cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-19:00; sob.-nd. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
  • Hotel Sofia, Albena
1 / 34
Ocena
hotelu:
0.0 / 5
Najbliższy termin
12.06 - 19.06
już od 2117 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
18.09 - 25.09
już od 2011 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Sofia
  • Fitness/Siłownia
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Rozrywka i życie nocne
  • Bez paszportu

Hotel Sofia
star 4

Bułgaria: Albena
Ocena hotelu Sofia:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu Sofia:
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 12 czerwca 2020
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 18 września 2020
ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Hotel Sofia w ofercie Biura podróży:

Rainbow

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:

Dobrej klasy hotel, po całkowitej renowacji (za wyjątkiem restauracji) w 2015 r., położony w samym sercu Złotych Piasków, w pobliżu licznych restauracji, barów i pubów (ok.250 m). Dzięki takiemu położeniu hotel spełnia oczekiwania zarówno osób szukających spokojnego wypoczynku, jak i tych korzystających aktywnie ze wszystkich atrakcji oferowanych przez kurort.
Plaża:

Od długiej, piaszczystej plaży dzieli hotel niewielki dystans ok.150 m
Do dyspozycji gości:

24- godz. recepcja, sejfy przy recepcji, kantor oraz kącik internetowy w lobby (dodatkowo płatne). Na terenie hotelu: restauracja główna, restauracja a'la carte, lobby bar, Irish pub i bar przy basenie.(niektóre z wymienionych płatne dodatkowo). Ponadto: basen z tarasem i brodzik dla dzieci (ze słodką wodą) leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne (na plaży za dodatkową opłatą).
Pokoje:

Ponad 130 całkowicie odnowionych, wygodnie urządzonych pokoi, mieszczących się na 6 piętrach. Pokoje 2- os, z możliwością dostawki. Wszystkie pokoje z: łazienką z wc (suszarka do włosów), klimatyzacją, telefonem, TV-SAT, lodówką (mini bar dodatkowo płatny) oraz balkonem.
Wyżywienie:

All Inclusive: śniadania (07.30-10.00), lunch (12.30-14.00) oraz kolacje (18.00-20.00) serwowane w formie bogatego bufetu w głównej restauracji (dostępne specjalne menu dla dzieci podczas lunchu i kolacji oraz lody). Dostępne dania kuchni europejskiej, a także lokalne. Ponadto w barach na terenie hotelu (w ciągu całego dnia, w określonych godzinach) : przekąski - pizza, kanapki, owoce (15.30-17.00), lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino białe i czerwone, wódka, whisky, gin, rum, tequila, koktajle na bazie alkoholi lokalnych oraz lokalne napoje bezalkoholowe: woda mineralna, napoje gazowane, kawa, herbata (10.30-22.30). (alkohole importowane oraz napoje butelkowane i w puszkach - dodatkowo płatne).
Program sportowy i animacyjny:

Program animacyjny zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci: zabawy i gry przy basenie, muzyka na żywo. Ponadto dla dzieci: mini klub, plac zabaw oraz mini disco. Na terenie hotelu dostępne (bezpłatnie): tenis stołowy, piłka wodna, fitness oraz rzutki. Można także skorzystać z: mini golfa, bilardu oraz masaży (dodatkowo płatne).
Internet:

WiFi - za dodatkową opłatą.
Kategoria lokalna:

