w restauracji Casanova, Si Omar, l'Asiatique lub Calamari, późna kolacja (22.30-24.00) w wyznaczonej restauracji; przekąski (12.30-16.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653464801-16, www.pickalbatros.com

    GRATIS:

    serwis plażowy Wi-Fi bus na plażę


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

    W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

    Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

    Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


    Itaka R

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt / Hurghada

    Opis oferty:

    Stylowy, odnowiony ośrodek, którego wizytówką są piękne, duże baseny, smaczna kuchnia i sympatyczny zespół animatorów. Goście mogą także korzystać z basenów i animacji sąsiednich hoteli: Sea World Resort i Albatros Aqua Park, gdzie fantastyczną zabawę zapewniają dodatkowo wodne zjeżdżalnie. Smakoszy ucieszy urozmaicona kuchnia serwowana w 3 tematycznych restauracjach: włoskiej, orientalnej i azjatyckiej. Wygodne pokoje rodzinne, plac zabaw i miniklub sprawiają, że jest to idealny wybór na rodzinne wakacje.

    POŁOŻENIE:

    w drugiej linii brzegowej, obok hotelu Pickalbatros Sea World, ok. 2,5 km od centrum handlowego, ok. 15 km od centrum HURGHADY; ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie; transfer zbiorowy (lotnisko-hotel-lotnisko) w cenie, dla chętnych transfer indywidualny na zamówienie (min. 2 os. dorosłe): w sezonie ZIMA 19/20 - 149 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie; w sezonie LATO 2020 - 199 PLN/2 strony (lotnisko-hotel-lotnisko)/os. dorosła, dziecko powyżej 2 lat; dzieci do 2 lat - bezpłatnie.

    PLAŻA:

    hotelowa, piaszczysto-żwirkowa, zalecane obuwie ochronne, miejscami łagodne zejście do morza, ok. 700 m od recepcji, przy hotelu Beach Albatros Resort, przejście przez ulicę, bezpłatny bus hotelowy co ok. 30 min, bezpłatne parasole, leżaki i materace; bar objęty all inclusive.

    HOTEL:

    czterogwiazdkowy, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2016 r., 273 pokoje, 7 budynków, 2 piętra, lobby, całodobowa recepcja, restauracja Soprano - dania w formie bufetu, kuchnia włoska, otwarta tylko podczas kolacji, restauracja Saffron - dania w formie bufetu, kuchnia orientalna, restauracja L'Asiatique - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, we wszystkich restauracjach dostępne foteliki dla dzieci; 5 barów, w tym bar w lobby, przy basenie i na plaży, fajka wodna (dodatkowo płatna); możliwość korzystania z wyznaczonych barów w hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Sea World Resort; bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: room-service; akceptowane karty kredytowe: Visa, MasterCard.

    standardowy:

    2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ok. 25 m², indywidualnie sterowana klimatyzacja, łazienka (prysznic, wc; suszarka), telewizja satelitarna, telefon, sejf, lodówka; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon lub taras (stolik i krzesełka);

    rodzinny:

    2-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 45 m², 2 pokoje oddzielone drzwiami, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą.

    SPORT I ROZRYWKA:

    basen, słodka woda, ok. 1500 m², gł. 1,2-1,7 m, basen, słodka woda, ok. 1600 m², gł. 1,2-1,7 m, podgrzewany w sezonie zimowym, basen na dachu, basen dla dzieci, słodka woda, ok. 250 m², gł. 0,5 m, podgrzewany w sezonie zimowym, przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i materace, goście mogą korzystać ze zjeżdżalni i barów przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort; kort tenisowy z płatną wypożyczalnią sprzętu i oświetleniem, boccia, rzutki, siatkówka; plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje dla dorosłych i dzieci: zajęcia sportowe, aqua aerobik, wieczorne show, goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World, amfiteatr, bilard (płatny); centrum spa w Albatros Aqua Park (czynne 9.00-19.00) za opłatą: sauna, hammam, hydromasaż, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.

    ALL INCLUSIVE:

    śniadanie (7.00-10.00), późne śniadanie (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacja (18.30-21.30), późna kolacja (22.00-24.00) w wyznaczonej restauracji; przekąski (12.30-16.00) w wyznaczonym barze; lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe (10.00-24.00) w wyznaczonych barach; wymagane noszenie opasek all inclusive.

    KONTAKT:

    0020/653464801-16, www.pickalbatros.com 

    GRATIS:

    serwis plażowyWi-Fibus na plażę 


    Rainbow

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Otwarty w 2008 r., odnowiony w 2017 r., nowoczesny hotel otoczony ogrodem i palmami. Hotel łączy w sobie elegancję i nowoczesność. Należy do znanej i słynącej z wysokiej jakości usług sieci Pickalbatros. Do lotniska w Hurghadzie ok. 7 km, a do centrum ok. 15 km.
    Plaża:

    Prywatna, piaszczysta plaża w siostrzanym hotelu Beach Albatros Resort (ok. 700 m od hotelu Aqua Vista). Bezpłatny bus, który zawozi gości na plażę kursuje co ok. 30 min. Leżaki, parasole, materace na plaży - bezpłatne.
    Do dyspozycji gości:

