cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Wakacje Last Minute
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
  • Hotel Ali Baba Palace, Morze Czerwone
1 / 16
Udogodnienia hotelu Ali Baba Palace
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Nurkowanie
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi

Hotel Ali Baba Palace
star 4

Egipt: Morze Czerwone: Makadi Bay
Ocena hotelu Ali Baba Palace:
4.3 / 5
Średnia z 19 opinii
Szczegóły oceny hotelu Ali Baba Palace:
  • Lokalizacja
    4.7
  • Hotel
    4.4
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    4.4
  • Atrakcje
    i sport
    4.4
  • Jakość
    do ceny
    4.1
Ocena hotelu:
4.3 / 5
Średnia z 19 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 22 października 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 19 grudnia 2018

Hotel Ali Baba Palace w ofercie Biura podróży:

TUI
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

HURGHADA/EGIPT

Do dyspozycji gości

• lobby • recepcja z sejfem • windy • 3 restauracje: główna, włoska i orientalna • bar na plaży • bar przy basenie • lobby bar • ogród • basen zewnętrzny (woda słodka) • brodzik • aquapark z kompleksem zjeżdżalni • jacuzzi (w strefie spa, płatne)

Wyposażenie

• kącik internetowy (płatny) • Wi-Fi (w lobby, płatne, ok. 5 USD/ godzina) • parasole i leżaki (przy basenie) • ręczniki kąpielowe (w cenie)

Dodatkowe udogodnienia

• sala konferencyjna • sklep z pamiątkami • butik • lekarz (na zapytanie, płatny) • bankomat • jubiler • fryzjer • pralnia 

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

756

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• bezpłatny wstęp do aquaparku będącego częścią hotelu Ali Baba Palace

Dla dzieci

• oddzielny brodzik • miniklub dla dzieci w wieku 4-12 lat • plac zabaw • łóżeczko dla dziecka (w cenie)

Sport i wellness

W cenie • aquapark z Aqua Tower (6 zjeżdżalni dla dzieci), z 6 dużymi zjeżdżalniami: Space Boat, Turbo Lance, Black Hole, Free Fall, Master Plaster, Family Rafting • gimnastyka • siatkówka plażowa • 2 korty tenisowe 

Płatne • centrum surfingowe • siłownia (+16) • masaże • strefa wellness • sporty wodne (windsurfing, surfing, łódka typu banan, snorkeling, narty wodne, rybołówstwo, w ofercie firm zewnętrznych) • łucznictwo • tenis stołowy • minigolf • wypożyczalnia sprzętu do tenisa

Rozrywka

• przedstawienia

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 4 os. • ok. 70 m2 • widok na ogród • 2 pokoje • sypialnia • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • łazienka • prysznic lub wanna • WC • minibar: za opłatą • TV sat. • telefon • sofa • balkon

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-4 os. • ok. 33 m2 • widok na ogród • klimatyzacja (indywidualnie sterowana) • suszarka do włosów • sofa • telefon • łazienka • prysznic lub wanna • WC • minibar (płatny) • TV sat. • balkon lub taras

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie, śniadanie dla śpiochów, obiad i kolacja w formie bufetu • przekąski • kawa i ciasta (16.00-17.00) • lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.


ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Rainbow
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Hotel wraz z sąsiednim, siostrzanym hotelem Aladdin Beach Resort tworzy rozległy wakacyjny kompleks, pięknie wkomponowany w zielony ogród. Do centrum Hurghady ok. 12 km i ok. 9 km do lotniska.
Plaża:

Obiekt położony jest przy prywatnej, piaszczysto-żwirowej plaży z pomostem. Leżaki i parasole na plaży - bezpłatne.
Do dyspozycji gości:

Hotel składa się z budynku głównego oraz niewielkich jednopiętrowych budynków rozlokowanych na rozległym terenie. Do dyspozycji gości hotel oferuje lobby z recepcją w budynku głównym (dostępne bezpłatne sejfy), 2 sale konferencyjne. Na terenie hotelu znajduje się restauracja główna, dwie restauracje tematyczne: włoska i orientalana, restautacja a'la carte z owocami morza (dodatkowo płatna), lobby bar, pub, bar przy basenie, bar na plaży oraz kawiarnia orientalną z shishą. Hotel posiada jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie (łączna pow. 2700 m2) oraz nowy Aqua Park (nielimitowany dostęp do 14 zjeżdżalni dla dorosłych i dla dzieci)! Leżaki i parasole przy basenie - bezpłatne.
Pokoje:

Hotel oferuje ponad 750 pokoi usytuowanych w niewielkich budynkach, położonych na rozległym terenie hotelowym. Praktycznie urządzone pokoje 2 -osobowe (z możliwością zakwaterowania 1 lub 2 dzieci -możliwa jedna dostawka w formie rozkładanej sofy lub 1 dostawka dla osoby dorosłej), wyposażone w łazienkę (wanna lub prysznic, WC, suszarka do włosów), indywidualnie sterowaną klimatyzację, TV-sat, telefon, mini bar (dodatkowo płatny). Pokoje posiadają balkon lub taras, większość z widokiem na morze, basen lub ogród. Hotel gwarantuje tylko 1 dostawkę.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie (07:00-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), lunch (12:30-14:30), kolacja (18.00- 21:00), późna kolacja (21:00-00:00), przekąski między głównymi posiłkami w barze na plaży i przy basenie (12:30-16:00), kawa i ciasteczka w lobby barze oraz w barzeprzy basenie (16:00-17:00. Napoje bezalkoholowe i lokalne napoje alkoholowe w lobby bar (9:00-00:30), w barze na plaży i przy basenie (09:00-17:00 w okresie letnim 09:00-23:00). Codziennie do pokoju dostarczana jest butelkowana woda mineralna. Napoje serwowane w dyskotece po 23:00 płatne są dodatkowo. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany zakresu usług objętych formułą all inclusive (np. godzin serwowania posiłków).
Program sportowy i animacyjny:

Hotel prowadzi urozmaicony program animacyjny w ciągu dnia i wieczorami. Posiada bogatą oferta sportową: 2 korty tenisowe, tenis stołowy, siłownia, aerobik, mini boisko do piłki nożnej, piłka wodna, siatkówka plażowa, koszykówka, mini golf,plac zabaw, brodzik, mini discko, mini club dla dzieci. Goście mogą skorzystać z nowego Aqua Parku (bezpłatnie dla gości z all inclusive w godzinach 10:00-13:00 oraz 14:30-16:00 6 zjeżdżalni dla dzieci i 8 dla dorosłych) lub lodowiska - opłata ok. 5 USD/30 min. (cena obejmuje wypożyczenie sprzętu). Ponadto siłownia, salon masażu, kręgle, sauna, bilard i centrum nurkowe (za dodatkową opłatą).
Internet:

Internet WiFi w lobby dodatkowo płatny (ok.10 USD za 1 godzinę).
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: .
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, obsługę polskiego przedstawiciela podczas odprawy na lotnisku w Polsce, opiekę polskojęzycznego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wizy egipskiej (płatna na lotnisku ok. 25 USD/os.), wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy kazdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne


Inne

EGIPT HURGHADA - informacje ogólne
Waluta
EGP - funt egipski. 1 USD = ok. 6 EGP 1 EUR = ok. 7 EGP. Warto zabrać euro lub dolary. Pieniądze można wymienić w licznych kantorach lub maszynach do wymiany walut w hotelach, a także w bankach. Należy zabrać gotówkę, płacenie kartami kredytowymi i korzystanie z bankomatów może być utrudnione.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Zarobki w Egipcie są niskie i napiwki są często dużą pomocą finansową. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach, ale jest również przyjęte w hotelach dla personelu sprzątającego.
Wiza
Każdy podróżny musi mieć paszport ważny przynajmniej 6 miesięcy od daty wyjazdu z Egiptu. Obywatele polscy uzyskują wizę przy przekraczaniu granicy egipskiej (na lotnisku). Wiza ważna jest 30 dni, jest stemplowana do paszportu i kosztuje 25 USD.
Czas
Zimą +1 godzinę w stosunku do czasu polskiego, latem taki sam jak w Polsce.
Orientacyjne ceny
Obiad w restauracji od 20 EGP woda 1l - 3 EGP piwo w barze od 16 EGP kawa w kawiarni od 2 EGP. Należy się targować, szczególnie przy większych zakupach i kupnie pamiątek. Warto jednak przestrzegać zasady: nigdy nie oferuj ceny której nie jesteś w stanie zapłacić oraz przy kupowaniu nie można się śpieszyć. W wielu obiektach zabytkowych wprowadzone zostały opłaty za fotografowanie, które mogą wynosić od 5 do nawet 100 EGP. Prosimy pytać przewodnika podczas wycieczek.
Poczta
Znaczek na pocztówkę do Polski kosztuje od 4 EGP. Cena jest ustalona urzędowo. Należy zaznaczyć przy zakupie znaczka, że do Polski.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Telefony komórkowe działają w miejscowościach turystycznych i w miastach. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - bardzo drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.

W regionie
Hurghada
Najpopularniejsza miejscowość wakacyjna nad Morzem Czerwonym, będąca połączeniem szerokich piaszczystych plaż, błękitnego morza oraz gwarancji słonecznej pogody. Wyrosła od małej wioski rybackiej na ciągnącą się kilometrami oazę słońca i czystego morza - obecnie strefa turystyczna rozciąga się na ok. 40 km wzdłuż wybrzeża! To jeden z niewielu kurortów turystycznych, gdzie większość hoteli leży tuż przy plaży, kusząc amatorów leniwego wypoczynku nad morzem. Dzięki bliskości cudów starożytnego świata, takich jak Luksor z Doliną Królów czy Kom Ombo, jednocześnie stanowi fantastyczną bazę wypadową dla wycieczek objazdowych. Także miłośnicy sportów wodnych znajdą tutaj ogrom atrakcji - liczne centra nurkowe i kitesurfingu mieszczące się w hotelach oferują aktywny wypoczynek.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Poznania, Wrocławia oraz Gdańska. Zbiórka na 2 godz. Przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozkłady.
"


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Oasis Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis hotelu:

Komfortowy hotel z doskonałą obsługą oferujący duży wybów różnorakich atrakcji. Idealny dla osób preferujących aktywny wypoczynek zarówno w ciągu dnia, jak i wieczorem, oraz dla rodzin z dziećmi. Propozycja dla wymagających Klientów ceniących wysoki standard oraz rodzinną atmosferę.

 

Położenie:

przy plaży, ok. 17 km. od centrum Hurgady.

 

Wyposażenie hotelu:

na terenie hotelu znajdują się restauracja główna „Shahbour”, restauracja włoska „Morgana”, restauracja a la carte „Zomorodah”, bar „Kassem’s Hide Away” przy basenie, bar „Masrour” przy plaży oraz bary „Ali Baba’s” i „Haramy” w hotelu, centrum handlowe, bank oraz sklep spożywczy. Hotel dysponuje również salą konferencyjną

 

Wyposażenie pokoi:

hotel posiada 654 pokoje, w tym 54 pokoje łączone, wyposażone w klimatyzację, łazienkę, telewizor, telefon, lodówkę oraz balkon lub taras. Sejfy dostępne w recepcji bez dodatkowych opłat.

 

Rozrywka i sport:

goście mogą korzystać z dużego basenu o pow. 2700 m2, basenu krytego, brodzika dla dzieci, dyskoteki, klubu nocnego, bilarda (płatny), tenisa stołowego, mini golfa, siłowni, sauny (płatnej), jecuzzi i masaży (płatnych), 2 kortów tenisowych, centrum nurkowania, centrum windsurfingu i squasha w hotelu Jasmine Village. W sezonie letnim organizowane są animacje. Dla dzieci przygotowano mini klub, plac zabaw i animacje.

 

Wyżywienie:

śniadania, obiady, kolacje, napoje bezalkoholowe, kawa, herbata, alkohole lokalnej produkcji serwowane w restauracjach i barach w godzinach 09:00 do 01:00, świeże i mrożone soki są dodatkowo płatne. Sporty niezmotoryzowane, oprócz tenisa (wieczorem), nurkowania i jazdy konnej, które są za dodatkową opłatą. Masaże, sauna i jacuzzi -  płatne dodatkowo.

 

Cena zawiera:

  • przelot
  • opłaty paliwowe i kursowe,
  • opłaty lotniskowe,
  • transfery lotnisko - hotel - lotnisko,
  • ubezpieczenie KL i NW
  • zakwaterowanie
  • wyżywienie wg. oferty
  • opieka polskiego rezydenta

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej  

 

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Sun&Fun
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA EGIPSKA

****

KATEGORIA SUN&FUN HOLIDAYS

SF 4

Położenie

Hotel położony w odległości ok. 17 km od Sakkali, ok. 25 km od Dahar i ok. 15 km od lotniska.

Plaża

bezpośrednio przy plaży, leżaki, parasole, materace, ręczniki bezpłatnie przy basenie i na plaży;

Zakwaterowanie

654 pokoje; typy pokoi: Pokoje typu standard 2+2 to opcja w której jedno dziecko śpi razem z rodzicami a hotel gwarantuje tylko jedną dostawkę. Hotel oferuje też pokoje typu suite; wyposażenie: klimatyzowane pokoje z łazienką i toaletą, TV sat., telefonem i lodówką. W recepcji Goście mogą wypożyczyć suszarkę do włosów. Pokoje mają balkon lub taras.

Restauracje i bary

3 restauracje (główną, włoską, orientalną); 3 bary - lobby bar, bar przy basenie i przy plaży.

Wyżywienie

All inclusive - śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu. Ponadto różnego rodzaju przekąski oraz nielimitowane napoje: bezalkoholowe, kawę i herbatę, a także napoje alkoholowe rodzimej produkcji (wino, piwo, wódka, whisky) w godz. 10.00-24.00.

Sport i Rozrywka

4 baseny w tym jeden z podgrzewaną wodą (zimą); bezpłatnie - 2 korty tenisowe (czynne w dzień), boisko do siatkówki i koszykówki, fitness centrum, tenis stołowy; odpłatnie - lodowisko, bilard, centrum windsurfingu oraz centrum nurkowe w hotelu Jasmine, sauna, jacuzzi oraz masaże.

Dla dzieci

brodzik, mini klub (dla dzieci w wieku 4-12 lat), plac zabaw oraz animacje.

Pozostałe udogodnienia

mini centrum handlowe, wypożyczalnia samochodów, kantor oraz pralnia, sejf w recepcji, sala konferencyjna na 100 osób. Goście mogą skorzystać z opieki medycznej.

Naszym zdaniem

Ten duży kompleks hotelowy jest świetnie przygotowany zarówno na przyjęcie rodzin z dziećmi, jak i osób ceniących aktywne formy wypoczynku. Rozległy, zadbany teren z pięknie utrzymaną roślinnością oraz niską zabudową tworzą miłą atmosferę.

Strona internetowa

www.alibabapalace.com


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Coral Travel
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria lokalna:

4*

Data otwarcia:

2000 r. Niedawno modernizowany.