****
Strona www:

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: stronie operatora.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
"
Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 4,7,10,11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków, jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata. Cena ok. 32 EUR bez obiadu/ ok. 37 EUR z obiadem.
BUKARESZT- PARYŻ WSCHODU (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do najbardziej zaludnionego miasta na Półwyspie Bałkańskim. Miasto zostało okrzyknięte "Paryżem Wschodu" ze względu na Łuk Triumfalny, przepływającą tu rzekę oraz XIX- wieczną architekturę. Bukareszt to metropolia kontrastów, która na każdym kroku zaskakuje i zachwyca. W programie m.in. Łuk Triumfalny, Plac Zwycięstwa, Teatr Narodowy, Katedra Patriarchalna, Plac Uniwersytecki, Pałac Królewski oraz stare historyczne centrum miasta. Czas na zdjęcia oraz lunch. Powrót do hotelu późnym wieczorem. /ok.62 EUR
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień)
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego". Cena ok. 29 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu.
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów oraz występów. Cena ok. 48 EUR.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia)
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach. Wycieczka również dla hoteli w Słonecznym Brzegu. Cena ok. 36-43 EUR/os.
Przyroda
ZACISZE W PARKU PRZYRODNICZYM ZŁOTE PIASKI
Idealne schronienie dla osób poszukujących wytchnienia od plażowego lenistwa. Park Przyrodniczy Złote Piaski leży w bezpośrednim sąsiedztwie kurortu. Po zaledwie kilkunastu minutach spaceru od Grand Hotelu Hermitage otoczy nas gęsta, żywa zieleń, a dobiegający zewsząd szum wielkiego kurortu zniknie. Na terenie parku można wędrować wyznaczonymi szlakami. Około 90% z 13,2 km2 stanowią tutaj drzewa i krzewy!
Relaks
PORA NA ZABAWĘ
Kurort Złote Piaski oferuje niezliczoną liczbę znakomitej klasy klubów, pubów, dyskotek. Lokale o tak "gorących" nazwach jak: Roxy Disco, Arrogance Disco czy Papaya zapewnią wspaniałą atmosferę oraz przepyszne drinki, a wisienką na torcie jest znakomita muzyczna oprawa! Na nudę zatem nie można narzekać!
WSZYSTKO CZEGO DUSZA ZAPRAGNIE
Nadmorska promenada to serce Złotych Piasków! Miejsce tętni życiem 24 godziny na dobę. Tutaj znajdziecie wypożyczalnie, sklepy, bary oraz restauracje.
NIEBIAŃSKIE PLAŻE
Turyści kochają Złote Piaski za szerokie, piękne plaże pokryte drobnym piaskiem. To wymarzone miejsce na korzystanie z kąpieli słonecznych.
CZAS NA PLAŻOWANIE W ALBENIE!
Plaża w Albenie jest szeroka i piaszczysta, więc czas spędzony tutaj na opalaniu to czysta przyjemność! Dzieci mogą bawić się swobodnie i bezpiecznie, gdyż zejście do morza jest łagodne i długo nie przekracza głębokości 150 cm.
Zwiedzanie
KLASZTOR Z XIV-WIEKU
Zobacz na własne oczy Monaster Aładża! Nadzwyczajna skała, wysoka na ok.30 metrów, skrywa w sobie dwa poziomy wykutych w skale pomieszczeń. Znajdowały się tutaj niegdyś cele, w których spali zakonnicy, sala modlitewna, dwie cerkiewki, kaplica, krypta, kuchnia i jadalnia. Połączone korytarzami i kamiennymi schodami robią niesamowite wrażenie! Katakumby z I i II wieku, również wykute w skale, są oddalone ok. 800 metrów od klasztoru.
Z dziećmi
ROZRYWKA DLA NAJMŁODSZYCH
Lunapark w Albenie gwarantuje wspaniałą zabawę dzieciom. Wachlarz atrakcji jest duży - do wyboru dyskoteka, dmuchana trampolina, tor kartingowy i mini-kolejka. Z myślą o maluchach organizowane są również konkursy oraz przedstawienia teatrzyku lalkowego.
Uwaga! Zamieszczone tutaj opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz dostępnych atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów
Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne

Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie. Od czerwca 2017r nie ma opłat roamingowych w UE.
W regionie

Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 -kilometrowej plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Lublina, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : stronie operatora.
"
Sezonowość

Zwykle wysoki sezon turystyczny w Bułgarii trwa od połowy czerwca do połowy września.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Sun&Fun

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Region

Złote Piaski

Położenie

Centrum Złotych Piasków Port lotniczy w Varnie ok. 24 km od hotelu

Plaża

Piaszczysta ok. 100 m od hotelu Leżaki i parasole (odpłatnie)

Pokoje

Pokój economy (ok. 16m2) Klimatyzacja TV SAT Telefon Minibar odpłatnie Łazienka z prysznicem i WC, suszarka Balkon z widokiem na park lub na morze Pokój standard (ok. 18m2) Wyposażenie jak w pokoju economy Pokój standard Large dla max 4 os. dorosłych Boczny widok na morze

Wyżywienie

All Inclusive: śniadanie, obiad, kolacja w formie bufetu, przekąski, pizza, owoce, kawa, herbata. Napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalne serwowane w godz. 10:00 – 22:30 (możliwość korzystania z importowanych alkoholi za opłatą). W dniu przyjazdu pierwszym świadczeniem jest kolacja

Strona internetowa hotelu

https://sofiahotel.net/

Opis hotelu

Recepcja Restauracja z tarasem, restauracja a'la carte, bary Basen, leżaki i parasole przy basenie bezpłatnie Sejf odpłatnie Wymiana walut (w miarę dostępności) Niestrzeżony parking Sklepy Plac zabaw dla dzieci

Internet

internet w lobby (bezpłatnie)

Sport i rozrywka

Bezpłatnie: Basen zewnętrzny, tenis stołowy, bilard, rzutki, szachy, siatkówka, program animacyjny Odpłatnie: masaże

WAŻNE INFORMACJE

Opis imprezy turystycznej uwzględnia usługi świadczone w szczycie sezonu, który przypada na lipiec i sierpień. Zakres niektórych usług dostępnych w obiektach zakwaterowania (hotelach), świadczonych poza szczytem sezonu może nieznacznie różnić się od zakresu usług świadczonych w szczycie sezonu. Szczegółowe informacje na temat usług z określeniem różnic zostały wskazane w Informatorze ogólnym.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Olimp Ski

