cellphone225171600

Z nami zaplanujesz udane wakacje!Blisko 240 000 zadowolonych klientów od 2004 roku!

  • Jesteśmy Członkiem Polskiego Związku Touroperatorów
  • money
  • PIT

Infolinia i rezerwacja pon.-pt. 8:30-18:00; sob. 10:00-16:00

Wakacje Last Minute
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
  • Hotel Kavkaz, Słoneczny Brzeg
1 / 29
Ocena
hotelu:
3.9 / 5
Najbliższy termin
20.05 - 23.05
już od 318 zł / os
Sprawdź
Najtańszy termin
15.09 - 18.09
już od 318 zł / os
Sprawdź
Udogodnienia hotelu Kavkaz
  • Basen odkryty
  • Polska animacja
  • Klimatyzacja
  • Dostęp do Internetu
  • Dla rodzin z dziećmi
  • Bez paszportu

Hotel Kavkaz
star 4

Bułgaria: Słoneczny Brzeg
Ocena hotelu Kavkaz:
3.9 / 5
Średnia z 1 opinii
Szczegóły oceny hotelu Kavkaz:
  • Lokalizacja
    5.0
  • Hotel
    4.0
  • Pokoje
    4.0
  • Wyżywienie
    3.0
  • Atrakcje
    i sport
    3.0
  • Jakość
    do ceny
    4.0
Najbliższy termin
  • Termin:
  • 20 maja 2021
Najtańszy termin
  • Termin:
  • 15 września 2021

Hotel Kavkaz w ofercie Biura podróży:

Rainbow

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Opis oferty

 

Położenie:
Hotel Kavkaz położony jest w południowej, spokojnej części Słonecznego Brzegu. Ścisłe centrum Słonecznego Brzegu 10 minut spacerem od hotelu. Do centrum Nessebar 3 km. Do lotniska 40 km.
Plaża:
Do piaszczystej, szerokiej plaży 100m. Dojście do plaży przez ulicę i wydmy. Na plaży leżaki i parasole za dodatkową opłatą.
Do dyspozycji gości:
Recepcja, kantor, mini market, restauracja główna, basen zewnętrzny, bar przy basenie, brodzik dla dzieci. Leżaki przy basenie bezpłatne. Za dodatkową opłatą: fryzjer, sejf w recepcji, opieka medyczna.
Pokoje:
Pokoje standardowe z balkonem, mogące zakwaterować 2 osoby dorosłe i 1 dziecko lub 3 osoby dorosłe, wyposażone w łazienkę z prysznicem lub wanną, WC, indywidualnie sterowaną klimatyzację, telefon, TV, mini bar, możliwość wstawienia łóżeczka dla dziecka do 2 lat.
Wyżywienie:
All inclusive: śniadanie (07:30 -10:00), późne śniadanie(10:00-11:00) obiad (12:30 - 14:00), przekąski (16:00-17:00), kolacja (18:30 - 20:30), wybrane napoje alkoholowe i bezalkoholowe (11:00 - 22:30).
Program sportowy i animacyjny:
SPA: masaże i sauna. Bezpłatnie: siłownia , tenis stołowy. Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, lody (16:00-17:00).
Internet:
Wi-Fi w lobby bezpłatne.
Kategoria lokalna:
****
Strona www:
www.hotelkavkaz.com

Program

Dzień Pierwszy
Wyloty z Polski. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: r.pl/rozklady.
Dni od drugiego do przedostatniego
Czas na wypoczynek, kąpiele morskie i słoneczne, udział w wycieczkachlokalnych itp.
Dzień ostatni
Wykwaterowanie z hotelu wraz z końcem ostatniej doby hotelowej, transfer na lotnisko, powrót do Polski.
Świadczenia
Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.
Inne
BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.
Wycieczki lokalne
NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.

Świadczenia

Cena podstawowa obejmuje:
przelot samolotem, opłaty lotniskowe, transfery lotnisko - hotel - lotnisko, 7, 10, 11 lub 14 rozpoczętych dób hotelowych (w przypadku imprezy 11 - dniowej 10 rozpoczętych dób hotelowych w przypadku imprezy 12 lub 13 - dniowej 11 rozpoczętych dób hotelowych) , wyżywienie wg opisu zakwaterowania, opiekę polskiego rezydenta, pakiet ubezpieczeniowy TU Europa (NNW, KL, CP, Assistance i bagaż).
Cena podstawowa nie obejmuje:
wycieczek fakultatywnych, posiłków innych niż wymienione w opisie wyżywienia przy każdym z hoteli, napojów do posiłków jeśli w opisie hoteli nie podano inaczej oraz innych wydatków osobistych.

Inne

BUŁGARIA
informacje ogólne
Waluta
LV - Bułgarska Lewa. Można płacić kartami kredytowymi i korzystać z bankomatów. W miejscowościach turystycznych istnieją miejsca w których można wymienić dolary i euro.
Napiwki
Przyjęte jest zostawianie drobnych sum jako napiwków. Szczególnie dotyczy to kierowców na wycieczkach lokalnych i kelnerów w restauracjach. Jest mile widziane również przez osoby sprzątające pokoje w hotelach.
Wiza
Obywatele polscy mogą podróżować do Bułgarii na podstawie dowodu osobistego.
Czas
+ 1 godzinę w stosunku do czasu polskiego.
Orientacyjne ceny
obiad od 10 LV woda 1.5 l - 1-2 LV piwo w barze od 1.5-3 LV kawa w kawiarni od 1 LV.
Poczta
Znaczek na kartkę pocztową kosztuje 0.35 EUR. W wielu miejscach stoją skrzynki pocztowe, często również w hotelach.
Elektryczność
Napięcie 220 V, 50 Hz. Urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemów.
Telefony
Karty telefoniczne można kupić w sklepach i kioskach w pobliżu publicznych aparatów telefonicznych. Telefony komórkowe działają w całej Bułgarii. Rozmowy lokalne są tanie, natomiast zagraniczne - dość drogie. Koszty połączeń w roamingu polskich sieci komórkowych prosimy sprawdzać przed wyjazdem u operatora.
W regionie
Albena
Kurort idealny dla rodzin z dziećmi, położony na olbrzymim terenie otoczony lasem i zielenią. Funkcjonuje jako miasteczko turystyczne więc wszystkie atrakcje są dostępne niezależnie od tego w którym hotelu jest sie zakwaterowanym. Plaża piękna, szeroka i z białym drobnym piaskiem oferuje leżaki i parasole dla każdego klienta bezpłatnie. Jest ona na tyle duża, że nigdy nie bywa zatłoczona i posiada niebeską flagę świadczącą o czystości wody i plaży. Po całym terenie kursuje kolejka turystyczna dowożąca w każde miejsce. Znajduje się tu świetne zaplecze rekreacyjne i sportowe oraz wiele atrakcji dla najmłodszych. Teren tonie w zieleni, a hotele położone są w ogrodach w otoczeniu drzew lub na samej plaży. To idealne miejsce dla rodzin z dziećmi, najlepsze na Bułgarskiej Riwierze.
Złote Piaski
Wspaniała, piaszczysta plaża dająca nieograniczone możliwości spędzenia urlopu aktywnie, świetnie wyposażone centra, wypożyczalnie i obiekty sportowe. Hotele na każdą kieszeń i turyści z całej Europy. Życie nocne zadowoli wszystkich spragnionych tanecznych szaleństw i wakacyjnych rozrywek.
Słoneczny Brzeg
To najwieksza i najstarsza turystyczna miejscowość na bułgarskim wybrzeżu. Wzdłuż 6 km. plaży znajduje się bardzo wiele hoteli oraz wszelkich turystycznych atrakcji. Hotele specjalizują się w obsłudze rodzin z dziećmi więc wiele hoteli posiada liczne udogodnienia dla najmłodszych. Plaża łagodnie opada do morza i jest bezpieczna nawet dla tych którzy nie umieją pływać.
Sozopol
Jedna z najstarszych miejscowości nad Morzem Czarnym, uznawana za kulturalną stolicę wybrzeża. Ulubione miejsce artystów i fotografów, którzy uwieczniają malownicze zaułki, kręte uliczki i oryginalne drewniane domy z XVIII w. Stare miasto oczarowuje romantyczną atmosferą. Atrakcją dla turystów są oczywiście piękne, piaszczyste plaże.
Wyloty z:
Warszawy, Katowic, Łodzi, Wrocławia, Gdańska, Poznania, Krakowa, Bydgoszczy. Zbiórka na 2 godz. przed planowanym wylotem przy stanowisku Rainbow Tours na lotnisku. Aktualne rozkłady lotów prosimy sprawdzać na: : r.pl/rozklady.