Położenie:

15 km od Hurghady, 8 km od lotniska. Hotel usytuowany na powierzchni 182.000 m2.

Plaża:

przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, 300 m długości. Parasole, leżaki, materace i ręczniki bezpłatne.

W hotelu:

3 restauracje, 4 bary, sala konferencyjna, 2 baseny odkryte (2.700, 850 m2 - podgrzewany), basen kryty (40 m2).

Pokoje:

w 8 aneksach: 573 pokoi standardowych; klimatyzacja centralna, TV, telefon, suszarka (na zapytanie w recepcji), minibar (bezpłatny – woda w dniu przyjazdu), terakota, wanna lub prysznic, balkon lub taras.


Rozrywki i usługi:

Bezpłatne:

sejf w recepcji, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, rakiety i piłki do tenisa (depozyt), koszykówka, siatkówka, siatkówka plażowa, miniboisko do piłki nożnej, aerobik, animacje, minigolf (depozyt), rzutki, wstęp do dyskoteki.

Płatne:

room service, kawiarenka internetowa, łącze internetowe w lobby, centrum biznesowe, pralnia, salon piękności, centrum SPA, sauna, łaźnia turecka, masaż, jacuzzi, surfing, spadochron, centrum nurkowe, oświetlenie kortów, lekcje tenisa, bilard, jazda konna, kręgle.

Dla dzieci:

brodzik, miniklub, plac zabaw, krzesełka w restauracji, posiłki dla dzieci.

Wyżywienie:

All Inclusive (9:00-00:30)

Posiłki:

śniadanie, późne śniadanie, obiad, przekąski, podwieczorek, kolacja, późny posiłek.

Napoje zawarte:

lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe.

System nie zawiera:

napoi importowanych, napoi serwowanych w butelkach, kawy po turecku, shishy, lodów, owoców morza, soków ze świeżych owoców.

Tel./faks :

0020 10 / 535 90 90, 346 04 72.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Exim Tours
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Hurghada

Na przestrzeni 30 lat przeobraziła się z niewielkiej rybackiej wioski liczącej kilkuset mieszkańców w jedną z najbardziej znanych miejscowości turystycznych Afryki Północnej. Kurort usytuowany nad Morzem Czerwonym, na zachodnim brzegu Zatoki Sueskiej, oddalony od stolicy Egiptu - Kairu ok. 500 km. Sławę osiągnęła dzięki wspaniałemu położeniu nad kryształowo czystym Morzem Czerwonym, obfitującym w malownicze rafy koralowe, które są głównym atutem Hurghady. Ponadto bliskość bezkresnej pustyni, malowniczy łańcuch górski, cicha i spokojna okolica, piaszczyste plaże - to wszystko przyciąga turystów pragnących wypocząć.  Hurghada to raj dla miłośników najróżniejszych sportów wodnych, w szczególności nurkowania i snurkowania.  Miasto w dalszym ciągu jest dynamicznie rozwijającym się ośrodkiem turystycznym - powstają nowe obiekty i hotele. Należy więc liczyć się z pracami budowlanymi w otoczeniu hotelu. Hurghada posiada dwa centra: SAKKALA (DOWNTOWN) i AL DAHAR, w których znajdą Państwo liczne restauracje, puby, kluby, sklepy i arabskie bazary. Każdy miłośnik nurkowania ma tutaj możliwość poszerzenia zakresu swoich umiejętności. W Hurghadzie znajdują się liczne szkoły nurkowe zapewniające profesjonalne szkolenie, wykwalifikowanych instruktorów oraz możliwość uzyskania międzynarodowej licencji. Zachęcamy również do zwiedzenia miejscowego Akwarium, gdzie można obserwować podwodną faunę i florę; podobne atrakcje zapewnia wycieczka łodzią podwodną lub łodzią ze szklanym dnem, z pokładu których można robić zdjęcia. Hurghada jest bardzo dogodnym punktem wypadowym dla innych wycieczek fakultatywnych.

 

Hotel Alibaba****

 

Położenie:

Duży kompleks hotelowy położony wśród zieleni w bezpośrednim sąsiedztwie plaży (zalecamy zabrać obuwie kąpielowe). Można korzystać również z piaszczystej plaży sąsiadującego hotelu Jasmine Village. Hotel położony jest w spokojnej okolicy ok. 15 km na południe od Hurghady. Goście hotelowi mogą korzystać z zaplecza rekreacyjno-sportowego hoteli Jasmine Village i Aladdin. 

 

Zakwaterowanie: 

Wszystkie (670) dwuosobowe pokoje z możliwością dwóch dostawek posiadają klimatyzację, łazienkę (z suszarką do włosów), telefon, TV-SAT, lodówkę, balkon lub taras. 

 

Do dyspozycji gości:

Recepcją, kantor wymiany walut, sejf (bezpłatnie), 3 restauracje, lobby bar, bar przy basenie i na plaży, miniklub i plac zabaw dla dzieci, internet, dyskoteka, sklepy z pamiątkami, programy animacyjne. Leżaki i parasole przy basenie i na plaży bezpłatnie. 

 

Sporty:

Bezpłatnie: basen, basen kryty, brodzik dla dzieci, aerobik, tenis ziemny (oświetlenie za dodatkową opłatą), tenis stołowy, minigolf, fitness, siatkówka.
Odpłatnie: bilard, sauna, masaże, jacuzzi, profesjonalna szkoła nurkowa i windsurfingu, sporty wodne na plaży. 

 

Wyżywienie All Inclusive:

W cenie: śniadanie, obiad, kolacja w formie szwedzkiego stołu, lekkie przekąski w ciągu dnia. Napoje bezalkoholowe i lokalne alkoholowe od 10:00 do 23:00. 
 
Nowy szczególnie ulubiony przez rodziny z dziećmi; polecany również dla osób aktywnych sportowo. 

 

Cena zawiera:

  • bilet lotniczy,
  • zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00),
  • transfer lotnisko - hotel - lotnisko;
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • wyżywienie wg opisu,
  • podatek VAT.

 

Cena nie zawiera:

  • obowiązkowego ubezpieczenia (KL i NNW, bagażu),
  • wizy egipskiej,

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Neckermann
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie: bezpośrednio przy hotelowej, żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe). Do dyspozycji gości również piaszczysta, łagodnie opadająca do morza plaża przy hotelu Jasmine Village. Do centrum Hurghady ok. 12 km (połączenie taksówkami, autobusami oraz autobusem hotelowym - za opłatą).

Wyposażenie: rozległy ośrodek dysponuje łącznie 675 pokojami w jednopiętrowych budynkach położonych na terenie hotelowego ogrodu. Hol powitalny z miejscami wypoczynkowymi, recepcja z sejfami (bez opłaty), 3 restauracje (dwie dla niepalących), lobby bar, kącik internetowy (za opłatą), pasaż handlowy, sala konferencyjna. W obszernym kompleksie zewnętrznym basen ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar przy basenie i na plaży. Leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenie i na plaży bez opłaty. Goście hotelu Club Ali Baba mogą korzystać z restauracji oraz pozostałego wyposażenia hoteli Jasmin Village i Club Aladdin (konieczna wcześniejsza rezerwacja).

Dzieci: oddzielny brodzik, mini klub 4-12 lat, plac zabaw. Mini zoo z małpami i ptakami w sąsiednim hotelu Jasmin Village.

Kategoria egipska: 4 gwiazdki.

Pokoje dwuosobowe (38427A 1-3A): przyjemnie urządzone. Klimatyzacja, TV-Sat, telefon, lodówka, balkon lub taras. Wanna, prysznic, WC, suszarka (na zapytanie w recepcji).