    Całodobowa recepcja, bankomat, sklepiki z pamiątkami, 3 restauracje z posiłkami serwowanymi w formie bufetu: Soprano (kuchnia włoska), Saffron (kuchnia orientalna) iL'Asiatique (kuchnia azjatycka), 5 barów ( m.in. Olympus w lobby, White przy basenie, Sport i Millenium oraz bar z shishą - dodatkowo płatny). Ponadto 4 baseny (w tym jeden na dachu budynku głównego, jeden dla dzieci i jeden podgrzewany w sezonie zimowym). Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne. Za dodatkową opłatą usługi prania oraz opiekunka do dzieci.
    Wyżywienie:

    All inclusive obejmuje: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30) oraz kolację (18:30-21:30) i późną kolację (22:00-24:00) w wyznaczonej restauracji. Przekąski w barze Sport (12:30-16:00) oraz szeroki wybór lokalnych napoi bezalkoholowych i alkoholowych (10:00-24:00) w wyznaczonych barach. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
    Program sportowy i animacyjny:

    Dzienny i wieczorny program animacyjny: zajęcia sportowe, aqua aerobik, siatkówka, boccia, rzutki, wieczorne show, ponadto możliwość korzystania z parku wodnego w sąsiednim hotelu Albatros Aqua Park, plac zabaw i mini klub dla dzieci (4-12 lat). Za dodatkową opłatą kort tenisowy z wypożyczalnią sprzętu.
    Internet:

    WiFi dostępne jest bezpłatnie w hotelowym lobby oraz w pokojach. Kawiarenka internetowa (za dodatkową opłatą).
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    Naszym zdaniem:

    Dobrej klasy, odnowionyhotel należący do sieci Pickalbatros - bardzo lubianej przez gości ze względu na wysoką jakość usług i bogatą formułę All Inclusive. Rozległy kompleks hotelowy z licznymi atrakcjami i wygodnymi pokojami zapewni wyśmienity wypoczynek wszystkim gościom. Polecany dla rodzin z dziećmi!
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 6.0/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień Pierwszy
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
    Dni od drugiego do przedostatniego
    Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
    Dzień ostatni
    Wykwaterowanie z hotelu (najpóźniej do 12:00), transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    "
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa - wariant podstawowy (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Wycieczki lokalne

    Nurkowanie głębinowe

    Wspaniała wyprawa statkiem na rafy koralowe, kąpiele w morzu, nurkowanie i oglądanie różnorodnych form podwodnego życia. Wszystko pod okiem profesjonalnych polskich instruktorów.
    Cena ok. 50 USD/ osoby.

    Luksor i Karnak

    Całodniowa wycieczka autokarowa do sławnych Teb - miasta o 100 bramach. W programie: świątynia w Karnaku (Aleja Sfinksów oraz Sala Hypostylowa), Dolina Królów - z grobowcami faraonów (między innymi grobowiec Tutenchamona - wejście dodatkowo płatne), kolosy Memnona (pozostałość świątyni Amenhotepa III) oraz monumentalna Świątynia Hatszepsut (odrestaurowana przez polską misję archeologiczną). W trakcie wycieczki obiad (napoje dodatkowo płatne).
    Cena ok. 100 USD/ osoby.

    Kair - centrum arabskiego świata

    Całodzienna wycieczka autokarem do stolicy Egiptu. W programie wycieczki: Muzeum Egipskie (wspaniałe skarby faraonów i niesamowite mumie), Sfinks i piramidy: Cheopsa, Chefrena i Mykerynosa w Gizie (wejście do piramidy Chefrena dodatkowo płatne ok. 60 LE/ osoby), Instytut Papirusów oraz wytwórnia perfum. W trakcie zwiedzania obiad (napoje dodatkowo płatne).
    Cena ok. 100 USD/ osoby.

    Safari - Sahara Park

    Wycieczka samochodami terenowymi po bezdrożach pustyni. Wizyta w beduińskiej wiosce, w której poznamy zwyczaje mieszkańców. Przewidziana jest również jazda na wielbłądach oraz quadach, a także wizyta w terrarium. Na koniec dnia kolacja w promieniach zachodzącego słońca nad Saharą, przy dźwiękach muzyki arabskiej.
    Cena ok. 50 USD/ osoby.

    W galabiji przez miasto!

    Popołudniowa wycieczka po Hurghadzie. Przebrani w tradycyjne, regionalne egipskie stroje, czyli galabije odwiedzimy Nową Marinę, gdzie w coffee shopie zapalimy fajkę wodą, następnie wizyta na lokalnym targu rybnym oraz obiad w restauracji rybnej (napoje dodatkowo płatne). Po obiedzie odwiedzimy najstarszą część miasta - Dahar, a dalej - akwarium, meczet i kościół koptyjski. Ostatnim przystankiem będzie wizyta na lokalnym bazarze, gdzie znajdują się: perfumeria, manufaktura papirusu oraz sklep z pamiątkami.
    Cena ok. 55 USD/ osoby.

