cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
  • Hotel Villette Naxos Beach, Sycylia
1 / 53
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
26.04 - 03.05
już od 2428 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
26.04 - 03.05
już od 2428 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Villette Naxos Beach
  • Windsurfing
  • Fitness/Siłownia
  • Golf
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Przy plaży
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Villette Naxos Beach
star 4

Włochy: Sycylia
Ocena hotelu Villette Naxos Beach:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 26 kwietnia 2020

Hotel Villette Naxos Beach w ofercie Biura podróży:

TUI

Szukasz wakacji do Włoch?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

W okolicy

  • ok. 1,5 km od centrum Naxos
  • bezpośrednio przy plaży
  • czas dojazdu z lotniska ok. 90 min

Wyposażenie

  • recepcja
  • winda
  • ogród
  • sklep z pamiątkami
  • sklepy
  • butik
  • amfiteatr
  • Wi-Fi: w całym hotelu
  • parking: w zależności od dostępności, niestrzeżony

karty

Visa, MasterCard, American Express

Liczba pokojów

pokoje: 642, wille: 45

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

  • Powołując się na lokalne prawo, hotelowy personel może poprosić Państwa o założenie czepków kąpielowych podczas korzystania z basenu (basenów). Zakupu czepków zazwyczaj można dokonać w hotelowym sklepie lub w recepcji.
  • pakiet Blue Naxos obejmuje: śniadania w restauracji „Casa del Massaro" (w lipcu i sierpniu, w godzinach: 8.00-10.30), kolacje w formie bufetu w zarezerwowanej strefie z frontalnym widokiem na morze w restauracji „Stella di Mare" lub „Casa del Massaro", upominek w dniu przyjazdu, ręczniki plażowe oraz zestaw do parzenia herbaty dostępny w pokojach
  • hotel akceptuje zwierzęta domowe: psy i koty, wymagana rezerwacja, za opłatą

Dla dzieci

  •  łóżeczka dla dzieci: na zapytanie, za opłatą, ok. 50 €
  • opieka nad dziećmi: za opłatą
  • klub dla dzieci: 1 - 4 lat
  • bufet dla dzieci
  • miniklub dla dzieci: 5 - 11 lat
  • międzynarodowe animacje dla dzieci
  • klub dla nastolatków: 13 - 16 lat
  • basen dla dzieci

Sport i wellness

W cenie
  •  siłownia
  • aerobik
  • łucznictwo
  •  tenis: oświetlenie
  • windsurfing
  •  żeglowanie
Płatne
  • narty wodne
  • skutery wodne
  • masaże
  • tenis: kort twardy

rozrywka

  • zajęcia sportowe
  • międzynarodowe animacje dla dorosłych
  • przedstawienia
  • muzyka na żywo
  • bilard w cenie

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1
  • 2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój ekonomiczny DZZ2
  • 2 os.
  • Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.
Pokój 2-osobowy classic DZX2
  • 1-3 os.
  • ok. 23 m2
  • ograniczony widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Pokój 2-osobowy classic DZY2
  • 1-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na ogród
  • typ Blue Naxos
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon lub taras
Suita junior deluxe JSX1
  • 2 os.
  • ok. 26 m2
  • ograniczony widok na morze
  • w budynku głównym
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar
Suita junior deluxe JSX2
  • 2 os.
  • ok. 26 m2
  • widok częściowy na morze
  • typ Blue Naxos
  • w budynku głównym
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1
  • 2-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM2
  • 2-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na morze
  • w budynku głównym
  • klimatyzacja
  • sejf
  • minibar
  • telefon
  • TV sat.
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • balkon
Pokój wieloosobowy classic MZY2
  • 4 os.
  • ok. 32 m2
  • widok na ogród
  • typ Blue Naxos
  • w willi
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • prysznic lub wanna
  • suszarka do włosów
  • TV
  • telefon
  • sejf
  • minibar
Pokój 2-osobowy deluxe DZX4
  • 1-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na ogród
  • szlafrok
  • TV
  • w willi
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • sejf
  • minibar
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
Pokój 2-osobowy deluxe DZX7
  • 1-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na ogród
  • szlafroki
  • TV sat.
  • w willi
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • telefon
  • sejf
  • minibar
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
Pokój wieloosobowy deluxe MZX2
  • 4 os.
  • ok. 32 m2
  • w willi
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • wanna lub prysznic
  • suszarka do włosów
  • TV
  • telefon
  • sejf
  • minibar
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny
Pokój 2-osobowy DZX3
  • 2-3 os.
  • ok. 23 m2
  • widok na ogród
  • typ Blue Naxos
  • w willi
  • balkon lub taras
  • klimatyzacja
  • prysznic
  • WC
  • suszarka do włosów
  • szlafroki
  • TV sat.
  • telefon
  • sejf
  • minibar
  • zestaw do parzenia kawy/herbaty
  • czajnik elektryczny