Pokoje ruletka (38427A 1-3S): wyposażone jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę.

Pokoje rodzinne (38427A 2-4C): 2 pomieszczenia sypialne połączone drzwiami, poza tym wyposażane jak pokoje dwuosobowe.

Pokoje rodzinne z bocznym widokiem na morze (38427A 2-5B): dodatkowa sypialnia, poza tym wyposażane jak pokoje dwuosobowe.

Zniżki: przy 2 os. pełnopłatnych 1-3 dzieci 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC), przy 3 os. pełnopłatnych 1-2 dzieci 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC), przy 4 os. pełnopłatnych 1 dziecko 2-13 lat otrzymuje stałą cenę (SC).

Rozrywka: urozmaicony międzynarodowy program animacyjny w ciągu dnia i wieczorem.

Sport: aerobik, tenis stołowy, mini golf, siłownia, siatkówka, 2 korty tenisowe z utwardzoną nawierzchnią. Za opłatą: bilard, sauna, masaże, whirlpool. W hotelu Jasmin Village centrum nurkowe oraz szkoła windsurfingu (w jęz. niemieckim/angielskim).

All inclusive: 3 posiłki w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski w barach na plaży i przy basenie w godz. 12.00-16.00, kawa, herbata i ciasto w godz. 16.00-17.00. Napoje bezalkoholowe oraz lokalne napoje alkoholowe (piwo, wino, wódka, whisky, gin, rum, brandy) w barach na terenie hotelu w godz. 09.00-00.30. Możliwość korzystania z oferty All inclusive w barach i restauracjach hoteli Jasmin Village i Club Aladdin (w restauracjach konieczna wcześniejsza rezerwacja).

Oferta specjalna:

WCZEŚNIEJ=TANIEJ do 30.04.10: 25% zniżki

Dni gratis: 7=6, 14=11 w terminie 03-24.06.2010


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Ecco Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Ali Baba Palace****

Położony na rozległym terenie hotel Ali Baba Palace posiada jeden z największych basenów w Hurghadzie. Kompleks polecany jest osobom ceniącym obsługę na wysokim poziomie. Charakteryzuje się bogatą infrastrukturą oferującą dużą liczbę atrakcji dla osób w każdym wieku, szczególnie dla rodzin z dziećmi.

 

Położenie:

w Hurghadzie, przy plaży, ok. 12 km od centrum, ok. 8 km od lotniska.

 

Hotel:

liczba pokoi: 670, 5 restauracji, lobby bar, bar na plaży, bar przy basenie, sejf, lobby, recepcja, taras słoneczny, ogród, wymiana walut, fryzjer, skrzynka pocztowa, kino, salon urody, pokoje dla niepełnosprawnych, centrum konferencyjne; za opłatą: room service, pralnia/czyszczenie chemiczne, internet, opieka lekarska.

 

Pokoje:

STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych lub 2 dorosłych i 2 dzieci.
W sezonie letnim 2012:
STANDARD: pokoje dla max. 3 osób dorosłych i 1 dziecka.

klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, taras/balkon, suszarka do włosów, łazienka z wanną lub prysznicem; za opłatą: mini bar, internet.

 

Plaża:

prywatna, piaszczysto-kamienista, łagodne zejście, przy hotelu, parasole, leżaki, ręczniki.

 

Sport i fitness:

siatkówka, koszykówka, tenis ziemny, tenis stołowy, centrum fitness, aerobik, rzutki, mini golf; za opłatą: jazda konna, masaże, jacuzzi, SPA, solarium, sauna, kręgle, bilard, szachy, łaźnia turecka.

 

Sport na plaży:

siatkówka; za opłatą: nurkowanie, windsurfing, parasailing.

 

Rozrywka:

dzienne animacje, wieczorne animacje, dyskoteka.

 

Dla dzieci:

brodzik, mini klub, plac zabaw, animacje, łóżeczko dziecięce, krzesełka w restauracji.

 

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie (7.00 - 10.00), lunch (12.30 - 14.30) i obiadokolację (18.00 - 22.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole w wyznaczonych barach do godz 24.30; przekąski (12.00 - 16.00); podwieczorek (16.00 - 17.00); minibar uzupełniany codziennie butelką wody mineralnej.
Płatne: napoje w puszkach i butelkach, soki ze świeżych owoców, owoce morza, lody pakowane, fajka wodna.

 

Informacje dodatkowe:

w hotelu dostępne polskie kanały satelitarne.
Dwa razy w tygodniu bezpłatny wstęp do pobliskiego Aqua Parku.
Dyskoteka dostępna w hotelu Aladdin, za dodatkową opłatą możliwość skorzystania z lodowiska.

 

 

Cena zawiera:

  • przelot,
  • zakwaterowanie,
  • wyżywienie wg opisu,
  • transfery lotnisko-hotel-lotnisko,
  • opiekę polskojęzycznego rezydenta,
  • ubezpieczenie.

 

Cena nie zawiera:

  • wizy egipskiej (płatnej na lotnisku ok. 15 USD).

Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Best Reisen
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Popularny i lubiany hotel w dużym kompleksie z ogrodem. Architektura nawiązująca do lokalnych tradycji, bogate zaplecze sportowe i rekreacyjne, dużo przestrzeni, ładne baseny. Raj dla dzieci.

Położenie

Przy piaszczysto-żwirowatej plaży z pomostem, ok. 12 km od centrum Hurghady, 8 km od lotniska.

Wyposażenie

Eleganckie lobby z całodobową recepcją, bezpłatnymi sejfami i odpłatnym Internetem, 3 restauracje (główna, włoska, orientalna), bar przy basenie, bar przy plaży, bar w lobby, 2 sale konferencyjne, sklepy, gabinet lekarski (w Jasmine Village), wypożyczalnia samochodów, pralnia.

Pokoje

654 pokoje w niskich budynkach; standardowe (30-35 m kw.) są nowocześnie urządzone, z klimatyzacją, łazienką (wanna lub prysznic, suszarka do włosów), TV sat, telefonem, małą lodówką (codziennie uzupełniana w wodę), balkonem lub tarasem (widok na zabudowania hotelowe, morze lub basen). Możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach rodzinnych z drzwiami wewnętrznymi.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania, obiady, kolacje w formie bufetu, późne śniadania kontynentalne i późne kolacje w restauracji orientalnej, przekąski w barze przy plaży i przy basenie, podwieczorek (kawa/herbata, ciasto) w lobby bar lub przy basenie, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata w barach przy basenie, przy plaży, w lobby i Ali Baba Lounge w wyznaczonych godzinach (w lobby do północy).

Sport i rozrywka

Duży (2700 m kw.), fantazyjny basen z tarasem słonecznym, aerobik, gimnastyka w wodzie, tenis stołowy, minigolf, siłownia, siatkówka, 2 korty tenisowe, bilard, bowling, miniboisko do piłki nożnej, lodowisko (z wypożyczalnią łyżew), centrum nurkowe, windsurfingu i kitesurfingu (sprzęt i kursy), pokój gier, ośrodek spa & wellness (basen kryty, sauna, masaże, zabiegi kosmetyczne, fryzjer), animacje w dzień i wieczorem, pokazy tańca orientalnego itp.  Do dyspozycji gości także infrastruktura hotelu Jasmin Village. Gratis - 1 podczas pobytu Aqua Park.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub (3-12 lat), plac zabaw, sala zabaw, łóżeczka niemowlęce, wysokie krzesełka, pokazy filmów w sąsiednim hotelu Jasmin Village.