    Jungle Aqua Park

    Wycieczka do największego w Hurghadzie parku wodnego - idealna dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Całodzienne all inclusive w aqua parku wliczone w cenę wycieczki (lunch, przekąski, lody, napoje bezalkoholowe). Powrót do hotelu wieczorem.
    Cena ok. 50 USD/ osoby
    .
    HURGHADA - ATRAKCJE

    Z dziećmi
    Delfinarium

    Jedyna taka okazja, żeby obejrzeć show z udziałem przeuroczych delfinów: salta i skoki oraz różne zabawy z przedmiotami w wodzie i z instruktorem. To niezapomniany i fantastyczny 45-minutowy pokaz sztuczek i umiejętności tych inteligentnych ssaków! Za dopłatą możliwość pływania z delfinami.
    Sporty wodne

    Dla aktywnych gości hotele oferują sprzęt do sportów wodnych, z którego korzystanie jest z reguły płatne. Miła dawka orzeźwienia i niezapomnianych sportowych emocji po całodniowym upale!
    Relaks

    Na zakupy do Senzo Mall w Hurghadzie

    Galeria handlowa Senzo usytuowana jest przy Safaga Road 61111. W galerii m.in.: szereg sklepów, z których wiele reprezentuje dobrze znane, międzynarodowe marki ale również strefę gastronomiczną, supermarket oraz park rozrywki. www.senzomall.com
    Papas Bar

    Nieduży lokal położony tuż przy wejściu na teren Mariny. Wieczorem jest tu zawsze tłoczno i gwarno. DJ-e grają świetną rockową i popową muzykę do tańca, a odważni mogą spróbować swoich sił w karaoke. www.papasbar.com
    Ekskluzywna zabawa w Little Budda

    Na wieczór w ekskluzywnym wydaniu w najdroższej dyskotece w Hurghadzie nie trzeba nikogo namawiać. Pomimo, że wstęp kosztuje blisko 20 USD/ osoby, to lokal przyciąga turystów niesamowitym klimatem, wystrojem oraz wyśmienitą muzyką. Można tutaj skosztować świetnych drinków i w gronie przyjaciół spędzić naprawdę niezapomniany wieczór. www.littlebuddha-hurghada.com
    Uwaga!
    Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.
    "
    Inne

    EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
    Waluta
    EGP - funt egipski. 1 USD = ok.17,50 EGP 1 EUR = ok.20 EGP. Warto zabrać euro lub dolary (nie są akceptowane banknoty wydane przed 1996 r.). Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
    Wiza
    Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD/ osoby.
    Czas
    Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 50 EGP woda 1lod6 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od15 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny, której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 400 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
    Poczta
    Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
    Telefony
    Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

    W regionie
    Hurghada
    Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic, Poznania oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w Egipcie trwa w listopadziei od połowy grudnia do końca marca.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.
    Wizy

    Paszport - Paszport musi być ważny min. 6 miesięcy od daty powrotu do Polski.
    - Obywatele polscy potrzebują wizę do Egiptu, płatna na lotnisku ok. 25 USD/ osoby.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Coral Travel

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    4*

    REGION

    Hurghada

    OPIS

    Zbudowany w orientalnym stylu, pięknie urządzony, zaprasza do siebie rodziny z dziećmi jak i grupy znajomych. Tu każdy znajdzie coś dla siebie. Dla dzieci przygotowano mini klub z programem animacyjnym, olbrzymi aquapark z wieloma basenami i plac zabaw. Dla rodziców centrum SPA i talasoterapii, kort tenisowy i całe zaplecze sportowe. Z pewnością pozytywną cechą hotelu będzie bliska odległość od lotniska.

    kategoria organizatora

    4*

    kategoria lokalna

    4*

    Data otwarcia

    2008 r. Odnowiony w 2017 r. Na terenie hotelu: restauracje (4), bary (5), room service (płatny), pralnia (płatna), baseny odkryte (3), aquapark (9 zjeżdżalni wodnych dla dorosłych i 16 dla dzieci, działa w godzinach 10:00-12:30,14:00-17:00). Hotel przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Aquapark jest wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park, Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista Resort. Goście hotelu Aqua Vista Resort mogą korzystać z basenów znajdujących sie na terenie hoteli: Albatros Aqua Park Resort i Albatros Sea World Hotel.

    internet

    Wi-Fi w częściach wspólnych bezpłatne

    plaża

    700 m od hotelu - w siostrzanym hotelu Albatros Aqua Park Resort. prywazne!: leżaki, parasole, ręczniki plażowe, pawilony, bar na plaży.

    pokoje

    Zlokalizowane są w 7 budynkach:7 aneksów (liczba pięter: 3) Typy pokoi: pokoje standardowe: 1 sypialnia, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras , pokoje rodzinne: 2 sypialnie, drzwi łączące między pokojami, klimatyzacja indywidualna, sejf (bezpłatny), zestaw do parzenia kawy/herbaty (bezpłatny), minibar (bezpłatny), TV, telefon, łazienka (prysznic, WC), balkon lub taras