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Bułgaria/Złote Piaski

Złote Piaski

Perła Bułgarskiej Riwiery położona jest 18 km na północ od Warny w Parku Narodowym Złote Piaski. Idealne miejsce wypoczynku dla wszystkich. Piaszczysta plaża w Złotych Piaskach ma prawie 4 km długość i miejscami ma szerokość nawet 100 m. Plaża jest równa i pokryta drobnym złocistym piaskiem (stąd też pochodzi nazwa kurortu). Woda ma niską zawartość soli oraz brak niebezpiecznych dla życia i zdrowia zwierząt oraz roślin, co czyni ją idealną do kąpieli dla dzieci oraz do nurkowania. Położone na plażach zjeżdżalnie wodne i bezpłatne baseny o fantazyjnych kształtach przyciągają zarówno amatorów zabaw, jak i wodnego relaksu. Region oferuje również dla aktywnie wypoczywających takie wodne atrakcje jak: surfing, narty wodne, wypożyczalnie żaglówek i rowerów wodnychkorty tenisowe, centra fitness i pola do mini golfa. Tętniące życiem kluby, puby, dyskoteki gwarantują szaloną zabawę do białego rana.

Hotel SOFIA

to elegancki i komfortowy hotel, idealnie wprost położony zaledwie 150m od plaży, w samym centrum Złotych Piasków. Hotel otoczony jest ogrodem, co sprawia iż mimo otaczających go atrakcji (sklepy, puby, restauracje i całe barwne centrum Złotych Piasków), jest miejscem w którym można spokojnie wypocząć, spełni on zatem oczekiwania zarówno osób szukających relaksu, jak i amatorów życia nocnego i czy zakupów.

W hotelu Sofia **** znajdziecie Państwo całodobową recepcję, kantor, pokój telewizyjny, sejfy przy recepcji oraz kącik internetowy w lobby (dodatkowo płatne), dwie restauracje

główna i a'la carte, lobby bar, Irish pub i bar przy basenie a ponadto basen z tarasem i brodzik dla dzieci (leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne). W hotelu jest również ogólnie dostępna łazienka (aby odświeżyć się przed wyjazdem po wykwaterowaniu).

Zakwaterowanie

Hotel oddaje do Państwa dyspozycji 130 komfortowo wyposażonych, przestronnych pokoi 2 osobowych (z możliwością dostawek dla 2 dzieci). Pokoje wyposażono w łazienkę, suszarkę do włosów, klimatyzację, telefon, telewizję satelitarną, mini-bary (odpłatnie) oraz balkon.

All Inclusive

All Inclusive: śniadania (07.30-10.00), lunch (12.30-14.00) oraz kolacje (18.00-20.00) serwowane w formie bogatego bufetu w głównej restauracji (dostępne specjalne menu dla dzieci podczas lunchu i kolacji oraz lody a także bufet wegetariański). Serwowane są dania kuchni europejskiej, a także lokalne specjały (warto spróbować!). Ponadto w ciągu całego dnia w określonych godzinach i barach na terenie hotelu: przekąski - pizza, kanapki, owoce (15.30-17.00),

Napoje w cenie

lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino białe i czerwone, wódka, whiskey, gin, rum, tequila, koktajle na bazie alkoholi lokalnych oraz napoje bezalkoholowe: woda mineralna, soki, coca-cola, orange, sprite, soda, kawa, herbata (10.30-22.30).

Program sportowy i animacyjny

Program animacyjny zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci: zabawy i gry przy basenie, muzyka na żywo. Ponadto dla dzieci: mini klub, plac zabaw oraz mini disco. Na terenie hotelu dostępne (bezpłatnie): tenis stołowy, piłka wodna, fitness oraz rzutki. Można także skorzystać z: mini golfa, bilardu oraz masaży (dodatkowo płatne).

Transport

luksusowy autokar (klimatyzacja, barek, video, w.c.)

Ramowy program imprezy

1 dzień Wyjazd z Polski (zobacz rozkład jazdy), przejazd przez terytorium Słowacji, Węgier, Serbii. 2 dzień Przejazd przez Serbięi Bułgarię, przejazd do Złotych Piasków w godzinach rannych, zakwaterowanie od 14:00 2 -11 dzień Wypoczynek, wodne i słoneczne szaleństwa, wycieczki fakultatywne. 11 dzień Śniadanie, wykwaterowanie, złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu, czas wolny, wyjazd w godzinach wieczornych, nocny przejazd przez Bułgarię do Serbii. 12 - 13 dzień Przejazd przez Serbię, Węgry i Słowację. Przyjazd do Polski w w nocy z 12/13 dnia

Wycieczki fakultatywne

Nesebyr (ok. 30 euro) Został założony ok.3000 lat temu. Zachowało się tu ponad 40 cerkwi z różnych epok i kilkadziesiąt różnych zabytków architektury z epoki odrodzenia. Miasto z ciasnymi uliczkami i niepowtarzalnym stylem renesansowych domów jest atrakcją dla turystów z całego świata.Bałczik (1/2 dnia - ok. 25 euro) To miasteczko malowniczo położone na skalistym wzgórzu, słynie ze znajdującego się tam pałacu i ogrodu ze słynną hodowlą kaktusów. Malowniczy cypel Kaliakra, wznoszący się na 70 m i wcinający się na 2 km w głąb wód Morza Czarnego.