Wycieczki lokalne

NESSEBAR (1 dzień) - cena ok. 32 EUR (bez obiadu), 37 EUR (z obiadem)
Wycieczka autokarowa do jednego z najpiękniejszych miast bułgarskich, którego starówka wpisana jest na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Nessebar położony jest na malowniczym półwyspie połączonym z lądem jedynie wąskim przesmykiem. Wyjątkowość miasta kryje się w fakcie, iż podziwiać w nim można zabytki sięgające najdawniejszych czasów. Znajdziemy tu pozostałości po starożytnych Rzymianach, Grekach, przepiękne cerkwie średniowieczne, fragmenty budowli tureckich i małe, drewniane domki wybudowane w stylu bułgarskiego odrodzenia narodowego. Uroku miastu dodają liczne tawerny i restauracyjki nad brzegiem morza. To swoiste połączenie piękna przyrody, malowniczych zabytków i niepowtarzalnej atmosfery miasta sprawia, że Nessebar jest dziś odwiedzany przez turystów z całego świata.
PRZYLĄDEK KALIAKRA ORAZ BALCZIK (1 dzień) - cena ok. 32 EUR ze Złotych Piasków, Albeny / ok. 47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Przylądek Kaliakra - przyciągający rzesze turystów fenomen przyrody. Jest to wąski, dwukilometrowy cypel, z którego rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na morze. Dodatkową atrakcję stanowią znajdujące się na przylądku pozostałości po budowlach rzymskich, a także pojawiające się nieopodal delfiny. Balczik - jedno z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż.
ISTAMBUŁ (1 dzień) - cena ok. 67 EUR (+wiza turecka ok. 18 EUR)
Wycieczka autokarowa do położonego nad Bosforem Istambułu - orientalnego miasta o wielowiekowej historii. W programie: przejazd panoramiczny przez część europejską miasta (m.in. dworzec Orient Express'u, Targ Egipski, zatoka Złoty Róg, Pałac Dolmabahçe) ze zwiedzaniem Hipodromu, a następnie Błękitnego Meczetu, a także przejazd przez Most Bosforski do części azjatyckiej. W wolnym czasie możliwość wejścia do Hagia Sophia lub wizyta na tureckim bazarze. Dla chętnych rejs po Bosforze z wizytą na Targu Egipskim.
RUMUNIA - (1 dzień) - cena ok. 55 EUR
Wycieczka po rumuńskim wybrzeżu. Na początku weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce, podczas której będziemy mieli okazję zobaczyć najpopularniejsze nadmorskie kurorty Rumunii. Następnie przejedziemy do Konstancy, gdzie zobaczymy port, kasyno, cerkiew grecką, Wielki Meczet. W Konstancy czas wolny ( możliwość zwiedzenia Muzeum Archeologicznego).
WARNA- DELFINARIUM, (1 dzień) - cena ok. 27 EUR ze Złotych Piasków / 42-47 EUR ze Słonecznego Brzegu
Niezapomniana wizyta w największym w tej części Europy delfinarium, podczas której podziwiać będzie można występy tresowanych delfinów - skoki, balanse, tańce i zabawy z publicznością. To wspaniała rozrywka zarówno dla dzieci, jak i dla dorosłych. Po programie przewidziane jest zwiedzanie Warny - drugiego pod względem wielkości miasta w Bułgarii, nazywanego "Perłą Morza Czarnego".
BAŁCZIK I WIECZÓR BUŁGARSKI (1 dzień) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka autokarowa do Balcziku - jednego z najbardziej urokliwych miasteczek bułgarskich. Jest on nazywany "Białym Miastem Morza Czarnego" ze względu na wapienne skały, u podnóża których się znajduje. Głównym punktem programu będzie zwiedzanie malowniczego, położonego na brzegu morza kompleksu pałacowo-ogrodowego królowej rumuńskiej Marii. Podziwiać w nim można m.in. piękne budowle, a także rezerwat kaktusów i róż. Jak się bawić, to tylko w gorącym, bałkańskim stylu. Będzie można przekonać się o tym biorąc udział w niepowtarzalnym wieczorze bułgarskim. Odbędzie się on w pięknie urządzonej, ludowej restauracji. Nie zabraknie specjałów lokalnej kuchni i typowo bułgarskich napojów - wina i rakiji. W czasie trwania wieczoru przewidzianych jest wiele atrakcji, m.in. występy.
SOFIA - MONASTYR RYLSKI - PETRICZ (2 dni) - cena ok. 127 EUR/os.
Wcześnie rano wyjazd do stolicy Bułgarii, Sofii. Weźmiemy udział w panoramicznej wycieczce po mieście, podczas której zobaczymy najważniejsze atrakcje turystyczne miasta. Na dalsze zwiedzanie wybierzemy się do centrum Sofii, gdzie zwiedzimy cerkiew św. Aleksandra Newskiego z przełomu XIX i XX wieku. Następnie - obiad i czas wolny. Późnym popołudniem przejedziemy do Rylskiego Monastyru - kolacja i nocleg na terenie monastyru. Po śniadaniu - poranne nabożeństwo, po którym zwiedzimy monastyr. Następnie, udamy się do miasta Petricz, gdzie zobaczymy dom-muzeum Baby Wangi, znanej ze swoich przepowiedni zielarki. Kolejnym miejscem, które odwiedzimy jest miasto Rupite, gdzie znajduje się grób Wangi. Ostatnim przystankiem będzie starożytne miasto Melnik, które popularność zdobyło dzięki produkcji wyśmienitego wina. Tam też zjemy obiad. Powrót do Warny.
REJS STATKIEM KOLUMB - (1/2 dnia) - cena ok. 39 EUR/os.
Przejazd autokarem do Warny, gdzie przesiądziemy się na statek "Kolumb". Rejs statkiem w okolicach wybrzeża warneńskiego, podczas którego istnieje możliwość przebrania się w średniowieczne stroje, a także zapoznania sie z dawnym sposobem nawigacji. Na statku drobny poczęstunek i napoje, zorganizowane zostaną ponadto gry i zabawy tematyczne. Powrót do Złotych Piasków.
PIRACKIE PARTY - (1/2 dnia) - cena ok. 38 EUR/os.
Rejs pirackim statkiem, możliwość przebrania w dawne stroje, wspaniała bitwa morska pomiędzy dwoma statkami podczas rejsu drobny poczęstunek i napoje, gry i zabawy.
DUNAJ I SILISTRA - (1/2 dnia) -cena ok. 52 EUR/os.
Trasa wycieczki wiedzie przez piękne i dziewicze tereny równiny Dobrudża. Odwiedzimy kompleks etnograficzny Alfatar, który w ciekawy sposób prezentuje lokalną gospodarkę i typowe dla tego przygranicznego obszaru zwyczaje i tradycje. Tam też będziemy mieli okazję spróbować morelowej rakii. Następnie zobaczymy cerkiew św. Trójcy z unikalną kolekcją ikon. Dalej nasza droga powiedzie do Silistry, gdzie skosztujemy dań i napoi kuchni bułgarskiej. Ponadto - program folklorystyczny. Ostatnim punktem wycieczki będzie rejs statkiem po Dunaju.
PROWINCJA SZUMEN - (1/2 dnia) - cena ok. 47 EUR/os.
Wycieczka podczas której będziemy mieli okazję poznać folklorystyczną i historyczną stronę Bułgarii. Pierwszym przystankiem będzie największa na terenie kraju stadnina koni "Kabiuk" - organizowane są tutaj pokazy koni różnych ras. Ponadto - możliwość przejażdżki konnej. Następnie przejedziemy do Presławia, będącego niegdyś ważnym ośrodkiem politycznym pierwszego państwa bułgarskiego. Zobaczymy tutaj ruiny Okrągłej Cerkwi (zwanej także Złotą), przykładu starobułgarskiej architektury z początków X. wieku. Odwiedzimy także dom etnograficzny, w którym zjemy obiad, skosztujemy lokalnego wina i obejrzymy pokaz tutejszego tradycyjnego rękodzieła.
WELIKO TYRNOVO - (1/2 dnia) - cena ok. 48 EUR/os. z Albeny
Weliko Tarnowo - historyczna stolica Bułgarii, pozostająca pełnym uroku miasteczkiem. W programie: zwiedzanie starego miasta, górującej nad nim odrestaurowanej twierdzy Carevec - dawnej stolicy carów Bułgarskich. Czas wolny. Przejazd do idealnie zachowanej szlacheckiej (bojarskiej) wsi - Arbanasi.
JEEP SAFARI - (1/2 dnia) - cena ok. 29 EUR/os.
Wycieczka zapewniająca mnóstwo adrenaliny, będąca wspaniała zabawa dla całej rodziny. Wyjazd z hotelu w godz. 9- 10, jeepami z napędem 4x4 w góry Bałkańskie. Jazda jeepami po trudnym terenie, leśnych ścieżkach i pagórkach.
Uwaga!
Oferowane wycieczki odbywają się zarówno ze Złotych Piasków, Albeny i Słonecznego Brzegu, toteż programy i ceny różnią się ze względu na inne odległości pomiędzy powyższymi kurortami a proponowanymi atrakcjami. Zamieszczone powyżej opisy wycieczek lokalnych są podane wyłącznie informacyjnie i nie stanowią oferty handlowej. Nie gwarantujemy, że będą one wszystkie realizowane. Pełny wykaz atrakcji lokalnych wraz z ich aktualnymi cenami jest dostępny u naszych rezydentów. Wycieczki prowadzone są w języku polskim (przy min. 15 osobach) bądź angielskim. Ich organizatorem nie jest Rainbow, a lokalne biuro, które odpowiada za jakość serwisu. Ustala też ich program, ceny i terminy wyjazdów. Rezydent jest jedynie pośrednikiem w zapisie na imprezy lokalne. Nie ma możliwości płatności kartą kredytową.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Rainbow, które obecne jest na polskim rynku turystycznym od 1990 roku. To jeden z czołowych polskich touroperatorów oraz nasz bardzo ważny kontrahent, z którym prowadzimy wieloletnią współpracę. Jest członkiem Polskiej Izby Turystyki oraz uczestnikiem programu Rzetelna Firma.

Najmocniejszą stroną Biura Podróży Rainbow są jedni z najlepszych na rynku piloci i rezydenci – wyróżniający się nie tylko wiedzą i doświadczeniem płynącym z wieloletniej praktyki ale również pasją do podróżowania i chęcią pokazywania najpiękniejszych zakątków świata. Biuro Podróży Rainbow oferuje swoim klientom ogromną bazę atrakcyjnych wycieczek objazdowych w każdy zakątek świata, jak również posiada bogatą bazę wakacji pobytowych all inclusive w Europie i nie tylko. Aby zagwarantować najwyższą jakość świadczonych usług, Biuro Podróży Rainbow stale monitoruje i sprawdza swoją ofertę pod kątem zadowolenia klientów. Nowością na sezon 2017 są Polskie Strefy - przygotowane zarówno dla dzieci jak i dorosłych centra animacyjne, prężnie działające w popularnych miejscowościach turystycznych.

Starania biura zostały dostrzeżone przez wiele poważanych instytucji, a sukces poparty licznymi nagrodami, takimi jak: Brązowe Effie w kategorii Usługi w konkursie Effie Awards 2015, Diament Forbesa, czy Róża Kolumba 2014.


Coral Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Data otwarcia:

1999 r. Odnowiony w 2009 r.

Położenie:

Słoneczny Brzeg, 20 km od lotniska.

Plaża:

100 m od hotelu, piaszczysta. Parasole, leżaki i materace płatne. Przejście przez ulicę i wydmy

W hotelu:

restauracja z tarasem, bar, basen odkryty.

Pokoje: 

99 pokoi standardowych, klimatyzacja centralna, prysznic, telefon, TV, minibar (pusty), terakota, część pokoi z balkonem.

Rozrywki i usługi: 

  • Bezpłatne: internet bezprzewodowy w lobby, siłownia, tenis stołowy.
  • Płatne:  gry na automatach, sauna.

Dla dzieci: 

brodzik, plac zabaw

Wyżywienie:

All Inclusive

Posiłki:

śniadania, obiady, przekąski i kolacje.

Napoje zawarte:

wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe

System nie zawiera:

napoi importowanych, soków ze świeżych owoców, napoi serwowanych w butelkach, napoi energetycznych


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Coral Travel Wezyr Holidays, które działa na polskim rynku od roku 1999. W tym czasie zdobyło grono stałych i zadowolonych klientów. Biuro Podróży Coral Travel Wezyr Holidays specjalizuje się w wyjazdach do Turcji, jednak z roku na rok wzbogaca swoją ofertę o nowe kierunki. Jedną z najchętniej wybieranych przez klientów destynacji jest Grecja. Dodatkowo możemy wybrać ofertę spośród takich krajów jak Hiszpania, Bułgaria czy Egipt. Ciągły rozwój biura i pozycja jednego z największych touroperatorów w Europie zaowocował stale poszerzającą się ofertą egzotycznych wakacji, hitem są takie kierunki jak Dominikana, Kuba, Meksyk, Tajlandia, Mauritius czy Zjednoczone Emiraty Arabskie. Biuro podrózy Coral Travel Wezyr Holidays oferuje także atrakcyjne wakacje dla rodzin - w swoich najlepszych hotelach uruchomili bowiem polskojęzyczne animacje. Wybierać można spoód wielu ofert last minute i all inclusive.

Biuro Podróży Coral Travel Wezyr to gwarancja udanych wakacji. Jako jeden z nielicznych touroperatorów na polskim rynku wdrożył system zarządzania jakością i posiada certyfikat na zgodność z normą ISO 9001:2008. Jest laureatem nagród Fair Play Turystyki Polskiej 2012, Jakość Roku 2009 i 2010, a także szczególnego wyróżnienia Jakość Roku Srebro.


Exim Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

4* Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Kategoryzacja hotelu

Kategoria Exim Tours 4* Kategoria lokalna  4*

Położenie

- ok. 300 m od plaży - ok. 1 km od centrum Słonecznego Brzegu - ok. 3 km od Action Aquapark - ok. 3 km od Nessebaru - ok. 35 km od lotniska w Burgas

Plaża

- publiczna, piaszczysta - leżaki, materace i parasole (płatne)

Pokoje

Pokój Standardowy - powierzchnia ok. 20 m2 - indywidualna klimatyzacja - TV-Sat, telefon - mini bar, sejf i internet Wi-Fi (płatne) - łazienka (WC, prysznic, suszarka do włosów) - balkon (nie we wszystkich pokojach)

Sport, Relaks, Rozrywka

Bezpłatne - basen, leżaki i parasole przy basenie - siłownia, tenis stołowy, rzutki - raz w tygodniu wieczór bułgarski (lipiec/sierpień) Płatne - bilard - sauna, masaże - sporty wodne na plaży

Dla dzieci

- plac zabaw, brodzik, mini klub (4-12 lat) - trzy razy w tygodniu mini disco (lipiec/sierpień)

Wyżywienie

All inclusive: śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu; po południu lody i lekkie przekąski. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane są w godzinach 11:00 - 22:30 w wybranych barach. Raz w tygodniu kolacja tematyczna włoska i raz bułgarska.

