cellphone

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-20:00; sob. 10:00-16:00; nd. 10-18

Lato 2018 - First minute
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
  • Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU), Albena
1 / 19
Udogodnienia hotelu LTI Dolce Vita (ex RIU)
  • Fitness/Siłownia
  • Tenis
  • Basen odkryty
  • Animacje dla dorosłych
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU)
star 4

Bułgaria: Albena
Ocena hotelu LTI Dolce Vita (ex RIU):
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Szczegóły oceny hotelu LTI Dolce Vita (ex RIU):
  • Lokalizacja
    0
  • Hotel
    0
  • Pokoje
    0
  • Wyżywienie
    0
  • Atrakcje
    i sport
    0
  • Jakość
    do ceny
    0
Ocena hotelu:
0.0 / 5
Średnia z 0 opinii
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 18 sierpnia 2018
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 03 października 2018

Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU) w ofercie Biura podróży:

Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Złote Piaski, Bułgaria

Opis hotelu

Hotel wzniesiony został w roku 2011. Obiekt oferuje 291 pokoi. W klimatyzowanym obiekcie do dyspozycji gości jest czynna 24 godziny na dobę recepcja oraz 24-godzinny check-out-service. Budynek dysponuje windą, za pomocą której można dostać się na niemal wszystkie piętra. Na miejscu znajduje się szatnia, sejf i kantor wymiany walut. Wi-Fi w pomieszczeniach ogólnodostępnych zapewnia stały dostęp do sieci. Do dyspozycji gości jest restauracja, kawiarnia i bar. Udane zakupy zrealizujecie Państwo w supermarkecie i sklepie z pamiątkami oraz w pozostałych placówkach handlowych. W obrębie hotelu znajduje się malowniczy ogród i plac zabaw. Na terenie obiektu znajduje się również pokój zabaw dla dzieci. Goście przybywający własnym autem skorzystać mogą z parkingu (odpłatnie). Do pozostałych oferowanych na miejscu usług należą: opieka nad dziećmi, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Zakwaterowanie

Pokoje wyposażone są w klimatyzację i łazienkę. Większość pokoi posiada balkon z widokiem na okolicę. Urzekającą atmosferę wielu kwater podkreśla widok na morze. Pokoje dysponują łóżkiem podwójnym i sofą. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Na życzenie dostępne są dostawki oraz łóżeczka dziecięce. W pokoju znajduje się sejf. Komfortowy pobyt zapewniają lodówka i minilodówka. Elementami podwyższającymi komfort pobytu są internet, telefon, telewizor i Wi-Fi. Dostępne są pokoje przystosowane dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazience goście znajdą suszarkę do włosów. Istnieje również możliwość rezerwacji kwatery z łazienką dla osób niepełnosprawnych.

Sport i wypoczynek

Orzeźwienie i ochłodę znajdziecie Państwo w jednym z naszych basenów (krytym bądź otwartym). Do dyspozycji gości jest również taras oraz taras do opalania wraz z leżakami i parasolami przeciwsłonecznymi. O Państwa pełne odprężenie zadba kąpiel w jacuzzi. Na miejscu dostępny jest ponadto bar z przekąskami. Urozmaicenie stanowią liczne i różnorodne aktywności rekreacyjne oferowane w obiekcie, jak np. rower / rower górski, tenis ziemny, boccia, siatkówka plażowa, siatkówka i koszykówka. Aqua fitness to niewątpliwa atrakcja dla entuzjastów sportów wodnych. Szeroka oferta rekreacyjna wewnątrz hotelu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego, darta, zajęcia gimnastyczne i aerobik oraz odpłatnie bilard. Zapraszamy Państwa do odwiedzin naszej Strefy Wellness. Polecamy salon piękności i solarium, jak również za dodatkową opłatą spa, saunę, łaźnię parową i zabiegi masażu. Program animacyjny, muzyka na żywo, miniklub i minidisco zapewnią Państwu doskonałą zabawę w czasie wolnym.

Wyżywienie

Istnieje możliwość wykupienia opcji all inclusive. W ofercie gastronomicznej znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są również dania specjalne, w tym potrawy wegetariańskie. Polecamy również przekąski. Show-cooking to pokaz kunsztu wyśmienitych kucharzy i wyborne potrawy w mistrzowskim wydaniu. Napoje wliczone są w cenę. Na miejscu podawane będą napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Akceptowane karty kredytowe

W obiekcie akceptowane są następujące karty kredytowe: Visa i MasterCard.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA BUŁGARSKA

****

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

Położenie

Hotel położony około 1 km od centrum Złotych Piasków, 20 km od Warny oraz 30 km od lotniska.

PLAŻA

Hotel znajduje się 800 m od publicznej oraz 300 metrów od prywatnej (dodatkowo płatnej) piaszczystej plaży. Leżaki, parasole, materace na plaży za opłatą.

ZAKWATEROWANIE

291 pokoi rozmieszczonych w 1 budynku; Typy pokoi: pokoje standard, pokoje superior, pokoje family; Wyposażenie: minibar, klimatyzacja, telewizor, telefon, suszarka do włosów, dostęp do bezprzewodowego Internetu, sejf.

RESTAURACJE I BARY

Restauracja główna, restauracja azjatycka, restauracja bułgarska; 4 bary: (lobby bar, bar w holu, bar przy basenie, snackbar).

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania, obiady, przekąski między posiłkami; napoje bezalkoholowe i alkoholowe lokalnej produkcji dostępne w hotelowych barach w godz. 07:30-24:00.