Wyżywienie

All inclusive
  • śniadanie: w formie bufetu
  • obiad: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • przekąski: codziennie 12:00 - 00:00
  • lody: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane napoje bezalkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • wybrane lokalne napoje alkoholowe: codziennie 10:00 - 00:00
  • kawa/herbata po południu
Dwa posiłki
  • śniadanie: w formie bufetu
  • kolacja: w formie bufetu
  • wybrane napoje do posiłków
Śniadania
  • w formie bufetu
Restauracje i bary
  • restauracje: 3
  • główna restauracja „Restaurant Oasys and Del Parco": bufet dla dzieci, bufet
  • restauracja „Restaurant Stella di Mare": kuchnia regionalna, ryby/owoce morza; a la carte, wymagana rezerwacja, za opłatą, czerwiec - wrzesień
  • restauracja „Restaurant Casa del Massaro": kuchnia regionalna, śródziemnomorska; a la carte, wymagana rezerwacja, czerwiec - wrzesień

  • bary i inne: 2
  • piano bar „Bar Olympus Cafe"
  • bar przy zewnętrznym basenie
  • Dodatkowe informacje
  • posiłki dla niemowląt w restauracji Cucciolo (za opłatą, ok. 8 €/posiłek)

  • Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

    Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


    W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



    Rainbow

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Opis oferty

     

    Położenie:

    Kompleks położony w zadbanym ogrodzie w Recanati - hotelowo-turystycznej części Giardini Naxos. Hotel składa się z budynku głównego i mniejszych 2-piętrowych budynków. W okolicy liczne bary, restauracje, pizzerie, sklepy, dyskoteki. Do centrum Giardini Naxos ok. 1,5 km, do Taorminy ok. 6 km (bezpłatny bus kilka razy dziennie). Do lotniska ok. 55 km. Obowiązkowy podatek turystyczny płatny bezpośrednio w hotelu ok. 14 EUR/os./tydzień i ok. 20 EUR/os./2 tygodnie.
    Plaża:

    Ok. 50 m od szerokiej, prywatnej plaży (gruby piasek z drobnymi kamyczkami, zalecane obuwie ochronne). Płatny serwis plażowy (ok. 9-17 EUR/dzień/komplet - w zależności od sezonu i rzędu) i ręczniki plażowe (ok. 1 EUR/os./dzień). W opcji All Inclusive bezpłatne ręczniki i serwis plażowy od 3 rzędu.
    Do dyspozycji gości:

    Recepcja, 4 baseny (w tym olimpijski i 2 dla dzieci) z bezpłatnymi leżakami i parasolami, taras słoneczny, 4 bary, 4 restauracje, w tym dwie a'la carte otwarte w sezonie (płatne dodatkowo): Stella di Mare przy plaży (z owocami morza) i Casa Del Massaro (tradycyjna włoska pizza).
    Wyżywienie:

    Śniadania i obiadokolacje w formie bogatego bufetu. Do kolacji 1/2 l wody i 1/4 l wina na osobę. Za dopłatą lunche w formie bufetu lub All Inclusive: dodatkowo napoje do lunchu i kolacji, przekąski w barze Calypso oraz napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole (10:00-24:00) oraz opcja All Inclusive Plus (dodatkowo: eksluzywne śniadania w restauracji Casa del Massaro, obiadokolacje serwowane w restauracji Stella di Mare lub Casa del Massaro z widokiem na morze, upominek w dniu przyjazdu, czajnik i herbata w pokoju).
    Program sportowy i animacyjny:

    Bogaty program animacyjny: mini klub dla dzieci, boisko do piłki nożnej, koszykówki, siatkówki plażowej i wodnej, siłownia, strzelanie z łuku, 2 korty tenisowe, tenis stołowy, zajęcia wodne (kajaki, małe żaglówki). Za dopłatą: bilard, szkoła nurkowania, sporty wodne, wypożyczalnia rowerów, aerobik, masaże, yoga.
    Internet:

    Bezpłatny Internet Wi-Fi w częściach ogólnodostępnych hotelu.
    Kategoria lokalna:

    ****
    Strona www:

    www.atahotels.it
    Naszym zdaniem:

    Hotel głównie dla rodzin z dziećmi oraz dla osób aktywnych, cieszący się bardzo dobrymi opiniami naszych Gości. Idealne położenie przy samej plaży, bardzo smaczna i bogata kuchnia, bliskość wszelkich rozrywek kurortu oraz bardzo bogata infrastruktura hotelowa. Polecamy wymagającymGościom nastawionym na aktywny wypoczynek!
    Opinie klientów:

    Klienci oceniają ten hotel na 5.5/6. Sprawdź opinie:
    Program

    Dzień 1
    Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady prosimy sprawdzać na www.stronie operatora. Po przylocie spotkanie z rezydentem i transfer do hotelu.
    Uwaga!
    Klienci przylatujący na Sycylię późnym wieczorem nie będą mieli w tym dniu obiadokolacji. Klienci przylatujący wcześnie rano zaczynają świadczenia obiadem/obiadokolacją, a zakwaterowanie odbywa się w godz. 14-16 (jeżeli hotel nie dysponuje jeszcze wolnymi pokojami).
    Dzień 2 - 7 (lub 14)
    Czas na wypoczynek, kąpiele słoneczne i morskie oraz wycieczki lokalne.
    Dzień 8 (lub 15)
    Wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
    Świadczenia

    Cena podstawowa obejmuje:
    przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko-hotel-lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, ubezpieczenie TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
    Cena podstawowa nie obejmuje:
    wycieczek lokalnych, posiłków i napoi innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, podatków turystycznych płatnych bezpośrednio w hotelach: okolice Giardini Naxos ok. 10,50 EUR/os./tydzień i ok. 15 EUR/os./2 tygodnie, okolice Taorminy i Letojanni ok. 4 EUR/os./pobyt, okolice Cefalu ok. 1,50 EUR/os./dzień oraz innych wydatków osobistych.
    Wycieczki lokalne