Uwagi

Od obywateli RP wymagana jest wiza. Kupuje się ją po przylocie na lotnisku - oficjalna cena wynosi 25 USD/os. Naszym klientom proponujemy również możliwość otrzymania wizy bez konieczności stania w kolejce ("fast track service") - opłata wizowa wynosi wówczas 28$/os. Paszport powinien być ważny co najmniej 6 miesięcy od daty powrotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Opłat za wizę egipską 25 USD/OS lub 28 USD/OS (Fast Track Service), wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowego ubezpieczeń: od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Prima Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

W spokojnej okolicy, ok. 15 km od centrum Hurghady (dogodny dojazd taksówkami) i ok. 8 km od lotniska. Razem z sąsiednimi siostrzanymi hotelami Aladdin Beach i Jasmine Village tworzy rozległy wakacyjny kompleks.

Plaża:

przy hoteu, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza. Leżaki i parasole bezpłatnie. Dostępny bar z przekąskami i napojami w ramach opcji all inclusive.

Hotel:

Kategoria lokalna 4*

Otwarty w 2001 roku, kompleks hotelowy położony na 120 000m2. Egzotyczna roślinność, z laguną wijącą się między uroczymi bungalowami stwarza niepowtarzalny klimat. Doskonała baza do spędzenia rodzinnych wakacji.

Do dyspozycji gości:

Recepcja, kantor wymiany walut, restauracja główna, włoska i orientalna, bar na plaży, bar przy basenie, lobby bar, disco bar (za opłatą), sejfy, sklepiki. Usługi pralnicze, wypożyczalnia samochodów. Dzienne i wieczorne programy animacyjne.

Internet:

kącik internetowy - odpłatnie.

Konferencje/incentive:

sala konferencyjna dla 280 gości w pełni wyposażona

Sport i rekreacja:

Bezpłatnie: 2 baseny (w tym jeden o powierzchni 2700m2), gimnastyka, siatkówka plażowa, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, leżaki i parasole przy basenach

Odpłatnie: bilard, oświetlenie kortów tenisowych, sauna, jacuzzi, masaże, klub fitness, centrum nurkowania i sportów wodnych na plaży

Dla dzieci:

Oddzielny brodzik, miniklub, plac zabaw.

Zakwaterowanie:

Pokój typu Standard: o powierzchni ok. 22 m2 dwuosobowy z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, wyposażony w klimatyzację, łazienkę z wanną lub prysznicem/WC, minibarek (za opłatą), TV/SAT,telefon, balkon lub taras. Dostępne pokoje rodzinne.

Wyżywienie:

All Inclusive: śniadanie, obiad i kolacja, przekąski w ciągu dnia, kawa i cisato. Lokalne napoje bezlalkoholowe i alkoholowe w godzinach 10.00-24.00 w wyznaczonych barach.

Cena:

Cena PLN zawiera: bilet lotniczy, transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opłaty lotniskowe, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT.
Cena nie zawiera: opłaty za wizę Egipską 15 USD płatnej na lotnisku w Hurghadzie, dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych.

Informacje dodatkowe:

http://www.alibabapalace.com/

Dostępne 2 pokoje na parterze przystosowane dla komfortu i potrzeb osób niepełnosprawnych.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Orex
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Category

4

Region

HURGHADA

Opis oferty:

Hotel został otwarty w 2000 roku, odnowiony w 2011, usytuowany na powierzchni 120.000 m2. Do dyspozycji gości basen zewnętrzny, restauracja główna, włoska, orientalna, 3 bary a także sala konferencyjna.

POKOJE:

576 pokoi: 646 standardowych (33-35m², widok na basen lub ogród), 27 pokoi triple (33-35m², widok na basen lub ogród), 58 pokoi rodzinnych łączonych (dwa pokoje standardowe połączone drzwiami), 40 pokoi rodzinnych standardowych (33-35m², z łóżkiem piętrowym), 14 pokoi rodzinnych (70m² , dwie oddzielne sypialnie), 11 pokoi junior suite (42-55m²), 4 pokoje przystosowane dla osób niepełnosprawnych; wyposażenie: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka, TV/SAT, mini bar (płatny), telefon, balkon lub taras

W HOTELU:

centrum Spa & Wellness, masaże, zabiegi pielęgnacyjne, salon fryzjerski, pralnia, sauna, łaźnia parowa, lekarz, sporty wodne na plaży, oświetlenie kortu, sprzęt do tenisa, bilard, kręgle, room service, szkoła nurkowania, sala gier, kafejka internetowa, Internet bezprzewodowy

KONTAKT:

www.alibabapalace.com

POŁOŻENIE:

15 km do centrum Hurghady, 8 km od lotniska

PLAŻA:

piaszczysto-żwirowa plaża znajduje się bezpośrednio przy hotelu, serwis plażowy bezpłatny (leżaki, parasole, materace)

WYŻYWIENIE:

All Inclusive - śniadanie, obiad, przekąski, kolacja w formie bufetu w godzinach wyznaczonych przez hotel, lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, dodatkowo płatne są napoje importowane oraz wysokojakościowe, świeżo wyciskane soki, lody oraz napoje butelkowane

DLA DZIECI:

brodzik, mini klub (4-12 lat), plac zabaw, animacje, krzesełka w restauracji (na życzenie), łóżeczko (na życzenie), opiekunka (płatna)

SPORT I ROZRYWKA:

animacje, korty tenisowe, mini boisko do piłki nożnej, tenis stołowy, siatkówka, rzutki, boccia, mini golf, aerobik, siłownia, bezpłatny sejf w recepcji, dyskoteka


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Neckermann HIT
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Hurghada, Egipt

Położenie

w strefie turystycznej, do Hurghady z możliwością zakupów i rozrywki ok. 12 km. Shuttle bus za opłatą, do lotniska ok. 13 km. Connected serwis w jęz. polskim.

Plaża

bezpośrednio przy należącej do hotelu piaszczysto-żwirowej plaży (zalecane obuwie kąpielowe), leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe na plaży bezpłatnie, bar na plaży, pomost.

Wyposażenie

654 pokoi w jednopiętrowych budynkach położonych na terenie ogrodu, lobby hotelowe, recepcja z sejfami, 3 restauracje serwujące dania w formie bufetu, w tym restauracja główna z tarasem, lobby bar, bar orientalny, sklepy, rozległy kompleks basenowy ze słodką wodą, taras słoneczny oraz bar, leżaki, parasole oraz ręczniki kąpielowe przy basenach bezpłatnie

Kategoria lokalna

4 gwiazdki.

Zakwaterowanie

przestronne, wygodnie urządzone pokoje. Pokoje dwuosobowe (E1-3A): standardowe, ok. 33 m2, z widokiem na morze lub basen, klimatyzacja, TV sat., tel., mała lodówka, balkon lub taras. Pokoje - wariant ekonomiczny (E2S). Pokoje rodzinne (E2-3F): ok. 66 m2,2 pokoje, dla 2 osób z 2 dzieci.

Dzieci

oddzielny brodzik, miniklub (4-12 lat), plac zabaw.

Rozrywka

aquapark, programy animacyjne.

Dostęp do internetu

kącik internetowy w lobby za opłatą

Sport

aerobik, siatkówka plażowa, siłownia, minigolf, 2 korty tenisowe (oświetlenie za opłatą), piłka nożna, tenis stołowy, boccia, rzutki.

All Inclusive

3 posiłki w formie bufetu, lokalne napoje alkoholowe oraz bezalkoholowe w godz. 9-0:30, przekąski w godz. 12-16:00. Kawa, herbata w godz. 16-17:00. Mini lodówka uzupełniana codziennie 2 butelkami wody.