SPORT I ROZRYWKA

2 baseny zewnętrzne(o powierzchni 300m2 i 470m2) oraz basen wewnętrzny(80m2); Bezpłatnie: animacje, gimnastyka w wodzie, siłownia, siatkówka, tenis stołowy, rzutki; Odpłatnie: centrum spa, sauna, masaże, jacuzzi, sporty wodne na plaży.

DLA DZIECI

Mini klub dla dzieci w wieku 4-7 oraz 8-12 lat, brodzik, plac zabaw, łóżeczka dla niemowląt (na zapytanie).

POZOSTAŁE UDOGODNIENIA

Salon urody, fryzjer, kantor, bezprzewodowy dostęp do Internetu w lobby, sala konferencyjna, parking (płatny ok. 6 euro/dzień)

NASZYM ZDANIEM

Nowoczesny zbudowany w 2011 roku hotel renomowanej sieci Riu, oferuje przestronne i gustownie urządzone pokoje. Polecamy przede wszystkim dla rodzin z dziećmi ze względu na wiele atrakcji dla najmłodszych Gości.

Strona internetowa

www.riu.com/en/Paises/bulgaria/golden-sands/hotel-riu-dolce-vita


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Itaka

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria / Złote Piaski

Opis oferty:

Wspaniałe miejsce na niezapomniane wakacje dla rodzin z dziećmi oraz osób lubiących aktywny wypoczynek. Hotel położony jest blisko centrum bułgarskiego kurortu Złote Piaski, tuż obok piaszczystej plaży. Przestronny, nowoczesny, zbudowany w 2011 r. to prawdziwe dolce vita. Gości zachwyca atrakcyjna formuła all inclusive, wygodne, nowocześnie urządzone pokoje różnych typów i 3 restauracje. Specjalnie dla klientów przygotowana jest bogata oferta sportowo-rekreacyjna: trzy baseny, boiska sportowe, siłownia, miniklub Riu Land oraz wieczorne programy animacyjne. Hotel przygotowany jest na przyjęcie osób niepełnosprawnych: ma 3 przystosowane pokoje, podjazdy dla wózków i szerokie windy.

POŁOŻENIE:

w turystycznym kurorcie ZŁOTE PIASKI, w dzielnicy hotelowej, ok. 1 km od centrum, ok. 500 m od sklepów, ok. 1 km od parku wodnego Aquapolis; ok. 30 km od portu lotniczego w Varnie i ok. 130 km od portu lotniczego w Burgas; przystanek autobusowy ok. 50 m od hotelu (ok. 3 BGN/Varna).

PLAŻA:

Riviera Beach, publiczna, piaszczysta, łagodne zejście do morza, ok. 200 m od hotelu, dojście przez ulicę, parasole, leżaki i materace płatne (ok. 30 BGN/komplet).

HOTEL:

czterogwiazdkowy, elegancki, nowoczesny, zbudowany w 2011 r., odnowiony w 2012 r., 291 pokoi, 1 budynek, 8 pięter, 5 wind, przestronne i eleganckie lobby, całodobowa recepcja, 3 restauracje: główna - dania w formie bufetu, kuchnia międzynarodowa, dania wegetariańskie, dostępne foteliki dla dzieci, Asian - dania w formie bufetu, kuchnia azjatycka, dostępne foteliki dla dzieci, Bulgarian - dania w formie bufetu, kuchnia bułgarska, dania wegetariańskie, dostępne foteliki dla dzieci, w restauracjach podczas kolacji obowiązuje strój formalny (panowie długie spodnie), 3 bary: w lobby, przy basenie, Bar Salon na parterze; kantor, centrum kongresowe dla 300 osób, taras z widokiem na basen, bezpłatny internet bezprzewodowy w lobby; za opłatą: punkt internetowy, fryzjer, salon urody; udogodnienia dla osób niepełnosprawnych; akceptowane karty kredytowe: Visa.

standardowy:

2-os. (możliwość 1 dostawki - rozkładany fotel), ok. 30 m2, klimatyzowany, łazienka (wanna lub prysznic, wc; suszarka), lodówka, telewizor, telewizja satelitarna, telefon; za opłatą: internet przewodowy i bezprzewodowy, sejf; bezpłatne łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; balkon (stolik i krzesełka, suszarka); widok na morze za dopłatą;

standardowy z 2 dostawkami:

2-os. (możliwość 2 dostawek dla dzieci - 2-osobowa rozkładana sofa), ok. 36 m2, klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój z 2 dostawkami za dopłatą;

rodzinny

typu A: 3-os. (możliwość 1 dostawki), ok. 48 m2, sypialnia z łóżkiem małżeńskim i pokój dzienny z 2-osobową rozkładaną sofą, oba pomieszczenia oddzielone drzwiami; klimatyzowany, łazienka (prysznic, wc; suszarka), oddzielne wc, wyposażenie jak w pokoju standardowym; pokój rodzinny za dopłatą;

rodzinny

typu B: 3-os. (możliwość 1, 2 lub 3 dostawek), ok. 56 m2, 2 sypialnie (jedna z łóżkiem małżeńskim, druga z dwoma pojedynczymi łóżkami) i pokój dzienny z 2-osobową rozkładaną sofą, wszystkie pomieszczenia oddzielone drzwiami; wyposażenie jak w pokoju rodzinnym; pokój rodzinny duży za dopłatą.