    Etna i Taormina
    Etna - symbol Sycylii - najwyższy czynny wulkan Europy. Mówi się, że Etna wyznacza rytm życia mieszkańców okolicznych miast i wiosek. Wjazd autokarem na wysokość ok. 2000 m n.p.m., gdzie znajduje się krater Monte Silvestri, a także liczne sklepy i bary. Jednak aby w pełni poczuć siłę i wielkość Etny, proponujemy przejazd kolejką linową, a następnie jeepem do kraterów głównych na wysokość 3000 m n.p.m. (płatne dodatkowo ok. 60 EUR/os.). Następnie przejazd do jednego z najsławniejszych i najładniejszych miasteczek Sycylii - Taorminy, spacer po głównej ulicy Corso Umberto ze sklepami, kawiarenkami i restauracjami oraz zwiedzanie Teatro Antico, ruin teatru greckiego, drugiego pod względem wielkości teatru antycznego na wyspie (po Syrakuzach). Z widowni rozpościera się, jak określił Iwaszkiewicz “najpiękniejszy widok świata" zwłaszcza na szczyt Etny. Czas wolny - możliwość zakupów.
    Cena ok. 45 EUR/os. z regionu Taorminy (tylko Etna). Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Gioiosa Marea i Cefalu. Cena ok. 77 EUR/os. z regionu Pozzallo. Cena z regionu Palermo ok.100 EUR/os.
    Śladami Ojca Chrzestnego
    Półdniową wycieczkę rozpoczniemy od przejazdu do Forza D'Agro'. Wąskie uliczki, ruiny zamku, klasztor św. Trójcy, malownicza wioska zbudowana na skale, z której przepięknie widać Wybrzeże Jońskie i Kalabrię to tylko część czekających nas atrakcji. Następnie przejazd do Savoca - średniowiecznego miasteczka założonego w 1139 r. przez Króla Rogera II. W programie: kościół św. Nicolo, klasztor Kapucynów, gdzie można zobaczyć mumie. Obowiązkowy przystanek to bar Vitelli, gdzie właściciele wspominają o czasach kiedy kręcono tu sceny do słynnego filmu. Powrót do hotelu w godzinach obiadowych.
    Cena ok.40 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Syrakuzy
    Wycieczka do stolicy prowincji, której burzliwe dzieje odzwierciedlają liczne zabytki: grecki teatr, uznawany za jeden z największych (138 m średnicy), Latomie, kamieniołomy więzienne z fantastycznymi grotami i wnękami, oraz z tzw. “Uchem Dionizosa" (65-metrową szczeliną w kształcie ucha), Fontanna Aretuzy oraz katedra di Santa Maria del Piliero o delle Colonne, doskonały przykład baroku sycylijskiego.
    Cena ok. 55 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Wyspy Liparyjskie (Eolskie)
    Wycieczka morska do maleńkiego archipelagu wulkanicznych Wysp Liparyjskich. Ostatnia duża erupcja miała miejsce w końcu XIX w., ale Stromboli jest ciągle aktywny i co jakiś czas można obserwować jak dymi. Doskonałe tarasy spacerowe zawiodą chętnych na niezwykłą plażę z czarnym piaskiem, a dbającym o zdrowie i spragnionych oryginalnych przyjemności polecamy siarczane kąpiele błotne lub gorące źródła, które biją prosto z głębin morskich. W programie wycieczki znajduje się zaokrętowanie na statek turystyczny i rejs do stolicy archipelagu - Lipari, największej wyspy archipelagu, gdzie odwiedzimy tętniące życiem miasteczko, z licznymi kolorowymi sklepikami i kawiarenkami. Czas wolny w miasteczku. Następnie przepłynięcie na wyspę Vulcano. Godna polecenia jest tu wspaniała plaża z czarnym wulkanicznym piaskiem i interesujące tereny spacerowe. Dla chętnych możliwość kąpieli w leczniczych błotach siarkowych, lunch w regionalnej restauracji (za dodatkową opłatą). Rejs powrotny na Sycylię.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy. Cena ok. 65 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena z regionu Palermo ok. 80 EUR/os.

    Nocna wycieczka na wyspy Eolskie.
    Rejs w kierunku Panarea. Czas wolny na zwiedzanie miasteczka, kąpiel lub obiad w lokalnych restauracjach (nie wliczone w cenę). Wyjazd z Panarea, rejs dookoła wyspy, Baia di Calajunco oraz plaży Zimmari i przejazd na Stromboli. Postój naprzeciw malowniczego miasteczka Ginostra, rejs dookoła wyspy i postój w porcie Scari aż do zachodu słońca. Powrót na statek i przejazd pod Sciara del Fuoco, aby obejrzeć z morza, spektakularne fontanny lawy. Powrót do portu w Milazzo o godz. 22.30 a do hotelu po północy.
    Cena ok. 85 EUR/os. tylko
    z regionu Cefalu.