Wcześniej = taniej

do 30.04.16 23% zniżki.

Dni gratis

7=6, 14=12 w terminach: 14.05-21.05.16, 18.06-25.06.16, 13.08-20.08.16, 10.09.-17.09.16, 01.10-15.10.16.

Dla dzieci

2-13 lat: pobyt gratis lub zniżka.

Polecamy

  • przy hotelowej, piaszczystej plaży
  • popularny zadbany hotel
  • od wielu lat w ofercie Neckermann'a
  • przestronne pokoje standardowe
  • duże pokoje rodzinne, zakwaterowanie 2+2
  • nowy Aquapark bezpłatnie
  • możliwość korzystania z restauracji w hotelach
  • Jasmin Village i Aladdin

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Net Holiday
  • Standard
    star
  • Lokalizacja

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w zadbanym ogrodzie, bezpośrednio przy piaszczysto żwirowej plaży z pomostem, z bezpłatnymi parasolami i leżakami, ogromny wakacyjny kompleks z hotelami Aladdin i Jasmine Village, 15 km od centrum Hurghady
  • rewelacyjne zaplecze rekreacyjno - sportowe - jeden z największych kompleksów basenów w Hurghadzie, nowy Aqua Park, rozbudowany program animacyjny dla dzieci i dorosłych, plac zabaw, mini klub
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Egiptu?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Egipt/Hurghada

Strefa

Active/Prestige

Dzieci

- 1 dziecko 2 do 13 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

nowe centrum Hurghady Sakkala - ok 16 km/ dyskoteki, bary i sklepy stare centrum Hurghady Dahar - ok. 19 km / lokalny targ, kościół koptyjski i meczet południowa część Hurghady lotnisko - ok. 12 km

Atuty

- rozległy kompleks usytuowany przy prywatnej plaży -hotel otoczony zadbanym ogrodem - aquapark na terenie hotelu - bezpłatny wstęp

Plaża

bezpośrednio przy hotelu, prywatna, szeroka, piaszczysta z łagodnym zejściem do morza, leżaki, parasole, materace bezpłatne

Hotel

czterogwiazdkowy, wybudowany w stylu arabskim, 3 - piętrowy, rozległy kompleks, gustownie i elegancko urządzony, oferuje łącznie 756 pokoi, otoczony zadbanym ogrodem z palmami

Udogodnienia

całodobowa recepcja, sklep, sejf (bezpłatny), wypożyczalnia samochodów, punkt wymiany walut, biuro informacji turystycznej, parking, 2 sale konferencyjne, bankomat, możliwość wypożyczenia bezpłatnie ręczników plażowych oraz basenowych, lekarz na wezwanie

Internet

WiFi w lobby dodatkowo płatne ok. 5 USD/godz., ok. 8 USD/2 godz.

Pokoje

standardowy - 2 lub 3 os., o powierzchni ok. 33-35 m2, gustownie i komfortowo urządzone, klimatyzacja indywidualnie sterowana, łazienka z wanną, WC i suszarką, TV SAT, telefon, mini lodówka, balkon lub taras

Restauracje i bary

restauracja główna / Main restauracja główna / Italian restauracja główna / Oriental lobby bar / main bar bar przy basenie / pool bar bar przy plaży / beach bar

Wyżywienie

All Inclusive

Rozrywka

kompleks basenów w tym 1 kryty, i 1 basen podgrzewany zimą, Aquapark na terenie hotelu - wstęp bezpłatny, Aquapark czynny w godzinach 10.00 - 12.30 oraz 13.30 - 16.00, siatkówka plażowa, sporty wodne na plaży ( dodatkowo płatne ), pokój gier, aerobik, fitness centrum, Spa (sauna, masaże, jacuzzi, fryzjer), tenis stołowy, animacje dzienne i wieczorne, bilard, dyskoteka, korty tenisowe (depozyt za wypożyczenie sprzętu), boisko do koszykówki, kręgle, darty, kręgle, lodowisko

Płatne

SPA, centrum sportów wodnych na plaży, kręgle, pokój gier, bilard, darty, lodowisko

Dla dzieci

basen, łóżeczko dla dziecka do 2 lat bezpłatnie na życzenie, wysokie krzesełka w restauracji, plac zabaw, mini klub (4 - 12), mini golf

All Inclusive

07.00-10.00 śniadanie w formie bufetu serwowane w restauracjach głównych, kawa, herbata, woda mineralna, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych) 10.00-11.00 późne śniadanie serwowane w restauracji głównej 12.30-14.30 obiad w formie bufetu w restauracji głównej Main oraz Italian, bogaty wybór sałatek, dań głównych, deserów, owoców i przekąsek, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 18.00-21.00 kolacja w formie urozmaiconego bufetu serwowana w restauracjach głównych, kawa, herbata, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), piwo oraz wino 21.00-00.00 późna kolacja w formie urozmaiconego bufetu serwowana w restauracji Oriental 09.00-00.30 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, cappuccino, herbata, piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w lobby barze 09.00-17.00 (zima) lub 23.00 (lato) lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, cappuccino, herbata, piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze przy basenie 09.00-17.00 lokalne napoje bezalkoholowe typu cola, fanta, sprite, soki (z wyjątkiem świeżo wyciskanych i butelkowanych), kawa, cappuccino, herbata, piwo, wino białe i czerwone i drinki na bazie alkoholi lokalnych serwowane w barze na plaży 12.30-16.00 przekąski typu pizza, frytki, lazania, nadziewane cannelloni i chwarma (bar przy basenie), sałatki, mini hamburgery, kiełbaski, hot dogi, makarony serwowane w barze na plaży - mini klub (4 - 12) - animacje dzienne i wieczorne przedstawienia szczegółowy program all inclusive klienci otrzymają po przyjeździe do hotelu

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona hotelu

www.alibabapalace.com

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***** Wyżywienie ***** Sport/rozrywka *****

Cena obejmuje

opiekę polskiego rezydenta ,przelot samolotem z opłatą lotniskową, bagaż główny oraz podręczny, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 3,4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu, pakiet ubezpieczeniowy Europaische Reiseversicherung AG (NNW, KL i bagaż) oraz składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Cena nie obejmuje

wycieczek lokalnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia, napojów do posiłków jeśli w opisie hotelu nie podano inaczej oraz lokalnych opłat klimatycznych i podatków turystycznych płatnych na miejscu przy zakwaterowaniu, a także innych wydatków osobistych

City Tour Hurghada

Objazd po Hurghadzie z przewodnikiem polskojęzycznym. Przejazd do starego centrum miasta El Dahar - meczet oraz kościół koptyjski, akwarium morskie z przepięknym okazami z Morza Czerwonego ( płatne 3$). Czas na zakupy pamiątek, w tym, Galeria papirusów. Cena ok. 15 USD/os.

Kair

Kair jest największą metropolią w Afryce, która łączy ślady najstarszej cywilizacji ze współczesnością. Stanowi również centrum politycznego i kulturalnego świata arabskiego. W programie zwiedzanie Muzeum Kairskiego z zabytkami kultury i sztuki dawnej cywilizacji, przejazd do Gizy, gdzie znajdują się słynne piramidy - Cheopsa, Chefrena i Mykerinosa oraz monumentalna rzeźba Sfinksa, a po obiedzie wizyta w Pałacu Esencji Kwiatowych i Instytucie Papirusu. Powrót do hotelu w późnych godzinach nocnych. Cena ok. 90 USD/os. W przypadku transportu samolotem ok. 280 USD/os.