Istambuł (ok.75 euro) Miasto dosłownie i w przenośni rozdarte pomiędzy Europą a Azją stanowi mieszaninę kultur i stylów na niespotykaną nigdzie indziej skalę. Będąc tutaj zwiedzimy

Hipodrom, Błękitny Meczet, Palac Topkapi, Wielki Bazar - Kapala Czarszia. W cenie wycieczki śniadanie i obiadokolacja. Uwaga, cena nie zawiera wizu Tureckiej (ok. 10 Euro) Warna - Delfinarium (1/2 dnia - ok. 24 euro) Jej historia rozpoczyna się w 585 r. p.n.e., kiedy to helleńscy przesiedleńcy z Miletu założyli tu swoje Odessoss. Obecnie zas Warna to największy port Bułgarii oraz "letnia stolica" kraju z licznymi muzeami, hotelami, sklepami. Będąc tutaj zobaczymy również wspaniały podmorski świat w Delfinarium.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Olimp, które oferuje korzystne cenowo wczasy, wycieczki i wakacje zagraniczne do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji, Czarnogóry, Bułgarii i Francji.

Specjalnością biura są wakacje z pobytem na doskonałych, sprawdzonych campingach w różnych zakątkach Europy: w Hiszpanii, Grecji i Włoszech. Jest to świetna okazja dla osób, które cenią sobie komfort i niezależność oraz dobrą cenę. W odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku, turyści mogą wybierać wyjazd dostosowany do ich wymagań i możliwości – dostępne są zarówno oferty z dojazdem własnym, jak i z transportem luksusowymi autokarami z wielu miast w Polsce. Jest to także dobra oferta dla wszystkich tych, którzy lubią aktywnie zwiedzać - podczas przejazdów z Biurem Podróży Olimp proponowane są ciekawe wycieczki fakultatywne.

Biuro Podróży Olimp ma w swojej ofercie równiez szeroki wybór profesjonalnie zorganizowanych i interesujących obozów młodzieżowych oraz obozów studenckich, podczas których uczestnicy mają sznasę zwiedzić ciekawe miejsca, odpocząć i poznać rówieśników z całego świata.


Ecco Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria/Złote Piaski

Opis

Nowoczesny hotel cieszący się dogodnym położeniem w centrum Złotych Piasków. Hotelowy ogród tworzy zacisze i kameralną atmosferę w otoczeniu gwarnego centrum popularnego kurortu, pełnego barów, klubów i restauracji. Obiekt oferuje przestronne pokoje utrzymane w pastelowych barwach, odpowiednie zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i osób pragnących korzystać z turystycznych atrakcji i bogatego życia nocnego. Goście mogą dbać o kondycję w czasie pobytu w siłowni na świeżym powietrzu, zlokalizowanej w pobliżu sporego basenu. Obszerna restauracja z tarasem serwuje smaczne dania kuchni bułgarskiej oraz międzynarodowej, natomiast w kilku barach można nabyć napoje, ulubione drinki lub przekąski. Idealna oferta na rodzinne wakacje!

Lokalizacja

w Złotych Piaskach, ok. 100 m od plaży, ok. 250 m od centrum miejscowości, ok. 40 km od lotniska, ok. 150 m od głównej ulicy, ok. 500 m od przystanku komunikacji publicznej, ok. 100 m od centrum rozrywki.

Wyposażenie

liczba pokoi - 136, restauracje - 2, windy - 3, lobby bar, bar przy basenie, koktajl bar, irish pub, sejf (płatny), snack bar, lobby, pralnia/czyszczenie chemiczne (płatne), internet (płatny), recepcja 24h, taras słoneczny, parking, ogród, mini market, wymiana walut, przechowalnia bagażu, bankomat, pasaż handlowy, opieka lekarska (płatna), sklepy

Basen

basen odkryty, leżaki, parasole i ręczniki kąpielowe bezpłatne; brodzik dla dzieci

Pokoje

klimatyzacja, telewizja satelitarna, mini bar (płatny), internet (płatny), lodówka (płatna), telefon, taras/balkon, muzyka, suszarka do włosów, łazienka z prysznicem. Typ pokoju - STANDARD - pokoje dla max. 3 osób lub 2 dorosłych i 2 dzieci.

Plaża

publiczna, piaszczysta, szeroka, łagodne zejście, przejście przez ulicę, zagospodarowana, parasole (płatne), leżaki (płatne).

Sport i fitness

piłka nożna, siatkówka, tenis stołowy, badminton, masaże (płatne), rzutki, bilard, mini golf (płatny), waterpolo, szachy, siłownia.