    Palermo i Monreale
    Palermo - stolica Sycylii, pełne jest zabytków będących świadkami bogatej historii miasta. W programie między innymi: Pałac Normanów z Kaplicą Palatyńską, słynącą z przepięknych mozaik, Katedra z grobowcami sycylijskich władców, Teatro Massimo, Plac Wstydu, Martorana, Quatro Canti. Polecamy wizytę w Klasztorze Kapucynów i katakumbach, w których spoczywa ponad kilka tysięcy zmumifikowanych ciał. Następnie przejazd do Monreale i wizyta w katedrze wybudowanej w oryginalnym stylu arabsko-normańskim, której wnętrze w całości jest udekorowane mozaikami przedstawiającymi sceny z Nowego i Starego Testamentu. Wejście na krużganki Klasztoru Benedyktynów za dodatkową opłatą. Czas wolny na zakupy.
    Cena ok. 75 EUR/os. z regionu Taorminy i Gioiosa Marea. Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.65 EUR/os. z regionu Palermo.

    Malta
    Wyjazd do portu w Pozzallo na południowym wybrzeżu wyspy. Płyniemy katamaranem do La Valletty, w której zwiedzamy: Mdinę, średniowieczne miasto, otoczone murami obronnymi, z których jest widoczna panorama całej wyspy. Następnie obiad w restauracji - wliczony w cenę i zwiedzanie miasta St. Julians i Sliema. Dojazd do La Valletty, w której zobaczymy ogrody Upper Barrakka z przepięknym widokiem na port Grand Harbour, na fortece S. Angelo i pobliskie miasta. Katedrę S. Jana, najsłynniejszy zabytek na wyspie i muzeum, gdzie jest wystawiony obraz Caravaggio, który przedstawia ścięcie S. Jana Chrzciciela. Powrót na katamaran. Wyjazd do Pozzallo.
    Cena ok. 155 EUR/os. tylko z regionu Taorminy.

    Sycylia nieznana
    Sycylia to nie tylko antyczne świątynie, czy tętniące życiem miasta. Sycylia to również małe wioski, gdzie czas zatrzymał się w miejscu. Położone jak orle gniazda na szczytach skał, ze średniowieczną zabudową. Na tej wycieczce zabierzemy Państwa do takich właśnie miasteczek, aby pokazać zwykle życie sycylijczyków, dotrzemy tam, gdzie turystom, lokalni przyglądają się z ciekawością, ale witają zawsze z uśmiechem!!! Wjedziemy w łańcuch gór Madonie, który zajmuje obszar 40 tysięcy hektarów. Charakteryzuje się bardzo różnorodną roślinnością (drzewa korkowe, gaje oliwne, dęby, kasztany, liczne kwiaty itp.) i przepięknymi wysokogórskimi krajobrazami. Najwyższym szczytem jest Pizzo Carbonara - 1977 m n.p.m. Od 1989 roku tereny te są Parkiem Narodowym. Odwiedzimy miasteczko Castelbuono, gdzie znajduje się zamek należący w przeszłości do rodziny Ventimiglia, Gratteri i inne miasteczka posiadające średniowieczną zabudowę i liczne kościoły, malownicze uliczki i zaułki. Po zwiedzaniu udamy się do tradycyjnej, rustykalnej restauracji, gdzie zjemy sycylijski obiad, do którego będzie podane wino!!! Na zakończenie zatrzymamy się na punkcie widokowym, gdzie będziemy podziwiać panoramę Cefalu, uroczego średniowiecznego miasta, gdzie znajduje się jedna z najpiękniejszych katedr na Sycylii wybudowana w czasach normańskich. Podczas całej wycieczki prowadzący zapozna Państwa z obyczajami sycylijskimi, mentalnością, specjałami kuchni.
    Cena ok. 55 EUR/os. z regionu Cefalu.
    Cena ok.70 EUR/os. z regionu Palermo.

    Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów.
    Inne

    SYCYLIA informacje ogólne

    Waluta
    EUR - Euro. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych znajdują się placówki banków i bankomaty.
    Napiwki
    Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Zdarza się, że napiwek zostaje doliczony do rachunku.
    Wynajęcie samochodu
    Klienci, którzy chcą wynająć samochód muszą mieć ze sobą wypukłą kartę kredytową.
    Wiza
    Obywatele polscy mogą podróżować do Włoch na podstawie ważnego dowodu osobistego.
    Czas
    Jak w Polsce.
    Język urzędowy
    włoski
    Orientacyjne ceny
    Obiad w restauracji od 10 EUR, woda 1 l - ok.1,5 EUR, piwo w barze od 4 EUR, kawa w kawiarni od 1,50 EUR.
    Poczta
    Znaczek na kartkę pocztową kosztuje ok. 0,85 EUR. W wielu miejscach znajdują się skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
    Elektryczność
    Napięcie 220 V, 50 Hz. We Włoszech używa się innych typów gniazdek niż w Polsce. Zazwyczaj występują gniazdka typu L, z trzema dziurkami w jednym rzędzie. Pasują do nich polskie cienkie wtyczki (jak od ładowarki do telefonu). Natomiast nie pasują okrągłe grube wtyczki (jak od suszarki do włosów czy zasilacza do laptopa). W takich przypadkach konieczne jest używanie adaptera (przejściówki). Dostępne są one w hotelowych recepcjach (bezpłatnie, kaucja ok. 5 EUR), można także zakupić je w Polsce w supermarketach budowlanych (ok. 20 zł) lub we Włoszech w większych supermarketach (ok. 2 EUR).
    Telefony
    Karty telefoniczne można kupić na poczcie, w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całych Włoszech. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu do polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
    Sycylia
    Sycylia jest największą i najpiękniejszą wyspą na Morzu Śródziemnym, można tu znaleźć wszystkie możliwe atrakcje - górzyste krajobrazy, cytrusowe i oliwne gaje, piękne plaże, malownicze zatoczki i skaliste, postrzępione wybrzeże. Nad wyspą góruje Etna - najwyższy i największy czynny wulkan w Europie.
    Giardini Naxos
    Jeden z najbardziej znanych sycylijskich kurortów. Wspaniałe, szerokie, świetnie zagospodarowane plaże i bogactwo czekających na turystów rozrywek. Parki rozrywki, mnóstwo klubów nocnych i otwartych do białego rana dyskotek to raj dla młodych ludzi. Giardini Naxos spełni oczekiwania zarówno tych, dla których idealny wypoczynek to morze, piasek i leżak, jak również tych, którzy od udanego urlopu wymagają odrobiny aktywności.
    Cefalu
    Słynie ze średniowiecznych zabytków oraz malowniczego położenia i przez wielu jest uważane za najpiękniejszą miejscowość wypoczynkową na wyspie. W Cefalu znajdziemy domki w typowo włoskim stylu, kręte, wąskie uliczki ozdobione kwiatami, jakby wciśnięte między Morze Tyrreńskie i wysokie, żółto-brązowe góry orazusytuowane w bliskiej odległości od morza kawiarnie, dyskoteki i restauracje, z których każda ma coś wyjątkowego do zaoferowania.
    Palermo
    Stolica i największe miasto Sycylii. To pełne życia włoskie miasto o wspaniałym położeniu, zasługuje na dokładniejsze prześledzenie jego barwnej historii. Zabytki łączą w sobie elementy architektury arabskiej i bizantyjskiej, a pałace i kościoły normańskie z fasadami w stylu hiszpańskiego baroku górują nad chaosem nowoczesnego miasta portowego. Tutaj wśród wąskich, zaniedbanych i krzykliwych uliczek, zamiast atmosfery tęsknoty za przeszłością odnajdziemy radość z przeżywania każdego dnia. Nie jest łatwo to miast pokochać, ale jednocześnie trudno nie być pod jego wrażeniem.
    Wyloty z:
    Warszawy, Katowic,Gdańskai Poznania . Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku odpraw Rainbow na wybranym lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na stronie operatora.
    "
    Sezonowość

    Zwykle wysoki sezon turystyczny w regionie Sycylia (Włochy) trwa od połowy czerwca do połowy września.
    Wizy - informacje dla sprzedawców

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.
    Wizy

    Osoby posiadające inne obywatelstwo niż polskie mogą podlegać innym warunkom wizowym, w związku z tym prosimy o kontakt z Działem Wiz Rainbow w celu weryfikacji.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

    Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

    Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


    Orka

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    KATEGORIA

    ****

    POŁOŻENIE

    WŁOCHY/SYCYLIA/GIARDINI NAXOS

    Położenie

    Hotel położony w jednym z najpiękniejszych miejsc we wschodniej części Sycylii - Giardini Naxos, bezpośrednio przy prywatnej, piaszczystej plaży, oddalony ok. 53 km od lotniska w Katanii, ok. 6 km od Taorminy (hotel zapewnia bezpłatny transport), ok. 45 km od wulkanu Etna - największego w Europie.

    Hotel

    Resort znajduje się w otoczeniu parku krajobrazowego, pełnego sadów cytrusowych, gajów oliwnych, zajmuje powierzchnię 14 hektarów, składa się z części hotelowej Naxos Beach dysponującej 189 pokojami i wioski wakacyjnej Villas Naxos Beach, dysponującej 453 pokojami, do dyspozycji gości - 5 restauracji (kuchnia sycylijska, owoce morza, specjalne posiłki dla dzieci), 4 bary (lody, koktajle, przekąski, napoje), centrum konferencyjne (15 sal, które mieszczą od 20 do 780 osób), pasaż handlowy, salon piękności, pralnia, salon fryzjerski, lekarz (na zapytanie), fotograf, kantor, bankomat, kawiarenka internetowa, dyskoteka, animacje dla dzieci i dorosłych.

    Wyżywienie

    Śniadania i obiadokolacje, pełne wyżywienie lub all inclusive.

    Zakwaterowanie

    170 pokoi typu Classic i Executive, 19 pokoi Deluxe - usytuowane w budynku głównym. CLASSIC/EXECUTIVE - 2-osobowe, usytuowane na 4 piętrze w budynku głównym, indywidualnie sterowana klimatyzacja, telefon, TV SAT, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), sejf, minibar (na życzenie), z balkonem lub tarasem wyposażonymi w stolik, krzesła i suszarkę do bielizny. Pokoje z udogodnieniami dla niepełnosprawnych.

    Rozrywka

    Programy animacyjne, 4 baseny ze słodką wodą (basen olimpijski, 2 baseny dla dzieci), bezpłatnie leżaki i parasole przy basenie, serwis plażowy w terminie 10.05-26.09 nie jest wliczony w cenę (ręczniki kąpielowe za opłatą ok. 1 €/osoba/dzień i kaucją ok. 10 €/dzień), fitness center, centrum nurkowe, siłownia, 2 korty tenisowe (z oświetleniem), boisko do piłki nożnej, lekcje żeglowania, windsurfingu, siatkówka, koszykówka, water polo, tenis, boccia, ping pong, szachy, rzutki, aerobik, aqua aerobik, bilard, narty wodne, rowery wodne, 18-dołkowe pole golfowe.