Restauracje i bary

- restauracja główna z tarasem w ogrodzie - bar przy basenie  

Dodatkowe informacje

- hotel wybudowany w 2002 roku, odnowiony w 2009 roku, dysponuje 120 pokojami - internet Wi-Fi w lobby (bezpłatny) - sejf w lobby (płatny) - kantor, mini market, wypożyczalnia rowerów i samochodów, lekarz - www.hotelkavkaz.com

Cena

Cena zawiera (PLN): bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie wg opisu, podatek VAT, obowiązkowe ubezpieczenie (KL I NW, BAGAŻU, ubezpieczenia od chorób przewlekłych Europaische Reiseversicherung AG Europejskie), opłaty lotniskowe.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Exim Tours, które działa na rynku turystycznym od 1993 roku. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, wykwalifikowanym pracownikom i pasji do podróży, zajmuje jedno z czołowych miejsc wśród polskich touroperatorów. Długa obecność na rynku zagwarantowały stworzenie oferty dostosowanej do potrzeb i zainteresowań każdego polskiego turysty.

Wśród proponowanych przez Exim Tours kierunków znajdziemy zarówno te najchętniej wybierane przez polskich turystów, takie jak Egipt, Grecja, Turcja, Tunezja, czy Hiszpania, jak i dalsze destynacje: Indie, Wenezuelę, Sri Lankę, czy Mauritius. Całkowitą nowością są propozycje hoteli all inclusive i apartamentów na dojazd własny w Austrii, Włoszech, Chorwacji oraz Grecji.

Turyści mogą wybierać spośród setek wycieczek samolotowych oraz coraz popularniejszego w ostatnich latach dojazdu własnego. Szeroka jest również oferta wycieczek objazdowych a wśród nich najchętniej wybierany "Rejs po Nilu".

Wysoka jakość oferowanych usług, atrakcyjne ceny wakacji last minute, posiadający dużą wiedzę rezydenci i piloci oraz dobre relacje z zagranicznymi kontrahentami Exim Tours, zapewniają udany wypoczynek wszystkim turystom.


Rego- Bis

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

**** Bułgaria/Słoneczny brzeg

ATUTY

wyżywienie All Inclusive Mini Club dla dzieci Basen zewnętrzny 200 m od plaży

NASZYM ZDANIEM

Kameralny obiekt położony w spokojnej okolicy, bardzo blisko plaży. Panujące tu rodzinna atmosfera oraz cisza i spokój sprzyjają wypoczynkowi. Dzięki bliskości plaży, może być dobrym wyborem także dla miłośników sportów wodnych. Na terenie hotelu dostępny jest basen zewnętrzny, miejsce do gry w tenisa stołowego oraz zajęcia fitness. Specjalnie dla dzieci organizowane są mini club i mini disco. Dodatkowe atuty to wyżywienie w formie All inclusive, plac zabaw oraz sklepy i bary w bezpośredniej okolicy. Kavkaz Golden Dune stanowi idealne miejsce wypoczynku dla wszystkich szukających relaksu, w tym rodzin z dziećmi.

POŁOŻENIE

ok. 200 m do plaży ok. 2 km do Słonecznego Brzegu ok. 4,5 km do Nessebyru ok. 150 m do przystanku autobusowego ok. 100 m do supermarketu ok. 30 km do lotniska w Burgas

PLAŻA

Publiczna, piaszczysta plaża, oddalona od obiektu o ok. 200m. Serwis plażowy dodatkowo płatny.

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Bezpłatne - zewnętrzny basen, mini club (od 15.06 do 15.09), tenis stołowy, fitness, rzutki, aqua aerobic, water polo, wieczorne pokazy, wi-fi w częściach wspólnych, parking. Dodatkowo płatne - sauna, masaże, mini market, sejf w pokojach, pralnia.

DLA DZIECI

Mini Club, Mini Disco, plac zabaw, brodzik.

POKOJE

Zakwaterowanie 14:00  Wykwaterowanie 12:00  Hotel posiada 120 pokoi. Pokoje posiadają łazienkę z prysznicem i suszarką do włosów. Wyposażone są w klimatyzację, TV, mini lodówkę, balkon, telefon oraz dodatkowo płatny sejf i wi-fi.

UDOGODNIENIA

Suszarka Winda Mini lodówka Balkon Klimatyzacja TV Wi fi bezpłatne w częściach wspólnych Parking Sauna Masaże Odkryty basen

WYŻYWIENIE

All inclusive Posiłki serwowane w formie bufetu. Śniadanie (7:30-10:00), późne śniadanie (10:00-11:00), obiad (12:30-14:30), kolacja (18:30-20:30). W godzinach 16:00-17:00 serwowane ciasta oraz lody. Bar w restauracji czynny 11:00-22:30, bar przy basenie 11:00-18:00. W barach serwowane lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe, herbata, kawa, soki, piwo, wino. Raz w tygodniu kolacja bułgarska lub kolacja włoska. 

OBOWIĄZKOWE OPŁATY

 Taksa klimatyczna + opłata meldunkowa 10 EUR/os. płatne obowiązkowo raz na pobyt.

CENA ZAWIERA

- Nocleg oraz wyżywienie zgodnie z wykupioną ofertą, - Transport do miejsca docelowego (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym). - Opiekę rezydenta podczas pobytu (nie dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Opłatę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny, - Podatek Vat, - Ubezpieczenie (nie dotyczy ofert z dojazdem własnym) Oferta z przelotem: dla przelotów czarterowych: bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) dla lotów na połączeniach rejsowych: LOT  bagaż podręczny 8 kg, Ryanair/Wizzair mały bagaż podręczny (40x30x20 cm) Nie dotyczy obozów młodzieżowych. Oferta sam przelot zawiera: - bagaż podręczny i bagaż rejestrowany (dopuszczalny limit dostępny w zakładce Rozkład Lotów) - opłaty lotniskowe

ROZSZERZONE UBEZPIECZENIE Bezpieczne Wakacje, Spokojne Rezerwacje

Ubezpieczenie rozszerzone obowiązuje przy zakupie oferty Lato 2021 do 01.03.2021 i zawiera: a. ubezpieczenie od zachorowania w następstwie epidemii b. KL do 30 000 EUR, NNW do 3 000 EUR c. ubezpieczenie od chorób przewlekłych Nie dotyczy samych przelotów.

CENA NIE ZAWIERA

- Opłat klimatyczno-meldunkowych, - Wycieczek fakultatywnych, - Świadczeń nieprzewidzianych w ofercie, - Transportu (dotyczy oferty z dojazdem własnym) - Ubezpieczenia (dotyczy oferty z dojazdem własnym - możliwość dokupienia w datach pobytu) Oferta z przelotem: dla lotów na połączeniach rejsowych: bagaż rejestrowany dodatkowo płatny LOT do 23kg (RT) 250 PLN/os Wizzair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os; do 32kg (RT) 490 pln/os Wizz Priority - pierwszeństwo wejścia na pokład + dodatkowa walizka do 10 kg (RT) 190 pln/os Ryanair do 10 kg (RT) 270 pln/os; do 20kg (RT) 350 pln/os Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

REZERWACJE "DO POTWIERDZENIA"

Oferty, w których pokoje oznaczone są kodem PKT, podlegają innym zasadom zakładania rezerwacji (szczegóły poniżej) zaliczkowania oraz nie są objętę aktualną promocją. Rezerwacje, w których przelot oparty jest na samolocie rejsowym/liniowym po założeniu muszą zostać potwierdzone przez Organizatora. Warunkiem potwierdzenia takiej rezerwacji jest wpłata zaliczki (29% wartości ceny imprezy) w momencie założenia rezerwacji. Cena ofert z przelotem samolotem rejsowym/liniowym uzależniona jest od AKTUALNEJ ceny przewoźnika, zatem może ulec zmianie w trakcie zakładania lub w momencie potwierdzania przez Organizatora rezerwacji. W sytuacji, gdy pojawią się wyżej opisane różnice w cenie, Organizator będzie się kontaktował z Klientem lub Agentem w celu potwierdzenia akceptacji nowej ceny. WAŻNE: prosimy o uważne sprawdzanie podawanych danych osobowych - wszelkie, nawet kosmetyczne zmiany danych Klienta w przypadku rezerwacji ofert opartych o samoloty rejsowe są płatne. Nie dotyczy obozów młodzieżowych i samych przelotów.

POKOJE PROMOCYJNE

Pokoje promocyjne, to pokoje standardowe w promocyjnej cenie.

WAŻNE INFORMACJE

Zawarte w Serwisie informacje dotyczące imprez turystycznych REGO-BIS Sp. z o.o. Sp. Komandytowa nie stanowią oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu cywilnego, lecz są zaproszeniem do zawarcia umowy, o którym mowa w art. 71 Kodeksu cywilnego.

INFORMACJA DLA PODRÓŻUJĄCYCH Z DZIEĆMI

Informacja dla podróżujących z dziećmi do 18 lat - Pisemna zgoda na podróż osoby małoletniej jest potrzebna. Dokument taki powinien zawierać termin pobytu dziecka na terenie danego kraju, dane osobowe i numer paszportu dziecka oraz dane osobowe i numer paszportu osoby, pod której opieką znajduje się dziecko na wycieczce. Taki sam dokument powinien mieć ze sobą jeden z rodziców, jeżeli drugi rodzic nie bierze udziału w podróży. (Za polakzagranica.msz.gov.pl)

BUŁGARIA

To największy kraj Półwyspu Bałkańskiego i zarazem ulubione miejsce wypoczynku setek turystów. Na obszarze zaledwie 110 tys. km2. Spotyka się tam niezwykłą różnorodność krajobrazu. Ku wzgórzom Starej Płaniny wznosi się równina Naddunajska. Wzdłuż granicy z Grecją ciągnie się kotlina Rodopy, a Nizina Górnotracka zakończona jest malowniczym wybrzeżem Morza Czarnego. Bułgaria ponownie przezywa swoje najlepsze lata. Jest znacznie tańsza od innych krajów Europy, w nadmorskich miejscowościach powstają coraz to nowsze ośrodki turystyczne i rozrywkowe. Rozwija się baza noclegowa, króluje pyszna lokalna kuchnia, a miejscowa ludność jest niezwykle serdeczna. W całym kraju można spotkać miejsca o fascynującej i wielowiekowej historii. Będą w Bułgarii te miejsca koniecznie musisz zobaczyć: 1.Sofia- stolica kraju, będąca centrum kultury i rozrywki z ogromną ilością barów, restauracji i dyskotek, której historia sięga VI wieku p.n.e. Miłośnicy historii pogrążą się tutaj w zwiedzaniu licznych zabytków jak np. ruiny budowli rzymskich, fortyfikacji bizantyjskich, zabytki architektury tureckiej. 2. Riła - największe pasmo górskie w Bułgarii. Na najwyższym szczycie, jakim jest Musała (2925 m n.p.m.) śnieg może leżeć do 8 miesięcy. Właśnie tam znajduje się jedna z najciekawszych atrakcji kraju. Monastyr Rylski to kompleks klasztorny, idealnie wkomponowany w góry, które go otaczają. Obecnie przebywa tam ok. 60 mnichów, a cały kompleks wpisano na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. 3. Podczas pobytu w Wielkim Tyrnowie miłośnikom wina poleca się wycieczkę do winiarni Maryan. Oferuje możliwość skosztowania wielu przeróżnych rodzajów win. Wycieczka obejmuje zwiedzanie piwnicy z winami, a nawet degustację win prosto z beczki. Wina produkowane klasycznymi technikami winiarskimi, w połączeniu z nowoczesną technologią, aby otrzymać produkt najlepszej jakości. 4. Miasto Płowdiw - drugie pod względem liczby mieszkańców miasto Bułgarii. Niegdyś znane jako Filippopolis, ponieważ podbił je Filip II Macedoński. Można tu dziś podziwiać zabytki z dawnych czasów, np. wciąż czynny teatr rzymski. Mieszcząc się na siedmiu wzgórzach nad rzeką Maritsa jest często nazywany właśnie Miastem Siedmiu Wzgórz". 5. Park Narodowy Pirin wznosi się niczym wielki bałkański wał nad granicami Macedonii i Grecji. Wpisany jest na listę UNESCO. Wysoko na górze zbierają się czapki mgły, a alpejskie doliny są zasypane lawinami leśno-zielonych drzew sosny i jodły. Park, który został okrzyknięty rajem dla miłośników pieszych wycieczek i sportów zimowych.