Rozrywka

muzyka na żywo, salon gier video (płatny), program artystyczny.

Dla dzieci

menu, mini klub, plac zabaw, łóżeczko dziecięce, animacje.

Wyżywienie

pakiet All Inclusive.

All Inclusive

śniadanie (7.30 - 10.00), lunch (12.30 - 14.00) i obiadokolację (18.00 - 20.00) w formie bufetu w restauracji głównej; napoje bezalkoholowe i lokalne alkohole między 9.00 a 22.30; przekąski (pizza, kanapki, owoce, ciastka) 15.30 - 17.00; lody podczas lunchu i kolacji.

Cena zawiera

przelot, hotel, opłaty lotniskowe i paliwowe, obowiązkowe ubezpieczenia KL NW, transfer lotnisko-hotel-lotnisko. DOJAZD WŁASNY zakwaterowanie z wybraną opcją wyżywienia oraz ewentualne świadczenia dodatkowe

Cena nie zawiera

DOJAZD WŁASNY przelotu, opłat lotniskowych i paliwowych, ubezpieczenia KL NW, transferu lotnisko-hotel-lotnisko, opieki polskiego przedstawiciela, opłaty rezerwacyjnej do ofert typu Mega.

Obsługa na miejscu

Opieka polskiego przedstawiciela.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Wygoda Travel

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

W centrum kurortu
Basen w hotelu
Blisko plaży

Jednym zdaniem

Nowoczesny hotel w centrum kurortu jest idealnym miejsce zarówno dla rodzin z dziećmi, jak i osób pragnących korzystać z turystycznych atrakcji i bogatego życia nocnego.

Opis miejscowości

Złote Piaski to prawdziwa wakacyjna stolica Bułgarii, położona tylko 17 km od Warny – z jej zabytkowym centrum i delfinarium. Miejscowość słynie z szerokich plaż ze złotym, drobnym piaskiem i z bogatej oferty rozrywek. To gwarny kurort, do którego przybywają turyści z całej niemal Europy (głównie Niemcy, Skandynawowie, Rosjanie, Polacy). Na aktywnych czekają loty na spadochronie, nurkowanie czy jazda na bananie. Na nadbrzeżu znajduje się wesołe miasteczko i liczne atrakcje dla dzieci: zjeżdżalnie,  trampoliny, samochodziki. Życie nocne tętni tu niemal do rana – w licznych barach, dyskotekach czy kasynie.

Budynek

Zadbany i komfortowy, 6-piętrowy hotel, odnowiony w 2014 r. Położony w centrum Złotych Piasków, zaledwie 150 m od szerokiej, piaszczystej plaży. W pobliżu hotelu znajduje się wiele restauracji, sklepów, barów, pubów, dyskotek. Obiekt oferuje 136 pokoi. Oficjalna kategoria ****

Pokoje

2-osobowe z możliwością 1 lub 2 dostawek: lodówka, klimatyzacja, TV sat, telefon, mini bar (odpłatnie), sejf, łazienka z WC i prysznicem, balkon lub taras. Pokoje z widokiem na morze na zapytanie (dodatkowa opłata 3 €/os./dzień)

Do dyspozycji gości

Basen zewnętrzny,  windy, całodobowa recepcja, ogród, restauracja, bar przy basenie, bar w lobby, snack bar, leżaki i parasole przy basenie, sejf przy recepcji (płatny), fryzjer, masaże, wymiana walut, wypożyczalnia rowerów, minimarket, kącik Internetowy (płatny), tenis stołowy.

Plaża

Piaszczysta, publiczna, ok. 150 m od hotelu. Parasole i leżaki odpłatnie.

Wyżywienie

All inclusive: śniadania (07:30-10:00), obiady (12:30-14:00), kolacje (18:00-20:00) w formie bufetu. Lokalne napoje bezalkoholowe (woda mineralna, napoje gazowane, kawa, herbata) i alkohole (piwo, wino białe i czerwone, wódka, whisky, gin, rum, tequil) w godz. 10.30-22.30. Ponadto przekąski: ciastka, kanapki, pizza, owoce (15.30-17.00).

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 €/os. - płatna na miejscu.


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Prima Holiday

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Usytuowany w Złotych Piaskach, ok. 500m od centrum kurortu gdzie znajdują się liczne sklepy, restauracje, bary, puby, dyskoteki; ok. 300 m od parku wodnego Aquapolis. Oddalony ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie.

PLAŻA

zaledwie 100 metrów od plaży, leżaki i parasole za dodatkową opłatą.

HOTEL

Kategoria lokalna 4* Nowoczesny kompleks hotelowy oferuje unikalne połączenie architektury współczesnej, w kameralnej atmosferze oraz niezwykłe widoki na morze lub park.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, lobhy, 3 windy, restauracja, bar przy basenie, lobby-bar, sky-bar na tarasie ostatniej kondygnacji, Irish pub, sejf przy recepcji (płatny), kantor wymiany walut.