    Dla dzieci

    2 baseny, posiłki dla dzieci, łóżeczka dla niemowląt, miniklub dla dzeci (2-12 lat, 13-17 lat), możliwość wypożyczenia wózka i łóżeczka dla dziecka (za dodatkową opłatą)

    Zwierzęta

    Nie są akceptowane.

    Uwaga

    Obowiązkowo pobierany jest podatek miejscowy (1,5 €/osoba/dzień).

    Uwaga!!!

    Oferta wymaga potwierdzenia u touroperatora w przeciągu 4h po dokonaniu rezerwacji - w dni robocze (pon-pt 10-18)


    Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Orka, którego oferta skierowana jest jest do rodzin z dziećmi, młodzieży a także dla osób pragnących aktywnie spędzić czas na wakacjach.
    Oferta Biura Podróży Orka skupia się przede wszystkim na starannie dobranych i sprawdzonych hotelach we Włoszech, wszystkie dokładnie sprawdzone pod względem wyśmienitej kuchni oraz dogodnej lokalizacji. Oprócz tego nowością jest możliwość rezerwacji wakacji egzotycznych w Dubaju, Tajlandii, na Sri Lance, Dominikanie i w wielu innych, luskusowych destynacjach.

    Dobre relacje z kontrahentami i lokalnymi przedstawicielami branży turystycznej pozwalają na zaproponowanie klientom niezwykle atrakcyjnych cen i lokalizacji obiektów. Doświadczona i wysoce wykwalifikowana kadra oraz staranny dobór obiektów i miejsc zapewni wypoczynek na najwyższym poziomie.

    Biuro Podróży Orka organizuje również specjalne wyjazdy dla szkół i firm - zarówno w Polsce jak i innych krajach europejskich a nawet na innych kontynentach.


    Best Reisen

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Naszym zdaniem

    Duży kompleks składający się z budynku głównego i niskich aneksów na rozległym terenie. Dogodne usytuowanie, harmonia z otoczeniem, prywatna plaża, piękna roślinność, bogata oferta rekreacyjna, idealne miejsce na aktywne wakacje dla rodzin z dziećmi.

    Położenie

    W Recanati- turystycznej dzielnicy Giardini Naxos, 50 m od prywatnej, szerokiej plaży piaszczysto-żwirowej (leżaki i parasole płatne, zaś w opcji all inclusive - bezpłatne od 3. rzędu, ręczniki płatne - 1 euro), 4 km od stacji kolejowej, 53 km od lotniska. 400 m od hotelu znajduje się przystanek komunikacji miejskiej (przejazdy do Taorminy - ok. 6 km). Bezpłatny bus hotelowy podwozi gości w szczycie sezonu pod stację kolejki linowej Mazzaro. 

    Wyposażenie

    Recepcja całodobowa, dwie restauracje z tarasami (jedna w budynku głównym, druga w centrum kompleksu), restauracja przy plaży (specjalność: ryby) - czynna w wysokim sezonie, letnia  tawerna sycylijska Casa del Massaro, bar główny, bar przy plaży, kawiarnia w lobby, bar przy basenie, centrum kongresowe, kantor wymiany walut, Wi-Fi (5 godzin gratis), punkt internetowy, butik, sklepik z regionalnymi produktami, kiosk, minimarket,  pralnia, room-service.

    Pokoje

    Gustowne, w klasycznym stylu, wyposażone w łazienkę (prysznic, suszarka do włosów), klimatyzację sterowaną indywidualnie, sejf, małą lodówkę (minibar na życzenie), TV sat, Wi-Fi (w budynku głównym), balkon lub taras (krzesełka, stoliczek, suszarka do ubrań). Pokoje w budynku głównym mają widok boczny na morze, pokoje w aneksach (wille) usytuowane są na parterze lub pierwszym piętrze w ogrodzie. Możliwa rezerwacja zakwaterowania w pokojach familijnych.  

    Wyżywienie

    BB - śniadania w formie bufetów HB - śniadania i kolacje w formie bufetów, do kolacji pół litra wody i lampka wina All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, woda, wino, piwo, cola, oranżada, lemoniada do posiłków głównych, przekąski w południe, kawa, herbata, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe od godz. 10.00 do 24.00, codziennie w pokoju dwie butelki wody mineralnej.

    Sport i rozrywka

    Basen olimpijski, basen klasyczny, tarasy słoneczne z leżakami i parasolami, water polo, aerobik, siatkówka, koszykówka, fitness center z widokiem na ogród, tenis stołowy, 2 korty tenisowe, łucznictwo, szachy, małe boisko do piłki nożnej, łodzie żaglowe i kajaki, animacje, wieczory rozrywkowe, dyskoteka. Odpłatnie: centrum odnowy biologicznej (masaże, zabiegi kosmetyczne), bilard, gry wideo, joga, pozostałe sporty wodne przy plaży. 4 km od hotelu znajduje się centrum nurkowe. 

    Dla dzieci

    2 brodziki, restauracja dla dzieci Cucciolo, miniklub (z podziałem na trzy grupy wiekowe: baby club, mini club i junior club), plac zabaw, odpłatnie opiekunka, łóżeczka (8 Euro/dzień) i wózki dziecięce. 