POWODY, DLA KTÓRYCH WARTO JECHAĆ DO BUŁGARII

1.Plaże - Linia brzegowa kraju rozciąga się na aż 400 km i jest bardzo urozmaicona. Właśnie w Bułgarii znajdują się jedne z najpiękniejszych nadmorskich kurortów i plaż. Najciekawsze bułgarskie wybrzeża - Słoneczny Brzeg czy Sozopol to miejsca najciekawsze, na których podczas letniego sezonu temperatury sięgają powyżej 30 stopni! 2. Zabytki, które są śladem zachowania się wielowiekowej historii i starożytnej kultury kraju. Tyle historii można znaleźć w jednym miejscu! Będąc na wakacjach należy koniecznie odwiedzić m.in. klasztor Rila lub niesamowity rzymski teatr w Płowdiwie, pochodząc z lat 98-117 p.n.e. Na uwagę zasłguje także muzealne miasto Koprivštitsa, które przeniesie Cię w czasie! 3. Piękne krajobrazy, na które składają się niezwykłe góry, parki i przyroda. Ponadto ogrom możliwości spędzania wolnego czasu. Można udać się na piesze wędrówki, spróbować wspinaczki, jazdy konnej, wędkarstwa, a nawet sprawdzić swoje siły w sportach wodnych! Sceneria jest niesamowita, a wybory są niemalże nieograniczone! 4. Pyszna lokalna kuchnia, która zachwyca rozmaitością świeżych warzyw oraz owocami morza. Pełne smaku papryki, pomidory, bakłażany, cukinie, sałatka szopska, ajvar, wyśmienite dania z grilla oraz ryby, krewetki czy kalmary. W rozsądnych cenach można skosztować smaków typowych dla krajów bałkańskich i zakochać się w tym regionie jeszcze bardziej! 5. Rose Damascena czyli dolina róż - jeden z symboli Bułgarii, położona na południe od gór bałkańskich. Piękna roślina Rose Damascena była przez wieki ubóstwiana przez bułgarski lud, używano jej do produkcji popularnego oleju różanego. Dziś Bułgaria to producent ponad 70% oleju różanego na świecie, co daje jej miano największego producenta tego cennego oleju. Jeśli przyjedziesz w maju lub czerwcu do Bułgarii, możesz wziąć udział w Festiwalu Róż w Karlowie czy Kazanlyku,. Zdecydowanie nie pożałujesz!


AlfaStar

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Położenie:

 

 południowa część Słonecznego Brzegu, do piaszczystej plaży ok.300 m. Odległość od lotniska 32 km, czas transferu ok. 40 min. Do centrum gdzie znajdują się restauracje, dyskoteki, puby oraz sklepy można dojść w ok. 10 -15 min.

 

 

Hotel:

 

 recepcja, restauracja, restauracja A’la Carte, bar, winda, fryzjer, sklep, kantor, basen z brodzikiem dla dzieci, leżaki oraz parasole bezpłatne. Za opłatą: sauna, fitness, masaż.

 

Pokoje:

 

 dwuosobowe z możliwością dostawki, łazienka z prysznicem oraz WC, TV SAT, telefon, lodówka, klimatyzacja, balkon

 

 

Wyżywienie:

 

 śniadania oraz obiadokolacje w formie bufetu

 

 

Cena zawiera:

  • przelot,

  • transfery,

  • zakwaterowanie,

  • wyżywienie wg oferty,

  • opiekę rezydenta,

  • ubezpieczenie NW, KL, bagaż.


Sun&Fun

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

KATEGORIA SUN & FUN HOLIDAYS

SF4

KATEGORIA OFICJALNA

****

Położenie

Ten wybudowany w 2002 roku 4* hotel położony jest w południowej części Słonecznego Brzegu. Szeroka, piaszczysta plaża znajduje się zaledwie 100 metrów od hotelu. Lotnisko w Burgas oddalone jest 20 km.

HOTEL OFERUJE

W hotelu znajduje się restauracja główna serwująca dania kuchni międzynarodowej a także specjały kuchni bułgarskiej. Ponadto na terenie obiektu jest bar przy basenie, kantor wymiany walut, mini centrum handlowe, fryzjer oraz doktor. W lobby jest bezpłatny dostęp do internetu WIFI.

POKOJE

W obiekcie znajduje się 99 pokoi standardowych, 3 pokoje 1-osobowe oraz 18 apartamentów. Każdy pokój wyposażony jest w TV sat, łazienkę z suszarką, mini bar (płatny), klimatzację, telefon oraz sejf (płatny 2,5 Euro/dzień).

Wyżywienie

Hotel oferuje wyżywienie Half Board - śniadania i obiadokolacje w formie bufetu. Napoje do obiadokolacji są dodatkowo płatne. W hotelu możliwa jest także wersja All inclusive Light zawierająca: śniadania (7.30 - 10.00), późne śniadania (do 11.00), lunche (12.30 - 14.00), kolacje (18.30 - 20.30). Popołudniami serwowane są ciasta i lody w barze przy restauracji. W opcji All inclusive serwowane są napoje bezalkoholowe, kawa, herbata oraz wino i piwo w godzinach 11.00 -   22.30 w barze przy restauracji oraz w godzinach 11.00 - 18.00 w barze przy basenie. Raz w tygodniu kolacja tematyczna (włoska lub bułgarska). W ramach All inclusive Goście mogą bezpłatnie korzystać z centrum fitness oraz tenisa stołowego

SPORT I ROZRYWKA

Do dyspozycji Gości jest basen zewnętrzny z barem - leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne w opcji All inclusive Light. Klienci za opłatą mogą również skorzystać sauny, siłowni, bilarda oraz centrum masaży. Na plaży szeroki wybór sportów wodnych takich jak: windsurfing, skutery wodne, kajaki czy przejażdżki na bananie.

DZIECI

Dla najmłodszych Gości hotel oferuje brodzik oraz plac zabaw. W restauracji dostępne są również krzesełka dla dzieci. Łóżeczka dla niemowlaków dostępne są za opłatą 2,5 Euro / dzień.

NASZYM ZDANIEM

Hotel z miłą wakacyjną atmosferą, polecany szczególnie rodzinom z dziećmi a także dla osobom młodym. Lokalizacja w centrum Słonecznego Brzegu z pewnością zadowoli miłośników nocnego życia.  


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Sun & Fun działającego od 2004 roku na rynku turystycznym, które sukces i wysoki poziom świadczonych usług zapewnia współpracy ze stałymi i sprawdzonymi kontrahentami. W 2017 roku biuro zmieniło właściciela, rozpoczynająć okres rozwoju pod opieką jednego z największych czeskich touroperatorów - Blue Style.

Biuro posiada bogate, wieloletnie doświadczenie w organizowaniu wakacji all inclusive do krajów takich jak Egipt, Tunezja czy Turcja. Oferuje także szeroki wybór wycieczek do Grecji, Hiszpanii i Bułgarii. Poprzez zapewnienie klientom obsługi na najwyższym poziomie oraz organizacji interesujących i profesjonalnie prowadzonych wycieczek fakultatywnych, Biuro Podróży Sun & Fun pokazuje swoim klientom w szczególny sposób piękno i bogactwo kulturowe odwiedzanych miejsc.

Każdego roku wszystkie obiekty znajdujące się w ofercie Sun & Fun kontrolowane są pod względem bezpieczeństwa i jakości usług. Kompetencje i wysoki standard obsługi Biura Podróży Sun & Fun potwierdzają liczne certyfikaty i nagrody, będące jednocześnie gwarantem bezpieczeństwa i satysfakcji klientów.


Wygoda Travel

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Najważniejsze cechy hotelu

Blisko plaży All Inclusive Basen w hotelu

Jednym zdaniem

Zadbany hotel położony zaledwie 200m od szerokiej plaży, z przestronnymi pokojami stanowi idealne miejsce na wakacyjny relaks.

Opis miejscowości

Słoneczny Brzeg to największa i najpopularniejsza miejscowość letniskowa Bułgarii, nazywana często Las Vegas Wschodniej Europy. Dyskoteki, kluby, aqua parki, restauracje, parki rozrywki i liczne hotele z basenami oświetlają po zmroku całe wybrzeże.

Budynek

4-piętrowy obiekt, położony w południowej części Słonecznego Brzegu, bezpośrednio w strefie nadmorskiej. Dojście do szerokiej, piaszczystej plaży oddalonej zaledwie 200 metrów od hotelu, wydzielonym pasem wydm. Centrum rozrywkowe i handlowe miasta (restauracje, dyskoteki, puby) znajduje się ok. 1km od obiektu, lotnisko w Burgas oddalone ok. 30km. Oficjalna kategoria lokalna****.

Pokoje

2-osobowe z możliwością jednej lub dwóch dostawek, łazienka z prysznicem lub wanną i WC, klimatyzacja, suszarka do włosów, balkon lub taras, TV-sat, sejf (odpłatnie), mini-bar (odpłatnie)

Do dyspozycji gości

recepcja, restauracja, windy, bary, Wi-Fi w recepcji, leżaki i parasole przy basenie, basen, brodzik dla dzieci, łóżeczko dla dziecka, tenis stołowy, parking, fitness, siłownia,  sauna i masaże (odpłatnie).

Plaża

Piaszczysta, publiczna, 200m od hotelu, dojście do morza przez wydmy. Leżaki i parasole za dodatkową opłatą. 

Wyżywienie

All Inclusive: śniadania (7:30-10:00), późne śniadania  (10:00-11:00), obiady (12:30-13:30) i kolacje (18:30-20:30) w formie bufetu.  Przekąski (ciastka, lody) serwowane w godzinach 16:00-17:00. Lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe w godzinach 11:00-22:30. Raz w tygodniu bufet tematyczny - kuchnia włoska i bułgarska.

Cena zawiera

9 noclegów lub 7 w terminach oznaczonych (7)) (autokar/dojazd własny) * 10 lub 11 noclegów (samolot) * wyżywienie wg oferty * opiekę rezydenta * ubezpieczenie KL i NW + bagaż Signal Iduna Travel * podatek VAT * w opcji dojazdu autokarem - opieka pilota przewozowego * w opcji samolotowej -transfer lotnisko-hotel-lotnisko

Dopłaty

Obligatoryjne: taksa klimatyczna 7 /os. - płatna na miejscu.