Luksor

Ze względu na tak olbrzymią ilość zabytkowych obiektów Luksor nazywany jest często największym muzeum świata na otwartej przestrzeni i został wpisany na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zwiedzanie rozpoczyna się od zachodniego brzegu, gdzie znajdują się kolosy Memnona, Dolina Królów z wykutymi w skale grobowcami faraonów oraz Świątynia Królowej Hatszepsut - budowla sakralna zbudowana u stóp gigantycznej ściany skalnej w Deir el Bahari (Teby) w XV w. p.n.e. Po wizycie w manufakturze alabastru i obiedzie przejazd na wschodni brzeg i zwiedzanie kompleksu świątyń w Karnaku. Cena ok. 90 USD/os.

Blue Trip

Całodzienna wycieczka morska, sprzęt ABC wypożyczamy w porcie, możliwość spróbowania swoich sił w snorkelingu i podziwiania wspaniałych raf koralowych Morza Czerwonego ( postój 2 razy po godzinie na dwóch różnych rafach). Czas wolny na plaży na wyspie. W trakcie snorkelingu obiad serwowany na łodzi, a do niego zimny napój. Cena ok. 25 USD/os.

Nurkowanie - Intro Diving

Niesamowite przeżycie- odkrywamy rafy koralowe w sprzęcie nurkowym pod opieką instruktorów Padi. Na pierwszy raz - Intro Diving. Całodniowa wycieczka, dwie sesje nurkowe po 15 minut- nurkowanie z łodzi na wodach otwartych. W cenie sprzęt, lunch, napoje, snorkeling w przerwach. KURS PADI 4 DNIOWY 280$ Cena ok. 45 USD/os.

Mahmya - Rajska Wyspa

Piaszczysta plaża, turkusowe morze i przepiękne rafy koralowe, Opalanie, relaks i błogie lenistwo z dala od gwaru i wielkiego miasta. Do Państwa dyspozycji bezpłatna wypożyczalnia sprzętu ABC, parasole, maty. W cenie obiad w restauracji na wyspie. Napoje dodatkowo płatne. Cena ok. 80 USD/os.

Quady poranne - 3 godziny

Poranna przejażdżka quadami po pustyni. Cena ok. 35 USD/os.

Doskonała wycieczka dla dorosłych i dla dzieci. W programie

jazda jeepami, quadami ok. 20 minut, spidecarami oraz na wielbłądzie, zwiedzanie wioski beduińskiej, terrarium z egzotycznymi zwierzętami, kolacja, pokaz folklorystyczny oraz oglądanie gwiazd przez teleskop. Cena ok. 40 USD/os.

Super Sahara Park Quadami

Zabawa i spora dawka adrenaliny podczas 3 godzinnej niezapomnianej wyprawy quadami ( ok. 40 km) w okolice Gór Morza Czerwonego. W programie - wizyta w wiosce beduińskiej, przejażdżka na wielbłądach, beduińska kolacja, napoje bezalkoholowe, zachód słońca nad górami, orientalne show ( taniec brzucha, wirujący derwisz, fakir show). Do jazdy na quadach należy mieć ukończone 16 lat. Cena ok. 45 USD/os.

Blue Aquarium, rejs po morzu

„Rybki przez szybki" - możliwość podziwiania bogactwa raf koralowych Morza Czerwonego - krótki rejs w kierunku raf, następnie przejście pod pokładem ( ok. 2,5 m pod wodą). Znajdują się tam panoramiczne okna pozwalające obserwować bogactwo podwodnego świata. Cena ok. 40 USD/os.

Delfinarium

Wizyta w delfinarium, gdzie odbywa się pokaz akrobacji i niezwykłych umiejętności w wykonaniu delfinów pod okiem zawodowych treserów. Możliwość dokupienia po pokazie pływania z delfinami w basenie- płatne dodatkowo ok. 65 USD/5 min i ok. 90 USD/10 min. Cena ok. 45 USD/os.

Łódź podwodna Submarine

Dopłynięcie łodzią do platformy, z której schodzi się do łodzi podwodnej. Łódź zanurza się na głębokość ok. 20 m i podczas ok. 35 min rejsu podziwia się urzekającą faunę i florę podwodnego świata. Cena ok. 60 USD/os. Net Holiday Sp z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.

ok
Hotel SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

Ali Baba Palace to hotel położony w sąsiedztwie hoteli Aladdin i Jasmin Palace oraz aquaparku Titanic. Ma dostęp do piaszczystej plaży, posiada rozbudowany kompleks basenów (jeden z największych w Egipcie), nowy Aqua Park oraz atrakcyjną ofertę animacji dla dzieci i dorosłych. Polecamy miłośnikom plażowania i sportów wodnych, a przede wszystkim osobom aktywnym i rodzinom z dziećmi ze względu na ogromną ilość atrakcji dla najmłodszych.


Mapa Hotelu Ali Baba Palace

Opinie o Hotelu Ali Baba Palace

Super hotel szczególnie dla rodzin z dziećmi! Lodowisko i kręgle! Świetne baseny! Budują akuapark nw kiedy otwarcie ale będzie ekstra! Super animatorzy! Obsługa za darmo wozi do portu do Hurghady a tam to już zupełnie inny świat!!! Pokoje takie sobie ale przespać się da! Jedzenie b dobre! I można korzystać z basenow i barów sąsiedniego Jasmine Village!!!!

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.3

Świetne miejsce dla wszystkich szukających zabawy i relaksu :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.1

Właśnie wróciłam z Ali Baby jestem zachwycona tym miejscem,bliziutko do plaży, bar na wodzie , trzy restauracje, czyste pokoje codziennie sprzatane ,bardzo dobre jedzenie choć przy pobycie dwu tygodniowym monotonne, super animatorzy i animacje (wodny aerobik, zumba , latynoski taniec , piłka wodna także nożna , lotki , aeronik na plaży , karaoke , disko , różne występy , przedstawienia ) pracownicy prze mili , pracuja 24h na dobe jak mróweczki :) bardzo polecam! :)

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
  • figure
  • figure
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
5.0

Hotel jest bardzo duży, otacza go piękny, zielony, zadbany ogród, w którym ciągle coś się dzieje. Pomimo to z każdego miejsca łatwo dotrzeć do plaży, basenu czy restauracji. Pokoje bardzo ładne, świetne widoki zza okna, niestety niektóre sprzęty widać że maj swoje lata. Plaża z kawałkiem rafy koralowej - polecam nurkowanie! Obsługa miła i pomocna. Polecam!

POLECAM:
Podsumowanie: polecam
4.0

Bardzo dobry hotel dla chcących wypocząć na plaży w upalnym słońcu... Świetny basen i plaża, pomimo wielkości terenu nigdzie nie było tłoku. Pokoje codziennie wysprzątane, a jeżeli zdarzyło się coś do naprawy bądź wymiany obsługa nie robiła problemów. Bardzo dobre jedzenie w kilku restauracjach, drinki wypadały już trochę gorzej. Dużym plusem były bardzo fajne animacje. Sporo jest też wycieczek do odbycia :)

POLECAM:
dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.6

Byłam w Ali Babie chyba 5 lat temu . Zrobił na mnie ogromne wrazenie To piekny hotel w dobrym miejscu, ciche spokoje pokoje, czyste, duze. Bardzo dobre jedzenie , chwila do centrum ,Zielono. jest gdzie pospacerowac . Obsluga byla fajna, Duzy piekny basen.Zdecydowanie polecam

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.9

Byłem sam jako singiel 14 dni all hotel rewelacja !