    Uwagi

    .

    Cena zawiera

    Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

    Cena nie zawiera

    Obowiązkowej opłaty klimatycznej uiszczanej na miejscu  w wysokości 2,00 Euro/na dzień (za maksymalnie 10 dni) - płatne od osób powyżej 14 roku życia. Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

    Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


    Neckermann

    Szukasz wakacji do Włoch?

    zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

    Kategoria

    ****

    Region

    Sycylia/Katania, Włochy

    Położenie

    spokojne. Tętniące życiem centrum ze sklepami, restauracjami i barami oddalone o ok. 50 m. Do centrum Giardini-Naxos ok. 1,5 km, do Taorminy ok. 7 km. Przystanek autobusu oddalony o ok. 500 m. Transfer z lotniska w Catanii ok. 50 min.

    Plaża

    piaszczysto-żwirowa, bezpośrednio przy hotelu. Leżaki i parasole za opłatą (ok. 17 EUR dzień/zestaw). Serwis plażowy dostępny w okresie 5.05.-22.09. Restauracja à la carte "Stella di Mare" i bar na plaży (za opłatą).

    Wyposażenie

    rozległy kompleks hotelowy składający się z budynku głównego oraz 2-piętrowych willi, w sumie 642 pokoje. Do dyspozycji Gości: recepcja, lobby, 3 windy, 2 restauracje główne (Oasys – w budynku głównym, Del Parco – dla Gości w willach), restauracje à la carte (za opłatą), bary, kawiarnia, sklepy. W ogrodzie, znajdują się 2 baseny (jeden o wymiarach olimpijskich), łączka do opalania oraz bar. Leżaki i parasole przy basenach w cenie, ręczniki kąpielowe za opłatą.

    Wyżywienie

    Ze śniadaniem, z dwoma lub z trzema posiłkami: śniadanie i kolacja w formie bufetu w restauracji głównej. Do kolacji 1/2 litra wody oraz 1/4 litra wina domowego. Restauracje à la carte za opłatą.

    All Inclusive

    3 posiłki w formie bufetu w restauracji głównej. Przekąski w godz. 12-24:00. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, kawa, herbata i lody w godz. 10-24:00. 2 butelki wody pokój/dzień gratis. Serwis plażowy 2 leżaki i parasol od 3. rzędu na plaży/pokój gratis w terminie ok. 5.05.-21.09., ręcznik kąpielowy os./dzień bez opłaty. Markowe alkohole i restauracje à la carte za opłatą.

    Internet

    WiFi w budynku głównym, w pokojach oraz w 4 strefach w ogrodzie gratis.

    Zakwaterowanie

    w budynku hotelowym: Pokoje dwuosobowe z bocznym widokiem na morze (A1-2A): klimatyzacja, telefon, sejf, TV sat., lodówka (minibar na zapytanie, za opłatą), balkon. Prysznic, WC, suszarka. Z widokiem na morze (A2B). Pokoje dwuosobowe Deluxe z bocznym widokiem na morze (A2C): przestronniejsze, wanna zamiast prysznica, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Pokoje dwuosobowe Superior w willach (C1-3A): położone na parterze lub na 1. piętrze, z tarasem, wyposażone jak pokoje A2A. Pokoje rodzinne Superior w willach (C2F): dla 2 os. dorosłych i 2 dzieci; położone na 1. piętrze, z balkonem: 2 pomieszczenia sypialne, klimatyzacja tylko w pokoju głównym, w sypialni dla dzieci wentylator, łóżka dla dzieci mają 170 cm długości, poza tym wyposażone jak pokoje A2A. Pokoje – wariant ekonomiczny (C2P): o położeniu pokoju na terenie całego kompleksu decyduje hotelarz, wyposażone jak pokoje A2A. Pokoje dwuosobowe Deluxe w bungalowach (C2-3E): po całkowitym remoncie, z tarasem. Dodatkowo dla Gości, rezerwujących wszystkie typy pokoi istnieje możliwość wykupienia na miejscu serwisu "Blue Naxos Formula" w cenie 17 EUR od osoby/dzień: Serwis obejmuje prezent powitalny w dniu przyjazdu, czajnik do parzenia kawy/herbaty, ręcznik kąpielowy, specjalne śniadanie w restauracji "Casa del Massaro" w godz. 8-10:30, kolację w formie bufetu w restauracji "Stella di Mare" (przy plaży) lub "Casa del Massaro". Uwaga: maksymalne obłożenie w pokojach nie może być przekroczone o infanta, z wyjątkiem pokoi A2C i C2F.

    Sport

    2 korty tenisowe z oświetleniem (rezerwacja), siłownia, koszykówka, siatkówka, gimnastyka w wodzie, aerobik, strzelanie z łuku, surfing, niemotorowe sporty wodne. Za opłatą: bilard, wypożyczalnia rowerów, jazda konna w pobliżu oraz motorowe sporty wodne.

    Wellness

    za opłatą: masaże i zabiegi kosmetyczne w salonie piękności.

    Dzieci

    2 brodziki, plac zabaw, restauracja dla dzieci. W terminach 15.05.-15.09. klub dla maluchów 1-4 lata, miniklub 5-12 lat, juniorklub od 13 lat. Łóżeczko dla dziecka do 2 lat za opłatą (ok. 8 EUR/dzień lub 50 EUR/tydz.).