SPORT I ROZRYWKA:

basen główny, słodka woda, ok. 420 m2, gł. 1,2-1,6 m, wydzielona część dla dzieci, gł. 0,5 m, basen półolimpijski, prostokątny kształt, słodka woda, ok. 300 m2, gł. 1,2-1,6 m; przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki; basen kryty, prostokątny, słodka woda, ok. 80 m2, gł. 1,2-1,6 m; tenis stołowy, boccia, rzutki, siłownia; plac i pokój zabaw dla dzieci, miniklub Riu Land (4-12 lat), animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne przedstawienia i pokazy, muzyka na żywo; centrum wellness: płatne: sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże; sporty wodne na plaży (płatne, oferta zewnętrzna).

ALL INCLUSIVE:

śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja również w restauracjach tematycznych: Asian i Bulgarian (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-12.00); przekąski w barze przy basenie (14.00-17.00); napoje bezalkoholowe w barach (7.30-24.00) i lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

KONTAKT:

0035/952385300, www.dolcevita-hotel.net


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Itaka. Nowa Itaka sp. z o.o. jest jednym z naszych kluczowych partnerów i głównym kontrahentem, z którym od lat spełniamy turystyczne marzenia naszych wspólnych klientów. Wysoki standard obsługi, wykwalifikowani rezydenci i przewodnicy oraz szeroki wybór atrakcyjnych ofert na wakacje dopracowanych w każdym szczególe zapewniają wieloletni sukces jakim może poszczycić się to biuro.

W swojej ofercie Itaka posiada wiele sprawdzonych hoteli położonych w dogodnej lokalizacji, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami. Biuro posiada szeroki wachlarz destynacji turystycznych i może spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów. Ponad to, do swojej oferty sukcesywnie wprowadza oryginalne kierunki takie jak Bośnia i Hercegowina, Albania, Madera czy kierunki egzotyczne - Wyspy Zielonego Przylądka, Zanzibar i wiele, wiele innych.

Itaka posiada bogatą ofertę wycieczek objazdowych, zarówno autokarowych jak i samolotowych. Ich programy są bardzo zróżnicowane i dostosowane do wymagań różnych klientów, dlatego każdy może znaleźć wyjazd zgodny z jego preferencjami. Biuro podrózy Itaka posiada także jeden z największych wyborów ofert w promocji last minute, co pozwala klientom z każdym budżetem na spełnienie swoich wakacyjnych marzeń.

Biuro Podróży Itaka w ciągu swojej dotychczasowej działalności otrzymała wiele prestiżowych nagród i wyróżnień, takich jak tytuł Superbrands i Created in Poland Superbrands 2014/15 przyznawany najsilniejszym markom na polskim rynku, Touroperator Roku 2014, Konsumencki Lider Jakości 2014, czy Wielka Perła Polskiej Gospodarki 2012.


Wezyr

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA

4*

REGION

Varna Hotel oferuje komfortowy wypoczynek w centrum popularnego nadmorskiego kurortu. Hotel wyróżnia się nowoczesną aranżacją wnętrza oraz profesjonalną obsługą gości. Na najmłodszych czekają zajęcia w miniklubie, brodzik, plac zabaw i minidisco. Okoliczne kawiarenki i restauracje kuszą specjałami kuchni bułgarskiej, a dla spragnionych zabawy i nocnego życia polecamy liczne kluby i dyskoteki.

kategoria hotelu

4*

kategoria lokalna hotelu

4*

Data otwarcia

2011 r. Na terenie hotelu znajdują się restauracje, bary, sala konferencyjna, winda, basen kryty, 2 baseny odkryte (jeden z wydzieloną częścią dla dzieci).

rabaty i zniżki

1. dziecko do 13 lat pobyt w hotelu gratis

internet

Wi-Fi w lobby bezpłatne, Wi-Fi w pokojach płatne

plaża

200 m od hotelu, piaszczysta. Serwis plażowy i ręczniki - płatne. Przejście do plaży przez ulicę.

pokoje

Wyposażone są w klimatyzację centralną, sejf (płatny), mini bar (bezpłatny), telefon, TV, łazienkę (suszarka, wanna lub prysznic, WC), balkon lub taras. Typy pokoi: w ośmiopiętrowym budynku głównym: pokoje standardowe , pokoje superior , pokoje rodzinne TYP A (1 pokój) , pokoje rodzinne TYP B (2 pokoje połączone drzwiami) , pokoje rodzinne TYP C (2 sypialnie)

Wyżywienie

restauracja główna, restauracje tematyczne, bary (lobby bar, longe bar, bar z przekąskami, bar przy basenie) All Inclusive (10:00-00:00) Formuła zawiera:śniadanie, śniadanie kontynentalne, późne śniadanie, obiad, lunch, kolacja serwowane w formie bufetu w restauracji głównej, przekąski w wybranych barach, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe Restauracje a la carte - w trakcie pobytu jedna wizyta gratis. Wymagana rezerwacja.bułgarska, azjatycka

z myślą o dzieciach

brodzik, plac zabaw, animacje i zajęcia w mini klubie dla dzieci w wieku 4-12 lat, mini disco, dzieci w wieku 1-3 lat mogą przebywać na terenie mini klubu tylko pod opieką rodzica/opiekuna

w cenie

siłownia, kort tenisowy, tenis stołowy, rzutki, boccia, mini boisko do piłki nożnej, siatkówka plażowa, koszykówka, animacje

płatne

salon piękności, centrum SPA, masaż, sauna, jacuzzi, rowery, sporty wodne na plaży

Aktualizacja opisu

19.07.2017 17:22

usługi dostępne w hotelu

Hotel rodzinny Wi-Fi SPA Siłownia Tenis Mini Klub All Inclusive Serwis plażowy Sporty wodne


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Elegancki, komfortowy hotel zbudowany w 2011 r. Bogata oferta rekreacyjna, malownicza okolica, nowoczesny wystrój, piękna plaża, wysoki poziom usług, wspaniałe miejsce na rodzinny wypoczynek. Prawdziwie dolce vita!