    Wyżywienie

    4 restauracje, bary (5) All Inclusive (10:00-00:00) śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-21:30), późny posiłek (22:00-00:00) serwowane w restauracji Soprano, śniadanie (07:00-10:00), kolacja (18:30-21:30) serwowane w restauracji Saffron, przekąski (12:00-17:00) serwowane w Sport Bar, przekąski (12:30-16:00) serwowane w Sky Bar, przekąski (12:30-16:00) serwowane w food court, podwieczorek (10:00-18:00) serwowany w barze Olympus, kolacja (18:30-21:30) serwowana w restauracji azjatyckiej, lody, wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pakiety dla nowożeńców i urodzinowe (na życzenie)

    z myślą o dzieciach

    brodziki , zjeżdżalnie wodne dla dzieci (16), animacje dla dzieci oraz miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat (mini klub dla dzieci wspólny dla 3 hoteli: Albatros Aqua Park Resort, Albatros Sea World Hotel i Aqua Vista), dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie miniklubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna, plac zabaw, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczko dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem)

    w cenie

    kort do tenisa ziemnego , tenis stołowy, rzutki, piłka nożna, siatkówka plażowa, aerobik, animacje , jacuzzi, dyskoteka

    płatne

    oświetlenie kortów, rakiety i piłki do tenisa ziemnego, bilard, sporty wodne na plaży, centrum SPA, masaż, sauna, salon piękności, łaźnia turecka

    dodatkowe informacje

    Goście mogą korzystać z aquaparku w hotelu Albatros Jungle Aqua Park za opłatą ok. 50$/os/pobyt. Dla dzieci do 14 lat zniżka 50%.

    Aktualizacja opisu

    13.11.2019 12:26

    usługi dostępne w hotelu

    Hotel rodzinny Niepełnosprawni Wi-Fi Aquapark SPA Disco Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

    Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


    Exim Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    4* Egipt/Hurghada

    Kategoryzacja hotelu

    kat. Exim Tours 4* kat. lokalna 4*

    Położenie

    - ok. 700 m od plaży (bezpłatny bus na plażę przy hotelu Albatros Beach co 30 minut) - ok. 13 km od centrum Hurghady - ok. 7 km od lotniska w Hurghadzie

    Plaża

    - piaszczysta - leżaki i parasole (bezpłatne)

    Pokoje

    Pokój Standardowy - klimatyzacja indywidualna - TV-Sat, telefon - mini bar (płatny, uzupełniany w wodę) - sejf (bezpłatny) - łazienka (WC, wanna/prysznic, suszarka do włosów) - balkon/taras Pokój Rodzinny - wyposażenie pokoju standardowego - sypialnia i część wypoczynkowa

    Sport, relaks ,rozrywka

    Bezpłatne - 3 baseny - aquapark w części Albatros Garden - tenis stołowy - siatkówka - siłownia - mini golf - szachy - animacje Płatne - korty tenisowe - bilard - mini golf (oświetlenie) - masaże - sauna - jacuzzi - sporty wodne na plaży - centrum nurkowe

    Dla dzieci

    - plac zabaw - mini klub - mini aquapark z 9 zjeżdżalniami

    Wyżywienie

    All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, podwieczorek, przekąski w ciągu dnia w wybranych barach, późna kolacja. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 10:00-24:00.

    Restauracje i bary

    - restauracja orientalna, włoska azjatycka i z owocami morza (bezpłatne) - lobby bar (10:00 -24:00) - bar przy basenie (10:00-17:00) - aqua bar (10:00-18:00 oraz 19:00-23:00) - bar na plaży (10:00-17:00) - bar shisha (płatny) - bar w dyskotece (po 24:00 płatny)Klienci mogą korzystać z całej infrastruktury zewnętrznej hoteli Albatros Garden i Pickalbatros Sea World (poza restauracjami głównymi).

    Dodatkowe informacje

    - Wi Fi (bezpłatne w recepcji) - bankomat do wymiany pieniędzy - hotel dysponuje 273 pokojami

    - rok otwarcia hotelu

    2005 r - www.pickalbatros.com

    Cena

    Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG EuropejskieA), opłaty lotniskowe i paliwowe.

    Cena nie zawiera

    opłaty za transport sprzętu sportowego (dotyczy linii lotniczych oraz transferów w Egipcie) oraz wizy płatnej przez klientów na lotnisku.

    Informacje paszportowo-wizowe

    Przy wjeździe do Egiptu należy posiadać paszport ważny co najmniej 6 miesięcy licząc od daty powrotu oraz wizę, która uprawnia do miesięcznego pobytu w Egipcie. Wizę można otrzymać na lotnisku przy wjeździe do Egiptu (znaczek wklejany jest do paszportu - koszt 25 USD).

    Video

    www.youtube.com/watch?v=R5GU2aqYdpA


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

    Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

    Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

    Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


    ETI

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Egipt/Hurghada

    Położenie

    Hotel położony jest w drugiej linii od morza ok. 700m. od plaży siostrzanego hotelu Beach Albatros Gardens. (bus hotelowy w cenie) Do centrum Hurghady ok. 15 km., do lotniska ok. 7 km.

    Wyposażenie

    Komfortowy hotel, należący do renomowanej sieci hotelowej Pickalbatros, oferuje budynek główny i zgrupowane wokoło kompleksu basenowego budynki boczne (łącznie z 279 pokojami). Do dyspozycji Gości; piękny hol powitalny, recepcja z WLAN (hotspot bezpłatnie), sklepy, lobby bar, restauracja główna (kuchnia rybna, tajska, orientalna, włoska), dyskoteka w sąsiednim hotelu Aqua Blue (ok. 200m.). W rozległym ogrodzie znajdują się 4 baseny ze słodką wodą, bar z przekąskami. Leżaki, parasole, ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży bezpłatnie.