Ramowy program imprezy

Ramowy program imprez samolotowych 10/11 noclegów:  Dzień 1: odprawa na lotnisku 2 godz. przed wylotem. Przelot i transfer do hoteli, obiadokolacja lub suchy prowiant. Dni 2-9 lub 10: pobyt, wypoczynek. Dzień 10 lub 11: śniadanie bądź suchy prowiant, wykwaterowanie z hotelu, transfer na lotnisko, wylot do Polski. Sprawdź rozkład lotów. Ramowy program imprez autokarowych 7/9 noclegów: Dzień 1: wyjazd zgodnie z rozkładem jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry. Dzień 2: przejazd przez Rumunię lub Serbię do Bułgarii, przyjazd do Złotych Piasków/Słonecznego Brzegu, zakwaterowanie. Dzień 3-8 lub 10: wypoczynek. Dzień 9 lub 11: wykwaterowanie z hotelu wyjazd do Polski, przejazd przez Rumunię lub Serbię. Dzień 10 lub 12: przejazd przez Węgry, Słowację, przyjazd do Polski. Ramowy program imprez z dojazdem własnym: Program 7-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-7: wypoczynek. Dzień 8: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00.  Program 9-noclegowy: Dzień 1: przyjazd, zakwaterowanie od godz. 14:00, obiadokolacja. Dzień 2-9: wypoczynek. Dzień 10: śniadanie, wykwaterowanie do godz. 10:00


Wycieczka pochodzi z oferty Biura Podróży Wygoda Travel, które jest wiodącym w Polsce organizatorem wypoczynku zimowego . Posiada w sprzedaży wyjazdy narciarskie do Włoch, Austrii i na terenie Polski. Są to wycieczki autokarowe jak i samolotowe, możliwy jest także zakup wapartamentów i hoteli na dojazd własny. Wiele z tych programów cechuje indywidualne podejście do różnych grup turystów. Na lato Biuro Podróży Wygoda Travel oferuje wakacje w Bułgarii, Chorwacji i Włoszech, zarówno w popularnej formie all inclusive, jak i tradycyjne wycieczki objazdowe realizowane autokarem.

Podczas wakacji turyści spędzający urlop z Wygoda Travel objęci są szczególną opieką pilotów i rezydentów. Wyjazdy zimowe umożliwiają także korzystanie z lekcji jazdy na nartach lub snowboardzie z instruktorem.

Wysoki poziom wyjazdów narciarskich Wygody Travel nagrodzony został wieloma prestiżowym nagrodami. Touroperator został nagrodzony ODYSem 2014 w kategorii „najlepsza jakość usług w województwie małopolskim”, wielokrotnie był też nagradzany w konkursie Podróże Marzeń.


Prima Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

POŁOŻENIE

Hotel położony jest w południowej części Słonecznego Brzegu, w bezpośredniej okolicy znajduje się wiele sklepów, restauracji i barów. Do centrum z promenadą kursuje kolejka turystyczna (za opłatą). Przystanek autobusowy przed hotelem.

PLAŻA

Do szerokiej i piaszczystej plaży z wydmami ok. 50 m. Leżaki i parasole na plaży za opłatą.

HOTEL

Kategoria oficjalna 4*

DO DYSPOZYCJI GOŚCI

Recepcja, restauracja z tarasem i parasolami, kącik z TV, winda, kantor. W wewnętrznej części hotelu znajduje się basen, bar przy basenie. Leżaki i parasole przy basenie w cenie (ograniczona ilość). Na potrzeby naszych gości udostępniamy garaż oraz parking (odpłatnie). Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

INTERNET

WLAN w lobby gratis, kącik internetowy za opłatą.

SPORT, REKREACJA I ROZRYWKA

Bezpłatnie: basen, siłownia, tenis stołowy. Za opłatą: bilard, sauna, masaże, sporty wodne oferowane przez lokalne agencje na plaży.

DLA DZIECI

brodzik

ZAKWATEROWANIE

Obiekt oferuje 120 pokoi. Pokoje przestronne, jasne, klimatyzacja programatorem, TV-sat, minibar (za opłatą),  sejf w pokoju (za opłatą), łazienka z wanną/lub prysznicem, WC, suszarka, balkon.

WYŻYWIENIE

śniadanie, obiad i kolacja w formie bufetu, okazjonalnie wieczory tematyczne. Lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godz. 11-22:30. Popołudniu kawa, herbata, wypieki w barze w godz. 16-17:00.

INFORMACJE DODATKOWE

-

CENA

Cena zawiera - oferta z przelotem: bilet lotniczy, opłaty lotniskowe i transfer lotnisko - hotel - lotnisko, zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, opiekę polskojęzycznego rezydenta, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż, OC organizatora, VAT. Cena zawiera - oferta z dojazdem własnym: zakwaterowanie w hotelu, wyżywienie wg oferty, ubezpieczenie Europäische Reiseversicherung AG (ERV AG) NNW, KL, bagaż (od momentu rozpoczęcia imprezy do jej zakończenia z wyłączeniem czasu trwania dojazdu własnego), OC organizatora, VAT. Od 26.11.2016r wszystkie oferty zawierają w cenie składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (TFC) 15PLN - za imprezy samolotowe czarterowe (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską) 13PLN - za imprezy nieczarterowe realizowane poza Europę 10PLN - za imprezy oparte o loty rejsowe oraz autokarowe i dojazd własny na terenie Europy (za wyjątkiem krajów mających granicę lądową z Polską)Cena nie zawiera: obowiązkowej opłaty klimatycznej 6 euro/os./pobyt (płatnej na miejscu), dodatkowego ubezpieczenia od kosztów rezygnacji i chorób przewlekłych, wycieczek fakultatywnych. Uwaga! Przy przelotach Bułgaria Air waga bagażu łączonego nie może przekroczyć 23kg! W przypadku bagażu, który przekracza obowiązujący bezpłatny limit (ilość sztuk lub wymiary) pobierane będą opłaty za nadbagaż. Przekroczenie dozwolonego limitu bagażu podręcznego podlegać będzie dodatkowej opłacie zgodnie z przepisami dotyczącymi nadbagażu w samolocie.

WARUNKI WJAZDOWE

dokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Bułgarii jest ważny paszport lub dowód osobisty. Obywatele polscy korzystają z prawa do swobodnego przepływu osób w ramach Unii Europejskiej/Europejskiego Obszaru Gospodarczego. każdy uczestnik imprezy zobowiązany jest do przestrzegania paszportowych, celnych, zdrowotnych i innych przepisów kraju, do którego podróżuje. Klient odpowiedzialny jest za dotrzymanie wszelkich przepisów niezbędnych do przeprowadzenia imprezy turystycznej, o których został poinformowany przez organizatora.KAŻDY Z NASZYCH KLIENTÓW ZOBLIGOWANY JEST DO POTWIERDZENIA GODZIN NA 24h PRZED WYLOTEM (DOTYCZY TO WYLOTÓW Z POLSKI JAK I POWROTÓW DO POLSKI). Odprawa lotnicza rozpo­czyna się na 2 godziny przed planowanym lotem i kończy się na 40 minut przed. Każdy klient zobligowany jest do zgłoszenia się do od­prawy we właściwym czasie przed realizowanym lotem. DOKUMENTY PODRÓŻY WYSYŁANE SĄ MAILEM NA 2 DZNI PRZED WYLOTEM PO GODZINIE 12:00


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Prima Holiday, którego dewizą jest profesjonalizm, wysoka jakość świadczonych usług, solidność i wiarygodność. Organizowanie wakacji i wycieczek tylko do kilku wybranych destynacji sprawia, że Biuro Podróży Prima Holiday jest ekspertem w swojej kategorii..

Proponowane przez Biuro Podróży Prima Holiday hotele to obiekty rekomendowane na opiniotwórczych portalach turystycznych, posiadające przeważającą ilość pozytywnych opinii. Szeroki wybór wycieczek zapewnia dopasowanie do gustów, potrzeb i możliwości klienta. W swojej ofercie Biuro Podróży Prima Holiday posiada bardzo zróżnicowane produkty od rodzinnych wakacji all inclusive w hotelach z aquaparkami, poprzez propozycje komfortowe, budżetowe wczasy last minute po najbardziej luksusowe oferty. Nowością są wycieczki objazdowe do Izraela, Emiratów Arabskich oraz Tajlandii realizowane w kameralnych grupach wraz z wykwalifikowanym przewodnikiem.

Prima Holiday posiada gwarancję ubezpieczeniową przyznaną przez wiodącego ubezpieczyciela w Europie ERV – Europäische Reiseversicherung AG Oddział w Polsce.


Best Reisen

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Naszym zdaniem

Przyjemny i zadbany hotel usytuowany blisko ładnej plaży w spokojniejszej części Słonecznego Brzegu.

Położenie

W południowej części Słonecznego Brzegu, ok. 5 min spacerem od piaszczystej plaży (przejście uliczką i deptakiem przez wydmy, serwis plażowy płatny), ok. 1 km od centrum, 2 km od Nessebaru i ok. 21 km od portu lotniczego w Burgas.

Wyposażenie

Całodobowa recepcja z odpłatnym sejfem, lobby z bezpłatnym Wi-Fi, bar przy basenie, restauracja Garden (kuchnia bułgarska, europejska, kolacje tematyczne), sklep, przechowalnia bagażu, punkt wymiany walut, parking. 

Pokoje

99 pokoi standardowych posiadających balkon lub taras. Wyposażone w łazienkę (WC, prysznic), klimatyzację, TV sat. Odpłatnie: minibar, sejf, telefon, Wi-Fi. Apartament 1 Bedroom - 3 standardowe łózka + 1 łóżko typu sofa bed. Przy obłożeniu 3 osób dorosłych + 2 dzieci lub 2 osób dorosłych + 3 dzieci - dwoje dzieci śpi na wspólnym łóżku typu sofa bed.

Wyżywienie

All inclusive - śniadania (7:30-10:00), obiady (12:30-14:00) oraz kolacje (18:30-20:30) w formie bufetu, śniadanie kontynentalne (10.00-11.00), słodki podwieczorek (16.00-17.00), lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe w godzinach 11:00 22:30. Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany formuły wyżywienia bez wcześniejszego powiadomienia. 

Sport i rozrywka

Basen, centrum fitness, badminton, tenis stołowy, szachy, gry karciane, rzutki. Leżaki i parasole przy basenie dostępne bez dodatkowych opłat. W lipcu i sierpniu - animacje, program rozrywkowy.  Odpłatnie: masaże, sauna, bilard, wypożyczalnia rowerów.

Dla dzieci

Kids club (4-12lat), plac zabaw, animacje, minidyskoteka - w sezonie, łóżeczko dla dziecka (na zapytanie), wysokie krzesełka w restauracji.

UWAGA!

24 godziny przed wylotem do kraju, klient zobowiązany jest do telefonicznego kontaktu z naszym lokalnym przedstawicielem, aby potwierdzić godzinę transferu i lotu.

Cena zawiera

Bilet lotniczy z opłatami lotniskowymi, transfer lotnisko-hotel-lotnisko, zakwaterowanie wg oferty, wyżywienie wg oferty,polskojęzyczny rezydent (kontakt telefoniczny), ubezpieczenie od KL, NNW, bagażu i chorób przewlekłych, VAT.