Położenie

Około kilometr od centrum Złotych Piasków, 200 m (dojście przez ulicę) od publicznej, piaszczystej plaży (serwis plażowy płatny), 30 km od Warny, 130 km od lotniska w Burgas. W sąsiedztwie znajduje się przystanek komunikacji miejskiej (autobus do Warny).

Wyposażenie

Imponujące lobby z całodobową recepcją i bezpłatnymi łączami internetowymi, kącik internetowy (odpłatnie), restauracja główna z tarasem, utrzymana w rustykalnym stylu restauracja a'la carte (specjalność: kuchnia bułgarska), bar w lobby, bar przy basenie, kawiarnia, punkt wymiany walut, sala konferencyjna, zaplecze biznesowe, salon fryzjerski, sklepik z pamiątkami.

Pokoje

Standardowe, gustownie wyposażone, przestronne, powierzchnia ok. 30 m kw.; klimatyzacja, łazienka (wanna lub prysznic, suszarka do włosów, wc), mała lodówka, telewizor, telefon, balkon (widok na basen/ogród lub morze), odpłatnie dostęp do Internetu i sejf.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania, obiady, kolacje w formie bufetów, późne śniadania kontynentalne, przekąski, lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe serwowane do północy, kolacje w restauracji a'la carte (konieczna rezerwacja). Podczas kolacji wymagany stosowny ubiór.

Sport i rozrywka

2 baseny z tarasami słonecznymi (bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki), basen kryty, gimnastyka w wodzie, boisko wielofunkcyjne (siatkówka, koszykówka), tenis stołowy, rzutki, siłownia, wypożyczalnia rowerów, animacje w dzień, wieczorna rozrywka, muzyka na żywo, centrum spa&wellness (sauna, łaźnia parowa, masaże, hydromasaże, zabiegi kosmetyczne z użyciem naturalnego bułgarskiego olejku z róż, terapie błotem morskim), sporty wodne przy plaży.

Dla dzieci

Wydzielona część basenu, plac zabaw, pokój zabaw, miniklub (4-7 i 8-12 lat), foteliki w restauracjach, animacje, minidyskoteki, łóżeczka niemowlęce.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty, polskojęzyczny rezydent, ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.            


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Wysokiej klasy hotel, firmowany znaną na całym świecie marką sieci hotelowej LTI, jest gwarantem komfortowego wypoczynku na bułgarskiej riwierze! Oddany do użytku w 2011 r., zlokalizowany w południowej części Złotych Piasków,niedaleko promenadyz niezliczonymi atrakcjami - restauracjami, kawiarenkami i sklepikami, a w pobliżu (ok. 1 km od hotelu) znajduje się aquapark - Aquapolis. Hotel otocza duży (ponad 5000 m2), zadbany ogród. Lotnisko w Warnie oddalone jest o ok. 23 km.
Plaża:
Hotel położony jest ok. 450 metrów od publicznej, piaszczystej plaży. Serwis plażowy jest dodatkowo płatny.
Do dyspozycji gości:
24 godzinna recepcja, punkt wymiany walut, windy, sala konferencyjna, fryzjer, sklepy z pamiątkami, pralnia, przechowalnia bagażu, wypożyczalnia rowerów oraz samochodów. Goście mogą korzystać z restauracji głównej z tarasem słonecznym (kuchnia międzynarodowa i bułgarska, show cooking) oraz restauracji a'la carte, a także kilku barów: lobby bar, lounge bar oraz bar przy basenie.Na terenie hotelu znajdują się2 baseny zewnętrzne ze słodką wodą (jeden z nich z wydzielonym brodzikiem dla dzieci) otoczone tarasem słonecznym (przy basenie leżaki, parasole i ręcznikidostępne bezpłatnie).
Pokoje:
Ponad 290 eleganckich, urządzonych ze smakiem pokoi dwuosobowych z możliwością jednej dostawki (dla dziecka lub osoby dorosłej), rozmieszczonych na 8 piętrach budynku. Łóżeczko dla niemowląt - dodatkowo płatne. Każdy pokój posiada: łazienkę (wanna/prysznic, wc, suszarka do włosów), tv-sat, telefon, klimatyzację, mini lodówka, sejf (dodatkowo płatny) oraz balkon. Dodatkowo dostępne są pokoje standardowe z widokiem na morze oraz większe pokoje typu Superior z możliwością dwóch dostawek (dla osoby dorosłej lub dzieci) z widokiem na morze.
Wyżywienie:
All Inclusive zawiera: śniadania (w tym produkty pełnoziarniste), obiady (do wyboru bufet z gorącymi i zimnymi potrawami) oraz kolacje (serwowane w formie bufetu). Dwa razy w tygodniu odbywają się kolacje tematyczne - konieczna wcześniejsza rezerwacja, w trakcie których serwowane są np. dania kuchni azjatyckiej. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe dostępne w barach i restauracjach na terenie hotelu do godziny 24:00. Importowane napoje, alkoholowe, bezalkoholowe oraz soki ze świeżych owoców dodatkowo płatne.
Program sportowy i animacyjny:
Goście hotelu mogą korzystać z szerokiej gamy zajęć rekreacyjno-sportowych, w tym siłowni, tenisa stołowego, polo wodne, aerobik w wodzie, rzutki, mini football, siatkówka i koszykówka, tenis (część z atrakcji może być dodatkowo płatna). W ciągu dnia prowadzone są animacje dla dzieci i dorosłych, a wieczoramilokalne show oraz muzyka na żywo. Dla najmłodszych: pokój gier, plac zabaw, animacje (6 dni w tygodniu), mini klub dla dzieci w wieku 4-7 oraz 8-12 lat). Ponadto SPA (dodatkowo płatne): masaże, sauna, jacuzzi, zabiegi odnowy biologicznej, basen wewnętrzny. Sporty wodne na plaży - za dodatkową opłatą.
Internet:
Bezpłatny internet Wi-Fi w lobby hotelowym, w pokojach - internet przewodowy (za opłatą, ok. 5 EUR/h).
Kategoria lokalna:
****
Naszym zdaniem:
Należący do znanej i cenionej sieci LTI hotel, lubiany przez Gości za bogatą formułę All Inclusive i wysoką jakość usług. Polecamy szczególnie rodzinom z dziećmi!