    Pokoje

    Komfortowo urządzone, klimatyzacja, lodówka, sejf za opłata, TV sat., balkon lub taras. prysznic, WC, suszarka.

    Sport i Rozrywka

    Tenis, (wyposażenie i światło za opłatą), piłka ręczna, tenis stołowy, szachy, minigolf ( w hotelu Beach Albatros Gardens, oświetlenie za opłatą), aerobik, strzelanie ze słuchu, siłownia, codziennie programy animacyjne (w hotelu Aqua Blu), dyskoteka (w hotelu Aqua Blu, po północy za opłatą). Za opłatą; centrum nurkowe, sporty wodne.

    All inclusive

    Śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, po południu przekąski, kawa, herbata, ciastka, w godz. 10-17 lody i popcorn dla dzieci, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe podczas posiłków , w barze od 10-24.

    Dzieci

    Mini klub dla dzieci 4-12 lat, mini disco, plac zabaw, aqua park dla dzieci w siostrzanym Hotelu Beach Albatros Gardens.


    Oasis Tours

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Położenie:

    ok. 700 m od plaży w hotelu Beach Albatros (bezpłatny bus do plaży) i ok. 14 km od centrum Hurghady.

    Wyposażenie hotelu:

    restauracje „Si Omar”, „Casanova”, „Calamari” oraz „L’Asiatique”, bary w lobby, przy basenach i na plaży, kawiarenka internetowa, bank oraz niewielkie centrum handlowe w recepcji hotelu Aqua Blu.

    Wyposażenie pokoju:

    279 pokoi z łazienką z suszarką do włosów, TV-Sat, telefonem, mini barem, klimatyzacją oraz balkonem lub tarasem. Sejf dostępny w recepcji za opłatą – ok. 3 € za dzień.

    Wyżywienie:

    all inclusive: śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu w wyznaczonych restauracjach, przekąski, napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole serwowane w szklankach, w godz. 10.00–24.00, w wyznaczonych barach. Bary na terenie hotelu „Beach Albatros Garden” i „Aqua Blu”. Na plaży, w wyznaczonym barze, lekki lunch w godz. 12.30–14.30 oraz napoje w godz. 10.00–17.00. Poza opcją all inclusive: napoje w butelkach i puszkach, świeżo wyciskane soki, mini bar, dyskoteka oraz importowane alkohole.

    All Inclusive:

    - śniadanie (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” w godz. 07.00 – 10.00 - późne śniadanie w restauracji „Si Omar” w godz. 10.00 – 11.00 - obiad (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” w godz. 12.30 – 14.30 - przekąski w barze „Dolphin” w godz. 12.30 – 16.00, a w barze „La Plage” (na plaży) w godz. 12.30 – 14.30 - podwieczorek w barze „Dolphin” w godz. 16.00 – 17.00 - kolacja (bufet) w restauracji „Si Omar”, „Casanova”, „L’Asiatique” lub „Calamari” w godz. 18.30 – 21.30 - późne przekąski w restauracji „Si Omar” w godz. 22.30 – 24.00

    Rozrywka i sport:

    4 baseny (dwa podgrzewane zimą i jeden ze sztuczną falą), 4 zjeżdżalnie wodne (120 m każda, czynne od 10.00 do 16.00, z przerwą od 12.00 do 14.00), kort tenisowy (sprzęt i oświetlenie płatne), siłownia (bezpłatna), boisko do siatkówki, animacje, sauna (płatna), jacuzzi (płatne), masaże (płatne), marokański hammam (płatny), SPA (płatne), mini golf (płatny), tenis stołowy (bezpłatny), bilard (płatny), dyskoteka w części Aqua Blu oraz centrum nurkowania i sportów wodnych (płatne). Dla dzieci plac zabaw, brodziki, mini klub i zjeżdżalnie.

    Uwagi:

    Bary na plaży i restauracje na zewnątrz hotelu otwarte są w zależności od godziny zachodu słońca, warunków pogodowych oraz ilości gości hotelowych. Animacje hotelowe prowadzone są w wysokim sezonie, nie są prowadzone w języku polskim, szczegółowe programy umieszczane są na tablicy informacyjnej. Hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w opcji "all inclusive". Dokładne godziny obowiązywania posiłków są umieszczane na hotelowej tablicy informacyjnej, a także podawane przez rezydenta na spotkaniu informacyjnym po przylocie. Informacje zawarte w opisie sporządzone zostały na podstawie danych posiadanych do dnia 27.10.2009 Aktualizacja danych następuje na bieżąco, na podstawie otrzymywanych materiałów, przesłanych przez hotel, na dany sezon.

     

    Cena zawiera:

    • przelot
    • opłaty paliwowe i kursowe,
    • opłaty lotniskowe,
    • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
    • ubezpieczenie KL i NW
    • zakwaterowanie
    • wyżywienie wg. oferty
    • opieka polskiego rezydenta

    Best Reisen

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Wyśmienity hotel usytuowany na dużym i zadbanym terenie, zarządzany przez prestiżowa markę Pickalbatros. Ciekawa architektura, duże baseny, świetne restauracje, bogata oferta sportowo-rekreacyjna dla całej rodziny.