Informacje o lotach liniami Enter Air / LOT Polish Airlines / Wizzair / Ryanair

Enter Air W przypadku przelotów liniami Enter Air wszelkie zmiany zgłoszone po potwierdzeniu rezerwacji i wystawieniu biletów są rozpatrywane indywidualnie. Odpowiedzialność za konsekwencje zmian i wszelkie koszty z tym związane ponosi klient. Cena aktualizuje się sama po założeniu rezerwacji. Rozkład lotów podany jest na "Zgłoszeniu rezerwacji". Aby cena mogła zostać ostatecznie potwierdzona, muszą być wprowadzone poprawnie dane uczestników: płeć "Pan/Pani", imię, nazwisko, data urodzenia (takie same jak w paszportach/dowodach ososbistych). Po założeniu rezerwacji wstępnej nie mamy możliwości edycji danych uczestników. Przy rezerwacjach założonych na wyloty do Bułgarii z przelotem liniami Enter Air , obowiązują warunki anulacji, zmiany danych uczestników zgodne z warunkami przewoźnika. Nie mają zastosowania warunki rezerwacji dla przelotów czarterowych. Lecąc z LOT każdy pasażer może wziąć ze sobą: do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 8kg) który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym fotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - bagaż rejestrowany 23kg; cena 250PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie. // Wizzair: jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 40 x 30 x 20 cm, maks. 10 kg (domyślnie w cenie).    Bagaż główny za dopłatą: - 20 kg w cenie 450 PLN/sztuka - 32 kg w cenie 600 PLN/sztuka WIZZ Priority Jeśli wykupisz usługę WIZZ Priority (lub masz do niej prawo na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus), będziesz mieć prawo do wniesienia na pokład jednej sztuki bezpłatnego bagażu podręcznego (maks. wymiary: 40 x 30 x 20 cm) i dodatkowej sztuki bagażu podręcznego na kółkach (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm). Gwarantujemy, że możesz zabrać obie sztuki bagażu ze sobą do kabiny, chyba że będzie to niemożliwe ze względu na ograniczenia operacyjne. Koszt usługi Wizz Priority to 140 PLN/os. za lot w dwie strony. Wybór miejsca (za opłatą) Możesz wybrać miejsca za opłatą podczas rezerwacji. Jeśli nie chcesz rezerwować miejsca, przydzielimy Ci losowe miejsce podczas odprawy, na 48 godzin przed odlotem. W tym wypadku nie możemy zagwarantować, że osoby na tej samej rezerwacji będą siedziały obok siebie. // Ryanair: Do kabiny można wnieść jeden bagaż podręczny (max 40cm x 20cm x 25cm), który musi zostać umieszczony pod poprzedzającym hotelem. W przypadku chęci zabrania dodatkowego bagażu za dodatkową opłatą dostępne są opcje: - pierwszeństwo wejścia na pokład - Pasażerowie, którzy zakupią usługę mogą zabrać 1 dodatkową 10 kg torbę, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu (nie przekraczająca 10 kg i o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm), umieszczona będzie w schowku nad siedzeniem : cena 120 PLN/os. - bagaż rejestrowany 10 kg; cena 180 PLN/sztuka - bagaż rejestrowany 20kg; cena 270 PLN/sztuka Dodanie ww usług już po założeniu rezerwacji  będzie wiązało się z wyższymi ich cenami. Podczas odprawy on-line miejsca w samolocie przydzielane automatycznie przez system. Nie możemy zagwarantować, że osoby z jednej rezerwacji będzą siedziały obok siebie. Istnieje jednak możliwość rezerwacji konkretnych miejsc za dodatkową opłatą dzięki której klienci będą mieli gwarancję miejsc obok siebie.

Cena nie zawiera

Wycieczek fakultatywnych, napiwków, wydatków własnych, dodatkowych ubezpieczeń od kosztów rezygnacji i pakiet SPORT.

Aktualizacje COVID-19

Ze względu na bardzo dynamicznie zmieniającą się ogólnoświatową sytuację związaną z epidemią Covid-19, hotel zastrzega sobie prawo do wprowadzenia obostrzeń i zmian dotyczących korzystania z infrastruktury hotelu oraz formuły wyżywienia zgodnej z wprowadzanymi wymogami i zasadami władz odwiedzanego kraju. Prosimy mieć na uwadze, że tego typu zamiany mogą być wprowadzone w trybie nagłym i bez wcześniejszego informowania organizatora. Różnice w opisie oferty wynikające z powyższej informacji nie stanowią podstawy reklamacyjnej.Dodatkowo, przed wyjazdem prosimy o zapoznanie się z komunikatem MSZ, przepisami wizowymi, paszportowymi dotyczącymi odwiedzanego kraju: https://polakzagranica.msz.gov.pl/ .Środki bezieczeństwa przeciwko Covid-19 na zalecenie i wymagania Ministerstwa Zdrowia Bułgarii Jak zawsze, bezpieczeństwo naszych gości i współpracowników pozostaje naszym najwyższym priorytetem. Bardzo poważnie podchodzimy do standardów higieny i czystości i aktywnie wdrażamy dodatkowe procedury i środki higieny. Dokładamy wszelkich starań, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się Covid-19. Prosimy, aby nasi goście zrobili to samo i postępowali zgodnie z wytycznymi opieki zdrowotnej. Środki podejmowane w celu zapewnienia bezpieczeństwa gości i personelu · Higiena rąk: Właściwe i częste mycie rąk jest niezbędne, aby pomóc w walce z rozprzestrzenianiem się wirusów. Podczas codziennych spotkań naszemu zespołowi przypomina się, że czystość zaczyna się od tego prostego czynu. Jest to ważne dla ich zdrowia i zdrowia naszych gości. · Plakaty w toaletach publicznych informujące o dobrej higienie rąk · Wszystkie wspólne obszary i toalety kompleksu są regularnie czyszczone i dezynfekowane i wentylowane. · Przy wejściach do budynków, recepcji i basenu umieściliśmy środki do dezynfekcji rąk. · Dodatkowe czyszczenie miejsc publicznych i często dotykanych powierzchni (klamki / recepcja / przyciski windy) - przy użyciu produktów skutecznie zabijających wirusy. · Bielizna pościelowa prana w wyższej temperaturze. · Dla wspólnego bezpieczeństwa umieściliśmy szkło ochronne na recepcji. · Zameldowanie odbywa się indywidualnie, przy ograniczonej liczbie osób z jednej rezerwacji, przy maksymalnym ograniczeniu liczby procedur. · Używamy znakowania podłogi, aby zapewnić bezpieczną odległość między ludźmi, jeśli powstanie duża grupa ludzi, niektórzy z nich zostaną poproszeni o poczekanie na zewnątrz. · Podczas meldowania się goście mogą wybrać, czy personel hotelu może wejść do pokoju. Jeśli zrezygnują z tego, będą to standardowe usługi codziennej konserwacji wykonywane przez pozostawienie czystych ręczników i kosmetyków przed pokojem, starannie zapakowanych w torby sanitarne. · Regularna dezynfekcja wszystkich kluczy do pokojów i terminali płatniczych. · W punktach płatności preferowane są karty zbliżeniowe. · Na basenie leżaki zostaną umieszczone w bezpiecznej odległości od siebie. · Pokoje gościnne: Protokoły czyszczenia i dezynfekcji w celu czyszczenia pomieszczeń po wymeldowaniu gości i przed przybyciem następnego gościa.· Każdy pracownik wykonuje swoje obowiązki w rękawiczkach jednorazowych oraz, zgodnie z wymogami, w masce lub hełmie ochronnym, w częściach obiektu, w których odbywa się bezpośredni kontakt z gościem. Działania w podejrzanych sprawach COVID-19 Jak postępować z gośćmi, którzy wykazują objawy związane z wirusem: * Wyślemy gości hotelowych do ich pokoi, izolacja od innych osób przebywających w hotelu * Wezwanie lekarza lub karetki pogotowia, który podejmie niezbędne środkiKażdy ze środków opisanych powyżej może zostać odpowiednio zmieniony zgodnie z instrukcjami Ministerstwa Zdrowia i Ministerstwa Turystyki.

Warunki wjazdu do kraju

WJAZD DO BUŁGARII: W dniu 26 stycznia 2021 r. minister zdrowia Republiki Bułgarii wydał zarządzenie nr RD-01-50 dot. zakazu wjazdu do Bułgarii obcokrajowców w okresie od 29 stycznia do 30 kwietnia 2021 r. . Zakaz wjazdu do Bułgarii obcokrajowców nie obejmuje obywateli polskich oraz wszystkich obywateli państw członkowskich Unii Europejskiej i Schengen. Podczas przekraczania granicy państwowej Republiki Bułgarii wszystkie przybywające osoby mają obowiązek okazania nie starszego niż 72 godziny negatywnego wyniku testu PCR na SARS-CoV-2, licząc od daty wykonania badania figurującej w dokumencie.  Dokument musi zawierać: * imię i nazwiska osoby zgodnie z dokumentem tożsamość którym się legitymuje; * dane kontaktowe laboratorium, które przeprowadziło badanie; * datę dokonania testu; * metodę wykonania (PCR); * negatywny wynik  testu napisany alfabetem łacińskim (np. Negative) dozwalającym interpretację wyników.


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Best Reisen działającego w Polsce już od 22 lat. Biuro zdobyło uznanie znacznej grupy klientów i agencji turystycznych, z którymi ma przyjemność współpracować. Jest członkiem międzynarodowej grupy Flash Tours, która prężnie działa w zakresie promocji i rozwoju turystyki. Biuro Podróży Best Reisen może poszczycić się certyfikatem rzetelna firma, oraz tytułem BIURO PODRÓŻY 2012 przyznanym przez Centralne Biuro Certyfikacji Krajowej

Dzięki wsparciu w działaniach i wieloletniemu doświadczeniu, Best Reisen oferuje wyjazdy na wysokim poziomie i dostosowane do oczekiwań swoich klientów. Specjalizuje się w organizacji wakacji w Egipcie, Tunezji i Zjednoczonych Emiratach Arabskich, choć stale poszerza swoją ofertę o doskonałe hotele w Grecji czy Bułgarii. Biuro Podróży Best Reisen jest także ekspertem w organizacji luksusowych wyjazdów egzotycznych - ich wakacje na Malediwach, Seszelach, Sri Lance czy w Tajlandii to gwarancja najwyższej jakości wypoczynku.


Selva

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

- bardzo dobra lokalizacja; - basen zewnętrzny; - plac zabaw dla dzieci;

Położenie

hotel położony jest w Słonecznym Brzegu w jednym z najpopularniejszych kurortów turystycznych w Bułgarii, oddalony ok. 1 km od centrum, 2 km od Nessebaru i ok. 21 km od portu lotniczego w Burgas. W pobliżu znajduje się mnóstwo sklepów, restauracji, barów i dyskotek.

Pokoje

zakwaterowanie od godziny 14.00 wykwaterowanie do godziny 12.00 standard 2-os. z możliwością 1 dostawki ok. 20 m2, łazienka (prysznic lub wanna, wc, suszarka), klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, balkon, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem; rodzinny 4, 5-os. ok. 50-60 m2 - 2 oddzielne pokoje sypialnia i salon z dwuosobową rozkładaną kanapą. Łazienka (prysznic lub wanna, wc, suszarka), klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, lodówka, balkon, łóżeczko dla dziecka do 2 lat na zamówienie przed przyjazdem;

Do dyspozycji gości

całodobowa recepcja, lobby bar, restauracja główna ze stolikami w środku i na zewnątrz, basen zewnętrzny (przy basenie bezpłatne parasole i leżaki) z wydzielona część dla dzieci, plac zabaw, siłownia, bezpłatny internet w lobby, parking;

za opłatą

sejf, bilard, telefon, sauna, gabinet masażu, mini-bar w pokoju.

Plaża

długa, szeroka i piaszczysta plaża znajduje się ok 150 m. od hotelu z łagodnym wejściem do morza , dojście poprzez niewysokie wydmy. Leżaki i parasole dodatkowo płatne (8 BGN/leżak/dzień, 8 BGN/parasol/dzień).