INTERNET

kącik Internetowy (płatny).

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

bezpłatnie: basen, leżaki i parasole przy basenie, fitness club, odpłatnie: masaż, mini-golf, bilard, gry elektroniczne, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

brodzik, plac zabaw, możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (bezpłatne).

ZAKWATEROWANIE

Pokoje typu standard dwuosobowe z możliwością dwóch dostawek dla dzieci lub jednej dostawki dla osoby dorosłej, klimatyzowane, z łazienkami (prysznic, wc; suszarka), mini-barem (płatny), TV/SAT, telefonem, balkonem.

WYŻYWIENIE

All Inclusive: śniadania, lunch  oraz kolacje serwowane w formie bogatego bufetu w głównej restauracji (dostępne specjalne menu dla dzieci podczas lunchu i kolacji oraz lody). W barach na terenie hotelu (w ciągu całego dnia, w określonych godzinach) : przekąski - pizza, kanapki, owoce (15.30-17.00), lokalne napoje alkoholowe: piwo, wino białe i czerwone, wódka, whisky, gin, rum, tequila, koktajle na bazie alkoholi lokalnych oraz lokalne napoje bezalkoholowe: woda mineralna, napoje gazowane, kawa, herbata (10.00-22.30). (alkohole importowane oraz napoje butelkowane i w puszkach - dodatkowo płatne). 

INFORMACJE DODATKOWE

www.sofiahotel.net

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta (na przyloty od 15.06.2018!, wczesniej bez PL obsługi), ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFG), VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.

DOKUMENTY PODRÓŻY

DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Best Reisen

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Nowoczesny, 6-piętrowy  hotel w centrum Złotych Piasków. Hotel odnowiony w maju 2015r. Wszędzie blisko: do plaży, barów, atrakcji rekreacyjnych.

Położenie

150 m od piaszczystej plaży (leżaki i parasole płatne), w sąsiedztwie barów, sklepów, restauracji, 30 km od lotniska w Warnie.

Wyposażenie

Lobby z całodobową recepcją i odpłatnym sejfem, restauracja główna z tarasem, restauracja a'la carte, lobby bar, pub z częścią na zewnątrz w ogrodzie, kantor wymiany walut, kącik internetowy, sklepiki.

Pokoje

Wygodne, standardowe, 2-osobowe z możliwością dostawki, wyposażone w łazienkę (kabina prysznicowa, wc, suszarka), klimatyzację, telefon, TV sat i kanały muzyczne, lodówkę (można zamówić minibar), balkon (widok na park/okolicę lub morze). Istnieje możliwość rezerwacji zakwaterowania w pokojach rodzinnych przedzielonych drzwiami wewnętrznymi.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (07.30-10.00), obiady (12.30-14.00), kolacje (18.00-20.00) w formie bufetów w głównej restauracji, przekąski, woda, herbata, kawa, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe do godz. 22.30.

Sport i rozrywka

Basen o nieregularnym kształcie(parasole i leżaki przy basenie bezpłatne), siłownia na świeżym powietrzu, tenis stołowy, piłka wodna, rzutki, minigolf, bilard, masaże, animacje, muzyka na żywo.

Dla dzieci

Brodzik, miniklub, plac zabaw, minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Regobis

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

****

REGION

ZŁOTE PIASKI/BUŁGARIA

BUŁGARIA

Biuro Podróży Rego Bis Katowice zaprasza do prawdziwego raju dla urlopowiczów - Bułgarii. Wspaniale zachowane zabytki w Bułgarii, piękne szerokie plaże, dobre jedzenie, słoneczna pogoda, nieustająca zabawa - to wszystko sprawi, że warto znowu wrócić do Bułgarii, do miejsc odwiedzanych licznie przez Polaków w latach 80. Bułgaria dzięki licznym inwestycjom przeżywa -drugą młodość" i z roku na rok staje się coraz bardziej popularna. Dużą zaletą spędzenia wypoczynku w Bułgarii dla klientów Biura Podróży Rego-Bis Katowice jest możliwość łatwego porozumienia się. Klienci Biura Podróży Rego Bis Katowice mogą odpoczywać na pięknych plażach z których aż 16 zostało wyróżnionych Błękitną Flagą prestiżową nagrodą przyznawaną czystym ekologicznie regionom. Bułgaria to wspaniały kraj na wyjazd rodzinny, integracyjny, zorganizowanie kolonii/obozu młodzieżowego czy wczasy ze znajomymi.swego dziedzictwa naturalnego - pieknej linii brzegowej, dziewiczych plaż oraz flory i fauny terenów górskich. To bardzo dynamicznie rozwijajace sie państwo, pełne kontrastów i zaskakujacych sprzeczności, posiada wszystko to, co najważniejsze do udanego wypoczynku.