    Położenie

    Ok. 700 m od prywatnej plaży z pomostem (bezpłatne kursy minibusem), 7 km od lotniska, 15 km od centrum Hurhgady.

    Wyposażenie

    Lobby z całodobową recepcją i barem, punkt wymiany walut, 4 restauracje (bufety, kuchnia międzynarodowa, orientalna, włoska, rybna), 5 barów (w tym także przy plaży), kącik internetowy, sklepy z upominkami, pralnia.

    Pokoje

    273 komfortowych pokoi; łazienka z prysznicem lub wanną i suszarką do włosów, klimatyzacja, minibar, TV sat, balkon lub taras.

    Wyżywienie

    All inclusive: Śniadania (07.00-10.00), obiady (12.30-14.30) i kolacje (18.30- 21.30), późne śniadania (10.00-11.00) serwowane w restauracji tajskiej, przekąski (12.00-16.00), podwieczorek, napoje i lokalne alkohole od godz. 10.00 do północy.

    Sport i rozrywka

    3 malownicze, owalne baseny z tarasami słonecznymi, wysepkami, mostkiem, ślizgawkami wodnymi i sztuczną falą, siatkówka basenowa, siłownia, aerobik, tenis ziemny, tenis stołowy, szachy ogrodowe, minigolf, animacje, program rozrywkowy. Odpłatnie: centrum SPA, bilard, centrum sportów wodnych.

    Dla dzieci

    Brodzik, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), lody i popcorn w Le Cannelle Bar, wysokie krzesełka, łóżeczka niemowlęce.

    Uwagi

    Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Sun&Fun

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

    SF 4

    KATEGORIA EGIPSKA

    ****

    Położenie

    Hotel znajduje się w drugiej linii brzegowej, około 700 m od plaży, na którą kursuje bezpłatny bus hotelowy. Odległość od lotniska wynosi 7 km, a od centrum Hurghady około 12 km.

    HOTEL OFERUJE

    Do dyspozycji Gości przygotowano 4 restauracje (orientalną, włoską, azjatycką i z owocami morza), 4 bary na terenie hotelu (lobby, Dolphin, La Cannelle i Sun Set) oraz 3 na terenie kompleksu (na plaży w Beach Albatros Resort, w dyskotece - Aqua Blu oraz Columbus Bar w Beach Albatros Garden). Hotel oferuje ponadto recepcję czynną całą dobę, bankomat, kilka sklepów, kawiarenkę internetową oraz płatne Wi-Fi. Goście mają też możliwość zamówienia wizyty lekarskiej.

    POKOJE

    Hotel oferuje 273 pokoje. Wszystkie wyposażone są w łazienkę z suszarką do włosów, klimatyzację, TV, telefon, sejf oraz balkon lub taras.

    Wyżywienie

    Hotel oferuje formułę All inclusive: śniadania (07.00-10.00), późne śniadania (10.00-11.00), obiad (12.30-14.30), kolacje (18.30-21.30). W ciągu dnia dostępne są też przekąski (12.30-16.00). Kawa i herbata dostępne są w lobby barze całą dobę. Napoje bezalkoholowe oraz wybrane alkohole lokalnej produkcji dostępne są w wyznaczonych godzinach między 10.00 a 24.00. Lody dla dzieci dostępne są w godzinach 10.00-17.00.

    SPORT I ROZRYWKA

    Bezpłatnie dla Gości przygotowano 3 baseny (w tym 2 podgrzewane w zimie), basen ze zjeżdżalniami w hotelu Beach Albatros Garden, 2 korty tenisowe (w Beach Albators Garden - oświetlenie i sprzęt płatne), tenis stołowy, siatkówkę, łucznictwo, szachy ziemne, salę fitness oraz program animacyjny dla osób w różnym wieku. Za dodatkową opłatą są sauna, jacuzzi, hammam, masaże, centrum SPA, centrum urody, napoje w dyskotece, bilard oraz centrum sportów wodnych i nurkowe (w Beach Albatros Resort).

    DZIECI

    Dla najmłodszych Gości przygotowano brodzik, zjeżdżalnie (na terenie Albatros Garden i Aqua Blu), plac zabaw oraz mini klub (4-12 lat). Do pokoju można wstawić łóżeczko dla niemowlaka.

    NASZYM ZDANIEM

    Przyjemny czterogwiazdkowy obiekt tworzący kompleks z Aqua Blu i Albatros Garden o dobrej obsłudze i smacznej kuchni. Gorąco polecamy każdemu Klientowi.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

    Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

    Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


    Prima Holiday

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    POŁOŻENIE

    W Hurghadzie ok. 15 km od centrum, w drugiej linii brzegowej, tuż obok hotelu Pickalbatros Sea World. W odległości 7 km od portu lotniczego w Hurghadzie.

    PLAŻA

    oddalona ok. 1km, hotelowa, piaszczysto-żwirkowa przy hotelu Beach Albatros Resort. Bezpłatny bus hotelowy kursuje średnio 30 min. Dla Gości bar objęty formułą all inclusive. Leżaki i parasole w cenie.