POLECAM:
singlom, na romantyczne wakacje, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: zdecydowanie polecam
4.1

Hotel w miarę fajny adekwatny do ceny ,pokoje w normie tylko obsługa troche nachalna ,basen super leżaki zawsze jakieś były wolne ,plaża przy samym hotelu,jedzenie od koloru do wyboru.

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, singlom, na romantyczne wakacje
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
  • figure
Podsumowanie: polecam
4.4

Pobyt wrzesień/październik 2011- Hotel duży tym bardziej, że w kompleksie dwóch hoteli Aladdyn i Jasmin, ale Ali Baba najlepszy!!!Rewelacyjne lobby hotelowe oraz animacje! Animatorzy bardzo sympatyczni! Obsługa stara się dogodzić każdemu. Dyskotek i karaoke- fajnie bo mają dość duży repertuar w języku polskim. W hotelu przewaga Rosjan, ale w cale się nie dziwię-bo oni jak nam powiedział Rosjani płacą za 2 tyg. 200 Euro od osoby, czyli 880 zł - to był dla mnie szok, a nam wyszło od osoby ok. 600 Euro-więc Rosjanin może pozwolić sobie na 3 pobyty, a Polak na jeden. Nie mogłam w to uwierzyć, ale to był poważny człowiek i nie myślę, że chciał mówić nieprawdę. Sam zresztą podkreślił, że dlatego całe rodziny przyjeżdżają do Egiptu bo jest to super cena! Oprócz Rosjan, których jest przewaga są również Niemcy, Włosi, Czesi i Polacy. Tak jak wcześniej ktoś pisał jeżeli chodzi o wycieczki fakultatywne-to zdecydowanie polecam p.Anię polkę mieszkającą w Hurghardzie nr tel. +20 109830669.Ja przed wylotem spisałam ten nr i na miejscu z hotelu zadzwoniłam za 2$ i zarezerwowałam dwie wycieczki do: Luksoru i na wyspę Giftun. Przyjechali po nas do hotelu przewodnik w języku polskim elegancko. Luksor polecam 65$ od osoby (u rezydenta 90$, który na pierwszym spotkaniu odradza kupowanie wycieczek od kogoś innego i nawet proponuje promocje o 5$ mniej).Do Luksoru jechaliśmy ok. 3,5 godz. wyjazd z hotelu ok.5 rano. W cenie mieliśmy: świątynię w Karnaku, Dolinę Króli, w tym wejścia do 3 grobowców, Kolosy Memnona, fabryka alabastru i przepiękna świątynia Hatszepsut. W cenie również lunch (napoje dodatkowo płatne)Dla chętnych za 10$ wycieczka po Nilu i odwiedziny w wiosce egipskiej podziwianie plantacji bananów oraz do woli przy wielkich stołach objadanie się arbuzami i bananami-całkiem inny smak tych owoców niż w Polsce. Polecam! Powrót do hotelu ok. 22 więc późna kolacja czeka. Jeżeli chodzi o wyspę Giftun - to super relaks! Za 18$ (u rezydenta 35$) oczywiście przyjeżdżają po nas do hotelu za 10 minut jesteśmy w porcie wypożyczanie sprzętu (w cenie) ABC czyli maski, rurki i płetwy. Płyniemy na super plażę na wyspie Giftun morze przecudne kolor lazuru jesteśmy tam ok.1,5h -BAJKOWO!!! Następnie płyniemy statkiem na nurkowanie powierzchniowe (snurkowanie) ja nie bardzo dobrze pływam-więc ubrano mnie w kapok i wiele innych, coś nie samowitego bardzo się bałam, ale instruktor-przewodnik ze statku chwycił mnie za rękę i dzięki niemu zobaczyłam nie tylko rafy, ale cudowne ryby, on nurkował w dół i rybki ławice ich płynęły - niezapomniane widoki i super okazy! Następnie lunch na statku-przesmaczna ryba grillowana, ryż, kasza, makaron i mix sałata oraz pepsi. Następnie kolejny przystanek i snurkowanie super RAFY!!! i powrót do przystani w Hurghardzie i transfer 10 min. do horelu. Polecamy te wycieczki z czystym sumieniem!!! No i jakby policzyć byliśmy dzięki nim prawie 100$ na 2 osobach do przodu za to samo, co proponował rezydent. Byliśmy również w Marinie w Hurghardzie - wyszliśmy z hotelu myśląc o txi a tu Chłopak podbiega i mówi, ze nas zawiezie i pojechaliśmy z nim p byliśmy tam ok 2h i przyjechał po nas -następnie obwiózł nas po mieście pokazał fajne miejsca, opowiedział o sobie pochodził z Luksoru i mówił, że jego mama gotuje najlepiej na świecie -widać, że bardzo mocno związany jest z rodziną ma 2 siostry i jednego brata- a on najmłodszy 21 lat. Było rewelacyjnie polecam hotel Ali Baba i wycieczki od Polki p. Ani

POLECAM:
na romantyczne wakacje, dla aktywnych wczasowiczów, ceniącym rozrywkę
Podsumowanie: polecam
4.3

Wyjazd w lipcu 2011. Hotel ok, może już nie najnowszy, ale są to typowe warunki jak na Egipt. Niektórzy narzekali na uszkodzenia w pokojach, ja nie mogę tego potwierdzić (drobne oznaki "czasu" nie miały wielkiego znaczenia). Jedzenie dobre, chociaż monotonne (kucharze donoszą jak zabraknie). Na basenie i plaży bar serwujący piwo i lokalne alkohole, frytki, hamburgery, hot-dogi i pizze - super sprawa. Leżaków starczy dla każdego, a dodatkowo spory kawałek plaży wydzielony i zacieniony dachem (dla plażowiczów, którzy już nie dają rady wysiedzieć na słońcu). Plaża piaszczysta, bez rafy. Pokoje sprzątane codziennie. Klima działa bez zarzutu. Jedyny poważny minus to terminowość lotów (4 godziny opóźnienia zarówno wylot jak i przylot).

POLECAM:
rodzinom z dziećmi, ekonomicznym klientom
Podsumowanie: polecam
3.9

Ali Baba Palace - możliwości zakwaterowania:

family large room dbl
deluxe dbl
standard dbl
standard [pool view] dbl
1 os. deluxe
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla jednej osoby de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
1 os. standard
Pokoj wariant ekonomiczny dla 1 osoby wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
2 os. deluxe
Standard 2+2/1
Standard s výhledem na bazén 2+1/0
Deluxe pokoj 2+2/0
Rodinný pokoj 2+2/1
2 os. pokoj rodzinny
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pok. rodzinny/2 pok. polaczone drzwiami wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj rodzinny (2 pomieszczenia) de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras POK. 2 OS. Z LACZAC.DRZWIAMI
2 os. standard
3 os. pokoj rodzinny
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
STANDARD ROOM
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras od strony ogrodu
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob de Luxe wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj rodzinny lazienka prysznic WC klimatyzacja ster.indywid. balkon lub taras
Pokoj wariant ekonomiczny wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
DELUXE ROOM
Dvoulůžkový pokoj s 1 přistýlkou
Dvoulůžkový pokoj s 2 přistýlkami
Pokój 2 os.
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
Rodinný pokoj pro 3 osoby
Rodinný pokoj pro 4 osoby
STANDARDOWY OD STRONY MORZA
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny
STANDARDOWY Z WIDOKIEM NA BASEN
DELUXE FAMILY ROOM CONNECTING DOOR
FAMILY ROOM CONNECTING DOOR
Jednolůžkový pokoj
FAMILY SUITE

Ali Baba Palace - Możliwości wyżywienia:


Ali Baba Palace - miasta wylotu:


Masz pytania o Hotel Ali Baba Palace? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00