ZŁOTE PIASKI

Złote Piaski to jeden z najbardziej znanych i lubianych czarnomorskich kurortów w Bułgarii. Znane jako miejscowość wypoczynkowa od 1957 r. Ośrodek powstał jako naturalna kontynuacja Parku Przyrodniczego Złote Piaski. Dziś jest typowym nadmorskim kurortem, gdzie mieści się ponad 100 hoteli usytuowanych na porośniętych lasem wzgórzach. Największe walory tego miejsca to gorące morze, spokój, lecznicze źródła mineralne, piękny stary las, który ciągnie się aż do samej plaży pokrytej wspaniałym, złotym piaskiem - stąd też nazwa miejscowości.

PROMOCJA FIRST MINUTE 2016

- Zaliczka 29 % płatna w chwili rezerwacji, dopłata do 100% wartości imprezy do 30 dni przed wyjazdem - Gwarancja Niezmienności ceny - Gratis - Bezkosztowa możliwość zmiany rezerwacji - Gratis - "Słoneczna Gwarancja Spokoju" - podwyższona stawka KL - Koszty Leczenia do 20.000€, ubezpieczenie Choroby Przewlekłe - "W grupie raźniej" - specjalny rabat dla mini grupy - 30 zł / os. - dotyczy grup 7-10 osób pełnopłatnych dokonujących rezerwacji na ten sam obiekt i termin - Dodatkowy rabat 2% dla klientów, którzy przynajmniej 1 raz korzystali z oferty Rego-Bis

REKOMENDACJA - Lucjan (Rezydent REGO-BIS 2015-2016)

Polecam Hotel Sofia gdyż - powstał on z myślą o gościach ceniących sobie luksus, najwyższą jakość, a zarazem wygodę jaką zapewnia niewielka odległość do plaży...

ORIENTACYJNE CENY

Woda mineralna 1,5l /sklep/ - 0,70 BGL, Piwo w knajpie - od 1,00 BGL, Piwo Zagorka 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Kawa, herbata - 0,50 BGL, Coca Cola 2l /sklep/ - 2,20 BGL, Zupa - 1,00 BGL, Drugie danie - od 3 do 6 BGL, Chleb - 1 BGL, Cały kurczak pieczony - 8 Cały kurczak pieczony - 8 lewa, 1 litr soku pomarańczowego w kartonie - 2,50 BGL, Butelka Rakiji - 8,00 BGL.

POŁOŻENIE

w centrum ZŁOTYCH PIASKÓW , zaledwie 150 m od szerokiej, piaszczystej plaży (leżaki i parasole na plaży płatne); w pobliżu hotelu znajduje się wiele restauracji, sklepów, barów, pubów, dyskotek; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie.

WYPOSAŻENIE

czterogwiazdkowy, nowoczesny i zadbany, całkowicie wyremontowany w 2001 r.; 136 pokoi, 6 pięter, 3 windy, całodobowa recepcja, restauracja, bar przy basenie, lobby-bar, sky-bar na tarasie ostatniej kondygnacji, Irish pub, sejf przy recepcji (płatny), kantor wymiany walut, kącik Internetowy (płatny).

POKÓJ

2-os. (możliwość 1 lub 2 dostawek), ładny, o ciekawym wystroju, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), mini-bar (płatny), telewizja satelitarna, telefon, balkon; możliwość zamówienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat (bezpłatne).

WYŻYWIENIE

ALL INCLUSIVE - śniadania - bufet (07.30 - 10.00), obiad - bufet (12.30-14.00), kolacja - bufet (18.00 - 20.00), przekąski ( 15.30-17.00). Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w lobby bar, na tarasie i przy basenie( 10.30 - 22.30).

SPORT I ROZRYWKA

basen (leżaki i parasole przy basenie płatne), brodzik, plac zabaw dla dzieci, fitness club, masaż (płatny), mini-golf (płatny), bilard (płatny), gry elektroniczne (płatne), sporty wodne na plaży (płatne), boisko do piłki nożnej i do siatkówki plażowej.

ZNIŻKI

Dziecko do 13 lat na dostawce jako 3 osoba w pokoju 999 zł, trzecia osoba dorosła w pokoju 10% zniżi,

WYCIECZKI FAKULTATYWNE

Neseber cena ok. 70lv ( z obiadem) i 59 lv ( bez obiadu), Malownicze wybrzeże Bułgarii cena 74lv ( z obiadem) i 64lv ( bez obiadu), Balczyk - Kaliarka - Piknik" Biwaka" cena 90lv, Warna - Delfinarium cena 55lv, Balczyk - Kaliakra cena 52lv, Warna - zagadki i legency cena 39lv, Quad Safari cena 68lv, Jeep Safari cena 68lv, Imprezy na jachcie cena 74lv, animacja piracka cena 59lv, raj wędkarski cena 49lv. Ceny orientacyjne na podstawie 2014 roku. W tym roku mogą ulec zmianie.