    HOTEL

    KATEGORIA LOKALNA 5* Kompleks hotelowy składający z siedmiu budynków, zbudowany w 2008 r., odnowiony w 2013 r. Położony na terenie ogrodów otoczony 3 basenami z krystaliczna wodą oraz wysokimi palmami, posiada wszelkie udogodnienia, aby odpocząć.

    DO DYSPOZYCJI GOŚCI

    Recepcja, kantor, restauracja główna, restauracja orientalna Si Omar, restauracja włoska Casanova, restauracja azjatycka L' Asiatique, restauracja śródziemnomorska Calamari, lobby bar, La Cannelle bar, Dolphin bar, Sunset bar, Red Sky bar przy plaży hotelu Beach Albatros Resort, Columbus bar, Aqua bar w Sea World, Irish pub, Shisha corner. Usługi pralni chemicznej, sklep z pamiątkami, bankomat, fryzjer, minimarket w hotelu Pickalbatros Sea World. Akceptowane karty kredytowe Visa i MasterCard.

    INTERNET

    WiFi w lobby hotelowym bezpłatnie.

    SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

    Bezpłatnie: 3 baseny (w  tym dwa większe ok. 1500m i 1600m, parasole, leżaki i materace, kort tenisowy, boccia, rzutki, siatkówka, siłownia, hotelowe programy animacyjne, wieczorne show. Goście mogą korzystać z animacji w hotelach Albatros Aqua Park i Pickalbatros Sea World oraz mogą korzystać ze zjeżdżalni wodnych przy hotelach Albatros Aqua Park i Sea World Resort. Odpłatnie: oświetlenie kortów tenisowych, wypożyczenie sprzętu, centrum Spa z masażami, sauną i zabiegami, bilard, sporty wodne przy plaży.

    DLA DZIECI

    brodzik, plac zabaw, programy animacyjne, wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka na zamówienie przed wyotem.

    ZAKWATEROWANIE

    Oferuje 273 pokoi. Pokój typu standard dwuosobowy z możliwością jednej dostawki o pwierzchni ok.25m , wyposażony w klimatyzację, TV/SAT, mini bar za dopłatą, sejf, telefon, łazienkę z suszarką do włosów, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze dodatkowo płatne. Pokoje typu family o powierzchni ok. 45m składają się z sypialni z oddzielną częścią dzienną, wyposażenie jak standard.

    WYŻYWIENIE

    All inclusive śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, późne śniadanie, przekąski w ciągu dnia, lody, popołudniowa kawa, herbata, ciasto, późna kolacja. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.

    INFORMACJE DODATKOWE

    www.pickalbatros.com/hotels-resorts/aqua-vista-resort/ Holiday Check 5,5/95% Holiday Check Award 2017

    CENA

    Cena PLN dla oferty z przelotem zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta (Uwaga !!! W hotelu Wadi Lahmy Azur kontakt z rezydentem tylko telefoniczny), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena PLN dla oferty z dojazdem własnym zawiera: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: opłaty za wizę egipską ok. 25 USD płatnej na lotnisku w Egipcie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

    WARUNKI WJAZDOWE

    wymagany paszport ważny 6 m-cy (ważność liczona od daty powrotu) dla obywateli Polski wiza pobytowa, ważna 30 dni do uzyskania w ambasadzie lub na lotnisku w Egipcie - koszt wizy 27 USD. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. Uwaga przeczytaj koniecznie! http://msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/profile_krajow/egipt


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

    Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

    Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


    Neckermann

    ok
    SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

    NASZYM ZDANIEM:

    Należy do znanej sieci hotelowej Pickalbatros. Położony jest w sąsiedztwie Aqua Blu i Beach Albatros, z których infrastruktury goście mogą swobodnie korzystać. Polecamy go dla miłośników zabawy i rozrywki.

    Szukasz wakacji do Egiptu?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Hurghada, Egipt

    Opis hotelu

    Informacje Ogólne:

    Aqua Vista Hotel znajduje się w odległości 700 m od plaży piaszczysto-żwirowej. Dla Państwa komfortu hotel posiada klimatyzację, salon fryzjerski, lobby, mini market, recepcję i sklepy. Znajduje się w Hurghada South, Hotel posiada 246 pokoi i został odnowiony w 2017 roku. W 3-piętrowym hotelu personel mówi po niemiecku, angielsku, rosyjsku i francusku. Dzieci mają możliwość zabawy na placu zabaw. Hotel posiada basen ze słodką wodą oraz oddzielny brodzik. W barze przy basenie dostępne są napoje orzeźwiające. Parasole słoneczne i leżaki do opalania są dostępne bezpłatnie na plaży i na basenie. W pobliżu hotelu z możliwością dojazdu: lotnisko RMF (220 km), supermarket (5 km), sklepy (5 km) i lotnisko HRG (17 km). Oferta rozrywkowa hotelu: dyskoteka. Hotel posiada parking dla samochodów.