Wyżywienie

ALL INCLUSIVE - śniadanie 7.30-10.00 bufet; - obiad 12.30-14.00 bufet; - przekąski 16.00-17.00 bufet; - kolacja 18.30-20.30 bufet; - lobby bar 11.00-22.00 (bułgarski alkohol, napoje bezalkoholowe, kawa herbata); środa - kuchnia włoska; piątek - kuchnia bułgarska.

Cena obejmuje

- przelot samolotem; - transfer lotnisko-hotel-lotnisko; - opłaty lotniskowe; - bagaż 20 kg + 5 kg podręczny; - 7 noclegów w Hotelu Kavkaz****; - wyżywienie all inclusive; - opiekę rezydenta; - opłatę klimatyczno-administracyjną; - ubezpieczenie KL 10.000 EUR, NNW 10.000 PLN oraz bagaż 800 PLN (obejmuje choroby przewlekłe); - składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny w wysokości 15 zł/os.; - podatek VAT.

Cena nie obejmuje

- wycieczek fakultatywnych; - świadczeń nieprzewidzianych w ofercie.

Dodatkowo płatne

- ubezpieczenie od kosztów rezygnacji w wysokości 4,3% wartości imprezy.

UWAGA

- podane w ofercie godziny serwowania posiłków oraz ich formy, a także funkcjonowanie poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej (atrakcji, retauracji, barów), mogą ulegać nieznacznym zmianom ze względu na sezonowość, warunki pogodowe, prośby Gości lub siły wyższe, na które Organizator nie będzie miał wpływu; - klienci mogą korzystać ze świadczeń hotelowych od momentu zakwaterowania aż do wykwaterowania; - dokumentem uprawniającym do przekroczenia granicy jest ważny paszport lub dowód osobisty; - zalecamy zabranie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego (EKUZ).


Orex

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

hotel otwarty w 2002 roku, ostatnio odnawiany w 2007 roku, składa się z pięciopiętrowego budynku głównego; do dyspozycji gości: basen o nieregularnym kształcie, restauracja, bar przy basenie, minimarket, kantor 

Położenie

w południowej części Słonecznego Brzegu, ok. 2 km od centrum kurortu i ok. 25 km od lotniska w Burgas 

Plaża

publiczna, piaszczysta plaża znajduje się w odległości ok. 300 m od hotelu (przejście przez ulicę i wydmy); leżaki i parasole płatne 

Zakwaterowanie

117 pokoi: 99 pokoi standardowych (ok. 25 m²) i 18 apartamentów (ok. 45 m²); wyposażenie pokoi: klimatyzacja, łazienka z wanną lub prysznicem, minibar (płatny), TV-SAT, telefon, Wi-Fi (płatne), balkon (w większości pokoi)

Wyżywienie

All Inclusive – śniadanie (07.30-10.00), obiad (12.30-14.00), kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; późne śniadanie (10.00-11.00), ciasto i lody (16.00-17.00); lokalne napoje alkoholowe i bezalkoholowe serwowane w szklankach w godz. 11.00-22.30; dodatkowo płatne: napoje importowane i wysokojakościowe, soki ze świeżych owoców, napoje butelkowane

Sport i rozrywka

siłownia, tenis stołowy, Wi-Fi (w lobby), badminton, szachy, animacje 6 razy w tygodniu

Dodatkowo płatne

sejfy w recepcji, bilard, sauna, masaże, fryzjer, lekarz, sporty wodne na plaży

Dla dzieci

brodzik, niewielki plac zabaw, mini klub (4-12 lat), mini dyskoteka, krzesełka w restauracji, łóżeczko (na życzenie)

www

www.hotelkavkaz.com ***Podane godziny serwowania posiłków oraz funkcjonowania poszczególnych elementów infrastruktury hotelowej mogą ulec nieznacznym zmianom, ze względu na sezonowość, siły wyższe i inne okoliczności 


Hotel pochodzi z oferty Biuro Podróży Orex Travel, jednego z najnowszych biur podróży na rysnku polskim. Z powodzeniem jednak działa na rynku czeskim i słowackim, gdzie obsłużyło już tysiące zadowolonych klientów. Gwarancją udanych wakacji z Biurem Podróży Orex Travel jest przynależnosć do grupy Anex Tour, która na rynku tureckim istnieje od 18 lat, zatrudnia ponad dwa tysiące pracowników i może poszczycić się własną bazą hotelową w Turcji i Egipcie.

Biuro Podróży Orex Travel ma w swojej ofercie szeroki wybór hoteli w każdej kategorii i w popularnej opcji all inclusive w Turcji i Egipcie. Dysponuje także ofertami wakacji na Krecie oraz na Cyprze Północnym. Każda oferta wzbogacona jest o dodatkowe atrakcje takie jak wycieczki do najbardziej znanych regionów tych krajów, czy zespół wykwalifikowanych animatorów w hotelach.


Oasis Tours

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Opis

Czterogwiazdkowy, kameralny hotel z rodzinną atmosferą i licznymi udogodnieniami dla dzieci, położony w południowej części Słonecznego Brzegu stanowi idealne miejsce na rodzinne wakacje. Niewątpliwą zaletą obiektu jest również niedaleka odległość od plaży, co sprawia, że hotel jest doskonałym wyborem dla miłośników sportów wodnych.

Położenie

W południowej części Słonecznego Brzegu, ok. 3 km od centrum Słonecznego Brzegu, ok. 4 km od Neseberu, ok. 30 km od lotniska w Burgas. Ok. 50 m od najbliższej restauracji i supermarketu.

Plaża

200 m od hotelu, piaszczysta, parasole, leżaki i materace - płatne. Przejście do plaży przez ulicę i wydmy.

Hotel

Internet - Wi-Fi w lobby bezpłatny. Kameralny hotel, otwarty w 2002 r., wyremontowany w 2016 r. Posiada recepcję, salę konferencyjną, kantor, mini market. Płatne - fryzjer, sejf w recepcji, opieka medyczna. Oficjalna kategoria bułgarska ****.

Pokoje

Klimatyzacja, łazienkę (WC, prysznic lub wanna, suszarka do włosów), telefon, TV, minibar (pusty), balkon. Standardowy - 2-osobowy z możliwością dostawki dla 1 osoby dorosłej lub 1 dziecka. Apartament - 3-osobowy z możliwością dostawek dla 2 dzieci. Oferta zawiera przykładowe zdjęcia pokoi.

Rekreacja, Sport, Atrakcje

Basen odkryty, przykładowe animacje, aerobik, siłownia, tenis stołowy, rzutki, badminton, Płatne - salon piękności, sauna, masaż, gry na automatach, wypożyczalnia rowerów, liczne sporty wodne na plaży.

Dla dzieci

Brodzik, przykładowe animacje i zajęcia w mini klubie, plac zabaw, mini disco, krzesełka dla dzieci w restauracji, łóżeczka dla dziecka do 2 lat (na zamówienie przed przyjazdem).

Wyżywienie

All Inclusive - śniadanie, obiad i kolacja, w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach i miejscach przekąski. Wybrane napoje bezalkoholowe i alkoholowe. Formuła nie zawiera napojów importowanych, świeżo wyciskanych soków owocowych, napojów serwowanych w butelkach, napojów energetycznych.

Restauracje i bary

Restauracja główna z tarasem, 2 bary.

Informacje dodatkowe

Hotele zastrzegają sobie prawo do modyfikowania oferty All Inclusive. Szczegółowe informacje na temat płatnych i bezpłatnych usług w ramach pakietu All Inclusive Goście otrzymują na miejscu w hotelu. Pakiet różni się w zależności od sezonu (wysoki/niski). All Inclusive i późne śniadanie w wyznaczonych barach. Terminy oraz godziny działania klimatyzacji określa dyrekcja hotelu. Aktualizacja oferty barów, restauracji i atrakcji w hotelu-październik 2018. Organizator podaje przykładowe propozycje animacji i zabaw, szczegółowe informacje Klienci otrzymują na miejscu.

Warto wyróżnić

Warto wyróżnić: - krótki transfer z lotniska ok. 30 min - piękna, piaszczysta plaża - liczne udogodnienia dla dzieci: brodzik, przykładowe animacje i zajęcia w mini klubie, plac zabaw, mini disco - jasne i przestronne pokoje

Świadczenia w cenie

Cena zawiera (PLN): obowiązkowe ubezpieczenie (KL, NW, bagaż), bilet lotniczy, zakwaterowanie w hotelu (doba hotelowa zaczyna się w dniu przyjazdu od godz. 14:00, kończy o godz. 12:00), transfer: lotnisko - hotel - lotnisko; opiekę polskojęzycznego rezydenta; wyżywienie w/g opisu, opłaty lotniskowe i paliwowe, podatek VAT.


Atur

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kraj

BULGARIABOJ

Hotel info

hotel nie należy do najnowszych, posiada jednak niezwykły atut jakim jest jego dogodne położenie tuż w sąsiedztwie piaszczystych wydm i zaledwie kilka kroków od plaży. Dzięki łatwemu dostępowi do plaży jest to idealna propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie bliskość morza. Goście mogą zrelaksować się również na tarasie słonecznym z basenem. Lekkie animacje lub muzyka na żywo umilą wieczór, a amatorów nocnych szaleństw zadowoli bliskość tętniącego życiem centrum kurortu. Kategoria lokalna 4****

Lokalizacja

Słoneczny Brzeg, wakacyjna strefa kurortu, w pobliżu liczne bary, tawerny, kawiarnie oraz promenady spacerowe z butikami. Bogata oferta nocnych rozrywek, klubów, dyskotek dostępna w niedalekiej odległości od hotelu. Lotnisko w Burgas ok. 30km.

Plaża

ok. 200m od hotelu, piaszczysta, długa i szeroka. Publiczna, bezpłatna, w sezonie letnim leżaki i parasole za opłatą.

Hotel

104 pokoje, 2 skrzydła, hol powitalny, recepcja 24h, lobby, winda, restauracja główna, bar, sezonowy bar przy basenie, wymiana walut, sala konferencyjna, płatny sejf i kącik internetowy, płatne miejsca parkingowe.

Pokój

funkcjonalnie wyposażony, klimatyzacja (sezon letni), TV, płatna mini lodówka, telefon, łazienka (prysznic lub wanna, suszarka do włosów), płatny sejf, balkon lub taras. 2-osobowy, możliwość dostawki, co może jednak zmniejszać komfort zakwaterowania. Pokój 1-osobowy na zamówienie (wyposażenie może odbiegać od opisanego).

Sport i rozrywka

basen zewnętrzny (sezon letni), taras słoneczny, leżaki przy basenie bezpłatne, tenis stołowy, fitness. Płatne: masaż, sauna, zabiegi kosmetyczne i relaksacyjne. Cykliczne, lekkie programy sportowe i animacyjne lub wieczory z muzyką. Bogata oferta dziennych i nocnych rozrywek w pobliżu hotelu.

Dzieci

brodzik, kącik zabaw

Opcje wyżywienia

- all inclusive

All inclusive

śniadanie, lunch, kolacja w formie bufetu / dania kuchni lokalnej i międzynarodowej / cykliczne menu tematyczne / pomiędzy posiłkami głównymi, w wyznaczonych godzinach snacki lub słodycze / 11:00-22:00 lokalne napoje bezalkoholowe oraz lokalne alkohole / bezpłatne leżaki przy basenie Szczegółowy zakres oraz godziny pakietu All inclusive dostępne w recepcji hotelu.

Uwagi

hotel objęty obsługą rezydenta z językiem polskim - telefon alarmowy, spotkanie informacyjne w hotelu.