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkach lokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych, wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków, jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
Obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 -kilometrowej plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa,Lublina, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
Cena ok. 32EUR bez obiadu/ ok. 37EUR z obiadem.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK
(1 dzień)
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
Cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu.
ISTAMBUŁ (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
Cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 16 EUR).
RUMUNIA - (1 dzień)
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
Cena ok. 57 EUR.
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień)
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
Cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu.
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień)
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
Cena ok. 47 EUR.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni)
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX w. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
Cena: ok.127 EUR/os.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia)
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
Cena: ok. 39 EUR/os.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia)
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
Cena: ok. 38 EUR.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia)
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
Cena: ok. 52 EUR/os.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia)
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
Cena: ok. 47 EUR/os.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia)
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
Cena 48 EUR/os. z Albeny.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia)
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Cena ok. 29 EUR/os.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczeklokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcjilokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Net Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria/Złote Piaski

Dzieci

- 1 dziecko do 12 lat - opłata tylko za przelot

Lokalizacja

- Złote Piaski w odległości ok. 300 m do sklepów, restauracji, dyskoteki i pubów - ok. 24 km do lotniska w Warnie - ok. 166 km do lotniska w Burgas - w pobliżu hotelu przystanek autobusowy

Plaża

około 250 m od piaszczystej, szerokiej i długiej plaży, leżaki i parasole dodatkowo płatne

Hotel

czterogwiazdkowy, klimatyzowana restauracja główna, 2 restauracje a la carte, bary, kawiarnia z tarasem, , 5 wind, sala konferencyjna, fryzjer, sklepik z pamiątkami, parking (płatny), wypożyczalnia samochodów, przechowalnia bagaży

Pokoje

Standardowy - 2 os. z możliwością 1 dostawki lub max. dla 3 os. dorosłych stylowo i elegancko urządzone, łazienka z wanną lub prysznicem, suszarka do włosów, klimatyzacja, sejf (możliwość wypożyczenia), mini lodówka, czajnik elektryczny, TV SAT, płatne WiFi, balkon lub taras z widokiem na ogród lub morze rodzinne - 2 os. z możliwością 2 dostawek lub dla 3 os. dorosłych z 1 dostawką lub dla 4 os. dorosłych, wyposażenie jak w pokoju typu standard, łazienka z prysznicem, dodatkowo sofa, pokoje z widokiem na ogród

Rozrywka

2 baseny, taras słoneczny z bezpłatnymi leżakami i parasolami, kryty basen, boisko multisportowe, siłownia, tenis stołowy, darty, aqua aerobic, masaże i sauna płatne, animacje dzienne i wieczorne

Internet

bezpłatne WiFi w lobby

Dla dzieci

brodzik, mini klub, plac zabaw dla dzieci,

Wyżywienie

All Inclusive

Program All Inclusive

07.30 - 10.00 śniadanie 10.00 - 12.00 późne śniadanie 12.00 - 14.00 obiad 19.00 - 21.00 kolacja Posiłki w formie urozmaiconego bufetu, show cooking, lekkie przekąski (w południe, w barze przy basenie), 2 razy w tygodniu bufety tematyczne, przekąski, ciasta kawa, herbata (po południu), lody (w ciągu dnia, podczas bufetów), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe (10.00-24.00)

Oficjalna kategoria

4 gwiazdki

Strona www hotelu

www.dolcevita-hotel.net

Nasza ocena

Pokój **** Położenie ***+ Wyżywienie **** Sport \ rozrywka ****

Atuty

- bardzo dobra lokalizacja, - stylowe i eleganckie pokoje, - szeroki wachlarz rozrywek

Balczik i Kaliakra

Balczik to malownicze, stare miasteczko z rezydencją Królowej Rumunii. Koło rezydencji znajduje się piękny ogród botaniczny, drugi co do wielkości w Europie. Labirynt krzewów, drzew, mostków, wodospady i liczne zaułki sprawiają, iż można się poczuć jak Alicja w krainie Czarów. W drodze do Balcziku można będzie zobaczyć pracownię garncarską gdzie zapoznamy się z tradycyjnymi metodami wyrobu bułgarskiej ceramiki. Kaliakra to 2-kilometrowy cypel z wspaniałym widokiem utworzonym przez naturę. W cenie bilety do pałacu i ogrodu botanicznego. Cena ok. 27 EUR/os.