    Udogodnienia:

    Hotel oferuje opiekę medyczną, pokojówki, pralnię, sejfy, usługę budzenia i serwis pokojowy. Dostęp do Internetu bezprzewodowego poprzez hotspot. Rodzinny hotel oferuje zajęcia animacyjne dla dzieci, klub dziecięcy i brodzik, aby zapewnić rodzicom i najmłodszym gościom przyjemny pobyt. Godziny pracy recepcji: 24h.

    Posiłki:

    W hotelu znajdują się 4 restauracje. Drinki można spożywać w barze w recepcji. All Inclusive: All Inclusive obejmuje przekąski (pora serwowania: 12:30 - 17:00), przekąski o północy (pora serwowania: 22:30 - 00:00), wino, alkohole lokalne (pora serwowania: 10:00 - 00:00), drugie śniadanie (pora serwowania: 10:00 - 11:00), piwo i napoje bezalkoholowe (pora serwowania: 10:00 - 00:00).

    Sport i Rozrywka:

    W ramach aktywności hotel oferuje program zajęć animacyjnych, tenis stołowy, bilard i rzutki. Aqua Vista Hotel posiada spa, jacuzzi, łaźnię parową i hammam. Goście, którzy również na urlopie chcą spędzać czas uprawiając sport, mają następujące możliwości: siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna i aerobik. W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki oferujemy muzykę na żywo i przedstawienia wieczorne.

    Dodatkowe Informacje:

    Akceptujemy następujące formy płatności: karta Visa i karta Eurocard/MasterCard. Za korzystanie z niektórych urządzeń, ofert i aktywności mogą być pobierane dodatkowe opłaty.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Mapa Hotelu Aqua Vista

    Opinie o Hotelu Aqua Vista

    4.4
    zdecydowanie polecam

    Chyba jeden z najlepszych Hoteli w okolicy - bardzo dobry, z kilkoma basenami, zadbany, stylowo urządzony. Jedyna uwaga, jest spory kawałek do plaży, co prawda jeździ autobus, ale jak się komuś nie chce czekać to można się przespacerować. Bardzo mi się podoba, byłem tu już czwarty raz i jeszcze wrócę :)

    POLECAM:
    dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.4
    4.6
    zdecydowanie polecam

    świetne baseny! super udogodnienia dla dzieci, starszych i młodszych! wykwalifikowany personel! czystość bez zarzutów! na uboczu Hurghady, jeżdżą autobusy i taksówki! same plusy, polecam!

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, ceniącym rozrywkę
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    4.6
    zdecydowanie polecam

    Nie dość że ładnie usytuowany, to jeszcze zadbany i niedrogi :) tętni życiem w dzień i w nocy, ciągle jest pełno rozrywek - czy to animacje przy basenie, czy pokazy, czy zabawy w wodzie, można wyjść na plażę, popróbować sportów wodnych, ogólnie czego dusza zapragnie. Pokoje duże i przestronne, we trzy osoby mieliśmy dużo miejsca. Widok z okna też mieliśmy piękny. Jeżeli ktoś jest nastawiony na wypoczynek na słońcu to polecam :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój
    Podsumowanie: zdecydowanie polecam
    4.6
    3.9
    polecam

    byliśmy na początku czerwca 2011r, mieliśmy wykupione wakacje w hotelu Aqua Blu ale na miejscu okazało się ze będziemy w Aqua Vista, nie żałujemy bo hotel jest naprawdę fajny, duży i dużo restauracji, mogliśmy korzystać z basenów i zjeżdżalni w Aqua Blu więc problemu nam ta zamiana nie sprawiła. Idąc alejkami w ogrodzie nawet się człowiek nie zorientuje a już jest w Aqua Blu.gdzie są super zjeżdżalnie i baseny dla dzieci. Jedynym minusem jest spory kawałek do plaży (podobno busik kursuje-my szliśmy na nogach) i mało animacji (więcej w Aqua Blu ale się wcześnie kończą). Blisko centrum handlowe Cleopatra,gdzie można kupić bardzo tanie pamiątki. Za 1200zł naprawdę polecam :)

    POLECAM:
    rodzinom z dziećmi, osobom ceniącym spokój, ekonomicznym klientom
    • figure
    • figure
    • figure
    Podsumowanie: polecam
    3.9

    Aqua Vista - możliwości zakwaterowania:

    Pokój 2 os. z widokiem na ogród
    dbl standard [garden/pool view]
    Pokój rodzinny
    1 os. pokoj standardowy
    family room dbl
    standard dbl
    2 os. pokoj rodzinny
    2 os. pokoj standardowy
    3 os. pokoj rodzinny
    3 os. pokój standardowy
    Room Standard GardenView
    Room Family
    Pok. 2 os.+1 dost.
    Pok. 2 os.+2 dost.
    Pok. 2 os.
    DOPPELZIMMER STANDARD
    SPARZIMMER DOPPEL
    Pokój 2-osobowy
    STANDARD-EINZELZIMMER
    Pok. rodzinny 2 os.
    Pok. rodzinny 3 os.
    Pok. rodzinny 4 os.
    Pok. rodzinny 5 os.
    Room Standard Garden-Pool View
    FAMILIENZIMMER
    Pokój rodzinny
    Pok. 1 os.

    Aqua Vista - Możliwości wyżywienia:


    Aqua Vista - miasta wylotu:


    Masz pytania o Hotel Aqua Vista? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00