Nasza opinia

wakacyjny hotel z miłą atmosferą, w bliskiej odległości do plaży i licznych atrakcji kurortu. Dobra propozycja zakwaterowania zarówno dla rodzin z dziećmi jak i amatorów życia nocnego.

200718Przewóz bagażu

limity bagażowe w zależności od linii lotniczej (nie dotyczy dzieci do lat 2 tzw infantów) - LOT (kod lotu LO) - duży bagaż podręczny o max wymiarach 55x40x23cm, max waga do 8kg, które pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą bagaż rejestrowany o max wadze do 23kg przewożony w luku bagażowym. - Ryanair (kod lotu FR) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x20x25cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x20cm przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. - WizzAir (kod lotu W6) - mały bagaż podręczny o max wymiarach 40x30x20cm (powinien mieścić się pod poprzedzającym fotelem), który pasażer zabiera na pokład samolotu. Opcjonalnie za dopłatą do wyboru - 1) duży bagaż podręczny o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, który pasażer zabiera na pokład samolotu lub 2) mały bagaż rejestrowany o max wadze do 10kg i max wymiarach 55x40x23cm, przewożony w luku bagażowym lub 3) bagaż rejestrowany o max wadze do 20kg przewożony w luku bagażowym. Cena dodatkowego, opcjonalnego bagażu zg z systemem rezerwacyjnym. Ważne! Jeżeli bagaż zostanie dodany już po potwierdzeniu rezerwacji jego cena będzie wyższa.

Cena zawiera

- bilet lotniczy - przewóz bagażu podręcznego - transfery lotnisko-hotel-lotnisko - zakwaterowanie - wyżywienie zg z wybraną opcją - asysta rezydenta z językiem polskim - składka z tytułu TFG - lokalna taksa klimatyczna - pakiet ubezpieczeń KL, NW, bagaż

Cena nie zawiera

- opcjonalnie przewóz bagażu rejestrowanego - świadczeń dodatkowych


Ecco Holiday

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Bułgaria/Słoneczny Brzeg

Opis

Wyżywienie:

pakiet All Inclusive

Pokoje:

Zakwaterowanie w pokojach:

STANDARD dla max 3 osób dorosłych

APARTAMENT dla max 3 osób dorosłych i 2 dzieci

Wyposażenie

Hotel ten został wzniesiony w 2001 roku. Serdecznie zapraszamy naszych gości do łącznie 120 pokoi. Do dyspozycji gości jest lobby oraz recepcja. Na poszczególne piętra można się bezproblemowo dostać za pomocą windy bądź schodami. Do dyspozycji gości jest sejf. Wi-Fi umożliwia dostęp do internetu również w pomieszczeniach ogólnodostępnych. Do dyspozycji gości jest restauracja, jadalnia i bar. W obrębie obiektu znajduje się ogród. Na terenie obiektu znajduje się również kiosk z prasą. Auto pozostawić można w garażu oraz na parkingu (odpłatnie). Do pozostałych świadczonych usług należą opieka medyczna, serwis pokojowy, pralnia i usługi fryzjerskie. Podróżnych preferujących zapoznanie się z okolicą w sposób aktywny ucieszy z pewnością możliwość wypożyczenia rowerów.

Pokoje

Pokoje wyposażone są w klimatyzację, pomieszczenie mieszkalne i łazienkę. Balkon należy do standardowego wyposażenia większości pokoi. Pomieszczenia mieszkalne i sypialne wyłożone są wykładziną dywanową oraz wyposażone w łóżko podwójne bądź sofę. Opcjonalnie dostępne są oddzielne sypialnie. Istnieje możliwość dostawki. Ponadto skorzystać można z sejfu i minibarku. Do wyposażenia należą również internet, telefon i telewizor. Łazienki wyposażone są w prysznic i wannę. W łazienkach znajduje się ponadto suszarka do włosów. Rodziny z dziećmi zamieszkać mogą w przygotowanych specjalnie z myślą o nich pokojach rodzinnych.

Oferta sportowo-rozrywkowa

Na terenie obiektu znajduje się basen otwarty oraz brodzik dla dzieci. Do dyspozycji gości jest również taras do opalania, leżaki oraz parasole przeciwsłoneczne. Bar posiada bogatą ofertę napojów orzeźwiających. Bogata oferta sportowa wewnątrz obiektu obejmuje studio fitness, tenisa stołowego i darta, jak również za dodatkową opłatą bilard. Nasze Centrum Wellness ze spa zatroszczy się o Państwa odprężenie po długim dniu. Do oferty należą również zabiegi płatne jak sauna i zabiegi masażu.

Wyżywienie

Dostępne warianty żywieniowe to wyżywienie częściowe i opcja all inclusive. W ofercie posiłków znajdują się śniadanie, obiad i kolacja. Dostępne są napoje bezalkoholowe i napoje alkoholowe.

Karty kredytowe

Akceptowanym środkiem płatniczym w hotelu jest Visa. Copyright GIATA 2004 - 2021. Multilingual, powered by www.giata.com for client no. 126413


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Ecco Holiday, firmy prężnie działającej na polskim rynku od roku 2002. Początkowo Biuro zajmowało się organizacją pobytowych wycieczek czarterowych w regionach północnej Afryki i południowej Europy. Dynamiczny rozwój firmy, zadowolenie klientów i silna pozycja na rynku pozwoliła na powstanie bliźniaczej firmy Ecco Travel, która wyspecjalizowała się w organizowaniu wyjazdów do krajów egzotycznych.

Biuro Podróży Ecco Holiday to zespół młodych ludzi, dla których praca jest jednocześnie spełnieniem marzeń o podróżowaniu. Dzięki temu posiadają praktyczną wiedzę w zakresie organizacji wakacji pobytowych i wyjazdów objazdowych. Misją Ecco Holiday jest spełnianie marzeń swoich klientów o niezapomnianych podrózach,

W ofercie Biura Podrózy Ecco Holiday można znaleźć wakacje last minute i all inclusive na Malcie i na Cyprze, w Hiszpanii, Bułgarii, Portugalii, Grecji oraz Egipcie. Wszystkie starannie wyselekcjonowane hotele mają spełniać wszelkie oczekiwania gości.

Dzięki wysokiej jakości świadczonych usług i zaangażowanemu zespołowi pracowników, Ecco Holiday jest wielokrotnym laureatem prestiżowych nagród.


Neckermann

Szukasz wakacji do Bułgarii?

zostaw numer, oddzwonimy do Ciebie.

Kategoria

****

Region

Słoneczny Brzeg, Bułgaria

Opis hotelu

Hotel Kavkaz Golden Dune znajduje sie w odleglosci 150 m od plazy i 2 km od centrum Nesebar.

Hotel oferuje basen, brodzik, restauracje, bar, bezprzewodowe lacze internetowe, calodobowa recepcje i parking.

W pokojach goscinnych znajduje sie klimatyzacja, telewizja satelitarna, telefon, sejf (platny), bezprzewodowe lacze internetowe, suszarka do wlosów, balkon i obsluga pokojowa.

W przypadku wyboru opcji "all inclusive":

Pakiet All Inclusive zawiera: wszystkie posiłki (śniadanie, lunch, obiad i przystawki ) i napoje do posiłków jak na przykład napoje chłodzące, piwo, wino, wodę oraz drinki alkoholowe z alkoholi lokalnych.

Drinki są serwowane od rana do późnego wieczora ( do ok 22-24 ).

Czas otwarcia różni się pomiędzy poszczególnymi hotelami.

Dodatkowo niektóre hotele oferują program rozrywkowy.

** Należy pamiętać, że niektóre z powyższych udogodnień i usług mogą być nieczynne z powodu pogody/warunków sezonowych.

Adres: Sunny Beach, Nesebar, Bulgaria

Tech info

Prosimy o zwrócenie uwagi na rodzaj zarezerwowanego przelotu. W zależności od linii lotniczej limity bagażu głównego mogą wynosić od 30 kg do 0 kg/osoba. (standardowo przy przelotach czarterowych wynoszą 20 kg/osoba).


Hotel pochodzi z oferty Biura Podróży Neckermann, należącego do najstarszego i jednego z największych koncernów turystycznych w Europie – Thomas Cook Group, szczycącego się ponad 172-letnią tradycją. Na rynku polskim Neckermann zadebiutował 20 lat temu i od samego początku zajmuje stanowisko jednego z liderów wśród organizatorów zagranicznej turystyki wyjazdowej.

Głównymi założeniami biura przy tworzeniu ofert jest innowacyjność i oferowanie usług wysokiej jakości, spełniających oczekiwania najbardziej wymagających klientów na polskim rynku. Letnia oferta Biura Podróży Neckermann obejmuje głównie kraje z regionu Basenu Morza Śródziemnego: Grecję, Hiszpanię, Turcję, Bułgarię, Włochy i Chorwację. Dostępna jest także bardzo bogata baza hoteli i apartamentów na dojazd własny praktycznie w każdym zakątku świata, także w Polsce. Zimowa oferta jest równie bogata - klienci mają do wyboru wiele atrakcyjnych alpejskich regionów narciarskich z dojazdem własnym, a oprócz tego mogą udać się na wakacje samolotem w najbardziej egzotyczne miejsca świata - Kuba, DOminikana, Meksyk, Jamajka, karaiby i wiele, wiele innych.

Wśród zróżnicowanej oferty biura warto zwrócić uwagę na aquamanię (grupę hoteli z parkami wodnymi), hotele z polskimi animacjami dla dzieci, parki rozrywki, rejsy statkami oraz ofertę fly & drive.


Mapa Hotelu Kavkaz
Zdjęcia lokalizacji (Bułgaria / Słoneczny Brzeg)
Wakacje w Słonecznym Brzegu, Bułgaria
Plaża i promenada w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Szerokie, piaszczyste plaże w Słonecznym Brzegu w Bułgarii
Nessebar, Bułgaria
Wakacje w Bułgarii, Primorsko
Wakacje w Sozopolu
Wakacje w Sveti Vlas
Wieczór Bułgarski, wakacje w Bułgarii
Filmy hotelu Kavkaz:
Zapraszamy do zapoznania się z filmem z hotelu Kavkaz!
https://youtu.be/FmVH-WM5ISg

Opinie o Hotelu Kavkaz

3.9
polecam

Hotel w cichej części miasta ale blisko plaży.

POLECAM:
na romantyczne wakacje, osobom ceniącym spokój, dla aktywnych wczasowiczów
Podsumowanie: polecam
3.9

Kavkaz - możliwości zakwaterowania:

Apartament
Pokój 2-osobowy
apartament apt 4 os
apartament apt 5 os
Pokój 2 os.
Pokój typu Standard Promocyjny
Pokój typu Standard
Pokój typu Standard PKT
Pokój 1 os.
Pokój 2-osobowy
Pokój 1-osobowy
apartament 1 bedroom apartament 1 bedroom
Economy Standard Balcony or Terrace
Twin Standard Balcony or Terrace
Pokój 2 os.
Pokój 3 os.
Pokój 1 os.
suite standard balcony or terrace
SingleUse Standard Room (Balcony or Terrace)
Single w.Child Standard Room (Balcony or Terrace)
Standard Suite (Balcony or Terrace)
Twin Standard Room (Balcony or Terrace)
standard dbl
Single w. Child Standard Balcony or Terrace
Single Use Standard Balcony or Terrace
Miejsce w pokoju - Kobieta
Miejsce w pokoju - Mężczyzna
Apartament
APT45
Pokój jednoosobowy
Pokój dwuosobowy z możliwością 1 dostawki
TRP

Kavkaz - Możliwości wyżywienia:


Masz pytania o Hotel Kavkaz? Zadzwoń lub napisz!

Pn-pt 8:30-20:00 sob 10:00-16:00 nd 10:00-18:00