Istambuł - 1 dzień

Całodzienna wycieczka do miasta położonego na dwóch kontynentach, dawnej stolicy wielkich mocarstw - Bizantyjskiego i Osmańskiego, a obecnie największej metropolii tureckiej. Bez wątpienia jednym z symboli tego miasta jest Błękitny Meczet. Został wybudowany na polecenie sułtana Ahmeda I, który tym monumentalnym projektem chciał przyćmić piękną, bizantyjską świątynię - Hagia Sofia, ufundowaną w VI wieku przez cesarza Justyniana I Wielkiego. W programie również zwiedzanie Hipodromu oraz przejazd przez Most Bosforski do azjatyckiej części. Następnie powrót do części europejskiej, zwiedzanie i zakupy w fabryce skór. Popołudniem obiad i czas wolny. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 75 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

Istambuł - 2 dni

Możliwy jest także wyjazd do Istambułu na 2 dni. Dzięki temu można zapoznać się również z nocnym życiem tego wspaniałego miasta, wybrać się na wieczór turecki (płatne dodatkowo ok. 30 EUR/os.), spróbować rejsu cieśniną Bosfor (płatne dodatkowo ok. 25 EUR/os.) czy zwiedzić słynny Pałac Topkapi (bilet wstępu ok. 20 EUR/os.). Pozostały program zwiedzania taki jak przy zakupie wycieczki jednodniowej. Należy posiadać paszport ważny min. 6 miesięcy od daty planowanej wycieczki Cena ok. 102 EUR/os. + 25 EUR/os. opłata obowiązkowa za wizę wnoszona indywidualnie na granicy bułgarsko - tureckiej.

Nessebar

To niezwykle urokliwe miasteczko jest wizytówką bułgarskiego wybrzeża. Jest to jedno z najstarszych miast europejskich, które zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Historia przeplata się tutaj ze współczesnością. Stare, średniowieczne cerkwie, wąskie, brukowane uliczki i domy z czasów bułgarskiego odrodzenia tworzą niezapomnianą atmosferę. Na miejscu czas wolny, który można przeznaczyć na samodzielne zwiedzanie miasta i delektowanie się jego magią. W cenie przewodnik oraz lunch. Cena ok. 36 EUR/os.

Warna, delfinarium

Całodzienna wycieczka, podczas której odwiedzimy delfinarium znajdującego się w Warnie. Występy tresowanych delfinów, które przez ok. pół godziny wykonują skomplikowane akrobacje, a nawet tańczą w rytm muzyki to zawsze wspaniały widok, który sprawia wiele radości zarówno dzieciom jak i dorosłym. W Warnie będzie czas wolny na zwiedzanie oraz zakupy. Wstęp do delfinarium jest wliczony w cenę. Cena ok. 29 EUR/os.

Piknik na jachcie

Kilkugodzinna wprawa morska jachtem z z portu w Primorsku. Przyjemna podróż, która pozwala cieszyć się słońcem oraz morską bryzą na falach morza, an następnie rozkoszować się relaksem na odludnej plaży w malowniczej zatoce, gdzie będzie zorganizowany piknik. W zestawie smaczny posiłek, brandy, lokalne wino, szampan i napoje orzeźwiające. Dla aktywnych będzie możliwość spróbowania nurkowania w masce i płatwach oraz (1)wędkowania. Idealny pomysł na relaks z dala od zgiełku kurortu. Cena ok. 38 EUR/os.

Dyskoteka w pianie

Ogromna dmuchana arena, z której wylewa się piana to szansa na świetną zabawę z przyjaciółmi i to na pięknej plaży Złotych Piasków! Międzynarodowy zespół animatorów podgrzewa wesoła atmosferę różnymi grami i konkursami. W godzinach 16.00 - 17.00 dostępny jest bezpłatny bar, który serwuje bułgarskie napoje lokalne wino i piwo. Każdy uczestnik po imprezie otrzyma pamiątkową koszulkę na pamiątkę. Cena ok. 18 EUR/os. Net Holiday Sp. z o.o nie jest organizatorem wycieczek fakultatywnych. Wycieczki są realizowane przez lokalnych kontrahentów na warunkach przez nich określonych z którymi Net Holiday Sp. z o.o. nie nawiązał stosunków prawnych i którzy nie są jego podwykonawcami. Wycieczki fakultatywne nie stanowią oferty Net Holiday Sp. z o.o., a udział w nich jest dobrowolny.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Net Holiday, pierwszego internetowego touroperatora na rynku polskim, który przez kilka lat swojej działalności wypracował świetną jakość świadcoznych usług wciąż docenianą przez klientów.

Pracownicy Biura Podrózy Net Holiday to zespół profesjonalistów z dużym doświadczeniem zawodowym, dla których najważniejszym priorytetem jest zadowolenie klientów i jakość oferowanych usług. Pragnąc zagwarantować wysoki standard wypoczynku, pracownicy Net Holiday osobiście odwiedzają wszystkie miejsca stanowiące cel podróży, monitorują hotele i prowadzone przez nie usługi. Nad komfrotowym wypoczynkiem turystów czuwa wyszkolony sztab rezydentów i pilotów. Szeroka oferta wczasów all inclusive i nie tylko obejmuje wypoczynek w 20 najpopularniejszych destynacjach turystycznych wśród polskich klientów.

Biuro Podróży Net Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową wystawioną przez Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG), który specjalizuje się w ubezpieczeniach podróży. Firma zarejestrowana jest również w Centralnej Ewidencji Organizatorów Turystyki i Pośredników Turystycznych, należy do Polskiego Związku Organizatorów Turystyki oraz uczestniczy w Programie Firma Wiarygodna Finansowo.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Nowość 2017 Wysoki standard Dla wymagających

Jednym zdaniem

Wyjątkowa lokalizacja i imponująca architektura hotelu wraz z wieloma udogodnieniami, sprawia, że jest to idlaane miejsce na letni wypoczynek.