CENA OBEJMUJE

• Przelot samolotem czarterowym KTW-BOJ-KTW • Transfer lotnisko - hotel lotnisko • 7 noclegów w hotelu Sofia **** • Wyżywienie ALL • Opieke rezydenta podczas pobytu • Ubezpieczenie KL 20 000€, NNW 2 000€,bagaż 200€ • Podatek VAT • opłatę lotniskową

CENA NIE OBEJMUJE

• Wycieczek fakultatywnych • opłaty klimatycznej 10€/os/pobyt

Prawa autorskie

Rego Bis


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Rego Bis, które posiada ponad 20 lat doświadczenia w organizowaniu wypoczynku dla młodzieży i dorosłych. Biuro specjalizuje się w wakacjach autokarem do Bułgarii, Chorwacji, Hiszpanii, Czarnogóry i Albanii. Nowością są wakacje w Czarnogórze i jako całkowita nowość na polskim rynku - wczasy w Macedonii. Można skorzystać także z oferty wyjazdów samolotem czy z bogatej puli apartamentów na dojazd własny. Biuro Podróży Rego Bis oferuje także szeroki wybór obozów młodzieżowych.

Dzięki długoletniej współpracy z zagranicznymi kontrahentami gwarantuje rzetelność i wysoką jakość oferowanych usług. Mottem biura jest dobra jakość za rozsądną cenę, dlatego pracownicy dokładają wszelkich starań, aby jakość, cena imprezy, bezpieczeństwo przejazdu, baza hotelowa i program imprez spełniał oczekiwania klientów. Długa obecność Biura Podróży Rego Bis na rynku i doświadczenie w organizowaniu różnego typu wyjazdów daje gwarancję spokojnego i udanego wypoczynku.


Neckermann

ok
SPRAWDZONY PRZEZ TRAVELIGO

NASZYM ZDANIEM:

Sofia to świetnie usytuowany hotel w centrum miejscowości Złote Piaski ze sklepami, barami, pubami i dyskotekami, blisko przepięknej, piaszczystej plaży. Polecamy miłośnikom plażowania oraz rozrywek i życia nocnego chcącym korzystać z atrakcji kurortu, a także rodzinom z dziećmi.

GŁÓWNE ATUTY:

  • lokalizacja w centrum kurortu Złote Piaski, blisko długiej i szerokiej, piaszczystej plaży
  • animacje dla dorosłych i dzieci, mini klub, plac zabaw, mini disco
  • wyżywienie w opcji All Inclusive

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Złote Piaski, Bułgaria

Opis hotelu

Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Górne piętra są łatwo osiągalne za pomocą windy. Do dyspozycji gości jest sejf. W pomieszczeniach ogólnodostępnych skorzystać można z Wi-Fi. Na urozmaiconą ofertę gastronomiczną składają się restauracja, kawiarnia, bar i pub. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu. Do pozostałych świadczonych usług należą opieka nad dziećmi, opieka medyczna, pralnia i usługi fryzjerskie.

Zakwaterowanie

Wszystkie pokoje dysponują klimatyzacją i łazienką. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Dla naszych małych gości przygotowaliśmy łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się minibarek. W skład standardowego wyposażenia wchodzi również lodówka. Dopełnieniem wyposażenia jest internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Łazienki dysponują prysznicem i wanną. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów.

Sport i wypoczynek

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. Na miejscu znajduje się bar z przekąskami. Różnorodne atrakcje, jak siatkówka plażowa, siatkówka i golf, czy też za dodatkową opłatą minigolf urozmaicą Państwa pobyt w obiekcie. Zapraszamy do skorzystania z bogatej oferty sportowej wewnątrz obiektu. Proponujemy Państwu studio fitness i tenisa stołowego, jak również za dodatkową opłatą bilard i darta. Oferta sportowo-rekreacyjna hotelu obejmuje zabiegi masażu i zabiegi terapeutyczno-lecznicze. Obiekt oferuje gościom bogatą ofertę rozrywkową, w tym program animacyjny, muzykę na żywo, dyskotekę i miniklub.

Wyżywienie

Przygotowaliśmy dla Państwa zróżnicowane warianty żywieniowe. Dostępne opcje to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Na życzenie istnieje możliwość przygotowania potraw wegetariańskich. Polecamy również przekąski. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w obiekcie jest Visa.

Uwagi dodatkowe

Opis został przetłumaczony automatycznie. Wszelkie prawa zastrzeżone GIATA 2004 – 2020

Ważne informacje

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Sofia
Filmy hotelu Sofia:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Sofia
https://youtu.be/Y1Jx6zDoveg

Opinie o Hotelu Sofia

Sofia - możliwości zakwaterowania:

2 os. standard sea view
1 os. standard sea view
1 os. standard park view
2 os. standard park view
Apartment Balkon Meerbli
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Doppelzimmer Balkon
Doppelz Balkon Meerblick
Doppelzi Balkon Sparpreis
Pokój 2-osobowy od ogrodu
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
ecr economy room
Einzelzimmer Balkon
srlvi standard room land view
srlvi standard room land view
srlvi standard room land view
srssv standard room side sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view
srsv standard room sea view

Sofia - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Sofia? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00