    Rozrywka

    w okresie ok. 15.05.-15.09. międzynarodowe animacje w ciągu dnia, wieczorami muzyka na żywo oraz przedstawienia w amfiteatrze.

    Opłata klimatyczna

    ok. 2 EUR/dzień dla os. powyżej 14 lat, maks. 10 dni.

    Łóżeczko dla dziecka

    do lat 2 ok. 8 EUR/noc lub 50 EUR/tydzień. Maksymalne obłożenie pokoju nie może zostać przekroczone o dziecko do lat 2.

    Parkowanie

    w cenie.

    Zwierzę domowe

    nie.

    Zniżki FIRSTBOOK

    do 28.02.19 25% zniżki, 1.03.-31.03.19 15% zniżki, 1.04.-30.04.19 10% zniżki.

    Zniżki

    A2A/A2B/C2A: 2 dorosłych + 1 dziecko na dostawce oraz C2F: 2 dorosłych + 2 dzieci (2-5lat): 85% zniżki, (6-11 lat): 50% zniżki.

    Dla dzieci

    2-11 lat: zniżka procentowa.

    Kategoria lokalna

    4 gwiazdki.

    UWAGA!

    Gości powyżej 13 lat obowiązuje opłata klimatyczna w wysokości ok. 2 EUR os./dzień, płatna na miejscu w hotelu.

    Ważne informacje

    Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).

    Polecamy

    Popularny kompleks hotelowy bezpośrednio przy plaży. Olbrzymi teren zielony, zadbana roślinność. Animacje, atrakcje, gry i zabawy dla całych rodzin. Basen o wymiarach olimpijskich.


    Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

    Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

    Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


    Zdjęcia lokalizacji (Włochy / Sycylia)
    Klimatyczna Taormina na Sycylii we Włoszech
    Plaża Selinunte na włoskiej wyspie Sycylia
    Cefalu, Sycylia, Włochy
    Syrakuzy, Sycylia, Włochy
    Monreale  na Sycylii we Włoszech
    Słynny wulkan Etna na Sycylii we Włoszech
    Miasto Palermo na Sycylii, Włochy
    Miasteczko Noto w prowincji Syrakuzy na Sycylii, Włochy
    Opinie z Traveligo.pl

    Opinie o Hotelu Villette Naxos Beach

    Opinie z HolidayCheck
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      5.1
    • Hotel
      4.8
    • Pokoje
      4.8
    • Wyżywienie
      4.7
    • Atrakcje
      i sport
      4.9
    • Obsługa
      4.8
    HolidayCheck
    Ocena Villette Naxos Beach:
    4.8 / 6

    Fajna rozrywka w molochu 2008-07-19
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      3.5
    • Wyżywienie
      4.0
    • Atrakcje
      5.5
    • Obsługa
      4.0

    4.4
    Bardzo dobry hotel za nie małą cenę 2011-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.0
    • Wyżywienie
      5.0
    • Atrakcje
      4.0
    • Obsługa
      4.0

    4.7
    Bardzo fajnie 2013-06-22
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
      5.3
    • Wyżywienie
      4.8
    • Atrakcje
      5.8
    • Obsługa
      6.0

    Fajny hotel rodzinny. Czysto, milo, przyjemnie, mila okolica. Serwis i cala reszta na odpowiednim po...
    więcej

    5.5
    Wspaniałe wakacje z widokiem na Etnę 2014-11-26
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.0

    5.8
    Idealne wakacje 2016-09-08
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Wypoczynek na Sycylii 2016-09-28
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      5.5
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      5.8

    Bardzo przyjemny hotel usytuowany nad samym morzem. Zachwyca zwłaszcza przepiękny ogród w którym roz...
    więcej

    5.9
    Fajny hotel na Sycylii 2016-10-13
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      6.0
    • Pokoje
      6.0
    • Wyżywienie
      6.0
    • Atrakcje
      6.0
    • Obsługa
      6.0

    6.0
    Przyjemny pobyt w hotelu 2017-08-06
    Szczegóły oceny hotelu Villette Naxos Beach:
    • Lokalizacja
      5.0
    • Pokoje
    • Wyżywienie
    • Atrakcje
    • Obsługa

    5.0

    Villette Naxos Beach - możliwości zakwaterowania:

    1 os. pokój w budynku głównym
    1 os. villette
    2 os. pokój w budynku głównym
    2 os. villette
    2 os. Pokój Rodzinny Villette z wewnętrznymi drzwiami na potwierdzenie
    Pokoj 2 os.obowy typ CLASSIC
    Doppelzi,Bk,seitl. M.,HH
    DZ,Balkon/Terrasse
    DZ,Balk/Ter,Vil/HH,Spar
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Pokój 2-osobowy w supercenie
    Einzelz.,Balk.,seitl.MB
    Einzelz,Balk/Ter,Villen
    Einzelzimmer,Villen
    Fam.-Zim.,Balk/Ter,Villen
    Family Villa Superior 2+2
    Junior suita
    Junior suita
    Pokój wieloosobowy

    Villette Naxos Beach - Możliwości wyżywienia:


    Villette Naxos Beach - miasta wylotu:


    Villette Naxos Beach - możliwa długość wypoczynku:


    Masz pytania o Hotel Villette Naxos Beach? Zadzwoń lub napisz!

    Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00