Opis miejscowości

Złote Piaski to prawdziwa wakacyjna stolica Bułgarii, położona tylko 17 km od Warny - z jej zabytkowym centrum i delfinarium. Miejscowość słynie z szerokich plaż ze złotym, drobnym piaskiem i z bogatej oferty rozrywek. Na aktywnych czekają loty na spadochronie, nurkowanie czy jazda na bananie. Na nadbrzeżu znajduje się wesołe miasteczko i liczne atrakcje dla dzieci. Nasze hotele usytuowane są w centrum Złotych Piasków oraz w dzielnicy Czajka (ok. 2 km od centrum kurortu).

Budynek

Nowoczesny, pięknie usytuowany, czterogwiazdkowy hotel. Wybudowany w 2011 roku, otoczony zielenią, oferuje gościom 291 pokoi, 3 restauracje, oraz bogatą infrastrukturę sportowo-rekreacyjną.

Pokoje

Komfortowe, klimatyzowane pokoje 2osobowe wyposażone są lodówkę, telewizor z TV SAT, telefon, Wi-Fi. Każdy pokój dysponuje łazienką i balkonem. Na zapytanie, za dodatkową dopłatą w hotelu: sejf, internet przewodowy, mini-bar

Do dyspozycji gości

3 baseny (przy basenach bezpłatne parasole, leżaki i ręczniki), siłownia, mini klub Riu Land, wieczorne programy animacyjne, plaża (parasole, leżaki i materace płatne - ok. 30 BGN/komplet), animacje dla dzieci i dorosłych, wieczorne przedstawienia i pokazy, muzyka na żywo, centrum wellness (sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, masaże), tenis stołowy, rzutki, sporty wodne na plaży - płatne.

Plaża

Plaża publiczna, piaszczysta około 250 metrów od hotelu (leżaki i parasole płatne dodatkowo). Dodatkowo hotel posiada prywatną plażę, która znajduje się ok. 500 metrów od kompleksu (darmowe leżaki i parasole dla gości).

Wyżywienie

Śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.00-14.00), kolacja (19.00-21.00) w formie bufetu w restauracji głównej, kolacja również w restauracjach tematycznych: Asian i Bulgarian - (wymagana wcześniejsza rezerwacja); późne śniadanie w barze przy basenie (10.00-12.00); przekąski w barze przy basenie (14.00-17.00); napoje bezalkoholowe w barach (7.30-24.00), lokalne napoje alkoholowe w barach (10.00-24.00); wymagane noszenie opasek all inclusive.

Cena zawiera

9 lub 7 noclegów (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż + choroby przewlekłe - Signal Iduna * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej - transfer lotnisko-hotel-lotnisko.

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych 10/11 noclegów:  Dzień 1: odprawa na lotnisku 2 godz. przed wylotem. Przelot i transfer do hoteli, obiadokolacja lub suchy prowiant. Dni 2-9 lub 10: pobyt, wypoczynek. Dzień 10 lub 11: śniadanie bądź suchy prowiant, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych 7/9 noclegów: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry. Dzień 2: przejazd przez Rumunię lub Serbię do Bułgarii, przyjazd do Złotych Piasków/Słonecznego Brzegu, zakwaterowanie. Dzień 3-8 lub 10: wypoczynek. Dzień 9 lub 11: wykwaterowanie z hotelu wyjazd do Polski, przejazd przez Rumunię lub Serbię. Dzień 10 lub 12: przejazd przez Węgry, Słowację, przyjazd do Polski. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.  Program 9-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-9: wypoczynek. Dzień 10: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


TUI

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

RIWIERA BUŁGARSKA/BUŁGARIA

Wyposażenie

• recepcja • winda • ogród • taras • sala TV • Wi-Fi: w recepcji i lobby, w cenie • sala konferencyjna • kantor • minimarket • fryzjer • lekarz • parking: niestrzeżony, za opłatą • pralnia: za opłatą • usługi konsjerża

Karty

Visa, MasterCard

Liczba pokojów

291

Kategoria lokalna

4 gwiazdki

Dodatkowe informacje

• hotel nie akceptuje zwierząt 

Dla dzieci

• miniklub (dla dzieci 4-12 lat, od maja do września) • brodzik • plac zabaw • pokój zabaw • minidisco (dla dzieci w wieku 4-12 lat, od maja do września) • łóżeczko dziecięce (w cenie) • wysokie krzesełko • animacje (kilka razy w tygodniu) • niewielki aquapark (od czerwca do września, dla dzieci powyżej 3. roku życia, ze słodką wodą, 4 zjeżdżalnie, w cenie)

Sport i wellness

W cenie • wielofunkcyjne boisko sportowe (siatkówka, minifutbol) • aerobik • siłownia • rzutki • basen (kryty)

Płatne • centrum wellness (w ofercie firm zewnętrznych) • masaże • zabiegi kosmetyczne • łaźnia parowa • hydromasaż • boccia • bilard • wypożyczalnia rowerów i sporty wodne (w ofercie lokalnych firm) • jacuzzi (w centrum wellness)

Rozrywka

• zajęcia sportowe (, kilka razy w tygodniu)

• międzynarodowy program animacyjny

• przedstawienia

• muzyka na żywo

Pokoje

Pokój ekonomiczny DZZ1

• Pokoje ekonomiczne to dobry wybór dla osób, którym zależy na pobycie w hotelu w najniższej możliwej cenie. Pokoje mogą różnić się wielkością, lokalizacją lub wyposażeniem od tych znajdujących się w regularnej ofercie danego obiektu. Z reguły nie ma możliwości wymiany pokoju ekonomicznego na inny.

Pokój rodzinny FZX1

• 2-4 os. • ok. 48 m2 • widok na park • pokój dzienno-sypialny • dodatkowa sypialnia • sejf: za opłatą • minibar: za opłatą • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • serwis sprzątający • WC • balkon: z miejscami do siedzenia • w budynku głównym • klimatyzacja • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • telefon • prysznic • oddzielne WC • suszarka do włosów

Pokój rodzinny FZX2

• 3-6 os. • ok. 56 m2 • widok na park • balkon • 2 oddzielne sypialnie • sejf (płatny) • minibar (płatny) • LCD TV sat. • Wi-Fi (w cenie) • w budynku głównym • klimatyzacja • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • telefon • prysznic • oddzielne WC • suszarka do włosów

Pokój 2-osobowy superior DZX2

• 2-4 os. • ok. 36 m2 • widok na park • klimatyzacja • sejf: za opłatą • sofa • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • serwis sprzątający: w cenie • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon lub taras: z miejscami do siedzenia

Pokój 2-osobowy z widokiem na morze DZM1

• 2-3 os. • ok. 32 m2 • widok na morze • klimatyzacja • sejf: za opłatą • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • serwis sprzątający: w cenie • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Pokój dla dorosłego z dzieckiem DSX1

• 2-3 os. • ok. 32 m2 • widok na park • w budynku głównym • klimatyzacja • sejf: za opłatą • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • serwis sprzątający • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Pokój 2-osobowy DZX1

• 1-3 os. • ok. 32 m2 • widok na park • klimatyzacja: w cenie • sejf: za opłatą • lodówka • zestaw do parzenia kawy/herbaty • czajnik elektryczny • minibar: za opłatą • telefon • Wi-Fi: w cenie • TV kab. • serwis sprzątający: w cenie • wanna lub prysznic • WC • suszarka do włosów • balkon: z miejscami do siedzenia

Wyżywienie

All inclusive • śniadanie (7.30-10.00), obiad (12.30-14.30) i kolacja (18.00-21.00) • posiłki w formie bufetu • śniadanie dla śpiochów (10.00-11.00) • przekąski (12.00-15.00) • kawa, herbata, ciasto (15.00-17.00) • lody (12.00-17.00) • wybrane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe

Dodatkowe informacje • show cooking • 2 razy w tygodniu bufety tematyczne • 2 restauracje a la carte (kuchnia bułgarska i azjatycka, czynne od maja do września, po wcześniejszej rezerwacji, w cenie) • dostępne dania bezglutenowe, bez laktozy i wegetariańskie (na zapytanie) • wymagany odpowiedni strój do kolacji


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży TUI Polska. TUI Polska jest jednym z największych biur podróży nie tylko w kraju, ale i na świecie, o ugruntowanej pozycji na rynku, wielu latach doświadczenia i bogatej ofercie wyjazdów do każdego miejsca na świecie. To jeden z naszych kluczowych partnerów, który umożliwia nam spełnianie turystycznych marzeń naszych klientów.

Podstawowym przesłaniem koncepcji Biura Podróży TUI Polska jest uzmysłowienie klientom, że koncern towarzyszy im na wszystkich etapach podróży – od momentu wyboru oferty, poprzez odprawę na lotnisku i przelot, aż do pobytu i opieki w miejscu wypoczynku. Międzynarodowy koncern TUI jest właścicielem linii lotniczek TUI Fly (Akrefly), kilku sieci hotelowych, m.in. Splashworld, Robinson, Iberotel, RIU i wiele innych. Dzięki temu na każdym etapie podróży turysta może być obsługiwany tylko przez pracowników jednej grupy!


W swojej ofercie TUI posiada wiele sprawdzonych hoteli w najróżniejszych europejskich i egzotycznych destynacjach. Poczynając od najbardziej popularnych – czyli w Grecji, Hiszpanii, Turcji, Tunezji, Bułgarii czy Egipcie – poprzez mniej znane jak na przykład Lazurowe Wybrzeże we Francji, po dalekie kierunki jak Jamajka, Dominikana, Meksyk i inne – klienci mogą zwiedzić z TUI cały świat! Wszędzie znaleźć można bogatą ofertę hoteli o najróżniejszym standardzie, z wysokiej klasy obsługą i kompleksowo wyposażonymi pokojami.



Mapa Hotelu LTI Dolce Vita (ex RIU)

Opinie o Hotelu LTI Dolce Vita (ex RIU)

LTI Dolce Vita (ex RIU) - możliwości zakwaterowania:

Pokoj jednoosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
mieszkanie z 1 sypialnia wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras widok na morze
Pokoj dwuosobowy dla 3 osob typ superior/wysoki standard wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
mieszkanie z 1 sypialnia wanna lub prysznic WC klimatyzacja balkon lub taras
2-3 Raum-Apt,Balk/Ter
DZ,Balk/Ter,Single m Kind
Doppelz,Balk/Ter,Superior
DZ,Balk/Ter,Meerblick
DZ,Balk/Ter,Parkseite
DZ,BkoT,Sparpreis
Pokój 2-osobowy (1 osoba dorosła + dziecko)
Pokój 2-osobowy z widokiem na morze
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy
Pokój 2-osobowy w supercenie
EZ,Balk/Ter,Parkseite
Familien-Apt.,BkoT
Pokój rodzinny
Pokój rodzinny

LTI Dolce Vita (ex RIU) - Możliwości wyżywienia:


LTI Dolce Vita (ex RIU) - miasta wylotu:


LTI Dolce Vita (ex RIU) - możliwa długość wypoczynku:


Masz pytania o Hotel LTI Dolce Vita (ex RIU)? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00